View Full Version : καράβι για την αραπιά...
Uriah Heep
18/09/2008, 12:41
Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει ακτοπλοϊκή γραμμή από Κρήτη (Ιεράπετρα) για Αλεξάνδρεια (Αίγυπτο)?
:beer: :beer: :beer:
Βασίλη το ψάχνω από χθες το βράδυ που μου έστειλες το πμ.
Υπάρχει σίγουρα εμπορικό από Πειραιά που πάει Κύπρο & μετά Αίγυπτο.
Δώσε μου λίγες μέρες.
p.s Σε ενδιαφέρει να είναι αποκλειστικά επιβατικό το καράβι? :wave2:
Uriah Heep
18/09/2008, 12:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Σε ενδιαφέρει να είναι αποκλειστικά επιβατικό το καράβι?
Βολεύομαι και στο κατάστρωμα...
...αρκεί να έχει βολευτεί καλά η "βασίλισσα"!
Λεωνίδας
18/09/2008, 12:53
p.s Σε ενδιαφέρει να είναι αποκλειστικά επιβατικό το καράβι? :wave2: αν σκέφτεσαι αυτό που σκέφτομαι ξέχνα το :lol: :lol: :lol: :rotflmao:
Υπαρχει cargo Ηρακλειο - Καιρο
η εταιρεια που κανει το ιεραπετρα - αλεξανδρεια ειναι η salamis lines απο την κυπρο ; ξερει κανεις ;
Αν μπεις στο site της Salamis Lines (http://www.ferries.gr/salamis/) αναφέρουν ότι έχουν παγώσει τις δραστηριότητες τους.
DimChios
18/09/2008, 13:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από Uriah Heep
Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει ακτοπλοϊκή γραμμή από Κρήτη (Ιεράπετρα) για Αλεξάνδρεια (Αίγυπτο)?
:a8: :a014: :D
Greek services from PIRAEUS to :-
Limassol, Israel and Salerno with 10 sailings per month (GCL/NE) and to Alexandria every 7 days (NE).
Mersin every 5 days (GCL), and to Haydarpasa, Ambarli and Izmir every 7 days (BOS).
Εδώ (http://www.borlines.com/linerServices.html#intermed) σχεδόν στο τέλος της σελίδας.
ευχαριστω mikeg μαλλον μου εφτιαξες την επομενη εκδρομη μου !!!!!!!!:beer: :beer:
Uriah Heep
23/09/2008, 21:26
Άκυρο για Αίγυπτο...
Τα σχέδια για Σουδάν αναστέλλονται επ' αόριστον, λόγω της απαγωγής, την Παρασκευή, των 19 ομήρων (5 Ιταλών, 5 Γερμανών, 1 Ρουμάνου και 8 Αιγύπτιων συνοδών) που έκαναν σαφάρι στην έρημο κοντά στα σύνορα του Σουδάν).
Μήπως για Χίο, γνωρίζει κανένας πόσες φορές τη βδομάδα έχει καράβι από Πειραιά?
Απ΄εκεί κοντά είναι η Σμύρνη και βλέπουμε...
Ομιλούμε γι΄αυτή την εποχή...
Dim?
Άκυρο για Αίγυπτο...
Τα σχέδια για Σουδάν αναστέλλονται επ' αόριστον, λόγω της απαγωγής, την Παρασκευή, των 19 ομήρων (5 Ιταλών, 5 Γερμανών, 1 Ρουμάνου και 8 Αιγύπτιων συνοδών) που έκαναν σαφάρι στην έρημο κοντά στα σύνορα του Σουδάν).
Μήπως για Χίο, γνωρίζει κανένας πόσες φορές τη βδομάδα έχει καράβι από Πειραιά?
Απ΄εκεί κοντά είναι η Σμύρνη και βλέπουμε...
Ομιλούμε γι΄αυτή την εποχή...
Dim?
Χίο καθημερινά.
Απλά τσέκαρε αν έχει κάθε μέρα καράβι για Τσεσμέ! :wave2:
Bavarian
23/09/2008, 21:48
AGOUDIMOS LINES Τηλ: 210 4141300 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΗΜΝΟΣ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΧΙΟΣ - ΣΑΜΟΣ
Φέρρυ για ΣΑΜΟ-ΤΟΥΡΚΙΑ 22730 22116
Φέρρυ για ΧΙΟ-ΤΣΕΣΜΕ 22710 - 41073, 41423 ή www.miniotis.gr
Αν αποφασίσεις να κατέβεις πρός τον Περαία :D έχει κάθε μέρα...έχουμε και δωμάτιο στο σπίτι καβάτζα για τους φίλους :winka: :beer:
Uriah Heep
23/09/2008, 22:39
Παίδες σας ευχαριστώ!
Το πιό πιθανό είναι να φύγω την 1η βδομάδα του Οκτώβρη από Πειραιά...
...έχω κάτι ανοιχτούς λογαριασμούς με τα παζάρια και τα tea houses της Συρίας και της Ιορδανίας!
Νίκο με συγκινείς!
Τα λέμε...
DimChios
24/09/2008, 03:27
Αν και με προλαβαν οι συμφορουμιτες να κανω μια γενικη ανακεφαλαίωση διορθώνοντας ένα-δύο πραγματάκια!
1) Απο Πειραια για Χίο: με ΝΕΛ LINES καθε Δευτερα-Τεταρτη και Παρασκευή με το "ΜΥΤΙΛΗΝΗ"
Αναχωρηση στις 19:00 και Αφιξη στις 03:30 της επόμενης.
Τιμες: Ατομο καταστρωμα 25 ευρώ και μοτό 20 ευρω.
2) Με Hellenic Seaways: Καθημερινα ΕΚΤΟΣ Κυριακης με το "NΗΣΟΣ ΧΙΟΣ"
Αναχωρηση Δευτερα -Τριτη- Τεταρτη - Πεμπτη: 12:30 και Αφιξη στις 18:30
Αναχώρηση Παρασκευή: 16:30 και Αφιξη 22:30
Αναχωρηση Σαββατο: 17:30 και Αφιξη 23:35
Tιμές: Ατομο κατάστρωμα 31 ευρώ και μοτό 24 ευρώ.
ΟΜΩΣ, με την Hellenic Seaways τις Τρίτες, Τετάρτες και Πεμπτες υπάρχει η προσφορά: "Ταξιδεύω με 15 και 20 ευρώ" και τις Πέμπτες υπάρχει ΚΑΙ το early booking!
3) Mε ΑΝΕΚ: Καθε Τρίτη - Πέμπτη - Κυριακή με το "LISSOS"
Αναχώρηση από Πειραιά στις 19:00 και Αφιξη στις 04:00 της επομενης.
Τιμές: Ατομο κατάστρωμα 25 ευρώ και μοτό 20 ευρώ.
Λεπτομέρειες και για να σιγουρέψεις δρομολόγια:
www.hellenicseaways.gr
www.nel.gr
www.anek.gr
Τον ΑΓΟΥΔΗΜΟ που προτεινε ο Βαυαρός ΞΕΧΝΑ ΤΟΝ!
Τα άλλα που σου εγραψε για Τουρκια κτλ ειναι οκ... δεν υπαρχει και τιποτα αλλο, παρε τηλ να μαθεις τι παιζει γιατι τα αλλαζουν συνεχως!
Περαν όλων αυτών όμως θα σε παρακαλούσα θερμά να με/μας ενημερώσεις πότε θα είσαι Αθήνα ώστε να κανονίσουμε συνάντηση! Καλό θα ήταν να προγραμματίσεις και τουλάχιστον ΜΙΑ μέρα παραμονής σου εδώ!
Προσωπικά για φιλοξενεία θα σου έλεγα αλλά μιας και βρέθηκε άλλος (ο οποίος ειναι δικός μας άνθρωπος, αν και εσύ έχεις ΠΑΝΤΟΥ φιλους) :) καλυτερα όχι σε μένα μιας και τα δικά μου ωράρια ειναι ο,τι να ναι και θα σε ταλαιπωρήσω!
ΑΝ ΔΕΝ βρεθεί κάτι όμως, έννοια σου και θα τα βολέψουμε!
Τα λέμε σύντομα φίλε!
:beer: :beer: :beer: :beer:
Δωσε καμια πληροφορια για το ταξιδακι που ετοιμαζεις ...να γουσταρουμε...!!
Uriah Heep
24/09/2008, 08:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
Αν και με προλαβαν οι συμφορουμιτες να κανω μια γενικη ανακεφαλαίωση διορθώνοντας ένα-δύο πραγματάκια!
.
.
.
.
.
Τα λέμε σύντομα φίλε!
Σ΄ευχαριστώ! Με γλύτωσες από το πρωϊνό ψάξιμο...
Θα ενημερώσω εν καιρώ...
.
.
.
.
.
...ακόμα δεν έχει ενημερωθεί η γυναίκα μου, ότι θα την κάνω από βδομάδα!
[
...ακόμα δεν έχει ενημερωθεί η γυναίκα μου, ότι θα την κάνω από βδομάδα!
:beer: :beer: :beer: [/B]
Καλά το πάς!!!!!!
Uriah Heep
24/09/2008, 09:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από AntoD
Δωσε καμια πληροφορια για το ταξιδακι που ετοιμαζεις ...να γουσταρουμε...!!
Δεν ετοιμάζω κανένα πρόγραμμα. Απλά, θέλω να ταξιδέψω!
Προς το παρόν ετοιμάζω το ..."ταπεράκι" μου...
...το οποίο τάπερ περιέχει διαβατήριο, με βίζες για Συρία, Ιορδανία (δεν βγήκαν ακόμα), καρνέ μηχανής, διεθνές δίπλωμα, πράσινη κάρτα, άδεια κυκλοφορίας, οδική βοήθεια, χρήσιμα τηλέφωνα και λοιπά απαραίτητα πραγματάκια.
Διότι, είναι προτιμότερο να σου κάνουν βαθύ κλύσμα με ψαρόκολλα, παρά να σου βραχούν ή καταστραφούν σε τριτοκοσμική χώρα.
Μέση Ανατολή, ασύλληπτες αρχαιολογικές τοποθεσίες, παλιές πόλεις, απίθανοι άνθρωποι, τσαγάδικα, μεσαιωνικά παζάρια...
...χρειάζεται πρόγραμμα?
142892
Συρία - Ιορδανία θα ταξιδέψει άλλος ένας φίλος, αλλά μάλλον Μάρτιο.
Θα περάσει απέναντι μάλλον από Κω, από ότι λέει.
Βασίλη γνωρίζεις περίπου το κόστος για τις βίζες & πόσο διάστημα σου επιτρέπουν να είσαι στις χώρες?
Ο φίλος σκέφτεται να πάει & Σινά αλλά από ότι λέει η Αίγυπτος έχει πολύ γραφειοκρατεία.
Χαίρομαι που σύντομα θα είσαι πάλι στο δρόμο... :winka: :wave2:
Σωστός
Φιλε μου αν και δεν γνωριζόμαστε μου αρεσει που εισαι ετσι χαλαρος και κανεις το κεφι σου με τον σωστο τροπο....
Χωρις προγραμμα...
Να σου πανε ολα καλα!
Uriah Heep
24/09/2008, 09:51
Βασίλη γνωρίζεις περίπου το κόστος για τις βίζες & πόσο διάστημα σου επιτρέπουν να είσαι στις χώρες?
Ειλικρινά δεν ξέρω τίποτα, γιατί σκεφτόμουνα Ν. Αίγυπτο και Σουδάν μέχρι το Port Sudan.
Τώρα ετοιμάζω φάκελο με διαβατήριο και φωτογραφίες για να τις στείλω με κούριερ στην Αθήνα σε φίλο. Για την Συρία θέλουν 2 φωτό και 15 ευρώ. Στο τέλος της βδομάδας, που θα έχω τελειώσει και με την Ιορδανία, θα σου πω αναλυτικά.:wave2:
Βασίλη, μόνος αυτήν την φορά ή κάνω λάθος...?
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Την Μύριαμ, την Τζόαν και την Άντζελα (για την Νατάσα δεν είμαι σίγουρος...) θα τις συναντήσει στο καράβι !!! :winka:
(τουλάχιστον, αυτό είναι το επίσημο ανακοινωθέν παρουσία συζύγου ...) :winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
(τουλάχιστον, αυτό είναι το επίσημο ανακοινωθέν παρουσία συζύγου ...) :winka:
ωχ...χτύπησα νεύρο, μου φαίνεστΕ. :bigcry:
Uriah Heep
25/09/2008, 10:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Περίπου...
Η επιλογή μου για την διαδρομή μέχρι τα σύνορα της Συρίας και διανυκτέρευση στο Χαλέπι, θα ήταν "δαγκωτά" oδικώς, από Constantinople-Ancara -Adana-Aleppo σε 2 μέρες.
Φίλος από την Αθήνα, θα ξεκινήσει για Συρία με μηχανή, περνώντας ακτοπλοϊκώς στην Τουρκία από Πειραιά. Αν και μου φορτώνει άλλη μιά μέρα για να "πιάσω" Συρία, συζητάμε να βρούμε μιά βολική και για τους 2 μέρα αναχώρησης για Χίο, να συνταξιδέψουμε μέχρι το Χαλέπι κι από κεί ανάλογα, βλέπουμε αν και πότε θα ξαναβρεθούμε, μιάς και ο χρόνος που διαθέτει για το ταξίδι του είναι πολύ μεγαλύτερος απ' τον δικό μου.
Ένας ακόμα λόγος να δώ και κανένα φιλαράκι από την Αθήνα. Αναχώρηση την επόμενη βδομάδα. Όλες οι ημερομηνίες ακόμα "παίζονται".
Σημείωση: Η μηχανή του φίλου, δεν θα μπορούσε φυσικά, να είναι άλλη από ...ΒMW GS!!!
...ευτυχώς από τις "κανονικές" η 1000άρα η Paris Dakar.
Kostas NL
26/09/2008, 20:29
Αγαπητέ Βασίλη,
Χαίρομαι που οι 'ανοιχτοί' σου λογαριασμοί σε βγάζουν ξανά στο δρόμο.
Από τώρα περιμένω τις διηγήσεις σου.
Να γυρίσεις καλά.
Uriah Heep
02/10/2008, 07:19
Της τελευταίας στιγμής...
...αναχώρηση για Turkey, Syria, Jordan, Lebanon (στο Israel είμαι ανεπιθύμητος λογω της πρόσφατης επίσκεψής μου στο Ιράν)...
...Σάββατο 17.35 για Χίο με το Hellenic Seaways.
Άφιξη της "βασίλισσας" στο πλησιέστερο του προβλήτα ρακάδικο, νωρίς το απόγευμα.
καλές εμπειρίες:beer:
και καλή επιστροφή :wave2:
Uriah Heep
04/10/2008, 06:47
HEEP ...on the road!
DimChios
04/10/2008, 06:52
HEEP ...on the road!
Καλα χιλιομετρα να εχεις φιλε!
Θα τηλεφωνηθουμε σημερα και ισως βρεθουμε κιολας!
HEEP ...on the road!
Αξέχαστες εμπειρίες!!
:beer: :beer: :wave2:
Καλό δρόμο, με την δέουσα προσοχή κ με καλή επάνοδο...:beer: :beer: :beer:
περιμένουμε ανταποκρίσεις όποτε βρεις ευκαιρία. Ξανά :beer: :beer: :wave2:
μπιλυ ντου !!!
Βασιλη και Κωστη καλα χιλιομετρα και να περασετε τελεια.
Χαρηκα πολυ που σε γνωρισα και απο κοντα σημερα στο λιμανι και ελπιζω καποια στιγμη να ταξιδεψουμε μαζι.
Βασίλη
Σου εύχομαι πολύ καλό ταξίδι και αφού σε τραβάνε τόσο τα παζάρια, βουρ για άλλη μία τζούρα!!
Να το ευχαριστηθείς όπως θέλεις, να βρείς στο δρόμο μόνο ενδιαφέροντα και ευχάριστα. Να περάσεις καλά, να συμπληρώσεις ότι δεν κατάφερες να ολοκληρώσεις στο δικό μας ταξίδι [ειλικρινά και χωρίς ίχνος ειρωνείας]. Είμαι βέβαιος, ότι όλα θα πάνε καλά.
Όχι κινδύνους και όχι σοβαρές βλάβες!
Υ.Γ. - και φυσικά πάλι πάς [για σιγουριά προφανώς, για βενζίνη, τεσπα..] με μπεμπα-παρέα
Κώστας
Καλά χιλιόμετρα και καλή επιστροφή
144326
Καλό ταξίδι μέχρι και την επιστροφή. :beer:
Θα περιμένω τον γραπτό σου λόγο .... όλα τα λεφτά :cool:
Uriah Heep
06/10/2008, 20:20
Efxaristo gia tis efxes sas paides!
Report stis "Synandisis-voltes"...
...gia na mi mperdevoume kai kanenan sovaro anthropo, pou psahnei gia sovares PLIROFORIES sto section ton TAXIDIOTIKON.
Μικρή Λουλού
07/10/2008, 13:25
Κοριτσια,παρτε τους τα μυαλα!!
να περασετε ομορφα και συ Βασιλη να μου φερεις εναν ναργιλε μικρο αλλα λειτουργικο γιατι μου'σπασε.!!
παντα καλο δρομο!:) :beer: