Σύνδεση

View Full Version : Η Αθήνα στο ντιβάνι του ψυχαναλυτή

stavrogin
26/11/2008, 16:49
«Οι διαταραχές της Αθήνας οφείλονται στη σύγκρουση που υπάρχει μεταξύ της επιθυμίας της να έχει το πρόσωπο που επιθυμεί και της πραγματικότητας που της το αρνείται. Η Αθήνα είναι δέσμια των τραυμάτων, των ελλείψεων και των συγκρούσεων από τα παιδικά της χρόνια γιατί, παρ' ότι φαίνεται ότι αγαπήθηκε πολύ ως παιδί, αφέθηκε να μεγαλώσει κάπως στην τύχη της. Ολα αυτά θα μπορούσαμε να τα εξομοιώσουμε με το ασυνείδητο το οποίο προσπαθεί να αγνοεί κομμάτια του εαυτού της προκειμένου να έχει το πρόσωπο και το σώμα που θα της επιτρέπουν να ναρκισσεύεται. Της είναι δύσκολο να δημιουργήσει μια συγκροτημένη προσωπικότητα. Ετσι κάποια κομμάτια της έχουν ευρωπαϊκή λάμψη και κάποια άλλα μοιάζουν τριτοκοσμικά. Πρόκειται δηλαδή για μια ανώριμη και νευρωτική προσωπικότητα που προτιμά το βάσανο της νεύρωσης παρά να προσφύγει σε μια ριζική θεραπεία. Οι ελλείψεις της όμως βγαίνουν στην επιφάνεια με κάθε ψυχολογικό σοκ. Τότε ξεπερνά τα όρια μιας απλής αγχώδους υπερκινητικότητας και θυμίζει ψυχωσικές διαδικασίες. Και ενώ ο ναρκισσισμός και η υστερία που τη διέπουν της απαγορεύουν να πενθήσει το ένδοξο παρελθόν της, την ίδια στιγμή εκείνη φαντασιώνεται συνωμοσίες και πλέγματα αδικίας. Σαν να λέει: "Είμαι η καλύτερη αλλά οι κομπλεξικοί δεν θέλουν να μου το αναγνωρίσουν"».

Μια ψυχοθεραπεία εν τω βάθει θα της έκανε πολύ καλό. Χαπάκια δεν της χρειάζονται παρά μόνο την ώρα του πανικού. «Η ψυχοθεραπεία θα αφορά τα παιδικά της τραύματα και τις ατέλειές της δίνοντας ιδιάζουσα θέση στα τραύματα που αφορούν το πρωκτικό στάδιο αφού τα προϊόντα της αφόδευσής της (νέφος, σκουπίδια κλπ.) είναι μεν διαρκώς απωθημένα και μη αποδεκτά στη συνείδησή της αλλά ταυτοχρόνως είναι διαρκώς παρόντα» λέει ο κ. Καγγελάρης. «Θα πρέπει να συνειδητοποιήσει το πρόβλημα, να ανατρέξει στις αιτίες ώστε να μπορέσει να δράσει εποικοδομητικά στην επικοινωνία συνειδητού και ασυνειδήτου». Φώτη Καγγελάρη:

Αυτος ο τυπος ειναι απο τις ευτηχεστερες γνωριμιες της ζωης μου.Ο μονος ζωντανος,:lol: Ολοι οι αλλοι Νιτσε,Μουζιλ,Χαϊντεγκερ κι αλλοι πολλοι φιλοσοφοι κι οχι μονο εχουν πλεον λιωσει.:lol:

Κατ εμε ειναι ενας ψυχιατρος υπερβολικα ευστοχος, έγκυρος.
Μοναδικο συμπερασμα: Η Αθηνα νοσει ,συνεπως νοσουν και τα παιδια της .

