Σύνδεση

View Full Version : xenon σε 950 sm

nikos1709
18/09/2008, 23:45
θελω να βαλλω xenon στο 950sm ξερω οτι ο τυπος ειναι Η4
γνωριζετε κανενα καλο μαστορα για να τα τοποθετησει η καποιο καταστημα που να πουλαει και να κανει και τοποθετηση με ενδιαφερει η αριστη δουλεια

taksidiotis25
19/09/2008, 22:32
στο 990 ειναι Η1 η μεγαλη και Η7 η μεσαια παντως,στο 950 δεν ξερω αν ισχυει το ιδιο.

nikos1709
20/09/2008, 01:01
Η4 ειναι στο 950 αλλα το θεμα ειναι σε ποιον να εμπιστευτω τα ματακια τησ καλησ μου

HFK
20/09/2008, 01:23
Η4 ειναι στο 950 αλλα το θεμα ειναι σε ποιον να εμπιστευτω τα ματακια τησ καλησ μου
.................................................................................................... ......................................

Εγώ στο δικό μου ( 990 sm ) έβγαλα την 55/60 w και έβαλα μόνος μου H4 100/90 XENON απο το practicer του Αιγάλεω, ιερά οδός , κόστος το ζευγάρι 14,5 ευρώ και έχεις και spare απόθεμα τη δεύτερη λυχνία αν σου καεί η πρώτη, χωρίς να τοποθετήσω άλλο κίτ 'η μετασχηματιστή κλπ
Μόνο τη λυχνία
Το ίδιο είχα κάνει και στο varadero που είχα πρίν και επι 4 χρόνια δεν είχα κανένα πρόβλημα , εκτος απο μία δύο λυχνίες καμμένες σε 4 χρόνια !
Κάντο μόνος σου , δύο βίδες και βγαίνει η μάσκα . έχει οδηγίες στο manual σου

nikos1709
20/09/2008, 01:27
θελω να βαλω xenon κανονικα με μετασχηματιστη οχι απλα λαμπεσ
λαμπεσ xenon βρισκω και με 10 ευρω η' ακομα και osram τισ καινουργιεσ που εβγαλε αλλα ολεσ αyτεσ δεν εχουν καμια σχεση με το ολοκληρωμενο συστημα xenon

HFK
20/09/2008, 01:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos1709
θελω να βαλω xenon κανονικα με μετασχηματιστη οχι απλα λαμπεσ
λαμπεσ xenon βρισκω και με 10 ευρω η' ακομα και osram τισ καινουργιεσ που εβγαλε αλλα ολεσ αyτεσ δεν εχουν καμια σχεση με το ολοκληρωμενο συστημα xenon
.................................................................................................... .......................................

Δες ΄τις διαφημιστικές σελίδες του περιοδικού moto διαφημίζονται αρκετοί με ολοκληρωμένα συστήματα xenon(ΠΧ Γεωργόπουλος , Βουλιαγμένης 39 -41, 210 9242427
Γιατί .ομως όχι μόνο λυχνίες ?Τί αλλάζει δηλ με το μετασχηματιστή και όλο το κίτ? Υπάρχει διαφορά ?

HFK
20/09/2008, 01:43
Δες και www.dimitropoulosbros.gr και 210 7755870

nikos1709
20/09/2008, 01:45
η μερα με την νυχτα τρελη διαφορα εχω βαλλει και στισ προηγουμενεσ μηχανεσ αφου πρωτα ειχα δοκιμασει ολεσ τισ λάμπεσ
απλα ψαχνω καποιον καλο ηλεκτρολογο γιατι απο τουσ αλλουσ δεν εμεινα ευχαριστημενοσ

HFK
20/09/2008, 01:59
η μερα με την νυχτα τρελη διαφορα εχω βαλλει και στισ προηγουμενεσ μηχανεσ αφου πρωτα ειχα δοκιμασει ολεσ τισ λάμπεσ
απλα ψαχνω καποιον καλο ηλεκτρολογο γιατι απο τουσ αλλουσ δεν εμεινα ευχαριστημενοσ
.................................................................................................... ...............
Εγώ με το που έβαλα την λυχνία Xenon 100w και πέταξα αυτή της μαμάς της είδα αμέσως διαφορά .
Δηλ δεν είναι το ίδιο αντί να βάλεις όλο το κίτ να βάλεις μόνο τη λυχνία ?
ρωτάω διότι το κιτ έχει 70-80 ευρώ

nikos1709
20/09/2008, 08:12
καμια επαφη

HFK
20/09/2008, 08:27
..................................................................
Τι πάει να πεί καμμία επαφή ? Δεν το αντιλήφθηκα !
Δεν είναι το ίδιο πράγμα ? τί επιπλέον προσδίδει ο μετασχηματιστής και τα άλλα υλικά του κίτ ?

Κανένας
20/09/2008, 08:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από HFK
..................................................................
Τι πάει να πεί καμμία επαφή ? Δεν το αντιλήφθηκα !
Δεν είναι το ίδιο πράγμα ? τί επιπλέον προσδίδει ο μετασχηματιστής και τα άλλα υλικά του κίτ ? Κοίταξε λίγο εδώ θα σου λυθούν πολλές απορίες http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=52584&highlight=bixenon
η κάνε μια αναζήτηση για xenon

Αυτό που έβαλες δεν είναι xenon

Το θέμα δεν είναι να βάλουμε πολλά watt γιατί αφενός μεν είναι παράτυπο (παράνομο) διότι τυφλώνουμε τους άλλους ακόμα και με την μικρή σκάλα και ας είναι καλά ρυθμισμένη αλλά και τον ευαυτον μας (δοκίμασε να οδηγήσεις νύχτα σε βροχερό περιβάλλον -δεν θα βλέπεις τίποτα από τις ανακλάσεις των πινακίδων κυκλοφορίας και σήμανσης)

Λάμπες από το πρακτικερ μόνο καλές δεν θα είναι
μην ψάχνεις το φτηνό σε θέματα ασφάλειας

:)

Κανένας
20/09/2008, 09:07
hfk

Και γενικά ψάξε για λάμπες
Philips Vision Plus και Blue Vision

osram silverstar

HFK
20/09/2008, 10:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΚΑΝΕΝΑΣ
hfk

Και γενικά ψάξε για λάμπες
Philips Vision Plus και Blue Vision

osram silverstar

οκ ΤHANKS !!

Πατρινός
20/09/2008, 13:06
Τα φωτα Xenon δεν εχουν ΚΑΜΜΙΑ σχεση σε αποδοση φωτισμου σε σχεση με ΟΛΑ τα τυπου Xenon (στην ουσια καλυτερες απο τις απλες λαμπες που φορα).Το συστημα Xenon δεν μπορει να συγκριθει με αυτες...Εχω τοποθετησει σε τρεις μοτοσυκλετες ως τωρα.ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά...Αποψη μου πρεπει οπωσδηποτε τα ballast να μην ειναι φτηνιαρικα-πλαστικα και απο κει και μετα ο,τι πληρωσεις εξαρταται απο το πόσα θες να διαθεσεις εσυ.Υπαρχουν Xenon μεσω e-bay και Xenon μεσω εμπορων.Τιμες παιζουν απο 40-50 ευρω για μια σκαλα εως 500-600 ευρω για φουλ Xenon με τοποθετηση. Καθενας κρινει συγκρινει και αποφασιζει...Το αποτελεσμα μιας καλης τοποθετησης ειναι που σε δικαιωνει!!!
Και βασικο!!!ΡΥΘΜΙΣΗ σωστα της δεσμης.Δεν φταινε σε τιποτα οι υπολοιποι να τους στραβωνεις και να ακους τα χιλια μυρια "κοσμητικα":beer:
Δες και μια φωτο μεσαιας σκαλας σε απολυτο σχεδον σκοταδι... :smilea:
Οπως ειπε και ενας φιλος πιο πανω"Με την ασφαλεια μην παιζεις" αν θες κατι καλο!Και φυσικα προτεινω τοποθετηση Xenon αν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα.Σιγουρα και οι καλυτερες λαμπες βελτιωνουν αλλά δεν ειναι Xenon...:beer:
A!Και που'σαι.Αν τελικα δεν βαλεις Xenon αλλά μονο λαμπες καλυτερου φωτισμου τοτε οι καλυτερες αυτη τη στιγμη στο εμποριο ειναι οι Osram Night Breaker...ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ΄!!!:cool: Δες τις εδω... http://www.osram.com/osram_com/Consumer/Automotive_Lighting/Products/Headlights/NIGHT_BREAKER/index.html

142284

gkmaggas
20/09/2008, 13:15
Καλησπερα φιλε Πατρινε....Ειμαι απο Πυργο και θα ηθελα να μου προτεινεις καποιο μαγαζι στη Πατρα για αγορα και τοποθετηση ΧΕΝΟΝ....Ευχαριστω....

Εχω το ΧΤΧ660.....

Υ.Γ. το ΚΤΜ σου τερας με τα ΧΕΝΟΝ...

Πατρινός
20/09/2008, 13:21
Φιλε γεια χαρα και σ'ευχαριστω...
Εγω εδω πηγα... Μπες και δες http://www.xenonhellas.gr/ και ζήτα το Χρήστο αν θελεις... πες του οτι εισαι φιλος του Κωστα με το ΚΤΜ...και αν θες να σε βοηθησω,αν ερθεις Πατρα πες μου,στειλε ΠΜ να σου δωσω το τηλεφωνο μου να παμε παρεα...:beer:
Δεν κανω διαφημιση,δεν εχω ποσοστα,απλα ειμαι κατευχαριστημενος απο εξυπηρετηση και ποιοτητα δουλειας απο τα παιδια εκει και το καλο να λεγεται να το ξερει ο κοσμος!!! :beer:

gkmaggas
20/09/2008, 13:25
Σε ευχαριστω πολυ φιλε...Ειναι πολυ σημαντικο να ξερουμε τα καλα μαγαζια και συνεργεια γιατι ολοι θελουμε για τα μηχανακια μας τα καλυτερα.....

Ευχαριστω και παλι και θα χαρω να ερθω προς Πατρα για καφεδακι να γνωριστουμε....

Εχεις π.μ. τι κινητο μου.....:wave2:

HFK
20/09/2008, 13:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από Πατρινός
[οι καλυτερες αυτη τη στιγμη στο εμποριο ειναι οι Osram Night Breaker...ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ΄!!!:cool: Δες τις εδω... http://www.osram.com/osram_com/Consumer/Automotive_Lighting/Products/Headlights/NIGHT_BREAKER/index.html [/B][/QUOTE]

..................................................................................................
Μπήκα στο site της osram και τις βρήκα αλλά δεν μου δείχνει φωτογραφία
Εγώ έχω το 990 sm 2008 και ο φωτισμός (1 μόνο λυχνία Η4 60/55 W) είναι ανεπαρκής, για αυτό απλά έβαλα άλλη λυχνία 100w/90 τύπου xenon χωρίς μετασχηματιστές κλπ κίτ και κάπως βελτιώθηκε η κατάσταση
Ακόμη και με τη μεγάλη σκάλα αναμμένη κανένα ιχ αυτοκίνητο ή άλλη moto δεν διαμαρτυρήθηκε ότι ενοχλώ
Αυτες οι λυχνίες που έχεις στη φωτο πόσο κοστίζουν ? πόσα watt είναι και που μπορούμε να τις βρούμε στην Αθ'ήνα ??

Κανένας
20/09/2008, 13:52

Μπήκα στο site της osram και τις βρήκα αλλά δεν μου δείχνει φωτογραφία
[/B]http://www.osram.com/osram_com/Consumer/Automotive_Lighting/Products/Headlights/NIGHT_BREAKER/NIGHT_BREAKER_family/index.html

:wave2:

nikos1709
20/09/2008, 14:06
tis osram tis pairnv xondrikh me 7 eyro alla egw 8elw xenon
gia 950sm a8hna menw kanena kalo mastora exete na proteinete

prodigygr
23/09/2008, 12:08
http://www.ktmforum.co.uk/showthread.php?t=12515

skritikos
23/09/2008, 22:15
www.hid50.com

ο καλύτερος με διαφορά. Να βρεθούμε να τα δεις.... 50 πεντακάθαρα watt, superslim μεταλλικά balasts, και στις δυο σκάλες...... κόλαση :D :D :D

figo-migo
24/09/2008, 19:36
Τα φωτα Xenon δεν εχουν ΚΑΜΜΙΑ σχεση σε αποδοση φωτισμου σε σχεση με ΟΛΑ τα τυπου Xenon (στην ουσια καλυτερες απο τις απλες λαμπες που φορα).Το συστημα Xenon δεν μπορει να συγκριθει με αυτες...Εχω τοποθετησει σε τρεις μοτοσυκλετες ως τωρα.ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά...Αποψη μου πρεπει οπωσδηποτε τα ballast να μην ειναι φτηνιαρικα-πλαστικα και απο κει και μετα ο,τι πληρωσεις εξαρταται απο το πόσα θες να διαθεσεις εσυ.Υπαρχουν Xenon μεσω e-bay και Xenon μεσω εμπορων.Τιμες παιζουν απο 40-50 ευρω για μια σκαλα εως 500-600 ευρω για φουλ Xenon με τοποθετηση. Καθενας κρινει συγκρινει και αποφασιζει...Το αποτελεσμα μιας καλης τοποθετησης ειναι που σε δικαιωνει!!!
Και βασικο!!!ΡΥΘΜΙΣΗ σωστα της δεσμης.Δεν φταινε σε τιποτα οι υπολοιποι να τους στραβωνεις και να ακους τα χιλια μυρια "κοσμητικα":beer:
Δες και μια φωτο μεσαιας σκαλας σε απολυτο σχεδον σκοταδι... :smilea:
Οπως ειπε και ενας φιλος πιο πανω"Με την ασφαλεια μην παιζεις" αν θες κατι καλο!Και φυσικα προτεινω τοποθετηση Xenon αν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα.Σιγουρα και οι καλυτερες λαμπες βελτιωνουν αλλά δεν ειναι Xenon...:beer:
A!Και που'σαι.Αν τελικα δεν βαλεις Xenon αλλά μονο λαμπες καλυτερου φωτισμου τοτε οι καλυτερες αυτη τη στιγμη στο εμποριο ειναι οι Osram Night Breaker...ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ΄!!!:cool: Δες τις εδω... http://www.osram.com/osram_com/Consumer/Automotive_Lighting/Products/Headlights/NIGHT_BREAKER/index.html

Φίλε Πατρινέ σε ποιό μαγαζί στη Πάτρα βρίσκεις τις Osram Night Breaker?

HFK
24/09/2008, 20:57
[A!Και που'σαι.Αν τελικα δεν βαλεις Xenon αλλά μονο λαμπες καλυτερου φωτισμου τοτε οι καλυτερες αυτη τη στιγμη στο εμποριο ειναι οι Osram Night Breaker...ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ΄!!!:cool: Δες τις εδω... http://www.osram.com/osram_com/Consumer/Automotive_Lighting/Products/Headlights/NIGHT_BREAKER/index.html [/B]

Οι osram night breaker σκέτες οι λυχνίες αν βάλω δεν κινδυνεύω να καεί ο καθρέφτης ?
Πόσα watts είναι ? δεν βγάζουν υψηλή θερμοκρασία ?

HFK
24/09/2008, 21:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από prodigygr
http://www.ktmforum.co.uk/showthread.php?t=12515

Φίλε prodigygr , πολύ καλό το thread που μου έστειλες !!
Ευχαριστώ
Είμαι καινούργιος στην ΚΤΜ (πρώτη ευρωπαική moto που παίρνω ) και δεν γνωρίζω τα sites !
Thanks a lot

Πατρινός
24/09/2008, 22:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από figo-migo
Φίλε Πατρινέ σε ποιό μαγαζί στη Πάτρα βρίσκεις τις Osram Night Breaker?
Στην αντιπροσωπεια της Osram.Κανακαρη αναμεσα στην Αγ.Νικολαου και στην Κολοκοτρωνη πριν βγεις Αγ.Νικολαου στο δεξι σου χερι...Εκει :beer:

figo-migo
27/09/2008, 17:55
Ευχαριστώ φίλε πατρινέ:wave2:

TokTok
27/09/2008, 18:50
.................................................................................................... .......................................

Δες ΄τις διαφημιστικές σελίδες του περιοδικού moto διαφημίζονται αρκετοί με ολοκληρωμένα συστήματα xenon(ΠΧ Γεωργόπουλος , Βουλιαγμένης 39 -41, 210 9242427
Γιατί .ομως όχι μόνο λυχνίες ?Τί αλλάζει δηλ με το μετασχηματιστή και όλο το κίτ? Υπάρχει διαφορά ?

H μέρα με τη νύκτα!

gefr
11/10/2008, 08:03
Οι λάμπες xenon που έβαλα εγώ τουλάχιστο, είναι στα 33Watt σε σύγκριση με τις μανίσιες στα 55W. Το φώς που δίνουν είναι πολύ περισσότερο από της αρχικής λάμπας πυρακτώσεως ( κάτι για τριπλάσιο διάβασα...).
Ανάλογα με τη θερμοκρασία που αναγράφουν δίνουν και διαφορετική απόχρωση, αλλά όχι ένταση φωτισμού. Όσο πιό μεγάλο το νούμερο τόσο πιό μπλέ το χρώμα (πχ. 4000Κ, 6000Κ, 8000Κ, βαθμοί Kelvin)
Η θερμοκρασία στους καθρέπτες θα μειωθεί λόγω λιγότερων Watt και η κατανάλωση ρεύματος επίσης.
Αυτά για τα κανονικά xenon. Τώρα οι λάμπες που μπλεδίζουν είναι απλώς μπλέ λάμπες ενώ οι δυνατότερες λάμπες αυξάνουν την κατανάλωση και τη θερμοκρασία στους καθρέπτες ριψοκινδυνεύοντας να τους λειώσουν. Φυσικά αυξάνουν και την ένταση της δέσμης.
Όταν είχα γιαπωνέζα Yamaha TDM 850 μου λέγανε οτι το δυναμό στις γιαπωνέζικες είναι αρκετά δυνατό και σηκώνει, αλλά δεν ξέρω για τις ευρωπαϊκές μηχανές τι γίνεται.
Εγώ είχα βάλει δυνατότερες λάμπες στα 80-90Watt και κανένα πρόβλημα, ούτε από λειώσιμο καθρεπτών ούτε από δυναμό.
Για μάστορα ηλεκτρολόγο συστήνω το Βασίλη Ζαφειρούλη, Παπάγου 26, Άγ. Δημήτριος, τηλ. 210-9751544. Σαν ηλεκτρολόγο τον ξέρω, και οτι βάζει xenon στα 90? νομίζω.
Για τοποθέτηση στο 950Adv είδα να στερεώνουν το balastst στο υποπλαίσιο της πλαφονιέρας στην εσωτερική πλευρά του πλαινού, όπου βιδώνονται τα πλαϊνά καπάκια και μου άρεσε και το υιοθέτησα.
Αυτά τα ολίγα. Γειά χαρά.

HFK
12/10/2008, 22:20
θελω να βαλλω xenon στο 950sm ξερω οτι ο τυπος ειναι Η4
γνωριζετε κανενα καλο μαστορα για να τα τοποθετησει η καποιο καταστημα που να πουλαει και να κανει και τοποθετηση με ενδιαφερει η αριστη δουλεια

ΔΕΣ ΚΑΙ www.xenonlights.gr/index.htm

patelis
15/10/2008, 09:56
Εδω κομπλε οδηγος για τοποθετηση Xenon σε 950sm
http://www.ktmforum.co.uk/showthread.php?t=12515&highlight=xenon

billk
15/10/2008, 11:43
έχει τοποθετήσει κανείς xenon εδώ στην αθήνα;;;
έχω ένα 690 και το σκέφτομαι....
για πείτε κανένα κατάστημα που θα κάνει καλή δουλειά και δεν θα μας πιάσει και τον πωπό

vagtav
04/02/2009, 10:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από taksidiotis25
στο 990 ειναι Η1 η μεγαλη και Η7 η μεσαια παντως,στο 950 δεν ξερω αν ισχυει το ιδιο.

H3 η μεγάλη και Η7 η μικρή.

Ευτυχώς που κοίταξα το manual γιατί ήμουν έτοιμος να παραγγείλω.....
Θα τα τοποθετήσω και θα ενημερώσω