View Full Version : πολυ συγκινητικο
Ένα άτομο γυρίζει σπίτι από την εργασία αργά, κουρασμένος και εκνευρισμένος , για να βρει τον πεντάχρονο γιο του να τον περιμένει στην πόρτα.
ΓΙΟΣ: «Μπαμπά, μπορώ να σε ρωτήσω κάτι;»
ΠΑΤ.: «Ναι βεβαίως , τι είναι;»
ΓΙΟΣ: «Μπαμπά, πόσα παίρνεις την ώρα;»
ΠΑΤ.: «Αυτό δεν είναι δική σου δουλειά. Γιατί ρωτάς ένα τέτοιο
πράγμα;» ρώτησε θυμωμένα.
ΓΙΟΣ: «Θέλω ακριβώς να ξέρω. Παρακαλώ πες μου, πόσα
παίρνεις σε μια ώρα;»
ΠΑΤ.: «Εάν πρέπει να ξέρεις παίρνω $50 την ώρα.»
ΓΙΟΣ: «Ωχ, απάντησε το παιδί, με το κεφάλι του κάτω.
«Μπαμπά σε παρακαλώ μπορείς να μου δανείσεις $25;»
ΠΑΤ. Εξαγριωμένος: «εάν ο μόνος λόγος που με ρωτάς είναι, για να δανειστείς κάποια χρήματα και να αγοράσεις ένα ανόητο παιχνίδι ή κάποιες άλλες αηδίες, τότε να πας κατ' ευθείαν στο δωμάτιό σου και στο κρεβάτι σου.
Σκέψου γιατί είσαι τόσο εγωιστής.
Δεν εργάζομαι σκληρά καθημερινά για τέτοιες παιδαριώδεις επιπολαιότητες.»
Το μικρό παιδί πήγε ήσυχα στο δωμάτιό του και έκλεισε την πόρτα.
Ο μπαμπάς κάθισε σκεπτόμενος την ερώτηση του παιδιού και νευρίαζε περισσότερο. Πώς τόλμησε να υποβάλλει τέτοια ερώτηση για να πάρει μόνο κάποια χρήματα;
Μετά από μια περίπου ώρα, ο μπαμπάς είχε ηρεμήσει και είχε αρχίσει να σκέφτεται διαφορετικά:
Ίσως είναι κάτι που πρέπει πραγματικά να αγοράσει ο μικρός με τα $25. Και δεν ζητάει χρήματα πολύ συχνά.
Πήγε στην πόρτα του δωματίου του παιδιού και άνοιξε την πόρτα.
«Κοιμάσαι γιε μου;» Ρώτησε.
«Δεν κοιμάμαι » απάντησε το αγόρι.
«Σκεφτόμουν ,ότι ίσως ήμουν πάρα πολύ σκληρός μαζί σου νωρίτερα» είπε ο μπαμπάς .«Ήταν μια μεγάλη ημέρα και έβγαλα την κούραση μου σε σένα.
Εδώ είναι τα $25 που μου ζήτησες .»
Το παιδί έτρεξε κατ' ευθείαν επάνω του χαμογελώντας . «Σε ευχαριστώ μπαμπά!» φώναξε.
Κατόπιν, πάει στο μαξιλάρι του και βγάζει από κάτω κάποια τσαλακωμένα χρήματα.
Ο πατέρας μόλις βλέπει ότι το παιδί έχει ήδη κάποια χρήματα, αρχίζει να νευριάζει.
Το μικρό παιδί αρχίζει να μετράει σιγά τα χρήματά του, και κοιτάζει τον μπαμπά του.
«Γιατί θέλεις περισσότερα χρήματα εφόσον έχεις ήδη μερικά;» του γκρινιάζει ο πατέρας.
«Επειδή δεν είχα αρκετά, αλλά τώρα έχω,» απάντησε το μικρό παιδί.
«Μπαμπά, έχω $50 τώρα.
Μπορώ να αγοράσω μια ώρα του χρόνου σου;
Σε παρακαλώ έλα νωρίς αύριο σπίτι . Θα ήθελα πολύ να φάμε μαζί.»
Ο πατέρας συντρίφθηκε. Αγκάλιασε τον μικρό γιο του και ικέτευσε για τη συγχώρεσή του.
Είναι ακριβώς μια σύντομη υπενθύμιση σε όλους σας που εργάζεστε τόσο σκληρά στη ζωή.
Δεν πρέπει να αφήσουμε το χρόνο να περνάει από τα χέρια μας χωρίς να περνάμε χρόνο με εκείνους που πραγματικά σημαίνουν κάτι για εμάς.
Εκείνους που είναι κοντά στις καρδιές μας.
Θυμηθείτε να μοιραστείτε εκείνη την αξία $50 του χρόνου σας με κάποιους που αγαπάτε.
Εάν πεθάνουμε αύριο, η επιχείρηση για την οποία εργαζόμαστε θα μπορέσει εύκολα να μας αντικαταστήσει μέσα σε λίγες ώρες . Αλλά η οικογένεια & οι φίλοι που αφήνουμε πίσω θα αισθανθούν την απώλεια για το υπόλοιπο των ζωών τους.
Σας ευχαριστώ.
νασαι καλα που μας υπενθυμιζεις αυτα που ξεχναμε καποιες φορες
mikios400
18/11/2008, 11:14
:D :D :D
Δουλευω για να ζω κι οχι το αντιθετο.
Τελικα το
Κινημα
Αγανακτησμενων
Βιοπαλαιστων
Λογω
Ιδεολογιας
πρεπει να οργανωθει λιγο περισσοτερο.
Καντε καριερα στην Οικογενεια σας ρεεεε!
:beer:
Εντάξει …υπάρχει και η άλλη όψη
Είναι ένα κινεζάκι, ένα αμερικανάκι, και ένα ελληνόπουλο και συζητάνε.
Λέει λοιπόν το κινεζάκι: "Καλά μιλάμε, ο πατέρας μου δουλεύει 100 χιλιόμετρα μακριά απο''δώ αλλά με το καινούριο τρένο 3:00 σχολάει και 3:30 το τραπέζι είναι στρωμένο!".
"Καλό",λέει το αμερικανάκι," αλλά εμένα ο πατέρας μου δουλεύει στη Nasa ξέρετε, και με τον καινούριο πύραυλο, δουλεύει στο φεγγάρι. 3:00 σχολάει,3:30 το τραπέζι είναι στρωμένο!".
"Τι μου λέτε ρε", λέει το ελληνόπουλο". "Εμένα ο πατέρας μου είναι
δημόσιος υπάλληλος. Σχολάει στις 3 και στις 2:30 έχουμε ήδη φάει "
:wave2:
vestromas
18/11/2008, 13:15
Εγω αν κατσω μια ωρα παρεα με τον πατερα μου, θελω πανω απο 100 για τον ψυχιατρο και τα χαπια μετα.:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Ασε που μου την λεει συνεχεια, οτι πηγα 40 χρονων και ασχολουμε ακομα με τα μηχανακια.:bawl: :rotflmao: :bigcry: :beer: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από vestromas
Εγω αν κατσω μια ωρα παρεα με τον πατερα μου, θελω πανω απο 100 για τον ψυχιατρο και τα χαπια μετα.:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Ασε που μου την λεει συνεχεια, οτι πηγα 40 χρονων και ασχολουμε ακομα με τα μηχανακια.:bawl: :rotflmao: :bigcry: :beer: :wave2:
να κατι που δεν θα κανεις στον γιο σου;) ;)
Καλή η ιστορία αλλά μου θυμίζει λίγο κάτι σαπουνόπερες!!!!
Σίγουρα το να δουλεύει κανείς όλη μέρα και να χάνει την ζωή του δεν είναι σωστό!!!!
Αλλά αν ο μικρός δεν είχε να φάει........
Αν πραγματικά υπήρχε ανάγκη για να δουλεύει ο πατέρας του τόσες ώρες?????
Τελικά όλα είναι σχετικά στην ζωή μας! Και απλά θα πρέπει να μάθουμε να μοιράζουμε τον χρόνο μας σωστά με βάση τις ανάγκες μας και των αγαπημένων μας προσώπων, έτσι ώστε να μην λείπει ούτε η επικοινωνία αλλά ούτε και τα βασικά για την επιβίωση!!!!
Άντε και να γύριζε η μάνα: "Καλά παιδί μου, τρελάθηκες? Εμένα με ρώτησες????"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
devil's animal
18/11/2008, 13:51
πολυ καλο!
:beer: :beer: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
Σίγουρα το να δουλεύει κανείς όλη μέρα και να χάνει την ζωή του δεν είναι σωστό!!!!
Τελικά όλα είναι σχετικά στην ζωή μας! Και απλά θα πρέπει να μάθουμε να μοιράζουμε τον χρόνο μας σωστά με βάση τις ανάγκες μας και των αγαπημένων μας προσώπων, έτσι ώστε να μην λείπει ούτε η επικοινωνία αλλά ούτε και τα βασικά για την επιβίωση!!!!
κοιτα με 50? την ωρα, δηλαδη 400? τη μερα αν δουλευει 8ωρο:uplate: ,δε νομιζω να δουλευει για να προσφερει ενα πιατο φαι στην οικογενεια του...
και δυστυχως υπαρχουν πολλοι που στο βομο του χρηματος δουλευουν ολη μερα, απλα για να αποκτησουν περισσοτερα λεφτα, δυναμη, κυρος κλπ...
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
πολυ καλο!
:beer: :beer: :beer:
Πραγματικά αυτές οι απόψεις σου μας αφήνουν άφωνους!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
κοιτα με 50? την ωρα, δηλαδη 400? τη μερα αν δουλευει 8ωρο:uplate: ,δε νομιζω να δουλευει για να προσφερει ενα πιατο φαι στην οικογενεια του...
και δυστυχως υπαρχουν πολλοι που στο βομο του χρηματος δουλευουν ολη μερα, απλα για να αποκτησουν περισσοτερα λεφτα, δυναμη, κυρος κλπ...
Σίγουρα υπάρχουν πάρα πολλοί που το κάνουν αυτό!
Να μας πει μόνο πού δουλεύει για να πάμε κι εμείς!!!! Γιατί έχουμε και κάτι έξοδα τώρα τελευταία!!!!
Και πιστεύω πως στον συγκεκριμένο χώρο (μοτο.γρ) είναι ΄πάρα πολλοί αυτοί που δουλεύουν όλη μέρα μόνο και μόνο για να έχουν περισσότερα και όλο περισσότερα!
Κι έλεγα, γιατί δεν κανονίζεται καμιά βόλτα!!!:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ο δικός που είχε μηχανάκια μου την λέει,
γιατί χάνω τον χρόνο μου με παλιατζούρες και δεν παίρνω καινούργια να'χω το κεφάλι μου ήσυχο... :sick: :sick:
μήπως μου λείπει η φαντασία, γιατρέ μου?:lol: :beer: :wave2:
vestromas
18/11/2008, 14:20
Αν τον πηγενες σε εκθεση με μηχανες και τον ρωταγες, πια θα διαλεγε ρε Τασο ο πατερας σου;
Με μπριζωσες τωρα. Λεγε λεγε.:uplate:
stavrogin
18/11/2008, 14:20
Ρε Vestroma !Πολυ συμφωνω τελευταια μαζι σου.
λες να ξεκινησω να διαβαζω λιακοπουλο!
:rotflmao: :wave2:
vestromas
18/11/2008, 14:22
Διαβασε εσυ και μετα αν μπορεις διαφωνησε;:lol: :beer: :wave2:
Αν τον πηγενες σε εκθεση με μηχανες και τον ρωταγες, πια θα διαλεγε ρε Τασο ο πατερας σου;
Νομίζω αυτό...:
148357
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
και παίρνουν την DesmoRR κι εσύ που αράζεις και περνάς ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σου είσαι στο φανάρι με το παπί και τον ρωτάς αν είναι καλό γιατί δεν εχεις δει πολλά να κυκλοφορούν....
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
και παίρνουν την DesmoRR κι εσύ που αράζεις και περνάς ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σου είσαι στο φανάρι με το παπί και τον ρωτάς αν είναι καλό γιατί δεν εχεις δει πολλά να κυκλοφορούν....
Αλήθεια, μήπως είχαν βγει προβληματικά?????
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
VALAS V-STROM
18/11/2008, 14:35
Bγάζουν προβλήματα γι'αυτό δεν κυκλοφορούν πολλά :wacko:
. Λεγε λεγε.:uplate:
και σίγουρα αυτό το polaris, ψηλέ...:
148358
:rotflmao: :rotflmao: :lol: :rotflmao: :rotflmao:
TOLISTOLAROS
18/11/2008, 14:59
Πάντα έτσι γινότανε για πολλούς...live to work...
ας μην αφηνα 250 ευρω το μηνα στα Ebay για καλουδια και θα με βλεπαν καθε μερα στον ΟΑΕΔ για καφε:winka:
vestromas
18/11/2008, 18:21
Τpap κ εγω το γουσταρο το kawa που ποσταρες.:lol:
Γερασαμε γαμω το φελεκι μου.:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :beer: :wave2:
Γεράσαμε...? ίσως ναι....
Το θέμα είναι ότι έχουν μείνει στοκ κανά-δυό ακόμη στην καβα και με τρώει... :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Γεράσαμε...? ίσως ναι....
Το θέμα είναι ότι έχουν μείνει στοκ κανά-δυό ακόμη στην καβα και με τρώει... :wave2:
Για ποιόν χτυπάει η καμπάνα?????
dammed_kittin
28/11/2008, 22:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
μου θυμησες μια κουβεντα που ειχα προσφατα με ενα φιλο απο αλλο forum
1000 φορες να μην ειχα πολλα απο αυτα που εχω
κ να μπορουσα να ζησω ενα μηνα με τον πατερα μου
παρα να τον βλεπω 1βδομαδα το 9μηνο
ειναι ασχημο να κατηγορεις τη φυση που μεγαλωσες κ δεν μπορεις να κατσεις στην ξυλινη καρεκλα κ να την πιασει ο πατερας σου απο τη μια μερια κ να σε κανει γυρω γυρω
οπως ειναι ασχημο για εναν πατερα να μην εχει κανει ποτε αυτο που ολοι θελουν να αποφυγουν
να αλλαξει πανες σε ενα απο τα τρια του παιδια
ειναι πολυ σημαντικο για την ψυχικη υγεια ολη της οικογενειας να μπορουν να κατσουν στο τραπεζι για φαγητο η στον καναπε για καφε κ γαλα με κεικ ολοι μαζι