View Full Version : Λονδίνο - Σκανδιναβία - Βαλτική - Λονδίνο: Καλοκαίρι 2008
apapadop
23/09/2008, 00:39
Το Πλανητάριο βρίσκεται χαμένο μέσα σε ένα φανταστικό πάρκο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι παίζουν, χαλαρώνουν και γυμνάζονται.
Το ίδιο το κτίριο είναι διακοσμημένο με λουλούδια, μίνι συντριβάνια μπροστά του... πολύ όμορφο!
142812
apapadop
23/09/2008, 00:40
Δυστυχώς στις 6 που έφτασα δεν υπήρχαν άλλες παραστάσεις που να με ενδιαφέρουν και έτσι περιορίστικα στο να σκαρφαλώσω (από τις σκάλες φυσικά!) στη ταράτσα για να απολαύσω τη πόλη από ψηλά.
142813
apapadop
23/09/2008, 00:40
Έκανα μια μεγάλη βόλτα στο τριγύρω πάρκο, είδα ποδοσφαιρικά ματς μεταξύ φίλων, ανθρώπους να πετάνε αετούς και να τους σηκώνει και τους ίδιους ο άνεμος, οικογένειες να κόβουν βόλτες, ένα μοναχικό τύπο να παίζει με το σκύλο του, πετώντας ένα κομμάτι ξύλο μέσα στη λίμνη και βλέποντας το σκύλο περιχαρώς να βουτάει στο νερό για να του το φέρει πίσω... έκατσα κάτω και σιωπηλά συμμετείχα, θαύμασα, πέρασα ωραία όντας περιτριγυρισμένος από τόση χαρά!
Όταν πια άρχισε να βραδιάζει άρχισα να επιστρέφω. Γύρισα προς το κέντρο για να πάρω το λεωφορείο που θα με έβγαζε στο camping, αλλά όχι πριν κάνω άλλη μια βόλτα από St.Pauli, αν μη τι άλλο για να ψωνίσω προμήθειες για αύριο από ένα LIDL που είχα δει εκεί... η κατάσταση τώρα ήταν αρκετά διαφορετική. Η νύχτα ήταν ακόμα πολύ νέα, αλλά ο δρόμος ήταν γεμάτος με φιγούρες που δε με άφηναν να χαλαρώσω, με έκαναν να νιώθω υπό παρακολούθηση όσο ήμουν έξω. Οι Γερμανοί είχαν κάποιο δίκιο...
Ψώνισα τα απαραίτητα για πρωινό αύριο (συν τις μη απαραίτητες αλλά κολασμένα απολαυστικές σοκολάτες Ritter sport) και γύρισα στη σκηνή μου.
apapadop
23/09/2008, 00:41
Ημέρα 18η
Hamburg (DE) - Amsterdam (NL)
570 χλμ
Ξύπνησα αργά. Σκέτη απόλαυση... έχει μια δροσούλα που κάνει το χουζούρεμα μέσα στον υπνόσακο ακαταμάχητο. Έφαγα για πρωινό σοκολάρα Ritter, σολοκατένιο μούσλι με γάλα και κεράσια που είχα αγοράσει χθες κοντά στο πάρκο (όπου ένας Έλληνας πλήρωνε σε ευρώ, από λογαριασμό με στερλίνες, έναν Λιβανέζο, για να του δώσει Γιαπωνέζικα κεράσια, στη Γερμανία!). Dolce vita!
Το ψιλόβροχο που έριχνε όλο το πρωί δε με επηρέασε, αφού και η σκηνή και το μηχανάκι ήταν παρκαρισμένα κάτω από ένα τεράστιο δέντρο, το οποίο μας προστάτευε πλήρως. Μόνο όταν μάζεψα τη σκηνή, κατά το μεσημέρι, η βροχή δυνάμωσε και έγινε πλέον καταιγίδα. Αλλά δε με ένοιαζε καθόλου, αφού είχα βάλει πια τα αδιάβροχά μου, είχα βάλει τη σκηνή και το υπόστρωμα μέσα σε σακούλες, και όλο μου το βιος ήταν προστατευμένο... για ακόμα μια φορά, εξαιρετική τύχη στο timing...
Αφού με τσίμπησε στο χέρι μια μέλισσα (για αποχαιρετιστήριο δώρο), βγήκα απ΄τη πόλη υπό καταρρακτώδη βροχή. Η ορατότητα αρκετά περιορισμένη, είχε και κίνηση, πολλοί ανισόπεδοι κόμβοι, δεν είχα και χάρτη της Γερμανίας, κάπως κατέληξα να παίρνω έναν λάθος δρόμο που δεν πήγαινε προς Ολλανδία που ήθελα, αλλά κάπου αλλού... ο οποίος μάλιστα σε μια στιγμή στένευε και έκανε στροφή 180 μοιρών, για να σε βγάλει σε έναν άλλο αυτοκινητόδρομο που πήγαινε προς την αντίθετη κατεύθυνση (όπως στο τέλος της Αττικής Οδού στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”).
Παρόλο που ο δρόμος ήταν εκεί στενός, παρόλο που η άσφαλτος στη Γερμανία είναι γενικά καλή, παρόλο που τσέκαρα συχνά τις πιέσεις των ελαστικών μου, παρόλο που μπήκα σε αυτή τη στροφή με το πολύ 50χαω... μου πέταξε σε ανυποψίαστο χρόνο ένα γλίστρημα ο μπροστά τροχός προς τη κορυφή της στροφής, που αναγκάστηκα να κάνω ένα αντανακλαστικό διόρθωμα με μίνι ανάποδο τιμόνι. Το πόδι μου πετάχτηκε μόνο του απ'το μαρσπιέ, έτοιμο να πατήσει κάτω – τεχνική που είναι μια χαρά όταν γλιστράς με 30χαω πάνω σε ένα μηχανάκι που ζυγίζει 100 κιλά, φορώντας μπότες εντούρο και έχοντας χώμα να πατήσεις, αλλά όχι και τόσο κατάλληλη καβάλα σε ένα τέρας 300 κιλών πάνω σε άσφαλτο. Τρόμαξα τόσο πολύ που παρόλο που ο τροχός δε ξαναγλίστρισε, μπήκα στον αυτοκινητόδρομο, στην ευθεία πια, με το τιμόνι ακόμα να τρέμει.
Μια πτώση εκεί θα ήταν αρκετά άσχημη (παρόλο που δε θα πάθαινα τίποτα ιδιαίτερο, εξοπλισμός & μηχανάκι θα γίνονταν για τα πανηγύρια) και η ιδέα και μόνο με τρομοκράτησε. Στο πρώτο βενζινάδικο σταμάτησα και κοίταξα τα λάστιχα, τις πιέσεις... όλα καλά, αν εξαιρέσεις ότι και τα δυο μου λάστιχα είναι πια πολύ φαγωμένα. Αλλά τέτοια αψυχολόγητη συμπεριφορά δε θυμάμαι να ξαναείχα ζήσει πάνω στο Vstrom. Τέλος πάντων, τέλος καλό, όλα καλά, έκατσα λίγο να ηρεμήσω και μετά συνέχισα προς Ολλανδία.
Ενδιάμεσα, μαγείρεμα σε parking (μου είχε λείψει, δυο μέρες τώρα τρώω έτοιμο φαγητό σε πόλεις...) ωραία μακαρονάκια με τόνο, και κατά τις 6 μπήκα στην Ολλανδία. Ως τις 9μιση είχα φτάσει στο Άμστερνταμ και κοίταζα ένα αναρτημένο χάρτη της περιοχής σε ένα parking... εντόπισα ένα camping και πήγα περιχαρής καρφί εκεί... έκανα checkin, πλήρωσα, πήγα να στήσω τη σκηνή μου και... ΚΟΛΑΣΗ! Η κατάσταση ήταν απελπιστική. Άπειρος κόσμος, πιωμένος κόσμος, σκουπίδια, οι σκηνές η μία πάνω στην άλλη... κύρηξα άτακτη υποχώρηση, πήρα τα λεφτά μου απ΄τη reception και σηκώθηκα και έφυγα φτύνοντας το κόρφο μου.
Ευτυχώς λίγα χιλιόμετρα παραπέρα βρήκα ένα άλλο camping, γλυκούλι, ήσυχο, καθαρό, παράδεισος σε σχέση με το αίσχος που είχα πάει πρώτα... έστησα σκηνή, έκανα ένα ντουζ, διάβασα και έπεσα για ύπνο, ακόμα με το χαμόγελο επειδή ΔΕΝ είχα κάτσει στο προηγούμενο camping.
apapadop
23/09/2008, 00:41
Ημέρα 19η - Amsterdam
50 χλμ
Τελευταία μέρα κλασσικού τουρισμού. Ξύπνησα χαλαρά, έφαγα το πρωινάκι μου, χουζούρεψα, άρχισα να διαβάζω το “Non-violence” του Mark Kurlansky το οποίο μοιάζει φοβερό... και τότε έπιασε η καταιγίδα. Χαμός και οδυρμός, αστραπές, βροντές, αέρας, πολύ νερό... ευτυχώς μέσα στη σκηνούλα μου όλα είναι υπό έλεγχο. Παρόλο που τη νιώθω να ψιλο-επιπλέει πάνω στο παρτέρι-λίμνη, δεν υπάρχουν σημάδια υγρασίας μέσα. Όλα καλά. Έχω πιάσει καλό βιβλίο στα χέρια μου, οπότε δε βιάζομαι καθόλου.
Η βροχή κοπάζει κάπως κατά τις 11, οπότε και ξεμυτίζω, κάνω πρωινή καθαριότητα, ντύνομαι και φεύγω για τη πόλη με το μηχανάκι.
Η πρώτη εντύπωση; Μετριότατη... έχει κίνηση, η πρόσβαση στο κέντρο είναι δύσκολη, ο δρόμος γλιστράει σε επίπεδα Αθήνας (βάζεις κάτω πόδι και γλιστράει η σόλα!), βρέχει, μουντάδα... ποίημα! Αφήνω το μηχανάκι σε ένα parking που χρεώνει 4 ευρώ την ώρα (λήσταρχοι) και αρχίζω να περιπλανώμαι στη πόλη χωρίς χάρτη.
142815
apapadop
23/09/2008, 00:42
Κάτι αστείο για οπουδήποτε αλλού στο κόσμο: Συνεργείο καθαρισμού των καναλιών, βγάζει τα σκουπίδια απ'το πάτο του ποταμού (κυρίως ποδήλατα!) - ο τύπος δεν ήταν ιδιαίτερα ευτυχής που τον έβγαζαν 100 φωτογραφίες το λεπτό όλοι οι περαστικοί...
142816
apapadop
23/09/2008, 00:43
Η αγορά λουλουδιών (βολβοί/σπόροι κτλ).
142817
apapadop
23/09/2008, 00:44
Γενικά περπάτησα πολύ. Χωρίς πλάνο, χωρίς προορισμούς. Ακολούθησα παρέες, επηρεάστηκα από περαστικούς, άλλαξα τη κατεύθυνσή μου λόγω ενός κτιρίου ή ενός ήχου. Ένιωσα λίγο σαν τον “άνθρωπο του πλήθους” - το χαρακτήρα του Edgar Allan Poe που ο αφηγητής ακολουθεί πυρετωδώς κατά τις περιπλανήσεις του μέσα στη πόλη, προσπαθεί να καταλάβει τί ψάχνει, τι τον έλκει και τι τον απωθεί, τι προσπαθεί να πετύχει, και στο τέλος, μετά από ώρα, παρατάει τη μάταια προσπάθειά του να εξηγήσει και δέχεται απλώς πως ο άνθρωπός του είναι απλά ένας άνθρωπος του πλήθους, που μοιάζει να έχει ανάγκη να παρασυρθεί μέσα στο πλήθος σαν ένα παιδί που παίζει με τα κύματα.
Η βροχή διαρκώς δυνάμωνε. Είχα πια αδιάβροχα πάνω-κάτω, και παρόλα αυτά τα (αδιάβροχα) παπούτσια μου είχαν μουλιάσει, και το παντελόνι μου ήταν ήδη υγρό... κατά τις 5, αφού δοκίμασα πατάτες τηγανητές στο χέρι, και ένα παραδοσιακό Ολλανδικό doner kebab, αφού αγόρασα το σπαρταριστό “The bunny book of suicides” από ένα βιβλιοπωλείο με μεταχειρισμένα βιβλία, πλήρωσα 20 ευρώ στο parking και σηκώθηκα κι έφυγα...
Στην επιστροφή πέρασα απ΄το χθεσινό camping-κόλαση για να βγάλω φωτογραφίες. Έπρεπε να θυμάμαι σε τι χάλι ΔΕΝ έμεινα.
142818
apapadop
23/09/2008, 00:44
Camping Zeeburg, σε όλο του το μεγαλείο.
142819
apapadop
23/09/2008, 00:45
Επέστρεψα, διπλά ανακουφισμένος, στο γλυκήτατο camping De Badhoeve.
142820
apapadop
23/09/2008, 00:46
Όπως βλέπετε καμμία σχέση ο κόσμος του ενός με το άλλο...
142821
apapadop
23/09/2008, 00:47
Αλλά οι τουαλέτες αστείες, όπως και να το κάνουμε! Αντί για νιπτήρες υπήρχε κάτι σα κυκλική γούρνα, για όλους!
142822
apapadop
23/09/2008, 00:47
Ως τις 9 ήμουν στη σκηνή μου, μπανιαρισμένος και κουρασμένος. Διάβασμα και ύπνος νωρίς... London calling!
apapadop
23/09/2008, 00:48
Ημέρα 20η
Amsterdam (NL) - London (UK)
770 χλμ
08/08/08 – Ξύπνησα μέσα σε ένα μικρό βάλτο. Η βροχή έχει πνίξει τα πάντα. Μαζεύω όπως όπως τη λασπωμένη σκηνή κατά τη διάρκεια προσωρινής διακοπής της βροχόπτωσης – ακόμα ένα σημάδι της τύχης μου, επειδή αν είχε συμβεί αυτό τις πρώτες μέρες του ταξιδιού θα είχα λασπωμένη σκηνή για τρεις εβδομάδες...
Φεύγω από Amsterdam στις 10. Ουτρέχτη, Breda, Antwerpen, Gent (έργα, βροχή, μποτιλιάρισμα, χάος – δεν άντεξα και άρχισα να κάνω σφήνες μπας και προχωρήσω).
Calais στις 3, εισιτήριο για P&O Ferries στις 4, χάνω το πλοίο επειδή βλακωδώς δε μου λέει κανείς πως πρέπει να πάω να στηθώ 45 λεπτά νωρίτερα μπροστά απ΄το πλοίο (!?), παίρνω το ferry μια ώρα αργότερα αλλά ευτυχώς υπάρχουν διάφοροι ταξιδιώτες στην ουρά και πιάνουμε τη κουβέντα και περνάει η ώρα. Ως τις 9 είμαι στο Λονδίνο, ξεφορτώνω όπως-όπως βαλίτσες, tank bag, σκηνές, top case, βγάζω μπότες αδιάβροχα κτλ, γρήγορο ντουζ, και φεύγω να δω τους φίλους μου.
Γλυκιά επιστροφή, μου έχει αφήσει ένα χαμόγελο ως και σήμερα που τα γράφω αυτά, στα μέσα του Σεπτέμβρη...
apapadop
23/09/2008, 00:49
Συνολικά στατιστικά ταξιδιού:
20 ημέρες
10790 χλμ
Έξοδα (εκτός service & διατροφής): 1230 ευρώ
- 61% βενζίνη
- 18% διαμονή
- 21% εισιτήρια πλοίων
Οι προμήθειες: Αυτά μπήκαν μέσα + πάνω στις Zega.
142823
apapadop
23/09/2008, 00:50
...και αυτός ήταν ο λοιπός εξοπλισμός.
142824
filipp0s
23/09/2008, 07:32
αψογος...ρε φίλε, άψογος! Με έκανες να ζηλέψω...
Πάντα τέτοια!
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
:a19:
Πολύ ωραίο φίλε μου, μπράβο.
Και όμορφες περιγραφές, ζωντανές, με χιούμορ και λογοτεχνικές πινελιές.
:beer: :beer: :beer:
:wave2:
μπραβο φιλε..
ωραιες φωτο..
ωραια περιγραφη..
ωραια εμπειρία
:beer:
hidefnick
23/09/2008, 10:52
:a20: :a19: :a20:
PS Πάντα πίστευα ότι κάποια ταξίδια αξίζουν να τα κάνει κανείς μόνος του, και νομίζω ότι αυτό είναι το πρώτο ταξιδιωτικό του ΜΟΤΟ.GR που το αναδυκνείει. :wave2: :wave2:
thou-vou
23/09/2008, 13:02
:eyepop:
ε ναι, ναι, ναι... το καταυχαριστήθηκα... απολαυστικό μέχρι τελευταίας ρανίδας καύσιμης ύλης...
κορυφαίος φίλε, respect απλά! :beer:
mikios400
23/09/2008, 13:41
από το πρωι έχουν σπάσει τα τηλ. στη δουλειά αλλά δεν μπορώ να σταματήσω να διαβάζω! Είσαι φοβερός!
road spirit
23/09/2008, 15:09
δεν έχω λόγια ρε φίλε !
:a19:
stavrogin
23/09/2008, 15:33
Δε διαβασα ολα τα κειμενα. Αλλα οι φωτογραφιες μιλουσαν. Μπραβο φιλε
Μπράβο ρε Αλέξανδρε.....:a013:
Από το Πόρτο-Λάγος ..... στο Νόρντκαπ.......μπράβο
necromayhem
23/09/2008, 18:41
Αψογος:beer: :beer: :beer: :beer:
Με την αγαπημένη μας μηχανή σε ονειρεμένες μας διαδρομές...:beer: :beer: :beer:
Ο ΚΑΛΟΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ.
Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ.
ΑΠΛΑ ΑΨΟΓΟΣ:a08:
Απλά άψογος. Πραγματικά ταξίδεψα και εγώ μαζί σου.:a013: :beer:
Μια ομορφία ρε φιλαρακι! :D
Στα επόμενα :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από apapadop
Η συζήτηση με τον Paul με ηρέμησε ...
Δεν έχω λόγια να περιγράψω τη θετική ενέργεια που μου έδωσε ο Paul. Με είδε αγχωμένο για το πού θα βρω ανταλλακτικά, συνεργείο κτλ και μου είπε
"μην ανησυχείς, ό,τι χρειάζεσαι, πάντα το βρίσκεις. Χρειάζεσαι τροφή; Θα βρεθεί ένα εστιατόριο μπροστά σου. Να ξεκουραστείς; Το ξενοδοχείο θα είναι στην επόμενη στροφή. Πώς εμφανίστηκα εγώ μέσα σε αυτή την ερημιά τέτοια ώρα, μόλις έπεσες; Έχε το νου σου και θα δεις, έτσι είναι η ζωή."
Νιώθωντας πως γνώρισα έναν άγγελο επί Γης (τέτοια ήταν η καλοσύνη, γαλήνη και ζεστασιά που ακτινοβολούσε αυτός ο άνθρωπος)... :a3: :a19:
χωρις λογια :beer:
Σ' ευχαριτώ που μοιράστηκες αυτό το ονειρικό ταξίδι μαζί μας, με μια άκρως συναρπαστική περιγραφή...:beer:
london calling (http://www.youtube.com/watch?v=FiVvA9YQpiI)
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
...εγώ πάντως έκανα ακριβώς το αντίθετο.
Και είναι μακράν από τα καλλίτερα που έχω διαβάσει... ξανά:beer:
miketzif
24/09/2008, 02:01
έχω μείνει μαλάκας μπράβο και ξανά μπραβο. Φοβερο ταξίδι και φοβερός ο τρόπος που γράφεις.
όσο για ζήλεια δεν το συζητάω όσο δεν πέρνει:wave2:
latris mixanis
24/09/2008, 14:51
:beer: :beer:
takis_DL650
24/09/2008, 16:03
Μπραβο φιλε μου οση ωρα διαβαζω την περιγραφη σου ταξιδεψα και εγω μεσα και απο τις φωτο σου!!
Παντα ορθιος φιλε!!!
Ταξιδευτής
24/09/2008, 18:04
Οντως πραγματικα απολαυστικο... :)
Δεν ξερω... Αυτο το ταξιδιωτικο ειχε κατι που δεν με αφηνε να ησυχασω καθολου! Το διαβασα μονορουφι!
Η περιγραφη αν και λακωνικη -σχεδον "διεκπεραιωτικη"- εχει μια αμεσοτητα, σε πιανει απο τα μουτρα κυριολεκτικα και ενα ρυθμο απιστευτο... Χιουμορ, νευρο, ουσια...
Η ομορφια του ομως ηταν που με στεναχωρησε κιολας. Ηταν ...λιγο ρε παιδι μου!!!! Ηθελα λιγο περισσοτερες ζουμερες λεπτομερειες και φωτογραφιες...
Σπαρταριστες στιγμες για εμενα οι στασεις σου στα παρκινγκ και η γκουρμε μαγειρικη κονσερβουλας!!!:lol: :lol:
Ειλικρινα μου εδωσες εξυπνες ιδεες για το μελλον! ;)
Χιλια μπραβο για το ταξιδι που μοιραστηκες μαζι μας! :wave2:
xtapodias
24/09/2008, 20:25
Χίλια μπράβο φίλε μου.
Πραγματικά απολαυστική η περιγραφή.
Τόσο που λιγουρεύομαι να φάω γίγαντες παλίροια και πολύσπορο ψωμάκι!!!!!!
:) :) :beer: :beer:
stavrouliasp
24/09/2008, 21:01
Πάντα τέτοια!!! Να δούμε και εμείς πότε θα αξιωθούμε για κάτι τέτοιο...:beer:
Pardalotzatziki
24/09/2008, 22:18
ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ......
Ταξιδέψαμε και εμείς μαζί σου....
To κακό για μας τους "αναγνώστες" (ή τουλάχιστον για μένα) είναι αυτή η αίσθηση
ότι σε κολλήσανε με σιλικόνη στην καρέκλα...
έχω ξαναδιαβάσει ταξιδιωτικά αλλα μόνο με την δικιά σου περιγραφή ένιωσα "κολλημένος"...
μάλλον γιατί τα είπες όλα και δεν έκρυψες ούτε τις γκάφες, ούτε τις ατυχίες, ούτε τις δυσκολίες...
όσο για το θέμα του φαγητού, ένα έχω να πώ.....
Α ΡΕ ΑΘΑΝΑΤΗ ΠΑΛΙΡΟΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!
Με το καλό στον επόμενο "άθλο".....:wave2: :wave2:
Πραγματικα απιστευτο !! ταξιδεψα και γω μαζι διαβατοντας :D :D
ΠΟΛΛΑ :a19: :a19: :a19: :a19: και παντα τετοια!!!!
Ρε φίλος.....Πολύ σε ζήλεψα!!!!!
Να σαι καλά που μας ταξίδεψες έστω νοερά....
:a19: :a19: :a19: :a19:
Κατ`αρχας ειλικρινά -εγω τουλάχιστον- σε ευχαριστώ που εκανες τον κοπο και το πόσταρες...
ειμαι εντυπωσιασμένος απο το γεγονός και μόνο οτι θυμασαι το τι εκανες την καθε μέρα....:uplate:
οι φώτος σε αυτό το Ταξιδιωτικό έρχονται δευτερεςέρχονται δευτερες...όχι φυσικά γιατί δεν αξίζουν....:nono:
αλλά γιατί η περιγραφή σου ειναι ζωντανή και ειλικρινής...
είναι γιατί (ενώ πιστευω θα μπορούσες κάλλιστα) δεν χρησιμοποίησες καλλιτεχνικά στολίδια και κοσμητικά επιθετα στο λόγο σου, αλλά...αντιθέτως...
έγραψες... μέσα απο την καρδιά, ειλικρινά όπως το έζησες...
για αυτό και διαβάζοντας το Ταξιδιωτικό ειλικρινά όπως ειπαν και οι υπόλοιποι -μέσα απο ενα απλούστατο λόγο- είχα μια τεράααστια ανυπομονησία να δω...''τι έγινε μετά''... βράχηκε..?? έφαγε..??? κτλ...
Βεβαια δε χρειάζεται να πω τιποτα αλλο για το ''τολμημα'' γενικώς, για να μην αναλώνομαι στα αυτονόητα...
τέλος για ενα πράγμα ειμαι περίεργος...: που εβρισκες καθε φορά ντουζιέρες....:look: :lol: ...μπράααβο....:beer: :beer: :beer:
Πολλά μπράβο και από μένα. Σίγουρα ένα από τα δύο - τρία καλύτερα ταξιδιωτικά που έχουν γραφεί εδώ μέσα, τόσο από πλευράς αφήγησης - φωτογραφιών όσο και από πλευράς περιεχομένου. Επίσης μας έδωσες κάποιες πολύ καλές ιδέες και σε ευχαριστούμε για αυτό. Να είσαι γερός για το επόμενο!!
Kostas NL
29/09/2008, 22:29
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ταξιδιωτικό !!!
Να είσαι καλά φίλε.
Α Ψ Ο Γ Ο Σ !!!!!!!!!!!!!!!
ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ
:beer: :beer: :beer: :beer:
Φιλε εισαι καταπληκτικος , ευγε !!!
Να ταξιδευεις παντου και παντα :wave2:
taxydromos
30/09/2008, 10:30
πολυ ωραιος!:beer: :beer: :wave2:
nakedorange
30/09/2008, 15:00
:a10:
:a013:
Uriah Heep
30/09/2008, 19:36
Ο ορισμός του ...πραγματικού ταξιδιωτικού!
Καλούς δρόμους στα ταξίδια σου.
Πολύ όμορφο...
Και πάνω απ' όλα αληθινό...
Krokodilos001
08/10/2008, 20:34
Souper Maximos:beer:
makis206
08/10/2008, 22:29
Αξιοζήλευτος, να είσαι πάντα να γεμίζεις τη ζωή σου με τέτοιες ομορφιές !
μπράβο σου:beer: :beer: :beer:
vestromas
08/10/2008, 23:32
Πολυ ωραια. Μπραβο. Α ρε vstromαδα αθανατη!!!!:lol: :beer: :beer: :beer: :wave2:
DimChios
09/10/2008, 07:11
Ρε φίλε, καλημέρα κιόλας!
ΔΕ ΜΕ ΛΥΠΑΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ????
Σχόλασα στις 05:30, μπηκα σπίτι κατά τις 06:00 και πανω που ετοιμαζομουν να τσιμπήσω κατι χαζευοντας emails και να παω να ξεραθω, επεσα πανω σε τουτο δω το "πράγμα"!!!
ΜΟΝΟΡΟΥΦΙ το πηγα και χαμενη πηγε η καρμποναρα, παγωσε!
Οσα και να πω ειναι λιγα! Οσα εγραψαν οι προηγουμενοι ειναι καποια απο αυτα που θα ηθελα κι εγω να γραψω!
Σε ζηλεύω, για πολλους λογους! Για το ταξίδι σου, για τις γλυκιες αναποδιές σου, για την τυχη σου σε αυτές, για τους ανθρωπους που συναντησες, για τον τροπο που γραφεις, που θυμασαι, που μεταδίδεις!
Αν μου ζητουσαν να βαθμολογησω τα 3-4 καλύτερα ταξιδιωτικά μεσα στο forum, πραγματικα δε θα δυσκολευομουν να βάλω σε σενα το "δεκάρι", ΧΩΡΙΣ να θελω να μειώσω τα υπόλοιπα!
Ταξίδεψα πραγματικα ρε συ και σου ευχομαι να ειναι το τελευταίο πράγμα που θα ξεχασεις στη ζωη σου αυτο το ταξίδι!
Ξεκίνησες ΠΟΛΥ καλά την περιγραφή σου και ήταν το κλειδι αυτο στο να διαβασω τετοια κειμενα που τα αποφεύγω λογο μεγεθους!
Αξιος να εισαι παντα και προσωπικα, οταν επιστρεψεις Ελλάδα με το καλό, θα χαρώ να σε γνωρίσω από κοντά!
Τί να πω άλλο? Δεν ξερω, ειναι και η ώρα τετοια που τα ματια μου κλείνουν και νιώθω οτι λεω πολλα και ανευ ουσίας!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
DimChios
09/10/2008, 07:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Κωσταντίνε, ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ!!!
:winka: :wave2:
GAS NICK
13/10/2008, 19:57
μοναδικο, μοναχικο,απλα ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ
ΕΥΓΕ ΦΙΛΕ ΚΑΙ............ΣΥΝΕΧΙΣΕ:beer:
kokkinos1
14/10/2008, 18:46
euxaristo file niotho oti taxidepsa mazi sou
Μπράβο!!Το διάβασα μια κ΄έξω!!Πάρα πολύ καλή αφήγηση...Καλά χιλιόμετρα & πάντα τέτοια:beer: :wave2:
blackbusa
15/10/2008, 13:17
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
φωτιες αναβεις λεμε.....:sun:
subman21
18/10/2008, 15:14
Γρήγορη περίληψη για όποιον βαριέται να διαβάζει:
Γύρος Σκανδιναβίας και Βαλτικής, με αφετηρία και τέλος το Λονδίνο
~11.000 χλμ
20 ημέρες
ένα Vstrom 650
μια σκηνή
1600 ευρώ
(στους πορτοκαλί κύκλους οι διανυκτερεύσεις, αριθμημένες εν σειρά)
Και οι άλλοι σου λένε "Πήγα μια βδομάδα Μύκονο με το μωρό χαλασα 1500? και ήταν super"
ΖΩΑ αυτές είναι εμπειρίες, ξυπνάτε:ZZZ: :ZZZ: :ZZZ:
apapadop να'σαι καλα φίλε και πάντα τέτοια, νοητά ταξιδέψαμε όλοι μαζί σου:beer: :beer:
apapadop
20/10/2008, 09:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από subman21
Και οι άλλοι σου λένε "Πήγα μια βδομάδα Μύκονο με το μωρό χαλασα 1500? και ήταν super"
ΖΩΑ αυτές είναι εμπειρίες, ξυπνάτε:ZZZ: :ZZZ: :ZZZ:
apapadop να'σαι καλα φίλε και πάντα τέτοια, νοητά ταξιδέψαμε όλοι μαζί σου:beer: :beer:
Εμ, χμ ναι, να ξεκαθαρίσουμε κάτι.
Στο κόστος του ταξιδιού δε συμπεριέλαβα όσα ξόδεψα προκαταβολικά για να ετοιμάσω το μηχανάκι (λάδια/φίλτρα/φρένα) και όσα ήρθαν στο καπάκι για να συνέλθει το μηχανάκι (λάδια, φίλτρα λαδιού/αέρα & ελαστικά).
Τα ?1600 είναι όσα ξοδεύτηκαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, συμπεριλαμβανομένου του service (λάδια/φίλτρο λαδιού/σπασμένο φλας) στο Bergen.
Ευχαριστώ άπαντες για τα καλά λόγια.
Χαρά μοιρασμένη = διπλή χαρά! :sun:
-Α
φιλε να εισαι καλα και υπεροχο ταξιδιωτικο παντα τετοια :sun: :wave2:
subman21
20/10/2008, 21:58
Εμ, χμ ναι, να ξεκαθαρίσουμε κάτι.
Στο κόστος του ταξιδιού δε συμπεριέλαβα όσα ξόδεψα προκαταβολικά για να ετοιμάσω το μηχανάκι (λάδια/φίλτρα/φρένα) και όσα ήρθαν στο καπάκι για να συνέλθει το μηχανάκι (λάδια, φίλτρα λαδιού/αέρα & ελαστικά).
Τα ?1600 είναι όσα ξοδεύτηκαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, συμπεριλαμβανομένου του service (λάδια/φίλτρο λαδιού/σπασμένο φλας) στο Bergen.
Ευχαριστώ άπαντες για τα καλά λόγια.
Χαρά μοιρασμένη = διπλή χαρά! :sun:
-Α
Εμ, χμ ναι, να ξεκαθαρίσω και εγώ κάτι.
Στο κόστος για τη Μύκονο (καλέ γιού-χου) δεν συμπεριέλαβα τα ακτοπλοϊκά (+400?) και φυσικα την αμφιβολία αν θα φύγει το καράβι, και άν φύγει θα φτάσει? και άπειρα άλλα γραφικά, γι'αυτό σου λέω και 3000? να κόστισε το ταξίδι, δεν κοστολογείται με τίποτα η εμπειρία.
Γι'αυτό όπως και εγώ λέω πάντα γραφικά "ΜΗ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΛΩΝΙΑ"
(το δικό σου είναι η κολώνια):wave2:
πάει το σημερινό μεροκάματο. Αύριο πρέπει να δουλέψω διπλά!
TOMASKTM
23/10/2008, 13:54
Πολύ καλός :wave2:
όπως είναι εκτυπώνεται, και περιμένουμε να περάσουν άλλοι 8 μήνες...
Themis_81
23/10/2008, 15:22
Εκανες πραγματικοτητα ενα απο τα ονειρα σου ... Μονο και μονο για αυτο σε παραδεχομαι ! Και
φανταζομαι και αρκετοι απο εδω ... Μακαρι αυτη η καταθεση που μας εκανες να ειναι το μικροβιο
και για αλλους μοτοσυκλετιστες , ωστε να κολλησουν την ασθενεια του eurotrip !
Οπως και να εχει τα συγχαρητηρια ειναι το ελαχιστο που μπορω να σου πω , ειδικα μετα την πολυ
αναλυτικη σου περιγραφη και τις πανεμορφες φωτογραφιες !!!
killervolos
24/10/2008, 15:21
Συγχαρητηρια... απλα ενα Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο οδοιπορικο με μια απλα Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Α περιγραφη
Εικονες και εμπειριες που σου μενουν χαραγμενες βαθια για μια ολοκληρη ζωη.
:)
Respect!!!
μπραβο φιλαρακι να εισαι παντα καλα ......αντε και σε επομενο
ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΟ , ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΟΕΡΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ....
NORDKAPP ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΗ, ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΕΧΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ VSTROM AYTO TO ΑΠΙΘΑΝΟ ΜΠΟΡΝΤΩ ΧΩΡΙΣ ABS..
ANTE ΙΣΩΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ .....
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ
Αρχικά δημιουργήθηκε από TOMASKTM
Πολύ καλός :wave2:
όπως είναι εκτυπώνεται, και περιμένουμε να περάσουν άλλοι 8 μήνες...
λές?...........
Ευχαριστούμε τον συγγραφέα για τον κόπο και τον τρόπο. Μου άρεσε και ο "μη μάγγικος", ανθρώπινος και πολλές φορές αυτοσαρκαστικός τόνος. Εύγε.
Να το θυμάσαι για απολλά χρόνια αυτό το ταξίδι φίλε.
devil's animal
11/11/2008, 20:03
πραγματικα παρα πολυ ομορφο...
και το γραψιμο και οι φωτογραφιες και ολα!!
να εισαι καλα,να μας "μπριζωνεις" και να κανεις και αλλα,ακομα καλυτερα!!
Μπράβο κι από μένα!
Ένα από τα ταξιδιωτικά που τα διαβάζεις και χαίρεσαι που υπάρχουν ακόμη τέτοιοι άνθρωποι...
Πάντα τέτοια (ΤΜ)!
:wave2: :wave2:
Sotirios
11/11/2008, 21:56
εκτός από την άψογη αφήγηση που σε συνδιασμό με τις φωτογραφίες πιστεύω πως δίνουν ώθηση στην φαντασία μας να καταλάβουμε στο πολύ περίπου τι έζησες (καθότι είναι αδύνατον να αισθανθούμε πραγματικά όπως εσύ), σου βγάζω το καπέλο για την τόση θετική ενέργεια που είχες στις οποιεσδήποτε δυσκολίες που συνάντησες. Το μπράβο και το οποιοδήποτε σχόλιο και να πούμε πιστεύω οτι είναι πολύ λίγο σε σχέση με αυτό που αξίζει το εγχείρημά σου. Να σαι πάντα υγιής και με αυτή τη διάθεση.:a46:
nickagr6
11/11/2008, 23:56
Δεν ξέρω τι να γράψω.Δεν εχω λόγια να περιγράψω αυτά που ενοιωσα οταν διάβασα το ταξίδι σου αυτό.
Απλα Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Α!!!!!
Mototaxidiotis
12/11/2008, 08:51
σήμερα το πρωί έτυχε να το διαβάσω......έχω μείνει άφωνος....
απιστευτο ταξιδιωτικό ..... σου εύχομαι να γυρίσεις όλο τον κόσμο με την αγαπημένη σου μοτοσικλέτα....
και πάλι μπράβο...
:)
Τι να πω..;
Να πω ευχαριστώ.
Από τα καλύτερα βεβαίως και αυτό λόγο του ατόμου σου και του ακομπλεξάριστου χαρακτήρα σου. Η αμεσότητα της περιγραφής των γεγονότων είναι ίσως αυτό που μας κάνει να κολλάμε με ένα ταξιδιωτικό.
Να πω επίσης ότι τέτοια ταξιδιωτικά δίνουν κίνητρα να (ξανά) ασχολείσαι με το moto.gr.
->Τώρα<- τι κάνουμε είναι το ερώτημα... Ψάξε για τα επόμενα και μην αναπολείς τα παρελθόν. Θα σου καταστρέψει την ψυχολογία μετανάστη μου. Μιλάω εκ πείρας...
Κάποια στιγμή κάπου θα τα πούμε...
Έστω μετά από καιρό πρέπει να σου πω και εγώ , ότι αφενός ήσουν η αιτία που μπήκα στο moto.gr αφετέρου δεν ξέρω αν είναι ο τρόπος που γράφεις και τα περιγράφει τόσο ωραία η όντως το ταξίδι σου ήταν φανταστικό , περιττό να σου πω ότι ο τρόπος και το μέρος που πήγες είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ μοτοσικλετιστικό ταξίδι .
Απέδειξες ότι μοτοσικλέτα σημαίνει να γίνεσαι κάθε μέρα σοφότερος .
Καλούς δρόμους να έχεις και…….. κάπου θα συναντηθούμε !!! :)
alexxxcbr
08/12/2008, 20:34
:eyepop: Απλα καταπληκτικο...Να εισαι παντα καλα φιλε.
tigionapas
14/12/2008, 13:26
ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ :beer: ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΣ
el_hymador
14/12/2008, 13:48
Εκπληκτικο!!!
Χιλια μπραβο :beer: :beer: :beer: :wave2:
ManolisMRC
18/12/2008, 22:15
Μπραβο Αλεξανδρε!
Μας ταξιδεψες!
Καλους δρομους...
Aeria Gloris
27/12/2008, 17:14
Παρα πολυ ομορφη περιγραφη!!!Τυχαια επεσα πανω στο ποστ αυτο πριν γινω μελος και πραγματικα με ταξιδεψες σε μερη που δεν μπορω να ονειρευτω..Ο συνδυασμος φωτογραφιων και κειμενου σε κραταγε καθηλωμενο.Τι θα γινει μετα?Που θα παει?Τι θα κανει?Περιττο να σου πω κολλησε και η μικρη μου αδερφη στον υπολογιστη και τα διαβαζε για μια στιγμη:p
Η εμπειρια πρεπει να ηταν μοναδικη.Μου αρεσε παντως πως το αποφασισες απο τη μια στιγμη στην αλλη και εφυγες για το ταξιδι.Σε λιγες μονο ωρες αντι να ησουν Αμερικη εκανες ενα τελειως διαφορετικο ταξιδι γιατι αμστελ να 'ουμε:p
Mακαρι να ζησω και εγω κατι παρομοιο στο μελλον....
Εισαι η αιτια που αποφασισα να ασχοληθω με το φορουμ εκτενεστερα και εγινα μελος..:winka:
Aψογος,φιλαράκι μας ταξίδεψες. :beer: :beer:
johnny honda
14/01/2009, 22:30
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΠΙΟ ΖΗΛΕΥΤΩ Κ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΣΑΝ ΝΑΥΤΙΚΟΣ!ΖΗΛΕΥΩ ΜΕ ΤΗ ΚΑΛΗ ΕΝΝΟΙΑ ΠΑΝΤΑ!!
ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΑΠΛΑ
:a23: :a23: :a23: :a23:
Χίλια μπράβο και ευχαριστούμε. Από τα καλύτερα κείμενα και εμπειρίες που έχω διαβάσει... ζηλεύω όσο δεν πάει!
:a18:
zvailakis
04/03/2009, 07:13
Φίλε μπράβο! Όλα τέλεια....μια ερώτηση μόνο!!
ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΠΩς ΑΝΤΕΞΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣ???? Φαντάζομαι για μερικά χιλιόμετρα το πήγες όρθιος με afterburning που μπορεί ανάλογα την κονσέρβα να δώσει και κάνα 2 αλογάκια????
spiridaus
15/02/2010, 11:52
Συνήθως, στα εδώ ταξιδιωτικά πηδάω το κείμενο για να δω φωτογραφίες. Ε, στο δικό σου έκανα το ανάποδο!
Πάντα τέτοια..Μου έδωσες και πολλές ιδέες , μέχρι και βιβλιοπροτάσεις !
guzzistas
15/02/2010, 16:45
Πολύ ωραίο ταξιδιωτικό με ωραίες φωτό και πολύ καλή περιγραφή!
Μπράβο σου φίλε, πάντα όρθιος και να κάνεις και άλλα πολλά ταξίδια
ΑΨΟΓΟΣ!
Φιλαράκι συγχαρητήρια..
Είναι μια μεγάλη απόφαση να ξεκινήσεις ένα τέτοιο ταξίδι μόνος..
Δείχνεις άτομο που τα έχει βρεί με τον εαυτό του...Πρέπει να είσαι πολύ ήρεμο άτομο.....
Σε ζηλέυω.....
Αψογη περιγραφή....
Μπράβο Αλέξανδρε , τελικά σε καλό σου βγήκε που δέν πήγες Αμερική φίλε !!!!!! Αν είσαι ο ίδιος Αλέξανδρος που πήγε με ενα V-STROM 650 απο Λονδίνο-Ινδία (HORIZONSUNLIMITED) ποσταρισέτο και αυτό να μας στείλεις αδιάβαστους !!!!!!! Να εχεις πάντα ΠΟΛΛΑ και ΠΛΟΥΣΙΑ ταξίδια ..:beer: