View Full Version : Καινουργιος
Γεια σας παιδια ειμαι 16 χρονων και θα παρω ενα KTM 200 exc 2007 για αποκλειστικη χρηση στο χωμα για οσους με ρωτησουν για διπλωμα...
Τι λετε ειναι καλο για πρωτο μηχανακι?
Αυτο που θα παρω εχει 58 ωρες λειτουργειας και ειναι ολες σε χωμα...
Πειτε μου την γνωμη σας
Super!
Καλορίζικο & καλές endurάδες! Το μηχανάκι είναι ότι πρέπει για τη δουλειά που το πήρες.
Σου έχουν γράψει & τα αντίστοιχα σχόλια στο Χωμάτινο Τερέν.
:wave2:
αν δεν εχεις προβλημα με τα ανταλλακτικα και τα αναλωσημα που θα χρειαζεται(που για να εισαι 16 χρονων και να παρεις αυτο για βολτες μαλλον δε θα εχεις),ειναι μια χαρα...
φιλε πανο το μηχανακι το πηρα δουλευοντας μονος μου δεν με βοηθανε σχεδον καθολου και εχω και λιγα ακομα χρηματα στην ακρη για τα αναλωσιμα οπως λες τωρα το τι κοστος εχουν και για το ποσο καιρο θα με βγαλουν τα λεφτα που εχω στην ακρη δεν ξερω.αλλα θα το δειξει το πολυ πολυ να δουλευω ξανα τα Σ/Κ
Αρχικά δημιουργήθηκε από Corvo
φιλε πανο το μηχανακι το πηρα δουλευοντας μονος μου δεν με βοηθανε σχεδον καθολου και εχω και λιγα ακομα χρηματα στην ακρη για τα αναλωσιμα οπως λες τωρα το τι κοστος εχουν και για το ποσο καιρο θα με βγαλουν τα λεφτα που εχω στην ακρη δεν ξερω.αλλα θα το δειξει το πολυ πολυ να δουλευω ξανα τα Σ/Κ ANALOSIMA KAI ANTALAKTIKA TO 200??
NAI MORE...TI ORA??
PARE ENA DEYTERO MPOYZI KAI EISAI OK..
AYTA EINAI.TA ANALOSIMA KAI ANTALAKITIKA POY XREIAZETE..KAI TO LADI MIXHS TOY..
τι τιμη εχει το μπουζι και το λαδι ρε παιδια?γιατι με τρομοκρατητε?
DUCASII δηλαδη το 200 δεν θελει αναλωσιμα?και με τον ορο αναλωσιμα τι ακριβως εννοειτε?
φιλε πανο το μηχανακι το πηρα δουλευοντας μονος μου δεν με βοηθανε σχεδον καθολου και εχω και λιγα ακομα χρηματα στην ακρη για τα αναλωσιμα οπως λες τωρα το τι κοστος εχουν και για το ποσο καιρο θα με βγαλουν τα λεφτα που εχω στην ακρη δεν ξερω.αλλα θα το δειξει το πολυ πολυ να δουλευω ξανα τα Σ/Κ
αφου δεν εχεις χορηγο καποιον, τοτε μαλλον θα ζοριστεις...
σκεψου λαστιχα, αλυσιδες/γραναζια, λαδια που θα χρειαζεται, φιλτρα, ολα αυτα πανε πανω απο 100? και ειναι πραγματα που θα τα χρειαζεται...
οποτε το μονο που θα πρεπει να σκεφτεις ειναι η συντηρηση του, και αν μπορει να τη σηκωσει η τσεπη σου...
αν το αντεχεις,καλες βολτες!!!
τι τιμη εχει το μπουζι και το λαδι ρε παιδια?γιατι με τρομοκρατητε?
DUCASII δηλαδη το 200 δεν θελει αναλωσιμα?και με τον ορο αναλωσιμα τι ακριβως εννοειτε?
Αναλώσιμα εννοούμε αλυσίδες, τακάκια, λάστιχα & τα σχετικά, τα οποία προφανώς όταν φθαρούν θα πρέπει να αλλαχτούν. Από όσα ανέφερα το πιο συχνό που θα θέλει αλλαγή θα είναι το πίσω σου λάστιχο.
Όσον αφορά το μπουζί & το λάδι. Το μπουζί έχει γύρω στα 3 euros και το λάδι μίξης περίπου 10 euros το λίτρο. Επίσης θα πρέπει να του αλλάζεις συχνά (ανά 2 μήνες περίπου) το λάδι κιβωτίου (σασμάν) το οποίο κοστίζει & αυτό περίπου 12 euros το λίτρο.
Μην ανησυχείς, δεν είναι υψηλά κόστη. :wave2:
ε ενταξει πιστευω με δουλεια το Σαββατοκυριακο βγαζοντας 50 ευρω σε 2 μερες θα μου φτανουν...
p@nos δλδ θα χαλαω περιπου 100 ευρω το μηνα?
ε ενταξει πιστευω με δουλεια το Σαββατοκυριακο βγαζοντας 50 ευρω σε 2 μερες θα μου φτανουν...
p@nos δλδ θα χαλαω περιπου 100 ευρω το μηνα?
εξαρταται απο το ποσο συχνα θα το χρησιμοποιεις...
υπολογισε ποσο κανουν τα αναλωσιμα που θα χρειαζεσαι,καθε ποσες ωρες λειτουργιας χρειαζονται αλλαγμα, ποσες ωρες σκοπευτεις να το χρεισιμοποιεις.
και βγαλε συμπερασμα για το αν μπορεις να το σηκωσεις οικονομικα γιατι δεν ειναι μονο η αποκτηση του...
επεισης να υπολογιζεις ενα μεγαλο σερβις με το που παρεις το μηχανακι...
κοιτα εγω θα βγαινω μια φορα την εβδομαδα και τωρα στην αρχη για 3 ωρες αντε 4.
δεν ξερω στις ποσες ωρες λειτουργιας πρεπει να αλλαζετε το καθε εξαρτημα οποτε....
p@nos εχεις ενα pm
φιλε.... κοιτά να πάρεις ένα μηχανάκι σε καλή κατάσταση και εξοπλισμό οπωσδήποτε.
Για όλα τα άλλα το κόστος δεν είναι μεγάλο και εφόσον μπλέκεσαι σε τέτοιες ιστορίες θα μάθεις να κάνεις και τα βασικά (τουλάχιστο) μόνος σου.
Απαραίτητο είναι να έχεις παρέα (οπωσδήποτε, μη διανοηθείς μόνος σου) για να μάθεις, ότι και άν κάνεις και ακόμα περισσότερο στο βουνό.
Όσο για το κόστος συντήρησης και αναλωσίμων, σίγουρα κάποια χρήματα πρέπει να τα υπολογίζεις, αλλα δεν είναι τραγικά. Στο κάτω-κάτω δε είναι και ανάγκη να πάρεις μοντελο '07. Μπορείς να ξεκινήσεις και με κάτι πολύ (ή λίγο) φτηνότερο. Μπορεί τώρα να το γουστάρεις και μετά να μή σου αρέσει. Σκέψου καλά πριν κάνεις κίνηση....
Επίσης να ξέρεις οτι πολλοί εντουράδες συντηρούν σωστά τα εργαλεία τους και να μη
φοβηθείς την αγορά ακόμα και μοντέλου 03.... (όχι με κλειστά τα μάτια όμως)
p@nos εχεις ενα pm
τσεκαρε κι εσυ τα δικα σου...
:winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από daddy78
φιλε.... κοιτά να πάρεις ένα μηχανάκι σε καλή κατάσταση και εξοπλισμό οπωσδήποτε.
Για όλα τα άλλα το κόστος δεν είναι μεγάλο και εφόσον μπλέκεσαι σε τέτοιες ιστορίες θα μάθεις να κάνεις και τα βασικά (τουλάχιστο) μόνος σου.
Απαραίτητο είναι να έχεις παρέα (οπωσδήποτε, μη διανοηθείς μόνος σου) για να μάθεις, ότι και άν κάνεις και ακόμα περισσότερο στο βουνό.
Όσο για το κόστος συντήρησης και αναλωσίμων, σίγουρα κάποια χρήματα πρέπει να τα υπολογίζεις, αλλα δεν είναι τραγικά. Στο κάτω-κάτω δε είναι και ανάγκη να πάρεις μοντελο '07. Μπορείς να ξεκινήσεις και με κάτι πολύ (ή λίγο) φτηνότερο. Μπορεί τώρα να το γουστάρεις και μετά να μή σου αρέσει. Σκέψου καλά πριν κάνεις κίνηση....
Επίσης να ξέρεις οτι πολλοί εντουράδες συντηρούν σωστά τα εργαλεία τους και να μη
φοβηθείς την αγορά ακόμα και μοντέλου 03.... (όχι με κλειστά τα μάτια όμως)
φιλε το εψαξα αρκετα (οχι τελειως ομως να μην πω ψεματα) αλλα δεν βρηκα παλιο μοντελο σε αξιολογη κατασταση και σχετικα χαμηλη τιμη
και για να το φερω σε καλη κατασταση θα επρεπε να σκασω λεφτα και θα ανεβαινε το κοστος για μηχανακι του 2002.2003 ή οτιδηποτε
τι εννοείς αξιολογη κατάσταση? τί έλεγχο έκανες? μην περιμένεις από εντουρο μηχανή να είναι "...αγρατσούνιστη, φυλάσσεται σε γκαραζ...", άλλα πράγματα κοιτάς... εγώ προσφατα πήρα μοντέλο '02 το οποίο σίγουρα είναι ταλαιπωρημένο εξωτερικά αλλα μέχρι στιγμής μόνο λάδια έχω βάλει.
Όχι ότι δεν θα χρειαστεί κάποια στιγμή να κοιταχτούν αναρτήσεις, πιστονι κλπ... αυτά γίνονται ούτως ή άλλως κάποια στιγμή είτε είναι 02 είτε 08....
Απο την άλλη... βρήκες 07 σε χαμηλή τιμή????
με 58 ωρες λειτουργιας 3000 χιλιαρικα φθηνοτερα απο οτι βγαινει το 08...νομιζω οτι ειναι μια χαρα αλλα εσεις ξερετε καλυτερα