PDA

View Full Version : Vegetarian?

nakedorange
01/11/2008, 11:53
Κοτοπουλάκι γουστάρουμε;Οχι είπατε;Μήπως κάτι πιο light...γαλοπούλα ας πούμε;

Μάλλον μοσχαράκι... καλύτερα έτσι;

...ίσως και καμιά "χοιρινή":winka:

Μάλλον είναι καιρός να αλλάξουμε διατροφικές συνήθειες (http://www.chooseveg.com/animal-cruelty.asp)!

:(

Vstrommer71
01/11/2008, 12:14
Εγω εχω αλλαξει ηδη,εδω και κανα πενταρι συναπτα ετη.Το κρεας εχει διαγραφει απο την διατροφη μου:a10:

fantacid
01/11/2008, 13:22
τους κυνοδοντες τους εβγαλες?

mars696
01/11/2008, 13:26
Κα8ολου αδικο αλλα κακα τα ψεμματα ο αν8ρωπος χρειαζεται το κρεας,τουλαχιστον κατα τη γνωμη μου!
Δεν μιλαω για υπερκαταναλωση αλλα προσωπικα ειναι σημαντικο μερος της διατροφης μου...

:beer: :beer:

Vstrommer71
01/11/2008, 13:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
τους κυνοδοντες τους εβγαλες?
To παλευω:smokin:

el_hymador
01/11/2008, 13:49
Η φυση ειναι γεματη απο ωμη βια, πονο και αγωνια...

Τις προαλες εβλεπα ενα ντοκιμαντερ για τις υαινες. Οτι πιασουν το τρωνε ζωντανο....δεν το σκοτωνουν πρωτα, οπως τα λιονταρια και τα αιλουροειδη που δαγκωνουν την τραχεια, αλλα δουλευουν ομαδικα...το κρατανε ακινητοποιημενο και αρχιζουν να κοβουν κομματια κρεατος...εντελως αθλιος, επιπονος και αγωνιωδης τροπος θανατου να σε τρωνε ζωντανο.

Υπαρχουν εκατονταδες παραδειγματα τετοιου τυπου στην φυση...

Εδω και χιλιαδες χρονια αλλωστε, ο ανθρωπος δεν νομιζω οτι σκοτωνε τα ζωα με τα οποια τρεφοταν με "πολιτισμενο" τροπο....οσοι εχετε παρακολουθησει σφαγη γουρουνιου η αρνιου πιστευω οτι καταλαβαινετε τι εννοω...

Υπαρχει ενα μεγαλο "αλλα" ομως σε ολα αυτα.

Απο την στιγμη που μπορεσαμε να φερουμε το περιβαλλον στα μετρα μας, αποκωδικοποιησαμε σχεδον ολες τις παραμετρους του και ειμαστε πλεον κατ' αποκλειστικοτητα στον ρολο του κυνηγου και ποτε του θηραματος, ειναι υβρις να "καλλιεργουμε" και να σκοτωνουμε με αυτον τον τροπο τα ζωα.

Η φυση δεν χαμπαριαζει απο αυτα που ενεργοποιουν το συγκινησιακο μας κεντρο....στα @@ της τα εχει γραμμενα.
Αυτο που λαμβανει σοβαρα υποψιν της ειναι η σπαταλη και ο υπερφυαλος εγωϊσμος μας. Θα το πληρωσουμε αργα η γρηγορα, οχι για λογους αντεκδικησης...αλλα για να διατηρηθει η ισορροπια.

Οταν συμβει αυτο, σιγουρα δεν θα γινει με "πολιτισμενο" και "ανθρωπινο" τροπο.

nakedorange
01/11/2008, 15:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vstrommer71
Εγω εχω αλλαξει ηδη,εδω και κανα πενταρι συναπτα ετη.Το κρεας εχει διαγραφει απο την διατροφη μου:a10:

:beer:

Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
........... Αυτο που λαμβανει σοβαρα υποψιν της ειναι η σπαταλη και ο υπερφυαλος εγωϊσμος μας. Θα το πληρωσουμε αργα η γρηγορα, οχι για λογους αντεκδικησης...αλλα για να διατηρηθει η ισορροπια.

Αρχικά δημιουργήθηκε από mars696
...Κα8ολου αδικο αλλα κακα τα ψεμματα ο αν8ρωπος χρειαζεται το κρεας,τουλαχιστον κατα τη γνωμη μου!
Δεν μιλαω για υπερκαταναλωση αλλα προσωπικα ειναι σημαντικο μερος της διατροφης μου...

Ειλικρινής

Λεωνίδας
01/11/2008, 17:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vstrommer71
Εγω εχω αλλαξει ηδη,εδω και κανα πενταρι συναπτα ετη.Το κρεας εχει διαγραφει απο την διατροφη μου:a10: κάπου 10 εγώ :wave2:

MikeG
01/11/2008, 17:57
Εσείς που έχετε αποφασίσει εδώ & πενήντα & δέκα χρόνια να μη τρώτε τσιτσι, δε μου λέτε & μένα τι τρώτε στα 3ήμερα, 4ήμερα, 5ήμερα & στα διάφορα μέρη που πάτε......
Γιατί οι photos άλλα λένε.....:evil:

:lol: :lol: :lol: :lol: :wave2: :wave2:

Λεωνίδα, έλα έχω αντικρυστό αλλά εσύ θα φας βρούβες ρε:wacko: :look: :look:

Λεωνίδας
01/11/2008, 18:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Εσείς που έχετε αποφασίσει εδώ & πενήντα & δέκα χρόνια να μη τρώτε τσιτσι, δε μου λέτε & μένα τι τρώτε στα 3ήμερα, 4ήμερα, 5ήμερα & στα διάφορα μέρη που πάτε......
Γιατί οι photos άλλα λένε.....:evil:

:lol: :lol: :lol: :lol: :wave2: :wave2:

Λεωνίδα, έλα έχω αντικρυστό αλλά εσύ θα φας βρούβες ρε:wacko: :look: :look: βρούβες, σταμναγκάθι, κανένα ντάκο και είμαι κομπλέ φίλε μου :wave2:

edit : ποιες photos λένε τι :confused: δε σε πιάνω

MikeG
01/11/2008, 18:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
βρούβες, σταμναγκάθι, κανένα ντάκο και είμαι κομπλέ φίλε μου :wave2:

edit : ποιες photos λένε τι :confused: δε σε πιάνω

Στο Θέρισσο με Dim, Μακης & σία ρε:winka: :lol: :lol: :wave2:

Λεωνίδας
01/11/2008, 18:09
Στο Θέρισσο με Dim, Μακης & σία ρε:winka: :lol: :lol: :wave2: ο Dim και ο Μάκης δε δήλωσαν ποτέ χορτοφάγοι

και για να κόψουμε λίγο τα γελάκια, άντεξες να δεις το "meet your meat" :confused:
ή κάποιος άλλος αρχιδάτος κρεατοφάγος :confused:

:wave2:

edit : χωρίς προσωπικές αντιπαραθέσεις προς Θεού

Aggelos_SV
01/11/2008, 18:31
Η αφορμή (με βάση το λινκ) για να το "γυρίσουμε" στην χορτοφαγία είναι η ωμή βία απέναντι στα ζώα,ή το θέμα του πόσο υγιεινό ή μη είναι να καταναλώνουμε κρέας?

Προσωπικά δεν βλέπω με "καλό μάτι" την απόλυτη χορτοφαγία.Όχι ότι αν δεν φάω κρέας ,δεν τρώω καθόλου,αλλά πιστεύω ότι μια μεσοβέζικη λύση κατανάλωσης κρεάτος 1-2 φορές την εδβομάδα δεν βλάπτει.Το αντίθετο μάλιστα.Εξάλλου έτσι δεν έκαναν κι οι πρόγονοί μας για χρόνια τώρα πριν γίνουμε υπερκαταναλωτική κοινωνία?Έτρωγαν κρέας καθε Κυριακή σε γιορτές και σε χαρές ( γάμους,βαφτίσια,κηδείες...αν είναι καλή η κληρονομιά:lol: ).
Ένα διαιτολόγιο που περιλαμβάνει 3 φορές την εβδομάδα όσπρια/λαδερά ,1(μακάρι και 2) φορά ψάρι,1 φορά ζυμαρικά και 1-2 φορές κρέας είναι μια χαρά!

ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

Υ.Γ.Πώς την παλεύετε οι χορτοφάγοι όταν σας έρθει στη μύτη κάνα κοκορετσάκι,κάνα αρνί σουβλιστό κλπ...
:confused: :lol:

nakedorange
01/11/2008, 18:45
Εκτός από την αυξημένη χοληστερόλη και τα επιπλέον κιλά, η υπερβολική κατανάλωση κρέατος «ενοχοποιείται» και για... την καταστροφή του πλανήτη.

«Η χορτοφαγία κάνει καλό και στο... περιβάλλον». Η παραγωγή κρέατος «ενοχοποιείται» για το 18% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό ευθύνης για τις μεταφορές δεν ξεπερνά το 13%. Όταν μιλάμε για παραγωγή κρέατος, αναφερόμαστε σε όλο τον κύκλο της παραγωγής:

-την αποψίλωση δασών
-την παραγωγή και τη μεταφορά λιπασμάτων
-την παραγωγή ζωοτροφών
-τη χρήση αγροτικών μηχανημάτων και οχημάτων.

Παν μέτρον άριστον λοιπόν...όπως αναφέρει ο φίλος στον "πάνω"όροφο!

MikeG
01/11/2008, 18:47
ο Dim και ο Μάκης δε δήλωσαν ποτέ χορτοφάγοι

και για να κόψουμε λίγο τα γελάκια, άντεξες να δεις το "meet your meat" :confused:
ή κάποιος άλλος αρχιδάτος κρεατοφάγος :confused:

edit : χωρίς προσωπικές αντιπαραθέσεις προς Θεού

Πλάκα κάνω Λεω, όμως ότι & να δείχνουν τα video, το κρέας είναι βασικό συστατικό της διατροφής.
Προσωπικά δε θα σταματούσα να τρώω κρέας εκτός αν υπήρχε παράγοντας υγείας ή κάτι τέτοιο.
Η γιαγιά μου έχει κότες & κουνέλια & προφανώς έχω δει πολλές φορές να σφάζουν.
Τα οικόσιτα ζώα είναι για το στομάχι μας.

Λεωνίδας
01/11/2008, 19:00
Η γιαγιά μου έχει κότες & κουνέλια & προφανώς έχω δει πολλές φορές να σφάζουν.

και 'γω έχω δει να σφάζουν, δεν κωλώνω
στο πώς ζουν εστιάζω πριν σφαχτούν

Τα οικόσιτα ζώα είναι για το στομάχι μας.

:wave2: γνώμη σου

MikeG
01/11/2008, 19:04
και 'γω έχω δει να σφάζουν, δεν κωλώνω
στο πώς ζουν εστιάζω πριν σφαχτούν

γνώμη σου

Σαφώς...:winka:
Αν και σκέψου ότι χωρίς αυτά ο άνθρωπος σε πολλές εποχές της περιόδου της ανθρωπότητας να μην είχε επιβιώσει. Επίσης σκέψου ότι και τα φυτά έχουν ζωή, παρότι εμείς ίσως τα θεωρούμε "άψυχα".
Σαφώς δεν είμαι υπέρ της βίας απέναντι σε οτιδήποτε ζωντανό & "μη".
& επίσης δεν αναφέρομαι σε τεράστιες βιομηχανίες παραγωγής κρέατος που ουσιαστικά πλέον εκεί δεν υπάρχουν ζώα με την έννοια που τα γνωρίζουμε.
Είμαι υπέρ της "παραδοσιακής" κτηνοτροφίας, αν & έχω εκφράσει δημόσια τις απόψεις μου εδώ μέσα κυρίως για τους βοσκούς της Κρήτης.
Αυτά...:wave2:

mars696
01/11/2008, 19:06
Σαφώς...:winka:
Αν και σκέψου ότι χωρίς αυτά ο άνθρωπος σε πολλές εποχές της περιόδου της ανθρωπότητας να μην είχε επιβιώσει. Επίσης σκέψου ότι και τα φυτά έχουν ζωή, παρότι εμείς ίσως τα θεωρούμε "άψυχα".
Σαφώς δεν είμαι υπέρ της βίας απέναντι σε οτιδήποτε ζωντανό & "μη".
& επίσης δεν αναφέρομαι σε τεράστιες βιομηχανίες παραγωγής κρέατος που ουσιαστικά πλέον εκεί δεν υπάρχουν ζώα με την έννοια που τα γνωρίζουμε.
Είμαι υπέρ της "παραδοσιακής" κτηνοτροφίας, αν & έχω εκφράσει δημόσια τις απόψεις μου εδώ μέσα κυρίως για τους βοσκούς της Κρήτης.
Αυτά...:wave2:

+10:beer:

Tpap
01/11/2008, 19:14
κρέας?
μόνο χόρτα.

146937

Tpap
01/11/2008, 19:22
και αυτή από την φάρμα στο χωριό ....

146946

Λεωνίδας
01/11/2008, 19:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
κρέας?
μόνο χόρτα. επιχειρηματολογία full
όπως πάντα :wave2:

Tpap
01/11/2008, 19:33
επιχειρηματολογία full
όπως πάντα :wave2:

Λεωνίδα, θα επιχειρηματολογούσα άν επιθυμούσα έστω και κατ'ελάχιστον να αλλάξω την άποψη του συνομιλητή μου.
Το οποίο καθώς αντιλαμβάνεσαι δεν με απασχολεί διόλου.

Απλά ανέφερα τι κάνω εγώ.
Όπως αντίστοιχα, σέβομαι τις επιλογές των άλλων, όποιες και είναι αυτές.:wave2:

Tpap
01/11/2008, 19:43
άφησα απ'έξω το ακόλουθο μπεργκερ με 50/50 κιμά μοσχαρίσιο/χοιρινό, μπέικον, μαρουλάκι, 2 τυριά, ντομάτα, μαγιονέζα.
Τα λαχανικά, για εκείνους που λένε ότι τρώω μόνο κρέας.

Μην ρωτήσετε, ΔΕΝ πουλάω. :wave2:

146966

SVX
01/11/2008, 19:52
η κοροιδια ειναι οτι εχουμε καταληξει να τρωμε ΚΡΕΑΣ-χωρις ΚΡΕΑΣ!!!
π.χ. τα μπιφτεκια μπορει να εχουν 11%-16% κρεας...
τα κοτοπουλα ειναι φουλ νερο( ειδα ενα αγγλικο ντοκυμαντερ στυλ Τριανταφυλλοπουλου )
το τι κανουν στα εργοστασια για να "πρηστουν" με νερο τα στηθη και τα μπουτακια κοτοπουλου...
για τα αλλαντικα ας μην μιλησουμε...
:a14:
γιαυτο...ψαρακι....μυδια-καλαμαρια οσπρια ...και ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!!

εχει προσεξει κανενας οτι οι σαλατες ειναι για διακοσμηση τωρα τελευταια?
οι γιαγιαδες που ειναι 110 χρονω τωρα δεν τρωγαν κρεας καθε μερα...σε τιποτα γιορτες μονο και αργιες:rolleyes:
ετσι κι αλλιως...εμενα δε με νοιαζει...οι καλυτεροι τσιπουρομεζεδες στο Βολο ...ΜΟΝΟ ΚΡΕΑΣ δεν εχνε μεσα!!!! :lol:

zephyr1
01/11/2008, 20:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από nakedorange
Εκτός από την αυξημένη χοληστερόλη και τα επιπλέον κιλά, η υπερβολική κατανάλωση κρέατος «ενοχοποιείται» και για... την καταστροφή του πλανήτη.

..........Ριξτε και μια ματια στο υπολοιπο site,γινεται μια ενδιαφερον κινηση για τα φυσικα σπιτια.

http://www.cob.gr/content/view/52/1/lang,el/

sergiosm
01/11/2008, 20:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από nakedorange
Re: Vegetarian?

όχι ευχαριστώ,

αλλά αντί να αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες, μήπως θα ήταν καλύτερα να αλλάξουμε τον τρόπο εκτροφής και σφαγής των ζώων;;

id12586
01/11/2008, 21:27
Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί για το ζήτημα της διατροφής πρέπει να έχουμε διαμάχες. Δεν μιλάω βέβαια μόνο για το μοτο.γρ.
Δεν είναι υγιεινό να τρώς μόνο κρέας και βέβαια σπάνια αυτό που καταναλώνουμε είναι κρέας με την "παλαιά έννοια" της λέξης.

Απο εκεί και πέρα, στον κόσμο που ζούμε, όλα γίνονται για να ικανοποιήσουμε την ακόρεστη κατανάλωση του σύγχρονου ανθρώπου. Και δεν θα μπορούσε το φαί να ξεφύγει απο αυτό (όπως πχ δεν ξέφυγαν ούτε οι μηχανές).

Εγώ σαν Χρήστος δεν μπορώ να καταλάβω σε αυτή την ηλικία την νοοτροπία της χορτοφαγίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι την κατακρίνω ή την επικρίνω. Ο καθένας είναι ελεύθερος να τρέφεται με ό,τι θέλει.

Αλλά μια ισορροπημένη διατροφή στο δικό μου μυαλό περιλαμβάνει και λαχανικά και φρούτα και κρέας και τα πάντα εν ολίγοις.

Όταν έφαγα για πρώτη φορά τα μεγάλα μανιτάρια (μου διαφεύγει το όνομα τώρα :yuck: ) στην σχάρα, νόμζα ότι έτρωγα εκλεκτό κρέας. :wave2:

gcrook
01/11/2008, 21:34
Μαγκες, οσοι δεν εχουν ντερλικωσει γουρουνι φουλ να ζησουν το επομενο πρωι το υπερτατο χεσιμο δεν εχουν ζησει...

el_hymador
01/11/2008, 22:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Μαγκες, οσοι δεν εχουν ντερλικωσει γουρουνι φουλ να ζησουν το επομενο πρωι το υπερτατο χεσιμο δεν εχουν ζησει...

αμα χωραγες μεσα στην προταση και ενα πο*τσο στα γρηγορα, θα ηταν το απολυτο μανιφεστο στο συνεδριο χορτοφαγων φεμινιστριων... :lol: :lol: :lol: :lol: