View Full Version : Καρδίτσα-Άρτα???
Παίδες έχω ακούσει για ένα δρόμο που ενώνει την Καρδίτσα με την Άρτα μέσα από τα βούνα (''καβαλάς'' την Πίνδο)...περνάς Μουζάκι, Αργιθέα νομίζω...
Θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος τη διαδρομή να μου πει:
1) ποια χωριά πρέπει να περάσεις...
2) πόσα χλμ είναι η διαδρομή...
3) σε τι κατάσταση είναι ο δρόμος...(άκουσα ότι τώρα τελευταία έγιναν κάποια έργα και ο δρόμος που ανοικεί στη νομαρχία Καρδίτσας πλέον είναι όλο άσφαλτος...)
4) γενικά ό,τι χρήζει προσοχής...
ευχαριστώ εκ των προταίρων...:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Jo.Da.
Παίδες έχω ακούσει για ένα δρόμο που ενώνει την Καρδίτσα με την Άρτα μέσα από τα βούνα (''καβαλάς'' την Πίνδο)...περνάς Μουζάκι, Αργιθέα νομίζω...
Θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος τη διαδρομή να μου πει:
1) ποια χωριά πρέπει να περάσεις...
2) πόσα χλμ είναι η διαδρομή...
3) σε τι κατάσταση είναι ο δρόμος...(άκουσα ότι τώρα τελευταία έγιναν κάποια έργα και ο δρόμος που ανοικεί στη νομαρχία Καρδίτσας πλέον είναι όλο άσφαλτος...) Μην τους πιστευεις σε πολλά σημεια ειναι κατεστραμενος ο δρομο κι ενω εισαι μεσα στην τρελη χαρα πω ρε τι δρομαρα ειναι αυτη σου πετανε μια παρακαμψη ;)
4) γενικά ό,τι χρήζει προσοχής...
ευχαριστώ εκ των προταίρων...:wave2:
Κατα τα αλλα μια χαρα ειναι και ειναι ευκολο να τον βρεις υπαρχουν πολλες ταμπελες που σε οδηγουν μετα την Αρτα . Δεν θυμαμαι ακριβως χωριά να σου πω :(
Αυτή είναι η σωστή διαδρομή???
http://img370.imageshack.us/img370/9879/mouzakiartayg4.jpg
Τελευταία δεν έχω περάσει,αλλά παλιότερα ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι ήταν χωματόδρομος :beer:
για ποτε το θελεις ???
μου βγηκαν τα ματια :Ρ
Πας για Αρματωλικο και λιγο πριν κανεις δεξια , θα σου πω αυριο συγκεκριμενα
Όχι άμεσα (τέλη του μήνα)...απλά των φρονίμων τα παιδιά...:lol:
Όπως λες από Αρματωλικό βγαίνει άλλη διαδρομή...για να μη σας βγαίνουν τα μάτια, κατεβάστε το χάρτη από εδώ...
http://rapidshare.com/files/144991185/mouzaki-arta.JPG.html
Η διαδρομή από Βουργαρέλι-Αρματωλικό είναι με το ροζ χρώμα...
:beer:
Παραθέτω κάποιες σημαντικές πληροφορίες που βρήκα στο παρακάτω λινκ, και αφορούν την πράσσινη διαδρομή...
http://www.geocities.com/piges_artas/
Είναι η ιστοσελίδα του χωριού Πηγές Άρτας...
''Πρόσβαση στις Πηγές
Οι Πηγές απέχουν από την πρωτεύουσα του νομού, την Άρτα, 71 χιλιόμετρα. Για να μεταβείτε στις Πηγές πρέπει στην είσοδο της Άρτας να ακολουθήσετε την επαρχιακή οδό Άρτας-Καρδίτσας. Η διαδρομή διέρχεται από Πέτα, Άνω Καλεντίνη, Ξηρόκαμπο, Κρανιές, Αστροχώρι, Μηλιανά, Γρέβια και καταλήγει στις Πηγές
Από την πρωτεύουσα της χώρας, την Αθήνα, υπάρχουν δύο τρόποι πρόσβασης οδικώς:
α) Εθνική οδός Αθήνας-Πάτρας - Ρίο - Αντίρριο - Αμφιλοχία - Άρτα - Πηγές. Συνολικά η διαδρομή αυτή είναι 434 χιλιόμετρα, πλήρως ασφαλτοστρωμένα.
β) Εθνική οδός Αθήνας-Λαμίας - Λαμία - Δομοκός - Καρδίτσα - Μουζάκι - Αργιθέα - Γέφυρα Κοράκου - Πηγές. Η συγκεκριμμένη διαδρομή είναι περίπου 395 χιλιόμετρα και πλέον έχουν ολοκληρωθεί τα έργα ασφαλτόστρωσης και στο τελευταίο τμήμα της διαδρομής (κοντά στη Γέφυρα Κοράκου) που ταλαιπωρούσε τους ταξιδιώτες. Είναι σαφώς συντομότερη και πιο όμορφη, αλλά δεν προτείνεται όταν υπάρχουν άσχημες καιρικές συνθήκες, και συχνά το χειμώνα είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, καθώς διασχίζει και το όρος Τύμπανος των Αγράφων.
Κλίμα - Καιρικές συνθήκες
Το κλίμα στις Πηγές είναι το τυπικό των ορεινών χωριών, δηλαδή ηπειρωτικό με σχετικά βαρύ χειμώνα (κάποιες φορές με έντονες χιονοπτώσεις), βροχερή άνοιξη και δροσερό καλοκαίρι. Τα καλοκαίρια, ακόμη και όταν η θερμοκρασία είναι υψηλή κατά τη διάρκεια της ημέρας, τη νύχτα πέφτει σημαντικά. Παλιότερα υπήρχαν και έντονες βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα τελευταία όμως χρόνια τα καλοκαίρια χαρακτηρίζονται από ανομβρία. Το κλίμα είναι αναζωογονητικό και το χωριό προσφέρεται για ξεκούραση.
Τελευταία ενημέρωση: 2-9-2008''
Μίλησα με τον αξιωματικό υπηρεσίας του Α.Τ. Μουζακίου...
Συνοπτικά (μάλλον γιατι βιαζόταν) μου είπε ότι:
α) Η πράσσινη διαδρομή είναι πλήρως ασφαλτοστρωμμένη...
β) Η ρόζ διαδρομή έχει ένα κομμάτι χωματόδρομου μήκους 2 χλμ...
Να ευχαριστήσω και από εδώ τον φίλο parji για τις πληροφορίες που μου έδωσε μέσω πμ.
:beer: :wave2:
Πράσσινη διαδρομή:
Χιλιομετρικά Μουζάκι-Άρτα περίπου 146 χλμ...
Είναι ασφάλτινη με μερικά κομμάτια (μαξιμουμ 300 μέτρα σπαστά) να έχουν μετατραπεί σε (περίπου) χωματόδρομο λόγω κατολισθήσεων...
Επίσης ένα πολύ μικρό κομμάτι (100-200 μέτρα) είναι τσιμεντόδρομος...
Προσοχή μεγάλη στις μεγάλες κοτρώνες των κατολισθήσεων και στα κατσικάκια που βόσκουν χύμα στο πλάι του δρόμου...
Πάνω στο δρόμο υπάρχουν πολλά καφενεία, το θέμα είναι ποιο θα βρεις ανοιχτό...
Μετά τις Πηγές και όπως κατεβαίνεις προς Άρτα το στροφιλίκι είναι απίστευτο και με καλή άσφαλτο...
Το πιο επικίνδυνο σημείο είναι τα τούνελ κοντά στη γέφυρα Κοράκου...αν και είναι ασφαλτοστρωμένα δεν έχουν φωτισμό...από πάνω στάζουν νερά...
οι νταλικέρηδες που δουλεύουν στα έργα εκτροπής του Αχελώου χαιρετάνε...
:wacko: :beer: