PDA

View Full Version : ΙΤΑΛΙΑ ΜΕ 250cc

SOTOS80
15/10/2008, 12:51
Θα ήθελα την γνώμη σας στον παρακάτω προβληματισμό μου...

Εχτές το βράδυ μου καρφώθηκε μια ιδεά στο μυαλό...
Γενικά έχω ένα όνειρο απο πάρα πολύ μικρός να ταξιδέψω κάποια στιγμή Ευρώπη(Ιταλία - Γαλλία - Ισπανία κ.α)
Τώρα όμως δεν γίνεται αυτό μιας και η μηχανούλα που έχω στην διάθεση μου είναι ένα YBR 250 και λέω....γιατι να μην πάω τώρα μέχρι την Ιταλία με το 250 και αργότερα κοιτάζω και το μεγαλύτερο.

Το ybr θα είναι δικάβαλο(εγώ & κοπέλα μου) και με μπαγκάζια..
Ο προβληματισμός μου έίναι αν θα τα καταφέρουμε...τόσο εμείς όσο και η μηχανούλα.(Η γυναίκα μου έχει περάσει το test απο θέμα κούρασης και γκρίνιας :-))
Γενικά έχουμε κάνει αρκετά χιλιομετράκια(δικάβαλο) και απο θέμα άνεσης με λιγες στάσεις αντέχουμε..!Θεωρώ οτι 120-150 klm (ισως και λίγο παραπάνω) ημερισίως μπορούμε να τα κάνουμε.Αν και θα μείνουμε μόνο μέσα στην Ιταλία. Η σκέψη μου΄είναι να άποφύγουμε όσο γίνεται τις εθνικές οδούς και να περιοριστούμε σε επαρχιακούς δρόμους και χωριουδάκια.

Επίσης σκεφτόμουνα να γίνει Δεκέμβριο...(Τρελό λιγάκι ε?) Αλλιώς πάει για καλοκαίρι μιας και δεν υπάρχει ευκαιρία για άδεια στο ενδιάμεσο. Τι κατάσταση επικρατεί Χειμώνα στην Ιταλία?

Ενοείται οτι θα υπάρχει full εξοπλισμός και φυσικά GPS.

Πολύ θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας....

Ευχαριστώ....

id12586
15/10/2008, 12:58
Με 250 κεκ φτάνεις όχι Ιταλία, αλλά Ινδία!! :D
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=38448

Πιστεύω ότι μπορεί να γίνει. Εννοείται απο επαρχιακούς για να είστε πιο χαλαροί και να μην πληρώσετε και υπέρογκα διόδια.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η βροχή πάντως. Θα προτιμούσα να κινηθώ προς τα νότια, για να γλυτώσω τα χιόνια του Βορρά.

sapila racing
15/10/2008, 13:01
Νομίζω οτι δεν ειναι και τόσο πρόβλημα.

Και τα 120-150 χλμ τη μέρα μου φαίνονται πολύ λίγα.
Παλιά που ημουν μικρός και δεν μάσαγα τίποτα πήγαινα αρκετές φορές Αθηνα Θεσσαλονίκη η το ανάποδο με μονοκύλινδρο Honda CB250RS και επαιρνα κι ενα συμφοιτητή μου συνεπιβάτη να μοιραζόμαστε τα εξοδα.
Και φυσικά ειχαμε και κάποια πράγματα ο καθένας.
Το κάναμε σε 6 ώρες αναξαρτητα απο τον καιρό με 2 στάσεις μια Καμμένα Βούρλα και μια Τεμπη.

Αρκεί εσείς να αντέχετε και να μην πηγαίνετε απο την Autostrada.

:wave2:

zephyr1
15/10/2008, 13:01
Γεια χαρα.

Οταν ειχα παει Ιταλια , στην παρεα υπηρχε klr250 και μια βεσπα 200cc. Ουσιαστικα τα χλμ. ειναι λιγα, δλδ μεχρι πατρα και απο κει ανκονα μεχρι οπου εχεις σκοπο να πας , πχ μεχρι φλωρεντια καμια 200 χλμ. απο ανκονα.

Ο καιρος γενικα ειναι βροχερος (ιουνιο ειχα παει και μια-δυο μερες την εφαγα την βροχη μου), το πιο σουπερ ειναι η ασφαλτος στον επαρχιακο και τα τοπια.

Καλο δρομο.:beer: :wave2: :beer:

blackbusa
15/10/2008, 13:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από SOTOS80

Ευχαριστώ....

Ανετα....βεβαια οσο πιο βορεια πας τοσο πιο πολυ κρυο θα παιζει....χιονια και τετοια μονο στα βουνα....εκτος αν παιζουν ακραια καιρικα φαινομενα......μια Τοσκανη πιστευω ειναι οτι πρεπει.....και ανετα βγαινουν και 300χλμ την ημερα.....

CIRUS
15/10/2008, 13:04

Εχτές το βράδυ μου καρφώθηκε μια ιδεά στο μυαλό...
Γενικά έχω ένα όνειρο απο πάρα πολύ μικρός να ταξιδέψω κάποια στιγμή Ευρώπη(Ιταλία - Γαλλία - Ισπανία κ.α)
Τώρα όμως δεν γίνεται αυτό μιας και η μηχανούλα που έχω στην διάθεση μου είναι ένα YBR 250 και λέω....γιατι να μην πάω τώρα μέχρι την Ιταλία με το 250 και αργότερα κοιτάζω και το μεγαλύτερο.

Το ybr θα είναι δικάβαλο(εγώ & κοπέλα μου) και με μπαγκάζια..
Ο προβληματισμός μου έίναι αν θα τα καταφέρουμε...τόσο εμείς όσο και η μηχανούλα.(Η γυναίκα μου έχει περάσει το test απο θέμα κούρασης και γκρίνιας :-))
Γενικά έχουμε κάνει αρκετά χιλιομετράκια(δικάβαλο) και απο θέμα άνεσης με λιγες στάσεις αντέχουμε..!Θεωρώ οτι 120-150 klm (ισως και λίγο παραπάνω) ημερισίως μπορούμε να τα κάνουμε.Αν και θα μείνουμε μόνο μέσα στην Ιταλία. Η σκέψη μου΄είναι να άποφύγουμε όσο γίνεται τις εθνικές οδούς και να περιοριστούμε σε επαρχιακούς δρόμους και χωριουδάκια.

Επίσης σκεφτόμουνα να γίνει Δεκέμβριο...(Τρελό λιγάκι ε?) Αλλιώς πάει για καλοκαίρι μιας και δεν υπάρχει ευκαιρία για άδεια στο ενδιάμεσο. Τι κατάσταση επικρατεί Χειμώνα στην Ιταλία?

Ευχαριστώ....

Βρε μια χαρά γίνεται, άμα γουστάρεις μια χαρά το βρίσκω απλά μεγάλη προσοχή τίποτα περισσότερο

το πιο δύσκολο σε τέτοιο ενχείρημα είναι η μουρμούρα, αν έχεις εκπαιδεύσει την συνοδηγό απλά μάθε μας πως γίνεται γιατί εμένα σε τέτοιο άκουσμα και μόνο θα μου κοπανούσε τη μηχανή στο κεφάλι:D :blush: μη πω τίποτα χειρότερο......

:lol: :lol:

και εννοείται μετά ποστάρεις φώτος από το ταξίδι

sapila racing
15/10/2008, 13:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από CIRUS
το πιο δύσκολο σε τέτοιο ενχείρημα είναι η μουρμούρα, αν έχεις εκπαιδεύσει την συνοδηγό απλά μάθε μας πως γίνεται γιατί εμένα σε τέτοιο άκουσμα και μόνο θα μου κοπανούσε τη μηχανή στο κεφάλι:D :blush: μη πω τίποτα χειρότερο......

Οντως αυτη νομίζω είναι η μεγαλύτερη δυσκολία... :lol:

blackbusa
15/10/2008, 13:08

το πιο δύσκολο σε τέτοιο ενχείρημα είναι η μουρμούρα, αν έχεις εκπαιδεύσει την συνοδηγό απλά μάθε μας πως γίνεται γιατί εμένα σε τέτοιο άκουσμα και μόνο θα μου κοπανούσε τη μηχανή στο κεφάλι μη πω τίποτα χειρότερο......

δηλαδη χειροτερα απο την Ευβοια που ειχαμε παει???αιμε...αιμε...:sad:

:bigcry: :Pantoflaki::bigcry: :Pantoflaki::bigcry: :Pantoflaki::bigcry:

CIRUS
15/10/2008, 13:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
δηλαδη χειροτερα απο την Ευβοια που ειχαμε παει???αιμε...αιμε...:sad:

:bigcry: :pantoflaki::bigcry: :pantoflaki::bigcry: :pantoflaki::bigcry:

είμουν σίγουρος ότι θα σχολιασεις, σιγά μη το άφηνες να πέσει χάμω :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

blackbusa
15/10/2008, 13:10
είμουν σίγουρος ότι θα σχολιασεις, σιγά μη το άφηνες να πέσει χάμω :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

:D

road spirit
15/10/2008, 13:23
just do it !

slacker
15/10/2008, 13:28
Για δες αυτούς που γύρισαν τον πλανήτη με ybr125 ;)
http://www.re-moto.com/index.php?lang=el

MG
15/10/2008, 13:35

Ευχαριστώ....

Εαν το θελεις ολα γινονται... καλα ειναι και τα 250cc. Σε πανε και μην ανυσηχεις γι'αυτο.

Για εμενα το μονο προβλημα ειναι η εποχη που διαλεγεις. (Δεκεμβριος)

Περισυ εγω ξεκινησα 20 Δεκεμβριου με προορισμο τη Γερμανια. Το κρυο ειναι ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΟ!

Να φανταστεις οτι το πρωι που εφτασε το καραβι κι ενω εχω ξεκινησει χωρις να χασω χρονο εβλεπα τα χωραφια διπλα μου ασπρα αλλα οχι απο το χιονι. Ηταν η παγωμενη πρωινη "δροσια"
Πολυ πικρα.... Παρ'ολο τον χειμωνιατικο εξοπλισμο!

Εαν αντεχετε καλως, αλλα δεν θα ευχαριστηθεις το δρομο. Θα ψαχνεις να βρεις μερος για να ζεσταθεις καθε λιγο και λιγακι. Ουτε κουραγιο για φωτογραφιες.

Εγω το εκανα απο αναγκη γιατι επρεπε να ταξιδεψω προς τα εκει αλλιως για βολτα με τιποτα τετοια εποχη.
Προτιμω καλοκαιρακι!!!

η αποφαση ειναι δικη σου βεβαια!

:beer: :beer: :beer:

AVATOS
15/10/2008, 13:54
...κι μ'ενα η γνωμη μου ειναι οτι το μηχανακι δεν θα εχει κανενα προβλημα.
εσεις θα ελεγχετε τα ορια σας κ θα βαζετε περιορισμους χιλιομετρων.

προσωπικα δεν θα το εκανα Δεκεμβρη για ευννοητους λογους.
πηγα φετος ιουλιο κ ηταν αψογα.

δεν μου αρεσε καθολου η κινηση στην autostrata γιατι αν θελεις να κινησε
εως 130-140 πρεπει να μπαινεις συνεχεια δεξια αναμεσα σε νταλικιες για να
περασουν οι γρηγοροι (κ οι ιταλοι ειναι εξοικιωμενοι με την ταχυτητα,μεχρι κ οι νταλικες
προσπερνανε).

οπως ειπε κ ο blackbusa η τοσκανη ειναι πανεμορφη κ με εκπληκτικους επαρχιακους.

καλες βολτες!
:sun:

makis206
15/10/2008, 14:25
Έχεις τη ευκαιρία να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα, η γνώμη μας περιττεύει ! Όχι όμως και οι ευχές μας που είναι να περάσετε όσο πιο όμορφα γίνεται !

:sun: :beer: :beer:

SOTOS80
15/10/2008, 14:25
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις άμεσες απαντήσεις....

Αυτά ήθελα να ακούσω....εξ άλλου σημασία έχει το ταξίδι και όχι το πόσο γρήγορα θα πάς.

Τώρα το μόνο που με προβληματίζει είναι η εποχή...αλλα θα το λύσω και αυτό...

Αν έχετε να προτείνετε και ομόρφα-γραφικά χωριουδάκια θα με βοηθούσατε πολύ στο να χαράξω την πορεία μας...

Ευχαριστώ και πάλι....

yawningsplits
15/10/2008, 14:59
Βρε μια χαρά γίνεται, άμα γουστάρεις μια χαρά το βρίσκω απλά μεγάλη προσοχή τίποτα περισσότερο

:lol: :lol:

και εννοείται μετά ποστάρεις φώτος από το ταξίδι

Η συνοδηγός είναι πανέτοιμη για το ταξιδάκι αυτό χωρίς μουρμούρα ;-)
Νομίζω θα γκρινιάξω στον γυρισμό οπου μαγεμένη όπως θα είμαι δεν θα θέλω να φύγω..

*(Η συνοδηγός...)

CIRUS
15/10/2008, 15:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από yawningsplits
Η συνοδηγός είναι πανέτοιμη για το ταξιδάκι αυτό χωρίς μουρμούρα ;-)
Νομίζω θα γκρινιάξω στον γυρισμό οπου μαγεμένη όπως θα είμαι δεν θα θέλω να φύγω..

*(Η συνοδηγός...)

κάποιοι άνθρωποι είναι απλά τυχεροί :a018: :a018:

καμοιά αδερφούλα με τα ίδια πιστεύω ελεύθερη υπάρχει συνοδηγέ και για μας??? :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

πέρα από την πλάκα εύχομαι να περάσετε υπέροχα και να μας γράψετε ένα ταξιδιωτικό μετά:wave2:

yawningsplits
15/10/2008, 15:09

καμοιά αδερφούλα με τα ίδια πιστεύω ελεύθερη υπάρχει συνοδηγέ και για μας??? :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

πέρα από την πλάκα εύχομαι να περάσετε υπέροχα και να μας γράψετε ένα ταξιδιωτικό μετά:wave2:

Δεν είναι δύσκολο νομίζω να βρείς κάποια που θα της αρέσουν τα ταξίδια..! (Αδερφή δεν
έχω να σου γνωρίσω δυστυχώς.. ;-))

Ευχαριστούμε πολύ πολύ για όλα!

CIRUS
15/10/2008, 15:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από yawningsplits
Δεν είναι δύσκολο νομίζω να βρείς κάποια που θα της αρέσουν τα ταξίδια..! (Αδερφή δεν
έχω να σου γνωρίσω δυστυχώς.. ;-))

Ευχαριστούμε πολύ πολύ για όλα!

βρε ταξίδια αρέσουν και στη δικιά μου, ο συνδιασμός με τη μηχανή είναι το πρόβλημα:lol:

να προσέχετε και πάντα τέτοια:beer:

blackbusa
15/10/2008, 15:24

copy....paste....:D :D :D

edit...α ναι ξεχασα....και pantofla....:wave2:

CIRUS
15/10/2008, 15:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
copy....paste....:D :D :D

ζηλιάρη......

devil's animal
15/10/2008, 20:13
καλα να περασετε...

SOTOS80
15/10/2008, 21:15
Σας ευχαριστω όλους ακομα μία φορα...τωρα ο μονος προβληματισμός είναι οι καιρικές συνθήκες...! Θέλουμε όμως πάρα πολύ και οι 2 να το κάνουμε(και συνήθως όταν μου καρφώνεται κάτι στο κεφάλι μου...στο τέλος το κάνω)...! Ισως να κινηθούμε προς νότια Ιταλία μπας και γλιτώσουμε τίποτα..και να αφήσουμε τις άλλες διαδρομές για αργότερα...όταν θα έχει έρθει και η μεγαλύτερη κούκλα...!:smilea: :rotflmao: :sun:

arxaios
16/10/2008, 09:10
Θα σου πρότεινα περιοχή Τοσκάνης ................ αλλά ΑΝΟΙΞΗ !!! Απλά πανέμορφη !!!
:wave2: :beer:

Sapadak
16/10/2008, 10:13
150-200 χλμ που λες ανα μερα ειναι λιγα(εκτος αν το θελετε ετσι)

Μιας και γουσταρει και η συμβια μπορεις ευκολα να βγαζεις καμια 300αρα τη μερα

Με σιμπιεφ 250 πηγα αυθημερον για καφε και γυρισα κανοντας 320 χλμ (χωρις μπαγκαζια βεβαια)

Να το τολμησεις και καλα να περασετε

:beer:

SOTOS80
16/10/2008, 11:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak
150-200 χλμ που λες ανα μερα ειναι λιγα(εκτος αν το θελετε ετσι)

Μιας και γουσταρει και η συμβια μπορεις ευκολα να βγαζεις καμια 300αρα τη μερα

Με σιμπιεφ 250 πηγα αυθημερον για καφε και γυρισα κανοντας 320 χλμ (χωρις μπαγκαζια βεβαια)

Να το τολμησεις και καλα να περασετε

:beer:

Τι εποχή είχες παει?

Κανεις δεν έχει πάει Δεκέμβριο? Μόνο εγώ είμαι ο τρελός?(Είμαι σίγουρος οτι υπάρχουν πιο τρελοί εδω μέσα..):eyepop: :eyepop:

Sapadak
16/10/2008, 13:08
Τι εποχή είχες παει?

Κανεις δεν έχει πάει Δεκέμβριο? Μόνο εγώ είμαι ο τρελός?(Είμαι σίγουρος οτι υπάρχουν πιο τρελοί εδω μέσα..):eyepop: :eyepop:

Οκτωβρη καλη ωρα πριν 2 χρονια

Αλλα δεν πηγα Ιταλια, σαλονικα πηγα :D

blackbusa
16/10/2008, 14:06
Τι εποχή είχες παει?

λογικα το δεκεμβριο εκτος απο ΠΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑ ΠΟΛΥ ΚΡΥΟ θα βρεις και χιονια στα Appennini (οροσειρα) αν πας απο επαρχιακο δρομο....για βροχη ειναι joker....ισως η μονη λυση θα ειναι να πας μεχρι Φλωρεντια απο ΕΟ και μετα να τριγυρνας την Τοσκανη....βεβαια με τα τρελλα του καιρου ανα την υφηλιο παιζει να βρεις και φοβερη ηλιοφανεια και ζεστη...:wacko:

αλλα βαση αυτου (http://www.ilmeteo.it/portale/medie-climatiche/Firenze) ο Δεκεμβριος ειναι ο σχεδον χειροτερος μηνας....σε καποια επαρχιακα σημεια θα ειναι σιγουρα χειροτερα.....

SOTOS80
16/10/2008, 14:35
Ρε παιδιά...εσείς θα το κάνατε? Λαμβάνοντας υπόψη το κρύο και τους κινδύνους.Είναι κάτι που θέλουμε πολύ να το ζησουμε...και να κάνουμε Χριστούγεννα εκει. Θα το παλέψουμε το κρύο..φορώντας εσωθερμικά + cordura(με την επενδυση ενοειται)? Υπάρχει και η λύση του αυτοκινήτου βέβαια αλλα δεν την θέλω...

Δυστηχώς δεν εχω βγεί εκτός Αθήνας με κρύο.Αλλα νομίζω ότι με καλό εξοπλισμό κάτι θα γίνει.

Έπίσης μήπως ξέρει κανείς που θα μπορούσα να βρώ ΄πλαινές βάσεις για το YBR ώστε να πατήσουν πάνω τα σαμάρια που έχω?Για πιο σταθερή λύση? Έχει κανείς τίποτα? Ψάχνω αλλα δεν είδα κάτι...

Akatanomastos
16/10/2008, 14:46
Ρε παιδιά...εσείς θα το κάνατε?

δεν θελω να σου χαλασω τον ενθουσιασμο αλλα οι 9 στους 10 δεν θα το καναν:D

εγω θα προτεινα να το κανεις καλοκαιρακι, και με πολυ χαλαρους ρυθμους, με 70-80 χλμ και 200 χλμ την μερα

το αμαξι καλητερη λυση για χειμωνα

blackbusa
16/10/2008, 14:54
Ρε παιδιά...εσείς θα το κάνατε? Λαμβάνοντας υπόψη το κρύο και τους κινδύνους.Είναι κάτι που θέλουμε πολύ να το ζησουμε...και να κάνουμε Χριστούγεννα εκει. Θα το παλέψουμε το κρύο..φορώντας εσωθερμικά + cordura(με την επενδυση ενοειται)? Υπάρχει και η λύση του αυτοκινήτου βέβαια αλλα δεν την θέλω...

Δυστηχώς δεν εχω βγεί εκτός Αθήνας με κρύο.Αλλα νομίζω ότι με καλό εξοπλισμό κάτι θα γίνει.

Έπίσης μήπως ξέρει κανείς που θα μπορούσα να βρώ ΄πλαινές βάσεις για το YBR ώστε να πατήσουν πάνω τα σαμάρια που έχω?Για πιο σταθερή λύση? Έχει κανείς τίποτα? Ψάχνω αλλα δεν είδα κάτι...

φιλαρακι μειλαμε οτι υπαρχει περιπτωσει χιονιου και παγου....αρα μεγαλο προβλημα.....μαλλον μεγαλος κινδυνος.....
το κρυο οσο καλα και να ντυθεις δεν αντιμετωπιζεται τοσο ευκολα οσο νομιζεις.....
εισαι και σε ενα μερος που (χτυπα ξυλο) αν γινει κατι δεν ειναι και ευκολο να συνενοηθεις και να επικοινωνισεις...