PDA

View Full Version : Φόρεμα μάσκας κάτω από το κράνος

IPL
20/10/2008, 12:25
Γεια σε όλους,

Είμαι νέο μέλος της ομάδας αυτής από 2 εκδοχές, και σαν μέλος του forum και σαν υποψήφιος αγοραστής μηχανής (πολύ αρχάριος). Θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας όσον αφορά το κράνος και τον καθαρισμό του εσωτερικά.

Κοιτώντας για ποιό κράνος να αγοράσω, είδα ότι τα περισσότερα εσωτερικά μέρη είναι αποσπώμενα για καθαρισμό. Επειδή γενικά κεφάλι, πρόσωπο και μαλλιά (αυτά τα λίγα) που έχω είναι πολύ λιπαρά, σκέφτηκα ότι ανά 2-3 βδομάδες το λιγότερο θα πρέπει να πλένω το εσωτερικό του, που σίγουρα δεν είναι και τόσο βολικό.

Σκέφτηκα λοιπόν, γιατί να μην φορέσω μια μάσκα από βαμβάκι 100% μέσα από το κράνος, ώστε να μην χρειαστεί να το πλύνω εσωτερικά σχεδόν ποτέ; Σίγουρα η μάσκα μπορεί να πλυθεί πιο εύκολα από το κράνος σε ένα πλυντήριο μαζί με ρούχα.

Δεν είμαι σίγουρος αν στα Moto GP φοριούνται τέτοιες μάσκες και η λόγος ύπαρξής τους αλλά έχω παρατηρήσει πως τέτοιες μάσκες φοράνε οι οδηγοί στην F1 και από εκεί πήρα την ιδέα.

Τι γνώμη έχετε;

Ευχαριστώ

AntoD
20/10/2008, 12:32
Μπορεις να φορας μπαλακλαβα αφοβα και υπαρχουν σε αρκετες εκδοχες για χειμωνα - καλοκαιρι.

Βεβαια καλο ειναι να πλενεις και το κρανος που και που για να φευγουν τα βακτηρια, σκονες, καυσαερια κλπ...

Προτιμησε καποιο με αποσπομενα μαξιλαρια, αν και αν δεν ειναι αποσπομενα παλι μπορεις να το πλενεις κανονικα.

road spirit
20/10/2008, 12:40
μπαλακλάβα, θα βρείς στα περισσότερα μαγαζιά με είδη μοτο

βαμβακερές, μεταξωτές, ισοθερμικές...

τιμές απο 5-6 ευρώ μέχρι και πάνω απο 20...

παίρνεις 2-3 για να έχεις να φοράς όταν βρωμέσει μια και την έχεις για πλύσιμο

Λεωνίδας
20/10/2008, 13:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
μπαλακλάβα, θα βρείς στα περισσότερα μαγαζιά με είδη μοτο

βαμβακερές, μεταξωτές, ισοθερμικές...

τιμές απο 5-6 ευρώ μέχρι και πάνω απο 20...

παίρνεις 2-3 για να έχεις να φοράς όταν βρωμέσει μια και την έχεις για πλύσιμο +1

IPL
20/10/2008, 13:23
Παίδες ευχαριστώ, δεν ήξερα ότι ήταν τόσο συνηθισμένο. Η μόνη φορά που το είχα δει ήταν στην F1, πουθενά αλλού.

Όπως είπα, είμαι αρχάριος αλλά μαθαίνω

makis206
20/10/2008, 13:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από IPL
Όπως είπα, είμαι αρχάριος αλλά μαθαίνω

Στην αρχή θα καλείσαι συνεχώς ν'αποδεικνύεις ότι δεν είσαι νίντζα αλλά θα περάσει σύντομα αυτό το στάδιο :lol:

τώρα θα μπει ο Τζιξεράκιας να βάλει τη φωτό:bigcry:

Θα σε βολέψει πολύ :winka: :beer:

makis206
20/10/2008, 13:47
Ω !:uplate: :look:

:bigcry:

145861

gkmaggas
20/10/2008, 13:52
Εκτος απο μπαλακλαβα ειχα δει πριν λιγο καιρο μια μασκα για φιλτραρισμα του αερα,επιανε στομα μυτη απο οτι θυμαμαι...

Εχει δει κανεις κατι αναλογο???

Edit:sorry i found it...THANKS....:wave2:

IPL
20/10/2008, 13:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από gkmaggas
Εκτος απο μπαλακλαβα ειχα δει πριν λιγο καιρο μια μασκα για φιλτραρισμα του αερα,επιανε στομα μυτη απο οτι θυμαμαι...

Εχει δει κανεις κατι αναλογο???

Edit:sorry i found it...THANKS....:wave2:

Ενδιαφέρον. Υπάρχει link;

road spirit
20/10/2008, 14:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από IPL
Ενδιαφέρον. Υπάρχει link;

για αυτές τις μάσκες-φίλτρα, είχαμε πει κάτι έδω : http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=62550

τέτοιες έχει και ο τζωρτζόπουλος by shoei ...

Anty12
20/10/2008, 14:18
Και όταν κατεβαίνεις στα ΑΤΜ στις τράπεζες για να βγάλεις λεφτά φορώντας μπαλακλάβα, αργές και σταθερές κινήσεις, μη σε φάει κάνας σεκιουρητάς......:lol:

Χωρίς πλάκα , το καλύτερο είναι μπαλακλάβα-προστασία λαιμού.
Προκαλεί λιγότερη δυσφορία, και δεν θες και μεγαλύτερο νούμερο κράνος

IPL
20/10/2008, 14:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
Και όταν κατεβαίνεις στα ΑΤΜ στις τράπεζες για να βγάλεις λεφτά φορώντας μπαλακλάβα, αργές και σταθερές κινήσεις, μη σε φάει κάνας σεκιουρητάς......:lol:

Χωρίς πλάκα , το καλύτερο είναι μπαλακλάβα-προστασία λαιμού.
Προκαλεί λιγότερη δυσφορία, και δεν θες και μεγαλύτερο νούμερο κράνος

Όχι μιλάμε για κάτι ποιό απλό, όχι την μάσκα του Χάνιμπαλ. Περισσότερο για να μην ακουμπάει το πάνω μέρος του κεφαλιού στο κράνος παρά το πρόσωπο.