Σύνδεση

View Full Version : Τεστ Διαρκειας Ducati 1098

PortisHead
12/11/2008, 13:02
Απο το γερμανικο site motorradonline

Μεχρι πρότεινος τα πηγαινε πολυ καλα στο τεστ διαρκειας εν συγκριση με την προκατοχο του 999.
Η 999 ηταν μεν μηχανικα αρκετα υγιής ειχε ομως τα μονιμα μικροπροβληματακια της στα ηλεκτρικα.

Σε δοκιμες στο Nürburgring παρουσιαστηκε ξαφνικα τραχή λειτουργια του μοτερ και ήχοι «αλεσματος» απο τα εσωψυχα του V2.
Για λογους ασφαλειας ακινητοποιήθηκε αμεσα και μεταφερθηκε με βανακι πισω στον αντιπροσωπο της Ducati .
Ευτυχως- γιατι εκει , μετα απο αφαιρεση των κυλινδροκεφαλων διαπιστωθηκε οτι το πιστονι του κατω κυλινδρου ειχε βαθιες ρωγμες και στο κεντρο του ενα κομματακι απειλουσε να αποκολληθει.
Για καλη μας τυχη δεν αποκολληθηκε τελικα και να πεσει στα ενδοτερα της μηχανης.
Ακομα λιγα δευτερολεπτα να δουλευε ο κινητηρας υπο πιεση θα κολλαγε το μοτερ.
Ετσι,ευτυχως,χρειαστηκε να αλλαχτει μονο το πιστονι.

Φημες λενε οτι και κατα την εξελιξη του συγκεκριμενου μοτερ ειχαν παρατηρηθει αναλογες ρωγμες στα πιστονια του.

Επισης ειναι γνωστη αυτη η ζημια και απο αγωνες ταχυτητας οπου δουλευει αυτος ο κινητηρας σε ψηλες στροφες.

Κατα την εκτιμηση του Motorrad οφειλετε η ζημια αυτη στον πολυ λεπτο πατο του πιστονιου ο οποιος δεν αντεχει την σκληρη καταπονηση.Ενα τετοιο δυνατο μοτερ ανεβασει πολυ υψηλη πιεση καυσης η οποια ταλαιπωρει σημαντικα το πιστονι.

Το ερωτημα ειναι αν αυτο στην πραξη θα συμβαινει συχνα.Βαση της επισημης γερμανικης αντιπροσωπειας της Ducati προκειται για μεμονομενη περιπτωση.
Πρεπει να εχουμε ομως υποψιν μας οτι δεν κυκλοφορουν και τοσα πολλα 1098 με ανω των 25.000 χλμ. στο κοντερ τους

Εν αναμονη λοιπον...αν θα αντεξει και το 2ο πιστονι τα επομενα 25.000 χλμ.

sniper
12/11/2008, 13:06
Δώσε αν θες το λινκ για να είμαστε σωστοί.

FestoNero
12/11/2008, 13:07
Χωρις να θελω να το παιξω ducati fanboy η γνωστης, μηπως αυτο ειναι μερικη συνεπεια του κακου στρωσιματος της μηχανης;
Γιατι απ'οτι καταλαβαινω, η μηχανη ειναι δημοσιογραφικη, οποτε ολα της τα χιλιομετρα ειναι "δημοσιογραφικα" και ολοι ξερουμε πως τα οδηγανε τα μηχανακια αυτοι οι αλητες τσαντακιδες δημοσιογραφοι..
:wacko:

PortisHead
12/11/2008, 13:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Δώσε αν θες το λινκ για να είμαστε σωστοί.

Εφτασεεεεεεεεεεεε

LINK... (http://www.motorradonline.de/test/langstreckentests/dauertest-news---murphys-gesetz.319247.htm)

red_monster
12/11/2008, 18:27
ε το 3μπούρδελο...
καποιος κάφρος δημοσιογράφος "ειδικού τύπου " σχεδόν κόλλησε ένα μηχανάκη... πολύ προτότυπο...

ποιος σέβεται τα δημοσιογραφικά μηχαν? ποιος τα αφήνει να ζεσταθούν?
αν δν είναι δικό σου να το πονάς...
και να το είχε κανένας ειδικός ..., αλλά δημοσιογράφος??

Dodok edessa
13/11/2008, 12:05
Μπορει να ειναι ετσι οπως τα λενε ..αλλα μονο και μονο που ειναι γερμαναραδες δεν μου λεει τιποτα..το ιδιο θα ελεγα αν ηταν και αγγλοι..
αλλωστε το μοναδικο τεστ διαρκειας ειναι ο δρομος ..απο τους κατοχους των 1098.αυτοι θα μας πουνε την αληθεια και οχι ο ξανθομπαμπουρας σκ@@@γερμαναρας..

ΥΓ δεν του χωνευω καθολου.δεν πιστευω να φαινεται?:lol: :rotflmao:

147967

DimST
13/11/2008, 12:33
Kι'όμως, οι Γερμανοί λατρεύουν τα ντουκάτι και το συγκεκριμένο περιοδικό είναι γνωστό για την εγκυρότητα του...

Να προσθέσω επίσης πως εάν υποθέσουμε πως κατα τη χρήση της η μοτοσυκλέτα δε ζεστεται καλά ή δεν έχει στρωθεί σωστά δε συνδέεται με το να βγάλει ρωγμή στο πιστόνι... στα ελατήρια ή στα κύλινδρα έντονη φθορά ναι, όχι όμως κάτι τέτοιο, επίσης να θυμίσω πως τα δημοσιογραφικά χιλιόμετρα είναι σίγουρα σκληρά αλλά η συντήρηση των μοτοσυκλετών γίνεται με ευλάβεια (ποιά αντιπροσωπία δε θα προσέξει τα μηχανάκια της???) και γι'αυτόν ακριβώς το λόγο τα θεωρώ αξιόπιστα και ασφαλή για συμπεράσματα...

:beer: :beer:

Dodok edessa
13/11/2008, 12:37
εχω καμια εκατοστη motorrad στα ελληνικα στην βιβλιοθηκη μου.αν θες να σου στειλω να διαβασεις για την εγκυρότητα τους ...
βασικα δεν ακουω κανεναν δημοσιογραφο...ακουω αυτους που πληρωνουνε,οδηγανε,ζουνε και νοιωθουνε αυτο που γουσταρουνε...:beer: :wave2:

βαλε εμενα σε bmw η africa και αμα βρω ενα θετικο να με x@@@@εις
:lol: :rotflmao: :lol: :wave2:

PortisHead
13/11/2008, 12:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από Dodok edessa
εχω καμια εκατοστη motorrad στα ελληνικα στην βιβλιοθηκη μου.αν θες να σου στειλω να διαβασεις για την εγκυρότητα τους ...
βασικα δεν ακουω κανεναν δημοσιογραφο...ακουω αυτους που πληρωνουνε,οδηγανε,ζουνε και νοιωθουνε αυτο που γουσταρουνε...:beer: :wave2:

ξεχνας ομως την ελληνικη νοοτροπια και την προκαταληψη.
"Αυτο που πηρα εγω ειναι το καλυτερο....τι διαολο...τοσα λεφτα εδωσα"
Αρα ατοπο να περιμενεις αντικειμενικα λογια απο ελληνες κατοχους.

βαλε εμενα σε bmw η africa και αμα βρω ενα θετικο να με x@@@@εις
:lol: :rotflmao: :lol: :wave2:
Νατο....ευχαριστω που επιβεβαιώνεις τα λεγομενα μου.
:wave2:

Dodok edessa
13/11/2008, 12:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
ξεχνας ομως την ελληνικη νοοτροπια και την προκαταληψη.
"Αυτο που πηρα εγω ειναι το καλυτερο....τι διαολο...τοσα λεφτα εδωσα"
Αρα ατοπο να περιμενεις αντικειμενικα λογια απο ελληνες κατοχους.

Νατο....ευχαριστω που επιβεβαιώνεις τα λεγομενα μου.
:wave2:

αυτο ακριβως ηθελα να κανω ρε καρντασι.μονο που εγω πληρωνω για την καυλα μου ενω οι αλλοι πληρωνονται για να μου λενε με τι θα κανω την καυλα μου .
και οχι μονο απο τους εργοδοτες τους ....διαλεγεις και παιρνεις.

εγω παντως ειμαι με τους πρωτους ...:wave2: :winka: ....

Tpap
13/11/2008, 12:59
Βγήκε κάποιος και είπε ότι μετά από δοκιμές το ταδε ντουκάτο δεν είναι αξιόπιστο, έπαθε ζημιά, παρολίγο να κολλήσει, αλέθει στραγάλια, έχει τραχιά λειτουργία.

-Ε, και? -Πού είναι το νέο? -τι μας είπαν που δεν ξέραμε?

Άκου λέει ο άλλος, δεν το ζεστάνανε καλά.
Και πετάγεται ο επόμενος και λέει πως ο οδηγός δεν ήταν ΕΙΔΙΚΟΣ παρά ήταν άσχετος δημοσιογράφος.

Έχετε δίκιο. Δεν είναι μόνον περιορισμένης αξιοπιστίας τα μηχανάκια αλλά απευθύνονται και σε περιορισμένους χρήστες.

PortisHead
13/11/2008, 13:06
αυτο ακριβως ηθελα να κανω ρε καρντασι.μονο που εγω πληρωνω για την καυλα μου ενω οι αλλοι πληρωνονται για να μου λενε με τι θα κανω την καυλα μου .
και οχι μονο απο τους εργοδοτες τους ....διαλεγεις και παιρνεις.

εγω παντως ειμαι με τους πρωτους ...:wave2: :winka: ....

Συμφωνω μαζι σου.
Δυστυχως τα περιοδικα δεν ειναι αμερολυπτα.
Αν ηταν....θα ηταν σα να εβριζαν τους ΠΕΛΑΤΕΣ τους...και μετα....γιοκ διαφημίσεις.

Αρα καπου στη μεση ειναι η λύση.
:beer:

red_monster
01/12/2008, 23:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Βγήκε κάποιος και είπε ότι μετά από δοκιμές το ταδε ντουκάτο δεν είναι αξιόπιστο, έπαθε ζημιά, παρολίγο να κολλήσει, αλέθει στραγάλια, έχει τραχιά λειτουργία.

-Ε, και? -Πού είναι το νέο? -τι μας είπαν που δεν ξέραμε?

Άκου λέει ο άλλος, δεν το ζεστάνανε καλά.
Και πετάγεται ο επόμενος και λέει πως ο οδηγός δεν ήταν ΕΙΔΙΚΟΣ παρά ήταν άσχετος δημοσιογράφος.

Έχετε δίκιο. Δεν είναι μόνον περιορισμένης αξιοπιστίας τα μηχανάκια αλλά απευθύνονται και σε περιορισμένους χρήστες.

Ο δημοσιογράφος δηλαδή είναι έγκυρος??
Η πλειοψηφία των οποίων έχει βγάλει ένα ΙΕΚ... Τα κείμενα των οποίων λογοκρίνονται από τον εκάστωτε αρχισυντάκτη λόγω γραμμής του περιοδικού και διαφημίσεων...
Φυσικά και δν θεωρώ τον πίθηκα που κρέμεται από τη μηχανή η κάνει endo στα εξώφυλλα ειδικό για μηχανολογικά θέματα

el_hymador
01/12/2008, 23:49
Νταξ΄μωρε...

ειναι μερικα μηχανακια που και καλα εχουν φημη οτι χαλανε, οτι ειναι τριμπουρδελα, οτι θελουν ευλαβικη συντηρηση (αυτο να λεγετε παντως...) οτι αυτο, οτι εκεινο, οτι το αλλο...

Ok, ας πουμε οτι ολα αυτα ισχυουν...(που δεν ισχυουν, αλλα τεσπα...)

ξερετε τι γινεται ομως;

βλεποντας μια φωτογραφια σαν αυτη που επισυναπτω, τα γραφεις ολα στα @@δια σου και πας και αγοραζεις ενα! :D

(και μην μου πειτε οτι αν ειχατε τα λ7 δεν θα αγοραζατε αυτη την μουν@ρ@, οκ; )

149323

Tpap
01/12/2008, 23:50
Γιατί η αξιοπιστία μιας μοτό μπορεί να κριθεί μόνο από έναν μηχανολόγο ή από αγωνιζόμενο..?

Δεν αρκεί δλδ ένα απλός αναβάτης για να σου πεί ότι δουλεύει το μηχανάκι του ή όχι...?

Περίεργα μας τα λές κόκκινοθηρίο.

red_monster
06/12/2008, 10:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Γιατί η αξιοπιστία μιας μοτό μπορεί να κριθεί μόνο από έναν μηχανολόγο ή από αγωνιζόμενο..?

Δεν αρκεί δλδ ένα απλός αναβάτης για να σου πεί ότι δουλεύει το μηχανάκι του ή όχι...?

Περίεργα μας τα λές κόκκινοθηρίο.

Ενας απλος καθημερινός αναβάτης μπορεί να σου πεί πολύ περισσότερα από την συμβίωση με μια μηχανή σε καθημερινή βάση από ότι ενας δημοσιογράφος βιαστής ο οποίος μπαίνει πολλές φορες σε τεχνικά χωράφια και γενικεύσεις...(χωρις πολλες φορές να έχει ούτε τη γνώση , ούτε την εμπειρία με την μηχανή για να το κάνει)