View Full Version : Gen I Vs Gen II Busa...
Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
κουβέντα στην κουβέντα λοιπόν με ''ψήσανε'' να φτιαξω την κεφαλή του busa γιατι λέει θα έβλεπα άλλο μηχανάκι, και θα έβρισκα λέει τα κρυμμένα του άλογα, και κάτι παπαριές για ατέλειες του εργοστασίου ....και τα γνωστά τέλος πάντων, τα 'χετε ξανακούσει....
δεν ήθελα και πολύ για να ενθουσιαστώ με την ιδέα, οπότε το πήρα απόφαση και παρέδωσα το καημένο το busaki στα χέρια ενός τάχα μου μηχανικού και γνώστη.....
έπρεπε βέβαια να την ψυλιαστώ τη δουλειά, όταν λίγο πριν ανέβει στο δυναμόμετρο άρχισε να μου εξηγεί ότι δε θα πρέπει να περιμένω και τίποτα σημαντικό ακόμα, γιατί το μηχανάκι έκανε μόλις 50 χλμ απο το δέσιμο του μοτέρ και πρέπει να πατήσουν οι βαλβίδες, και να ερθουν στη θέση τους τα πιστόνια και να ξεκαπνίσει απο τα χημικά, και να φτιαχτεί καινούργιος χάρτης......και τα γνωστά τέλος πάντων, τα 'χετε ξανακούσει....
αηδίες κύριοι.... ιδού τα αίσχη....
:lol: Δινε εσυ πεταμενα λεφτα στη μαουνα σου και θα ερθω μια μερα να σε επισκευτω με το ταπεινο μου χιλιαρακι που δεν εχω αλλαξει ουτε μπουζια στο μοτερ να σε περασει σουβλακι :a021: :a01:
Αρχικά δημιουργήθηκε από FestoNero
Τα άλογα είναι στραγάλια τελικά ε; :D
:lol: :lol: οπως φαινεται :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από JIMK7
:lol: Δινε εσυ πεταμενα λεφτα στη μαουνα σου και θα ερθω μια μερα να σε επισκευτω με το ταπεινο μου χιλιαρακι που δεν εχω αλλαξει ουτε μπουζια στο μοτερ να σε περασει σουβλακι :a021: :a01:
:lol: :lol: οπως φαινεται :lol:
Επιτέλους κι ένας λογικός.... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
@pap: πώς νιώθεις με 15 άλογα +...?
Σαν πως να νιωθει αλλο ενα κουλαδι με πολλα αλογα :lol: :rotflmao: :lol:
gixxerpap
28/11/2008, 16:00
φιλαράκι, πάρε φόρα ............................... κι έλα με την όπισθεν!
ανοίξαμε και σας περιμένουμε...:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
η αληθεια ειναι οτι ειχε πολλη δουλεια...αλλαξα εντελως το σχημα των αυλων για να πετυχω τα χαρακτηριστικα ροης που ηθελα...και δωθηκε και παρα πολλη προσοχη στα φινιρισματα...χρησιμοποιηθηκαν γραναζια ρυθμιζομενου χρονισμου στους εργοστασιακους εκκεντροφορους για να φερω τα κεντρα λοβων εκει που ηθελα με βαση τα καινουρια δεδομενα...
βεβαια η δουλεια οντως δεν ειναι τελεια,διοτι η κεφαλη φτιαχτηκε με το σκεπτικο της μετεπειτα βελτιωσης...( στοχος 220-230 αξιοπιστα αλογα, με δυνατοτητα καθημερινης μετακινησης...),οποτε δεν ειναι η ιδανικοτερη για την παρουσα μορφη του μοτερ(full στοκαδουρα)...(σου πα ρε φουστη παπ να το κανουμε απευθειας να μην ξαναλυνω σαν τον μ@λ@κ@...:sad: )
μολις κανει κανα χιλιομετρο και γινουν βαλβιδακια και χαρτογραφηση θα δυναμωσει κι αλλο μια και η προχειρη καυσαναλυση εδειξε οτι ο παλιος χαρτης δεν πολυταιριαζει με τα καινουρια δεδομενα...
και ειναι και κανα δυο ακομη πραγματακια που μπορουν να γινουν...:cool:
Ελα ρε εχει τοσα αλογα το μπουσα Κ8 με μονο εξατμιση PC και ροικη δηλαδη οι αλλοι με τα παλια μπουσα για να πανε τοσα αλογα επρεπε να δωσουν το προυπολογισμο ΕΛΛΑΔΟΣ
:D μαλλον πρεπει να νοιωθουν μαλακες μα τι μου θυμιζει αυτο τι μου θιμιζει η μαλλον καλυτερα ποιος το ελεγε μα ποιος το ελεγε :rolleyes: :a13:
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=63155&perpage=15&pagenumber=3
:lol: :rotflmao:
φιλαράκι, πάρε φόρα ............................... κι έλα με την όπισθεν!
ανοίξαμε και σας περιμένουμε...:wave2:
:eyepop: χαχα αυτα μας τα πανε κι αλλοι και εκει παλι πισω εισαι :winka:
Απλα προσεχε τι λες μην εκτεθεις μετα και λες διαφορα κουλα οπως εεε ειμαι και βαρυς δε το ξερω και πολυ καλα ακομα το μηχανακι :lol: :lol: ξερεις εσυ :winka:
Παντως μια και σε βλεπω λιγο πριζομενο να το χαιρεσαι το παρταλι αντε και καλα γκαζια :beer: :beer:
blackbusa
28/11/2008, 16:11
παλι κοτοπουλο θα φαμε σημερα μπαμπα???:sad:
μπαμπα....μπαμπαααααααα???:look:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Φιλαρακι απο την Κρητη ολο δηλωσεις εισαι και απο χαρτι τιποτα....να δουμε εστω γραμμενο τα 199 (ουτε καν 200) του περτικαλι busa...οπως ο αλλος ο billsuzas...???που ελεγε ελεγε ελεγε και τελικα εξαφανιστηκε...
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
παλι κοτοπουλο θα φαμε σημερα μπαμπα???:sad:
μπαμπα....μπαμπαααααααα???:look:
:rotflmao: :rotflmao:
Φιλαρακι απο την Κρητη ολο δηλωσεις εισαι και απο χαρτι τιποτα....να δουμε εστω γραμμενο τα 199 (ουτε καν 200) του περτικαλι busa...οπως ο αλλος ο billsuzas...???που ελεγε ελεγε ελεγε και τελικα εξαφανιστηκε...
Δηλαδη τι θελει να πει ο ποιητης :confused:
Για καντο μας ποιο λιανα μιας και εχω ορεξη σημερα :smokin:
blackbusa
28/11/2008, 16:19
τιποτα...τιποτα....δυστηχως εισαι μακρια οπως ειπες....και η Αθηνα πχ και μακρια ειναι και δεν πατας ποτε φανταζομαι....
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
α..ναι...και κανα χαρτι με την δυναμομετρηση του Busa δεν θαταν κακο...δεν κακο δεν κακο...
:wave2:
Εγώ δεν κατάλαβα που είναι το λάθος στο link που έβαλες. Εκεί μιλάς για 200 άλογα με PCIII και slip on (αν είναι ολόσωμη δεν το διευκρινίζεις).
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Εγώ δεν κατάλαβα που είναι το λάθος στο link που έβαλες. Εκεί μιλάς για 200 άλογα με PCIII και slip on (αν είναι ολόσωμη δεν το διευκρινίζεις).
Ε μα ναι ολοσωμη ειναι αλλα οταν εγω μιλαγα για 200 αλογα καποιοι επιστημονες απο εδω μεσα αρχιζαν και γελουσαν και εκραζαν αλλα τωρα μετα απο καιρο ερχεται στα λογια μου :lol:
Διαβασε σ αυτο το link το τελευταιο ποστ και θα καταλαβεις :winka:
τιποτα...τιποτα....δυστηχως εισαι μακρια οπως ειπες....και η Αθηνα πχ και μακρια ειναι και δεν πατας ποτε φανταζομαι....
α..ναι...και κανα χαρτι με την δυναμομετρηση του Busa δεν θαταν κακο...δεν κακο δεν κακο...
Οπως και για σας η Κρητη ειναι μακρια φανταζομαι :winka:
Χαχα εχω ερθει γιατι καποιοι κουνουσαν ερεθιστικα το κ@λαρακι τους αλλα τωρα ποια βεβαια δεν μιλανε :lol: :rotflmao: :rotflmao: :lol: :rotflmao:
Ε μα ναι ολοσωμη ειναι αλλα οταν εγω μιλαγα για 200 αλογα καποιοι επιστημονες απο εδω μεσα αρχιζαν και γελουσαν και εκραζαν αλλα τωρα μετα απο καιρο ερχεται στα λογια μου :lol:
Διαβασε σ αυτο το link το τελευταιο ποστ και θα καταλαβεις :winka:
To τελευταίο post λέει....
αν ειναι το καινουριο με εξατμιση και commander να παιρνει 25 αλογα κι εμεις οι πτωχοι με το παλιο,για να παρουμε 40 να πρεπει να λυσουμε ολο το μοτερ τοτε στανταρ μας πιασανε μ@λ@κες απο το εργοστασιο...
Μιλάς για 200 άλογα με PC και εξάτμιση και τίποτα άλλο.
Αν δεν κάνω λάθος 200 άλογα έβγαλε το Busa του pap μετά από ροϊκή εξέλιξη. Που ακριβώς έλεγε μπούρδες ο rein;
blackbusa
28/11/2008, 16:45
Οπως και για σας η Κρητη ειναι μακρια φανταζομαι :winka:
Χαχα εχω ερθει γιατι καποιοι κουνουσαν ερεθιστικα το κ@λαρακι τους αλλα τωρα ποια βεβαια δεν μιλανε
ρε φιλαρακι εμεις τα φραγκα (το εμεις ειναι σχετικο) τα φαγαμε στο να κανουμε τις ροικες κλπ κλπ...εσεις καθαρισατε με λιγοτερα....αφου εχεις ερθει οπως ειπες....ελα αλλη μια να δουμε πιανου το κωλαρακι θα κανει φρουτσου φρουτσου....και βασικα δεν σε κοβω για τοσο σεμνο ατομο....αν λεω ΑΝ ειχες κερασει κανα τσαγακι θα το ειχες κανει πρωτο θεμα...απο το πληκτρολογιο ολοι ωραια γαματε....
To τελευταίο post λέει....
Μιλάς για 200 άλογα με PC και εξάτμιση και τίποτα άλλο.
Αν δεν κάνω λάθος 200 άλογα έβγαλε το Busa του pap μετά από ροϊκή εξέλιξη. Που ακριβώς έλεγε μπούρδες ο rein;
Θα στο κανω ποιο λιανα δεν ειναι οτι δε πιστευω οτι βγαζει τοσα αλογα το μηχανακι του παπ ισα ισα αλλα ο rein αυτος ειναι που δεν πιστευε γενικος στα μπουσα Κ8 και τα κοροιδευε τοσο καιρο και τωρα με λιγα πραγματα βγαζουν τοσο αλογα που αυτος με το παλιο επρεπε να σκαψει ολο το μοτερ :smokin: ΟΚ :wave2:
ρε φιλαρακι εμεις τα φραγκα (το εμεις ειναι σχετικο) τα φαγαμε στο να κανουμε τις ροικες κλπ κλπ...εσεις καθαρισατε με λιγοτερα....αφου εχεις ερθει οπως ειπες....ελα αλλη μια να δουμε πιανου το κωλαρακι θα κανει φρουτσου φρουτσου....και βασικα δεν σε κοβω για τοσο σεμνο ατομο....αν λεω ΑΝ ειχες κερασει κανα τσαγακι θα το ειχες κανει πρωτο θεμα...απο το πληκτρολογιο ολοι ωραια γαματε....
Στις ροικες μεγαλε πιστευω περισσοτερο απο σενα μη το ψαχνεις το λοιπον αλλου ειναι το θεμα :winka:
Οσο απο σεμνοτητα :blush: σιγουρα δεν εχω :winka: αλλα αναγκη δεν εχω ουτε απο διαφημιση :winka:
Τωρα αν εχω κερασει κανενα ρωτα το pap αυτος τουλαχιστον ξερει :winka:
devil's animal
28/11/2008, 16:59
here we go again...:a014: :a014: :a014:
Θα στο κανω ποιο λιανα δεν ειναι οτι δε πιστευω οτι βγαζει τοσα αλογα το μηχανακι του παπ ισα ισα αλλα ο rein αυτος ειναι που δεν πιστευε γενικος στα μπουσα Κ8 και τα κοροιδευε τοσο καιρο και τωρα με λιγα πραγματα βγαζουν τοσο αλογα που αυτος με το παλιο επρεπε να σκαψει ολο το μοτερ :smokin: ΟΚ :wave2:
Οκ κατάλαβα τι λες.
Αυτό που κατάλαβα απ΄τα γέλια του rein (μπορει να κάνω λάθος), είναι ότι τα 200 που λες ότι έβγαλε το μηχανάκι σου μόνο με PC και εξάτμιση δεν βγαίνουν.
Η δυναμομέτρηση του pap με τα 200 μετά από κατέβασμα μοτέρ, μου δείχνει ότι μάλλον έχει δίκιο. Είχες ποστάρει καμμιά δυναμομέτρηση απ΄τα 200, γιατί δεν είδα πουθενά.
Οκ κατάλαβα τι λες.
Αυτό που κατάλαβα απ΄τα γέλια του rein (μπορει να κάνω λάθος), είναι ότι τα 200 που λες ότι έβγαλε το μηχανάκι σου μόνο με PC και εξάτμιση δεν βγαίνουν.
Η δυναμομέτρηση του pap με τα 200 μετά από κατέβασμα μοτέρ, μου δείχνει ότι μάλλον έχει δίκιο. Είχες ποστάρει καμμιά δυναμομέτρηση απ΄τα 200, γιατί δεν είδα πουθενά.
Κοιταξε να δεις απο δυναμομετρο σε δυναμομετρο τα αλογα αλλαζουν περα αυτου αν ηταν 200 η 190 ο γνωστος επιστημονας παλι θα γελουσε αλλα το θεμα δεν ειναι εκει :rolleyes:
Ας παρουμε τα πραγματα απο την αρχη
παλιοτερα σε ενα αλλο link ελεγε οτι τα παλια μπουσα ειναι καλυτερα απο τα καινουργια και οτι τα καινουργια δεν σκαλιζονται τοσο ευκολα σαν τα παλια δηλαδη προσπαθουσε τοσο καιρο να μας περασει οτι τα καινουργια οτι και να κανει κανεις δεν γινονται τοσο δυνατα σαν τα παλια και τωρα ερχεται και μας λεει το αντιθετο :lol:
δεν νομιζω οτι χρειαζεται να πω κι αλλα :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
here we go again...:a014: :a014: :a014:
Βρε λες :lol: :rotflmao: :lol: :rotflmao:
dirtbird
28/11/2008, 17:22
Κοιταξε να δεις απο δυναμομετρο σε δυναμομετρο τα αλογα αλλαζουν περα αυτου αν ηταν 200 η 190 ο γνωστος επιστημονας παλι θα γελουσε αλλα το θεμα δεν ειναι εκει :rolleyes:
οΚ. Φαίνεται ότι μετράει σε Superflow τα οποία δεν φημίζονται για την αισιοδοξία τους (τουλάχιστον σε σχέση με τα Dynojet). Aλλά και αυτό άτοπο είναι αφού η σύγκριση γίνεται με δυναμομέτρηση στο ίδιο δυναμόμετρο....
Ας παρουμε τα πραγματα απο την αρχη
παλιοτερα σε ενα αλλο link ελεγε οτι τα παλια μπουσα ειναι καλυτερα απο τα καινουργια και οτι τα καινουργια δεν σκαλιζονται τοσο ευκολα σαν τα παλια δηλαδη προσπαθουσε τοσο καιρο να μας περασει οτι τα καινουργια οτι και να κανει κανεις δεν γινονται τοσο δυνατα σαν τα παλια και τωρα ερχεται και μας λεει το αντιθετο :lol:
δεν νομιζω οτι χρειαζεται να πω κι αλλα :wave2:
Δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για το αν παιδεύτηκε ή όχι. Ούτε το τι ακριβώς έκανε.
Και αν τελικά έχεις δίκιο, τι πρέπει να κάνουμε? Να τον κρεμάσουμε επειδή τελικά κατάφερε να βγάλει κάποια αλογάκια πιο εύκολα απ'οτι νόμιζε ότι θα γινόταν?
Και στο δια ταύτα....
Επειδή εσείς οι δυο 'αγαπιέστε', θα ξεσκίζεται όποιο thread έχει να κάνει με GSXR οιασδήποτε μορφής?
Έλα ρε μαν, ούτε κουλός είσαι ούτε άσχετος......:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Και αν τελικά έχεις δίκιο, τι πρέπει να κάνουμε? Να τον κρεμάσουμε επειδή τελικά κατάφερε να βγάλει κάποια αλογάκια πιο εύκολα απ'οτι νόμιζε ότι θα γινόταν?
Και στο δια ταύτα....
Επειδή εσείς οι δυο 'αγαπιέστε', θα ξεσκίζεται όποιο thread έχει να κάνει με GSXR οιασδήποτε μορφής?
Έλα ρε μαν, ούτε κουλός είσαι ούτε άσχετος......:wave2:
Μαλλον οπως ειπα και πριν ειχα ορεξη σημερα :evil:
Εχεις δικιο το σταματαω :beer: :beer:
dirtbird
28/11/2008, 17:28
:beer: :beer:
gixxerpap
28/11/2008, 17:52
μήτσε, κάτσε να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα για να μην εκτίθεστε χωρίς λόγο ...
καταρχάς να διευκρινιστεί ότι τα 200 άλογα το δικό μου τα έβγαλε σε superflow δυναμόμετρο και όχι σε dynojet, όπου θα έδειχνε 213-215, κάτι που θα αποδειχτεί σε μερικές ημέρες....
πρέπει να καταλάβεις ότι σε στοκ μορφη, τα hayabusa στο συγκεκριμενο δυναμόμετρο μετριούνται απο 169 εως 172 άλογα max...
σαφέστατα το Κ8 είναι αρκετό πιο γρήγορο όσο μιλάμε για mild βελτιώσεις όπως αυτή του δικού μου. Αυτό που προσπαθούσε να εξηγήσει ο Reinmeister -γιατί σε αυτόν αναφέρεσαι-, είναι ότι αν κάποιος σκοπεύει να τουμπανιασει ενα μπουσα, δεν αξίζει να αγοράσει ένα καινούργιο...μπορεί να αγοράσει ένα παλιό και να ρίξει τα επιπλεον χρήματα που θα γλιτώσει, στο μοτερ! είναι αποδεδειγμένο ότι και τα δύο μοντέλα στο μαξιμουμ της βελτίωσης που μπορούν να δεχτούν βγάζουν τα ίδια άλογα. δε μπορώ λοιπόν να καταλάβω λοιπόν γιατί συνεχίζεις να επιτίθεσαι ...
όσο για τσάγια και λοιπά ροφήματα, μπορείς να ξεκαθαρίσεις ότι δεν εννοείς εμένα, γιατί κάποιοι μπορεί να παρεξηγήσουν ....
πάντα θα υπάρχουν πιο γρήγοροι, εδώ δεν τις βγάλαμε για να τις μετρήσουμε....
το θρέντ το άνοιξα για να μοιραστώ με την παρέα τον ενθουσιασμό μου, ξέροντας ότι όλοι θα χαρούν, και για να συγχαρώ τον ''τρελο επιστήμονα'', που εκτός του ότι τόσο καιρό έχει ανοίξει τα μάτια σε πολλούς, εντός & εκτος φόρουμ, εκτός του ότι μας έχει βοηθήσει πολλές φορές με τις γνώσεις του, κατάφερε να βγάλει τόση δύναμη με τόσο περιορισμένες επεμβάσεις....
θυμίζω ότι ξεκινήσαμε απο 170, και έχουμε φτάσει τα 201 χωρίς ακόμα να έχει ρυθμιστεί το μοτέρ στα καινούργια δεδομένα...το τελικό νούμερο θα το έχουμε στα χέρια μας την επόμενη εβδομάδα.
δε θα τον υπερασπιστώ άλλο, γιατί δεν είμαι η ''μαμα'' του, μπορεί κάλλιστα να το κάνει και ο ίδιος, και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει ( αν και δε χρειάζεται) μόλις έχει πρόσβαση σε πληκτρολόγιο ....
μήτσε, κάτσε να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα για να μην εκτίθεστε χωρίς λόγο ...
καταρχάς να διευκρινιστεί ότι τα 200 άλογα το δικό μου τα έβγαλε σε superflow δυναμόμετρο και όχι σε dynojet, όπου θα έδειχνε 213-215, κάτι που θα αποδειχτεί σε μερικές ημέρες....
πρέπει να καταλάβεις ότι σε στοκ μορφη, τα hayabusa στο συγκεκριμενο δυναμόμετρο μετριούνται απο 169 εως 172 άλογα max...
σαφέστατα το Κ8 είναι αρκετό πιο γρήγορο όσο μιλάμε για mild βελτιώσεις όπως αυτή του δικού μου. Αυτό που προσπαθούσε να εξηγήσει ο Reinmeister -γιατί σε αυτόν αναφέρεσαι-, είναι ότι αν κάποιος σκοπεύει να τουμπανιασει ενα μπουσα, δεν αξίζει να αγοράσει ένα καινούργιο...μπορεί να αγοράσει ένα παλιό και να ρίξει τα επιπλεον χρήματα που θα γλιτώσει, στο μοτερ! είναι αποδεδειγμένο ότι και τα δύο μοντέλα στο μαξιμουμ της βελτίωσης που μπορούν να δεχτούν βγάζουν τα ίδια άλογα. δε μπορώ λοιπόν να καταλάβω λοιπόν γιατί συνεχίζεις να επιτίθεσαι ...
όσο για τσάγια και λοιπά ροφήματα, μπορείς να ξεκαθαρίσεις ότι δεν εννοείς εμένα, γιατί κάποιοι μπορεί να παρεξηγήσουν ....
πάντα θα υπάρχουν πιο γρήγοροι, εδώ δεν τις βγάλαμε για να τις μετρήσουμε....
το θρέντ το άνοιξα για να μοιραστώ με την παρέα τον ενθουσιασμό μου, ξέροντας ότι όλοι θα χαρούν, και για να συγχαρώ τον ''τρελο επιστήμονα'', που εκτός του ότι τόσο καιρό έχει ανοίξει τα μάτια σε πολλούς, εντός & εκτος φόρουμ, εκτός του ότι μας έχει βοηθήσει πολλές φορές με τις γνώσεις του, κατάφερε να βγάλει τόση δύναμη με τόσο περιορισμένες επεμβάσεις....
δε θα τον υπερασπιστώ άλλο, γιατί δεν είμαι η ''μαμα'' του, μπορεί κάλλιστα να το κάνει και ο ίδιος, και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει ( αν και δε χρειάζεται) μόλις έχει πρόσβαση σε πληκτρολόγιο ....
Σαφως φιλε παπ και δεν εισαι αυτος που ανοιξαμε και να χαιρεσαι το μπουσα σου οσα αλογα κι αν βγαλει απο 0 μεχρι 1000 :beer:
Οσο για τον επιστημονα δεν εχω να προσθεσω τιποτα αλλο ουτε εχω κατι μαζι του ισα ισα οταν ερθω η στην Αθηνα θα τον κερασω και μια :beer: και οχι κανενα τσαγακι :lol: τελος παντων να χαιρεσαι αλλη μια φορα το εργαλειο και παντα ορθιος :beer:
:wave2: :wave2:
reinmeister
01/12/2008, 14:54
το γραφω εδω κι οχι στα τεχνικα ετσι ωστε να μην χαλασουμε το θρεντ του παπ και να πει ο καθενας οτι γουσταρει...
θα περιορισω την αναλυση σε μοτερ και διαχειριση ηλεκτρονικων και καυσιμου με απλη αναφορα στα υπολοιπα...
παμε λοιπον...
ιδιος ακριβως σκελετος με πολυ μικρες διαφορες σε καποιες μικρες βασεις αισθητηρων...
ελαφρως διαφορετικο ψαλιδι...
διαφορετικο μπροστινο με φρενα...
διαφορετικο υποπλαισιο τοποθετημενο ελαφρως πιο χαμηλα για μεγαλυτερη ανεση συνεπιβατη...
και φυσικα αλλα πλαστικα και οργανα...
η λειτουργια των αναρτησεων ειναι το ιδιο μετρια με του παλιου και τα φρενα εξισου ελεεινα με λιγο καλυτερη αισθηση στο αρχικο δαγκωμα...
στο ζουμι τωρα...
μοτερ και τροφοδοσια...
το μοτερ ειναι το παλιο με τις εξης διαφορες...
αυξημενη διαδρομη στροφαλου κατα 2mm απο την οποια προεκυψε και η διαφορα στον κυβισμο...(1300-1340)
διαφορετικος δευτερευων αξονας κιβωτιου (πιο ενισχυμενος) και αλλαγη στο κυκλωμα λιπανσης του κιβωτιου...
ιδιο ακριβως κιβωτιο και συστημα εκκινησης...(μιζα κομπλερ)...
ιδιο ακριβως μπλοκ κυλινδρων με προσθηκη reliefs για ταχυτερη ανοδο των εμβολων...
ενιχυμενες μπιελες(αλλου τυπου χρωμιομολυβδαινιουχος χαλυβας και διαφορετικη βαφη σκληρυνσης) με ιδια διαμετρο κατω ακρου και 2mm μικροτερη διαμετρο ανω ακρου...ιδιο ακριβως μηκος απο κεντρο τρυπας σε κεντρο τρυπας με την παλια...
εμβολα διαφορετικης στατικης συμπιεσης 12.5/1 με τοποθετημενο τον πειρο 1mm ψηλοτερα ετσι ωστε να μην χρειαστει να τροποποιησουν το υψος του παλιου μπλοκ...(εξ ου και η μειωση της διαμετρου του ανω ακρου της μπιελας κατα 2mm)...
ιδιας διαμετρου βαλβιδες με διαφορετικο υλικο κατασκευης (τιτανιο)
μονα ελατηρια βαλβιδων εναντι διπλων του παλιου...
ιδια κεφαλη με λιγο διαφορετικο casting σε αυλους εισαγωγης και εξαγωγης καθως και στο συστημα εμπλουτισμου με οξυγονο των καυσαεριων...(pair)...
οι αυλοι εισαγωγης εχουν πιο υψωμενα seilings σε σχεση με το παλιο και τα floors τους ειναι με μικροτερη γωνια κλισης... επισης εχουν αλλαξει οι μοιρες παροχης,κυριως στους κυλινδρους 1 και 4...(πιο ισιοι)...ιδια αντιμετωπιση υφισταται και στην εξαγωγη...ουσιαστικα ειναι η παλια κεφαλη με ροϊκη βελτιωση πρωτου σταδιου και φυσικα ,εν αντιθεση με την αποψη πολλων,εχει πολλα περιθωρια βελτιωσης...
οι εκκεντροφοροι ειναι ουσιαστικα ο yosh του παλιου στην εισαγωγη και ο εισαγωγης του παλιου στην εξαγωγη...με αμελητεες διαφορες...
η ουσιαστικη διαφορα στον εισαγωγης ειναι το διαφορετικο σημειο τοποθετησης του pin του εκκεντροφορου απο το οποιο παιρνει σημα ο εγκεφαλος ...
τα σωματα ψεκασμου ειναι κατα 1 mm μικροτερα απο του παλιου...(ειναι ιδια με του gsxr 1000 οπως και το φιλτροκουτι)
παροχη απο 8 μικροτερα μπεκ εναντι 4 του παλιου...
ιδιας παροχης αντλια βενζινης με την παλια καθως και ιδιας πιεσης...
αυξηση των πραγματικων στροφων κατα 300...(11,100 εναντι 10,800)
τελικη μεταδοση ελαχιστα πιο κοντη απο του παλιου με 18-43 εναντι 17-40...
με απλα λογια...το μοτερ ειναι ΟΛΟΙΔΙΟ με τις διαφορες να υφιστανται σε τοποθετηση καποιων διαφορετικων ανταλλακτικων...
τι σημαινει αυτο....
οτι αν στο παλιο βαλεις τα ανταλλακτικα του νεου γινεται το νεο...τελος...ειτε αρεσει ειτε οχι...και το μονο που χρειαζεται να κανει καποιος ειναι να λυσει μοτερ και απλως να τοποθετησει τα ανταλλακτικα....ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ...
που επισης σημαινει οτι αν το κανεις αυτο θα εχεις την αποδοση του νεου...τελος κι εδω...
οριακα βελτιωμενα και τα δυο εχουν το ιδιο ακριβως κοστος και την ιδια ακριβως αποδοση...
επεξηγηση...
κανεις δεν προκειται να χαλασει λεφτα για να κανει το παλιο καινουριο,οταν με τα ιδια ακριβως μπορει να βαλει τα ανταλλακτικα επομενου σταδιου και κατ επεκτασιν να το κανει πολυ πιο δυνατο ....
επισης...οποιος εχει το καινουριο θα δωσει ακριβως τα ιδια λεφτα με αυτον με το παλιο μια και θα αγορασουν ακριβως τα ιδια ανταλλακτικα...
λεπτομερειες μεθ αποδειξεων(shic)...
τα προφιλ ολων των εταιρειων aftermarket εκκεντροφορων ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ιδια και για τα δυο...(γιατι αραγε?)
τα μπλοκ 84 mm (1400 και 1440) ειναι ακριβως τα ιδια με διαφορα τα reliefs του νεου...η διαφορα τους ειναι 250 ευρω...(οσο κοστιζει δηλαδη να κοψει το ρεκτιφιε reliefs στο παλιο...
οι stroked στροφαλοι(+5mm και +3mm) κοστιζουν το ιδιο μια και η διαφορα τους ειναι 2mm στο stroking και οι εταιρειες δεν χρεωνουν εξτρα την μετακινηση του κοπτικου κατα 1mm στην ακτινα...
με τα ανωτερω φτανουμε τα 1507 κυβικα και ειναι η οριακη βελτιωση που μπορει να δεχθει αυτος ο κινητηρας διατηρωντας καποια στοιχειωδη αξιοπιστια...(αν τον περιορισεις στα 235-240 αλογα)...να ναι δηλαδη χαλαρο 1507...
σας φαινεται υπερβολικο αυτο το επιπεδο βελτιωσης και κατ επεκτασιν ιδιαιτερως χρηματοβορο?
παμε σε ποιο απλα φτιαξιματα λοιπον...
1400 παλιου και 1440 νεου...
μπλοκ,πιστονια και στις δυο περιπτωσεις με ιδιο κοστος...
εκκεντροφοροι ιδιο κοστος...
ροϊκη...ιδιο κοστος...
αποτελεσμα...
210-220 το παλιο...217-227 το καινουριο...7 αλογα διαφορα λοιπον πανω κατω και περιπου 1 κιλο ροπης υπερ του νεου...η διαφορα ειναι τα 40 επιπλεον κυβικα του νεου...
κοστος για να βαλεις τον στροφαλο του νεου στο παλιο....1000 ευρω...
συμφερει το νεο λοιπον...
ελα μου ομως που σε αυτο το επιπεδο βελτιωσης( αισθητα αγριοτεροι εκκεντροφοροι απο στοκ),οι βαλβιδες τιτανιου του νεου,βγαζουν φτερα και σιγα σιγα ανεβαινουν προς τον ουρανο να πανε στον παραδεισο των νεκρων ανταλλακτικων...
αρα ατσαλινες του παλιου για να μην λυνουμε καθε 5000 χλμ...600 ευρω...
400 ευρω λοιπον φθηνοτερο το φτιαξιμο του νεου...κερδισατε ευχαριστουμε...
δεν θα παρουμε ομως γιατι με 4.000 λιγοτερα παιρνουμε το παλιο και το κανουμε εξισου τουμπανο...και με τα ρεστα παιρνουμε εξτρα καποτες για τις δυσκολες βραδυες...
αυτα για τους καμμενους οπως εγω που θελουν το κατιτις παραπανω...ολοι οι υπολοιποι παρτε το νεο...ειναι σαφεστατα καλυτερο συνολικα σε στοκ μορφη...
το νεο ειναι λιγο καλυτερο σε αποκριση ,χαμηλα και μεσαιες,λογω μικροτερων μπεκ(mains) και λιγο πιο εξελιγμενων ηλεκτρονικων...σε κοντρα ομως που δουλευουν τα μηχανακια απο 8 και πανω ειναι παντελως αδιαφορα...
tip...
η κεφαλη του νεου ,"φαινεται" οτι εχει λιγοτερα περιθωρια απο του παλιου...γι αυτο και πολλοι εδω ελλαδα και καποιοι εξωτερικο εχουν δηλωσει οτι το καινουριο μπουσα δεν παιρνει και πολυ απο κει...εγω απεδειξα το αντιθετο...καποιος πιο καλος απο μενα σιγουρα θα τα καταφερει ακομα καλυτερα...
jimk7...ο λογος που γελασα οταν μιλησες για 200 με περιφερειακα μονο ηταν γιατι σε οποιοδηποτε δυναμομετρο παγκοσμιως,που δεν ειναι χαρουμενο σαν την καλομοιρα,δεν γινεται να βγαλει πανω απο 190 αλογα...λεπτομερειες δεν γραφω διοτι με καλυψαν οσοι σου απαντησαν...
επισης αν φορας aftermarket ελαφρια ζαντουλα και 520 αλυσιδακι με αλουμινενια γραναζακια εχεις αλλα 5 κατω σε αυτα τα επιπεδα ιπποδυναμης...
εσυ θεωρεις οτι ο παπ πεταξε τα λεφτα του σε μενα για την δουλεια που εκανα...δικαιωμα σου...
σταματα μονο να μου ζαλιζεις τα @@ με μαλακιες ολη την ωρα...με κουραζει...
οταν ανεβεις με το καλο αθηνα θα πιουμε τις μπυρες που ειπες...γαμισε τα ομως τα τεχνικα...
gixxerpap
01/12/2008, 15:26
κατατοπιστικότατο το θρεντάκι ....
μια διορθωσούλα μόνο ...
όταν ανέβει αθήνα, το καλό που του θέλω, να ξεχάσει τις μπύρες και να φέρει καμια ρακή της προκοπής .:lol:
Ακούς αρχικούλαδο?:lol:
devil's animal
01/12/2008, 15:40
...
παιδια δεν ξερω για σας....αλλα εγω...υγρανθηκα!!:blush:
Απίστευτο το πόστ του rein.
Aλλά μου φαίνεται λίγο δύσκολο με 4χιλιάρικα να κάνεις το παλιό τουμπανο,καθώς σε μια γρήγορη ματία που έριξα στο νετ μια τετράδα΄after market πιστόνια κοστίζει από 1500+.
το γραφω εδω κι οχι στα τεχνικα ετσι ωστε να μην χαλασουμε το θρεντ του παπ και να πει ο καθενας οτι γουσταρει...
θα περιορισω την αναλυση σε μοτερ και διαχειριση ηλεκτρονικων και καυσιμου με απλη αναφορα στα υπολοιπα...
παμε λοιπον...
ιδιος ακριβως σκελετος με πολυ μικρες διαφορες σε καποιες μικρες βασεις αισθητηρων...
ελαφρως διαφορετικο ψαλιδι...
διαφορετικο μπροστινο με φρενα...
διαφορετικο υποπλαισιο τοποθετημενο ελαφρως πιο χαμηλα για μεγαλυτερη ανεση συνεπιβατη...
και φυσικα αλλα πλαστικα και οργανα...
η λειτουργια των αναρτησεων ειναι το ιδιο μετρια με του παλιου και τα φρενα εξισου ελεεινα με λιγο καλυτερη αισθηση στο αρχικο δαγκωμα...
στο ζουμι τωρα...
μοτερ και τροφοδοσια...
το μοτερ ειναι το παλιο με τις εξης διαφορες...
αυξημενη διαδρομη στροφαλου κατα 2mm απο την οποια προεκυψε και η διαφορα στον κυβισμο...(1300-1340)
διαφορετικος δευτερευων αξονας κιβωτιου (πιο ενισχυμενος) και αλλαγη στο κυκλωμα λιπανσης του κιβωτιου...
ιδιο ακριβως κιβωτιο και συστημα εκκινησης...(μιζα κομπλερ)...
ιδιο ακριβως μπλοκ κυλινδρων με προσθηκη reliefs για ταχυτερη ανοδο των εμβολων...
ενιχυμενες μπιελες(αλλου τυπου χρωμιομολυβδαινιουχος χαλυβας και διαφορετικη βαφη σκληρυνσης) με ιδια διαμετρο κατω ακρου και 2mm μικροτερη διαμετρο ανω ακρου...ιδιο ακριβως μηκος απο κεντρο τρυπας σε κεντρο τρυπας με την παλια...
εμβολα διαφορετικης στατικης συμπιεσης 12.5/1 με τοποθετημενο τον πειρο 1mm ψηλοτερα ετσι ωστε να μην χρειαστει να τροποποιησουν το υψος του παλιου μπλοκ...(εξ ου και η μειωση της διαμετρου του ανω ακρου της μπιελας κατα 2mm)...
ιδιας διαμετρου βαλβιδες με διαφορετικο υλικο κατασκευης (τιτανιο)
μονα ελατηρια βαλβιδων εναντι διπλων του παλιου...
ιδια κεφαλη με λιγο διαφορετικο casting σε αυλους εισαγωγης και εξαγωγης καθως και στο συστημα εμπλουτισμου με οξυγονο των καυσαεριων...(pair)...
οι αυλοι εισαγωγης εχουν πιο υψωμενα seilings σε σχεση με το παλιο και τα floors τους ειναι με μικροτερη γωνια κλισης... επισης εχουν αλλαξει οι μοιρες παροχης,κυριως στους κυλινδρους 1 και 4...(πιο ισιοι)...ιδια αντιμετωπιση υφισταται και στην εξαγωγη...ουσιαστικα ειναι η παλια κεφαλη με ροϊκη βελτιωση πρωτου σταδιου και φυσικα ,εν αντιθεση με την αποψη πολλων,εχει πολλα περιθωρια βελτιωσης...
οι εκκεντροφοροι ειναι ουσιαστικα ο yosh του παλιου στην εισαγωγη και ο εισαγωγης του παλιου στην εξαγωγη...με αμελητεες διαφορες...
η ουσιαστικη διαφορα στον εισαγωγης ειναι το διαφορετικο σημειο τοποθετησης του pin του εκκεντροφορου απο το οποιο παιρνει σημα ο εγκεφαλος ...
τα σωματα ψεκασμου ειναι κατα 1 mm μικροτερα απο του παλιου...(ειναι ιδια με του gsxr 1000 οπως και το φιλτροκουτι)
παροχη απο 8 μικροτερα μπεκ εναντι 4 του παλιου...
ιδιας παροχης αντλια βενζινης με την παλια καθως και ιδιας πιεσης...
αυξηση των πραγματικων στροφων κατα 300...(11,100 εναντι 10,800)
τελικη μεταδοση ελαχιστα πιο κοντη απο του παλιου με 18-43 εναντι 17-40...
με απλα λογια...το μοτερ ειναι ΟΛΟΙΔΙΟ με τις διαφορες να υφιστανται σε τοποθετηση καποιων διαφορετικων ανταλλακτικων...
τι σημαινει αυτο....
οτι αν στο παλιο βαλεις τα ανταλλακτικα του νεου γινεται το νεο...τελος...ειτε αρεσει ειτε οχι...και το μονο που χρειαζεται να κανει καποιος ειναι να λυσει μοτερ και απλως να τοποθετησει τα ανταλλακτικα....ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ...
που επισης σημαινει οτι αν το κανεις αυτο θα εχεις την αποδοση του νεου...τελος κι εδω...
οριακα βελτιωμενα και τα δυο εχουν το ιδιο ακριβως κοστος και την ιδια ακριβως αποδοση...
επεξηγηση...
κανεις δεν προκειται να χαλασει λεφτα για να κανει το παλιο καινουριο,οταν με τα ιδια ακριβως μπορει να βαλει τα ανταλλακτικα επομενου σταδιου και κατ επεκτασιν να το κανει πολυ πιο δυνατο ....
επισης...οποιος εχει το καινουριο θα δωσει ακριβως τα ιδια λεφτα με αυτον με το παλιο μια και θα αγορασουν ακριβως τα ιδια ανταλλακτικα...
λεπτομερειες μεθ αποδειξεων(shic)...
τα προφιλ ολων των εταιρειων aftermarket εκκεντροφορων ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ιδια και για τα δυο...(γιατι αραγε?)
τα μπλοκ 84 mm (1400 και 1440) ειναι ακριβως τα ιδια με διαφορα τα reliefs του νεου...η διαφορα τους ειναι 250 ευρω...(οσο κοστιζει δηλαδη να κοψει το ρεκτιφιε reliefs στο παλιο...
οι stroked στροφαλοι(+5mm και +3mm) κοστιζουν το ιδιο μια και η διαφορα τους ειναι 2mm στο stroking και οι εταιρειες δεν χρεωνουν εξτρα την μετακινηση του κοπτικου κατα 1mm στην ακτινα...
με τα ανωτερω φτανουμε τα 1507 κυβικα και ειναι η οριακη βελτιωση που μπορει να δεχθει αυτος ο κινητηρας διατηρωντας καποια στοιχειωδη αξιοπιστια...(αν τον περιορισεις στα 235-240 αλογα)...να ναι δηλαδη χαλαρο 1507...
σας φαινεται υπερβολικο αυτο το επιπεδο βελτιωσης και κατ επεκτασιν ιδιαιτερως χρηματοβορο?
παμε σε ποιο απλα φτιαξιματα λοιπον...
1400 παλιου και 1440 νεου...
μπλοκ,πιστονια και στις δυο περιπτωσεις με ιδιο κοστος...
εκκεντροφοροι ιδιο κοστος...
ροϊκη...ιδιο κοστος...
αποτελεσμα...
210-220 το παλιο...217-227 το καινουριο...7 αλογα διαφορα λοιπον πανω κατω και περιπου 1 κιλο ροπης υπερ του νεου...η διαφορα ειναι τα 40 επιπλεον κυβικα του νεου...
κοστος για να βαλεις τον στροφαλο του νεου στο παλιο....1000 ευρω...
συμφερει το νεο λοιπον...
ελα μου ομως που σε αυτο το επιπεδο βελτιωσης( αισθητα αγριοτεροι εκκεντροφοροι απο στοκ),οι βαλβιδες τιτανιου του νεου,βγαζουν φτερα και σιγα σιγα ανεβαινουν προς τον ουρανο να πανε στον παραδεισο των νεκρων ανταλλακτικων...
αρα ατσαλινες του παλιου για να μην λυνουμε καθε 5000 χλμ...600 ευρω...
400 ευρω λοιπον φθηνοτερο το φτιαξιμο του νεου...κερδισατε ευχαριστουμε...
δεν θα παρουμε ομως γιατι με 4.000 λιγοτερα παιρνουμε το παλιο και το κανουμε εξισου τουμπανο...και με τα ρεστα παιρνουμε εξτρα καποτες για τις δυσκολες βραδυες...
αυτα για τους καμμενους οπως εγω που θελουν το κατιτις παραπανω...ολοι οι υπολοιποι παρτε το νεο...ειναι σαφεστατα καλυτερο συνολικα σε στοκ μορφη...
το νεο ειναι λιγο καλυτερο σε αποκριση ,χαμηλα και μεσαιες,λογω μικροτερων μπεκ(mains) και λιγο πιο εξελιγμενων ηλεκτρονικων...σε κοντρα ομως που δουλευουν τα μηχανακια απο 8 και πανω ειναι παντελως αδιαφορα...
tip...
η κεφαλη του νεου ,"φαινεται" οτι εχει λιγοτερα περιθωρια απο του παλιου...γι αυτο και πολλοι εδω ελλαδα και καποιοι εξωτερικο εχουν δηλωσει οτι το καινουριο μπουσα δεν παιρνει και πολυ απο κει...εγω απεδειξα το αντιθετο...καποιος πιο καλος απο μενα σιγουρα θα τα καταφερει ακομα καλυτερα...
jimk7...ο λογος που γελασα οταν μιλησες για 200 με περιφερειακα μονο ηταν γιατι σε οποιοδηποτε δυναμομετρο παγκοσμιως,που δεν ειναι χαρουμενο σαν την καλομοιρα,δεν γινεται να βγαλει πανω απο 190 αλογα...λεπτομερειες δεν γραφω διοτι με καλυψαν οσοι σου απαντησαν...
επισης αν φορας aftermarket ελαφρια ζαντουλα και 520 αλυσιδακι με αλουμινενια γραναζακια εχεις αλλα 5 κατω σε αυτα τα επιπεδα ιπποδυναμης...
εσυ θεωρεις οτι ο παπ πεταξε τα λεφτα του σε μενα για την δουλεια που εκανα...δικαιωμα σου...
σταματα μονο να μου ζαλιζεις τα @@ με μαλακιες ολη την ωρα...με κουραζει...
οταν ανεβεις με το καλο αθηνα θα πιουμε τις μπυρες που ειπες...γαμισε τα ομως τα τεχνικα...
:a16: :a16: :a16: :lol: :rotflmao: Χαχαχα ποσο προβλεψιμος εισαι ρε τρελε επιστημονα αντι να παραδεχτεις οτι δεν εχεις δικιο σε μερικα πραγματα καθεσαι και μου γραφεις ολοκληρη εκθεση :lol:
Μονο που αυτα σε εμενα και μερικους απο εδω δεν περνανε σε αλλους παλι αμαθης ναι
εε σ αυτος μπορεις να μιλας για τι διασπαση του ατομου και να σ ακουν με ανοικτο το στομα αλλα εως εκει :lol:
Τωρα για το σκελετο μιας και τον ανεφερες ειναι διαφορετικος εχει αλλες μοιρες αλλο οφσετ και αλλο μεταξονιο τωρα πως εσυ τον βλεπεις ιδιο :lol: δεν ξερω ξεχασα να σου πω οτι δουλεβω στην αντιπροσωπεια της SUZUKI και ολα αυτα που σου λεω τα ξερω απο πρωτο χερι θα προσπαθησω να δω πως θα αντιγραψω το SD που μου εχουν στειλει να το δεις και εσυ οτι δεν τα εχω βγαλει απο το μυαλο μου ΟΛΑ ΑΥΤΑ :winka:
Οσο για το παπ που ειπα οτι αδικα σκορπαει τα λεφτα του σαφως και αστειευομουνα εξαλλου εγω δεν εγω δωσει και λιγοτερα και ουτε ολα αυτα που σου λεω δεν θελω σε καμια περιπτωση να αποδειξω οτι δεν εισαι γνωστης αλλα απο εγωισμο και ειρωνεια ρε αδερφε ξεχειλιζεις :sad:
Σου εχω δυο ερωτηματα
1) Για καντο μας πιο λιανα δηλ αν ειχα 200 αλογα και μετα που θα του εβαζα πιο
ελαφρια ζαντουλα και 520 αλυσιδακι με αλουμινενια γραναζακια θα ειχα 195 αλογα
2) Τις ροηκες πως τις κανεις εχεις παρει μηχανημα για αυτη τη δουλεια (που ειναι το ατιμο πανακριβο ) ηηηηη εχεις ενα καλο φλεξιμακι και ενα κομπιουτερακι και αρχιζεις και κανεις τους υπολογισμου σου :look: :rolleyes:
Προσεξε δε θελω να μου απαντησεις αυτο που θελω να ακουσω αλλα την αληθεια αν και αμα θελω μπορω να τη μαθω και που ξερεις στο μελλον μπορει και να συνεργαστουμε :p
Υ.Γ. Δεν μπιστευω να σε πειραζει που σε λεω επιστημονα :look: μου θυμιζεις ενα που εχουμε εδω στο χωριο μου που τον λεω κι αυτον ετσι :D
κατατοπιστικότατο το θρεντάκι ....
μια διορθωσούλα μόνο ...
όταν ανέβει αθήνα, το καλό που του θέλω, να ξεχάσει τις μπύρες και να φέρει καμια ρακή της προκοπής .:lol:
Ακούς αρχικούλαδο?:lol:
Σ ακουω ρε φιλε :D αλλα με τετοια οινοπνευματωδη πιοτα δεν ασχολουμαι και αν δεν σ αρεσουν οι :beer:
υπαρχουν και τα τσαγακια :lol: :rotflmao: :lol:
mats8282
01/12/2008, 22:25
Τωρα για το σκελετο μιας και τον ανεφερες ειναι διαφορετικος εχει αλλες μοιρες αλλο οφσετ και αλλο μεταξονιο τωρα πως εσυ τον βλεπεις ιδιο
Χωρις να ειμαι μηχανικος,για την ακριβεια ειμαι ασχετος,δεν νομιζω οτι αλλαγη στις μοιρες του offset ειναι το ιδιο με το να εχεις διαφορετικο πλαισιο.Οπως και η αποσταση μεταξυ των τροχων δεν ειναι απαραιτητα θεμα πλαισιου.Μεγαλυτερο/μικροτερο ψαλιδι=μεγαλυτερη αποσταση.
Επισης σε αυτο το site (http://www.suzukicycles.com/Products/GSX1300RK8/Features/Default.aspx) λεει
<<Its refined chassis and suspension help provide crisper handling. And its striking new fairing offers sleeker aerodynamics. The original Hayabusa was the best. With the 2008 Hayabusa, you're looking at better than the best.>>
refined=κρατησαν το ιδιο πλαισιο με καποιες αλλαγες,τις οποιες εγω δεν γνωριζω.Στα specs ενω σε οποια εξαρτηματα/χαρακτηριστικα αλλαξαν λεει new στο πλαισιο λεει
<<Lightweight and rigid twin-spar aluminum frame minimizes weight while maintaining high torsional strength>>
Χωρις new
Απο την αλλη μπορει και να κανω λαθος,δεν ξερω :wave2:
ΥΓ Και εδω (http://www.universiade-innsbruck.org/motorsport/2008-suzuki-gsx1300r-hayabusa.html) το ιδιο λεει.Μοτερ και πλαισιο το ιδιο εκτος απο καποια θεματακια
<<The new ‘Busa’s alloy twin-spar frame is basically a direct carryover from the old bike (minus the centerstand and bracketry, so it’s lighter), and there’s not a thing wrong with this, at least from a streetbike rider’s point of view. This fact highlights how good the original cage is. Critical dimensions remain status quo on ‘Busa II, including wheelbase (58.5 inches), rake and trail (24.2 degrees/3.85 in.) and seat height (31.7 in.), though a reworked subframe assembly was needed to accommodate the redesigned-and far swoopier-tailsection, which offers a slightly lower passenger saddle for, Suzuki says, “increased passenger comfort.”>>
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Χωρις να ειμαι μηχανικος,για την ακριβεια ειμαι ασχετος,δεν νομιζω οτι αλλαγη στις μοιρες του offset ειναι το ιδιο με το να εχεις διαφορετικο πλαισιο.Οπως και η αποσταση μεταξυ των τροχων δεν ειναι απαραιτητα θεμα πλαισιου.Μεγαλυτερο/μικροτερο ψαλιδι=μεγαλυτερη αποσταση.
Απο την αλλη μπορει και να κανω λαθος,δεν ξερω :wave2:
Κοιτα να δεις φιλε μου απο τη στιγμη που δεν εχει το ιδιο offset ενας σκελετος με τον αλλο παυει να λεγετε οτι ειναι ο ιδιος γιατι στη συμπεριφορας οδηγησεις θα καταλαβεις οτι δεν εχει καμια σχεση ο ενας με τον αλλο (που αυτο ειναι και το ζητουμενο ολης της υποθεσεις )και αυτο φαινεται αμεσως χωρις να εισαι μηχανικος οταν κανεις βολτα με ενα Gen 1 και με Gen 2 Busa
mats8282
01/12/2008, 23:38
Εγω παλι βρηκα αυτο και για πρωτη φορα διαβασα τι ειναι offset...
<<The fork offset is the perpendicular distance from the steering axis to the center of the front wheel.>>
Αν εννοουμε λοιπον το ιδιο πραγμα εχει να κανει μονο με το πλαισιο?(ΥΓ fork=πιρουνι οποτε δεν εχει να κανει μονο με το πλαισιο προφανως)
Τελος παντων,μπερδευτηκα,αυριο με πιο καθαρο μυαλο θα το ψαξω πιο πολυ να μορφωθω :D
Παντως η επισημη Suzuki λεει οτι το πλαισιο και το μοτερ ειναι αυτουσια με καποιες αλλαγες,συμφωνα με τα λινκ παραπανω.
:ZZZ: :ZZZ: :ZZZ: :ZZZ:
Εγω παλι βρηκα αυτο και για πρωτη φορα διαβασα τι ειναι offset...
<<The fork offset is the perpendicular distance from the steering axis to the center of the front wheel.>>
Αν εννοουμε λοιπον το ιδιο πραγμα εχει να κανει μονο με το πλαισιο?
Τελος παντων,μπερδευτηκα,αυριο με πιο καθαρο μυαλο θα το ψαξω πιο πολυ να μορφωθω :D
Παντως η επισημη Suzuki λεει οτι το πλαισιο και το μοτερ ειναι αυτουσια με καποιες αλλαγες,συμφωνα με τα λινκ παραπανω.
:ZZZ: :ZZZ: :ZZZ: :ZZZ:
Το οφσετ έχει να κάνει με τις τιμονόπλακες,ο λαιμός του πλαισίου ορίζει την κάστερ... :dizzy: Αυτό που έβαλες mats λέει κάτι άλλο... :confused:
mats8282
01/12/2008, 23:55
Trail, or caster, is the horizontal distance from where the steering axis intersects the ground to where the front wheel touches the ground. The measurement is considered positive if the front wheel ground contact point is behind (towards the rear of the bike) the steering axis intersection with the ground.
149324
mats8282
01/12/2008, 23:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από T.R.E
Το οφσετ έχει να κάνει με τις τιμονόπλακες,ο λαιμός του πλαισίου ορίζει την κάστερ... :dizzy: Αυτό που έβαλες mats λέει κάτι άλλο... :confused:
Ελα ντε
:lol: :lol: :lol: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :smokin:
Απο οτι καταλαβα παντως δεν ειναι αποκλειστικα θεμα πλαισιου το offset....Δες στην εικονα το τελειωμα του πηρουνιου(νυχια δεν τα λενε?) πως αλλαζουν το offset και το καστερ χωρις να πειραξεις το πλαισιο.
Καλα τα λεω?
:bigcry:
ΥΓ Το λινκ ειναι τουτο εδω (http://en.wikipedia.org/wiki/Bicycle_and_motorcycle_geometry#Fork_offset)
ΥΓ2 Με ενα μεγαλυτερο σε μεγεθος πηρουνι πχ δεν αλλαζει αυτοματα η γωνια,μεγαλωνει,χωρις να αλλαξεις κατι στο πλαισιο?
ΥΓ3 Αντε ρε βραδυατικα με εχετε βαλει στην πριζα,θελω να παραμεινω ασχετος :lol:
ΥΓ4
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Εξαρτάται από το "πως" γίνεται η ανύψωση και από το "ποιό" μέρος ανυψώνεται ...
(κοινώς, σηκώνοντας την σέλα ΧΩΡΙΣ να σηκωθεί ο σκελετός στον άξονα λαιμού - τέρμα ψαλιδιού ΔΕΝ αλλάζεις την κάστερ...)
Υ.Γ.1
Σκέψου το σαν να έβαζες πολύ παχύτερο υλικό στην σέλα ... :winka:
Υ.Γ. 2
Στην περίπτωσή σου η κάστερ μειώθηκε (αν μειώθηκε...) λόγω προφόρτισης του ελατηρίου του αμορτισέρ !! :wave2:
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=50266&perpage=15&highlight=%EA%E1%F3%F4%E5%F1&pagenumber=2
DimChios
02/12/2008, 04:55
:rolleyes: :look: :confused: :(
manhunter
02/12/2008, 06:46
Γράφει ολόκληρο κατεβατό ο rein, και μετά μου λεει, μόνο commander και εξάτμιση?
Σηκώνει ή δεν σηκώνει ροικοεξέλιξοδάνειο η υπόθεση ???
Αστα διάαλα πρωινιατικα μπλιο!!!!
:cry: :cry: :cry: :cry:
nikos force
02/12/2008, 08:01
:a16: :a16: :a16: :lol: :rotflmao:
Τωρα για το σκελετο μιας και τον ανεφερες ειναι διαφορετικος εχει αλλες μοιρες αλλο οφσετ και αλλο μεταξονιο τωρα πως εσυ τον βλεπεις ιδιο :lol: δεν ξερω ξεχασα να σου πω οτι δουλεβω στην αντιπροσωπεια της SUZUKI και ολα αυτα που σου λεω τα ξερω απο πρωτο χερι θα προσπαθησω να δω πως θα αντιγραψω το SD που μου εχουν στειλει να το δεις και εσυ οτι δεν τα εχω βγαλει απο το μυαλο μου ΟΛΑ ΑΥΤΑ :winka:
καλα σε αυτη τη suzuki δουλευουν κατι τρελα φυντανια ...(δεν αναφερομαι σε σενα ) ... αλλα μεχρι και εγω ο ασχετος εχω ακουσει τρελους παπαδες εκει μεσα ...και οπως και να χει νομιζω οτι ο αντωνης αξιζει ενα δευτερο μπραβο , μιας και αποδεικνυει οτι δεν ειναι φαφλατας ... στα λογια ... τα λογια του παρουσιαζουν μια εντονη μετριοπαθεια σε σχεση με τα αποτελεσματα που παρουσιαζει ...
μονο φραπε μην του ζητησεις ...
:a16: :a16: :a16: :lol: :rotflmao: Χαχαχα ποσο προβλεψιμος εισαι ρε τρελε επιστημονα αντι να παραδεχτεις οτι δεν εχεις δικιο σε μερικα πραγματα καθεσαι και μου γραφεις ολοκληρη εκθεση :lol:
1) Για καντο μας πιο λιανα δηλ αν ειχα 200 αλογα και μετα που θα του εβαζα πιο
ελαφρια ζαντουλα και 520 αλυσιδακι με αλουμινενια γραναζακια θα ειχα 195 αλογα
νομιζω πως γραφει οτι θα χες 205 αλογα "κατω"...στη ρόδα..
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
νομιζω πως γραφει οτι θα χες 205 αλογα "κατω"...στη ρόδα..
Εμ τι άλλο θα μπορούσε να γράφει?
reinmeister
02/12/2008, 10:19
κοιτα ρε το μπουστη που επιμενει...:rotflmao: :rotflmao:
ρε...ιδιος λεμε ειναι ο σκελετος...μην μπερδευεις μπροστινα και ψαλιδια...απλως ειναι διαφορετικη η επεξεργασια του αλουμινιου σε σχεση με το παλιο...δεν εχει την παραμικρη διαφορα...τον κανεις αλλαξοκωλια με τον παλιο σε οτι σταση θες...:D
επισης η καστερ ειναι ιδια...εχει μια διαφορα 5mm στο μεταξονιο η οποια προεκυψε απο το ψαλιδι
(1485-1480) την οποια αν εσυ την καταλαβαινεις στον δρομο σε ενα μηχανακι ενα τεταρτο του τονου κι εναμισυ μετρο μακρυ,φιλε μου εισαι θεος...:beer: (δεν σε ειρωνευομαι,το εννοω...)
η διαφορα που καταλαβαινεις στον δρομο εχει να κανει με την διαφορετικη θεση οδηγησης(σχεση σελας,κλιπ ονς,μαρσπιε)...
εμπα εδω,πηγαινε στα specs και δεις ...ακομα και στα γενικα χαρακτηριστικα οι διαφορες ειναι ελαχιστες...μιλαμε για ενα ποντο παραπανω υψος ,μισο ποντο παραπανω πλατος,5 κιλα βαρος, κλπ...
http://www.suzukicycles.com/Products/GSX1300RK8/Specs/Default.aspx
αλλα εγω να συμφωνησω μαζι σου στο οτι εχει διαφορες σε γεωμετρικα χαρακτηριστικα μια και ειμαι χαλαρο παιδι και συζητησιμο...:uplate: :eyepop:
εαν καβαλησεις το δικο μου που ειναι σηκωμενο 24mm πισω και χαμηλωμενο 10mm μπροστα,το καινουριο θα σου φανει τσοπερ και θα του βαλεις δερματινα κροσσια στα κλιπ ονς,και τριβαλιτσο με νικελ καψουλι...και το κοστος για να το κανω αυτο ηταν ελαχιστο...εκει θελω να καταληξω...
παγκο ροης(flow bench)εννοεις...οχι δεν χρησιμοποιω κι εχω τους λογους μου ...χρησιμοποιω παχυμετρο(που μετραει και εκατοστα),,κουμπασο,κομπιουτερακι ,χαρτομολυβα και μετραω σαν τον μαλακα με τις ωρες...και πολλα αλλα ακομα...
αν δεν θελω εγω δεν υπαρχει περιπτωση στον αιωνα τον απαντα να μαθεις τι κανω στις κεφαλες...:nono: :D δεν ειναι παρων ποτε κανεις πλην εμου κι επισης δεν λεω σε κανεναν λεπτομερειες...
την επισιμη σουζουκι στην ελλαδα ,εγω την ενημερωσα για το πως θα ειναι το καινουριο μπουσα κανα μηνα πριν παρουσιαστει...:rotflmao: :rotflmao:
μια και δουλευεις εκει κανε κανα κονε για να παιρνω καλυτερη εκπτωση στα ανταλλακτικα απο την συνεργειατζιδικη που παιρνω....:sad: :beer:
φυσικα και δεν με πειραζει που με λες επιστημονα...τα @@ με πειραζει να μου ζαλιζεις...:p
ξεκολα κι ανεβα να πιουμε μπυρες...(εχω και πρασινο τσαι για τις τοξινες αν βγαλεις και γλωσσα...):D
νικολακη λυσσαξες με τον φραπε...εχεις παραπονο ρε? δεν σου εδειξα που ειναι ο καφες ,η ζαχαρη και το γαλα??? δεν σου εδωσα προσβαση σε επαγγελματικο μιξερ?
και τελος...πες μου που αλλου θα σου σεταρουν καρμπυρατερ υπο μιξαζ sisters of mercy,ramones,stephenwolf,μητροπανου και καζατζιδη...οχι θελω να μου πεις...:lol:
(Μαρκ) Άντονυ, χωρίς φλόου μπέντς είσαι για τον φούτσο.
Και θες να σε λένε και επιστήμονα (μάΐ ας) :lol: :rotflmao:
reinmeister
02/12/2008, 10:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
(Μαρκ) Άντονυ, χωρίς φλόου μπέντς είσαι για τον φούτσο.
Και θες να σε λένε και επιστήμονα (μάΐ ας) :lol: :rotflmao:
πες τα πες τα....:rotflmao: :rotflmao:
mats8282
02/12/2008, 10:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
:rolleyes: :look: :confused: :(
Σε μπερδεψε ο reinmeister ε;
Τι θες να στο εξηγησω εγω πιο αναλυτικα
:lol: :rotflmao: :lol:
rein,pap,jim...great performance !!!!!!!
ΨΑΡΩΣΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ !!!!!!
@υπολοιπους:ρε χαιβανια ο τζιμ το μηχανακι του παρεα με τον ρειν το φτιαχνει αλλα ψοφατε για παρελαση ολοι σας....
:smokin:
DimChios
03/12/2008, 00:48
Σε μπερδεψε ο reinmeister ε;
Τι θες να στο εξηγησω εγω πιο αναλυτικα
Δεν με μπερδεψε αλλα...
μολις πηρα την απαντηση μου!
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
rein,pap,jim...great performance !!!!!!!
ΨΑΡΩΣΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ !!!!!!
@υπολοιπους:ρε χαιβανια ο τζιμ το μηχανακι του παρεα με τον ρειν το φτιαχνει αλλα ψοφατε για παρελαση ολοι σας....
:smokin:
:beer: :beer: :beer: :beer: :wave2:
ΠΟΛΥ ΑΛΟΓΟ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ.........
Σά νάμαι σέ ίπποφορβείο...........ένοιωσα
Καί άπό άξιοπιστία...??
Φαντάζομαι θά σκίζουν,τύφλα νάχουν οί Γιαπωνέζοι......
κοιτα ρε το μπουστη που επιμενει...:rotflmao:
ρε...ιδιος λεμε ειναι ο σκελετος...μην μπερδευεις μπροστινα και ψαλιδια...απλως ειναι διαφορετικη η επεξεργασια του αλουμινιου σε σχεση με το παλιο...δεν εχει την παραμικρη διαφορα...τον κανεις αλλαξοκωλια με τον παλιο σε οτι σταση θες..
επισης η καστερ ειναι ιδια...εχει μια διαφορα 5mm στο μεταξονιο η οποια προεκυψε απο το ψαλιδι
(1485-1480) την οποια αν εσυ την καταλαβαινεις στον δρομο σε ενα μηχανακι ενα τεταρτο του τονου κι εναμισυ μετρο μακρυ,φιλε μου εισαι θεος...:beer: (δεν σε ειρωνευομαι,το εννοω...)
η διαφορα που καταλαβαινεις στον δρομο εχει να κανει με την διαφορετικη θεση οδηγησης(σχεση σελας,κλιπ ονς,μαρσπιε)...
αλλα εγω να συμφωνησω μαζι σου στο οτι εχει διαφορες σε γεωμετρικα χαρακτηριστικα μια και ειμαι χαλαρο παιδι και συζητησιμο..
εαν καβαλησεις το δικο μου που ειναι σηκωμενο 24mm πισω και χαμηλωμενο 10mm μπροστα,το καινουριο θα σου φανει τσοπερ και θα του βαλεις δερματινα κροσσια στα κλιπ ονς,και τριβαλιτσο με νικελ καψουλι...και το κοστος για να το κανω αυτο ηταν ελαχιστο...εκει θελω να καταληξω...
παγκο ροης(flow bench)εννοεις...οχι δεν χρησιμοποιω κι εχω τους λογους μου ...χρησιμοποιω παχυμετρο(που μετραει και εκατοστα),,κουμπασο,κομπιουτερακι ,χαρτομολυβα και μετραω σαν τον μαλακα με τις ωρες...και πολλα αλλα ακομα...
αν δεν θελω εγω δεν υπαρχει περιπτωση στον αιωνα τον απαντα να μαθεις τι κανω στις κεφαλες...:nono: :D δεν ειναι παρων ποτε κανεις πλην εμου κι επισης δεν λεω σε κανεναν λεπτομερειες...
την επισιμη σουζουκι στην ελλαδα ,εγω την ενημερωσα για το πως θα ειναι το καινουριο μπουσα κανα μηνα πριν παρουσιαστει...:rotflmao:
μια και δουλευεις εκει κανε κανα κονε για να παιρνω καλυτερη εκπτωση στα ανταλλακτικα απο την συνεργειατζιδικη που παιρνω....
φυσικα και δεν με πειραζει που με λες επιστημονα...τα @@ με πειραζει να μου ζαλιζεις...:p
ξεκολα κι ανεβα να πιουμε μπυρες...(εχω και πρασινο τσαι για τις τοξινες αν βγαλεις και γλωσσα...):D
Λοιπον μολις βρηκα λιγο χρονο να πω τωρα κι εγω τις δικες μου μαλακιες μετα που ειδα βεβαια και το CD από τα σεμιναρια που καναμε
( ειμαι πιεσμενος γιατι σε μιαμιση εβδομαδα εχουμε τον τελευταιο αγωνα ταχυτητας και DRAGSTER μαζι ) και με το πληκτρολογιο δεν εχω και τις καλυτερες σχεσεις χαχα
Φυσικα δεν θα αναφερθω σε ολες τις αλλαγες μιας και τις εχεις βαλει και εσυ αλλα σε μερικες από αυτές που εισαι λαθος.
1) Σκελετος η γωνια καστερ το παλιο εχει μοιρες 24 10` ενώ στο καινουργιο 23 25`
Ακομα και η διαφορετικη επεξεργασια του αλουμινιου είναι για τις ελαστικοτιτες σε αλλα σημεια οπου ασκειτε δυναμη, παμ παρακατω
2) τα σωματα ψεκασμου εγραψες ότι στο καινουργιο είναι μικροτερα δες τωρα τις διαστασεις που μου εχουν στειλει
Στο παλιο είναι στο κατω μερος 42 πανω μερος 46 και συνολο υψος 90
Κ8 44 52 90 αρκετα μαγαλυτερα :eyepop:
3) Το ειχα καταλαβει ότι δεν εχεις το πανακριβο μηχανημα για τη ροηκη εξελιξη καποια στιγμη ηταν να το αγορασουμε αλλα επιδεις δεν θα εβγαζε ποτε τα λεφτα του κατσαμε στα αβγα μας και κανουμε ότι και εσυ αλλα να αμφισβητεις την τεχνολογια δεν ξερω τι να πω τουλαχιστον δεν θα εχω τυψεις που σε λεω επιστημονα :lol:
4) όλα αυτά που εκανες στο δικο σου με τις αναρτησεις εννοω εισαι απολυτα σιγουρος ότι είναι καλυτερα το εβαλες σε καμια πιστα και ειδες ότι πας καλυτερα σε χρονους δεν ξερω ρωτω γιατι στο δικο μου που το ψηλωσα πισω 8mm και το χαμηλωσα μπροστα 8mm εχασα τα αβγα και τα πασχαλια και με το γνωστο μαεστρο που συνεργαζομαι λογο αγωνων και δουλειας τον κυριο ΤΑΣΟΥΛΗ μου ειπε ότι με την πισω αναρτηση να μην κανω ακροτητες και αν θελω να ριξω βαρος να παιξω με το εμπρος συστημα που και αυτό δεν θελει υπερβολες αν και θα μου πεις άλλο το GSXR κι άλλο το μπουσα :D
Αυτά αν ξεχασα και κατι να με συγχωρησετε :lol:
A οσο για το σωματα ψεκασμου ξεχασα να αναφερω ότι είναι τελευταίας γενιας σωματα χωρις βιδα για το ρελαντι και δεν ρυθμίζουν μεταξυ τους οι πεταλουδες αυτό βεβαια είναι καλο για τον καταναλωτή γιατι δεν θελουν κάθε λιγο και λιγακι ρυθμισμα περα αυτου εχουν οχτώ πεταλουδες και όχι εκεινο το απαρχαιωμενο κλαπετο που ειχε το παλιο αλλα τι να πρωτοπω ότι εχουν παραπανω οπες ότι είναι οχταμπεκα τελος παντων δε θα κατσω να τα αναλυσω άλλο καλα Χριστουγεννα
reinmeister
04/12/2008, 15:10
τελευταιο ποστ μου σε αυτο το θεμα...
η καστερ ναι...ειναι 23.25 στο νεο...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΕΛΕΤΟ...αμαν πια...σου πα και πριν...μην μπλεκεις μπροστινα και ψαλιδια...αναφερομουν στην καστερ εχοντας παντα κατα νου τον σκελετο...
η γωνια του λαιμου και των δυο σκελετων ειναι ολοιδια...αν δηλαδη βαλεις του παλιου τον σκελετο στο καινουριο ,με μπροστινο και ψαλιδι του καινουριου η καστερ θα ειναι του καινουριου...και τ'αναπαλλιν...
την διαφορα της σχεδον μιας μοιρας στο μπουσα ΔΕΝ την καταλαβαινεις μεταξυ των δυο...λιγο πιο προφορτισμενο να ειναι το πισω ελατηριο και αλλαξε αυτοματως η καστερ...
μετρα μια φορα την καστερ στο μηχανακι σου και θα καταλαβεις τι εννοω...
το δικο μου εχει καστερ 22.80 μετρημενη με τις αλλαγες που εχω κανει και δεν χρειαζεται να το βαλω σε πιστα για να καταλαβω αν εχω κανει καλα η οχι...αλλωστε η χρηση του ειναι καθαρα δρομισια...
τα 24mm δεν τα εδωσα στην αναρτηση αλλα στην ουρα...αλλαξα τον μοχλισμο της αναρτησης ξεροντας την αναλογια της με το υψος του πισω μερους...
ο μαεστρος σου ειπε οτι κατεβαζοντας μονο το εμπρος μερος,οτι αλλαζεις-χαμηλωνεις το κεντρο βαρους της μοτο σου με οτι αυτο συνεπαγεται? ξερεις τι ακριβως συμβαινει με καθε αλλαγη που κανεις στο υψος και προφορτισεις-αποσβεσεις?
εγω ξερω πολυ καλα...
θελω να πιστευω οτι απλως μετεφερες λαθος τα χιλιοστα των σωματων ψεκασμου...μου ειναι αδιανοητο να σκεφτω οτι επισιμο cd τα εχει λαθος...
παρε ενα παχυμετρο,μετρα και τα δυο και θα καταλαβεις τι εννοω...
επισης,αν ειχες μετρησει εστω και μια κεφαλη απο το καθε μπουσα θα εβλεπες την διαφορα ατην αρχικη διαμετρο εισαγωγης υπερ της παλιας...κατι που θα σου ελεγε πολλα και για τα σωματα ψεκασμου...
ειναι προφανες οτι δεν κανετε οτι εγω,αλλιως θα βλεπατε τις διαφορες που λεω και θα φτιαχνατε αναλογως...
σαφεστατα και ρυθμιζουν μεταξυ τους οι πεταλουδες....δεν τις ρυθμιζετε στο εξουσιοδοτημενο? μαλλον δεν σας εχουν κανει ακομη σεμιναριο για το sds tool...
αν και δεν ειναι υποχρεωτικο να αγοραστει...γινεται και με οποιοδηποτε καλο διαγνωστικο universal της αγορας...
ποια κλαπετα ρε συ? τι ειναι αυτα που λες?
τον ιδιο τετραπεταλουδο μηχανισμο οδηγουν οι ντιζες και στα δυο μηχανακια...
οι δευτερη τετραδα στο καινουριο οδηγειται απο σερβομηχανισμο και ειναι παντελως αχρηστη οταν βελτιωνεται το μηχανακι...αν εχεις προσβαση στο αγωνιστικο μανιουαλ της yoshimura θα δεις και το ανταλλακτικο που δινει για την καταργηση τους...
8 μπεκ...γεγονος που το εχω ηδη αναφερει......το αλλο γεγονος οτι τα δευτερευοντα ψεκαζουν ακριβως πανω στις δευτερες πεταλουδες το εχεις παρατηρησει? ξερεις τι ακριβως σημαινει αυτο?
τεσπα...μπορω να γραψω απειρα ακομη αλλα νομιζω οτι πολυ το κουρασαμε...
καλα χριστουγεννα και σε σενα και καλη επιτυχια στους αγωνες...
τελευταιο ποστ μου σε αυτο το θεμα...
η καστερ ναι...ειναι 23.25 στο νεο...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΕΛΕΤΟ...αμαν πια...σου πα και πριν...μην μπλεκεις μπροστινα και ψαλιδια...αναφερομουν στην καστερ εχοντας παντα κατα νου τον σκελετο...
η γωνια του λαιμου και των δυο σκελετων ειναι ολοιδια...αν δηλαδη βαλεις του παλιου τον σκελετο στο καινουριο ,με μπροστινο και ψαλιδι του καινουριου η καστερ θα ειναι του καινουριου...και τ'αναπαλλιν...
την διαφορα της σχεδον μιας μοιρας στο μπουσα ΔΕΝ την καταλαβαινεις μεταξυ των δυο...λιγο πιο προφορτισμενο να ειναι το πισω ελατηριο και αλλαξε αυτοματως η καστερ...
μετρα μια φορα την καστερ στο μηχανακι σου και θα καταλαβεις τι εννοω...
το δικο μου εχει καστερ 22.80 μετρημενη με τις αλλαγες που εχω κανει και δεν χρειαζεται να το βαλω σε πιστα για να καταλαβω αν εχω κανει καλα η οχι...αλλωστε η χρηση του ειναι καθαρα δρομισια...
τα 24mm δεν τα εδωσα στην αναρτηση αλλα στην ουρα...αλλαξα τον μοχλισμο της αναρτησης ξεροντας την αναλογια της με το υψος του πισω μερους...
ο μαεστρος σου ειπε οτι κατεβαζοντας μονο το εμπρος μερος,οτι αλλαζεις-χαμηλωνεις το κεντρο βαρους της μοτο σου με οτι αυτο συνεπαγεται? ξερεις τι ακριβως συμβαινει με καθε αλλαγη που κανεις στο υψος και προφορτισεις-αποσβεσεις?
εγω ξερω πολυ καλα...
θελω να πιστευω οτι απλως μετεφερες λαθος τα χιλιοστα των σωματων ψεκασμου...μου ειναι αδιανοητο να σκεφτω οτι επισιμο cd τα εχει λαθος...
παρε ενα παχυμετρο,μετρα και τα δυο και θα καταλαβεις τι εννοω...
επισης,αν ειχες μετρησει εστω και μια κεφαλη απο το καθε μπουσα θα εβλεπες την διαφορα ατην αρχικη διαμετρο εισαγωγης υπερ της παλιας...κατι που θα σου ελεγε πολλα και για τα σωματα ψεκασμου...
ειναι προφανες οτι δεν κανετε οτι εγω,αλλιως θα βλεπατε τις διαφορες που λεω και θα φτιαχνατε αναλογως...
σαφεστατα και ρυθμιζουν μεταξυ τους οι πεταλουδες....δεν τις ρυθμιζετε στο εξουσιοδοτημενο? μαλλον δεν σας εχουν κανει ακομη σεμιναριο για το sds tool...
αν και δεν ειναι υποχρεωτικο να αγοραστει...γινεται και με οποιοδηποτε καλο διαγνωστικο universal της αγορας...
ποια κλαπετα ρε συ? τι ειναι αυτα που λες?
τον ιδιο τετραπεταλουδο μηχανισμο οδηγουν οι ντιζες και στα δυο μηχανακια...
οι δευτερη τετραδα στο καινουριο οδηγειται απο σερβομηχανισμο και ειναι παντελως αχρηστη οταν βελτιωνεται το μηχανακι...αν εχεις προσβαση στο αγωνιστικο μανιουαλ της yoshimura θα δεις και το ανταλλακτικο που δινει για την καταργηση τους...
8 μπεκ...γεγονος που το εχω ηδη αναφερει......το αλλο γεγονος οτι τα δευτερευοντα ψεκαζουν ακριβως πανω στις δευτερες πεταλουδες το εχεις παρατηρησει? ξερεις τι ακριβως σημαινει αυτο?
τεσπα...μπορω να γραψω απειρα ακομη αλλα νομιζω οτι πολυ το κουρασαμε...
καλα χριστουγεννα και σε σενα και καλη επιτυχια στους αγωνες...
Και σε μενα τελευταιο ποστ γιατι δε παλευεσαι με τιποτα :rolleyes:
Το εμπρος μερος εδω τουλαχιστον το λεμε πιρουνι και οχι ψαλιδι που ειναι το πισω
τι να το κανω λοιπον αν ειναι να αφησω μονο το κουφαρι σε ενα μηχανακι
αν είναι ετσι θα μπορω να το μετατρεψω ακομα και σε τσοπερ με κροσια που λες κι εσυ :lol:
αμ το άλλο που το βαζεις που εχει διαφορετικο υλικο και είναι λογικο γιατι του εχουν δωσει σε αλλα σημεια ελαστικοτητα και σε αλλα οχι η μηπως το εχεις περασει και αυτό απο αχτινες Χ
Τωρα που το σηκωσες απο ουρα δεν εχεις κανενα προβλημα αλλα με τα μοχλικα εκει δε ξερω τι εχεις κανει γιατι και αυτα αναλογα το μηκος παιζουν μεγαλη σημασια κι αυτό φαινεται μονο σε πιστα με αντιπαλο το χρονο και όχι στο δρομο
Τωρα το οτι ξερεις πολυ καλα να ρυθμιζεις αναρτησεις τι να πω :look: μπραβο σου
Τα χιλιοστα των ψεκασμων δεν τα εχω μετρησει ακομα γιατι δεν υπαρχει λογος προς στιγμης αλλα θα προσπαθησω να τα βαλω οπως ακριβος τα εχει και το CD για να δεις οτι τουλαχιστον δεν εχω κανει λαθος εγω :p
Οι πεταλουδες δεν ρυθμιζονται οπως το παλιο ( στα δυο ακριανα σωματα αν κοιταξεις μεταξυ τους δεν εχουν βιδακια οπως τα παλια ) αλλα δε σου λεω το τροπο που τα ρυθμιζουμε το κ@λ@ σου να χτυπας :lol: και το sds tool σαφως και το εχουμε :winka: τρακοσιες αναβαθμισεις του εχουμε κανει ως τωρα
Καταρχην το παλιο ειναι τετραπεταλουδο με ενα κλαπετο στο φιλτροκουτι και το καινουργιο οχταπεταλουδο με χωρις κλαπετο
τωρα σε αγωνιστικη μορφη σαφως και βγαζεις τις πανω πεταλουδες αλλα μετα απο αυτο ο κινητηρας παυει πια να ειναι το ιδιο ελαστικος εως προς στο χειρισμο του και στο αποτομα ανοιγμα του γκαζιου δεν ειναι πια το ιδιο τοσο φιλικος οσο ηταν πριν :sad: περα αυτου μετα οι τρεις χαρτες που εχει πανε περιπατο
Σε ενα όμως θα συμφωνησω μαζι σου ο καθενας μας μπωρει να γραψει απειρα πραγματα το θεμα είναι τι είναι σωστο και τι λαθος αλλα οπως λες και εσυ πολυ το κουρασαμε...:D
τι να το κανω λοιπον αν ειναι να αφησω μονο το κουφαρι σε ενα μηχανακι
αν είναι ετσι θα μπορω να το μετατρεψω ακομα και σε τσοπερ με κροσια που λες κι εσυ :lol:
Kαι μια που μιλαμε για τσοπερ να ενα Κ7 :lol: :rotflmao: :lol:
149519
devil's animal
04/12/2008, 22:58
μπλα μπλα μπλα ο ενας.....
μπλα μπλα μπλα ο αλλος.....
και μια αντιπαραθεση της προκοπης δεν εχουμε δει!!!:rolleyes:
ΔΕΝ ΤΑ ΣΤΗΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ ΣΑΣ...ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ???
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
και μια αντιπαραθεση της προκοπης δεν εχουμε δει!!!:rolleyes:
ΔΕΝ ΤΑ ΣΤΗΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ ΣΑΣ...ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ???
AAA μπα κουλαδια ειμαστε δεν κανουμε εμεις τετοιες καγκουριες :lol:
παρα μονο για :a16: :a16: :lol: :rotflmao: :lol:
Δε με λέτε και οι δύο ........... αν στο Gen 1 μου αλλάξω τα εκ μητρός του τακάκια και βάλω Carbon Lorraine SBK 5 ομπρόϊς και δεν θυμάμαι τον τύπο πίσω ............... θα σταματήσει να κάνει ως χοιρίδιο επί του σφαγέος την τράπεζαν, ή μπα ;;;
:confused: :confused: :confused:
Και που 'στε ..................... σας έχω μια δευτέρα !!! :lol: :lol: :lol:
............. και πέμπτη και παρασκευή και σαββάτο !!! ...................:lol: :lol: :lol:
.............. την κυριακή ...................... ΞΕΚΟΥΡΑΖΟΜΑΙ !!! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
reinmeister
05/12/2008, 09:20
κορυφαια τα τακακια που αναφερεις αλλα το προβλημα σου δεν ειναι εκει...το τριξιμο που ακους οφειλεται σε κραδασμους...υψισυχνους...:uplate:
η λυση ειναι απλη και ειναι η εξης...βγαζεις τα τακακια και βαζεις στην ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΠΛΕΥΡΑ ελαχιστο γρασσο χαλκου η λιθιου...το ιδιο κανεις και στα εμβολα και τελος σκουξιματων...
DimChios
05/12/2008, 09:21
κορυφαια τα τακακια που αναφερεις αλλα το προβλημα σου δεν ειναι εκει...το τριξιμο που ακους οφειλεται σε κραδασμους...υψισυχνους...:uplate:
η λυση ειναι απλη και ειναι η εξης...βγαζεις τα τακακια και βαζεις στην ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΠΛΕΥΡΑ ελαχιστο γρασσο χαλκου η λιθιου...το ιδιο κανεις και στα εμβολα και τελος σκουξιματων...
Σιγουρα? :confused:
:look:
:rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao:
Μήτσο ............. μπερδεύεις το ............. λιθίου με το .......... ηλιθίου !!!
Το οποίο σαφώς μπαίνει στην μπροστινή πλευρά και στη δισκόπλακα επίσης !!!
dirtbird
05/12/2008, 09:47
Eσύ αντί να χαζολογάς, θα έπρεπε ΗΔΗ να έχεις κάνει τέτοιου είδους ελέγχους στο 'νέο' σου μηχανάκι.
Τόσο καιρό τα γράφουμε και τα ξαναγράφουμε γιατί είναι αυτά που δεν γίνονται σε κανένα -σχεδόν, να μην είμαστε και απόλυτοι- συνεργείο.
Λάδια?
Φίλτρα?
:confused: :confused:
Αναρτήσεις? :bigcry: :bigcry: :bigcry:
Αντώνη ...... δεν τρίζει όταν φρενάρω αλλά όταν η μηχανή ρολλάρει με χαμηλή ταχύτητα ..... αν ανέβει πάνω από 40 χαω σταματά ......
reinmeister
05/12/2008, 09:49
δεν αλλαζει κατι...
δεν αλλαζει κατι...
Ο.Κ.!!! Ευχαριστώ :wave2:
DimChios
05/12/2008, 09:53
δεν αλλαζει κατι...
μην αντιμιλας μη φωναξω τον JIM7!!!!
:mad: :mad: :mad:
Eσύ αντί να χαζολογάς, θα έπρεπε ΗΔΗ να έχεις κάνει τέτοιου είδους ελέγχους στο 'νέο' σου μηχανάκι.
Τόσο καιρό τα γράφουμε και τα ξαναγράφουμε γιατί είναι αυτά που δεν γίνονται σε κανένα -σχεδόν, να μην είμαστε και απόλυτοι- συνεργείο.
Λάδια?
Φίλτρα?
Επίσης έλεγξες εαν στερεώνεται το αρμόνιο στο σελλάκι πίσω με λαστιχένιους ιμάντες ;;;
Διότι βλέπω το GS απούλητο και μιά που πλησιάζουν και Χριστούγεννα ............... μήπως θα πρέπει να αρχίσεις να προβάρεις τα κάλαντα και το Jingle Bells ...........
DimChios
05/12/2008, 10:02
Λάδια?
Φίλτρα?
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=1319582#post1319582
:winka: :beer: :beer: :beer:
παρε με τηλ σπιτι, θελω να σου πω! :smilea:
DimChios
05/12/2008, 10:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
Επίσης έλεγξες εαν στερεώνεται το αρμόνιο στο σελλάκι πίσω με λαστιχένιους ιμάντες ;;;
Διότι βλέπω το GS απούλητο και μιά που πλησιάζουν και Χριστούγεννα ............... μήπως θα πρέπει να αρχίσεις να προβάρεις τα κάλαντα και το Jingle Bells ...........
το GS φιλτατε δεν αγχωνομαι να το δωσω! Ουτε να το ΣΚΟΤΩΣΩ! :nono:
Θα κανω την υπομονη μου και στη "χειροτερη" θα ζοριστω λιγο παραπανω (την υγεια μας να χουμε) και θα το κρατησω γιατι ως γνωστων εγω το γουσταρω πολυ το μηχανακι!
:beer: :beer: :beer: :wave2:
δεν τα θυμαμαι τα καλαντα γμτ! :blush:
:lol: :lol: :lol:
.....
δεν τα θυμαμαι τα καλαντα γμτ! :blush:
:lol: :lol: :lol:
Δεν πειράζει ............. θα στα θυμίσω εγώ μιας που έχω κάτι ψιλοστενέματα ........ και θα το κάνουμε ....... ΚΟΜΠΑΝΙΑ !!!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :wave2:
μην αντιμιλας μη φωναξω τον JIM7!!!!
:mad: :mad: :mad:
Παρων φωναξε κανεις :look:
Δε με λέτε και οι δύο ........... αν στο Gen 1 μου αλλάξω τα εκ μητρός του τακάκια και βάλω Carbon Lorraine SBK 5 ομπρόϊς και δεν θυμάμαι τον τύπο πίσω ............... θα σταματήσει να κάνει ως χοιρίδιο επί του σφαγέος την τράπεζαν, ή μπα ;;;
:confused: :confused: :confused:
Αλλαξε τακακια ουτος η αλλος τα εργοστασιακα δε λενε και πολλα :D
Δε με λέτε και οι δύο ........... αν στο Gen 1 μου αλλάξω τα εκ μητρός του τακάκια και βάλω Carbon Lorraine SBK 5 ομπρόϊς και δεν θυμάμαι τον τύπο πίσω
αυτα θες αυτα εχω βαλει και εγω