Σύνδεση

View Full Version : Αγορά και κρίση... πως να μην έχει;

Σελίδες : [1] 2

Gandalf dr685sm
03/12/2008, 10:13
το γεγονός οτι όλη η υδρόγειος περνάει μια άλφα κρίση στο οικονομικό είναι γνωστό. Μόνο στην Ελλάδα όμως δείχνει κάποιοι να νομίζουν οτι ακόμα μπορούν να "κλέψουν" τους υπόλοιπους πουλώντας ώς τοκογλύφοι και μετά να φωνάζουν οτι θα βάλουν λουκέτο κτλ...

http://pigadi-tis-skepsis.blogspot.com/2008/12/ebay-web.html

Για να μην τα ξαναγράφω και εδώ.

Gandalf

XJR_Billy
03/12/2008, 10:20
Συμφωνώ απόλυτα. Έτσι είναι όπως τα λέει ο φιλαράκος...

Τον περασμένο μήνα έπρεπε να αλλάξω κράνος οπωσδήποτε. Μετά μία έρευνα αγοράς που έκανα, απογοητεύτηκα από τις τιμές που είδα.

Ένας συνάδελφος μου άνοιξε τα μάτια προτείνοντάς μου ένα site.
Εκεί βρήκα και αγόρασα ένα καλό κράνος (με αντικαταβολή), που μου κόστισε 214,75 ευρώ με τα μεταφορικά.

Οι αντίστοιχες τιμές που βρήκα το συγκεκριμένο στην Αθήνα ήταν 470 και 510:eyepop: :look:

Από εκεί και πέρα, ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του για το που πάει η αγορά, ποιοί πλουτίζουν εις βάρος μας και πάνε για λουκέτο:mad:

mats8282
03/12/2008, 10:23
Συμφωνω οτι τα μαγαζια μας ειναι ακριβα και οτι θα μπορουσαν να εχουν καλυτερες τιμες.

Αλλα εν μερη εχουν δικιο οι εμποροι.Για τον απλο λογο οτι τα ενοικια και τα δημοτικα τελη για ενα μαγαζακι ειναι απλα εξωπραγματικα.Χωρις να βαζουμε εργατικο κοστος,ΙΚΑ,λογαριασμους κτλ κτλ

stefanos
03/12/2008, 10:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
το γεγονός οτι όλη η υδρόγειος περνάει μια άλφα κρίση στο οικονομικό είναι γνωστό. Μόνο στην Ελλάδα όμως δείχνει κάποιοι να νομίζουν οτι ακόμα μπορούν να "κλέψουν" τους υπόλοιπους πουλώντας ώς τοκογλύφοι και μετά να φωνάζουν οτι θα βάλουν λουκέτο κτλ...

http://pigadi-tis-skepsis.blogspot.com/2008/12/ebay-web.html

Για να μην τα ξαναγράφω και εδώ.

Gandalf

Δεν είναι φαινόμενο μόνο Ελληνικό.Είναι φυσιολογικό η βιτρίνα να είναι πολύ ακριβότερη απο το ηλεκτρονικό μαγαζί.
Κατά τα άλλα πολύ επιφανειακή και κοντόφθαλμη θεώρηση κατά την γνώμη μου.

LARISEOS
03/12/2008, 10:32
μην με τρελαίνεται ρε ,,,,,,, μας φταίει ο ενας κ ο άλλος ....τιμες ακριβές κτλ.......

και πανε ολοι κ αγοράζουνε καφε για να πιουν στο αμαξι με 1,5-2 ευρο...

στο πουκαμισο κολλήσαμε? εμεις το φτάσαμε εκει που ειναι γιατι ημαστε κοροιδα......γιατι δεν μπορουμε να γηνουμε ανταγωνιστική,,,,,

ολοι η ελλαδα φοραει gant κ burbery δεν ξερουν τπτ αλλο. γιαυτο κ πουλαει τοσο.

και εχουμε κ λεμε..... τα προβληματα....

-στην αγγλια κ σε αλλα κρατη εχει 2-3 χονδρέμπορους και οχι μονοπώλιο στην ελλαδα.
-στο νετ δεν εχεις 2500 εννοικιο κ υπάλληλο που πηγες κ δοκίμασες το πουκάμισο πριν το παραγγελεις στο ebay.
-η λίρα εχει πεσει γιατι αν πήγαινες πριν ενα χρονο 8α σου έλεγα εγω.....
-και πες μου αν σου στειλει λαθος νουμερο ποσοι τα στελνουν η τα δέχονται πισω??? εδω στο μοτο ολοι λαθος νούμερα σε κρανη κ σε jacket απο το νετ πουλατε.....

ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ Κ ΕΓΩ ΨΑΧΝΟΜΑΙ ΣΤΟ ΝΕΤ αλλα τα πράγματα δεν ειναι οπως τα βλέπουμε τωρα που ειναι το αγγούρι στον κώλο......
ετσι μεγαλωσε ο ελληνας , αν το burberry παει 20 ευρο δεν θα το φοράνε κιόλας........

καλα ειναι να αλλάξουμε νΟοτροπια και να μην λεμε τσιγγουνη αυτον που φτιαχνει τον καφε μόνος και δεν δηνει καθε μερα 1,5 ευρο,,,,,,,
η κινηματογράφο με 7 ευρο......... και για των στρατο 3,,,,αντε ρε PHUCK ΔΕΝ ΠΑΩ ΚΑΙ ΑΣ ΜΕ ΛΕΣ
ΤΣΙΓΓΟΥΝΗ

γραφω κ με το χερι σπασμένο κουράστηκα

Gandalf dr685sm
03/12/2008, 10:43
Εμ .. κύριοι... το eBay είναι μόνο παράδειγμα , μιας και μιλάμε για εμπόριο και οχι για είδη πρώτης ανάγκης/επιβίωσης.

Αν υπήρχε και αντίστοιχη υπηρεσία τα ίδια θα βλέπαμε και εκεί. Πολλοί απο εμάς έχει τύχει να ταξιδέψουν έξω και ξέρουν πόσο κοστίζει η ζωή εκει και πόσο εδώ, συγκριτικά με τι μισθούς παίρνουμε.

Και το σχόλιο περί ποιότητας δεν το αντιλαμβάνομαι... δεν δουλεύω όπως και ο αντίστοιχος ξένος στην θέση μου; Δεν κάνω την ίδια εργασία; Πληρώνομαι λιγότερο;.. γιατί;.. ο νόμος της αγοράς;.. ΟΚ το αντιλαμβάνομαι ... γιατί όμως για να έχω την ίδια ποιότητα σε ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΙΟΝ να πληρώνω παραπάνω απο όσο ο αντίστοιχος ξένος , ειδικά όταν εγώ με την σειρά μου πληρώνομαι λιγότερο;

Δεν σας κάνει κλίκ, οτι κάποιοι βρήκαν κορόϊδα και τα κάνουν; ... οπότε ναι.. αποχή θα κάνω όπως λέει και ο φίλος απο κάτω... αλλά θα την κάνω μόνο απέναντι στους εδώ που μου πουλάνε.. θα το πάρω απλά απο αλλού.

Όσον αφορά το κόστος για το κάθε μαγαζί , στην πλάτη την δική μου θα το μετακυλήσουν;... να είμαστε σοβαροί. Αν δεν μπορούν να έχουν μαγαζί , ας έχουν και αυτοί ηλεκτρονικό μαγαζί ή στην τελική να κάνουν οτι κάνουμε και οι υπόλοιποι... τι σημαίνει έχω μαγαζί;... σημαίνει σας κλέβω ασύστολα για να έχω κέρδος;

Και πριν μου πεί κανείς οτι δεν έχουν κέρδος , επειδή πέρασα ειδικά απο τον τομέα της ένδυσης , ξέρω ακριβώς πόσο κοστολογείται ενα ρούχο απο το σχέδιο ακόμα μέχρι και την παραγωγή του. Πιστέψτε με .. ακόμα και στις εκπτώσεις έχουν κέρδος της τάξης του 70% περιπου...

Gandalf

LARISEOS
03/12/2008, 11:06

Και πριν μου πεί κανείς οτι δεν έχουν κέρδος , επειδή πέρασα ειδικά απο τον τομέα της ένδυσης , ξέρω ακριβώς πόσο κοστολογείται ενα ρούχο απο το σχέδιο ακόμα μέχρι και την παραγωγή του. Πιστέψτε με .. ακόμα και στις εκπτώσεις έχουν κέρδος της τάξης του 70% περιπου...

Gandalf

70% ..... σε τι μαγαζι εσυ πωλουσες ? για να εχει καπιος συνολικο κερδος 70% στο τελος πρεπει να πουλαει με 300% κατι που δεν γηνεται σε γνωστα επωνυμα μαγαζια,,,,,,, πια.
(παλιοτερα το κανανε)

και σου ξανα λεω....

-στοκ το μετρας η το πεταμε γιατι κ αυτο αγωρασμενο ειναι.
-σταθερα εξοδα κτλ.....?

αυτη την στιγμη το κερδος ενος μαγαζιου ανειναι καλο δεν ξεπερναει το 40% και αν παει χρονια οπως ειναι τωρα θα παει -140%.................και θα παλεύουν αλλα τρια χρονια να πατήσουν.....

nikos force
03/12/2008, 11:09
ενδεικτικα παντως ανεφερω επωνυμης αλυσιδας νεανικων ρουχων και εξοπλισμου σερφ και σνοουμπορντ τιμες χονδρικης και τιμες λιανικης (τα ξερω γιατι αγοραζω με τιμες χονδρικης ) σαλοπετα τιμη χονδρικης 140 ευρω τιμη λιανικης 480 , ζακετα ,τιμη χονδρικης 12 ευρω τιμη λιανικης 160 ευρω , τζιν τιμη χονδρικης 20 ευρω τιμη λιανικης 180 ευρω ... και ο καταλογος συνεχιζεται καπως ετσι ...(τελευταιες μου αγορες γιναν προχτες ) , αυτη η αποκληση τιμων λοιπων δεν νομιζω οτι δεν καλυπτει ,ενοικια ,υπαλληλους και λοιπα λειτουργικα εξοδα ...

Gandalf dr685sm
03/12/2008, 11:10
η αρχική τιμή ενός καλού ανδρικού παλτού όπως θα φύγει απο το τμήμα συσκευασίας για το μαγαζί (100% μαλλί) απο την βιοτεχνία στο κοστολόγιο του είναι περίπου 50-70ευρώ...μόλις προσθέσει κέρδος ο βιοτέχνης πάει στα 120-130 ευρώ... στην βιτρίνα κάτω απο 250 δεν πρόκειται να το βρείς που να χτυπιέσαι πάνω κάτω.

Με συγκεκριμένη μάρκα και συγκεκριμένο ρούχο που το είδα πως ξεκίνησε και πως πουλήθηκε.

Gandalf

PortisHead
03/12/2008, 11:18
Παντως προχτες πηγα σε ενα μαγαζι να παρω 2 φουτερακια...και δεν αντεξα...τους την ειπα.

Λεω ποσο εχουν αυτα τα 2 ?
80 ευρω μου λεει.
Καμια καλυτερη τιμη λεω εγω
Χμμμμμ 76 μου λεει και τα 2.

Καλυτερα να μου ελεγε δεν παει παρακατω.....Ρε τους λεω....και μετα γκρινιαζετε για κριση και αηδιες.
Εδω ησασταν ικανοι να μην βαλετε στο ταμειο σας πρωι πρωι ζεστα χρηματα για 4 ψωροευρω....

Αϊ σιχτηρ...εχω την εντυπωση οτι πολλοι ακομα δουλευουν με 300% κερδος..

mats8282
03/12/2008, 11:25
Αν εννοεις το κερδος σαν τιμη που πουλανε-τιμη χονδρεμποριου τοτε ναι...

Αν βαλεις τα εξοδα στον λογαριασμο δεν ξερω που παει το ποσοστο...Ειναι πανακριβα αλλα δεν ειναι μονο θεμα εμπορου.

byron
03/12/2008, 11:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
Αϊ σιχτηρ...εχω την εντυπωση οτι πολλοι ακομα δουλευουν με 300% κερδος..

Εγώ πήγα να αλλάξω κάτι αθλητικά παπούτσια και επειδή δεν έβρισκα κάτι να μ΄αρεσει, είπα να πάρω ένα quicksilver φουτερ. Ωραίο το φούτερ αλλά τιμή δεν έγραφε.....

Πόσο έχει ρε παιδιά το φουτεράκι; 119? μου λεει :hypnotize :uplate: :lol:

zephyr1
03/12/2008, 11:41
Καλα ρε απ'τα ρουχα πιαστηκατε?:hypnotize

Εγω παντως πουλαω 1 Η/Υ με κερδος 10% και η εφορια με φορολογει με 14%.:uplate:

Η κριση που λεμε ειναι τα τελευταια 3 χρονια ,οχι τωρα που οι κουφαλες βλεπουν οτι τα υπερογκα ποσα που μασανε μπορει σε λιγο καιρο να μην εχουν την δυνατοτητα να τα τρωνε, γι'αυτο γινεται ολο το πανυγηρι.

Εχετλαίος
03/12/2008, 11:46
Δέτε τα αλουμίνια.
2 όλοι και όλοι οι εισαγωγείς στην Ελλάδα. Από αυτούς αγοράζουν οι μεταπράτες (οι διάφορες μάρκες) και σου πουλάνε η μιά τόσο η άλλη 2 Χ τόσο το ίδιο αλουμίνιο. Αν λέει πάνω μάρκα Χ κάνει φερ ειπέιν 10€ το κιλό. Αν το αγοράσεις πριν το βαφτήσουν οι μεταπράτες κάνει 1€ το κιλό. Μιλάμε για το ίδιο πάντα αλουμίνιο, την ίδια αλουμινόβεργα!
Και υπάρχουν πάμπολοι που δουλέυουν τα μη βαφτησμένα αλουμίνια με πολύ μικρότερο κόστος. Φυσικά τα επώνυμα διατείνονται ότι είναι "καλύτερα". Σε τι; Αφού η πρώτη ύλη ειναι η ΙΔΙΑ!!!
Ψάχτε το!

ggs
03/12/2008, 11:55
Παιδιά , τους κακομάθαμε τους εμπόρους τόσα χρόνια που δανειζόμασταν για να αγοράσουμε τα ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ προϊόντα τους και τώρα «κλαίγονται»…
Δεν πειράζει …αλλάζουν τα πράματα ….
Οι αγορές μέσω ιντερνετ αυξάνονται δραματικά και στους εμπορικούς δρόμους δεν έχει μείνει μύγα για μύγα ζωντανή…
Σε δρόμους που για να βρεις μαγαζί πριν 2 -3 χρόνια έπρεπε να πληρώσεις τον προϋπολογισμό ενός μικρού κράτους για «αέρα» σήμερα βλέπεις ΠΟΛΛΑ άδεια μαγαζιά…

Τώρα θυμήθηκαν τις εκπτώσεις , τις πρόσφορες , ότι έχουν κι αυτοί οικογένεια και πρέπει να την ζήσουν κ.λ.π

Ας έκαναν αποταμίευση όταν πουλάγανε με 300% + κέρδος για να έχουν να περάσουν τώρα ….

Ας έστελναν στο διάολο τον ιδιοκτήτη όταν τους ζήταγε υπερβολικό νοίκι και όχι να το χρεώνουν στον πελάτη.

Τέλος , ας ακολουθήσουν την εποχή και να φτιάξουν ιντερνετικα μαγαζιά με χαμηλό κόστος και χαμηλές τιμές και οι έλληνες καταναλωτές θα τους προτιμήσουν .

Αλλά θέλουν να είναι βλαχομπισνεσμεν με μερσεντε και μαγαζί γωνία , να έχουν προσλάβει και την Σουλα με 500 € τον μήνα να δουλεύει όλη μέρα και να της πιάνουν και λίγο τον κ@λ@...

Σίγουρα ΔΕΝ είναι ΟΛΟΙ έτσι ..υπάρχουν σωστοί και ευσυνείδητοι έμποροι….
Είναι όμως λίγοι…

PortisHead
03/12/2008, 11:57
ggs ?
+1255
:D

Lazio
03/12/2008, 12:04
Οσον αφορα τα ειδη προστασιας αναβατη η φορολογηση ειναι εξωφρενικα υψηλη ...... και σιγουρα δε βοηθαει τη μειωση των τιμων ασχετα απο το εμπορικο κερδος

ggs
03/12/2008, 12:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από Lazio
Οσον αφορα τα ειδη προστασιας αναβατη η φορολογηση ειναι εξωφρενικα υψηλη ...... και σιγουρα δε βοηθαει τη μειωση των τιμων ασχετα απο το εμπορικο κερδος

Έχεις δίκιο ….υπάρχει και ο παράγοντας «κράτος»

Βαλε τους εμπόρους με την νοοτροπία του Σπύρου Καλογήρου – μπακάλη στην «δασκάλα με τα Χρυσά μαλλιά»..

Βαλέ και το κράτος μας με την νοοτροπία του «πτώματοφάγου όρνιου» που το διέπει (για τους μικρομεσαίους βεβαίως –βεβαίως… )

Ήρθε και έδεσε το γλυκό ….

Δεν πειράζει …υπάρχει και η Ανδόρα και η Γερμανία και άλλα πολλά κράτη ….έτσι κι αλλιώς πάντα δεν θέλαμε να είμαστε ευρωπαίοι πολίτες με κοινά σύνορα και εμπόριο ???

Λουκετακι παιδία …δεν πειράζει ….
Τότε ίσως καταλάβουν και οι έμποροι ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να ξεφύγει από το σύστημα και αργά ή γρήγορα θα την πληρώσει…

kaps
03/12/2008, 12:41
απλά λειτπυργούν ως καρτέλ . Σαφώς φταίνε/με που αγόγγυστα χώνουνε/με 4 ευρώ το καφέ και 200 ευρώ το μπουκάλι στο κέντρο διασκέδασης . Το ίδιο φταίνε/με όταν έχουμε αναισθησία προς την τσέπη μας καταναλώνοντας πράγματα που δεν μας χρειάζονται . Είναι και άλλα πολλά αλλά έχω πια βαρεθεί να τα λέω πόσο να τα γράφω .

harvester
03/12/2008, 12:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Καλα ρε απ'τα ρουχα πιαστηκατε?:hypnotize

Εγω παντως πουλαω 1 Η/Υ με κερδος 10% και η εφορια με φορολογει με 14%.:uplate:

Η κριση που λεμε ειναι τα τελευταια 3 χρονια ,οχι τωρα που οι κουφαλες βλεπουν οτι τα υπερογκα ποσα που μασανε μπορει σε λιγο καιρο να μην εχουν την δυνατοτητα να τα τρωνε, γι'αυτο γινεται ολο το πανυγηρι.
o μονος που ειπε κατι σοβαρο εδω μεσα.

και να ξερετε οτι το ebay ειναι η νουμερο ενα ιστοσελιδα μαιμουδων πλεον.
ειδικα στα πραγματα μη μοτοσυκλετισμου και ηλεκτρονικων κατα 90% αγοραζετε μαιμουδακια

Εχετλαίος
03/12/2008, 13:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από kaps
Είναι και άλλα πολλά αλλά έχω πια βαρεθεί να τα λέω πόσο να τα γράφω .

Όι σύντεκνε, να μην κουραστείς ούτε να τα λες ούτε και να τα γράφεις!
Πρέπει να επαναλαμβανόμαστε συχνά καθότι πρέπει (και ας ακούγεται δασκαλίστικο) να ανοίξουνε τα μάθια πολλών ακόμα μπας και γίνει κάτι κάποτε...

Gandalf dr685sm
03/12/2008, 13:15
harvester & zephyr1...

έχετε δίκιο όσον αφορά την εφορία... αλλά και τα ηλεκτρονικά (το μόνο αντικείμενο ίσως με τόσο μικρό περιθώριο κέρδους).

Αλλά για τις μαϊμούδες φίλε, εξαρτάται το τι θα πάρεις και απο που θα το πάρεις. Το ίδιο ισχύει και για την πραγματικότητα. Υπάρχει 501 παντελόνι με 20 ευρώ στο μοναστηράκι που θα "χοροπηδήξει" μπροστά στην μπανάνα ... οχι όμως σε κατάστημα που θα στο δώσει με την φίρμα και τα χαρτιά του.

Για αυτό λέω πως και οτι βρήκα όσον αφορά την έρευνα μου ήταν απο καταστήματα και είχαν ίδια ποιότητα, ίδια ακριβώς εικόνα και μέσα σε όλα είχα και την εγγύηση επιστροφής. Μην λέμε οτι θέλουμε τώρα.

Ναι οκ... υπάρχουν μαϊμούδες... αλλά δεν είναι και έτσι όπως τα λέμε εδώ.

Gandalf

byron
03/12/2008, 13:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από harvester
o μονος που ειπε κατι σοβαρο εδω μεσα.

και να ξερετε οτι το ebay ειναι η νουμερο ενα ιστοσελιδα μαιμουδων πλεον.
ειδικα στα πραγματα μη μοτοσυκλετισμου και ηλεκτρονικων κατα 90% αγοραζετε μαιμουδακια

Πιάνεις κάτι συγκεκριμένο που έχει όντως πολύ μικρά περιθώρια κέρδους. Βέβαια υπάρχουν και κάτι ανεξήγητα όπως ένα ποστ που είχε βάλει ο tropeas. To ίδιο mp3 ο Γερμανός το πούλαγε εδώ καμμιά 40αριά ? περισσότερο απ΄ότι στο μαγαζί του στη Βουλγαρία..

Στα πράγματα για μοτοσυκλέτα-τιστές είναι αλλού για αλλού...Πριν λίγους μήνες πήρα απο Γερμανία 2 φορτιστές μπαταρίας για φίλο κόστους 45? έκαστος. Στο τελευταίο 0-300 είχε μια προσφορά ενός καταστήματος στην Καλιρρόης για τον ΙΔΙΟ φορτιστή μόνο 80?....:wave2:

ggs
03/12/2008, 13:39
Εμένα πάντως δεν μπόρεσε να μου εξηγήσει κανείς το παρακάτω..

Πριν ένα μήνα

Ολλανδία – Άμστερνταμ – οδός Kalverstraat (ο πιο εμπορικός πεζόδρομος της πόλης ..κάτι σαν την Ερμού …) – μαγαζί επώνυμης ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ μάρκας ρούχων

Μπουφάν = 190 €
Παντελόνι = 70 €

Μια εβδομάδα πριν

Ελλάδα – Αθήνα – Εμπορικό κέντρο Attica - μαγαζί της ΙΔΙΑΣ επώνυμης ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ μάρκας ρούχων

Μπουφάν = 295 €
Παντελόνι = 110 €

ΔΕΝ είχαν εκπτώσεις
ΔΕΝ ήταν πρόσφορες
ΔΕΝ ήταν παλιά μοντέλα
ΔΕΝ έχει περισσότερο κόσμο το Άμστερνταμ από την Αθήνα
ΔΕΝ πληρώνουν λιγότερους φόρους (ίσως και παραπάνω)
ΔΕΝ πληρώνουν λίγο νοίκι
ΔΕΝ πληρώνουν λιγότερο τους υπαλλήλους (μάλλον παραπάνω)
ΔΕΝ αναφέρω καν το κόστος του φαγητού ,του καφέ κ.λ.π
ΔΕΝ αναφέρω καν την ποιότητα των υπηρεσιών
ΔΕΝ αναφέρω καν την διαφορά μισθών

Στην θέση του Αμστερνταμ θα μπορούσα να βάλω οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή πόλη και πάλι θα ήταν φτηνότερη από την Αθήνα

Μάγκες , κάντε κάθε χρόνο μια λίστα με ότι θέλετε να ψωνίσετε και πηγαίνετε σε ένα ΑΛΛΟ κράτος να κάνετε τα ψώνια σας ….
Με τα ίδια λεφτά θα πάρετε αυτά που θέλετε και θα έχετε κάνει και 2-3 μέρες διακοπές σε μια άλλη χώρα..

gian_nykt
03/12/2008, 13:39
καλά....εγώ έχω φοβηθεί και με τα επώνυμα ρούχα που πουλάνε και καλά "επώνυμα" καταστήματα...ούτε αυτά με κάνουν σίγουρο ότι αυτό που θα πληρώσεις χαβιάρι είναι γνήσιο ή στην καλύτερη εάν έχει εισαγθεί μέσω επίσημου εισαγωγέα.....!!!

byron
03/12/2008, 13:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
Εμένα πάντως δεν μπόρεσε να μου εξηγήσει κανείς το παρακάτω..

Καλά.....
Εδώ δεν μπορούν να εξηγήσουν πως πουλάνε το γιαούρτι Φαγε 30% ακριβότερα εδώ απ΄ότι στις Βρυξέλλες.

Θαύμα, θαύμα :ninja:

ggs
03/12/2008, 13:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Καλά.....
Εδώ δεν μπορούν να εξηγήσουν πως πουλάνε το γιαούρτι Φαγε 30% ακριβότερα εδώ απ΄ότι στις Βρυξέλλες.

Θαύμα, θαύμα :ninja:

:lol: :lol: :lol:

βρε λές ????:eyepop: :rotflmao:

stefanos
03/12/2008, 13:49
Το εμπόριο στην Ελλάδα έχει τελειώσει τουλάχιστον όπως το ξέρουμε, τα μαγαζιά όλα θα κλείσουν και θα ψωνίζουμε απο super market.
Είναι πράγματι απίθανο να αντέξουν τα μαγαζάκια τα νοίκια των χιλιάδων ευρώ και τον πολύ μικρό τζίρο πλέον.
Θα φάμε βέβαια ένα πακέτο ανεργείας και μείωσης εισοδήματος όλοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αλλά δυστυχώς έτσι θα γίνει έχει αρχίσει να γίνεται και το βλέπετε στα κλειστά μαγαζιά σε όλες τις συνοικίες.
Το να το συζητάμε μάλλον δεν έχει και πολύ νόημα αντίθετα εγώ στεναχωριέμαι κιόλας.
Θα είναι ένα τεράστιο χτύπημα στην εργατική τάξη και στους ελεύθερους επαγγεματίες.
Ο γιός μου μάλλον θα είναι η γενιά των 300 ευρώ.
:mad:

harvester
03/12/2008, 16:48
harvester & zephyr1...

έχετε δίκιο όσον αφορά την εφορία... αλλά και τα ηλεκτρονικά (το μόνο αντικείμενο ίσως με τόσο μικρό περιθώριο κέρδους).

Αλλά για τις μαϊμούδες φίλε, εξαρτάται το τι θα πάρεις και απο που θα το πάρεις. Το ίδιο ισχύει και για την πραγματικότητα. Υπάρχει 501 παντελόνι με 20 ευρώ στο μοναστηράκι που θα "χοροπηδήξει" μπροστά στην μπανάνα ... οχι όμως σε κατάστημα που θα στο δώσει με την φίρμα και τα χαρτιά του.

Για αυτό λέω πως και οτι βρήκα όσον αφορά την έρευνα μου ήταν απο καταστήματα και είχαν ίδια ποιότητα, ίδια ακριβώς εικόνα και μέσα σε όλα είχα και την εγγύηση επιστροφής. Μην λέμε οτι θέλουμε τώρα.

Ναι οκ... υπάρχουν μαϊμούδες... αλλά δεν είναι και έτσι όπως τα λέμε εδώ.

Gandalf
πριν τεσσερα χρονια λεγανε οτι τα diesel στην βουλαγαλια ηταν στην μιση τιμη.
ειχαμε παει και εμεις βολτα και να αρπαξουμε την ευκαιρια.
ειχα ακουσει τοσα πολλα που μεχρι και να μετακομισω εκει σκεφτομουν.
γ@μουσες με 5 ευρω, ετρωγες με 2 ευρω και ψωνιζες τσαμπα.

παμε λοιπον και τρωμε ψυχρολουσια(να αναφερω οτι ειχαμε βρει ζευγαρι που απο την συρο που ειχε παει να ψωνισει στο σαντανσκυ)οι μαιμουδες στα παζαρια ηταν καλυτερες.
το φαγητο τους ηταν σκ@τα ακομα και η κοκα κολα ειχε αλλη γευση.
τωρα οι μουνιτσες ηταν αστερια αλλα σιγουρα τα αστερια δεν τα γ@μουσες ουτε με 50αρικο.
σε μισο χρονο ξεφουσκωσε η βουλγαρια.

ετσι ειναι και το ebay.τι να σου πω οτι προχθες εφερα καρτα μνημνης compact flash και ειναι μαιμου?
αμφιβαλλω πολυ το ξαναλεω να βρεις στην μιση τιμη ρουχο φιρμας και να μην ειναι μαιμου.
το οτι υπαρχουν βεβαια προιοντα που εχουν κερδος 100% σε ελληνικα μαγαζια ειναι αληθεια.
ειναι δυστυχως οι τελευταιοι βαθια νυχτωμενοι.
Το καλο απο την ιστορια ειναι να ξυπνησει ο ελληνας και να καταλαβει οτι ο φαρμπαλας εχει τελιωσει και οτι για να σταθει πρεπει να γινει δημιουργικος σε παγκοσμιο επιπεδο.

zephyr1
03/12/2008, 17:57
Να συμπληρωσω μαζι με τον γκαμικουλα φιλο απο πανω, πρωτοι απ'ολους που πρεπει να καταλαβουν το ζορι που τραβαει η αγορα και το εμποριο γενικοτερα ειναι οι ιδιοκτητες καταστηματων.

Ο δικος μου περσυ επαιρνε 645 ευρω τον μηνα και φετος 535 , του ειπα η το κατεβαζεις η παω σε πιο φθηνο.

Αυτο ειναι το βασικο προβλημα στα μαγαζια σημερα, ιδιο προιον σε διαφορετικο(ακριβοτερο-φθηνοτερο νοικι) μαγαζι σημαινει διαφορετικη τιμη.

:ZZZ:

harvester
03/12/2008, 18:06
Να συμπληρωσω μαζι με τον γκαμικουλα φιλο απο πανω, πρωτοι απ'ολους που πρεπει να καταλαβουν το ζορι που τραβαει η αγορα και το εμποριο γενικοτερα ειναι οι ιδιοκτητες καταστηματων.

Ο δικος μου περσυ επαιρνε 645 ευρω τον μηνα και φετος 535 , του ειπα η το κατεβαζεις η παω σε πιο φθηνο.

Αυτο ειναι το βασικο προβλημα στα μαγαζια σημερα, ιδιο προιον σε διαφορετικο(ακριβοτερο-φθηνοτερο νοικι) μαγαζι σημαινει διαφορετικη τιμη.

:ZZZ:
να ηταν μονο αυτο.
οι λογαριασμοι της δεη ειναι εξωφρενικοι.
παντως στο τεβε ειχα μειωση 38 ευρω:lol:

α ενοικιο πληρωνω φιλικη τιμη 1500 ευρω:wave2:

VanDiemen
03/12/2008, 18:43
να ηταν μονο αυτο.
οι λογαριασμοι της δεη ειναι εξωφρενικοι.
παντως στο τεβε ειχα μειωση 38 ευρω:lol:

α ενοικιο πληρωνω φιλικη τιμη 1500 ευρω:wave2:

Το μέσο μηνιαίο εισόδημά σου δε μας είπες.. Και αν αυτό είναι πάνω από 1200 ευρώ, να μας δικαιολογήσεις τι ακριβώς είναι αυτό που κάνεις εσύ παραπάνω από τον υπάλληλό σου, που παίρνει 700.
Από πρατήριο του Λαναρά για υπαλλήλους της εταιρίας, τα φούτερ Nike, adidas, nautica και άλλες "βαράτε βιολιτζήδες" μάρκες, είχαν 8 ευρώ! Αυτά που στο μαγαζί φτάνουν τα 119, όπως είπε ο φίλος πιο πάνω! Οπότε μη μου λέτε για 300% και 400%.... 2000% κέρδος, μπορεί. Και σταματήστε να κλαίγεστε (όσοι είστε μεσ' στο χορό) για τα ενοίκια. Αν είχατε μια πιο ορθολογική προσέγγιση όσον αφορά τις τιμές και το κέρδος που θεωρείτε λογικό πως πρέπει να αποκομίζετε, τα ενοίκια και τα δημοτικά τέλη, δε θα είχαν φτάσει ποτέ σε δυσθεώρητα ύψη. Με το να προσπαθείτε να υποβιβάσετε τις αγορές στο ebay λέγοντας πως παίρνουμε μαϊμούδες, δεν πείθετε κανέναν! Ο καθένας έχει τις εμπειρίες του. Προσωπικά είμαι 100% ευχαριστημένος και ακόμη κι αν πέσω σε απατεώνα, τα χρήματα που θα μου φάει τα έχω βγάλει εκατό φορές, ψωνίζοντας απ'το ebay κι από ηλεκτρονικά καταστήματα της Αμερικής και της Ευρώπης!

VanDiemen
03/12/2008, 18:51
Α, ναι...

:wave2:

Desperado
03/12/2008, 18:53
Εγώ πάντως παίδες από το ebay είμαι πολύ ευχαριστημένος, ότι έχω αγοράσει ήταν πάντα αυτό ακριβώς που περίμενα!! Έχει τύχει φορά που μου ήρθε σπασμένο προιόν...σε 1 εβδομάδα ήρθε άλλο καινούργιο με μηδέν δικά μου παραπάνω έξοδα. Μια άλλη φορά ήρθε χαλασμένο ένα προιόν, μου επέστρεψε ο πωλητής όλα μου τα λεφτά και τα μεταφορικά παρακαλώ!! Και μου λέτε για την εδώ συμπεριφορά των εμπόρων........Το αποκορύφωμα ήταν η τελευταία μου αγορά, μια συσκευή για την δουλειά μου - δύο για την ακρίβεια, η άλλη για συνάδελφο, ο οποίος εδώ στο Ελλαδιστάν την έβρισκε παρακαλώ 180 ευρώ χαριστική τιμή. Τις πήραμε από το ebay με 54 ευρώ την μία μαζί με τα μεταφορικά.......Όταν είδα την τιμή στο ebay αγόρασα και μια για μένα- καβάτζα!! και ρωτάω, πόσο την αγοράζει ο εδώ χονδρέμπορος???? 10-20 ευρώ?? και την πουλάει το ΛΑΜΟΓΙΟ 180?? Για μένα ebay κ πάλι ebay:rolleyes:

harvester
03/12/2008, 19:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
Το μέσο μηνιαίο εισόδημά σου δε μας είπες.. Και αν αυτό είναι πάνω από 1200 ευρώ, να μας δικαιολογήσεις τι ακριβώς είναι αυτό που κάνεις εσύ παραπάνω από τον υπάλληλό σου, που παίρνει 700.
Από πρατήριο του Λαναρά, για υπαλλήλους της εταιρίας. τα φούτερ Nike, adidas, nautica και άλλες "βαράτε βιολιτζήδες" μάρκες, είχαν 8 ευρώ! Αυτά που στο μαγαζί φτάνουν 119, όπως είπε ο φίλος πιο πάνω! Οπότε μη μου λέτε για 300 και 400%. 2000% κέρδος, μπορεί. Και σταματήστε να κλαίγεστε (όσοι είστε μεσ' στο χορό) για τα ενοίκια. Αν είχατε μια πιο ορθολογική προσέγγιση όσον αφορά τις τιμές και το κέρδος που θεωρείτε λογικό πως πρέπει να αποκομίζετε, τα ενοίκια και τα δημοτικά τέλη, δε θα είχαν φτάσει ποτέ σε δυσθεώρητα ύψη. Με το να προσπαθείτε να υποβιβάσετε τις αγορές στο ebay λέγοντας πως παίρνουμε μαϊμούδες, δεν πείθετε κανέναν! Ο καθένας έχει τις εμπειρίες του. Προσωπικά είμαι 100% ευχαριστημένος και ακόμη κι αν πέσω σε απατεώνα, τα χρήματα που θα μου φάει τα έχω βγάλει εκατό φορές, ψωνίζοντας απ'το ebay κι από ηλεκτρονικά καταστήματα της Αμερικής και της Ευρώπης!
πρωτον δεν εχω υπαλληλο:wave2:
δευτερον το μηνιαιο εισοδημα μου δεν σε αφορα.
τριτον το αγχος που τραβαω καθε μηνα να μαζεψω τα εξοδα που ξεπερνουν τα 4000 ειναι το πολυ παραπανω ακομα και αν ειχα υπαλληλο με την ιδια και καλυτερη τχνικη καταρτιση απο εμενα.
τις τιμες στα ενοικα τις ανεβασαν οι καφετεριες και οχι τα εμπορικα φιλε.
τωρα για το ebay οπως ειπα ειναι ελαχιστα πραγματα που συμφερει να αγορασεις και μεσα σ'αυτα ειναι σχεδον ολα τα μοτοσυκλετιστικα.
δεν νομιζω σε εκπτωσεις στην ελλαδα να βρεις ρουχο πανω απο το 30% που εχει στο ebay.
αν λοιπον πληρωνες τελωνειο αυτο το 30% θα γινοταν 5%.
εκτος αν μου λες οτι στην ευρωπη ειναι φτηνα τα πραγματα.
εχω κανει γυρω στις 50 αγορες απο ebay αλλα περισσοτερο τις εκανα γιατι δεν εχω προσβαση σε στοκ ελληνικο.
οπως και να εχει στην ελλαδα βρηκα χρ1000 με 300 ευρω.
βρες μου το πιο φτηνο xr-1000 και ελα να συγκρινουμε τιμη να δουμε που ειναι το 200% κερδος

stefanos
03/12/2008, 19:01
Το μέσο μηνιαίο εισόδημά σου δε μας είπες.. Και αν αυτό είναι πάνω από 1500 ευρώ, να μας δικαιολογήσεις τι ακριβώς είναι αυτό που κάνεις εσύ παραπάνω από τον υπάλληλό σου, που παίρνει 700.
Από πρατήριο του Λαναρά, για υπαλλήλους της εταιρίας. τα φούτερ Nike, adidas, nautica και άλλες "βαράτε βιολιτζήδες" μάρκες, είχαν 8 ευρώ! Αυτά που στο μαγαζί φτάνουν 119, όπως είπε ο φίλος πιο πάνω! Οπότε μη μου λέτε για 300 και 400%. 2000% κέρδος, μπορεί. Και σταματήστε να κλαίγεστε (όσοι είστε μεσ' στο χορό) για τα ενοίκια. Αν είχατε μια πιο ορθολογική προσέγγιση όσον αφορά τις τιμές και το κέρδος που θεωρείτε λογικό πως πρέπει να αποκομίζετε, τα ενοίκια και τα δημοτικά τέλη, δε θα είχαν φτάσει ποτέ σε δυσθεώρητα ύψη. Με το να προσπαθείτε να υποβιβάσετε τις αγορές στο ebay λέγοντας πως παίρνουμε μαϊμούδες, δεν πείθετε κανέναν! Ο καθένας έχει τις εμπειρίες του. Προσωπικά είμαι 100% ευχαριστημένος και ακόμη κι αν πέσω σε απατεώνα, τα χρήματα που θα μου φάει τα έχω βγάλει εκατό φορές, ψωνίζοντας απ'το ebay κι από ηλεκτρονικά καταστήματα της Αμερικής και της Ευρώπης!

Συγνώμη που πετάγομαι αλλά μαζί με το εισόδημά του συνεισφέρει και στο δικό σου.
Επείσης πληρώνει 700 ένα υπάλληλο που επείσης συνησφέρει στην οικονομία και στο εισόδημά σου.
Και συγνώμη αλλά τα 1500 σου φαίνονται πολλά για άνθρωπο που έχει μαγαζί στην Ελλάδα?
:confused: :confused:

Gandalf dr685sm
03/12/2008, 19:07
Το είπα και πριν..

Μαϊμούδες έχει παντού. Ακόμα και στην διπλανή γωνία στο μαγαζάκι που το δίνει φθηνά , φέρνοντας το απο άλλη χώρα και οχι μέσα απο την αντιπροσωπεία του.

Το παράδειγμα όμως με την Βουλγαρία είναι παντελώς ατυχές, καθώς μιλώντας ειδικά με το eBay έχει να κάνει με προσωπικές εμπειρίες και αγορές που τις έχουμε βιώσει όλοι και οχι με κάτι που ακούσαμε ή που μας είπανε.

Μαϊμούδες έχει σαφώς και στο eBay και προσωπικά έχω πάρει 1-2 ηλεκτρονικές ιστοριούλες , απο Hong Kong που πράγματι σε κανονική μάρκα είχε πάνω απο 150$ σε κανονική εταιρία των ΗΠΑ. Αλλά αυτό είναι κατά επιλογή όπου φαντάζομαι οτι μπορούμε όλοι να δούμε και να επιλέξουμε με την κοινή λογική.

Οπότε για παράδειγμα όταν πάμε να πάρουμε ενα αντικείμενο πραγματικής αξίας των 200 ευρώ και το βλέπουμε σε πώληση στα 10-20 ευρώ κάτι σίγουρα βρωμάει. Επίσης όταν το δίνει κάποιος χωρίς εγγυήσεις, χωρίς χαρτιά κοκ...πάλι κάτι συμβαίνει. Νομίζω οτι οι περισσότεροι γνωρίζουμε το πως και το τι να διαλέξουμε κρίνοντας το τι δίνουν. Δεν είναι δα και και όλα τα προϊόντα του eBay χτυπημένα και επιλεγμένα προς αγορές. Μόνο εκείνα που πραγματικά το αξίζουν και είναι εμφανές απο πολλούς παράγοντες.

Το μήνυμα πάντως είναι αυτό που ειπώθηκε. Σε κάθε περίπτωση οι έμποροι πρέπει να σταματήσουν να κερδοσκοπούν και να δώσουν τα αντικείμενα σε ενα λογικό κοστολόγιο. Δεν μπορεί να περιμένουν απο μια πώληση μόνο να βγάλουν τα έξοδα του μήνα τους.

Gandalf

harvester
03/12/2008, 19:19
Το είπα και πριν..

Μαϊμούδες έχει παντού. Ακόμα και στην διπλανή γωνία στο μαγαζάκι που το δίνει φθηνά , φέρνοντας το απο άλλη χώρα και οχι μέσα απο την αντιπροσωπεία του.

Το παράδειγμα όμως με την Βουλγαρία είναι παντελώς ατυχές, καθώς μιλώντας ειδικά με το eBay έχει να κάνει με προσωπικές εμπειρίες και αγορές που τις έχουμε βιώσει όλοι και οχι με κάτι που ακούσαμε ή που μας είπανε.

Μαϊμούδες έχει σαφώς και στο eBay και προσωπικά έχω πάρει 1-2 ηλεκτρονικές ιστοριούλες , απο Hong Kong που πράγματι σε κανονική μάρκα είχε πάνω απο 150$ σε κανονική εταιρία των ΗΠΑ. Αλλά αυτό είναι κατά επιλογή όπου φαντάζομαι οτι μπορούμε όλοι να δούμε και να επιλέξουμε με την κοινή λογική.

Οπότε για παράδειγμα όταν πάμε να πάρουμε ενα αντικείμενο πραγματικής αξίας των 200 ευρώ και το βλέπουμε σε πώληση στα 10-20 ευρώ κάτι σίγουρα βρωμάει. Επίσης όταν το δίνει κάποιος χωρίς εγγυήσεις, χωρίς χαρτιά κοκ...πάλι κάτι συμβαίνει. Νομίζω οτι οι περισσότεροι γνωρίζουμε το πως και το τι να διαλέξουμε κρίνοντας το τι δίνουν. Δεν είναι δα και και όλα τα προϊόντα του eBay χτυπημένα και επιλεγμένα προς αγορές. Μόνο εκείνα που πραγματικά το αξίζουν και είναι εμφανές απο πολλούς παράγοντες.

Το μήνυμα πάντως είναι αυτό που ειπώθηκε. Σε κάθε περίπτωση οι έμποροι πρέπει να σταματήσουν να κερδοσκοπούν και να δώσουν τα αντικείμενα σε ενα λογικό κοστολόγιο. Δεν μπορεί να περιμένουν απο μια πώληση μόνο να βγάλουν τα έξοδα του μήνα τους.

Gandalf
σορυ που στο λεω αλλα μαλλον απο ελληνικο εμποριο εισαι ασχετος.
καλο ειναι να γνωριζουμε πως εχουν τα πραγματα εδω και καμια 4ετια.
πιο πανω ο zephyr σου ανεφερε οτι εχει κερδος 10 % στους υπολογιστες.
εγω δουλευω με κερδος 12% στις φωτογραφικες μηχανες.
τα ρουχαδικα δουλευουν 100 % αλλα με 4 υπαλληλους, τεραστια μαγαζια, φωτισμο ακομα και την νυχτα.
και εκτος οτι τα εχεις ολα αυτα σου ερχεται και η εφορια στο τελος του χρονου και σου λεει θελεις να σου κανω ελενχο ή να πληρωσει νταβατζιλικι?
οπως ξαναειπα πλεον στο ebay και με την ισοτιμια δολαριου ευρω ψιλα ειναι ελαχιστα τα πραγματα εκτος απο τα μεταχειρισμενα που αξιζει να ρισκαρεις

stefanos
03/12/2008, 19:28

Gandalf

Και εφόσον ρε φίλε δεν υπάρξει δεύτερη πώληση αυτό το μήνα πώς θα βγεί ο άνθρωπος?
Και επειδή είναι φανερό οτι ο κόσμος πλέον στην Ελλάδα δεν έχει χρήμα (και που να το βρεί άλλωστε?) όλα τα μικρά εμπορικά είναι τελειωμένα.
Είτε υπάρχει ίντερνετ είτε όχι.
Εξάλου τι σας κάνει να πιστεύεται οτι ο κόσμος έχει να αγοράσει κάτι απο το δίκτυο?
Γιατί εάν βάλουμε νοίκι φως νερό τηλέφωνο κοινόχρηστα και κανα παιδικό σταθμό....

LARISEOS
03/12/2008, 19:34
συνολικο κερδος τα ρουχαδικα ειναι 30-40% στο τελος αν ολα πανε καλα,,,,

τωρα εαν σε αφαιρέσω το στοκ ......... καταλαβαινεις για το τι μηλαμε.....3ο% το πολυ,,,,,,

harvester
03/12/2008, 19:35
τραβατε τελος του μηνα στα ταχυδρομειο που πληρωνουν τεβε τα αφεντικα και αν οι μισοι δεν εχουν παρει δανεικα τα ξαναλεμε.
βεβαια τωρα θα πειτε αν δεν βγαινουν να κλεισουν.
οσοι ειναι εξω απο τον χωρο πολλα τραγουδια λενε.
αυτοι την στιγμη οι πιο καλοπληρωμενοι με μηδεν παραγωγικη εργασια ειναι οι δημοσιοι υπαλληλοι και ο στρατος και το κακο ειναι οτι τους πληρωνουμε ολοι οι υπαλοιποι.
αλλα δεν ειδα να φωναζει κανεις για το ποσο κερδοσκοπικο ειναι καθηγητης να δουλευει 20 ωρες τη βδομαδα και να παιρνει 1500 ευρω.

harvester
03/12/2008, 19:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από LARISEOS
συνολικο κερδος τα ρουχαδικα ειναι 30-40% στο τελος αν ολα πανε καλα,,,,

τωρα εαν σε αφαιρέσω το στοκ ......... καταλαβαινεις για το τι μηλαμε.....3ο% το πολυ,,,,,,
εγω φιλε καταλαβαινω οι αλλοι που ειναι εξω απο τον χωρο δεν καταλαβαινουν.
βλεπουν τα μοτοσυκλετιστικα που ο ανταγωνισμος αλλα και οι πελατες ειναι μικροι και νομιζουν οτι βγαζουν τα αντερα τους ολοι

stefanos
03/12/2008, 19:42
Τελικά στις περιόδους κρίσης μόνο το τρόφιμο έχει σίγουρο μεροκάματο.

Gandalf dr685sm
03/12/2008, 19:47
Ναι απο εμπόριο μπορεί να μην έχω ιδέα... εκείνο που έχω ιδέα έιναι πόσο κοστολογώ όμως υπηρεσίες, πόσα έχει η τσέπη μου και πόσα μπορώ να ξοδέψω.

Οπότε αυτά που μου λέτε εδώ είναι και ακούγονται σαν .. μπλα.. μπλα... μπλα..

Αν δεν βγαίνετε κύριοι ... ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ.. κάντε κάτι άλλο. Αλλά μην περιμένετε εις βάρος των άλλων να βγάλετε οτι θέλετε εσείς επειδή έχετε έξοδα 3-4-5.000 τον μήνα.

Δεν το θεωρώ λύση , το να μου πουλήσει κάποιος αντικείμενο 1000 ευρώ ενώ κάνει 600. Θα το πάρω απο εκεί που έχει 600.

Όσον αφορά τις μαϊμούδες...

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ...

Είπα και πριν.. έχω αγοράσει δεκάδες πράγματα με εγγυήσεις κανονικότατα και με την ποιότητα που έχουν. Και με διαφορά σε αντικείμενα εώς και 60% απο εδώ. Οπότε οτι και να υποστηρίζεται .. το θέμα είναι ένα..

ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ.

Οπότε θα αγοράσει απο εκεί που θα έχει ποιότητα και πιο φτηνή τιμή και δεν πα να είναι απο οπου θέλει.

Οι υπόλοιποι έμποροι που μένουν στην παραπάνω άποψη, μπορούν να συνεχίσουν έτσι μέχρι να το κλείσουν.. με μαθηματική ακρίβεια και μετά να λένε οτι δεν αυτό και δεν εκείνο.

Btw.. οι φωτογραφικές είναι στα ηλεκτρονικά πλέον, άρα εχουν και αυτές χαμηλό κέρδος όπως και οι τηλεοράσεις κοκ...

Το στοκ που μου αναφέρατε, για να μην μαζεύετε δώστε το κόστος.... όπως το παίρνω και απο αλλού. Αλλιώς καθήστε πάνω του περιμένοντας πότε θα βγάλει κέρδος.

Αίντε γιατί νομίζετε οτι έχετε να κάνετε με θύματα και πάτε να μας πείτε οτι είναι κόκκινο αφού μυρίζει, το πιάνουμε και το βλέπουμε οτι είναι μαύρο...

Όπως θέλετε λοιπόν κάντε, για να κάνει και ο καταναλωτής αυτός που πιστεύει.. ποιός νομίζετε θα βγεί χαμένος;... σίγουρα και οι δύο , δεν διαφωνώ.. .αλλά ποιός θα το νιώσει πρώτος;

Gandalf

harvester
03/12/2008, 19:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Τελικά στις περιόδους κρίσης μόνο το τρόφιμο έχει σίγουρο μεροκάματο.
και τα φαρμακα

harvester
03/12/2008, 19:53
Ναι απο εμπόριο μπορεί να μην έχω ιδέα... εκείνο που έχω ιδέα έιναι πόσο κοστολογώ όμως υπηρεσίες, πόσα έχει η τσέπη μου και πόσα μπορώ να ξοδέψω.

Οπότε αυτά που μου λέτε εδώ είναι και ακούγονται σαν .. μπλα.. μπλα... μπλα..

Αν δεν βγαίνετε κύριοι ... ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ.. κάντε κάτι άλλο. Αλλά μην περιμένετε εις βάρος των άλλων να βγάλετε οτι θέλετε εσείς επειδή έχετε έξοδα 3-4-5.000 τον μήνα.

Δεν το θεωρώ λύση , το να μου πουλήσει κάποιος αντικείμενο 1000 ευρώ ενώ κάνει 600. Θα το πάρω απο εκεί που έχει 600.

Όσον αφορά τις μαϊμούδες...

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ...

Είπα και πριν.. έχω αγοράσει δεκάδες πράγματα με εγγυήσεις κανονικότατα και με την ποιότητα που έχουν. Και με διαφορά σε αντικείμενα εώς και 60% απο εδώ. Οπότε οτι και να υποστηρίζεται .. το θέμα είναι ένα..

ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ.

Οπότε θα αγοράσει απο εκεί που θα έχει ποιότητα και πιο φτηνή τιμή και δεν πα να είναι απο οπου θέλει.

Οι υπόλοιποι έμποροι που μένουν στην παραπάνω άποψη, μπορούν να συνεχίσουν έτσι μέχρι να το κλείσουν.. με μαθηματική ακρίβεια και μετά να λένε οτι δεν αυτό και δεν εκείνο.

Btw.. οι φωτογραφικές είναι στα ηλεκτρονικά πλέον, άρα εχουν και αυτές χαμηλό κέρδος όπως και οι τηλεοράσεις κοκ...

Το στοκ που μου αναφέρατε, για να μην μαζεύετε δώστε το κόστος.... όπως το παίρνω και απο αλλού. Αλλιώς καθήστε πάνω του περιμένοντας πότε θα βγάλει κέρδος.

Αίντε γιατί νομίζετε οτι έχετε να κάνετε με θύματα και πάτε να μας πείτε οτι είναι κόκκινο αφού μυρίζει, το πιάνουμε και το βλέπουμε οτι είναι μαύρο...

Όπως θέλετε λοιπόν κάντε, για να κάνει και ο καταναλωτής αυτός που πιστεύει.. ποιός νομίζετε θα βγεί χαμένος;... σίγουρα και οι δύο , δεν διαφωνώ.. .αλλά ποιός θα το νιώσει πρώτος;

Gandalf
φιλε εισαι εντελως ασχετος.
το στοκ στα ηλεκτρονικα ειναι ανα 2μηνο.αντε στα ρουχα καθε σεζον.εγω θα το δωσω στο κοστος αλλα η εφορια ξερεις τι θα πει.εδωσε 5000ευρω εμπορευμα αρα εβγαλες τοσο.οποτε μην λεμε οτι θελουμε.

οσο για το ΚΛΕΙΣΤΟ μεγαλη κουβεντα και δυστυχως μεγαλη παπαρια.τα κλεισαν στην μιση β.ελλαδα και την κανανε για βουλγαρια.εκει λοιπον δεν παιζει γενια των 700 ευρω αλλα του 0 ευρω.

ξερεις τι δεν καταλαβαινεις? οτι και ο καταναλωτης αλλα και ο εμπορος ειναι μια αλυσιδα.δεν υπαρχει περιπτωση να την βγαλει κανενας καθαρη.αληθεια τι δουλεια κανεις και πιστευεις οτι δεν θα επιρρεαστεις αν κλεισουν τα μισα μαγαζια και εμποροι και υπαλληλοι βγουνε στο πεζοδρομιο?

stefanos
03/12/2008, 19:56
και τα φαρμακα

Μπά αυτοί έχουν πήξει στη χαρτούρα και στο χρέος.
Φαντάσου να είσαι φαρμακοποιός και να έχεις να πληρωθείς απο το δημόσιο 'εξι μήνες και ένα χρόνο.
Θα μου πείς πήγα σήμερα για αντιβιοτικό του μικρού με την συνταγή και η γιατρός είχε βάλει λάθος σφραγίδα οπότε μου λέει η φαρμακοποιός πρέπει να το πληρώσεις.
Βαθιά ανάσα για να αντέξω το χτύπημα .... 4,5 €.:p
Πιάσε και ένα almiron 1 μάστορα...27€:confused: (τρόφιμα το σίγουρο).
Και στην τελική αν σου φαίνετε ακριβή η φέτα μάστορα πάρε απο το e-bay:p

THEOD
03/12/2008, 19:59
Παιδιά μην τα ισοπεδώνετε όλα...

Κάθε κατηγορία προιόντων πωλείται και με διαφορετικό λιανεμπορικό κέρδος όχι από μαγκιά αλλά γιατί έχει ιδιαιτερότητες που κατατρώγουν πολύ από την διαφορά που φαίνεται εκ πρώτης όψης...Δυστυχώς αυτά τα πράγματα δεν είναι φανερά στον κόσμο τα βλέπεις μόνο αν είσαι μέσα στην δουλειά και έτσι λογικά εκνευρίζεσαι όταν βλέπεις ποσοστά μικτού κέρδους 100%...Στην πράξη όμως το καθαρό που μένει είναι ελάχιστο και σχεδόν παντού ποσοστιαία το ίδιο....Και μην με βάλετε στην άχαρη θέση να αρχίσω να εξηγώ για κάθε κατηγορία προιόντων τι συμβαίνει...

Η εύκολη κριτική από τον καναπέ δεν είναι καλός σύμβουλος...Σαφώς και υπάρχει και κερδοσκοπία αλλά πλέον στα μικρομάγαζα που παλεύουν για την επιβίωσή τους αυτό είναι άγνωστη λέξη...Καλύτερα να την αναζητήσετε σε πανίσχυρους-διαπλεκόμενους ομίλους και όχι στον φουκαρά που παλεύει να διατηρηθεί μέχρι να βγεί σην σύνταξη...στο κάτω-κάτω της γραφής όσο και να καταφέρει να κερδίσει από μια πώληση ο τζίρος του είναι τόσο αστείος που δεν διαμορφώνει "κλίμα" ούτε "αγορά". Άλλοι έχουν αυτή την δύναμη - και ο νοών νοείτο...

Σε κάθε περίπτωση ο καταναλωτής είναι ελεύθερος να επιλέξει από που και τι θα αγοράσει....Προσέξτε όμως γιατί με τον αφανισμό των μικρών μετά οι μεγάλοι θα κάνουν πάρτυ. Το έχουμε ξαναζήσει άλλωστε με τα σούπερ μάρκετ, τις γαλακτοβιομηχανίες, τους τηλεφωνάδες, τους πετρελαιάδες και άλλους ουκ ολίγους....

harvester
03/12/2008, 20:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD

Κάθε κατηγορία προιόντων πωλείται και με διαφορετικό λιανεμπορικό κέρδος όχι από μαγκιά αλλά γιατί έχει ιδιαιτερότητες που κατατρώγουν πολύ από την διαφορά που φαίνεται εκ πρώτης όψης...Δυστυχώς αυτά τα πράγματα δεν είναι φανερά στον κόσμο τα βλέπεις μόνο αν είσαι μέσα στην δουλειά και έτσι λογικά εκνευρίζεσαι όταν βλέπεις ποσοστά μικτού κέρδους 100%...Στην πράξη όμως το καθαρό που μένει είναι ελάχιστο και σχεδόν παντού ποσοστιαία το ίδιο....Και μην με βάλετε στην άχαρη θέση να αρχίσω να εξηγώ για κάθε κατηγορία προιόντων τι συμβαίνει...

Η εύκολη κριτική από τον καναπέ δεν είναι καλός σύμβουλος...Σαφώς και υπάρχει και κερδοσκοπία αλλά πλέον στα μικρομάγαζα που παλεύουν για την επιβίωσή τους αυτό είναι άγνωστη λέξη...Καλύτερα να την αναζητήσετε σε πανίσχυρους-διαπλεκόμενους ομίλους και όχι στον φουκαρά που παλεύει να διατηρηθεί μέχρι να βγεί σην σύνταξη...στο κάτω-κάτω της γραφής όσο και να καταφέρει να κερδίσει από μια πώληση ο τζίρος του είναι τόσο αστείος που δεν διαμορφώνει "κλίμα" ούτε "αγορά". Άλλοι έχουν αυτή την δύναμη - και ο νοών νοείτο...

Σε κάθε περίπτωση ο καταναλωτής είναι ελεύθερος να επιλέξει από που και τι θα αγοράσει....Προσέξτε όμως γιατί με τον αφανισμό των μικρών μετά οι μεγάλοι θα κάνουν πάρτυ. Το έχουμε ξαναζήσει άλλωστε με τα σούπερ μάρκετ, τις γαλακτοβιομηχανίες, τους τηλεφωνάδες, τους πετρελαιάδες και άλλους ουκ ολίγους....
τα ειπες ολα:wave2:

stefanos
03/12/2008, 20:07

To praktiker τις πρώτες χρονιές που είχε έρθει στην χώρα μας δούλευε 30% απο τον ισολογισμό του στην εφημερίδα.
Και το πρόβλημα δεν είναι οτι θα εκμεταλευτούν οι μεγάλοι.
Το πρόβλημα είναι οτι δεν θα υπάρχει χρήμα στην αγορά, και η ανεργία θα εκτοξευτεί και το μεροκάματο θα κοπεί στη μέση.
Ακόμα και οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα έχουν δουλειά.
O harvester θα πάει να κάνει περαίωση θα ρίξει τον οβολό του στην εφορία, θα γίνει κανα δημόσιο έργο, θα πληρωθεί και κανας δημόσιος υπάλληλος...

harvester
03/12/2008, 20:16
το πιο ωραιο ειναι οταν δεν εχεις δουλεια και ο τζιρος σου ειναι ιδιος με τα εξοδα τοτε η εφορια σου κοκκινιζει το ονομα και σκαει για ελενχο συστημενη.
σου ερχεται με νταβατζιλικι και σου λεει για πες μας απο που κλεβεις.
και ο φιλος λεει δωστε κοστος το στοκ.

αχ ολα να ηταν τοσο ευκολα.

