Σύνδεση

View Full Version : 250 ή 600 απ' ευθείας?

vamei
18/09/2008, 23:06
Γειά σας παιδιά. Έχω εδώ και 5 χρόνια ένα beverly 250 και πριν από αυτό ένα παπί. Οδηγάω και αυτοκίνητο επίσης. Αποφάσισα να μπω σε άλλη κατηγορία μηχανών. Η ερώτηση είναι να μπω απ' ευθείας στην 600 ή να πάρω για αρχή ένα cbf250? Θα έχω πρόβλημα στις μεγαλύτερες μηχανές (600)?:sun:

Road67
19/09/2008, 00:21
Κατ' αρχήν, άλλο αυτοκίνητο. άλλο αυτόματο και τελείως άλλο μηχανή με συμπλέκτη. Εγώ πρώτος απ' όλους σου πρότεινσ το CBF600. Κάνει για πρωτόπειρο στο συμπλέκτη, δε θα σε προβληματίσει,αποδίδει από χαμηλά, αλλά όταν εξοικειωθείς θα το εκτιμήσεις πολύ περισσότερο σα μηχανή. Εναλλακτικά CB500 ακόμη πιο βατό, ευκολοδήγητο και χρόνια δοκιμασμένος κινητήρας αν και νομίζω από φέτος δε θα ξαναεισαχθεί στην Ελλάδα. Από επιδόσεις το δυομισάρι δε διαφέρει απο το σκούτερ αλλά λόγω του οτι εσύ επιλέγεις πότε θα κάνεις τις αλλαγές μπορεί να τραβήξει λίγο καλύτερα και φυσικά μόνο όταν αρχίσεις να κατέχεις το συμπλέκτη. Από εκεί και πέρα γνώμη μου να μην πας στο δυομισάρι. Ειδικά, το CBF600s ABS είναι πολύ ολοκληρωμένη μηχανή.

vamei
19/09/2008, 00:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
Κατ' αρχήν, άλλο αυτοκίνητο. άλλο αυτόματο και τελείως άλλο μηχανή με συμπλέκτη. Εγώ πρώτος απ' όλους σου πρότεινσ το CBF600. Κάνει για πρωτόπειρο στο συμπλέκτη, δε θα σε προβληματίσει,αποδίδει από χαμηλά, αλλά όταν εξοικειωθείς θα το εκτιμήσεις πολύ περισσότερο σα μηχανή. Εναλλακτικά CB500 ακόμη πιο βατό, ευκολοδήγητο και χρόνια δοκιμασμένος κινητήρας αν και νομίζω από φέτος δε θα ξαναεισαχθεί στην Ελλάδα. Από επιδόσεις το δυομισάρι δε διαφέρει απο το σκούτερ αλλά λόγω του οτι εσύ επιλέγεις πότε θα κάνεις τις αλλαγές μπορεί να τραβήξει λίγο καλύτερα και φυσικά μόνο όταν αρχίσεις να κατέχεις το συμπλέκτη. Από εκεί και πέρα γνώμη μου να μην πας στο δυομισάρι. Ειδικά, το CBF600s ABS είναι πολύ ολοκληρωμένη μηχανή.

Βαριά για γυναίκα δεν νομίζεις?

p@nos
19/09/2008, 00:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από vamei
Βαριά για γυναίκα δεν νομίζεις?

εγω να σου πω την αληθεια, ναι, πιστευω οτι ειναι βαρια για γυναικα, και για να σε απασχολει τοσο αυτο μαλλον δεν εμπιστευεσαι και πολυ τα ποδια σου, θα ξερεις κατι παραπανω...

πηγαινε καλυτερα σε ενα μαγαζι πρωτα απ'ολα και ανεβα να δεις αν μπορεις να την ελεγξεις στατικα...

DimChios
19/09/2008, 05:02
7 σελιδες και βαλε...

:o

arhs
19/09/2008, 14:59
κάτω από 7 στάνταρ :o

Road67
19/09/2008, 18:24
Βαριά για γυναίκα δεν νομίζεις? Εχω καποια γνωστη που καβαλαει varadero, νομιζω 1.77 65 κιλα περιπου. Το βαρος εν κινησει δεν παιζει ρολο. Το βαρος θα σε δυσκολεψει, αν σε δυσκολεψει σε μανουβρες με σχεδον μηδενικη ταχυτητα, σε φαναρι και σε καποια παρκαρισματα, αλλα υπαρχουν τεχνικες για να μαθεις να κουμανταρεις το βαρος.
Αν ομως πιστευεις οτι δε θα μπορεσεις ν' ανταποκριθεις, αστο κατα μερους, αλλα να ξερεις οτι κι οι πολυ ελαφριες μηχανες εγκυμονουν καποιους κινδυνους και κυριως οσον αφορα τους αερηδες και σε καποιες καταστασεις πιο δυσκολο να εκτιμησεις την ταχυτητα ορισμενων χειρισμων.
Βρες ποια μοντελα σ' ενδιαφερουν και περα απο το test ride σημαντικες πληροφοριες θα καταλαβεις κι απο το να κατσεις πανω στις μηχανες -οπως αναφερθηκε και πιο πανω- στατικα.

javaneze
20/09/2008, 12:40
Βαρυα για γυναικα οντως.

Κοιτα το hornet 600 abs.
Ειναι πιο ελαφρυ σε αισθηση και πιο ευκολοδηγητο απο το cbf 600.

Επισης αφου εισαι εξοικιωμενη με 250αρι σκουτερ, νομιζω δεν θα εχεις κανενα προβλημα με το γκαζι του 600αριου.

Τελος αν δεν εισαι κολλημενη με honda, ακομα πιο ευκολοδηγητο σε αυτα τα κυβικα ειναι το kawasaki ER-6 abs.

(οπως βλεπεις απαραιτητη προϋποθεση το abs σε ολες τις επιλογες οποτε και το cbf250 αποκλιεται απο τα αποδυτηρια. )

:beer:

Road67
20/09/2008, 12:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από javaneze
Βαρυα για γυναικα οντως.

Κοιτα το hornet 600 abs.
Ειναι πιο ελαφρυ σε αισθηση και πιο ευκολοδηγητο απο το cbf 600.

Επισης αφου εισαι εξοικιωμενη με 250αρι σκουτερ, νομιζω δεν θα εχεις κανενα προβλημα με το γκαζι του 600αριου.

Τελος αν δεν εισαι κολλημενη με honda, ακομα πιο ευκολοδηγητο σε αυτα τα κυβικα ειναι το kawasaki ER-6 abs.

(οπως βλεπεις απαραιτητη προϋποθεση το abs σε ολες τις επιλογες οποτε και το cbf250 αποκλιεται απο τα αποδυτηρια. )

:beer: Sorry γιατι με σκαλωσες τωρα, με το γκαζι του αυτοματου δε θα εχει προβλημα με τη σφιγγα;;;

Εντιτ.. Και η σφιγγα ειναι πιο ευκολοδηγητη απο το CBF;

Αλλωστε και η μεταξυ τους διαφορα ειναι περιπου 10 κιλα, τωρα στις εκδοσεις με ABS δεν ξερω πως διαμορφωνεται

EVI
20/09/2008, 13:07
NINJA 250:ninja:

vamei
20/09/2008, 14:04
Τελευταία είδα το gsr της suzuki και μου άρεσε αρκετα. Επίσης ανέβηκα και λίγο επάνω και το ένοιωσα μια χαρά. Είμαι 1,67 σε ύψος. Τι λέτε θάχω κανένα πρόβλημα?

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια...

kondoras
22/09/2008, 16:28
Το cbf ειναι κλασικο Honda το βαρος εξαφανιζεται με το που θα κυλισει λιγο.
Αν σου γυρει σταματημενη ειναι το ζορι ..αλλα θα ηθελα να ξερω τα 222 κιλα δεν μπορεις..τα 180 μπορεις???
Να εχεις υπ'οψιν οτι πλεον η Honda δινει βαρος γεματης μηχανης...βενζινες λαδια κλπ

Road67
22/09/2008, 16:59
Ειναι βεβαια τελειως ασχετο το μηχανακι αλλα επειδη το καβαλησα το ΣΚ απο ενα φιλο, προτεινω να ριξεις ενα βλεφαρο στο Versys. Κατ' αρχην ειναι ελαφρυ, μεσα στην πολη ειναι πολυ ευκολοδηγητο και με την κουρμπα που κανει αναμεσα στη σελα και το τεποζιτο και κλειδωνεις στο καθισμα [καμια σχεση δηλαδη με τη χυμα θεση του αυτοματου] που ειναι καλη αισθηση νομιζω για πρωτοπειρο σε μηχανη και πατας κατω κι ακομη κι αν σου γειρει μπορεις να το ελεγξεις. Δεν ξερω δυστυχως ποια ειναι η συμπεριφορα του σε ΕΟ παντως μεσα στην πολη ειναι αριστο και πιστευω και σε επαρχιακο.

javaneze
23/09/2008, 15:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
Sorry γιατι με σκαλωσες τωρα, με το γκαζι του αυτοματου δε θα εχει προβλημα με τη σφιγγα;;;
Εντιτ.. Και η σφιγγα ειναι πιο ευκολοδηγητη απο το CBF;
Αλλωστε και η μεταξυ τους διαφορα ειναι περιπου 10 κιλα, τωρα στις εκδοσεις με ABS δεν ξερω πως διαμορφωνεται
H διαφορα τους δεν ειναι στα κιλα. Ειναι στο στησιμο.
Το καινουριο χορνετ που εχω οδηγησει ειναι πολυ πιο ευκολοδηγητο απο το cbf 600. Μονο με την σκεψη, στριβει.
Ενω το cbf δεν ειναι ετσι. Ειναι πιο βαρυ σε αισθηση! Ισως λογω διαφορας στο μεταξονιο, ισως λογω τιμονιου.

Με το γκαζι του χορνετ δεν εχει προβλημα. Ειναι πολυ φιλικο το μηχανακι. Αυτο που οδηγησα ειναι φιλου μου που δεν ειχε ουτε παπι πριν, και τα καταφερε μια χαρα στην εξοικειωση. Ποσο μαλλον καποιος που ειναι μαθημενος σε 250αρι.
Γενικα τα τετρακυλινδρα ειναι πιο φιλικα απο τα αλλα γιατι θελουν πολλες στροφες για να μπουνε στην ροπη, οποτε ειναι και πιο ελεγχομενα.

vamei
29/09/2008, 11:48
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για την βοήθεια. Τελικά απέκτησα ένα gsr 600. :beer:

byron
29/09/2008, 12:15
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για την βοήθεια. Τελικά απέκτησα ένα gsr 600. :beer:

Καλά ΄ξηγήθηκες. Καλές βόλτες :beer:

kondoras
06/10/2008, 12:23
javaneze εσυ που εχεις οδηγηση και τα 2 hornet cbf μου λες σε παρακαλω εκτος απο την ευελιξια τι διαφορες εχουν, χαμηλα διαφερουν??Θελει παραπανω στροφες ο αερας μεχρι ποιο σημειο αντεχεται ,και γενικα οτι νομιζεις

javaneze
06/10/2008, 19:17
Το χορνετ 2007 προσωπικα μου φανηκε πιο φιλικο απο το cbf 2004 λογω της ευελιξιας που λες. Ενδεχομενως το cbf600s 2008 να ειναι διαφορετικο σε αισθηση μιας και ειναι και σε πολλα αλλα σε σχεση με τον προκατοχο του.

Χαμηλα δεν μου φανηκε πιο αδυναμο το χορνετ οπως θα περιμενε κανεις. Την ιδια ανεση και ελαστικοτητα με τον καρμπυρατερατο κινητηρα του cbf μου εδειξε.
Με 7.000 στροφες προσπερνας ο,τι κινηται και στο ενα και στο αλλο.

Η καλυψη απο τον αερα ειναι το ατου του cbf.
Οσα χορνετ 2007 και μετα βλεπεις να πουλιονται που ειναι σκαρτα ενος χρονου μηχανακια δλδ, δεν ειναι γιατι δεν εμειναν ικανοποιημενοι οι αναβατες απο το μηχανακι, απλα κοιτανε κατι πιο τουριστικο με ανεμοκαλυψη.

Τωρα αν εισαι νορμαλ και δεν εχεις σβερκο απο σιδερο, με το χορνετ ταξιδευεις ανετα 120-140 χαω πορεια για πολλα χιλιομετρα.
Με το cbf και με μια αφτερμαρκετ ζελατινα οπως της kappa που εχω βαλει στο δικο μου, θα ταξιδεψεις ανετα με 160-190 χαω.

taxydromos
06/10/2008, 19:58
καλη επιλογη Δεσποινα:beer: :beer:

παντα με κρανος και προσεχτικα!:cool:

TEOkaip7
07/10/2008, 09:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από kondoras
javaneze εσυ που εχεις οδηγηση και τα 2 hornet cbf μου λες σε παρακαλω εκτος απο την ευελιξια τι διαφορες εχουν, χαμηλα διαφερουν??Θελει παραπανω στροφες ο αερας μεχρι ποιο σημειο αντεχεται ,και γενικα οτι νομιζεις

όσον αφορά τον αέρα, χθές στην εθνική έτυχε να βρεθώ δίπλα δίπλα με ένα hornet, με 200 στο κοντέρ και με τη ζελατίνα της mra με το φρυδάκι εγώ στεκόμουν καμαρωτός καμαρωτός ενώ ο φίλος δίπλα ήταν ξαπλωμένος στο ντεπόζιτο και φυσικά δεν άντεξε και πολύ και έκοψε

Είναι πολύ ωραίο μηχανάκι αλλά όπως λέει και ο φίλος javaneze το ατού του CBF είναι τα άνετα ταξίδια

:beer: :beer:

kondoras
07/10/2008, 12:15
Xμμμ.............

Στο ταξειδι παντως εγω θεωρω μεγαλο μειονεκτημα τους συντονισμους στις 6000 γιατι ποιο συχνα παω με 120-140 παρα με 200.

Οσο δε για την ανεση της σελλας του καινουργιου εχω κατι ενστασεις.

Βεβαια αρκετα νεοτερος αναβατης δεν ειχε κανενα προβλημα.

Ισως να ειναι θεμα ηλικιας:bawl:

Ισως και απο ποια μηχανη ερχεσαι.
Θυμαμαι κατι ταξειδια με ΧΤ (το πρωτο που ειχε δισκοφρενο πισω)δικαβαλλος και ανατριχιαζω.

Αλλα μετα την σελα του transalp αυτη την βρισκω αβολη και σκληρη.

TEOkaip7
07/10/2008, 13:06
Xμμμ.............

Στο ταξειδι παντως εγω θεωρω μεγαλο μειονεκτημα τους συντονισμους στις 6000 γιατι ποιο συχνα παω με 120-140 παρα με 200.

Οσο δε για την ανεση της σελλας του καινουργιου εχω κατι ενστασεις.

Βεβαια αρκετα νεοτερος αναβατης δεν ειχε κανενα προβλημα.

Ισως να ειναι θεμα ηλικιας:bawl:

Ισως και απο ποια μηχανη ερχεσαι.
Θυμαμαι κατι ταξειδια με ΧΤ (το πρωτο που ειχε δισκοφρενο πισω)δικαβαλλος και ανατριχιαζω.

Αλλα μετα την σελα του transalp αυτη την βρισκω αβολη και σκληρη.

όντως υπάρχουν αυτοί οι συντονισμοί γύρω στις 6000 αλλά αν πας συνέχεια με σταθερή ταχύτητα μετά απο λίγο "γλυκαίνουν", εκεί όμως που κάνεις ωραίο ταξίδι χωρίς συντονισμούς και χωρίς αέρα είναι στα 160, με το hornet δύσκολα θα πηγαίνεις συνέχεια τόσο.

εμένα η σέλα μια χαρά μου φαίνεται, εντάξει μετά απο 200 - 250 χλμ πορείας το χρειάζεσαι λίγο το ξεμούδιασμα αλλά αν θυμηθώ κι εγώ εκείνο το ταξίδι Αθήνα-Κομοτηνή-Αθήνα με XR600, στο CBF νοιώθω βασιλιάς.

kondoras
09/10/2008, 08:30
Φιλε TEOkap7 μιλαω για το μοντελο του 2008 ετσι?

Γιατι φαινοντε ιδιες αλλα δεν ειναι.

Και ποιο στενη και ποιο σκληρη.

Με χλμ ειναι σχετικο αλλα περιπου μια ωρα...και μετα ξεπιασμα.

javaneze
09/10/2008, 19:27
Αυτο με τους συντονισμους που λετε ρε παιδια εγω γιατι δεν το εχω νιωσει ποτε δεν μπορω να καταλαβω ...

Πριν το cbf 600 λοιπον κι εγω εβγαινα εθνικη με ενα ΧΤ 600. Ε μετα απο αυτο το cbf ειναι αυτοκινητο.

Επισης κονδορα μην ξεχνας οτι μπορει πιο συχνα να πηγαινεις με 120-140 αλλα με το γυμνο στα 120 απλα την παλευεις ενω στο cbf με το παρπριζ της kappa (και φανταζομαι και με οποιαδηποτε αφτερμαρκετ) στα 120 κανω τσιγαρακι. :D

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=66271

TEOkaip7
10/10/2008, 09:28
Φιλε TEOkap7 μιλαω για το μοντελο του 2008 ετσι?

Γιατι φαινοντε ιδιες αλλα δεν ειναι.

Και ποιο στενη και ποιο σκληρη.

Με χλμ ειναι σχετικο αλλα περιπου μια ωρα...και μετα ξεπιασμα.

Όντως εσύ έχεις του 2008!! άρα η δική μου είναι πιο πλατιά και πιο μαλακή;; για πέρνα να τις μετρήσουμε :lol: :rotflmao: :lol:

για να το λες έτσι θα είναι αλλά δεν καταλαβαίνω με ποια λογική η Honda έκανε τη σέλα πιο άβολη!!

για τον φίλο javaneze οι συντονισμοί που λέω δεν είναι κάτι το φοβερό αλλά λόγω ότι το συγκεκριμένο μηχανάκι δουλεύει παντού χωρίς κραδασμούς και συντονισμούς εκεί περίπου στις 6000 κάτι ψιλοκαταλαβαίνεις.
δεν ξέρω στο καινούργιο τι συμβαίνει αλλά ο kondoras το παρουσιάζει σαν ενοχλητικό, στο δικό μας πάντως δεν είναι