Aggelos_SV
26/11/2008, 17:45
Μωρέ καλά όλα αυτά,αλλά η Αθήνα δε θέλει ψυχανάλυση...γκρέμισμα και χτίσιμο απ'την αρχή θέλει:sad: :lol: :rolleyes:

tai
26/11/2008, 18:36
η Αθήνα ειναι σαν την μεσόκοπη 40αρα που δεν θελει να παραδεχτεί οτι έπαψε να φαίνεται ωραία και πως η ομορφιά της, πρέπει να ανακαλυφθεί.
απλα πρεπει να ξερεις τι να αφήσεις και με τι να αχοληθείς.
οι νεοι θελουν να χορτάσουν ευκολα, ενω οι παλαιότεροι γκουρμέ τυποι θελουν να ΓΕΥΤΟΥΝ!
η Αθήνα δεν θα τους ευχαριστήσει ολους με αποτελεσμα να υπαρχουν μεγαλα παράπονα

η 40αρα που λεγαμε παντως θελει ψυχανάλυση

el_hymador
26/11/2008, 18:40
To κειμενο ειναι εξαιρετικο.

Δυστυχως για την Αθηνα δεν αρκουν ακομα και οι πιο βαναυσες μορφες "θεραπειας" οπως τα ηλεκτροσοκ...εγκλειστη στο ψυχιατρειο θα παραμεινει μεχρι να μας αφησει χρονους.

VANDA
26/11/2008, 19:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin

Αυτος ο τυπος ειναι απο τις ευτηχεστερες γνωριμιες της ζωης μου.Ο μονος ζωντανος,:lol: Ολοι οι αλλοι Νιτσε,Μουζιλ,Χαϊντεγκερ κι αλλοι πολλοι φιλοσοφοι κι οχι μονο εχουν πλεον λιωσει.:lol:

Ελα ρε, αυτός ήταν καθηγητής μου στο τει...

tai
26/11/2008, 20:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από VANDA

ετσι εξηγείτε:look: :D

:lol:

nobody
26/11/2008, 21:40
χαχαχαχαχαχαχαχαα
καλοο

vestromas
26/11/2008, 21:56
Κατ εμε,:a04: με κατι τετοια κειμενα. Να παει στο χωριο του να κανει αυτες τις αναλυσεις ο τρελογιατρος.

Απο κατι τετοια ζει η ψωμολυσα σ αυτην τη γ@μοπολη, και μας γραφει και φιλοσοφιες.

Αντε και γεμισαμε γιαλαντζη φιλοσοφους.:a02:

gcrook
27/11/2008, 02:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από vestromas

Αντε και γεμισαμε γιαλαντζη φιλοσοφους.:a02:

Το σωστο ειναι "λουμπεν" φιλοσοφοι.:alien:

thou-vou
27/11/2008, 12:50
ναι, ναι... αφέθηκε στην τύχη της όταν μεγάλωσε... :alien:
πες το βρε παιδί μου ότι η πόλη έχει μετατραυματικό σοκ και αντιφατική προσωπικότητα...

και εγω που νόμιζα ότι είναι αποτέλεσμα συγκρούσεων (των ταξεων) που ονομάζονται ιστορία
ότι είναι καθημερινός πόλεμος και εμείς λαμβάνουμε μέρος σε αυτή τη σύγκρουση έστω κι αν είμαστε σταρχιδιστες (το οποίο είναι άποψη)
ότι η εικόνα της πόλης αντικατοπτρίζει τις εκάστοτε "από τα πάνω" κοινωνικές σχέσεις

πες το βρε αδερφε να ηρεμήσω
γιατί μπορεί άλλα να εννοεί ο φιλόσοφος αλλά τελικά το κρασάκι από τ' αμπέλια του είναι λίγο μέτριο και ούτε καν σουρεαλιστικό να διασκεδάσουμε...

τώρα που είπα και εγω τη φιλοσοφία μου πάω στη δευτερη δουλειά να οδηγήσω φορτηγό στην πόλη με τα παιδικά τράυματα...
κουφάλα λαλιώτη, τα πάντα εν σοφία εποίησες...

noble
27/11/2008, 13:14
Πολύ διαφορετική κι ενδιαφέρουσα προσέγγιση :)

:wave2:

stavrogin
27/11/2008, 13:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από thou-vou
ναι, ναι... αφέθηκε στην τύχη της όταν μεγάλωσε... :alien:
πες το βρε παιδί μου ότι η πόλη έχει μετατραυματικό σοκ και αντιφατική προσωπικότητα...

και εγω που νόμιζα ότι είναι αποτέλεσμα συγκρούσεων (των ταξεων) που ονομάζονται ιστορία
ότι είναι καθημερινός πόλεμος και εμείς λαμβάνουμε μέρος σε αυτή τη σύγκρουση έστω κι αν είμαστε σταρχιδιστες (το οποίο είναι άποψη)
ότι η εικόνα της πόλης αντικατοπτρίζει τις εκάστοτε "από τα πάνω" κοινωνικές σχέσεις

πες το βρε αδερφε να ηρεμήσω
γιατί μπορεί άλλα να εννοεί ο φιλόσοφος αλλά τελικά το κρασάκι από τ' αμπέλια του είναι λίγο μέτριο και ούτε καν σουρεαλιστικό να διασκεδάσουμε...

Φιλε συναγωνιστη μα οχι σταρχιδιστη:
Ο καθενας τη βγαζει οπως μπορει,η παλευει οπως μπορει.Μπορει εσυ να κρινεις σταρχιδιστη αυτον που ζει ή αγωνιζεται χωρις ορους ταξικου αγωνα.Μπορει εσυ να εισαι σωστος και θα εισαι αν επιμείνεις μεχρι τελους αναγκαστικα εκ του αποτελεσματος.Ορισμενα πραγματα ,ξερεις κρινονται απο το αποτελεσμα.
Αν κρινουμε την πραγματικοτητα ως ταξικη παλη, απο το αποτελεσμα καταλαβαινεις οτι τα αποτελεσματα ειναι απογοητευτικα ώς προς το συλλογικο αποτελεσμα.Ως προς το εγω ή εσυ ειναι μια δυναμει κατασταση νικης ή ηττας,αποφασισε εσυ αργοτερα.

Ασε τις πολεμικες ιαχες και κατσε και οραματισου τον κοσμο οπως τον θελεις ,δες το μελλον οπως θα το ηθελες.Τι ειδους πολεις θα ηθελες ,πως θα λειτουργουσαν αν θα χρειαζονταν αρχες εκτελεστικες η δικαστικες ή νομοθετικες και τι ειδους. Τι ειδους ανθρωπινες σχεσεις, δομες κοινωνικες,τι ειδους ανθρωποι θα χρειαζονταν ,τι χαρακτηρες ,Τι φυσικο περιβαλλον ,αστικο, μοδα,διατροφη,παραγωγη, ερωτα ,αναπαραγωγη ,πως θα ηταν η εξελιξη.Πως θα δημιουργουσε μια τετοια κοινωνια το μελλον της ,το δικο της εν δυναμει.
Ενα πραγμα σα την ιδανικη πολιτεια του Πλατωνα ,αλλα αυτη θα ειναι του Θου Βου.

Παραπονιεσαι και αυτοπεριοριζεσαι ή οραματιζεσαι; Ακομα και η αγωνια σου του κωλοκοσμου που δε λειτουργει μηπως επικυρωνεται απο την γνωση σου της "ιστοριας" μονο και μονο για να μεινει εκει;...μονο σα μια φτωχη αγωνια; Μηπως θα τελειωνε η αγωνια σου εκεινη τη μερα που θα νικουσες και θα εφτανες στον ιδανικο κοσμο; Τι γινεται την επομενη μερα βασιλη;

Μπορεις να αποδεχτεις δεκα μαλακες κι ας μην ειναι πολιτικα ορθοι; Κι αν δε μπορεις πως θα πας στην επομενη μερα; Μόνος , με τους ομοϊδεατες;
Και τωρα τι εισαι;
Σεβομαι και αποδεχωμαι αυτο που εχεις στην κεφαλα σου και δεν εχω κανενα μέλημα να σου πουλησω τη δικη μου πραγματικοτητα ως ορθη,αλλα θελω να τη μοιραστω μαζι σου.

από vestromas
Κατ εμε, με κατι τετοια κειμενα. Να παει στο χωριο του να κανει αυτες τις αναλυσεις ο τρελογιατρος.
Απο κατι τετοια ζει η ψωμολυσα σ αυτην τη γ@μοπολη, και μας γραφει και φιλοσοφιες.
Αντε και γεμισαμε γιαλαντζη φιλοσοφους.

Εσενα αυτο πρεπει να σε πειραξε:
"...την ίδια στιγμή εκείνη φαντασιώνεται συνωμοσίες και πλέγματα αδικίας."

Αλλα αυτος εχει απαλληνει τον πονο και τη ζωη 10 τρελλων ,ή ψυχωσικων και αυτο το ξερω στα σιγουρα. Εσυ τι;
Ξερεις τι ειναι η τρελλα για το μυαλο,τι περνουν αυτοι οι φουκαραδες; Εγω που την εχω ζησει κι απο μεσα κι απο διπλα θα σου πω οτι ο συγκεκριμενος τρελλογιατρος ειναι ευτηχημα για τον τρελλο.
(Οχι δεν ειναι γιατρος μου) :rotflmao:

Αρχικά δημιουργήθηκε από VANDA

Εχω δει δυο διαλεξεις του για τη φωτογραφια και με εχει στειλει αδιαβαστο, και φαίνεται και "καλος" τυπος ,λιγο μουρλος ισως...
Εσυ ;...καλα;:lol:

stavrogin
27/11/2008, 14:32
Οι ελλείψεις της όμως βγαίνουν στην επιφάνεια με κάθε ψυχολογικό σοκ. Τότε ξεπερνά τα όρια μιας απλής αγχώδους υπερκινητικότητας και θυμίζει ψυχωσικές διαδικασίες. .

Το βασικο point οπου πολλοι σχετιζομαστε ειναι αυτο...

Ο τροπος που οδηγουμε εχει αυτο το αρρωστο της Αθηνας.Ειμαστε ευερεθιστοι, σα ψυχωσικοι Καθε μικροσυγγρουση, μικροπαρεξηγηση μπορει να καταληξει σε καυγα σε αγριεμα σε ανεξέλεγκτο.Αλλα και καθε απειλη μπορει να μας βγαλει απο τα νερα μας και να μας κανει πιο επιθετικους οδηγικα. Η ζωη μας κινδυνευει καθε στιγμη κι αυτο αν δεν το ελενξουμε εκτίθομαστε σε κινδυνο ακομα περισσοτερο.Ισχυει για μενα ,φανταζομαι οτι θα ισχυει και για αλλους.
Ειναι αυτο που ειπε κι ο Ται παραπανω οτι ειναι καλο εμεις να επιλεγουμε τι θα παρουμε και τι θα αφησουμε απο αυτη την πολη,ή καπως ετσι.

vestromas
27/11/2008, 20:05
Εγω φιλε μου stavrogin, ειμαι επαγγελματιας ψυχοπαθεις.

Τους εχω ζησει απο κοντα τους φιλοσοφολαμογιοτρελογιατρους.

Και αμα δεν τους ειχα παρει χαμπαρι, ακομα θεραπιες θα εκανα.

Γι αυτο στραβωσα. Τους ξερω απ εξω και ανακατωτα.

Εξαιρεσεις δεν υπαρχουν, για τον απλουστατο λογο, οτι ψυχη δεν σπουδαζετε στα πανεπιστιμια.:beer: :wave2:

gcrook
27/11/2008, 20:18
AXA!!!
Επιτελους μια εξηγηση....:sad: :bigcry:

vestromas
27/11/2008, 20:23
Ειδες που νομιζες οτι φταιη οτι ειμαι λουμπεν;:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :beer: :wave2:

stavrogin
28/11/2008, 13:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από vestromas
[B]

Εξαιρεσεις δεν υπαρχουν, για τον απλουστατο λογο, οτι ψυχη δεν σπουδαζετε στα πανεπιστιμια.:beer: :wave2:

Εξαιρεσεις υπαρχουν ακριβως γιατι η ψυχη δε σπουδαζεται στα πανεπιστημια. Γι αυτο και η ψυχιατρικη δεν μπορει να γινει επιστημη και γι αυτο υπαρχουν τοσοι κακοι ψυχολογοι και ψυχιατροι.

Οι "καλοι" ψυχιατροι ειναι ψυχακιδες οι ιδιοι βασιζονται εκτος απο την επιστημη σε μια αισθηση σχεδον θρυσκευτικη.Ειναι αναγκασμενοι να κανουν μια ζευξη μεταξι επιστημης και θρησκειας, ακριβειας και ανακριβειας .Οπως το λεει και ο Σολωμος : "Με λογισμο και με ονειρο".
Λειτουργουν "ανθρωπινα" κι οχι "υπερανω" απλα μεθοδολογουν την γνωση,ικανοτητα,εμπειρια τους για να μειωσουν τα κλασικα σφαλματα,
Καθε μουρλος ειναι μοναδικη ειδικη περιπτωση και πρεπει να αντιμετωπιζεται ειδικα.Γι αυτο και δεν μπορει ενας ψυχιατρος να γινει αυθεντεια και αλαθητος.Μπορει παντα να αποτυχαινει.Μπορει ,μονο ,να αποτυχαινει καλητερα και να λυπατε καλητερα. Επιτρεπεται.
Αμα δεις τους γιατρους Καρκινου που τους πεθαινουν οι μισοι, ή αποκτηνώνονται απο την αποτυχια ή γινονται πιο "ανθρωπινοι", απο την αποτυχια.Ειναι το ιδιο.

Οκ αν παραδεχτω οτι τα νεφελημ και οι σαυρομορφοι υπαρχουν θα παραδεχτεις οτι εχω δικιο; :rotflmao:

vestromas
28/11/2008, 15:33
Oι Νεφφελιμ, δμιουργησαν αυτο το χαλι γυρω μας, μας τρελαναν με αυτον τον παραλογο τροπο ζωης και μετα απο την αρωστια που προκαλεσαν μας πασαρανε και την ψυχιατρικη για να μας εξηγησουν τα ανεξηγητα οπως συνηθηζουν.

Δηλαδη, φιαξαν την αρωστια, φιαξαν και το φαρμακο.

Καταννοω πως δεν ειναι ευκολο για τον περισοτερο κοσμο να θυμηθει την απλοτητα ενος μικρου παιδιου και να θυμηθει τον εαυτο του, πριν αρχισει να εκπαιδευετε στην συγχρονη κοινωνια μεσα απο τα σχολεια τα πανεπιστιμια και το κοινωνικο περιβαλον που του στερησαν την απλοτητα σκεψης και την αυτονοητη αληθεια.

Η αληθεια για ολα κρυβετε στα μικρα παιδια οπως ειχε πει και ο Ιησους, αλλα πιος ασχολειτε πλεον με τετοιες γραφικοτητες οταν η επιστημη και η φιλοσοφια των Νεφφελιμ, εχει ριζωσει τοσο πολυ στον τροπο ζωης μας;

Θα συμφωνησω μαζι σου stavrogin εαν αφησω τον εαυτο μου να λειτουργει σε υλικο και καθαρα επιστημονικο επιπεδο.

Επειδη ομως θελω να διατηρησω την παιδικοτητα και γραφικοτητα μου προς οφελος της ψυχης μου, θα ακουσω με συμπαθεια και στοικοτητα ολα αυτα που θα ειπωθουν
Και θα προσευχηθω για ολους μας σε αυτον που περιμενει να συνελθουμε απο την αποχαυνωση του στημενου παιχνιδιου.

Το σιγουρο ειναι, οτι τα εφοδια τα εχουμε ολοι να τις σκαπουλαρουμε, αλλα ο εχθρος ξερει τις αδυναμιες μας και μας χορευει στο ταψι.

Αν προσπαθησουμε να γυρισουμε στην παιδικοτητα μας και βγαλουμε απο επανω μας την παγιδα του εγωισμου και της ματαιοδοξιας, αν συνηδειτοποιησουμε την θνητοτητα μας και αν καταλαβουμε οτι οι αορατες δυναμεις παιζουν παιχνιδι στην πλατη μας και οτι η αληθεια που βλεπουν τα ματια μας δεν ειναι ο πραγματικος κοσμος, τοτε θα δουμε το φως το αληθινο.

Εως τοτε, ας το παιζουμε φιλοσοφοι επιστημονες γιατροι προεδροι Μητροπολιτες ακτιβιστες γκαξτερ ηθοποιοι αγροτες και πανω απ ολα παλαβοι μηχανοβιοι ταξιδιαρηδες.

:lol: :beer: :beer: :beer: :wave2:

stavrogin
28/11/2008, 16:43
:beer: :wave2:

VANDA
28/11/2008, 17:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin

Εσυ ;...καλα;:lol:

Zouper...

149182

gcrook
28/11/2008, 21:45
Συγνωμη κανενας πια δεν σχολιαζει τα "σωστα" γραπτα στο μοτο; :lol:

stavrogin
01/12/2008, 14:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Συγνωμη κανενας πια δεν σχολιαζει τα "σωστα" γραπτα στο μοτο; :lol:

Εγω ειμαι υπερ.

"Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ατλαντιδα
να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.
Τους Ελοχυμ και τους Νεφελιμ
τη θυμωμένη Νεα Ταξη μη φοβάσαι,
τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις,
αν μέν’ η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή
συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.
Τους Ελοχυμ και τους Νεφελιμ
τη θυμωμένη Νεα Ταξη μη φοβάσαι,
αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,
αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου."

Εδω βλεπουμε πως ο μεγαλος Ελλην ποιητης Καβαφης μας λεγει οτι...μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα...................................αυτα ειχα να πω ελπιζω να μην κουρασα με τις γενικολογες παρατηρησεις μου που ουτως ή αλλως αφ'ενος μεν τις αισθανομαι αναγκαίες για να εξηγηθω αφετέρου τα επιχειρηματα δεν κατορθωνουν να αποτηπωσουν μεγαλες ιδεες αντιθετα τις συρικνωνουν σε εννοιες .Οταν περιγραφεις μια αισθηση σου για μια ιδεα επαφιεσαι σε μεγαλο βαθμο στον ακροατη σου να συμπληρωσει τα κενα.Κι αυτο συνήθως ειναι πραγμα σπανιο .
Με τα καταλληλα επιχειρηματα και η καλητερη ιδεα διαλυεται σε αφελεια, σκονη κι ανοησια κι απομενει απο αυτη περιπου κι οτι απομενει απο το σωμα μιας μεδουσας απιθωμένο για ωρες στην αμμο. Αλλα δεν πρεπει να την κατηγορουμε γι αυτο οπως δεν μπορουμε να κατηγορησουμε εναν ελεφαντα επειδη δε μπορει να επιβιωσει στο κενο, ενα χωρο που δεν ειναι πλασμενος για τις δικες του αναγκες....

Καθε ονειροπολος ή ιδεολογος που περιμενει ειτε την αποκαληψη ,ειτε τους λαμδα, ειτε το μεγαλο ερωτα ειτε την επανασταση ειτε τη νεα full hd oled display 50'' , κατα καποιο τροπο ζει για ενα μελλον που η βεβαιοτητα της ελευσης του πηγαζει απο το "what is now ,once was only imagined" W.Blake

tai
01/12/2008, 15:40
:a26: :a26: :a26: :a26: :a26:

:a24: