PDA

View Full Version : my first bike!



sax7
18/10/2008, 11:40
Μάγκες γειά και χαρά σε όλους!

Μετά απο πολύ σκέψη, υπομονή και επιμονή έφτασε επιτέλους η ώρα να πραγματοποιήσω όνειρο πολλών ετών! Σκέφτομαι σοβαρά να αποκτήσω την πρώτη μου, (ΔΙΚΗ μου-ΟΛΟΔΙΚΗ μου) μηχανή!! Σε αυτό το σημείο όμως θα ήθελα και την δική σας βοήθεια μιας και είμαι αρκετά μπερδεμένος, αναποφάσιστος και εκει που νομίζω οτι επιτέλους βρήκα αυτό που θέλω, κατι διαβάζω, κατι ακούω και το ξανασκέφτομαι ξανά και ξανά.

Ψάχνω κάτι κυρίως για μέσα στην πόλη, που να μπορώ όμως να κάνω και ένα μικρό ταξίδι 150 χ/μ περίπου, με μια σχετική άνεση, οχι πάνω απο 750 κ.εκ. (ίσως να λέω και πολλά) και γενικά κάτι ευκολοσυντήρητο, ευκολοδήγητο και απολαυστικό.

Θέλω να τονίσω το γεγονός οτι είμαι νέος οδηγός με μικρή εμπειρία απο παπάκια και μηχανές εως 250 κ.εκ.

Μερικές απο τις μηχανές που ζαχαρώνω, είναι το yamaha mt-03, to suzuki gsr 600, το νεο hornet της Honda και έχω φάει τρελή καψούρα με το νέο aprilia shiver!!

Θα ήθελα απαραιτήτως την γνώμη σας γιατί εχω βρεθεί σε αδιέξοδο και δεν θέλω να κάνω επιπόλαιη αγορά.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους.

Σάκης

Nostradamus
20/10/2008, 10:38
Καλημερα!! Ειμαι ευτυχης καταχος ενος GSR 600 K6 και μπορω να σου πω οτι ειμαι απολυτα ευχαριστημενος απο την μοτο τοσο εντος οσο και εκτος πολης (εχωντας παντα στο νου οτι προκειται για γυμνο βεβαιως βεβαιως).. Χωρις κανενα μηχανικο προβλημα αν και δεν εχω πολλα χιλιομετρα (21 000).
Κινητηρας ελαστικος για κινηση μεσα στην πολη (για τετρακυλινδρος), φρενα αρκετα δυνατα χωρις ομως αρχικο "δαγκωμα" που 8ελουν επιμονη στην μανεντα. παιχνιδι σε κλειστα στροφιλικια και επαρχιακους δρομους..Ικανοποιητικο σε track days.
Το Shiver απο την αλλη το εχω δοκιμασει σε test ride οποτε δεν εχω ιδιαιτερη αποψη..Με ενθουσιασε ομως ο κινητηρας του για το τραβηγμα του (δικυλινδρος 750 γαρ) και η γενικοτερη θεση οδηγησης του (ποιο επιθετικη)..
Οτι και αν επιλεξεις ευχομαι καλοταξιδο και πολλα και ασφαλη χιλιομετρα..

Band(age)it
20/10/2008, 10:43
+1 Για το GSR !
Ευχάριστο και ελαφρύ μέσα στην πόλη και γλλλλληγορο εκτος :evil: