PDA

View Full Version : Πώς δένουμε πιό καλά αποσκευές σε Ss ?

MitsosNaked
05/08/2008, 18:03
Ξέρει κανείς πώς είναι καλύτερα να δέσεις αποσκευές με χταπόδια σε σέλα από SS?
Πέρα από τις υποδοχές στα μαρσπιέ του συνεπιβάτη πρέπει να κάνω κάτι άλλο; Έκανα μιά δοκιμή με δύο χταπόδια σε ένα σακκίδιο αλλά μετά απο μερικά μέτρα ήταν έτοιμο να φύγει από μιά μεριά.

ΥΓ
Σναϊπεροειδή σχόλια του τύπου "λάθος μηχανή πήρες για ταξίδια" κλπ να λείπουν.:nono:

Φιλικά πάντα !

:)

Ταξιδευτής
05/08/2008, 18:17
Oτι μα ΟΤΙ καλυτερο για SS μηχανες που θελουν να ταξιδεψουν:
Ventura Luggage Rack (http://www.ventura-bike.co.uk/products/pack_system/index.htm )

Ειναι custom made σχαρες ΠΛΗΡΩΣ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕΝΕΣ ειδικα φτιαγμενες για supersport μηχανες που δεν εχουν προβλεψη για μεταφορα αποσκευων. Την εχω αγορασει για την Ducati και περισυ που πηγα ταξιδι στην Πολωνια πραγματικα με εσωσε! Αν δεν την ειχα πολυ απλα δεν θα ειχα κουβαλησει απολυτως τιποτα μαζι μου.

Επενδυση αλλα αξιζει 100%. :wave2:

Road67
05/08/2008, 19:13
Γεια σου φιλε. Θα ταξιδεψεις μονοκαβαλος η δικαβαλος;

MitsosNaked
05/08/2008, 19:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
Γεια σου φιλε. Θα ταξιδεψεις μονοκαβαλος η δικαβαλος;

Μονοκάβαλος θα είμαι.:beer: :wave2:

Road67
05/08/2008, 20:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από MitsosNaked
Μονοκάβαλος θα είμαι.:beer: :wave2: Απο γνωστους γιατι εγω δεν εχω τετοια μηχανη [καλα κανεις και την εχεις και φυσικα κανει για ταξιδια, ολες κανουν αρκει να γουσταρουμε εμεις :smokin: ] οι περισσοτεροι εχουν κατι σαν αυτο που σου δειχνει το παλικαρι παραπανω, απλα εγω σου προτεινω να μην το πατησεις πολυ και κανε μια δυο βολτες τη μηχανη με το μπογο αυτο να τη συνηθισεις, ισως διαπιστωσεις και κανα δυο πραγματα παραπανω.
Αν πηγαινες δικαβαλος [παλι δε μιλαω απο προσωπικη εμπειρια] συχνα παιρνει ο συνεπιβατης ενα παρομοιο μπογο στην πλατη του αν κι αυτο εγκυμονει καποιους κινδυνους.
Καλο ταξιδι να εχεις. Που θα πας αν επιτρεπεται; :beer: :wave2:

Sapadak
05/08/2008, 20:10
Υπαρχουν ακομα 2 λυσεις.

Σαμαρια (αν προλαβαινεις να αγορασεις)

Τα στελνεις με το ΚΤΕΛ και ταξιδευεις ηρεμα και γουσταρεις και στο δρομο.

Τι μηχανη εχεις μπας και βοηθησω περισσοτερο :D

MitsosNaked
05/08/2008, 20:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67

Αν πηγαινες δικαβαλος [παλι δε μιλαω απο προσωπικη εμπειρια] συχνα παιρνει ο συνεπιβατης ενα παρομοιο μπογο στην πλατη του αν κι αυτο εγκυμονει καποιους κινδυνους.
Καλο ταξιδι να εχεις. Που θα πας αν επιτρεπεται; :beer: :wave2:

ένα σακκίδιο πλάτης γιομάτο θα κουβαλήσω απλά επειδή είναι κουραστικό λόγω αέρα να το φοράω, έλεγα να το πιάσω πίσω(αυτό έκανα παλιότερα αλλά το fz6 είχε τις χειρολαβές που βοηθούσαν πολύ). Θα ξανανέβω μάλλον Μιτζέλα το Σ/Κ (πέρασα καταπληκτικά το Σ/Κ που μας πέρασε :a07: :a25: :blush: ), αύριο θα δείς σχετικό post στις Συναντήσεις-Βόλτες, είσαι ευπρόσδεκτος !!! :beer:

el_hymador
05/08/2008, 20:20
Διχτακι + ιμαντες μονοι.

Οσο πιο πολλα δεστικα βαλεις τοσο καλυτερα.

McTalas
05/08/2008, 20:37
εγω τα εστειλα με το λεωφορειο και ξενιασα!!

αλλες φορες χρησημοποιω μονο ενα απλο gargo net και δεν ειχα κανενα προβλημα,εδενα τα 2 αγκυστρα στα μαρσπιε και τα αλλα 2 στην βαση τις πινακιδας και ταξιδευα ανετα με αρκετα Km.:D

odt
05/08/2008, 20:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από MitsosNaked
Μονοκάβαλος θα είμαι.:beer: :wave2:

Ένα μεγάλο σακίδιο που όμως δεν πρέπει να χαλάει το σχήμα του (στην φωτογραφία πάνω στη σέλα είναι δύο πλαϊνές βαλίτσες οι οποίες είναι σκληρές και δένονται γερά) δεμένο με χταπόδια...αρκετά για να σιγουρευτούμε ότι είμαστε οκ...

138584

odt
05/08/2008, 20:54
και φυσικά tank bag

Η μηχανή (μεταξύ άλλων) έχει φορτωμένα, σκηνή, στρώμα, ρούχα, λάπτοπ, ηχεία 5.1 (δηλαδή ΚΑΙ το sub μαζί) εν λειτουργία, τραβώντας ρεύμα από τη μπαταρία που μας είπε :wave2: την επόμενη μέρα:lol: κασετίνες με εργαλεία...α και φυσικά τον αναβάτη...:lol:

λάθος τύπο μηχανής διάλεξες για φόρτωμα:lol:

138587

VanDiemen
06/08/2008, 11:58
Χμμμ.... :sick: Δεν το ξέρω... Παραδίνομαι! Σειρά μου..
Πως βάζουμε πέντε παπάδες μέσα σε ένα σκαραβαίο;

sniper
06/08/2008, 12:09
Λάθος μηχανή πήρες για ταξίδια..... :rotflmao: :rotflmao:

:smokin:

ΥΓ 1 : ΔΕΝ ταξιδεύουμε με σακίδια στην πλάτη..... σε περίπτωση πτώσης, άλλες φορές λειτουργούν σωτήρια αλλά άλλες όχι.....

ΥΓ 2 : Αν παρ' όλα αυτά θες να πας ταξίδι και δεν θες να κάνεις καραγκιόζη το μηχανάκι σου..... δες κάποιες λύσεις εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=44483)

TOLISTOLAROS
06/08/2008, 12:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak
Τα στελνεις με το ΚΤΕΛ και ταξιδευεις ηρεμα και γουσταρεις και στο δρομο.
++++++++=..Τί πιο απλό...

devil's animal
06/08/2008, 13:30
διχτακι ελαστικο με πολλους γαντζους και 2-3 χταποδακια (ετσι για ασφαλεια).φορτωμα στην θεση του συνοδηγου και αναμεσα στο διακενο μεταξυ της θεσης της δικιας σου και του συνοδηγου. (απλα δεν θα τραβιεσαι πολυ πισω για να κρυφτεις ολος πισω απο το φαιρινγκ).

:wave2:

DimST
06/08/2008, 13:44
Αν τα χιλιόμετρα είναι αρκετά ΜΗ φέρεις τα πράγματα κοντά στη σέλα σου, άφησε χώρο για να μπορείς να μετακινείσαι, αν το κάνεις αυτό είναι σίγουρο πως δε θα σε βολέψει και θα σε ταλαιπωρηθείς.
Βαριά πράγματα σε ένα μέτριο bagster μπροστά, όχι σαν αυτό στο 954, δε μπορείς να οδηγήσεις
Επίσης βαρια πράγματα στο κάτω μέρος της πίσω τσάντας... Εγώ πέρισυ έκανα 5500χλμ με tankbag μπροστά (μικρό Οmega απο τη bagster), σάκος πίσω, αδιάβροχος και ακριβώς πάνω του το άλλο tankbag (μεγάλο Omega απο τη Bagster). Σαμάρια δε μπορούσα να βάλω λόγο εξάτμισης αλλά δε μου έλειψε απολύτος τίποτα.

Φωτογραφίες αργότερα γιατί δεν έχω πρόσβαση στο bikepics.

:beer: :beer:

liakaros
07/08/2008, 01:43
σαμαρια?? :nono:

tank bag?? :nono:

κολλητικη ταινια ρε παιδια...τι πιο απλο

:rotflmao: :rotflmao:

138646

devil's animal
07/08/2008, 09:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από liakaros
σαμαρια?? :nono:

tank bag?? :nono:

κολλητικη ταινια ρε παιδια...τι πιο απλο

:rotflmao: :rotflmao:

σε πληροφορω οτι η κολλητικη ταινια κανει γ@μω τις δουλειες.
αν μετα δεν ηταν δυσκολο να την βγαλεις και να εχουν οι βαλιτσες επανω κολλα θα ηταν σουπερ λυση.:rolleyes:

καλα δεν το συζηταω για το γκαφερ....
δενεις κουστουμι και τρεχεις motoGP.
:beer: :beer: :beer:

liakaros
07/08/2008, 12:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
σε πληροφορω οτι η κολλητικη ταινια κανει γ@μω τις δουλειες.
αν μετα δεν ηταν δυσκολο να την βγαλεις και να εχουν οι βαλιτσες επανω κολλα θα ηταν σουπερ λυση.:rolleyes:

καλα δεν το συζηταω για το γκαφερ....
δενεις κουστουμι και τρεχεις motoGP.
:beer: :beer: :beer:

Μωρε οτι κανει κανει...δεν λεω οχι...

αλλα αντε βγαλτη μετα...απο το παραπανω πχ...μεροκαματο κανονικο λεμε...:bigcry: :bigcry: