PDA

View Full Version : Περίεργος θόρυβος με έκτη και 7000 στροφές

Roadrunner650
16/10/2008, 19:59
Καλησπέρα σε όλους,

Πρώτη φορά γράφω αν και έχω διαβάσει άπειρες φορές τις συζητήσεις του site. Είμαι κάτοχος μιας V-Strom 650 K7 και έχω κάνει γύρω στα 19Κ χιλιόμετρα τους 14 μήνες που την έχω (την πήρα καινούρια). Από το στρώσιμο και μετά είχα παρατηρήσει πως όταν είμουνα με 6η και γύρω στις 7000 στροφές ακούγεται ένας περίεργος περιοδικός θόρυβος σαν να τρίβονται άσχημα κάποια γρανάζια (πολλές φορές μου μοιάζει με πριόνια... :confused: ) Το θέμα είναι πως στις ίδιες στροφές με άλλη ταχύτητα δεν ακούγεται τίποτα. Επίσης αν ανεβάσω και άλλο με 6η ο θόρυβος σιγά σιγά σβήνει με αποτέλεσμα γύρω στις 8000 στροφές να ακούγεται Normal. Ο θόρυβος αυτός τελευταία έχει αρχίσει να γίνεται πιο έντονος...

Με βάση τα παραπάνω εγώ με τις λίγες μηχανικές μου γνώσεις 2 πράγματα μπορώ να υποθέσω

α) Αεροδυναμικός θόρυβος (μου φαίνεται χλωμό δεν έχει τέτοιο άκουσμα)

β) Να παίζει πρόβλημα με το γρανάζι της 6ης....αλλά μόνο σε αυτές τις στροφές...αν ίσχυε κάτι τέτοιο θα περίμενα να είναι εμφανές και σε υψηλότερες τουλάχιστον στροφές :confused:

Και ρωτώ...συμβαίνει και σε άλλους αυτό ? το έχετε ξανακούσει? τα φώτα σας προς τα πού να ψάξω..??.όπως καταλαβαίνετε ενώ το είχα παρατηρήσει από νωρίς δεν ασχολήθηκα...και τώρα που μπήκα στον 2ο και τελευταίο χρόνο της εγγύησης θέλω να το λύσω....

Ευχαριστώ

MUSTILI
16/10/2008, 20:30
Να πω με το φτωχο μου μυαλο μηπως ειναι συντονισμος απο καγκελα ή πλαστικα στηριξης ζελατινας;

Ελπιζω να μην ειναι κατι με γραναζια και μηχανη!!!!:beer:

lamoun
16/10/2008, 20:40
Μάλλον δε παίζει, λέει ότι με άλλη ταχύτητα και ίδιες στροφές δεν κάνει θόρυβο.

Respect
16/10/2008, 20:47
Τώρα που το λες για ένα πολύ μικρό διάστημα πριν από ένα χρόνο, είχα παρατηρήσει και εγώ ένα γρύλισμα στην 6η σε κάποιο συγκεκριμένο όριο στροφών.
Στιγμιαίο, δυσδιάκριτο, πάντα σε φάση επιτάχυνσης (όχι σε σταθερή πορεία ) και γύρω στις 4,500 σ.α.λ.
Μου θύμιζε ήχο από λουρί αυτοκινήτου.

Roadrunner650
16/10/2008, 21:20
Να προσθέσω πως ούτε όταν πάω με τα ίδια χιλιόμετρα (~150) αλλά με πέμπτη ακούγεται τιποτα ...για αυτό πάει το μυαλό μου πιο πολύ στο β)....

mystery
22/10/2008, 09:13
Να σου πω την αληθεια roadruner κι εγω εχω παρατηρησει εναν παρομοιο θορυβο στο κ8 μου στις ιδιες στροφες,ομως θεωρησα οτι ειναι φυσιολογικος αυτος ο ηχος για suzuki,Εδω και πολλα χρονια οι μοτοσυκλετες μου ηταν μονο honda με ηχους πιο βελουδινους σε ολες τις στροφες (ειναι το μονο που μου λειπει)γιαυτο και οταν το ρωτησα αυτο στο μηχανικο μου μου ειπε οτι αυτος ο ηχος δεν ειναι κατι σοβαρο και οτι θα φυγει με τον καιρο.

Roadrunner650
22/10/2008, 13:13
Κάπως έτσι σκέφτηκα και εγώ, χωρίς να ρωτήσω τον μηχανικό, γι αυτό ενώ τον διαπίστωσα μετά το στρώσιμο το άφησα στην προοπτική ότι θα περάσει. Αλλά μετά από ένα χρόνο και 20Κ ΚΜ δεν... και δεδομένου ότι τελειώνει σιγά σιγά η εγγύηση είπα να το ψάξω, αν είναι καμιά βλάβη να το φτιάξω εντός εγγύησης.

Τες πα μου φαίνεται θα κάνω μια βόλτα από το συνεργείο αύριο το πρωί να δω τι θα μου πούνε και θα ενημερώσω.

mystery
22/10/2008, 23:06
Ρωτα μηπως φταιει το λαθος στρωσιμο.
καποιος φιλος μου μου ειπε οτι μπορει να φταιει οτι οταν την αγορασα ανεβηκα απο αθηνα θεσσαλονικη με σταθερες στροφες και ταχυτητα.(Το βιβλιο του κατασκευαστη λεει οτι στο στρωσιμο οι στροφες δεν πρεπει να ναι σταθερες.)

AntoD
23/10/2008, 01:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από Roadrunner650
.................με 6η και γύρω στις 7000 στροφές ακούγεται ένας περίεργος περιοδικός θόρυβος σαν να τρίβονται άσχημα κάποια γρανάζια (πολλές φορές μου μοιάζει με πριόνια... :confused: )

Δεν ειναι τιποτε ....

ειναι ο ηχος που κανει οταν αρχισει να διαλυεται......

μην σε ανησυχει....συνεχισε να το πηγαινεις με 7000σαλ....

και μετα περνα απο το μαγαζι να σε κανουμε πελατη!!

:lol:

Υ.Γ.

Γιατι χαλασε αραγε...

Tpap
23/10/2008, 12:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από Roadrunner650
πως όταν είμουνα με 6η και γύρω στις 7000 στροφές ακούγεται ένας περίεργος περιοδικός θόρυβος σαν να τρίβονται άσχημα κάποια γρανάζια (πολλές φορές μου μοιάζει με πριόνια..

Μην μασάς.

Σε αυτές τις στροφές και με αυτήν την ταχύτητα ξεκινάει να δουλεύει και η τύχη σου.

Αυτό ακούς.