View Full Version : Τί κάνουμε ρε στο φανάρι;
Κασλησπέρα κι ελπίζω να περάσατε όλοι καλά :) Με βάση αυτό http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=66747 έχω να ρωτήσω το ακόλουθο :
Προσωπικά εντός πόλης ποτέ δεν πάω πάνω από 30 χαω και κάποιες φορές όταν είναι άδειος ο δρόμος με 60χαω. Σε περιφερειακές και παραλιακές οδούς όπως η Ποσειδώνος, Πειραιώς μέχρι 100χαω και μάξιμουμ 120χαω όταν έχω ορατότητα και δεν υπάρχει κοντά φανάρι που κι αυτό είναι σχετικό γιατί δεν είμαι μόνος μου στο δρόμο και ανά πάσα στιγμή κάτι μπορεί να συμβεί. Μόνη περίπτωση που καμιά φορά το ξεχ@ζω η ΑΟ.
Από συζητήσεις ξέρω πως αρκετοί από 'σας με το ίδιο σκεπτικό λειτουργείτε είτε οδηγείτε hayabusa, είτε ένα ταπεινό ΧΤ. Όμως δεν πρέπει ν' αγνοούμε κι εγώ έχω φίλους όπως και πολλοί από εσάς που αγοράζουν μια μηχανή λιγότερο ή περισσότερο όπλο και μιλάω για μηχανές που είτε ο κύριος τόπος προορισμού είναι η πίστα (ασφάλτινη ή χωμάτινη) είτε τα ταξίδια. Μηχανές εντούτοις που μονίμως βλέπουν τα στενά όρια της πόλης και σχεδόν ποτέ δεν οδηγούντε σε κάποιο ταξίδι.
Ας υποθέσουμε οτι έχουμε ένα CBR RR κι εσείς το έχετε μόνο για μέσα στην πόλη. Κάποιοι σκέφτοντε έτσι κι ας μην το αγνοούμε. Επομένως κάποια στιγμή θέλετε να τρέξετε για να κωλοχαρείτε και το κάνετε ας πούμε στην Ποσειδώνος, μεγάλος παραλιακός δρόμος με φανάρια. Ας πούμε οτι πηγαίνετε με 180 (ταχύτητα που αυτού του είδους οι μηχανές την έχουν για σνακ) και πολύ κοντά σας το φανάρι γίνεται κόκκινο κι ακολουθεί διασταύρωση. Δε θα μπλέξω με μέτρα ας πούμε απλά οτι πέραν πάσης αμφιβολίας δεν προλαβαίνετε να φρενάρετε, τι θα κάνετε; Κι εδώ υπάρχουν δυο εκδοχές ο δικό0ς σας δρόμος να είναι άδειος από άλλα οχήματα κι η άλλη περίπτωση να υπάρχουν οχήματα που ακολουθούν και άλλα που βρίσκοντε πλησίον σας.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
... ας πούμε απλά οτι πέραν πάσης αμφιβολίας δεν προλαβαίνετε να φρενάρετε, τι θα κάνετε; ...
Το σταυρό μου :wave2:
καλησπερα.
για να εξηγουμαι και να μην παρεξηγουμαι οπως λενε,δεν εχω ss,στην παρουσα φαση δεν εχω καν μηχανη και οταν ειχα δεν ειχα παει ποτε με 180.η απορια μου λοιπον με βαση τα παραπανω ειναι γιατι να πας με 180 μεσα στην πολη ακομα και αν ειναι αδειος ο δρομος??
βεβαια η ερωτηση σου θα μπορουσε να τεθει ακομα και πηγαινες με 90 ομως τοτε θα ειχες περισσοτερο χρονο αντιδρασης...
φιλικα
γιαννης
όχι μόνο με 90 θα είχες καλύτερα περιθώρια αντίδρασης αλλά και σε περίπτωση πτώσης καλύτερες προοπτικές να τη βγάλεις καθαρή.
Ούτε εγώ πάω με 180 μέσα στην πόλη αλλά δε μπορεί να μην έχεις δει άλλους να το κάνουν.
φυσικα και εχω δει.αυτο δεν σημαινει πως συμφωνω με αυτο που κανουν.δεν ειναι μονο πως οδηγας εσυ,ειναι κυριως πως οδηγουν οι αλλοι...
blackbusa
28/10/2008, 19:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από Viking
Το σταυρό μου :wave2:
μακαρι να προλαβεις εστω ενα ωχ να πεις....
:wave2:
:a014: :a014: :a014:
υ.γ
Να δω μια σοβαρή απάντηση για το τι κάνεις πέρα απο 80-90klm/h και σε πιάνει πορτοκαλί προς κόκκινο χωρίς να προλάβεις να φρενάρεις.
υ.γ.2 Ο κολλητός μου σε παρόμοιο πορτοκαλί κόντεψε να το σπάσει απο το έντονο γκάζωμα και την κόρνα για να ακουστεί απο το κάθετο δρόμο, με αποτέλεσμα να σταματήσει ένα παπάκι τελευταία στιγμή και να γλιτώσει την στούκα.... Κλασικός κολόφαρδος...
Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
:a014: :a014: :a014:
υ.γ
Να δω μια σοβαρή απάντηση για το τι κάνεις πέρα απο 80-90klm/h και σε πιάνει πορτοκαλί προς κόκκινο χωρίς να προλάβεις να φρενάρεις.
υ.γ.2 Ο κολλητός μου σε παρόμοιο πορτοκαλί κόντεψε να το σπάσει απο το έντονο γκάζωμα και την κόρνα για να ακουστεί απο το κάθετο δρόμο, με αποτέλεσμα να σταματήσει ένα παπάκι τελευταία στιγμή και να γλιτώσει την στούκα.... Κλασικός κολόφαρδος...
Φίλε μου,ερωτήσεις τέτοιου τύπου είναι σαν να σε ρωτούν τι κάνεις όταν σκοντάφτεις και πέφτεις
περα από κάθε αμφιβολία και έχεις και δεμένα χέρια...Ουσιαστικά,απλά ελπίζεις να πέσεις στα μαλακά.
Το θέμα λοιπόν είναι να μη σκοντάψεις...
ΥΓ:Έπαθα το ίδιο με τον κολλητό σου απλά δεν ερχόταν παπί ούτε κανείς άλλος.Ακόμα πιο τυχερός
αλλά πολύ αγχωμένος και το πάθημα μάθημα.ούτε κόρνα πρόλαβα ,ούτε τπτ,ένα "όχι ρε πστη" μου κι ένα "ευτυχώς" πρόλαβα να πω..
notakos600
28/10/2008, 22:06
Αν είχα RR και μια 180άρα με πορτοκαλί στα 100 μέτρα να πάει να κοκκινήσει και νταλίκα κάθετα να έχει ήδη ξεκινήσει θα έκανα το εξής:
Θα μπλοκάριζα το πίσω και θα έριχνα τη μοτό να σέρνεται με το φέριγκ ενώ ταυτόχρονα δεν θα έχανα από τα μάτια μου τη νταλίκα που θα προσπαθούσα να περάσω από κάτω της ανάμεσα σε τράκτορα και ρυμουλκούμενο.
Το επόμενο δευτερόλεπτο θα στήριζα τη μοτό στο στάντ της και θα έκανα έναν έλεγχο στη δερμάτινη φόρμα μου για τυχόν σκισίματα ενώ θα βρισκόμουν στην απέναντι πλευρά του δρόμου κοιτώντας τη νταλίκα να απομακρύνεται κορνάροντας με τους τενόρους...
Ας μιλήσουμε και λίγο σοβαρά τώρα:
Με 180 χλμ την ώρα μέσα στη πόλη αν τυχόν βγει κάτι μπροστά σου θα περάσεις κυριολεκτικά από μέσα του πριν προλάβεις να ανοιγοκλείσεις το βλέφαρο. Ας οδηγούμε με σύνεση σεβόμενοι τον ΚΟΚ και ας είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν οδηγούμε μοτό, δυστυχώς δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές για να βγούμε ζωντανοί αλλιώς.
el_hymador
28/10/2008, 22:16
Αν βρεθεις στην δυσαρεστη θεση του να εχει φορτωμενα 180 χ.α.ω. και μπροστα σου να πορτοκαλιζει το φαναρι....
την πο*τσισες!....ας προσεχες....:rolleyes:
Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
Αν είχα RR και μια 180άρα με πορτοκαλί στα 100 μέτρα να πάει να κοκκινήσει και νταλίκα κάθετα να έχει ήδη ξεκινήσει θα έκανα το εξής:
Θα μπλοκάριζα το πίσω και θα έριχνα τη μοτό να σέρνεται με το φέριγκ ενώ ταυτόχρονα δεν θα έχανα από τα μάτια μου τη νταλίκα που θα προσπαθούσα να περάσω από κάτω της ανάμεσα σε τράκτορα και ρυμουλκούμενο.
Το επόμενο δευτερόλεπτο θα στήριζα τη μοτό στο στάντ της και θα έκανα έναν έλεγχο στη δερμάτινη φόρμα μου για τυχόν σκισίματα ενώ θα βρισκόμουν στην απέναντι πλευρά του δρόμου κοιτώντας τη νταλίκα να απομακρύνεται κορνάροντας με τους τενόρους...
Είσαι ο ήρωας μου :blush: μετά το στήβεν σήγκαλ, το μαγκάιβερ, το τσακ νόρρις, το τζάκι τσαν, το βαν νταμ....U RULEZ :bawl: :bawl: :rotflmao: :rotflmao: :lol:
έχουμε ένα CBR RR κι εσείς το έχετε μόνο για μέσα στην πόλη.
Ξεκινάς λάθος, από την αρχή.
Κάποιοι σκέφτοντΕ έτσι κι ας μην το αγνοούμε.
Επιμένω να αγνοώ αυτούς που σκέπτοντΑΙ έτσι.
Ας πούμε οτι πηγαίνετε με 180 (ταχύτητα που αυτού του είδους οι μηχανές την έχουν για σνακ).
Και φυσικά συνεχίζεις λάθος.
Όσο νόημα έχει να έχεις ένα ΡΡ μες στην Αθήνα, άλλο τόσο νόημα έχει να πηγαίνεις με 180 μες στην Αθήνα...:sick:
(την λέξη ''νόημα'' μπορείς ευκολα να την αντικαταστήσεις με την λέξη ''γελοίο'')
Δηλαδή δεν υπάρχουν τέτοια άτομα θες να πεις; Περίεργο μόνο εγώ θα τα βλέπω στην Ποσειδώνος, τη Βάρης, την Πειραιώς και αλλου.
Δηλαδή δεν υπάρχουν τέτοια άτομα θες να πεις; Περίεργο μόνο εγώ θα τα βλέπω στην Ποσειδώνος, τη Βάρης, την Πειραιώς και αλλου.
Υπάρχουν και προφανώς θα υπάρχουν.
Και για όσο η ''μοτοσυκλετιστική παιδεία'' θα φαντάζει στα αυτιά τους ωσάν μυθικό θηρίο, θα υπάρχουν για ΠΟΛΥ ακόμη...
gdevelek
28/10/2008, 22:40
Προσωπικά εντός πόλης ποτέ δεν πάω πάνω από 30 χαω και κάποιες φορές όταν είναι άδειος ο δρόμος με 60χαω.
σόρυ φίλε, ΑΠΟ και ΚΛΕΙΕΤΑΙ να πηγαίνεις με 30 και να ανοίγεις στα 60 μόνο όταν είναι άδειος ο δρόμος
δηλαδή όταν σε ώρες χαμηλής κίνησης ο δρόμος έχει ένα σωρό αμάξια που πάνε με 60, εσύ πας με 30;;;;
όσο για το ερώτημά σου, τα χ/ω τα κρατάμε τόσα ώστε σε περίπτωση κόκκινου να το "έχουμε"
Απιστευτο!!
Απλα απιστευτο...
Εχω συγκινηθει πλεον απο τα θρεντ που διαβαζω στο μοτο.
θα φρεναρει η θα επιταχυνει ιδου η απορια;
Αμα ξεραμε κιολας ποιο το νοημα του να απαντησουμε η εστω του να κατσουμε να το σκεφτουμε...
:sad:
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Απιστευτο!!
Απλα απιστευτο...
Εχω συγκινηθει πλεον απο τα θρεντ που διαβαζω στο μοτο.
θα φρεναρει η θα επιταχυνει ιδου η απορια;
Αμα ξεραμε κιολας ποιο το νοημα του να απαντησουμε η εστω του να κατσουμε να το σκεφτουμε...
:sad:
καλά δεν εχεις ακούσει για ακαδημαϊκές ερωτήσεις και ρητορικές απαντήσεις???
πότε θα ωριμάσεις πια?
κουράστηκα!!
πόσο θα ζώ ακομα να σε μαθαίνω??
νισάφι ποια:mad:
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
καλά δεν εχεις ακούσει για ακαδημαϊκές ερωτήσεις και ρητορικές απαντήσεις???
πότε θα ωριμάσεις πια?
κουράστηκα!!
πόσο θα ζώ ακομα να σε μαθαίνω??
νισάφι ποια:mad:
Εγω δεν ξερω απο ρητορικες ερωτησεις και ακαδημαικες απαντησεις;
Εγω πρακτικα της εφηυρα.
Αν ειχα επισης και εγκυκλοπαιδικες γνωσεις,αν η διαλεκτικη ηταν η δευτερη φυση μου, και αν ειχα τασεις βαρεου αλκοολισμου, ισως και να την παλευα καπως καλυτερα καθε φορα που θα λογκαρα στο μοτο.:a51: :a51: :a51: :a51:
Αν μπορω να ψηφισω παντως στο θρεντ ψηφιζω ΚΑΡΥΔΙ.
Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
σόρυ φίλε, ΑΠΟ και ΚΛΕΙΕΤΑΙ να πηγαίνεις με 30 και να ανοίγεις στα 60 μόνο όταν είναι άδειος ο δρόμος
δηλαδή όταν σε ώρες χαμηλής κίνησης ο δρόμος έχει ένα σωρό αμάξια που πάνε με 60, εσύ πας με 30;;;;
όσο για το ερώτημά σου, τα χ/ω τα κρατάμε τόσα ώστε σε περίπτωση κόκκινου να το "έχουμε" Σε αυτό το κομμάτι αναφερόμουν αποκλειστικά σε πόλη, ούτε καν σε περιφερειακές ή παραλιακές οδούς. Π.χ. κεντρικούς δρόμους, στενά και γειτονιές.
Θα πάω και θα το πουλήσω το μπουρδέλο.....
τόσο καιρό ο γελοίος ζω από τύχη.....
Ευτυχώς βλέπω ότι όλοι οι υπόλοιποι είστε νομοταγείς και συνετοί μέσα στην πόλη.
Τα σέβη μου.
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Θα πάω και θα το πουλήσω το μπουρδέλο.....
τόσο καιρό ο γελοίος ζω από τύχη.....
Ευτυχώς βλέπω ότι όλοι οι υπόλοιποι είστε νομοταγείς και συνετοί μέσα στην πόλη.
Τα σέβη μου.
Περνάς συνεχώς με κόκκινο και 180???:eyepop: :eyepop: :eyepop:
Θα πάω και θα το πουλήσω το μπουρδέλο......
Μπα, μη το δώσεις ακόμη, κράτα το.
Έπειτα, δεν το έχεις επειδή αρέσει σε άλλους. Αλλά επειδή αρέσει σε σένα. Ε? :D
Αρχικά δημιουργήθηκε από nobody
καλησπερα.
η απορια μου λοιπον με βαση τα παραπανω ειναι γιατι να πας με 180 μεσα στην πολη ακομα και αν ειναι αδειος ο δρομος??
φιλικα
γιαννης
Επειδή γουστάρεις ίσως???
Αρχικά δημιουργήθηκε από vagtav
Επειδή γουστάρεις ίσως???
:lol:
mats8282
29/10/2008, 09:15
Αυτο με το φαναρι το εχω παθει τον 2ο μηνα που ειχα το ΤΤ...Γυρισα απο Αμοργο με αλλεργια φουλ,ξενυχτι στο καραβι 10τοσες ωρες και τα λοιπα και τα λοιπα..Ανεβαινω κεντρικο δρομο της Αθηνας πρωι,δεν θυμαμαι ποιος ηταν και ανοιξα μια 3η,αλλα δεν ειδα το φαναρι απο την αντανακλαση του ηλιου στο δρομο.την κουραση κτλ...
Φρεναρω στην τσουληθρα,τα τακουνια πισω μπλοκαρουν με την μια,το μηχανακι εσβησε και φυσικα δεν προλαβαινα να σταματησω...Ευτυχως το παληκαρι που διεσχιζε καθετα τον δρομο με ενα παλιο μικρο αυτοκινητο με ειδε,ενω ειχαν περασει 1-2 μπροστα του ,σταματησε ενω εγω σταματησα μετα απο 20 μετρα.
Ηθικο διδαγμα...Δεν χρειαζεται RRRRR για να περασεις το φαναρι και να μην προλαβεις να σταματησεις και με παπι μπορει να το παθεις,επισης δεν χρειαζεται να εισαι πανω απο 90-100 για να την πατησεις,δεν φευγεις απο το φαναρι ουτε με πρασινο αν δεν εχεις ορατοτητα και δεν δεις αν ερχεται κανενας αυτοκτονικος,εγκληματιας ή εστω ενας χωρις καμμια εσκεμμενη προθεση,κοινως μαλακας,απειρος,ξενυχτης κτλ σαν εμενα σε εκεινη την φαση...
180 σε δρομους με ορατοτητα και φαναρια σχετικα μακρια το ενα με το αλλο δεν ειναι τιποτα.Πχ αν ανοιξεις στο φαναρι του Υγεια ή ερχεσαι με αρκετα απο πισω,δεις πρασινο και συνεχισεις,εχει πολυ χωρο και για πιο πολλα χλμ και με μια σχετικη ασφαλεια με 4 λωριδες,ορατοτητα 1 χλμ κτλ..Δεν ειχα κανενα προβλημα οσες φορες το εκανα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Μπα, μη το δώσεις ακόμη, κράτα το.
Έπειτα, δεν το έχεις επειδή αρέσει σε άλλους. Αλλά επειδή αρέσει σε σένα. Ε? :D
Με αυτά που διαβάζω δεν ξέρω αν πρέπει να εχω κάτι....
Αμφιβάλλω δλδ αν κάποιοι έχουν μηχανάκι.... ή έστω, έχουν οδηγήσει κάτι στην ζωή τους.
Εμενα θα μου λυσει καποιος μια σοβαρη απορια που εχω χρονια τωρα?
Ο Εντ ο Τσιτας πως και προλαβαινει το "γαμωτ..γαμωτ..γαμωτ!!!" :confused: :confused: το εχω προσπαθησει και'γω αλλα μενω στο "γ.."
:lol: :lol: :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Daemon
Εμενα θα μου λυσει καποιος μια σοβαρη απορια που εχω χρονια τωρα?
Ο Εντ ο Τσιτας πως και προλαβαινει το "γαμωτ..γαμωτ..γαμωτ!!!" :confused: :confused: το εχω προσπαθησει και'γω αλλα μενω στο "γ.."
Έχει καβασάκι.... :lol:
Έχει καβασάκι.... :lol:
εχει διχρονο.....γιαπωνεζικο...
XJR_Billy
29/10/2008, 11:54
Όποιος πλησιάζει φανάρια μέσα στην πόλη (και έξω), με 180....
Είναι άξιος της τύχης του...
Και μέλλων στατιστικό...:(
E.. βασικα CB750 εχει.. :smokin:
devil's animal
29/10/2008, 12:40
σε περιπτωση που ΟΝΤΩΣ δεν σε παιρνει:
κατεβασμα 2 απανωτες, τσιμπιμα πισω, σταδιακο τσαρουχωμα μπροστινου, rolling endo, και καθως προσγειωνεσαι (πριν απο την διαβαση) κατεβαζεις και αλλες 2 για να φτασεις νεκρα.:smokin:
σε περιπτωση που σε παιρνει:
κατεβαζεις μια, τσιμπιμα συμπλεκτη, φουλ γκαζι και σουζιτσα ισχυος με 180+. (συνισταται μονο σε χιλιαρια):winka:
:wave2:
ρε τι αλλο θα ακουσουμε???
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Με αυτά που διαβάζω δεν ξέρω αν πρέπει να εχω κάτι....
Αμφιβάλλω δλδ αν κάποιοι έχουν μηχανάκι.... ή έστω, έχουν οδηγήσει κάτι στην ζωή τους. Μα όχι πες μου τώρα δε σου 'λειψα; :D
Αυτό που έχω δει πλησιάζοντας φανάρια είναι ότι άμα θες να είσαι εντάξει πρέπει να είσαι κάτω από τα 90 -100 km/h από κει και πάνω μπορείς να βρεθείς σε δύσκολη θέση. Αν σε πιάσει πορτοκαλί πολύ κοντά θα πρέπει να αποφασίσεις αν θα πέσεις στα φρένα - η καλύτερη αντίδραση - η προλαβαίνεις να περάσεις και δεν ξέρεις πόσο κρατάει το πορτοκαλί. Πάνω από τα 120- 130 νομίζω και με γλιστερή άσφαλτο και αρκετά μακριά να είναι το πορτοκαλί ώστε σίγουρα να μην μπορείς να περάσεις πριν σε πιάσει κόκκινο δεν θα προλάβεις να σταματήσεις νομίζω, με 180 αποκλείεται, θα περάσεις στην καλύτερη με καμμιά εκατοστάρα, άρα πρέπει να προσαρμόζουμε την ταχύτητα πριν το φανάρι και ασ είναι πράσινο. Είναι εύκολο να την πατήσεις με μεγάλες ταχύτητες.
Παντος για μενα να πας με 180 (και'γω το κανω, αν ειναι κλειστος δρομος χωρις διασταυρωσεις μονο), να πλησιαζεις σε φαναρι εστω και πρασινο και να μην ελλατωσεις σε μια ταχυτητα ασφαλειας που να ξερεις οτι μπορεις να αντιδρασεις θα πρεπει να εισαι μεγας μαλακας.. Παντα θα υπαρχουν αυτοι που θα περασουν με το κοκκινο και δεν γουσταρω να γινω σαν τον Garfield πανω στο παρμπρις τους :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Daemon
Παντος για μενα να πας με 180 (και'γω το κανω, αν ειναι κλειστος δρομος χωρις διασταυρωσεις μονο), να πλησιαζεις σε φαναρι εστω και πρασινο και να μην ελλατωσεις σε μια ταχυτητα ασφαλειας που να ξερεις οτι μπορεις να αντιδρασεις θα πρεπει να εισαι μεγας μαλακας.. Παντα θα υπαρχουν αυτοι που θα περασουν με το κοκκινο και δεν γουσταρω να γινω σαν τον Garfield πανω στο παρμπρις τους :wave2:
εισαι κοτα ρε:a29:
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
εισαι κοτα ρε:a29:
Βρε αιντε απο'δω.. το ξερω.. :look: :smokin: :blush:
stavrogin
29/10/2008, 19:21
έχω να ρωτήσω το ακόλουθο :
Προσωπικά εντός πόλης ποτέ δεν πάω πάνω από 30 χαω και κάποιες φορές όταν είναι άδειος ο δρόμος με 60χαω
Ας υποθέσουμε οτι έχουμε ένα CBR RR ...Ας πούμε οτι πηγαίνετε με 180 (ταχύτητα που αυτού του είδους οι μηχανές την έχουν για σνακ) και πολύ κοντά σας το φανάρι γίνεται κόκκινο κι ακολουθεί διασταύρωση. ας πούμε απλά οτι πέραν πάσης αμφιβολίας δεν προλαβαίνετε να φρενάρετε,
Τι ωραιο θρεντ.Επιτελους ενα θρεντ ανταξιο αυτου του φορουμ
Λοιπον χοντρικα για να φρεναρεις απο 180 με σσ θελεις γυρω στα 200-250 μετρα.Εγω με ειδικες τεχνικες το εχω μειωσει στα 75 μετρα περιπου.Κανω τα κλασικα οπως αφημα του φρενου ,κατι σαν abs στο πιο πρωτογωνο, χρησιμοποιω ολες τις ανωμαλειες του δρομου ,λακουβες ,σαμαρακια, φρεατια ,γραμμες τραμ για να επιβραδινω δια της τριβης και κρουσης ,και δοξα τον θεο εδω στο ελλαντα εχουμε πολλα τετοια.Στην αναγκη χρησιμοποιώ παρομοια τα κρασπεδα, θαμνους και καγκελα Αβραμοπουλου, γριες , δηλαδη περναω το δεξι χερι απο το λουρι της τσαντας και τραβωντας με, η γρια, επιβραδυνω κι αλλο και σα τελευταια λυση αναγκης χρησιμοποιω βιτρινες ανθοπωλείων ουπσ! σορρυ Νικο, γι αυτο και παντα εχουμε τη ζελατινα κατεβασμενη μην μας μπει καμοια ορχιδεα στο ματι.
Πιστευω πως αν τα κανει ενας μοτοσυκλετιστης ολα αυτα δε θα παει μακρια.
Βεβαια αφου λες αυτο το "περαν πασης αμφιβολιας" δεν τιθεται θεμα φρεναρισματος γιατι ειναι κι επικυνδινο.Πιστευω πως ο SS με 180 συνεχιζει κανονικα χωρις να τρεχει τιποτα.
Διοτι τα 150 μετρα που χρειαζεται για να περασει τον κινδυνο ( υπολογιζω 100-120μ. πριν τη διασταυρωση,και 20-40 μετρα το φαρδος μιας λεωφορου) με 180Km την ωρα χρειαζεται μολις 3sec για να τα διανυσει (do the math)
Γι αυτο ακριβως και κανουμε αυτα τα πραγματα στην ελλαδα διοτι στην ελλαδα με το που θα αναψει κοκκινο θα περασουν απο 4-12 αυτοκινητα ακομα σε χρονο οχι μικροτερο των 8sec. Αρα ο υποθετικος καγκουρας μας εχει απλετο χρονο.
Κι αφου ειπα ολες αυτες τις μπουρδες πες μου ρε φιλε ποσους εχεις δει ή ακουσει στη ζωη σου μηχανοβιους SS που το χουν ομως μονο για την πολη περνουν τα κοκκινα με 180 επειδη δε προλαβαν να το δουν ;
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Κι αφου ειπα ολες αυτες τις μπουρδες πες μου ρε φιλε ποσους εχεις δει ή ακουσει στη ζωη σου μηχανοβιους SS που το χουν ομως μονο για την πολη περνουν τα κοκκινα με 180 επειδη δε προλαβαν να το δουν ; Αυτό σε χαλάει το αν το έχουν μόνο για την πόλη; Αν πούμε οτι δεν το έχουν μόνο για την πόλη αλλά τις 150άρες τουλάχιστον τις έχουν σε καθημερινή βάση καλύπτεσαι;
Εγω γενικά κόβω ακόμα και στα πράσινα, αλλα σαν άνθρωπος και εγω, την επαθα καποια στιγμη...
Μια φορά στην Βουλιαγμένης ξεκινάω απο ένα φανάρι άγρια... Δε θυμόμουν που ειναι το επόμενο... Ότι είχα στρώσει και το μηχανακι... Τελικά με 3η στα πολλά, βλέπω το φανάρι ΚΟΚΚΙΝΟ στα 10 μέτρα. Το ρίχνω στα φρένα και λεω "ότι έγινε έγινε" Όπως ήταν λογικό δεν πρόλαβα να κόψω... Βλέπω ενα αμάξι να έρχεται κάθετα, αμολάω τα φρένα και περνάω σύριζα απο πίσω του... Το πιο κωλοφαρδίστικο πράγμα που έχω κάνει στη ζωή μου...
Δε χρειάζονται 180 χλμ.. Και λίγα να έχεις, αμα ειναι μπ@υρδέλο ο δρόμος, πάλι δεν θα προλάβεις να σταματήσεις!
Όσο για το πόσα χλμ πιάνουμε μεσα στην πόλη, εγω παραδεχομαι οτι ειναι ενα φανάρι που κάθε φορά που θα περάσω και θα τον βρω αδειο, θα σπάσω μια 1η 2α 3η στο το μηχανάκι και μετά θα κόψω... Το φανάρι στην Άνοδο της κηφισίας πριν το Υγεία.:smilea:
Αυτό σε χαλάει το αν το έχουν μόνο για την πόλη; Αν πούμε οτι δεν το έχουν μόνο για την πόλη αλλά τις 150άρες τουλάχιστον τις έχουν σε καθημερινή βάση καλύπτεσαι;
Eσένα τι σε νοιάζει;
Με τα 30 και 60 χαω προλαβαίνεις να δεις τα πάντα.....
Και την ζωή να περνά αργά....
Και την ζωή να περνά αργά.... Χμμ...
Προσωπικά εντός πόλης ποτέ δεν πάω πάνω από 30 χαω και κάποιες φορές όταν είναι άδειος ο δρόμος με 60χαω.
Και πρεπει και μεις να περασουμε αυτο το μαρτυριο?:confused:
mats8282
30/10/2008, 14:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Και πρεπει και μεις να περασουμε αυτο το μαρτυριο?:confused:
Δεν ειναι μαρτυριο,εξαρταται τις συνθηκες...Εγω σε αδεια Κηφισιας κατι απογευματα ειδικα οταν ειμαι στους δρομους και σε δουλειες ολη μερα η καλυτερη μου ειναι να μην εχει κινηση και να ειμαι με 50-60 στην δεξια με 6η και απλα να ρολαρω...Και αισθανομαι παρα πολυ ομορφα :)
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Δεν ειναι μαρτυριο,εξαρταται τις συνθηκες...Εγω σε αδεια Κηφισιας κατι απογευματα
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ειδικα οταν ειμαι στους δρομους και σε δουλειες ολη μερα η καλυτερη μου ειναι να μην εχει κινηση και να ειμαι με 50-60 στην δεξια με 6η και απλα να ρολαρω.....
γιατί δεν ξεκινάς τζόκινγκ; :confused:
mats8282
30/10/2008, 15:14
:rolleyes:
Δεν ειναι μαρτυριο,εξαρταται τις συνθηκες...Εγω σε αδεια Κηφισιας κατι απογευματα ειδικα οταν ειμαι στους δρομους και σε δουλειες ολη μερα η καλυτερη μου ειναι να μην εχει κινηση και να ειμαι με 50-60 στην δεξια με 6η και απλα να ρολαρω...Και αισθανομαι παρα πολυ ομορφα :) Βρε παιδιά το είπα και παραπανώ δεν αναφέρομαι στην Κηφισίας και τη Μεσογείων, την Ποσειδώνος, Συγγρού κλπ δεν πάω με 30 εκεί πέρα, δεν είμαι βλαμμένος. Δηλαδή για παράδειγμα Καποδιστρίου στο Μοσχάτο, Ηρώων Πολυτεχνείου στον Πειραιά, Μαυρομιχάλη στο κέντρο (τυχαίοι δρόμοι για να δείξω σε ποιούς δρόμους αναφέρομαι) εγώ πάω μάξιμουμ 60 κι εντούτοις υπάρχουν πάρα πολλοί που πηγαίνουν με πολύ παραπάνω.
stavrogin
30/10/2008, 15:59
Eπι της ουσιας τις 150 τις εχω για καθε μερα Κηφισιες συγγρου κλπ ,αλλες παραβασεις σχεδον δεν κανω.Και αργα μπορω να οδηγησω αλλα μονο αργα θα τρελαθω και βασικα θα τρακαρω σιγουρα.Οταν ΕΓΩ παω αργα μου συμβαινουν ολα τα κουλα απο γερους με παπακια εως βιαστικους κουτακηδες. Κατι μαθηματα που πηραμε για την πολη ελεγαν οτι πρεπει τα μηχανακια να ειναι σβελτα η ενεργητικη ασφαλεια ειναι φυση της μηχανης. Ο καθενας βεβαια οπως μπορει και κρινει εμου συμπεριλαμβανομενου. Αμα δεις κανα Ορφανο να κατεβαινει την Κηφισιας (ας ειναι καλα ο ανθρωπος) θα καταλαβεις.
stavrogin
30/10/2008, 16:02
Βρε παιδιά το είπα και παραπανώ δεν αναφέρομαι στην Κηφισίας και τη Μεσογείων, την Ποσειδώνος, Συγγρού κλπ δεν πάω με 30 εκεί πέρα, δεν είμαι βλαμμένος. Δηλαδή για παράδειγμα Καποδιστρίου στο Μοσχάτο, Ηρώων Πολυτεχνείου στον Πειραιά, Μαυρομιχάλη στο κέντρο (τυχαίοι δρόμοι για να δείξω σε ποιούς δρόμους αναφέρομαι) εγώ πάω μάξιμουμ 60 κι εντούτοις υπάρχουν πάρα πολλοί που πηγαίνουν με πολύ παραπάνω.
Πολυ αναθεωρεις .Δηλαδη το να περνας κοκκινο με 180 επειδη δε προλαβες να το δεις εννοουσες στη Μαυρομιχάλη; Κοροϊδευόμαστε;
Πολυ αναθεωρεις .Δηλαδη το να περνας κοκκινο με 180 επειδη δε προλαβες να το δεις εννοουσες στη Μαυρομιχάλη; Κοροϊδευόμαστε;
Ας ξεκινήσουμε απο τα βασικά....
αγοράζουμε δίκυκλο....
Πολυ αναθεωρεις .Δηλαδη το να περνας κοκκινο με 180 επειδη δε προλαβες να το δεις εννοουσες στη Μαυρομιχάλη; Κοροϊδευόμαστε; Αστο υφάκι. Αν δεν καταλαβαίνεις ρώτα, αν βαριέσαι να διαβάσεις και προσπερνάς απαντήσεις κοίτα καλύτερα. Σε δυο διαφορετικά ποστ εξήγησα που και πως πάω από 30 εως 60. Όταν αναφερόμουνα στις 180αρες ναι εννοούσα δρόμους σαν τη Συγγρού κλπ και δεν έγραψα ούτε υπονόησα πουθενά οτι πάω με τόσα έστω και σ' αυτούς τους δρόμους έστω και άδειους. Κι όχι οτι δε μπορώ και μηχανή που έπιανε 230 είχα και αυτή την περίοδο καβαλάω ένα σχεδόν δανεικό Κ1, δε θέλω, αγαπάω τη ζωή μου. Επομένως κανένας δεν πάει σε αυτούς τους δρόμους με 180 έτσι; Εμένα θα μου φαίνεται λοιπόν όταν βλέπω μηχανές να πετάνε στη Βουλιαγμένης, τη Συγγρού, την Ποσειδώνος... Α και που 'σαι εκεί δεν πάω με 60.
Α μάλιστα κι ο φίλος μου ο Sniper...
Τη μια δεν ξέρω να στρίβω, την άλλη δεν έχω μηχανή, την τρίτη δεν έχω ούτε καν δίκυκλο, έτσι;
Αστο υφάκι. Αν δεν καταλαβαίνεις ρώτα, αν βαριέσαι να διαβάσεις και προσπερνάς απαντήσεις κοίτα καλύτερα. Σε δυο διαφορετικά ποστ εξήγησα που και πως πάω από 30 εως 60. Όταν αναφερόμουνα στις 180αρες ναι εννοούσα δρόμους σαν τη Συγγρού κλπ και δεν έγραψα ούτε υπονόησα πουθενά οτι πάω με τόσα έστω και σ' αυτούς τους δρόμους έστω και άδειους. Κι όχι οτι δε μπορώ και μηχανή που έπιανε 230 είχα και αυτή την περίοδο καβαλάω ένα σχεδόν δανεικό Κ1, δε θέλω, αγαπάω τη ζωή μου. Επομένως κανένας δεν πάει σε αυτούς τους δρόμους με 180 έτσι; Εμένα θα μου φαίνεται λοιπόν όταν βλέπω μηχανές να πετάνε στη Βουλιαγμένης, τη Συγγρού, την Ποσειδώνος... Α και που 'σαι εκεί δεν πάω με 60.
εκεί με πόσο πας δλδ;
Α μάλιστα κι ο φίλος μου ο Sniper...
Τη μια δεν ξέρω να στρίβω, την άλλη δεν έχω μηχανή, την τρίτη δεν έχω ούτε καν δίκυκλο, έτσι;
κι αμα συνεχίσεις να υποτιμάς την νοημοσύνη μας.... θα αμφιβάλλω και για την ύπαρξή σου....
Δεν ειναι μαρτυριο,εξαρταται τις συνθηκες...Εγω σε αδεια Κηφισιας κατι απογευματα ειδικα οταν ειμαι στους δρομους και σε δουλειες ολη μερα η καλυτερη μου ειναι να μην εχει κινηση και να ειμαι με 50-60 στην δεξια με 6η και απλα να ρολαρω...Και αισθανομαι παρα πολυ ομορφα :)
Εγω αισθανομαι πολυ ομορφα οταν πηγαινω με 180 στην πολη και αναβει κοκκινο.:smokin:
:rotflmao:
κι αμα συνεχίσεις να υποτιμάς την νοημοσύνη μας.... θα αμφιβάλλω και για την ύπαρξή σου.... Υπονοείς οτι είμαι κάποιο παλιό μέλος που το διώξατε κι έκανα νέο account ; Ψάξε τώρα την ΙΡ μου. Θα βρεις τρεις ΙΡ που αν ξέρεις λίγο παραπάνω η μια θα σου βγάλει περιοχή Μοσχάτο - Καλλιθέα, η άλλη θα σου βγάλει Νέο Φάληρο κι η τρίτη θα σου βγάλει Άρτα. Αλλά αν δεν έχεις σκοπό να ψάξεις την ΙΡ μου ή να πεις σε κάποιον άλλο να το κάνει, μη διανοηθείς να ξαναϋπονοήσεις κάτι τέτοιο.
Κι όσον αφορά τη νοημοσύνη σου έλα να μου μιλήσεις πάλι γι' αυτήν την επόμενη φορά που θα σκοτωθεί κάποιος στη Βουλιαγμένης σπάζοντας τετάρτες στα φανάρια. Κι αν υποτιμώ τη νοημοσύνη σου γιατί δεν πλακώνομαι μέσα στην πόλη μάλλον εσύ υπονομεύεις τη ζωή σου αν οδηγείς με τρόπο που ''η ζωή να μην κυλά αργά'' -δικά σου λόγια όχι δικά μου.
stavrogin
30/10/2008, 16:36
Αστο υφάκι....
Αναφερεσαι και κατακρινεις ειδη μοτοσικλετιστών κι οδηγικες συμπεριφορες,με τροπο που φανερωνει ελαφρια εμπαθεια. Δυστηχηματα γινονται καποιες φορες κι απο ανοησια και καγκουρια.
Κι εδω ειναι η ουσια: Το οτι αυτοι ειναι απαραδεχτα επιπολαιοι (οπως λες) δε σημαινει οτι εσυ εισαι ικανος, εμπειρος, ασφαλης, οδηγος. Γιατι οταν κατακρινουμε συμπεριφορες εχουμε στην πισω πλευρα του μυαλου μας οτι εμεις ειμαστε καλητεροι ,ο δρομος ομως εχει κι αλλα να διδαξει ,γι αυτο ,κρυβε λογια.
gdevelek
30/10/2008, 16:44
road67
η αλήθεια είναι ότι το γύρισες και πολύ μάλιστα
ενώ το θέμα είχε να κάνει με ΜΕΓΑΛΟΥΣ δρόμους που επιτρέπουν τριψήφιες ταχύτητες, έγραψες για 30, και όταν σου είπα "αποκλείεται" έγραψες "εννοούσα στα στενά"
μα δεν είναι ούτε ήταν ποτέ σ' αυτή την κουβέντα το θέμα μας τα στενά...
οπότε το τοστ σου περί 30 και 60 ήταν ΑΣΧΕΤΟ με το θέμα
mats8282
30/10/2008, 16:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Εγω αισθανομαι πολυ ομορφα οταν πηγαινω με 180 στην πολη και αναβει κοκκινο.:smokin:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
mats8282
30/10/2008, 17:02
''η ζωή να μην κυλά αργά'' -δικά σου λόγια όχι δικά μου.
Φίλε μου.... δεν πάω με τόσα με το CBR (συνήθως κι ιδίως στους δημόσιους δρόμους) γιατί δεν θέλω να βρω μπροστά μου κάτι και να γίνω νούμερο στατιστικής και είδηση στις 8.
ΥΓ Μην πιανουμε τις ακρες,καλη ειναι και η μεση λογικη οδος που οι πιο πολλοι ακολουθουμε συνηθως :wave2:
Αναφερεσαι και κατακρινεις ειδη μοτοσικλετιστών κι οδηγικες συμπεριφορες,με τροπο που φανερωνει ελαφρια εμπαθεια. Δυστηχηματα γινονται καποιες φορες κι απο ανοησια και καγκουρια.
Κι εδω ειναι η ουσια: Το οτι αυτοι ειναι απαραδεχτα επιπολαιοι (οπως λες) δε σημαινει οτι εσυ εισαι ικανος, εμπειρος, ασφαλης, οδηγος. Γιατι οταν κατακρινουμε συμπεριφορες εχουμε στην πισω πλευρα του μυαλου μας οτι εμεις ειμαστε καλητεροι ,ο δρομος ομως εχει κι αλλα να διδαξει ,γι αυτο ,κρυβε λογια. Δεν κατακρίνω. Αν δεις το αρχικό ποστ αναφέρω οτι κάνω αυτή την ερώτηση ορμώμενος από το θέμα με το παιδί που σκοτώθηκε στη Βάρης. Όλοι νομίζω πωςτο έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας οτι το τρέξιμο μπορεί να μας σκοτώσει, οτι δεν έχουμε δρόμους και πως οτι και να κάνουμε δε μας βλέπουν ούτως ή άλλως. Για να πω την αλήθεια σοκαρίστηκα που πρόσεξα ένα ποστ σε 'κεινο το θέμα που γράφει νομίζω η κοπέλα του παλικαριού. Έτσι ξεκίνησε. Η δική της βεβαιότητα οτι το παλικάρι δεν παραβίασε φανάρι έγινε η δική μου αμφιβολία. Κι ο λόγος επειδή όταν πήρα την πρώτη μου μηχανή το SF έτρεχα αρκετά. Χωρίς καλό κράνος και χωρίς κανένα άλλο προστατευτικό. Και με μόνα εφόδια τα 4 ή 5 μαθήματα που έκανα με το δάσκαλο. Και φυσικά κάπου κάπως κάποτε έφυγα γκολ. Εκείνη την περίοδο είχε ένα πολύ άσκημο ατύχημα με μηχανή υπό την επήρεια αλκόολ και ο ξάδερφος μου. Άρχισα να φοβάμαι και να πηγαίνω πάπια. Έμαθα να στρίβω και να τρέχω με το δύσκολο τρόπο, έχω πέσει αρκετές φορές. Την πρώτη φορά που ξεκίνησα να κάνω ταξίδι χέστηκα από το φόβο μου με τον αέρα. Κι εκεί έμαθα σιγά σιγά. Δεν κρίνω αυτόν που οδηγεί πιο γρήγορα από 'μενα ούτε νιώθω εμπάθεια ή φθόνο. Με τρομάζει το γεγονός οτι είμαστε απροστάτευτοι κι ότι πολλοί δεν το υπολογίζουν. Αναφέρθηκα σε κατηγορία SS μόνο για να δείξω την υπερβολή. Σχεδόν όλες οι μηχανές δρόμου τα 180 τα έχουν για πλάκα, ειδικά όμως στα SS ο χρόνος για να πιάσεις αυτά τα χιλιόμετρα μειώνεται κατακόρυφα. Πάνω που άρχισα να συνηθίζω και να συνειδητοποιώ τον εαυτό μου ως μοτοσυκλετιστή προέκυψε κάποιο θέμα δεν μπορώ να επεκταθώ περισσότερο και βρέθηκα με ένα GSXR600. Με μια μηχανή ξένη η οποία σε σχέση με το ταπεινό SF μου με το που κούμπωνες την πρώτη ήταν κα@λα κι έτσι είχα ν' αντιμετωπίσω ένα έξτρα παράγοντα, το SF ήταν δικό μου και όλα τ' ανταλλακτικά πάμφτηνα, το σουζούκι δεν ήταν δικό μου κι ενώ μπορούσα να πω όχι επέλεξα για μια περίοδο να το οδηγώ και δεν έπρεπε επ' ουδενί να μου πέσει κάτω για προφανείς λόγους. Έμαθα να το κάνω ενώ άπειρες φορές κόντεψα να βρεθώ με το gsxr αγκαλιά στο έδαφος. Δεν ξανάπεσα πέρα από μια φορά ακόμη με το SF σε ένα περίεργο σκηνικό όπου έφταιγα και δεν έφταιγα. Έπειτα ήρθε το fazer ολότελα δικό μου κι εκεί ουσιαστικά έκανα τα μεγαλύτερα βήματα μου. Και λίγο μετά με κατάδικα μυο χρήματα μπόρεσα να πάρω και το xmax που ήταν μεγάλο σχολείο όχι σα μηχανή αλλά για την κίνηση μέσα στην πόλη σα συμπεριφορά. Για να γυρίσω στο θέμα εμπάθεια δεν ζηλεύω κάποιον ούτε τον κατακρίνω. Μερικές φορές γίνομαι χειρότερος από άλλους στο δρόμο. Όταν πετύχαινα παλιότερα κανένα fazer, cbf, gsr τρελαινόμουνα γιατί ήξερα πως μπορώ. Μου αρέσει πάρα πολύ να τρέχω. Αλλά καθημερινά πετάγονται μαλ@κείες απ' όπου μπορείς να φανταστείς κι εγώ φοβάμαι. Απορώ λοιπόν που άλλοι δε φοβούνται. Χθες το βράδυ πήγαινα να πάρω ένα φίλο μου απ' τον Άγιο Βασίλη στον Πειραιά. Επί της Ηρώων Πολυτεχνείου κι ενώ περνάω σταματημένο λεωφορείο απ' τα αριστερά ένα ΧR που είχε κολλήσει πίσω από το λεωφορείο αγνοώντας την ύπαρρξη μου βγαίνει κάθετα για να περάσει το λεωφορείο και αφού κόρναρα και μαζεύτηκε εντούτοις ήταν ήδη αργά και άνοιξα βγαίνοντας από τη λωρίδα με αποτέλεσμα να γκαζώσω γιατί ήδη ερχόταν από απέναντι αυτοκίνητο που αναβόσβηνε τα μεγάλα και πάταγε κόρνες. Δεν έγινε τίποτα αλλά εγώ φοβήθηκα. Λοιπόν δεν κατακρίνω. Είναι απορία και δέος και φόβος.
ΥΓ Μην πιανουμε τις ακρες,καλη ειναι και η μεση λογικη οδος που οι πιο πολλοι ακολουθουμε συνηθως :wave2:
εδώ μέσα όλοι έχουν τον Ροσσι για τομ Μπ@υτσο τους, οπότε δεν υπάρχει λογος να το συνεχίζουμε....
Εξάλλου το τι μπορει να κάνει κάποιος με 180 ειναι σχετικό.... άλλος δεν μπορεί να δει μπροστά του κι άλλος το σηκώνει σουζα....
Το αν σκοτωθείς στην διαδικασία α ή β είναι κάτι που σηκώνει κουβέντα που είνια αδύνατον να γίνει εδώ μέσα. Για πολλούς και διάφορους λόγους.
devil's animal
31/10/2008, 11:54
γιατί δεν ξεκινάς τζόκινγκ; :confused:
χαχαχαχαχαχαχ:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ελιωσα ρε μλκ:lol: :bigcry: :lol: :bigcry: :lol: :bigcry: