Σύνδεση

View Full Version : Derringer Cycles

apav
14/09/2008, 16:53
Μοτοποδήλατα :o

Η Derringer εδρεύει στο Los Angeles και είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία και παραγωγή αυτών των πανέμορφων μοτοποδηλάτων, με αυθεντική αισθητική της δεκαετίας του ’20. Δεν είναι μόνο η εμφάνισή τους μόνο όμως άξια λόγου, αλλά και η χρηστικότητά τους: Τα μοτοποδήλατα Derringer χρησιμοποιούν για την κίνησή τους έναν σύγχρονο, τετράχρονο κινητήρα Honda 50 κυβικών, που τους εξασφαλίζει τελική ταχύτητα της τάξης των 65 χιλιομέτρων την ώρα! Φρενάρουν με τη βοήθεια...

δύο ταμπούρων, είναι αυτόματα, με φυγοκεντρικό συμπλέκτη, οι εκπομπές ρύπων είναι του επιπέδου των προδιαγραφών Euro 2 και η κατανάλωσή τους της τάξης των... 70 χιλιομέτρων με ένα λίτρο καυσίμου! Αν θέλετε ένα, μάθετε ότι πωλούνται μόνο στις ΗΠΑ (http://derringercycles.com/bikes.htm)

http://www.motomag.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1508&Itemid=35

http://www.derringercycles.com/

:smokin:

141573

epp1640
15/09/2008, 15:17
σαν αδυνατισμένο cafe racer είναι.. :bigcry:

Κανένας
18/09/2008, 11:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από apav
Μοτοποδήλατα :o

Ναι στην κυριολεξία μότο ποδήλατα
Γνωρίζει κανείς το νομικό καθεστώς που τα διέπει ?
Χρειάζονται δίπλωμα?
Κανονικά πρέπει να ονομάζονται ποδήλατα με βοηθητικό κινητήρα ?

Πάντως αυτό θα μείνει κλασικό πολύ θα γουσταρσον να έβρισκα ένα
Πριν χρόνια τα είχε φέρει η Yamaha

:)

141987

apav
18/09/2008, 11:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΚΑΝΕΝΑΣ
Γνωρίζει κανείς το νομικό καθεστώς που τα διέπει ?
Χρειάζονται δίπλωμα?

Μοτοποδηλάτου; :D Το δίπλωμα της Τροχαίας αναφέρει ότι ισχύει για δίκυκλα μέχρι 49cc και 40χλμ τελική ταχύτητα. :ZZZ:

Κανένας
18/09/2008, 11:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από apav
Μοτοποδηλάτου; :D Το δίπλωμα της Τροχαίας αναφέρει ότι ισχύει για δίκυκλα μέχρι 49cc και 40χλμ τελική ταχύτητα. :ZZZ: Ουσιαστικά στην ίδια κατηγορία ανήκουν και τα ποδήλατα με ηλεκτρικό κινητήρα
που δεν χρειάζονται δίπλωμα

νομίζω ότι υπάρχει νομικό κενό

Κανένας
18/09/2008, 12:37
Ουσιαστικά στην ίδια κατηγορία ανήκουν και τα ποδήλατα με ηλεκτρικό κινητήρα
που δεν χρειάζονται δίπλωμα

νομίζω ότι υπάρχει νομικό κενό

Moτoπoδήλατo: To δίτρoχo ή τρίτρoχo όχημα, του οποίου η μέγιστη εκ
κατασκευής ταχύτητα δεν υπερβαίνει τα 45 χιλιόμετρα την ώρα και, εάν εί-
ναι εξοπλισμένο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, ο κυλινδρισμός του δεν
υπερβαίνει τα 50 κυβικά εκατοστά. Επίσης ως μοτοποδήλατο λογίζεται και
το ελαφρό τετράτροχο όχημα του οποίου το απόβαρο κενού οχήματος, μη
συμπεριλαμβανομένου του βάρους του καυσίμου ή του μίγματος καυσίμου
-ελαίου ή των συσσωρευτών των ηλεκτρικών οχημάτων, είναι μικρότερο των
350 χιλιογράμμων, η μέγιστη εκ κατασκευής ταχύτητα δεν υπερβαίνει τα 45
χιλιόμετρα την ώρα και ο κυλινδρισμός του κινητήρα του δεν υπερβαίνει τα
50 κυβικά εκατοστά, προκειμένου για κινητήρα με επιβαλλόμενη ανάφλεξη
ή η μέγιστη καθαρή ισχύς τα 4ΚW, προκειμένου για κινητήρες άλλου τύπου.

:rolleyes:

apav
18/09/2008, 13:02
:rolleyes:

Ωχ! :sick:

Ακόμη νομίζεις ότι υπάρχει νομικό κενό. :(

Κανένας
18/09/2008, 13:45
Νομικό κενό, σχεδόν δεν υπάρχει από ότι είδα, μιας και ο ( καρεκλοκενταυρος υδροκέφαλος ) νομοθέτης φρόντισε να το καλύψει, με συνοπτικές διαδικασίες για να ξεμπερδεύει

Έχω δει να κυκλοφορούν μερικά σινικά ποδήλατα που έχουν ένα ηλεκτρικό βοηθητικό μοτερακι
Ουσιαστικά αν οδηγείς κάτι τέτοιο χωρίς δίπλωμα είσαι παράνομος
Και απορώ γιατί δεν χρειάζεται και ο οδηγών ποδήλατο να μην έχει δίπλωμα

:ninja:

apav
18/09/2008, 13:56
Ουσιαστικά αν οδηγείς κάτι τέτοιο χωρίς δίπλωμα είσαι παράνομος
Και απορώ γιατί δεν χρειάζεται και ο οδηγών ποδήλατο να μην έχει δίπλωμα

:ninja:

Αγαπητέ ninja,

ποιος σε είπε ότι δεν χρειάζεται δίπλωμα το ποδήλατο; :wacko:

Αφού το ξέρεις ότι υπήρχε κανονικά μέχρι που καταργήθηκε με την τελευταία/προτελευταία αναθεώρηση του ΚΟΚ. :o Οπότε, όλοι αυτοί κυκλοφορούν νόμιμα.

Πάντως, οι ζητάδες στο καθιερωμένο μπλόκο στο κάτω μέρος στην πλατεία Γεωργίου (Πάτρα), μεταξύ σοβαρού και αστείου, είχαν σταματήσει έναν ποδηλάτη για κράνος και του ζητούσαν και άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας. Ο πιτσιρίκος αφού τους καλοκοίταξε :hypnotize δέχτηκε την "κλήση" και δεν ανέφερε το παραμικρό περί άγνοιας νόμου, κλπ. Μόνο που την επόμενη πήγε στην Ανθούπολη και ζήτησε να εκδόσει τις παραπάνω άδειες. :rotflmao: Αφού έγινε ένας μικρός πανικός, μερικές εβδομάδες αργότερα, ήταν ο μόνος ποδηλάτης στην Πάτρα που κυκλοφορούσε με brand new πινακίδες ποδηλάτου και φυσικά την σχετική άδεια. Και όλα αυτά εν έτη 2003, μία χρονιά πριν τους Ολυμπιακούς. :uplate:

Κανένας
18/09/2008, 14:30
Δεν ήξερα (δεν θυμόμουν ότι όντως υπήρξε μια περίοδος, που είχε τεθεί θέμα) τα περί διπλώματος και ποδηλάτου
Αν και μου φαίνεται τελείως λογικό, ένας ποδηλάτης , όπου και να κυκλοφορήσει εκτός των αυτοκινητοδρόμων που απαγορεύεται (όπως και τα λεγόμενα μοτοποδήλατα) χρειάζεται να είναι σχετικός, με τα του κώδικος οδικής κυκλοφορίας και γνώστης των σημάτων

Εγώ μέχρι το 1979 μετά χρονολόγησης του μηδενός, που τελείωσα το λύκειο
Κυκλοφορούσα με ένα Μπίσμαρκ -του παππού- με αριθμό κυκλοφορίας ΑΤΚ 1 και την άδεια κυκλοφορίας μαζί μου, γιατί έπεφτε κυνηγητό (και μου έκλεψαν την πινακίδα γιατί ήταν συλλεκτική )

Αν και ξεφύγαμε από το θέμα, το ενδιαφέρον μου για αυτά προκλήθηκε, όταν σχετικά πρόσφατα, έμεινα 6 μήνες χωρίς δίπλωμα και αγόρασα ποδήλατο, αλλά το χωριό μου, έχει ανηφόρα και τα γόνατα μου έπαιρναν φωτιά ...
να σκεφτείς, ότι είχα σκεφτεί να προσαρμόσω αλυσοπριονο στο ποδήλατο, αλλά δεν το πραγματοποίησα
:D

:)

sapila racing
18/09/2008, 15:58
να σκεφτείς ότι είχα σκεφτεί να προσαρμόσω αλυσοπριονο στο ποδήλατο, αλλά δεν το πραγματοποίησα
:D

Καλή ιδέα, αλλά τότε το ποδήλατό σου θα γινόταν μοτοποδήλατο και αντε παλι απ την αρχή!

:wave2: :lol:

Κανένας
18/09/2008, 16:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Καλή ιδέα, αλλά τότε το ποδήλατό σου θα γινόταν μοτοποδήλατο και αντε παλι απ την αρχή!

:wave2: :lol: Κάπως έτσι
Από την μια αναρωτιόμουν τι θα έγραφε το όργανο?
οδηγούσε άνευ αδείας κυκλοφορίας και διπλωματος
ποδήλατο μετά αλυσοπριονου ?
Η
Αλυσοπριονο μετά ποδηλάτου ?

Αλλά όλα τα αλυσοπριονα που είχαμε ήταν Husqvarna … οπότε δεν το ρισκάρισα :D

:beer: :) :beer: