View Full Version : ΩΣ ΕΔΩ....ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Gandalf dr685sm
28/08/2008, 09:11
http://www.news247.gr/a/43!58727
νομίζω οτι δεν θα βρώ ορθώς σκεπτόμενο Έλληνα πολίτη που να μην αντιδρά σε αυτό που ακούσαμε όλοι χθες.
Την ίδια στιγμή που δικαστικοί και βουλευτές ζήτησαν 80% αύξηση αποδοχών!!! ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;
Τι θέλετε δηλαδή , να μπεί ο κόσμος με μαδέρια στην βουλή και στον Άρειο Πάγο και να σας δείρει αλύπητα;
Επειδή κάποιοι αρπάζουν θα πρέπει να τα πληρώσουμε εμείς; Να θυμίσω πόσοι δουλεύουν με μπλοκάκι σε εταιρίες και μετά απο εισφορές και ασφάλειες παίρνουν καθαρά τον μήνα 900? ; Δηλαδή για αυτά θα πάρουν και φόρο 10% απο πάνω;
Να θυμίσω οτι όταν στριμώχνεις έτσι τις επιχειρήσεις, μειώνεις ακόμα περισσότερο τον ρυθμό ανάπτυξης; Ποιός νοήμων άνθρωπος τώρα θα βάλει 5 δεκάρες να ανοίξει μαγαζί και να κάνει κάτι; Αφού αμέσως θα χάσει τις 4 εξ αυτών και θα φορολογηθεί για την 1;
Μήπως έχουμε παρακοιμηθεί στην Ελλάδα και χρειάζεται πλέον μια μαζική αντίδραση;
Gandalf
Gandalf dr685sm
28/08/2008, 09:18
Να προτείνω;...
Οτι έκαναν και σε άλλες χώρες (βλ. Γαλλια) όταν σταμάτησαν τα πάντα ( TA ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ! )σε μια τέτοια αντίστοιχη ανακοίνωση μειώσων και φοροεπιδρομών.
Γνωρίζω οτι στην Ελλάδα είναι δύσκολο , αλλά όταν η απελπισία πλέον σε φτάσει στο απροχώρητο.. ο κόσμος αντιδρά.
Κάπου στο απροχώρητο νομίζω είμαστε και τώρα.
Gandalf
LARISEOS
28/08/2008, 09:19
2-3 χρονια πηστεψε με θα εχουμε αυτο που λεσ....μαζικο ξεσηκομω κτλ,,,,
και ειδη εχει ξεκηνισει να φενεται αυτο! και ναι ετσι πρεπει να γηνει να αλαξει το καθεστωσ και η επειχηρειση αυτην (ελληνικο κρατοσ αλλα και ευρωπη) πρεπει να κλησει και να ανακαινηστη απο την αρχη!
φτασαμε να μην μπορουναι τα κρατη οικονομικα να τα βγαλουναι περα! ειναι οπωσ μεγαλεσ αλυσηδεσ καταστηματων και εταιριων που ειναι με απολιεσ κερδοσ εδω και χρονια και δεν τησ κληνουν επειδη εχουν 1000-2000 προσοπικο!!!
ετσι ειναι και το κρατοσ , με το ζορι να πληρωση συνταξεισ και πρωσπαθει να το σωσει με διαφορα τεχνασματα,,,! επανασταση για ολικη μετατροπη του συστηματοσ!
(δεν ειναι κατι που θελω γιατι και εκει θα χαθουναι πολλα αλλα πρεπει να τουσ κουνησουμε καλα!)
απο france θα ξεκηνισει!:beer:
el_hymador
28/08/2008, 09:27
Πολυ απλα, ο καπιταλισμος ειναι ενα φιδι που τρεφεται απο την ουρα του καποια στιγμη θα φτασει στο κεφαλι....
Τοτε θα γινει το μεγαλο μπαμ και μετα φτου και απ την αρχη...ως ειδος εχουμε μια ταση πορος την μαλακια, οποτε δεν περιμενω να φτιαξουν τα πραγματα, παλι τα ιδια θα γινουν μεχρι που να ολοκληρωθει αλλος ενας κυκλος.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Να προτείνω;...
Οτι έκαναν και σε άλλες χώρες (βλ. Γαλλια) όταν σταμάτησαν τα πάντα ( TA ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ! )σε μια τέτοια αντίστοιχη ανακοίνωση μειώσων και φοροεπιδρομών.
Γνωρίζω οτι στην Ελλάδα είναι δύσκολο , αλλά όταν η απελπισία πλέον σε φτάσει στο απροχώρητο.. ο κόσμος αντιδρά.
Κάπου στο απροχώρητο νομίζω είμαστε και τώρα.
Gandalf
Νομίζω πως εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες κοιτάμε να βολευτούμε παρά να ξεσηκωθούμε...στο μπλα μπλα καλά το πάμε.....
Για κάνα διακοπο δάνειο είμαστε και frapuccino......
LARISEOS
28/08/2008, 09:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Πολυ απλα, επειδη ο καπιταλισμος ειναι ενα φιδι που τρεφεται απο την ουρα του καποια στιγμη θα φτασει στο κεφαλι....
Τοτε θα γινει το μεγαλο μπαμ και μετα φτου και απ την αρχη...ως ειδος εχουμε μια ταση πορος την μαλακια, οποτε δεν περιμενω να φτιαξουν τα πραγματα, παλι τα ιδια θα γινουν μεχρι που να ολοκληρωθει αλλος ενας κυκλος.
:beer: σσσσσσσσσσσσσσωωωωωστοσσσσσσσσσσ!!!
Gandalf dr685sm
28/08/2008, 09:33
Nefos....
Μα ακόμα και αυτό που λες , πλέον δεν μπορεί να το έχει ο Έλληνας μιας και για να πάρεις το καταναλωτικό σε ψειρίζουν πλέον στο τι έχεις και πόσες φορές έχεις περάσει Τειρεσία.
Για τον καφέ ... με 5-6?... είδος πολυτελείας πλέον για αρκετούς.
Σου λέω επειδή το βλέπω ... υπάρχει αντίδραση. Θα φανεί νομίζω στην ΔΕΘ πολύ έντονα.
Gandalf
LARISEOS
28/08/2008, 09:39
ρε σει δεν μπορω να καταλαβω,,,,οκ 5-6 ο καφεσ ! φταιει το κρατοσ ? οχι ρε μην τα ισοπεδωνουμε ολα.........αμα πεισ την παρεα σου πεδια μην παμε εκει εχει 6 ο καφεσ ενω απεναντι 4 ευρο 8α σε πουναι μ@λ@κ......
αρα το κρατοσ και η επειχηρησεισ βρησκουν και κανουν,,,,,,ειμαι επηχηριματιασ και το βλεπω!
Iσως και να ειναι ψιλοασχετο το παραδειγμα αλλα αποτελει δειγμα. Θυμαμαι 20 χρονια πριν εβλεπα αμερικανικες ταινιες και ρωταγα τους γονεις μου τι ειναι η καλωδιακη, ουτε που μπορουσα να φανταστω. Σιγα σιγα ερχεται και στην Ελλαδα [η Ελλαδα της προοδου που μπαινει σε καθε εποχη προβαλοντας την κινηση της με υφος κορδωμενου βλαχου που πηρε ''σιμπιζακι'']. Καποτε βλεπαμε τον ΟΤΕ να μονοπωλει και να αυθαιρετει. Τελικα εσπασε το μονοπωλιο [και βεβαια αντι να ανασκουμπωθει ο ΟΤΕ εγινε ακομη πιο ανελεητος ετσι για να τιμωρησει ολους εκεινους που θελησαν να μεινουν παραδοσιακα στον ΟΤΕ] και πλεον μπορεις να πιεις κι ενα καφε τη βδομαδα. Οταν παλια επαιρνες τηλ να κανονισεις για καφε και τελικα δεν πηγαινες για καφε γιατι ολα τα λεφτα σου φευγανε στο τηλεφωνημα. Κοιταγα χθες το λογαριασμο της ΔΕΗ απο το μαγαζι ενος γνωστου μου. 180 ευρω το ρευμα, 150 ευρω δημοτικα τελη και ερτ. Οχι βγαλτε συμπερασμα για τα 150 ευρω. Για τα πενταβρωμικα πεζοδρομια, τα σπασμενα πλακακια, τους φανοστατες χωρις λαμπες. Παντου πληρωνουμε ταριφες χωρις να μας παρεχουν οτι πληρωνουμε. Οπως τα διοδια. Και τους δρομους πληρωσαμε και εισοδο πληρωνουμε επανειλημμενα και οι δρομοι ειναι απαραδεκτοι. Ομως υπαρχουν και ιδιωτικες εταιριες οπου πληρωνεις διοδια και οι δρομοι ειναι καλοι [ασχετα αν την αρχικη υποδομη καπου καπως καποτε την πληρωσες απο την τσεπη σου. Μου ελεγε ο θειος μου που ζει χρονια τωρα στο Οχαιο πως σκεφτεται ν' αλλαξει τηλεφωνικη εταιρια και δεν καταλαβαινα τι εννοουσε και να που τωρα το εχουμε και στην Ελλαδα και καποιοι εχουν ξυπνησει ηδη. Δηλαδη πιστευω πως συντελουνται αλλαγες δυστυχως οχι ομως με την ταχυτητα που πρεπει. Κι οχι απο τον καθενα μας που μολις αρπαξει αυτο που προσδοκει παυει και να τον αφορα το ζητημα. Χρειαζεται ενοτητα, ενοποιηση, ομαδικοτητα, κατα προεκταση κοινος στοχος. Που κοινος στοχος δεν ειναι να πληρωνεις λιγοτερα ΔΕΚΟ γιατι μπορει να ειναι για μερικους και για αλλους τοσους να μην ειναι προβλημα αυτο, αλλα η ακριβεια στα ειδη πρωτης αναγκης. Βασικος στοχος ειναι η παταξη της αυθαιρεσιας απο το κρατος [π.χ. το κτηματολογιο που φαγανε τις επιχορηγησεις και τωρα σκαμε ενα καρο λεφτα], η μειωση των φορων, η ευρεση πορων και οχι το ξεζουμισμα των πολιτων.
Gandalf dr685sm
28/08/2008, 09:43
nope... δεν κατηγορώ το κράτος για τα 5-6 που χρεώνουν... το κατηγορώ όμως που δεν τους το κλείνει το ρημάδι για αισχροκέρδια... ή ακόμα και εμάς τους ίδιους που δεν τους απορρίπτουμε σαν πελάτες αλλά σαν κοθώνια πάμε και τον χρυσοπληρώνουμε.
Αυτό κατηγορώ φίλε.
Gandalf
Nefos....
Μα ακόμα και αυτό που λες , πλέον δεν μπορεί να το έχει ο Έλληνας μιας και για να πάρεις το καταναλωτικό σε ψειρίζουν πλέον στο τι έχεις και πόσες φορές έχεις περάσει Τειρεσία.
Για τον καφέ ... με 5-6?... είδος πολυτελείας πλέον για αρκετούς.
Σου λέω επειδή το βλέπω ... υπάρχει αντίδραση. Θα φανεί νομίζω στην ΔΕΘ πολύ έντονα.
Gandalf
Μακάρι να υπάρξει επιτέλους μια σοβαρή αντίδραση....
Εδώ & δυο χρόνια περιμένω κάτι τέτοιο ή πίστευα ότι ήδη θα είχε συμβεί, για να το θέσω καλύτερα. Τόσα & τόσα έχουν γίνει, τι να πρωτογράψω... Αποκορύφωμα οι περυσινές φωτιές με τόσους νεκρούς & όλα τα σκάνδαλα με κουμπάρους, Ζαχόπουλους & σία. Πλέον όμως δε συγκινείται κανείς..
Εγώ βλέπω τα SUV να γίνονται όλο και περισσότερα, τα 1200GS να γεμίζουν το τόπο...Λεφτά για τους πιο πολλούς δεν υπάρχουν. Υπάρχει όμως μαλακισμένη λογική & δάνεια. Όλοι αυτοί αποκλείεται να ξεσηκωθούν, μόνο αν τους απαγορεύσουν το freddo. Από την άλλη ο κόσμος που πραγματικά ζορίζεται, ο οικογενειάρχης, ούτε αυτός θα ξεσηκωθεί.. Έχει μάθει πια στη μιζέρια & στη δυσκολία & δε πιστεύει σε τίποτα..
Ίσως απλά περιμένει να πεθάνει.....
Αυτό που χρειάζεται είναι μεγάλες κινητοποιήσεις οι οποίες να δημιουργήσουν προβλήματα σε όλους του τομείς & κυρίως στα Μεγάλα Κεφάλια (τράπεζες, ΜΜΕ, πολιτικούς...).
Κάτι σαν αυτό που είχαν κάνει οι μαύροι στη Γαλλία, που όμως κράτησε λίγο...
Δε συνεχίζω να γράφω γιατί θα με κράξετε πολύ, όμως αν λέμε αν ένα πρωί καθάριζαν κάποιον, μήπως θα υπήρχε λίγο περισσότερο μέτρο στις λαμογές τους....?
Τώρα δε φοβούνται τίποτα.........
Gandalf dr685sm
28/08/2008, 09:47
Road67...
Μαζί σου στην ιδιωτικοποίηση και επιτέλους στο "ξεκάρφωμα" πολλών βολεμένων στο Δημόσιο απο τις καρεκλίτσες τους... αλλά να υπάρχει και έλεγχος. Το τελευταίο κοιμάται στην Ελλάδα και είναι φανερό σε όλους.
Δεν διαφωνώ οτι όταν σπάνε μονοπώλια , υπάρχει καλύτερη συμπεριφορά (μερικές φορές) προς τον πελάτη. Αλλά μιας και ανέφερες τηλεπικοινωνίες... το οτι δεν υπάρχει έλεγχος και οι πάροχοι έχουν απαράδεκτες after sales υπηρεσίες, οδηγεί και πάλι πολλούς στον κλασσικό ΟΤΕ και σε καταγγελίες στην ΕΕΤΤ.
Αυτό λέμε... οτι απλά το κράτος έχει διαμορφωθεί εδώ και πολλαααααααααα χρόνια σαν ενα όργανο απομύζησης πλούτου και χρημάτων χωρίς ανταπόδωση στους πολλούς και εξυπηρέτησης μόνο προς τους λίγους και ευνοούμενους.
Gandalf
Gandalf dr685sm
28/08/2008, 09:52
MikeG..
Mια γενική στάση ...οχι πολλών μερών.. 3-4 σου λέω εγώ θα τους ταρακουνούσε όλους. Ακόμα και εκείνους που κοιμούνται με τα δάνεια και τον οικογενειάρχη που δεν μπορεί να αντιδράσει λόγω μουδιάσματος. Γιατί όταν ο όχλος αποκτά συνοχή , δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο που να μπορεί να τον περιορίσει ή ελέγχει.
Δεν ξέρω... ίσως να είμαι υπερβολικός.
ίσως και οχι όμως, μιας και ανεργία - ακρίβεια σύντομα θα οδηγήσουν σε κοινωνική αντίδραση. Βλέπεις όταν πλέον δεν έχεις να φάς και να πάρεις τα απαραίτητα , τότε πλέον το πρόβλημα διογκώνεται και δεν λογαριάζεις τίποτα.
Και πλέον δεν θα είναι μόνο οι χαμηλόμισθοι των 500-900? αλλά και εκείνοι που παίρνουν απο 1200-1500?! Είμαι σχεδόν σίγουρος οτι στην ΔΕΘ , θα υπάρξει πολύ μεγάλο θέμα.
Gandalf
MikeG..
Mια γενική στάση ...οχι πολλών μερών.. 3-4 σου λέω εγώ θα τους ταρακουνούσε όλους. Ακόμα και εκείνους που κοιμούνται με τα δάνεια και τον οικογενειάρχη που δεν μπορεί να αντιδράσει λόγω μουδιάσματος. Γιατί όταν ο όχλος αποκτά συνοχή , δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο που να μπορεί να τον περιορίσει ή ελέγχει.
Δεν ξέρω... ίσως να είμαι υπερβολικός.
ίσως και οχι όμως, μιας και ανεργία - ακρίβεια σύντομα θα οδηγήσουν σε κοινωνική αντίδραση. Βλέπεις όταν πλέον δεν έχεις να φάς και να πάρεις τα απαραίτητα , τότε πλέον το πρόβλημα διογκώνεται και δεν λογαριάζεις τίποτα.
Και πλέον δεν θα είναι μόνο οι χαμηλόμισθοι των 500-900? αλλά και εκείνοι που παίρνουν απο 1200-1500?! Είμαι σχεδόν σίγουρος οτι στην ΔΕΘ , θα υπάρξει πολύ μεγάλο θέμα.
Gandalf
Μακάρι να υπάρξει μια πραγματική αντίδραση... & μαζική.
Γιατί διαφορετικά αφού ξέρουμε ότι όλα πλέον είναι θέματα επικοινωνιακά θα παρουσιαστούν με τον ανάλογο τρόπο από τα ΜΜΕ & μέσα σε 3 μέρες θα έχει τελειώσει. Γι'αυτό ανέφερα πριν ότι ανέφερα στο τέλος γιατί πλέον με απλές πορείες, όσο μαζικές & να είναι δεν γίνεται τίποτα.
Πρέπει να υπάρχει διάρκεια & αρνητικές συνέπειες δυστυχώς. Να γίνει πολύ αισθητό.
LARISEOS
28/08/2008, 10:36
ειναι απλα να σταματησει ο κοσμοσ να πληρωνει οτιδηποτε συνησφορα στο κρατοσ,,,,,,
σκεφτειτε τη θα γηνοτανε αν ολοι
-σταματουσαμε να πληρωνουμε απο αυριο τα δανεια?
-σταματουσαμε να πληρωνουμε τεβε ικα συκα.
-δεη , οτε κτλ
-τελη κυκλοφοριασ
-φορο
απλα θα ρηχναμε το κρατοσ σε χρεοκοπια! εξυπνη ιδεα και πολυ απλη.! να δεισ πωσ θα αλαζανε ολα! δεν χρειαζονται οδο μαχιεσ κτλ , πολιτικη θελει, να τουσ αντιμετοπισεισ οπωσ σε αντιμετοπιζουν.....
ε και αν μαζευτουν στην δεθ ? τι 8α γηνει? απολυτοσ τπτ...........
:beer:
Εγω εχω την εξης απορια, δε θα επρεπε επιτελους οι ιθυνοντες να κλεισουν τα συνορα; Μετα τη συλλογικη προσπαθεια με το Σαμαρα να ανοιγει την πορτα, κατοπιν να ριχνει την κυβερνηση και τελικα το πασοκ να αποδεχεται τους οικονομικους μεταναστες.
Καθε πρωι παραγγελνω καφε για τον οποιο πληρωνω 1.5 ευρω οταν [οι τιμες οσο κι αν σας σοκαρουν ειναι πραγματικες] τα υλικα για ενα φρεντο κοστιζουν 0.09-0.11 ευρω, συν τα λεφτα του υπαλληλου [δια τις ωρες και τους καφεδες], συν το ρευμα συνολικα ενα ποσο γυρω στα 0.60 ευρω. Και συνηθως δε φερνει ουτε αποδειξη. Εγω να ζηταω καθημερινα τον καφε με ζαχαρινες και να τον φερνουν μονιμως με ζαχαρη [γιατι οι ζαχαρινες εχουν μεγαλυτερο κοστος] με αποτελεσμα ο ιδιοκτητης που πληρωνει ενοικιο, 5 σερβιτορες / σερβιτορους, εχει οικογενεια, συν οποιες αλλες υποχρεωσεις να οδηγει πορσε, να εχει εξοχικο στις Κυκλαδες και ημερα που το σδοε του εκανε ελεγχο και παλι να στελνει καφεδες χωρις αποδειξη. Γι' αυτο το κρατος μιλαμε. Που ευνοει καποιους μικρους να γινουν μεγαλυτεροι για να μην παραπονιουνται ολοι. Και καταστρεφει εν γνωση του την ομοιογενεια, αλλα και καθε αισθημα δικαιου. Και δε ζηλευω τον καφετζη, μπραβο του [γιατι ξερω απο που εχει περασει για να φτασει εδω]. Τον κατηγορω που δε μου φερνει αυτο που ζηταω ομως. Και κατηγορω κυριως και νιωθω πικρια για το κρατος που δεν δινει ιδιες ποσοτητες ευνοιας [ευνοια που εχουμε προαγορασει γενιες επι γενεων με τους φορους] σε ολους.
Κατηγορω τους δημοσιους υπαλληλους και λειτουργους που πληρωνονται απο τους κοπους μας και σκανδαλωδως καθονται μεσα στα αιρ κοντισιον, σερφαρουν στο ιντερνετ και συμπληρωνουν μια αιτηση την ωρα. Κατηγορω καθε δημοσια υπηρεσια που εχει κατασπαταλησει πορους πληρωτεους απο εμας για εξοπλισμο και εντουτοις μας στελνει στα copy center να πληρωνουμε εξτρα για φωτοτυπιες. Κατηγορω το κρατος που με ωθει στα 27 να γυρισω στα θρανια για ενα δευτερο πτυχιο γιατι το πρωτο δε μου εξασφαλιζε οχι μονο τα προς το ζην [αφου δουλευω σε ασχετο κλαδο με πτυχιο βαθμου 8.00] αλλα ουτε καν διασφαλισε τα επαγγελματικα μου δικαιωματα οταν ατομα απο ασχετες σχολες μπορουν να βαλουν ισαξια τζιφρα με τη δικη μου. Κατηγορω το κρατος για τα βιβλια που ειχαμε στη σχολη, για τα πολιτικα παιχνιδια που παιζονταν, για εξοπλισμο και τεχνολογικα μεσα που προσβαση ειχαν πολυ λιγοι, για τις εστιες που ηταν ανοιχτες μονο για τους λιγους που δεν ηταν παντα οι φτωχοτεροι, για τις λεσχες φαγητου που για να χορτασουμε βαζανε μαγειρικη σοδα. Κατηγορω το κρατος γιατι φορολογουμαι και πληρωνω παραλληλα και σε ολες τις υπηρεσιες και τα υλικα αγαθα ΦΠΑ.
Σ' αυτή την ιστορία φταίνε όλοι, πολίτες, πολιτικοί!!! Ο κάθε ένας έχει το μερίδιο ευθύνης του και καλό θα είναι να το καταλάβουμε! Από την άλλη όμως, καλό θα ήταν να κοιτάξουμε και λίγο προς τα πίσω! Όχι τα άλλα κράτη! Μα την ιστορία της Ελλάδας μέχρι σήμερα! Ο Έλληνας πάντα λειτουργούσε με τον ίδιο τρόπο! Έπρεπε να βρεθεί στην άκρη του γκρεμού για να ενωθεί και να κάνει κάτι!
Έπρεπε να είναι ο εχθρός στο μισό μέτρο! Και πάντα σε καιρό ειρήνης τρώγαμε τα μουστάκια μας! Δεν είναι περίεργο που η Ελλάδα ενώ φαίνται να είναι στάσιμη εξελίσσεται! Δεν είναι η ίδια χώρα που ήταν το 1990!
Αλλά είμαστε από τις λίγες χώρες που ενώ έχουμε την μεγαλύτερη δόση αυτοκαταστροφικότητας δεν έχουμε καταστραφεί! Ούτε αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε με επιτυχία, γιατί πάνω στην κρίσιμη στιγμή μας πιάνει η ευσυνειδησία μας και αρχίζουν τα πράγματα να φτιάχνουν!
Σίγουρα θα πρέπει να αντιδράσουμε! Ο καθένας θα πρέπει να παίξει τον ρόλο του!!!!! Ας ελπίσουμε πως αυτή τη φορά θα μας ακούσουν!!!!
:wave2:
Aggelos_SV
28/08/2008, 12:25
Μόνο αν αντιδράσουμε όπως και οι Ρουμάνοι όταν "έριξαν" τον Τσαουσέσκου θα δούμε άσπρη μέρα.
Υπογεννητικότητα,τροχαία,μηδαμινή παραγωγή και εξαγωγές,μηδαμινή παραγωγή πλούτου.
Μόνο η παροχή υπηρεσιών ανθεί (τηλέφωνα,τουρισμός,δάνεια,τοκογλύφοι,κλπ),η οποία δεν παράγει κάτι,απλά ανακυκλώνει το χρήμα.
Η χώρα με έναν απ'τους μεγαλύτερους στόλους σ'όλον τον κόσμο και δεν έχει σοβαρά ναυπηγεία.
Η χώρα με τους καλύτερους βοξίτες παγκοσμίως δεν έχει σοβαρή βιομηχανία κατασκευής προιόντων αλουμινίου(όχι δεν εννοώ κουφώματα).Για δείτε λίγο τα πλάισια από τα μηχανάκια σας,για δείτε λίγο τ'αεροπλάνα στα αεροδρόμια,για δείτε τι κατασκευάζουν κάποιες σοβαρές χώρες.Εξάγουμε βοξίτες ακατέργαστους αντί να παράγουμε να κατασκευάζουμε και να πουλάμε.
Πόσα άλλα παραδείγματα μπορείτε να σκεφτείτε?
Αμφιβάλλει κανείς ότι οδηγούμαστε σε αφανισμό?
Αμφιβάλλει κανείς ότι σε μερικά χρόνια θα πηγαίνουμε οικονομικοί μετανάστες σε χώρες από τις οποίες σήμερα δεχόμαστε μετανάστες?
Όσοι έχετε παιδιά στείλτε τα για σπουδές στο εξωτερικό και φροντίστε να μείνουν εκεί.Η Ελλάδα είναι μόνο για διακοπές (να δούμε για πόσο ακόμα) και για σκυλάδικα.
Σκατά
:sad:
LARISEOS
28/08/2008, 12:38
βασικα η ελλαδα ειναι πολυ ωραια χωρα και διασκεδαστικη,,,,,,πατε καμια σουηδια και να μενεισ σε μια πολι οπωσ η καρδιτσα και μετα τησ 6 το βραδι να μην εχει ουτε καφε να πιεισ?
απλα ζηταμε να γηνουμε καλυτερη σε αυτο που ημαστε ,,,,,να μην μασ κλεβουν και να μην μασ κοροιδευουν!!!!
αλλα εμεισ φταιμε κανενασ αλλοσ! δανεια διαφημηζουμε στην τηλ και κουτια!!!!!
TOLISTOLAROS
28/08/2008, 12:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από Aggelos_SV
Η Ελλάδα είναι μόνο για διακοπές (να δούμε για πόσο ακόμα) και για σκυλάδικα.
Δυστυχώς συνάδερφε έτσι είναι.Έχουμε καταντήσει το πηδηχτομάγαζο της Ευρώπης.
Υπογεννητικότητα,τροχαία,μηδαμινή παραγωγή και εξαγωγές,μηδαμινή παραγωγή πλούτου.
.................................
Αμφιβάλλει κανείς ότι οδηγούμαστε σε αφανισμό?
Αμφιβάλλει κανείς ότι σε μερικά χρόνια θα πηγαίνουμε οικονομικοί μετανάστες σε χώρες από τις οποίες σήμερα δεχόμαστε μετανάστες?
Θα το χοντρύνω και ας με κράξουν μερικοί:
Πάλι καλά που τα παιδιά οικονομικών μεταναστών που πρόκοψαν θ'αφομοιωθούν σιγά σιγά (αν όχι αυτή η γενιά,σίγουρα η επόμενη) και θα καθυστερήσουμε να καταντήσουμε χώρα γερόντων.
Ήδη οικονομικοί μετανάστες γίνονται πετυχημένοι επιχειρηματίες.
Ξέρετε γιατί;
Επειδή δεν ντρέπονται να δουλέψουν ούτε να λερώσουν τα χέρια τους.
Επειδή έχουν υπομονή,επιμονή και ΣΥΣΤΗΜΑ στη δουλειά τους.
Καληνύχτα...
LARISEOS
28/08/2008, 13:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από TOLISTOLAROS
Δυστυχώς συνάδερφε έτσι είναι.Έχουμε καταντήσει το πηδηχτομάγαζο της Ευρώπης.
Θα το χοντρύνω και ας με κράξουν μερικοί:
Πάλι καλά που τα παιδιά οικονομικών μεταναστών που πρόκοψαν θ'αφομοιωθούν σιγά σιγά (αν όχι αυτή η γενιά,σίγουρα η επόμενη) και θα καθυστερήσουμε να καταντήσουμε χώρα γερόντων.
Ήδη οικονομικοί μετανάστες γίνονται πετυχημένοι επιχειρηματίες.
Ξέρετε γιατί;
Επειδή δεν ντρέπονται να δουλέψουν ούτε να λερώσουν τα χέρια τους.
Επειδή έχουν υπομονή,επιμονή και ΣΥΣΤΗΜΑ στη δουλειά τους.
Καληνύχτα...
toli μια χαρα τα λεσ.......και εμενα οι γονεισ μου οικονομικοι μεταναστεσ ητανε,,,,,,οπωσ βλεπουμε τουσ αλβανουσ μασ αντιμετοπιζαν και οι σουηδοι και οι γερμανοι!
εκμεταλευση!
καλο μεσημερι
Να πώ την γνώμη μου και γώ: "...ο κάθε λαός έχει την κυβέρνηση που του αξίζει"
Έτσι και οι (έ)λληνες έχουν επιλέξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια τις κυβερνήσεις τους. Άν άλλωστε "θέλανε" κάτι άλλο θα το είχανε επιλέξει...
Και μόνο που γράφουμε φίλοι μου τις απόψεις μας, δημόσια μας καθιστά διαφορετικούς απο τους υπόλοιπους (έ)λληνες. Και μόνο που οδηγούμε μοτοσυκλέτα μας καθιστά διαφορετικούς.
Μόνο που εμείς, αυτοί που πιθανά σκεπτόμαστε, εργαζόμαστε, αντιδρούμε, γράφουμε και γενικά είμαστε σχετικά "ενεργοί πολίτες" είμαστε το 10% του πληθυσμού της χώρας. Οι υπόλοιποι αποχαυνωμένοι στα χαζοκούτια τους, χωμένοι μέχρι το λαιμό στις καταναλωτικές τους εξαρτήσεις, ακολουθούν τους δρόμους της σημερινής (ε)λλάδας.
Να θυμάστε: "...η ελευθερία ενός ανθρώπου είναι αντιστρόφως ανάλογη απο το ύψος του συνολικού δανεισμού του."
το (ε) δεν είναι τυχαίο. Χάσαμε προ πολλού το δικαίωμα να λεγόμαστε Έλληνες.
Μα δεν καταλαβαίνω γιατί παραπονιέστε???
Αυτό δεν επιδιώκαμε όλοι (τουλάχιστον οι περισσότεροι) Έλληνες???
Φιλελευθεροποίηση …να τα έχουμε ΟΛΑ …
100 κανάλια TV ,50 τράπεζες,Carrefour , IKEA, ZARA,Marks&Spencer,H&M,Ferrari,Lexus,Hammer,Buell,Harley Davidson,VISA,MASTERCARD,DINERS,Ιδιωτικά νοσοκομεία,SPA,XYZ Colleges,μεζονέτες ,πισίνα,BBQ κ.λ.π. , κ.λ.π ,κ.λ.π.
Να λειτουργεί ελευθέρα η αγορά και ο ανταγωνισμός ???
Να καλύπτουμε με πολλές επιλογές τις ανάγκες μας ???
«Ανήκομε εις την δύση» που είπε και ο αείμνηστος και πρέπει να το απολαύσουμε…
Μόνο αν αντιδράσουμε όπως και οι Ρουμάνοι όταν "έριξαν" τον Τσαουσέσκου θα δούμε άσπρη μέρα.
τι εκαναν οι Ρουμανοι???
εχεις μιλησεις με Ρουμανους???
ουτε που καταλαβαν πως επεσε ο Τσαουσεσκου....
τα περι ξεσηκωμου ηταν για τα καναλια....
και πλεον στην κρατικη μηχανη της Ρουμανιας βρισκονται τα ιδια λαμογια που ηταν επι Τσαουσεσκου ....;)
νομίζω οτι δεν θα βρώ ορθώς σκεπτόμενο Έλληνα πολίτη που να μην αντιδρά σε αυτό που ακούσαμε όλοι χθες.
Την ίδια στιγμή που δικαστικοί και βουλευτές ζήτησαν 80% αύξηση αποδοχών!!! ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;
Τι θέλετε δηλαδή , να μπεί ο κόσμος με μαδέρια στην βουλή και στον Άρειο Πάγο και να σας δείρει αλύπητα;
Επειδή κάποιοι αρπάζουν θα πρέπει να τα πληρώσουμε εμείς; Να θυμίσω πόσοι δουλεύουν με μπλοκάκι σε εταιρίες και μετά απο εισφορές και ασφάλειες παίρνουν καθαρά τον μήνα 900? ; Δηλαδή για αυτά θα πάρουν και φόρο 10% απο πάνω;
Να θυμίσω οτι όταν στριμώχνεις έτσι τις επιχειρήσεις, μειώνεις ακόμα περισσότερο τον ρυθμό ανάπτυξης; Ποιός νοήμων άνθρωπος τώρα θα βάλει 5 δεκάρες να ανοίξει μαγαζί και να κάνει κάτι; Αφού αμέσως θα χάσει τις 4 εξ αυτών και θα φορολογηθεί για την 1;
Μήπως έχουμε παρακοιμηθεί στην Ελλάδα και χρειάζεται πλέον μια μαζική αντίδραση;
Gandalf
δυστυχωςειναι ετσι οπως τα λες...
το χοντρο πακετο θα το φανε οι μπλοκακηδες....που δεν μπορουν να κρυψουν εσοδα και θα φανε και τον φορο στον κ@λο
οι πιο πολλοι ελευθεροι επαγγελματιες λοιπων κλαδων σιγουρα εχουν τα εσοδα για τα οποια θα φορολογηθουν
οσο για τις υπηρεσιες ψυχαγωγικου χαρακτηρα που αναφερεται διαφωνω....
ο καθενας κοστολογει τον καφε οσο θελει....δεν πουλαει τα υλικα μονο
πουλαει διαφημιση, Δημους, μουσικη κτλ....κτλ...
και το κρατος δεν μπορει να τον ελεγξει για κερδοσκοπια...γιατι δεν εχει να κανει με μεταπωληση προιοντος
αν εμεις ειμαστε ζωα και δεχομαστε να πληρωσουμε τον καφε 6 ευρω μονο και μονο γιατι το μερος θεωρειται trendy δεν φταιει ο επιχειρηματιας....καθε επιχειριματιας προσπαθει να μεγιστοποιει το κερδος του....
εγω προσωπικα δεν παω σε μερη που ο καφες εχει πανω απο 3,5 ευρω και το ποτο πανω απο 6
η μεγαλη αισχοκερδεια ειναι στο λιανεμποριο των μεγαλων αλυσιδων σουπερμαρκετ και λοιπων επιχειρησεων που εξυπηρετουν βασικες αναγκες διαβιωσης....που δεν εχεις επιλογη...
Όλα έχουν να κάνουν με το μυαλό που έχουμε/μας έχουν βάλει στο κέφαλι....
5-6 ευρώ έχει ο καφές γιατί όταν εσύ πας για καφέ κάθεσε 3 ώρες και πιανεις ένα τραπέζι....μόνο μαξιλάρι δεν ζητάς...ή και πολλές φορές ζητάς...
Έξω τον καφέ τον πίνουν πολύ γρήγορα σε σχέση με εμάς και για αυτό ο "καφετζής" δεν ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ για να βγάλει λεφτά να τον πάει πιο ακριβά...
Το ερώτημα είναι γιατί αναγκάζεις εσύ τον "καφετζή" να έχει αυτή την νοοτροπία...
Επανάσταση δεν πρόκειται να γίνει (τουλ. άμεσα) γιατί ξέρουν/εκπαιδεύουν τον κάθε λαό σε αυτό που θέλουν να πετύχουν....όταν ο κάθε αστείος Λιακόπουλος λέει οτι κάποια πράγματα γίνονται πίσω από την πλάτη μας και αυτός τα ξέρει το κάνει για τα βιβλία....έλα όμως που σε κάποια πράγματα έχει δίκιο....(άλλωστε το καλύτερο ψέμα είναι αυτό που έχει 80% αλήθεια)
Πότε ζήτησες αυτά που σου κάνουν ή πίστεψες οτι μόνο έτσι γίνονται....
Έχετε δει το sicko του Michael Moore....Δείτε νοοτροπία Αμερικής στον λαό της και μετά δείτε Καναδά ή Αγγλία για να γελάτε και να κλαίτε 10 χρόνια....
Τα κεφάλια από πάνω κάνουν ότι κάνουν για να πετύχουν αυτό που θέλουν....
Ο κάθε λαός αντιδρά...η Γαλλία τυχαίνει να είναι η πιο αντιδραστική χώρα στον κόσμο για αυτό γίναν αυτά που γίναν....πιστεύεται όμως οτι δεν θα γίνουν κάποια στιγμή....
....χμ.....
Στο σχολείο μας έλεγαν γράψε το τιμωρία, και το έκανες γιατί φοβόσουν επιπτώσεις....
Τώρα γιατί πιστεύεις οτι αλλάξανε τα πράγματα;
Όσο φοβάσαι αυτά θα γίνονται....το θέμα είναι οτι δυστυχώς και εγώ δεν βλέπω φως....
Κάποια στιγμή θα φάμε το κεφάλι και πάλι από την αρχή όπως είπε φίλος....Που και να βάλουμε και τα ωραία ρομπότ και τις τεχνητές νοημοσύνες που ετοιμάζουν οι τεχνολόγοι μας...εκεί θα πέσει γέλιο....
Συγνώμη αν κούρασα.....
Aggelos_SV
29/08/2008, 14:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
τι εκαναν οι Ρουμανοι???
εχεις μιλησεις με Ρουμανους???
ουτε που καταλαβαν πως επεσε ο Τσαουσεσκου....
τα περι ξεσηκωμου ηταν για τα καναλια....
και πλεον στην κρατικη μηχανη της Ρουμανιας βρισκονται τα ιδια λαμογια που ηταν επι Τσαουσεσκου ....;)
Γι'αυτό έβαλα τα " " στο "έριξαν"
Εννοούσα την μαζικότητα του κόσμου στην τελευταία του ομιλία.Αυτός μίλαγε κι έλεγε τα δικά του (σας θυμίζει κάτι από ελληνική προεκλογική ομιλία?) κι κόσμος από κάτω τον έβριζε.
Στο τέλος έφυγε-φυγαδεύτηκε από την πίσω πόρτα του κτιρίου (το αντίστοιχο σπίτι του λαού στον Περισσό:lol: ) και σε λίγες μέρες αυτοκτόνησε/τον αυτοκτόνησαν μάλλον.
Οι ουσιαστικες λυσεις δεν ερχονται απο ομαδες σαν τη 17Ν αλλα απο την ομοιογενεια του λαου μας που σε καιρους δυσκολους παντα συσπειρωνοταν κι η ιστορια περιτρανα το αποδεικνυει. Ενας λαος μικροψυχος κι οπισθοδρομικος που σε καταστασεις κρισιμες γινοταν ενα, χωρις καποιο πραγματικο σχεδιο περα απο το κουραγιο, την τολμη και την αυξημενη αισθηση της ελευθεριας του. Ειμαστε καρικατουρες των προγονων μας, αλλα αυτο δε σημαινει οτι μεσα μας δεν εχουμε το δικο τους dna οπως και στη συνειδηση μας εχουν στοιχειωθει κι αφομειωθει ολες εκεινες οι ιστοριες που ακουγαμε στο σχολειο με το ενα ματι στο βιβλιο, το αλλο στο παραθυρο η στο νεκολτε της Νικολετας που αρχισε να μεγαλωνει. Αλλα αυτες οι ιστοριες υπαρχουν μεσα μας, ακομη και στους πιο φαιδρους που κι αυτοι παιζουν το ρολο τους, το ρολο του λιποψυχου προδοτη που τελικα φερνει ακομη πιο κοντα τους υπολοιπους.
Παιδιά είναι κυρίως θέμα διαχείρισης τον πόρων και τον εξόδων.
Το ευρύτερο δημόσιο απασχολεί περίπου 500.000 (το ακριβές νούμερο είναι άγνωστο ακόμα) το οποίο είναι καλά αμειβόμενο και κάτω απο 50% παραγωγικό-αποδοτικό. Μισό εκατομμύριο εργαζόμενοι σε αρκετές δεκάδες υπηρεσίες αδύνατον να ελεγχθούν, έχουν τεράστια έξοδα τα οποία αν συρρικνωθούν( όχι οι υπάλληλοι προσοχή) θα λυθούν πολλά προβλήματα...
Μιλάνε επι χρόνια για τον περιορισμό των εξόδων αλλά κάθε χρόνο αυξάνει. Μιλάμε για εκατομμύρια για την λειτουργία των Υπηρεσιών που είναι ανεξέλεγκτα. Ανύπαρκτος έλεγχος στην διαχείριση κονδυλίων που συχνά σκάνε στην επιφάνεια αλλά παραμένουν ως έχουν.
Αν κάθε υπουργός είχε στόχο τον περιορισμό των εξόδων κατά 5% κατά έτος, σήμερα θα μιλούσαμε για άλλα μεγέθη...
Πρόστιμα τρελά απο Ευρωπαϊκή ένωση για περιβάλλον και μη απορρόφηση κονδυλίων, τρελά πράγματα... Παρανοϊκά...
Τρώμε πρόστιμο χοντρό για τους πιο ηλίθιους λόγους. Πρόσφατα ανακάλυψαν κονδύλι για εκπαίδευση το οποίο έπρεπε να είχε αποροφηθεί μέχρι 31-12-08 και οι γάτες έδωσαν με συνοπτικές διαδικασίες σε ΟΛΟΥΣ τους φορείς το δικαίωμα μέσα σε 4 μήνες να ολοκληρώσουν προγράμματα εκπαίδευσης σε φοιτητές. Κάθε φορέας παρουσιάζει προτάσεις για προγράμματα εκπαίδευσης σε αριθμό διψήφιο, μιλάμε ότι αυτήν τη στιγμή τρέχουν σε όλη την Ελλάδα προτάσεις για να κάνουν ECDL οι φοιτητές ΟΛΗΣ της Ευρώπης..... Σϊγουρα δεν θα υλοποιηθούν όλα αλλά ακόμα πιο σίγουρα τα πιο πολλά θα είναι φαντάσματα απλά και μόνο για να εισπράξουν φράγκα οι φορείς και για να δείξει απορρόφηση του Υπουργείο Παιδείας....
Αρχικά δημιουργήθηκε από LARISEOS
,,,,,,πατε καμια σουηδια και να μενεισ σε μια πολι οπωσ η καρδιτσα και μετα τησ 6 το βραδι να μην εχει ουτε καφε να πιεισ?
αστο μη παλευεις φιλε...πηγαμε.
Αρχικά δημιουργήθηκε από LARISEOS
toli μια χαρα τα λεσ.......και εμενα οι γονεισ μου οικονομικοι μεταναστεσ ητανε,,,,,,οπωσ βλεπουμε τουσ αλβανουσ μασ αντιμετοπιζαν και οι σουηδοι και οι γερμανοι!
εκμεταλευση!
καλο μεσημερι
ναι αλλα με παροχες μεγαλε !!!χωρια που οποιος γινοταν μεταναστης τοτε ηξερε τι παει να κανει.
mats8282
29/08/2008, 16:04
Ωραια ολα αυτα περι αντιδρασεων.Το θεμα ειναι οτι η αντιδραση δεν μπορει να γινει απο εναν-εναν ξεχωριστα.Πρεπει αυτοι που θελουν να αντιδρασουν να συσπειρωθουν κατω απο μια σημαια.Καποιος να καθοδηγει και να συντονιζει την αντιδραση.
Πχ Συνδικαλιστικες οργανωσεις,πολιτικα κομματα,μη κυβερνητικες οργανωσεις κτλ κτλ...
Το πρωτο το ξεχναμε μας εχει τελειωσει απο χρονια και οτι απεμεινε ειναι πληρως ελεγχομενο.
Τα δευτερα...Οσο τα κομματα της αριστερας ειναι στην αφανεια και στην διχονοια απλα δεν θα γινει τιποτα....Οσο ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ,τα δυο αριστερα κοινοβουλευτικα κομματα,ειναι μπλεγμενα στην χρονια διαμαχη τους,ανεξαρτητα ποιος φταιει για αυτο,δεν θα βοηθησουν σε κατι ουσιαστικα....
ΠΑΣΟΚ,ΝΔ και ΛΑΟΣ δεν το συζηταω καν....
Και μιας και ειμαστε και σε μια φαση πληρους απαξιωσης ολων ανεξαιρετως των κομματων απο πολλους συμπολιτες μας,δικαιολογημενα,οι βασεις των 2 μεγαλων θα συνεχιζουν να αλωνιζουν και ΠΑΣΟΚ/ΝΔ με προσχημα την αυτοδυναμια θα συνεχιζουν να κυβερνανε με ευθραυστες πλειοψηφιες και ολο και μεγαλυτερο μπονους εδρων στο πρωτο κομμα.
Το συστημα τα εχει προβλεψει ολα....Και επειδη ο φοβος φυλαει τα ερημα για λιγα χρονια ακομα,οπως φαινεται,θα συνεχισουν στο ιδιο μοτιβο....
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
.
:a46: :a013: :beer:
Μα δεν είναι απαραίτητος ένας κοινός φορέας, ακόμα έστω.
Απλά μέρα με την μέρα, οι μικρές ομάδες που θα αντιδρούν (φοιτητές, φορτηγατζήδες, αγρότες κλπ κλπ) θα πρέπει να δείξουν ευαισθησία στους υπόλοιπους και θα κερδίζουν συμπάθειες.
Π.χ αγρότες στην Γαλλία μοίραζαν στον κόσμο προίντα, έκλειναν διόδια και άφηναν ελεύθερη την διέλευση στον κόσμο.
Με το να ενισχύονται οι μικρές αντιδράσεις απο την κατανόηση του κόσμου, θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα. Και οι επόμενες αντιδράσεις θα είναι ακόμα πιο επιτυχημένες.
Και η οριστική λύση είναι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να πάρει ο καταναλωτής την οικονομία στα χέρια του, να ορίσει ο ίδιος την ζήτηση των αγαθών, πχ. φρέσκο γάλα.. Χτύπημα εκεί που πονάει... στην Τσέπη...
charlie says
29/08/2008, 16:51
η μεγαλυτερη αντιδραση που μπορει να γινει μεσα σε ενα δημοκρατικο πολιτευμα(αν ειναι), γινεται την ωρα των εκλογων.απο την στιγμη που τουλαχιστον 3 δεκαετιες ειναι τα ιδια προσωπα στην εξουσια τι να αλλαξει ,πρωτα πρεπει να αλλαξουμε εμεις ,αφου οι ιδιοι εχουμε γινει ομηροι των αναγκων ,των φιλοφοξιων και των ονειρων μας .ενα πραμα σαν αυτους που μας κυβερνουν δλδ(νομιζουν)
mats8282
29/08/2008, 23:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
Και η οριστική λύση είναι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να πάρει ο καταναλωτής την οικονομία στα χέρια του, να ορίσει ο ίδιος την ζήτηση των αγαθών
Εγω δεν ειμαι καταναλωτης.
Ειμαι πολιτης και εχω ψηφο.
Συγνωμη...
Αρχικά δημιουργήθηκε από charlie says
η μεγαλυτερη αντιδραση που μπορει να γινει μεσα σε ενα δημοκρατικο πολιτευμα(αν ειναι), γινεται την ωρα των εκλογων
Α μπραβο :beer:
charlie says
29/08/2008, 23:30
επειδη το θεμα ειναι τεραστιο, αν το κρατος ηθελε να σταματησει την ακριβεια μπορουσε να κανει διατιμηση σε ολα τα προιοντα( κατα το δοκουν ) αλλα δε το κανει γιατι εξυπηρετει και εξυπηρετηται απο αυτους που την δημιουργουν(ακριβεια).αλλα σε ενα τοπο που η κοινωνικη συνηδηση ειναι ανυπαρκτη καλο ειναι να μην περιμενουμε πολλα,οι ανθρωποι που μας κυβερνουν (οχι) απο αυτη την κοινωνια βγηκαν ασχετα με την οικονομικη τους κατασταση και απο την στιγμη που εμεις οι ιδιοι στην πρωτη ευκαιρια εξαπατουμε τον συμπολιτη μας (οχι ολοι) προς ιδιον οφελος η ,ετσι για να ενισχυσουμε το εγω μας ,τι να περιμενουμε απο αυτους.στο κατω κατω το καπιταλιστικο συστημα στηριζεται στην ιδιοτελεια
Gandalf
μαγε μη φας. εχουμε γλαρο.
Fireball400
01/09/2008, 23:16
Μπα...αντέχουμε κι άλλο...πονάν' τα παλικάρια;:lol:
Ψαξτε για πολιτικους που <ζουν>,στην Ελλαδα.
Υπαρχει κανεις ???
Οταν τους ακους,νομιζεις οτι <ζουν> και <κυβερνουν> μια αλλη χωρα.
Οταν η επιστημη βρει τροπο να επαναφερει μια <σαπια τοματα>,θα φτιαξει και η Ελλαδα.
Η Ελλαδα ? Ποια Ελλαδα ??...Τα ισοπεδωνω ολα μηπως ?
Υπαρχει αξιοκρατεια ? Συνηδηση μηπως ? Βλεπω σε απεργειες πληθος κοσμου...σε πορειες και συλλαλητηρια..κραυγαζουν με παθος και επαναστατικοτητα.Μα καλα σε προεκλογικες ομλιες οι ιδιοι δεν ειναι ???
Σκεπτομενοι ελληνες ? Ποιο ειναι το ποσοστο του σκεπτομενου Ελληνα ??
Δειτε τα νουμερα τηλεθεασεως μεσημεριανων εκπομπων και θα καταλαβετε.....
Δεν απελπιζομαι...μα ειμαστε λιγοι.
Τους τελευταιους δυο μηνες ολο και τριγυρναει στο κεφαλι μου να σηκωθω να φυγω απο Ελλαδα...και οχι για Ευρωπη,αλλα για καπου οπου τους λενε <τριτοκοσμικους>.
Τουλαχιστουν εκει πρεπει να <ζουν>,να <νοιωθουν> και να <χαιρονται>....................
Αρχικά δημιουργήθηκε από atropos
Ψαξτε για πολιτικους που <ζουν>,στην Ελλαδα.
...........................
Τους τελευταιους δυο μηνες ολο και τριγυρναει στο κεφαλι μου να σηκωθω να φυγω απο Ελλαδα...και οχι για Ευρωπη,αλλα για καπου οπου τους λενε <τριτοκοσμικους>.
Τουλαχιστουν εκει πρεπει να <ζουν>,να <νοιωθουν> και να <χαιρονται>....................
Welcome back Άρη :winka:
:beer: :beer: :wave2:
tHeTeMpteReR
04/09/2008, 17:55
Gandalf
Οι έλληνες πολιτικοί ειναι καθ' εικόνα και ομοίωση τις ελληνικής κοινωνίας.
Επιπλέον φορολόγηση. Ε και,... θα φωναξουμε λίγο, θα δυσανασχετίσουμε, θα το συζητήσουμε λίγο
με την παρέα (=να φανούμε και για πολιτικά ενεργή άτομα) και μετά θα το προσπεράσουμε.
Το ιδιο ακριβώς κάνεις στην καθημερινότητα σου. Όταν πας για καφέ και δεν σου φέρνει απόδειξη ή σου φέρνει μια που έκοψε γι'άλλον.
ΜΑΘΕ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΣΕ.
Και για ποια κριση μιλανε οι πολιτικοι μας ??? Αυτη που κανει τις τραπεζες να θησαυριζουν?
Που εκτοξεύει την κερδοφορια του καρτελ των καυσιμων? Την κριση που αποθεωνει την κερδοσκοπια
στα τροφιμα και στα είδη πρωτης αναγκης ?
Και μιας και αναφερθηκαμε για ΔΕΘ. Ξερουμε τι θα ακούσουμε.....
Η λεηλασια του δημοσιου πλουτου θα ονομαστει "αναγκαιες μεταρυθμισεις" και τα επιδοματα των 20ευρω "στοχευμενη κοινωνικη πολιτικη"
και γενικα η φτωχεια και η λιτοτητα "ηπια προσαρμογη" για να ξελογιάζουμε νεκρά ακροατήρια. :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από tHeTeMpteReR
απόδειξη
ΜΑΘΕ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΣΕ
Πλάκα έχει να βλέπεις (αλλού) ότι το φορολογικό σύστημα μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς αποδείξεις. :wacko: