PDA

View Full Version : Τον τελευταίο καιρό

paranoid
06/10/2008, 10:03
έχω την αίσθηση ότι το πίσω μέρος του v-strom δεν έχει τη σταθερότητα που είχε στην αρχή..Ειδικά στις στροφές που πλαγιάζει η μηχανή μου φαίνεται ότι έχει αλλάξει η συμπεριφορά της..έβαλα αέρα στα λάστιχα μήπως είχαν χάσει αρκετό αλλά δεν ήταν αυτό...
Μπορεί να είναι η ιδέα μου αλλά δεν νομίζω να πέφτω τόσο έξω...
Η μηχανή είναι 1.5 χρόνου και έχει 11.000 χλμ οπότε και τα λάστιχα είναι ακόμα καινούρια και η ανάρτηση...
Βασικά κάποια στιγμή θα το πάω απο το συνεργείο να το ρίξει μια ματιά και κάποιος πιό έμπειρος απο εμένα αλλά αν κάποιος έχει παρόμοια εμπειρία ή καμιά ιδέα ας μιλήσει (αλλιώς ας σιωπήσει για πάντα..!!!!:lol: :lol: )

gixxerpap
06/10/2008, 10:10
11.000 χλμ και τα λάστιχα είναι ακόμα καινούργια?:confused:

μα τι λέτε ρε παιδιά....

Λεωνίδας
06/10/2008, 10:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap

μα τι λέτε ρε παιδιά.... έχεις δοκιμάσει να πηγαίνεις σαν άνθρωπος :confused:
:lol: :lol: :lol: :lol:

gixxerpap
06/10/2008, 11:19
βρε όπως και να πηγαίνεις, στα 11.000 χλμ τα λάστιχα δεν είναι καινουργια ....η κορώνα τους έχει αλλάξει σχήμα, πως να το κάνουμε???

Λεωνίδας
06/10/2008, 11:24
βρε όπως και να πηγαίνεις, στα 11.000 χλμ τα λάστιχα δεν είναι καινουργια ....η κορώνα τους έχει αλλάξει σχήμα, πως να το κάνουμε??? μ' αρέσει που απαντάς σοβαρά :wave2: :lol:

kalant
06/10/2008, 12:10

μα τι λέτε ρε παιδιά....

+1

φιλε λαστιχακια θες...

εκτος και αν τα εχεις ξαναλλαξει προσφατα...

paranoid
06/10/2008, 12:25
στανταρντ δεν ειναι καινουρια, αλλα δικαιολογεί αλλαγη στην συμπεριφορα της μηχανης???
Αλλαγή στα 11.000 χλμ, λίγα δεν είναι ρε παιδιά???

x-rider
06/10/2008, 12:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από paranoid
στανταρντ δεν ειναι καινουρια, αλλα δικαιολογεί αλλαγη στην συμπεριφορα της μηχανης???
Αλλαγή στα 11.000 χλμ, λίγα δεν είναι ρε παιδιά???

an ειναι μαμας (τα πρωτα λαστιχα) δικαιολογειται η αλλαγη

vestromas
06/10/2008, 12:30
Mηπως εχεις πολυ μαλακη την προφορτηση πισω και εχεις τιποτα ταλαντωσεις που διωχνουν το πισω μερος;
Μηπως εν αγνοια σου την πειραξε κανεις;:beer: :wave2:

vestromas
06/10/2008, 12:34
Κ εμενα πολυ λιγα μου φαινοντε τα χιλιομετρα για αλαγη στα ελαστικα.
Με προβληματιζει οτι το παρουσιαζις σαν να εγινε ξαφνικα η αλαγη της συμπεριφορας, και αυτο συνηθως με τα λαστιχα, δεν γινετε απο την μια στιγμη στην αλλη ουτε τοσο συντομα.

paranoid
06/10/2008, 12:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από vestromas
Κ εμενα πολυ λιγα μου φαινοντε τα χιλιομετρα για αλαγη στα ελαστικα.
Με προβληματιζει οτι το παρουσιαζις σαν να εγινε ξαφνικα η αλαγη της συμπεριφορας, και αυτο συνηθως με τα λαστιχα, δεν γινετε απο την μια στιγμη στην αλλη ουτε τοσο συντομα.

Για να είμαι ειλικρινής το παρουσιάζει κανα 4μηνο τώρα, απλά δεν έχω αποφασίσει να το πάω στο συνεργείο ακόμα...Δεν είναι πολύ έντονο και υπάρχει πάντα η πιθανότητα να είναι η ιδέα μου...Στο συνεργείο είμαι πάντα μπροστά στο service και δεν πειράξαν ποτέ το πίσω μέρος της μηχανής (τα οπίσθια της!!:p )...Προφόρτηση δεν έχω πειράξει....
Σε ένα γρήγορο look στο φόρουμ είδα αλλαγές ελαστικών σε >20.000 χλμ , γι'αυτο λέω ότι μου φαίνεται νωρίς (μανίσια είναι)...
Επίσης έχω μπαγκαζίερα, αλλά πάντα την είχα....
Υπάρχει τίποτις που να χαλαρώνει στο ψαλίδι και να θέλει σφίξιμο..??

sniper
06/10/2008, 12:42
.....
Υπάρχει τίποτις που να χαλαρώνει στο ψαλίδι και να θέλει σφίξιμο..??

Κύριε των δυνάμεων...... :sad:

vestromas
06/10/2008, 12:53
Επιμενω να ελεγξεις τα κλικ της προφορτισης πισω.
Δες ποσα εχεις ακομα.
Δεν μπορω να υποψιαστω τιποτα αλλο μεσα σε τοσα λιγα χιλιομετρα.:beer: :wave2:

sniper
06/10/2008, 13:33
Δες ποσα εχεις ακομα.

Ισως να ξεράθηκαν τα λάστιχα αφού τα φοράει 1,5 χρόνο..... γιατί αν σε 1,5 χρονο τα έπαιξε η ανάρτηση..... :rolleyes:

reinmeister
06/10/2008, 13:44
εγω παντως καταλαβα οτι τα strom ,εκτος απο ρυθμιση βαλβιδων, δεν θελουν και λαστιχα...

paranoid
06/10/2008, 14:01
Δες ποσα εχεις ακομα.

Θα ελέγξω αυτό και μετά θα κάνω και μια επίσκεψη στον Κοπέρνικο γιατί αν δεν την δείς την μηχανή απο κοντά και με την περιγραφή που κάνω αντε να φανταστείς τί είναι.......:smilea: :smilea:

Thanks anyway :beer:

Respect
06/10/2008, 15:58
Το υποπλαίσιο είναι εντάξει; Μήπως έχει ξεβιδώσει τίποτα;

paranoid
06/10/2008, 16:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από Respect
Το υποπλαίσιο είναι εντάξει; Μήπως έχει ξεβιδώσει τίποτα;

Respect, δεν ξέρω και πολλά απο μηχανολογικά γι'αυτο λέω να πάω σε ένα μηχανικό να το ρήξει μια ματιά...
Αν παρόλα αυτά μπορείς να μου υποδείξεις πιό είναι το υποπλάισιο και το ελέγξω μόνος μου, καλώς...!!!:a19: :a19:

vestromas
06/10/2008, 16:21
reinmeister, ειναι πολυ λιγα τα χιλιομετρα για αλαγη ελαστικων.
Τι ειναι χαγιαμπουσα;
Αμα αλαζουμε καθε 11000 λαστιχα, ζητω που καηκαμε. Δεν θα καναμε αλλη δουλεια.:lol: Θα δουλευαμε για να βαζουμε λαστιχα.:beer: :wave2:

Respect
06/10/2008, 16:37
Respect, δεν ξέρω και πολλά απο μηχανολογικά γι'αυτο λέω να πάω σε ένα μηχανικό να το ρήξει μια ματιά...
Αν παρόλα αυτά μπορείς να μου υποδείξεις πιό είναι το υποπλάισιο και το ελέγξω μόνος μου, καλώς...!!!:a19: :a19:

144496

zzeliko13
06/10/2008, 21:10
κανε καμια μπαντια για να στρωσει το λαστιχο σου!!

Random
07/10/2008, 15:00
ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...ΤΙ ΤΟΥ ΛΕΤΕ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ...???

Το ιδιο ειχε συμβει και σε εμενα προσωπικα..το πρωτο πραγμα που θα ελεγξεις ειναι η σωστη πιεση στο πισω λαστιχο..νομιζω 36 σολο και 41 δικαβαλος...εμενα προσωπικα μου συνεβη να χανει απο βαλβιδα και ενω το φουσκωνα αυτο εχανε και η μηχανη αισθανομουν οτι επλεε στις στροφες...

Αρα τσεκαρε

1. σωστη πιεση ελαστικων (κοιτα και το μπροστα)σσ τα λαστιχα να ειναι κρυα
2.ρυθμισε την προφορτιση του ελατηριου πισω στο φουλ σκληρο
3. οδηγα την μηχανη και θα δεις οτι θα ειναι οκ
4. χαλαρωσε την προφορτιση του πισω ελατηριου εκει που σε βολευει

Το να εχει χαλαρωσει κατι απο το υποπλαισιο το θεωρω αδυνατο...για πολλους και διαφορους λογους..

paranoid
07/10/2008, 17:39
Η πίεση του ελαστικού ήταν το πρώτο πού είδα..Είναι εντάξει...
Η προφόρτιση είναι...Την σκληρηνα λίγο χτές και είδα διαφορά, θα παίξω λίγο μαζί της και λογικά θα επανέλθει...

Respect
07/10/2008, 21:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από Random
ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...ΤΙ ΤΟΥ ΛΕΤΕ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ...???

Το ιδιο ειχε συμβει και σε εμενα προσωπικα..το πρωτο πραγμα που θα ελεγξεις ειναι η σωστη πιεση στο πισω λαστιχο..νομιζω 36 σολο και 41 δικαβαλος...εμενα προσωπικα μου συνεβη να χανει απο βαλβιδα και ενω το φουσκωνα αυτο εχανε και η μηχανη αισθανομουν οτι επλεε στις στροφες...

Αρα τσεκαρε

1. σωστη πιεση ελαστικων (κοιτα και το μπροστα)σσ τα λαστιχα να ειναι κρυα
2.ρυθμισε την προφορτιση του ελατηριου πισω στο φουλ σκληρο
3. οδηγα την μηχανη και θα δεις οτι θα ειναι οκ
4. χαλαρωσε την προφορτιση του πισω ελατηριου εκει που σε βολευει

Το να εχει χαλαρωσει κατι απο το υποπλαισιο το θεωρω αδυνατο...για πολλους και διαφορους λογους.. Ο Bil εδώ πάντως έχει άλλη άποψη: http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=19392&highlight=%F5%F0%EF%F0%EB%E1%DF%F3%E9%EF

miketzif
09/10/2008, 00:56
να πώ και γώ την μ@λ@κία μου. Κοίταξε ημερομηνία παραγωγής των ελαστικών σου μηπως είναι αρκετά παλία και έχουν αρίσει να ξερένονται. Για να το καταλάβεις αυτό ψάξε να δείς αν έχουν αρχισει να κάνου ραγάδες.:wave2: