PDA

View Full Version : Ρεκτιφιε

the who
05/11/2008, 20:06
Εχουμε και λεμε.Το srx εχει διαλυθει εντελως με σκοπο το ολοκληρωτικο του συμμαζεμα.Βαψιμο σκελετου,ζαντες ,αντικατασταση σε οτι ειναι φθαρμενο κλπ.Επειδη το κοστος ειναι μεγαλο εχω ξεκινησει μονος μου.Αν βοηθησει και φιλος συμφορουμιτης (οπως προσφερθηκε) σε καμμια βδομαδα παμε για ρεκτιφιε.
Ψαχνω λοιπον για αξιοπιστο ρεκτιφιε μιας και θα ανοιξει αρκετα ο κυλινδρος(680cc μαλλον).Ξερετε καποιον?Αν δεν θελετε να κανετε διαφημιση στειλτε πμ.
Ερωτηση δευτερη.Με τις κεραμικες επιστρωσεις τι παιζει?Βοηθανε στην απαγωγη θερμοτητας?(μεγαλος κυλινδρος μου καιει ποδια ουγκ).
Τα φωτα σας παρακαλω
:beer:

csofos
05/11/2008, 20:36
Για ρεκτιφιέ ρίξε μια ματιά εδώ. Φίλοι μου που πήγαν παλαιότερα, είναι πολύ ευχαριστημένοι. Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω. Άντε φτιάξτο και ρίξε φώτος να δούμε και εμείς.

http://www.edit....com.gr/

the who
05/11/2008, 20:58
Αυτον τον ξερω αλλα εχω ακουσει πολλα καλα και κακα κι ετσι τον εχω stand by.
Ευχαριστω παντως.Φωτο μονο οταν τελειωσει.Προτιμω να κανω καμμια δουλεια απ το να τραβαω φωτο.:beer:

stefanos
05/11/2008, 21:34
Για 680 δεν το βλέπω να γίνεται ρεκτιφιέ μάλλον χιτώνιο χρειάζεσαι.
Οπότε δεν είναι και τόσο κρίσιμη η εργασία όσο ένα ρεκτιφιέ για να την ψάξεις και τόσο πολύ.

the who
05/11/2008, 22:00
Αλλαζεις χιτωνιο?Υπαρχει ετοιμο?Θα μεινει στη θεση του η θα ανεβει με τη θερμοκρασια?
You ask too much stranger:rotflmao: :beer:
Για πες

dkirkos
06/11/2008, 09:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx400
Αλλαζεις χιτωνιο?Υπαρχει ετοιμο?Θα μεινει στη θεση του η θα ανεβει με τη θερμοκρασια?
You ask too much stranger:rotflmao: :beer:
Για πες

ναι, αλλαζεις χιτωνιο, ανοιγεις το καρτερ για να χωρεσει το χιτωνιο, και κανεις μια πατεντουλα ωστε το λαδι να ανεβαινει εξωτερικα απο τον κυλινδρο στο κεφαλαρι.. κατα τα αλλα, κανενα προβλημα!:beer:

147392

PortisHead
06/11/2008, 09:21
Δυστυχως για τον edit... εχω ακουσει για γω ασχημα....δεν ειναι αυτος που ηταν κάποτε.
Ειναι αλλα μαστορια τωρα μεσα για τα οποια εχω ακουσει διαφορα παραπονα (κυριως για αυτοκίνητα βέβαια).
:rolleyes:

motaba
07/11/2008, 09:05
Εχουμε και λεμε.Το srx εχει διαλυθει εντελως με σκοπο το ολοκληρωτικο του συμμαζεμα.Βαψιμο σκελετου,ζαντες ,αντικατασταση σε οτι ειναι φθαρμενο κλπ.Επειδη το κοστος ειναι μεγαλο εχω ξεκινησει μονος μου.Αν βοηθησει και φιλος συμφορουμιτης (οπως προσφερθηκε) σε καμμια βδομαδα παμε για ρεκτιφιε.
Ψαχνω λοιπον για αξιοπιστο ρεκτιφιε μιας και θα ανοιξει αρκετα ο κυλινδρος(680cc μαλλον).Ξερετε καποιον?Αν δεν θελετε να κανετε διαφημιση στειλτε πμ.
Ερωτηση δευτερη.Με τις κεραμικες επιστρωσεις τι παιζει?Βοηθανε στην απαγωγη θερμοτητας?(μεγαλος κυλινδρος μου καιει ποδια ουγκ).
Τα φωτα σας παρακαλω

Hello!!! :cool:

Για ότι αφορά τον σκελετό, και επειδή βρίσκομαι στη ίδια κατάσταση αποφάσισα τελικά την λύση της υαλοβολής και ηλεκτροστατικής βαφής..

Έχω ψάξει αρκετά και μάλλον έχω καταλήξει σε ποιούς θα το πάω. (120 euro υαλοβολή και άλλα 120~160 ηλεκτροστατική)

Αν δεν το βάψεις με πιστόλι στείλε πμ να σου πώ...

:winka:

georgis4
07/11/2008, 09:52
Τα φωτα σας παρακαλω
Κυβικα για ποιο λογο να ανεβασεις??
Η κεραμικη επιστρωση (που δεν ξερω αν υπαρχει ατομο στην ελλαδα που το κανει) δεν εχει να κανει με την απαγωγη θερμοτητας αλλα με την αξιοπιστια του μοτερ..(ο κυλινδρος δυσκολα κανει σημαδια/γρατζουνιες).

stefanos
07/11/2008, 10:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από georgis4
Κυβικα για ποιο λογο να ανεβασεις??
Η κεραμικη επιστρωση (που δεν ξερω αν υπαρχει ατομο στην ελλαδα που το κανει) δεν εχει να κανει με την απαγωγη θερμοτητας αλλα με την αξιοπιστια του μοτερ..(ο κυλινδρος δυσκολα κανει σημαδια/γρατζουνιες).

Εχει να κάνει με την μή απαγωγή θερμότητας και βελτιώνει (θεωρητικότατα) τον βαθμό απόδοσης του κινητήρα μειώνοντας (θεωρητικότατα) τις θερμικές απώλειες.

georgis4
07/11/2008, 10:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Εχει να κάνει με την μή απαγωγή θερμότητας και βελτιώνει (θεωρητικότατα) τον βαθμό απόδοσης του κινητήρα μειώνοντας (θεωρητικότατα) τις θερμικές απώλειες.
H επιστρωση γινετε για αντιτριβηκους σκοπους...(η YAMAHA αυτο λεει τουλαχιστον :smilea: )Να παιζει κατι με την θερμοτητα δεν εχω διαβασει πουθενα οποτε δεν μπορω να συμφωνισω αλλα ουτε και το αντιθετο...:cool:

dirtbird
07/11/2008, 10:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από georgis4
H επιστρωση γινετε για αντιτριβηκους σκοπους...(η YAMAHA αυτο λεει τουλαχιστον :smilea: )Να παιζει κατι με την θερμοτητα δεν εχω διαβασει πουθενα οποτε δεν μπορω να συμφωνισω αλλα ουτε και το αντιθετο...:cool:

Παίζει (για τους α-θεώρητους παραπάνω :winka: ) αφού δεν υπάρχουν κενά-θύλακες αέρα μεταξύ χιτωνίου-κυλίνδρου (όχι ορατά δια γυμνού οφθαλμού). Επίσης για τον ίδιο λόγο, δεν παίζουν και μικροπαραμορφώσεις του χιτωνίου.

Τέλος να υπενθυμίσω ότι συνήθως και το νέο (oversize) χιτώνιο θέλει ρεκτιφιέ δια να υποδεχθεί το νέο πιστόνι (χλωμό να τα βρείτε φούστα-μπλούζα από τον ίδιο κατασκευαστή).

Τσίου....

stefanos
07/11/2008, 11:02
Εγω αναφέρομαι σε κεραμική επίστρωση θαλάμου καύσεως, στον οποίο δεν υπάρχει κανένα κινούμενο μέρος.
Η επίστωση που λές εσύ είναι μάλλον κυλίνδρου nicasil και παρόμοιες που όμως εφαρμόζονται σε αλουμίνιο κύλινδρο υποκαθιστώντας το χαλύβδινο χιτώνιο με πολύ μεγάλύτερα πλεονεκτήματα απο την αντιτριβική τους ικανότητα, με κυριότερο την ελαχιστοποίηση των ανοχών πιστονιού κυλίνδρου που δίνει άλογα.

georgis4
07/11/2008, 11:19
Εγω αναφέρομαι σε κεραμική επίστρωση θαλάμου καύσεως, στον οποίο δεν υπάρχει κανένα κινούμενο μέρος.
Η επίστωση που λές εσύ είναι μάλλον κυλίνδρου nicasil και παρόμοιες που όμως εφαρμόζονται σε αλουμίνιο κύλινδρο υποκαθιστώντας το χαλύβδινο χιτώνιο με πολύ μεγάλύτερα πλεονεκτήματα απο την αντιτριβική τους ικανότητα, με κυριότερο την ελαχιστοποίηση των ανοχών πιστονιού κυλίνδρου που δίνει άλογα.
Για κεραμικη επιστρωση στον κυλινδρο (οχι nicasil) μιλαω....

dirtbird
07/11/2008, 11:30

Κοίτα.... μόλις είχα πλύνει τα χέρια μου και παρόλο που μύρισα τα νύχια μου,,, στάθηκε αδύνατο να το καταλάβω...:rolleyes: :rolleyes:

Ώστα λοιπόΙν εσύ μίλαγες για κεραμική επεξεργασία ΚΕΦΑΛΗΣ ενώ όλοι οι άλλοι για ηλεκτροχημική βαφή χιτωνίου...:eek: :eek:

stefanos
07/11/2008, 11:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Κοίτα.... μόλις είχα πλύνει τα χέρια μου και παρόλο που μύρισα τα νύχια μου,,, στάθηκε αδύνατο να το καταλάβω...:rolleyes: :rolleyes:

Ώστα λοιπόΙν εσύ μίλαγες για κεραμική επεξεργασία ΚΕΦΑΛΗΣ ενώ όλοι οι άλλοι για ηλεκτροχημική βαφή χιτωνίου...:eek: :eek:

Που να το καταλάβω οτι θέλετε να επιστρώσετε σε χαλύβδυνο χιτώνιο.
Και δεν έχω πλύνει και τα χέρια μου.
Πάντως επειδή μου φαίνεται κάπως να έχει το srx αλουμινένιο κύλινδρο ξεχνάμε την επίστρωση.

dirtbird
07/11/2008, 12:13
Πάντως επειδή μου φαίνεται κάπως να έχει το srx αλουμινένιο κύλινδρο ξεχνάμε την επίστρωση.

Κάτσε να το πάμε βήμα-βήμα....

Πιστεύεις το ίδιο και για το XR σου?:confused: :confused:

stefanos
07/11/2008, 12:15
Κάτσε να το πάμε βήμα-βήμα....

Πιστεύεις το ίδιο και για το XR σου?:confused: :confused:

Το xr μου εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει αλουμινένιο κύλινδρο.
Μου φαίνεται οτι το τελευταίο που είχε είναι το 89άρι.

dirtbird
07/11/2008, 20:02
Το xr μου εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει αλουμινένιο κύλινδρο.
Μου φαίνεται οτι το τελευταίο που είχε είναι το 89άρι.

Καλά το κατάλαβα....:( :o

Το XR σου ΠΑΝΤΑ είχε αλουμινένιο κύλινδρο.
Τα 600άρια μέχρι και το 89 είχαν nicasil χιτώνια......:winka:

stefanos
07/11/2008, 21:58
Ντάξ λοιπόν επειδή φαντάζομαι οτι και το srx έχει αλουμινένιο κύλινδρο με χαλύβδινο χιτώνιο ξεχνάμε την επίστρωση.

dirtbird
08/11/2008, 04:05
Ντάξ λοιπόν επειδή φαντάζομαι οτι και το srx έχει αλουμινένιο κύλινδρο με χαλύβδινο χιτώνιο ξεχνάμε την επίστρωση.

Kαι όμως δεν είναι έτσι.....:D :D

stefanos
08/11/2008, 09:35
Kαι όμως δεν είναι έτσι.....:D :D

Το ξέρω απο το 85 ώς το 87 το xr είχε σιδερένιο χιτώνιο, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.
Η μήπως προτείνεις να μπεί στο αλουμινένιο κύλινδρο ,αλουμινένιο χιτώνιο με χιτώνιο nicasil?:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Η οτι το nicasil δεν μπορεί να το λέμε χιτώνιο αλλά επίστρωση?
Η τελικά το srx εχει αλουμινένιο κύλινδρο χωρίς χιτώνιο αλλά επίστρωση nicasil?

dirtbird
08/11/2008, 10:02
Να δω τώρα πως θα την παλέψεις.....:bigcry: :bigcry:

http://www.poetonaptec.co.uk/aptec-liners.htm

stefanos
08/11/2008, 10:43
Να δω τώρα πως θα την παλέψεις.....:bigcry: :bigcry:

http://www.poetonaptec.co.uk/aptec-liners.htm

Επρεπε να το περιμένω.:rotflmao: :rotflmao:
Να κάνεις επίστρωση σε σιδερένιο χιτώνιο.
Θα ήθελα να ήμουνα απο μια μεριά όταν ανοίξουν το δέμα με τον κύλινδρο.
Αν έχεις λεφτά για πέταμα παίρνεις αλουμινένιο χιτώνιο με επίστρωση και παίρνεις και κανένα άλογο.

dirtbird
08/11/2008, 10:47
Μη σε δω να στέλνεις την 'διαιρετή' κεφαλή για μάζεμα......:winka: :rolleyes:

OldMan
08/11/2008, 10:57
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Κορίτσια...

Άμα 'νοχλάμε να μας το πείτε, 'νταξ' ??? :smokin:

dirtbird
08/11/2008, 11:02
Σύρμαααααα...

Πλακώσαν οι 'ώριμες'...:D :D

the who
08/11/2008, 13:28
1.Δεν ξερω τι κυλινδρο εχει το srx.Αλλα αν η κεραμικη επιστρωση ειναι το ιδιο με το nicasil τοτε ακυρον.Ειχα την εντυπωση οτι γινεται επιστρωση στον κυλινδρο για να μειωθουν οι τριβες(μονοκυλινδρο,αεροψυκτο και με μεγαλη συμπιεση) και να δουλευει ομαλοτερα το πιστονι σε ψηλες στροφες.
2.Τα καρτερ ειναι ηδη ανοιγμενα.
3.Για να αποφυγω περιπετειες και να εχω μεγαλυτερη διαρκεια ζωης στο μοτερ λεω τελικα να το κανω 620,με πιστονι JE(αν υπαρχει σαν νουμερο) και να κρατησω τη συμπιεση χαμηλα.Ετσι κι αλλιως με τα fcr η ροπη υπαρχει οποτε παμε για ενα ρεκτιφιε μονο.:beer: :beer: :beer:

YAMAHA_XTZ_660
08/12/2008, 20:14
φιλε έχω βρει ένα πολύ καλο ρεκτιφιέ στην δάφνη.Έχω φτιάξει χιτώνιο για XT 102mm και ο κολλητός μου ένα WR 200 χιτώνιο 74mm.οι τυπάδες είχανε κάνει αρκετά καλή δουλειά και έχουν καλές τιμές.Το ρεκτιφιέ ονομάζεται "ρεκτιφιέ μιχάλης"

reinmeister
09/12/2008, 09:25
παρε πιστονακι 620 je...ναι εχει...και πηγαινε το για ρεκτιφιε...δως τους το πιστονι και πες τους με ποση ανοχη να κανουν το ρεκτιφιε(γραφει το χαρτι του πιστονιου...(καλο θα ειναι οταν θα τους το πεις να εισαι σε αποσταση ασφαλειας)...

μετα πας στην παναγια την ελεουσα και ταζεις τα μελλοντικα σου παιδια...

ευχελαιο στο σπιτι και βυτιοφορο με αγιασμο για να πλυνεις το μηχανακι...

μετα πας ,παιρνεις τον ετοιμο κυλινδρο και μετρας...

αν εκανες σωστα ολα τα παραπανω μπορει να βγει σχεδον σωστο...

καλη τυχη, διοτι για θεμα τυχης προκειται οταν μιλαμε για ρεκτιφιε εν ελλαδι...

υ.γ. nicasil και cerasil ειναι διαφορετικου τυπου επιστρωσεις...εχει να κανει με προσθηκη καρβιδοπυριτιου στην δευτερη περιπτωση...(ακαδημαικα αυτο ε...μην ρωτησεις στο ρεκτιφιε γιατι θα κλαιμε μοτοσυκλετιστη που πηγε αδικα...)

the who
09/12/2008, 09:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
παρε πιστονακι 620 je...ναι εχει...και πηγαινε το για ρεκτιφιε...δως τους το πιστονι και πες τους με ποση ανοχη να κανουν το ρεκτιφιε(γραφει το χαρτι του πιστονιου...(καλο θα ειναι οταν θα τους το πεις να εισαι σε αποσταση ασφαλειας)...

μετα πας στην παναγια την ελεουσα και ταζεις τα μελλοντικα σου παιδια...

ευχελαιο στο σπιτι και βυτιοφορο με αγιασμο για να πλυνεις το μηχανακι...

μετα πας ,παιρνεις τον ετοιμο κυλινδρο και μετρας...

αν εκανες σωστα ολα τα παραπανω μπορει να βγει σχεδον σωστο...

καλη τυχη, διοτι για θεμα τυχης προκειται οταν μιλαμε για ρεκτιφιε εν ελλαδι...

υ.γ. nicasil και cerasil ειναι διαφορετικου τυπου επιστρωσεις...εχει να κανει με προσθηκη καρβιδοπυριτιου στην δευτερη περιπτωση...(ακαδημαικα αυτο ε...μην ρωτησεις στο ρεκτιφιε γιατι θα κλαιμε μοτοσυκλετιστη που πηγε αδικα...)

Αστα να πανε.Δινεις ενα σκασμο λεφτα για να κανεις το γουστο σου(λες και μας εχουν μεινει πολλα πια στα 45 μας,και λεφτα και γουστα εννοω:rotflmao: ) και κανεις το σταυρο σου ολα να πανε καλα.
Και τι ζηταμε,λιγη ροπη να κανουμε την πλακα μας.:wave2:

OldMan
09/12/2008, 15:53
παιρνεις τον ετοιμο κυλινδρο και μετρας...
Η μέτρηση θα είναι του τύπου " 'νταξ' μωρέ, καλό το κόβω με το μάτι..." ??? :winka:

byron
09/12/2008, 16:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Η μέτρηση θα είναι του τύπου " 'νταξ' μωρέ, καλό το κόβω με το μάτι..." ??? :winka:

Ουχί...
Ο rein χρησιμοποιεί την πανάρχαια μέθοδο του "χρόνου διαρροής"...:D
Γεμίζει τον κύλινδρο με malt 12 ετών (ή ρακί αν δεν γουστάρει τον πελάτη), και μετράει με κλεψύδρα σε πόσο χρόνο θα αδειάσει ο κύλινδρος. :winka:

the who
09/12/2008, 19:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Ουχί...
Ο rein χρησιμοποιεί την πανάρχαια μέθοδο του "χρόνου διαρροής"...:D
Γεμίζει τον κύλινδρο με malt 12 ετών (ή ρακί αν δεν γουστάρει τον πελάτη), και μετράει με κλεψύδρα σε πόσο χρόνο θα αδειάσει ο κύλινδρος. :winka:

Αν ειναι ετσι αυριο πρωι πρωι θα του παω τον κυλινδρο να τον μετρησει.Χικ.Ηπια και μια μπυρα,χαλια εγινα.:beer: :beer: :beer:

reinmeister
10/12/2008, 09:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan

θα ελεγα να πηγαινε σε φιλο με μικρομετρο κυκλου να του το μετρησει...:D

ακου malt 12ετιας...παλιοδευτεραντζα...:rotflmao: μονο armagnac πινω...:D

byron
10/12/2008, 09:41
θα ελεγα να πηγαινε σε φιλο

Για να γράφεις το παραπάνω, κάτι κακό πίνεις που σε χαλάει. :lol:

GiannisBlessed
11/12/2008, 01:47
παιδια το ρεκτιφιε "ο μηχαλης" ειναι και γ@μω...ειχα κανει ενα κυλινδρακι εκει.καλυτερα απο το εργοστασιο ειναι!!!πηγα με τον κυλινδρο,τον μετρησαν και με ειπαν τι πιστονι να φερω.σε μιση ωρα ολα οκ.πολυ καλα παιδια και μαστορια.:)

nassosxlvbros
12/12/2012, 22:46
Οι Μιχάληδες (http://fox3.gr/gr/index.php?part=epil_2&po==&kata_id=4334) είναι εγγύηση! ;)