View Full Version : snowbord νταδες υπαρχουν στο μοτο?
LARISEOS
02/12/2008, 09:46
και που πατε ?
εγω ειμαι fun της βασιλιτσας .
149330
makis206
02/12/2008, 09:57
Ο Καπετάνιος κάνει τέτοια σπορ, εμείς εδώ στην Κρήτη για να δούμε χιόνι πρέπει να χιονίσει πρώτα :lol:
:beer:
LARISEOS
02/12/2008, 11:24
να ημαστε καλα κ να παμε κανενα βουνο κ να εχει κ πολλα χιονια
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Ο Καπετάνιος κάνει τέτοια σπορ, εμείς εδώ στην Κρήτη για να δούμε χιόνι πρέπει να χιονίσει πρώτα :lol:
κατσε να ριξει και κανα χιονι και στη υπολοιπη ελλαδα πρωτα...
:sad:
LARISEOS
02/12/2008, 13:27
εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε?
149356
Έλα κατα Θεσσαλονίκη μεριά και σου έχουμε παλικάρι απο τα λίγα! :D
LARISEOS
02/12/2008, 14:17
gerasimo ktl???
Cpt. Haddock
03/12/2008, 06:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
O Καπετάνιος κάνει σκι, δεν παίρνει μια ταβλα για να χαλάει τις πίστες :smokin:
υ.γ. γ@μει η Βασιλίτσα, αλλα μικρη :wave2:
makis206
03/12/2008, 07:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Το ίδιο κάνει, αυτοί ανοίγουν ένα φαρδύ αυλάκι κι εσείς δύο στενά :lol:
Άσε που αυτοί βρίσκονται περισσότερο στον αέρα :cool:
LARISEOS
03/12/2008, 08:04
υ.γ. γ@μει η Βασιλίτσα, αλλα μικρη :wave2:
γιατι μικρη ? πιο χιονοδρομικό ξέρεις με μεγαλύτερο κ καλυτερο απάτητο?
αλλα κ σε πιστα? ειναι λιγα τα χιονοδρομικα που ειναι λιγο μεγαλυτερα κ αυτο γιατι εχουν καποιες ολυμπιακές πιστες για βόλτα κ τπτ αλλο.....
καλημερα σε ολους.......
ελπηζω να χιόνισε......
Cpt. Haddock
03/12/2008, 22:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από LARISEOS
γιατι μικρη ? πιο χιονοδρομικό ξέρεις με μεγαλύτερο κ καλυτερο απάτητο?
αλλα κ σε πιστα? ειναι λιγα τα χιονοδρομικα που ειναι λιγο μεγαλυτερα κ αυτο γιατι εχουν καποιες ολυμπιακές πιστες για βόλτα κ τπτ αλλο.....
καλημερα σε ολους.......
ελπηζω να χιόνισε......
1. Παρνασσός, Σαχαρα κ 4πλο
2. Καϊμακτσαλάν, 3πλο και Κρέμαση
3. Πήλιο, Γιγαντιαία ή "Φαλκονέρα"
4. Καρπενήσι, (νομίζω) Τάκης Φλέγκας
5. Καλάβρυτα, Στύγα (δεξιά η εύκολη)
Να μη μιλήσω για τις 6, 9 κ 10 του Bansko :lol:
ε και βεβαια υπαρχουν..
εγω ειμαι για παντου , καιμακτσαλαν , βασιλιτσα, περτουλι που ειναι και το αγαπημενο μου μου αρεσουν οι πλαγιες. γενικα οπου παει η παρεα ειμαι και εγω μεσα.
εχω δυο σανιδες μια burton seven για τις καλες πιστες και μια avalance για τις πιστες με τα χωματα. :) :) :)
να ημαστε καλα κ να παμε κανενα βουνο κ να εχει κ πολλα χιονια
θα τα πούμε πάνω :beer: :wacko:
fantacid
04/12/2008, 00:15
αμα γερασει ο ανθρωπας ολα του φταινε!!!!
παλι καλα που δε κραζεις κ τα πιτσιρικια με τα ελκηθρα τους που σου κοβουν τις πιρουετες!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Εγω ειμαι της αντιθετης αποψης τα σκι χαλανε την πιστα αρχηγε. εμεις ισα ισα που στην παταμε κιολασ και ερχεσαι εσυ με τα σκι και κοβεις το χιονι. :cry: :cry: :cry:
LARISEOS
04/12/2008, 09:46
1. Παρνασσός, Σαχαρα κ 4πλο
2. Καϊμακτσαλάν, 3πλο και Κρέμαση
3. Πήλιο, Γιγαντιαία ή "Φαλκονέρα"
4. Καρπενήσι, (νομίζω) Τάκης Φλέγκας
5. Καλάβρυτα, Στύγα (δεξιά η εύκολη)
Να μη μιλήσω για τις 6, 9 κ 10 του Bansko :lol:
για απατιτο μηλαμεεεεε? δεν μπαινω πιστα περα απο το να φτασω στα λιφτ.......
basilitsa rules απλα....ολα τα αλλα ειναι........ αστα να πανε.
επισης κ κατι αλλο δεν χαλανε οι snowbordaδες της πιστες αλλα η ασχετοι σκιερ που μπαινουν με ta carvin στο απατητο γαμω ..........
πρωτοχρονια εχω κληση στη φλορινα , 8α ειναι κανενας? δεν ξερω εαν 8α κανω αλλα εκει κ θα πινω τσιπουρα διπλα στην πιστα......ισως κ να ψηνουμε κ λουκανικακια.
dukeandthecity
04/12/2008, 10:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από sek
θα τα πούμε πάνω :beer: :wacko:
εσυ είχες αναγνωρίσει το αυτοκολητάκι westbeach που εχω στην ζελατίνα απο το απολυτο μηχάνημα.
:beer: :beer: :beer:
καλα για τον captain το βρωμο σκιερ δεν σχολιάζω τπτ. :evil: :evil:
harvester
04/12/2008, 10:55
πηγα μια φορα βασιλιτσα εβγαλα τον χερι και ηρεμησα.
φετος πηρε ο ξαδερφος μου σανιδα οποτε θα παω να βγαλω και το αλλο.
παντως πανω το εστρωσε προχθες οποτε τα χριστουγεννα θα ειναι ανοιχτη η πιστα
LARISEOS
04/12/2008, 11:00
εχω καλη πηγη για το ποσω χιονι εχει σε ολη την πιστα,,,,,,,, μιας κ γνωρηζω τα παιδια που στρωνουν πιστα
μην ξεχναμε εεε βασιλιτσα 13 ε τα λιφτ και αν εισαι καλο παλικαρι κ 10 ε.
fantacid
04/12/2008, 14:26
πρωτοχρονια εχω κληση στη φλορινα , 8α ειναι κανενας? δεν ξερω εαν 8α κανω αλλα εκει κ θα πινω τσιπουρα διπλα στην πιστα......ισως κ να ψηνουμε κ λουκανικακια.
αν μπορεσεις να εισαι φλΩρινα στις 23 δεκεμβριου δε θα χασεις!
ολη η πολη ειναι εξω στους δρoμους μεχρι το πρωι κ η κεντρικη πλατεια μοιραζει κρασι κ ....φασολαδα!
για τις φωτιες δε θα πω τπτ, καλυτερα να τις δεις μονος σου!
:winka:
:wave2:
LARISEOS
04/12/2008, 17:02
θα δουλεύω μεχρι τεταρτη........... και το βραδι επανω,,,,, καλο ακούγεται παντως
εμεις κανονιζουμε καμια 20αρια ατομα για bansko .
θα παει κανεις σας προς τα κει ?
LARISEOS
04/12/2008, 17:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από kaliba
πρωτοχρονια? αξηζει??
προτιμο ελλαδα bansko 8απαω κανα διημερο
και θα το κανω τριημερο
Cpt. Haddock
04/12/2008, 17:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από kaliba
Αρχές Γενάρη, μια βδομάδα :smokin:
επισης κ κατι αλλο δεν χαλανε οι snowbordaδες της πιστες αλλα η ασχετοι σκιερ που μπαινουν με ta carvin στο απατητο γαμω ..........
Εμείς ήρθαμε πρώτοι :smokin:
Cpt. Haddock
04/12/2008, 17:54
Εμείς ήρθαμε πρώτοι εκει :smokin:
LARISEOS
04/12/2008, 17:58
Εμείς ήρθαμε πρώτοι εκει :smokin:
agapite gia pista nai sto apatito twra mpainetai .......................
snowboarders vs skiers: μια απο τις πιο χαζες αντιπαραθεσεις
τo καλυτερο snowboard τo χω κανει με skiers ... σε απατητα ;) . μη λεμε χαζομαρες, οι skiers της προκοπης ηταν στ απατητα δεκατιες πριν ο jake burton παρει το snurfer και το κανει snowboard. Οσο για τη βασιλιτσα, ναι ειναι πολυ της μοδας εδω και μερικα χρονια για snowboard, επειση καποιοι κατεβαιναμε το φρυδι και τα λουκια κατω απο τα lift και μας κοιτουσαν σα χαζοι... πριν απο 12-13 χρονια
Σε βλεπω lariseos, με την trendy forum σανιδουλα σου, ακινητο πανω στο rail :rotflmao: (πλακα κανουμε)
LARISEOS
04/12/2008, 19:48
καπως ετσι ειναι αλλα το 8εμα δεν ειναι το παρελθόν αλλα το μελλον,,,,, ετσι δεν ειναι?
στο rail βασικα δεν εχω εμπειρια αλλα η φοτο ειναι πριν 3 χρονια και ητανε η πρώτη μου φωρα κ με ενα χερι σπασμένο πού με τυραννάει μεχρι τωρα,,,,,,
η βαλιτσα
δεν ειναι μοδα αλλα το μοναδικο και καλυτερο βουνο για απατιτο....... ΣΥΝΗΘΩς κανω πισω απο τον γερο,,, τριθεσιο κ διπλο μονο οταν δεν εχει κοσμο.
οσο για το trendy σανιδα forum θα μπορουσες να μου πρωτηνεις κατι καλυτερο για rail απο το destroyer?
τελος παντων respect αμα εισαι παλιος .......
καπως ετσι ειναι αλλα το 8εμα δεν ειναι το παρελθόν αλλα το μελλον,,,,, ετσι δεν ειναι?
στο rail βασικα δεν εχω εμπειρια αλλα η φοτο ειναι πριν 3 χρονια και ητανε η πρώτη μου φωρα κ με ενα χερι σπασμένο πού με τυραννάει μεχρι τωρα,,,,,,
η βαλιτσα
δεν ειναι μοδα αλλα το μοναδικο και καλυτερο βουνο για απατιτο....... ΣΥΝΗΘΩς κανω πισω απο τον γερο,,, τριθεσιο κ διπλο μονο οταν δεν εχει κοσμο.
οσο για το trendy σανιδα forum θα μπορουσες να μου πρωτηνεις κατι καλυτερο για rail απο το destroyer?
τελος παντων respect αμα εισαι παλιος .......
Forum Manual
:smokin:
LARISEOS
05/12/2008, 08:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από sek
Forum Manual
:smokin:
to manual? λαθος , τι επειδή ειναι πιο κοντο ? καμια σχεση....ειναι πολυ μαλακό για σωλήνα.
εχει μλκ πατο και τπτ αλλο φτηνό εμπορικο σανίδι για rail? παπαρια......
κατασκευαστηκα το destroyer ισως ειναι απο τα καλυτερα σανιδια για rail.... και ειναι ενυσχημενο στην μεση για να μην μπαλατζαρη και να ειναι πιο σταθερο......
δεν μιλάμε για να παθει ζιμια .....
με το destroyer δεν καταλαβαινεις πως εχεις φυγει απο χιόνι και εχεις περάσει στον σωλήνα.
και ουτε τρεμουλο τπτ.....
ασε που το ενα σανίδι εχει 500+ ενω το mannual 300 +
αφού υπάρχει σχετικό θεματάκι παίρνω το φτυάρι και ξεθάβω και ρωτώ τους έμπειρους:
υπάρχει κάποια εμπειρία/άποψη για το σανίδι nitro magnum (1,61 wide) και τις δέστρες flow M9??
πέρισυ χαζο-έμαθα με ένα παλιό rosignol (μάλλον, κάπου στο 1,60) με step-in (δέστρα-μπότα) και πήγε σχετικά καλά οπότε λέω να χτυπήσω τα παραπάνω μεταχειρισμένα από έναν γνωστό.
Θανάση, για να μπορέσει κάποιος να σου δώσει σοβαρή γνώμη, πρέπει να γνωρίζει τον σωματότυπό σου καθώς και τα χαρακτηριστικά της σανίδας. Προσωπικά, δεν μπορώ να κρίνω και να σου πω γιατί έχω κολλήσει σε μια σανίδα από τότε που ξεκίνησα και ο,τι άλλο έχω φορέσει μετά, μου έχει φανεί χειρότερο. Μάλλον ήμουν απ' τους τυχερούς όταν αγόρασα. :)
Αυτό που μπορώ να σου πω εύκολα, είναι ότι αν ο εξοπλισμός είναι σε καλή κατάσταση και σε καλή τιμή, στη θέση σου θα τα αγόραζα. Θα είναι σίγουρα καλύτερα απ' οτιδήποτε νοικιάρικο. Επίσης, αν αυτός που τα πουλάει είναι γνωστός σου, μπορείς να τον παρακαλέσεις να τα δοκιμάσεις πρώτα, μόλις χιονίσει και μετά να γίνει το deal. Για περισσότερες απορίες, ίσως μπορείς να ρωτήσεις κι εδώ: http://www.snowboard.gr/forum/index.php
Τα παιδιά είναι πολύ εξυπηρετικοί σε απορίες νέων.
Υ.Γ. Άντε να χιονίσει ρε γμτ....
για το μήκος της σανίδας θα πρέπει να γνωρίζουμε και το ύψος σου. Όπως λέει και ο φίλος πιο πάνω τον σωματότυπό σου. Εντελώς εμπειρικά θα σου έλεγα οτι η σανίδα όρθια θα πρέπει να είναι 5cm πιο κοντή από ότι το ύψος μέχρι το σαγόνι σου. Βασικό θεωρώ την ελαστικότητα που έχει το σανίδι. Όσο πιο κοντά στο 10 τόσο πιο σκληρή (8/10). Επέλεξε αν έχεις την δυνατότητα κάτι περίπου στην μέση (4/10 ή 5/10). αν μπορείς να την δοκιμάσεις πριν αγοράσεις θα είναι ότι καλύτερο. για τις step-in δέστρες δεν γνωρίζω καθώς δεν έχω δοκιμάσει ποτέ.
ok thanks ρε παιδιά! :beer:
1,85, 85 κιλά, είμαι, οι δέστρες του δεν είναι step-in, τουλάχιστο όχι το παλιό στυλ αλλά ένα πατενταρισμένο σύστημα της flow
ορίστε η δέστρα http://www.youtube.com/watch?v=-pCWxJQzCWQ
και το σανίδι http://www.youtube.com/watch?v=oq1ZYBmvrkA
δεν με ενδιαφέρουν τα κόλπα, αλλά η κατάβαση, το στρίψιμο κτλ κτλ :P στα 350 μαζί με μπότα..
Βασικό θεωρώ την ελαστικότητα που έχει το σανίδι. Όσο πιο κοντά στο 10 τόσο πιο σκληρή (8/10). Επέλεξε αν έχεις την δυνατότητα κάτι περίπου στην μέση (4/10 ή 5/10).
Εγώ πάντως που συνήθισα/έμαθα με σκληρή σανίδα, οι μαλακές με χαλάνε λίγο στην αίσθηση. Όταν φοράω πιο μαλακή σανίδα, μου φαίνεται ότι έχει lag (καθυστερεί να αντιδράσει) στις δυνάμεις που ασκώ πάνω της και στο πως αλλάζει κατεύθυνση. Απ' την άλλη μεριά η δική μου είναι νευρική σε υψηλές ταχύτητες και δεν βολεύει καθόλου για άλματα και πάρκο.
ok thanks ρε παιδιά! :beer:
1,85, 85 κιλά, είμαι, οι δέστρες του δεν είναι step-in, τουλάχιστο όχι το παλιό στυλ αλλά ένα πατενταρισμένο σύστημα της flow
ορίστε η δέστρα http://www.youtube.com/watch?v=-pCWxJQzCWQ
και το σανίδι http://www.youtube.com/watch?v=oq1ZYBmvrkA
δεν με ενδιαφέρουν τα κόλπα, αλλά η κατάβαση, το στρίψιμο κτλ κτλ :P στα 350 μαζί με μπότα..
Σαν μέγεθος η σανίδα πρέπει να είναι ok. Επίσης φαίνεται πολύ καλή σε specs. Για τις δέστρες δεν ξέρω, δεν έχω χρησιμοποιήσει τέτοιου είδους ούτε εγώ... Οι μπότες τι εταιρίας είναι; Τα 350 είναι καλή τιμή, αν ο εξοπλισμός δεν είναι πολυχρησιμοποιημένος και δεν έχει γρατζουνιές/χτυπήματα η σανίδα.
Σαν μέγεθος η σανίδα πρέπει να είναι ok. Επίσης φαίνεται πολύ καλή σε specs. Για τις δέστρες δεν ξέρω, δεν έχω χρησιμοποιήσει τέτοιου είδους ούτε εγώ... Οι μπότες τι εταιρίας είναι; Τα 350 είναι καλή τιμή, αν ο εξοπλισμός δεν είναι πολυχρησιμοποιημένος και δεν έχει γρατζουνιές/χτυπήματα η σανίδα.
Οι δέστρες είναι σαν καινούριες, η σανίδα ήταν "κάπως" γρατσουνισμένη αριστερά δεξιά (αχνογρατσουνιές)λες και την έχει πεθάνει στο στρίψιμο, και οι μπότες κάτι ψιλοπαλιές για step-in (με μεταλλικά αυτάκια στον πάτο, τα οποία θα αφαιρεθούν φυσικά). Για τις μποτούλες έχω την αμφιβολία μου (αν και είναι σκληρές είναι πιο βαριές/ενισχυμένες από μια κλασική μπότα) και για τις πολλές αχνο-γρατσουνιές της σανίδας.
να περίπου σαν αυτές οι μπότες
http://www.ebay.com/itm/Used-Step-In-Snowboard-Boot-Binding-Combo-/200590917980?pt=US_Snowboard_Boots&var=500015391401&hash=item2eb426815c
Μάλλον θα πάει με δοκιμή αφού είμαστε στην ίδια πόλη με τον άνθρωπΑ. Απλά με πιάσαν οι ανυπομονησίες :P
grharris
20/11/2012, 19:11
Μια χαρά είναι τα πράγματα, αν τα παίρνεις και σε καλή τιμή ακόμα καλύτερα.
Την σανίδα να την πας οπωσδήποτε για service (~30€) το οποίο περιλαμβάνει φτιάξιμο στις γρατζουνιές από κάτω, κέρωμα και ξύσιμο στις κόνχες. Θα γίνει καινούρια!;)
Επόμενη αγορά σου, μαλλόν θα είναι οι μπότες καθώς είναι το πιό σημαντικό από τον εξοπλισμό.
Να ξέρεις ότι από Φεβρουάριο-Μάρτιο βγαίνουν σε καλές προσφορές τα παλιά μοντέλα.
Το σανίδι έχει οριακά καλό μέγεθος για πατημένο χιόνι και θα βοηθήσει να εξοικιωθείς ακόμα περισσότερο, αν μπεις σε πούδρα όμως θα κάψεις το πίσω πόδι γιατί θα πρέπει να ρίξεις όλο το βάρος σου εκεί.. Κι επειδή όλο το γλέντι με το snowboard είναι στις πούδρες είναι προτιμότερο να μπορείς να τσουλάς καλά εκεί. Κάνε φέτος μ'αυτό και του χρόνου πάρε 1,65 καινούριο.
Το σανίδι έχει οριακά καλό μέγεθος για πατημένο χιόνι και θα βοηθήσει να εξοικιωθείς ακόμα περισσότερο, αν μπεις σε πούδρα όμως θα κάψεις το πίσω πόδι γιατί θα πρέπει να ρίξεις όλο το βάρος σου εκεί.. Κι επειδή όλο το γλέντι με το snowboard είναι στις πούδρες είναι προτιμότερο να μπορείς να τσουλάς καλά εκεί. Κάνε φέτος μ'αυτό και του χρόνου πάρε 1,65 καινούριο.
Γι' αυτό πεθαίνω όταν μπαίνω για αρκετή ώρα σε απάτητο; Ήξερα ότι πρέπει να πάρω μεγαλύτερο σανίδι, αλλά δεν ήξερα ότι θα κάνει τόση διαφορά στην πούδρα. :beer:
Δεν μπορώ να αλλάζω σανίδια κάθε χρόνο :cry:
Θέλω να πάρω ένα και να το κρατήσω αρκετό καιρό. Χρήσιμες οι απόψεις σας παιδιά, ευχαριστώ και πάλι :beer:
Αυτό πώς το βλέπετε σαν τιμή/απόδοση?
http://www.ebay.de/itm/BURTON-SNOWBOARD-SET-2013-BULLET-164cm-WIDE-FREESTYLE-BINDUNG-SNOWBOARDSET-/130797840097?pt=Sport_Snowboarding_Snowboards&var=430104984459&hash=item1e7428a6e1
Δεν μπορώ να αλλάζω σανίδια κάθε χρόνο :cry:
Θέλω να πάρω ένα και να το κρατήσω αρκετό καιρό. Χρήσιμες οι απόψεις σας παιδιά, ευχαριστώ και πάλι :beer:
Αυτό πώς το βλέπετε σαν τιμή/απόδοση?
http://www.ebay.de/itm/BURTON-SNOWBOARD-SET-2013-BULLET-164cm-WIDE-FREESTYLE-BINDUNG-SNOWBOARDSET-/130797840097?pt=Sport_Snowboarding_Snowboards&var=430104984459&hash=item1e7428a6e1
πολύ ωραίο σανίδι! είναι και "μπανάνα" που θεωρώ θα σε βοηθήσει αρκετά με τις "χαζές" σούπες.
Ο μοναδικός ενδοιασμός μου είναι ως προς το μέγεθος (πολύ μεγάλο, ίσως κάτι μικρότερο ειναι πιο βολικό) και το flexibility (2/10).
Όσο για τα απάτητα που λέει ο φίλος πιστεύω πως τα βουνά μας ( με εξαίρεση την Βασιλίτσα και τον Παρνασσό) δεν είναι και ότι καλύτερο. Αν δηλαδή σκοπεύεις να πας Πήλιο ή Ελλατοχώρι δεν θα σε απασχολήσει ιδιαίτερα.
Βέβαια όλα αυτά ειναι προσωπικά γούστα. επίσης όσο αφορά το σανίδι αγόρασε κάτι που να μην σε δεσμεύει εάν αποφασίσεις αργότερα να το πουλήσεις. Πάρε δηλαδή μια "μάρκα" , ξέρεις πόσο ψώνια ειναι οι snowboarders :D πουλ μουρ κιετς (με την καλή έννοια όπως λέει και ο Ηλίας)
Ο μοναδικός ενδοιασμός μου είναι ως προς το μέγεθος (πολύ μεγάλο, ίσως κάτι μικρότερο ειναι πιο βολικό)..
Όσο για τα απάτητα που λέει ο φίλος πιστεύω πως τα βουνά μας ( με εξαίρεση την Βασιλίτσα και τον Παρνασσό) δεν είναι και ότι καλύτερο. Αν δηλαδή σκοπεύεις να πας Πήλιο ή Ελλατοχώρι δεν θα σε απασχολήσει ιδιαίτερα.
Εμένα πάλι το μέγεθος μου φαίνεται καλό για τον σωματότυπο του Viking, εγώ είμαι 1.83 και 70 κιλά και κάνω με σανίδι 1.59, ούτως ή άλλως για freeride το θέλει ο άνθρωπΑς κι όχι για tricks κι απ' ότι φαίνεται το ~1.60 τον κουράζει σε πούδρα.
Όσο για τα απάτητα, μπορείς να τα 'κυνηγάς', να πηγαίνεις δηλ στο χιονοδρομικό που μόλις έχει χιονίσει αφού, αν είσαι στην κεντρική Ελλάδα έχεις πρόσβαση σε πολλά. Καλό χειμώνα και καλές τούμπες σε όλους!!! :D