View Full Version : μηχανη μεχρι 37 hp
γεια χαρα περασα λοιπον τις εξετασεις μου σε λιγες μερες θα γινω κατοχος του Α-1 που οπως μου ειπαν πλεον καλυπτει μεχρι 37hp.
εχω καποια μοντελα στο μυαλο μου και καποιες σκεψεις στο μυαλο μου...
ybr125-οχι ενα απλο 125 που μεταχειρισμενο το βρισκεις σε ΠΑΡΑ πολυ καλη τιμη
varadero125-πολυ ομορφο με μπρος-πισω δισκοφρενα και υδροψυκτο αλλα δεν παει μια...
cbf250-ομορφο αλλα με ταμπουρο πισω και σχετικα χαμηλο(για κινηση μεσα στην πολη)
anhelo250-δεν το πολυβρισκεις μεταχειρισμενο αλλα πολυ ασχημο
το θελω ποιο πολυ για μεσα στην πολη αλλα να με βγαζει και μεχρι την ραφηνα χωρις να μου βγαζει την πιστη.
θα ηθελα να αποφυγω croosακια γιατι με το μαλλι που εχω θα θυμιζω τον γαρδελη σε ταινια των 80'ς
γενικοτερα γουσταρω on-off και naked μηχανες.θα ειναι το πρωτο μου μηχανακι και θα ηθελα να αποφυγω καποια ''σκοτωστρα''.
so...
Band(age)it
02/12/2008, 22:57
YBR 250i
XT 500 :wave2: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από gretsch
που οπως μου ειπαν πλεον καλυπτει μεχρι 37hp.
Λαθος σου τα ειπαν φιλαρακι!!!
*Να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του για άδεια οδήγησης μοτοσικλέτας ισχύος μέχρι 25kW ή με λόγο ισχύος προς βάρος μέχρι 0,16kW/kg
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak
Λαθος σου τα ειπαν φιλαρακι!!!
*Να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του για άδεια οδήγησης μοτοσικλέτας ισχύος μέχρι 25kW ή με λόγο ισχύος προς βάρος μέχρι 0,16kW/kg
χμμ...αυτο μου το ειπαν στην σχολη...
οπως και να εχει νομιζω οτι το θεμα μπορει να συνεχιστει...
pilotos_xtreme
03/12/2008, 00:55
kawasaki 250 και θα σαι πρωτη μουρη κ γκαζακι θα χεις...
καλοταξιδο φιλαρακι!
XJR_Billy
03/12/2008, 07:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από Band(age)it
YBR 250i
XT 500 :wave2: :beer:
+660
SnakeMJK
03/12/2008, 09:17
Και το όριο είναι μέχρι 34 άλογα...
το ybr250 και εμενα μου αραισει παρα πολυ αλλα δεν τον βρισκεις ευκολα μεταχειρισμενο...
και το cbf 250 παιζει ----μεταχειρισμενο πλεον:cool:
TOLISTOLAROS
03/12/2008, 17:46
θα ηθελα να αποφυγω croosακια γιατι με το μαλλι που εχω θα θυμιζω τον γαρδελη σε ταινια των 80'ς
γενικοτερα γουσταρω on-off και naked μηχανες.θα ειναι το πρωτο μου μηχανακι και θα ηθελα να αποφυγω καποια ''σκοτωστρα''.
so...
To μαλλί δε θα φαίνεται μεσ'απ'το κράνος φίλε,οπότε σκέψου και το κροσσάκι που λες.Εκτός κι αν σκοπεύεις να μη το φοράς,οπότε μην καβαλάς ούτε γι'αστείο.
Τώρα το Kawasaki ninja 250 είναι πιστεύω πολύ καλή λύση:δικύλινδρο άρα καλύτερο για πιο μακρινές βόλτες,λιγότεροι κραδασμοί,μοντέρνο και όμορφο.Aπ'την άλλη αν θες οπωσδήποτε γυμνό πάρε cbf 250(αν θες μεταχειρισμένο) ή YBR 250(αν θες καινούριο).
ΥΓ1:Καμμία,μα καμμία μηχανή δεν είναι "σκοτώστρα".Σκοτώνουν(εκτός απ'τα λάθη των αυτοκινητάκηδων όταν δε βλέπουν και τρακάρουν μηχανές) η βλακεία του αναβάτη και ο δεξής του καρπός.Αν κάτι είναι πιο δυνατό απ'όσο μπορείς απλά ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΙΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ.
ΥΓ2:Μη σε απασχολεί πώς θα φαίνεσαι πάνω στη μηχανή.Καβαλάς για σένα και μόνο.Αν πάλι καβαλάς για να σε βλέπουν άστο καλύτερα...
Καλή επιλογή και καλές βόλτες!
Αρχικά δημιουργήθηκε από TOLISTOLAROS
To μαλλί δε θα φαίνεται μεσ'απ'το κράνος φίλε,οπότε σκέψου και το κροσσάκι που λες.Εκτός κι αν σκοπεύεις να μη το φοράς,οπότε μην καβαλάς ούτε γι'αστείο.
Τώρα το Kawasaki ninja 250 είναι πιστεύω πολύ καλή λύση:δικύλινδρο άρα καλύτερο για πιο μακρινές βόλτες,λιγότεροι κραδασμοί,μοντέρνο και όμορφο.Aπ'την άλλη αν θες οπωσδήποτε γυμνό πάρε cbf 250(αν θες μεταχειρισμένο) ή YBR 250(αν θες καινούριο).
ΥΓ1:Καμμία,μα καμμία μηχανή δεν είναι "σκοτώστρα".Σκοτώνουν(εκτός απ'τα λάθη των αυτοκινητάκηδων όταν δε βλέπουν και τρακάρουν μηχανές) η βλακεία του αναβάτη και ο δεξής του καρπός.Αν κάτι είναι πιο δυνατό απ'όσο μπορείς απλά ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΙΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ.
ΥΓ2:Μη σε απασχολεί πώς θα φαίνεσαι πάνω στη μηχανή.Καβαλάς για σένα και μόνο.Αν πάλι καβαλάς για να σε βλέπουν άστο καλύτερα...
Καλή επιλογή και καλές βόλτες!
100000000
αυτο για το γαρδελη για πλακα το ελεγα...απλα δεν με ερεθιζουν τα crossακια...
ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας
οσο για τα ninja και εμενα με αραισει παρα πολυ αλλα ειναι πολλα τα λεφτα...
katana750
17/12/2008, 19:14
γεια σου φιλε μου
καταρχην ειναι μεγα λαθος να παιρνεις σαν σταθερα τα 33hp
ναι μεν αυτη ειναι η αντιστοιχια με τα 25kw αλλα αυτη ειναι μηχανολογικη αντιστοιχια συστηματων μετρησης
δεν ειναι και νομικη αντιστοιχια
ο νομοθετη εχει καθορισει πως η μικρη κατηγορια [οπως γραφει και το ιδιο το διπλωμα ισχυει για μοτοσικλετες με τις ακολουθες 2 προυποθεσεις
α. ειναι ισχυος μέχρι 25 kw
β. εχει αναλογία ισχύος ανα βάρος 0,16 kw ανα κιλό
και πρεπει να ισχυουν ταυτοχρονα ΚΑΙ ΟΙ 2 ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
ο νομοθετης δεν αναγνωριζει ΡΗΤΑ την αντιστοιχια των συστηματων μετρησης και εξ οσων γνωριζω δεν υπαρχει υπηρεσιακη οδηγια της αστυνομιας να αναγνωριζεται η αντιστοιχια κατα τον τροχονομικο ελεγχο
εδω καλα καλα οι 99 στους 100 τροχονομους δεν ξερουν οτι εχει αλλαξει το πεδιο εφαρμογης της Α1
εξυπακούεται οτι είναι μοτοσικλέτα και όχι μοτοποδήλατο ή τρίτροχο
ζήτημα γενάται στο πώς ενας αστυνομικός μπορεί να εξακριβώσει αν η μοτοσυκλέτα εντάσεται στην υποκατηγορία ή την μεγάλη κατηγορία μιας και η άδεια κυκλοφορίας δεν αναφερει πουθενά την ισχύ
για να ξεπερασετε αυτο το κενο μπορειτε να κανετε το εξης μιας και υπαρχει δεδικασμενο
κατηγορουμενος για οδηγηση ανευ αδειας [μιας και κατα την μυνηση οδηγουσε 400αρα μηχανη με διπλωμα 125] αθωωθηκε με την καταθεση βεβαιωσης απο την αντιπροσωπια οτι η συγκεκριμενη μηχανη
και συνεπως εμπιπτει στις προυποθεσης της νομοθεσιας για ενταξη στην κατηγορια Α1
για να εχετε τον πισινο σας καλυμενο εφοδιαστειτε με μια τετοια βεβαιωση απο την αντιπροσωπια εις διπλουν....το ενα στο σπιτι και το αλλο στη μηχανη για τους ελεγχους
τωρα οσον αφορα τι μηχανη θα παρεις
εγω θα σου προτεινω οτι προτεινα και σε ενα αλλο ποστ για αγορα μηχανης
Αρχικά δημιουργήθηκε από katana750
φιλε μου εγω θα σου προτεινω 2 μηχανακια μεταχειρισμενα και λιγο παλια αλλα μιας και τα ειχα και τα εχω δουλεψει και τα 2 για καποιο σημαντικο διαστημα σε συνθηκες πολης τα κρινω ιδανικα απο ολες τις πλευρες
αφου μιλας για δευτερο μηχανακι πολης δεν χρειαζεται να τα ''σκασεις'' χοντρα
υπαρχουν εξυπνες λυσεις
και μαλιστα αυτα τα 2 μηχανακια πολλοι τα χρησιμοποιουν σαν ΚΥΡΙΟ μηχανακι
ΑΧ-1 και bros
μετα απο τοσα χρονια σκληρης χρησης και μοντιφας στην ελλαδα εχουν αποδειχθει τερατα αξιπιστιας .... αν διαβασεις χρηση ευκαιρια θα βρεις αμετρητες καταχωρησεις και για τα 2
εχω ελεγξει κατα καιρους ο ιδιος τα μηχανακια της αγγελιας για χαρη φιλων και εχουν αγορασει μεχρι στιγμης 2 φιλοι μου bros ενας 400 και ενας 650 και ενας φιλος το ΑΧ-1
σε πληροφορω πινουν νερο στο ονομα μου
μαλιστα αυτος με το 400 πηρε 2 brosakia ενα για κυκλοφορια με 450 ευρω που εκανε ενα απλο σερβις εβαλε μπροστα και εφυγε και αλλο ενα με 200 ευρω τρακαρισμενο για ανταλλακτικα
μετα απο 3 χρονια καθημερινης χρησης και 30000 χλμ στα χερια του και τα σερβις του ολα κανονικα δεν εχει βγαλει το παραμικρο
σου συνιστω να κανεις το ιδιο και να βρεις 2 μηχανακια ενα χρησης ενα ανταλλακτικων
οσον αφορα το bros επισης αν ψαξεις λιγο στο νετ θα βρεις διαφορες εμφανισιακες μετατροπες απο ενα απλο fatbar τιμονι που το μετατρεπει σε ενα απλο roadsteraki μεχρι χαμηλα κλιπ ονς και φαιρινγκ που το μεταμορφωνουν σε racing replica
καλη τυχη στην επιλογη σου
Σπυρος
καλη σου τυχη
Αρχικά δημιουργήθηκε από katana750
αντε παλι τα ιδια...
:rolleyes:
για πες μας που το διαβασες αυτο ρε φιλε που το γραφεις με τοση σιγουρια(και μπερδευεις τσαμπα και κοσμο)
katana750
17/12/2008, 19:59
τι παει να πει : ''αντε παλι τα ιδια''
πως με αμφισβητεις δλδ χωρις να ξερεις ποιος ειμαι και τι κανω ?
ισως να ειμαι τροχονομος, ισως να ειμαι δικηγορος και να εχω χειριστει παρομοιες υποθεσεις, ισως να ειμαι υπαλληλος της νομαρχιας και να ειμαι αρμοδιος για τα διπλωματα
παντως δεν γραφω οτι @@ κυκλοφορει στα καφενεια
αμα μελετησεις το ιστορικο μου θα δεις οτι για τον χρονο που ειμαι γραμμενος στο φορουμ τα μυνηματα μου ειναι ελαχιστα για αυτο ακριβως το λογο
οταν μιλαω θελω να ειμαι σιγουρος για αυτα που λεω και να βασιζονται σε πραγματικα περιστατικα και ντοκουμεντα
που το διαβασα ?
α] το γραφει το ιδιο το διπλωμα [αν εχεις διπλωμα νεου τυπου συμφωνα με το υποδειγμα της ΕΕ ... εμενα τουλαχιστον που εβγαλα νεο εντυπο λογω ανανεωσης του επαγγελματικου το 2006 το γραφει ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ]
β] το γραφει ο νομος [οχι ο ΚΟΚ] περι προσαρμογης της ελληνικης νομοθεσιας προς τις κοινοτικες οδηγιες σχετικα με την ενιαια ευρωπαικη πρακτικη για τα διπλωματα
αυτη τη στιγμη βρισκομαι εκτος πολης και θα γυρισω μετα τις γιορτες
μολις γυρισω θα σκαναρω το νομο απο το προσωπικο μου αρχειο να τον δεις
:beer:
katana750 ayto soy to λεω γιατι το θεμα το εχω ψαξει πολυ και το εχω συζητησει/εξηγησει πολλες φορες μεσα στο φορουμ και σε αλλους...
και προφανως για να λες οτι πρεπει να ισχυουν και τα 2 δεν εισαι δικηγορος και δεν εχεις ασχολυθει κατα συνεπεια με τετοιες υποθεσεις:p
για να καλυπτεται μια μηχανη δεν πρεπει να ισχυουν και οι δυο προυποθεσεις, αλλα 1 απο τις δυο...
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=65947&highlight=gixxerpap
διαβασε εδω και θα βγαλεις ακρη...
katana750
17/12/2008, 20:58
ωπα φιλε απλη παρανοηση
οταν εγραψες
..............που το διαβασες αυτο ...................
νομιζα οτι αναφερωσουν στα
δηλαδη εχει που αναφερθηκα στα kw στα kw/kgr
αλλα τωρα που το ξαναδιαβασα καταλαβαινω οτι προφανως η αμφισβητηση ειναι στο
ναι φιλε μου εχεις δικιο αλλα εκανα τυπογραφικο λαθος λογω ταχυτητας
το σωστο ειναι
και ΔΕΝ πρεπει να ισχυουν ταυτοχρονα ΚΑΙ ΟΙ 2 ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
παρελειψα το ΔΕΝ
οποτε μετα απο αυτη την διευκρινηση πιστευω οτι λεμε το ιδιο πραγμα
οσον αφορα το επαγγελμα μου ειναι σχετικο με το αντικειμενο και ειμαι απο αυτους που ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ και ΣΕΒΟΝΤΑΙ τον πολιτη και ΟΧΙ απο τους καρεκλοκενταυρους που τους αλλάζουν την πιστη στην ταλαιπωρια
και οσοι με γνωριζουν υποστηριζουν οτι τα ψαχνω πολυ τα πραγματα
ελα και παλι φιλοι
:beer:
γεια χαρα περασα λοιπον τις εξετασεις μου σε λιγες μερες θα γινω κατοχος του Α-1 που οπως μου ειπαν πλεον καλυπτει μεχρι 37hp.
εχω καποια μοντελα στο μυαλο μου και καποιες σκεψεις στο μυαλο μου...
ybr125-οχι ενα απλο 125 που μεταχειρισμενο το βρισκεις σε ΠΑΡΑ πολυ καλη τιμη
varadero125-πολυ ομορφο με μπρος-πισω δισκοφρενα και υδροψυκτο αλλα δεν παει μια...
cbf250-ομορφο αλλα με ταμπουρο πισω και σχετικα χαμηλο(για κινηση μεσα στην πολη)
anhelo250-δεν το πολυβρισκεις μεταχειρισμενο αλλα πολυ ασχημο
το θελω ποιο πολυ για μεσα στην πολη αλλα να με βγαζει και μεχρι την ραφηνα χωρις να μου βγαζει την πιστη.
so...
honda dominator 250 on off an thes soy stelno foto einai se polu kalh katastash 1700 euro
Γιατί σε χαλάει να έχει πίσω ταμπούρο; Μέχρι 34 άλογα και μη σου πω μέχρι 50 μια χαρά σταματάνε με ταμπούρο πίσω.
Όσον αφορά το κεφάλι σου χειρότερο απ' του Γαρδέλη θα είναι κάθε φορά που θα βγάζεις το κράνος και όχι κάθε φορά που θα ξεκαβαλάς το κροσάκι.
Όλα τα πιτσιρίκια νομίζετε οτι είναι παρακατιανό αν πίσω δεν έχει ΔΦ ένα μηχανάκι και δεν κοιτάτε να κάνετε τη χρηστικότητα της κατηγορίας για εσάς αλλά λέτε ον οφ μαγκιά στριτ αλανιά κλπ κι αυτό δε θα ήταν κακό από μόνο του αλλά συνδυαστικά με το αγαπημένο σας αξεσουάρ που είναι το ΝΑ ΜΗΝ φοράτε κράνος είναι πολύ κακό.
Καλά χιλιόμετρα,,,
nihristo
25/01/2009, 13:55
επειδή και εγώ είχα τον ίδιο προβληματισμό με εσένα να σου πω πως η επιλογή μου ήταν το kawasaki kle 250 και δεν το έχω μετανιώσει στιγμή. Ήμουν προσεκτικός με τα service και το μηχανάκι δεν έβγαλε κανένα πρόβλημα. Αν το σκέφτεσαι και είσαι θεσσαλονίκη πέρνα να το δεις γιατί σκέφτομαι να το δώσω. Τίμιο αμα το βρεις σε καλή κατάσταση. Εγώ έψαχνα καιρό.
τελικα παιδια εγω παιδια διαλεξα ενα cbf250 και ειμαι πολυ ευχαριστημένος
thanks οσους βοήθησαν.:beer:
hraklisxt
25/01/2009, 22:53
paidia me to 25kw den odigas to XT500 EGW EFAGA DIKASTIRIO...MHN LEME PRAGMATA POU DEN ISXUOUN...