PDA

View Full Version : γιατι οσοι ξεχνάνε ειναι υποχρεωμένοι να τα ξαναζήσουν

tai
07/09/2008, 12:18
«Υikin, kirin, giavourdour» (Σπάστε, γκρεμίστε, είναι γκιαούρης)

6-7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1955 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ,

ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ,

ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ, ΕΚΑΨΑΝ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ:

4.340 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

2.600 ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ

73 ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

26 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

110 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ -

21 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ

27 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

3 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

140572

tai
07/09/2008, 12:19
Καταστρέφονται εικόνες, αγιογραφίες και σκεύη ανεκτίμητης ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας. Καταστρέφονται ολοσχερώς και τα 26 ελληνικά σχολεία και οι πίνακες γραμμένοι με το τελευταίο μάθημα της μέρας, σκορπάνε στους δρόμους. Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, η Μεγάλη του Γένους Σχολή και το Ζάππειο Λύκειο δέχονται την επίθεση του όχλου με απίστευτη μανία. 4.340 ελληνικά καταστήματα καταστρέφονται και λεηλατούνται. 2.600 χριστιανικά σπίτια βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα και παραδίδονται στο μένος και στην πρωτοφανή λύσσα του όχλου. Ρημάζονται κυριολεκτικά τα γραφεία και τα πιεστήρια και των τριών ελληνικών εφημερίδων της Κωνσταντινούπολης. 21 ελληνικά εργοστάσια καταστρέφονται ολοκληρωτικά και οι μηχανές και τα εργαλεία αυτών που βρίσκονται στα παράλια του Βοσπόρου, πετιούνται στη θάλασσα. 110 ελληνικά εστιατόρια και ξενοδοχεία καταστρέφονται, λεηλατούνται ή παραδίδονται στις φλόγες.

140573

tai
07/09/2008, 12:23
Οι Πατριαρχικοί Τάφοι και τα σκηνώματα των μεγάλων ευεργετών του Έθνους, που από το 1850 τοποθετούνται στον αυλόγηρο της Ιεράς Μονής της Ζωοδόχου Πηγής δέχονται την επίθεση του όχλου που με κανιβαλική μανία σπάει τους τάφους, ξεθάβει τα οστά των νεκρών και τα σκορπάει στους δρόμους.

Στο Ελληνικό νεκροταφείο του Σισλί, μια ομάδα διαδηλωτών επί δύο ολόκληρες ώρες καταστρέφει τάφους και σταυρούς, σκάβει τους πιο πρόσφατους και βγάζει έξω τα πτώματα, μαχαιρώνοντας και κομματιάζοντάς τα. Οι θόρυβοι από τα τζάμια, τα έπιπλα και τα είδη που καταστρεφόταν, οι καπνοί από τις φωτιές στα σπίτια, στα καταστήματα και στις εκκλησίες, οι αλαλαγμοί και τα συνθήματα του όχλου, οι κραυγές απελπισίας, ο τρόμος και ο πανικός των θυμάτων της επιδρομής, οι εκατοντάδες βιασμοί, οι δεκάδες των θανάτων αθώων θυμάτων δημιουργούν μια άλλη νύχτα Αγίου Βαρθολομαίου, μια δεύτερη άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Στην Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής, γνωστής σαν “Βαλουκλιώτισα”, οι αστυνομικοί και ο νυχτοφύλακας που υποτίθεται ότι την φύλαγαν, καθοδηγούν τον όχλο στην καταστροφή και στη λεηλασία του ιστορικού Μοναστηριού. Ο 90χρονος μοναχός Χρύσανθος Μαντάς βρίσκει τραγικό θάνατο στις φλόγες της φωτιάς που άναψαν για να τον κάψουν. Ο 6Οχρονος ηγούμενος επίσκοπος Παμφιλίου Γεράσιμος βασανίζεται και τραυματίζεται βαρειά στο κεφάλι.

Στη Σμύρνη, οργανωμένα στίφη ξεχύνονται στους δρόμους με προκαθορισμένους στόχους: Ο πρώτος στόχος είναι το Ελληνικό περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση της Σμύρνης, που καταστρέφεται και πυρπολείται. Ο δεύτερος στόχος είναι το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Σμύρνη που παραδίδεται στις φλόγες μπροστά στο απαθές βλέμμα των Τούρκων φρουρών του. Έντρομος ο Γενικός Πρόξενος καταφέρνει να διαφύγει με την οικογένειά του από την πίσω πόρτα. Ο επόμενος στόχος, τα σπίτια των Ελλήνων αξιωματικών που υπηρετούσαν στο ΝΑΤΟ. Με καταλόγους που έχουν τις διευθύνσεις τους, οι “διαδηλωτές” επιτίθενται εναντίον τους ρημάζοντας, λεηλατώντας, κακοποιώντας και καίοντας έπιπλα, σπίτια και ελληνικές σημαίες.

tai
07/09/2008, 12:44
:(

140578

hlektronio
07/09/2008, 13:22
γιατι δεν μας μιλησαν ποτε για αυτα στο σχολειο?
στο μαθημα ιστοριας παντα παρακολουθουσα
αλλα αυτα δεν τα ακουσα ποτε:rolleyes:

TOLISTOLAROS
07/09/2008, 13:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από hlektronio
γιατι δεν μας μιλησαν ποτε για αυτα στο σχολειο?
στο μαθημα ιστοριας παντα παρακολουθουσα
αλλα αυτα δεν τα ακουσα ποτε:rolleyes:
Μιλήσανε αλλά πολύ λίγο...είναι σχετικά πρόσφατα γεγονότα και δε θέλουν να προκαλέσουν ξανά φανατισμούς.

Την Ιστορία τη μαθαίνεις όταν αρχίσεις να διαβάζεις μόνος σου,κοιτώντας κατά βάση εξοσχολικές πηγές.:wave2:

gdevelek
07/09/2008, 13:38
γιατί κάνουμε τουμπεκί

εντολές των ΗΠΑ για ομαλές σχέσεις

εντολές που όλα τα κόμματα υπακούν

επιπλέον ο 20ός αιώνας βρίσκεται πάντα στο τέλος της ύλης που συχνότατα δεν καλύπτεται λόγω έλλειψης χρόνου στο τέλος του σχολικού έτους

TOLISTOLAROS
07/09/2008, 13:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
γιατί κάνουμε τουμπεκί

εντολές των ΗΠΑ για ομαλές σχέσεις

εντολές που όλα τα κόμματα υπακούν
Αυτό παίζει και ισχύει για όλα τα μικρά κράτη αντικειμενικά...

Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
επιπλέον ο 20ός αιώνας βρίσκεται πάντα στο τέλος της ύλης που συχνότατα δεν καλύπτεται λόγω έλλειψης χρόνου στο τέλος του σχολικού έτους
Δεν είναι αυτό στο εγγυώμαι(στην τελική το πρόγραμμα αλλάζει και επιτρέπεται μια μικρή ελαστικότητα εκ μέρους του διδάσκοντα).
Είναι καθαρά για λόγους μή αναμόχλευσης παθών,για τον ίδιο λόγο απουσιάζουν πάρα πολλές καυστικές αναφορές στη χούντα του '67

gdevelek
07/09/2008, 14:10
στο δικό μου σχολείο δεν φτάσαμε ποτέ ούτε στον 2ο ΠΠ

OzZzZzY
07/09/2008, 15:56
το κακο δεν ειναι μονο οτι δεν τα διδασκομαστε..
Ολοι τα εχουμε ακουσει αλλα το χειροτερο ειναι οτι ο ανθρωπος ξεχναει ευκολα.. Αυτα τα γεγονοτα αποτελου κομματι της "πολυ" συγχρονης ιστοριας μας.
Απλα να σκεφτουμε οτι περασε μονο μισος αιωνας και υπαρχουν εν ζωη ανθρωποι που τα χουν ζησει.
Καποιους συμφερει να μην γνωριζουμε και να λησμονουμε :sad:

να κι ενα blogspot (http://el-pontos.blogspot.com/2007_05_01_archive.html) που μιλαει οχι για τα γεγονοτα του '55 αλλα για την Μικρασιατικη καταστροφη.

stefanos
07/09/2008, 16:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από OzZzZzY
το κακο δεν ειναι μονο οτι δεν τα διδασκομαστε..
Ολοι τα εχουμε ακουσει αλλα το χειροτερο ειναι οτι ο ανθρωπος ξεχναει ευκολα.. Αυτα τα γεγονοτα αποτελου κομματι της "πολυ" συγχρονης ιστοριας μας.
Απλα να σκεφτουμε οτι περασε μονο μισος αιωνας και υπαρχουν εν ζωη ανθρωποι που τα χουν ζησει.
Καποιους συμφερει να μην γνωριζουμε και να λησμονουμε :sad:

να κι ενα blogspot (http://el-pontos.blogspot.com/2007_05_01_archive.html) που μιλαει οχι για τα γεγονοτα του '55 αλλα για την Μικρασιατικη καταστροφη.

Στην ιστορία υπάρχει η τάση να καταγράφονται μόνο οι νικες με λεπτομέρεια, οι ήττες απλά αναφέρονται χωρίς πολλές λεπτομέρειες ώστε να ξεχνιούνται.

charlie says
07/09/2008, 17:11
γιατι νομιζω οτι στο τελος ολης αυτης της συζητησης που θα γινει, η καταληξη θα ειναι να γραφουν χαρακτηρισμοι οπως προδοτες ,δοσιλογοι ,φασιστες και αλλα ωραια.τα λεω αυτα γιατι η οικογενεια μου εχει πεσει θυμα ολης αυτης της αρρωστης καταστασης ,οπου παλι καποιοι πολιτικοι (και οχι μονο) δεν εκαναν τη δουλεια τους .επισης αλλη μια διαπιστωση που εχω κανει ειναι οτι το 90% των συζητησεων που αφορουν τους συμμαχους τουρκους και τους πολιτικους ολοι λενε τα χειροτερα,δεν εχω ακουσει και κανεναν να λεει κατι καλο.οποτε....

devil's animal
07/09/2008, 18:42
:a35: :a35: :a35:

EVI
07/09/2008, 21:01
εδω εμεις οι ιδιοι καταστρεφουμε περιουσες συνπολιτων μας δημοσιες και εκκλησιες.....(βλεπε θεσσαλονικη σημερα) ποιους να μουτζωσω?ποιους να βρισω?:sad:

Tpap
07/09/2008, 21:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
......

φίλε, επειδή τα έχουμε ξεχάσει είναι σίγουρο οτι θα τα ξαναζήσουμε...

orizontas
08/09/2008, 00:34
οσοι τα ζησαν δεν ξεχνουν ...

τα διηγουνται τα θυμουνται κατι βραδυα .

ποναν μεσ τους βαθεια .

οι νεοτεροι δεν τα ξερουν απλα .

εντομεταξι πολοι απο οσους τα ζησαν, στην υποχρεοση τα παιδια τους

να ειμην πεινασουν να μην τους λειψει τιποτε

δεν τα περναν στην επομενη γενοια . δεν σηζητανε με τους απογωνους και

καπου εκει χανετε η ιστορια οχι μονο του τοπου αλλα και τις ιδιας της οικογενειας

που μεγαλωσαμε....

βασικο δε οτι εχει χαθει πλεον η παραδωση της οικογενειας

που ολοι καθονταν μιλαγαν οι μεγαλυτεροι , ακουγανα οι νεοτεροι και ετσι

η ιστορια τοσο του τοπου της εθνικοτητος ακομη και της ιδιασ της οικογενειας που μεγαλωνουμε

χανετε μεσα στο χρονο .....

κανεις δεν ξερει πλεον απο που καταγεται πως το ονομα οι παππουδες προππαπουδες , γιαγιαδες

τι καναν τι βηματα εγιναν για να φτασει σημερα να ζει εδω η οικογενεια μου - σου - σας ...

δυστιχος σε λιγο καιρο μπορει και ολα αυτα να ακουγωνται σαν ενα παραμυθη ....

δυστηχως εχει ηρθε η εποχη του "τωρα"....

:sad:

golis
08/09/2008, 08:13
Αυτα να βλέπετε γμτ το σπιτάκι τους μέσα,
και να τα θυμάστε τώρα που μας πασάρουν για "αδέρφια" μας τους σκύλους απο τις στέπες.
Τα σύνορα της αγάπης και σκατά στον Τάφο τους.

Εάν παρεκτράπηκα,λυπάμαι αλλά είναι Δευτέρα... :sick:

AntoD
08/09/2008, 09:21
Μπράβο Ται

που μας θύμισες ξανά την ημερομηνία αυτή....

Οποίος θέλει να μάθει ιστορία διαβάζει μόνος του...
μην περιμένετε μόνο από το (κατευθυνόμενο) σχολείο,
τότε που ΔΕΝ μελετούσατε αλλά αποστηθίζατε....

μιλήστε με ανθρώπους που ηρθαν από τα μέρη αυτά....και δείτε την θλίψη-και την αξιοπρέπεια στα μάτια τους....

Προ ενός περίπου έτους έφυγε από την ζωή η Φιλιω Χαϊδεμένου….μια καταπληκτική γιαγιά, από τα Βουρλά της Μ.Ασιας που έκανε σκοπό της ζωης της να μην ξεχάσει κανείς το τι συνέβη εκεί…..και έζησε 108 έτη….

Διαβάστε το βιβλιο της «Τρεις αιώνες μια ζωή» από έναν άνθρωπο που όντως έζησε σε 3 αιώνες!!!! Και θα μάθετε πολλά πράγματα για την ζωή και για την κοινωνία μας!...πράγματα που κανείς δεν θα σας πει και κανείς δεν θα σας δείξει….

charlie says
08/09/2008, 14:03
ακομα πληρωνουμε την υβρη που διεπραχθει με τον τριακονταετη πολεμο και την προδοσια που εγινε στην μαχη του ματζικερτ.κατι αλλο που μου εκανε εντυπωση , ειναι οτι στη γνωστη ελληνικη υπερπαραγωγη των τελευταιων ετων ,δειχνει τους τελευταιους εναπομειναντες της πολης να φευγουν με το τρενο σα να πηγαινουν εκδρομη.

ΙΠΠΕΑΣ
09/09/2008, 11:26
Το ότι κάποιοι ξεχνούν, αυτό είναι αληθές. Τυγχάνει να ξεφυλλίζω που και που τα βιβλια του σχολείου και πέρα από την εξαίρεση της ακατανόμαστης ("συνωστισμός" ... ) τα περισσότερα βιβλία δεν θα μπορούσα να τα χαρακτηρίσω κακά. Μέτρια ίσως κάποια από αυτά αλλά όχι απαράδεκτα. Σκεφτείτε τέλος ένα παιδάκι της εποχής του εγκλεισμού, της καλοπέρασης και του νεοφιλελευθερισμού να διαβάζει απομνημονεύματα Κολοκοτρώνη ή για τα γεγονότα Σμύρνης-Πόλης.

Για εμένα το μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη ελεύθερου χρόνου που αποκλείει την περίπτωση του να κάτσει κάποιος να διαβάσει σοβαρά και χαλαρά κάποια σημαντικά εξωσχολικά βιβλία, ώστε να εμβαθύνει στα σημαντικά ιστορικά γεγονότα.

Προσωπικά ακολουθώ την εξής τακτική - έτσι για δοκιμή - για ένα δύο χρόνια ...
Έχω κόψει εντελώς την τηλεόραση και ακούω μόνο ραδιόφωνο, είτε στην δουλειά είτε όταν κάνω κάποια εργασία στο σπίτι για να γλυτώνω χρόνο από τη ζωή μου.
Τον χρόνο που σπαταλούσα στα παράθυρα και τις συζητήσεις της τηλεόρασης, τον έχω αφιερώσει στην ανάγνωση κάποιων σημαντικών βιβλίων από διαφορετικούς τομείς της ζωής.

Έχω δει μεγάλη διαφορά τόσο στο τρόπο σκέψης μου, όσο και και στο τρόπο με τον οποίο κρίνω τους άλλους.

Επαναλαμβάνω όμως ότι το γεγονός ότι μας έχουν μαντρώσει μέσα σε πόλεις, είμαστε θαμώνες του καθιστικού μας, μας αναγκάζουν εμμέσως να εργαζόμαστε σε 1-2 ή 3 δουλειές έχει άμεση σχέση με την επιδίωξη κάποιων κέντρων συμφερόντων(εντός και εκτός χώρας) να μας γίνεται πλύση εγκεφάλου με τις πληροφορίες που αυτοί θέλουν. Αν διαβάσετε κάποια απλά πράγματα για την λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου, θα διαπιστώσετε ότι ο εγκέφαλος έχει κάποιες "διαδικασίες αυτοπροστασίας". Δηλαδή δεν αντέχει να επεξεργάζεται απεριόριστες ποσότητες πληροφορίας οπότε κάποιες από αυτές -συνήθως αυτές που είναι παλιές(σχολείο-βιβλία που διαβάσαμε μικροί)- τις αποθηκεύει σε "απόμακρα σημεία" και ανακαλεί μόνο αυτές τις οποίες χρησιμοποιεί συχνά (TV) .

Αν λοιπόν αυτοί καταφέρουν να μας κάνουν ΜΟΝΟ να δουλεύουμε, να τρώμε, να πίνουμε, να βλέπουμε αυτά που αυτοί θέλουν και όχι αυτά τα οποία έχουν αξία για το μέλλον και την πρόβλεψη του, τότε απλά θα πετύχουν την αδρανοποίηση μας ως κοινωνικό σύνολο με ότι αυτό συνεπάγεται για το απώτερο μέλλον.

stefanos
09/09/2008, 11:59
Αντε να μου πείτε οτι αγαπιόμαστε με τους Τούρκους τώρα.
Μα πάμε καλά?
Μπορεί ο κόσμος να μην ξέρει λεπτομέρειες, αλλά βασικά όλοι θεωρούν τους γείτονες την μεγαλύτερη απειλή για το κράτος μας ,για να το πώ κόσμια.

TOLISTOLAROS
09/09/2008, 12:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΙΠΠΕΑΣ
Για εμένα το μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη ελεύθερου χρόνου που αποκλείει την περίπτωση του να κάτσει κάποιος να διαβάσει σοβαρά και χαλαρά κάποια σημαντικά εξωσχολικά βιβλία, ώστε να εμβαθύνει στα σημαντικά ιστορικά γεγονότα.
+++όσα θες...
Το πιο σωστό αυτό είναι...

tai
09/09/2008, 17:37
Εγειναν!!
στο κεφάλι μας το νιώσαμε!
Μα καλό ειναι όμως, να μην ξεχνάμε, οτι οι ΆΝΘΡΩΠΟΙ αυτοί (οι Τούρκοι), που τσαλάκωσαν-έκαψαν-κατέστρεψαν της περιουσίες, της οικογένειες, το παρελθόν, το παρόν, και το μέλλον, των (Ελλήνων) συνΑΝΘΡΏΠΩΝ τους, το έκαναν αυτό, με τον ίδιο φανατισμό που το έκαναν -κάνουν όλοι οι άλλοι!!
Η προσοχή στην μνήμη δεν είναι ΜΟΝΟ για το ποιοι το έκαναν,
αλλά πως τους φανάτισαν, και με τι χαζό μυαλό ποτισμένο από μίσος, πίστεψαν οτι για την μιζέρια τους, φταίνε οι "άλλοι" και οτι η ζωή τους θα καλυτερέψει μονο οταν οι "αλλοι" πάψουν να υπάρχουν.
Δεν ξερω αν ειναι "φίλοι" "εχθροί".....................σήμερα

Το μόνο που ξέρω είναι,

οτι το στομάχι τους,

όταν γουργουρίζει από την πείνα,

κάνει τον ίδιο ακριβώς θόρυβο με το δικό μου.

και οτι το γουργουρητό αυτό,

είναι κακός σύμβουλος.

ΓΝΩΜΙΚΌ
"η ειρήνη εγκαθίσταται σε λιγδωμένα άντερα"
"tai" :a024:

μην ξεχνάμε μεν, αλλά να προσέχουμε και τι μασουλάμε δε!:winka:
για μα μην γίνουμε ίδιοι:rolleyes:

charlie says
09/09/2008, 21:01
ολοι τριγυρω μας ξυγιουνται αρμυρο φυστικι και εμεις το παιζουμε υπερανω,ειμαστε βεβαια ευρωπαιοι ισχυροι και χορτατοι ,ε ,μη χασουμε και το φοβερο μας επιπεδο πεφτοντας στο επιπεδο τους :ZZZ:

tai
10/09/2008, 16:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από charlie says
ολοι τριγυρω μας ξυγιουνται αρμυρο φυστικι και εμεις το παιζουμε υπερανω,ειμαστε βεβαια ευρωπαιοι ισχυροι και χορτατοι ,ε ,μη χασουμε και το φοβερο μας επιπεδο πεφτοντας στο επιπεδο τους :ZZZ:

η διαφορά του επιπέδου του Οθωμανού-τουρκου απο του Ελληνα , φταίει (κατα κάποιον τρόπο και οχι μονο) που εμείς τριπλασιάσαμε την Ελλάδα μεσα σε 3-4 γενιές και αυτοί παραλίγο να εξαφανίσουν μια αυτοκρατορία.
Η βαρβαρότητα δεν έφερε ΠΟΤΕ περισσότερα οφέλη απο την πολιτική. :wave2:

charlie says
10/09/2008, 17:41
θα ηθελα πολυ να αναπτυξω τα περι πολιτικης ,πολεμου ,πολιτισμου ,βαρβαροτητας αλλα θα χαθει η μπαλα και δε θα βγει νοημα.προς το παρον θα κρατησω καταχωνιασμενα τα χαρτια που μας εδωσαν οι φιλοι τουρκοι και που αποδεικνυουν τι μας πηραν .παω να ριξω μια γρηγορη μαρτια στον θουκυδιδη ,η,μηπως στον αισχυλο ?αυτοι κατι θα ξεραν παραπανω απο μενα.
Υ.Γ ξερω οτι θα ακουστει καπως,αλλα οταν φιλοι ,μου προτεινουν να παμε εκδρομη στην πολη με τις μηχανες ,απαντω μονο με το αποβατικο.

TROOPER
11/09/2008, 08:17
παλικαρια εχω την εντυπωση οτι ο θειος tai βαζοντας το συγκεκριμενο τιτλο στο θρεντ δεν εννοουσε οτι θα τα ξαναζησουμε απαραιτητα σαν θυματα, εκτος και αν υποθετω λαθος οποτε ζητω συγγνωμη.

:wave2:

tai
11/09/2008, 16:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
παλικαρια εχω την εντυπωση οτι ο θειος tai βαζοντας το συγκεκριμενο τιτλο στο θρεντ δεν εννοουσε οτι θα τα ξαναζησουμε απαραιτητα σαν θυματα, εκτος και αν υποθετω λαθος οποτε ζητω συγγνωμη.

ανιψιέ καλά κατάλαβες.
η μαλακια ειναι μια!
Η θέση αλλάζει, ανάλογα την επιλογή που έκανες πριν, ή ανάλογα την τύχη σου (που σε αυτά δεν εχει τύχη)
Οσες φορες εχεις μυαλό και δεν πας αμάσητη την Χ παπαριά που λέν για το καλό σου, τόσες φορές ΔΕΝ θα πηδάνε εσένα!!
Οσες φορές πιστέψεις οτι η ανθρωπιά και η αδελφοσύνη είναι ασθένεια που κολλάει και μόλις πλησιάσεις τον άλλον, θα φερθεί και αυτός έτσι, τόσες θα σε τσούξει
Οσες φορές κάνεις ΠΟΛΙΤΙΚΗ προσπάθεια, να εξανθρωπίσεις εναν φανατικό, τόσες φορές εχεις ελπίδα να ζεις με ειρήνη.

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΆΜΕ
φανατικος ειναι
1ον αυτος που πιστεύει οτι ξέρει το σωστό
2ον δεν το συζητά
3ον μισεί τον διαφορετικά φρονούντα

για να μην βολευόμαστε με ταμπέλες και βγάζουμε το εαυτό μας απ'όξω!!
Όλοι ήμαστε από φύση φανατικοί!!!
Οι έξυπνοι, οι μορφωμένοι (οχι οι εγγράμματοι απαρέγκλιτα), οι πονηρεμένοι (καχύποπτοι), οι εγκρατείς στα πάθη τους, καταφέρνουν μερικές φορές να ΜΗΝ είναι.
Θέλει προσπάθεια να μην γίνεις ανθρωποφάγο ζώο.
γιαυτό σας λέω
θέλει προσπάθεια να μην ξεχάσουμε πως γίνετε ο άνθρωπος για να μην ξαναζήσουμε (μέχρι να μην το ξεχνάμε) αυτές της εικόνες, ούτε σαν θύματα αλλά ούτε και σαν θύτες

tai
11/09/2008, 16:59
θα ηθελα πολυ να αναπτυξω τα περι πολιτικης ,πολεμου ,πολιτισμου ,βαρβαροτητας αλλα θα χαθει η μπαλα και δε θα βγει νοημα.προς το παρον θα κρατησω καταχωνιασμενα τα χαρτια που μας εδωσαν οι φιλοι τουρκοι και που αποδεικνυουν τι μας πηραν .παω να ριξω μια γρηγορη μαρτια στον θουκυδιδη ,η,μηπως στον αισχυλο ?αυτοι κατι θα ξεραν παραπανω απο μενα.
Υ.Γ ξερω οτι θα ακουστει καπως,αλλα οταν φιλοι ,μου προτεινουν να παμε εκδρομη στην πολη με τις μηχανες ,απαντω μονο με το αποβατικο.
οταν σου τα πήραν οι Τουρκοι, ήταν αυτοί ισχυροί
τώρα είσαι σε αυτήν την διαφορά ισχύος ?? ή είσαι στο 1890?:winka:

και θα ήθελα να μου πείτε (όποιος θέλει)

τι θα κάνουμε 20.000.000 πεινασμένους κωσταντινοπολίτες έτσι και πάρουμε την Πόλη:confused: :confused: :confused:

charlie says
11/09/2008, 17:39
τον ελληνα ποτε δεν τον ενδιεφεραν οι αριθμοι και ποιος ειναι ισχυρος ,δεν ελεγε και ποιος ειμαι εγω να αντισταθω στον αμερικανο.τωρα αν οι πολιτισμενοι κανουν πολεμο...
υ.γ οσων αφορα την πολη, εδω οι δημοκρατικα εκλεγμενοι κυβερνητες δεν μπορουν να ελενξουν το κεντρο της πρωτευουσας, την ισταμπουλ θα φερουν βολτα?ολα περιστρεφονται στο γονυ της αναγκης ,οταν θα προκυψει η αναγκη, τοτε θα δια πραχθουν τα δεοντα.

tai
11/09/2008, 18:11
τον ελληνα ποτε δεν τον ενδιεφεραν οι αριθμοι και ποιος ειναι ισχυρος ,δεν ελεγε και ποιος ειμαι εγω να αντισταθω στον αμερικανο.και έκανε ενα κάρο μαλακίες ανα την ιστορια :lol: τωρα αν οι πολιτισμενοι κανουν πολεμο...
οι πολιτισμένοι κάνουν αμυντικούς Η απελευθερωτικούς(αναγκαστικούς ΔΛΔ) πολέμους
υ.γ οσων αφορα την πολη, εδω οι δημοκρατικα εκλεγμενοι κυβερνητες δεν μπορουν να ελενξουν το κεντρο της πρωτευουσας, την ισταμπουλ θα φερουν βολτα? ολα περιστρεφονται στο γονυ της αναγκης ,οταν θα προκυψει η αναγκη,
οι ανάγκες δεν προκύπτουν στην πολιτική σκακιέρα φίλτατε, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΎΝΤΑΙ τοτε θα δια πραχθουν τα δεοντα.αναγκαστικά :wave2: :beer: :beer: :beer:

charlie says
11/09/2008, 18:56
οι νοες που σκεπτονται ετσι ,εχουν καθε λογο ,να το κανουν.
λυπαμαι μονο που διαστρεβλωσες την σκεψη μου:sad:

TROOPER
11/09/2008, 22:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
ανιψιέ καλά κατάλαβες.....................

:winka:

tai
16/09/2008, 20:26
ξεχάσαμε και το οτι 14/9/22
στριμωχτήκαμε στην προκυμαία της Σμύρνης
φωνάζοντας και τραγουδώντας
Η ΣΜΥΡΝΗ ΜΑΝΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ (http://www.youtube.com/watch?v=656DfxoRyYs) :(