PDA

View Full Version : Αλπικές ιστορίες για διακόπτες, νοσοκόμες και γκάφερ

Σελίδες : [1] 2

road spirit
14/09/2008, 18:19
Ένα ταξίδι «με απ’ όλα». Χιλιόμετρα εύκολα και χιλιόμετρα δύσκολα. Όμορφα τοπία και θέα που κόβει την ανάσα. Καιρό καλό και καιρό περίεργο, ταιριαστό με το τόπο, τουλάχιστον έτσι όπως θα τον ήθελα στην πρώτη μου επίσκεψη στα μέρη αυτά. Με γρήγορες εναλλαγές, απο τον ήλιο στη βροχή, στο κρύο, στο ψ***κρυο, στα σύννεφα μέσα, λιγάκι χιονόνερο έτσι για να μας τρομάξει μόνο και ξανά στη λιακάδα και στη ζέστη. Πολλά απρόοπτα, απο μικρά και ασήμαντα, μέχρι σοβαρότερα, απο εκείνα που σε κάνουν να λές «όχι Θεέ μου, οχι …».

3 αναβάτες (Capt. Haddock, nikolasfazer, roadspirit), 3 ετερόκλητα μηχανάκια (triumph tiger, suzuki busa, aprilia pegaso)

30 Αυγ - 6 Σεπτ 2008, Αλπικά πάσα σε Ελβετία, Β. Ιταλία, Αυστρία, 2700 χλμ...

road spirit
14/09/2008, 18:26
Ήταν ταξίδι δρόμου. Να περάσουμε θέλαμε απο πάσσα γνωστά, να οδηγήσουμε σε φημισμένες διαδρομές και μόνο αυτό. Δεν μας ενδιέφεραν συγκεκριμένες πόλεις ή περιοχές με αξιοθέατα, δεν πηγαίναμε για διακοπές και αραλίκι. Όπου θα μας έπιανε η νύχτα εκεί θα μέναμε…

Πρόγραμμα αυστηρό δεν υπήρχε, παρά μόνο ότι είχαμε 7 μέρες στη διάθεση μας και την επιθυμία να δούμε 3 ελβετικά πάσσα (Furkapass, Grimselpass, Sustenpass), το ιταλικό passo Stelvio, και το Grossglockner και το Edelweisspitze στην Αυστρία…

Ότι στη πορεία μας προέκυψαν και άλλα καθόλου δεν μας πείραξε…

Πρωϊνό ξύπνημα κάθε μέρα στις 7, οδήγηση μέχρι τη δύση, και καθορισμός πορείας για την επόμενη μέρα το βράδυ συνοδεία μπύρας… Έτσι θα κυλούσε.

Η 1η μέρα ήταν διεκπεραιωτική. Το τρελό μποτιλιάρισμα στην autostrada μας έριξε τη μέση ωριαία σε 50… μπορεί και πιο κάτω. Φτάσαμε βράδυ στη Ferrara και ίσα που προλάβαμε το κλείσιμο των δρόμων στο κέντρο. Ferrara Busker’s Festival. Διεθνής συγκέντρωση καλλιτεχνών δρόμου, λέει. Πανυγήρι. Όλη η πόλη στο πόδι. Μπύρες στο χέρι και πάμε… Όμορφη πόλη. Ιστορικό κέντρο. Χαρούμενες φάτσες. Μουσική παντού.

Η 2η μέρα προβλεπόταν επίσης διεκπεραιωτική, καθώς απείχαμε ακόμη από την Ελβετία. Παρόλο που αποφεύγαμε autostrada, η ευθεία παρέμενε ευθεία και εμείς χασμουριόμαστε. Η διαδρομή όμως μας έκρυβε μια ευχάριστη έκπληξη. Αφήνοντας το όμορφο Como, μετά το Lugano φτάνουμε Locarno. Στο χάρτη ο δρόμος που οδηγει στο προορισμός μας (Domodossola) φαίνεται ευθεία. Aντε να τελειώνουμε.
Tελικά ήταν απόλαυση. Ένα στενό πέρασμα, μεσα σε κατάφυτο φαράγγι και στην κοίτη του να το διατρέχει κατά μήκος ποταμός … Η νύχτα μας βρήκε στη Domodossola. Αδιάφορη εντελώς. Πνίξαμε τη κούραση σε pizza και μπύρα.

141575

road spirit
14/09/2008, 18:29
Μέρα 3η. Έτσι όπως το κάναμε, για να βγούμε στη τριάδα Furkapass-Sustenpass-Grimselpass, από δω που ήρθαμε θα περάσουμε αναγκαστικά από ένα ακόμα πάσσο. Το Simplonpass. Αναγκαστικά… ευτυχία.

Την Domodossola την αφήσαμε πίσω μας με ζέστη. Ιδρώσαμε. Λιώσαμε. Στο Simplonpass τα πράγματα άλλαξαν και τα t-shirt μέσα από τις κορντούρες έδωσαν τη θέση τους σε μπλούζες ή και θερμικές επενδύσεις και τα φερμουάρ αερισμού των μπουφάν έκλεισαν …

Ο καιρός βαρύς, σκοτεινιά και ψιχάλες…

141576

road spirit
14/09/2008, 18:32
Το simplonpass, στα 2005 μέτρα, ήταν εύκολο και γρήγορο, αλλά καθόλου αδιάφορο.

Όλη η ανάβαση περνά από πράσινο τοπίο και καλό δρόμο.

141577

road spirit
14/09/2008, 18:34
Ωστοσο από ψηλά θέα δεν είδαμε. Εγώ τουλάχιστον. Ηλίας? Νικολας? Εγω είχα παλαβώσει. Το πάσο ήταν πνιγμένο στα σύννεφα. Εμείς είμασταν μέσα στα σύνεφα κάποιες στιγμές. Αλλά και αυτό έχει την ομορφιά του και εγώ πετούσα τη σκούφια μου. Ήταν το ορεκτικό της ημέρας, για το Τρίγωνο που θα ακολουθούσε μετά….

141578

road spirit
14/09/2008, 18:36
Περάσαμε το Brig, φτάσαμε στο Gletsch… H μια από τις 3 κορυφές του Τριγώνου. Ευθεία είναι η ανάβαση για Furka… Αριστερά μας για το Grimsel… Τι διλήμματα έχει να αντιμετωπίσει κανείς. Από πού να πάμε ρε? Πρώτα από δω ή πρώτα από κεί ?

141581

road spirit
14/09/2008, 18:38
Κοιταζόμαστε. Πάμε. Χαμόγελο. Αρχίσαμε. Ανεβαίνουμε για αρχή τη Furka. Χωρίς πολλές στάσεις καθώς για να κλείσουμε το Τρίγωνο και να συνεχίσουμε το δρόμο μας, θα την ξανακάνουμε. Σταματάμε τότε…

Αριστερά, έτσι για να δούμε τι μας περιμένει μετά… Ο δρόμος που ανεβαίνει για Grimsel… χάνεται μέσα στο σύννεφο…

141585

road spirit
14/09/2008, 18:39
Όχι ότι η ανάβαση για Furka μπροστά μας είναι καθαρή… Παιχνίδι…

141586

road spirit
14/09/2008, 18:41
Ανεβαίνουμε, περνάμε, κατεβαινουμε από την πίσω μεριά (ανατολικά). Εκεί ήλιος. Δε σταματάμε πουθενά για φωτό και απολαμβάνουμε το τοπίο και μια εκπληκτική θέα κατεβαίνοντας. Χάζεμα. Πρόσεχε βλάκα. Έχει χαράδρα από κάτω… Κοιτάμε κοιτάμε, αλλά βλέπουμε και που οδηγάμε ε? … Δύσκολο. Πανέμορφα….

Που να το φανταζόμασταν ότι στο 2ο κατέβασμα, τότε που υποτίθεται θα σταματούσαμε για καμιά φωτό, το μέρος θα ήταν πνιγμένο στα σύννεφα. Οδηγούσαμε μέσα στα σύννεφα. Δεν έβλεπα πλάι μου… δεν έβλεπα τίποτα. Εκεί που στο 1ο κατέβασμα θυμάμαι να χάνεται το βλέμα μου προς τα κατω προς τη βουτιά εκατοντάδων μέτρων, τώρα χανόταν στα 2-3 μέτρα διπλα μου… Δεν πειράζει να παραμιλά κανείς που και που. «Κ-Α-Υ-Λ-Α» μέσα από το κράνος, αυτό θυμάμαι να έλεγα…

road spirit
14/09/2008, 18:43
Η ανάβαση για Sustenpass μας επιφύλασσε το πρώτο απρόοπτο. Έρχεται αριστερή ανηφορική φουρκέτα. Βρέχει. Το pegaso νεκρώνει. Ηλεκτρικά χάνονται, όλα σβήνουν, κοντέρ, φώτα, κινητήρας. Ο captain μόλις περνά δίπλα μου, πιο πίσω ακολουθεί αυτοκίνητο… Σηκώνω το χέρι κάνοντας σήμα και ελπίζω να καταλάβει και να μη καρφωθεί πάνω μου, ενώ με όση φόρα απομένει το κατευθύνω στην άκρη του δρόμου…

Γαμήσι?

Τώρα?

2 χρόνια απροβληματιστης σχέσης, τώρα σου ήρθε? Πάνω στη τρέλα σου ?
Αυτό το timing…

Φλασιές διάφορες… Αν συνέβαινε μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, στο κέντρο της στροφής, θα πονούσε πολύ? Μάλλον …. Αν συνέβαινε σε ευθεία με πολλά περισσότερα χλμ στο κοντέρ και πυκνή κυκλοφορία (πχ 2 μερες πριν στην autostrada), θα πονούσε και εκεί? Εκεί μαλάκα περισσότερο…

Χμμ… βρέχει ρε … ε και τι? Εχει σχέση με το σβήσιμο? Καμία… Απλά μου άρεσε η εικόνα απεγνωσμένου biker σε μια ξένη χώρα σε ανάβαση πάσου, να έχει μείνει από βλάβη και να βρέχεται…

Τα καλώδια του κεντρικού διακόπτη αποφάσισαν ότι δεν έκαναν χωριό με την ψυχρή κόλληση που τα υποβάλει το Noale και την έκαναν με ελαφρά … Με βαριά καντήλια ανταπέδωσα εγώ… Και κόβονται τα καλώδια και πάπαλα… Μάλιστα… Τους παίζεις μια, τα τραβάς, τα πετάς έξω (θα της πετάξω έξω τα #$%&*), τα ενώνεις, βάζεις μπρός και συνεχίζεις…

Για πόσο ? Γιατί ρε πουτάνα Απρίλια? Θέλω να σταματάω κάθε λίγο, να φωτογραφίζω, να κάνω το τσιγάρο μου, αυτή τη δουλειά θα κάνω? Ξεκόλλα μονωτική, αποσύνδεσε καλώδιο (σβήσε), ξαναένωσε καλώδια, μόνωσε, ξεκίνα… ? Και ξανά και ξανά…. Θα μου γ*μήσεις το ταξίδι? Να πας να γ*μηθείς εσύ, εγω το ταξίδι θα το κάνω…

road spirit
14/09/2008, 18:45
Στο susten δεν βλέπουμε και πολύ μακριά. Παρέα μας τα σύννεφα να καλύπτουν σχεδόν τα πάντα και κατά διαστήματα να ανοίγουν … Το ψιλόβροχο συνεχίζεται …

141587

road spirit
14/09/2008, 18:48
γιατι γελά αυτός ?

141588

road spirit
14/09/2008, 18:50
Στο κατέβασμα πλέον, βγαίνοντας από τη τελευταία σήραγγα βγήκαμε και από τα σύννεφα… Διακρίνονται Νικόλας και Ηλίας …

141589

road spirit
14/09/2008, 18:51
Στο grimsel μια από τα ίδια… Στην ανάβαση μέχρι το 1ο φράγμα απολαμβάνουμε στροφιλίκι και θέα … μετά κρυφτήκαμε σε γκρί πέπλο και υγρασία …

141590

road spirit
14/09/2008, 18:53
Κάτω είναι το 1ο φράγμα, εμείς είμαστε στο 2ο λίγο πριν τη κορυφή του πάσου…

141591

road spirit
14/09/2008, 18:56
φράγμα grimsel pass

που παει ο δρόμος ... που ...

φευγαλέες σκέψεις μου έρχονται... να τη πετάξω στη λίμνη? μην γίνεσαι κακός... κράτα χαρακτήρα

141592

road spirit
14/09/2008, 18:59
Φτάνουμε στη κορυφή του grimsel, 2165μ…
Ομίχλη, σύννεφο, σχεδόν άσπρο μαύρο …

Ανάμεικτα συναισθήματα, σκέφτομαι ηλεκλτρικές κολλήσεις, αποσυγκολλήσεις, και τι ωραία που θα ήταν να διανυκτερεύαμε εδω πάνω...

141593

road spirit
14/09/2008, 19:01
Ολοκληρώσαμε το grimsel και στο κατέβασμα του βλέπω τη Furka απέναντι. Ευφορία … πάλι εκεί θα ανέβουμε? Βάλε κέρμα στο καρουζέλ και ανέβασε το πιτσιρίκι για άλλη μια γύρα λοιπόν … Από το Belvedere η θέα προς το Gletsch κάτω και με το grimsel δεξιά να πνίγεται από σύννεφο που κινείται εντυπωσιακά …

141594

road spirit
14/09/2008, 19:03
Η ανάβαση/ κατάβαση grimsel …

141595

road spirit
14/09/2008, 19:06
...

141596

road spirit
14/09/2008, 19:10
Αφήνουμε το Furkapass και τα 2436 μέτρα… Το τρίγωνο των ελβετικών πάσσων ολοκληρώνεται οριστικά αυτή τη φορά στο Realp… Είμαστε γλυκά κουρασμένοι, 4 φορές ανέβα-κατέβα στα 2000+ μέσα σε λίγες ώρες είναι overdose, αλπικός οργασμός σε δόση XXL… τα 3 ΧΧΧ δεν μπήκαν τυχαία … κάτι σημαίνουν. Κοινως, χύσαμε πολλαπλώς και ακατασχέτως … Με κάτι ψιλοδιαλείματα κατά τη διάρκεια της συνουσίας γιατί η ιταλίδα μου έκανε τα δικά της και μου χαλούσε τη γκαύλα … Καριόλα μη με ξενερώνεις τώρα πάνω στα καλύτερα …

Κάποτε το λέγαν χαρακτήρα. Έχεις ευρωπαϊκό και δή Ιταλικό? Χαλάει … Άρα έχει χαρακτήρα… Ψιτ, κούκλα, αυτά σε άλλες εποχές, σέβεντυς, έϊτυς. Τώρα τα περί ρομαντισμού τα έχω χεσμένα. Άμα ήθελα να το παίζω «fix it yourself» θα είχα αγοράσει γνήσιο μηχανάκι από τις εποχές εκείνες ή και πιο vintage, να ξέρω ότι είναι στο πρόγραμμα. Να βγαίνω για βόλτα και αντι για έξτρα μπλούζα στα μπαγκάζια μου, να κρατάω εργαλεία, λάδια, γράσσα, κλπ… Τότε θα το είχα σαν χόμπυ συνειδητά όμως … Από επιλογή. Άμα εσύ δε θές, υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές…

Αυτά λέγαμε μεταξύ μας όταν φτάσαμε στο Realp, μου έκανε μούτρα και γύρισε τάχα μου να κοιτάζει αδιάφορη το ελβετικό σύμβολο …. Κοιτάξτε εδώ μια καπριοτσιόζα

141597

road spirit
14/09/2008, 19:13
Μέσα στο καφέ, ανασυγκρότηση… Η ιταλίδα μας έβγαλε λίγο εκτός χρόνου. Αλλού υπολογίζαμε ότι θα είμασταν στο τέλος της ημέρας, σαφώς μακρύτερα. Χάρτης, παραγγελία μπύρα, τι θα κάνουμε, που θα αράξουμε… Μας περιμένει μια ενδιαφέρουσα μέρα αύριο…

Ο Ηλίας σκεπτικός, μπορεί και να κατεβάζει καντήλια «viva Italia» , «στα έλεγα εγω μαλάκα, να πάρεις Βρετανικό», «είμαστε μια παρέα, 2 μηχανές και μια Απρίλια» και άλλα τέτοια …

141598

road spirit
14/09/2008, 19:15
Ο νικόλας δεν ταράχτηκε ούτε στιγμή … ή μάλλον ταράχτηκε… Το θέμα του ήταν η γκάφερ… το σκεφτόταν συχνά πυκνά … τα σαμάρια είχαν πληγώσει τα καπούλια της άσπρης γιαπωνέζας του… κάπου να βρούμε γκάφερ …

road spirit
14/09/2008, 19:17
εγώ απο την άλλη ...

σκέφτομαι τα διαδικαστικά… ξέρεις τώρα, διαζύγιο να ετοιμαζόμαστε, να βρούμε άλλη γκόμενα χωρίς ελαττώματα και τέτοια … Η μπύρα, το ελβετικό σνιτσελ και η κούραση δεν βοήθησαν τη κατάσταση …

141599

road spirit
14/09/2008, 19:19
Μείναμε στο andermatt. Κλασσικό ελβετικό χωριό. Δηλαδή όμορφο εως και κουκλίστικα ψεύτικο… Το πρωί πρέπει να βρούμε λύση πρακτική για το επαναλαμβανόμενο σταμάτα-ξεκίνα. Δεν γίνεται δουλειά με τη μονωτική και τα καλώδια του διακόπτη…

Βαλτοί είναι. Ακριβώς απέναντι απο το ξενώνα μας, μαγαζί με ηλεκτρικά είδη

Διακόπτης : λογιστική αξία 0,5 ευρώ
Ταξιδιωτική αξία : ανεκτίμητη

141600

road spirit
14/09/2008, 19:21
Τα καλώδια καθαρίστηκαν από την ελεινή κόλληση του Νοάλε, συνδέσαμε το λαμπατέρ, δλδ το διακόπτη που βλέπετε παραπάνω, πατάς ανοίγει, πατάς κλείνει. Άψογα … Για αδιαβροχοποίηση μου πέρασε από το μυαλό να βάζαμε καπότα. Αντρίκια πράγματα?? Η μάρκα δεν θα είχε σημασία… Τελικά δεν του φόρεσα… Πήρα τα ρίσκα μου …

Και για όσους δεν κατάλαβαν :

141601

road spirit
14/09/2008, 19:24
Είμασταν περίπου 100 χλμ πίσω και επιπλέον με 1 ώρα καπέλο στην πρωινή εκκίνηση. Όταν κινείσαι σε δρόμους με μέσω ωριαία που δεν ξεπερνά τα 50 χαω, αυτό σημαίνει σύνολο κοντά 3 ώρες καθυστέρηση…

Ε, κρατάς και μια πισινή για την περίπτωση που το πέγκασο σου κρύβει και άλλες εκπλήξεις…
Προορισμός μας είναι το Passo Stelvio αλλά η θεά τύχη (και καλά…) μας ρίχνει στο δρόμο άλλα δυο πάσα… Julierpass, 2284μ. Και Berninapass, 2330.μ

καθοδόν προς Julierpass… χωριά, πρασινάδες, λίμνες, χρώματα … παραμυθούπολεις, καραμελόσπιτα...

141602

road spirit
14/09/2008, 19:27
η ανάβαση προς julierpass είναι όμορφη... τοπία πιο άγονα σε σχέση με τη προηγούμενη μέρα, λίγο πιο άγρια...

άφιξη και στάση για μια ζεστή σοκολατα γιατί τη ψύχρα του την είχε

141603

road spirit
14/09/2008, 19:29
...

141604

road spirit
14/09/2008, 19:31
αυτά είναι ...

141605

road spirit
14/09/2008, 19:33
Στο Berninapass ο καιρός θύμισε τη προηγούμενη μέρα … Παγετώνας πάνω από τη λίμνη (φωτό)

Το St. Moritz το περάσαμε transit… όμορφη πόλη αλλά δεν είχαμε χρόνο…

141606

road spirit
14/09/2008, 19:35
Και φτάνουμε στην ανάβαση του Stelvio. Και Aρχίζουμε. Και ανεβαίνουμε

και στάση
και φωτό

και αν σταματάμε σε κάθε στροφή που κρύβει και κάτι όμορφο, δεν θα φτάσουμε πάνω μέχρι το βράδυ…

141607

road spirit
14/09/2008, 19:36
στροφιλίκι και σήραγγες ...

141608

road spirit
14/09/2008, 19:38
Και όπως πήγα να ξεκινήσω, κάνω μια έτσι, κοιτάζω αριστερά μου και προς τα πάνω, μαλάκα ζαλίζομαι, που πάει ο δρόμος ωρέ ??

141609

road spirit
14/09/2008, 19:40
Σε κάποιο σημείο ξανασταματάμε… δλδ είχαν σταματήσει οι παντες… Δυο μικρά παιδιά (Ηλίας, Νικόλας) έτρεχαν στη πρασινάδα προς το γκρεμό… φαινόντουσαν πολύ χαρούμενα, εκστασιασμένα θα έλεγα …χάθηκαν από κάτω…

141610

road spirit
14/09/2008, 19:42
Αχμ, μάλιστα… έτσι εξηγείται η χαρά … χωρίς άλλα σχόλια… Η φωτό είναι πραγματικά κακή … Δεν έχει πιάσει τίποτα … η αίσθηση της 3ης διάστασης σε εκείνο το σημείο ήταν απίστευτη … είμαστε περίπου στα 2400 μ.

141611

road spirit
14/09/2008, 19:44
...ενώ το στροφιλίκι δεν πάει πίσω... το κοίταζα απο κάτω προς τα πάνω και ζαλίστικα, και αντίστροφα πάλι το ίδιο αποτέλεσμα είχε

141612

road spirit
14/09/2008, 19:46
...

141613

road spirit
14/09/2008, 19:48
…Με δυσκολία φύγαμε θαρρώ… Εγω τουλάχιστον … δεν ξεκουνούσα… Εκεί είναι να κατσεις με τις ώρες… εσύ και ο χαμός από κάτω…

141614

road spirit
14/09/2008, 19:51
Είχαμε όμως και άλλο ανέβασμα. Διάολε. Πόσο πιο πολύ θα κολλήσουμε…

Από εκείνη τη πλευρά (δυτική) λιγο… Μετά τον αυχένα εκεινο όπου σαλέψαμε με τη θέα, η ανάβαση ομαλοποιείται αρκετά… Σταματάνε οι φουρκέτες και οι στροφές, ο δρόμος ουσιαστικά μπαίνει σε οροπέδιο, προχωρά προς τα «μέσα» και με φυσιολογικές ανοδικές κλίσεις καλύπτει τα υπολοιπόμενα ~300 μέτρα για την κορυφή, οπότε η θέα προς τα «κάτω» κλείνει… εξαφανίζεται…

Αυτό για τη δυτική κατεύθυνση. Είμαι στη κορυφή του Stelvio, κοιτάζω προς τα εκεί από όπου ήρθαμε και δε βλέπω τίποτα…

Μέχρι να γυρίσω το κεφάλι από την άλλη πλευρά…ανατολικά...
Και τότε κατεβάζεις το χάπι. Χτες είχαμε σεξ άνευ περιορισμών, σήμερα αρχίζουμε τα ναρκωτικά….

141615

road spirit
14/09/2008, 19:53
στη προηγούμενη φωτό, κάτω αριστερά διακρίνεται ο δρόμος της κατάβασης …και εκεί που χάνεται, από εκεί πίσω έχει και άλλο… Είμαστε στα 2758μ…

141616

road spirit
14/09/2008, 19:55
ζουμ στη κατάβαση ...

141617

road spirit
14/09/2008, 19:58
σόρυ μέϊτ, καν γιου τέικ ας α πίκτσουρ, γες ??

141618

road spirit
14/09/2008, 20:01
Τσιγάρο… φωτό… τσιγάρο πάλι…να φύγει το τρέμουλο στο χέρι… Χοτντογκ αλα τυρολέζικο… Οπότε το δαγκώσαμε δις. Μια το απολαυστικό λουκάνικο, μια το κ**λί από το κρύο… Ξανά νικοτίνη… Κοιτάζω κάτω…

Όπως και τη προηγούμενη μέρα, στο Τρίγωνο της κολάσεως, έτσι και εδώ πάνω, ο καιρός εναλλάσεται γρήγορα. Φτάσαμε με ήλιο και το ανατολικό κατέβασμα ορατό…

Μέχρι να κυλίσει η νικοτίνη σε όλο το σώμα, το κατέβασμα άλλαζε όψη :

141619

road spirit
14/09/2008, 20:07
Το κατέβασμα είναι ατελείωτο, σαδιστικό και μας αρέσει. Στο τέλος πονέσανε τα δάχτυλα μου από τα επαναλαμβανόμενα φρένα …

είδαμε και επίδειξη ντόπιας υψηλής τεχνικής στην οδήγηση ... ιταλός με RSV1000 ... τον περνάμε σε μια φουρκέτα... ο τύπος είχε σταματήσει, όρθιος, έστριβε τσιγάρο τη στιγμή εκείνη, αραχτός... τον χαιρετάω, ανταποδίδει... εμείς ακάθεκτοι...

μετά απο μερικές φουρκέτες παρακάτω, το μπουμπουνητό του V-2 γέμισε το χώρο, μας πέρασε σαν σταματημένους στην δεξιά ανοικτή και φρεναρωντας - δε ξέρω ποσο οριακα - χάθηκε στη επόμενη κλειστή αριστερή ...

ξεροκαταπίνουμε, τάχα μου αδιάφοροι, και συνεχίζουμε...

141620

road spirit
14/09/2008, 20:09
Καταλήξαμε στο Bolzano χωρίς ίχνος αντοχής … Σωριαστήκαμε στο youth hostel, στο δωμάτιο με το όνομα «Λιθουανία». Απέναντι μας, το δωμάτιο «Ελλάδα»… Για περιήγηση στη πόλη ούτε κουβέντα. Ούτε για μια μπύρα. Μα τίποτα. Τέτοια κατάντια. Κακό πράγμα τα πάσσα ..

Η 5η μέρα προβλεπόταν χαλαρή και διεκπαιρεωτική. Είχαμε ολοκληρώσει τα 2/3 και μας απέμενε η Αυστρία με το Grossglockner και το Edelweisspitze. Είχαμε πει να φτάναμε στο Lienz και από εκεί να κάναμε τα αυστριακά πάσα την 6η μέρα… Χαλαρά λοιπόν, βλέποντας ότι οι αποστάσεις βολεύουν, αποφασίζουμε να εντάξουμε μερικά ακόμα πάσσα στο μέτρημα. Έτσι βρε αδερφέ, να στρίψουμε λίγο ακόμα, να κρατηθούμε ζεστοί… Οι Δολομίτες όλο τυχαία βρέθηκαν μπροστά μας ….

road spirit
14/09/2008, 23:07
Τα πάσα αυτά είναι πιο εύκολα από τα ελβετικά και το stelvio. Λιγότερο ασφυκτικές φουρκέτες, ανοδικές κλίσεις πιο ήπιες, και καλύτερη άσφαλτος. Σε τσιγκλάνε να παίξεις… τους δώσαμε και καταλάβανε

Το paso costalunga έφυγε σφαίρα, στο paso Pordoi είπαμε να πάρουμε μια ανάσα

141627

road spirit
14/09/2008, 23:16
κλασσικά, τζούρες, καφείνη και μετά καρμπονάρα ... ανάποδα το πήγαμε, μετά έρχεται ο καφές αλλά δε βαριέσαι ...

Όση ώρα τρώγαμε απολαμβάναμε μεταξύ άλλων και περάσματα απο κάθε λογής μηχανάκι. Τo αμερικάνικο μέταλλο είχε τη τιμητική του, όπως και σε όλα τα πάσα του ταξιδιού. Guzzi, παλιά fzr exup, cbr1000f του '90 κάτι, τενερέ το παλιό, μπέμπες R80, R100, και πολλά άλλα. Καινούρια μοντέλα μηχανών... μπα... ελάχιστα

όλα στη πένα...

όπως και τα παλιά mercedes που παρέλασαν μπροστά μας και 2-3 από αυτά μας εντυπωσίασαν...

φωτός στο τέλος του ταξιδιωτικού. Κανονικά τους αξίζει ξεχωριστή ενότητα, H-D specials, κλπ κλπ...

να μην ξεχνιώμαστε, είχε θέα ...

141628

road spirit
14/09/2008, 23:20
lift me up

141629

road spirit
14/09/2008, 23:27
ώρα να φεύγουμε

Ο Νικόλας είχε την ιδέα να πάει να στηθεί λίγο πιο κάτω με τη βιντεοκάμερα. Να μας γράψει "όπως θα πέρνω τις στροφές" και έτσ...

έφυγε ο κάπτεν, πάω να φύγω και εγω... κάτι κουνάει περίεργα. Στη πρώτη στροφή θα μπορούσα να είχα φύγει κανονικά. Για οικόπεδο δλδ... εκεί στα χειμερινά θέρετρα του σκι το αγροτεμάχιο-φιλέτο θα μου κόστιζε κάτι παραπάνω.

Όπα όπα... πόδια κάτω, βάρος μπροστά και κουτσά στραβά το γυρνάω το μηχανάκι πισω. Φοβερή επιτυχία η σκηνοθεσία του Νικόλα, του το χάλασα βεβαια γιατι αμα έπεφτα το βιντεάκι στο youtube θα έκανε θραύση...

Γυρνά πίσω και ο κάπτεν...
Τελικά, το καφέ που λέγαμε... ότι τον πίνουν μετά το φαγητό και όχι πριν...ε, τον ήπιαμε και αυτόν περιμένοντας την οδική βοήθεια, γιατι που να ξεζαντάρεις στα 2200μ χωρίς τα σύνεργα?

141630

road spirit
14/09/2008, 23:37
η οδική μας γύρισε πίσω. Φυσικά. Την καθυστέρηση την είχαμε στο τσεπάκι απο την αρχή του ταξιδιού. "Ταξίδι χωρίς απρόοπτα δεν είναι ταξίδι" έλεγα για να μου δίνω θάρος.

Πως θα πλερώκεις με ρωτά ο ιταλός στο φορτηγό μέσα, ενω κατεβαίναμε το πασο απο την ίδια κατεύθυνση που το ανεβήκαμε, και εγώ έβλεπα το χείλος του γκρεμού απο την υπερυψωμένη θέση της καμπίνας και με έπιανε ίλλιγος και κρύος ιδρώτας... ρε συ αυτός ξέρει που πατά η δεξιά του ρόδα ή θα πάμε κάτω κουτρουβαλώντας ?

Χάου μάτς? τον ρωτάω παίζοντας το άνετος

Τού χάντρεντ φίφτυ, μου απαντά και η άνεση μου έκατσε στο λαιμό ... το μπούστη

Η οπισθοδρόμηση μας έφερε στο χωριό Moena, γιατί μονο εκεί υπηρχε gomista ...

Εντωμεταξύ, οι άλλοι δυο απολάμβαναν την κατάβαση του Pordoi και έβλεπαν διαφορα άλλα που κόβαν την ανάσα, όπως μια μπετονέρια να κατεβαίνει μπούνια...

Στη Moena η αλλαγή έγινε γρήγορα. Την ίδια ώρα, ο νικόλας έβρισκε λύση στο δικό του δράμα. Βρήκε γκάφερ και κάλυψε επιτέλους τα οπισθια της λευκής του γιαπωνέζας που τόσο της τα πλήγωσε με τα σαμάρια που πήγε και της φόρτωσε...

141631

road spirit
14/09/2008, 23:41
το πέγασο φοράει καινούρια σαμπρέλα πίσω, ζυγοσταθμίζεται, λαδώνουμε και την αλυσίδα. Διχνω το διακόπτη στο μηχανικό (καθότι το μαγαζί έφερε ταμπέλα aprilia) και με κοίταξε με απορία, ανασήκωσε τους ώμους, no no... τον μπούλο και απο εδώ... συνεχίζουμε με διακόπτη λαμπατέρ, μια χαρά είναι

με το συμπάθειο κιόλα, τη κράτησα σουβενίρ

141632

road spirit
14/09/2008, 23:54
Αλλαγή πορείας λοιπόν, να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Εντοπίζουμε διαδρομη. Πλέον ο στόχος μας είναι η Cortina και για να φτάσουμε θα περάσουμε απο passo Falzarego/passo Giaou.

Όμορφες λίμνες στη διαδρομή, όμορφα μέρη, το λάστιχο και τη καθυστέρηση την εχουμε ξεχάσει ήδη (εγώ τουλάχιστον. λες οι άλλοι να μπινελίκωναν ?)

Ανάβαση. Για το Giaou έχουμε περίπου 20 φουρκέτες. Η #10 είναι αριστερή. Βρέχει εδώ και λίγη ώρα.
Μπροστά μου ο Ηλίας με το tiger, o Νικόλας έχει μείνει λίγο πίσω για φωτό...

Το polo κατεβαίνωντας ανοίγεται για να πάρει τη φουρκέτα "ιδανικά". Στο αντίθετο ρεύμα. Τίγρης μπροστά του.

θολούρα
πλαστικά και μέταλλα αλλά χωρίς ήχο, βουβή η σκηνή. Αν μπορούσα θα έκλεινα και τα μάτια.
Ο Ηλίας έχει φύγει απο την μια πλευρά του αυτοκινήτου, το tiger παίρνει μια σβούρα πάνω στο καπό του και σκάει κάτω, σερνώμενο μπρος τη μπαριέρα σταματάει μπροστά μου...

Παγωμάρα...

Τον βλέπω. Είναι κάτω. Αλλά κωλοκάθεται, κοιτά τον σλοβάκο οδηγό του polo. Ανακούφιση 1η. Είναι στοιχειωδως καλά. Τρέχω. Πονάς? Όχι, λίγο εδω στο πόδι. Κουνάει? Ναι...

Άλλο? Οχι. Κάτσε εκεί, μη σηκώνεσαι

road spirit
15/09/2008, 00:05
Με τη βροχή να πέφτει περνούν τα πρώτα λεπτά και το αρχικό σοκ. Ο Ηλίας είναι καλά, δεν έχει κανενα εμφανή τραυματισμό. Το tiger πιστευουμε ότι ειναι game over...

Συνενοήσεις ότι νά ναι. Οι ιταλοί στο κινητό δεν μιλάνε αγγλικά, ο Ηλίας είναι ο μόνος που μιλά λίγα ιταλικά ... βγάλε άκρη... Που είστε? κάπου εκεί, πασο Giaou... κάπου...
κομφούζιο...Τελικά τα καταφέρνουμε...

Το ασθενοφόρο με την Λάουρα έφτασε. Τσεκάρουν τον Ηλία, οκ, προληπτικά κολάρο, φορείο και νοσοκομείο. Φτάνει η polizia stradalle..

Ο Ηλίας φαίνεται καλά. Μερικές γρήγορες αποφάσεις. Θα πάει κανείς μαζί του στο νοσοκομείο? Όχι, μας διαβεβαιώνει ότι είναι οκ, υπάρχει και η νοσοκόμα Λάουρα, το προληπτικό τσεκ θα είναι καθαρό.

Μένουμε πίσω. Για να βγάλουμε άκρη με τη polizia, να δουμε τι θα γράψουν, να μη πάει να τα μαγειρέψει ο σλοβάκος. Τελικά έκαναν καταπληκτική δουλειά. Μέτρησαν τα πάντα. Υπο βροχή. Ο Νικόλας και εγω μένουμε άφωνοι.

Το σημείο της στούκας και η φουρκέτα έμοιαζαν με τόπο εγκλήματος όπου το CSI είχε σημαδέψει κάτω με κιμωλία τα πάντα, κάθε λεπτομέρεια... πειστήρια, μετρήσεις, γραμμές που τέμνονται...

Ο σλοβάκος πληρώνει επιτόπου πρόστιμο για παράβαση (αντίθετο ρεύμα), καταγράφεται το συμβάν 100% εις βάρος του.

Έπειτα, είναι και η οδική... πρέπει να περιμένουμε και αυτούς.

road spirit
15/09/2008, 00:17
Βάζω τον τροχαίο πριν φύγει να μας καλέσει οδική. Του εξηγώ σε αγγλικά και ελπίζω να καταλαβαίνει, οτι δεν ξέρουμε κανέναν, δεν έχουμε τηλεφωνικά νούμερα, ποιόν να καλέσουμε?

οκ. Μιλάνε στον ασύρματο. Ερχονται, μάλλον απο κορτίνα μου λέει. Χαιρετουμε, φεύγουν.

Αυτό το μάλλον δεν μου άρεσε. Μήπως δεν κατάλαβε καλά. Η Κορτίνα απείχε απο το σημείο περίπου 15 χλμ...

Η ώρα περνούσε, είχε σκοτεινιασει, κατά διαστήματα έβρεχε, και πλέον στο πασο δεν κυκλοφορούσε ψυχή. Tornanto 10, μπροστά σε μια σηραγγα... Τα πάσα κανείς δεν τα διασχίζει βράδυ. Δυο ξένοι, κάθονται και περιμένουν...

Τελικά η οδική ήρθε. Άργησε αλλά ήρθε. Φορτώσαμε, συνενοηθήκαμε, αυτός στα Ιταλικά, εμείς στα αγγλικά, και όποιος κατάλαβε κατάλαβε...

Φυγαμε για νοσοκομείο κορτίνας.... Τουλάχιστον θα λέμε οτι κάναμε πέρασμα σε δολομιτικό πάσο στις 10 τη νύχτα. Πίσω απο τα βουνά αστραπές... Ναι, τέτοια κάνε μας τώρα... άσε να φτάσουμε πρώτα ρε ...και μετά ξεσκίσου στη βροχή...

Φτάσαμε κορτίνα. Ο Ηλίας μας περίμενε στο προάυλιο του Νοσοκομείο, περιποιημένος, με το τζηνάκι του και το κολάρο του. Περίεργο χαμόγελο... ανακούφηση σίγουρα. Μπορεί να φταίει και η Λάουρα...

Βρήκαμε δωμάτιο με τη βοήθεια του ταξιτζή που μετέφερε τον Ηλία. Σωριαστήκαμε. Απο την υπερένταση δεν κοιμήθηκα. Πολλές οι εικόνες, πάρα πολλές και άλλα τόσα τα συναισθήματα που μαζεύτηκαν σε μια μέρα...

road spirit
15/09/2008, 00:25
Μέρα 6η

Σηκώνεσαι, ανοίγεις τα παράθυρα και αντικρύζεις κάτι που δεν το βλέπεις και κάθε μέρα στα ξυπνήματα σου...

Τζούρα αέρα αυτή τη φορά και όχι τσιγάρου... αναζωογονητική.

Η εικόνα έχει το τοπίο, αλλά της λείπει κάτι...

141637

road spirit
15/09/2008, 00:35
λείπει το tiger

Πρωινό...

Ο Ηλίας θέλει να μείνει κορτινα... έχει ενοχλήσεις στο πόδι και στον αυχένα, καλό είναι να ξεκουραστει. Να δει και το tiger στο γκαράζ. Το οποίο είναι οκ.

Το προηγουμενο βράδυ, όση ώρα περιμέναμε, το κοιτάξαμε... Δεν φαινόταν να είχε πάρει πουθενά... η σύγκρουση έγινε στο πλάι, ακριβώς πάνω στα προστατευτικά κάγκελα... Το μπροστινό ανέπαφο... Ο νικόλας το οδήγησε αφου έφυγαν οι μπάτσοι. Το μηχανάκι πήγαινε ευθεία. Κανένας κραδασμός, κανένας τζόγος... κανένα περιέργο τράβηγμα αριστερά ή δεξιά... Όλα λειτουργικά...

Αυτά ήταν καλά νέα... Με μια μέρα ξεκούραση, ο Ηλίας θα μπορεί να συνεχίσει...

Το 3ο σκέλος του ταξιδιού, το grossglockner και το edelweispitze, απείχαν απο την κορτίνα κάτι λιγότερο απο 300 χλμ πήγαινε-έλα.

"Πηγαίνετε", προτροπή απο τον Ηλία.
"Μέχρι το απόγευμα θα έχετε γυρίσει. Μια καλή ημερήσια βόλτα είναι, εγώ το κομμάτι αυτό το έχω ξανακάνει, οπότε όλα καλά"

Χωρίς πολλές τύψεις ειναι η αλήθεια, τον αφήσαμε πίσω το καπετάνιο, ντυθήκαμε και φύγαμε για Αυστρία... Το βράδυ θα είμασταν πάλι πίσω στη κορτίνα

road spirit
15/09/2008, 17:26
Κάναμε μια στάση στο καταράκτη του Hohe Tauern Park, εκεί όπου κατά το μύθο η όμορφη παρθένα νεράιδα μοίραζε χυλόπιτες σε όλους τους άντρες που τη πολιορκούσαν, ακόμα και στο διάολο τον ίδιο που μεταμφιέστηκε και προσπάθησε να την ξεγελάσει. Έκανε ένα σάλτο από τα βράχια η παρθένα για να του ξεφύγει και έτσι ξεπήδησε ο καταράκτης … Ο Νικόλας προσπάθησε αλλά την έφαγε τη χυλόπιτα και αυτός… ρε ούτε που τον κοίταξε μιλάμε…

141667

road spirit
15/09/2008, 17:34
Αλλιώς την περίμενα την ανάβαση για το grossglockner. Πιο κλειστή. Τελικά είναι για παιχνίδι και αυτή. Ωραίο στροφιλίκι και μηχανές από όλη την Ευρώπη που το τιμούν δεόντως, ανέβα - κατέβα. Η χαιρετούρα στο δρόμο έδινε και έπαιρνε. Από τα πράγματα που μας αρέσουν όταν καβαλάμε μηχανή.

141668

road spirit
15/09/2008, 17:38
Φτάνωντας στο τέλος του δρόμου, το κρύο είναι έντονο και ο δυνατός αέρας που ξύριζε εκανε εντονότερη την αίσθηση της χαμηλής θερμοκρασίας. Στο πάρκινγκ το αδιαχώρητο… moto only, biker's friendly κλπ. Αυτοκίνητα δεν έμπαιναν εκεί

141669

road spirit
15/09/2008, 17:40
Πήγαμε να ανεβούμε στο πύργο swarowski, να την δούμε λίγο πανοραμικα. Πάλι το μπούλο? Σορρυ, closed for private event. Come tomorrow.
Τουμάροου θα σου στείλω χαιρετίσματα από ανκόνα ρε μεγάλε… δε πειράζει. Αφορμή για να ξανάρθουμε, αφήνουμε ανοιχτούς λογαριασμούς.

141670

road spirit
15/09/2008, 17:42
η ατραξιόν του grossglockner, o παγετώνας pasterze

141672

road spirit
15/09/2008, 17:48
ο οποίος κάθε χρόνο συρρικνώνεται κατά 10 μέτρα ...

Αν εξω έκανε ψόφο, πήγαμε να περπατήσουμε λίγο στη σηραγγα που οδηγεί μέσα και γύρω από το παγετώνα… Ντάξ. Δαγκώ δαγκώ … την ουρά στα σκέλια και έξω …. Ο Νικόλας πάντως κομάντο, δεν καταλάβαινε από κρύο…

Αναχωρήσαμε, στο κατέβασμα ένα morgan (μάλλον), και μια corvette μας τσάγιασαν κανονικά… Κλασσικά, εμείς χαζεύουμε το τοπίο, δεν ξέρουμε το δρόμο, έχουμε δικαιολογίες ….

Η συνέχεια του δρόμου προς edelweisspitze είναι περισσότερο απολαυστική. Φτάσαμε στο Hochtor, στάση για φωτό

141673

road spirit
15/09/2008, 17:51
...

141674

road spirit
15/09/2008, 17:54
Περνώντας τη σήραγγα αποκαλύπτεται ένα τοπίο απίστευτο και, για τα προσωπικά μου γούστα, το πιο επιβλητικό από όλα όσα είχαμε δει στο ταξίδι.

Ίσως να ήταν ο καιρός που το έκανε να δείχνει έτσι. Άγριος, Μουντός. Δεν έβρεχε, αλλά σου προκαλούσε κάτι. Ίσως πάλι, ήταν ότι πίστευα πως πίσω από τη σήραγγα θα εμφανιζόταν το biker’s heaven ευθύς αμέσως, ενώ το μόνο που εμφανίστηκε ήταν μια τεράστια έκταση ορεινών όγκων και εγώ σάστισα για λίγο.
Για πρώτη φορά στο ταξίδι, αισθάνθηκα και μια μικρή ανυσηχία. Σκέφτηκα που πάμε στο πουθενά με τέτοιο καιρό…. ?

Ο αέρας ήταν τόσο δυνατός που κάποιες στιγμές νόμιζα ότι εκανα surf με το ψηλό και ελαφρύ μονοκύλινδρο. Για να πας ευθεία … γέρνεις στο πλάι. Η χαμηλή και βαριά busa φυσικά δεν αντιμετώπιζε τέτοια θέματα και ο νικόλας έμενε πίσω και απολάμβανε το σόου…

Ήξερα ότι στο edelweiss pass γινεται της κακομοίρας από μηχανάκια. Έτσι είχα ακούσει.
Η ονομασία biker’s heaven ή biker’s nest στο ηψηλότερο σημείο, στο καφέ, υποθέτω δεν είχε δοθεί τυχαία. Όμως, όταν εμείς φτάσαμε δεν υπηρχαν παρα 5-6 μηχανές όλες και όλες, και για όση ώρα μείναμε εκεί πάνω ο αριθμός αυτός δεν άλλαξε. Για τέτοιο καιρό μιλάμε…

στη φωτό διακρίνεται μια σήραγγα στο κέντρο και στο πάνω μέρος, λιγότερο διακριτή, είναι του hochtor. Πίσω από εκεί έχει βγεί η προηγούμενη φωτό…

141675

road spirit
15/09/2008, 17:57
Στη κορυφή του edelweisspitze, στο biker’s nest, o νικόλας το χαίρεται … φτάσαμε

141676

road spirit
15/09/2008, 18:01
Πριν από καιρό, περνώντας την ώρα μου στο advrider.com είχα πετύχει μια φωτό… Ήταν καταπληκτική από κάθε άποψη (θέμα, τεχνική, φως). Μια φουρκέτα πλακώστρωτη, κοντά σε μια κορυφή, με εντυπωσιακά βουνά απέναντι… Δεν ήξερα, δεν είχα μάθει ποτέ που ήταν τραβηγμένη… έλεγα μόνο «τι ωραία που θα ήταν να βρισκόμουν σε ένα τέτοιο μέρος» και την είχα wallpaper ...

Στο edelweisspitze, στην 6η μέρα της βόλτας μας, τραβώντας την επόμενη φωτό συνειδητοποιώ ότι βρήκα το μέρος εκείνο …

141678

road spirit
15/09/2008, 18:04
..

141680

road spirit
15/09/2008, 18:06
,

141681

road spirit
15/09/2008, 18:08
Ψάξαμε, δεν βρήκαμε, δεν είδαμε κάπου κολλημένο, εκτός και αν το είχαν καλλύψει με άλλα, γιατί γινόταν ενας πανικός αλληλεπικάλυψης αυτοκόλλητων …

Οπότε το χρέος μας το κάναμε ! μοτο.γκρ….

141682

road spirit
15/09/2008, 18:09
Πήραμε μέσα ένα ζεστό καφέ, να ξεπαγώσουν τα μυαλά μας και πήραμε την επιστροφή.
Το βράδυ στην κορτίνα ήπιαμε τις τελευταίες μπύρες.

Η 7η μέρα μας βρήκε και τους 3 να αρματώνουμε το tiger με 2, με 3? (Με πόσα ρε?) ρολλά γκάφερ για να ασφαλίσουμε τη σπασμένη μπαγκαζιέρα και τον καθρέπτη. Η busa έλαβε και αυτή μια ενίσχυση γκαφερ παραπάνω και είμαστε έτοιμοι. Ο διακόπτης μου ήταν απτόητος.

Γυρίσαμε στην Ανκόνα και να διανυκτερεύσουμε εκεί. Για να την δούμε την επόμενη μέρα… γιατι? Γιατί όχι… Πάντα τράνζιτ την περνά ο κόσμος… Μια περιέργεια, πως είναι η πόλη εκτός του λιμανιού της την είχε ο καπετάνιος.

... από εμένα that's all folks!

rantanplan
15/09/2008, 20:15
παιρνοντας το μπαλακι απο τον Γιαννη θα βαλω και εγω την μικρη μου πινελια...
ο Ηλιας και ο Γιαννης στο καραβι σκεφτονται πως να κανουμε τα πρωτα χιλ.

141691

rantanplan
15/09/2008, 20:24
φτανοντας Ιταλια μας βρισκει η πρωτη σταση οπου ο καθε ενας ειχε τις ανησυχιες του.τα παιδια εψαχναν διαδρομη χωρις ευθειες για ferara κι εγω εψαχνα την μοναδικη ελληνικη πατεντα...εναν ΦΡΑΠΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑΑΑΑ!!!...(το ξερατε εσεις οτι δεν υπαρχει πουθενα αλλου το φραπεδακι???)

141692

rantanplan
15/09/2008, 20:32
Τα τρια μοτερ ξεκουραζονται μετα την πρωτη τους αναβαση στο simplon-pass και οι αναβατες βγαζουν τις πρωτες αναμνηστικες τους φωτογραφιες.

141693

rantanplan
15/09/2008, 20:38
Επιτελους ηρθανε...Ειχα αρχισει να ανησυχω...μα τοσοι ποδηλατες τους προσπερασαν..:confused: :rotflmao:

141694

rantanplan
15/09/2008, 20:53
Αντε ρε παιδια. παρτε την στροφη να φευγουμε....εχουμε πολλες ακομα....

141695

rantanplan
15/09/2008, 20:59
φτανοντας στο PASO STELVIO μειναμε αφωνοι απο την αγρια ομορφια του... εκει η αληθεια ειναι οτι χαθηκαμε για λιγο ο καθενας εκανε τα δικα του....:look:

141696

rantanplan
15/09/2008, 21:02
ο Ηλιας μετα απο την αγορα αναμνηστικων δωρων ειπε να ριξει κατι στην κοιλια του....

141697

rantanplan
15/09/2008, 21:05
ο Γιαννης μετα το φαι εθεαθη να ρεμβαζει την θεα...(προς στιγμην νομιζα οτι ειχε τασεις αυτοχτονιας λογο της aprilia)

141698

rantanplan
15/09/2008, 21:07
και εγω εντοπιζω ενα Γερμανο κατοχο ενος ςς να .......μια εικονα χιλιες λεξεις...

141699

rantanplan
15/09/2008, 21:11
και τελειωνοντας την εκδρομη ο Ηλιας και ο Γιαννης ψαχνουνε να βρουνε τον ποιο ανοδινω δρομα για τον τιγρη για να φτασουμε ολοι ξεκουραστα ανκονα.....

141701

rantanplan
15/09/2008, 21:13
και το μπαλακι για το κλεισιμο πεφτει στον Ηλια...:beer:

Nikoskazer2000
16/09/2008, 11:29
Γιάννη...ρε φίλε...:rolleyes: ...αφού το ξέρεις οτι είμαι σιδερόκωλος γτπμ....:sad:

....γιατί ξύνεις πληγές;;;;; :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl:

ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΛΕΜΕ!!!!!!
:beer: :beer: :beer:

sober
17/09/2008, 15:02
Επιτελους καταφερα να το διαβασω με την ησυχια μου...

απειρες...:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

κι ευχες για ομορφα ταξιδια χωρις απροοπτα!!

να΄στε παντα καλα παιδες!!

Kostas NL
20/09/2008, 16:34
Πανέμορφες φωτογραφίες και μέρη.

Κρίμα για τα απρόοπτα...

Ηλία, ευτυχώς είσαι καλά ρε φίλε!!

Πάντα ανάλογης ομορφιάς ταξίδια παιδιά.

stavrouliasp
20/09/2008, 18:03
Αυτά είναι...! :beer:

Xrider
23/09/2008, 10:11
Καλη φαση,αλλα μου αρεσε περισσοτερο η φραση οπου μας βρει η νυχτα εκει μενουμε..αυτο θα πει βολτες με την μοτο.
Παντως κριμα για εναν λογω..
Στην Φερραρα ειχαμε συγκεντρωση Μονστερ λιγες μερες αργοτερα,ειχαν ερθει και τυποι απο Ελβετια και Αυστρια...αν σας πετυχεναμε οσοι γυρναγαν πισω θα σας περναγαν απο διαδρομες που θα παθενατε π λ α κ α!!!
Στο Στελβιο...κρυο εεε :lol: το ειχα πετυχει καλοκαιρι με χιονι.

vulcan
23/09/2008, 19:41
ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΦΥΤΙΛΙΑ.
ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ.:beer:

matmat
24/09/2008, 12:57
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :wave2: :beer: :beer:

Uriah Heep
25/09/2008, 11:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikolasfazer
και το μπαλακι για το κλεισιμο πεφτει στον Ηλια...:beer:

Άντε ρε Ηλία...
.
.
.
.
... μας γκάστρωσες!

Cpt. Haddock
25/09/2008, 20:21
Παίδες, έχετε δίκιο...

Τα παράπονά σας α) στους εργοδότες μου και β) στην Tellas :mad:

Με κλεμμένη γραμμή δύσκολα γράφεις ταξιδιωτικό

:bigcry:

devil's animal
25/09/2008, 22:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από Uriah Heep
Άντε ρε Ηλία...
.
.
.
.
... μας γκάστρωσες!

+1
:wave2:

Fireball400
25/09/2008, 23:10
Απίστευτα τοπία:eyepop:
Ο διακόπτης μετράει:p
Χωρίς ένα/δύο απρόοπτα που δεν χρειάζονται,πάντα τέτοια:wave2:

makis206
26/09/2008, 07:57
Υπέροχες εικόνες, μοναδικές εμπειρίες, περιμένουμε και τα δικά σου Λιάκο !!

trigger
28/09/2008, 14:36
Ηλία η γκάφα του αιώνα επιβεβαιώθηκε τώρα που σε είδα με τη μπαντάνα... :D
Τη μέρα που φύγατε από Πάτρα με το Ολυμπία συναντηθήκαμε στο μπαρ εσύ έφευγες και εγώ μόλις είχα ξυπνήσει από τον ύπνο πηγαίνοντας για βάρδια με τη φόρμα... καθόμουν σε κοιτούσα... :confused: (βέβαια με κοίταξες και εσύ με ένα στυλ "τι κοιτάς ρε;" αλλά πρέπει να φταίει το οτι έχω ξυρίσει το μούσι) είπα λες ρε; αλλά αμέσως αποφάνθηκα... μπααα αποκλείεται...:dizzy:
Βέβαια ρώτησα τον τύπο στο μπαρ..
"ρε, αυτός μιλούσε ελληνικά;"
"ναι"
να δείς θα ήταν ο Ηλίας του λέω :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Ωραίες εικόνες! Να είσαστε πάντα καλά και να γνωρίζεται νέα μέρη! :beer:

LINA
30/09/2008, 08:42
Τέλος καλο , ολα καλα ρε παιδια . Φιιιιουυυ
Οσο για τον Ηλια , την γλυτωσες φτηνα φιλε μου , ευτυχως :)

Ποτε ξανα :wave2:

Ωραια μερη , ωραιες φωτογραφιες και του χρονου :beer:

taxydromos
30/09/2008, 14:34
molto bene!
come stai kapitano?
ariventerci a tutti!

:bawl:

Vaalinde
25/10/2008, 16:01
H πιο τέλεια περιγραφή για ταξίδι με μηχανή. Άντε γρήγορα ετοιμαστείτε για την επόμενη.

tamar
25/10/2008, 18:33
Πάντα τέτοια ρε παιδιά χωρίς όμως το απρόοπτο που συνέβη στον Καπετάνιο.
Να είστε γεροί για το επόμενο!
:beer:

pepes1gr
03/11/2008, 17:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
Μείναμε στο andermatt. Κλασσικό ελβετικό χωριό. Δηλαδή όμορφο εως και κουκλίστικα ψεύτικο… Το πρωί πρέπει να βρούμε λύση πρακτική για το επαναλαμβανόμενο σταμάτα-ξεκίνα. Δεν γίνεται δουλειά με τη μονωτική και τα καλώδια του διακόπτη…

Βαλτοί είναι. Ακριβώς απέναντι απο το ξενώνα μας, μαγαζί με ηλεκτρικά είδη

Διακόπτης : λογιστική αξία 0,5 ευρώ
Ταξιδιωτική αξία : ανεκτίμητη
Τέλεια η "βόλτα "σας.Ευχαριστηθήκατε στροφιλίκι.
Πάντως μπορώ να πω ότι έχετε απόλυτο δίκιο για το andermatt.Κουκλίστικο.
Πάντα τέτοια και ας έχουν απρόοπτα.Κάτι θα πρέπει να λέμε τις κρύες νύχτες του χειμώνα.:beer: