View Full Version : Μπορεί να το εξηγήσει κάποιος;
project.breeze
14/10/2008, 18:49
Τί μπορεί να έπαθε αυτός (http://www.youtube.com/watch?v=NiVjzSTIPOc&feature=related) ο άνθρωπος;
Ktm.Prestige
14/10/2008, 18:54
Σίγουρα μια σοβαρή ζημιά!!
:eyepop:
Ειχα διαβασει οτι οντως ειχε πα8ει κατι σοβαρο,αλλα ΔΕΝ πε8ανε οπως λενε.Τωρα δεν ξερω αν ξαναεπαιξε μπαλα αλλα δεν ηταν μοιραιο το χτυπημα.:rolleyes:
seizure ειναι η διασειση?
αν και με ενδιαφερει περισσοτερο η υπερφυσικη εξηγηση
Αρχικά δημιουργήθηκε από TassosK
seizure ειναι η διασειση?
αν και με ενδιαφερει περισσοτερο η υπερφυσικη εξηγηση
Seizure ειναι η κριση νομιζω.
Η διασειση ειναι concussion.
Οπως και ναχει το βιντεο ειναι καπως.....disturbing....:look: :look:
http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20070901121616AA6YrBQ
το σιγουρο ειναι... οτι πειρε αναποδες.
blackbusa
14/10/2008, 20:10
Εφαγε κλοτσια στην μαπα....γυρισε η γλωσσα του....και οσο ειχε τις αισθησεις του προσπαθησε να την επαναφερει....με τις κολοτουμπες....με το που τελειωσε το οξυγονο.....πουφ λιποθυμος......
:wave2:
υ.γ. γνωμη μου βεβαια....
paramedic
14/10/2008, 22:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
Εφαγε κλοτσια στην μαπα....γυρισε η γλωσσα του....και οσο ειχε τις αισθησεις του προσπαθησε να την επαναφερει....με τις κολοτουμπες....με το που τελειωσε το οξυγονο.....πουφ λιποθυμος......
υ.γ. γνωμη μου βεβαια....
Η γλώσσα δεν γυρνάει φίλε μου ποτέ οπότε καμμια σχέση με αυτό που είπες. Εγω πιο πολύ για κρίση πανικού θα το έλεγα αυτό ή κάποια περίεργη επιληπτική κρίση.
gdevelek
14/10/2008, 22:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από paramedic
Η γλώσσα δεν γυρνάει φίλε μου ποτέ οπότε καμμια σχέση με αυτό που είπες. Εγω πιο πολύ για κρίση πανικού θα το έλεγα αυτό ή κάποια περίεργη επιληπτική κρίση.
έχουν καταγραφεί ΠΟΛΛΑ περιστατικά όπου γύρισε η γλώσσα σε αγώνες ποδοσφαίρου
και είναι φανερό πως ό,τι έγινε έγινε ως συνέπεια του χτυπήματος, δεν έτυχε απλα να τον πιάσει κρίση επιληψίας εκείνη ακριβώς τη στιγμή
DimChios
14/10/2008, 23:14
συγκλονιστικό κατ εμε παντως οτι κι αν επαθε!
:sick:
paramedic
14/10/2008, 23:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
έχουν καταγραφεί ΠΟΛΛΑ περιστατικά όπου γύρισε η γλώσσα σε αγώνες ποδοσφαίρου
και είναι φανερό πως ό,τι έγινε έγινε ως συνέπεια του χτυπήματος, δεν έτυχε απλα να τον πιάσει κρίση επιληψίας εκείνη ακριβώς τη στιγμή
Δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ περιστατικό στον κόσμο που η γλώσσα γυρνάει φίλε μου. Είναι αδύνατο να γυρίσει η γλώσσα μη λέτε οτι θέλετε.
Κρίση επιληψίας μπορεί να σε πιάσει οποιαδήποτε στιγμη πόσο μάλλον αν υπάρχει ένα χτύπημα στο κεφάλι που να το προκαλέσει.
vestromas
14/10/2008, 23:56
Χτυπησε με τετοιον τροπο και σε τετοιο σημειο, ωστε ο εγκεφαλος του του εδωσε επαναλαμβανωμενη εντολη να ενεργησει την ιδια κινηση.
Για τον ιδιο, καθε φορα που το εκανε, ηταν η πρωτη φορα.
Εαν δεν τον σταματαγανε, ουτε ξερουμε για ποσες φορες ακομα θα το εκανε.
mats8282
15/10/2008, 01:14
Τον πηρε και τον σηκωσε :rolleyes:
fantacid
15/10/2008, 02:36
ειναι αραβας σε κολομβιανο ματς,
ο Abdulrahman Al-Shoaibi πριν το παιχνιδι ρουφηξε τις γραμμες -οχι του γηπεδου, αυτες τις ρουφουσε ο Αντόλφο Βαλένσια-
απλα του τα σκασανε γερα μολλις επιασε τη κεφαλια!!!
ο Abdulrahman Al-Shoaibi -το ονομα του παιχτη- επαιξε κανονικα στον επομενο αγωνα
Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
ειναι αραβας σε κολομβιανο ματς,
.
.
ο Abdulrahman Al-Shoaibi -το ονομα του παιχτη- επαιξε κανονικα στον επομενο αγωνα[/i]
Εγκυκλοπαίδεια είσαι ρπμ!
paramedic αυτό που ακούγετε συχνά "του γύρισε η γλώσσα" τί ακριβώς είναι?
blackbusa
15/10/2008, 08:03
Δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ περιστατικό στον κόσμο που η γλώσσα γυρνάει φίλε μου. Είναι αδύνατο να γυρίσει η γλώσσα μη λέτε οτι θέλετε.
Κρίση επιληψίας μπορεί να σε πιάσει οποιαδήποτε στιγμη πόσο μάλλον αν υπάρχει ένα χτύπημα στο κεφάλι που να το προκαλέσει.
Γιατρε με το ''γυρισε η γλωσσα'' εννοουμε ξερεις τι....οχι κυριολεκτικα....αλλα την φραγη του.....(δεν θυμαμαι πως μας το ειχαν πει στον ΕΣ)...
lilipoua
15/10/2008, 09:17
Νομίζω πως το παρακατω εξηγεί με απλό τροπο τί εννοούμε με το "γυρισμα της γλώσσας"!!
είναι αντιγραφή απο το site iatronet.gr :
"...Οι επιστήμονες έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου και για ένα ακόμη σοβαρό για τη ζωή θέμα, το οποίο μπορεί να προκύψει κατά τη διάρκεια της άθλησης. Πρόκειται για το γνωστό σε όλους ‘γύρισμα της γλώσσας’, το οποίο μπορεί να συμβεί όταν κατά την άσκηση αθλούμενος δεχθεί χτύπημα στο κεφάλι.
Το φαινόμενο είναι συνηθισμένο σε αθλήματα στα οποία υπάρχει σωματική επαφή. Ως επακόλουθο των χτυπημάτων, μπορεί να προκύψει μία παθολογική κατάσταση, η οποία – αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα κι σωστά – μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε απώλεια της ζωής του αθλούμενου.
Το ‘γύρισμα της γλώσσας’ προκαλείται από ερεθισμό στον προμήκη μυελό, απ΄ όπου προκύπτουν αντανακλαστικά τα εξής συμπτώματα: Έντονη σύσφιξη των σιαγόνων, με δύναμη, η οποία ξεπερνά τα 200 κιλά (!) και συγχρόνως παράλυση των μυών της γλώσσας, η οποία γυρίζει πίσω και φράσσει τις αναπνευστικές οδούς. Την ίδια ώρα, μπορεί να συμβεί και καρδιακή ανακοπή και αρρυθμία.
Η επέμβαση του γιατρού, του φυσικοθεραπευτή ή του γυμναστή πρέπει να είναι άμεση, σίγουρη και αποτελεσματική. Βασική προϋπόθεση, βέβαια, είναι να γνωρίζει ο ίδιος τις πρώτες βοήθειες που δίνονται σε μία τέτοια περίπτωση. Πρώτο μέλημα είναι να ανοίξει το στόμα. Αυτό συμβαίνει πιέζοντας τη γναθοκροταφική άρθρωση και κάνοντας μαλάξεις."
καλημερα.
αποτι διαβασα η ερμηνεια που δινεται απο καποιους ειναι για χτυπημα στο κεφαλι που ερεθισε καποια περιοχη του εγκεφαλου και οδηγησε στο να επαναλαμβανεται διαρκως η τελευται πραξη του αθλητη χωρις ο ιδιος να ειναι σε θεση να το αποτρεψει.Αυτο δεν ειναι τοσο απιθανο να συμβει και τελικα πολυ πιθανο να ειναι και αυτο που πραγματικα συνεβη.η κριση πανικου δεν θα ειχε τετοια εικονα,δηλαδη δεν θα εκανε τουμπες στον αερα αναποδα ο αθλητης.η επιληπτικη κριση δεν αποκλειεται, οντως μετα απο οποιαδηποτε κακωση κεφαλης μπορει να εκλυθει,δεν εχει παρολαυτα συνηθως τοσο δραματικη εικονα.ωστοσο,θα μαρεσε περισσοτερο η μεταφυσικη ερμηνεια οπως ανεφερε καποιος αλλος συμφορουμιστας εδω..
το δε γυρισμα της γλωσσας δεν εχει παρατηρηθει σε καμια επιληπτικη κριση εως τωρα,μπορει να συμβει βεβαια αποφραξη των αεροφορων οδων λογω παραλυσης μυος υστερα απο χτυπημα αλλα δεν γινεται αυτο σε περιπτωσεις κρισεων επιληψιας.ο καθενας διαλεγει και παιρνει μετα την εκδοχη που προτιμα...
φιλικα
γιαννης
liakaros
15/10/2008, 10:48
Τετοιο θεατρο ουτε ο Καραγκουνης δεν το κανει...
el_hymador
15/10/2008, 11:02
Ασχημο παντως...
Χωρις να ειμαι ειδικος, πιο λογικη εξηγηση μου φαινεται αυτη που ειπωθηκε πιο πανω, πως με το χτυπημα "μπλοκαρε" εγκεφαλος και νευρα σε μια συγκεκριμενη επαναλλαμβανομενη κινηση.
alximistis
15/10/2008, 11:04
Τι μεταφυσική και χαζομάρες ρε παιδιά εξήγηση; Όλα εξηγούνται ακόμη και αυτά που δεν καταλαβαίνουμε εμείς.
Προσωπικά χωρίς να έχω τις ανάλογες γνώσεις φυσικά εκτιμώ ότι το περιστατικό έχει άμεση σχέση με την κλωτσιά που έφαγε ο παίκτης. Ίσως όπως λέει ο βλακαςβούσα :D του "γύρισε η γλώσα" μην το πάρετε αυτολεξί κλπ κλπ ή πάλι ίσως το χτύπημα να του προκάλεσε κάποια κρίση επιληψίας. Αυτό είναι όλο.
Αφήστε που αν ήταν... άγγελος θανάτου ή δεν ξέρω γω τι άλλο ο παίκτης όχι δεν θα ξαναέπαιζε στο επόμενο παιχνίδι όπως κι έγινε αλλά θα γλένταγε με τα ουρί του παραδείσου τρώγωντας πιλάφια. :lol:
σαν την emily rose κανει! κ εγω πιστευω οτι καθαρα παθολογικα τα αιτια
145398
Αρχικά δημιουργήθηκε από OzZzZzY
σαν την emily rose κανει! κ εγω πιστευω οτι καθαρα παθολογικα τα αιτια
Μαμαααααααααααααα:eyepop: :eyepop: :cry: :cry: :cry:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: