PDA

View Full Version : Που οφείλεται η επιτυχία

tai
09/10/2008, 15:54
Που οφείλεται η επιτυχία
Του Χρήστου Κίττα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 9 Οκτωβρίου 2008 NEA

ΠΡΑΓΜΑΤΙ, το Πανεπιστήμιο της Αθήνας και άλλα ελληνικά πανεπιστήμια κατόρθωσαν όχι μόνο να περιληφθούν σε διαφορετικές διεθνείς λίστες των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου, αλλά και να βελτιώσουν την κατάταξή τους. Αυτό μάλιστα συνέβη μέσα σε μια περίοδο μεγάλων αναταραχών. Η επιτυχία οφείλεται κυρίως στην ερευνητική εργασία των μελών μας, στις δημοσιεύσεις τους σε διεθνούς κύρους περιοδικά, στην αναγνώρισή τους από άλλους ερευνητές και στο γεγονός ότι οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι περιζήτητοι από τα ξένα ερευνητικά κέντρα. Πιστεύω μάλιστα ότι αν τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια μπορούσαν να εξασφαλίσουν ήσυχο κλίμα και υψηλότερη χρηματοδότηση, τότε η επιτυχία θα ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη. Αξίζει ακόμα να σημειώσουμε ότι πολλά ξένα πανεπιστήμια που τελευταία διαφήμιζαν συνεργασίες τους με ελληνικά μη πανεπιστημιακά ιδρύματα, υποστηρίζοντας μάλιστα με πηχυαίους τίτλους ότι έρχονται στην Ελλάδα για να αλλάξουν τα δεδομένα στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση, στις σχετικές έρευνες βρίσκονται πίσω από εμάς.

Ο Χρήστος Κίττας είναι πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

:eyepop: :eyepop:

sniper
09/10/2008, 15:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
Που οφείλεται η επιτυχία
.....

:lol: :bawl: :lol: :bawl: :lol: :bawl: :lol: :bawl: :lol:

Sapadak
09/10/2008, 16:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
:lol: :bawl: :lol: :bawl: :lol: :bawl: :lol: :bawl: :lol:

Και λιγα λες :lol: :lol:

tai
09/10/2008, 16:25
ρε μην γελάτε ρε:nono:

ειναι σοβαρά τα πράγματα:alien:

sotpag
09/10/2008, 16:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
ρε μην γελάτε ρε

ειναι σοβαρά τα πράγματα:alien:

μονο που τα εργαστηρια εχουν μονο τα βασικα

σε αντιθεση με καποια ερευνητικα κεντρα που τρωνε απο παντου

.....

apav
09/10/2008, 16:36
Σύμφωνα με τα στοιχεία, μόνο το 0,5% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της χώρας διατίθεται για την έρευνα. Παρ' όλα αυτά η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 11η θέση της παγκόσμιας κατάταξης σε επιστημονικές, ερευνητικές δημοσιεύσεις.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=945470&lngDtrID=252

Ζεύκας
09/10/2008, 16:43
Εγώ ξέρω ότι σήμερα έχασα το μάθημα μου γτ οι Κνίτες,Δαπίτες κ Πασπίτες είχαν μια άχρηστη συνέλευση και αύριο θα ξαναχάσω το μάθημα γτ θα γίνει άλλο ένα από τα δεκάδες συλλαλητήρια
στο κέντρο της Αθήνας.

Και πάλι θα περνάνε οι βδομάδες κάνοντας μια στο τόσο μάθημα και πάλι θα τρέχω τις τελευταίες βδομάδες του εξαμήνου για να αναπληρωθεί η ύλη και οι ώρες των εργαστηρίων...

Μου θέλουν και συγχαρητήρια για τις έρευνες...ας κάτσουν να φτιάξουν πρώτα μια υγιή και σταθερή
βάση σπουδών και μετά ας έρθουν και οι διακρίσεις για τις έρευνες...