View Full Version : Τι θα γίνει με τα κινητά επιτέλους?
agelosmarinis
03/11/2008, 21:31
Επειδή είμαι σίγουρος ότι δεν είμαι ο μόνος που έχω φτάσει μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο με τους μαλάκες και τις μαλακισμένες οδηγούς που καθημερινά παίζουν με τη ζωή μου μιλώντας στο κινητό τους (συνήθως καπνίζοντας ταυτόχρονα ή διορθώνωντας το μακιγιάζ τους), ψάχνω κάποια λύση να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση.
Με δεδομένο το ότι η οδηγική μας παιδεία (η ποιάαααααααααα?????) δεν βοηθάει καθόλου και η τροΧΧΧαία είναι πολύ απασχολημένη να κόβει κλήσεις σε φουκαριάρηδες παπάκηδες (το φουκαριάρηδες δεν πάει στο μέσο, αλλά στην δυσκόλία ν' ανοίξεις το γκάζι και τους αφήσεις να χαίρονται το μπλόκο τους) μήπως πρέπει να πάρουμε καμμιά πρωτοβουλία?
ΙΔΕΕΣ????
ΥΓ: Την προηγούμενη Πέμπτη στην Αττική οδό (αμέσως μτά τα διόδια του Μαρκόπουλου) μέτρησα 6 στους 10 ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ και χωρίς καμμία υπερβολή με αφορμή το μαλάκα που πήγαινε με πάνω από 150 χωρίς χέρια και πλησίασε το διάζωμα αριστερά απ' όπου τον προσπερνούσα!
Ναι είναι θέμα παιδείας καθαρά. Στη Γερμανία αν σε δει άλλος οδηγός τηλεφωνεί απευθείας στην αστυνομία κι η οποία σπεύδει.
DrIoannis
04/11/2008, 08:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
Ναι είναι θέμα παιδείας καθαρά. Στη Γερμανία αν σε δει άλλος οδηγός τηλεφωνεί απευθείας στην αστυνομία κι η οποία σπεύδει.
Εδώ θα σε πουν "ρουφιάνο" και αμφιβάλλω αν κινηθεί καν η αστυνομία.Τέτοια νοοτροπία έχουμε εδώ.Πολλές φορές την έχω γλυτώσει και με το αμάξι μου από "σοφεράντζες" με τα κινητά τους.
ας μη σχολιασω πρωινιατικα τις επιλεκτικες ασκησεις νομιμοτητας....
gdevelek
04/11/2008, 09:08
Χθες στη Β. Σοφίας είδα μάγκα να έχει απλώσει εφημερίδα πάνω στο τιμόνι της άλφα156 και να διαβάζει/ξεφυλίζει, ΚΑΙ όταν βρισκόταν εν κινήσει καθώς άνοιγε το φανάρι και προχωρούσε
agelosmarinis
04/11/2008, 10:16
Στη Γερμανία επίσης, αστυνομικοί κυκλοφορούν και με συμβατικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες και σου κόβουν το κώλο έτσι και σε πιάσουν, αλλά όπως ξέρουμε εδώ στα πα@@@@ρια τους η ασφάλεια. Εάν δεν υπάρχει εισπρακτική ευκολία (βλέπε παπάκι - κράνος) δεν ασχολούνται.
Α, και sorry που ξεφεύγω απ' το θέμα, αλλά ας μου πει κάποιος ρε παιδιά, τι στο διάολο περιμένουν οι σκτόμπατσοι της Κερατέας τρεισίμιση τα ξημερώματα, που δεν κινείται ούτε γαλατάς, κρυμμένοι πίσω από την ταμπέλα του Atlantic στο φανάρι που στρίβει από τον περιφεριακό των Καλυβίων προς Λαγονήσι?
Εντάξει, θ' απαντήσω: Τον υπογράφοντα μαλάκα, αλλά και τον κολλητό του (σε άλλη φάση) να περάσουν μέ κόκκινο και να τους χώσουν πρόστιμο που θα πρέπει να δουεύουν καμμιά βδομάδα για να πληρώσουν. Στην ευγενική μου ερώτηση εάν το όργανο πιστεύει ότι αυτό που έκανα ήταν έστω και ελάχιστα επικίνδυνο και μου αξίζει η τιμωρία, η απάντηση ήταν ότι όχι δεν ήταν επικίνδυνο, αλλά έτσι ορίζει ο νόμος. Να τους χαιρόμαστε λοιπόν τους νόμους μας και αν ξανασταματήσω σε μπλόκο θα κάτσω να με ........... κιόλας. Σημ: Αυτό το περιστατικό έγινε πρόπερσι και παρακαλώ μην μου υπενθυμίσετε πόσο μαλάκας είμαι που σταμάτησα, γιατί το γνωρίζω ήδη.
Ααααααααααχ, ξαλάφρωσα λιγάκι, αλλά με τα γαμ@κινητά τι θα κάνουμε??????
gdevelek
04/11/2008, 10:56
για τα συμβατικά αμάξια που θα έπρεπε να κυκλοφορούν έχεις δίκιο, έτσι θα έπιαναν πάρα πολλούς πραγματικά επικίνδυνους οδηγούς, αλλά προτιμούν να αράζουν σε γνωστά σημεία για μπλόκα
για το κόκκινο που πέρασες και θες και τα ρέστα... :nono:
αποφασίζει ο κάθε ελληνάρας τι είναι επικίνδυνο και τι όχι, και έχουμε φτάσει σ' αυτό το χάος στους δρόμους
λές αυτός που οδηγεί με το κινητό στο αυτί ή ο παραπάνω που έγραψα ότι διάβαζε εφημερίδα, να θεωρούν πως έκαναν κάτι επικίνδυνο;;;
agelosmarinis
04/11/2008, 11:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
για τα συμβατικά αμάξια που θα έπρεπε να κυκλοφορούν έχεις δίκιο, έτσι θα έπιαναν πάρα πολλούς πραγματικά επικίνδυνους οδηγούς, αλλά προτιμούν να αράζουν σε γνωστά σημεία για μπλόκα
για το κόκκινο που πέρασες και θες και τα ρέστα... :nono:
αποφασίζει ο κάθε ελληνάρας τι είναι επικίνδυνο και τι όχι, και έχουμε φτάσει σ' αυτό το χάος στους δρόμους
λές αυτός που οδηγεί με το κινητό στο αυτί ή ο παραπάνω που έγραψα ότι διάβαζε εφημερίδα, να θεωρούν πως έκαναν κάτι επικίνδυνο;;;
Στα 25 χρόνια που οδηγώ έχω κάνει τις μαλακίες μου και τις έχω πληρώσει (αν θεωρούμε μαλακία να οδηγείς μοτοσυκλέτα με 160 στην Αττική οδό) και έχω μάθει από αυτές, αλλά ουδέποτε προκάλεσα ατύχημα ή οδήγησα με τρόπο που να διακινδυνεύω τις ζωές των άλλων, ακόμη και όταν στρίβω γρήγορα το κάνω σε στροφές που αν τις χάσω δεν θα βγω στο αντίθετο και στο δρόμο άλλου οδηγού. Τώρα, το να περάσεις ένα κόκκινο στρίβοντας δεξιά σε ένα δρόμο με ορατότητα από παντού δεν το θεωρώ επιλήψημο, ακόμη και στις ΗΠΑ (που σου κόβουν τον κώλο αν σκεφτείς να πατήσεις διπλή διαχωριστική) στε πολλές πολιτείες επιτρέπεται!!! Και αν μπούμε σε αυτή τη λογική και πηγαίνουμε με τα όρια ταχύτητας, για παράδειγμα, θα παραλήσει η κυκλοφορία! Οπότε ας μην είμαστε τόσο αυστηροί και ειδικά όταν ΟΛΟΙ μας παραβαίνουμε καθημερινά το νόμο, γιατί απλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Και μην με παρεξηγείς, δεν εννοώ σε καμμία περίπτωση ότι πρέπει να κάνουμε ότι μας κατέβει στην κεφάλα μας αδιαφορώντας για όλα, αλλά λίγη κοινή λογική δεν θα μας έβλαπτε.
Χθες στη Β. Σοφίας είδα μάγκα να έχει απλώσει εφημερίδα πάνω στο τιμόνι της άλφα156 και να διαβάζει/ξεφυλίζει, ΚΑΙ όταν βρισκόταν εν κινήσει καθώς άνοιγε το φανάρι και προχωρούσε
εχω δει ακριβώς το ιδιο πράγμα και έμεινα τοσο μ#@$@ς που δεν πρόλαβα ούτε να την βρίσω...
Aggelos_SV
04/11/2008, 13:32
Τί να γίνει δλδ με τα κινητά???
Από την στιγμή που όλοι είναι σε "ζμπούτσαμ" κατάσταση...δεν ενδιαφέρεται κανείς αν θα σκοτώσει κάποιον "μηχανόβιο" γιατί πολύ απλά αγνοεί την ύπαρξή του και τις επιπτώσεις μιας σύγκρουσης...
...τα γάντια με ωραία προστατευτικά από ανθρακόνημα είναι η καλύτερη λύση αν θολώσεις....
147207
Αρχικά δημιουργήθηκε από agelosmarinis
ΙΔΕΕΣ????
πεφτε επανω τους !!!!!
LsKostas
04/11/2008, 20:07
Ας βγει καποιος να πει οτι σπαζωντας καθρεφτι τζαμι με το carbon γαντι ειναι κινηση αδικαιολογητης βιας... περιμενω ... :rolleyes:
Η δημοκρατια και ο πολιτισμος δεν αξιζει σε τετοιους τυπους που προκλητικα αδιαφορουν για την ασφαλεια σου και πιθανων ενος συνεπιβατη που μεταφερεις .
http://www.youtube.com/watch?v=1iskyNSbS7k
Αρχικά δημιουργήθηκε από Aggelos_SV
...τα γάντια με ωραία προστατευτικά από ανθρακόνημα είναι η καλύτερη λύση αν θολώσεις....
:a23: :a012:
gdevelek
04/11/2008, 20:48
εντάξει αλλά ο τύπος μπορεί να τα πάρει και να σου ρίξει ένα "σπρωξιματάκι" με το αμάξι
η θρασύτητα των ΙΧήδων έχει ξεπεράσει τα όρια, και η απουσία αστυνόμευσης είναι κραυγαλέα, ωστόσο η αυτοδικία δεν είναι λύση ούτε ήταν ποτέ ούτε θα είναι
στο ράδιο το περασμένο σάββατο είχαν καλεσμένο κάποιο ταξίαρχο τροχαίας
δήλωνε πόσο επικίνδυνη είναι η οδήγηση ΙΧ πάνω στη ΛΕΑ
και όταν τον ρώτησαν τι σκοπεύει να κάνει γι' αυτό, απάντησε αφοπλιστικά "μα καταλαβαίνετε τι θα γίνει αν πάμε να τους συλλάβουμε;"
με άλλα λόγια: "οδηγείτε στη ΛΕΑ ελεύθερα, ο ταξίαρχος της τροχαίας σας εύχεται καλό και ανενόχλητο ταξίδι"
στα διάλα γαλονάδες δημόσιοι υπάλληλοι
apolon10
04/11/2008, 23:31
τι να πω βεβαια και για τον μ...κα σημερα που διαβαζε μηνυμα οδηγωντας .......οχι αμαξι, αλλα
..............scooter honda sh.!!!!!!
VanDiemen
14/11/2008, 17:06
Συγγνώμη κιόλας! Ποια είναι η πιο σημαντική παράβαση κατά τη γνώμη σου; Η χρήση του κινητού κατά την οδήγηση ή η παραβίααη φωτεινού σηματοδότη;;; :confused:
Ποιος είσαι εσύ που θα αποφασίσεις πως δεν είναι επικίνδυνο να περάσεις με κόκκινο;;; Που γράφει στον κ.ο.κ. για υποκειμενική τήρηση των διατάξεών του; Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να αποφασίσεις πως αν εσύ περάσεις με κόκκινο, τα οχήματα που κανονικά έχουν προτεραιότητα, δεν κινδυνεύουν; Λες δεν υπήρχε κίνδυνος, είχε μεγάλη ορατότητα, είσαι ο Valentino Rossi σε αδικημένη έκδοση και λοιπές μπούρδες! Μα τότε γιατί συμβαίνουν ατυχήματα;;; :confused: Όλοι έτσι λένε!!! "Εγώ όταν πίνω οδηγώ καλύτερα! Εγώ τρέχω, αλλά προσέχω γιατί έχω καλύτερα αντανακλαστικά από τους κοινούς θνητούς. Εγώ δε γρατζούνισα ποτέ ούτε τον προφυλακτήρα μου!" Πολύ καλά όλα αυτά, αλλά εγώ δεν τα πιστεύω! Δε σε εμπιστεύομαι και δε σου δίνω το δικαίωμα να αποφασίζεις για το πότε θα τηρήσεις τους κανόνες κυκλοφορίας και πότε θα νομίσεις εσύ πως αν παραβιάσεις το κόκκινο δεν κινδυνεύω εγώ, ο φίλος μου, ο γνωστός μου ή ο κάθε έλληνας! :mad:
Για πήγαινε ρώτησε έναν που μιλάει στο κινητό του να δούμε τι θα σου πει.. "Εγώ είμαι σίγουρος όταν μιλάω, βλέπω παντού, έχω μάτια στην πλάτη, έχω κάμερες στο αυτοκίνητο ολόγυρα" και άλλα πολλά σαν το "έχω κάνει τις μαλακίες μου...και έχω μάθει από αυτές, αλλά ουδέποτε προκάλεσα ατύχημα ή οδήγησα με τρόπο που να διακινδυνεύω τις ζωές των άλλων, ακόμη και όταν στρίβω γρήγορα το κάνω σε στροφές που αν τις χάσω δεν θα βγω στο αντίθετο και στο δρόμο άλλου οδηγού".
agelosmarinis
14/11/2008, 17:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
Συγγνώμη κιόλας! Ποια είναι πιο η σημαντική παράβαση κατά τη γνώμη σου; Η χρήση του κινητού κατά την οδήγηση ή η παραβίααη φωτεινού σηματοδότη;;; :confused:
Ποιος είσαι εσύ που θα αποφασίσεις πως δεν είναι επικίνδυνο να περάσεις με κόκκινο;;; Που γράφει στον κ.ο.κ. για υποκειμενική τήρηση των διατάξεών του; Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να αποφασίσεις πως αν εσύ αποφασίσεις να περάσεις με κόκκινο τα οχήματα που κανονικά έχουν προτεραιότητα, δεν κινδυνεύουν; Λες δεν υπήρχε κίνδυνος, είχε μεγάλη ορατότητα, είσαι ο Valentino Rossi σε αδικημένη έκδοση και λοιπές μπούρδες! Μα τότε γιατί συμβαίνουν ατυχήματα;;; :confused: Όλοι έτσι λένε!!! "Εγώ όταν πίνω οδηγώ καλύτερα! Εγώ τρέχω, αλλά προσέχω γιατί έχω καλύτερα αντανακλαστικά από τους κοινούς θνητούς. Εγώ δε γρατζούνισα ποτέ ούτε τον προφυλακτήρα μου!" Πολύ καλά όλα αυτά, αλλά εγώ δεν τα πιστεύω! Δε σε εμπιστεύομαι και δε σου δίνω το δικαίωμα να αποφασίζεις για το πότε θα τηρήσεις τους κανόνες κυκλοφορίας και πότε θα νομίσεις εσύ πως αν παραβιάσεις το κόκκινο δεν κινδυνεύω εγώ, ο φίλος μου, ο γνωστός μου ή ο κάθε έλληνας! :mad:
Για πήγαινε ρώτησε έναν που μιλάσει στο κινητό του να δούμε τι θα σου πει.. "Εγώ είμαι σίγουρος όταν μιλάω, βλέπω παντού, έχω μάτια στην πλάτη, έχω κάμερες στο αυτοκίνητο ολόγυρα" και άλλα πολλά σαν το "έχω κάνει τις μαλακίες μου...και έχω μάθει από αυτές, αλλά ουδέποτε προκάλεσα ατύχημα ή οδήγησα με τρόπο που να διακινδυνεύω τις ζωές των άλλων, ακόμη και όταν στρίβω γρήγορα το κάνω σε στροφές που αν τις χάσω δεν θα βγω στο αντίθετο και στο δρόμο άλλου οδηγού".
Αφού με ρωτάς (αν και έχω ήδη απαντήσει) θα σου ξαναπώ αγαπητέ φίλε, ότι κατά τη γνώμη μου είναι ασφαλέστερο να περάσεις με μοτοσυκλέτα ένα κόκκινο ΣΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΡΗΜΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΙΣ 3 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΧΕΙΣ ΕΛΕΓΞΕΙ αριστερά σου με ορατότητα τουλάχιστον 200 μ... Και σε παρακαλώ να με συγχωρήσεις που "φώναξα", αλλά δεν καταλαβαίνω πραγματικά τι σόι κίνδυνο μπορεί να προκαλέσει η ενέργεια μου αυτή και πώς τολμάς να την συγκρίνεις με το να μιλάς στο κινητό οδηγώντας ή μεθυσμένος!!! Όχι δεν είμαι o Rossi ούτε το παίζω τέτοιος; και εκτός αν είσαι μπάτσος ή ο μοναδικός Έλληνας που οδηγεί με λιγότερα από 120 στην Αττική οδό, ή με 70 στην παραλιακή, σε παρακαλώ άσε το κύρηγμα γι αυτούς που μας έχουν βάλει σημάδι να περάσουν από πάνω μας... Αλήθεια, οδηγείς μοτοσυκλέτα?
VanDiemen
14/11/2008, 17:56
Αφού με ρωτάς (αν και έχω ήδη απαντήσει) θα σου ξαναπώ αγαπητέ φίλε, ότι κατά τη γνώμη μου είναι ασφαλέστερο να περάσεις με μοτοσυκλέτα ένα κόκκινο ΣΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΡΗΜΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΙΣ 3 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΧΕΙΣ ΕΛΕΓΞΕΙ αριστερά σου με ορατότητα τουλάχιστον 200 μ... Και σε παρακαλώ να με συγχωρήσεις που "φώναξα", αλλά δεν καταλαβαίνω πραγματικά τι σόι κίνδυνο μπορεί να προκαλέσει η ενέργεια μου αυτή και πώς τολμάς να την συγκρίνεις με το να μιλάς στο κινητό οδηγώντας ή μεθυσμένος!!! Όχι δεν είμαι o Rossi ούτε το παίζω τέτοιος; και εκτός αν είσαι μπάτσος ή ο μοναδικός Έλληνας που οδηγεί με λιγότερα από 120 στην Αττική οδό, ή με 70 στην παραλιακή, σε παρακαλώ άσε το κύρηγμα γι αυτούς που μας έχουν βάλει σημάδι να περάσουν από πάνω μας... Αλήθεια, οδηγείς μοτοσυκλέτα?
Τα λες όλα εδώ! Σε ξαναρωτάω ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να αποφασίζεις και να έχεις γνώμη για το που θα τηρήσεις τον κ.ο.κ. και που όχι! Δεν απάντησες και σε ξαναρωτάω για το ίδιο θέμα. Κατά τη γνώμη σου, την οποία αμφισβητώ, όλα ήταν αγγελικά πλασμένα στο φανάρι που παραβίασες. Και μέχρι την Κίνα να είχες ορατότητα, πάλι η παράβασή σου είναι κατακριτέα και δε σου δίνει το δικαίωμα, εφόσον την κάνεις ή την έχεις κάνει, να κατακρίνεις κανέναν άλλο που κάνει παραβάσεις, είτε αυτές είναι πιο σοβαρές είτε αμελητέας σοβαρότητας (κατά τη γνώμη σου). Και μέχρι τη σελήνη να είχες ορατότητα, πάλι θα ήθελα να είμαι χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά όταν θα αποφάσιζες πως κατά τη γνώμη σου, δεν κινδυνεύει κανείς απ' την παράβασή σου. Γιατί η δική σου γνώμη είναι πιο αξιόπιστη και πιο έγκυρη από αυτή του κάθε καραμπουζουκλή, σκυλά, Καρβέλα, που κατά τη γνώμη του δε θα προκαλέσει ατύχημα όταν παραβιάζει τον κόκκινο σηματοδότη; Ποιος αποφάσισε πως εσύ είσαι πιο λογικός, πιο σοβαρός και πιο ικανός οδηγικά, ώστε να κατακρίνεις τους άλλους ενώ εσύ να παίρνεις άφεση από τη σημαία; Και σε ξαναρωτάω... Εφόσον δικαιούμαστε όλοι να έχουμε γνώμη, γιατί συμβαίνουν ατυχήματα;
Τι σημασία έχει αν οδηγώ μοτοσυκλέτα ή όχι;;; Αν οδηγώ, κάνει σε κάτι πιο αξιόπιστη τη γνώμη μου; Αν δεν οδηγώ, δε δικαιούμαι να έχω γνώμη; Εξηγήσου! Για να σε προλάβω, θέλω στην απάντησή σου να μου πεις αν την εξήγηση που θα δώσεις, την είδες κάπου γραμμένη, την άκουσες κάπου, τη διάβασες ή απλώς είναι η γνώμη σου.
sakisvolos
15/11/2008, 01:01
+1000
Αλλά........................
Εδώ και να το κάνεις αυτό θα σε πουν ρουφιάνο (προσωπικά δεν με νοιάζει) αλλά και η τροχαία
κατά πάσα πιθανότητα δεν θα κάνει τίποτε!:mad:
Όταν δω τέτοιο καραγκιόζη που μιλάει δλδ στο κινητό και το αμάξι πάει μόνο του όπου θέλει του τη
λέω στο πρώτο φανάρι μόλις μου δοθεί η ευκαιρία!
Και προσωπικά μερικές φορές εγώ αισθάνομαι μλκς επειδή τα έσκασα πριν ενάμιση χρόνο για να
αντικαταστήσω το ραδιοCD του αυτοκινήτου μου με ένα το οποίο έχει bluetooth και κάνει ζεύξη
με το κινητό μου ώστε να μπορώ να μιλάω χωρίς να αποσπάται η προσοχή μου από το δρόμο!:mad:
gdevelek
15/11/2008, 11:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από sakisvolos
Και προσωπικά μερικές φορές εγώ αισθάνομαι μλκς επειδή τα έσκασα πριν ενάμιση χρόνο για να
αντικαταστήσω το ραδιοCD του αυτοκινήτου μου με ένα το οποίο έχει bluetooth και κάνει ζεύξη
με το κινητό μου ώστε να μπορώ να μιλάω χωρίς να αποσπάται η προσοχή μου από το δρόμο!:mad:
κάνεις ΠΟΛΥ μεγάλο λάθος αν νομίζεις πως με το μπλε δόντι δεν αποσπάται η προσοχή σου :nono:
ο λόγος που τα κινητά είναι επικίνδυνα ΔΕΝ είναι ότι απασχολούν ένα χέρι αλλά ότι απασχολούν ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ
φυσικά είναι χειρότερα αν απασχολούν ΚΑΙ το χέρι
η κυβέρνηση επέτρεψε το μπλε δόντι κάνοντας το χατήρι των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, για ΚΑΝΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ λόγο
agelosmarinis
15/11/2008, 12:40
Τα λες όλα εδώ! Σε ξαναρωτάω ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να αποφασίζεις και να έχεις γνώμη για το που θα τηρήσεις τον κ.ο.κ. και που όχι! Δεν απάντησες και σε ξαναρωτάω για το ίδιο θέμα. Κατά τη γνώμη σου, την οποία αμφισβητώ, όλα ήταν αγγελικά πλασμένα στο φανάρι που παραβίασες. Και μέχρι την Κίνα να είχες ορατότητα, πάλι η παράβασή σου είναι κατακριτέα και δε σου δίνει το δικαίωμα, εφόσον την κάνεις ή την έχεις κάνει, να κατακρίνεις κανέναν άλλο που κάνει παραβάσεις, είτε αυτές είναι πιο σοβαρές είτε αμελητέας σοβαρότητας (κατά τη γνώμη σου). Και μέχρι τη σελήνη να είχες ορατότητα, πάλι θα ήθελα να είμαι χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά όταν θα αποφάσιζες πως κατά τη γνώμη σου, δεν κινδυνεύει κανείς απ' την παράβασή σου. Γιατί η δική σου γνώμη είναι πιο αξιόπιστη και πιο έγκυρη από αυτή του κάθε καραμπουζουκλή, σκυλά, Καρβέλα, που κατά τη γνώμη του δε θα προκαλέσει ατύχημα όταν παραβιάζει τον κόκκινο σηματοδότη; Ποιος αποφάσισε πως εσύ είσαι πιο λογικός, πιο σοβαρός και πιο ικανός οδηγικά, ώστε να κατακρίνεις τους άλλους ενώ εσύ να παίρνεις άφεση από τη σημαία; Και σε ξαναρωτάω... Εφόσον δικαιούμαστε όλοι να έχουμε γνώμη, γιατί συμβαίνουν ατυχήματα;
Τι σημασία έχει αν οδηγώ μοτοσυκλέτα ή όχι;;; Αν οδηγώ, κάνει σε κάτι πιο αξιόπιστη τη γνώμη μου; Αν δεν οδηγώ, δε δικαιούμαι να έχω γνώμη; Εξηγήσου! Για να σε προλάβω, θέλω στην απάντησή σου να μου πεις αν την εξήγηση που θα δώσεις, την είδες κάπου γραμμένη, την άκουσες κάπου, τη διάβασες ή απλώς είναι η γνώμη σου.
Για να τελειώνουμε: Το δικαίωμα να αποφασίζω το παίρνω μόνος μου, όπως θα έχεις ήδη καταλάβει, δεν περιμένω να μου το δώσει κανένας κοκ. Αν πραγματικά πιστεύεις ότι πρέπει να τηρούμε τον κοκ σε κάθε περίπτωση, ή ότι όλες οι παραβάσεις είναι εξίσου επικίνδυνες τότε μάλλον ζείς σε άλλη χώρα! Να σου θυμίσω ότι η κίνηση ανάμεσα στα μποτιλιαρισμένα αυτοκίνητα απαγορεύεται, ή ότι μας επιβάλουν να πληρώνουμε διόδια για εθνικές-καρμανιόλες (πχ: Αθηνών-Κορίνθου) και για να γυρίσω λίγο στο θέμα της ενότητας, επιτρέπουν τα bluetooth στα κινητά παίζοντας το παιχνίδι των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, όπως έθιξε και ο φίλος παραπάνω...
Σε καμμία περίπτωση δεν θεωρώ τους νόμους τσιφλίκι μου και επαναλμβάνω ότι το πρώτο μου κριτήριο όταν οδηγώ είτε το αυτκίνητο ή τη μοτοσυκλέτα μου είναι η ασφάλεια. Αλλά θα επαναλάβω, κι ας γίνομαι κουραστικός, ότι σε μερικές περιπτώσεις το να παραβείς κάποιο νόμο σε ελεγχόμενες συνθήκες δεν είναι και τρομερό. Επίσης, πιστεύω ότι ειδικά όταν οδηγείς μοτοσυκλέτα ΠΡΕΠΕΙ να είσαι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να κρίνεις κατά περίπτωση. Όταν, για παράδειγμα, οδηγείς σε στενά δεν σταματάς ακόμη και στα στοπ του άλλου?
Όταν ο κοκ, η τήρησή του, οι δρόμοι μας και η παιδεία μας αλλάξει δεν θα ξαναπαρανομήσω! Τελειώνοντας, πραγματικά πιστεύω ότι φανάρια σε μή αστικές περιοχές θα έπρεπε να επιτρέπεται να τα περνάμε προς τα δεξιά και επαναλαμβάνω ότι ακόμη και στην Αμερική αυτό επιτρέπεται διότι έχει αποδειχτεί ότι ΔΕΝ είναι επικίνδυνο!
Αυτά έχω να πω φίλε VanDiemen, αν δεν είναι αρκετά ή δεν σε καλύπτουν, πραγματικά λυπάμαι. Σου εύχομαι όμως να οδηγείς πάντα πρώτα με ασφάλεια και νόμιμα όταν μπορείς.
Προφανώς δεν έχεις κάνει ποτε οδική παράβαση(αδύνατον κατ`εμε)ή μας δουλεύεις κανονικά.
Μάλλον το δεύτερο.
sakisvolos
15/11/2008, 14:00
κάνεις ΠΟΛΥ μεγάλο λάθος αν νομίζεις πως με το μπλε δόντι δεν αποσπάται η προσοχή σου :nono:
ο λόγος που τα κινητά είναι επικίνδυνα ΔΕΝ είναι ότι απασχολούν ένα χέρι αλλά ότι απασχολούν ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ
φυσικά είναι χειρότερα αν απασχολούν ΚΑΙ το χέρι
η κυβέρνηση επέτρεψε το μπλε δόντι κάνοντας το χατήρι των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, για ΚΑΝΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ λόγο
Φίλε μου κάτι ΔΕΝ κατάλαβες καλά! ΔΕΝ μιλάω για handsfree bluetooth αλλά μιλάω για radiocd με
ενσωματωμένο car kit bluetooth που ΟΥΤΕ την προσοχή σου αποσπάει ΟΥΤΕ το τηλέφωνο κοιτάς.
Μιλάς χωρίς να έχεις κάτι μέσα στο αυτί (ακούς από τα ηχεία του αυτοκινήτου) και μιλας από το
μικρόφωνο που έχει πάνω το radiocd είναι σαν να έχεις συνοδηγό και μιλάς !
Και ΜΗ μου πείτε ότι όταν οδηγάτε το αυτοκίνητο σας και έχετε συνεπιβάτες μέσα είστε μουγκοί
και κουφοί γιατί θα λέτε ψέματα!
Κάτι άλλο το οποίο είναι επικίνδυνο και ΑΠΟΣΠΑΕΙ πραγματικά την προσοχή του οδηγού ενός
αυτοκινήτου μέσα στην πόλη είναι το GPS ειδικά όταν κάποιος οδηγάει σε ξένη πόλη και κοιτάει
συνεχώς (συνήθως) την οθόνη του GPS εκεί να δεις τι γίνεται και κανείς δε λέει τίποτα γι' αυτό!
:wave2: :wave2: :wave2:
Υ.Γ. Το ραδιοCd με car kit και γενικότερα το car kit είναι ΤΟ ΜΟΝΟ που επιτρέπεται από το νόμο
και όχι μόνο το Ελληνικό νόμο και για το λόγο αυτό πλέον πολλά αυτοκίνητα το βάζουν στον
στάνταρ εξοπλισμό!
Το ακουστικό bluetooth είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ και η τροχαία κόβει κλίση αν θέλει και μόνο αν το φοράς
και χωρίς καν να μιλάς!
gdevelek
15/11/2008, 14:15
όχι κατάλαβα πολύ καλά τι έγραψες και ΕΠΙΜΕΝΩ πως είναι ΠΟΛΥ επικίνδυνο να μιλας στο κινητό όπως ΕΣΥ περιγράφεις
χωρίς να το καταλαβαίνεις, αποσπάται ΠΟΛΥ η προσοχή σου από το δρόμο
ψάξτο σε έρευνες διεθνώς και θα δεις
Περισσοτερο οδηγω το αυτοκινητο μου, εχω ανοικτη ακροαση ή bluetooth - οντως μερικες φορες εχω χρειαστει να το βαλω στο αυτι μου επειδη δεν ακουω διαφορετικα - οσες φορες το εχω κανει αμεσως καταλαβαινω οτι χανω την συναισθηση με το δρομο και πηγαινω χειροτερα.......
Ειναι λαθος μας, απλα ορισμενοι δεν θελουν να το καταλαβουν και συνεχιζουν χωρις να ενδιαφερονται για τους αλλους....
TOLISTOLAROS
15/11/2008, 14:45
Τί παναπεί "τί θα γίνει με τα κινητά;"
Παγκοσμίως τα κινητά προκαλούν ένα σωρό ατυχήματα και θα συνεχίσουν να προκαλούν όσο χρησιμοποιούνται απ'τον οδηγό.
Σίγουρα η ανοιχτή ακρόαση είναι ασφαλέστερη απ'το να το κρατάει κανείς.Δεν παύει όμως ν'αποσπά την προσοχή.
Α,και μην πει κανείς "και ακούγοντας μουσική στο αμάξι αποσπάται η προσοχή". ΝΑΙ σύμφωνοι, αποσπάται αλλά όχι το ίδιο.Μουσική ακούς χύμα,πολλές φορές ακούς και μετά δε θυμάσαι ποιό τραγούδι άκουγες.Όταν μιλάς στο κινητό όμως απασχολείς μέρος της σκέψης και της συγκέντρωσής σου επειδή έχεις το νού σου ν'ακούσεις τί σου λέει ο άλλος και να του απαντήσεις.
Προσωπικά στ'αμάξι το'χω στο αθόρυβο...
sakisvolos
15/11/2008, 14:49
όχι κατάλαβα πολύ καλά τι έγραψες και ΕΠΙΜΕΝΩ πως είναι ΠΟΛΥ επικίνδυνο να μιλας στο κινητό όπως ΕΣΥ περιγράφεις
χωρίς να το καταλαβαίνεις, αποσπάται ΠΟΛΥ η προσοχή σου από το δρόμο
ψάξτο σε έρευνες διεθνώς και θα δεις
Τότε δεν πρέπει να μιλάς ούτε με τον συνοδηγό ε?
Για το GPS τι γνώμη έχεις κάνω λάθος σ' αυτό που λέω?:confused:
agelosmarinis
15/11/2008, 15:05
Είναι σίγουρα ασφαλέστερο (για το τι είναι νόμιμο απλά αδιαφορώ) να μιλάς με car kit από οτιδήποτε άλλο, αλλά ούτε και αυτό είναι απολύτως ασφαλές διότι σου και αυτό σου αποσπά την προσοχή. Όσο για τον επιβάτη στο αυτοκίνητο συμφωνώ ότι μπορεί να είναι και χειρότερα, ειδικά αν είναι η/ο σύντροφος σου και προσπαθείτε να λύσετε τα προβλήματα σας :mad:
Το gps μπορεί να είναι ακόμη χειρότερο και ειδικά όταν προσπαθείς να μάθεις τη λειτουργία του οδηγόντας!!! Κάτι που δυστυχώς κάνουν οι περισσότεροι. Αν το έχεις προγραμματίσει από πριν και δεν οδηγείς σα λυσσασμένος μπορείς να πλοηγηθείς άνετα και με τις φωνητικές οδηγίες...
Και μακριά από μοτο και ενδοεπιοινωνία!!! Όχι ότι είχα ή θα έχω ποτέ μου (άλλωστε συνεπιβάτη ανεβάζω μια φορά το χρόνο), αλλά εκτός του ότι είναι επικίνδυνο και μπορεί να σου αποσπάσει την προσοχή απ' το δρόμο και μόνο η ιδέα να μπει κάποιος ανάμεσα στο γλυκό γουργουρητό του V4 κινητήρα μου και στ' αυτιά μου, μου προκαλεί ρίγη...
Για να τελειώνουμε: Το δικαίωμα να αποφασίζω το παίρνω μόνος μου, όπως θα έχεις ήδη καταλάβει, δεν περιμένω να μου το δώσει κανένας κοκ. Αν πραγματικά πιστεύεις ότι πρέπει να τηρούμε τον κοκ σε κάθε περίπτωση, ή ότι όλες οι παραβάσεις είναι εξίσου επικίνδυνες τότε μάλλον ζείς σε άλλη χώρα! Να σου θυμίσω ότι η κίνηση ανάμεσα στα μποτιλιαρισμένα αυτοκίνητα απαγορεύεται, ή ότι μας επιβάλουν να πληρώνουμε διόδια για εθνικές-καρμανιόλες (πχ: Αθηνών-Κορίνθου) και για να γυρίσω λίγο στο θέμα της ενότητας, επιτρέπουν τα bluetooth στα κινητά παίζοντας το παιχνίδι των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, όπως έθιξε και ο φίλος παραπάνω...
Σε καμμία περίπτωση δεν θεωρώ τους νόμους τσιφλίκι μου και επαναλμβάνω ότι το πρώτο μου κριτήριο όταν οδηγώ είτε το αυτκίνητο ή τη μοτοσυκλέτα μου είναι η ασφάλεια. Αλλά θα επαναλάβω, κι ας γίνομαι κουραστικός, ότι σε μερικές περιπτώσεις το να παραβείς κάποιο νόμο σε ελεγχόμενες συνθήκες δεν είναι και τρομερό. Επίσης, πιστεύω ότι ειδικά όταν οδηγείς μοτοσυκλέτα ΠΡΕΠΕΙ να είσαι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να κρίνεις κατά περίπτωση. Όταν, για παράδειγμα, οδηγείς σε στενά δεν σταματάς ακόμη και στα στοπ του άλλου?
Όταν ο κοκ, η τήρησή του, οι δρόμοι μας και η παιδεία μας αλλάξει δεν θα ξαναπαρανομήσω! Τελειώνοντας, πραγματικά πιστεύω ότι φανάρια σε μή αστικές περιοχές θα έπρεπε να επιτρέπεται να τα περνάμε προς τα δεξιά και επαναλαμβάνω ότι ακόμη και στην Αμερική αυτό επιτρέπεται διότι έχει αποδειχτεί ότι ΔΕΝ είναι επικίνδυνο!
Αυτά έχω να πω φίλε VanDiemen, αν δεν είναι αρκετά ή δεν σε καλύπτουν, πραγματικά λυπάμαι. Σου εύχομαι όμως να οδηγείς πάντα πρώτα με ασφάλεια και νόμιμα όταν μπορείς.
Το δικαίωμα το παιρνει μονος του καποιος, στην πιστα του!
Το δρόμο τον μοιραζόμαστε δεν ειμαστε μονοι μας. Μπορει να μην εβλεπες να ερχοταν κανενα αμαξι ή μηχανη το βραδυ, μπορει ενα ποδήλατο χωρις φωτα ομως, να θεωρήσει οτι τον ειδες και να περασει.
ΟΛΟΙ οσοι εχουν προκαλέσει ατυχημα με παραβίαση κοκκινου λες οτι το κανανε επιτηδες?
Κι αυτοι ειχανε μια χαρά ορατότητα....
Αφού ειναι γνωστό... αλκοόλ , υπερβολική ταχύτητα και κοκκινο φταίνε για τα περισσοτερα ατυχήματα... ας προσπαθήσουμε να μαθουμε απο τα λάθη των άλλων.. .δεν ειμαστε θεοι.
Κι οσο για τον αν ειναι επικινδυνο ή οχι κι αν το επιτρέπουν στην αμερικη, ας βαλουμε σε ολες τις διασταυρώσεις ΣΤΟΠ να μας βγει και πιο φθηνα...(Σε οσες διασταυρώσεις θεωρείται σχετικά σφαλές να περνας το κοκκινο , θα δεις οτι σε ωρες χαμηλης κυκλοφορίας οπως τα βράδια αναβοσβήνουν κίτρινα, που σημαινει ΣΤΟΠ )
Μ'αρέσουν οι "καθωσπρέπει" οδηγοί που δεν έχουν παραβεί ποτέ κανένα άρθρο του ΚΟΚ και τα χώνουν τώρα στον εύκολο στόχο του παιδιού που αποφάσισε να περάσει με κόκκινο..
Με την ίδια λογική του "ποιος είσαι εσύ που θα αποφασίσεις", απορώ πώς καταφέρνετε να περνάτε εσείς διασταυρώσεις όταν δεν έχουν σηματοδότη να σας πει πότε να περάσετε... Κι αν περνάει κανένα μαύρο ποδήλατο με μαύρο αναβάτη χωρίς φώτα και δεν τον πάρετε χαμπάρι; Κάντε μας τη χάρη.. αν εσείς αισθάνεστε ότι σας διαφεύγουν τέτοιες "λεπτομέρειες" τότε μη βγαίνετε στους δρόμους γιατί οι περισσότερες διασταυρώσεις είναι αφύλακτες και πρέπει μόνοι σας να αποφασίσετε πότε είναι ασφαλές να περάσετε! Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει όλοι να αρχίσουμε να κάνουμε ό,τι μας έρθει, αλλά σαφώς σε ορισμένες περιπτώσεις ο οδηγός πρέπει να είναι σε θέση να αποφασίζει ο ίδιος για την ασφάλεια των κινήσεων του!
Καταρχήν ο ΚΟΚ δεν αποτελεί κανένα σημείο αναφοράς από τη στιγμή που είναι τόσο απαρχαιωμένος ώστε να μιλάει ακόμα για ζωήλατα οχήματα και για όρια ταχύτητας που καθορίζονται από τέτοια τεχνολογία!
Κατά δεύτερο έχω κι εγώ (όπως όλοι πιστεύω) περάσει με κόκκινο φανάρι και ναι παρομοίως πιστεύω ότι όχι μόνο ήταν ασφαλέστατο, αλλά και τη στιγμή εκείνη ήταν ασφαλέστερο από το να περιμένω. Όπως π.χ. σε δρόμο έρημο και νύχτα χωρίς ξεχωριστή λωρίδα αναμονής είναι προτιμότερο να περάσω έχοντας απόλυτη ορατότητα παρά να περιμένω έρμαιο στη μέση του δρόμου πότε θα με κάνει κάποιος σουβλάκι περιμένοντας ν'ανάψει ένα πράσινο που το βλέπουν μόνο οι γάτες και τα μυρμήγκια.
Και τέλος πάντων φτάνει με τη νουθεσία και το κήρυγμα δεν είναι κανένας αρμόδιος να παριστάνει τον έξυπνο στους υπόλοιπους!
Σχετικά με το θέμα τώρα, τσάμπα κόπος. Και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.. τα πράγματα θα γίνονται όλο και χειρότερα.
gdevelek
15/11/2008, 18:48
Τότε δεν πρέπει να μιλάς ούτε με τον συνοδηγό ε?
ιδανικά ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν πρέπει να μιλας με τον συνοδηγό
ΩΣΤΟΣΟ όταν βρεθείς σε μια κρίσιμη διασταύρωση ή κάποια άλλη κατάσταση που απαιτεί την πλήρη σου προσοχή, ο συνοδηγός θα το καταλάβει όπως κι εσύ, και θα σταματήσει η κουβεντούλα
επίσης θα έχεις ΚΑΙ τα δικά του μάτια να προσέχουν την κίνηση και έτσι να σε βοηθούν
μη συγκρίνεις λοιπόν το κινητο με το συνοδηγό
το κακο ειναι οτι στην Ελλαδα δεν εχουμε (ΓΕΝΙΚΑ και οχι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ) κανενος ειδος ΑΓΩΓΗ ποσο μαλλον ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ....
χειροτερος απο αυτον που οδηγαει με το κινητο ειναι ο οδηγος που βγηκε να οδηγησει μετα απο 2ωρες υπνο..και ενω ειχε ΡΕΖΕΡΒΕ στα μπουζουκια λιγες ωρες πριν...
gdevelek
15/11/2008, 19:04
την περασμένη κυριακή έξω από το σπίτι μου βρισκόταν αμάξι παρκαρισμένο με τους δύο τροχούς πάνω στο πεζοδρόμιο (πράγμα που δεν κανει κανείς ποτέ, ο δρόμος επιτρέπει κανονικό παρκάρισμα)
κατά 99% είχε επιστρέψει σπίτι του τη νύχτα μεθυσμένος/η
sakisvolos
15/11/2008, 23:09
ιδανικά ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν πρέπει να μιλας με τον συνοδηγό
ΩΣΤΟΣΟ όταν βρεθείς σε μια κρίσιμη διασταύρωση ή κάποια άλλη κατάσταση που απαιτεί την πλήρη σου προσοχή, ο συνοδηγός θα το καταλάβει όπως κι εσύ, και θα σταματήσει η κουβεντούλα
επίσης θα έχεις ΚΑΙ τα δικά του μάτια να προσέχουν την κίνηση και έτσι να σε βοηθούν
μη συγκρίνεις λοιπόν το κινητο με το συνοδηγό
Φίλε μου και πάλι δεν έχεις καταλάβει κάτι! Που είδες να λέω εγώ ότι είναι καλό να μιλάς με το κινητό
όταν οδηγάς που?
Εγώ είπα ότι όταν συμβαίνει αυτό δεν απασχολώ ούτε το μικρό μου δαχτυλάκι γιατί χρησιμοποιώ
car kit bluetooth! Και κάτι άλλο πάντα τουλάχιστον όταν με πάρει κάποιος όταν οδηγάω (δεν το
συζητώ καν να καλέσω εγώ) μιλάω λακωνικά αν αυτό σου λέει κάτι! Το πολύ δέκα δευτερόλεπτα
και δε μου καίγεται καρφί για το αν με πιστεύεις ή όχι σ' αυτό!
Όσο γι' αυτό που λες για τον συνοδηγό κάπου είσαι άκυρος (σκέψου η συνοδηγός να είναι γυναίκα
και φυσική ξανθιά--δεν έχω τίποτα με τις ξανθές έτσι?-- :D ) και να μη βάζει γλώσσα μέσα για σκέψου
το αυτό λίγο!:winka:
Επίσης για το GPS δεν είπες τίποτα, αυτό είναι ακίνδυνο? Έχω δει πολλούς να οδηγάνε και να
κοιτάνε την οθόνη του GPS ή ακόμα και να προσπαθούν εν κινήσει να το ρυθμίσουν!
Αυτό κατατάσσεται στα ακίνδυνα?
Επίσης πολλοί μακάκες κουτάκηδες ( αλλιώς ήθελα να το γράψω το μακάκες
αλλά ο byr0n μετά......... :evil: ........καταλαβαίνετε ε? και θα είχε και δίκιο) αφαιρούν το όποιο ράδιο
ραδιοσιντί ή ότι είχαν για να ακούν μουσική και βάζουν άκουσον άκουσον DVD με ενσοματωμένη
τηλεόραση και μιλάμε για μπροστά στην κονσόλα στο ταμπλό εκεί που ήταν το ράδιο και το
χειρότερο η τηλεόραση αυτή παίζει εν κινήσει αυτό και αν αποσπάει την προσοχή του οδηγού!
Και κανείς επίσης δεν κάνει κάτι γι' αυτό και είναι και αυτό πολύ επικίνδυνο!
Έκανα παράθεση στα λεγόμενα σου απλά γιατί μου απάντησες και μου έδωσες την ευκαιρία να
πω την γνώμη μου πάνω σ' αυτό το θέμα! Και ΔΕΝ έχω ΟΥΤΕ είχα κάτι μαζί σου οκ?:winka:
Τέλος να εξηγηθώ ότι κι εγώ διαφωνώ κάθετα μα κάθετα με τη χρήση κινητού στο αυτοκίνητο!
Ναι στο GPS αλλά πάντα με τις φωνητικές οδηγίες (είναι η καλύτερη περίπτωση)!
Όχι όχι και πάλι όχι στην τηλεόραση-DVD όταν είναι μπροστά!
Φιλικά καλησπέρα!:wave2:
the_passenger
15/11/2008, 23:25
[i]
...
ΥΓ: Την προηγούμενη Πέμπτη στην Αττική οδό (αμέσως μτά τα διόδια του Μαρκόπουλου) μέτρησα 6 στους 10 ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ και χωρίς καμμία υπερβολή με αφορμή το μαλάκα που πήγαινε με πάνω από 150 χωρίς χέρια και πλησίασε το διάζωμα αριστερά απ' όπου τον προσπερνούσα! [/B]
Αρχικά ΚΑΙ γίνε εσύ νόμιμος. Μήν πηγαίνεις με πάνω από 150+, και μήν προσπερνάς από το διάζωμα! !
Μετά έλα να τα ξαναπούμε :beer:
agelosmarinis
16/11/2008, 15:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από the_passenger
Αρχικά ΚΑΙ γίνε εσύ νόμιμος. Μήν πηγαίνεις με πάνω από 150+, και μήν προσπερνάς από το διάζωμα! !
Μετά έλα να τα ξαναπούμε :beer:
Ήμαρτον! Παραδίνομαι! Θα κάτσω με τη μηχανή δεξιά να με προσπερνάνε ακόμα και τα φορτηγά! Έλεοοοοος...
Καλησπέρα, σήμερα ήταν η διεθνής μέρα ανεκτικότητας κατά το αγγλικό "World Day of Remembrance for Road Traffic Victims" το διάβασα σε ημερολόγιο και το μεταφέρω.
mikios400
16/11/2008, 21:04
προσωπικά έχω βαρεθεί να βλέπω άχρηστους οδηγούς να έχουν το ένα χέρι στο κινητό και να περιμένουν να περάσουν παράνομα διασταύρωση ή με κόκκινο ακόμα κ όλη την ώρα να μη σταματάνε την κουβέντα...
κάτσε ρε φίλε, τόσο σημαντική είναι η κοβέντα σου που δεν μπορείς να την αφήσεις ούτε για 15'' να περάσεις ένα επικύνδυνο σημείο;;; :evil: διαολίζομαι πραγματικά γιατί υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι όταν οδηγάνε έχουν πιο σημαντικά πράγματα να κάνουν απ'το να προσέχουν ένα μάτσο σίδερα 1 και 2 τόνους που κινούνται με φόρα, κ πιο σημαντικά πράγματα έχουν απ'το να ανησυχούν αν θα σκοτώσουν κάποιον σήμερα!
μια μέρα "θα βγάλω τη μπερέτα" που λένε κ οι φίλοι το Σοφοκλή!
gdevelek
16/11/2008, 21:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από mikios400
προσωπικά έχω βαρεθεί να βλέπω άχρηστους οδηγούς να έχουν το ένα χέρι στο κινητό και να περιμένουν να περάσουν παράνομα διασταύρωση ή με κόκκινο ακόμα κ όλη την ώρα να μη σταματάνε την κουβέντα...
φίλε μου οι μόνοι που δεν έχουν βαρεθεί να βλέπουν τέτοια ρεμάλια είναι οι μπατσοι
αυτοί προτιμούν να στήνουν μπλόκα για κράνος
ή μάλλον προτιμούν δουλιτσα γραφείου, δημοσιουπαλληλίκι καθαρό
liakaros
16/11/2008, 21:30
φίλε μου οι μόνοι που δεν έχουν βαρεθεί να βλέπουν τέτοια ρεμάλια είναι οι μπατσοι
:nono: :nono: :nono:
Eισαι λαθος...
gdevelek
16/11/2008, 22:29
φιλαράκο οι σοβαρές και επικίνδυνες παραβάσεις όπως το μπλαμπλά στο κινητό και ΚΥΡΙΩΣ το πέρασμα με ΒΑΘΥ κόκκινο και το γκάζι στο πάτωμα οργιάζουν άρα δεν είμαι ΚΑΘΟΛΟΥ λάθος
στάσου λοιπόν να σου κουνήσω κι εγώ το δαχτυλακι, κοίτα: :nono: (μια φορά φτάνει)
οι μπάτσοι έχουν επικεντρωθεί στο κράνος και αφήνουν τα άλλα ασύδοτα
πρόσφατα γνωστός έφαγε κλήση γιατί έστριψε από χαλκοκονδύλη στην πατησίων, δεξιά
έχουν βάλει εκεί απαγορευτικό, πολύς κόσμος δεν το προσέχει και στρίβει
κι έτσι βρήκαν ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ τρόπο να βγάλουν κλήσεις
το πέρασμα με κόκκινο σε ΚΑΘΕ διασταύρωση, που έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας, το αφήνουν ασύδοτο
μάλιστα άκουσα ταξίαρχο της τροχαίας να καυχιέται στο ράδιο πως το 95% των μηχανόβιων φοράνε
κράνος
στην κοσμάρα του ο τύπος
liakaros
17/11/2008, 06:22
φιλαράκο οι σοβαρές και επικίνδυνες παραβάσεις όπως το μπλαμπλά στο κινητό και ΚΥΡΙΩΣ το πέρασμα με ΒΑΘΥ κόκκινο και το γκάζι στο πάτωμα οργιάζουν άρα δεν είμαι ΚΑΘΟΛΟΥ λάθος
στάσου λοιπόν να σου κουνήσω κι εγώ το δαχτυλακι, κοίτα: :nono: (μια φορά φτάνει)
οι μπάτσοι έχουν επικεντρωθεί στο κράνος και αφήνουν τα άλλα ασύδοτα
πρόσφατα γνωστός έφαγε κλήση γιατί έστριψε από χαλκοκονδύλη στην πατησίων, δεξιά
έχουν βάλει εκεί απαγορευτικό, πολύς κόσμος δεν το προσέχει και στρίβει
κι έτσι βρήκαν ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ τρόπο να βγάλουν κλήσεις
το πέρασμα με κόκκινο σε ΚΑΘΕ διασταύρωση, που έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας, το αφήνουν ασύδοτο
μάλιστα άκουσα ταξίαρχο της τροχαίας να καυχιέται στο ράδιο πως το 95% των μηχανόβιων φοράνε
κράνος
στην κοσμάρα του ο τύπος
Tι να σου πω...
Εδω κατω τουλαχιστον οση αυστηροτητα υπαρχει με το κρανος αλλη τοση υπαρχει και με τα κινητα...και το λεω επειδη ετυχε σε μπλοκο που με σταματησαν...να σταματησουν και δυο αυτοκινητα και να κοβουν κληση επειδη μιλουσαν στο τηλεφωνο...
Οσο για το κοκκινο στην Αθηνα...οταν εγω καθε φορα που ερχομαι πανω φοβαμαι να σταματησω στο πορτοκαλι γιατι στην καλυτερη θα φαω μουτζα και βλαστημιδια...στην χειροτερη θα μου την φορεσει ο απο πισω....ο μπατσος φταιει εκει??που δεν ειναι απο ενας σε καθε φαναρι??
gdevelek
17/11/2008, 07:34
δεν φταίει που δεν είναι ένας σε κάθε φανάρι
αλλά που δεν είναι ΚΑΝΕΝΑΣ σε ΚΑΝΕΝΑ φανάρι :mad:
Gandalf dr685sm
17/11/2008, 11:36
αυτό που είπε ο gdevelek... και το οτι επικρατεί μια επιλεκτική μεταχείριση στην ερμηνεία νόμων τόσο απο την αστυνομία όσο και απο τους οδηγούς εδώ προκαλέι τα ατυχήματα.
Θέλω να δώ όλους εκείνους που δεν θα περιμένουν κόκκινο γιατί το θεωρούν ασφαλές να το περάσουν, ... εκείνους που μιλάνε σε κινητό , κτλ...
Να τα κάνουν σε άλλη χώρα (π.χ. Αυστρία ή Γαλλία ή Ελβετία ή Γερμανία ή UK) και να αρχίσουν να βλέπουν τα ευρώ τους να μετακομίζουν απο την τσέπη τους (στην καλύτερη) και το όχημα τους να το παίρνει γερανός επιτοπου (στην χειρότερη ... και ναι συμβαίνει σε χώρες που είναι προηγμένες).
Δεν είναι οτι δεν κάνουμε παρανομίες εδώ... φυσικά και κάνουμε όλοι μας... έστω και το στιγμιαιο 80-100χ.α.ω που έχουμε εντός άστυ είναι παράνομο. Η διαφορά δεν είναι εκεί όμως κύριοι... είναι στο οτι πάμε να βγούμε και απο πάνω και λέμε οτι ήταν "ασφαλές"!!!:eek: :eek: :eek: :eek: .. για να το κάνουμε.:sad:
Το κάναμε;;;;... οκ... ας πληρώσουμε τότε και ας αφήσουμε τις δικαιολογίες για αγρίους. (Κυριολεκτικά για αγρίους όμως).
Ο ΚΟΚ είναι νόμος και ερμηνεύεται κατά γράμμα και οχι επιλεκτικά. Θες να κάνεις την παρανομία κύριος;... σαφώς και είναι επιλογή σου... εκείνο που δεν είναι επιλογή σου είναι να το παίζεις "άδικημένος-αγαναχτησμένος" όταν θα πέσει η καμπάνα.
Κατανοητό;
Gandalf
700_Thespieis
17/11/2008, 12:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
αυτό που είπε ο gdevelek... και το οτι επικρατεί μια επιλεκτική μεταχείριση στην ερμηνεία νόμων τόσο απο την αστυνομία όσο και απο τους οδηγούς εδώ προκαλέι τα ατυχήματα.
Θέλω να δώ όλους εκείνους που δεν θα περιμένουν κόκκινο γιατί το θεωρούν ασφαλές να το περάσουν, ... εκείνους που μιλάνε σε κινητό , κτλ...
Να τα κάνουν σε άλλη χώρα (π.χ. Αυστρία ή Γαλλία ή Ελβετία ή Γερμανία ή UK) και να αρχίσουν να βλέπουν τα ευρώ τους να μετακομίζουν απο την τσέπη τους (στην καλύτερη) και το όχημα τους να το παίρνει γερανός επιτοπου (στην χειρότερη ... και ναι συμβαίνει σε χώρες που είναι προηγμένες).
Δεν είναι οτι δεν κάνουμε παρανομίες εδώ... φυσικά και κάνουμε όλοι μας... έστω και το στιγμιαιο 80-100χ.α.ω που έχουμε εντός άστυ είναι παράνομο. Η διαφορά δεν είναι εκεί όμως κύριοι... είναι στο οτι πάμε να βγούμε και απο πάνω και λέμε οτι ήταν "ασφαλές"!!!:eek: :eek: :eek: :eek: .. για να το κάνουμε.:sad:
Το κάναμε;;;;... οκ... ας πληρώσουμε τότε και ας αφήσουμε τις δικαιολογίες για αγρίους. (Κυριολεκτικά για αγρίους όμως).
Ο ΚΟΚ είναι νόμος και ερμηνεύεται κατά γράμμα και οχι επιλεκτικά. Θες να κάνεις την παρανομία κύριος;... σαφώς και είναι επιλογή σου... εκείνο που δεν είναι επιλογή σου είναι να το παίζεις "άδικημένος-αγαναχτησμένος" όταν θα πέσει η καμπάνα.
Κατανοητό;
Gandalf
ασχετο--Σε δρομο οπως η Μεσογειων,με ποσα μπορω να πηγαινω?Απο τη μια ειναι ταχειας κυκλοφοριας,απο την αλλη ειναι μεσα σε κατοικημενη περιοχη..
:wave2:
Gandalf dr685sm
17/11/2008, 14:55
Αν δεν υπάρχει σήμανση... (που συνήθως υπαρχει σε ταχείας κυκλοφορίας εντός πόλεως)... το όριο στην Ε.Ε. αν θυμάμαι καλά είναι τα 50-55 χ.α.ω.
Gandalf
agelosmarinis
17/11/2008, 14:56
Κατανοητό;
Gandalf
Έχοντας ζήσει στη Γερμανία και οδηγήσει πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα στο εθνικό, αλλά και στο επαρχιακό δίκτυο της Γερμανίας, Αυστρίας, Ελβετίας, Ιταλίας και πολλών άλλων χωρών της Ευρώπης (και όχι μόνο) θα συμφωνήσω με τον Gangalf ότι εκεί ούτε που διαννοείσαι να διαπράξεις παρανομία, αλλά όχι γιατί θα σε πιάσουν, αλλά διότι αγενός η οδική συμπεριφορά και παιδεία είναι τέτοια που και κάφρος να είσαι σε "βάζει" στη διαδικασία να σκεφτείς και να μην παρανομήσεις και αφετέρου, οι δρόμοι, η σήμανση και (πολλές φορές) τα όρια ταχύτητας είναι καλύτερα και πιο κοντά στην πραγματικότητα απ' ότι εδώ. Και για να προλάβω την όποια εξυπνάδα, δεν αναφέρομαι στην χωρίς όρια Autobahn, αλλά στο ευρύτερο οδικό δίκτυο.
Όσο αφορά τον κοκ, θα επαναλάβω ότι η απαρχαιωμένη λογική του σε συνδυασμό με την επιλεκτική του τήρηση από την τροχαία, δυστυχώς τον κάνει αναξιόπιστο. Και θα αγαναχτώ κάθε φορά που θα πληρώνω πρόστιμα-εισφορές στα ταμεία του κράτους, θα φρικάρω όταν πληρώνω διόδια σε εθνικές του τρόμου και θα ουρλιάζω όταν με γράφουν για υπερβολική ταχύτητα (110) στην άδεια Βουλιαγμένης με όριο 70 που στα 23 χρόνια που οδηγώ δεν έχω δει κανένα να οδηγεί με τόσα!΄
Και για να κλείσω, πριν μου ανέβει κι άλλο το αίμα στο κεφάλι, ας δούμε λίγο τους νομοθέτες μας πως κυκλοφορούν χωρίς κράνος ή ζώνη , που παρκάρουν, πόσο άνετα κλείνουν την κυκλοφορία σε ώρες αιχμής για να μην περιμένουν στην κίνηση μαζί με τα υπόλοιπα ζώα (εμάς) και ας μιλήσουμε μετά για την κατά γράμμα τήρηση του νόμου.
gdevelek
17/11/2008, 15:04
Και για να κλείσω, πριν μου ανέβει κι άλλο το αίμα στο κεφάλι, ας δούμε λίγο τους νομοθέτες μας πως κυκλοφορούν χωρίς κράνος ή ζώνη , που παρκάρουν, πόσο άνετα κλείνουν την κυκλοφορία σε ώρες αιχμής για να μην περιμένουν στην κίνηση μαζί με τα υπόλοιπα ζώα (εμάς) και ας μιλήσουμε μετά για την κατά γράμμα τήρηση του νόμου.
αν την καφρίλα των "από πάνω", την χρησιμοποιούμε ως πρόσχημα για να κάνουμε κι εμείς τα ίδια...
κλάφτα χαράλαμπε...
bentouza
17/11/2008, 15:12
@VanDemien: την λογικη σου την καταλαβαινω, αλλα να ξερεις οτι οι νομοι απεχουν πολυ απ'το να ειναι "σωστοι"(με καθε τροπο:λογικης,καλυψης καθε περιπτωσης κτλ).
αν ηταν ολα τελεια θα ηταν σωστη η αποψη σου αλλα οχι μ'αυτην την κατασταση.
δειχνεις περιεργα τυφλη εμπιστοσυνη σ'αυτο που λεμε κρατος..
γινεσαι νομιζω κομματακι υπερβολικος
Και μέχρι τη σελήνη να είχες ορατότητα, πάλι θα ήθελα να είμαι χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά όταν θα αποφάσιζες πως κατά τη γνώμη σου, δεν κινδυνεύει κανείς απ' την παράβασή σου.
και χανεις το δικιο σου ετσι..
αναμεσα απο τα αυτοκινητα(εν κινηση και σταματημενα) περνας;
με αυτοκινητο η μηχανακι τηρεις παντου κ παντα(σε εθνικες..) τα ορια;
@sakisvolos: το οτι ειναι η πιο σωστη κινηση αυτη που εκανες σε περιπτωση που χρειαστει να μιλησεις στο αμαξι εξυπακουεται
αλλα νομιζω το εχουμε παρατηρησει ολοι οτι αλλιως ειναι να μιλας σε καποιον διπλα σου κ αλλο να μιλας σε καποιον στο κινητο.
δεν ξερω γιατι αλλα ειναι αλλιως..
Κατανοητό;
Gandalf
+1000
Μάλλον πρέπει να μάθουμε την αλφαβήτα εδώ πέρα.. πάντα οι ίδιοι νομιμοφανείς με τα μεγάλα λόγια..
Άλλο είναι το ΠΑΡΑΒΙΑΖΩ το κόκκινο φανάρι και αλλο το ΠΕΡΝΑΩ το κόκκινο φανάρι!! Έλεος πια.. Δεν είπε κανένας ότι πέρασε το κόκκινο στη Βουλιαγμένης ώρα αιχμής γιατί βιάζεται, γιατί γουστάρει, γιατί είναι μάγκας, γιατί έτσι την έχει δει... Λέμε ότι περάσαμε ένα κόκκινο φανάρι υπό συνθήκες ασφαλείας που δε μπα να λέτε ό,τι θέλετε το να περιμένεις στην άκρη της αριστερής λωρίδας ν'ανάψει για να στρίψεις επειδή δεν υπάρχει βοηθητική λωρίδα με το ρεύμα σου να έχει πράσινο και να κινδυνεύεις να σου τον καρφώσει κανένας από πίσω και να σε στείλει 10 μέτρα μακριά, ναι ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ από το να περάσεις αν βλέπεις 100 μέτρα μακριά ότι δεν έρχετάι τίποτα.
Και πάλι αυτή είναι μία περίπτωση που μπορεί να τύχει να εκτιμήσεις ότι καλύτερα να περάσεις. Δεν λέμε κάντε το συνήθεια, δεν λέμε αγνοήστε τα πάντα και κάντε του κεφαλιού σας, αλλά καλύτερα να έχουμε σκεπτόμενους οδηγούς, παρά οδηγούς ρομπότ που δεν μπορούν να εκτιμήσουν μία κατάσταση. Και ξέρω ότι όλοι εδώ μέσα κατά καιρούς και εκεί που σας παίρνει κάπου θα την έχετε κάνει τη στραβή κι ας παριστάνετε τώρα τους νομοταγείς.
Όταν φτιάξουνε τους άθλιους δρόμους, την ανύπαρκτη ή ελλειπή σήμανση, τα γελοία όρια ταχύτητας, όταν βάλουνε σωστούς σηματοδότες με βοηθητικές λωρίδες και σωστά ρυθμισμένους και όταν αναθεωρήσουν τον προϊστορικό Κ.Ο.Κ. (αλήθεια τον εχετε διαβάσει ποτέ εσείς που τον υποστηρίζετε; ), τότε κάντε ξανά την κουβέντα με πιο σωστές βάσεις...
VanDiemen
17/11/2008, 16:11
.................θα επαναλάβω ότι η απαρχαιωμένη λογική του σε συνδυασμό με την επιλεκτική του τήρηση από την τροχαία...........
Μου απηύθηναν κι άλλοι το λόγο, αλλά κοιτάξτε τι λέει το άτομο.
Ποιος επιλέγει που θα τηρήσει τον κ.ο.κ; Η τροχαία ή εσύ; Η τροχαία μπορεί να επιλέγει το είδος της παράβασης για την οποία θα σε γράψει! Εσύ επιλέγεις όμως τον κανονισμό στον οποίο θα υπακούσεις! Και σε ξαναρωτώ! Με ποιο δικαίωμα; Ποιος είσαι; Είσαι κάποιος υπέρτατος νομοθέτης που αποφασίζεις για το τι είναι χρήσιμο και τι άχρηστο στον κ.ο.κ; Λες πως απάντησες αλλά δεν απαντάς! Με ποιο δικαίωμα παραβιάζεις κατά βούληση ότι αποφασίσεις; Με ποιο δικαίωμα, όταν περνάς με κόκκινο, τολμάς και κατακρίνεις μια παράβαση που είναι λιγότερο επικίνδυνη, σύμφωνα με στατιστικές καταγραφές για τα αίτια των ατυχημάτων;
VanDiemen
17/11/2008, 16:35
Που είναι επιτέλους αυτά τα φανάρια στη μέση του πουθενά, από όπου περνάνε μόνο κουνούπια και μύγες και στα οποία έχεις ορατότητα μέχρι το Παρίσι; Στο Θεσσαλικό κάμπο; Μπερδέψατε τις κόκκινες λάμπες ορισμένοι; Αgelosmarinis κι εγώ μιλάω στο κινητό όταν οδηγώ. Αλλά μόνο όταν είμαι μόνος στην εγνατία, απ' τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Αλεξανδρούπολη. Επίσης είμαι δυνητικός πρωταθλητής της F1 (ο Senna με δολοπλοκίες μου πήρε τη θέση στη McLaren), οπότε έχω πολύ καλύτερα αντανακλαστικά από εσάς τους κοινούς θνητούς και επέλεξα πως αυτή η παράβαση δεν είναι σημαντική για μένα, δεν ισχύει! Είναι άκυρη! Έτσι ακούγονται και τα..."ε να, δεν έρχονταν κανένας για 20 λεπτά, ήμουν στη μέση της ερήμου της Arizona, όπου οι κάφροι έβαλαν φανάρι" και λοιπές μπούρδες.
Προς πληροφόρηση των υπολοίπων, που χωρίς να έχουν επιχειρήματα αναρωτιούνται αν εγώ που λέω αυτά, τηρώ τον κ.ο.κ. η απάντησή μου είναι πως τον τηρώ κατά γράμμα εκτός από περιπτώσεις που τον έχω παραβιάσει παρά τη θέλησή μου. Περιμένω και το επόμενο επιχείρημά σας.
Επίσης προς κάποιον (δε θυμάμαι) που είπε "το βάλατε κάτω το καημένο το παιδί και του τη λέτε επειδή πέρασε με ένα κοκκινάκι ενώ κι εσείς κάνετε χειρότερα" τότε το ίδιο έχω να πω κι εγώ για τα καημένα τα παιδιά, που τα έβαλε κάτω ο δικός σου καημένος και τα χτυπάει ανελέητα επειδή έτυχε να μιλήσουν με την άρρωστη μανούλα τους στην Αυστραλία την ώρα που οδηγούσαν, επειδή σε λίγο θα έμπαινε στο χειρουργείο.
sakisvolos
17/11/2008, 16:45
Να τα κάνουν σε άλλη χώρα (π.χ. Αυστρία ή Γαλλία ή Ελβετία ή Γερμανία ή UK) και να αρχίσουν να βλέπουν τα ευρώ τους να μετακομίζουν απο την τσέπη τους (στην καλύτερη) και το όχημα τους να το παίρνει γερανός επιτοπου (στην χειρότερη ... και ναι συμβαίνει σε χώρες που είναι προηγμένες)
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ! Αλλά αν δείτε Ευρωπαίο οδηγό στην Ελλάδα και κυρίως Γερμανό ή
ιταλό θα χάσετε κάθε ιδέα μα κάθε ιδέα λέμε ξεσαλώνουν κανονικά!
Πιο πολύ οι Ιταλοί με τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα δεν υπολογίζουν τίποτα!:winka:
Που είναι επιτέλους αυτά τα φανάρια στη μέση του πουθενά, από όπου περνάνε μόνο κουνούπια και μύγες και στα οποία έχεις ορατότητα μέχρι το παρίσι; Στο Θεσσαλικό κάμπο; Μπερδέψατε τις κόκκινες λάμπες ορισμένοι;
Φίλε μου γίνε λιγότερο σαιξπηρικός ανατρίχιασα..
Εσύ όταν βρίσκεσαι σε διασταύρωση χωρίς φανάρι παίρνεις τηλέφωνο τη NASA να σου δώσει το Οκ για να περάσεις ή κάθεσαι και περιμένεις μήπως και έρχεται κανένα διαστημόπλοιο με την ταχύτητα του φωτός από το Παρίσι;
Αντί να λες όλα αυτά τα τραγικά, έλα στην Αθήνα μία βόλτα και θα συναντήσεις πολλά πρόχειρα και επικινδυνα φανάρια κατά τη συνηθισμένη προχειράτζα που μας διακατέχει.
sakisvolos
17/11/2008, 16:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από bentouza
@sakisvolos: το οτι ειναι η πιο σωστη κινηση αυτη που εκανες σε περιπτωση που χρειαστει να μιλησεις στο αμαξι εξυπακουεται
αλλα νομιζω το εχουμε παρατηρησει ολοι οτι αλλιως ειναι να μιλας σε καποιον διπλα σου κ αλλο να μιλας σε καποιον στο κινητο.
δεν ξερω γιατι αλλα ειναι αλλιως..
Είπαμε ότι ναι έχει διαφορά αλλά σκέψου λίγο να έχεις μπροστά σου ένα καραγκιόζη που με αυτοκίνητο
που έχει στο χέρι το κινητό και μιλάει στο φανάρι και ανάβει πράσινο και κάνει μια ώρα να ξεκινήσει.
Και αφού το κάνει το αμάξι πάει σαν σαλιγκάρι με λουμπάγκο διότι ούτε ταχύτητα μπορεί να αλλάξει
αλλά και γιατί είναι εντελώς στην κοσμάρα του!:mad:
Ε! Αυτούς τους βρίζω και συνήθως δεν το καταλαβαίνουν!
sakisvolos
17/11/2008, 17:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος
Όταν φτιάξουνε τους άθλιους δρόμους, την ανύπαρκτη ή ελλειπή σήμανση, τα γελοία όρια ταχύτητας, όταν βάλουνε σωστούς σηματοδότες με βοηθητικές λωρίδες και σωστά ρυθμισμένους και όταν αναθεωρήσουν τον προϊστορικό Κ.Ο.Κ. (αλήθεια τον εχετε διαβάσει ποτέ εσείς που τον υποστηρίζετε; ), τότε κάντε ξανά την κουβέντα με πιο σωστές βάσεις...
+1000
Άλλο είναι το ΠΑΡΑΒΙΑΖΩ το κόκκινο φανάρι και αλλο το ΠΕΡΝΑΩ το κόκκινο φανάρι!! Έλεος πια.. Δεν είπε κανένας ότι πέρασε το κόκκινο στη Βουλιαγμένης ώρα αιχμής γιατί βιάζεται, γιατί γουστάρει, γιατί είναι μάγκας, γιατί έτσι την έχει δει...
Εδώ είσαι πολύ λάθος! Θέλω να πιστεύω ότι δε μιλάς σοβαρά ε;;;; Τι θα πει άλλο παραβιάζω το κόκκινο και άλλο περνάω;;;
Έλεος δηλαδή!!!!!!!!!!!
Δεν υπάρχει κοίταξα είδα δεν έρχονταν κανείς και πέρασα είσαι λάθος!
Αν δηλαδή είναι βράδυ και δεις ότι δεν έρχεται ''κανείς'' ενώ έρχετε κάποιος με χαλασμένα ή ξεχασμένα σβηστά φώτα τι θα γίνει;;;;
Παραβίαση θεωρείτε και είναι και στις δύο περιπτώσεις!
Πριν από ενάμιση χρόνο έτσι σκοτώθηκαν δυο παιδιά 14 και 15 χρονών που κινούνταν στον περιφερειακό
του Βόλου (που ο θεός να τον κάνει περιφερειακό χωρίς φώτα και σωστή σήμανση)!
Πέρασε όπως λες το κόκκινο και ''έλεγξε καλά'' αλλά ΤΑ ΣΚΟΤΩΣΕ τα πιτσιρίκια!:mad: :mad:
Το μεγαλύτερο κακό στην περίπτωση αυτή είναι ότι τα παιδιά αυτά οδηγούσαν χωρίς δίπλωμα ένα
μισοχαλασμένο παπί χωρίς φώτα!
+1000
Εδώ είσαι πολύ λάθος! Θέλω να πιστεύω ότι δε μιλάς σοβαρά ε;;;; Τι θα πει άλλο παραβιάζω το κόκκινο και άλλο περνάω;;;
Έλεος δηλαδή!!!!!!!!!!!
Δεν υπάρχει κοίταξα είδα δεν έρχονταν κανείς και πέρασα είσαι λάθος!
Αν δηλαδή είναι βράδυ και δεις ότι δεν έρχεται ''κανείς'' ενώ έρχετε κάποιος με χαλασμένα ή ξεχασμένα σβηστά φώτα τι θα γίνει;;;;
Παραβίαση θεωρείτε και είναι και στις δύο περιπτώσεις!
Πριν από ενάμιση χρόνο έτσι σκοτώθηκαν δυο παιδιά 14 και 15 χρονών που κινούνταν στον περιφερειακό
του Βόλου (που ο θεός να τον κάνει περιφερειακό χωρίς φώτα και σωστή σήμανση)!
Πέρασε όπως λες το κόκκινο και ''έλεγξε καλά'' αλλά ΤΑ ΣΚΟΤΩΣΕ τα πιτσιρίκια!:mad: :mad:
Το μεγαλύτερο κακό στην περίπτωση αυτή είναι ότι τα παιδιά αυτά οδηγούσαν χωρίς δίπλωμα ένα
μισοχαλασμένο παπί χωρίς φώτα!
Εκείνο που θέλω να πω είναι πως το περιστατικό που περιγράφεις μπορεί κάλλιστα να συμβεί σε μία διασταύρωση χωρίς σηματοδότη. Το "κοίταξα αλλά δεν είδα" είναι από μόνο του ένα γεγονός με καταστροφικές συνέπειες και όχι το αποτέλεσμα της απόφασης να περάσεις ένα κόκκινο. Ό,τι και να κάνεις εννοείται ότι βλέπεις και ελέγχεις απόλυτα τι γίνεται στο δρόμο, διαφορετικά δεν έχει νόημα να μιλάμε για οδηγούς!!
Δεν υποστηρίζω σε καμία περίπτωση ότι πρέπει κανείς να περνάει με κόκκινο και θέλω να το τονίσω γιατί στην προσπάθεια να εξηγήσω ένα μεμομονωμένο περιστατικό που μπορεί να συμβεί στον καθένα μπορεί να φανεί ότι λέω λάθος πράγματα..
Θα ξαναπώ όμως ότι το ΠΑΡΑΒΙΑΖΩ είναι κάτι τελείως διαφορετικό, με διαφορετικές συνθήκες και διαφορετικούς λόγους όταν συμβαίνει.. πιστεύω ότι είναι ευνόητο, αλλά δεν θα επιμείνω αν δεν το βλέπετε έτσι.
Το θέμα της σήμανσης, του ΚΟΚ, της σηματοδότησης, των κινητών.. είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο που εστιάζεται κυρίως στην υποδομή και την παιδεία και όχι στην τυφλή υπακοή των οδηγών σε αναχρονιστικούς νόμους που χρόνια τώρα αναπροσαρμόζονται μόνο ως προς τα πρόστιμα!
τι θα γινει με τα κινητα??? .............ΤΙΠΟΤΑ..........και 2000 προστιμο να ριχνουν ....ΤΙΠΟΤΑ ......
agelosmarinis
18/11/2008, 04:38
Μου απηύθηναν κι άλλοι το λόγο, αλλά κοιτάξτε τι λέει το άτομο.
Ποιος επιλέγει που θα τηρήσει τον κ.ο.κ; Η τροχαία ή εσύ; Η τροχαία μπορεί να επιλέγει το είδος της παράβασης για την οποία θα σε γράψει! Εσύ επιλέγεις όμως τον κανονισμό στον οποίο θα υπακούσεις! Και σε ξαναρωτώ! Με ποιο δικαίωμα; Ποιος είσαι; Είσαι κάποιος υπέρτατος νομοθέτης που αποφασίζεις για το τι είναι χρήσιμο και τι άχρηστο στον κ.ο.κ; Λες πως απάντησες αλλά δεν απαντάς! Με ποιο δικαίωμα παραβιάζεις κατά βούληση ότι αποφασίσεις; Με ποιο δικαίωμα, όταν περνάς με κόκκινο, τολμάς και κατακρίνεις μια παράβαση που είναι λιγότερο επικίνδυνη, σύμφωνα με στατιστικές καταγραφές για τα αίτια των ατυχημάτων;
Κάτσε να δω τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις στην απάντηση μου και με ξαναρωτάς... Θα προσπαθήσω ξανά:
1) Ποιος επιλέγει που θα τηρήσει τον κοκ? Απάντηση: Εγώ!
2) Με ποιο δικαίωμα; Απάντηση: Με το δικαίωμα που μου δίνει η κρίση μου.
3) Ποιος είσαι? Απάντηση: Ένας άνθρωπος με κοινή λογική, καθόλου υπέρτατος νομοθέτης με εμπιστοσύνη στην κρίση του και ελάχιστη στους "νομοθέτες" και τηρητές του νόμου... Α, και με ελάχιστο έως καθόλου σεβασμό (όπως θα έχεις μάλλον καταλάβει μέχρι τώρα) στα όργανα της επιβολής του νόμου που αντί να εκτελούν ένα χρήσιμο λειτούργημα, λειτουργούν σαν μπαμπούλες - εισπράκτορες και χάνουν την ευκαιρία να παράγουν πολύτιμο έργο. Και να εξηγηθώ: δεν έχω τίποτε με τα μπατσάκια που ξεροσταλιάζουν στις πλατείες και πίσω από διαφημιστικές πινακίδες με σκοπό να φέρουν κανα πρόστιμο αντί να πάνε να κάνουν κάτι χρήσιμο. Το ξέρω ότι δεν είναι δική τους ιδέα, άλλωστε δεν νομίζω να "προβλέπεται" από την "υπηρεσία" να έχουν ιδέες... Με τους άλλους τα 'χω, αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις, και που σπαταλάνε τα (λιγοστά, είναι αλήθεια) μέσα που έχουν στη διάθεση τους σε άχρηστες δραστηριότητες αντί να μας προστατεύουν όπως οφείλουν!
Αυτά!
agelosmarinis
18/11/2008, 04:57
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
Προς πληροφόρηση των υπολοίπων, που χωρίς να έχουν επιχειρήματα αναρωτιούνται αν εγώ που λέω αυτά, τηρώ τον κ.ο.κ. η απάντησή μου είναι πως τον τηρώ κατά γράμμα εκτός από περιπτώσεις που τον έχω παραβιάσει παρά τη θέλησή μου. Περιμένω και το επόμενο επιχείρημά σας.
Εάν πραγματικά τηρείς τον κοκ κατά γράμμα πρέπει να είσαι ο μοναδικός και αν τον παραβιάζεις παρά τη θέληση σου πιθανότατα είσαι και εξαιρετικά επικίνδυνος οδηγός! Και στο λέω αυτό χωρίς καμμία δόση ειρωνείας ή σαρκασμού, αλλά σε φαντάζομαι να οδηγείς μποτιλιαρισμένος πίσω από καμμιά εκατοστή αυτοκίνητα σταμάτα-ξεκίνα με κίνδυνο να σε κάνει χαλκομανία ο κοιμισμένος πίσω σου και δεν μου κολλάει η εικόνα... Πραγματικά πιστεύω ότι μας δουλεύεις κανονικά και παίζεις με την αντίληψη μας, εκτός και αν η διαδρομές που κάνεις είναι μέσα σε καμμιά αλάνα. Θα ήθελα πραγματικά να σε δω να περνάς 8-9 το πρωί την Κατεχάκη ή την Εθνική και να τηρείς τον κοκ!!! Πες το μου κι αυτό να τα' χω ακούσει όλα πια...
Gandalf dr685sm
18/11/2008, 11:37
Το είπα και πιο πάνω αλλά το προσπεράσατε...
Ο ΚΟΚ είναι νόμος.. ώς τέτοιος μπορεί να προσβληθεί διά της οδού του συστήματος. Δεν μπορεί όμως να ερμηνευθεί παρά μόνο κατά γράμμα. Δεν χωράει εδώ επιλεκτική χρήση του.
Το δικαίωμα της επιλογής είναι και πάλι κάτι που δεν μπορεί κάποιος να το περιορίσει. Ακόμα και όταν μιλάμε για παράβαση του νόμου.
Το νόημα είναι ενα... Αν παραβιάζουμε τον νόμο δεν υπάρχει θέμα σωστού/λάθους.. δίκαιου/άδικου. Είναι ο νόμος... τον παραβιάσαμε.. πληρώνουμε/αναλαμβάνουμε ευθύνες, όσο αναχρονιστικός και αν είναι. Δεν υπάρχει θέμα προσωπικής κρίσης εδώ που να λέει πως ο νόμος εδώ δεν εφαρμόζεται γιατί έτσι μου αρέσει/γουστάρω/βολεύει/εξυπηρετεί.
Όπως είπα και πριν... ολοι μας παρανομούμε... εκκούσια ή ακούσια. Το θέμα είναι όμως να κατανοήσουμε οτι την συγκεκριμένη χρονική στιγμή συμφωνα με τον νόμο είμαστε λάθος και πρέπει να τιμωρηθούμε ακόμα και αν περάσαμε κόκκινο φανάρι που είχε στην έρημο της Αριζόνα.
τα μπλα-μπλα.. και σουξου-μουξου.. οτι η σήμανση είναι έτσι.. ο δρόμος γιουβέτσι και η νύχτα μας έκανε κοκορέτσι (μάλλον πεινάω...χαχα)... είναι αστειότητες.
Σε όποια Ευρωπαϊκή χώρα , στις ΗΠΑ , στην Αυστραλία , στην Ιαπωνία θα πέσει καμπάνα μεγέθους Big ben αν περάσουμε κόκκινο ακόμα και αν έχετε οπτική επαφή αεροδιάδρομου.
Το περνάμε επειδή έτσι νομίζουμε δεν το κάνει σωστό...είναι απλά μια επιλογή που πρέπει να αναλάβουμε και τις ευθύνες μετά.
Το ίδιο με την χρήση κινητού..
Το ίδιο με την οδήγηση χωρίς κράνος/ζώνη ασφαλείας.
Το ίδιο με το να διασχίσουμε τρέχοντας κάθετα την Συγγρού/Κηφησίας επειδή μας έχει πιάσει κόψιμο.
Ούτε νομότυποι 100% μπορούμε να είμαστε , ούτε όμως και επιλεκτικοί χρηστες του ΚΟΚ χωρίς να έχουμε και την ευθύνη των πράξεων μας και να στρουθοκαμηλίζουμε ύστερα οτι έφταιγε ο δρόμος, η τροχαία, η σήμανση κτλ... Επιλογές έχουμε και όταν οδηγούμε...
Όταν ξέρουμε οτι είναι δρόμος σαν την Πατρών - Κορίνθου, δεν πάμε με την ταυτότητα στο στόμα.
Όταν έχει κόκκινο ξέρουμε οτι ακόμα και αν έχει αεροδιάδρομο μπροστά μας ελεύθερο , ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ , επειδή το διαλέγουμε αλλά στην ουσία χωρίς να γνωρίζουμε τι μπορεί να υπάρχει στα επόμενα 50 μέτρα... Σημειωτέων οτι ενα όχημα με χαλασμένα φώτα (ας πούμε νύχτα) ή βάσει του πειράματος του Γορίλα (ανατρέξτε στο forum και θα το βρείτε) θα κινείται προς εμάς απο όποια κατεύθυνση απο 50 εώς 80 χ.α.ω ... η οπτική επαφή που θα έχει μαζί μας θα είναι περίπου στα 400 μέτρα ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΥΘΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΟΔΙΑ...
Εμείς πάλι έχουμε περιφερειακή όραση με εμβέλεια περίπου 300 μέτρων (δεν έχω πρόχειρο το Link αλλά μπορώ να το βρώ).
ο χρόνος αντίδρασης του επερχόμενου οδηγού χρειάζεται 1-2 secs. (sorry για το edit... κάποιο λάθος στις πράξεις.. επανέρχεται η φόρμουλα)...επανήρθε... 1000 μέτρα = 1 λεπτό+ αντίδρασης.. που σημαίνει πως στα 400 μέτρα θα έχει περίπου 30 secs αντίδρασης πάνω κάτω... ΑΝ ΜΑΣ ΔΕΙ και αυτός ή τον δούμε εμείς. Διαφορετικά τόσο η απόσταση μειώνεται όσο και ο χρόνος αντίδρασης.
Ενα απτό παράδειγμα, έχουμε και με τις αφύλακτες διαβάσεις τραίνων... ή και τις φυλασσόμενες αν θέλετε που παραβιάζονται οχι βέβαια απο καμικάζι... αλλά απο οδηγούς που υπολόγισαν λάθος και επειδή το τραίνο φαινόταν μακριά ή καθόλου (παρά τις ενδείξεις απο το φανάρι). Επιλεκτικά λοιπόν προτίμησαν να παραβιάσουν τον ερυθρό σηματοδότη - μπάρα... το αποτέλεσμα το ξέρουμε.
Αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους μετά θάνατο... αξίζει το ρίσκο; Για να γλυτώσεις τι αλήθεια;... τα 2-3 λεπτά ανά φανάρι;...
Οτι θέλετε κάντε... μεγάλα παιδιά είσαστε. Αν δεν κατανοείτε και το παραπάνω... τι να πω;
Gandalf
Στην ευγενική μου ερώτηση εάν το όργανο πιστεύει ότι αυτό που έκανα ήταν έστω και ελάχιστα επικίνδυνο και μου αξίζει η τιμωρία, η απάντηση ήταν ότι όχι δεν ήταν επικίνδυνο, αλλά έτσι ορίζει ο νόμος.
Ασχέτως τι σου είπε ο μπατσος, ξαδερφακι περασε καμποσους μήνες στο κρεβάτι (ευτυχώς) επειδή κάποιος σαν και εσένα "έκρινε" οτι δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος σε κάποιο συγκεκριμμένο σημείο και κάποια συγκεκριμμένη ώρα να περάσει με κόκκινο.....
Εγώ θα σου έπαιρνα και το δίπλωμα (http://www.yme.gr/imagebank/categories/KOK_pdf.pdf)
αντε γιατι εχω βαρεθει να ακουω τις ιδιες :a21:
Μ'αρέσουν οι "καθωσπρέπει" οδηγοί που δεν έχουν παραβεί ποτέ κανένα άρθρο του ΚΟΚ και τα χώνουν τώρα στον εύκολο στόχο του παιδιού που αποφάσισε να περάσει με κόκκινο..
οχι φιλαρακι δεν ειναι ετσι.
Εδω ειναι δημοσιος χωρος και δεν είναι ολοι τις ιδιας ηλικίας - νοοτροπιας- νοημοσύνης. Μπούρδες σαν και αυτές που ακουγονται κατα καιρούς δεν πρέπει να περναν στο ντούκου, ασχέτα απο το άν έχουμε παρανομήσει λίγο ή πολύ η καθόλου.
Αν αγιοποιούμε τις παρανομίες έστω και με την απάθεια μας, τοτε τι βγαίνουμε και κράζουμε για τα τηλεφωνα, τα κραγιόν κλπ. Μια ζωη θα κράζουμε και τίποτα δεν γίνεται.
by the way, ας μή μιλήσω για την συμπεριφορά ορισμένων απο εμάς (τους μοτοσυκλετιστές λέω) στο δρόμο (καντε στη μπαντα ολοι - περνάω)....
Επειδή οι συνήθεις γνωστοί άγνωστοι δεν μπορούν να αποβάλλουν την κακή συνήθεια της πατρικής νουθεσίας (ευτυχώς για μας και τον υπόλοιπο κόσμο ειναι λίγοι) βάζω ένα link με τον Κ.Ο.Κ. σε pdf από το site της τροχαίας και μας παραπέμπω όλους στη σελίδα 186 και κάτω για να αναλογιστούμε πόσες εκατοντάδες φορές έχουμε παραβεί αυτό το σπουδαίο ευαγγέλιο της οδήγησης και πόσα δάνεια θα θέλαμε για να πληρώνουμε το φταίξιμο μας!
Και προς όλους εκείνους που επικαλούνται τις χώρες του εξωτερικού για τις ποινές, καλά θα κάνουν να δουν και τις υποδομές των χωρών αυτών πριν πουν ό,τι τους έρχεται στο μυαλό έτσι μόνο για τις εντυπώσεις!
http://www.astynomia.gr/images/stories/DOCS/KOK_pdf.pdf
Gandalf dr685sm
18/11/2008, 13:50
To οτι υπάρχει κάτι αρνητικό γύρω μας δεν σημαίνει οτι είμαστε και νομικά δικαιολογημένοι/κατοχυρωμένοι στις όποιες πράξεις μας που παραβιάζουν τον ΚΟΚ...
Μην λέμε τα ίδια και τα ίδια...
Gandalf
Ερώτηση:
Τελικά μήπως μας νοιάζει πιο πολύ τι κάνουν οι άλλοι? Πριν αρχίσουμε να βαράμε κάποιον, μήπως θα έπρεπε να σκεφτούμε τι κάνουμε εμείς στο δρόμο? Μήπως τελικά ο ωχαδερφισμός μας έχει καταστρέψει???
Και η γνωστή ατάκα: "αφού όλοι το κάνουν, γιατί να μην το κάνω εγώ? Τι θα αλλάξει αν όλοι οι άλλοι παρανομούν κι εγώ είμαι σωστός?"
Υπάρχουν πολλές παρανομίες που κάνουμε κάθε μέρα! Τουλάχιστον ας προσπαθήσουμε, αν όχι να είμαστε απόλυτα σωστοί, να κάνουμε όσο πιο λίγες παρανομίες!!! Κανείς δεν είναι τέλειος!
Ωπ, μισό γιατί άναψε πράσινο........
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
To οτι υπάρχει κάτι αρνητικό γύρω μας δεν σημαίνει οτι είμαστε και νομικά δικαιολογημένοι/κατοχυρωμένοι στις όποιες πράξεις μας που παραβιάζουν τον ΚΟΚ...
Gandalf
Τα ίδια και τα ίδια λέει όποιος θέλει απλά να επαναλαμβάνει τη γνώμη του. Αν τώρα παράλληλα έχεις αποφασίσει ότι η γνώμη σου είναι και νομος, τότε δεν καταλαβαίνω γιατί να συζητάς;
Οι νόμοι δεν γράφονται από τίποτα υπέρτατα όντα.. άνθρωποι τους γράφουν και κάνουν λάθη.. ειδικά σε μία χώρα που τα πάντα γίνονται πρόχειρα και διορθώνονται μόνο όταν κάτσει η στραβή!
Η παλιά παραλιακή που έρχεται από τις τζιτζιφιές και καταλήγει στην ποσειδώνος, εκεί που είναι η είσοδος για τα Village του Φαλήρου, παράλληλα στις γραμμές του τραμ είναι ο ορισμός της προχειρότητας. Σε ένα δρόμο δύο λωρίδων έχουν μπει φανάρια για να στρίψεις αριστερά και να μπεις στα village, δύο για την ακρίβεια αν είσαι στο ρεύμα προς Πειραιά. Τα φανάρια δεν έχουν βοηθητική λωρίδα και ενώ το λογικό θα ήταν να άναβαν τουλάχιστον συγχρονισμένα με το φανάρι του ρεύματος, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.
Καθώς λοιπόν βρίσκεσαι στην αριστερή λωρίδα και ο δρόμος στρίβει προς τα αριστερά, βλέπεις ξαφνικά φουκαρά με παπί σταματημένο ακριβώς μπροστά σου στην αριστερή λωρίδα περιμένοντας ν'ανάψει πράσινο για να στρίψει. Οι επιλογές σου είναι ν'αλλάξεις λωρίδα προσπερνώντας από δεξιά αν δεν έχεις άλλον δίπλα σου, φρενάρεις για να μην τον καρφώσεις με κίνδυνο να σε εμβολίσει ο από πίσω ή δεν προλαβαίνεις και την πληρώνει το παπί! Δυστυχώς δεν είχα τη δυνατότητα να το φωτογραφίσω γιατί συνέβει μόλις σήμερα το πρωί, θα είχαμε κάτι χειροπιαστό να συζητάμε για να μη λέμε μόνο θεωρίες...
Προφανώς επειδή φτιάχτηκαν τα village σκέφτηκαν ότι κάπως θα πρέπει να στρίβουνε άμεσα και τσακ.. κοτσάρανε δύο φανάρια στη μέση του πουθενά! Παλιά μου τέχνη.. το ίδιο συμβαίνει και από το άλλο ρεύμα όπου σταματάνε στη δεξιά λωρίδα και περιμένουνε ν'ανάψει πράσινο για να διασχίσουνε και τις γραμμές του τραμ... Είναι απορίας άξιο πώς δεν έχει σκοτωθεί ακόμα κανένας εκεί αν σκεφτούμε και την ηλικία όσων επισκέπτονται τα village.
Αλλά μιλάμε για τον Κ.Ο.Κ. όμως... και τα κινητά...
Τι να πούμε για τα τσιγάρα; Τσιγάρα στο χέρι και το χέρι έξω από το παράθυρο... και πόσες φορές να τους έχει πέσει το τσιγάρο στο κάθισμα με κίνδυνο να σκοτωθούνε και οι ίδιοι στην προσπάθεια να το πιάσουν πριν καεί ο κώλος τους και το κάθισμα... κι αυτό το έχουμε δει...
Τι να λέμε λοιπόν τώρα... Είναι δυνατόν να δικαιολογήσει κανένας το χάος των δρόμων στην μη πιστή εφαρμογή του Κ.Ο.Κ.; ή μήπως το μόνο μας πρόβλημα είναι αν είμστε κατοχυρωμένοι;
Δλδ, αν κατάλαβα καλά εμείς είμαστε τέλειοι! Δεν έχει κάνει κανείς μας παρανομία!!!!
Καλά ντε! Από δω και πέρα δεν θα οδηγώ τη μηχανή μιλόντας στο κινητό (γιατί έχω δει ακόμα και μήνυμα να γράφει οδηγός μηχανής πηγαίνοντας με 70!)
Το θέμα είναι πως κανείς δεν σέβεται τίποτα!!!!
Ας αρχίσουμε όμως από τον εαυτό μας!!!!
Γμτ! Πάλι πράσινο! Τίποτα δεν προλαβαίνω να γράψω με αυτά τα παλιοφανάρια!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
Δλδ, αν κατάλαβα καλά εμείς είμαστε τέλειοι! Δεν έχει κάνει κανείς μας παρανομία!!!!
.....
Φυσικά.... ο ΚΟΚ ο ίδιος είμαστε όταν κυκλοφορούμε....
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Φυσικά.... ο ΚΟΚ ο ίδιος είμαστε όταν κυκλοφορούμε....
Ναι, ναι!!!!
Κ.Ο.Κ.
(Κάνε Ό,τι Καταλαβαίνεις)!!!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Gandalf
Έχεις απόλυτο δίκιο σ αυτό…
Αλλά, μήπως , τα τόσα αρνητικά γύρω μας , καμία φορά δικαιολογούν ηθικά τις οποίες παράνομες πράξεις μας ???
Το νόμιμο είναι και ηθικό ??? (και ανάποδα…)
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
Έχεις απόλυτο δίκιο σ αυτό…
Αλλά, μήπως , τα τόσα αρνητικά γύρω μας , καμία φορά δικαιολογούν ηθικά τις οποίες παράνομες πράξεις μας ???
Αρχίσαμε και μαθήματα ηθικής τώρα! Δεν μας φτάνουν τα Γαλλικά και το πιάνο!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Το παράνομο είναι πάντα παράνομο! Όποιος κι αν το κάνει, για όποιο λόγο κι αν το κάνει!!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
....
σαν την μοιχεία ένα πράγμα..... :lol:
σαν την μοιχεία ένα πράγμα..... :lol:
εεεεεεεεεεεετσι....
:lol:
Gandalf dr685sm
18/11/2008, 15:48
Ώρες ώρες νομίζω οτι μιλάμε τσάμπα εδώ...
Ο ΚΟΚ είναι κάτι άλλο.. οι κακοτεχνίες κάτι άλλο .. και τα δύο μπορεί κάποιος να τα προσβάλει έυκολα μέσω δρόμων του συστήματος.
Η επιλεκτική ερμηνεία νόμων είναι κάτι το πολύ επικίνδυνο όμως.
Το να επιλέξω οτι για μένα είναι ασφαλές το να περάσω φανάρι/ΣΤΟΠ κοκ επειδή ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΩ ώς ΜΜΜ (Μέσος Μαλάκας Μοτοσυκλετιστής) είναι
1) Παράνομο με το γράμμα του νόμου (δεν εξετάζω το δίκαιο ή το άδικο)
2) Επικίνδυνο (διαφωνεί κανεις; )
3) Επιπόλαιο (οι λόγοι που το κάνουμε συνήθως είναι για να κερδίσουμε απόσταση και χρόνο)
Η παραπάνω ακριβώς επιλεκτική χρήση και ερμηνεία του κώδικα είναι που μας έχει φέρει και στην πρώτη θέση ατυχημάτων στην Ε.Ε. Γιατί ακόμα και αν δεχτούμε οτι σε ενα αεροδιάδρομο με κόκκινο φανάρι δεν υπάρχει κίνδυνος.. το ιδιο θα σκεφτεί και ενας Ι.Χ. που δεν έχει ιδέα πως κινείται και πως φρενάρει μια μηχανή και σας δεί να έρχεστε φαινομενικά απο πολύ μακριά... αλλά αυτός περάσει έτσι και αλλιώς..
Συνεχίστε λοιπόν να παραβιάζετε κοκκινα , στόπ, κτλ... επιλογή σας έιναι... αλλά μην μου λέτε οτι πράξατε σωστά κατά την κρίση σας... γιατί η κρίση του άλλου που θα σας δεί να το κάνετε αν είναι αστυνομικός θα σας βάλει να πληρώσετε πρόστιμο...Δικαίως κατά τον νόμο.
Συνεχίστε πάντως... έχει πλάκα το θέμα καθώς μου θυμίζει τους Νεο-Έλληνες και το πως ερμηνέυουν κατά το συμφέρον τους πάρα πολλά πράγματα.
Πως η Βιστωνίδα ας πούμε είναι Λίμνη και οχι Λιμνοθάλασσα και άλλα τέτοια ωραία. Γιατί ο νόμος έιναι για όλους αλλά οχι για εμάς.
Περαστικά μας
Gandalf
Ο ΚΟΚ είναι κάτι άλλο.. οι κακοτεχνίες κάτι άλλο .. και τα δύο μπορεί κάποιος να τα προσβάλει έυκολα μέσω δρόμων του συστήματος.
Το να επιλέξω οτι για μένα είναι ασφαλές το να περάσω φανάρι/ΣΤΟΠ κοκ επειδή ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΩ ώς ΜΜΜ (Μέσος Μαλάκας Μοτοσυκλετιστής) είναι
3) Επιπόλαιο (οι λόγοι που το κάνουμε συνήθως είναι για να κερδίσουμε απόσταση και χρόνο)
Η παραπάνω ακριβώς επιλεκτική χρήση και ερμηνεία του κώδικα είναι που μας έχει φέρει και στην πρώτη θέση ατυχημάτων στην Ε.Ε. Γιατί ακόμα και αν δεχτούμε οτι σε ενα αεροδιάδρομο με κόκκινο φανάρι δεν υπάρχει κίνδυνος.. το ιδιο θα σκεφτεί και ενας Ι.Χ. που δεν έχει ιδέα πως κινείται και πως φρενάρει μια μηχανή και σας δεί να έρχεστε φαινομενικά απο πολύ μακριά... αλλά αυτός περάσει έτσι και αλλιώς..
Συνεχίστε λοιπόν να παραβιάζετε κοκκινα , στόπ, κτλ... επιλογή σας έιναι... αλλά μην μου λέτε οτι πράξατε σωστά κατά την κρίση σας... γιατί η κρίση του άλλου που θα σας δεί να το κάνετε αν είναι αστυνομικός θα σας βάλει να πληρώσετε πρόστιμο...Δικαίως κατά τον νόμο.
Συνεχίστε πάντως... έχει πλάκα το θέμα καθώς μου θυμίζει τους Νεο-Έλληνες και το πως ερμηνέυουν κατά το συμφέρον τους πάρα πολλά πράγματα.
Πως η Βιστωνίδα ας πούμε είναι Λίμνη και οχι Λιμνοθάλασσα και άλλα τέτοια ωραία. Γιατί ο νόμος έιναι για όλους αλλά οχι για εμάς.
Περαστικά μας
Gandalf
Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν..
Gandalf dr685sm
18/11/2008, 15:56
Θάνο...
το ίδιο μπορώ να πω και εγώ για την δική σου άποψη..
Δεν μου λέει κάτι το σχόλιο σου.
Gandalf
.....
Περαστικά μας
Gandalf
Ρε συ μάγε.... είναι 2 φανάρια στην σειρά λιγο πριν τους Αγ. Αναργύρους, μπροστά στο στρατόπεδο.... και πολλές φορές είναι κόκκινα, με μόνο διαβάσεις πεζών, χωρίς κάθετους δρόμους γιατί τους κλείσανε τα έργα του ΟΣΕ.
Πολλά αυτοκίνητα δεν σταματάνε ποτέ..... και πολλά μηχανάκια έχουν βρεθεί από στάση στον αέρα για 20-30 μέτρα αφού δεν τους είδε ο πισω κουτάκιας..... αν το περάσεις λοιπόν σε τι και σε ποιον είσαι επικίνδυνος;
Gandalf dr685sm
18/11/2008, 16:00
sniper... καταρχάς στα οργανωτικά...:D Μήπως είναι καλύτερα να πάει στις διαμάχες;... μια γνώμη είναι αυτή.
Όσον αφορά τα φανάρια που λες , τα γνωρίζω πολύ καλά... ξέρεις γιατί τα έχουν εκεί; Για την ΠΙΘΑΝΗ περίπτωση να βγεί όχημα απο το Στρατόπεδο. (παλιά έβγαινε) Αλλά και για πεζούς όπως είπες.
Επικίνδυνο εκεί λοιπον δεν είναι το φανάρι , αλλά ο παπάρας που πάει να το περάσει αέρα και χτυπάει όποιον χτυπάει... γιατί επέλεξε να πεί οτι δεν κινδυνεύει κανείς...
Επειδή είναι παπάρας λοιπόν αυτός , θα πρέπει να γίνω και εγώ;
Gandalf
gdevelek
18/11/2008, 16:01
πολλά είναι τα φανάρια που μπορούν έτσι να παραβιαστούν χωρίς κίνδυνο
ΩΣΤΟΣΟ αργά ή γρήγορα αυτό γίνεται συνήθεια, αποκτά ο άλλος μια αυτοπεποίθηση ότι είναι σε θέση να κρίνει αυτός πότε θα περάσει, κι έρχεται η στιγμή που θα επιχειρήσει να περάσει φανάρι που ΔΕΝ θα είναι ακίνδυνο
ΜΙΑ φορά χρειάζεται να συμβεί η στραβή, όχι πολλές
....
Επικίνδυνο εκεί λοιπον δεν είναι το φανάρι , αλλά ο παπάρας που πάει να το περάσει αέρα και χτυπάει όποιον χτυπάει... γιατί επέλεξε να πεί οτι δεν κινδυνεύει κανείς...
Επειδή είναι παπάρας λοιπόν αυτός , θα πρέπει να γίνω και εγώ;
Gandalf
παπάρας δεν θα είσαι αλλά μαλάκας και νεκρός ή ανάπηρος
Εδιτ : το μαλάκας καταλαβαίνεις πως το γράφω....
Στο συγκεκριμένο σημείο αν δεν κάνω λάθος, υπάρχει τόξο για να στρίψεις και να μπεις στο στρατόπεδο όπου όταν και αν κάποια στιγμή στην αιωνιότητα έρθει κάποιο όχημα και θελήσει να στρίψει, θα πρέπει να σταματήσει και να κλείσει την αριστερή λωρίδα γιατί κοτά μία διαβολική σύμπτωση πάλι δεν έχει βοηθητική λωρίδα και κατά μία πιο γελοία σύμπτωση, η δεξιά λωρίδα που είναι πλέον η μόνη ελέυθερη για να περνάνε τα αυτοκίνητα που έρχονται από πίσω, είναι λεωφορειόδρομος!
Και μάγε.. το παραπάνω σχόλιο προσπάθησα πολύ να το αποφύγω αν και σε κάθε σου μήνυμα με ή μας χαρακτηρίζεις αστείους... Δεν το σχολιάζω περισσότερο, κάνε την αυτοκριτική σου.
πολλά είναι τα φανάρια που μπορούν έτσι να παραβιαστούν χωρίς κίνδυνο
ΩΣΤΟΣΟ αργά ή γρήγορα αυτό γίνεται συνήθεια, αποκτά ο άλλος μια αυτοπεποίθηση ότι είναι σε θέση να κρίνει αυτός πότε θα περάσει, κι έρχεται η στιγμή που θα επιχειρήσει να περάσει φανάρι που ΔΕΝ θα είναι ακίνδυνο
ΜΙΑ φορά χρειάζεται να συμβεί η στραβή, όχι πολλές
Δεν προτείνουμε τίποτα τέτοιο.. μόνο για τα κακώς κείμενα συζητάμε, εγώ τουλάχιστον.. και ούτε γίνεται μονίμως να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας μήπως και κάποιοι παρασυρθούν και πάρουν τον κακό το δρόμο. Οδηγοί με τέτοιες τάσεις δεν περιμένουν εμάς για να κάνουν τη μαλακία τους!
Δεν προτείνουμε τίποτα τέτοιο.. μόνο για τα κακώς κείμενα συζητάμε, εγώ τουλάχιστον.. και ούτε γίνεται μονίμως να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας μήπως και κάποιοι παρασυρθούν και πάρουν τον κακό το δρόμο. Οδηγοί με τέτοιες τάσεις δεν περιμένουν εμάς για να κάνουν τη μαλακία τους!
+954
+654 :lol:
Gandalf dr685sm
18/11/2008, 16:17
Θάνο..
δεν κρίνω ποτέ επι προσωπικού και δή απο το web... κρίνω απόψεις ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ... παλιότερα μέλη το γνωρίζουν αυτό. Κατά καιρούς έχω πεί πολλά αστεία και εγώ και έχω δεχτεί κριτική. Ποτέ δεν το εχω λάβει επι προσωπικού.
Sniper..
Αυτο που λές μπορεί να γίνει και σε ανύποπτο χρόνο σε όποιο φανάρι... έχουμε κατα καιρούς πει εδώ οτι στα φανάρια προσπαθούμε όσο είναι δυνατόν αν είναι άδειος ο δρόμος να μην είμαστε στην μέση γιατί εδώ είναι Ελλάδα. Η κίνηση όμως που προκαλεί το ατύχημα είναι που σχολιάζουμε και καταδικάζουμε... γιατί αν δεν υπήρχε αυτό το σκεπτικό κανείς δεν θα ήταν ούτε ανάπηρος , ούτε νεκρός , ούτε παπάρας , ούτε μαλάκας. Συμφωνείς;
agelosmarinis
18/11/2008, 16:18
Να 'σαι καλά βρε Maira που ελάφρυνες λίγο το κλίμα της συζήτησης γιατί άρχισε να με επηρεάζει αυτό το Καφκικό κλίμα τελευταίως...
Και για μία ακόμη φορά θα προσπαθήσω να εξηγηθώ - όχι να απολογηθώ κύριε πρόεδρε - και να βάλω μία τάξη σε ότι με αφορά:
1. Δεν υποστηρίζω ότι είναι καλό να κάνουμε ότι μας κατέβει.
2. Δεν πιστεύω ότι ο κοκ είναι τσιφλίκι μου.
3. Δεν είμαι ο Rossi (που να κουμαντάρεις τόσο μαλλί, άλλωστε).
4. Δεν είμαι υπέρτατος...
5. Θα ήθελα ειλικρινά να μην ξαναπαρανομήσω, αλλά για τους λόγους που έχουμε πια εξαντλήσει δεν πιστεύω ότι αυτό είναι δυνατό.
6. Όταν οδηγώ φοράω κράνος (Arrai όχι Sure από Praktiker) και γάντια και μπουφάν και μπότες και παντελόνι, αλλά όχι επειδή θα φάω κλήση (πιστεύω ότι είναι ανήθικο να σου κόβουν κλήση για κράνος και αν θέλετε το συζητάμε), αλλά διότι πιστεύω στην ασφάλεια.
7. ΔΕΝ ΟΔΗΓΩ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ!!! Και αρκετά με το ρημάδι το κόκκινο στην "Αριζόνα"!
8. Επίσης, είμαι από τους ελάχιστους μάλλον που δεν παρκάρω σε διαβάσεις, πεζοδρόμια και άλλα τέτοια, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα περπατήσω με μπότες και ολόκληρη εξάρτηση για αρκετή απόσταση, ή θα διακινδυνεύσω να ξεπαρκάρει κάποιος άσχετος πάνω στη μηχανή και να με κάνει συνέταιρο του Σαρακάκη. (Παρακαλώ μην μου αρχίσετε ειρωνίες τύπου είσαι Θεός και τέτοια γιατί δεν σας δουλεύω).
9. Θα εξακολουθήσω να χρησιμοποιώ την κρίση μου και να παρανομώ σε ορισμένες περιπτώσεις που θεωρώ (ναι θεωρώ!) ασφαλές να το κάνω!
10. Όταν τρώω κλήσεις τις πληρώνω και δεν γκρινιάζω γιατί έγραψαν εμένα, απλά αναρωτιέμαι αν δεν είχαν κάτι πιο χρήσιμο να κάνουν.
Και κλείνω με ένα quiz: Τι είναι πιο επικίνδυνο?
α) Να περάσουμε ένα έρημο κόκκινο στην έρημο της Αριζόνα με ορατότητα μέχρι την Κίνα και συνδεδεμένοι με NASA.
β) Να περνάμε ανάμεσα από αυτοκίνητα μισοσταματημένα με μισοκοιμισμένους οδηγούς.
γ) Να κινούμαστε δεξιά από ταξί, οπουδήποτε, ακόμη και αν το ταξί κινείται στην αριστερή λωρίδα δρόμου ταχείας κυκλοφορίας.
Α, το παραπάνω quiz αναφέρεται σε ανθρώπινα όντα (όχι ημίθεους) που οδηγούν μοτοσυκλέτα όχι σε πίστες, αεροδρόμια, αλάνες και άλλα εξωτικά, αλλά στην καθημερινή τους ζωή...
Gandalf dr685sm
18/11/2008, 16:22
agelosmarinis...
Επικίνδυνο είναι γιατί δεν τηρούνται κάποια πράγματα στην Ελληνική πραγματικότητα.. και αυτό αν θες είναι το ελαφρυντικό... αλλά συγχρόνως είναι και δικαιολογία πολλών για να κάνουν οτι θέλουν.
Ό ΚΟΚ απευθύνεται στον μέσο όρο οδηγών παντός οχήματος για να υπάρχει ενας γενικός κανονισμός κυκλοφορίας. Για να μην κάνει ο καθείς του κεφαλιού του.
Αν το τηρούσαμε όπως κάνουν έξω;.. θα είχαμε τέτοιες συζητήσεις τώρα;
Gandalf
....
Sniper..
Αυτο που λές μπορεί να γίνει και σε ανύποπτο χρόνο σε όποιο φανάρι... έχουμε κατα καιρούς πει εδώ οτι στα φανάρια προσπαθούμε όσο είναι δυνατόν αν είναι άδειος ο δρόμος να μην είμαστε στην μέση γιατί εδώ είναι Ελλάδα. Η κίνηση όμως που προκαλεί το ατύχημα είναι που σχολιάζουμε και καταδικάζουμε... γιατί αν δεν υπήρχε αυτό το σκεπτικό κανείς δεν θα ήταν ούτε ανάπηρος , ούτε νεκρός , ούτε παπάρας , ούτε μαλάκας. Συμφωνείς;
Τωρα περνάς εμένα για μαλάκα και με εκνευρίζεις...... Εσύ λοιπόν δεν περνάς ποτέ κόκκινα ΟΚ.
Δεν κάνεις και ποτέ διηθήσεις, πας μέχρι 50χαω μέσα στην Αθήνα κλπ κλπ..... και μην μου πεις καμία πίπα περί αντίληψης του χώρου. Και τα 2 παραπάνω κατά τον ΚΟΚ παραπτώματα το ίδιο επικίνδυνα είναι. Και μην αρχίσεις να μου αναλύεις τον βαθμό επικινδυνότητας του ενός και του άλλου.
Τωρα αυτο ειναι στραβό ή ανάποδο ?:confused:
τελευταία το μόνο που βλέπω (ευτυχώς θα έλεγα) στα στραβά (εκτός απο το περιστατικό της noela) ειναι θέματα
όπως
γαμωτο βράχηκα :sick:
3σελίδες με προεκτάσεις ως προς το λόγο ύπαρξης του ΥΠΕΧΩΔΕ
κορνάρισε ο μ@λάκας και τρόμαξα:eyepop:
5 σελίδες με επέκταση θέματος για το κορνάρισμα την νύχτα και το πως σπάμε το τζάμι της πόρτας
έστριψε στο απέναντι τετράγωνο η ξανθιά και πήγα να πέσω:rolleyes:
2σελίδες και επέκταση με θέμα η πίπα της ξανθιάς και ο ρατσισμός των ελλήνων
χτύπησε ξαφνικά το κινητό του διπλα στο φανάρι :eek: πήγα να μείνω !!
6 σελίδες και επέκταση σε πολιτικές πρακτικές και αναλύσεις για την λειτουργία του ΕΣΥ
γλίστρησε η μπότα απο το μαρσπιέ :( γμτ
14 σελίδες και 4 ban
ανάλυση για την θεολογική πλευρά της ατυχίας και η λιακοπούλια οπτική της
καλά πάμε:a24:
Τι καλά δλδ,
ΓΑΜΆΤΑ
ΓΟΥΣΤΑΡΩΩΩΩ
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Gandalf dr685sm
18/11/2008, 16:30
sniper.. γιατί εκνευρίζεσαι;.. δεν επιτρέπεται να έχω άλλη γνώμη και μάλιστα να την στηρίζω με επιχειρήματα;
Και είπα και πιο πάνω.. ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΚ.. εσκεμμένα ή ακκούσια. Το θέμα είναι να μην ψάχνουμε δικαιολογίες μετά.
Gandalf
ρε πάτε καλά:confused:
συζητάτε για το αν συμβαίνει αυτό:confused:
.. ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΚ..
Gandalf
χαλαρώστε
ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΌΜΙΜΟΙ :lol: :rotflmao: :rotflmao:
άλλωστε μηχανές καβαλάμε!
δεν γίνεται να είμαστε παράνομοι!!:rotflmao: :rotflmao: :D
agelosmarinis
18/11/2008, 16:37
Μάγε:
Είμαι μαζί σου, δεν ψάχνω δικαιολογίες και εύχομαι πραγματικά να μπορούσα να οδηγήσω όπως στο εξωτερικό (Βόρεια όχι Νότια - αν έχεις οδηγήσει σε καμμια Αίγυπτο καταλαβαίνεις τι εννοώ), αλλά μέχρι να αλλάξουν αυτά που έχουμε ήδη εξαντλήσει, επίτρεψε μου να κάνω καμμια ψιλοπαρανομία που τις περισσότερες φορές μάλλον καλό παρά κακό κάνει (δεν θέλουμε να φανταστούμε την κίνηση στην πόλη με μηχανές convoy, θέλουμε?).
Τωρα περνάς εμένα για μαλάκα και με εκνευρίζεις...... Εσύ λοιπόν δεν περνάς ποτέ κόκκινα ΟΚ.
Δεν κάνεις και ποτέ διηθήσεις, πας μέχρι 50χαω μέσα στην Αθήνα κλπ κλπ..... και μην μου πεις καμία πίπα περί αντίληψης του χώρου. Και τα 2 παραπάνω κατά τον ΚΟΚ παραπτώματα το ίδιο επικίνδυνα είναι. Και μην αρχίσεις να μου αναλύεις τον βαθμό επικινδυνότητας του ενός και του άλλου.
Τέτοια επιχειρήματα δε καταλαβαίνω σε τι αποσκοπούν. To ότι είμαι παράνομος δε μου αφαιρεί το δικαίωμα να αναφέρομαι στον νόμο.
sniper.. γιατί εκνευρίζεσαι;.. δεν επιτρέπεται να έχω άλλη γνώμη και μάλιστα να την στηρίζω με επιχειρήματα;
Και είπα και πιο πάνω.. ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΚ.. εσκεμμένα ή ακκούσια. Το θέμα είναι να μην ψάχνουμε δικαιολογίες μετά.
Gandalf
Και τα μαθήματα ελληνικών στο πρόγραμμα είναι... Λοιπόν για τα επί προσωπικού και συναφή που είπες παραπάνω εξηγώ ότι το επίθετο πάει στο υποκείμενο και όχι στο αντικείμενο, εκτός και αν οι απόψεις φυτρώνουν μόνες τους και δεν τις λέει κάποιος.
Στα σχετικά με το quote.. άλλο δικαιολογούμαι και άλλα εξηγούμαι. Γιατί να δικαιολογηθώ και σε ποιον; Στο κοινό του moto που θα μου απευθύνει κάποια ετυμηγορία; Πέρασα κι εγώ το κόκκινο και εξηγώ τους λόγους μέσα στο πνεύμα της κουβέντας. Έχεις κολλήσει στο ότι δεν ήμασταν δικαιολογημένοι, κατοχυρωμένοι, νόμιμοι και ότι θα έπρεπε να το φάμε και το πρόστιμο.. ωραία λοιπόν οκ δεν ήμασταν! Να προχωρήσουμε παρακάτω;
Gandalf dr685sm
18/11/2008, 16:45
agelosmarinis... σε ότι είπες δεν έχω να προσθέσω ή να συμπληρώσω τίποτα.. είναι μια εξορισμού κατάσταση που αποδεχομαι πλήρως.
Θάνος..
Οι απόψεις είναι εκφράσεις της στιγμής και αλλάζουν κάθε φορά υπό διαφορετικές συνθήκες. Σε καμία περίπτωση δεν είναι αρχές που εκφράζουν το πρόσωπο του συνομιλητή. Σε απλά Ελληνικά ... αν πω εγώ μια βλακεία...όποια και αν είναι αυτή... σημαίνει οτι είμαι και ηλίθιος;
Η εξήγηση είναι ενα είδος δικαιολογίας όταν κάποιοι διαφωνούν με τα λεγόμενα σου στον τομέα της λογικής των επιχειρημάτων. Δεν είναι ερμηνεία όπως προκαθορίζεται απο την ετυμηγορία της λέξης, αλλά απο την σημασία της στην συγκεκριμένη εκφραστική περίπτωση.
και... δεν υπάρχει παρακάτω... το μόνο που είπα και ξεκίνησε το συνονθύλευμα των μηνυμάτων εώς εδώ είναι οτι σύμφωνα με το γράμμα του νόμου (το ανέφερα πολλές φορές) είμαστε παράνομοι και απλά αναλαμβάνουμε τις όποιες υποχρεώσεις-ευθύνες προκύπτουν χωρίς να γκρινιάζουμε/εξηγούμε/δικαιολογούμε. Συγκεκριμένα και ειδικά στην παραβίαση κόκκινου που γνωρίζουμε όλοι τι μπορεί να προκαλέσει.
Ευχαριστώ για την διαφωνία και για το μάθημα Ελληνικών...
Gandalf
liakaros
18/11/2008, 17:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
Τωρα αυτο ειναι στραβό ή ανάποδο ?:confused:
τελευταία το μόνο που βλέπω (ευτυχώς θα έλεγα) στα στραβά (εκτός απο το περιστατικό της noela) ειναι θέματα
όπως
γαμωτο βράχηκα :sick:
3σελίδες με προεκτάσεις ως προς το λόγο ύπαρξης του ΥΠΕΧΩΔΕ
κορνάρισε ο μ@λάκας και τρόμαξα:eyepop:
5 σελίδες με επέκταση θέματος για το κορνάρισμα την νύχτα και το πως σπάμε το τζάμι της πόρτας
έστριψε στο απέναντι τετράγωνο η ξανθιά και πήγα να πέσω:rolleyes:
2σελίδες και επέκταση με θέμα η πίπα της ξανθιάς και ο ρατσισμός των ελλήνων
χτύπησε ξαφνικά το κινητό του διπλα στο φανάρι :eek: πήγα να μείνω !!
6 σελίδες και επέκταση σε πολιτικές πρακτικές και αναλύσεις για την λειτουργία του ΕΣΥ
γλίστρησε η μπότα απο το μαρσπιέ :( γμτ
14 σελίδες και 4 ban
ανάλυση για την θεολογική πλευρά της ατυχίας και η λιακοπούλια οπτική της
καλά πάμε:a24:
Τι καλά δλδ,
ΓΑΜΆΤΑ
ΓΟΥΣΤΑΡΩΩΩΩ
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Εδω με ενα τσουρεκι δεν ειδες τι εγινε??
Παραλιγο ο βαβαρος να βγει βαρωνος της κοκας
τι να πεις...τι να πεις...
:rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
ρε πάτε καλά:confused:
συζητάτε για το αν συμβαίνει αυτό:confused:
χαλαρώστε
ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΌΜΙΜΟΙ :lol: :rotflmao: :rotflmao:
άλλωστε μηχανές καβαλάμε!
δεν γίνεται να είμαστε παράνομοι!!:rotflmao: :rotflmao: :D
Μη λες τέτοια!
Θα σου κάνω σύσταση!!!!