PDA

View Full Version : ClipOns

gdevelek
21/02/2005, 14:56
Μια ερώτηση σχετικά με το τιμόνι:

Είναι γενικά δυνατό να πάρει κανείς μηχανάκι με τα κλιπ-ονς κάτω από την τιμονόπλακα και να τα ανεβάσει πάνω από την τιμονόπλακα χωρίς μπελάδες; Μήπως τίθεται θέμα με τα σωληνάκια (δεν φτάνουν σε μήκος στη νέα θέση του τιμονιού);

Μιλώ γενικά για κάθε SS, όχι μόνο για Honda.

sniper
21/02/2005, 15:11
Γιατί να το κάνεις αυτό; για να είναι τα κλιπον εκεί θα υπάρχει λόγος.....

Αν δεν βολέυουν πέρνεις άλλη μηχανή.... :wave2:

gdevelek
21/02/2005, 15:50
Ό,τι υπάρχει πάνω σε μια μηχανή για κάποιο λόγο υπάρχει, φίλε μου, αλλά παρόλα αυτά πάμε και τα αλλάζουμε γιατί επιδιώκουμε κάποιο είδος βελτίωσης, π.χ. εξάτμιση, φίλτρα, χαρτογράφηση, ζελατίνα, αναρτήσεις και διάφορα άλλα.

Ρωτώ γιατί ορισμένες μηχανές που μου αρέσουν έχουν υπερβολικά σκυφτή θέση οδήγησης για τα γούστα μου. Θέλω λοιπόν να ξέρω αν είναι μπελάς να γίνει η μετάθεση των clipons και της τιμονόπλακας ώστε να μη μου βγαίνει ο πάτος σε συνθήκες κίνησης πόλης.

Αν είναι μεγάλος μπελάς είναι προφανές πως πρέπει να κοιτάξω άλλα μοντέλα. Αν δεν είναι, τότε έχω να επιλέξω ανάμεσα σε μεγάλο αριθμό υποψήφιων μοντέλων και έτσι τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα.

gdevelek
21/02/2005, 15:51
(άκυρο)

sniper
21/02/2005, 16:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
Ό,τι υπάρχει πάνω σε μια μηχανή για κάποιο λόγο υπάρχει, φίλε μου, αλλά παρόλα αυτά πάμε και τα αλλάζουμε γιατί επιδιώκουμε κάποιο είδος βελτίωσης, π.χ. εξάτμιση, φίλτρα, χαρτογράφηση, ζελατίνα, αναρτήσεις και διάφορα άλλα.

Ρωτώ γιατί ορισμένες μηχανές που μου αρέσουν έχουν υπερβολικά σκυφτή θέση οδήγησης για τα γούστα μου. Θέλω λοιπόν να ξέρω αν είναι μπελάς να γίνει η μετάθεση των clipons και της τιμονόπλακας ώστε να μη μου βγαίνει ο πάτος σε συνθήκες κίνησης πόλης.

Αν είναι μεγάλος μπελάς είναι προφανές πως πρέπει να κοιτάξω άλλα μοντέλα. Αν δεν είναι, τότε έχω να επιλέξω ανάμεσα σε μεγάλο αριθμό υποψήφιων μοντέλων και έτσι τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα.

ΟΚ - σωληνάκια, σύρματα κλπ μπορεί να αλλάξουν...

τα κλιπον τα ίδια έιναι ένα θέμα... γιατί εάν είναι κάτω από την τιμονόπλακα έχουν δαχτυλίδι που πιάνουν πάνω στο πηρούνι, ενώ εσύ αν θες να τα ανεβάσεις θα πρέπει να βρείς να ατίστοιχα .....

Οπότε με πατέντες ή κατεβάζεις τιν τιμονόπλακα και ανεβάζεις τα κλιπ ον ή βρίσκεις άλλες πατέντες....

Πάντως να ξέρεις ότι αν αλλάξεις την θέση οδήγησης κατα πάσα πιθανότητα θα αλλάξεις και την γεωμετρία και την συμπρειφορά της μηχανής....

Έχω δει και CBR954 με ΤΙΜΟΝΙ σε γερμανικό site αλλά αυτό δεν λέει και πολλά....

gdevelek
21/02/2005, 16:44
Αν όντως υπάρχει ανάγκη αλλαγής σωληνακίων, τα έξοδα θα είναι αρκετά, φοβάμαι... Ξέρει κανείς με βεβαιότητα;

Αντιλαμβάνομαι τα περί αλλαγής γεωμετρίας, αλλά δεν με προβληματίζουν, πιστεύω πως αυτά αφορούν όσους οδηγούν στα όρια, εγώ πιθανότατα δεν θα έχω κανένα λόγο ανησυχίας.

Κάτι παρόμοιο σκοπεύω να ψάξω και με το ύψος της σέλας, δεν θέλω να ακουμπάω με τις μύτες κάτω και ίσως με ρύθμιση προφόρτισης καταφέρω να κατεβάσω τη σέλα 1-2 εκ. , δεδομένου μάλιστα ότι για λόγους αρχής δεν παίρνω δεύτερο άτομο πάνω. Η γνώμη σας;

periklisk
21/02/2005, 16:51
Το σημαντικότερο θέμα που έχεις να αντιμετωπίσεις είναι η αλλαγή της γεωμετρίας.....

Επειδή η τιμονόπλακα είναι τέρμα πάνω στα καλάμια θα πρέπει να τιην κατεβάσεις τουλάχιστον 1 εκατοστό (ή και περισσότερο...) Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να κάνεις τη γεωμετρία αρκετά πιο γρήγορη, πράγμα που δεν ξέρω αν θα σου αρέσει....

Υπάρχει βέβαια και η λύση να βρεις άλλα κλιπ ονς τα οποία πιάνουν μεν στην θέση που είναι τώρα, αλλά η τελική θέση τους είναι στο ίδιο ύψος ή/και πάνω από την τιμονόπλακα.... εδώ θα πρέπει να δεις και την περίπτωση να μην μπορείς να στρίβεις το τιμόνι μέχρι τέρμα γιατί θα "βρίσκει" στο φέρινγκ!

Σε κάθε περίπτωση θα έχεις να αντιμετωπίσεις δύο θεματάκια ακόμα..... Την (έστω και μικρή) μεταφορά του κέντρου βάρους αφού θα κάθεσαι πιο όρθιος και το μήκος των καλωδίων και λοιπών περιφερειακών.....

Ότι και να κάνεις κάνε το με προσοχή για να μη βαράς το κεφάλι σου στον τοίχο μετά.....

gdevelek
21/02/2005, 17:35
Δεν νομίζω ότι η αλλαγή της γεωμετρίας είναι κάτι τόσο κρίσιμο, σκεφτείτε ότι τα μηχανάκια αυτά τα καβαλάνε άτομα από 65 ως 100 κιλά και από 1.70 ως 1.90 ύψος, οπότε υπάρχουν ανοχές για αλλαγές στη γεωμετρία (η οποία προφανώς αλλάζει και από τις σωματομετρικές διαστάσεις του αναβάτη).

Για την προφόρτιση/κατέβασμα σέλας κάποιο σχόλιο ή ιδέα;;

Μήτσος1
21/02/2005, 22:54
Τέτοιες αλλάγες είναι αλλαγές σε βασικά θέματα φιλοσοφίας των SS, και συνεπώς κι'εγώ πιστεύω οτι θα έπρεπε να κοιτάξεις για κανένα άλλο μοντέλο μοτοσυκλέτας, και να αφήσεις τα SS στην άκρη.

Τα Fazer, SV, TDM κλπ-κλπ για παράδειγμα είναι μια χαρά μοτοσυκλέτες, με αξιοπρεπέστατες επιδόσεις που σε "στήνουν" πιο "όρθιο" πάνω στη σέλα σε σύγκριση με ένα SS.

Σκέψου τα κι'αυτά, αξίζουν το κόπο.

gdevelek
21/02/2005, 23:58
Φίλε μου σωστά τα λές για fazer κλπ., αλλά έλα που η καρδιά μου λέει SS, κι αν δεν ακούσουμε την καρδιά μας, τι θα ακούσουμε;;;

Η fz6 δεν μου άρεσε που την οδήγησα στην έκθεση, μου φάνηκε πολύ παρόμοια με τη δικιά μου, και η διαφορά δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τα 4500 τουλάχιστον που θα χρειαστούν στην ανταλλαγή. Και την είχα ως πρώτη επιλογή ως πριν μια εβδομάδα.

Η TDM900 μου άρεσε πολύ ως κινητήρας, ροπάτος και αρχοντικός, αλλά θα περάσουν 1-2 χρόνια για να πέσει ως μεταχειρισμένο στα λεφτά που θέλω να δώσω για νέα μηχανή, και είναι κρίμα να πάρω την 850 όταν η νέα έχει 8 κιλά λιγώτερα και 9 άλογα περισσότερα, και είναι και πιο όμορφη. Εξάλλου όπως έγραψα δεν τη βρίσκω με τη στάση οδήγησης, παραείναι λουσάτη.

Τώρα κοιτάζω CBR600F4 (στην οποία κουμπώνω σαν να φτιαχτήκαμε ο ένας για τον άλλο), GSX-750R, Fireblade και VTR σε μοντέλα προ του 2000. Στις τρεις τελευταίες είναι που θέλω να ψάξω ύψωμα τιμονιού και χαμήλωμα σέλας. Κοιτάζω πάνω από 600 κεκ γιατί θέλω να την κρατήσω για μερικά χρόνια, και κρίνοντας από την fz6 και την daytona650 που δοκίμασα, δεν με βλέπω να κρατάω 600άρα για πάνω από 2 χρόνια.

Ορίστε, κατάθεση ψυχής σας έκανα, δώστε καμιά λύση...

;)

DimST
22/02/2005, 07:42
Γίνεται, αλλά όπως έγραψαν και τα παιδιά παραπάνω πέραν του ενδεχόμενου να κληθείς να αλλάξεις καλωδιώσεις σίγουρα θα αλλάξει η συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας.

Και μπορεί να μην καταλάβεις κάτι σε μια διαφορά της τάξης του ενός πόντου αλλά έχω την εντύπωση πως για να μπούν τα κλιπονς απο πάνω η τιμονόπλακα θα πρέπει να κατέβει αρκετά πάνω απο τους δυο πόντους κάτι που σίγουρα θα είναι σε θέση να αλλάξει αρκετά την συμπεριφορά της σε συγκεκριμένες καταστάσεις.

Α. Προτείνω να ψαχτείς σε φόρουμς που ασχολούνται με τα συγκεκριμένα μοντέλα, είμαι σίγουρος πως θα βρείς πληροφορίες.

β. Ενδέχεται κάποιοι να σου προτείνουν τα helibars, είναι μάρκα κλιπονς που "σηκώνουν" την θέση οδήγησης ΧΩΡΙΣ να είναι απαραίτητη η αντικατάσταση των καλωδίων στην μοτοσυκλέτα (σύμφωνα πάντα με τον κατασκευαστή!). Μεγάλο αρνητικό τους είναι η τιμή αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις τα σχόλια των αναβατών που είχαν πρόβλημα και τα αγόρασαν είναι θετικά.

Δες τα παρακάτω urls

http://www.helibars.com/
Οfficial σελίδα

http://laudeman.com/hondavfr/helibars1.html
Απο σελίδα ιδιοκτήτη VFR

http://www.mickhone.com.au/Helibars/Honda/Listings.htm
Μαγαζί US με τιμές και φώτο

http://store.azmusa.com/helibars.html
Μαγαζί και εδώ

sniper
22/02/2005, 09:04
Δεν νομίζω ότι η αλλαγή της γεωμετρίας είναι κάτι τόσο κρίσιμο, σκεφτείτε ότι τα μηχανάκια αυτά τα καβαλάνε άτομα από 65 ως 100 κιλά και από 1.70 ως 1.90 ύψος, οπότε υπάρχουν ανοχές για αλλαγές στη γεωμετρία (η οποία προφανώς αλλάζει και από τις σωματομετρικές διαστάσεις του αναβάτη).

Για την προφόρτιση/κατέβασμα σέλας κάποιο σχόλιο ή ιδέα;;

Βλέπω ότι ορισμένα θέματα τα περνάς πολύ επιδερμικά....

Η προφόρηση του πίσω δεν έχει φτιαχτεί για να κατεβένει ή να ανεβαίνει το ύψος της σέλας αλλά για να αλλάζει η σκληρότητα του πίσω ελατηρίου.... Αν την μαλακώσεις πολύ για να ακουμπάς καλά κάτω το πίσω σε γρήγορη οδήγηση θα βουλιάζει και άρα θα πηγαίνεις στα όρια τα δικά σου ή της μηχανής ή του δρόμου...

Αν τώρα η καρδούλα σου θέλει SS τότε μάθε να την οδηγείς όπως έχει φτιαχθεί.... εκτός κι αν θες SS απλά και μόνο για να έχεις SS...

Όσο για τα 750 και 900 που είδα πιο πάνω και βλέποντας ότι έχεις SF καλά θα ήταν να προσγειωθείς λίγο και να προσέξεις πάρα πολύ τι θες και τι μπορείς να οδηγήσεις.....

Γιατί αν πάρεις Fireblade και της σηκώσεις τα κλιπόν για να είσαι "άνετος" και της χαλαρώσεις την προφόρτηση... και δεδομένης της "λίγης" (σόρρυ αν κάνω λάθος) εμπειρίας σου τότε και επικίνδυνο είναι αλλά και στο κλίμα της εποχής.... Για τα καρναβάλια....

:smokin:

alex14
22/02/2005, 09:09
Εγω το εχω ψαξει το θεμα για το δικο μου το οποιο εχει απο τις χειροτερες θεσεις οδηγησης και δεν γινεται τιποτα. Εαν τα βαλω πανω απο την τιμονοπλακα βρσκει στο fairing και αλλαζει πολυ και την γεωμετρια και εαν τα φερω πιο κοντα βρισκουν στο ρεζερβουαρ.

:beer:

DimST
22/02/2005, 09:57
Δεν διαφωνώ με τον sniper, η αγορά ss μοτοσυκλέτας οφείλει και πρέπει να γίνεται σηνειδητά. Οι συμβιβασμοί που θα κληθείς να κάνεις είναι δεδομένοι.
Τα περιθώρια των μοτοσυκλετών είναι πολύ μεγάλα τα γκάζια πολλά και σε λάθος χέρια επικίνδυνα.

Σίγουρα δεν είναι να παίζεις με κάποια πράγματα. Σκέψου καλά τι χρήση επιφυλάσεις στο x-ψ SS που σου αρέσει, σε τελική υπάρχουν και πιο ημί-ss μηχανάκια λιγότερα άκαμπτα - απόλυτα.

Το οτι θα το φέρεις στα μέτρα σου ενδέχεται (το ξαναλέω) να αλλάξεις στοιχεία της μοτοσυκλέτας που θα την κάνουν ιδιαίτερα επικίνδυνη, ειδικά η πίσω ανάρτηση αν ειναι σούπα μπορεί και ένα απλό παντιλίκι να καταλήξει σε τραγωδία (και δεν υπερβάλλω).

Λιγότερη αίσθηση του μπροστινού (απο το πιο ψηλό τιμόνι), μείωση ίχνους με κατέβασμα τις πλάκες (πολύ πιο ευαίσθητο τιμόνι, λιγότερο σταθερό στην ευθεία), πιο μπροστόβαρη κατανομής της μοτο (απότομο ευαίσθητο μπροστινό), μικρότερη διαδρομή πίσω ανάρτησης απο λίγη προφόρτησης-μείωση ύψους (έντονα κουνήματα σε ανοίγματα του γκαζιού, σε οριακές καταστάσεις η χαρά του τανκ σλάπινγκ => άσχημη πτώση)

Σκέψου λίγο περισσότερο τι την θές την SS. Διότη αν την θές για SS χρήση (πράγμα πολύ φυσιολογικό!), οι αλλαγές στο στήσιμο δεν έχουν λόγο, απλά πρέπει να συμβιβαστείς :smilea:

gdevelek
22/02/2005, 10:10
Τα περί προφόρτισης δεν τα ήξερα, θα κοιτάξω αν υπάρχει άλλος τρόπος χαμηλώματος της σέλας.

Τα περί μεγάλων κυβικών σε σχέση με τα 400 που καβαλάω τώρα, δεν τα πιστεύω πλέον, γιατί πολύ απλά δοκίμασα την Daytona 650 με τα υπερδιπλάσια άλογα και εκεί που περίμενα να με ενθουσιάσει με την δύναμή της και την πήγαινα στην αρχή σαν φλώρος μην τυχόν "σηκωθεί", τελικά μου φάνηκε πολύ ήπια και στρωτή μέχρι τις 8000 στροφές, σε βαθμό που να αναρωτιέμαι πού πήγαν τόσα αλόγατα, άρα μάλλον δεν θα έχω πρόβλημα να ελέγξω τα μεγαλύτερα κυβικά. Σημειώνω πως κάποιος μηχανικός μου είχε πει πως αν ανέβω σε CBR600 και φτάσω τις 5500-6000, θα λέω "τι γίνεται εδώ πέρα!!!" έκπληκτος από τη δύναμη της μηχανής, ε, αυτό δεν έγινε με την Daytona, σε καμία περίπτωση.

Το ότι θέλω SS είναι βέβαιο, αλλά δεν μου αρέσει καθόλου η ιδέα να πάρω παπί για την πόλη, οπότε πρέπει το μηχανάκι να είναι στοιχειωδώς all-round. Μάλιστα σκέφτομαι και το ενδεχόμενο να μην πουλήσω την SF και να την κρατήσω για την πόλη, παίρνοντας μια SS των 5000Ε.

Το καρναβάλι δεν καταλαβαίνω πού το βλέπεις, μάλλον τίθεται θέμα ορθότητας των τροποποιήσεων με τη fireblade, αλλά δεν θα κινηθώ χωρίς περισσότερη κουβέντα με γνώστες, ούτε θα κάνω τροποποιήσεις του κεφαλιού μου, ο μηχανικός μου είναι ιδιαίτερα έμπειρος και έμπιστος και αν δεν πει το ΟΚ δεν θα κάνω τίποτε.

Ευχαριστώ τον DimST για την αναλυτική απάντηση. Έχω και γω ακούσει για τα Moto bar risers, μάλλον αυτά εννοείς και σύ.

sniper
22/02/2005, 10:25
Τα περί προφόρτισης δεν τα ήξερα, θα κοιτάξω αν υπάρχει άλλος τρόπος χαμηλώματος της σέλας.

Τα περί μεγάλων κυβικών σε σχέση με τα 400 που καβαλάω τώρα, δεν τα πιστεύω πλέον, γιατί πολύ απλά δοκίμασα την Daytona 650 με τα υπερδιπλάσια άλογα και εκεί που περίμενα να με ενθουσιάσει με την δύναμή της και την πήγαινα στην αρχή σαν φλώρος μην τυχόν "σηκωθεί", τελικά μου φάνηκε πολύ ήπια και στρωτή μέχρι τις 8000 στροφές, σε βαθμό που να αναρωτιέμαι πού πήγαν τόσα αλόγατα, άρα μάλλον δεν θα έχω πρόβλημα να ελέγξω τα μεγαλύτερα κυβικά. Σημειώνω πως κάποιος μηχανικός μου είχε πει πως αν ανέβω σε CBR600 και φτάσω τις 5500-6000, θα λέω "τι γίνεται εδώ πέρα!!!" έκπληκτος από τη δύναμη της μηχανής, ε, αυτό δεν έγινε με την Daytona, σε καμία περίπτωση.

Το ότι θέλω SS είναι βέβαιο, αλλά δεν μου αρέσει καθόλου η ιδέα να πάρω παπί για την πόλη, οπότε πρέπει το μηχανάκι να είναι στοιχειωδώς all-round. Μάλιστα σκέφτομαι και το ενδεχόμενο να μην πουλήσω την SF και να την κρατήσω για την πόλη, παίρνοντας μια SS των 5000Ε.

Το καρναβάλι δεν καταλαβαίνω πού το βλέπεις, μάλλον τίθεται θέμα ορθότητας των τροποποιήσεων με τη fireblade, αλλά δεν θα κινηθώ χωρίς περισσότερη κουβέντα με γνώστες, ούτε θα κάνω τροποποιήσεις του κεφαλιού μου, ο μηχανικός μου είναι ιδιαίτερα έμπειρος και έμπιστος και αν δεν πει το ΟΚ δεν θα κάνω τίποτε.

Ευχαριστώ τον DimST για την αναλυτική απάντηση. Έχω και γω ακούσει για τα Moto bar risers, μάλλον αυτά εννοείς και σύ.

Το τι μπορεί να κάνει μια SS καλά θα ήταν να τα αναθεωρήσεις λίγο εφόσον δεν έχεις καβαλήσει μία σε "κανονικές" συνθήκες....

Το να καβαλήσεις μία SS 600 σε τεστ ride και μάλιστα στο συγκεκριμένο που αναφέρεσαι είναι μαγική εικόνα χωρίς εικόνα...

Σε καμμία περίπτωση δεν μπορείς να φανταστείς πως θα συμπεριφερθεί μια SS 600 στις 9.550-14.000 στροφές, την συμπεριφορά της στις στροφές, στο πίσω ή μπροστά άγριο φρενάρισμα..... και μια και μιλάς για 750 και 900 ακόμα χειρότερα...

Σε καμμία περίπτωση δεν θέλω να σε αποθαρρύνω από το να πάρεις SS.. απλά βλέπω ότι δεν θες να διαθέσεις και πολλά λεφτά.... μια απαλή πτώση με SS όμως να την υπολογίζεις στα 1,5 με 2 χιλιάρικα σε πλαστικά και άλλα μπιχλιμπίδια που έχουν επάνω...

Σκέψου και πράξε..

RapidShade
22/02/2005, 10:29

Δεν ξέρω από τεχνικά σημεία πολλά πράγματα
για το Daytona που αναφέρεις, ξέρω
όμως και μπορώ να εκφέρω μια γνώμη
σχετικά με την εντύπωση που μου
έδωσε στο test ride της έκθεσης...

είναι μια μούφα, δεν πάει μία και γενικά
αν και ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ, μόνο αυτό πιστεύω
μπορεί να δώσει, το SS το έχει μόνο στα
χαρτιά από άποψη επιδόσεων, δεν περίμενα
να "τρομάξω" από τη δύναμη, αλλά
όχι και να το "παρακαλάω" να πάει

Τελείως απρόθυμη μου φάνηκε... τέσπα
από κάποιους περισσότερο καταρτισμένους
άκουσα ότι δουλεύει αρκετά ψηλά
και απλά δεν μπόρεσα να το δώ λόγω
πέριορισμών χώρου/συνθηκών κλπ...

Οπότε θα σου έλεγα να ΜΗΝ κρίνεις
τα όλα SS, βασιζόμενος την οδηγική
εμπειρία μιας φοράς...και μάλιστα με
αυτό το συγκεκριμένο μοτέρ...

Δοκίμασε ένα CBR 600RR, ένα R6, ένα 636 και
θα διαπιστώσεις ότι άλλα τα μάτια
του λαγού, κι άλλα της κουκουβάγιας...

Φιλικά,

Rapid

idi
22/02/2005, 10:33
Μιας και ανέφερες το 636...

Μην ανεβαίνετε σε test ride σε kawasakiα, αν απο πριν δεν ειστε διατεθειμένοι να τα αγοράσετε...

Ειναι εξαιρετικά εθιστικά τα μαμημενα!!!!!!!

Trust me…. Θα τρέχετε στις τραπεζες μετα...

RapidShade
22/02/2005, 10:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
Μιας και ανέφερες το 636...

Μην ανεβαίνετε σε test ride σε kawasakiα, αν απο πριν δεν ειστε διατεθειμένοι να τα αγοράσετε...

Ειναι εξαιρετικά εθιστικά τα μαμημενα!!!!!!!

Trust me…. Θα τρέχετε στις τραπεζες μετα...

Υπήρχε περίπτωση να μην ακουστεί
το σύνηθες: πρρρρρρρ....
και να μην πεταχτείς σαν την πορδή;;;
(λέγοντας κάτι ΑΣΧΕΤΟ)....

Απάντηση: ΟΧΙ!

:evil:

idi
22/02/2005, 10:38
σε κλανω :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :rotflmao:

DimST
22/02/2005, 10:42

Καλή λύση είναι το σκάψιμο της σέλας, έχει ένα όριο όμως και εκεί, ειδικά μάλιστα στα SS τελευταίας 5εατίας οι σέλες είναι ήδη φλούδες οπότε και δεν παίζει.

Τα περί μεγάλων κυβικών σε σχέση με τα 400 που καβαλάω τώρα, δεν τα πιστεύω πλέον... Σημειώνω πως κάποιος μηχανικός μου είχε πει πως αν ανέβω σε CBR600 και φτάσω τις 5500-6000, θα λέω "τι γίνεται εδώ πέρα!!!" έκπληκτος από τη δύναμη της μηχανής, ε, αυτό δεν έγινε με την Daytona, σε καμία περίπτωση.

Κοίταξε, να ξέρεις πως τα 600 αρχίζουν να δουλεύουν πάνω απο τις 7.000σαλ οπότε θεωρώ πως είναι πολύ πιθανό να μην είδες τίποτα στο τέστ ράηντ. Με το δεδομένο οτι το daytona600 ήταν απο τα πιο αδύναμα στις χαμηλές-μεσαίες στροφές πιστεύω πως το 650 είναι μία φάση 636... ψιλοπράγματα δηλαδή. Καλά μην περιμένεις να τρομάξεις, αλίμονο, ξέρεις να οδηγείς, ούτε πιστεύω πως τα 600 έχουν τρελό γκάζι και δεν θα τα βγάλεις πέρα μαζί τους. Γνωρίζοντας να οδηγείς μπορείς να οδηγήσεις τα πάντα, ένα 1000 θα σε ενθουσιάσει... δεν θα σε χλωμιάσει. Όταν χτυπήσεις στόπ απο γερό άνοιγμα τρίτης (1000cc) τότε ναι, θα χλωμιάσεις :D

SS των 5000Ε? Δεν υπάρχουν και πολλά σε αυτά τα λεφτά... ακόμα και στα 600cc δύσκολα

....ο μηχανικός μου είναι ιδιαίτερα έμπειρος και έμπιστος και αν δεν πει το ΟΚ δεν θα κάνω τίποτε...

σωστός

...τίποτα. Ναι αυτά εννοώ και απ'όσο γνωρίζω κάνουν αρκετά καλή δουλειά.
Τα κλιπ'ονς θα μείνουν κάτω απο την πλάκα, θα αλλάξει η γωνία τους και θα σηκωθεί η θέση οδήγησης αυτούς τους κρίσημους πόντους που ζητάς.

Καλές αγορές.

gdevelek
22/02/2005, 11:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από RapidShade

Οπότε θα σου έλεγα να ΜΗΝ κρίνεις
τα όλα SS, βασιζόμενος την οδηγική
εμπειρία μιας φοράς...και μάλιστα με
αυτό το συγκεκριμένο μοτέρ...

Δοκίμασε ένα CBR 600RR, ένα R6, ένα 636 και
θα διαπιστώσεις ότι άλλα τα μάτια
του λαγού, κι άλλα της κουκουβάγιας...

Φιλικά,

Rapid

Φυσικά υπάρχουν και άλλα SS και δέχομαι ότι θα είναι και πιο "άγρια" από τη Daytona, αλλά δεν έχω ευκαιρίες να τα οδηγήσω αφού δεν έχω φίλους με μηχανές (ή μάλλον οι δύο που έχω έχουν TDM και SF οπότε δεν μετράνε). Μετά από 2.5 χρόνια και 15.000χλμ. με τη SF, χρειάστηκε να πάω στην έκθεση για να ανεβώ σε άλλο μηχανάκι από το δικό μου.

Έτσι αναγκάζομαι να βασιστώ σ' αυτή την πολύ περιορισμένη εμπειρία της έκθεσης. Πάντως αν μείνω στα 600 κυβικά η επιλογή είναι δεδομένη, το F4.

sniper
22/02/2005, 11:40
..........Μετά από 2.5 χρόνια και 15.000χλμ. με τη SF, χρειάστηκε να πάω στην έκθεση για να ανεβώ σε άλλο μηχανάκι από το δικό μου.

Έτσι αναγκάζομαι να βασιστώ σ' αυτή την πολύ περιορισμένη εμπειρία της έκθεσης. Πάντως αν μείνω στα 600 κυβικά η επιλογή είναι δεδομένη, το F4.

Λίγη εμπειρία....

Και λίγα τα λεφτά που διαθέτεις πάντως.... συντήρηση, ζημιές κλπ κοστίζουν πάρα πολύ σ' αυτή την κατηγορία....

Δεν είναι Commuter bikes τα SS.... μόνο για λάστιχα θες 400+ τον χρόνο... και αν αρχίσεις και τίποτα βόλτες.... άστα να πάνε :wave2:

free rider
23/02/2005, 05:57
Εγώ πάλι υπερασπίζομαι την άποψη ότι ο καθένας πρέπει να είναι ελεύθερος να κάνει όποια μετατροπή θέλει και έχει την διάθεση να κάνει στην μηχανή του..
Φυσικά λαμβάνοντας υπ όψιν την αλλαγή της συμπεριφοράς και ίσως της χρήσης κατόπιν της μετατροπής..

Τώρα μήπως δεν κατάλαβα καλά αλλά ο φίλος μας μάλλον θέλει να φτιάξει ένα street fighter?

Στα εφτάμισι και στα χιλιάρια…δεν βάζουν ψηλό τιμόνι και κάνουν άλλες μετατροπές αλλαγή της πίσω ρόδας βαψίματα προβολείς αναρτήσεις και πάει λέγοντας….

Είναι δαπανηρή και κουραστική προσπάθεια αλλά όποιος έχει το μεράκι καλώς πράτει…

free rider
23/02/2005, 06:00
τώρα για να είμαι ειλικρινής δεν έχω φανταστεί ενα F4 με τιμόνι απο ΧΤ αλλά ενα προσχέδιο της κατασκευης με photoshop θα είχε ενδιαφέρον..

sniper
23/02/2005, 10:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από free rider
Εγώ πάλι υπερασπίζομαι την άποψη ότι ο καθένας πρέπει να είναι ελεύθερος να κάνει όποια μετατροπή θέλει και έχει την διάθεση να κάνει στην μηχανή του..
Φυσικά λαμβάνοντας υπ όψιν την αλλαγή της συμπεριφοράς και ίσως της χρήσης κατόπιν της μετατροπής..

Τώρα μήπως δεν κατάλαβα καλά αλλά ο φίλος μας μάλλον θέλει να φτιάξει ένα street fighter?

Στα εφτάμισι και στα χιλιάρια…δεν βάζουν ψηλό τιμόνι και κάνουν άλλες μετατροπές αλλαγή της πίσω ρόδας βαψίματα προβολείς αναρτήσεις και πάει λέγοντας….

Είναι δαπανηρή και κουραστική προσπάθεια αλλά όποιος έχει το μεράκι καλώς πράτει…

Δεν διαφώνησε κανείς με αυτό αλλά εδώ ο φίλος δεν νομίζω ότι θέλει να φτιάξει streetfighter... Το αντίθετο μάλιστα... προσπαθεί να κάνει μια μηχανή που από την φύση της είναι άβολη σε όχημα καθημερινής μετακίνησης και μάλιστα με πολύ μικρό κόστος...

5.000 είπε ότι διαθέτει... οπότε ξεχνάει την F4 και κοιτάει για F3 και πίσω.....

gdevelek
23/02/2005, 12:08
Δεν θέλω streetfigher, αφού ήδη έχω. Επίσης καρατιμόνα δεν πρόκειται να βάλω, είναι εντελώς ακραίο και κακαίσθητο.

Θέλω SS αλλά "πολιτισμένο", όπως ακριβώς το F4, σε αντιπαράθεση με το RR που γεννήθηκε για την πίστα (όπατις!!)

Να σας δώσω άλλο ένα παράδειγμα, είδα προ ολίγου στη Στουρνάρη μια Thunderace. Πάνω από την τιμονόπλακα τα clipons, αλλά και πάλι η τελική θέση του τιμονιού ήταν ψηλά σεεσχέση με τη σέλα, όπως περίπου και της F4. Επίσης η σέλα ήταν χαμηλά, όπως και της SuperFour, σίγουρα κάτω από τα 80εκ.. Φαίνεται πως τα τελευταία 4-5 χρόνια αγρίεψαν οι κατασκευαστές και τις έκαναν "κώλος πάνω-κεφάλι τάπα". Ένα άλλο καλό που είδα στη μηχανή ήταν ότι είχε θέση για μανιτάρια. Βέβαια την είχα ήδη στα υπόψιν τη μηχανή, δεν τη γνώρισα τώρα, και λόγω παλαιότητας τη βρίσκει κανείς και κάτω από 6000Ε... Μόνο που ζυγίζει 30κιλά πάνω από τα τωρινά 1000άρια. Βέβαια δεν μπορεί κανείς να τα έχει όλα.

sniper
23/02/2005, 13:40
Ε τότε αφού ξέρεις τι θέλεις, τι τα ήθελες εκείνα τα περί 750-900 και κάτω από την τιμονόπλακα κλπ κλπ;

Πάρε το thundercat (από λάθος μάλλον είπες Thunderace ε; ) να τελειώνουμε...... γιατί με 5Κ δεν πρόκειταινα βρεις f4 κι αν βρείς να την ξεψαχνίσεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!

Tip : Το SF δεν είναι streetfighter.... Commuter Bike είναι :winka:

free rider
23/02/2005, 14:03
Δεν θέλω streetfigher, αφού ήδη έχω. Επίσης καρατιμόνα δεν πρόκειται να βάλω, είναι εντελώς ακραίο και κακαίσθητο.

Θέλω SS αλλά "πολιτισμένο", όπως ακριβώς το F4, σε αντιπαράθεση με το RR που γεννήθηκε για την πίστα (όπατις!!)

Να σας δώσω άλλο ένα παράδειγμα, είδα προ ολίγου στη Στουρνάρη μια Thunderace. Πάνω από την τιμονόπλακα τα clipons, αλλά και πάλι η τελική θέση του τιμονιού ήταν ψηλά σεεσχέση με τη σέλα, όπως περίπου και της F4. Επίσης η σέλα ήταν χαμηλά, όπως και της SuperFour, σίγουρα κάτω από τα 80εκ.. Φαίνεται πως τα τελευταία 4-5 χρόνια αγρίεψαν οι κατασκευαστές και τις έκαναν "κώλος πάνω-κεφάλι τάπα". Ένα άλλο καλό που είδα στη μηχανή ήταν ότι είχε θέση για μανιτάρια. Βέβαια την είχα ήδη στα υπόψιν τη μηχανή, δεν τη γνώρισα τώρα, και λόγω παλαιότητας τη βρίσκει κανείς και κάτω από 6000Ε... Μόνο που ζυγίζει 30κιλά πάνω από τα τωρινά 1000άρια. Βέβαια δεν μπορεί κανείς να τα έχει όλα.

μ'ηπως αντί για thunderace θέλεις ενα thundercat???

εξακοσάρι πολιτισμένο είναι κι αυτό...

μα πάρα πολύ ...

:wave2: :wave2:

gdevelek
23/02/2005, 14:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Ε τότε αφού ξέρεις τι θέλεις, τι τα ήθελες εκείνα τα περί 750-900 και κάτω από την τιμονόπλακα κλπ κλπ;

Πάρε το thundercat (από λάθος μάλλον είπες Thunderace ε; ) να τελειώνουμε...... γιατί με 5Κ δεν πρόκειταινα βρεις f4 κι αν βρείς να την ξεψαχνίσεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!

Tip : Το SF δεν είναι streetfighter.... Commuter Bike είναι :winka:

Πρώτα-πρώτα διακρίνω ένα εκνευρισμό στα όσα γράφεις. Αν οι προβληματισμοί που θέτω σε ενοχλούν, απλά μην μπαίνεις στον κόπο να απαντήσεις, και είμαστε όλοι μια χαρά. Εθελοντικά λειτουργεί και αυτό και όλα τα φόρουμ.

Δεν έγραψα από λάθος Thunderace. Η Thundercat μου αρέσει, αλλά όπως έχω ήδη γράψει, φοβάμαι πως πολύ γρήγορα θα θελήσω περισσότερη δύναμη, και τότε θα αναγκαστώ να τη σκοτώσω, αφού η τιμή μεταπώλησής της είναι πολύ χαμηλή. Εξάλλο ο κινητήρας της είναι εντελώς ξεπερασμένος. Επίσης είναι ελάχιστες αυτές που προσφέρονται προς πώληση, και οι περισσότερες έχουν εκείνο το παρδαλό γκρι-κίτρινο χρώμα που μόνο τώρα το καρναβάλι ταιριάζει. Φυσικά αυτό είναι προσωπικό γούστο.

Από την άλλη η Thunderace ζυγίζει 198 κιλά στεγνή. Και, για να απαντήσω στην απορία σου, γι' αυτό ακριβώς κοιτάζω για gsx750r και fireblade, γιατί και σαφώς πιο δυνατές από 600άρι είναι και σχετικά ελαφρές.

Ξέρω πως μια F4 δεν βρίσκεται κάτω από 5500, δεν ισχυρίστηκα ποτέ κάτι διαφορετικό. Και ό,τι μου γυαλίσει θα το πάω στο μηχανικό μου να το ξεψαχνίσει, όπως έκανα και με το τωρινό μηχανάκι.

Τώρα για το αν το S4 είναι streetfigher... δεν ξέρω, έχεις υπόψη σου κανένα καθιερωμένο και αδιαμφισβήτητο ορισμό του τι είναι streetfigher; Την δικιά μου εικόνα για το τι είναι streetfigher το S4 την καλύπτει. Όσο για το τι είναι commuter bike, η καλύτερη απάντηση νομίζω πως είναι "το παπί"!.

Εξάλλου δεν κολλάω σε ταμπέλες, η κάθε μηχανή έχει το δικό της χαρακτήρα κι ας ανήκει στην ίδια κατηγορία με άλλες. Δες για παράδειγμα τη Thunderace και τη CBR1000RR, και οι δύο SS είναι, αλλά διαφέρουν πολύ.

sniper
23/02/2005, 14:55
Ρε φίλε; ελπίζω να μας κάνεις πλάκα!!!

Θες να δώσεις όχι πάνω από 5000 και να πάρεις και μηχανή στην κόψη της τεχνολογίας;

Και τι να το κάνεις; σε 2,5 χρόνια έχεις κάνει όσα έχω κάνει σε 5 μήνες.... Τα κλιπον δεν σου κάνουν, η θέση είναι ψηλή και δεν φτάνουν τα ποδαράκια σου κάτω, τα φώτα έιναι χαμηλά η ζελατίνα θαμπή....

Και δεν έχω καμμία όρεξη να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου αλλά το να πάρεις SS δεν είναι μία απόφαση σαν να διαλέγεις αυτοκίνητο... Na πάρω το σεντάν η το κουπέ; Το θες γιατι το γουστάρεις και θες να πηγαίνεις τουλάχιστον σβέλτα ή και να το βάζεις στην πίστα... Αλλιώς γιατι να το πάρεις;

Δεν θες προφανώς να ακούσεις όσα είπαν κι άλλοι εδώ μέσα.... από τα 45 άλογα ενός SF θες να πας στα 140+ ενός 1000 SS; Και με ποια λογική; δεδομένου ότι θα το κυκλοφορείς κυρίως μέσα στην πόλη...

Και έξω να το βγάλεις θα μπορέσεις να το πάς; Και είσαι διατεθιμένος για τις συνέπειες μιας πτώσης με "πολλά"; Απλές είναι οι ερωτήσεις απλές κι οι απαντήσεις....

gdevelek
23/02/2005, 15:12
Φιλαράκο άλλα γράφω και άλλα καταλαβαίνεις, οπότε άστο να πάει να χαθεί. Άσε που η διάθεσή σου είναι να πουλήσεις πείρα και μούρη και όχι να βοηθήσεις. Ακούς εκει "δε φτάνουν τα ποδαράκια σου κάτω"!! Ώπα ρε ψηλέ!! Τι καιρό κάνει εκεί πάνω;;;

Κατά τα άλλα δεν ήθελες να έλθεις και σε αντιπαράθεση μαζί μου... Φαντάσου δηλαδή και νά 'θελες... θα με έτρωγε η μαύρη μαρμάγκα...

Ευτυχώς 1-2 άτομα που απάντησαν στην αρχική ερώτησή μου είχαν κάτι ουσιαστικό να προτείνουν, και με ευγενικό τρόπο.

Ευχαριστώ DimST & Free_rider.

free rider
23/02/2005, 15:17
Και είσαι διατεθιμένος για τις συνέπειες μιας πτώσης με "πολλά"; Απλές είναι οι ερωτήσεις απλές κι οι απαντήσεις....

εγω πάντως ρε Νικολάκη δεν είμαι με τίποτα διατεθιμένος να πεσω με πολλά...

μου αρέσει η ταχύτητα αλλά οταν τα χιλιόμετρα περνάνε τα 200 δεν συμφέρει μια πτώση...

ασε που δεν θα μείνει και τίποτα μετά....

free rider
23/02/2005, 15:18

μου αρέσει η ταχύτητα αλλά οταν τα χιλιόμετρα περνάνε τα 200 δεν συμφέρει μια πτώση...

φυσικά καταλαβαίνω οτι το λές για να προφυλάξεις ...

sniper
23/02/2005, 15:23
Φιλαράκο άλλα γράφω και άλλα καταλαβαίνεις, οπότε άστο να πάει να χαθεί. Άσε που η διάθεσή σου είναι να πουλήσεις πείρα και μούρη και όχι να βοηθήσεις. Ακούς εκει "δε φτάνουν τα ποδαράκια σου κάτω"!! Ώπα ρε ψηλέ!! Τι καιρό κάνει εκεί πάνω;;;

Κατά τα άλλα δεν ήθελες να έλθεις και σε αντιπαράθεση μαζί μου... Φαντάσου δηλαδή και νά 'θελες... θα με έτρωγε η μαύρη μαρμάγκα...

Ευτυχώς 1-2 άτομα που απάντησαν στην αρχική ερώτησή μου είχαν κάτι ουσιαστικό να προτείνουν, και με ευγενικό τρόπο.

Ευχαριστώ DimST & Free_rider.

Μαμά μου πέρνουν το παιχνίδι μου!!!!!

Εσύ μάλλον δεν θες να καταλάβεις... Εγώ εδώ μέσα έχω ίσως την λιγότερη πείρα...

Να στα πω πιο απλά... Θες να πάρεις SS και έχεις 5000.

Θες κανα 2 χιλιάρικα μόνο για εξοπλισμό γιατί αν καβαλάς SS και πας γρήγορα τότε η επιπτώσεις μιας πτώσεις είναι τραγικές - Θες καλές μπότες, καλό κράνος, καλό μπουφάν κλπ κλπ. Οπότε σου μένουν 3000 περίπου.....

Τι SS αγοράζεις; και αν σου πέσει κάτω και σου σπάσουν τίποτα πλαστικούλια; Θα το κυκλοφορείς γυμνό μέχρι να μαζέψεις τα πολλά που θα χρειαστούν για να την φτιάξεις...

Έκανα και κάτι ερωτήσεις αλλά μην τους δίνεις σημασία.... προφανώς τα έχεις σκεφτεί όλα γιατί τα ξέρεις όλα

sniper
23/02/2005, 15:24

Και τα 120 πολλά είναι όμως Χρήστο.... δεν είναι; και δεν πάς με τόσα; :wave2:

free rider
23/02/2005, 15:35
Και τα 120 πολλά είναι όμως Χρήστο.... δεν είναι; και δεν πάς με τόσα; :wave2:

Εχουμε θίξει ενα πολύ σοβαρό ζήτημα...
και ίσως θα έπρεπε να συζητηθεί ξεχωριστά σε κάποιο ποστ μόνο αυτό..

συμφωνώ οτι είναι πολλά μια και έχω εμπειρία πτώσης με χιλιόμετρα περίπου αυτά ...τα 100...
οταν μου μπλόκαρε μπροστινο δισκόφρενο...

οσο το θυμάμαι δεν θέλω να μου ξανασυμβεί...

απλά γενικότερα νομίζω οτι κατά την πτώση έχει μεγάλη σημασία η εμπειρία ..
δεν είναι τυχαίο που οι αναβάτες gp κάνουν προπόνηση σε πτώσεις θυμήσου τον rossi τι τούμπες έτρωγε στην αρχή...

πως κατάφερνε να επιβιώσει..??

Εκτός απο τα μαθήματα ασφαλούς και ίσως γρήγορης οδήγησης θα ήταν
καλό γενικότερα αν γίνονταν και μαθήματα συμπεριφοράς σε κατασταση πανικού οσο μπορούμε βέβαια...

sniper
23/02/2005, 15:44
ΟΚ ρε Χρήστο αλλά ο gdevelek θέλει να πάρει SS και απλά είπα κάποια πράγματα τα οποία δεν θέλει να καταλάβει....

Δηλαδή αν πέρνεις μια στροφή με 80-100 και σου φύγει για τον Α ή Β λόγο εσύ μπορεί να μην πάθεις κάτι αλλά η μηχανή δεν είναι σίγουρο αν θα επιβιώσει....

Όλα όσα λες σωστά, απλά θα πρέπει να ξέρουμε ότι τα πράγματα πάνω στην μηχανή δεν είναι θεωριτικά αλλά πραγματικά.... Θεωριτικά οδηγώ σαν τον Rossi και τίποτα δεν με ρίχνει κάτω γιατί Θεωρητικά έχω καλά αντανακλαστικά ξέρω όλη την θεωρία για το πως πάει με πολλά αλλά δυστυχώς στην πράξη δεν είναι έτσι...

Ας κάνει ότι αποφασίσει αλλά μην εμφανιστεί μετά και αρχίσει τα δεν ήξερα και δεν μου τα είπανε..... Εδώ συγκρίνει SF με FZ6 και τα βρίσκει παρόμοια.... Από κει και πέρα τι να πει κανείς.....

Αυτά :smokin:

hornet
23/02/2005, 15:50
Το προβλημα ειναι οτι τα test rides σε μερικες περιπτωσεις κανουν κακο και δεν εχουν να κανουν με την ουσια του πραγματος.
Γιατι βγαινουν λαθος αποτελεσματα απο υποψηφιους αγοραστες.Εννοειται οτι το fz6 δεν εχει σχεση καμια με το SF απλα λογω της ηλιθιας αυτοσχεδιας πιστας και του δερβεναγα μπροστα δεν μπορεις να ανοιξεις το μηχανακι με αποτελεσματα αμφιβολα για το μοντελο.

gdevelek
23/02/2005, 16:42
sniper έχεις παρεξηγήσει εντελώς την κατάσταση.

Πήγαινε παληκάρι μου στο πρώτο μήνυμα και κοίταξε τι ρωτώ γιατί φαίνεται πως το ξέχασες.

Πήγες; Ωραία.

Ρωτώ πουθενά τι μηχανάκι να πάρω; ΟΧΙ!

Ρωτώ πώς να το πηγαίνω; ΟΧΙ!

Έγραψα πουθενά πως μόλις πάρω ό,τι πάρω, θα πάω στο Μπράλο να το ξεσκίσω, ώστε να δικαιούσαι να μου πεις "Τι πας να κάνεις!";;; ΟΧΙ!

Έκανα δύο πολύ συγκεκριμένες τεχνικές ερωτήσεις, γνωρίζοντας πως πολλοί στο φόρουμ είναι ψαγμένοι και πολύ πιθανόν να έχουν κάτι να προτείνουν: τι μπορεί να γίνει για να ανεβεί λίγο το τιμόνι και να κατεβεί η σέλα, ώστε να έλθουν στα επίπεδα της F4, που όπως έγραψα με βολεύει πολύ στη στάση οδήγησης. Σ' αυτές τις ερωτήσεις περίμενα απαντήσεις και όχι πατρικές συμβουλές για το τι να πάρω και πώς θα το πηγαίνω και τι κινδύνους έχω.

Λες να μην ξέρω ότι τα πλαστικά σε πτώση σπάνε και είναι ακριβά; Λες να μην ξέρω ότι σε πτώση με πολλά παίζουν κυπαρρίσια; Λες να μην ξέρω πως χρειάζομαι σωστά ρούχα και κράνος; Γιατί, με ξέρεις και με έχεις δει ποτέ να οδηγώ με βερμούδα, Τ-shirt και μπαντάνα;;; Ή μήπως θεωρείς πως τα 180χ/ω που πιάνει η S4 είναι τόσα ώστε να μη χρειάζεται κανείς σωστά ρούχα;;; Στην τελική, νομίζεις πως γεννήθηκα χτες επειδή "σε 5 μήνες έχεις κάνει όσα χλμ έχω κάνει εγώ σε 2.5 χρόνια";;;

Το τι μου ταιριάζει είναι δικός μου λογαριασμός και δεν ζητώ καμιά βοήθεια για να το προσδιορίσω. Το πώς οδηγώ και τι πείρα έχω είναι επίσης δικά μου ζητήματα, και δεν σου πέφτει λόγος να τα σχολιάζεις και να τα κοροϊδεύεις.

Έγραψα πουθενά πως διαθέτω μόνο 5.000Ε;;; ΟΧΙ! Έγραψα μόνο ότι ίσως κρατήσω το S4 και πάρω κάτι φτηνό ως δεύτερο μηχανάκι με 5.000, αντί να δώσω το S4 και να πάρω κάτι ακριβώτερο. Αλλά φαίνεται πως διαβάζεις τα μηνύματα διαγωνίως.

Και ναι, το S4 και το FZ6 μέχρι τις 8.000 στροφές που το πήγα, για μένα μοιάζουν πολύ. Και "μοιάζουν" σημαίνει "μοιάζουν", όχι "είναι ίδια". Αν διαφωνείς, τράβα συγκρινέ τα, όπως ακριβώς και εγώ, ως τις 8000 στροφές. Έγραψα εξάλλου πως κάποιος μηχανικός με είχε προϊδεάσει για εκρηκτικές επιδόσεις πάνω από τις 5.500 στροφές στα 600άρια, και τίποτε τέτοιο δεν είδα, και, όπως έγραψαν κι άλλοι, μπαρούφες μου είχε πει ο μηχανικός. Αλλά είπαμε, άλλα γράφω, άλλα καταλαβαίνεις.

Τώρα τις ειρωνείες του τύπου "τα φώτα είναι χαμηλά και η ζελατίνα θαμπή", δεν θα τις σχολιάσω.

Τέλος.

Θάνος
23/02/2005, 17:36
Γνώμη μου gdevelek είναι ότι ζηλεύεις τα καλά των ss, αλλά ακόμα δεν έχεις χορτάσει αρκετά τη μηχανή ώστε να θυσιάσεις τις μακρυνές βόλτες και την οδήγηση στην πόλη προκειμένου να πάρεις ένα πιο απόλυτο μηχανάκι. Ίσως να φταίει ότι σε 2.5 χρόνια έχεις κάνει μόλις 15.000 χιλιόμετρα...

Δυστυχώς όμως αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να αποκτήσεις ss και αυτά που λες τώρα είναι λίγο επιστημονική φαντασία... Φυσικά αν υπάρχει όρεξη τα πάντα γίνοντα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς να το υπερασπίζεσαι και σαν κάτι το φυσιολογικό.

Καλύτερα είναι να πάρεις μία πραγματικά all around μηχανή και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή που το να πας στη δουλειά με ένα παπί δεν θα σου φαίνεται κακό και που οι μακρινές βόλτες δεν θα σου λένε πια και τίποτα ιδιαίτερο, τότε πάρε ένα ss να κάνεις το κέφι σου...

Όταν ανοίξεις το γκάζι σε ένα ss των 1xx αλόγων, νομίζω ότι αν δεν σκύψεις σχετικά μπροστά και δεν προσέξεις και λίγο, μπορεί να σου έρθει και στο κεφάλι. Εσύ τώρα θέλεις να σηκώσεις και τη θέση μεταφέροντας το κέντρο βάρους προς τα πίσω για να το κάνεις πιο φιλικό... Πάρε αυτό που σ'αρέσει όταν θα είσαι έτοιμος να κάνεις τους απαραίτητους συμβιβασμούς.

Τώρα συγγνώμη που δεν απάντησα κι εγώ στο τεχνικό μέρος της απορίας σου αλλά όλα σχετικά είναι...

gdevelek
23/02/2005, 18:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από Thanos_
Γνώμη μου gdevelek είναι ότι ζηλεύεις τα καλά των ss, αλλά ακόμα δεν έχεις χορτάσει αρκετά τη μηχανή ώστε να θυσιάσεις τις μακρυνές βόλτες και την οδήγηση στην πόλη προκειμένου να πάρεις ένα πιο απόλυτο μηχανάκι. Ίσως να φταίει ότι σε 2.5 χρόνια έχεις κάνει μόλις 15.000 χιλιόμετρα...

Κάτι μου λέει πως θα βγούν μερικοί και θα σου βάλουν τις φωνές που γράφεις πως τα SS δεν είναι κατάλληλα για μακρινές βόλτες... Όλα σχετικά είναι φίλε μου, και ταξίδι με παπί κάνεις, και στη δουλειά με το R1 πας, εξαρτάται τι σου κάνει κλικ.

Δυστυχώς όμως αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να αποκτήσεις ss και αυτά που λες τώρα είναι λίγο επιστημονική φαντασία... Φυσικά αν υπάρχει όρεξη τα πάντα γίνοντα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς να το υπερασπίζεσαι και σαν κάτι το φυσιολογικό.

Φίλε μου αν σκεφτόμουν έτσι δεν θα είχα πάρει ποτέ μηχανάκι. Από το ποδήλατο πήγα κατευθείαν στο S4 και τα κατάφερα μια χαρά, κι αυτό είναι πολύ πιο επικίνδυνο από το να πάω από το S4 σε ένα SS, είμαι βέβαιος πως θα συμφωνήσεις.

Καλύτερα είναι να πάρεις μία πραγματικά all around μηχανή και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή που το να πας στη δουλειά με ένα παπί δεν θα σου φαίνεται κακό και που οι μακρινές βόλτες δεν θα σου λένε πια και τίποτα ιδιαίτερο, τότε πάρε ένα ss να κάνεις το κέφι σου...

Οι all-round τύπου fazer δεν μου λένε τίποτε συναισθηματικά, αν πειστώ πως δεν μου κάνει το SS θα κάτσω στ' αυγά μου στο S4.

Όταν ανοίξεις το γκάζι σε ένα ss των 1xx αλόγων, νομίζω ότι αν δεν σκύψεις σχετικά μπροστά και δεν προσέξεις και λίγο, μπορεί να σου έρθει και στο κεφάλι. Εσύ τώρα θέλεις να σηκώσεις και τη θέση μεταφέροντας το κέντρο βάρους προς τα πίσω για να το κάνεις πιο φιλικό... Πάρε αυτό που σ'αρέσει όταν θα είσαι έτοιμος να κάνεις τους απαραίτητους συμβιβασμούς.

Αυτό θα το δεχόμουν μέχρι τη δοκιμή στην έκθεση. Είμαι γενικά συντηρητικός στις κινήσεις μου και, οδηγώντας προσεκτικά, δεν αισθάνθηκα τον παραμικρό κίνδυνο ανοίγοντας FZ6 & Daytona650 μέχρι τις 8.000 στροφές. Μα, θα μου πείς, μετά τις 8.000 γίνεται το γλέντι στα SS. Και θα σου απαντήσω "μα νομίζεις πως θα σπεύσω να γκαζώσω το μηχανάκι στις 13.000 στοφές σαν ξελιγωμένος πριν εξοικειωθώ με το γκάζι του;;;" Αν ήμουν τόσο ανεγκέφαλος θα είχα στουκάρει κάπου και το S4, τότε που ο καρπός μου δούλευε άγαρμπα και δεν μπορούσα να ρεγουλάρω το γκάζι. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα πρώτα περίπου 2.000χλμ με το S4 τα έκανα κάτω από τις 7.000 στροφές, έχοντας απόλυτη επίγνωση της απειρίας μου. Και τώρα πολύ σπάνια ξεπερνώ τις 9.000, π.χ. στο ταξίδι στις Μυκήνες, εκεί που οι σούπερ-προσεκτικοί του φόρουμ με προσπερνούσαν ξυστά από αριστερά και δεξιά, με τουλάχιστον +50χ/ω.

Τώρα, σε ό,τι αφορά το στήσιμο και το μοίρασμα του βάρους, αν τα πράγματα ήταν όσο απόλυτα τα περιγράφεις, θα ήταν αδύνατο να ανοίξει κανείς το γκάζι έχοντας δεύτερο άτομο πίσω. Στο κάτω-κάτω, τα moto bar risers που κυκλοφορούν στο εμπόριο δεν αποτελούν όργανα αυτοκτονίας, αυτοί που τα έχουν δοκιμάσει και τα επαινούν στις προσωπικές ιστοσελίδες τους χωρίς καμιά αναφορά σε επικινδυνότητα δεν είναι μάγοι.

Τώρα συγγνώμη που δεν απάντησα κι εγώ στο τεχνικό μέρος της απορίας σου αλλά όλα σχετικά είναι...

Δεν τρέχει τίποτε, σε καφενείο είμαστε...

Θάνος
23/02/2005, 18:32
Κάτι μου λέει πως θα βγούν μερικοί και θα σου βάλουν τις φωνές που γράφεις πως τα SS δεν είναι κατάλληλα για μακρινές βόλτες... Όλα σχετικά είναι φίλε μου, και ταξίδι με παπί κάνεις, και στη δουλειά με το R1 πας, εξαρτάται τι σου κάνει κλικ.

[B]

Φίλε μου αν σκεφτόμουν έτσι δεν θα είχα πάρει ποτέ μηχανάκι. Από το ποδήλατο πήγα κατευθείαν στο S4 και τα κατάφερα μια χαρά, κι αυτό είναι πολύ πιο επικίνδυνο από το να πάω από το S4 σε ένα SS, είμαι βέβαιος πως θα συμφωνήσεις.

[B]

Οι all-round τύπου fazer δεν μου λένε τίποτε συναισθηματικά, αν πειστώ πως δεν μου κάνει το SS θα κάτσω στ' αυγά μου στο S4.

[B]

Αυτό θα το δεχόμουν μέχρι τη δοκιμή στην έκθεση. Είμαι γενικά συντηρητικός στις κινήσεις μου και, οδηγώντας προσεκτικά, δεν αισθάνθηκα τον παραμικρό κίνδυνο ανοίγοντας FZ6 & Daytona650 μέχρι τις 8.000 στροφές. Μα, θα μου πείς, μετά τις 8.000 γίνεται το γλέντι στα SS. Και θα σου απαντήσω "μα νομίζεις πως θα σπεύσω να γκαζώσω το μηχανάκι στις 13.000 στοφές σαν ξελιγωμένος πριν εξοικειωθώ με το γκάζι του;;;" Αν ήμουν τόσο ανεγκέφαλος θα είχα στουκάρει κάπου και το S4, τότε που ο καρπός μου δούλευε άγαρμπα και δεν μπορούσα να ρεγουλάρω το γκάζι. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα πρώτα περίπου 2.000χλμ με το S4 τα έκανα κάτω από τις 7.000 στροφές, έχοντας απόλυτη επίγνωση της απειρίας μου. Και τώρα πολύ σπάνια ξεπερνώ τις 9.000, π.χ. στο ταξίδι στις Μυκήνες, εκεί που οι σούπερ-προσεκτικοί του φόρουμ με προσπερνούσαν ξυστά από αριστερά και δεξιά, με τουλάχιστον +50χ/ω.

Τώρα, σε ό,τι αφορά το στήσιμο και το μοίρασμα του βάρους, αν τα πράγματα ήταν όσο απόλυτα τα περιγράφεις, θα ήταν αδύνατο να ανοίξει κανείς το γκάζι έχοντας δεύτερο άτομο πίσω. Στο κάτω-κάτω, τα moto bar risers που κυκλοφορούν στο εμπόριο δεν αποτελούν όργανα αυτοκτονίας, αυτοί που τα έχουν δοκιμάσει και τα επαινούν στις προσωπικές ιστοσελίδες τους χωρίς καμιά αναφορά σε επικινδυνότητα δεν είναι μάγοι.

[B]

Δεν τρέχει τίποτε, σε καφενείο είμαστε...

Αν και δεν συμφωνώ στα περισσότερα απ'όσα γράφεις δεν έχει νόημα και να διαφωνήσω... Πολλά εξαρτώνται από το πώς βλέπει κανείς τα πράγματα...

Το ότι πήγες κατευθείαν στο s4 από το ποδήλατο σημαίνει ότι έχεις τη σχετική ευχέρεια στην οδήγηση ώστε μάλλον δεν θα προβληματιστείς στα πιο πολλά. Ωστόσο ένα πιο δυνατό μηχανάκι είναι ευκολότερο να σε οδηγήσει έστω και μία φορά στο λάθος που σίγουρα είναι πιθανό κάποτε να κάνεις όσο σίγουρος και συνετός να αισθάνεσαι. Μου κάνει εντύπωση που βασίζεσαι σε ένα απλό test drive... Τα χιλιόμετρα μαζεύονται πάαααρα πολύ γρήγορα χωρίς να το καταλαβαίνεις... Επιμένω ότι δεν είναι σωστό να "μαϊμουδιάσεις" ένα ss μηχανάκι με αυτό τον τρόπο.

Άσχετα απ'όλα αυτά όμως νομίζω ότι βαθειά μέσα σου ακόμα δεν είσαι ψυχολογικά έτοιμος για ss έστω και αν συναισθηματικά αισθάνεσαι ότι είσαι και μην το πάρεις στραβά αυτό... Πολλοί αισθανόμαστε έτσι...

gdevelek
23/02/2005, 19:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από Thanos_
Ωστόσο ένα πιο δυνατό μηχανάκι είναι ευκολότερο να σε οδηγήσει έστω και μία φορά στο λάθος που σίγουρα είναι πιθανό κάποτε να κάνεις όσο σίγουρος και συνετός να αισθάνεσαι. Μου κάνει εντύπωση που βασίζεσαι σε ένα απλό test drive... Τα χιλιόμετρα μαζεύονται πάαααρα πολύ γρήγορα χωρίς να το καταλαβαίνεις... Επιμένω ότι δεν είναι σωστό να "μαϊμουδιάσεις" ένα ss μηχανάκι με αυτό τον τρόπο.

Μα αυτό ισχύει για όλους! Πάντα υπάρχει η πιθανότητα του λάθους! Ίσα-ίσα, όσο περισσότερη αυτοπεποίθηση αισθάνεται κανείς, τόσο περισσότερη τόλμη δείχνει και καταλήγει να κινδυνεύει περισσότερο. Υπάρχει μονοπάτι αναβάθμισης που να σε οδηγεί στην απόλυτη ασφάλεια;;

Άσχετα απ'όλα αυτά όμως νομίζω ότι βαθειά μέσα σου ακόμα δεν είσαι ψυχολογικά έτοιμος για ss έστω και αν συναισθηματικά αισθάνεσαι ότι είσαι και μην το πάρεις στραβά αυτό... Πολλοί αισθανόμαστε έτσι...

Εντάξει γιατρέ! :wave2:

Πέρα από την πλάκα, αυτό που με προβληματίζει στα SS είναι:

- ότι το τιμόνι δεν κόβει, και δεν θα μπορώ να ελίσσομαι ανάμεσα σε σταματημένα κουτιά ώστε να βγω μπροστά στα κόκκινα φανάρια
- ότι σε ελαφριά πτώση η ζημιά στα πλαστικά δεν είναι καθόλου ελαφριά στο πορτοφόλι
- ότι πολύ δύσκολα ανεβοκατεβαίνει κανείς πεζοδρόμια για παρκάρισμα
- ότι σε συνθήκες κίνησης μπαίνει θέμα θέρμανσης και καταπόνησης
- ότι πολλές SS έχουν ψηλή σέλα και χαμηλό τιμόνι, με αποτέλεσμα καταπόνηση μέσης και καρπών σε συνθήκες πόλης, αλλά και λιγώτερη ασφάλεια, αφού δεν βάζει κανείς πόδι κάτω με την ίδια ευχέρεια. Προφανώς αυτή η ανησυχία βρίσκεται πίσω από τούτη την κουβέντα.

Τα παραπάνω μπορεί κάλλιστα να με αποτρέψουν από την αγορά SS, και όχι το πιο δυνατό μοτέρ. Γι' αυτό και εξετάζω το ενδεχόμενο να κρατήσω τη S4 και να πάρω δεύτερη.

Όπως βλέπεις οι προβληματισμοί μου έχουν πραγματιστική και όχι ψυχολογική βάση.

Xlitos
23/02/2005, 20:51
Αφού την μηχανή που θα πάρεις θες να την κρατήσεις χρόνια,τι λες για μια 1100XX του '99 ξέρω 'γω;Έτσι κι αλλιώς καυλόγκαζος δεν είσαι οπότε μια χαρά!Μετα/σμένη μπορείς να βρεις σε πολύ καλή τιμή,θα έχεις και γκάζι και άνεση,αρκετά σπορ μηχανάκι και δεν θα σε απασχολήσει ξανά το θέμα SS.Το λεω γιατί σε κόβω ότι θα το μετανιώσεις αν πάρεις ακραίο μηχανάκι. :D
Φυσικά και η F4 καλή σκέψη,απλά εγώ μετά το μηχανάκι σου θα έψαχνα ΡΟΠΗ.

Για την πόλη μπορείς να πάρεις κανα παλιό,φτηνό ον-off 250. :smilea:

gdevelek
23/02/2005, 21:14
Σε 1100ΧΧ πολύ πιθανό να καταλήξω σε μερικά χρόνια, τώρα θα μου έπεφτε πολύ ογκώδης και βαριά, δεν είμαι έτοιμος. Πάντως μου αρέσει πάρα πολύ, αυτό είναι σίγουρο. Είδα μια στον Μπαξεβάνη με 7700Ε τις προάλλες και μου μπήκαν ιδέες.... :rolleyes:

250 on-off δεν με ενδιαφέρει αφού είναι όλα πολύ ψηλά. Αν είναι να έχω δύο μηχανάκια, το "μικρό" θα είναι το S4 που έχω και που το αγαπώ ιδιαίτερα αφού είναι το πρώτο μου δίκυκλο και μου έχει χαρίσει πολύ όμορφες στιγμές.

Xlitos
23/02/2005, 23:35
...οπότε ούτε το VFR θα σου κάνει...οπότε...

9251

Xlitos
23/02/2005, 23:37
...

9252

gdevelek
23/02/2005, 23:48
Α γειά σου!

Δε μου λες, σου περισσεύει κανένα; (και F3 να είναι δε με πολυχαλάει, αν είναι να σε απαλλάξω από ένα περιττό βάρος, θα το κάνω το ψυχικό...)

gdevelek
23/02/2005, 23:53
Η βέφα είναι λίγο περισσότερο στα μέτρα μου, και έχει και την αίγλη του διαφορετικού με τις τόσες διαφορές της από ένα τυπικό SS, αλλά με τα 30 περίπου έξτρα κιλά σε σχέση με το CBR600 καταλήγει να προσφέρει παρόμοιες επιδόσεις με αυτό, και κοστίζει και αρκετά ακριβώτερα (για μοντέλα του ίδιου έτους).

Το VTR όμως το βλέπω θετικά, αν και πάλι πρέπει να δώ αν μπορώ να συμβιβαστώ με τη θέση οδήγησης κι αν είναι δυνατό να κατέβει λίγο η σέλα.

Τέλος πάντων, αρκετά με μένα και τις ανησυχίες μου, όταν τελικά πάρω κάτι θα σας γράψω πώς μου κάθεται.

:wave2:

Θάνος
24/02/2005, 00:26
Καλά, γιατρός δεν είμαι φυσικά, απλά στο είπα έτσι γιατί έχω ένα παρόμοιο προβληματισμό εδώ και κάμποσο καιρό...

Τέλος πάντων... δεν είναι αυτό το θέμα.

Εγώ θα σου έλεγα να πάρεις το μηχανάκι που σ'αρέσει και μην το σκέφτεσαι πολύ. Πάρ΄το όπως είναι και δοκίμασε το. Οι μηχανές είναι για να τις αλλάζουμε! Δεν σου κάνει; Σ'ένα χρόνο δώστην και έχασες ένα-δύο χιλιάρικα.

So what δηλαδή;

sniper
24/02/2005, 10:38
Η βέφα είναι λίγο περισσότερο στα μέτρα μου, και έχει και την αίγλη του διαφορετικού με τις τόσες διαφορές της από ένα τυπικό SS, αλλά με τα 30 περίπου έξτρα κιλά σε σχέση με το CBR600 καταλήγει να προσφέρει παρόμοιες επιδόσεις με αυτό, και κοστίζει και αρκετά ακριβώτερα (για μοντέλα του ίδιου έτους).

Το VTR όμως το βλέπω θετικά, αν και πάλι πρέπει να δώ αν μπορώ να συμβιβαστώ με τη θέση οδήγησης κι αν είναι δυνατό να κατέβει λίγο η σέλα.

Τέλος πάντων, αρκετά με μένα και τις ανησυχίες μου, όταν τελικά πάρω κάτι θα σας γράψω πώς μου κάθεται.

:wave2:

Καταρχάς το έχεις δει πολύ στραβά το θέμα... Καμμία διάθεση δεν έχω να αντιπαρατεθώ μαζί σου. Δεν έχω να κερδίσω ή να χάσω κάτι....

Η Βέφα φίλε δεν είναι SS αλλά ST.... και οι επιδόσεις μόνο στα νούμερα είναι ίδιες.... μπορεί και τα 2 να βγάζουν περίπου τα ίδια άλογα αλλα τα βγάζουν τελείως διαφορετικά....

Το VTR είναι άλλο μηχανάκι με διαφορετική εντελώς φιλοσοφία οδήγησης.....

Τώρα θα πω κάτι τελείως φιλικά και αν θς το διαβάζεις... Σίγουρα κανείς δεν είναι παντογνώστης.... κανένας δεν γεννήθηκε πάνω σε μηχανή... και όλοι κάνουμε λάθη.... Διάβασε όμως τι γράφουν οι περισσότεροι εδώ μέσα και μετά βγάλε τα συμπεράσματά σου... Όταν δεν ξέρεις ότι η προφόρτηση του πίσω αλλάζει δραματικά την συμπεριφορά της μηχανής τότε έχεις σοβαρή έλλειψη θεωρητικής κατάρτισης που είναι τουλάχιστον απαραίτητη για να αποφύγεις τα δυσάρεστα...

Όσο για το αν ελέγχεις το καρπό σου ή όχι να σου πώ ότι σε τέτοια κατηγορία και το γκάζι είναι γλυκό αλλά και τα χλμ έρχονται πολύ γρηγορότερα απ' ότι φαντάζεσαι.....

Μεγάλο παιδί είσαι... Κάνε ότι καταλαβαίνεις...

hornet
24/02/2005, 11:07
Πως τα καταφερατε και απο clipons raise εγινε διαμαχη το αν θα πρεπει η οχι να παρει SS h ST και συγκρινετε λαχανα με σπανακια δεν εχω καταλαβει ακομα!
Βασικη ιδεα ειναι η θεση οδηγησης ενος SS και το πως και αν γινεται να ψηλωσει τα clipons.Ολα τα αλλα ειναι επι επιστημονικου και φιλοσοφικου εδαφους.
Απο την αλλη φιλε gdevelek δεν σε βλεπω να εχεις αποφασισει πραγματικα τι θες!
θες cbr η κατι αλλο;

hornet
24/02/2005, 11:35
Επισης διαβασα και τις επιλογες σου και ξεκιναω:

cbr600f4 Πολυ φιλικη με θεση οδηγησης ανετη οπως εχεις διαπιστωσει υπαρχουν αρκετοι που την κυκλοφορουν στη πολη κινητηρας ανεκτικος και αξιοπιστος στα αρνητικα του για κινηση στη πολη ειναι η πληρης περιβολη του με πλαστικα καλης μεν ποιοτητας ακριβα δε υποσχεται πολλα ταξιδια ξεκουραστα.Κοστος καθημερινης χρησης μεγαλο (καυσιμα,λαστιχα,λαδια,)

gsxr750r κινητηρας πλαισια καθαροαιμα SS.Θεση οδηγησης σκυφτη γωνιες καστερ απαγορευτικες για κινηση στη πολη.Στην εθνικη θα εισαι μια χαρα για γρηγορη οδηγηση, μεσα στη πολη ο συνδιασμος σφικτων αναρτησεων και γρηγορης γεωμετριας θα σου δημιουργει προβληματα ανεσης.Κοστος καθημερινης χρησης ακομα χειροτερα το πισω λαστιχο σε συνθηκες καθημεριης χρησης ειναι εφιαλτικα ακριβο και τρωγεται πολυ ευκολα

cbr954 το ζωο!!!!Με 140 αλογα σχεδον τροχο δεν καθεται πουθενα αναρτησεις πλαισια λεπιδα κομμενα και ραμμενα για αγωνιστικη οδηγηση.Απο τις 3000 στροφες θα εισαι στα μπαντιλiκια θες δε θες και σε περιπτωση βροχης μεσα στη αθηνα κλαυτα χαραλαμπε!καταναλωση στο θεο εχεις να ταισεις πολλα αλογα τα οποια ταλαιπωρουνται μεσα στη αθηνα.Για εξω τα ιδια με το gsxr το πισω λαστιχο μεσα στην αθηνα δεν αντεχει παραπανω απο 5000-7000 χλμ και κανει κοντα στα 200 ευρα.Πεζοδρομια ξεχασετα στα δυο τελευταια μοντελα

VTR:εδω πρεπει να παιξει μια διευκρινηση :Μιλας για το firestorm να υποθεσω την πολιτικη εκδοση του vtr1000!τωρα αυτο πλησιαζει λιγο στα μετρα που λες εχει δυνατοτητες κινησης στη πολη με κινητηρα ροπατο αλλα γλυκο και μα γκαζι αμα θες να παιξεις ειναι στη κατηγορια του cbr σε φιλικοτητα απλα η ροπη χαμηλα εχει και τα κατα της:Σε υπερβολικα ολισθηρα οδοστρωματα η ροπη εμφανιζει εντονα φαινομενα υπερστροφης το ιδιο και στη βροχη θελει γλυκα το γκαζι.Ταξιδακια ανετα με καποιο συμβιβασμο στους κραδασμους του V2.

ολα τα ανωθι μοντελα κανουν σερβις βαλβιδων στα 24000.Ολα φορανε 120 μπροστα 180 πισω τα οποια τιμουνται 350-400
Ολα θα καινε παραπανω στη πολη απο το sf σου
Ολα τα παραπανω πανε καλυτερα ταξιδια απο το sf σου

Μια διαφορετικη προσεγγιση στο θεμα σου εκανα η αποφαση δικια σου

gdevelek
24/02/2005, 14:13
Προς sniper:

Φίλε συνεχίζουμε να έχουμε communication breakdown. Πού έγραψα πως θεωρώ το vfr SS??? Αντίθετα, έγραψα πως διαφέρει σημαντικά από ένα τυπικό SS. Πόσο παραπάνω σαφής θα έπρεπε να είμαι;;;

Ναι, το γνωρίζω ότι το vfr βάζει αλλιώς τα άλογα στο δρόμο παρότι έχει "μόλις" 110 άλογα. Όπως έγραψα δεν το έχω στα υπόψιν γιατί είναι βαρύ και ακριβό, παρότι μου αρέσει πολύ και ως εμφάνιση και ως τεχνολογία.

Στο θέμα της προφόρτισης ήμουν άσχετος, το θεωρούσα τρόπο να κατέβει η σέλα. Αφού δεν είναι, δεν θα το πειράξω όταν πάρω μηχανάκι.

Το ότι το VTR είναι διαφορετικής φιλοσοφίας δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να μπαίνει στη συζήτηση. Κι αυτό για επιδόσεις φτιάχτηκε στην πίστα, κι αυτό σπορ θέση οδήγησης έχει, συνεπώς του αξίζει να συζητιέται μαζί με CBR/GSX/YZF. Εξάλλου ο twin της TDM μου άρεσε πολύ, οπότε δεν θα αποκλείσω σε καμιά περίπτωση το VTR.

Προς Στάθη:

Όντως δεν έχω αποφασίσει τι θέλω, γι' ατό εξάλλου έθεσα και το αρχικό ερώτημα. Αν δεν είναι σωστό/εύκολο να κατέβει η σέλα και να ανέβει το τιμόνι, τότε κοιτάζω μόνο CBR-600F4, Thundercat, Thunderace. Αν είναι, τότε κοιτάζω και κανένα (προ 2000 πάντα) Fireblade, GSX, ίσως και ZX, οπότε οι επιλογές μου ανοίγουν πολύ. Όταν το θέμα αυτό ξεκαθαριστεί, θα αποφασίσω.

Παρεπιπτόντως, σήμερα στου Μπαξεβάνη ένας υπάλληλος μου πρότεινε να πάω στο συνεργείο "power house" στη Δάφνη σε μια πάροδο της Βουλιαγμένης και να ρωτήσω για το τιμόνι, μου είπε πως αυτοί ασχολούνται με τέτοια....

Γιατί λες ότι θα έχω πρόβλημα στη βροχή με το Fireblade?

Το VTR (ναι, φυσικά, μιλώ για το Firestorm) το γλυκοκοιτάζω, μου αρέσει που δεν έχει καρίνα και έτσι καβαλάει και κανένα πεζοδρόμιο στην ανάγκη.

Μου κάνει εντύπωση που μιλάς για τόσο γρήγορη φθορά στα λάστιχα, γιατί; Λάστιχα ανθεκτικά σαν το batlax που φοράω τώρα δεν βγαίνουν για SS??? Προφανώς αφού δεν είμαι γκαζάκιας είμαι πρόθυμος να κάνω συμβιβασμούς στις επιδόσεις προς όφελος της αντοχής.

hornet
24/02/2005, 14:23
γιατι εχουν πολλα αλογα και τα βαζουν πολυ γρηγορα στο δρομο!
Το batlax που φορας στο sf δεν βγαινει στις διαστασεις των παραπανω.
Τωρα μπορεις να βαλεις sport touring λαστιχα και να αντεξουν παραπανω.Αλλα μη κολλας μονο στα λαστιχα ειναι και τα αλλα που ανεφερα.
Και γενικοτερα και θα το δεις αυτο οτι το λειτουργικα σου κοστη θα ανεβουν ετσι και τα χρησιμοποιησεις για καθημερινη χρηση
Η κινηση στην αθηνα καταπονει λαστιχα,φρενα,κινητηρα οποτε συχνοτερα αλλαζεις διαφορα και βαλτα κατω και θα δεις.
Βαλε ποσα χλμ την εβδομαδα και υπολογιζεις παντως οτι θα τρωγονται τα λαστιχα νωριτερα απο τι τωρα αυτο ειναι σιγουρο!

Το προ 2000 zx εχει σερβις καθε 10000 χλμ η και λιγοτερο και μιλας για βαλβιδες

sniper
24/02/2005, 14:28
Φίλε gdevelek

Άν πάρεις SS και τις 3 ρυθμίσεις των αναρτήσεων καλά θα ήταν να τις έχεις στην στάνταρντ θέση μέχρι να μάθεις τη μηχανή και να τις αλλάξεις μετά στα δικά σου μέτρα....

Το VTR και μάλιστα το "πολιτικό" Firestorm που λες καμμία σχέση δεν έχει με την πίστα - χαρακτηρίζεται άλλωστε Sport Touring μηχανή...

Ο Twin της TDM είναι σε σειρά και όχι V 90 όπως του VTR...

Στην βροχή επειδή οι δρόμοι μας γλυστράνε τα πισινά κάνουν σαν ανατολιτισες χορεύτριες....

και φθίρονται πολύ τα πίσω λάστιχα ( στα SS συνήθως αλλάζεις το πίσω στα μισά χλμ από το μπροστά) γιατί έχουν τεράστια ιπποδύναμη και για να μπορέσουν να κρατήσουν την μηχανή στο δρόμο είναι πιο μαλακά και ζεστένονται και άρα φθίρονται γρηγορότερα....

Batlax? 010, 012, 020?

Αν συμβιβαστείς στο σημαντικότερο σημείο για την μηχανή που είναι η πρόσφρυση και άρα τα λάστιχα θα γλυστράς συνέχεια....

gdevelek
24/02/2005, 15:38
Στη συζήτηση που κάνουμε όση θέση έχει το F4 τόση έχει και το VTR. Γι' αυτό δεν συμφώνησα όταν είπες πως το VTR είναι εντελώς διαφορετικό, υπονοώντας πως δεν πρέπει να συζητιέται με τα άλλα. Sport-touring δεν το θεωρώ, διαφέρει πολύ από XX, ZZR. Το θεωρώ "ήπιο SS", μαζί με F4, Thunder***.

Επίσης γνωρίζω ότι το TDM έχει τους κυλίνδρους σε σειρά, και μάλιστα το γνωρίζω από το 97, όταν ένας γνωστός μου πήρε TDM. Πάντως με το χρονισμό που έχουν κάνει, συμπεριφέρεται πολύ παρόμοια με V2.

Το θέμα με τα ελαστικά και την μεγάλη τους φθορά δεν το ήξερα, θα το λάβω υπόψη μου και βέβαια θα το συζητήσω και με το μηχανικό μου. Το ίδιο θα κάνω και με κάθε επέμβαση σε αναρτήσεις ή ο,τιδήποτε άλλο, έχω επίγνωση της άγνοιάς μου, ο άνθρωπος έχει 35 χρόνια πείρας.

astaroth2
01/03/2005, 00:45
Για τα clipons και το μαιμουδιασμα τους, ριξτε μια ματια στο τελευταιο ΜΟΤΟ (01/03/05) στη Joe Bar Team ιστορια του τευχους. :lol: :lol:

...χωρις παρεξηγηση... :wave2:

Μικρή Λουλού
02/03/2005, 17:27
ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ,ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ...
ΕΚΑΝΕΣ ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΕΣ ΣΕ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΣΑΓΓΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ!!!
ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΒΑΤΗΣ ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΟΔΗΓΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΜΑΤΕΥΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΕΝΔΕΛΕΧΩΣ.(ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ,ΥΨΟΣ ΤΙΜΟΝΟΠΛΑΚΑΣ,..)
ΒΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΟΥ,ΑΛΛΑ ΑΠΑΝΤΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΧΥΠΟΠΤΑ ΣΕ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤ'ΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΝΟΗΜΑ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΟΥ 'ΧΑΙΔΕΥΟΥΝ" Τ'ΑΥΤΙΑ.
ΦΑΣΚΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ,ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΟΥ.
ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΞΟΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟΥ.
ΑΝΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΙ ΓΡΑΦΟΤΑΝΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ,ΓΙΑ ΞΑΝΑΚΟΙΤΑ ΤΙ ΕΓΡΑΦΕΣ,ΑΠΑΝΤΑΓΕΣ,ΕΣΥ..

ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ,ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΝΤΕΣ..

gdevelek
02/03/2005, 18:27
Θανάση DirtyMoto, δεν "φάσκω και αντιφάσκω" ούτε έχω την εμπειρία ώστε να "γνωματεύω", απλά εκφράζω τη γνώμη μου για μερικά πράγματα και τη γνώμη αυτή την τεκμηριώνω. Ειδικά στο θέμα "αναρτήσεις-τιμόνι", το ίδιο το γεγονός ότι ζήτησα τη βοήθεια των πιο έμπειρων αποδεικνύει ότι παραδέχομαι την ασχετοσύνη μου.

Από τα όσα γράφεις παραπάνω φαίνεται πως με θεωρείς ανίδεο, ανόητο και ξεροκέφαλο, δικαίωμά σου, δεν θα προσπαθήσω να με μεταπείσω, αφού και συ δεν μπαίνεις στον κόπο να μου δείξεις πού έγραψα αντιφατικά πράγματα και πού το έπαιξα ειδήμων.

Τώρα, τα σχόλιά σου για τη συμπεριφορά μου.... Τι να πω, αν κατηγορηθώ εγώ για προβληματική συμπεριφορά... Φαίνεται πως το "παλιός-νέος" του φανταρικού σου έχει εντυπωθεί για τα καλά και κατά συνέπεια υπερασπίζεσαι τα κολλητάρια σου σε σχέση με ένα άγνωστο, άλλη εξήγηση δεν βρίσκω. Εξάλλου είσαι ο πρώτος που κατακρίνει τη συμπεριφορά μου, έχω φροντίσει να μη δίνω δικαιώματα ούτε σ' αυτούς με τους οποίους έρχομαι σε "σύγκρουση".

Καλορίζικη η VTR, με την ευκαιρία!

sniper
03/03/2005, 10:33
Θανάση DirtyMoto, δεν "φάσκω και αντιφάσκω" ούτε έχω την εμπειρία ώστε να "γνωματεύω", απλά εκφράζω τη γνώμη μου για μερικά πράγματα και τη γνώμη αυτή την τεκμηριώνω. Ειδικά στο θέμα "αναρτήσεις-τιμόνι", το ίδιο το γεγονός ότι ζήτησα τη βοήθεια των πιο έμπειρων αποδεικνύει ότι παραδέχομαι την ασχετοσύνη μου.

Από τα όσα γράφεις παραπάνω φαίνεται πως με θεωρείς ανίδεο, ανόητο και ξεροκέφαλο, δικαίωμά σου, δεν θα προσπαθήσω να με μεταπείσω, αφού και συ δεν μπαίνεις στον κόπο να μου δείξεις πού έγραψα αντιφατικά πράγματα και πού το έπαιξα ειδήμων.

Τώρα, τα σχόλιά σου για τη συμπεριφορά μου.... Τι να πω, αν κατηγορηθώ εγώ για προβληματική συμπεριφορά... Φαίνεται πως το "παλιός-νέος" του φανταρικού σου έχει εντυπωθεί για τα καλά και κατά συνέπεια υπερασπίζεσαι τα κολλητάρια σου σε σχέση με ένα άγνωστο, άλλη εξήγηση δεν βρίσκω. Εξάλλου είσαι ο πρώτος που κατακρίνει τη συμπεριφορά μου, έχω φροντίσει να μη δίνω δικαιώματα ούτε σ' αυτούς με τους οποίους έρχομαι σε "σύγκρουση".

Καλορίζικη η VTR, με την ευκαιρία!

Δεν ήθελα να ασχοληθώ με το θέμα ξανά αλλά επειδή ξαναήρθε στην επιφάνεια και αρχίζουμε και τους χαρακτηρισμούς.....

Ηλικία - Λες ότι δεν είσαι μικρός, δλδ; 30-35-40-50? Πόσο; και ποιος είπε ότι η ηλικία από μόνη της καθορίζει το είδος της μηχανής που καβαλάμε; Το μόνο που περιορίζει είναι την ευκολία με την οποία αφομοιώνιυμε την γνώση αλλά και στον "φόβο" που μαζεύεται με τα χρόνι και δεν μας αφήνει ο οργανισμός μας να κάνουμε πράγματα που τα θεωρεί επικίνδυνα.

Σωματότυπος - Αν δεν είσαι ο κατάλληλος άνθρωπος ως προς το ύψος και τα κιλά δεν μπορείς να ανέβεις σε όποια μηχανή θες. Μπορείς αλλά δεν είναι εύκολο. Εγώ πχ δεν μπόρεσα ποτέ να σκεφτώ να πάρω Africa αν και την έβλεπα από μικρός και την λάτρευα γιατί δεν φτάνουν τα πόδια μου καλά κάτω.

SS Μηχανές - Έχουν φτιαχτεί για να πηγαίνουν γρήγορα. Αν δεις και ασχοληθείς λίγο με το τι γράφεται εδώ μέσα οι περισσότεροι που έχουν SS μηχανή έχουν και ένα "μικρό" (παπί-σκούτερ) για την πόλη...

Γνώση - Στο ξαναείπα ότι δεν μπορεί να καβαλήσει SS κάποιος που δεν ξέρει αρκετά γύρω από το θέμα. Μπορεί αλλά δεν θα του βγεί σε καλό. Κι εγώ πήρα την πρώτη μου μηχανή σε μεγάλη ηλικία (ένα SF) και πέρασα αρκετός καιρό διαβάζοντας, ακούγοντας για το τι είναι μηχανή και πως δουλεύει - μηχανολογικά αλλά και στο δρόμο. Όταν έρχεσε και λες ότι θέλεις να μειώσεις την προφόρτηση του πίσω δηλώνεις καταφανώς ότι δεν έχεις στοιχειώδεις γνώσεις περί της φυσικής των μηχανών. Όταν λες ότι θες να χαμηλώσεις (φας) την σέλα από SS που είναι 1-2 cm δηλώνεις καταφανώς ότι δεν έχεις ασχοληθεί ούτε καν με το πως είναι εμφανισιακά.

Σε καταλαβαίνω όμως γιατί κι εγώ από την μέρα που πήρα δίπλωμα για μηχανή ήθελα να πάρω CBR και ευτυχώς το κατάφερα αλλά μετά από πολλά (3+) χρόνια και μετά από 100.000 χλμ σε άλλου είδους (street πάντα) μηχανές.

Ένα χρόνο αφού είχα το SF και αφού νόμιζα ότι ήξερα τι μου γινόταν αποφάσισα να πάω να κάνω test ride μια CBR954 που έδινε ένα κατάστημα των Αθηνών. Καβαλάω, δεξί γκριπ σφιχτό, ξεκινάω και μέσα στην κίνηση μέχρι να βγω σε ανοιχτό κομμάτι έλεγα από μέσα μου "Αυτό είναι - Για μένα φτιάχτηκε αυτό το μηχανάκι". Με το που βγαίνω στην Βεϊκου και το ανοίγω ξαφνικά η μπροστινή άρχισε να είναι από μόνη της στο αέρα. Με 1η, 2α, 3η... Και η πίσω να κάνει ότι γουστάρει. Γύρισα μετά από λίγο πίσω και τα πόδια μου έτρεμαν.... το άφησα και μετά από 2 τσιαγάρα και αφού λειτουργούσε και πάλι κανονικά ο εγκέφαλος συνειδητοποίησα ότι δεν ήμουν ακόμα έτοιμος.....

Τώρα έχω ένα CBR600 και σε πληροφορώ ότι ακόμα δεν έχω καταφέρει να το πάω στα όριά του (γι αυτό που λες για την συνήθεια και ότι θα το βαρεθείς γρήγορα το 600).

Αυτό προσπάθησα να σου πώ από την αρχή αλλά εσύ δεν θες να το καταλάβεις ή να το ακούσεις.

Όσο για τα σχόλιά σου για τον Dirty είσαι βαθιά νυχτωμένος. Δεν τον ξέρεις καθόλου και εσύ βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα.....

Εδώ μέσα φίλε λέμε την γνώμη μας. Και ορισμένοι ίσως σκέφτονται ότι από ορισμένα πράγματα που θα ειπωθούν ίσως κάποιος χάσει την σωματική του ακεραιότητα ή ακόμα και την ζωή του. Και σε αυτές τις περιπτώσεις χαιδέματα και φιλάκια δεν παίζουν. Στα ίσια θα τα ακούς. Δεν είμαστε παιδάκια. Η πραγματικότητα είναι σκληρή και αμείλικτη.

Όπως λες κι εσύ διάβασε τι είπα πιο πριν : Είσαι αποφασισμένος να αντιμετωπίσεις της συνέπειες μιας στραβής με SS; Υλικές ή άλλες;

Αυτά.....

gdevelek
03/03/2005, 11:27
sniper είναι αδύνατο να συνεννοηθώ μαζί σου και παραιτούμαι, το χρόνο μου σπαταλώ προσπαθώντας. Θα σου προτείνω μόνο να ξαναδιαβάσεις τι έγραψε ο hornet στο πρώτο του μήνυμα στην κουβέντα, μήπως και κάτι υποψιαστείς για το τι τελικά ήταν το πραγματικό αντικείμενο της κουβέντας.

Θα σημειώσω ωστόσο ένα πράγμα επί της διαδικασίας: το θέμα είχε πεθάνει και το ανέσυρε άνθρωπος που ΔΕΝ με γνωρίζει και ΔΕΝ είχε εμπλακεί στην όλη κουβέντα, και με χαρακτήρισε - εμμέσως πλην σαφώς - άσχετο, ανόητο και αναιδή. Τέτοιες απρόκλητες επιθέσεις δεν συνηθίζω να τις αφήνω αναπάντητες, όπως και κάθε άνθρωπος που έχει στοιχειώδη σεβασμό στον εαυτό του. Και φυσικά η απάντησή μου δεν περιείχε τίποτε το μεμπτό. Έχει όμως πλάκα που μου λες πως δεν ξέρω τον Θανάση και είμαι βαθιά νυκτωμένος για αυτόν. Και δεν μου λές, αυτός με ξέρει για να γράφει αυτά που γράφει;; Γι' αυτόν γιατί δεν ισχύει το "αφού δεν τον ξέρεις μη μιλάς";;;; Επιβεβαιώνεις έτσι αυτό που έγραψα χθές: εσείς που γνωρίζεστε μεταξύ σας υποστηρίζετε αλλήλους έναντι άλλων που σας είναι άγνωστοι, πράγμα που γενικά είναι καλό, αλλά ως κάποιο όριο.

Την 954 δεν έπρεπε να την "ανοίξεις" στη Βεΐκου, έπρεπε να τη σεβαστείς. Τι κάνει νιάου-νιάου.... Στο κάτω-κάτω τι ήθελες να εξακριβώσεις, αν το γκάζι της σου είναι αρκετό, τη στιγμή που αναβαθμίζεις από το 400αράκι;;; Μήπως τις συμβουλές που δίνεις δεν τις τηρείς;

Πριν από αρκετά μηνύματα έγραψα "Τέλος πάντων, αρκετά με μένα και τις ανησυχίες μου, όταν τελικά πάρω κάτι θα σας γράψω πώς μου κάθεται."
Ελπίζω αν το επαναλάβω να γίνει πραγματικότητα. Τέλος.

sniper
03/03/2005, 11:43
sniper είναι αδύνατο να συνεννοηθώ μαζί σου και παραιτούμαι, το χρόνο μου σπαταλώ προσπαθώντας. Θα σου προτείνω μόνο να ξαναδιαβάσεις τι έγραψε ο hornet στο πρώτο του μήνυμα στην κουβέντα, μήπως και κάτι υποψιαστείς για το τι τελικά ήταν το πραγματικό αντικείμενο της κουβέντας.

Θα σημειώσω ωστόσο ένα πράγμα επί της διαδικασίας: το θέμα είχε πεθάνει και το ανέσυρε άνθρωπος που ΔΕΝ με γνωρίζει και ΔΕΝ είχε εμπλακεί στην όλη κουβέντα, και με χαρακτήρισε - εμμέσως πλην σαφώς - άσχετο, ανόητο και αναιδή. Τέτοιες απρόκλητες επιθέσεις δεν συνηθίζω να τις αφήνω αναπάντητες, όπως και κάθε άνθρωπος που έχει στοιχειώδη σεβασμό στον εαυτό του. Και φυσικά η απάντησή μου δεν περιείχε τίποτε το μεμπτό. Έχει όμως πλάκα που μου λες πως δεν ξέρω τον Θανάση και είμαι βαθιά νυκτωμένος για αυτόν. Και δεν μου λές, αυτός με ξέρει για να γράφει αυτά που γράφει;; Γι' αυτόν γιατί δεν ισχύει το "αφού δεν τον ξέρεις μη μιλάς";;;; Επιβεβαιώνεις έτσι αυτό που έγραψα χθές: εσείς που γνωρίζεστε μεταξύ σας υποστηρίζετε αλλήλους έναντι άλλων που σας είναι άγνωστοι, πράγμα που γενικά είναι καλό, αλλά ως κάποιο όριο.

Την 954 δεν έπρεπε να την "ανοίξεις" στη Βεΐκου, έπρεπε να τη σεβαστείς. Τι κάνει νιάου-νιάου.... Στο κάτω-κάτω τι ήθελες να εξακριβώσεις, αν το γκάζι της σου είναι αρκετό, τη στιγμή που αναβαθμίζεις από το 400αράκι;;; Μήπως τις συμβουλές που δίνεις δεν τις τηρείς;

Πριν από αρκετά μηνύματα έγραψα "Τέλος πάντων, αρκετά με μένα και τις ανησυχίες μου, όταν τελικά πάρω κάτι θα σας γράψω πώς μου κάθεται."
Ελπίζω αν το επαναλάβω να γίνει πραγματικότητα. Τέλος.

Δεν είχε εμπλακεί στην κουβέντα αλλά όλοι διαβάζουν (μπορούμε ή να πάρουμε και την άδειά σου; ) αυτα που γράφονται.

Το αν είσαι "άσχετος, ανόητος και αναιδής" δεν το ξέρω. Αρχίζω να αμφιβάλλω και για την ηλικία σου όμως γιατί κάνεις σαν κακομαθημένο μωρό που του πέρνουν το παιχνιδάκι του. Μην φοβάσαι - άμα θες πήγαινε και πάρτο. Δεν θα στο πειράξει κανείς.

Την 954 την άνοιξα γιατί ήμουν, όσ' αναφορά της μηχανές, άσχετος, ανόητος και αδαής. Όταν θα καβαλήσεις SS έλα να μου μιλήσεις για "νιάου νιάου" και παπαριές.

Στο κάτω κάτω πολύ ασχοληθήκαμς με σένα. Δεν πας να κάνεις ότι κόβει το κεφάλι σου.... Δεν καταλαβαίνεις στοιχειώδη πράγματα συμπεριφοράς - θα καταλάβεις και τι λέμε; Εσύ έχεις σύμβουλους τον μηχανικό σου με τα 35 χρόνια πείρας και το μυαλό που κουβαλάς.