Σύνδεση

View Full Version : Μήπως έχω χάσει κάπια επισόδια?

spyro
08/09/2008, 12:10
Μήπως φταίω εγώ ρε παιδιά? Μήπως με έχουν πάρει τα χρόνια και δεν καταλαβαίνω την Νέα Τάξη πραγμάτων? Μήπως γέρασα και είμαι κολλημένος στις παλιές επικίνδυνες νοοτροπίες και συμπεριφορές που πρόσταζαν ότι όταν είσαι 800kg πιο ελαφρύς ως δίτροχο με δυνατότητες επιτάχυνσης και ευκολίας αλλαγής κατεύθυνσης ασύλληπτες συγκριτικά με ένα αυτοκίνητο τότε κοιτάς να φύγεις από το προπορευόμενο αργό αυτοκίνητο όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα.? Τι είναι αυτή η απίστευτη νοοτροπία η οποία αυξάνεται όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα οπού μηχανές μεγάλου κυβισμού πηγαίνουν με 120-130 στην αριστερή και παίζουν τα φώτα σε αυτοκίνητα μπροστά τους για να ανοίξουν δεξιά? Από πότε ξεκίνησε επίσημα αυτό και δεν το πήρα χαμπάρι ρε παίδες? Εγώ φταίω που βλέπω μέρα με την μέρα να αυξάνονται οι οδηγοί μηχανών που συμπεριφέρονται λες και οδηγούν αυτοκίνητο?

Πριν από κάτι μήνες ήμουν με το αυτοκίνητο μου στην Αττική Οδό Κυριακή πρωί χωρίς κίνηση με 140 στην αριστερή και δεξιά μου 1 λωρίδα κενή. Και ξαφνικά νάσου ένα TDM από πίσω να μου παίζει τα φώτα για να κάνω δεξιά για να περάσει :eyepop: …. Περιττό να αναφέρω ότι η συγκεκριμένη μηχανή με ένα άνοιγμα του γκαζιού στα 130 πήγαινε 160 και είχε χαθεί. Ειλικρινά κόλλησα δεν το περίμενα να συμβεί ποτέ δεδομένου της κενής λωρίδας δεξιά μου. Το πα στους φίλους το ξανάπα και καταλήξαμε στο ότι έτυχε να πετύχω οδηγό που δοκίμαζε την μηχανή φίλου και φοβόταν. Από τότε όμως το βλέπω συνέχεια είτε σε μηχανές που συναντάω με την δικιά μου είτε ως οδηγός αυτοκινήτου.

Πριν από μια εβδομάδα που γύρναγα από Βυτίνα με την μηχανή, στην Εθνική Τριπόλεως- Κορίνθου συναντώ μια μηχανή η οποία πηγαίνει στην αριστερή και μπροστά του είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο πηγαίνει με καιμια 140αρα. Και πάνω που πήγα νε περάσω και τους 2 ανάμεσα από δεξιά και αριστερή τον βλέπω (αυτόν με την μηχανή) να κολάει στο αριστερό πίσω μέρος του προφυλαχτήρα του αυτοκινήτου και να του πέζει τα φώτα/φλάς για να κάνει δεξιά το αυτοκίνητο να περάσει!!!! Τσιμπαώ λίγο το φρένο φυσικά γιατί φοβήθηκα ότι ο οδηγός θα συναινέσει και για λόγους περιέργειας αποφασίζω να μπώ αριστερή και εγώ από πίσω από την μηχανή. Τον ακολούθησα για καμια 20αρια χιλιόμετρα και προς έκπληξή μου παρατήρησα ότι συμπεριφερόταν σε όλα τα αυτοκίνητα στην αριστερή το ίδιο.

Και ρωτώ. Είμαι κολλημένος σε παλιές νοοτροπίες του παρελθόντος? Είναι λογικό να ζητάμε με επιθετικό τρόπο να αλλάξουν τα αυτοκίνητα πορεία για να περάσουμε εμείς? Προσοχή!!! Δεν αναφέρομαι για τους επαρχιακούς δρόμους που καλό είναι να ειδοποιήσουμε το προπορευόμενο αυτοκίνητο ότι περνάμε για να μαζευτούν λίγο. Αναφέρομαι καθαρά για τους Εθνικούς Δρόμους όπου ζητάμε τα αυτοκίνητα της αριστερής να πάνε στην μεσαία λες και είχαμε αυτοκίνητο και εμείς.

Εσείς το συναντάτε σε άλλους οδηγούς? Δεν θέλω να κατηγοριοποιήσω και να κατηγορήσω κανέναν, (και ζητώ συγνώμη προκαταβολικά) αλλά είναι τυχαίο ότι το βλέπω να συμβαίνει τις περισσότερες φορές από Varadero και παντός είδους BMW (εκτός από οδηγούς της GS 1200 R adventure)? Μήπως έχουμε μαζέψει πολλούς πρώην αυτοκίνηστες οι οποίοι δεν θέλουν να είναι στην κίνηση και αγόρασαν μια μηχανή για να γλυτώσουν αλλά δεν έχουν συναίσθηση τι οδηγούν? Μέρα με την μέρα βλέπω όλο και περισσότερους οδηγούς μηχανών να συμπεριφέρονται λές και οδηγούν αυτοκίνητο!!! Εγώ είμαι τρελός και βλέπω φαντάσματα? …..

jfx
08/09/2008, 12:21
φιλε δε συμφωνω μαζι σου. σκεψου το εξης σενάριο. εισαι αριστερα και φτανεις σιγα σιγα ενα αυτοκινητο που παει πιο αργα απο σενα. ο οδηγος του σε εχει δει και σκεφτεται λογικά να κανει δεξια να περάσεις, ομως αργει λιγο γιατι ελεγχει αν εχει τιποτα διπλα του. Οσο αυτος ελεγχει εσυ πας να τον προσπερασεις απο δεξια, ε και τοτε αυτος κανει κινηση δεξια...

Οι κανονες ειναι ιδιοι για ολα τα οχήματα, σιγουρα ειναι ευκολο να προσπερνας τσακα τσακα απο δεξια αλλά πολύ επικινδυνο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από spyro
Αναφέρομαι καθαρά για τους Εθνικούς Δρόμους όπου ζητάμε τα αυτοκίνητα της αριστερής να πάνε στην μεσαία λες και είχαμε αυτοκίνητο και εμείς.

Αυτο δεν περιμενα να το ακουσω απο μοτοσυκλετιστη. Το αντιλαμβανομαι σαν να λες οτι δεν εχουμε την ιδια "αξια" στο δρόμο. Δεν ειναι η αριστερη μονο για τα αυτοκινητα...

Ακόμα αν καποιος εχει ξεχαστει στην αριστερη λωριδα δε μου φαινεται επιθετικη συμπεριφορα να του αναψεις τα φωτα, επιθετικο ειναι να του κολλας απο πισω ή και να πατας κορνα ισως.

----------------

Μηχανακι πρωτοοδηγησα, αμαξι οδηγω μια φορα το μηνα καπου, ενω το μηχανακι καθε μερα και θεωρω οτι οδηγω το αμαξι, οποτε το οδηγω με νοοτροπια μηχανης και οχι το αντιθετο.

zephyr1
08/09/2008, 12:23
Ρε φιλε θες να μας κουνησεις το κεφαλι?:a24:

sober
08/09/2008, 12:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από jfx
Οι κανονες ειναι ιδιοι για ολα τα οχήματα, σιγουρα ειναι ευκολο να προσπερνας τσακα τσακα απο δεξια αλλά πολύ επικινδυνο.

.

To αυτο...:o

:)

vangelis 64
08/09/2008, 12:29
Είναι λάθος και παράνομο να οδηγούμε στην αριστερή λωρίδα.Εκεί πατάμε μόνο για να προσπεράσουμε.Μην κοιτάς που ο Ελληνάρας πάει όπου γουστάρει και όπως γουστάρει.

sniper
08/09/2008, 12:30
We are not alone out there.....

THEOD
08/09/2008, 12:38
Τι είναι αυτή η απίστευτη νοοτροπία η οποία αυξάνεται όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα οπού μηχανές μεγάλου κυβισμού πηγαίνουν με 120-130 στην αριστερή και παίζουν τα φώτα σε αυτοκίνητα μπροστά τους για να ανοίξουν δεξιά? Από πότε ξεκίνησε επίσημα αυτό και δεν το πήρα χαμπάρι ρε παίδες?

Μάλλον κάπου τα έχεις μπλέξει λίγο...
ΑΥΤΗ είναι η σωστή και by the KOK διαδικασία...
Απλά επειδή εδώ και δεκαετίες έχουνε συνηθίσει να περνάμε από όπου κρίνουμε ότι μπορούμε και μας βολεύει φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε παράλογο αυτόν που κάνει αυτό που πρέπει...

AntoD
08/09/2008, 12:39
Φιλαρακο η παιζεις........

140695

AntoD
08/09/2008, 12:40
Η μας κανεις πλακα....

ΠΟΤΕ δεν περνας απο δεξια....ειναι τρελη καγκουρια και επικινδυνο....

Προσπερναμε παντα απο αριστερα ΕΙΔΙΚΑ στην εθνικη....στην πολη το ψιλοπεριμενει ο οδηγος του αυτοκινητου...στην εθνικη ΟΧΙ!
:nono:

Lupo
08/09/2008, 12:43
.....

Εσείς το συναντάτε σε άλλους οδηγούς? ......
Σε μένα.
Εδώ και πολλά χρόνια, μετά την εφηβική ηλικία της καγκουρίασης , που κι από κει πέρασα λόγω τύχης αφού δεν έκανα το παραπάνω και πολλά άλλα.
:wave2:

Για εθνική οδό, είναι σίγουρο.:winka:

spyro
08/09/2008, 12:45
Φτυστός ο Πέτρο Λούκας είμαι ο άτιμος :lol: ..... Τεσπα μάλλον εχω μείνει πίσω στις επικίνδυνες εποχές. Ευχαριστώ για την συνέτιση παίδες. :sick:

AntoD
08/09/2008, 12:49
Μπραβο σου που το καταλαβες....

συνηθως μετα το κραξιμο οι περισσοτεροι πισμωνουν....

Πετρο-Λουκας=εγγυηση!:lol:

manhunter
08/09/2008, 13:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Είναι λάθος και παράνομο να οδηγούμε στην αριστερή λωρίδα.Εκεί πατάμε μόνο για να προσπεράσουμε.Μην κοιτάς που ο Ελληνάρας πάει όπου γουστάρει και όπως γουστάρει.

Συμφωνα με τον ΚΟΚ, μπορούμε να είμαστε στην αριστερή λωριδα συνέχεια.
Το αρθρο του ΚΟΚ αναφέρει οτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά, ιδιαιτερα σε συνθηκες κινησης που τα αυτοκινητα κινουνται σε στιχους

Απλα κανονικα αν εισαι στην αριστερη λωριδα, επαναλαμβανω κανονικα, πρεπει να εχεις συνεχως το αριστερο σου φλας αναμενο

Δεν σου απαγορευει κανεις να πας εκει αρκει να μην εμποδιζεις αλλους οδηγους που πανε πιο γρηγορα

Με το που τους αντιληφθεις, πρεπει να κανεις δεξια και μετα αν θες να επανελθεις.

Οσο για τον δημιουργό του πόστ, αυτο που λες ειναι πολυ λαθος. Ειναι λαθος και καμια φορα μοιραιο να προσπερνας απο δεξια. Μας βλεπουν και μικρα παιδια και νεοι μοτοσυκλετιστές.....

:wave2: :wave2: :wave2:

blackbusa
08/09/2008, 13:25
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Οτι ναναι.....

φιλαρακι εντελως φιλικα ξαναδωσε για διπλωμα η εστω διαβασε ξανα τον ΚΟΚ γιατι δεν σου τα μαθανε καλα η τα ξεχασες.....μα εντελως φιλικα.....

spyro
08/09/2008, 13:35
Καταλαβαίνω την ανάγκη για να βάλουμε στην θέση κάποιον που ενδεχωμένος να έκανε λάθος (ειδικα όταν το λάθος αυτο διατυπώθηκε στο internet :D ) και δέν παρεξηγώ κανέναν.

Αυτό που θα ήθελα όμως είναι να διευκρινήσω είναι ότι δεν υποστηρίξα οτι ο σωστός τρόπος είναι να παιρνάμε απο δεξιά. Πιστεύω ότι ήταν κατανοητό απο το post μου ότι αλλού είναι το πρόβλημα μου.

vangelis 64
08/09/2008, 13:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από manhunter
Συμφωνα με τον ΚΟΚ, μπορούμε να είμαστε στην αριστερή λωριδα συνέχεια.
Το αρθρο του ΚΟΚ αναφέρει οτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά, ιδιαιτερα σε συνθηκες κινησης που τα αυτοκινητα κινουνται σε στιχους

Απλα κανονικα αν εισαι στην αριστερη λωριδα, επαναλαμβανω κανονικα, πρεπει να εχεις συνεχως το αριστερο σου φλας αναμενο

Δεν σου απαγορευει κανεις να πας εκει αρκει να μην εμποδιζεις αλλους οδηγους που πανε πιο γρηγορα

Με το που τους αντιληφθεις, πρεπει να κανεις δεξια και μετα αν θες να επανελθεις.
Όταν έδινα για δίπλωμα,υπήρχε στα γραπτά μια ερώτηση:"Όταν βρισκόμαστε σ' έναν άδειο από κίνηση δρόμο,σε ποιά λωρίδα κινούμαστε;"Μαντεύεις τη σωστή απάντηση...

Κατά τ' άλλα,άκου και τον Πάνο από Πάνω:rotflmao: :beer: :wave2:

AntoD
08/09/2008, 13:36
Παιδες

ο φιλος το επιασε το νοημα...νομιζω οτι ειναι αρκετα!!!

harvester
08/09/2008, 13:36
οντως ειναι λαθος πλεων τα πραγματα εχουν αλλαξει και οι μηχανες μπορουν και πετανε.ετσι το σωστο ειναι να παιρνανε απο πανω.......:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ο κλασσικος καμμενος κουτακιας που δεν κανει πιο κει να περασει η μηχανη και αν τον περασει απο δεξια φωναζει "κοιτα το κωλοπαιδο προσπεραση απο δεξια,να σκοτωθει θελει".

αληθεια φιλε αν αλλαζοντας λωριδα πεσεις σε εναν που σε προσπερναει απο δεξια στην ασφαλιστικη θα πεις οτι εφταιγες εσυ?

μα ποσοι ασχετοι κυκλοφορουν,πως και δεν αναρωτιεσαι που φλωρεψανε ολοι και φορανε κρανος και στολη :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :yuck:

devil's animal
08/09/2008, 13:40
εγω λεω να μην απαντησω...:lol: :lol: :lol:

LARISEOS
08/09/2008, 13:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από AntoD
Μπραβο σου που το καταλαβες....

συνηθως μετα το κραξιμο οι περισσοτεροι πισμωνουν....

Πετρο-Λουκας=εγγυηση!:lol:

πετροσ λουκασ +αντωνησ κυριτσησ= σουπερ εγγυηση!

blackbusa
08/09/2008, 13:45
Καταλαβαίνω την ανάγκη για να βάλουμε στην θέση κάποιον που ενδεχωμένος να έκανε λάθος (ειδικα όταν το λάθος αυτο διατυπώθηκε στο internet :D ) και δέν παρεξηγώ κανέναν.

Αυτό που θα ήθελα όμως είναι να διευκρινήσω είναι ότι δεν υποστηρίξα οτι ο σωστός τρόπος είναι να παιρνάμε απο δεξιά. Πιστεύω ότι ήταν κατανοητό απο το post μου ότι αλλού είναι το πρόβλημα μου.

φιλαρακι σορρυ για το ακραιο της απαντησης μου αλλα πραγματικα μου φανηκε τοσο αστειο που μονο με τετοιο τροπο θα μπορουσα να απαντησω.....και οταν σου εγραψα φιλικα πραγματικα το εννοουσα......γιατι πρεπει να δωσαμε και με το ιδιο συστημα για διπλωμα....και θυμαμαι καλα τι μαλακια συστημα ηταν....ασε που επεφτε και εκει το λαδακι αβερτα....

Road67
08/09/2008, 13:52

Πριν από κάτι μήνες ήμουν με το αυτοκίνητο μου στην Αττική Οδό Κυριακή πρωί χωρίς κίνηση με 140 στην αριστερή και δεξιά μου 1 λωρίδα κενή. Και ξαφνικά νάσου ένα TDM από πίσω να μου παίζει τα φώτα για να κάνω δεξιά για να περάσει :eyepop: …. Περιττό να αναφέρω ότι η συγκεκριμένη μηχανή με ένα άνοιγμα του γκαζιού στα 130 πήγαινε 160 και είχε χαθεί. Ειλικρινά κόλλησα δεν το περίμενα να συμβεί ποτέ δεδομένου της κενής λωρίδας δεξιά μου. Το πα στους φίλους το ξανάπα και καταλήξαμε στο ότι έτυχε να πετύχω οδηγό που δοκίμαζε την μηχανή φίλου και φοβόταν. Από τότε όμως το βλέπω συνέχεια είτε σε μηχανές που συναντάω με την δικιά μου είτε ως οδηγός αυτοκινήτου.

Δηλαδη επρεπε η μηχανη να βγει δεξια για να σε περασει; :eyepop: ...

Φιλε αν οδηγεις οπως φανταζομαι, δε μπορει ολ' αυτα τα χρονια εχεις αγιο:hypnotize

spyro
08/09/2008, 14:15
Πολύ φοβάμε οτι έχω δώσει σάρκα και οστά στον μαύρο κάγκουρα που όλοι ψάχναμε :D

Βαράτε....

el_hymador
08/09/2008, 14:23
Ρε σεις δεν αφηνετε τα περι ΚΟΚ;

Νοματαγεις μου πολιτες εσεις ...:lol:

Εγω δηλωνω απεριφραστα και χωρις καμια ντροπη πως οταν θελω να ανοιξω το γκαζι λιγο παραοπανω και συαναντησω τουτου στην αριστερη, ανοιγομαι δεξια και ανοιχτα και περναω απο εκει....σιγα μην περιμενω να κανει δεξια ο οδηγος του αυτοκινητου:

α) Θα με γραψει στα @@ του

β) Ενδεχεται να χεστει πανω του και να κανει χοντρη μαλακια

γ) Δεν κολαω ποτε πισω απο αμαξια ειναι απιστευτα επικινδυνο

Ενοειται πως μιλαμε για συνθηκες αραιης κυκλοφοριας...τους βλεπεις απο μακρυα και κανονιζεις την πορεια σου προσπερνωντας τους αααααανοιχταααααα

:smokin: (κοψτε μου κληση)

makis206
08/09/2008, 14:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
:smokin: (κοψτε μου κληση)

Μάλιστα, 700 ευρωπουλάκια για αντικανονικό προσπέρασμα και αν το εξοφλήσετε εντός δέκα (10) ημερών θα έχετε έκπτωση 50%, για όποια διαφωνία η αντίρρηση παρακαλούμε να μεταβείτε στο πλησιέστερο τμήμα τροχαίας της περιοχής σας εντός τριών (3) ημερών.

Αναμένουμε πιμί με τα στοιχεία σας συμπεριλαμβανομένου και του χρώματος της μοτοσυκλέτας σας ελπίζοντας πως δεν έχει ακόμα εκείνο το ελεεινό και τρισάθλιο δελφινί :smokin:

:bigcry:

Panos RG
08/09/2008, 14:49

Αν κινείσαι γρήγορα και είσαι λίγο έμπειρος δεν νομίζω να περιμένεις να φτάσεις πίσω από το αυτοκίνητο , να κόψεις ....και μετά να του βγάλεις φλας, .....να πετάξεις τα φώτα ..... να περιμένεις να μπει ο άλλος δεξιά..... ή να κάνεις τελευταία στιγμή δεξιά και να σε φάει! φέξε μου και γλίστρησα! μπαίνεις πιο νωρίς δεξιά χωρίς να κινδυνεύεις από τυχών αλλαγή πορείας του αυτοκινήτου και έτσι είσαι εσυ στην δεξιά χωρίς να χρειστεί να κάνεις ταρζανιές ή να προσπαθείς να αποδείξεις οτι είσαι πιο γρήγορος απο το προπορευόμενο αυτοκίνητο που ο οδηγός του έχει κοιμηθεί στην αριστερή και με μισή γκαζιά έχεις φύγει απ'ώρα!

Μικρή Λουλού
08/09/2008, 14:53
τωρα μπορω να πω οτι καταλαβα τι σημαινει "τον περασα απο δεξια",τον περασα απ'τα αριστερα"...

αυτο που δεν εχω καταλαβει ακομα και φοβαμαι να το κανω,ειναι αυτο το "τον περασα απο πανω τον πουστη!!"...

sniper
08/09/2008, 14:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από Μικρή Λουλού...
....

αυτο που δεν εχω καταλαβει ακομα και φοβαμαι να το κανω,ειναι αυτο το "τον περασα απο πανω τον πουστη!!"...

Αν αναφέρεσαι στην υπερπήδηση σταθερών εμποδίων στην Σόλωνος, να σου δώσω ένα τηλέφωνο από ένα παλικάρι που το κατέχει το άθλημα....

:lol:

DUKASII
08/09/2008, 15:01
οπα τι εγινε παλι εδω μεσα παιδια...πλακωσανε οι κοκακηδες????

εγω λεει δε προσπερναω ποτε απο δεξια..

.αχ αχ
αχ
αχ αχ
αχ
αχαχ
αχ αχ αχ

ρε ασταδιαλαααα...

και δε κανετε και σφηνες αναμεσα απο τα αυτοκινητα...και δε περνατε τα ορια ταχυτητας...
και δε γαματε πισωκολλητο γιατι απαξιωνεται τη γυναικα ετσι..

τι πολιτισμος τι ηθος τι κοινωνια αυτη των μηχανοβιων..ευγε...
εμεις θα σωσουμε το κοσμο.
:bawl: :rotflmao: :lol:

el_hymador
08/09/2008, 15:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Μάλιστα, 700 ευρωπουλάκια για αντικανονικό προσπέρασμα και αν το εξοφλήσετε εντός δέκα (10) ημερών θα έχετε έκπτωση 50%, για όποια διαφωνία η αντίρρηση παρακαλούμε να μεταβείτε στο πλησιέστερο τμήμα τροχαίας της περιοχής σας εντός τριών (3) ημερών.

Αναμένουμε πιμί με τα στοιχεία σας συμπεριλαμβανομένου και του χρώματος της μοτοσυκλέτας σας ελπίζοντας πως δεν έχει ακόμα εκείνο το ελεεινό και τρισάθλιο δελφινί :smokin:

Να σου πω;

Να κανω αλλη μια παραβαση να κανουμε λιγο σκοντο;

devil's animal
08/09/2008, 15:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII

:rotflmao: :bawl: :rotflmao: :bawl: :rotflmao: :bawl:

κλαιω ρπμ...
:lol: :lol: :lol:

sober
08/09/2008, 15:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
οπα τι εγινε παλι εδω μεσα παιδια...πλακωσανε οι κοκακηδες????

εγω λεει δε προσπερναω ποτε απο δεξια..

.αχ αχ
αχ
αχ αχ
αχ
αχαχ
αχ αχ αχ

ρε ασταδιαλαααα...

και δε κανετε και σφηνες αναμεσα απο τα αυτοκινητα...και δε περνατε τα ορια ταχυτητας...

τι πολιτισμος τι ηθος τι κοινωνια αυτη των μηχανοβιων..ευγε...
εμεις θα σωσουμε το κοσμο.
:bawl: :rotflmao: :lol:

:lol: :lol: :lol: :rotflmao: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :lol: :lol:

Να'σαι καλα...μου 8υμισες τον Αφρο...

VanDiemen
08/09/2008, 16:11
Όπως κατάλαβες, παραπονέθηκες για κάτι που όλοι κάναμε/κάνουν (ορισμένοι κατά κανόνα), ξέρουμε πως είναι λάθος, παράνομο και επικίνδυνο αλλά η διαφορά είναι πως εσύ δεν το ήξερες! Τουλάχιστο δε ρώταγες; :rolleyes:

sniper
08/09/2008, 16:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από sober
:lol: :lol: :lol: :rotflmao: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :lol: :lol:

Να'σαι καλα...μου 8υμισες τον Αφρο...

Σε ποιο σημείο ακριβώς; :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol:

spyro
08/09/2008, 17:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
....... αλλά η διαφορά είναι πως εσύ δεν το ήξερες! Τουλάχιστον δε ρώταγες; :rolleyes:

Ρε παίδες έλεος. :look: πιό πάνω ένας άλλος φίλος με κατηγόρησε οτι ενδεχομένως λάδωσα για να πάρω το δίπλωμα. Πώς είναι δυνατόν να μην γνωρίζει κάποιος για το εάν είναι νόμιμο να προσπερνάς απο δεξιά. Τι είναι αυτά που λέτε. Πότε είπα εγώ κάτι τέτοιο. Το ότι υπάρχει περίπτωση να διατύπωσα τις εμπειρίες μου λίγο βαρύγδουπα και χοντροκομμένα να το δεχτώ αλλά έχουμε αναγάγει όλο το post μου στο κατά πόσο γνωρίζει κάποιος εδω μέσα εάν είναι νόμιμη η παράνομη η προσπέραση απο δεξιά!! :a018:

Και στο φανάρι όταν περνάμε ανάμεσα απο τα αυτοκίνητα για να βγούμε μπροστά παράνομο είναι, έχετε δεί κανέναν να περιμένει πίσω απο 20 αυτοκίνητα? Δηλαδή ο τρόπος οδήγησης του Πάνου (Panos RG) ο οποίος είναι και ο δικός μου στους Εθνικούς είναι αλήτικος?

Με αυτα που λέτε τότε επισήμως κατηγορείτε ότι όλες οι μηχανές απο όλα τα γκρούπ στην ετήσια εκδρομή του moto.gr στις 22/06 ώσπου να βγούμε στην έξοδο για την Θήβα παρανόμησαν/ είχαν λαδώσει για να πάρουν το δίπλωμα/ δέν έχουν διαβάσει τον ΚΟΚ, έχουν άγιο που ζουν κτλ κτλ.

Δηλαδή το TDM εάν είχε μπει στην μεσαία λωρίδα πριν φτάσει πίσω μου και συνέχιζε με τα 150 του σταθερά θα είχε γίνει κάτι παράνομο (πέρα από την ταχύτητα)? Πιστέψτε με ο λόγος που είχε έρθει από πίσω μου και μου έπαιζε τα φώτα ήταν γιατί τον φόβιζε η αλλαγή λωρίδας γιατί στην επόμενη καμπή (γιατί στροφή δεν ήταν) της Αττικής Οδού έπεσε στα 90. Ο συγκεκριμένος πήρε μια μηχανή που ανέβαζε χιλιόμετρα εύκολα, πήγε να βρει μια ευθεία και τέλος. Ότι και να σας πως δεν θα με πιστέψετε ρε παιδιά. Ο δρόμος ήταν άδειος κυριολεκτικά!!

Η παραπάνω ιστορία μπορεί να είναι περιττή και να μην χρειάζεται και όλα να ήταν καλά εάν ρώταγα την μια και μοναδική ερώτηση που με ενδιαφέρει να μου πείτε την άποψη σας «μπας και γεμίσαμε μηχανόβιους που δεν έχουν την αίσθηση τι οδηγούν»? Μήπως τα καγκούρια δεν είναι μόνο το πρόβλημα της δυσφήμησης των δικύκλων?

Έχετε μήπως αντιληφθεί πόσοι οδηγοί πρόσφατα έχουν αγοράσει κάτι τέρατα αυτόματα 500 κυβικών για να αποφύγουν την κίνηση και οδηγούν λές και έχουν νταλίκα? Έχετε αντιληφθεί μήπως πόσοι χάροι με μηχανές μεγάλου κυβισμού κυκλοφορούν στους εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους στα πλαίσια του αυξημένου αγροτουρισμού μας? Έχω βαρεθεί πια να βλέπω οδηγούς παντός είδους δικύκλου να βρίζουν απορημένους οδηγούς αυτοκινήτων για ασήμαντους λόγους (δεδομένου του κυκλοφοριακού χάους των δρόμων μας). Δεν δικαιολογώ κανέναν τυφλό τρελαμένο ανάπηρο οδηγό αυτοκινήτου που μιλάει όλη την ώρα στο κινητό, προσοχή. Αλλά μήπως πρέπει να κοιτάξουμε τα δικά μας πρώτα?

blackbusa
08/09/2008, 17:33
Ρε παίδες έλεος. :look: πιό πάνω ένας άλλος φίλος με κατηγόρησε οτι ενδεχομένως λάδωσα για να πάρω το δίπλωμα. Πώς είναι δυνατόν να μην γνωρίζει κάποιος για το εάν είναι νόμιμο να προσπερνάς απο δεξιά. Τι είναι αυτά που λέτε. Πότε είπα εγώ κάτι τέτοιο. Το ότι υπάρχει περίπτωση να διατύπωσα τις εμπειρίες μου λίγο βαρύγδουπα και χοντροκομμένα να το δεχτώ αλλά έχουμε αναγάγει όλο το post μου στο κατά πόσο γνωρίζει κάποιος εδω μέσα εάν είναι νόμιμη η παράνομη η προσπέραση απο δεξιά!! :a018:

δεν ειπα ΠΟΤΕ οτι λαδωσες....απλα ειπα οτι εκεινη την περιοδο ειχες/ειχαμε μονο ενα βιβλιο 20 σελιδων που μαθαινες παπαγαλια για να περασεις τα σηματα(ασχετα αν και παλι πολλοι κοβοντουσαν)....αρα απο ΚΟΚ και οδηγηγικη συμπεριφορα καμμια επαφη....αλλα και παλι αρκετοι τα εσκαγαν....

οταν ομως μας γραφεις οτι εχεις χασει επεισοδια οσο αφορα του ''παραλογου της επιμονης'' να κανει προσπεραση απο αριστερα μια μηχανη με φλας....λες και οι μηχανες εχουν αλλο ΚΟΚ.....και οτι το ειπες και επανελλημενα....δεν σημαινει οτι λαδωσες....

ειπα η δεν εμαθες ποτε το σωστο η το ξεχασες...

ολοι οι οδηγοι ολων τον οχηματων κανουν καθε μερα παρανομιες....το θεμα ειναι ποσοι το γνωριζουν....

bZrOo
08/09/2008, 18:15
Μήπως έχουμε μαζέψει πολλούς πρώην αυτοκίνηστες οι οποίοι δεν θέλουν να είναι στην κίνηση και αγόρασαν μια μηχανή για να γλυτώσουν αλλά δεν έχουν συναίσθηση τι οδηγούν? Μέρα με την μέρα βλέπω όλο και περισσότερους οδηγούς μηχανών να συμπεριφέρονται λές και οδηγούν αυτοκίνητο!!! Εγώ είμαι τρελός και βλέπω φαντάσματα? …..

Εγώ είμαι ένας από αυτούς που λες , έχω υποστεί το βασανιστήριο πέρα δώθε στην Καβάλας με αμάξι για 8 χρόνια, και επειδή δεν θέλω να σαλέψω πήρα μια μηχανή να κάνω την ζωή μου εύκολη. Είναι κατακριτέο αυτό ; Δεν μ αρέσει αυτή η λογική που υπάρχει ότι και καλά όσοι οδηγούσαν αμάξι και πήραν μηχανή είναι το ένα, είναι το άλλο κλπ.

Το οτι εσυ και πολοι αλλοι δεν έχουμε συναίσθηση τι οδηγούμε , δηλαδή κάτι που σε αφήνει εκτεθειμένο στα πάντα , δεν κάνει αυτόν που συμπεριφέρεται με την μηχανή σαν να έχει νταλίκα λάθος, αλλά όσο γελοίο και να σου ακούγετε πολύ πιο σωστό μοτοσικλετιστή από εσένα και έμενα που περνάμε από δεξιά και κάνουμε παράνομες σφήνες.

vagtav
08/09/2008, 18:19
ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ !!!

Στην εθνική και στην Αττική οδό ,όταν έχω διάθεση να πάω γρήγορα, κάποιον που πηγαίνει στην αριστερή λωρίδα με 110-120 τον περνάω όχι απλώς από δεξιά, αλλά από τη δεξιά λωρίδα!! Αφήνω και μία λωρίδα αέρα για την μ@λ@κί@ του.....

Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι νόμιμο, αλλά τελικά όλοι νόμιμοι είστε εδώ ρε παιδιά? :look:

Κάποιος που δεν αισθάνεται άνετα όταν κινείται με υψηλές ταχύτητες στην Ε.Ο. ας ακολουθήσει την τακτική "ανάβω φώτα, φλας και περιμένω το ΙΧ να κάνει άκρη".

Δεν είναι κακό, ίσα ίσα που πρέπει να οδηγάμε όπως αισθανόμαστε και όχι όπως πρέπει...

Μου κάνει εντύπωση πάντως η κατακραυγή στον φίλο που τόλμησε να κάνει μια οδηγική ερώτηση.

Z-rider
08/09/2008, 18:33
παιδιά_είναι_πολύ_επικίνδυνο_για_
εμάς_πρώτα_από_όλα_να_προσπερνάμε_από_
δεξιά....Με_προσπέρασε_από_δεξιά_
μηχανάκι_την_ώρα_που_τραβιόμουν_K_εγώ_
δεξιά_με_το_λεωφορείο_για_να_δώσω_δρόμο_σε_άλλο_μηχανάκ ι_
που_προσπέρναγε_από_αριστερά_k_
όλα_αυτά_στα_τέμπη.:eek: :eek:

ήταν_k_τα_δυο_
πράσινα("kwasaki")_και_πολύ_πιθανόν_να_ήταν_και_παρέα.

zephyr1
08/09/2008, 18:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από vagtav
ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ !!!

Στην εθνική και στην Αττική οδό ,όταν έχω διάθεση να πάω γρήγορα, κάποιον που πηγαίνει στην αριστερή λωρίδα με 110-120 τον περνάω όχι απλώς από δεξιά, αλλά από τη δεξιά λωρίδα!! Αφήνω και μία λωρίδα αέρα για την μ@λ@κί@ του.....

Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι νόμιμο, αλλά τελικά όλοι νόμιμοι είστε εδώ ρε παιδιά? :look:

Εδω μεσα ειναι οσους συναντας καθημερινα στον δρομο(στραβοι-κουλοι-καλοι-πιλοτοι κτλ.) και βεβαια θα ισχυριστουμε το νομιμο.Το τι κανω εγω και σει δεν εχει καμια σημασια με το τι υσχιει νομικα. :wave2:

stefanos
08/09/2008, 18:44
Οταν στην Αττική οδό πηγαίνεις με 120 στην δεξιά η στην μεσαία και κάποιος κοιμάται στην αριστερή με 60 φυσικά δεν είναι παράνομο περάσεις και φυσικά επιτρέπεται και φυσικά δεν θεωρείται παράβαση.
Παράβατης είναι αυτός που κινείται στην αριστερή λωρίδα ενώ η μεσαία είναι άδεια, και αυτός που κινείται στην μεσαία ενώ η δεξιά είναι άδεια.

VanDiemen
08/09/2008, 18:46
Ρε παίδες έλεος. :look: πιό πάνω ένας άλλος φίλος με κατηγόρησε οτι ενδεχομένως λάδωσα για να πάρω το δίπλωμα. Πώς είναι δυνατόν να μην γνωρίζει κάποιος για το εάν είναι νόμιμο να προσπερνάς απο δεξιά. Τι είναι αυτά που λέτε. Πότε είπα εγώ κάτι τέτοιο. Το ότι υπάρχει περίπτωση να διατύπωσα τις εμπειρίες μου λίγο βαρύγδουπα και χοντροκομμένα να το δεχτώ αλλά έχουμε αναγάγει όλο το post μου στο κατά πόσο γνωρίζει κάποιος εδω μέσα εάν είναι νόμιμη η παράνομη η .....................

.............μπλα μπλα μπλα..............

................... απορημένους οδηγούς αυτοκινήτων για ασήμαντους λόγους (δεδομένου του κυκλοφοριακού χάους των δρόμων μας). Δεν δικαιολογώ κανέναν τυφλό τρελαμένο ανάπηρο οδηγό αυτοκινήτου που μιλάει όλη την ώρα στο κινητό, προσοχή. Αλλά μήπως πρέπει να κοιτάξουμε τα δικά μας πρώτα?

Αλοίμονο, δε σε κατηγόρησα ούτε για άγνοια, ούτε για τίποτα! Καταρχήν από τη στιγμή που το έχω κάνει και συνεχίζω να το κάνω, όταν κάποιος θεωρεί πως τα 50-80 που πηγαίνει είναι ταχύτητα που αποκλείεται να την υπερβεί κάποιος, για να επιχειρήσει να τον προσπεράσει και απολαμβάνει το δρόμο σαν πιλότος της F1, ακούγοντας στη διαπασών το topgun anthem. Απλώς το μόνο που ξένισε στο post σου ήταν η αυτοπεποίθησή σου, πως είμαστε μια κάστα ή μια αίρεση που αλληλοϋποστηριζόμαστε ακόμη και στην παρανομία! Θα πεις δεν είναι αδόκιμο να κάνεις κάτι και να το κατακρίνεις; Είναι! Αλλά χρήζει κοινωνιολογικής ανάλυσης το θέμα :rolleyes:
Πάντως το προηγούμενο ήταν για να σε πειράξω και όχι για να σου την πω!

stefanos
08/09/2008, 19:10
ΡΕ ΛΑΔΩΣΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΔΙΠΛΩΜΑ:smokin:

stvr1
08/09/2008, 19:34
Πω-πω! Πολύ κράξιμο... Το έχουμε...:lol:

vagtav
08/09/2008, 19:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Εδω μεσα ειναι οσους συναντας καθημερινα στον δρομο(στραβοι-κουλοι-καλοι-πιλοτοι κτλ.) και βεβαια θα ισχυριστουμε το νομιμο.Το τι κανω εγω και σει δεν εχει καμια σημασια με το τι υσχιει νομικα. :wave2:

Σωστό, αλλά εδώ είναι ένα μοτοσυκλετιστικό φόρουμ και όχι δικηγορικό.

Όταν κάποιος ρωτάει λοιπόν εάν είναι λογικό να οδηγείς με τον Α ή Β τρόπο, τότε πρέπει να απαντάμε μοτοσυκλετιστικά, αλλιώς θα έστελνε email στην τροχαία για να πάρει την απάντηση του :D

stefanos
08/09/2008, 19:44

Όταν κάποιος ρωτάει λοιπόν εάν είναι λογικό να οδηγείς με τον Α ή Β τρόπο, τότε πρέπει να απαντάμε μοτοσυκλετιστικά, αλλιώς θα έστελνε email στην τροχαία για να πάρει την απάντηση του :D

Δηλαδή ενώ ο άνθρωπος αναφέρει μιά μαλακία που όντος γίνεται στο δρόμο πρέπει να τον κράζουμε κι όλας?

zephyr1
08/09/2008, 19:50

Ποιος οριζει τον μοτοσυκλετιστικο τροπο και νομο??

Ο ινδιανος?ο φουλεξοπλισμενος? ο παπακιας της γειτονιας?ο ssας?ο εντουρας?ο πιστας? ο ακρανωτος?..................... :confused:

stvr1
08/09/2008, 19:54
Έχεις πολύ δίκιο Zephyr!
Το γεγονός ότι οδηγούμε δίκυκλα, δεν σημαίνει ότι είμαστε και ίδιοι στις αντιλήψεις, στον τρόπο οδήγησης και σκέψης. Δεν υπάρχει μοτοσυκλετιστικός τρόπος, υπάρχει ο τρόπος του καθ' ενός και ο νόμιμος. Αν αυτά τα δύο συμπίπτουν έχει καλώς, αν όχι ας προσέχουμε τουλάχιστον να μην την πατήσουμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Πάντως το σωστό είναι το νόμιμα ακόμα και αν δεν το τηρούμε πάντα (και πρώτος εγώ)...

harvester
08/09/2008, 19:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Ποιος οριζει τον μοτοσυκλετιστικο τροπο και νομο??

Ο ινδιανος?ο φουλεξοπλισμενος? ο παπακιας της γειτονιας?ο ssας?ο εντουρας?ο πιστας? ο ακρανωτος?..................... :confused:
:look: τελικα πρεπει να σε παω βολτα εσενα γιατι εχεις καταντησει κομφουκιος :lol:

zephyr1
08/09/2008, 20:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από harvester
:look: τελικα πρεπει να σε παω βολτα εσενα γιατι εχεις καταντησει κομφουκιος :lol:

Να λειπει το βυσσινο :rolleyes: , σε παω εγω καλυτερα.:alien:

Πισω καθομε μονο σε αγωνιζομενους.:cry:

jimtarasxt660x
08/09/2008, 20:10
ΕΓΩ ΠΡΙΝ ΚΑΝΑ 2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΗΓΑΙΝΑ ΧΑΛΚΙΔΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΠΡΙΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΒΡΙΣΚΟΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΑΙΑ ΛΩΡΙΔΑ ΜΕ ΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΑ 130(ΜΕ ΑΜΑΞΙ) ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΝΤΑΗΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΛΩΡΙΔΑ ΕΠΕΙΔΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΒΑΡΙΟΤΑΝ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΝΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙ!!!ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ!!!ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑΠΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΑΙΑ ΤΩΡΑ???:mad: :mad: :mad:
ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!!:a31: :a31: :a31:

S705
08/09/2008, 20:48

Πριν από κάτι μήνες ήμουν με το αυτοκίνητο μου στην Αττική Οδό Κυριακή πρωί χωρίς κίνηση με 140 στην αριστερή και δεξιά μου 1 λωρίδα κενή.

Μήπως , λέω μήπως
ΔΕΝ Θα έπρεπε να ήσουν στην αριστερή?????
Πραγματικά έχω βαρεθεί να προσπαθώ να πάω σταθερά 130-140 χλμ στην εθνική και να σέρνονται αυτοκίνητα στην αριστερή με 100 χλμ ,την ώρα που η μεσαία , ακόμα και η δεξιά είναι άδειες .

super_toto
08/09/2008, 21:01
Spyro τι ψάχνεις να βρείς.

Αφού όπως τα περιγράφεις όλοι παράνομοι ήταν. Αν δεν κάνω λάθος δεν υπάρχει δρόμος στην Ελλάδα που να επιτρέπεται η ταχύτητα πάνω από 130. Συνεπώς πρίν γίνει οποιοδήποτε προσπέρασμα από αριστερά ή δεξια ήδη υπήρχε παρανομία. 140 150 160 είναι ταχύτητες που δεν επιτρέπονται στην Ελλάδα.

mikros boudas
08/09/2008, 21:54
το γεγονος να πηγαινεις στην εθνικη (ειδικα 100χλμ κοντα στην αθηνα) με πανω απο 120 να ειναι τρομερα επικινδυνο το εχει σκεφτει κανεις η μπα?

η κατασταση εχει γινει πραγματικα επικινδυνη πια....ο,τι να ναι γινεται στην εθνικη....και μετα λεμε για νεκρους,για παιδια που χαθηκαν...για ορια...για δρομους...για παιδεια...εσυ ρε φιλε τι παιδεια εχεις που πας με 140?ποιος σε εκπαιδευεσαι με ασφαλεια για τα 140(εστω και θεωρητικα)?ποιος σου ειπε πως συμπεριφερεται το οχημα στα 140?....δεν μιλαω για σενα προσωπικα...

kerasaki
09/09/2008, 01:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από S705
Μήπως , λέω μήπως
Θα έπρεπε να ήσουν στην αριστερή?????
Πραγματικά έχω βαρεθεί να προσπαθώ να πάω σταθερά 130-140 χλμ στην εθνική και να σέρνονται αυτοκίνητα στην αριστερή με 100 χλμ ,την ώρα που η μεσαία , ακόμα και η δεξιά είναι άδειες .

ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΒΙΑΖΕΣΑΙ Η ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΛΩΡΙΔΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ Η ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΕΝΩ Η ΜΕΣΑΙΑ ΚΑΙ Η ΔΕΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΕΣ!

ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΜΑΤΑ. ΕΓΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΩ ΜΕ ΤΑΧ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 130-140 ΑΦΟΥ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΩ ΤΡΑΒΙΕΜΑΙ ΔΕΞΙΑ ΜΗΠΩΣ ΕΡΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ, ΕΝΩ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΤΡΗΣΕΙ ΟΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΩΡΑ ΚΟΙΤΑΩ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΟΧΗΜΑ ΠΑΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!

ΤΩΡΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΩΣ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 600ΑΡΙΑ-1000ΑΡΙΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΜΕ 1Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ(ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΥΠΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ).:beer:

Road67
09/09/2008, 10:26

Πριν από κάτι μήνες ήμουν με το αυτοκίνητο μου στην Αττική Οδό Κυριακή πρωί χωρίς κίνηση με 140 στην αριστερή και δεξιά μου 1 λωρίδα κενή.

Δηλαδή το TDM εάν είχε μπει στην μεσαία λωρίδα πριν φτάσει πίσω μου και συνέχιζε με τα 150 του σταθερά θα είχε γίνει κάτι παράνομο (πέρα από την ταχύτητα)?

Ο δρόμος ήταν άδειος κυριολεκτικά!!

Μαλλον φιλε μου φερνεις τα πραγματα στα δικα σου σταθμα. Και εισαι πολυ περισσοτερο κουτακιας παρα μοτοσυκλετιστης. Ο κλασικος κουτακιας δε θα φυγει ευκολα απο την αριστερη για να περασει μια μηχανη, εδω σπανια θα το κανει για να περασει αυτοκινητο εκτος κι αν ειναι κανα γερμανικο κτηνος που ερχεται με 200 οποτε τοτε γρηγορα γρηγορα θα μαζευτει. Επισης, αφου εχεις αυτη την αντιληψη σαν κουτακιας θα ερχοσουνα σε ασυνεχεια με τον εαυτο σου αν οταν οδηγεις μηχανη τους αναγκαζες να συμμορφωθουν και να μπουν εκεινοι στη μεσαια, οποτε προτιμας να κανεις εσυ την παρανομια και να ριψοκινδυνευεις.
Με αδειο δρομο ησουνα υποχρεωμενος να μπεις στη μεσαια ειτε ερχοταν TDM ειτε δεν ερχοταν τιποτα. Δεν ειχες κανενα λογο να καθεσαι στην αριστερη.

spyro
09/09/2008, 10:27
Δέν ξέρω εάν φταίει ο DUKASII :a012: η κάποιοι άλλοι με τα post τους αλλά τουλάχιστον μπήκε η συζήτηση σε μια λογική σειρά :D

Απλώς το μόνο που ξένισε στο post σου ήταν η αυτοπεποίθησή σου, πως είμαστε μια κάστα ή μια αίρεση που αλληλοϋποστηριζόμαστε ακόμη και στην παρανομία! Θα πεις δεν είναι αδόκιμο να κάνεις κάτι και να το κατακρίνεις; Είναι! Αλλά χρήζει κοινωνιολογικής ανάλυσης το θέμα :rolleyes:

Εχεις δίκιο όπως ανέφερα και πιο πάνω, ίσως στο αρχικό μου post να βγήκε χοντροκομμένα. Δέν ανήκω σε κάποια κάστα, οδηγάω και μηχανή και αυτοκίνητο εδω και 17 χρόνια. Το γεγονός οτι οδηγώ και τα 2 με κάνει (όπως και πολλούς άλλους εδω μέσα) να το κοιτάω και απο τις 2 πλευρές.

Οι μοτοσικλετιστές απανταχού της Γης λόγου υψηλότερου κινδύνου, για μένα πάντα ήταν 1 κλίκ πιο πάνω στην οδηγική συμπεριφορά (είτε είχαν πάρει το αμάξι τους, είτε την μηχανή τους). Εξ ορισμού ο μοτοσικλετιστής είχε και έχει καλύτερη αντίληψη του δρόμου. Γιαυτο με στεναχωρεί τελευταία να βλέπω αυτοκινηστικές (παράνομες και μη) συμπεριφορές σε μηχανές.

Ας μην υιοθετήσουμε ρε παίδες όμως κακές συνήθειες αυτοκινήτων. Το βγάζω φλάς και πέζω τα φώτα απο 200μ μακριά είτε γιατί βαριέμαι να κατεβάσω ταχύτητα είτε γιατί είμαι τσαντισμένος που κάποιος υποδεέστερος θνητός έτυχε να προπορεύεται στην ίδια λορίδα με εμένα δέν είναι νόμιμη συμπεριφορά και το σίγουρο είναι οτι δεν ήταν μοτοσυκλετιστική συμπεριφορά. Είναι συγκεκριμένοι αυτοί που το κάνουν και όλοι τους ξέρουμε. Οι μοτοσυκλετιστές ποτέ δεν οδηγούσαν με την άποψη οτι ο δρόμος τους ανήκει. Πάντα ήταν ένα κλίκ πιο ευαίσθητοι στην συμπεριφορά τους (δεδομένων των κάγκουρων, οι οποίοι παρεμπιπτόντως δεν έβγαιναν και ποτέ έξω απο την πόλη. Να βρουν καμιά γκόμενα έψαχναν πάντα στην πλατεία. Δεν τους ένοιαζε η Εθνική).

Έχω πέξει αρκετές φορές τα φώτα στην αριστερή (με το αυτοκίνητο μου) όταν βλέπω οτι μπροστά απο το αυτοκίνητο του προπορευόμενου δεν είναι κανένας και αυτός/αυτή παραμένει να πηγαίνει σιγά. Δέν χρειάζεται να μου τους θυμίσεται τους ξέρω τους δολοφόνους. Άλλες τόσες φορές έχω κάνει εγώ δεξιά . Αλλά όταν ρε παιδιά είμαι με τη μηχανή υπάρχουν λόγο όγκου και γκαζιού αμέτρητες επιλογές, άλλες επικίνδυνες άλλες όχι, για να περάσεις. Δεν χρειάζεται να ενοχλήσεις τον μαλάκα. Κοίτα να γλυτώσεις από αυτόν γιατί όπου να ναι θα γίνει η στραβή. Άσε που δεν φταίνε και αυτοί πάντα, δεδομένου των δρόμων που έχουμε. Δέν χρειάζεται να δημιουργήσεις "φασαρία" και αναταραχή σε ενα γκρουπ απο 5-6 αυτοκίνητα που έχουν κολλήσει σε ένα σημείο λόγω κάποιου που δεν συμπεριφέρεται σωστά εν κινήσει. Αυτό θα το κάνει ξετάπωτο 206 Rallye που έρχεται απο πίσω. Εσύ κοίτα να γλυτώσεις.

TOLISTOLAROS
09/09/2008, 10:30
Οι μοτοσικλετιστές απανταχού της Γης λόγου υψηλότερου κινδύνου, για μένα πάντα ήταν 1 κλίκ πιο πάνω στην οδηγική συμπεριφορά (είτε είχαν πάρει το αμάξι τους, είτε την μηχανή τους).
Πάντα;Μην είσαι και τόσο σίγουρος...

jimtarasxt660x
09/09/2008, 10:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από TOLISTOLAROS
Πάντα;Μην είσαι και τόσο σίγουρος...

:a013: ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ TOLISTOLAROS!!!

spyro
09/09/2008, 11:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
Μαλλον φιλε μου φερνεις τα πραγματα στα δικα σου σταθμα. Και εισαι πολυ περισσοτερο κουτακιας παρα μοτοσυκλετιστης. Ο κλασικος κουτακιας δε θα φυγει ευκολα απο την αριστερη για να περασει μια μηχανη, εδω σπανια θα το κανει για να περασει αυτοκινητο εκτος κι αν ειναι κανα γερμανικο κτηνος που ερχεται με 200 οποτε τοτε γρηγορα γρηγορα θα μαζευτει. Επισης, αφου εχεις αυτη την αντιληψη σαν κουτακιας θα ερχοσουνα σε ασυνεχεια με τον εαυτο σου αν οταν οδηγεις μηχανη τους αναγκαζες να συμμορφωθουν και να μπουν εκεινοι στη μεσαια, οποτε προτιμας να κανεις εσυ την παρανομια και να ριψοκινδυνευεις.
Με αδειο δρομο ησουνα υποχρεωμενος να μπεις στη μεσαια ειτε ερχοταν TDM ειτε δεν ερχοταν τιποτα. Δεν ειχες κανενα λογο να καθεσαι στην αριστερη.

Μάλλον κάτι θα σου έχω κάνει επι προσωπικού για να βγάζεις τέτοια εμπάθεια. Κάκως δεν θυμάμαι το λόγο :a24: Ελπίζω να μου τον θυμήσεις κάποια στιγμή :wave2:

Όσο για την κίνηση μου στην αριστερή, ναι όντως ήμουν παράνομος. Το "κυνήγι των μαγισσών αναβίωσε". :a25:

manhunter
09/09/2008, 11:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Οταν στην Αττική οδό πηγαίνεις με 120 στην δεξιά η στην μεσαία και κάποιος κοιμάται στην αριστερή με 60 φυσικά δεν είναι παράνομο περάσεις και φυσικά επιτρέπεται και φυσικά δεν θεωρείται παράβαση.
Παράβατης είναι αυτός που κινείται στην αριστερή λωρίδα ενώ η μεσαία είναι άδεια, και αυτός που κινείται στην μεσαία ενώ η δεξιά είναι άδεια.

Μου εξηγεις λιγάκι την δευτερη πρόταση σου??Δεν έπιασα τι εννοείς???

:confused: :confused: :confused:

Road67
09/09/2008, 11:24
Μάλλον κάτι θα σου έχω κάνει επι προσωπικού για να βγάζεις τέτοια εμπάθεια. Κάκως δεν θυμάμαι το λόγο :a24: Ελπίζω να μου τον θυμήσεις κάποια στιγμή :wave2:

Όσο για την κίνηση μου στην αριστερή, ναι όντως ήμουν παράνομος. Το "κυνήγι των μαγισσών αναβίωσε". :a25:
Εμπαθεια; Γιατι επειδη λεω το οφθαλμοφανες; Η μηπως μερικα ποστ παραπανω που γραφεις οτι ισως δεν επρεπε να αναφερεις την ιστορια με το TDM καταλαβες οτι εκανες πατατα και μονο που το ανεφερες γιατι εισαι φαουλ;

ermiss
09/09/2008, 11:35
Χαλαρώστε ρε παιδιά επιτέλους, ο άνθρωπος είπε κάτι απλό, ίσως χοντροκομένα αλλά απλή παρατήρηση έκανε.

Οδηγική συμπεριφορά αυτοκινήτου σε μηχανή. Δεν μιλάμε για ΚΟΚ που είναι ενιαίος αλλά για οδηγική συμπεριφορά καθαρά, το παράδειγμα του στην Αττική ήταν απλά ενδεικτικό ακόμα και νόμιμο να είναι, δεν συζητάμε την νομική πλευρά αλλά την οδηγική συμπεριφορά ΚΑΘΑΡΑ.

Επικεντρωθείτε σε αυτό, γιατί αυτό είναι το νόημα του ποστ.

Προσωπικά και εγώ όταν ξεκίνησα να ταξιδεύω με μεγάλη μηχανή ον-οφφ είχα το ίδιο πρόβλημα όπως αρκετοί που ανέβηκαν απο παπί σε 600+ κυβικά, δίναμε στο μυαλό στην μηχανή περισσότερο όγκο απο όσο πραγματικά είχε. Καθαρή οδηγική συμπεριφορά αυτοκινήτου, απο άγνοια, φόβο, μη εξοικείωση κλπ κλπ κλπ. Αλλά σιγά σιγά περιορίζονται όλα αυτά, ανακαλύπτεις τις δυνατότητες της μηχανής, εκμεταλλεύεσαι το "εργαλείο" στο ταξίδι.

Σε χαλαρή κίνηση, δεν χρειάζεται να πιάσεις αριστερή λωρίδα, αράζεις κεντρική λωρίδα στην αριστερή πλευρά της και όποτε χρειαστεί πατας αριστερή περνάς και ξανά κέντρο με άνετα 120+ χλμ

Ακόμα και παραπάνω να έχεις η μεσαία λωρίδα σε χαλαρή κίνηση είναι η καλύτερη λύση.

Μην καταντήσουμε σαν τα ραλύ και τα φτιαγμένα που επειδή πάνε 20-30 χλμ παραπάνω απο το Μ.Ο της αριστερής είναι μόνιμα με ανοιχτά φώτα και φλάς. Έλεος δηλαδή...

VanDiemen
09/09/2008, 12:32
Υπόψιν πως αυτό που εννοώ πως κάναμε όλοι είναι να περάσουμε κάποιον από δεξιά του, αφού του κάναμε νόημα και είδαμε πως δεν έχει σκοπό να κουνηθεί από τη θέση του και όχι το να καταλάβουμε την αριστερή λωρίδα ενώ η δεξιά μας είναι τελείως ελεύθερη! Αυτό δεν το έχω κάνει ποτέ και αν μπήκα ποτέ για λίγο στην αριστερή λωρίδα, σίγουρα δεν ενόχλησα κανέναν. Είναι μεγάλη βλακεία και απορώ με ποια λογική το κάνουν ορισμένοι! Όσοι σου την είπαν γι' αυτό το λόγο, είχαν απόλυτο δίκιο και είμαι μαζί τους! Δεν υπάρχει λόγος να είσαι στην αριστερή λωρίδα ενώ η δεξιά σου είναι ελεύθερη. Το μόνο που κάνεις είναι να παρανομείς και να εκνευρίζεις τους υπόλοιπους οδηγούς!

zephyr1
09/09/2008, 12:40
Δεν υπάρχει λόγος να είσαι στην αριστερή λωρίδα ενώ η δεξιά σου είναι ελεύθερη. Το μόνο που κάνεις είναι να παρανομείς και να εκνευρίζεις τους υπόλοιπους οδηγούς!

Αυτο που γινεται 95% κατα της εξοδους το ΣΚ και οχι μονο.:(

devil's animal
09/09/2008, 12:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από jimtarasxt660x
ΕΓΩ ΠΡΙΝ ΚΑΝΑ 2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΗΓΑΙΝΑ ΧΑΛΚΙΔΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΠΡΙΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

:hypnotize :hypnotize

αν ησουν πριν τα διοδια της Ελευσινας μαλλον εφτασες μεχρι το Λουτρακι ή την Κορινθο!
Χαλκιδα παντως αποκλειεται να πηγες.

reinmeister
09/09/2008, 13:01
το θεμα με τα κουτια αριστερα δεν θα το σχολιασω καθολου...τι ειχες γιαννη,τι ειχα παντα...

εμενα με ενοχλει αφανταστα να βλεπω μηχανακια στην αριστερη να πηγαινουν στην μεση της λωριδας με 100...

και μαλιστα οταν κανω το λαθος να πατησω κορνα (για φωτα δεν το συζητω μια και οι περισσοτεροι μηχανοβιοι χρησιμοποιουν τους καθρεφτες για να ελεγξουν την μασκαρα),
αντι να κανουν δεξια ,οπως κανω εγω οταν καποιος θελει να προσπερασει, ανοιγουν το γκαζακι λες και θα τους πεσει η υποληψη αν αλλαξουν πορεια...

δεκτον οταν εχουν δυνατο πρι πρι...οταν ομως ανοιγουν με μπρικια και τετζεροντενεκεδια και χρειαζονται τον χρονο μιας πληρους φυσιολογικης εγκυμοσυνης για να φτασουν τα 120 τρελλαινομαι...

οποτε εκει παιζει η τεχνικη του ανεμιστηρος...

το μπουσα ειναι ογκωδες και βαρυ βαπορι...που σημαινει οτι δημιουργει ενα συμπαθεστατο κενο αερος οταν επιταχυνει....

κοβω λοιπον λιγουλακι,μενω 50 μετρα πισω,κατεβαζω κανα δυο και περναω στο ενα μετρο διπλα του γρηγορου με + 50...(κινδυνος συγκρουσης δεν τιθεται μια και παντα ειναι αφιερωμενος στο κυνηγι του εξτρα χιλιομετρου και η κινηση γινεται τοσο γρηγορα που δεν προλαβαινει ουτε να κοκκινησει)...

το αποτελεσμα κυριες και κυριοι ειναι εγγυημενο...

εχω δει ακομη και σουτιεν συνεπιβαινουσας να με προσπερναει στα φρενα μετα απο τετοιο προσπερασμα...

200 αλογα ροδα=5.000 ευρω...

σουτιεν τελικιασμενο να σε περναει στα φρενα...=ανεκτιμητο...

καλο σας απογευμα...

sniper
09/09/2008, 13:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
.....

καλο σας απογευμα...

Είσαι πρόστυχος.... :blush:

reinmeister
09/09/2008, 13:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Είσαι πρόστυχος.... :blush:

το ξερω μωρο μου...:sun:

devil's animal
09/09/2008, 13:06
και τελειωστε το πια με το "απο που να περασω".

ο νομιμος τροπος ειναι βγαινω στην αριστερη για να προσπερασω αργοτερο οχημα και τραβιεμαι ξανα στην μεσαια οπου μπορω να ταξιδεψω.
ο μονος λογος για να κανεις πορεια στην αριστερη ειναι η υπαρξη κινησης.
αυτο ακολουθουν και στο εξωτερικο.

αν τυχει να ταξιδευεις στην μεσαι με περισσοτερα απο'οσα παει τυπος στην αριστερη καλο θα ηταν να μην προσπερασεις γιατι δεν ξερεις την αντιδραση του.

ο σωστος τροπος ειναι να πας απο πισω του,να το κανεις να τραβηχτει στην μεσαια,να προσπερασεις απο αριστερα και να μπεις μπροστα του (αφου ουτως ή αλλιως πηγαινες με περισσοτερα δεν θα τον καθυστερησεις)

ο λαθος τροπος ειναι να περναμε απο παντου και οποτε κατσει. αυτο κανουμε στην Ελλαδα και οι εξαιρεσεις ειναι λιγες.

εγω προσωπικα περναω απο παντου, και απο την εκτακτου αναγκης αν χρειαστει με +απειρα χλμ.

αν ηταν δυνατο να τους περασω και απο πανω,θα το εκανα.
αλλα that's me.
:rotflmao: :rotflmao:

ξεκολλατε τωρα και βγειτε για καμια βολτα μεχρι την Χαλκιδα περνωντας απο τα διοδια της Ελευσινας!
:rotflmao: :rotflmao:

blackbusa
09/09/2008, 13:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal

αν ησουν πριν τα διοδια της Ελευσινας μαλλον εφτασες μεχρι το Λουτρακι ή την Κορινθο!

παιδι-κουμπι.....απο Αργολιδα ειναι ο φιλος.....

:bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry:

devil's animal
09/09/2008, 13:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

το ξερω βρε τριμ@λαξ απλα ειπα να κανω λιγο humor....
που να καταλαβεις ομως εσυ ο τενεκεδοκεφαλακης!!
:bigcry: :bigcry: :bigcry:

TOLISTOLAROS
09/09/2008, 13:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από mikros boudas
το γεγονος να πηγαινεις στην εθνικη (ειδικα 100χλμ κοντα στην αθηνα) με πανω απο 120 να ειναι τρομερα επικινδυνο το εχει σκεφτει κανεις η μπα?

η κατασταση εχει γινει πραγματικα επικινδυνη πια....ο,τι να ναι γινεται στην εθνικη....και μετα λεμε για νεκρους,για παιδια που χαθηκαν...για ορια...για δρομους...για παιδεια...εσυ ρε φιλε τι παιδεια εχεις που πας με 140?ποιος σε εκπαιδευεσαι με ασφαλεια για τα 140(εστω και θεωρητικα)?ποιος σου ειπε πως συμπεριφερεται το οχημα στα 140?....δεν μιλαω για σενα προσωπικα...
Για άλλη μια φορά ξαναλέω ότι είναι πολύ πιο επικίνδυνο να οδηγάς στην πόλη παρά στην εθνική...120 και παραπάνω αν έχεις τον απαιτούμενο χώρο δεν είναι επικίνδυνο.
Πολλοί περισσότεροι σκοτώνονται στην πόλη με μικρές ταχύτητες.
Κοίτα εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=64068&perpage=15&highlight=%F1%E7%EC%E1%E4%E5%F2&pagenumber=11) και εδώ (http://www.webbikeworld.com/Motorcycle-Safety/Hurt-study-summary.htm) .
Ό,τι να'ναι γίνεται στις πόλεις ,όχι στην Εθνική...

blackbusa
09/09/2008, 13:32

ξεκολλατε τωρα και βγειτε για καμια βολτα μεχρι την Χαλκιδα περνωντας απο τα διοδια της Ελευσινας!

πωπωπω ενα χουμορρρρρρρρρρρρρρρρ.......χ2

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ασε ρε μπαμια που το ειχες καταλαβει...

TROOPER
09/09/2008, 15:09
τι να πρωτογραψει κανεις εδω μεσα....:sick:

blackbusa
09/09/2008, 15:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
τι να πρωτογραψει κανεις εδω μεσα....:sick:

για λεγε για λεγε.....

spyro
09/09/2008, 15:32
Ένα πράγμα σαν τον Πέτρο Λούκα όπως μας θύμισε και ο φίλος AntoD. αυτοσχεδιάζουμε...... :a2:

ermiss
09/09/2008, 19:28

:bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry:

Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα ρεεεεεε:lol: :lol: :lol:

Μικρή Λουλού
09/09/2008, 19:43
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
κοβω λοιπον λιγουλακι,μενω 50 μετρα πισω,κατεβαζω κανα δυο και περναω στο ενα μετρο διπλα του γρηγορου με + 50...(κινδυνος συγκρουσης δεν τιθεται μια και παντα ειναι αφιερωμενος στο κυνηγι του εξτρα χιλιομετρου και η κινηση γινεται τοσο γρηγορα που δεν προλαβαινει ουτε να κοκκινησει)...

το αποτελεσμα κυριες και κυριοι ειναι εγγυημενο...

εχω δει ακομη και σουτιεν συνεπιβαινουσας να με προσπερναει στα φρενα μετα απο τετοιο προσπερασμα...

200 αλογα ροδα=5.000 ευρω...
[/B][/QUOTE

διακρινω εναν αντισυναδερφικο τροπο και μια τρομοκρατικη δραση/ αντιδραση,ή εχω πιει παραπανω απ'οσο θα 'πρεπε..???:smokin:

τα 5.000 ευρω ειναι αυτα που ξοδεψες για τα 200 αλογα?
ή χρειαζεσαι 5.000 ευρω για να ταϊσεις 200 αλογα.?

ο κινδυνος συγκρουσης ΠΑΝΤΑ υπαρχει εκτος αν καποιος ειναι ο Εσταυρωμενος και ξερει κατι παραπανω..:)

stefanos
09/09/2008, 19:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από manhunter
Μου εξηγεις λιγάκι την δευτερη πρόταση σου??Δεν έπιασα τι εννοείς???

:confused: :confused: :confused:

Οτι σε άδειο δρόμο οφείλουμε να κυκλοφορούμε στην δεξιά λωρίδα, εκτός εάν προτιθέμεθα να προσπεράσουμε περισσότερα απο 1 οχήματα, οπότε μπορούμε να παραμείνουμε στην λωρίδα που χρησιμοποιούμε για προσπέρασμα.
Αρθρο 17 παράγραφος 6.

Στην αντίθετη περίπτωση 80€

jimtarasxt660x
09/09/2008, 19:49

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΜΟΥ ΕΚΑΙΓΕΣ ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!!!
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΛΕΩ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΕΙΜΑΙ Η ΞΕΧΑΣΑ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ???
ΑΠΟ ΑΡΓΟΣ ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΝΟΜΙΖΕΣ!!!:p

Road67
09/09/2008, 19:49
Παντως τελευταια εχω προσεξει αρκετα Στρωματα, Τιγρηδες και Τιντιεμ να προσπερνουν καβαλωντας τη νησιδα. Αυτο νομιζω δεν αναφερεται στον κυριο κ.ο.κ.ο ως παρανομια :smokin:

apav
09/09/2008, 19:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
Παντως τελευταια εχω προσεξει αρκετα Στρωματα, Τιγρηδες και Τιντιεμ να προσπερνουν καβαλωντας τη νησιδα.

:eyepop: Πώς οδηγείς στην νησίδα; :look:

Greg61
10/09/2008, 08:18
Προκειμένου να συνεχίσω να γνωρίζω τί καθορίζει ο ΚΟΚ, πρέπει πρώτα να συνεχίσω να ζώ...

Προκειμένου να συνεχίσω να ζώ, αποφεύγω να κινούμαι παράλληλα και με την ίδια ταχύτητα με άλλα οχήματα δίπλα ή γύρω μου. Είτε φεύγω, είτε τους αφήνω να φύγουν. Τη μηχανή την έχω για να τη φχαριστιέμαι κι όχι για να υπενθυμίζω στους άλλους τί πρέπει να κάνουν και πώς πρέπει να οδηγούν.

Καλά τα λέει ο ΚΟΚ αλλά... πόσο άνετα θα μπορείτε να αισθάνεστε κάποιοι όταν, οδηγώντας με 130 στην ΕΟ ή με 90 στη Συγγρού, αντιληφθείτε οτι το τεράστιο τζίπ των 2+ τόννων πίσω σας, έρχεται με +50 απ' τη δική σας ταχύτητα; Τον ΚΟΚ θα σκεφθείτε τότε, ή θ' ανοίξετε το γκάζι;

stefanos
10/09/2008, 08:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από Greg61
Προκειμένου να συνεχίσω να γνωρίζω τί καθορίζει ο ΚΟΚ, πρέπει πρώτα να συνεχίσω να ζώ...

Προκειμένου να συνεχίσω να ζώ, αποφεύγω να κινούμαι παράλληλα και με την ίδια ταχύτητα με άλλα οχήματα δίπλα ή γύρω μου. Είτε φεύγω, είτε τους αφήνω να φύγουν. Τη μηχανή την έχω για να τη φχαριστιέμαι κι όχι για να υπενθυμίζω στους άλλους τί πρέπει να κάνουν και πώς πρέπει να οδηγούν.

Καλά τα λέει ο ΚΟΚ αλλά... πόσο άνετα θα μπορείτε να αισθάνεστε κάποιοι όταν, οδηγώντας με 130 στην ΕΟ ή με 90 στη Συγγρού, αντιληφθείτε οτι το τεράστιο τζίπ των 2+ τόννων πίσω σας, έρχεται με +50 απ' τη δική σας ταχύτητα; Τον ΚΟΚ θα σκεφθείτε τότε, ή θ' ανοίξετε το γκάζι;

O KOK δημιουργήθηκε για να κυκλοφορούμε με ασφάλεια άρα αν κάνεις οτι λέει ο ΚΟΚ θα είσαι πιο ασφαλής, άρα όσο μπορούμε δεξιά.

ermiss
10/09/2008, 08:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από apav
:eyepop: Πώς οδηγείς στην νησίδα; :look:

Με ΠΟΛΥ προσοχή!!!!!!!!!!!!!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

apav
10/09/2008, 09:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
Με ΠΟΛΥ προσοχή!!!!!!!!!!!!!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Σίγουρα κάτι άλλο θα εννοούσε, δεν μπορεί ... :look:

141092

Road67
10/09/2008, 15:11
Οχι βρε τετοιο πραγμα :rotflmao: ...
Μιλαω γι' αυτα μες στη μεση που εχουν υψος πεζοδρομιου.

orcinious
11/09/2008, 10:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Spyro τι ψάχνεις να βρείς.

Αφού όπως τα περιγράφεις όλοι παράνομοι ήταν. Αν δεν κάνω λάθος δεν υπάρχει δρόμος στην Ελλάδα που να επιτρέπεται η ταχύτητα πάνω από 130. Συνεπώς πρίν γίνει οποιοδήποτε προσπέρασμα από αριστερά ή δεξια ήδη υπήρχε παρανομία. 140 150 160 είναι ταχύτητες που δεν επιτρέπονται στην Ελλάδα.

Μπράβο ρε φιλέ και πάλι μπράβο πέστα
Διαβάζω το ποστ απο την αρχη και κανεις δεν λεει οτι παρανομεί που πάει 140 αλλα το παιδι που προσπέρνα απο δεξιά ειναι καγκουρας
με το συμπάθιο αλλα την επόμενη φορα που θα κολλήσει κάποιος πισω απο αμαξι που παει με 140 και αρχισει να κανει σαν μανιακος λαλακας κανονικα πρεπει ο οδηγος της κουτας να του διξει τι παει να πει abs και 4 λαστιχα, Έλεος πια ...
ποσο μαλακές οδηγοί γίναμε πια
δεν οδηγαει κανεις σας και αμαξι να δει τι κανουμε στο δρομο
περναμε ολοι μπροστά απο τα αμαξια στο φαναρι και αράζουμε με το πάσο μας κορνάρουμε σαν μανιακοί που δεν αφησαν χωρο αναμεσα στα αυτοκινητα για να περασουμε λες και μας τον χρωστανε, είμαστε παντα οι ριγμένοι και αλλα χιλια μυρια..
Ήξερα για το ασθενες φιλο αλλα και για το ασθενες οχημα :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ΕΛΕΟΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ

ΣΠΥΡΟ ελα να πιούμε ενα καφέ να τα πούμε :lol:
Και να ανοιξουμε το sub forum του καγκουρα να μην μας κραζουν ολοι
:hypnotize :look: :uplate: :smokin:

spyro
11/09/2008, 14:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από orcinious Ήξερα για το ασθενες φιλο αλλα και για το ασθενες οχημα [/B]

Έτσι είναι φίλε μου αλλά δεν βαριέσαι όλα καλά..... από εδώ και πέρα όμως κοίτα μην αναφερθείς για καμιά υπερβολή/ παρεκτροπή που έκανες γιατι τα ΕΣ ΕΣ με τα λάβαρα και του σταυρούς παρα πόδα καραδοκούν. :rolleyes:

blackbusa
11/09/2008, 14:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από orcinious
Διαβάζω το ποστ απο την αρχη και κανεις δεν λεει οτι παρανομεί που πάει 140 αλλα το παιδι που προσπέρνα απο δεξιά ειναι καγκουρας
με το συμπάθιο αλλα την επόμενη φορα που θα κολλήσει κάποιος πισω απο αμαξι που παει με 140 και αρχισει να κανει σαν μανιακος λαλακας κανονικα πρεπει ο οδηγος της κουτας να του διξει τι παει να πει abs και 4 λαστιχα, Έλεος πια ...
περναμε ολοι μπροστά απο τα αμαξια στο φαναρι και αράζουμε με το πάσο μας κορνάρουμε σαν μανιακοί που δεν αφησαν χωρο αναμεσα στα αυτοκινητα για να περασουμε λες και μας τον χρωστανε, είμαστε παντα οι ριγμένοι και αλλα χιλια μυρια..
Ήξερα για το ασθενες φιλο αλλα και για το ασθενες οχημα

φανταζομαι πλακα κανεις.....για διαβασε ακομα 5-6 φορες το αρχικο ποστ να το καταλαβεις και ξαναποσταρε τα συμπερασματα σου.....το πρωτο μονο....ασε τα υπολοιπα....

super_toto
11/09/2008, 14:22
Ήξερα για το ασθενες φιλο αλλα και για το ασθενες οχημα :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ΕΛΕΟΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ

ΣΠΥΡΟ ελα να πιούμε ενα καφέ να τα πούμε :lol:
Και να ανοιξουμε το sub forum του καγκουρα να μην μας κραζουν ολοι
:hypnotize :look: :uplate: :smokin:

Δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα ο καθένας οδηγάει όπως γουστάρει (κι εγώ μέσα). Και μετά ψάχνουμε να βρούμε ποιός έκανε την τελευταία παρανομία για να τον κράξουμε.

orcinious
11/09/2008, 15:35
φανταζομαι πλακα κανεις.....για διαβασε ακομα 5-6 φορες το αρχικο ποστ να το καταλαβεις και ξαναποσταρε τα συμπερασματα σου.....το πρωτο μονο....ασε τα υπολοιπα....

((((((Πριν από κάτι μήνες ήμουν με το αυτοκίνητο μου στην Αττική Οδό Κυριακή πρωί χωρίς κίνηση με 140 στην αριστερή και δεξιά μου 1 λωρίδα κενή. Και ξαφνικά νάσου ένα TDM από πίσω να μου παίζει τα φώτα για να κάνω δεξιά για να περάσει )))))))))

τι αλλο να διαβασω:wave2:

δηλαδη θες να πιστεψω οτι δεν εχεις δει ποτε κανεναν να κολάει πίσω απο αυτοκίνητο και να κάνει σαν αλλόφρον τη στιγμή που ο ιδιος έρχεται μαλλιά με 250+++++ και νομίζει οτι ο δρομος του ανήκει

εγω φιλε μου εχω το θαρος να πω οτι οδηγαω σα μαλακας ενιωτε αλλά δεν προσπαθώ να ριξω το φταίξιμο αλλου

οταν παω με 200 ( λεμε τωρα. σιγα μην βγαζει το rgv 200 :hypnotize ) δεν μου φταίνε οι αλλοι και δεν εχω καμια απέτισε να με προσέξει ο μπροστά. Παρανομώ και αναλαμβάνω τα ρίσκα μου.

p@nos
11/09/2008, 15:44
orcinious :a18:

ετσι ακριβως οπως τα λες ειναι ειτε μας αρεσει ειτε οχι...

:a3:

blackbusa
11/09/2008, 16:25
((((((Πριν από κάτι μήνες ήμουν με το αυτοκίνητο μου στην Αττική Οδό Κυριακή πρωί χωρίς κίνηση με 140 στην αριστερή και δεξιά μου 1 λωρίδα κενή. Και ξαφνικά νάσου ένα TDM από πίσω να μου παίζει τα φώτα για να κάνω δεξιά για να περάσει )))))))))

τι αλλο να διαβασω:wave2:

δηλαδη θες να πιστεψω οτι δεν εχεις δει ποτε κανεναν να κολάει πίσω απο αυτοκίνητο και να κάνει σαν αλλόφρον τη στιγμή που ο ιδιος έρχεται μαλλιά με 250+++++ και νομίζει οτι ο δρομος του ανήκει

εγω φιλε μου εχω το θαρος να πω οτι οδηγαω σα μαλακας ενιωτε αλλά δεν προσπαθώ να ριξω το φταίξιμο αλλου

οταν παω με 200 ( λεμε τωρα. σιγα μην βγαζει το rgv 200 :hypnotize ) δεν μου φταίνε οι αλλοι και δεν εχω καμια απέτισε να με προσέξει ο μπροστά. Παρανομώ και αναλαμβάνω τα ρίσκα μου.

εγραψε κανεις οτι ολοι οδηγαμε συμφωνα με τον ΚΟΚ????το κραξιμο επεσε γιατι αυτη η μαλακισμενη νοοτροποια του Ελληνα με την αριστερη λωριδα ειναι που σκοτωνετε πολυς κοσμος.....δηλαδη αν ερχοταν κανα evo7 η εστω ενα πιο γρηγορο αυτοκινητο αντι για TDM θα αλλαζε κατι????το θεμα φιλε ειναι η νοοτροποια η παιδια και οι γνωσεις....και δυστηχως απο οτι φαινεται ελαχιστοι γνωριζουν κατι απο τα 3....σαν μαλακες οδηγαμε ολοι μας καθε μερα.....αλλα το κανουμε εις γνωση μας....και οχι ''περνα απο δεξια γιατι η αριστερη ειναι η γρηγορη και εγω ειμαι γρηγορος....''

υ.γ. 140 στην ΑΟ απαγορευεται να πηγαινεις......
υ.γ. αυτοκινητα,μηχανες,νταλικες κλπ κλπ υπαγονται ολα στην ιδια νομοθεσια του ΚΟΚ.....
υ.γ.3 αυτια....:wave2:

orcinious
11/09/2008, 16:43
anyway

καλα χιλιομετρα να εχουμε

απλα συζητιση κανουμε δεν σφαζουμε κανεναν

:)

stefanos
12/09/2008, 09:08

υ.γ. αυτοκινητα,μηχανες,νταλικες κλπ κλπ υπαγονται ολα στην ιδια νομοθεσια του ΚΟΚ.....
:

Οχι ακριβώς, ας πούμε ενώ είναι παράνομο να προσπεράσεις πρίν απο διασταύρωση η μέσα σε κόμβο αυτοκίνητο επιτρέπετε να προσπεράσεις μοτό (χωρίς καλάθι :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: )

p@nos
13/09/2008, 12:58

αυτο εχει να κανει περισσοτερο με το κομπλεξ των μηχανοβιων αλλα και αυτων με τα ''δυνατα'' αυτοκινητα...

η σκεψη ειναι:

''κανε στην ακρη ρε ταριφα δε μπορω να τα κρατησω τα αλογα απο το τερας''