LARISEOS
03/12/2008, 20:18
Μπά αυτοί έχουν πήξει στη χαρτούρα και στο χρέος.
Φαντάσου να είσαι φαρμακοποιός και να έχεις να πληρωθείς απο το δημόσιο 'εξι μήνες και ένα χρόνο.
Θα μου πείς πήγα σήμερα για αντιβιοτικό του μικρού με την συνταγή και η γιατρός είχε βάλει λάθος σφραγίδα οπότε μου λέει η φαρμακοποιός πρέπει να το πληρώσεις.
Βαθιά ανάσα για να αντέξω το χτύπημα .... 4,5 €.:p
Πιάσε και ένα almiron 1 μάστορα...27€:confused: (τρόφιμα το σίγουρο).
Και στην τελική αν σου φαίνετε ακριβή η φέτα μάστορα πάρε απο το e-bay:p

φιλε στεφανε,,,, εγω ξερω 4 ατομα που εχουν φαρμακεια κ ολοι ζουναι λουξ με σπιτια κτλ.......
οι λαρισα ειναι μικρη πολη τα βλεπεις....

αλλα κοιτα να δεις κανουν μεγαλες κομπινες προς τα ταμεια καταλαβες?? τρωνε φραγκα δικα μας.
γιαυτο κ τα ταμεια τους εχουν τωσα χρονια απληρωτους ,,,,,,,,, καταλαβες? καταλαβα.....

φαντασου οτι ζουναι καλα κ χωρίς να πληρώνονται ....φαντασου τι κλεβουν....χεχεχεχεχεχεχ

harvester
03/12/2008, 20:20
φιλε στεφανε,,,, εγω ξερω 4 ατομα που εχουν φαρμακεια κ ολοι ζουναι λουξ με σπιτια κτλ.......

αλλα κοιτα να δεις κανουν μεγαλες κομπινες προς τα ταμεια καταλαβες?? τρωνε φραγκα δικα μας.
γιαυτο κ τα ταμεια τους εχουν τωσα χρονια απληρωτους ,,,,,,,,, καταλαβες? καταλαβα.....

φαντασου οτι ζουναι καλα κ χωρίς να πληρώνονται ....φαντασου τι κλεβουν....χεχεχεχεχεχεχ
δυστυχως τα εχουν κανει πλακακια με τους γιατρους και κονομανε.
ειδα προχθες αυτο που ανοιξε κοντα στον σταθμο του οσε.
απιστευτη μαγαζαρα για απληρωτους φαρμακοποιους :D

τελικα αν δεν κλεψεις μπροστα δεν πας

stefanos
03/12/2008, 20:33

Βγάζουν χρήμα επειδή είναι κλειστό επάγγελμα και υπάρχουν προιόντα που πουλιούνται μόνο σε φαρμακεία.Ας πούμε το γαλατάκι για τα βρέφη.
Αλλά δεν ανοίγει όποιος θέλει φαρμακείο όπου θέλει, ούτε πουλάει όσο θέλει.
Νομίζω οτι είναι ένα ανα χίλιους κατοίκους και υπάρχει και σειρά αναμονής για τις άδειες.
Φυσικά και βγάζουν χρήμα και καλά κάνουν.

LARISEOS
03/12/2008, 20:34
και εγω αφτο καταλαβα αμα δεν κλεψεις δεν γηνεται δουλεια.....harv ela mia bolta apo to magazi na ta πουμε ρε κεντρο ειμαι.

stefanos
03/12/2008, 20:42
και εγω αφτο καταλαβα αμα δεν κλεψεις δεν γηνεται δουλεια.....harv ela mia bolta apo to magazi na ta πουμε ρε κεντρο ειμαι.

Το κλέφτης παλικάρια μου δεν είναι εύκολο επάγγελμα...:p

nassosxlvbros
03/12/2008, 20:44
harvester & zephyr1...

(το μόνο αντικείμενο ίσως με τόσο μικρό περιθώριο κέρδους).??????????????????

Μάλλον τα ηλεκτρονικά είναι από τα αντικείμενα με τεράστιο ποσοστό κερδους...τι θές κομπιουτεράκι;με 4-5 ? παίρνεις και CASIO μαλιστα...η αγορά του δεν ξεπερνάει το 1?...άρα κέρδος στο 400%...εδώ τα κινητά το ποσοστό κέρδους αγγίζει το 300%...θα μου πεις αν είσαι 10 στάδια μετά την αλφα κόπι ,ε,τι να σου κάνω...πούλα με 10% με την εφορία στο 14....ποιος σου φταίει;

THEOD
03/12/2008, 20:44

Αφού εσύ θα τα κονομήσεις στο χρηματιστήριο, γιατί αγχώνεσαι για τα υπόλοιπα ??? :a13:

stefanos
03/12/2008, 20:50
Αφού εσύ θα τα κονομήσεις στο χρηματιστήριο, γιατί αγχώνεσαι για τα υπόλοιπα ??? :a13:

Μα θέλει την Εθνική απο 4 στο 40.Απο 13 στο 18 δεν του αρέσει.:p

LARISEOS
03/12/2008, 21:01
κολισε εκει,,,,, αντε να παει 1200 ειπα θα αγωρασω,,,,,,, 1η ,,,,,,800 2η ,,,,, κ 3η να μην πω.....

δεν εχει σχεση το ενα με το αλλο ειναι 2 διαφορετικα ......

αμα μπορω να ασχολουμε ειναι δικαιομα μου,,,,, το 99 -00 ολοι η ελλαδα σταματησε να χεζει για να βλεπει το χαα,.....

nikos force
04/12/2008, 08:19
παραδειγμα 2 ...η estee lauder στο καταστηματακι που εχει στα κεντρικα της γραφεια επι της μεσογειων καθε 2 μηνες εκανε τα λεγομενα bazzar ... η τιμες των προιοντων ηταν απο 200 εως 400% κατω απο τις τιμες του χοντου ... οταν παραβγηκε προς τα εξω το σκηνικο οοι κυριοι χοντοι ασκησαν βετο και μιας και αποτελει το βασικο πελατη της εταιριας η εταιρια σταματησε τα bazzar για το κοινο ... δεν αναφερομαι λοιπον σε προιοντα-μαγαζια και ομολοιυς που δεν γνωριζω ...λεω πολυ συγκεκριμενα πραγματα και τα περι ''300% ανηκουν σε αλλες εποχες '' δεν καλυπτει τα παντα ...

Gandalf dr685sm
04/12/2008, 08:20
Πάλι τα ίδια...

δεν βγαίνουμε.. δεν κάνουμε.. μπλα μπλα μπλα μπλα... αυτό μόνο ακούω...

Και όταν τα ανοίξατε ρε μάγκες δεν το ξέρατε οτι δεν θα βγαίνατε; Δεν κάνατε έρευνα αγοράς όταν ανοίξατε το μαγαζί σας; Δεν τσεκάρατε πόσο έχει το αντικείμενο που πουλάτε και πόσο βγαίνει στην αγορά; Πόσο χρεώνει η εφορία και τι έξοδα θα έχετε;

Αίντε ανοίγουμε μια τρύπα και οτι γίνει; Και μετά κλαιγόμαστε γιατί εκείνο και γιατί το άλλο;

Η δική μου δουλειά έχει να κάνει με υπηρεσίες και οχι εμπόριο. Εξού και όπως είπα απο εμπόριο ίσως να μην έχω πρακτική τριβή. Αλλά γνωρίζω πολύ καλά πως να ερευνήσω το πως και το γιατί , πριν κάνω όποια κίνηση για να ελαχιστοποιήσω κόστος. Δεν βγαίνω στα κουτουρού να ανοίξω χαρτιά και μαγαζί για να λέω μετά πως δεν βγαίνω δεν κάνω κτλ...

Σαφώς και όλοι θα έχουμε επιπτώσεις αν συνεχιστεί αυτό το κακό. Το χρήμα όμως δεν περιμένει τους μικρούς για να μην κυλήσει στην αγορά ...αυτό έχει ήδη δεσμευθεί απο άλλους πολύ πιο πάνω και πολύ πιο πρίν. Όταν φτάνετε εσείς να κάνετε μεταχρονολογημένο εμπόριο στους 6 μήνες μπορεί και 12 μήνες πληρωμή με επιταγή, νομίζω οτι θα πρέπει να γνωρίζετε πως δεν είναι σημερινό φαινόμενο.

Το φαινόμενο είναι οτι οι καταναλωτές απλά δεν αγοράζουν γιατί δεν έχουν , και αν το κάνουν, θα το κάνουν απο εκεί που συμφέρει...

Όσο για τα είδη πρώτης ανάγκης, γιατί νομίζετε τα super market είναι πρώτος τόπος αγοράς;... γιατί ακόμα και τώρα που μας κατακλέβουν , έχουν πολύ καλύτερη τιμή απο τον χασάπη ή τον ψιλικατζή της γειτονιάς, που ανοίξαν ενα μαγαζί χωρίς να τσεκάρουν , χωρίς να δουν απολύτως τίποτα... απλά το ανοίξαμε και οτι γίνει. Χρεώνουμε και ενα 10-20% πάνω απο οτι το δίνει το super market και βασιζόμαστε στο κοντινό της απόστασης απο τον κάτοικο. Που ναι μεν θα έρθει 1-2 φορές αλλά για να ψωνίσει συνολικά θα πάει φυσικά στο σχετικά και συγκριτικά πιο φθηνό.

Αν όπως ειπα θα έχει υπηρεσία στο μέλλον , με διεθνή παραγγελία και παράδοση σε προϊόντα πρώτης ανάγκης όπου βέβαια θα έχει και τον έλεγχο και την ποιότητα, αμφιβάλει κανείς οτι δεν θα ψωνίσουν και απο εκεί;

Ο καθείς κοιτάει την τσέπη του κύριοι... Το ίδιο κάνουμε όλοι... και ναι.. θα πάρω και απο Ελληνικό κατάστημα εφόσον δεν είναι πολύ ακριβότερο απο του εξωτερικού σε αυτά που θέλω... αλλά μέχρι στιγμής ελάχιστα είναι αυτά. Δεν είναι η κίνηση που πρέπει να γίνει απο τον καταναλωτή για να τονωθεί η αγορά.. δεν είναι θύμα να δώσει 50-60% πάνω για ενα αντικείμενο που το βρίσκει πιο φθηνά ,αλλού... η πρώτη κίνηση πρέπει ευτυχώς ή δυστυχώς να γίνει απο τα καταστήματα , μιας και αυτοί ορίζουν το πως θα μπορέσει να το πάρει ο καταναλωτής το αντικείμενο του.

Είναι ακριβώς το ίδιο όπως με τις υπηρεσίες... αν βγώ και ζητάω 150 ευρώ την ώρα,... θα με "δείρουν" και λογικά θα πεθάνω της πείνας , μιας και θα έχω 1 αίντε το πολύ 2 πελάτες... αν τώρα η τιμή αγοράς είναι 50ευρώ και βγώ και πω 45ευρώ με την ίδια ποιότητα , τι νομίζετε οτι θα γίνει;

Gandalf

harvester
04/12/2008, 08:33
Gandalf
ποιος σου ειπε οτι τα μαγαζια αυτα ανοιξανε χθες και δεν κανανε ερευνα αγορας?
μιλαμε για μικρομεσαιες επιχειρησεις απο το 80.

δεν σε κατηγορησε κανενας επειδη αγοραζεις πιο φτηνα απο εξω.απλα δεν γινεται να κατηγορεις τον εμπορο για κερδοσκοπια οταν εχει κερδος 30%.

η d40 στο media markt εχει 259 ευρω.ξερεις ποσο αγοραζα εγω για να πουλησω.
349.οπως καταλαβαινεις αν την πουλησω οσο το πολυκαταστημα θα μπω 100 ευρω μεσα.

στο ξαναειπα το κλεισε ειναι πολυ ευκολο πραγμα να το λες αλλα να παρακαλας να μην γινει ποτε γιατι τοτε και εσυ στην υπηρεσια τα @@ σου θα τρως.

το αν κλαιγομαστε και μπλα μπλα ακουγεται τοσο αναισθητο απο μερους σου οπως να πω εγω οτι ολοι οι υπαλλοιλοι στα μπαρακια ειναι και διασκεδαζουν αρα και τα 700 τους φτανουν και πολλα ειναι.

εβλεπα και χθες τον ευαγγελατο.εβγαλε μια που καμαρωνε οτι ψωνισε απο το νετ τσαντα με 200 ευρω που εδω εκανε 1500.ελεος

PortisHead
04/12/2008, 08:39

εβλεπα και χθες τον ευαγγελατο.εβγαλε μια που καμαρωνε οτι ψωνισε απο το νετ τσαντα με 200 ευρω που εδω εκανε 1500.ελεος

Μιλαμε ημουν στο τσαφ να παρω τηλεφωνο.
Φοβερη προπαγανδα και στημμενο show.
Ελεγε π.χ. τιμη κοστους παντελονιου 10 ευρω....τιμη πώλησης 100ευρω....
Αρα.... 1000% κερδος....αρα αισχροκερδια.
ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΖΩΟ απο τους παρευρισκομενους δεν ειπε : Ρε παιδιά ? ΙΚΑ,ΤΕΒΕ,ΕΦΟΡΙΑ,ΝΟΙΚΙ,ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ,ΔΕΚΟ ....ποσα μπαινουν τελικα στην τσεπη του εμπορου ?
Ενταξει ειπαμε να αποφυγουμε τους κλεφτες...αλλα οχι και να παρουσιαζουν 1000% κερδος με αυτο τον ατιμο τροπο.Ελεος.

harvester
04/12/2008, 08:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
Μιλαμε ημουν στο τσαφ να παρω τηλεφωνο.
Φοβερη προπαγανδα και στημμενο show.
Ελεγε π.χ. τιμη κοστους παντελονιου 10 ευρω....τιμη πώλησης 100ευρω....
Αρα.... 1000% κερδος....αρα αισχροκερδια.
ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΖΩΟ απο τους παρευρισκομενους δεν ειπε : Ρε παιδιά ? ΙΚΑ,ΤΕΒΕ,ΕΦΟΡΙΑ,ΝΟΙΚΙ,ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ,ΔΕΚΟ ....ποσα μπαινουν τελικα στην τσεπη του εμπορου ?
Ενταξει ειπαμε να αποφυγουμε τους κλεφτες...αλλα οχι και να παρουσιαζουν 1000% κερδος με αυτο τον ατιμο τροπο.Ελεος.
δυστυχως οτι κανει ειναι στημενο και οταν υπαρχει απαντηση με επιχηρηματα δεν αφηνει να την πουν.
ειναι εξωφρενικο λεει να βγαζει 100% κερδος.ενω τα λεφτα που βγαζει αυτος και η καριολα η γυναικα του δεν ειναι εξωφρενικα.αλλα δεν πειραζει το ιντερνετ θα χτυπησει και την δικη τους πορτα σε λιγα χρονια και τοτε θα πουλαει εκπομπες απο το youtube.

και μ'αρεσει που διαχωριζετε τους εμπορους απο τους καταναλωτες λες και οι εμποροι δεν καταναλωνουν εχουν αυταρκεια απο τροφιμα ρουχισμο και διασκεδαση

stvr1
04/12/2008, 08:48
Το πρόβλημα μας δεν είναι ότι έχουμε υψηλές τιμές στα προϊόντα... ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ!! Αν ο βασικός ήταν στα επίπεδα άλλων ευρωπαϊκών χωρών (και δεν μιλάω για αυτές που μπήκαν τώρα καθώς δεν είχαν τον χρόνο που είχαμε εμείς για να ανέβουν), τότε οι τιμές δεν θα φαίνονταν τόσο παράλογες (τις περισότερες φορές).

Αλλά αυτά είνα αλυσίδα χαμηλό εισόδημα-> χαμηλή ζήτηση-> δυσβάσταχτο κόστος λειτουργίας επιχειρήσεων-> κλείσιμο επιχειρήσεων-> ανεργεία κτλ....

Αλλά όταν τα λεφτά της Ε.Ε. πηγαίναν σε αυτοκίνητα, σπίτια και μπουζούκια και όχι σε επενδύσεις, πως να υπάρξει ανάπτυξη. Και αυτός είναι μόνο ένας από τους λόγους που ψωμολησάμε σε σχέση με άλλες ανεπτυγμένες χώρες...

Όσο λοιπόν δεν υπάρχει χρήμα θα ψάχνουμε να βρίσκουμε την φθηνότερη λύση...

ggs
04/12/2008, 08:57
Φίλε harvester και οι υπόλοιποι που έχετε μαγαζιά , θέλω να σας πω ότι προσωπικά το μικρό μαγαζί της γειτονίας μου είναι πιο συμπαθητικό από την πολυεθνική αλυσίδα.
Ακόμη και για λόγους εθνικής οικονομίας να το δεις , καλύτερα να πάρει τα λεφτά ο γείτονας μου παρά ο Γερμανός στο Μόναχο ….

Όμως , οι μέρες είναι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ …άμα σε μια φωτογραφική μηχανή των 250 € η διάφορα είναι 100+ € (όπως λες ) τότε θα ΑΝΑΓΚΑΣΤΩ να πάω να την πάρω από την πολυεθνική….είναι πολλά τα λεφτά Άρη…

Και για να μην μακρηγορώ …επειδή και η οικογένεια μου είχε μαγαζί τροφίμων τις δεκαετίες 70-80 το οποίο κτυπήθηκε πρώτο από τα σούπερ μαρκετ και αναγκάστηκε να κλείσει αφού δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί και ούτε θα μπορέσει ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ να ανταγωνιστεί τις πολυεθνικές αλυσίδες …

Καλώς ήλθαμε στον αιώνα της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης…

Ας τσακωνόμαστε τώρα μεταξύ μας και ας αφήνουμε το κάθε Media Markt , Carrefour κλπ να θησαυρίζει με την βοήθεια και τις πλάτες του κράτους…
Μην με ρωτήσετε «και τι να κάνουμε ….» ΔΕΝ ΞΕΡΩ

harvester
04/12/2008, 08:59
αληθεια ο ευαγγελατος γιατι δεν πιανει τα μπουζουκια.
ενα μπουκαλι ουσκι και ενα cd του τραγουδιστη κανουν 20 ευρω.

το 200 ευρω απο που προκειπτει?

PortisHead
04/12/2008, 09:05
Απ' οπου και να το δεις τελικα....προβλημα ειναι.
Εγω προσωπικα,σαν ελαχτιστη συμβολή κανω το εξης εδω και χρόνια.
Αγοραζω οτι χρειάζεται απο το Super Market...αλλα τα κρεατα απο τον χασάπη της γειτονιάς , τα τυριά απο τον μπακαλη και το ψωμι απο το φουρνο.
Δεν θα πεσω εξω οικονομικα με αυτη την κινηση...αλλα ετσι θα συντηρησουμε και τα μικρα μαγαζακια της γειτονιας.
Σκεφτειτε το !

harvester
04/12/2008, 09:08
Φίλε harvester και οι υπόλοιποι που έχετε μαγαζιά , θέλω να σας πω ότι προσωπικά το μικρό μαγαζί της γειτονίας μου είναι πιο συμπαθητικό από την πολυεθνική αλυσίδα.
Ακόμη και για λόγους εθνικής οικονομίας να το δεις , καλύτερα να πάρει τα λεφτά ο γείτονας μου παρά ο Γερμανός στο Μόναχο ….

Όμως , οι μέρες είναι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ …άμα σε μια φωτογραφική μηχανή των 250 € η διάφορα είναι 100+ € (όπως λες ) τότε θα ΑΝΑΓΚΑΣΤΩ να πάω να την πάρω από την πολυεθνική….είναι πολλά τα λεφτά Άρη…

Και για να μην μακρηγορώ …επειδή και η οικογένεια μου είχε μαγαζί τροφίμων τις δεκαετίες 70-80 το οποίο κτυπήθηκε πρώτο από τα σούπερ μαρκετ και αναγκάστηκε να κλείσει αφού δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί και ούτε θα μπορέσει ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ να ανταγωνιστεί τις πολυεθνικές αλυσίδες …

Καλώς ήλθαμε στον αιώνα της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης…

Ας τσακωνόμαστε τώρα μεταξύ μας και ας αφήνουμε το κάθε Media Markt , Carrefour κλπ να θησαυρίζει με την βοήθεια και τις πλάτες του κράτους…
Μην με ρωτήσετε «και τι να κάνουμε ….» ΔΕΝ ΞΕΡΩ
συμφωνω φιλε σ'αυτα που λες.
ξερεις πιο ειναι το θεμα ομως.μην με κατηγορεις που τα βγαζω απο τις ταυτοτητες και απο τους γαμους και φυσικα μην ερθεις να σου την δειξω και να σου μαθω φωτογραφια.
αλλο η ερευνα αγορας και αλλο το θρασσος.
η d40 εχει κοπει σαν μοντελο αλλα ολα τα ζωα πηγαν και την πηρανε με 259 ασχετα αν δεν θα βρισκουν ανταλλακτικα και τα λοιπα(κανενας δεν τους πληροφορησε γιατι αυτη η πτωση τιμης.αλλα εμεις αυτοματα ειμαστε κερδοσκοποι).και απο την μια με κατηγορουν σαν κερδοσκοπο και απο την αλλη ειμαι ο ανθρωπος τους και ο δασκαλος τους που θα τους δειξω την μηχανη.

ggs
04/12/2008, 09:31
συμφωνω φιλε σ'αυτα που λες.
ξερεις πιο ειναι το θεμα ομως.μην με κατηγορεις που τα βγαζω απο τις ταυτοτητες και απο τους γαμους και φυσικα μην ερθεις να σου την δειξω και να σου μαθω φωτογραφια.
αλλο η ερευνα αγορας και αλλο το θρασσος.
η d40 εχει κοπει σαν μοντελο αλλα ολα τα ζωα πηγαν και την πηρανε με 259 ασχετα αν δεν θα βρισκουν ανταλλακτικα και τα λοιπα(κανενας δεν τους πληροφορησε γιατι αυτη η πτωση τιμης.αλλα εμεις αυτοματα ειμαστε κερδοσκοποι).και απο την μια με κατηγορουν σαν κερδοσκοπο και απο την αλλη ειμαι ο ανθρωπος τους και ο δασκαλος τους που θα τους δειξω την μηχανη.

Ο.Κ.

Πρέπει όμως να δούμε ΟΛΟΙ το πρόβλημα ..και οι καταναλωτές και οι έμποροι ,γιατί το πρόβλημα είναι κοινό.
Εγώ θα αποδεχθώ ότι κανένας έμπορος ΔΕΝ αισχροκερδεί και δουλεύει με λογικά ποσοστά κέρδους ή με τα ίδια ποσοστά που δουλεύει ένας συνάδελφος του στο Άμστερνταμ.

Οι μεγάλες διαφορές τιμών που υπάρχουν (γιατί υπάρχουν ) οφείλονται στο νοίκι ,στο φόρο , στην ασφάλεια, στα τέλη κλπ

Οι πρώτοι που ΔΕΝ θα θέλουν να είναι ακριβοί θα πρέπει να είναι οι έμποροι..

ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ λοιπόν οι έμποροι για όλες τις ΑΔΙΚΕΣ χρεώσεις που υφίστανται στην Ελλάδα??? (εκτός από το να καπελώνουν τις τιμές …)

Πραγματικά , δεν τα λέω με εμπάθεια

Πραγματικά , ΔΕΝ θέλω να δίνω ούτε 1 € στις πολυεθνικές…

Όμως , νομίζω ότι τα δάνεια, το πλαστικό χρήμα και η πλαστή ευημερία που βιώσαμε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια μας εξαπάτησε και μας κοίμισε ΟΛΟΥΣ …τώρα ξυπνάμε σιγά – σιγά πανικόβλητοι και χρεωμένοι και προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε από την «μύγα ξύγκι»…έτσι όπως τα κάναμε (ή /και μας τα κάνανε) να δούμε πως θα σώσει (οικονομικά) ο καθένας το τομάρι του …είτε έμπορος ,είτε καταναλωτής…

Gandalf dr685sm
04/12/2008, 09:31
οκ.. άνοιξε ενα μαγαζί πριν 20 χρόνια με τα τότε δεδομένα.. συμφωνώ οτι ήταν διαφορετικά.

Ανάπτυξη γιατί δεν έγινε... επένδυση ; (όπως και ειπώθηκε) σε κάποια καινούρια δραστηριότητα ή κάτι αντίστοιχο; Γιατί η επιχείρηση έμεινε στάσιμη; Δεν ήταν προβλεπόμενο οτι κάποια στιγμή επέρχεται ο κορεσμός;

Όπως είπα πολλές φορές και το είπαν και άλλοι.. σε μια χώρα που οι μισθοί είναι μικροί , τότε είναι αναμενόμενο να γίνει και αυτό που γίνεται τώρα.

Γιατί επίσης το "κλείστο" σας φαίνεται μεγάλη υπόθεση;... όταν κάτι δεν προχωράει όσο δύσκολο και να είναι το κλείνεις και τελειώνει... δεν το αφήνεις να σε πάρει στον πάτο. Κάνεις κάτι άλλο , οτι και αν είναι αυτό. Τουλάχιστον δεν θα έχεις το πρόβλημα που έχεις τώρα.

Οι πολύεθνικές σαφώς και δε μπορεί να τις συναγωνιστει κανείς στα ίσα... ΄θα πρέπει να δώσει κάτι παραπάνω σαν προσέγγιση ή υπηρεσία για να μπορέσει να σταθεί. Αλλά που είναι αυτό;... κρύβεται στο ανύπαρκτο χαμόγελο των αρκετών καταστηματαρχών ή μήπως στην ανύπαρκτη εξυπηρέτηση..

Να το ξαναπώ λοιπόν.. ο καταναλωτής ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ... δεν τον ενδιαφέρει το μαγαζί .. πως να το κάνουμε;... εσείς σαν καταναλωτές που βάζετε βενζίνη;... που ξοδεύετε τα χρήματα σας;

Για σκεφτείτε λίγο!!!

Gandalf

harvester
04/12/2008, 09:41
οκ.. άνοιξε ενα μαγαζί πριν 20 χρόνια με τα τότε δεδομένα.. συμφωνώ οτι ήταν διαφορετικά.

Ανάπτυξη γιατί δεν έγινε... επένδυση ; (όπως και ειπώθηκε) σε κάποια καινούρια δραστηριότητα ή κάτι αντίστοιχο; Γιατί η επιχείρηση έμεινε στάσιμη; Δεν ήταν προβλεπόμενο οτι κάποια στιγμή επέρχεται ο κορεσμός;

Όπως είπα πολλές φορές και το είπαν και άλλοι.. σε μια χώρα που οι μισθοί είναι μικροί , τότε είναι αναμενόμενο να γίνει και αυτό που γίνεται τώρα.

Γιατί επίσης το "κλείστο" σας φαίνεται μεγάλη υπόθεση;... όταν κάτι δεν προχωράει όσο δύσκολο και να είναι το κλείνεις και τελειώνει... δεν το αφήνεις να σε πάρει στον πάτο. Κάνεις κάτι άλλο , οτι και αν είναι αυτό. Τουλάχιστον δεν θα έχεις το πρόβλημα που έχεις τώρα.

Οι πολύεθνικές σαφώς και δε μπορεί να τις συναγωνιστει κανείς στα ίσα... ΄θα πρέπει να δώσει κάτι παραπάνω σαν προσέγγιση ή υπηρεσία για να μπορέσει να σταθεί. Αλλά που είναι αυτό;... κρύβεται στο ανύπαρκτο χαμόγελο των αρκετών καταστηματαρχών ή μήπως στην ανύπαρκτη εξυπηρέτηση..

Να το ξαναπώ λοιπόν.. ο καταναλωτής ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ... δεν τον ενδιαφέρει το μαγαζί .. πως να το κάνουμε;... εσείς σαν καταναλωτές που βάζετε βενζίνη;... που ξοδεύετε τα χρήματα σας;

Για σκεφτείτε λίγο!!!

Gandalf
φιλε πιανεις τοσο επιφανιακα τα πραγματα που πραγματικα απορω τι συζηταμε.
ο εμπορος καταναλωτης δεν ειναι?
οι μονοι αποκλειστικοι καταναλωτες ειναι οι δημοσιοι υπαλληλοι που μια χαρα χρημα παιρνουν.

αληθεια τι αναπτυξη μπορεις να κανεις σε ενα χρωματοπωλειο ας πουμε?
ασε ρε φιλε κλεισανε εταιρειες κολωσοι με μανατζερ και συμβουλους επιχηρησεων και ηρθες εσυ τωρα σε πεντε γραμμες να μας μιλησεις για αναπτυξη?
οχι ρε φιλε δεν ειναι ευκολο να κλεισεις γιατι εχεις το μισο σοι σου να δουλευει μεσα και να τρωει ψωμι και μια αξιοπρεπεια και ενα ονομα που εφαγες ολη σου την ζωη να την χτισεις.
και ξερεις πιο ειναι το θεμα οτι τα μισα πολυκαταστηματα πουλανε το 90% των προιντων πιο πανω απο την τιμη που μπορει να σου κανει ο φιλος ο καταστηματαρχης.
αλλα σε εποχες αποξενωσης που ζουμε μας αρεσει να χανομαστε στο πληθος

LARISEOS
04/12/2008, 09:57
δεν βλεπεται τι λεγανε χτες ο ευαγγελατος.......... αγωραζουν 15 και πουλανε 30,,,,,,,,, ποπο κερδος .

ασχετηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη..............

καλα εεε,,, το μονο που μου βγαζει ξερεται τι ειναι? οτι απευθύνονται σε βοδια.

να μην το χοντρύνω γιατι αυτο ειναι αλήθεια.........

madox
04/12/2008, 10:39
Σε γνωστο μαγαζι με επωνυμα ρουχα στην περιοχη μου την περασμενη ανοιξη ενα τζιν τζακετ γνωστης μαρκας εκανε 200ε.Στις εκπτωσεις του καλοκαιριου το ιδιο τζακετ κατεβηκε στα 60!!!(οποτε και το αγορασα:D ).Η ετικετα του φυσικα αντι για το ποθητο made in italy εγραφε made in singapore.
Kαι ρωταω εγω ο ανυποψιαστος και ανηξερος καταναλωτης.Ποσο το αγορασε χονδρικη το μαγαζι για να το κατεβασει 240% απο την αρχικη τιμη?

Οσο για την Βουλγαρια που αναφερε καποιος εχω καποιον γνωστο που ψωνιζει απο εκει και τα ρουχα εχουν ακριβως την ιδια ποιοτητα με αυτα που πωλουνται εδω(οχι ολα ομως αλλα οσα ραβονται εκει -και ραβονται σχεδον ολα):wave2:

harvester
04/12/2008, 11:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από madox
Σε γνωστο μαγαζι με επωνυμα ρουχα στην περιοχη μου την περασμενη ανοιξη ενα τζιν τζακετ γνωστης μαρκας εκανε 200ε.Στις εκπτωσεις του καλοκαιριου το ιδιο τζακετ κατεβηκε στα 60!!!(οποτε και το αγορασα:D ).Η ετικετα του φυσικα αντι για το ποθητο made in italy εγραφε made in singapore.
Kαι ρωταω εγω ο ανυποψιαστος και ανηξερος καταναλωτης.Ποσο το αγορασε χονδρικη το μαγαζι για να το κατεβασει 240% απο την αρχικη τιμη?

Οσο για την Βουλγαρια που αναφερε καποιος εχω καποιον γνωστο που ψωνιζει απο εκει και τα ρουχα εχουν ακριβως την ιδια ποιοτητα με αυτα που πωλουνται εδω(οχι ολα ομως αλλα οσα ραβονται εκει -και ραβονται σχεδον ολα):wave2:
εγω σου λεω οτι το αγορασε 50
οπως ειδες ομως δεν το πουλησε.
αν πηρε 4 και του μεινανε τα 2 σημαινει οτι εβγαλε συνολικα 520 και αγορασε με 200.

αρα μιλαμε με 100% στις μπλουζες απο το οποιο αν αφαιρεσεις το φπα.αμεσως γινεται 80%.
σκεψου λοιπον τα ενοικια και ολα τα αλλα και θα καταλαβεις οτι ειναι κοντα στο 30%.
βεβαια θα μου πεις γιατι να μην το ειχε 100 ευρω και στις εκπτωσεις 80.
γιατι απλα τοτε δεν θα το θεωρουσες επονυμο και ουτε θα πλησιαζες το μαγαζι αν εβλεπες εκπτωσεις 15%.θα πηγαινες διπλα που θα εγραφε 70%.

οπως και να εχει ομως εσυ αδικημενος δεν βγηκες οποτε θετικα λειτουργησε για σενα ο εμπορος.
γιατι απο την μια ενθουσιαστηκες που πηρες κατι φιρματο,ακριβο και επωνυμο και απο την αλλη του επιασες και τον κωλο.

τωρα για τις βουλγαρικες μαιμουδες να μην μιλαμε.στην λαικη τα βρισκεις ανετα δεν χρειαζεται να πας εκει

madox
04/12/2008, 11:26
Δεν λεω κερδισμενος βγηκα αλλα γιατι να μην το εχει αρχικη τιμη 140-150 κα να πουλησει 6 αντι για τεσσερα και στις εκπτωσεις με ενα 50% να δωσει τα στοκ 70.Δεν βγαινει κερδισμενος ετσι?
Και εγω ετσι ελεγα για τα βουλγαρικα μεχρι που τα ειδα απο κοντα και δεν το πιστευα.Βεβαια σιγουρα θα υπαρχουν πολλες μαιμουδες.Και μην ξεχνας οτι εκει 50ε ειναι αντιστοιχα με 200 εδω.

harvester
04/12/2008, 11:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από madox
Δεν λεω κερδισμενος βγηκα αλλα γιατι να μην το εχει αρχικη τιμη 140-150 κα να πουλησει 6 αντι για τεσσερα και στις εκπτωσεις με ενα 50% να δωσει τα στοκ 70.Δεν βγαινει κερδισμενος ετσι?
Και εγω ετσι ελεγα για τα βουλγαρικα μεχρι που τα ειδα απο κοντα και δεν το πιστευα.Βεβαια σιγουρα θα υπαρχουν πολλες μαιμουδες.Και μην ξεχνας οτι εκει 50ε ειναι αντιστοιχα με 200 εδω.
γιατι απλα τοτε δεν θα το θεωρουσες επωνυμο και ακριβο και ουτε θα πλησιαζες το μαγαζι αν εβλεπες εκπτωσεις 40%.θα πηγαινες διπλα που θα εγραφε 70%.
οπως βλεπεις γι'αυτον θετικα λειτουργησε γιατι παλι απο κει θα ψωνισεις στις επομενες εκπτωσεις.
και μην νομιζεις και αυτος που το πηρε 200 χαρουμενος θα ειναι γιατι καταφερε να αγορασει το ακριβο επονυμο ρουχο.
αλλο να λες πηρα αρμανι με 60 ευρω και αλλο 200
+αυτος που θα παει να το παρει 200 θα του κοψει και μια 50 και θα θεωρει τον μαγαζατορα κολητο του που του εκανε τετοια σκοντο και την επομενη φορα θα του εχει εμπιστοσυνη

MikeG
04/12/2008, 11:38
γιατι απλα τοτε δεν θα το θεωρουσες επωνυμο και ακριβο και ουτε θα πλησιαζες το μαγαζι αν εβλεπες εκπτωσεις 40%.

Εδώ φίλε μου έχεις λάθος.....
Για παράδειγμα Camper παπούτσια αγοράζω από έξω με 70 euros. Εδώ τα ξεκινάνε από 160 & τα ρίχνουν στις εκπτώσεις 130. Το ότι επειδή δεν είναι ακριβό, δεν είναι επώνυμο, πολύ απλά δεν ευσταθεί...
Ίσως ακόμα οι πολλοί βλαχοέλληνες να την έχουν αυτή τη νοοτροπία. :wave2:

LARISEOS
04/12/2008, 11:52
και να μην ασχολείστε με οικονομία μαγαζια κτλ........

ασχοληθείτε με το μοτο........

με αγαπη τασος

ggs
04/12/2008, 12:06
και να μην ασχολείστε με οικονομία μαγαζια κτλ........

ασχοληθείτε με το μοτο........

με αγαπη τασος

...σαν πατρικη συμβουλη να το παρουμε ,ετσι ???

:rotflmao: :rotflmao:

LARISEOS
04/12/2008, 12:12
και για να μην σπάσω κ το αλλο χερι......... προσπαθώ να γράψω με 3 δαχτυλα. ρε γαμω και θα σκάσω με αυτα που βλεπω κ δεν προλαβαινω να απαντησω,......χεχεχεχεχεχεχε

:beer:

THEOD
04/12/2008, 12:12
QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ λοιπόν οι έμποροι για όλες τις ΑΔΙΚΕΣ χρεώσεις που υφίστανται στην Ελλάδα ??? [/QUOTE]

Τι μπορούν δηλαδή να κάνουν ???
Εσύ τι μπορείς να κάνεις όταν πχ σου κάνουν αύξηση 90% στα διόδια ??? Απλά φωνάζεις λίγο και εν καιρώ το καταπίνεις κι αυτό...

harvester
04/12/2008, 12:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Εδώ φίλε μου έχεις λάθος.....
Για παράδειγμα Camper παπούτσια αγοράζω από έξω με 70 euros. Εδώ τα ξεκινάνε από 160 & τα ρίχνουν στις εκπτώσεις 130. Το ότι επειδή δεν είναι ακριβό, δεν είναι επώνυμο, πολύ απλά δεν ευσταθεί...
Ίσως ακόμα οι πολλοί βλαχοέλληνες να την έχουν αυτή τη νοοτροπία. :wave2:
πιστευεις οτι οι βλαχοελληνες δεν ειναι το 90%.
για να δεις ποσο βλαχοελληνες ειμαστε απλα δες ποσοι φετος φορανε berberry που για μενα ειναι οτι πιο θειτσικο υπαρχει στην μοδα.
δες ποσοι περυσι φορουσαν prada
ποσοι προπερσυ diesel.

αν μου ελεγες πριν 10 χρονια οτι καποιος θα εδινε 180 ευρω να αγορασει puma παππουτσι δεν θα το πιστευα.
ετσι ειναι ο ελληνας γουσταρει να πληρωνει την τρεχουσα φιρμα και οχι ποιοτητα.
ξερετε οτι τα αμερικανινο τζιν ειναι ελληνικης ραφης και τα βρισκεις με 20 ευρω και ειναι παντελοναρες.φυσικα και δεν το ξερετε.αν βγουνε σε δυο χρονια στην μοδα οι φορμες οι ολοσωμες αμερικανινο θα τα ακουμπατε τα 150αρια και θα ειστε ευτυχισμενοι

MikeG
04/12/2008, 12:18
πιστευεις οτι οι βλαχοελληνες δεν ειναι το 90%.
για να δεις ποσο βλαχοελληνες ειμαστε απλα δες ποσοι φετος φορανε berberry που για μενα ειναι οτι πιο θειτσικο υπαρχει στην μοδα.
δες ποσοι περυσι φορουσαν prada
ποσοι προπερσυ diesel.

αν μου ελεγες πριν 10 χρονια οτι καποιος θα εδινε 180 ευρω να αγορασει puma παππουτσι δεν θα το πιστευα.
ετσι ειναι ο ελληνας γουσταρει να πληρωνει την τρεχουσα φιρμα και οχι ποιοτητα.
ξερετε οτι τα αμερικανινο τζιν ειναι ελληνικης ραφης και τα βρισκεις με 20 ευρω και ειναι παντελοναρες.φυσικα και δεν το ξερετε.αν βγουνε σε δυο χρονια στην μοδα οι φορμες οι ολοσωμες αμερικανινο θα τα ακουμπατε τα 150αρια και θα ειστε ευτυχισμενοι

Μην με βάζεις ανάμεσα σε όλους αυτούς. Στα @@ μου οι μάρκες στα ρούχα... Επίσης τις μάρκες που λες από πάνω, πέρα από τη diesel δε τις ξέρω..
Άρα λοιπόν οι καταστηματάρχες βρίσκουν & τα κάνουν..... Εδώ συμφωνούμε :wave2:

nikos force
04/12/2008, 12:19
γιατι απλα τοτε δεν θα το θεωρουσες επωνυμο και ακριβο και ουτε θα πλησιαζες το μαγαζι αν εβλεπες εκπτωσεις 40%.θα πηγαινες διπλα που θα εγραφε 70%.
οπως βλεπεις γι'αυτον θετικα λειτουργησε γιατι παλι απο κει θα ψωνισεις στις επομενες εκπτωσεις.
και μην νομιζεις και αυτος που το πηρε 200 χαρουμενος θα ειναι γιατι καταφερε να αγορασει το ακριβο επονυμο ρουχο.
αλλο να λες πηρα αρμανι με 60 ευρω και αλλο 200
+αυτος που θα παει να το παρει 200 θα του κοψει και μια 50 και θα θεωρει τον μαγαζατορα κολητο του που του εκανε τετοια σκοντο και την επομενη φορα θα του εχει εμπιστοσυνη λαικομαρκετιν και φτωχοεφφεδια ... το κουφιο μας μυαλο δλδ μας εφερε στη κατασταση που ειμαστε ... εκδιαμετρου αντικρουομενες οι αποψεις που κυριαρχουν μεσα στο κεφαλι μας ...δλδ ουτε η ιδια μας η λογικη δεν συμβαδιζει με ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ... γκρινιαζουμε για την ακριβεια αλλα δεν δεχομαστε να αγορασουμε κατι φτηνο ... το ''δηθεν'' μας εφαγε τελικα ...

VanDiemen
04/12/2008, 12:24
πρωτον δεν εχω υπαλληλο:wave2:
δευτερον το μηνιαιο εισοδημα μου δεν σε αφορα.
τριτον το αγχος που τραβαω καθε μηνα να μαζεψω τα εξοδα που ξεπερνουν τα 4000 ειναι το πολυ παραπανω ακομα και αν ειχα υπαλληλο με την ιδια και καλυτερη τχνικη καταρτιση απο εμενα.
τις τιμες στα ενοικα τις ανεβασαν οι καφετεριες και οχι τα εμπορικα φιλε.
τωρα για το ebay οπως ειπα ειναι ελαχιστα πραγματα που συμφερει να αγορασεις και μεσα σ'αυτα ειναι σχεδον ολα τα μοτοσυκλετιστικα.
δεν νομιζω σε εκπτωσεις στην ελλαδα να βρεις ρουχο πανω απο το 30% που εχει στο ebay.
αν λοιπον πληρωνες τελωνειο αυτο το 30% θα γινοταν 5%.
εκτος αν μου λες οτι στην ευρωπη ειναι φτηνα τα πραγματα.
εχω κανει γυρω στις 50 αγορες απο ebay αλλα περισσοτερο τις εκανα γιατι δεν εχω προσβαση σε στοκ ελληνικο.
οπως και να εχει στην ελλαδα βρηκα χρ1000 με 300 ευρω.
βρες μου το πιο φτηνο xr-1000 και ελα να συγκρινουμε τιμη να δουμε που ειναι το 200% κερδος

Πρώτον, τότε η ερώτησή μου αφορά όλους τους συναδέλφους σου, που αντιστοίχως κλαίγονται και έχουν υπάλληλο!
Δεύτερον, επίσης δε με αφορούν (και δε μ'ενδιαφέρουν) το ΤΕΒΕ σου και το ενοίκιό σου, τα οποία με πολλή μεγαλύτερη ευκολία έσπευσες να τα κοινοποιήσεις προς όλους.
Τρίτον, αν μιλάμε για την ψυχολογική διάθεση επειδή τα έσοδά σου απλώς δεν είναι εξίσου μεγάλα με αυτά που είχες πριν 4 χρόνια, τότε πάσο. Νόμιζα πως μιλάμε για τον αν είναι εύλογη η γκρίνια των εμπόρων για την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς.
Μη νομίζεις. Αν ήταν η κουβέντα για 30%, δε θα γίνονταν φασαρία. Μιλάμε για πολύ μεγαλύτερες διαφορές, από 200% και πάνω!
Το xr-1000 είναι αντιπροσωπευτικό παράδειγμα για όλη την αγορά;
Τελωνείο για Ευρωπαϊκή ένωση δεν υφίσταται.
Να σου πω κι εγώ ένα παράδειγμα; Μπαταρία ηλιθίου απ'το γερμανό 30 ευρώ! Λιθίου από Γερμανία 1 ευρώ!!!!!!!!!!!!!!! 2900% διαφορά!!!

ggs
04/12/2008, 12:24
QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ λοιπόν οι έμποροι για όλες τις ΑΔΙΚΕΣ χρεώσεις που υφίστανται στην Ελλάδα ???

Τι μπορούν δηλαδή να κάνουν ???
Εσύ τι μπορείς να κάνεις όταν πχ σου κάνουν αύξηση 90% στα διόδια ??? Απλά φωνάζεις λίγο και εν καιρώ το καταπίνεις κι αυτό... [/QUOTE]

Φωνάζω λίγο – φωνάζω πολύ – φωνάζω στα κανάλια – φωνάζω στα διόδια και δεν πληρώνω – φωνάζω και άλλους και διαμαρτυρόμαστε – φωνάζω στα φόρουμ

Κάνω κάτι ..μικρό ή μεγάλο ..έστω προσπαθώ ..

ΟΙ έμποροι ΤΙ έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια??? Η συλλογικότητα τους εξαντλείται στα ωράρια των καταστημάτων ….

Τέλος πάντων , για μένα ισχύει το παρακάτω

Όμως , νομίζω ότι τα δάνεια, το πλαστικό χρήμα και η πλαστή ευημερία που βιώσαμε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια μας εξαπάτησε και μας κοίμισε ΟΛΟΥΣ …τώρα ξυπνάμε σιγά – σιγά πανικόβλητοι και χρεωμένοι και προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε από την «μύγα ξύγκι»…έτσι όπως τα κάναμε (ή /και μας τα κάνανε) να δούμε πως θα σώσει (οικονομικά) ο καθένας το τομάρι του …είτε έμπορος ,είτε καταναλωτής…

Καληνύχτα (σε όσους ακόμη κοιμόμαστε) , και καλή τύχη (σε όσους ξυπνήσαμε απότομα)

:beer:

VanDiemen
04/12/2008, 12:29
Συγνώμη που πετάγομαι αλλά μαζί με το εισόδημά του συνεισφέρει και στο δικό σου.
Επείσης πληρώνει 700 ένα υπάλληλο που επείσης συνησφέρει στην οικονομία και στο εισόδημά σου.
Και συγνώμη αλλά τα 1500 σου φαίνονται πολλά για άνθρωπο που έχει μαγαζί στην Ελλάδα?
:confused: :confused:

Δηλαδή επιτελεί με τον τρόπο του κοινωνικό έργο, σωστά; Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, αγρότες, εργάτες, υπάλληλοι είναι τελείως άχρηστοι στην κοινωνία; Αυτοί δε συνεισφέρουν στο εισόδημα των εμπόρων και στην οικονομία; Τι θέλεις να πεις;
Ναι τα 1500 είναι πολλά!!! Να συμβιβαστείς με ένα εισόδημα που να μην είναι προκλητικό σε άλλες κοινωνικές ομάδες και μετά να έρθεις να μου κλαφτείς!

harvester
04/12/2008, 12:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Μην με βάζεις ανάμεσα σε όλους αυτούς. Στα @@ μου οι μάρκες στα ρούχα... Επίσης τις μάρκες που λες από πάνω, πέρα από τη diesel δε τις ξέρω..
Άρα λοιπόν οι καταστηματάρχες βρίσκουν & τα κάνουν..... Εδώ συμφωνούμε :wave2:
δεν σε ξερω για να σε βαλω μεσα.
οχι δεν βρισκουν και τα κανουν.οι συγκεκριμενες φιρμες δινουν σε συγκεκριμενα μαγαζια.
ο βλαχοελληνας λοιπον ψωνιζει ενα παντελονι αρμανι με 200 ευρω(δεν φταινε οι εμποροι για την τιμη γιατι εχουν υπογραψει συμφωνιες να εχουν συγκεκριμενα μαγαζια και να κανουν συγκεκριμενες ανακαινησεις.οποτε τα εξοδα μεγαλα).ενω θα μπορουσε να εχει παρει 5 οχι τοσο φιρματα.αρα 5 μαγαζια καθονται και ενα πουλαει το οποιο μπαινει μεσα απο το μεγαλο κοστος.

εδω η αλλη χθες καμαρωνε που αγορασε μαιμου τσαντα με 200 ευρω και ενιωσε οτι εκανε το ντιλ του αιωνα.τσαντα που την αγοραζε απο τους μαυρους στην ερμου με 30 ευρω

zephyr1
04/12/2008, 12:37
Harvester παιζει καμια καλη π@υτανα εκει πανω ,ν'ανεβω κανα σκ.:look:

Φθηνη γιατι υπαρχει κριση.:a03:

harvester
04/12/2008, 12:42
Πρώτον, τότε η ερώτησή μου αφορά όλους τους συναδέλφους σου, που αντιστοίχως κλαίγονται και έχουν υπάλληλο!
Δεύτερον, επίσης δε με αφορούν (και δε μ'ενδιαφέρουν) το ΤΕΒΕ σου και το ενοίκιό σου, τα οποία με πολλή μεγαλύτερη ευκολία έσπευσες να τα κοινοποιήσεις προς όλους.
Τρίτον, αν μιλάμε για την ψυχολογική διάθεση επειδή τα έσοδά σου απλώς δεν είναι εξίσου μεγάλα με αυτά που είχες πριν 4 χρόνια, τότε πάσο. Νόμιζα πως μιλάμε για τον αν είναι εύλογη η γκρίνια των εμπόρων για την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς.
Μη νομίζεις. Αν ήταν η κουβέντα για 30%, δε θα γίνονταν φασαρία. Μιλάμε για πολύ μεγαλύτερες διαφορές, έως 200%!
Το xr-1000 είναι αντιπροσωπευτικό παράδειγμα για όλη την αγορά;
Τελωνείο για Ευρωπαϊκή ένωση δεν υφίσταται.
Να σου πω κι εγώ ένα παράδειγμα; Μπαταρία ηλιθίου απ'το γερμανό 30 ευρώ! Λιθίου από Γερμανία 1 ευρώ!!!!!!!!!!!!!!! 2900% διαφορά!!!
δεν παιζει η μπαταρια λιθιου να ειναι γνησια που να χτυπιεσαι κατω.
οι περισσοτερες μπαταριες και κινητα που πωλουνται στην γερμανια ειναι ανακατασκευασμενες οποτε μην μιλαμε για 2900.
το ξερω οτι δεν υπαρχει τελωνειο στην ευρωπη οπως και δεν υπαρχει τιμη με διαφορα μικροτερη του 15 %.νομιζω ειναι ευκολο να καταλαβεις το μεγεθος των δυο χωρων και την διαφορα στην χοντρικη οταν απευθυνεσαι σε 50 εκατομυρια ανθρωπους και σε 10.
το 200% ειναι ονειρο θερινης νυχτος.
το εισοδημα μου τον τελευταιο χρονο ειναι κατωτερο απο ενος υπαλληλου γιατι αναγκαστικα να αγορασω εξοπλισμο για να γινω πιο ανταγωνιστικος.
οσο για τον υπαλληλο μαλλον εισαι ασχετος και εσυ και δεν εχεις μαγαζι γιατι τοτε θα ηξερες οτι ολες οι δημοσιες υπηρεσιες ειναι ανοιχτα μονο το πρωι.
που σημαινει οτι μια επιταγη να θελεις να πληρωσεις πρεπει να κλισεις το μαγαζι για μια μερα.
να μην αναφερω εφοριες κτλ.
τελος θα ξερεις οτι τα πολυκαταστηματα ειναι ανοιχτα 12 ωρες καθε μερα.οποτε για να τους χτυπησεις πρεπει να μεινεις και εσυ.
ασε που σε ρουχαδικο μια καλτακα αναποφασιστη να μπει σου εξαντλησε τον υπαλληλο.

θα το ξαναπω ειστε εξω απο τον χωρο και μιλατε με ελαφρα την καρδια.
καποτε βγαζανε λεφτα ξερετε γιατι γιατι ειχανε επιτοκιο 17%.τα ενοικια ηταν στο 1/3 απο οτι τωρα.

στην πολη μου εχει να κλεισει μαγαζι για διακοπες 5 χρονια

harvester
04/12/2008, 12:46
Harvester παιζει καμια καλη π@υτανα εκει πανω ,ν'ανεβω κανα σκ.:look:

Φθηνη γιατι υπαρχει κριση.:a03:
ευτυχως ακομη γ@μαμε τσαμπα.:lol:
ωχ εσυ πληρωνεις και δεν γ@μας κιωλας.
γ@ματα φιλε γ@ματα

zephyr1
04/12/2008, 13:00

ωχ εσυ πληρωνεις και δεν γ@μας κιωλας.

Παλια!:rolleyes:

harvester
04/12/2008, 13:04
Παλια!:rolleyes:
:beer: :wacko: :wacko: :lol:

δεν παθαινουν τιποτα λεμε.εχω μια πελατισσα 4 πεθανε :lol: :rotflmao:

zephyr1
04/12/2008, 13:47
:beer: :wacko: :wacko: :lol:

δεν παθαινουν τιποτα λεμε.εχω μια πελατισσα 4 πεθανε :lol: :rotflmao:

Τεσσερους?:eyepop:

stefanos
04/12/2008, 14:02
Δηλαδή επιτελεί με τον τρόπο του κοινωνικό έργο, σωστά; Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, αγρότες, εργάτες, υπάλληλοι είναι τελείως άχρηστοι στην κοινωνία; Αυτοί δε συνεισφέρουν στο εισόδημα των εμπόρων και στην οικονομία; Τι θέλεις να πεις;
Ναι τα 1500 είναι πολλά!!! Να συμβιβαστείς με ένα εισόδημα που να μην είναι προκλητικό σε άλλες κοινωνικές ομάδες και μετά να έρθεις να μου κλαφτείς!

Ας αναρωτηθούνε λοιπόν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που αναφέρεις καθώς και οι εισοδηματίες κάτοχοι ακινήτων τι θά κάνουν χωρίς τον λιανοπωλητή.
Ελπίζω να τα καταφέρουν καλά στην συνεργασία τους με τα καρτέλ των super market:p :p .
Οσο για το 1500 να με συγχωρείς αλλά δεν συμβιβάζομαι ούτε με τα διπλάσια και ας είμαι υπάλληλος.
Και αν κάποιες κοινονικές τάξεις το θεωρούν προκλητικό να κοιτάξουν να πουλήσουν την εργασία τους ακριβότερα και να μην ξεπουλιούνται στα αφεντικά τους.
Και εγώ δεν άκουσα κανένα να κλέγεται.
Απλά οι άνθρωποι λένε οτι έτσι όπως πάμε θα τα κλείσουμε και κανονίστε τι θα κάνετε με τους ανέργους.

mats8282
04/12/2008, 15:16

Καποιοι ανθρωποι εβαλαν δανεια 20 χρονια και εχουν επενδυσει παρα πολυ χρονο και παρα πολυ κοπο για να στησουν το μαγαζακι τους.Τα 1500 ευρω μπορει να ειναι παρα πολυ λιγα για το αγχος και την δουλεια που εχουν ριξει.

Και επαναλαμβανω οτι οντως ειναι ακριβα τα πραγματα στα μαγαζια αλλα αυτο δεν ειναι αποκλειστικη ευθυνη των εμπορων οι οποιοι οντως θα μπορουσαν να κανουν κατι για αυτο αλλα οχι να ανατρεψουν την ολη κατασταση.Να πανε το ποσοστο,πραγματικου,κερδους παρακατω αλλα ποσο?Αξιζει μετα το αγχος και το τρεξιμο?Γιατι να μην παει να γινει κουριερ/ντελιβερας/Χ και να βγαζει τα ιδια που θα εβγαζε με μικροτερο περιθωριο κερδους και χωρις κανενα αγχος για την επομενη μερα,χωρις να πεταγεται στον υπνο του αν θα μπορεσει να καλυψει τις επιταγες του την επομενη μερα.

Και στην τελικη ειναι αυθαιρετο το συμπερασμα του κοινωνικα καταδικαστεου...Δεν ειναι ξεχωριστη κοινωνικη ομαδα οι εμποροι να τους κρεμασεις ταμπελα.

Σε αλλη εισοδηματικη ταξη απευθυνεται η Gucci,πχ, και σε αλλη η κυρα Μαρια που εχει το μαγαζακι στην Κυψελη.Αν τα μαγαζια στην Ερμου κανουν χρυσες πωλησεις δεν σημαινει οτι κανει και η κυρια Μαρια.Η μεταφραση μπορει καλλιστα να ειναι οτι το 5-10% της ανωτερης οικονομικα κλιμακας που ψωνιζει στην Ερμου βγαζει πιο πολλα και οι απο κατω δεν εχουν για τα απαραιτητα.Γιατι ο εργαζομενος των 700-1000 ευρω(αυθαιρετο,βαλτε ο,τι νομιζετε) δεν θα παει στην Ερμου για πουκαμισο,θα παει στην κ.Μαρια και αν δεν εχει δεν θα παρει.Οποτε παει περιπατο η κ.Μαρια.

Το προβλημα ειναι οτι ειμαστε απο τις πλεον ακριβες χωρες στον κοσμο,απο τις πιο βαρια φορολογουμενες και απο τους χαμηλοτερα αμοιβομενους εργαζομενους στην ΕΕ....Η δευτερη πιο φτωχη στην ΕΕ για την ακριβεια και για αυτο φιλτατε VanDiemen δεν φταιει ο (μικρος/μικρομεσαιος/αντε μεσαιος)εμπορος ουτε καποια αλλη ταξη εργαζομενων για να ειναι καταδικαστεο ενα,αρκετα καλο,εισοδημα της ταξης των 1500 ευρω τον μηνα,προ φορων ή καθαρο.Το 13-14% των εργαζομενων ειναι φτωχο συμφωνα με τα επισημα στοιχεια.Και το οριο της φτωχειας ειναι τα 500 ευρω αν θυμαμαι καλα.Αν υπολογιζαμε συμφωνα με το οριο φτωχειας της Δανιας θα ειχαμε το 44% του πλυθησμου κατω απο αυτο και αυτο το θυμαμαι παρα πολυ καλα.

:sick:

ΥΓ Συμφωνω για τον δανεισμο....Το παραμαμησαν και οι καταναλωτες και οι τραπεζες που μοιραζανε δανεια αφειδως...Χαρακτηριστικο παραδειγμα οικογενειακος φιλος που του στειλανε υφισταμενους του,σε τραπεζα που δουλευε,να τους περασει πειθαρχικο επειδη δεν μπορουσαν να ξοφλησουν τα δανεια που τους εδωσε η ιδια τραπεζα που τους απασχολουσε...Οι τυποι ειχαν παρει δανειο 1000Ε τον μηνα με μισθο 1300-1400 και φυσικα η τραπεζα τους το εδωσε :alien:

THEOD
04/12/2008, 15:20

Απόλυτα σωστό....Δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά τα τελευταία χρόνια πέσαν στην παγίδα του εύκολου και χωρίς σκέψη δανεισμού, και έχουν φορτωθεί με δάνεια για σπίτια, θηριώδη suv, moto, καταναλωτικά κλπ στην αγωνιώδη προσπάθειά τους να διατηρήσουν ένα "δήθεν" επίπεδο ζωής. Τώρα με τρόμο συνηδειτοποιούν ότι το εισόδημά τους είναι οριακό για την αποπληρωμή τους και κυρίως επισφαλές....Και δεν μπορούν να ξαναδανειστούν για να καλύψουν τα προηγούμενα....

LARISEOS
04/12/2008, 17:05
Απόλυτα σωστό....Δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά τα τελευταία χρόνια πέσαν στην παγίδα του εύκολου και χωρίς σκέψη δανεισμού, και έχουν φορτωθεί με δάνεια για σπίτια, θηριώδη suv, moto, καταναλωτικά κλπ στην αγωνιώδη προσπάθειά τους να διατηρήσουν ένα "δήθεν" επίπεδο ζωής. Τώρα με τρόμο συνηδειτοποιούν ότι το εισόδημά τους είναι οριακό για την αποπληρωμή τους και κυρίως επισφαλές....Και δεν μπορούν να ξαναδανειστούν για να καλύψουν τα προηγούμενα....

ποτε θα καταλαβει ο κοσμος που κοροϊδεύουν ειναι απλα λιγο πιο μπροστα ,,,, πολυ ισως...

βρίζουμε τους αμερικανους γιατι κανουν κατι που 8α κανουμε κ εμεις μετα απο χρονια.
αλλα που να το καταλαβουμε,,,,,, αρκει να εχουμε χερια να ξυνουμε κ γλωσσα να κοροϊδεύουμε μια ζωη αυτο το πραγμα το σιχάθηκα ρε μαγκες.....