Σύνδεση

View Full Version : Ποιος ξερει?????????? (Ποιος θα πεθάνει αν βγάλω τον καταλύτη...??) edited by OldMan

castor
21/11/2008, 16:13
Ενας φιλος εχει τρανς αλπ 2004 και θελει να βγαλει τον καταλυτη που ειναι ακριβως μπροστα απο την πισω ροδα.

ΜΠΟΡΕΙ???
ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ?(εκτος βεβαια απο το συνεχως λιωμενο πισω λαστιχο)
ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ? ΚΛΠ???????????????

ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ,ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ:a014: :a55: :a014:

Κανένας
21/11/2008, 16:41
Αν βγάλει τον καταλυτη θα πέσουν οι θερμοκρασίες, αλλά θα κερδίσει ο μάστορας για να του ρυθμίσει την μηχανή και οι γιατροί μαζί με τις φαρμακοβιομηχανίες από όλους μας :sick:

Tpap
21/11/2008, 16:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από castor
ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ?

Μυαλό.

Daemon
21/11/2008, 16:44
Ασχετο αλλα.. ερωτηση θρεντ "Ποιος ξερει..?" και πρωτη απαντηση απ'τον "Κανενας"..

:lol: :lol:

Θελω διακοπες, το ξερω.. :sad: :a018:

castor
21/11/2008, 17:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από Κανένας
Αν βγάλει τον καταλυτη θα πέσουν οι θερμοκρασίες, αλλά θα κερδίσει ο μάστορας για να του ρυθμίσει την μηχανή και οι γιατροί μαζί με τις φαρμακοβιομηχανίες από όλους μας :sick:

:a26: :a6:

castor
21/11/2008, 17:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Μυαλό.

bentouza
23/11/2008, 01:16
κ εγω οff topic!

gdevelek
23/11/2008, 09:44
κάστορα καθόλου οφφ-τόπικ δεν ήταν και τα δύο μηνύματα που έλαβες

:nono:

ktmakis
23/11/2008, 11:06
Φίλε Castor αμα βγάλει το καταλύτη έχει να κερδίσει και να χάσει:
Κερδίζει σε βάρος κάτι μηδαμινό και σε απόκριση κάτι επίσης λίγο.
Χάνει διότι θα πρέπει να ρυθμίσει εκ νέου το μηχνάκι να δουλεύει σωστά και επίσης στο οτι θα έχει μα ακόμα πηγη βλαβερών και θανατηφόρων εκπομπών στη χώρα του κάνοντας κακό στο περιβάλλον και στους γύρω του.
Επίσης το συγκεκριμένο μηχανάκι λόγω της απόδοσής του δεν πρόκειται να πάει γενικά καλύτερα αφού ήδη είναι ροπάτο και βελούδινο στην απόδοση.
Προσωπικά δεν θα σου το πρότεινα μιας και οι πολεις μας είναι ήδη χαβούζα. Είναι τουλάχιστον απάνθρωπο να τις κάνουμε χειρότερες.
αμα σε ενοχλούν τα φορτηγα και τα λεωφορεία που βγάζουν νοτυμάνι να ξέρεις οτι το Transalp χωρίς το καταλύτη θα ρυπαίνει 100 φορές πιο θανατηφόρα.

castor
23/11/2008, 16:12
Καλοι μου συναδελφοι,δεν εβαλα το θεμα για μαθημα ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ,οπως εχω γραψει το τρανσ αλπ ανηκει σε φιλο και οχι σε εμενα,οποτε δεν θα του μεταφερω τα οικολογικα που μου λετε,αν καποιος φιλος ξερει τεχνικα για επιδοσεις,ροπη και δεν ξερω τι αλλο ειναι θα συμβει στο τρανς αλπ,καλος να μου απαντησει,αλλιος αν ειναι να απαντησει ασχετα ας μην απαντησει καθολου(μη γα@ατε επιτελους τα τοπικ με ασχετα):a11: :a11:

castor
23/11/2008, 16:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
κάστορα καθόλου οφφ-τόπικ δεν ήταν και τα δύο μηνύματα που έλαβες

:nono:

Tpap
23/11/2008, 16:31
αν καποιος φιλος ξερει τεχνικα για επιδοσεις,ροπη και δεν ξερω τι αλλο ειναι θα συμβει στο τρανς αλπ...

Είναι απορίας άξιον πώς ενδιαφέρεσαι περισσότερο τι ''θα συμβεί στο τρανσαλπ'' αλλά αδιαφορείς χαρακτηριστικά για τους συνανθρώπους σου και για το περιβάλλον που ζείς.

δεν εβαλα το θεμα για μαθημα ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ, οποτε δεν θα του μεταφερω τα οικολογικα που μου λετε, καθολου (μη γα@ατε επιτελους τα τοπικ με ασχετα):a11: :a11:

καλές μετατροπές.. :wave2:

sakisvolos
23/11/2008, 16:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από Κανένας

Καλησπέρα!

Ρε φίλε οι φαρμακοβιομηχανίες γιατί το λες ότι θα κερδίσουν? Επειδή θα φύγει ο καταλύτης ε?

Τότε αυτό που λες πήγαινε και πες το σε όλους όσους έχουν SS με aftermarket εξάτμιση και μη
μου πει κανείς ότι οι άφτερ μάρκετ εξατμίσεις έχουν καταλύτη πάνω γιατί θα είναι άκυρος!

Αρα όλοι όσοι έχουν SS με αλλαγμένη εξάτμιση μας δηλητηριάζουν!

Φιλικά πάντα!:wave2: :wave2: :wave2:

the who
23/11/2008, 16:47
Ρε tpap συνελθε λιγο.Τι λεει ο φιλος δλδ?Στ @ρχιδι@ του οι καταλυτες,αυτος θελει μονο ροπη και γκαζι.Εσυ γιατι του τη λες?
Φιλαρακι εγω ειμαι μαζι σου παντως.Πες μου οταν το κανεις να φερω και τους φιλους μου που εχουν βγαλει τους καταλυτες απο μηχανες και κουτια να κανουμε μια παρελαση γυρω απ το τετραγωνο σου,ετσι να σκασει ο tpap.:evil:

p@nos
23/11/2008, 16:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από sakisvolos
Καλησπέρα!

Ρε φίλε οι φαρμακοβιομηχανίες γιατί το λες ότι θα κερδίσουν? Επειδή θα φύγει ο καταλύτης ε?

Τότε αυτό που λες πήγαινε και πες το σε όλους όσους έχουν SS με aftermarket εξάτμιση και μη
μου πει κανείς ότι οι άφτερ μάρκετ εξατμίσεις έχουν καταλύτη πάνω γιατί θα είναι άκυρος!

Φιλικά πάντα!:wave2: :wave2: :wave2:

και ta sm, varadero, tdm κλπ...

για να μη συζητησουμε για ολα τα αμαξια με τις μπουκες που ακουγοντε απο 3 χιλιομετρα οτι πλησιαζουν...

απορω πως ζουμε ακομα:uplate:

Tpap
23/11/2008, 16:48

Τόπιασες.

sakisvolos
23/11/2008, 16:52
Τόπιασες.

Εγώ φίλε Τάσο το έχω πιάσει αλλά τέσπα δεν είναι αυτό επι του παρόντος!
Δεν μας δηλητηριάζει μόνον αυτό αλλά ας μην το αναλύσουμε τώρα!

:wave2: :wave2:

Κανένας
23/11/2008, 17:14
Καλοι μου συναδελφοι,δεν εβαλα το θεμα για μαθημα ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ,οπως εχω γραψει το τρανσ αλπ ανηκει σε φιλο και οχι σε εμενα,οποτε δεν θα του μεταφερω τα οικολογικα που μου λετε,αν καποιος φιλος ξερει τεχνικα για επιδοσεις,ροπη και δεν ξερω τι αλλο ειναι θα συμβει στο τρανς αλπ,καλος να μου απαντησει,αλλιος αν ειναι να απαντησει ασχετα ας μην απαντησει καθολου(μη γα@ατε επιτελους τα τοπικ με ασχετα):a11: :a11:

Καλέ μας κάστορα
1 φίλος μου με ίδιο ακριβώς μηχάνημα, με αυτό του φίλο σου έκανε αυτήν την αλλαγή και επειδή είναι ψείρας, παρατήρησε με μεγάλη του απογοήτευση, μείωση των επιδόσεων και άδειασμα της απόδοσης της μηχανής σε όλο το φάσμα λειτουργίας του κινητήρα
Επίσης παρατήρησε, ότι οι θερμοκρασίες που ακτινοβολούσε ο σωλήνας( στην θέση του καταλυτη) ήσαν πιο χαμηλές, οπότε δεν κινδύνευε να του λειώσει το λάστιχο από την θερμότητα

Επίσης διαπίστωσε, ότι αν και έβγαλε τον καταλυτη, το τρανσαλπιον, δεν καίει το πίσω λάστιχο εν μέσω καπνών
Επίσης διαπίστωσε, ότι για να πάρει πίσω τα αλογα, που έχασε, έπρεπε να ταΐσει τον μηχανικό του με ευροπουλα (και όχι με σανό που είναι φτηνός και οικολογικός) ώστε να του αναπρογραμματίσει το μηχανάκι

2 πες τον φίλο σου, ότι όλες οι βενζίνες και τα υπόλοιπα της καύση τους είναι καρκινογόνες
Επίσης πες στον φίλο σου, ότι οι κατασκευαστές και οι συνωμότες γύρω από αυτούς, αντικατέστησαν την μολυβωμένη βενζίνη, με την λεγομένη αμόλυβδη, που μπροστά της η παλαιά βενζίνη, είναι αθωα περιστερά
Και όλα αυτά στον βωμό του κέρδους και της εύκολης λύσης
Για να μπαλώσουν λοιπόν αυτό το έγκλημα, έβαλαν καταλυτες
Η μηχανή του είναι καθημερινής χρήσης (και όχι το σούπερ ντουπερ μηχάνημα που θα το οδηγήσει περιστασιακά ο αναβάτης του μέχρι την πίστα) η το βουνο
Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι όσο το οδηγα, χωρίς καταλυτη, καθημερινά, κερνά τον ευατον του και τον συνεπιβάτη του και όλους τους υπολοίπους, καθαρόαιμο καρκίνο πολλών ισοοκτανιων
Και επειδή δεν το αντιλαμβάνεται, δεν σημάνει ότι δεν συμβαίνει

Πες του επίσης να κάνει ένα πρόχειρο πείραμα (αν είχε οδηγήσει δίχρονο δεν θα χρειαζόταν να του το πεις )
Ας πάρει ένα αγαπημένο του πρόσωπο και όχι εχθρό, μια βόλτα με την μηχανή του - αφού έχει ρίξει μέσα στην εξάτμιση του, αρκετή ποσότητα λαδιού
Μετά να μπει σε κάποιο καθαρό περιβάλλον και να βάλει κάποιους να μυρίσουν τα μαλλιά και τα ρούχα τους
Τότε θα καταλάβει ότι και να κάνουμε, όσο και να τρέξουμε το φαινόμενο της οπισθέλκουσας, θα έχει φροντίσει να τους δώσει πίσω, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από τους καρκινογόνους υδρογονάνθρακες που εξέπεμπε στην ατμόσφαιρα

Ας φροντίσει λοιπόν, να μην βγάλει τον καταλυτη, γιατι τα λεφτά, δεν περισσεύουν να τα χαλάμε σε γιατρούς και φάρμακα

Καταλαβαίνω ότι τέτοιες απαντήσεις ενοχλούν και στεναχωρούν πολλούς
Αλλά η απάντηση που σου δίνω, δεν την έχουν διατυπώσει οικολόγοι αλλά μηχανολόγοι και εγώ απλώς την μεταφέρω εδώ

Μου φαίνεται ότι έπρεπε να υπάρχει disclaimer για τέτοιες υποθέσεις

:) :beer:

GIXXERAKIAS
23/11/2008, 17:16
Γουαουυυ!!!Οικολογικη συνειδηση λεμε στο φουλ.....my 2 cents...ανακυκλωνεις και τα λαδια σου μηπως????We are worthless λεμε!!!:rotflmao: :rotflmao:

ps:Δεν πηγαινε για τον κανενα.:D

p@nos
23/11/2008, 17:22
επισης μιας και πεφτει οικολογικη συνειδηση οπως ειπε και ο gixxer απο πανω...

