View Full Version : πόσο δίκιο έχει (δυστυχώς)
sergiosm
13/10/2008, 13:50
Σάββατο, Σεπτέμβριος 13, 2008
Το σχολείο της χαμένης νιότης... Kαλημέρα Σχολείο - Καλημέρα Θλίψη
Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
Άνοιξαν τα σχολεία. Για κάποιους ένα ευχάριστο και μοναδικό γεγονός, για τους περισσότερους θλιβερό. Σε μια μακρινή χώρα, στη Φινλανδία, που εδώ και μια δεκαετία οι μαθητές της βγαίνουν πρώτοι σε όλες τις διεθνείς αξιολογήσεις του ΟΟΣΑ(οι δικοί μας τελευταίοι), γιορτάζουν τις μέρες αυτές.
Γιορτάζουν, γιατί μετά από δύο μήνες διακοπών βρέθηκαν ξανά με τους συμμαθητές και δασκάλους φίλους τους, στη μικρή κοινότητα του σχολείου τους. Στη Φινλανδία, στα πολυθέσια και ολοήμερα σχολεία θα βρεις παιδιά από 8 μηνών μέχρι 16 ετών. Όταν εργάζονται και οι δύο γονείς μπορούν να αφήσουν το 8 μηνών και άνω παιδί τους στο σχολείο μαζί με τα μεγαλύτερα αδερφάκια του. Στη μικρή κοινότητα του σχολείου θα βρεις παιδιά με ειδικές ανάγκες, αφού, σκοπίμως, δεν υπάρχουν ειδικά ιδρυματικά-σχολεία. Θα βρεις βρέφη, να μαθαίνουν από μικρά να συνυπάρχουν με μεγάλους και αναπήρους, όπως στην κοινωνία των μεγάλων, καλλιεργώντας το αίσθημα της ευθύνης και της αλληλεγγύης των μεγάλων παιδιών προς τα μικρότερα και προς τα διαφορετικά.
Στη Φινλανδία γιορτάζουν, γιατί θα βρεθούν πάλι σε σχολεία με σύγχρονα εργαστήρια και αμφιθέατρα, με κλειστά γυμναστήρια και πισίνες, με ειδικές αίθουσες χαλάρωσης και σάουνας, με εστιατόρια με το δωρεάν φαγητό και το σημαντικότερο, γιατί θα μάθουν και θα δημιουργήσουν γνώση με τους δασκάλους φίλους τους, παίζοντας, συζητώντας και μελετώντας διάφορα βιβλία και όχι ένα υποχρεωτικό σε κάθε μάθημα, όπως στην Ελλάδα. (Οι δάσκαλοί μας, ακόμη και να θέλουν να πάρουν πρωτοβουλίες δημιουργικής μάθησης δεν μπορούν. Είναι υποχρεωμένοι να δουλέψουν με συγκεκριμένα βιβλία με έναν στόχο: «να βγει όπως-όπως η ύλη», αποστηθισμένη βεβαίως).
Τα παιδιά στη Φινλανδία, στις πρώτες έξι τάξεις, κάνουν συχνά τεστ, όχι όμως για να βαθμολογηθούν (να τιμωρηθούν όπως τα ελληνόπουλα)αλλά για να διαπιστωθούν οι αδυναμίες τους ώστε να τους παρασχεθεί εξατομικευμένη ενισχυτική διδασκαλία. Η φιλοσοφία τους είναι, «η βαθμολογία αποθαρρύνει και ωθεί ακόμη περισσότερο στην άρνηση μάθησης τον κακό μαθητή, ενώ επιβραβεύει τον καλό μαθητή, που έτσι κι αλλιώς δεν χρειάζεται την επιβράβευση». Τα παιδιά στη Φινλανδία μπορούν ήδη από τις πρώτες τάξεις, να επιλέξουν ακόμη και το ημερήσιο πρόγραμμά τους. Ένα παιδί της δευτέρας δημοτικού, μπορεί μια ημέρα να επισκεφτεί κάποιο μάθημα της τρίτης ή ακόμη και της πρώτης, αν νομίζει πως αυτό χρειάζεται περισσότερο. Τα παιδιά στη Φινλανδία αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, που το εκπαιδευτικό τους σύστημα είναι ανάμεσα σε εκείνο των πρώτων πέντε στον κόσμο, όπως στην Ιαπωνία, Κορέα και Καναδά, όταν έχουν τεστ στα μαθηματικά, φυσική, χημεία, ακόμη και στη γλώσσα τους, επιτρέπεται να έχουν μαζί τους βοήθημα (βιβλίο με τους μαθηματικούς, φυσικούς, χημικούς τύπους και λεξικό γλώσσας). Οι παιδαγωγοί τους δεν έχουν κανένα λόγο να απαιτήσουν από τα παιδιά να μάθουν απ έξω πράγματα, που μετά από μερικές εβδομάδες δε θα θυμούνται. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να μάθουν τα παιδιά τους να σκέπτονται λογικά, με κριτική αναλυτική σκέψη, κατανοώντας περίπλοκα νοήματα και αλληλοσυσχετισμούς. Με λίγα λόγια, τους ενδιαφέρει να αγαπήσουν τα παιδιά τη μάθηση και το βιβλίο για να συνεχίσουν να μαθαίνουν μόνα τους. Με το ζόρι δε μαθαίνει κανείς. Με το ζόρι μπορείς μόνο να αποστηθίσεις ξένη γνώση, για λίγο καιρό.
Όταν το απόγευμα, μετά την ενισχυτική διδασκαλία, οι Φιλανδοί μαθητές πάνε στο σπίτι, αφήνουν τη σάκα με τα βιβλία στο σχολείο. Όλη η υπόλοιπη ημέρα τους ανήκει. Χαίρονται την παιδικότητά τους. Τεστ για το σπίτι απαγορεύονται. Η λέξη φροντιστήριο δεν υπάρχει ούτε στο λεξικό τους. Είναι πρώτα στην Ευρώπη στην ανάγνωση εξωσχολικών βιβλίων και τελευταία σε τηλεθέαση. Τα ελληνόπουλα τρέχουν από φροντιστήριο σε φροντιστήριο σαν κουρδιστά πορτοκάλια. Το μόνο που τους μένει μετά, είναι να καθίσουν εξαντλημένα μπροστά στην τηλεόραση μέχρι να τους πάρει ο ύπνος. Σε καμιά άλλη χώρα του κόσμου δε βλέπεις παιδιά με τσάντες να κυκλοφορούν μέχρι τα μεσάνυχτα τρέχοντας σαν τον Βέγγο να προλάβουν το επόμενο μάθημα αποστήθισης, προς μεγάλη ικανοποίηση των φροντιστηρίων. Είναι δυνατόν αυτά τα τραύματα της χαμένης παιδικότητας να μην έχουν βαθιές και μακροχρόνιες ψυχικές συνέπειες;
Τα περισσότερα ελληνόπουλα πάνε άκεφα σε άθλια δημόσια σχολεία, που μοιάζουν σαν γκαράζ αυτοκινήτων. Θα συναντήσουν δασκάλους, στην πλειονότητά τους σκυθρωπούς και δίχως όρεξη, που από τότε που τελείωσαν τις σπουδές τους δεν έχουν ανοίξει βιβλίο. Θα συναντήσουν δασκάλους, για τους οποίους η λέξη εξατομικευμένη προσέγγιση μαθητή με ιδιαίτερα προβλήματα, υπάρχει μόνο στα λεξικά. Θα πρέπει να αποστηθίσουν κακογραμμένα βιβλία πάνω στα οποία θα εξεταστούν. Όποιος έχει την καλύτερη μνήμη ή τις καλύτερες τεχνικές αποστήθισης, όχι απαραίτητα και το καλύτερο μυαλό, θα επιβραβευθεί. Οι κακοί μαθητές θα τιμωρηθούν και θα σπρωχθούν στη μαθησιακή άρνηση. Η μαθητική διαρροή στη χώρα μας, σε κάποιες περιοχές ξεπερνά το 30% , ενώ στη Φινλανδία είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Η απάντηση της υπουργού παιδείας τους είναι: «είμαστε μια μικρή χώρα και δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε ούτε έναν μαθητή».
Γιατί αλήθεια συμβαίνουν όλα αυτά τα τραγικά, στο σημαντικότερο τομέα μιας χώρας όπως είναι η παιδεία, από την οποία εξαρτώνται όλα τα άλλα; Γιατί βασανίζουμε δίχως λόγο ότι πολυτιμότερο έχουμε, τα παιδιά μας; Γιατί, ενώ πληρώνουμε τα περισσότερα λεφτά στον κόσμο για την παιδεία (στην παραπαιδεία των φροντιστηρίων), έχουμε μια τόσο άθλια δημόσια παιδεία;
Την απάντηση μας την έδωσε πριν λίγες ημέρες ο κος Βουλγαράκης: «υπάρχουν βουλευτές που τα δίδακτρα που πληρώνουν για τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία είναι περισσότερα από τα εισοδήματα που δηλώνουν στο πόθεν έσχες»!!!
Κυβερνώντες και εξουσιάζοντες, που στέλνουν τα παιδιά τους σε πανάκριβα ιδιωτικά σχολεία, δεν έχουν κανένα λόγο να δώσουν λεφτά στη δημόσια παιδεία, όπως δεν έχουν κανένα λόγο να δώσουν λεφτά για τη δημόσια υγεία αφού αν χρειαστεί, οι ίδιοι και τα παιδιά τους θα πάνε στο Memorial. Αυτή είναι η μοναδική εξήγηση και καμία άλλη για τα άθλια δημόσια σχολεία μας. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες προς βλάκες!
Στη Φινλανδία, ο γιος του πρωθυπουργού, του προέδρου της ΝΟΚΙΑ, του θυρωρού της πολυκατοικίας και του χασάπη της γειτονιάς πάνε στο ίδιο δημόσιο σχολείο. Γι αυτό και έχουν κάθε λόγο να δίνουν τα διπλάσια ακριβώς λεφτά από εμάς, γύρω στο 7% του ΑΕΠ, για την παιδεία τους. «Βάση της εκπαίδευσής μας είναι η ισότητα όλων στο σχολείο», λέει η υπουργός τους. Οι Φιλανδοί αγαπούν την πατρίδα τους, όχι ακροδεξιά και θεωρητικά σαν μια αφηρημένη ιδέα, αλλά σαν ζωντανό οργανισμό. Γι αυτούς πατρίδα είναι πάνω απ' όλα ο λαός τους, οι άνθρωποί τους, τα παιδιά τους.
Στην Φιλανδία/Σουηδία/Νορβηγία δεν είναι που πίνουν μέχρι να πεθάνουν από την κατάθλιψη;
Gandalf dr685sm
13/10/2008, 14:34
Αν πρόσθετε σε αυτό και το περιβάλλον του σπιτιού που συναντά ενα παιδί , με τους γονείς αφοσιωμένους στο καταναλωτικό τους κυνήγι ή στον συνεχή αγώνα επιβίωσης.
Τα μπινελίκια που πέφτουν μεταξύ γονιών.
Το οτι κανείς δεν θα το πάρει απο το χέρι να του πεί τι μπορεί να κάνει και ποιά μέθοδο να ακολουθήσει για να επιλέξει μόνο του μετά τι θα κάνει στην ζωή του.
Την συνεχή ενεργοποίηση της τηλεόρασης και του XBOX-PS3 κτλ.. σαν μοναδική ασχολία του παιδιού.
Την απαίδευτη και αμόρφωτη κριση του Νεο-Έλληνα που σαν γονιός απο όλες τις οπτικές το μεταδίδει στο παιδί του.
Ε τότε θα είχαμε και μια πλήρη ικανοποίηση στις απορίες μας, γιατί η Ελλάδα αν δεν αλλάξει πλευρό σε λίγα χρόνια, θα υπάρχει μόνο στα ιστορικά βιβλία.
Gandalf
Πολύ καλό κείμενο , να σε καλά που το αναδημοσίευσες και εδώ :beer: :beer:
Μην συγκρίνουμε ΚΑΜΙΑ ευρωπαϊκή χώρα με την Ελλάδα..
Σε ΟΛΕΣ τις βασικές υποδομές είμαστε 10ετιες πίσω…
ΚΑΜΙΑ κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την πρόοδο του τόπου…
Όσο αφορά την παιδία , το αδιέξοδο είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ για τους σημερινούς γονείς όπως είμαι εγώ…μακάρι να μπορούσα να στείλω το παιδί μου σε μια σοβαρή χώρα για να εκπαιδευτεί…
:( :(
vestromas
13/10/2008, 15:00
Αμα εκπαιδευτει εκει το παιδι σου και μετα ερθει εδω, θα νιωθει οτι ηρθε απο αλλον πλανητη. Πως θα επιβιωσει;:lol:
Θα θελει να γυρισει πισω κ εδω να ερχετε μονο για να σ βλεπει και να κανει κανενα μπανιο στην θαλασσα και να τρωει κανα μπαρμπουνι,:lol: :beer: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από vestromas
Αμα εκπαιδευτει εκει το παιδι σου και μετα ερθει εδω, θα νιωθει οτι ηρθε απο αλλον πλανητη. Πως θα επιβιωσει;:lol:
Θα θελει να γυρισει πισω κ εδω να ερχετε μονο για να σ βλεπει και να κανει κανενα μπανιο στην θαλασσα και να τρωει κανα μπαρμπουνι,:lol: :beer: :wave2:
Α για τα μπαρμπούνια έρχονται εδώ οι Φιλανδές ε; :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol:
vestromas
13/10/2008, 15:11
Ερχοντε για να παρουν ηλιο.:lol: :a021: :beer: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Α για τα μπαρμπούνια έρχονται εδώ οι Φιλανδές ε; :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol:
τα μπαρμπούνια δεν ειναι αυτα τα κοκινοκέφαλα??:p
ετσι να καλαμπουρίζουμε μη και μας πάρει το κλάμα:(
charlie says
13/10/2008, 17:31
εκει δεν ειναι, που οπου υπαρχουν γεφυρια ,τοποθετουν πλαστικους υαλοπινακες για να μη φουνταρουν οι μορφωμενοι, βορειοευρωπαιοι συμπολιτες μας?μια λυση παντως στον κατηφορο ,θα ηταν, να κατεβενε στις εκλογες κανενα φινλαδικο κομμα.
Να είσαι σίγουρος φίλε μου ότι δεν φουντάρουν επειδή βρίσκονται σε αδιέξοδο με την κατηφόρα που έχει πάρει η χώρα τους όπως θα έπρεπε να κάνουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα ... ή τουλάχιστον αυτοί που έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν κάτι και άπλα επιλέγουν να αδιαφορούν και να τσεπώνουν.
Οι λόγοι που αυτοκτονούν εκεί είναι γιατί δεν έχουν την καφετέρια για να βγουν για καφέ και τάβλι κάτω από τον ζεστό ήλιο όπως οι Ελληνάρες αλλά χιόνια και κλίμα που σε κάνει να τρελαίνεσαι από μόνο του.
vestromas
13/10/2008, 18:57
Δεν μπορυμε να τα εχουμε ολα. Η ταβλι ηλιο φραπεδια και γκομενιλικι με χαλαρους ρυθμους και σταρχιδισμο, η πολιτισμος με τασεις αυτοκτονιας εστω και λογω κλιματος:lol: :beer: :wave2:
nickmonstro
13/10/2008, 19:46
Δεν μπορυμε να τα εχουμε ολα. Η ταβλι ηλιο φραπεδια και γκομενιλικι με χαλαρους ρυθμους και σταρχιδισμο, η πολιτισμος με τασεις αυτοκτονιας εστω και λογω κλιματος:lol: :beer: :wave2:
To ταβλι,ο ηλιος,η φραπεδια,το γκομενιλικι και ο σταρχιδισμος δεν ειναι πολιτισμος?:look:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
vestromas
13/10/2008, 19:49
Και βεβαια ειναι.:lol: :beer: :beer: :beer: :wave2:
idomeneas
13/10/2008, 20:43
πολύ ωραίο κείμενο...
η αλήθεια είναι πικρή και πονάει δυστυχώς...
δεν ξερω αν μπορειτε να καταλαβετε πως ακουγετε αυτο σε ενα παιδι 16 χρονων...
:( :( :( :( :(
hidefnick
13/10/2008, 21:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από Corvo
δεν ξερω αν μπορειτε να καταλαβετε πως ακουγετε αυτο σε ενα παιδι 16 χρονων...
:( :( :( :( :(
Είσαι 16 χρονών, Σε μια από τις πίο ωραίες πόλεις της Ελλάδας. Εχεις ΚΤΜ.
Μας εξηγείς πως ακριβώς ακούγεται?
TOLISTOLAROS
13/10/2008, 21:52
Στην Φιλανδία/Σουηδία/Νορβηγία δεν είναι που πίνουν μέχρι να πεθάνουν από την κατάθλιψη;
Σ'αυτό έχεις δίκιο:
Λίστα αυτοκτονιών ανά χώρα (http://en.wikipedia.org/wiki/Suicide_rate)
Όντως έχουμε 3.5 αυτοκτονίες/100000 κατοίκους ενώ οι Φινλανδοί 20.1
Παρ'ότι άσχετο θα το γράψω:αν βάλουμε πάντως τα τροχαία(τα οποία για μένα είναι σοβαρός δείκτης ΜΑΛΑΚΙΑΣ ενός λαού) βγαίνουμε πρώτοι σε ποσοστό μή φυσικών θανάτων χαλαρά...
Αν επίσης σκεφτούμε ότι οι περισσότεροι Έλληνες είναι μαμάκηδες(σπιτάκι και φαγάκι μαμάς) και το ότι οι περισσότερες ελληνίδες ρωτάνε τη μάνα τους ακόμα και για με ποιόν θα πηδηχτούνε μάλλον δεν πρέπει να περηφανευόμαστε για πολλά...
TOLISTOLAROS
13/10/2008, 21:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
+suzuki SV 650s :) :) :) :) :)
Kαλά σου λέει ρε corvo.Απλά διασκέδασε και εκμεταλλεύσου αυτά που σου δίνει/επιτρέπει το περιβάλλον σου.
δεν μιλαω για αυτο...αυτα ακουγονται πολυ ωραια αλλα δεν μου τα εδωσαν στα χερια μου και δεν ειναι κατα τυχει...δεν λεω οτι δεν ειμαι τυχερος απλα δεν μου ηρθαν μονα τους...
Και δεν μιλησα για αυτα :D
ελεγα για την παιδεια...αν ειχαμε το συστημα της φιλανδιας εγω καθε απογευμα θα εβγαινα βολτα με την μηχανη στο βουνο...:winka:
για σκεψου ομως οτι τελειωνω το σχολειο 2 τρωω αν προλαβαινω και μετα ειμαι με την τσαντα στο χερι απο φροντηστηριο σε φροντηστηριο...τελειωνω στις 6 και πρεπει να διαβασω για σχολειο(7ωρες) και για φροντηστηριο αλλες 3
τελικα ξερεις πολλα για μενα(δεν ειναι απαιρετητα καλο αυτο)
TOLISTOLAROS
13/10/2008, 21:57
δεν μιλαω για αυτο...αυτα ακουγονται πολυ ωραια αλλα δεν μου τα εδωσαν στα χερια μου και δεν ειναι κατα τυχει...δεν λεω οτι δεν ειμαι τυχερος απλα δεν μου ηρθαν μονα τους...
Σκέψου ότι σε πολλά παιδιά στην ηλικία τους οι γονείς τους δε τους επιτρέπουν να'χουν μοτο...
για αυτο ειπα και οτι ειμαι και τυχερος αλλα σου λεω ολα αυτα τα κερδισα...δεν ξεκινησα μια μερα και ειπα μπαμπα μαμα θα παρω μοτο...:winka: :winka:
Akatanomastos
14/10/2008, 01:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από TOLISTOLAROS
[B
Παρ'ότι άσχετο θα το γράψω:αν βάλουμε πάντως τα τροχαία(τα οποία για μένα είναι σοβαρός δείκτης ΜΑΛΑΚΙΑΣ ενός λαού) βγαίνουμε πρώτοι σε ποσοστό μή φυσικών θανάτων χαλαρά...
[/B]
καθολου ασχετο TOLISTOLAROS.
δεν ειναι αυτοκτονια να οδηγας λιαρδα οπως γινεται καθε Π/Σ/Κ απο πολλους σε ολη την ελλαδα?
κατι σε εχει οδηγησει στο να χεζεσαι στο ποτο.(το να οδηγας μετα,οκ, ειναι δικια σου βλακεια)
και προς σνιπερ,
στην ελλαδα δεν πινουμε σαν καριοληδες? ξερω παααααρα πολλους απο τον κυκλο μου(φοιτητικος, δηλαδη πιτσηρικαδες) που πινουν τον απατο, και ξερω και αρκετους απο 30+ που κανουν το ιδιο..
και οκ για να μην τα λεμε ολα ροδινα, δεν μπορουμε να παραβλεψουμε πως εκει σκανδιναβια μερια, εκτος απο το κλιμα που παιζει ρολο, ολο αυτο το προγραμμα και η <<ταξη>> απαιτει πολυ κοπο και πιεση και και και..
ειναι πολυ λογικο καποιοι ανθρωποι να μην αντεχουν αυτους τους ρυθμους και να μενουν <<πισω>> σε σχεση με αυτα που γινονται στην κοινωνια, να περιθωριοποιουντε και μια μερα να αυτοκτονουν.(λογικο ειναι το πρωτο κομματι της προτασης, και οχι η αυτοκτονια)
εκτος απο αυτες τις περιπτωσεις που ειναι ενα μικρο ποσοστο, ειναι αληθεια οτι μεγαλο μερος του πληθυσμου γινετε λιαρδα καθε Σ/Κ
hidefnick
14/10/2008, 10:27
Και δεν μιλησα για αυτα :D
ελεγα για την παιδεια...αν ειχαμε το συστημα της φιλανδιας εγω καθε απογευμα θα εβγαινα βολτα με την μηχανη στο βουνο...:winka:
για σκεψου ομως οτι τελειωνω το σχολειο 2 τρωω αν προλαβαινω και μετα ειμαι με την τσαντα στο χερι απο φροντηστηριο σε φροντηστηριο...τελειωνω στις 6 και πρεπει να διαβασω για σχολειο(7ωρες) και για φροντηστηριο αλλες 3
τελικα ξερεις πολλα για μενα(δεν ειναι απαιρετητα καλο αυτο)
Στην Φιλανδία παίζει το εντούρο? Γιατί στις γειτονικές χώρες το έχουν απαγορεύσει ως αντιοικολογικό (που είναι όταν στο δάσος υπάρχει full πανίδα και χλωρίδα) Επίσης όπως λες και μόνος σου ¨"δεν μου ήρθαν μόνα τους". Αν έχεις τα @ρχίδι@ πολέμας, και αν πολεμήσεις ενδέχεται να κερδίσεις. Αν παραδοθείς, δεν κερδίζεις σίγουρα. Και αυτό παίζει και στην παιδεια και στον επαγγελματικό χώρο και παντού.
Πάντως και με αυτή την παιδεία που έχουμε παράγουμε αρκετούς διεθμώς καταξιομένους επιστήμονες.
Gandalf dr685sm
14/10/2008, 13:07
wiredgr...
Επιστήμονες ναι.. καταξιωμένοι όμως γίνονται σε δομές του εξωτερικού και σε άλλες χώρες. Εδώ μπορεί να δουλέψουν μέχρι και σε απορρίματα , μιας και δεν βρίσκουν θέση στο επάγγελμα τους, επειδή κάποιος είναι εκεί , έχοντας μπάρμπα στην Κορώνη (βλ. Αξιοκρατία).
Για το θέμα Παιδεία... ψάχνουμε δικαιολογίες μου φαίνεται.
Κάποτε λέγαμε για ποιότητα ζωής εν Ελλάδι. Ορίστε μου παρακαλώ τι σημαίνει για εσάς.
1. Ποιότητα ζωής. Να χρωστάς 2 κάρτες και 3 δάνεια, ενώ δουλεύεις 6/7 μέρες 14 ώρες την ημέρα στην καλύτερη. Αλλά ο φραπέ... φραπέ...
2. Κοινωνικές υπηρεσίες. Πολύ απλά αν είσαι τυχερός στο Ε.Σ.Υ την σκαπουλάρεις. Αν οχι ... σε κλαίνε οι ρέγγες. Μόνο με ιδιωτική πλέον για περίθαλψη. Για σύνταξη τώρα όσοι είστε σαν και μένα (36) θα σας δώσουν ενα γλυφιτζούρι και δύο χερούλια να σας τα κολήσουν την ώρα που θα είστε ανίκανοι "εργατικά". Άκου σύνταξη....
3. Παιδεία... δωρεάν παιδεία;.. τι είναι αυτό; Όσοι γονείς εδώ δίνεται λιγότερα απο 3-4000 τον χρόνο σηκώστε το χέρι. Και αυτό μόνο για φροντιστήρια. Γιατί αν πιάσουμε Γλώσσες κτλ.. άστο καλύτερα.
4. Υποδομές. Μην αρχίσουμε....
Όσοι ζούν ακόμα στην Ελλάδα της δεκαετίας του 80 , που κατέστρεψε και ουσιαστικά την χώρα , καλό είναι να ξυπνήσουν γιατί θα τους πάρει το ρέμα.
Ειδικότερα οι Σκανδιναυικές χώρες , ούτε καν πλησιάζονται απο πολύ πιο ανεπτυγμένες χώρες ... οχι απο την Ελλάδα και την "Ελληναράδικη" νοοτροπία μας.
Όταν ξυπνήσουμε απο την σκέψη οτι είμαστε οι καλύτεροι ίσως τότε αρχίσουμε να παράγουμε και πολιτισμό κατά άτομο και οχι με προσκόληση και αναγωγή μόνο στο παρελθόν μας.
Υ.Γ. α... και το enduro επιτρέπεται.. αλλά μόνο σε οργανωμένα μονοπάτια και με υποστήρικη κιόλας ακόμα και για νεαρούς του αθλήματος. Δείτε τα τοπικά τους πρωταθλήματα και κλάψτε.
Έχει ενδιαφέρον να μιλάμε στην Ελλάδα για αυτοκτονίες …χωρίς στοιχεία!!!!
Στην Ελλάδα ΔΕΝ γίνεται ΚΑΜΙΑ σοβαρή στατιστική και ΚΑΜΙΑ έρευνα για το θέμα…
Επειδή έχουμε πλήρη άγνοια για ένα πρόβλημα και το θάβουμε κάτω από το χαλί ΔΕΝ σημαίνει ότι δεν υπάρχει
Ααα. Και δεν τα λέω εγώ αυτά…
Από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Χαμηλός ο αριθμός αυτοκτονιών στην Ελλάδα ;
Του ΚΩΣΤΑ ΣΤΕΦΑΝΗ Καθηγητή Ψυχιατρικής Παν. Αθηνών, πρώην υπουργού Υγείας
Σε ό,τι αφορά τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν έγκυρα στατιστικά στοιχεία. Τα μοναδικά έγκυρα στοιχεία είναι αυτά που αναφέρονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και αναδεικνύουν ότι, συγκριτικά με τις άλλες χώρες της Ε.Ε., ο αριθμός των αυτοκτονιών στην Ελλάδα είναι χαμηλός, ειδικά σε σύγκριση με χώρες της Βόρειας Ευρώπης.
Μιλάμε βέβαια για τις εξακριβωμένες αυτοκτονίες. Υπάρχει κατά τη γνώμη μου μια υποεκτίμηση• οι οικογένειες βρίσκουν συχνά διάφορους τρόπους για να μην κοινοποιήσουν την αυτοκτονία ενός από τα μέλη τους• υπάρχουν επίσης καλυμμένες αυτοκτονίες, όπως στην περίπτωση τροχαίων, που είναι προϊόν αυτοκτονικής συμπεριφοράς.
Το γεγονός ότι στην Ελλάδα ο αριθμός των αυτοκτονιών είναι περιορισμένος σε σχέση με άλλες χώρες οφείλεται σε παράγοντες όπως το κλίμα, η ηλιοφάνεια, κοινωνικοί παράγοντες, η οικογένεια, η στήριξη από ένα ευρύτερο περιβάλλον κ.λπ. κ.λπ.
Δεν συμφωνώ με τη διαπίστωση ότι ο αριθμός των αυτοκτονιών αυξάνεται σε όλο τον κόσμο• υπάρχουν χώρες όπου ο αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται. Επίσης, κάποια στοιχεία παραποιούνται, π.χ. ενώ είναι γνωστό ότι στον κόσμο αυτοκτονούν περισσότεροι άνδρες, οι περισσότερες έρευνες εμφανίζουν ότι οι αυτοκτονίες είναι πιο διαδεδομένες ανάμεσα στις γυναίκες. Είναι ακόμη λάθος να συνδέουμε τις αυτοκτονίες αποκλειστικά με την κατάθλιψη: ένας σεβαστός αριθμός από όσους αυτοκτονούν δεν πάσχουν από κατάθλιψη.
Στη χώρα μας δεν μπορούμε να φανούμε το ίδιο αισιόδοξοι όταν μιλάμε για ψυχικές διαταραχές και ειδικά για καταθλίψεις• στην περίπτωση αυτής της ασθένειας και στην Ελλάδα διαπιστώνουμε μια ανοδική πορεία, παρόμοια με των άλλων χωρών.
Και σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, δεν υπάρχουν έγκυρα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία. Τα τελευταία ανέρχονται σε έρευνες της Ψυχιατρικής Κλινικής, της δεκαετίας του '80. Εμμεσα συμπεραίνουμε κάποια στοιχεία από άλλες έρευνες, που αφορούν π.χ. τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών, τα τροχαία, όσους απευθύνονται στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Από αυτούς, το 14%, σύμφωνα με σχετικές έρευνες, πάσχουν από αγχώδη κατάθλιψη.
Χρειαζόμαστε βέβαια και στην περίπτωση των ψυχικών διαταραχών νέες έρευνες, εθνικής εμβέλειας, έγκυρες και με συγκρίσιμα στοιχεία με των υπόλοιπων χωρών• δεν είναι σωστό να ανακυκλώνουμε παλαιούς αριθμούς.
Είναι έρευνες πολυέξοδες, χρειάζονται ειδικευμένο προσωπικό και εργαλεία και ίσως αυτός είναι και ο λόγος που δεν πραγματοποιούνται συχνά...
:sad:
vestromas
14/10/2008, 13:42
Καταθλιψη και αυτοκτονικες τασεις εχουν , οσοι παιρνουν πολυ σοβαρα τον εαυτο τους την ζωη και την καριερα τους.
Επισης αυτοι που θελουν να ειναι πολυ ενταξει σε σχεση με τον πολυ κοσμο και γενικα τη μαζα.
Εμεις οι Ελληνες ευτυχως στο συνολο δεν πολυ παιρνουμε χαμπαρι γατι ειμαστε παρτακηδες και σταρχιδιστες.
Αυτο μας κανει και επιβιωνουμε.
Αν βρεθουμε σε (πολιτισμενο περιβαλον), ζωγραφιζουμε γιατι εχουμε μαθει να προσαρμοζομαστε στις καταστασεις και ειμαστε μαγκες.
Το προσωπικο μου συμπερασμα ειναι οτι το περιβαλον μας καλως εχει, μια και μας κανει κομαντα επιβιωσης και οταν παμε στο εξωτερικο, γινομαστε ακομα καλυτεροι.
Σε αντιθεση με πολλους βοριοευρωπαιους που δεν μπορουν να καταλαβουν το περιεργο συστημα μας και την ακομα πιο περιεργη ιδιοσυγκρασια μας.:lol: :beer: :wave2:
Στην Φιλανδία παίζει το εντούρο? Γιατί στις γειτονικές χώρες το έχουν απαγορεύσει ως αντιοικολογικό (που είναι όταν στο δάσος υπάρχει full πανίδα και χλωρίδα) Επίσης όπως λες και μόνος σου ¨"δεν μου ήρθαν μόνα τους". Αν έχεις τα @ρχίδι@ πολέμας, και αν πολεμήσεις ενδέχεται να κερδίσεις. Αν παραδοθείς, δεν κερδίζεις σίγουρα. Και αυτό παίζει και στην παιδεια και στον επαγγελματικό χώρο και παντού.
Πάντως και με αυτή την παιδεία που έχουμε παράγουμε αρκετούς διεθμώς καταξιομένους επιστήμονες.
δεν ξερω αν επιτρεπεται το enduro αλλα απο οτι λεει ο Gandalf επιτρεπεται...
Ναι ρε εσυ πολεμας αλλα οταν πας και τελειωνεις μια σχολη κανεις μαστερ και τα συναφη και πας να δουλεψεις και σου λενε δεν εχει χωρους για εργασια ειναι πιασμενοι και βλεπεις μεσα τον καθε αχρηστο ο οποιος μπηκε μεσα χαρη σε ενα βαθια νταβατζομενο μεσω ποιος ο λογος να κατσεις να τα κανεις ολα αυτα και μετα να μεινεις Ελλαδα?
Δεν ξερω τωρα τελευταια καταλαβαινω την φραση του Γ.Σεφερη:Οπου και να παω η Ελλαδα με πληγωνει...
TOLISTOLAROS
14/10/2008, 13:49
δεν ξερω αν επιτρεπεται το enduro αλλα απο οτι λεει ο Gandalf επιτρεπεται...
Ναι ρε εσυ πολεμας αλλα οταν πας και τελειωνεις μια σχολη κανεις μαστερ και τα συναφη και πας να δουλεψεις και σου λενε δεν εχει χωρους για εργασια ειναι πιασμενοι και βλεπεις μεσα τον καθε αχρηστο ο οποιος μπηκε μεσα χαρη σε ενα βαθια νταβατζομενο μεσω ποιος ο λογος να κατσεις να τα κανεις ολα αυτα και μετα να μεινεις Ελλαδα?
Δεν ξερω τωρα τελευταια καταλαβαινω την φραση του Γ.Σεφερη:Οπου και να παω η Ελλαδα με πληγωνει...
Φίλε η Ελλάδα αξίζει μόνο αν:
1)Είσαι στο δημόσιο
2)Έχεις δική σου δουλειά,οπότε δουλεύεις για πάρτη σου.
Αλλιώς ΦΥΓΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ,ΚΟΝΟΜΑ ΤΑ ΚΙ ΕΛΑ ΜΕΤΑ Ν'ΑΡΑΞΕΙΣ.-
LsKostas
14/10/2008, 14:03
Φίλε η Ελλάδα αξίζει μόνο αν:
1)Είσαι στο δημόσιο
2)Έχεις δική σου δουλειά,οπότε δουλεύεις για πάρτη σου.
Αλλιώς ΦΥΓΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ,ΚΟΝΟΜΑ ΤΑ ΚΙ ΕΛΑ ΜΕΤΑ Ν'ΑΡΑΞΕΙΣ.-
:bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: Σορυ για το γελιο
Δεν προκειται να πω τι και πως απλα ολα φαινονται απλα μεσα σε forum...
To εξωτερικο,το αραλικι "μετα",η κονομα,το δημοσιο ...
Ειναι πολυ απολυτο αυτο που λες , βασιζεσαι στο οτι στο εξωτερικο σε εκτιμουν περισσοτερο-που ειναι αληθεια- αλλα αν δεις ψυχραιμα τα πραγματα υπαρχει παντα και αλλος τροπος ...
TOLISTOLAROS
14/10/2008, 14:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
:bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: Σορυ για το γελιο
Δεν προκειται να πω τι και πως απλα ολα φαινονται απλα μεσα σε forum...
To εξωτερικο,το αραλικι "μετα",η κονομα,το δημοσιο ...
Ειναι πολυ απολυτο αυτο που λες , βασιζεσαι στο οτι στο εξωτερικο σε εκτιμουν περισσοτερο-που ειναι αληθεια- αλλα αν δεις ψυχραιμα τα πραγματα υπαρχει παντα και αλλος τροπος ...
Έχεις δίκιο,όντως τα'γραψα λίγο χύμα..:) :) :)
Σαφώς και υπάρχει μέση λύση,απλά είναι πολύ δύσκολο κάποιος να'ναι ιδιωτικός υπάλληλος(όχι σε δικιά του δουλειά) με μια ποιότητα ζωής(δύσκολο να τη βρεις Αθήνα) και με κάποιο εισόδημα που να του επιτρέπει να ζει χωρίς να σφίγγεται.
Μπορείς επίσης να βγάλεις λ7,αλλά αν τρέχεις και ξεθεώνεσαι όλη μέρα ποιό το νόημα;Να τα κάνεις τί;
Σαφώς και στο εξωτερικό σε αντιμετωπίζουν πολύ πιο ανθρώπινα και παρέχουν απλά πράγματα(πχ διάλειμμα για φαγητό,σεβασμός του ωραρίου) την αξία των οποίων οι περισσότεροι εργοδότες στην Ελλάδα δε την καταλαβαίνουν.
charlie says
14/10/2008, 19:18
επιδη δεν κατανοω ορισμενα πραγματα και ψαχνω να βρω τι φταιει για την κατρακυλα μου ,οποιος εχει καλο βιωτικο επιπεδο-χρηματα, ειναι πολιτισμενος?η οποιος ειναι εξιδεικευμενος απο το σχολειο να κανει μια εργασια με εναν ορισμενο τροπο ειναι πολιτισμενος?
LsKostas
14/10/2008, 23:22
Έχεις δίκιο,όντως τα'γραψα λίγο χύμα..:) :) :)
Σαφώς και υπάρχει μέση λύση,απλά είναι πολύ δύσκολο κάποιος να'ναι ιδιωτικός υπάλληλος(όχι σε δικιά του δουλειά) με μια ποιότητα ζωής(δύσκολο να τη βρεις Αθήνα) και με κάποιο εισόδημα που να του επιτρέπει να ζει χωρίς να σφίγγεται.
Μπορείς επίσης να βγάλεις λ7,αλλά αν τρέχεις και ξεθεώνεσαι όλη μέρα ποιό το νόημα;Να τα κάνεις τί;
Σαφώς και στο εξωτερικό σε αντιμετωπίζουν πολύ πιο ανθρώπινα και παρέχουν απλά πράγματα(πχ διάλειμμα για φαγητό,σεβασμός του ωραρίου) την αξία των οποίων οι περισσότεροι εργοδότες στην Ελλάδα δε την καταλαβαίνουν.
Ηρθε στο μυαλο μου μια εικονα δημοσιου υπαλληλου που πιστεψε με ΞΕΠΑΤΩΝΕΤΑΙ 24 ωρες
γι αυτο και τα γελια...τι επαγγελμα ειναι αυτο και τι ευθυνες φερει ...αστο ...δεν ειναι της παρουσης
Τοσο δυσκολο ωστε ν αφησεις την Ελλαδα και να πας εξωτερικο :mad:
αλλα να γυρισεις πισω με μπολικα εφοδια και λεφτα ;)
:beer:
Και ναι εχεις δικιο ελαχιστες επιχειρησεις σε σεβονται εδω στην Ελλαδα,θελει κουραγιο
να ψαξεις ,αρκετα προσοντα και λιγη τυχη .
σε ποιον να πρωτοαπαντησω....
αντε ας μη δωσω ιδιαιτερη εμφαση και εκταση....μαγε για αλλη μια φορα well said.
και οσο για τις αυτοκτονιες...μηδιωντας και με απολυτη γνωση και σιγουρια σας λεω οτι τα συμπερασματα δεν ειναι τοσο ευκολα.
TOLISTOLAROS
15/10/2008, 15:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από charlie says
επιδη δεν κατανοω ορισμενα πραγματα και ψαχνω να βρω τι φταιει για την κατρακυλα μου ,οποιος εχει καλο βιωτικο επιπεδο-χρηματα, ειναι πολιτισμενος?η οποιος ειναι εξιδεικευμενος απο το σχολειο να κανει μια εργασια με εναν ορισμενο τροπο ειναι πολιτισμενος?
Ο πολιτισμός δεν έχει να κάνει πάντα με τα χρήματα αλλά με το αν είναι κανείς ευτυχισμένος.Πχ αρκετές φυλές του Ειρηνικού δεν έχουν χρήματα αλλά έχουν αξιοσημείωτο πολιτισμό και είναι ευτυχισμένοι ζώντας αρμονικά.
Όπως επίσης υπάρχουν πολλοί με πολλά λ7 που συμπεριφέρονται απολίτιστα:απ'το να πετάνε σκουπίδια στο δρόμο μέχρι να καίνε τα δάση.
Είναι ζόρικο αυτό που ρωτάς και δεν έχει εύκολη απάντηση ακριβώς επειδή η έννοια "πολιτισμός" είναι πολύ δύσκολο να οριστεί.
Αυτό που σίγουρα έχουν οι προηγμένες χώρες σε σχέση μ'εμάς είναι μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση,ανεξαρτησία και-ίσως-αξιοπρέπεια,δεν υπάρχει αυτό το χάλι που παρατηρόυμε εδώ:οι γονείς να συντηρούν τα παιδιά γι'αρκετό καιρό αφού ενηλικιωθούν.
Ντε και καλά όλοι να σπουδάσουνε,κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα!Καπάκι μεταπτυχιακό σε κάτι απίστευτες ειδικότητες που ξέρουν ότι θα πεινάσουν!Αλλά δε γίνεται το παιδί του γείτονα να'χει μεταπτυχιακό ενώ εμείς όχι!Δώστου βάρτου λοιπόν σπουδές,ιδρύστε παντού ΑΕΙ-ΤΕΙ να περνάνε όλοι,να πληρώνουν οι γονείς ενώ το παιδί τους δεν κάνει ρε παιδί μου για σπουδές,δε το'χει πώς να το κάνουμε!
Μετά από χρόνια λοιπόν το παιδί άψητο σχεδόν 30 βγαίνει στην αγορά εργασίας...
Μα δε γίνεται ρε γαμώτο σε μια αγορά 10.000.000 ανθρώπων να βρουν δουλειά στο αντικείμενό τους τόσοι πτυχιούχοι!Απλά μαθηματικά είναι!
Γι'αυτό έγραψα πριν(λίγο απότομα είναι αλήθεια) ή δικιά σου δουλειά,ή δημόσιο ή έξω...
hidefnick
31/10/2008, 11:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
wiredgr...
Επιστήμονες ναι.. καταξιωμένοι όμως γίνονται σε δομές του εξωτερικού και σε άλλες χώρες. Εδώ μπορεί να δουλέψουν μέχρι και σε απορρίματα , μιας και δεν βρίσκουν θέση στο επάγγελμα τους, επειδή κάποιος είναι εκεί , έχοντας μπάρμπα στην Κορώνη (βλ. Αξιοκρατία).
Για το θέμα Παιδεία... ψάχνουμε δικαιολογίες μου φαίνεται.
Κάποτε λέγαμε για ποιότητα ζωής εν Ελλάδι. Ορίστε μου παρακαλώ τι σημαίνει για εσάς.
1. Ποιότητα ζωής. Να χρωστάς 2 κάρτες και 3 δάνεια, ενώ δουλεύεις 6/7 μέρες 14 ώρες την ημέρα στην καλύτερη. Αλλά ο φραπέ... φραπέ...
2. Κοινωνικές υπηρεσίες. Πολύ απλά αν είσαι τυχερός στο Ε.Σ.Υ την σκαπουλάρεις. Αν οχι ... σε κλαίνε οι ρέγγες. Μόνο με ιδιωτική πλέον για περίθαλψη. Για σύνταξη τώρα όσοι είστε σαν και μένα (36) θα σας δώσουν ενα γλυφιτζούρι και δύο χερούλια να σας τα κολήσουν την ώρα που θα είστε ανίκανοι "εργατικά". Άκου σύνταξη....
3. Παιδεία... δωρεάν παιδεία;.. τι είναι αυτό; Όσοι γονείς εδώ δίνεται λιγότερα απο 3-4000 τον χρόνο σηκώστε το χέρι. Και αυτό μόνο για φροντιστήρια. Γιατί αν πιάσουμε Γλώσσες κτλ.. άστο καλύτερα.
4. Υποδομές. Μην αρχίσουμε....
Όσοι ζούν ακόμα στην Ελλάδα της δεκαετίας του 80 , που κατέστρεψε και ουσιαστικά την χώρα , καλό είναι να ξυπνήσουν γιατί θα τους πάρει το ρέμα.
Ειδικότερα οι Σκανδιναυικές χώρες , ούτε καν πλησιάζονται απο πολύ πιο ανεπτυγμένες χώρες ... οχι απο την Ελλάδα και την "Ελληναράδικη" νοοτροπία μας.
Όταν ξυπνήσουμε απο την σκέψη οτι είμαστε οι καλύτεροι ίσως τότε αρχίσουμε να παράγουμε και πολιτισμό κατά άτομο και οχι με προσκόληση και αναγωγή μόνο στο παρελθόν μας.
Υ.Γ. α... και το enduro επιτρέπεται.. αλλά μόνο σε οργανωμένα μονοπάτια και με υποστήρικη κιόλας ακόμα και για νεαρούς του αθλήματος. Δείτε τα τοπικά τους πρωταθλήματα και κλάψτε.
Ουσιαστικά δεν διαφωνουμε πουθενα. Η μόνη βασική διαφορά είναι οτι εχω την άποψη ότι πρωτα εξασφαλίζεις την επιβίωση και μετά τα όνειρα, και θεωρώ ότι για τα λάθη των επιλογών μου (εχόντας σαν δεδομένο την καθημερινότητα που ζούμε όλοι, και στην στοιχειώδη λογική για να την επεξεργαστώ) είναι μόνο ΔΙΚΑ ΜΟΥ. Ούτε τις κακούργας κοινωνίας, ούτε του ζωδίου μου, ούτε της μάνας μου που δεν με έκανε με κανένα ζάμπλουτο.
Οσο για την παιδεία συμφωνώ απολύτως, αλλά τελικά έχουμε φτάσει στην υπερβολή χωρίς λόγο. Σε ποια χώρα έχει proficiency στα 13-14-15 το ποσοστό που έχει στην Ελλάδα. Και τελικά πόσο μιλάνε όλοι αυτοί τις γλώσσες που υποτίθεται πως γνωρίζουν και πόσο τους χρειάζοντε πραγματικά πριν τα 23-24. (εκτός αν κάνεις την σωστή κίνηση και στείλεις το παιδί σου να σπουδάσει εξωτερικό - γλυτώνοντας φροντιστήρια κλπ και αποκτώντας επαφή με κουλτούρες και πολιτισμούς)
Και πάλι φυσικά αν αποφασίσεις να σπουδάσεις 10 χρόνια ένα υπερκορεσμένο επάγγελμα και δεν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη, τότε σόρυ αλλά είναι λάθος επιλογή ΣΟΥ.
Το ίδιο και για τις κάρτες και τα δάνεια. Πάντα χρωστάω την μισή αποζιμίωση που θα έπαιρνα αν με απέλυαν και τέλος. Δεν έχω κάρτες. Αγοράζω μόνο αν έχω λεφτά. Το μόνο καινούργιο πράμα που έχω αγοράσει στην ζωή μου είναι 2 μηχανάκια, και οι μόνοι που πραγματικά το χάρηκαν αυτό ήταν αυτοί που τα αγόρασαν απο εμένα.
Οσο για τους πολιτισμούς του παγωμένου βορράς, να σου θυμίσω΄για υποχρεωτικές στειρώσεις "διανοητικά καθυστερημένων"? Για στάση στους πολέμους? Για ρατσιστικές επιθέσεις? Και φυσικά για το ποσοστο των κατόχων πτυχίων ΤΕΙ και ΑΕΙ? (Το τελευταίο αφορά όλο τον δυτικό κόσμο) Για την ζήτηση μέσω πρεσβείας οδοντιάτρων από Ελλάδα, και όχι μόνο, γιατι οι δικοι τους την κάνουν για πιό προσοδοφόρες αγορές?
Και επειδη έχω προσωπική άποψη για Σουηδία, σόρυ αλλα ο μέσος όρος ναι μεν διαβάζει, ακούει και παίζει μουσικές, αθλείται, έχει κοινωνική και οικολογική συνείδηση όσο δεν πάει, αλλά ζουν στην νιρβάνα και την καθημερινή λούπα τους. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να ζήσω εκεί, και όχι επειδή είμαι ελληνάρας (πραγματικά απέχω πολύ) αλλά επειδή δεν μπορώ την στασιμότητα και την ρουτίνα. (Ουτε για αστείο δεν θεωρώ την Ελλάδα καλύτερο μέρος να μεγαλώνεις παιδιά)
Υποδομές έχουμε για τα πάντα. Το μόνο κακό με αυτές είναι ότι τις διαχειρίζονται και τις λειτουργούν ελληνάρες.
Οσο για τις συντάξεις, ο ελληνικός μέσος όρος είναι απο τους ψηλότερους. Και όσο και αν ακούγεται περίεργο έτσι είναι. Τώρα κάτι ΟΓΑ κλπ, νομίζω ότι αφορούν πλέον λίγους που δεν πλήρωσαν (σχεδόν) ποτέ τους εισφορές και πιστεύουν ότι κάποιος τους χρωστάει. (αν και αυτό σηκώνει πολύ ανάλυση - όσο και περιπτώσεις όπως ΝΑΤ)
Και επίσης, αρνούμε να ακούω ένα παιδί 16 χρονών με γονείς που συμφώνησαν (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο - και με ότι συμαίνει αυτό) να αποκτήσει ΚΤΜ, που ζεί σε ένα περιβάλλον Σουηδικό (Τρίκαλα) να είναι παραδομένο. Να είναι προβληματισμένο με το τι επιλογές πρέπει να ακολουθήσει ΟΚ. Παραδομένο ΟΧΙ.
stefanos
31/10/2008, 11:39
Η Ελλάδα σαν κράτος υπάρχει 50 χρόνια, και σε τόσο μικρό χρόνο ούτε πολιτισμό κάνεις ούτε κράτος ούτε τίποτα, και το ότι έχουμε εθνική συνέιδηση είναι κατόρθωμα.
Καλό είναι να θέλουμε να πάμε μπροστά αλλά με πορδές δεν βάφουμε αυγά.
Οποιος γουστάρει σχολεία και κοινονικές παροχές και διάφορα τέτοια προχωρημένα ας περάσει απο το ΤΑΜΕΙΟ και να καταθέσει το 60% των πραγματικών εισοδημάτων όπως κάνουν στον Βόρειο πόλο αυτοί που ζηλεύετε και μετά να έχει απαιτήσεις.
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Η Ελλάδα σαν κράτος υπάρχει 50 χρόνια, και σε τόσο μικρό χρόνο ούτε πολιτισμό κάνεις ούτε κράτος ούτε τίποτα, και το ότι έχουμε εθνική συνέιδηση είναι κατόρθωμα.
Καλό είναι να θέλουμε να πάμε μπροστά αλλά με πορδές δεν βάφουμε αυγά.
Οποιος γουστάρει σχολεία και κοινονικές παροχές και διάφορα τέτοια προχωρημένα ας περάσει απο το ΤΑΜΕΙΟ και να καταθέσει το 60% των πραγματικών εισοδημάτων όπως κάνουν στον Βόρειο πόλο αυτοί που ζηλεύετε και μετά να έχει απαιτήσεις.
:eyepop: :eyepop: :eyepop:
super_toto
01/11/2008, 11:35
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας μας είναι ότι οι κάτοικοί της δεν έχουν συναίσθηση της κατάστασής τους.
Ζούμε σε μία φαντασίωση και νομίζουμε ότι περναμε καλά. Δυστυχώς αυτό δεν είναι θέμα πολιτικής βούλησης αλλά εθνικής νοότροπίας. Συνεπώς δεν μπορεί να αλλάξει και πολύ ευκολα.
Από τις απαντήσεις που είδα σε αυτό το thread οι περισσότεροι από εμάς αντί να αντιληφθούμε την κατάστασή μας και να κάνουμε κάτι για να την αλλάξουμε, είμαστε έτοιμοι να την υπερασπιστούμε.
Η ποιότητα ζωής στην χώρα μας δεν έχει καμία σχέση με οποιδήποτε χώρα της Ευρώπης. Είναι κατά πολύ χαμηλώτερη και μπορεί να συγκριθεί μόνο με χώρες των Βαλκανίων. Δυστυχώς έχουμε μάθει να βλεπουμε την μιζέρια μας σαν πλεονεκτημα και να την διαιωνίζουμε.
Και το εκνευριστικό είναι ότι πάντα θα υπάρξει κάποιος που θα πεταχτεί και θα πεί "Ναι αλλά εμείς οι Ελληνες ξέρουμε να περνάμε καλά".
Είναι αυτό που δεν ξέρουμε καθόλου να κάνουμε. Μια ψευδαίσθηση είναι.
Ο πολιτισμός στην Ελλάδα έχει σταματήσει να παράγεται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η γνώση το ίδιο. Εισάγουμε πολιτισμό και γνώση αλλά δεν μπορούμε να τα εξελίξουμε. Μόνο τα αναπαράγουμε, άσχημα.
vasdekiss
01/11/2008, 13:56
Τι να πρωτοπώ;
Όχι, το κείμενο δεν με ενθουσίασε, είναι ψέμμα και το γράφει κάποιος που δεν ξέρει τι του γίνεται.... και φυσικά αντί να κάτσω να μάθω κάτι από αυτόν που είναι καλύτερος σε μένα σε κάτι (βλ. Ευρώπη) θα ψάξω να βρω όλα όσα κάνει στραβά για να δείξω ότι είμαι ανώτερος.......
Το post μου τελείωνει εδώ, όποιος βαριέται ας μη διαβάσει παρακάτω όπου αναλύω γιατί είμαι ανώτερος και περήφανος έλληνας.....
Είμαι ένας έλληνας που ζει στο εξωτερικό.... Είμαι ένας από αυτούς για τους οποίους γράφουν και λένε ότι θέλουν να γυρίσουν πίσω, αισθάνονται υπερήφανοι και δυο φορές έλληνες.......
Εγώ θα σας πω ότι αισθανομαι δεκάπεντε φορές έλληνας, είμαι πολύ περήφανος και όλη μέρα κλαίω για να γυρίσω πίσω, μάλιστα αποφάσισα να κοιμάμαι λιγότερο για να έχω περισσότερο χρόνο για να κλαίω που ζω εδώ και όχι στον παράδεισο της ελλάδας.....
Εδώ κάνω παρέα μόνο με έλληνες γιατί είναι ανώτεροι από όλους τους άλλους λαούς μιας και είναι υπερήφανοι απόγονοι των αρχαίων ελλήνων...... Για τους ξένους τι να πω....... Μόλις βλέπουν ελληνικό διαβατήριο έρχονται σε οργασμό και μετά ανοίγουν τις αγκαλιές τους και τα πόδια τους για να υποδεχτούν τον έλληνα.... Μερικοί πέφτουν στα τέσερρα και αρχίζουν τις μετάνοιες..... Δύσκολο βέβαια να τους βρεις γιατί οι περισσότεροι είναι μεθυσμένοι ή αυτοκτονούν....
Στο πανεπιστήμιο που σπουδάζω είμαι ο καλύτερος φοιτητής γιατί έχω πολύ καλές βάσεις από την προηγούμενη μου ελληνική σχολή και φυσικά από τα δώδεκα χρόνια στο δημόσιο σχολείο...... Να φανταστείτε είμαι τόσο πολύ προχωρημένος σε γνώσεις που πολλοί καθηγητές μόλις μαθαίνουν ότι είμαι έλληνας καθονται κάτω και αφήνουν εμένα να κάνω το μάθημα.... Η ελληνική σχολή από την οποία αποφοίτησα έχει μεγάλη φήμη παντού...... 49 διαφορετικά πανεπιστήμια του εξωτερικού με παρακαλούσαν αν παρακολουθήσω έστω και ένα μάθημά τους για να έχουν να λένε ότι κάποιος έλληνας τους καταδέχτηκε....... Η εκπαίδευσή μου δείχνει και τον πολιτισμό μου....
Οι ξένοι δεν νιώθουν: έχουν δάση τα οποία δεν τα αξιοποιούν (κάψιμο και χτίσιμο), κρατάνε τα ποταμάκια και τη φύση μέσα στις πόλεις τους (τους τρώνε τα κουνούπια), αφήνουν τις παραλίες τους χωρίς ξαπλώστρες και δυνατή μουσική, οι δρόμοι τους δεν προσφέρουν καμιά συγκίνηση.....
Εμένα ο προ-προ-.........προ-παππούς μου έφτιαξε την ακρόπολη όταν ο αντίστοιχος ξένος προ-προ........προ- παππούς έτρωγε βελανίδια (η βαλανίδια, δεν ξέρω)....... Το τι είμαι τώρα και τι είναι αυτοί δεν έχει σημασία...... Το παρελθόν μετράει.....
Έγω σαν έλληνας είχα τον Τούρκο για τετρακόσια χρόνια και για αυτό δεν πρόκοψα, ενώ ο Γερμανός και ο Ευρωπαίος που καταστράφηκε η χώρα του ολοκληρωτικά δύο φορες από τους πολέμους είναι εντελώς διαφορετική περίπτωση......
Είναι φανερή η ανωτερότητα μου σαν έλληνας, σε ότι κι αν σκεφτώ....... Για αυτό και εγώ κλαίω όλη μέρα και θέλω να γυρίσω πίσω...... οι ξένοι είναι κακοί και ρατσιστές...... δε με θέλουν γιατί είμαι έλληνας και πετάω τα σκουπίδια μου οπου βρω, φωνάζω όλη μέρα και θέλω να έχω δύο αυτοκίνητα και όχι ένα ποδήλατο, θέλω να αλλάξω τους κανόνες τους με πιο ελληνικούς,ακούω ποιοτική ελληνική μουσική, δουλεύω δεκαπέντε ώρες τη μέρα με τα μισά λεφτά, με αποτέλεσμα να καταστρέφω τα εργατικά δικαιώματά και των υπολοίπων που με κόπο απέκτησαν μέσα στην ίδια τους τη χώρα,............., είμαι έλληνας και με ζηλεύουνε......
Α, και για να μη ξεχάσω: ο Αϊνστάιν έκλεψε από έναν έλληνα, η καλύτερη επιστήμονας στο CERN είναι ελληνίδα, ο τραγουδιστής των κόκκινων καυτερών πιπεριών είναι έλληνας και η λίστα είναι ανεξάντλητη.... είμαστε παντού και εξαπλωνόμαστε σαν αρρώστια........
Αρκετά σας έπρηξα, πάω να κλάψω πάλι γιατί θέλω να γυρίσω πίσω..... ελλάδα σε αγαπώ- κι όποιος πει κακό για μας να του βγει το μάτι σαν λουκουμάς........
Ζήτω η ελλάδα........ κι όποιος κατάλαβε...... κατάλαβε......
stefanos
01/11/2008, 14:26
Και εγώ νομίζω οτι πρέπει να δώσουμε κίνητρα σε επιστήμονες απο το εξωτερικό να έρθουν να δουλέψουν στις Ελληνικές βοιομηχανίες μιας και εμείς δεν έχουμε καλή παιδεία ,η μάλλον όχι τόσο καλή όσο απαιτεί η βιομηχανία μας.
Μου αρέσει που βρίσκουμε την καρδιά του προβλήματος.
charlie says
01/11/2008, 18:51
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από vasdekiss
[B]Τι να πρωτοπώ;
γιαυτο τον λογο φιλε μου ιδρυθηκε η φιλομουσος εταιρια στην βιεννη και η φιλικη εταιρια στην οδησσο.εδω κοιταμε να ιδρυσουμε καμια αε μπας και κονομησουμε κανα φραγκακι:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από vasdekiss
Τι να πρωτοπώ;
Όχι, το κείμενο δεν με ενθουσίασε, είναι ψέμμα και το γράφει κάποιος που δεν ξέρει τι του γίνεται.... και φυσικά αντί να κάτσω να μάθω κάτι από αυτόν που είναι καλύτερος σε μένα σε κάτι (βλ. Ευρώπη) θα ψάξω να βρω όλα όσα κάνει στραβά για να δείξω ότι είμαι ανώτερος.......
Το post μου τελείωνει εδώ, όποιος βαριέται ας μη διαβάσει παρακάτω όπου αναλύω γιατί είμαι ανώτερος και περήφανος έλληνας.....
Είμαι ένας έλληνας που ζει στο εξωτερικό.... Είμαι ένας από αυτούς για τους οποίους γράφουν και λένε ότι θέλουν να γυρίσουν πίσω, αισθάνονται υπερήφανοι και δυο φορές έλληνες.......
Εγώ θα σας πω ότι αισθανομαι δεκάπεντε φορές έλληνας, είμαι πολύ περήφανος και όλη μέρα κλαίω για να γυρίσω πίσω, μάλιστα αποφάσισα να κοιμάμαι λιγότερο για να έχω περισσότερο χρόνο για να κλαίω που ζω εδώ και όχι στον παράδεισο της ελλάδας.....
Εδώ κάνω παρέα μόνο με έλληνες γιατί είναι ανώτεροι από όλους τους άλλους λαούς μιας και είναι υπερήφανοι απόγονοι των αρχαίων ελλήνων...... Για τους ξένους τι να πω....... Μόλις βλέπουν ελληνικό διαβατήριο έρχονται σε οργασμό και μετά ανοίγουν τις αγκαλιές τους και τα πόδια τους για να υποδεχτούν τον έλληνα.... Μερικοί πέφτουν στα τέσερρα και αρχίζουν τις μετάνοιες..... Δύσκολο βέβαια να τους βρεις γιατί οι περισσότεροι είναι μεθυσμένοι ή αυτοκτονούν....
Στο πανεπιστήμιο που σπουδάζω είμαι ο καλύτερος φοιτητής γιατί έχω πολύ καλές βάσεις από την προηγούμενη μου ελληνική σχολή και φυσικά από τα δώδεκα χρόνια στο δημόσιο σχολείο...... Να φανταστείτε είμαι τόσο πολύ προχωρημένος σε γνώσεις που πολλοί καθηγητές μόλις μαθαίνουν ότι είμαι έλληνας καθονται κάτω και αφήνουν εμένα να κάνω το μάθημα.... Η ελληνική σχολή από την οποία αποφοίτησα έχει μεγάλη φήμη παντού...... 49 διαφορετικά πανεπιστήμια του εξωτερικού με παρακαλούσαν αν παρακολουθήσω έστω και ένα μάθημά τους για να έχουν να λένε ότι κάποιος έλληνας τους καταδέχτηκε....... Η εκπαίδευσή μου δείχνει και τον πολιτισμό μου....
Οι ξένοι δεν νιώθουν: έχουν δάση τα οποία δεν τα αξιοποιούν (κάψιμο και χτίσιμο), κρατάνε τα ποταμάκια και τη φύση μέσα στις πόλεις τους (τους τρώνε τα κουνούπια), αφήνουν τις παραλίες τους χωρίς ξαπλώστρες και δυνατή μουσική, οι δρόμοι τους δεν προσφέρουν καμιά συγκίνηση.....
Εμένα ο προ-προ-.........προ-παππούς μου έφτιαξε την ακρόπολη όταν ο αντίστοιχος ξένος προ-προ........προ- παππούς έτρωγε βελανίδια (η βαλανίδια, δεν ξέρω)....... Το τι είμαι τώρα και τι είναι αυτοί δεν έχει σημασία...... Το παρελθόν μετράει.....
Έγω σαν έλληνας είχα τον Τούρκο για τετρακόσια χρόνια και για αυτό δεν πρόκοψα, ενώ ο Γερμανός και ο Ευρωπαίος που καταστράφηκε η χώρα του ολοκληρωτικά δύο φορες από τους πολέμους είναι εντελώς διαφορετική περίπτωση......
Είναι φανερή η ανωτερότητα μου σαν έλληνας, σε ότι κι αν σκεφτώ....... Για αυτό και εγώ κλαίω όλη μέρα και θέλω να γυρίσω πίσω...... οι ξένοι είναι κακοί και ρατσιστές...... δε με θέλουν γιατί είμαι έλληνας και πετάω τα σκουπίδια μου οπου βρω, φωνάζω όλη μέρα και θέλω να έχω δύο αυτοκίνητα και όχι ένα ποδήλατο, θέλω να αλλάξω τους κανόνες τους με πιο ελληνικούς,ακούω ποιοτική ελληνική μουσική, δουλεύω δεκαπέντε ώρες τη μέρα με τα μισά λεφτά, με αποτέλεσμα να καταστρέφω τα εργατικά δικαιώματά και των υπολοίπων που με κόπο απέκτησαν μέσα στην ίδια τους τη χώρα,............., είμαι έλληνας και με ζηλεύουνε......
Α, και για να μη ξεχάσω: ο Αϊνστάιν έκλεψε από έναν έλληνα, η καλύτερη επιστήμονας στο CERN είναι ελληνίδα, ο τραγουδιστής των κόκκινων καυτερών πιπεριών είναι έλληνας και η λίστα είναι ανεξάντλητη.... είμαστε παντού και εξαπλωνόμαστε σαν αρρώστια........
Αρκετά σας έπρηξα, πάω να κλάψω πάλι γιατί θέλω να γυρίσω πίσω..... ελλάδα σε αγαπώ- κι όποιος πει κακό για μας να του βγει το μάτι σαν λουκουμάς........
Ζήτω η ελλάδα........ κι όποιος κατάλαβε...... κατάλαβε......
χωρις ιχνος ειρωνιας total :a012:
:a23: :a23: :a23: :a23: :a23: :a23: :a23: :a23: :a23:
:a23: :a23: :a23: :a23: :a08: :a08: :a012: :a012:
Αρχικά δημιουργήθηκε από vasdekiss
Είμαι ένας έλληνας που ζει στο εξωτερικό....
:lol: ωραιος, πολυ ωραιος :wave2:
vestromas
04/11/2008, 11:28
Vasdekiss, ωραια ολα αυτα. Γελασα πολυ. Ζηλευω που δεν μπορουμε κ εμεις να γινουμε ρομποτ για να φιαξουμε την ωραια βιτρινα του πολιτισμου.
Απ την αλλη ομως γουσταρο να την κοπαναω απ τη δουλεια και να πηγαινω να πιω το φραπεδακι μου. Γουσταρο να δηλωνω ασθενεια και το Σαββατοκυριακο να το κανω τριημερο. Γουσταρο να παιρνω χαμπαρι οτι η ζωη ειναι μικρη για να με βαλει στο λουκι ο καθε νομοθετης που μου τρωη τον χρονο στα φαναρια.
Γουσταρο να μπαινω στο χωμα και να ανακαλυπτω παραλιες με αυτα τα πορτοκαλι πραγματα που φιαχνουν αυτοι που απαγορευετε στην χωρα τους να μπουν.
Μ αρεσει να ξεμυαλιζω τις στερημενες γκομενες που ερχοντε λιγο για να ζησουν και τις παιρνω στις παραλιες απο παντου και γυρνανε στην χωρα τους με ενα χαμογελο που κραταη οσο και ο Χειμωνας τους.
Μ αρεσει επισης να καπνιζω και να πινω φραπε το πρωι οταν ξυπναω μετα τις 12 και να κανω παρτι οτι ωρα γουσταρο και να την βρισκω και να μην ψαρωνω με τις διεθνεις κρισεις τα αρωστα κοτοπουλα και τις τρελες αγελαδες.
Μ αρεσει τελος να γραφω μ@λακιες εδω μεσα και να κερναω τζαμπα μπυρες και χαμογελα :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :lol: :wave2:
vasdekiss
04/11/2008, 12:43
Vasdekiss, ωραια ολα αυτα. Γελασα πολυ. Ζηλευω που δεν μπορουμε κ εμεις να γινουμε ρομποτ για να φιαξουμε την ωραια βιτρινα του πολιτισμου.
Απ την αλλη ομως γουσταρο να την κοπαναω απ τη δουλεια και να πηγαινω να πιω το φραπεδακι μου. Γουσταρο να δηλωνω ασθενεια και το Σαββατοκυριακο να το κανω τριημερο. Γουσταρο να παιρνω χαμπαρι οτι η ζωη ειναι μικρη για να με βαλει στο λουκι ο καθε νομοθετης που μου τρωη τον χρονο στα φαναρια.
Γουσταρο να μπαινω στο χωμα και να ανακαλυπτω παραλιες με αυτα τα πορτοκαλι πραγματα που φιαχνουν αυτοι που απαγορευετε στην χωρα τους να μπουν.
Μ αρεσει να ξεμυαλιζω τις στερημενες γκομενες που ερχοντε λιγο για να ζησουν και τις παιρνω στις παραλιες απο παντου και γυρνανε στην χωρα τους με ενα χαμογελο που κραταη οσο και ο Χειμωνας τους.
Μ αρεσει επισης να καπνιζω και να πινω φραπε το πρωι οταν ξυπναω μετα τις 12 και να κανω παρτι οτι ωρα γουσταρο και να την βρισκω και να μην ψαρωνω με τις διεθνεις κρισεις τα αρωστα κοτοπουλα και τις τρελες αγελαδες.
Μ αρεσει τελος να γραφω μ@λακιες εδω μεσα και να κερναω τζαμπα μπυρες και χαμογελα :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :lol: :wave2:
Το ξαναέγραψα στο πρώτο μου post: το θέμα είναι να δεις τι κάνει ο άλλος καλύτερα από εσένα και να προσπαθήσεις να βελτιωθείς. Κοιτώντας τι κάνει λάθος για να γελάσεις μαζί του για να αισθανθείς καλύτερα μέσα στην ανυπαρξία σου είναι δικαίωμά σου. Έγω το θεωρώ λάθος. Είναι σαν το ανεκδοτο με τους δυό γείτονες: ο ένας έκανε ευχή να αποκτήσει μια κατσίκα και ο δευτερος ζήτησε να ψωφίσει η κατσίκα του γείτονα.....
Για αυτα που αναφέρεις έχω να πω ότι περιγράφουν ακριβώς τον πραγματικό έλληνα..... τώρα αν αυτό είναι και δική σου πρακτική και μάλιστα είσαι και περήφανος για αυτή τότε έχουμε πρόβλημα..... η τελευταία σου φράση σώζει την κατάσταση.... Να είσαι καλά, τα λέμε....:beer:
vestromas
04/11/2008, 13:04
Η αληθεια ειναι οτι δεν ειμαι υποκριτης, και εχω επιγνωση της καταστασης.
Απ την αλλη ομως δεν ξερω αν θα μπορουσα να λειτουργησω τοσο ρομποτικα κι απολυτα πολιτισμενα, παρα μονο για καμια δεκαρια μερες σαν τουριστας σε πολιτισμενη χωρα, εντος η εκτος εισαγωγικων.:lol: :beer: :wave2:
Ασχετα απ ολα αυτα μ αρεσει ο τροπος που τα ειπες αλλα και παλι δεν ξερω εαν θα μπορουσαμε να λειτουργησουμε σαν λαος ετσι εντος της χωρας μας.
Εχω δουλεψει στο παρελθον σαν οδηγος διεθνων μεταφορων και γνωριζω τις διαφορες.
Παρ ολα αυτα οταν προσπαθησα να εφαρμοσω εδω τους κανονες ειδα οτι δεν γινετε δουλεια κ ετσι αποφασισα να κρατησω μια πο χαλαρη σταση για να μην τρελαθω.
Δεχτηκα λοιπον την ιδιοσυγκρασια μας και εμαθα να αγαπω αυτο που ειμαστε.
Δηλαδη μαγκες και στ @ρχιδια μας.
Αλωστε ως γνωστων η Ελλαδα ποτε δεν πεθαινη, δεν την σκιαζει φοβερα καμια, μονο λιγο καιρο ξαποσταινει και ξανα προς την δοξα τραβα τραβα τραβα:lol: :beer: :beer: :beer:
Όλα είναι θέμα παιδείας.........:sad: :sad: :sad: :sad: :sad:
Ψάχτε στην Ελλάδα να τη βρείτε..........:(
mats8282
04/11/2008, 14:31
Ολα ειναι θεμα κρατους και κατ'επεκταση πολιτικης.Αυτο που εχουν εξω και δεν εχουμε στην Ελλαδα ειναι ενα καλυτερο κρατος απο το δικο μας.Οχι καλο....Καλυτερο απο εμας.
Που δεν θελουν 100 χαρτια και παραβολα κτλ κτλ επειδη εκλασες.Ουτε περιμενεις 3 χρονια για ενα δικαστηριο που αφορα ενα απλο τρακαρισμα.Δεν εχουν τους εμμεσους φορους που εχουμε εμεις κτλ κτλ
Το κυριοτερο ολων ομως ειναι οτι δεν εχουν το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ κρατος που εχουμε εμεις.Δεν ξηλωνουν τις δημοσιες υπηρεσιες μετα απο καθε αλλαγη κυβερνησης και δεν διοριζουν βαση φρονηματων.Δεν πεφτουν εξω εταιρειες επειδη ο ιδιοκτητης ειναι κουμπαρος του γραμματεα της κορης του θειου του ανηψιου του Χ υπουργου που επεσε το κομμα του απο κυβερνηση και δεν θα φαει αλλο.
Ολα τα στραβα και αναποδα σε αυτη την χωρα,για εμενα προσωπικα,αρχιζουν και στην ουσια τελειωνουν στο ρουσφετι και την πελατειακη σχεση κομματων εξουσιας και της βασης τους .
Απο την εκπαιδευση μεχρι τον στρατο και απο το δημοσιο τομεα μεχρι τις ανωνυμες εταιρειες.+-
stefanos
04/11/2008, 15:21
Ολα τα άσχημα ξεκινάνε απο την φτώχια.
Να κρίνεται τους λαούς με βάση το κατακεφαλή εισόδημα.
Δυο μύρια Ελληνες είναι κάτω απο το όριο της φτώχιας παλικάρια μου.
vasdekiss
04/11/2008, 17:17
Φαντάσου vestromas πόσο περισσότερο χρόνο θα είχες για να πιείς φραπέ αν δεν ήσουν υποχρεωμένος να περιμένεις σε μια ουρά δημόσιας υπηρεσίας (γιατί κάποιος δήλωσε ασθένεια όπως λες), ήξερες ότι θα έχεις parking να αφήσεις το αμάξι σου, ότι δε θα χρειάζεται να δουλεύεις σε τρεις διαφορετικές δουλειές κτλ. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ζουν σαν ρομπότ εδώ.... οι περισσότεροι δουλεύουνε λιγότερο από εμάς, απλά η δουλειά τους είναι πιο παραγωγική..... Και είναι πιο παραγωγική για λόγους που ενώ όλοι μας τους σκεφτόμαστε σαν αυτονόητους στην ελλάδα είναι επιστημονική φαντασία.....
Να δείτε σχολική τάξη εδώ να βγαίνει βόλτα στο δάσος: μπροστά ένας δάσκαλος με ποδήλατο, κράνος και ανακλαστικα, από πίσω όλα τα παιδάκια με τα ποδήλατά τους, με τα κράνη τους και ανακλαστικά (να φωνάζουν ο ένας πίσω από τον άλλον όταν ο πρώτος βρει ένα εμπόδιο) και στο τέλος άλλος δάσκαλος, πάλι με ποδήλατο, κράνος και ανακλαστικα....... βόλτα στο δάσος...... και όχι μόνο κανονικά σχολεία, αλλά και τα ειδικά σχολεία........ και δεν έχουν τον ήλιο μας...... κι ας βρέχονται...... στην ελλάδα είναι επιστημονική φαντασία...... εδώ καθημερινότητα......
Φυσικά και δε μπορώ να σου πω ότι εδώ είναι όλα καλά...... δεν υπάρχει αυτό..... απλά κάποια πράγματα τα κάνουν καλύτερα και πρέπει να μάθουμε από αυτά.......
vestromas
04/11/2008, 18:16
Να σου πω την αμαρτια μου, δεν θα ηθελα παιδικα χρονια με κρανοι στολες ανακλαστικα με δασκαλο μπροστα και σκουπα απο πισω να πηγαινουμε σαν τις παπιες στην λιμνη.:lol:
Αν ονειρευεσε τετοια για τα παιδια σου, παω πασο και καλα κανεις εκει που εισαι να μεινεις.
Εμενα μ αρεσε πιτσιρικαδες που πιναμε νερο απο τις βρυσες στις οικοδομες και χαιρομασταν οταν φερναν μαλακο χωμα και ανεβαιναμε στον πρωτο μετα στον δευτερο και ενας παλαβος φιλος μου στον τριτο οροφο του γιαπιου και πηδαγαμε ελευθερη πτωση χωρις αλεξιπτωτο.
Ποδηλατα μηχανακια το καλοκαιρι με σαγιοναριτσες και σορτσακια αντιντας ποδοσφαιρικα με τις ριγες στο πλαι.
Μου αρεσε επισης οταν επηζα στην δουλεια οταν δουλευα κεντρο με παπι honda c50 kολοφιαγμενο και με devilακι εξατμισονυ να σουζαρο πρωτη δευτερα αναμεσα στα τρολευ και στα λεωφορια και να με μπινελικιαζουν οι ταξιτζιδες.
Ειμαι Ελληναρας τελικα αλλα δεν με χαλαη καθολου αδερφε γιατι εχω περισοτερα καλα να θυμαμαι οταν βρισκομε με παλιους φιλους.
Επισης επιβιωνω σαν την κατσαριδα παντου και παντα και ριχνω και τα μπινελικια μου αμα με ψιλοζορισουν και χαλαρωνω χωρις να παω σε ψυχολογο και να παρω βαλιουμ.
:beer: :wave2:
vasdekiss
04/11/2008, 18:36
Όντως ελληναράς...... Καλά κάνεις αν όντως έτσι βολεύεσαι.... Μη ρωτάς όμως μετά τους άλλους τι γίνεται και γιατί έχουμε καταντήσει έτσι...... δε μπορεί να φταίνε πάντα τα νεφελίμ για ότι στραβό γίνεται σε αυτή τη χώρα.... Να είσαι καλά..... :beer:
vestromas
04/11/2008, 18:44
Tα Νεφφελιμ φταινε για πολλα περισοτερα απ οτι φανταζεσαι, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα προς το παρον.
Εγω δεν ρωτησα τι φταιη;
charlie says
04/11/2008, 18:48
αλλο θεμα περνω καλα στον τοπο μου και μ αρεσει και αλλο ειμαι ο καλυτερος ,ο πιο μαγκας και περνω καλα εις βαρος του κοινωνικου συνολου
vestromas
04/11/2008, 18:50
Δεν νομιζω να θιχτηκε αυτο, αλλα αν θες το συζηταμε.:lol: :beer: :wave2:
el_hymador
04/11/2008, 18:54
ψτ, ελληναρες....
η "Ζορμπα" φιλοσοφια ζωης εχει πεθανει εδω και χρονια, ευτυχως που εχουμε τον ηλιο και την θαλασσα αλλιως θα ειχαμε πεσει ολοι στα ναρκωτικα...αυτο ουτε καλυτερους, ουτε πιο μαγκες μας κανει. Μαλακες ειμαστε που τρεχουμε ολη μερα μεσα στο αγχος....
Η χωρα μας φιγουραρει αναμεσα στις πρωτες θεσεις στην ΕΕ, στην καταναλωση αντικαταθληπτικων...μην κοιτατε που το κρυβουμε με προφαση το παρωχημενο sea & sun & sex, ουτε που το κουκκουλωνουμε με illustration νεοελληνικη Trendια...
Υποσυνειδητα ολοι εχουμε φορτωθει το βαρος του "ενδοξου" παρελθοντος και το κουβαλαμε περα-δωθε σιχτιριζοντας...θα αισθανομασταν πολυ πιο ανετα αν δεν ειχαμε αυτο το βαρος στους ωμους μας και ειμασταν απλως ο εαυτος μας...δηλαδη λαλακες...
:wave2:
charlie says
04/11/2008, 18:58
δηλ, προτεινεις να ειμαστε χαρουμενοι που ειμαστε λακαμαδες?(μην το πας σε διαμαχες συζητηση γινεται)
el_hymador
04/11/2008, 19:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από charlie says
δηλ, προτεινεις να ειμαστε χαρουμενοι που ειμαστε λακαμαδες?(μην το πας σε διαμαχες συζητηση γινεται)
γιατι εσυ που την ειδες την χαρα; :confused:
charlie says
04/11/2008, 19:04
σωστο λαθος διατυπωση .θα αισθανομαστε πιο ανετα το σωστο.
vestromas
04/11/2008, 19:15
Ρε χυμαδορ, αμα νοιωθεις μ@λακας στην χωρα σου, σηκω και φυγε να πας να βρεις τα καλυτερα. Αν κα εισαι κλασικος Ελληνας, που μιζεριαζεις και ραγιαδιζεις.
Βαρεθηκα πια να αυτο βριζομαστε και να ζηλευουμε τους φλωρους με τα ποδηλατα τα κρανοι και τα ανακλαστικα.:lol: :beer: :wave2:
el_hymador
04/11/2008, 19:22
Ρε χυμαδορ, αμα νοιωθεις μ@λακας στην χωρα σου, σηκω και φυγε να πας να βρεις τα καλυτερα. Αν κα εισαι κλασικος Ελληνας, που μιζεριαζεις και ραγιαδιζεις.
Βαρεθηκα πια να αυτο βριζομαστε και να ζηλευουμε τους φλωρους με τα ποδηλατα τα κρανοι και τα ανακλαστικα.:lol: :beer: :wave2:
το θεμα αγαπητε Vestroma δεν ειναι να εχεις επιγνωση της καταστασης σου...θεμιτο σε καθε περιπτωση ειναι και απαραιτητη προϋποθεση αν θες να κανεις ενα βημα μπροστα...
το πραματικο θεμα ειναι να εχεις επιγνωση της δυσχερους καταστασης σου και να την προβαλλεις ως πλεονεκτημα και μαγκια...
Οι φλωροι με τα κρανη και τα ανακλαστικα που αναφερεις απολλαμβανουν πολυ καλυτερη ποιοτητα ζωης απο την δικη μας και στην τελικη αμα γουσταρουνε ερχονται και για 10 μερες στο greece να χαρουν τον ηλιο και την θαλασσα....ο μεσος ελληνας ποσο καιρος νομιζει οτι τα χαιρετε;
vestromas
04/11/2008, 19:29
Αν κρινω απο τις εξοδους τα Σαββατοκυριακα τα τριημερα και τα Καλοκαιρια, δεν τα παμε και ασχημα.
Αν μπορεις να βρεις επισης θεση χωρις να κλεισεις τραπεζι πουθενα το Σαββατο το βραδυ θα εισαι πολυ μαγκας.
Επισης παρε τηλ. στα Ζαγοροχορια τωρα, η πριν απο ενα μηνα που πηρα εγω και δεν βρηκα τιποτα.:lol: Αν βρεις, κλεισε μου ενα δικλινο.:rotflmao:
Αν δεν ειναι ετσι τα πραγματα πηγαινε οπου θες να βρεις την ποιοτητα ζωης και ελα να τα ξαναπουμε.:lol: :beer: :beer: :beer: :wave2:
el_hymador
04/11/2008, 19:48
Αν κρινω απο τις εξοδους τα Σαββατοκυριακα τα τριημερα και τα Καλοκαιρια, δεν τα παμε και ασχημα.
Αν μπορεις να βρεις επισης θεση χωρις να κλεισεις τραπεζι πουθενα το Σαββατο το βραδυ θα εισαι πολυ μαγκας.
Επισης παρε τηλ. στα Ζαγοροχορια τωρα, η πριν απο ενα μηνα που πηρα εγω και δεν βρηκα τιποτα.:lol: Αν βρεις, κλεισε μου ενα δικλινο.:rotflmao:
Αν δεν ειναι ετσι τα πραγματα πηγαινε οπου θες να βρεις την ποιοτητα ζωης και ελα να τα ξαναπουμε.:lol: :beer: :beer: :beer: :wave2:
Αν κρινεις την ποιοτητα ζωης μονο απο τις εξοδους και τις εκδομουλες, κλαυτα Χαραλαμπε...
Καλα, κλεινεις τραπεζια για να διασκεδασεις; :confused:
υ.γ. Μην πας στα Ζαγοροχωρια, εχει ενα καρο αλλα μερη, απλα δεν ξετω αν ειναι του trendy γουστου σου...
vestromas
04/11/2008, 20:01
Eκλεισα σε ενα δασικο χωριο πανω απ τα Σαλονα.:lol:
Πρεπει να τα πουμε απο κοντα καποια στιγμη Χυμαδορα, να δεις ποσο τρεντυ ειμαι.:bigcry: :bigcry: :bigcry: :bawl: :rotflmao: :rotflmao: :beer: :beer: :beer: :wave2:
+500 :beer: :beer:
dammed_kittin
05/11/2008, 06:57
οι ξενοι που ολοι οι ελληνες αποκαλουμε φλωρους
δυστυχως εχουν ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
που σημαινει εχουν σωστα νηπιαγωγεια κ οχι τσιγκινα
εχουν σωστα σχολεια κ οχι σχολεια χωρις βιβλια που πεφτουν οι τοιχοι κτλ κτλ
εχουν σωστους χωρους ψυγαγωγιας κ οχι διασκεδασης
εχουν ωραια γραφεια κ οχι ενα δωματιο 3x3 για15 εργαζομενους
εχουν μπαρακια κ καφετερειες για διασκεδαση αλλα εχουν κ θεατρα μουσεια εκθεσεις για ψυχαγωγια με προσιτες τιμες στην εισοδο τους κ οχι οπου πας να πρεπει να δωσεις 50ευρω για να μπεις
εχουν πολυ καλες υποδομες γενικα για αθληση εκπαιδευση ψυχαγωγεια υγεια κ οχι παντου παλια βρωμερα κτιρια
εχουν καλους δρομους κ οχι καθε τρια μετρα λακουβα
εχουν υποδομες δημοσιου κ οχι ικα εφορια κτηματολογιο κ πιπες για να χανεις μια μερα τη βδομαδα εκει μεσα περιμενοντας κ προσευχοντας να τελειωσεις με την τριτη σου παρουσια στον ιδιο χωρο
εχουν ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
κατι που εμεις ειχαμε πριν απο πολλους αλλους κ χασαμε επεισης πριν απο πολλους αλλους
δεν μας αντιπροσωπευει πλεον η ακροπολη μας αντιπροσωπευουν οι μαθητες, φοιτητες, αγροτες, εργαζομενοι, συνταξιουχοι στο δρομο
δεν μας αντιπροσωπευει ο λευκος πυργος μας αντιπροσωπευουν οι εκατονταδες καφετερειες στην παραλια
δεν μας αντιπροσωπευει το σπιτι του σκαριμπα ή το κοκκινο σπιτι μας αντιπροσωπευει η καφετερεια πανω στη γεφυρα της χαλκιδας
δεν μας αντιπροσωπευει ο ναος του ποσειδωνα μας αντιπροσωπευει ο καφες κ το φαι στο λαυριο
αυτα εχουμε χασει
καποτε λεγαν "παλι με χρονια με καιρους παλι δικα μας θα ναι"
πλεον λεμε να ερθει το σαββατοκυριακο για να παμε στα μπουζουκια
δεν ειμαστε ο αριστοφανης ο ευριπιδης ο σοφοκλης ο παλαμας ο ελυτης ο καββαδιας ο κολοκοτρωνης ο αθανασιος διακος ο βενιζελος δεν ειμαστε τιποτα απο το παρελθον της χωρας μας... ειμαστε η νεα γενια (ακομα κ οι σημερινοι 50αρηδες) που κοιταμε να εχουμε δουλεια για να εχουμε λεφτα. ειμαστε αυτοι που θελουν να βολευτουν με μια δουλεια ενα σπιτι ενα αυτοκινητο μια μηχανη κ μια οικογενεια αλλα δυστυχως ολα αυτα χωρις κανενα απολυτως βαθυτερο νοημα, χωρις συναισθηματισμο, ΧΩΡΙΣ ΕΥΤΥΧΙΑ :sad:
stefanos
05/11/2008, 08:13
Η ευτυχία είναι να περνάς καλά.
Δεν είναι ο δρόμος το θέατρο η καφετέρια η μοτοσυκλέτα και όλα τα υπόλοιπα.
Χαίρομαι που οι ξένοι είναι ευτυχισμένοι και περνάν καλά εκεί που είναι, αναμφίβολα ορίζουν τον πολιτισμό (οι Αμερικάνοι).
Θα περνούσα καλύτερα αν και στη χώρα μου τα πράγματα ήταν καλύτερα, αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι αυτό.
Γιατί το καλύτερα και ο πολιτισμός και η φιλοσοφία και όλα αυτά που λέμε θέλουν χρήμα.
Και δεν υπάρχει, ούτε θα υπάρξει ποτέ παραπάνω απ ότι υπάρχει τώρα.
Δεν θα βρούμε πετρέλαιο ούτε θα αποκτήσουμε βιομηχανία ούτε θα έρθουν παραπάνω τουρίστες απ ότι τώρα ούτε τίποτα.
Γι αυτό κουράγιο.
------------------------------------------------------------------------------------------------- αυτο ειμαστε
δε γαμιέται...καθόμουν κ έγραφα κι έγραφα τι μου φταίει αλλά...έχει κανά νόημα? γιατί κάτι πεσιμιστικό μέσα μου, μου λέει ότι όσα και να γράφουμε, ό,τι και να λέμε τίποτα δεν πρόκειται ν'αλλάξει?
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
δε γαμιέται...καθόμουν κ έγραφα κι έγραφα τι μου φταίει αλλά...έχει κανά νόημα? γιατί κάτι πεσιμιστικό μέσα μου, μου λέει ότι όσα και να γράφουμε, ό,τι και να λέμε τίποτα δεν πρόκειται ν'αλλάξει?
+500000000000
p_bourinos
19/11/2008, 06:51
Κι εγώ πιστεύω οτι ΤΙΠΟΤΑ δεν θα αλλάξει ΠΟΤΕ σ΄αυτή τη χώρα.:( :(
ρε παρτε το χαμπάρι οσο πιο μπουρδέλο ειναι το μαγαζί τοσο πιο καλά περνάνε οι πουτάνες.
αρκεί να εχουμε πλούσιους πελάτες και τα άλλα να πα να γ@μηθούν.
:a01:
το πρόβλημα το εχουν οσοι θελουν να δουλεύουν ως βιομηχανικοί σχεδιαστές στο μπουρδέλο
εισαι σε λαθος μέρος φίλεεεεε
εδω πηδάνε, ζητάνε λεφτά, και το μόνο που μετράει, ειναι η καθαριότητα στα @@:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από p_bourinos
Κι εγώ πιστεύω οτι ΤΙΠΟΤΑ δεν θα αλλάξει ΠΟΤΕ σ΄αυτή τη χώρα.:( :(
αυτή η χωρα εφτασε εδω που έφτασε με τα ιδια και τα ιδια, γιατι να αλλάξει?? :p :smokin:
vestromas
19/11/2008, 18:20
Eλα μωρε τωρα! Γκρινιαρηδες! Μια χαρα περναμε εδω περα. Ο καθενας με τον τροπο του.
Αυτοι πρεπει να μας ζηλευουν.
Αν εξεραισεις κατι λεπτομεριες, οι ξενοι ζουν σε συνθηκες πολιτισμενης σκλαβιας σε σχεση με εμας, που τους νομους τους φερνουμε αρκετα στα μετρα μας.
Αυτο το απολυτο του νομου που υπαρχει στην (πολιτισμενη) Ευρωπη, εδω δεν πολυ περναη και αυτο δεν ειναι παντα κακο.
Οσοι το θεωρουν κακο, πιστευω πως σημερα, εχουν την δυνατοτητα να την κανουν για εξω. Το οτι δεν το πρατουν, ειναι μαλλον επειδη την γουσταρουν την ελαστικοτητα οσο και αν γκρινιαζουν.
:beer: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
γιατι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θέλει να αλλάξει
αλλος γιατι δεν τον συμφέρει
αλλος γιατι δεν εχει το θάρρος να το κάνει
αλλος γιατι δεν ξέρει οτι ΠΡΕΠΕΙ να το κανει
και εγω
γιατι αυτό που θέλουν να φέρουν για αντικατάσταση ειναι χειρότερο !!!
θέλουνε να αλλάξουν το μπουρδέλο σε στρατόπεδο συγκέντρωσης!!
και το χειρότερο ειναι οτι αυτοί που θα το "αλλάξουν" ειναι κατι φασουλήδες, που ράψανε την στολή που θαυμάσανε στα "εξελιγμένα" κράτη, βάλανε το καπέλο της τσατσάς και νομίζουν οτι θα γίνουν τσατσο-στρατηγοί !!
στρατιωτικοί και οικονομικοί διοικητές, σε αναρχικό, συμπτωματικά λειτουργικό μπουρδέλο, με φανατικές στην ανομία και στην αρπαχτή πουτάνες:lol:
φερέλπιδες σωτήρες με το μυαλό τους στεγανοποιημένο σε λογικές που αποτυγχάνουν ανα γενιά ή ανα πόλεμο,
θελουν να "σώσουν" την άνομη, άναρχη , ατομικά συλλογική (Η συλλογικά ατομική:rolleyes: ) κληρονομικά αυτοκρατορική, αυθαίρετα εξυπνότερη, και σίγουρα ραγιάδικη, Ελλαδική ζωή.
δέν βλέπουν την τύφλα τους και διεκδικούν το δικαίωμα να μας φωτίσουν:rotflmao: :rotflmao:
περισσότερο σκηφτούλιδες απο του εκ πεποιθήσεως οσφιοκάμπτες και περισσότερο δειλοί απο τον χειρότερο γλείφτη.
αν ειναι να εχω μια τέτεια αλλαγή
αν ειναι να γίνουμε ετσι για ένα καλύτερο οδόστρωμα
άστο!
θα περιμένω το δικό μου όνειρο-θαύμα :wave2:
ασε που μπορεί και να έλθουν τελικά οι ΕΛ
αυτος ο καιρός όλο εγγύς ειναι, αλλα ποτέ δεν φτάνει γμτ. :lol: :lol:
vestromas
19/11/2008, 18:41
Ωραιος ο Tai.:lol: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :wave2:
μερικοι εδω μεσα βαζοντας λιγα εμοτικονς και συμφωνοντας απλα με καποιους αλλους απλα επειδη δεν μπορουν να πιασουν τον συλλογισμο και νομιζουν οτι τους εκφραζουν τα λεγομενα εκτιθονται ανεπανορθωτα !!!
γουσταρω !!!!:D
vestromas
22/11/2008, 13:52
Οπως με βολευει τα ερμηνευω ψαρουκλα.:lol:
Ειμαι παλια π@υτανα εγω:a9: :beer: :wave2: