View Full Version : Μια μικρή βοήθεια από τους κοσμογυρισμένους
Έχει νοικιάσει κανείς αυτοκίνητο στην Γαλλία? Γιατί ψάχνω να κλείσω και ή που πρέπει να προκαταβάλω ένα ποσό της τάξης των 800 ευρώ και αν το αμάξι δεν πάθει ζημιά τα παίρνω πίσω (που δεν τα έχω) και το αμάξι είναι πιο φτηνό, ή που δεν πληρώνω αυτό αλλά κάθε μέρα επιβαρύνεται με 22 ευρώ επειδή είμαι 22<25, ή σε άλλα γραφεία κάτι άλλα άκυρα.. τπτ σοϊκό στα δικά μας δεδομένα παίζει?? :rolleyes: γιατί το βλέπω εγώ να αγοράζω κανένα peugeot 205 για τις διακοπές :lol: σαν μισός Γάλλος χαλαρά ντρέπομαι.. καραγκιοζιλίκια ρε γμτο.. σε ένα γραφείο μου είπαν κύριε δεν νοικιάζουμε σε ξένους :lol: το σταυρολόϊ τους μέσα, που έρχονται μετά εδώ πέρα, τα παίρνουν με full insurance + unlimited km και σου πρήζουν και τα...
Giorgos19
19/08/2008, 08:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από epp1640
Έχει νοικιάσει κανείς αυτοκίνητο στην Γαλλία? Γιατί ψάχνω να κλείσω και ή που πρέπει να προκαταβάλω ένα ποσό της τάξης των 800 ευρώ και αν το αμάξι δεν πάθει ζημιά τα παίρνω πίσω (που δεν τα έχω) και το αμάξι είναι πιο φτηνό, ή που δεν πληρώνω αυτό αλλά κάθε μέρα επιβαρύνεται με 22 ευρώ επειδή είμαι 22<25, ή σε άλλα γραφεία κάτι άλλα άκυρα.. τπτ σοϊκό στα δικά μας δεδομένα παίζει?? :rolleyes: γιατί το βλέπω εγώ να αγοράζω κανένα peugeot 205 για τις διακοπές :lol: σαν μισός Γάλλος χαλαρά ντρέπομαι.. καραγκιοζιλίκια ρε γμτο.. σε ένα γραφείο μου είπαν κύριε δεν νοικιάζουμε σε ξένους :lol: το σταυρολόϊ τους μέσα, που έρχονται μετά εδώ πέρα, τα παίρνουν με full insurance + unlimited km και σου πρήζουν και τα...
Ανδρεα αυτο με την προκαταβολη ισχυει και στην Ελλαδα!!Ασχετα που εδω κανουν τα στραβα ματια...
argy_kap
19/08/2008, 09:47
αν έχεις πιστωτική απλά κάνουν aythorise την κάρτα και δεν κρατάνε λεφτα....σε περίπτωση ζημίας τα παίρνουν απο εκεί.....έτσι γίνεται παντού στον κόσμο.....αν δεν έχεις κάρτα, τράβα βγάλε μία (αλλά μάθε να την δουλεύεις και ΟΧΙ να σε δουλεύει...)
Καλύτερη λύση για εμένα στο εξωτερικό είναι εταιρία όπως η HERTZ και κάνεις την κράτηση σου απο εδώ on-line.....εγώ πάντα έτσι κάνω....
dirtbird
19/08/2008, 10:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από argy_kap
αν έχεις πιστωτική απλά κάνουν aythorise την κάρτα και δεν κρατάνε λεφτα....σε περίπτωση ζημίας τα παίρνουν απο εκεί.....έτσι γίνεται παντού στον κόσμο.....αν δεν έχεις κάρτα, τράβα βγάλε μία (αλλά μάθε να την δουλεύεις και ΟΧΙ να σε δουλεύει...)
Καλύτερη λύση για εμένα στο εξωτερικό είναι εταιρία όπως η HERTZ και κάνεις την κράτηση σου απο εδώ on-line.....εγώ πάντα έτσι κάνω.... +1
Eγώ είχα πολύ καλή εξυπηρέτηση με την Sixt.
Μπορείς -εάν έχεις πιστωτική- να κάνεις την κράτηση on line και με το που βγεις από το αεροπλάνο να σε περιμένει το τουτού. Επίσης να 'αγοράσεις' τις έξτρα ασφάλειες για περίπτωση ατυχήματος-ζημιάς οπότε ότι και αν γίνει να μην επιβαρυνθείς τίποτα.
Τέλος να κάνεις κράτηση για αμάξι με κινητήρα Diesel και εργοστασιακό σύστημα πλοήγησης (διαθέσιμο στα μεσαίας κατηγορίας και πάνω).
Εγώ είχα πάρει μία 118d η οποία μου έκαψε 5.5lt/100χλμ παρόλο που χρησιμοποιούσα κυρίως επαρχιακούς δρόμους και με μάλλον βαρύ πόδι....
edit
tip: μην κάνεις κράτηση για BMW-Merc κτλ. Ζήτα κάτι πιο μεσαίο (πχ. Astra). Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχουν διαθέσιμο και σε αυτή την περίπτωση σου δίνουν το αμέσως καλύτερο (και πιο ακριβό). Και εγώ όπως και φίλος είχαμε κλείσει μεσαίο hatch αλλά επειδή δεν είχαν εμένα μου έδωσαν την 118d, του φίλου μία 320d (177hp) οι οποίες ήταν σημαντικά πιο ακριβές.
Λοιπόν καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας..
Στον πιλότο μας : Οι μεγάλες ναι, αλλά τα μικρομεσσαία rent a car όπως της κοπέλας μου (δηλαδή του πατέρα της) σου παρέχουν full ασφάλιση χωρίς franchise.. τουλάχιστον Κρήτη, Ρόδο, Νάξο που έχω νοικιάσει και εγώ έτσι είναι..
Στον argy_kap : authorise? ελέγχουν να δουν αν μπορούν να πάρουν τα χρήματα βάσει πιστοτικού ορίου? δεν τα δεσμεύουν? Δεν το ρισκάρω με τπτ, γιατί το ψαξα λίγο και είδα ότι και ζημιά 100 ευρώ να κάνεις θα πληρώσεις όλη την προμήθεια της ασφαλιστικής που είναι π.χ 400.. Επίσης αν νοικιάσω από εδώ με hertz νοικιάζω με τους ίδιους όρους??
Στο βρώμικο πουλί ( :blush: :lol: ) : θα δω και sixt και το σίγουρο είναι ότι θα κοιτάξω για diesel.. ευτυχώς που μου το πες, γιατί όπως εδώ ελάχιστοι έχουμε diesel, είχα ξεχάσει εντελώς την ύπαρξη τους, και επειδή θα μείνω 15 μέρες, και τα χλμ θα είναι πολλά αξίζει..
:beer:
Ρε πήγαινε να πούμε να νοικίασεις καμία gixxer ή fazer που έχει και σοϊκούς δρόμους να γουστάρεις και άστα κουτιά ;) :D :D
Αρχικά δημιουργήθηκε από Greek_Gares
Ρε πήγαινε να πούμε να νοικίασεις καμία gixxer ή fazer που έχει και σοϊκούς δρόμους να γουστάρεις και άστα κουτιά ;) :D :D
:ninja: δεν το κάνω γιατί οι υπόλοιποι με το κάρο δεν θα μπορούν να κλουθήσουν.. :D
:ninja: δεν το κάνω γιατί οι υπόλοιποι με το κάρο δεν θα μπορούν να κλουθήσουν.. :D
Α, θα έχεις και ακόλουθους τότε "μ"πάσο...
Akatanomastos
19/08/2008, 20:40
γιατι ρε σπορια, με το διπλωμα σας νοικιαζουν κατι ανωτερο απο μοτοποδηλατο?:confused:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
γιατι ρε σπορια, με το διπλωμα σας νοικιαζουν κατι ανωτερο απο μοτοποδηλατο?:confused:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
σπόρε.. άντε να ξεκλειδώσεις το παρτάλι σου.. :lol:
Α ναι και Α..
Akatanomastos
19/08/2008, 21:21
Α ναι και Α.. :confused:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
:confused:
Α1, Α = απεριόριστο.. :winka: ψάρι..
Akatanomastos
19/08/2008, 22:03