οι λαιμοι και οι βαλβιδες τιτανιου ξερετε πως εκπεμπουν ακτινοβολια στις θερμοκρασιες που λειτουργουν?

:wave2:

castor
23/11/2008, 17:23
ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ!!!:a31: ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ!!!!

ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΩ ΛΕΩ:a3: :a3: :a3: :a3: :a3: :a3: :a3:

ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΠΑΩ ΓΙΑ:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

Κανένας
23/11/2008, 17:26
Εγώ φίλε Τάσο το έχω πιάσει αλλά τέσπα δεν είναι αυτό επι του παρόντος!
Δεν μας δηλητηριάζει μόνον αυτό αλλά ας μην το αναλύσουμε τώρα!

:wave2: :wave2: Όντως δεν μας δηλητηριάζει μόνο αυτό, μας δηλητηριάζουν και οι καταλυτες και σκόπιμα στις μετρησεις ρύπων, δεν αναφέρονται σχεδόν πουθενά οι καταλυτικοι ρυποι

:wacko:

Tpap
23/11/2008, 17:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από GIXXERAKIAS
Γουαουυυ!!!Οικολογικη συνειδηση λεμε στο φουλ.....my 2 cents...ανακυκλωνεις και τα λαδια σου μηπως????We are worthless λεμε!!!:rotflmao: :rotflmao:
ps:Δεν πηγαινε για τον κανενα.:D

Στο φούλ μάλλον όχι, απλά ο καθένας μας πρέπει να κάνει ότι μπορεί...

Είναι αυτονόητο πώς αν αλλάζεις τα λάδια στο πεζοδρόμιο τα μαζεύεις και τα πηγαίνεις για ανακύκλωση στο πλησιέστερο βενζινάδικο/συνεργείο.

Και το λάδι από το τηγάνι σου δεν το πετάς στην αποχέτευση παρά το συλλέγεις σε πλαστικά μπουκάλια τα οποία πετάς στα σκουπίδια αφού τα κλείσεις καλά. :wave2:

ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΠΑΩ ΓΙΑ:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

Το πιό σωστό που είπες.

GIXXERAKIAS
23/11/2008, 17:41
Kαι ομως εισαι αδιαβαστος!Τα λαδια τα τηγανισμενα δεν τα πετας ΠΟΤΕ σε κανενα καδο απορριματων ΟΣΟ καλα κι αν εινα ικλεισμενα,γιατι παλι στο χωμα θα καταληξηουν και στα υπογεια νερα,παρα μονο τα στελνεις εκει που αδειαζεις τα λαδια της μηχανης-αυτοκινητου σου.Οχι στο ιδιο δοχειο,στο βενζιναδικο της γειτονιας μου εχει ειδικο δοχειο περισυλλογης τηγανισμενων λαδιων.

Και ναι οσο κι αν σου φαινεται παραξενο το κανω και με τα λαδια του σπιτιου αλαλ και της μηχανης.(το αμαξι παει συνεργειο.:blush: )

T.R.E
23/11/2008, 18:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από GIXXERAKIAS
Kαι ομως εισαι αδιαβαστος!Τα λαδια τα τηγανισμενα δεν τα πετας ΠΟΤΕ σε κανενα καδο απορριματων ΟΣΟ καλα κι αν εινα ικλεισμενα,γιατι παλι στο χωμα θα καταληξηουν και στα υπογεια νερα,παρα μονο τα στελνεις εκει που αδειαζεις τα λαδια της μηχανης-αυτοκινητου σου.Οχι στο ιδιο δοχειο,στο βενζιναδικο της γειτονιας μου εχει ειδικο δοχειο περισυλλογης τηγανισμενων λαδιων.

Και ναι οσο κι αν σου φαινεται παραξενο το κανω και με τα λαδια του σπιτιου αλαλ και της μηχανης.(το αμαξι παει συνεργειο.:blush: )

Kαι μετά αναλαμβάνει ο βενζινάς να τα πετάξει στην αποχέτευση...:lol:

noe13
24/11/2008, 08:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από T.R.E
Kαι μετά αναλαμβάνει ο βενζινάς να τα πετάξει στην αποχέτευση...:lol:

Αυτο ακριβως σκεφτομουν!:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

OldMan
24/11/2008, 13:10
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Ladies ...

Μετακομίζουμε στις Αντιπαραθέσεις και κάντε τα κουμάντα σας ...!!! :wave2:

Tpap
24/11/2008, 13:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Μετακομίζουμε στις Αντιπαραθέσεις .....

αντίς να καθίσεις και να εξηγήσεις στο παιδί τι κερδίζει και τι χάνει το τρανσάλπ, προτιμάς να το στείλεις...

Τι κακεντρεχής ανθρωπος ρπμ... :lol: :wave2:

OldMan
24/11/2008, 13:30
αντίς να καθίσεις και να εξηγήσεις στο παιδί τι κερδίζει και τι χάνει το τρανσάλπ, προτιμάς να το στείλεις...
Ρε συ Τάσο...

Τα περί μολυβδούχας, αμόλυβδης, με υποκατάστατα και μη και περί καταλυτών, αρωματικών υδρογονανθράκων, βενζόλιου κ.λ.π. κ.λ.π. τάχουμε πει ένα κάρο φορές... (και φυσικά όχι μόνο εμείς..)

Από εκεί και πέρα, καθείς πράττει μετά συνειδήσεως ...

Το θέμα δημιουργείται στην περίπτωση που υπάρχει διαφωνία...!!!

π.χ. εάν εγώ θεωρώ ότι με σκοτώνεις με τα καυσαέριά σου, έχω το - αναφαίρετο δημικρατικό - δικαίωμα να σε στείλω στον γεροδιάολο (και ακόμη παραπέρα) ?? :winka:

AntoD
24/11/2008, 13:32
Και η ερωτηση και η κινηση ειναι λαθος.!!!

Εαν θελει να κερδισει σε ιπποδυναμη και βαρος δεν επρεπε να παρει Τρανσαλπ!!!!!

αχαχαχαχαχα

:lol:

Κανένας
24/11/2008, 21:37
@oldman

Ομο(υ)–λόγου-μένος
σολομωντιος λύσις
Εγώ βάζω κατάλυση και dbkiller

:smokin:

αλλά άμα θέλετε το συζητάμε

marios8
24/11/2008, 23:07

+ σε όλα :beer: :beer: :wave2:

pilotos_xtreme
25/11/2008, 01:33
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Daemon
[B]Ασχετο αλλα.. ερωτηση θρεντ "Ποιος ξερει..?" και πρωτη απαντηση απ'τον "Κανενας"..

ΑΧΑΑΧΧΑΑΧΑΧΧΑΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΑΧΧΑ σωστος ο φιλος!!!!!

stefanos
25/11/2008, 09:10
Οτι θέτε λέτε μου φαίνεται.
Κυκλοφορούν άπειρα μηχανάκια χωρίς καταλύτη που δηλητηριάζουν εξίσου το περιβάλλον και κανένας δεν κράζει που καταργήθηκε η σούπερ αλλά αν κανένας γράψει καμιά χαζομάρα "βγάζω τον καταλύτη" τον κράζετε.
Μπορέι επί της ουσίας να έχετε δίκιο αλλά δεν υπάρχει λόγος να μου δημιουργήτε τύψεις επειδή το xr δεν έχει καταλύτη.

THEOD
25/11/2008, 10:14
Τοκ -τοκ...Να μπώ ????

Αν δεν με απατά η μνήμη μου το Τράνσαλπ 650 ΔΕΝ έχει καταλύτη...
Είναι απλώς μια μούφα διάταξη (απάτη δηλαδή...) όπου σε ένα καζανάκι πριν την εξαγωγή αναμυγνείονται τα καυσαέρια με φρέσκο κοπανιστό εισερχόμενο αέρα έτσι ώστε να ξεγελιούνται οι μετρήσεις καυσαερίων...

gkr
25/11/2008, 10:51
για το θέμα του καταλύτη αν και έχουν ειπωθεί άπειρες φορές ας τα θυμήσω:
από την αμόλυβδη βενζίνη ανάμεσα στα άλλα καλά παράγεται και βενζόλιο, το οποίο κατακρατείται από τον καταλύτη. αν αφαιρεθεί ο καταλύτης το βενζόλιο περνάει στην ατμόσφαιρα και το αναπνέουμε όλοι.
τωρα τι σημαίνει βενζόλιο: ουσία φουλ καρκινογόνα, να σκεφτείτε ότι δεν υπάρχει ελάχιστο επιτρεπόμενο όριο όπως συμβαίνει με τις άλλες εκπομπές ρύπων, αν είναι ανχνέυσιμη είναι και βλαβερή.

nikonian
25/11/2008, 10:55
και κάτι πρακτικό:

Σύντομα θα υποχρεωθούμε όλοι να βγάζουμε κάρτα καυσαερίων και λίγο αργότερα να περνάμε ΚΤΕΟ.
Τι θα κάνουν όλοι οι αυτοσχέδιοι; Κάθε χρόνο θα αλλάζουν εξατμίσεις, θα βγάζουν κάρτα καυσαερίων και θα ξαναματαλλάζουν και φτού κι απ'την αρχή;;;:nono: :nono: :nono:

SnakeMJK
25/11/2008, 11:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikonian
και κάτι πρακτικό:

Σύντομα θα υποχρεωθούμε όλοι να βγάζουμε κάρτα καυσαερίων και λίγο αργότερα να περνάμε ΚΤΕΟ.
Τι θα κάνουν όλοι οι αυτοσχέδιοι; Κάθε χρόνο θα αλλάζουν εξατμίσεις, θα βγάζουν κάρτα καυσαερίων και θα ξαναματαλλάζουν και φτού κι απ'την αρχή;;;:nono: :nono: :nono:

Αν είναι βιδωτή, δεν θα είναι και καμιά τρελή διαδικασία... Όχι ότι συμφωνώ. Όλα μου τα μηχανάκια ήταν πάντα στην εργοστασιακή τους μορφή!

liakaros
25/11/2008, 11:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από gkr
για το θέμα του καταλύτη αν και έχουν ειπωθεί άπειρες φορές ας τα θυμήσω:
από την αμόλυβδη βενζίνη ανάμεσα στα άλλα καλά παράγεται και βενζόλιο, το οποίο κατακρατείται από τον καταλύτη. αν αφαιρεθεί ο καταλύτης το βενζόλιο περνάει στην ατμόσφαιρα και το αναπνέουμε όλοι.
τωρα τι σημαίνει βενζόλιο: ουσία φουλ καρκινογόνα, να σκεφτείτε ότι δεν υπάρχει ελάχιστο επιτρεπόμενο όριο όπως συμβαίνει με τις άλλες εκπομπές ρύπων, αν είναι ανχνέυσιμη είναι και βλαβερή.

:uplate: :uplate:

Μαλιστα...

Βενζολιο δεν εχει και η κοκα κολα μεσα?? η κανω λαθος??

ασχετο βεβαια με το ολο θεμα...αλλα ξερω γω???

lamoun
25/11/2008, 14:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
Τοκ -τοκ...Να μπώ ????

Είναι απλώς μια μούφα διάταξη (απάτη δηλαδή...) όπου σε ένα καζανάκι πριν την εξαγωγή αναμυγνείονται τα καυσαέρια με φρέσκο κοπανιστό εισερχόμενο αέρα έτσι ώστε να ξεγελιούνται οι μετρήσεις καυσαερίων...

Mήπως μιλάς για το Pair Valve? (ή secondary air supply)

Άν είναι όντως τέτοιο (ας το κοιτάξει το παιδί στο manual) τότε δε παίζει απολύτως καμία διαφορά στην απόδοση. Και επειδή και εγώ νόμιζα οτι ήταν μούφα η υπόθεση..

Αρχικά δημιουργήθηκε από zorz
Ο εμπλουτισμός με αέρα δεν γίνεται για να "διαλυθούν" τα καυσαέρια και να μετρήσει το μηχάνημα μικρότερη περιεκτικότητα αλλά για να καεί όση ποσότητα από άκαυστους υδρογονάνθρακες (HC) έχει βγει από τον κινητήρα πριν φύγει στην ατμόσφαιρα. Επομένως δεν έχει νόημα να το ταπώσει, δεν κερδίζει καν ισχύ και ρυπαίνει περισσότερο.

THEOD
25/11/2008, 15:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από lamoun
Mήπως μιλάς για το Pair Valve? (ή secondary air supply)

Άν είναι όντως τέτοιο (ας το κοιτάξει το παιδί στο manual) τότε δε παίζει απολύτως καμία διαφορά στην απόδοση. Και επειδή και εγώ νόμιζα οτι ήταν μούφα η υπόθεση..

Δεν ξέρω τι "βαρύγδουπο" όνομα του έχουν δώσει...Ξέρω ότι είναι ΑΠΑΤΗ για να περνά το καρμπυρατεράτο τότε Τράνσαλπ τα όρια καυσαερίων "ξεγελώντας" την μέτρηση αφού αναμυγνύει τα καυσαέρια με φρέσκο αέρα πριν την εξαγωγή και έτσι ρίχνει "εικονικά" την ποσοστιαία περιεκτικότητα των ρύπων μετρώντας τα μετά την εξάτμιση.... και σίγουρα ΔΕΝ είναι καταλύτης...Κούφιο-σκέτο καζανάκι από μέταλλο είναι...
Οπότε είτε το βγάλεις είτε το αφήσεις από άποψη ρύπων είναι το ίδιο...

Το αν κάνει καμμιά διαφορά στην λειτουργία του κινητήρα δεν το γνωρίζω...Ίσως ελάχιστα...σε βαθμό που δεν αξίζει καν τον κόπο να ασχοληθείς μαζί του....

stefanos
25/11/2008, 16:30
Τώρα δηλαδή το λύσαμε το θέμα με το βενζόλιο :confused: :confused:

stefanos
25/11/2008, 16:48
Δεν ξέρω τι "βαρύγδουπο" όνομα του έχουν δώσει...Ξέρω ότι είναι ΑΠΑΤΗ για να περνά το καρμπυρατεράτο τότε Τράνσαλπ τα όρια καυσαερίων "ξεγελώντας" την μέτρηση αφού αναμυγνύει τα καυσαέρια με φρέσκο αέρα πριν την εξαγωγή και έτσι ρίχνει "εικονικά" την ποσοστιαία περιεκτικότητα των ρύπων μετρώντας τα μετά την εξάτμιση.... και σίγουρα ΔΕΝ είναι καταλύτης...Κούφιο-σκέτο καζανάκι από μέταλλο είναι...
Οπότε είτε το βγάλεις είτε το αφήσεις από άποψη ρύπων είναι το ίδιο...

Το αν κάνει καμμιά διαφορά στην λειτουργία του κινητήρα δεν το γνωρίζω...Ίσως ελάχιστα...σε βαθμό που δεν αξίζει καν τον κόπο να ασχοληθείς μαζί του....

Μα τι εκφράσεις είναι αυτές απλά δεν είμαστε και τόσο οικολόγοι εμείς στην Ευρώπη πάντα, αλλά όποτε μας εξυπηρετεί.
Στην προκειμένη περίπτωση ...

148990

sakisvolos
26/11/2008, 17:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikonian
και κάτι πρακτικό:

Αυτοί που έχουν αλλάξει μόνο εξάτμιση κάτι θα κάνουν θα βάζουν τη μαμά πάνω και θα περνάνε!
Αυτοί που έχουν αλλάξει και εκκεντροφόρους να δω τι θα κάνουν! Εκεί να δεις κλάμα!:winka:

sakisvolos
26/11/2008, 17:25
Τοκ -τοκ...Να μπώ ????

Το σύστημα εμπλουτισμού των καυσαερίων με καθαρό αέρα (αν εννοείς αυτό)
το σύστημα pair μόνο μούφα δεν είναι φίλε μου!
Αυτό αποδεικνύεται πανεύκολα με τη χρήση αναλυτή καυσαερίων! Αυτό το σύστημα
εμπλουτίζει με καθαρό αέρα τα καυσαέρια στον αυλό εξαγωγής ακριβώς μετά τη βαλβίδα εξαγωγής!
Αυτό γίνεται ΜΟΝΟ κοντά στη βαλβίδα εξαγωγής όπου υπάρχει ακόμη φωτιά και έχει σαν αποτέλεσμα
να καίγονται ΜΕΣΑ στον αυλό εξαγωγής η άκαυτη βενζίνη (HC) και να καεί τελείως όσο μείγμα κάηκε
ατελώς (CO) μέσα στο χώρο καύσεως!

Εφόσον λοιπόν αυτό το σύστημα που λέει ο φίλος ότι θα αφαιρεθεί ΔΕΝ είναι στον αυλό εξαγωγής και εφόσον λέει ότι του ''λιώνει'' το λάστιχο από τη θερμοκρασία που αναπτύσσει ΕΙΝΑΙ σίγουρα
καταλύτης και όχι μούφα όπως λες! :winka:

THEOD
26/11/2008, 18:26
Το σύστημα εμπλουτισμού των καυσαερίων με καθαρό αέρα (αν εννοείς αυτό)
το σύστημα pair μόνο μούφα δεν είναι φίλε μου!
Αυτό αποδεικνύεται πανεύκολα με τη χρήση αναλυτή καυσαερίων! Αυτό το σύστημα
εμπλουτίζει με καθαρό αέρα τα καυσαέρια στον αυλό εξαγωγής ακριβώς μετά τη βαλβίδα εξαγωγής!
Αυτό γίνεται ΜΟΝΟ κοντά στη βαλβίδα εξαγωγής όπου υπάρχει ακόμη φωτιά και έχει σαν αποτέλεσμα
να καίγονται ΜΕΣΑ στον αυλό εξαγωγής η άκαυτη βενζίνη (HC) και να καεί τελείως όσο μείγμα κάηκε
ατελώς (CO) μέσα στο χώρο καύσεως!

Εφόσον λοιπόν αυτό το σύστημα που λέει ο φίλος ότι θα αφαιρεθεί ΔΕΝ είναι στον αυλό εξαγωγής και εφόσον λέει ότι του ''λιώνει'' το λάστιχο από τη θερμοκρασία που αναπτύσσει ΕΙΝΑΙ σίγουρα
καταλύτης και όχι μούφα όπως λες! :winka:

Μιλάω για το καζανάκι πριν την εξαγωγή κάτω από το ψαλίδι που καταχρηστικά ονομάζεται καταλύτης...
Πιάσε ένα τέτοιο στα χέρια σου και άμα εσύ δείς ότι είναι καταλύτης εγώ είμαι ο Πάππας της Ρώμης....

sakisvolos
26/11/2008, 18:34
Μιλάω για το καζανάκι πριν την εξαγωγή κάτω από το ψαλίδι που καταχρηστικά ονομάζεται καταλύτης...
Πιάσε ένα τέτοιο στα χέρια σου και άμα εσύ δείς ότι είναι καταλύτης εγώ είμαι ο Πάππας της Ρώμης....

Κοίτα φίλε μου για να μην παρεξηγούμεθα! ΔΕΝ στην λέω! Απλά θέλω να πω ότι αυτό το σύστημα
που εμπλουτίζει τα καυσαέρια δεν μπορεί να είναι σε εκείνο το σημείο που λέει αυτός που θέλει να
κάνει τη μετατροπή!
Τώρα αν είναι κούφιο ή όχι εκείνο το καζανάκι της εξάτμισης στο transalp δεν το ξέρω απλά λόγω
και μόνο της θέσης του μόνο καταλύτης θα μπορούσε να είναι!:winka: