View Full Version : Περί καπνίσματος μια άποψη.
vaskunito
07/12/2008, 20:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από Dr Luv
Καταλαβαίνω ότι η ανθρώπινη φύση είναι συνυφασμένη (και) με τη διαστροφή, γιατί αν το να ρουφάς καπνό, αυτό δηλαδή που σε πνίγει, βρωμάει, εθίζει, πιθανά σε σκοτώνει και αποδεδειγμένα δεν προσφέρει απολύτως τίποτα δεν είναι διαστροφή, τότε πραγματικά δεν ξέρω τι είναι...[/B]
Μπα εγώ νομίζω πως οι περισσότεροι το καταλαβαίνουν και προσπαθούν να το κόψουν αλλά δεν μπορούν. Βέβαια μπορεί να κάνω και λάθος :rolleyes:
Αρχικά δημιουργήθηκε από vaskunito
Μπα εγώ νομίζω πως οι περισσότεροι το καταλαβαίνουν και προσπαθούν να το κόψουν αλλά δεν μπορούν. Βέβαια μπορεί να κάνω και λάθος :rolleyes:
Δεν είπα ποτέ ότι δεν το καταλαβαίνουν, αλλά από το να καταλάβεις ότι κάτι σε βλάπτει μέχρι να το αποβάλλεις έχει συχνά μία απόσταση και ένα κόστος. Σε καμμία περίπτωση δεν θεωρώ τους καπνιστές κουτούς (όχι σε μεγαλύτερο ποσοστό από τους μη καπνιστές τουλάχιστον) και καταλαβαίνω απόλυτα την ανάγκη τους. Όσο για το κόψιμο του καπνίσματος σίγουρα δεν είναι εύκολο, αλλά είναι εφικτό και όχι με φασιστικές πρακτικές όπως γελοίες αυξήσεις στην τιμή του καπνού για να γεμίζουν τα κατασπαραγμένα ταμεία του (κάθε) κράτους, αλλά με την συνειδητοποίηση ότι το κάπνισμα είναι μια μαλακία και μισή και δεν αξίζει, απλά!:)
Μας αναψες τη φωτια Αιγαιοπλοε αλλα λυση δεν προτεινες.Ολα ειναι σωστα σαν θεωριες αλλα η λυση και η εφαρμογη της ειναι το ζητουμενο.Επισης νομιζω οτι ο Vaskunito εχει λαθος οταν λεεει οι πολλοι εχουν δικιο,διοτι στατιστικα οι πολλοι ειναι οι καπνιστες,αυτο σημαινει οτι πρεπει να γινουμε ενας απεραντος τεκες ?.Ειμαι καπνιστης 45 χρονια [63 ετων],αναγνωριζω οτι το καπνισμα ειναι θανασιμο ελλατωμα και το πληρωνω με προβλημα υγειας,ομως ειναι για μενα εξαρτηση και τροπος ζωης.Παντα προσπαθουσα να μην προκαλω με το βιτσιο μου,σεβομενος και τους μη καπνιζοντες και νομιζω οτι η λυση πρεπει να βρισκεται καπου στη μεση [χωροι με καλλυτερη υποδομη για τους μη καπνιστες ενω για μας εστω καποια γωνια με καλο αερισμο].Τα αλλα ειναι υποκρισια και φανατισμος,γιατι μετα θα αρχισουμε να εκτελουμε τα παιδια που κυλησαν στα ναρκωτικα χωρις να αγγιζουμε τους μεγαλεμπορους που τα προμηθευονται απο τις κρατικα καλλιεργουμενες και προστατευομενες περιοχες των χωρων που βρισκονται στο προγραμμα 'Δημοκρατικης ανασυστασης' βλεπε Αφγανισταν,Τουρκια,Ιρακ,Λατινικη Αμερικη,Βιρμανια κλπ.Τι οφελος εχω οταν ο αερας που αναπνεω εχει ολα τα συστατικα του ΘΑΝΑΤΟΥ αλλα δεν εχει νικοτινη ?.Οταν οτι τρωω η πινω κρυβει ΘΑΝΑΤΟ,το τσιγαρο με χαλαει ?.Πρεπει ολα να αρχισουν απο ΝΕΕΣ βασεις και προοπτικες και να προσπαθησουμε για τους επομενους να αφησουμε κατι ΘΕΤΙΚΟ και ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ.
devil's animal
13/12/2008, 23:00
Νικο (npat) η ελευθερια σου πρεπει να σταματα εκει που ξεκινα η δικη μου και το αντιστροφο.
η ελευθερια μου ειναι ο καθαρος αερας που υπαρχει παντου (εσωτερικοι-εξωτερικοι χωροι)
η ελευθερια σου ειναι αυτο που βγαινει απο το τσιγαρο καθε φορα που το αναβεις.
αν περιορισεις τον καπνο σου και δεν ερχεται σε μενα, μπορεις να καθεσαι οπου γουσταρεις.
:wave2:
Συγνωμη αλλα επειδη κατι παει εντελως στραβα σε αυτο το θρεντ,....δεν νομιζετε καποιοι, σαν αναβατες μοτοσυκλετας πρωτιστως,που γραφετε σε ενα φορουμ για την μοτοσυκλετα,οτι ειναι τραγικα αφελες να επικροτειτε την καθολικη απαγορευση του καπνισματος απο τους ιδιωτικους χωρους; . :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Συγνωμη αλλα επειδη κατι παει εντελως στραβα σε αυτο το θρεντ,....δεν νομιζετε καποιοι, σαν αναβατες μοτοσυκλετας πρωτιστως,που γραφετε σε ενα φορουμ για την μοτοσυκλετα,οτι ειναι τραγικα αφελες να επικροτειτε την καθολικη απαγορευση του καπνισματος απο τους ιδιωτικους χωρους; . :rotflmao:
Δεν έχεις καταλάβει ακόμα ότι η αφέλεια, ο συντηρητισμός, και οι κραυγές για το "πολιτικώς ορθό" πάνε χέρι-χέρι στις μέρες μας? Ειδικά από αυτούς που κόπτονται ότι είναι συνειδητοποιημένοι, προοδευτικοί και αχειραγώγητοι...
:( :(
Και μην με ρωτήσει κανείς τι εννοώ... Αν κάτσει και το σκεφτεί θα καταλάβει. Αν δεν έχει όρεξη να το σκεφτεί, ότι και να πω χαμένο θα πάει...
Ο ται ειχε πεταξει καποτε κατι τετοιο (και δεν μου αρεσει να κανω κουοτ στη "γιαγιακα" αλλα εδω επιβαλλεται) :
"Οσοι χειροκροτατε τωρα στον "βιασμο" μιας μειοψηφιας θα ερθει η στιγμη που στον δικο σας "βιασμο" θα εισπραξετε χειροκροτημα."
Δυστυχως εγω και εσυ και πολλοι αλλοι δεν θα μπορεσουμε να ανταποδωσουμε.
Οποιος καταλαβε καταλαβε.
devil's animal
14/12/2008, 11:53
Ο ται ειχε πεταξει καποτε κατι τετοιο (και δεν μου αρεσει να κανω κουοτ στη "γιαγιακα" αλλα εδω επιβαλλεται) :
"Οσοι χειροκροτατε τωρα στον "βιασμο" μιας μειοψηφιας θα ερθει η στιγμη που στον δικο σας "βιασμο" θα εισπραξετε χειροκροτημα."
Δυστυχως εγω και εσυ και πολλοι αλλοι δεν θα μπορεσουμε να ανταποδωσουμε.
Οποιος καταλαβε καταλαβε.
Γιωργο μαλλον μειοψηφια ειναι οι μη καπνιζοντες. (τουλαχιστον στην Ελλαδα)
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
Γιωργο μαλλον μειοψηφια ειναι οι μη καπνιζοντες. (τουλαχιστον στην Ελλαδα)
δεν εχει σημασία ποσοι ειναι αλλα πως σκέφτονται :(
Ο (και δεν μου αρεσει να κανω κουοτ στη "γιαγιακα" αλλα εδω επιβαλλεται) :
γιατι μωρη? δεν θες να με κανεις διάσημο?:cool:
Ρε σεις πολύ τα μπερδεύετε, τα πράματα είναι απλά: Κάνε ότι γουστάρεις χωρίς να το επιβάλεις στους άλλους! Όλα τα περί πολιτικής ορθότητας, χειραγώγησης, προσωπικής ελευθερίας, έκφρασης, κτλ απλά περισσεύουν.
Βρε τα πράγματα είναι απλά παιδιά! Σας μιλώ ως καπνιστής κι εγώ από τα 16 μου.
Το κάπνισμα δεν σε οφελεί πουθενά!!!!! Το αρχίζεις από πιτσιρικάς συνήθως γιατί
ένιωθες για παράδειγμα "μάγκας" ή ήθελες να νιώσεις "ίσος" με τους φίλους σου
που έκανες παρέα τότε, επειδή καπνίζανε και εκείνοι! Συνεχίζεις λοιπόν και καπνίζεις
ακόμα και μετά από τόσα χρόνια πετώντας άσκοπα χρήματα για να καταστρέφεις
την υγεία σου! Δεν υπάρχει για κανένα λόγο εκτός απο το να σε καταστρέφει,
και μην ακούσω τώρα από κανέναν οτι κάνει καλό στο άγχος και τέτοια, γιατί το
άγχος καταπολεμάται με άλλους και μάλιστα ποικίλους τρόπους. Το κάπνισμα δεν
είναι τίποτε άλλο απο ένα όργανο του διαβόλου να τον σπάει όλη την ώρα τα
@ρΧ1d1@ του και να υποτάσεται στον πειρασμό να καπνίζει αφού είναι εξαρτημένος,
ώστε να μάθει να υποτάσεται και σε άλλους πολλούς πειρασμούς που θα
του προκύψουν!
VanDiemen
02/01/2009, 17:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από αιγαιοπλόος
.....................π.χ. πέρδομαι ενώ οδηγώ τη μοτοσυκλετα μου:lol: .............
Ωστε εσύ ήσουν στο φανάρι, που με φλόμωσες στο κλανίδι φεύγοντας! :mad:
Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
Ωστε εσύ ήσουν στο φανάρι, που με φλόμωσες στο κλανίδι φεύγοντας! :mad:
:hypnotize :hypnotize :hypnotize
Αρχικά δημιουργήθηκε από αιγαιοπλόος
Η κλανιά είναι ένας παραστατικός τρόπος για να γίνουν αντιληπτές οι δύο κρίσιμες έννοιες που έχουν σχέση με το θέμα:
1) Η σύγκρουση δικαιωμάτων και η αξία του κάθε δικαιώματος.
2) Η "εκπομπή" ανεπιθύμητων "ρύπων" προς τον άλλον.
Το σίγουρο είναι ότι κάποιος δεν πρέπει να ανάβει τσιγάρο σε κλειστό χώρο που όλοι κλανουν μιας και το μεθάνιο είναι κάργα έφλεκτο...
Όσο για το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους, είτε θα απαγορευθεί τελείως έιτε όχι...ντεμί λύσεις δεν υπάρχουν...
Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Μάλλον εσύ τα έχει μπλέξει τα πράγματα. Παρ 'το ξανά απ' την αρχή και ίσως βγάλεις κάποια άκρη.
Δεν αποδέχομαι κανέναν φασισμό, σε καμία περίπτωση.
Προασπίζομαι απλά το δικαίωμα κάποιου να ορίζει τους κανόνες συμπεριφοράς εντός του χώρου του (είτε ιδιωτικού, είτε ιδιωτικού δημόσιας χρήσης) εφόσον αυτοί οι κανόνες περιορίζονται μέσα στον χώρο αυτό και ακόμη περισσότερο εφόσον υπάρχει πολυπληθές κοινό που τους αποδέχεται (χωρίς το τελευταίο να είναι απολύτως αναγκαίο). Αυτό μόνο. Τίποτε άλλο.
Όπως ακριβώς δεν μπορώ να δεχθώ την απαγόρευση λειτουργίας ενός, ας πούμε, γκει-μπαρ, έτσι δεν μπορώ να δεχθώ την απαγόρευση λειτουργία μιας καφετέριας για καπνίζοντες (ούτε φυσικά το αντίθετο).
ΣΩΣΤΟΟΟΟΟΟΟΣ...... , αλλά να σου πώ εγώ τι καταλαβα?
οι μη καπνιστές θέλουν "και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο", δηλαδή να έχουν πρόσβαση σε όλα τα cafe,bar,club,ταβέρνες κ.α. και να μην να υπάρχει κανένας καπνιστής.
και συμπληρώνω, αυστηρά διαχωρισμός στα μαγαζιά σε καπνιστών και μη καπνιστών να δώ ποιος ιδιοκτήτης θα κάνει το μαγαζί του ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ και μετά να δώ αν θα μπορέσουν να κρατηθούν τα μαγαζιά των μη καπνιστών και της υγειινής ζωης ανοιχτά, για να δούμε επιτέλους πόσα απίδια χωράει ο σάκος.
mikros boudas
04/05/2009, 13:00
δεν ειναι θεμα δικαιωματος μονο αλλα υγειας:beer:
Gandalf dr685sm
04/05/2009, 13:37
αυστηρά διαχωρισμός στα μαγαζιά σε καπνιστών και μη καπνιστών να δώ ποιος ιδιοκτήτης θα κάνει το μαγαζί του ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ και μετά να δώ αν θα μπορέσουν να κρατηθούν τα μαγαζιά των μη καπνιστών και της υγειινής ζωης ανοιχτά, για να δούμε επιτέλους πόσα απίδια χωράει ο σάκος.
οκ.. και αν συμβεί το αντίθετο; Δηλαδή αν πλέον οι χώροι για καπνίζοντες χαθούν και μείνουν ελάχιστοι απομονώντας κοινωνικά μια ομάδα πληθυσμού τι θα γίνει τότε;
Επίσης το ανέφικτο για μένα έχει να κάνει κυρίως με τις παρέες παρά με τα μαγαζιά. Αίντε να χωρίς παρέα που διασκεδάζει γιατί 8-7-6-5 ή ακόμα και ένας καπνίζει στο σύνολο των 10.
Το όλο θέμα κατά την γνώμη μου έχει να κάνει με το σεβασμό προς το άτομο δίπλα σου παρά με επιβολή νόμου. Διότι εκείνος που δεν σέβεται δεν θα περιμένει τον νόμο για να το κάνει.
Βέβαια απο όσο άκουσα θα υπάρχει 50.000 πρόστιμο και αναστολή άδειας λειτουργιας καταστήματος οπότε δεν ξέρω τι θα γίνει.
Gandalf
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
οκ.. και αν συμβεί το αντίθετο; Δηλαδή αν πλέον οι χώροι για καπνίζοντες χαθούν και μείνουν ελάχιστοι απομονώντας κοινωνικά μια ομάδα πληθυσμού τι θα γίνει τότε;
Επίσης το ανέφικτο για μένα έχει να κάνει κυρίως με τις παρέες παρά με τα μαγαζιά. Αίντε να χωρίς παρέα που διασκεδάζει γιατί 8-7-6-5 ή ακόμα και ένας καπνίζει στο σύνολο των 10.
Το όλο θέμα κατά την γνώμη μου έχει να κάνει με το σεβασμό προς το άτομο δίπλα σου παρά με επιβολή νόμου. Διότι εκείνος που δεν σέβεται δεν θα περιμένει τον νόμο για να το κάνει.
Βέβαια απο όσο άκουσα θα υπάρχει 50.000 πρόστιμο και αναστολή άδειας λειτουργιας καταστήματος οπότε δεν ξέρω τι θα γίνει.
Gandalf
Άρχοντα , πως το βλέπεις δηλαδή , να γίνεται το αντίθετο?
όσο για το σεβασμό, μαζί σου και εγώ 1000% και το εφαρμόζω συνεχώς και στα μαγαζια που πηγαίνω, ειδικά σε ταβέρνες..... αλλά το τελευταίο μήνα μου τα'χουν κάνει κομπόστα όλοι οι Μη Καπνιστές που βρήκαν ευκαιρία και με έχουν βάλει στον τοίχο και χλευάζουν ασύστολα.....
Akatanomastos
04/05/2009, 14:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από vaskunito
μερικοί αδυνατούν να καταλάβουν σε πιά μεριά της εξίσωσης βρίσκονται,
δεν πρόκειτε γιά ισοδύναμα δικαιώματα.
δηλαδη δεν εχουμε εξισωση
αλλα ανισοση:look:
σοβαρα τωρα προφανως και κατι που βλαπτει καποιους και δεν μπορουν να προστατευθουν πρεπει να απαγορευετε.
οπως δεν μπορω να βγω εξω να πυροβολαω και απο εξοστρακισμους να σκοτωνω/τραυματιζω κοσμο
ετσι δεν μπορω και να επιβαλω στον αλλον να ρουφαει τον καπνο μου.
τα μαγαζια δεν ειναι ΞΕΦΡΑΓΑ ΑΜΠΕΛΙΑ.
υποκειντε σε νομοθεσιες.Αφου τα ψηφιζει η βουλη ειναι η πλειοψηφια(υποτιθετε) του λαου αρα νομιμα.
ΑΝ ΕΧΕΤΕ προβληματα με αυτην την πλειοψηφια(που ειναι ψευτικη, αναλογικη) πρεπει να αρχισουμε να το συζηταμε ολοι, γιατι αυτη η πλειοψηφια παιρνει και πολλες αλλες -σημαντικοτερες- αποφασεις απο αυτην για τις ζωες μας.
δεν μπορεις να βγεις εξω γυμνος και να τρεχεις.ειναι και αυτο φασισμος, το δεχομαι,
αλλα αυτη ειναι η ηθικη της κοινωνιας μας, και το θεωρει προσβολη της δημοσιας αιδου.
αν δεν σου αρεσει πας στα ματαλα και συνεχιζεις το εργο των χιππιδων(μαζι με τα σουβενιρ και αναμνηστικα της τοτε εποχης που παραγοντε πλεον σε καπιταλιστικες χωρες :lol: )
στο κατω κατω, καλο κανει σε ολους, στην ελλαδα εχουμε 8 μηνες καλοκαιρι καθεσαι και εξω και καπνιζεις ανενοχλητος.τους υπολοιπους 4 μπαινοβγαινεις.τι να πουν και οι
σουηδοι που μαζι με τα τσιγαρα εχουν ολοκληρο σετ καπνιζματος, με γαντια σκουφια και κασκολ)
Gandalf dr685sm
04/05/2009, 15:02
Το βλέπω να γίνεται (να απαλείφονται τα καταστήματα καπνίζοντων )απο τις δημοσκοπήσεις που είχε ακόμα και στις Κυριακάτικες εφημερίδες.
Υπόψη οτι καταστήματα άνω των 70 τ.μ. θα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΑ να έχουν είτε δύο χώρους για μη καπνίζοντες και καπνίζοντες ή να είναι εντελώς καθαρά ή εντελώς για καπνίζοντες.
Όποιος όμως παραβιάζει το παραπάνω θα έχει καμπάνα (αν διάβασα πάντα καλά) 50.000 ευρώ ακόμα και μετά απο ανώνυμη καταγγελία και αναστολή αδείας λειτουργίας.
Υπόψη οτι ακόμα και ανθρώποι που καπνίζουν δεν ανέχονται την κάπνα άλλων όταν το μαγαζί ας πούμε είναι πίττα στον καπνό.
Αν υπήρχε ο στοιχειώδης σεβασμός , ειδικά σε ταβέρνες και σημεία εστίασης δεν νομίζω οτι θα θέλαμε νόμους. Αλλά υπάρχουν και κάφροι που έχεις παιδάκι δίπλα και αυτός ανάβει το πούρο-καμινέτο ακόμα και όταν του λες οτι καλό είναι να το κάνει έξω. Ε.. να με συγχωρείς αλλά αυτοί οι τύποι έχουν τελειώσει με τον νόμο αυτόν.
Προσωπικά δεν θα κριτικάρω καπνιστή για την επιλογή του όπως είπα... ΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΕΛΟ ΤΟΥ... αρκεί να μην ενοχλεί όμως εμένα και την υγεία μου. Εκεί είναι ανυποχώρητος.
Gandalf
PortisHead
04/05/2009, 15:19
Το βλέπω να γίνεται (να απαλείφονται τα καταστήματα καπνίζοντων )απο τις δημοσκοπήσεις που είχε ακόμα και στις Κυριακάτικες εφημερίδες.
Υπόψη οτι καταστήματα άνω των 70 τ.μ. θα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΑ να έχουν είτε δύο χώρους για μη καπνίζοντες και καπνίζοντες ή να είναι εντελώς καθαρά ή εντελώς για καπνίζοντες.
Όποιος όμως παραβιάζει το παραπάνω θα έχει καμπάνα (αν διάβασα πάντα καλά) 50.000 ευρώ ακόμα και μετά απο ανώνυμη καταγγελία και αναστολή αδείας λειτουργίας.
Υπόψη οτι ακόμα και ανθρώποι που καπνίζουν δεν ανέχονται την κάπνα άλλων όταν το μαγαζί ας πούμε είναι πίττα στον καπνό.
Αν υπήρχε ο στοιχειώδης σεβασμός , ειδικά σε ταβέρνες και σημεία εστίασης δεν νομίζω οτι θα θέλαμε νόμους. Αλλά υπάρχουν και κάφροι που έχεις παιδάκι δίπλα και αυτός ανάβει το πούρο-καμινέτο ακόμα και όταν του λες οτι καλό είναι να το κάνει έξω. Ε.. να με συγχωρείς αλλά αυτοί οι τύποι έχουν τελειώσει με τον νόμο αυτόν.
Προσωπικά δεν θα κριτικάρω καπνιστή για την επιλογή του όπως είπα... ΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΕΛΟ ΤΟΥ... αρκεί να μην ενοχλεί όμως εμένα και την υγεία μου. Εκεί είναι ανυποχώρητος.
Gandalf
Στην Βαλκανικη μας χωρα πριν κανα χρόνο,ειχε τεθει θεμα αν θα απαγορευεται ή θα επιτρεπεται το καπνισμα των γονεων στους παιδοτοπους.
Που ?
Εκει που παίζουν τα παιδια τους.
Τι να λεμε τώρα ?
Αν και καπνιστης....μακαρι να εφαρμοστει αυτος ο νομος στο 100%.
Ειναι ανεπιτρεπτο να χαλας την υγεια του αλλου επειδη "ετσι" σου γουσταρει ή επειδη εισαι ζώο και δεν σεβεσαι τίποτα.
Αλλα οσο εχετε δει μπλοκα εξω απο μπουζουξιδικα,αλλο τοσο θα δειτε ελεγχο για παραβαση του νομου περι καπνισματος σε τετοιους χώρους.
:sick:
mikros boudas
04/05/2009, 16:46
ο κοινοτικος νομος δεν προβλεπει καταστηματα ειτε καπνιζοντων ειτε μη καπνιζοντων.
προβλεπει καταστηματα μη καπνιζοντων οπου κατω απο ειδικες συνθηκες εξαερισμου και παραπετασματος,θα μπορουν να ειναι καποιοι καπνιζοντες(οχι με τραπεζια κλπ ομως).
επισης χωρος καπνιστων θα μπορει να γινει διπλα στις τουαλετες του καταστηματος αλλα με πολυ περιορισμενες θεσεις(δλδ μονο για ενα τσιγαρο και παλι πισω),ετσι μου ειπε ιδιοκτητης καφετερειας και δε ξερω κατα ποσο ισχυει!
ειδα ενα βιντεο σχετικα με το τι θα γινει στα μπουζουκια και λεγανε κατι για τζαμια κλπ κλπ αλλα δε νομιζω να γινει κατι τετοιο συννομα...το μονο που μπορει να γινει ειναι να γινουν τα μαγαζια "λεσχες".ειναι ουσιαστικα πληρως ιδιωτικος χωρος που δεν υποκεινται σε καποια συγκεκριμενη υγειονομικη νομοθεσια(σα να λεμε σπιτι) αλλα πρεπει να τα μελη να εχουνε ειδικη ονομαστικη καρτα:winka: και ξαναλεω δεν ειναι θεμα αντικρουωμενων δικαιωματων!ο καπνιστης "μολυνει" τον χωρο με τοξικα
konsttanttinos
04/05/2009, 20:01
Ας ισχυσει πρωτα το μετρο στην Ελλαδα της αντιδρασης, ας μπει στα ''καλουπια'' του μεσου ελληνα καπνιστη και μετα ας συνεχισουμε τις κουβεντες.
Ολοι μιλαμε για την νοοτροπια των Ευρωπαιων, αλλα απ'ο,τι βλεπω απεχουμε ετη φωτος απο αυτη.
Ο κος Αβραμοπουλος ειπε κατι καλο στην ομιλια του για το σχετικο νομοσχεδιο, που εκφραζει και την ευρωπαικη νοοτροπια..
''..Δεν σας ζητω να κρινετε το μετρο, σας ζητω να το τηρησετε..''
Αυτο τα λεει ολα.Δεν μπορουμε επιτελους να αφησουμε τον εγωισμο μας στην ακρη για το κοινο συμφερον?Τα παντα ολα για τον κωλο μας??
Το τσιγαρο ειναι καρκινος.Αποδεδειγμενο επιστημονικα.Τελος.
Εκτος αυτου ενοχλει και τον περιγυρο μας, βρωμιζει τα παντα (ανασα, ρουχα, μαλλια, χωρους, κτλ), δημιουργει αποπνικτικη ατμοσφαιρα σε χωρους χωρις επαρκη εξαερισμο, ειναι εξαιρετικα εθιστικο σε σημειο εκνευριστικο (παω για τσιγαρο και παραταω την παρεα γιατι μπαφιασα, καπνιζω αφου τελειωσω το φαι μου και στα @@ οι αλλοι, και,και..), και αποτελει την νουμερο ενα αιτια για τον προθαλαμο του καρκινου των πνευμονων, την Χ.Α.Π. Ετσι τα ταμεια μας αναγκαζονται να συντηρουν δεκαδες χιλιαδες ΧΑΠιτες που απο την ξεροκεφαλια τους συνεχιζουν τα ταλαιπωρουν την πλεοψηφια του Ε.Σ.Υ.
Δεν θα θιξω το οικονομικο μερος, γιατι αυτο ειναι προσωπικο του καθε καπνιστη.
Καπνιζα 12 χρονια , 2-3 πακετα marlboro καθε μερα, μεχρι που ειδα σε ενα χειρουργειο τους πνευμονες ενος ΧΑΠιτη καρκινοπαθη, καπνιστη για 30 χρονια περιπου...Στην σακουλα και πεταμα στα biohazardous.
Ο καθενας εχει δικαιωμα παρ'ολα αυτα να γεμιζει αγνο παρθενο καρκινο τα εσω του.
Μακρια απο τους υπολοιπους ομως, γιατι ''η ελευθερια του ενος σταματα εκει που ξεκιναει η ελευθερια του αλλου.'' Κανενας δεν ειπε να κοψουν τα καπνισμα και να υποφερουν απως υποφερω κι εγω εδω και 6 μηνες.
Το μετρο αφορα τον σεβασμο στην διαφορετικοτητα.
Α, ειπε κανενας οτι πρεπει να ''κυρηξει'' ο Ρεμμος διαλλειμα για τσιγαρο στο ''Αθηνων Αρενα''??:confused: :confused:
Πολυ φαντασια εχουν μερικοι, και φανταστειτε οτι ακομη δεν ισχυσε το μετρο.
Πολλες :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: και οι :smokin: εξω :lol: :rotflmao:
blackbusa
04/05/2009, 20:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από konsttanttinos
Ετσι τα ταμεια μας αναγκαζονται να συντηρουν δεκαδες χιλιαδες ΧΑΠιτες που απο την ξεροκεφαλια τους συνεχιζουν τα ταλαιπωρουν την πλεοψηφια του Ε.Σ.Υ.
Ασε που χανουν και καμμια 20ετια εισφορων,φορων και καταναλωτισμου κλπ κλπ (το καθε ανεπτυγμενο κρατος) αν πεθανεις νωρις...μα και βεβαια για την υγεια μας νοιαζονται...:smokin:
Τελικα να το κοψω....να μην το κοψω.....να το κοψω...... να μην το κοψω.....τελειωσαν κ οι
μαργαριτες (λουλουδια)
ρε πουστη μου!!!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
mikros boudas
04/05/2009, 21:13
παντως οι ιρλανδοι που ειναι ακομα πιο βαρβατοι απο εμας το δεχθηκανε...
Λεωνίδας
04/05/2009, 22:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Θεωρώ ότι τα πράγματα είναι απλά:
να εξασκείς τα δικαιώματα σου αρκεί να μην περιορίζουν τα δικά μου.
Τα λόγια είναι φτώχια σε ένα θέμα τόσο προφανές και το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν. :wave2: +1
τι συζητάμε εδώ ρε παιδιά... ήμαρτον
μας έχετε κάνει μερικούς να μη βγαίνουμε απ' το σπίτι :yuck:
όπως εφαρμόστηκε σε θέατρα, κινηματογράφους (ρωτήστε 60άρηδες τι ντουμάνι είχαν τα σινεμά το '60-'70), όπως σχεδόν ήδη εφαρμόζεται σε πολλά εστιατόρια, έτσι θα μάθετε να πίνετε και τον καφέ σας και το ποτό σας χωρίς να μας ενοχλείτε
αλλιώς θα κάθεστε εσείς σπίτι, αρκετά μείναμε εμείς :wave2:
makis206
04/05/2009, 22:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
Eμείς όμως είμαστε περισσότεροι κι η πλειοψηφία...!:D
+1
τι συζητάμε εδώ ρε παιδιά... ήμαρτον
μας έχετε κάνει μερικούς να μη βγαίνουμε απ' το σπίτι :yuck:
όπως εφαρμόστηκε σε θέατρα, κινηματογράφους (ρωτήστε 60άρηδες τι ντουμάνι είχαν τα σινεμά το '60-'70), όπως σχεδόν ήδη εφαρμόζεται σε πολλά εστιατόρια, έτσι θα μάθετε να πίνετε και τον καφέ σας και το ποτό σας χωρίς να μας ενοχλείτε
το ξαναείπαμε..... διαχωρισμός σε καπνιστών και μη καπνιστών μαγαζια.... και να δω μετά ποιος θα έρθει μαζί σου...
:lol: :lol: :lol:
:smokin:
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Eμείς όμως είμαστε περισσότεροι κι η πλειοψηφία...!:D Αυτό και αν ειναι λάθος...:winka:
:p
Απο ποτε έχεις να βγείς?
makis206
05/05/2009, 10:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
Αυτό και αν ειναι λάθος...:winka:
Μ'αρέσει να τον πειράζω τον σπιτόγατο :lol:
Ρε σεις πως αναβίωσε το θρεντάκι αυτό μετά από 5 μήνες? Απίστευτο!
Να τα ξαναπούμε?
ΟΚ. Το κάπνισμα και θα απαγορευτεί και θα το σεβαστούν οι Ελληνάρες θεριακλήδες και σε καμμιά 20ριά χρόνια θα μας φαίνεται αξιοπερίεργο που κάποτε οι άνθρωποι καπνίζανε σε κλειστούς χώρους, όπως σήμερα μας φαίνεται αδιανόητο να ανάψει κάποιος τσιγάρο μέσα σε αεροπλάνο, λεωφορείο κτλ.
Όσο για τα κολπάκια και την εφευρετικότητα των μαγαζατόρων για να μην χάσουν την καπνίζουσα πελατεία τους, θα προσπαθήσουν (το έχω γράψει και παλαιότερα) να λειτουργήσουν υπό μορφή κλειστού club, αλλά και αυτό σιγά-σιγά θα εκλείψει.
Πάντως, σε κάθε περίπτωση, ελπίζω νασυμφωνούμε όλοι ότι το κάπνισμα δεν είναι παρά μία μαλακία και μισή που όλοι θα ευχόμασταν να μην είχαμε ξεκινήσει ποτέ!
Αμήν!
Πάντως, σε κάθε περίπτωση, ελπίζω νασυμφωνούμε όλοι ότι το κάπνισμα δεν είναι παρά μία μαλακία και μισή που όλοι θα ευχόμασταν να μην είχαμε ξεκινήσει ποτέ!
Αμήν!
Συμφωνω απολυτα.
Εγω στεκομαι ομως στο ποιος μου το απαγορευει και για ποιους λογους.
Και ναι τα πραγματα πλεον ειναι πολυ "περιεργα" λιαν επιεικως.
Οταν το τσιγαρο εχει γινει το μαυρο προβατο της κοινωνιας,ενω χιλια αλλα δυο σκατα οχι απλα φανταζουν φυσιολογικα και κοινωνικως αποδεκτα αλλα επικροτουνται,ε οχι ρε πουστη μου, μην με θεωρειτε και μαλακα απο πανω.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ !!!!!!!
ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΥΓΙΕΙΣ !!!!!!!!!!
:smokin: :smokin: :smokin: :smokin: :smokin:
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ !!!!!!!
ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΥΓΙΕΙΣ !!!!!!!!!!
:smokin: :smokin: :smokin: :smokin: :smokin:
"Μια στάση για τσιγάρο ρε παιδιά"
:smokin: :smokin: :smokin:
:D
Αρχικά δημιουργήθηκε από spyro
"Μια στάση για τσιγάρο ρε παιδιά"
:smokin: :smokin: :smokin:
:D
απο δευτερα ομως.
ερχεται 36ωρο :smokin:
thou-vou
06/05/2009, 14:40
Α. Την ποτοαπαγόρευση τη θυμάσται? Ναι ναι είχε γίνει για να προστατεύσει τους "καλούς πολίτες", χοχο
Β. Πρώτοι ενάντια στο τσιγάρο με τις γνωστές ποινές ήταν οι ναζί... ζωη σε λόγου σας.
Γ. Η απαγόρευση του καπνίσματος σε ελεύθερους χώρους έχει κάποιο νόημα?
Δ. Να πα να γαμηθούν οι καπνοβιομηχανίες. Το ζήτημα είναι οι απαγορεύσεις και οι λογικές πίσω τους.
Ε. Καλά θα μου κόψουν το τσιγάρο αυτοί που καίνε τα δάση ή μήπως αυτοί που βλέπουν όλη μέρα τηλεόραση?
ΣΤ. Να γίνουν μαγαζιά μη καπνιστών να πηγαίνουμε απόξω να καπνίζουμε με τις μπύρες στα χέρια.
Ζ. Ναι θα σεβαστό την ενόχληση όχι το μύθο του υγειινισμού. Αρκεί η ενόχληση να μην είναι επειδή έχουμε νευράκια και δεν έχουμε ποιανού νεύρα να σπάσουμε.
Θ. Ναι, μου κάνει κακό. Αλλά καπνίζω για να μη σκοτώσω το αφεντικό που δε μου δίνει αύξηση. Ο οποίος μου κάνει περισσότερο κακό.
Η. Αν θέλετε κόβω το κάπνισμα αν γίνουν δημόσια σπα και καταργηθεί η αστυνομία που σκοτώνει περισσότερους από το κοινό ποινικό έγκλημα.
Ι. Ναι θέλω πριν πεθάνω να φτύνω πίσσα μπας και κλείσει καμιά τρύπα στους δημόσιους δρόμους.
Κ. Να βρούν το εμβόλιο του για τους αντιπαθητικούς αντικαπνιστές ή να τους ενσωματώσουν κανα φίλτρο.
Λ. Μην αρχίσουμε τα ακραία παραδείγματα για την υγεία. Με την ίδια λογική ισχυρίζονται διάφοροι ότι οι μηχανές σκοτώνουν και οι οδηγοί τους είναι επικίνδυνοι...
Και τέλος τα σοβαρα τα ξαναλέμε, ΤΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΟΠΗ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ... ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ, Ο ΚΑΠΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ. ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΚΑΔΟΡΟΥΣ..
φιλιά και keep on smoking...
βρίστε ελεύθερα, γι αυτό είμαστε εδω... :D
blackbusa
06/05/2009, 14:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από thou-vou
ΣΤ. Να γίνουν μαγαζιά μη καπνιστών να πηγαίνουμε απόξω να καπνίζουμε με τις μπύρες στα χέρια.
και με τι θα κραταμε τα τσιγαρα ρε???
Μην αγχώνεστε ρε...
Θα στρώσουν όλοι σιγά-σιγά. Όπως και σε άλλα ευρωπαικά κράτη.
Μήπως εκεί δεν θα υπήρχαν αντιρρησίες...?
vangelis 64
06/05/2009, 15:01
Α. Την ποτοαπαγόρευση τη θυμάσται? Ναι ναι είχε γίνει για να προστατεύσει τους "καλούς πολίτες", χοχο
Β. Πρώτοι ενάντια στο τσιγάρο με τις γνωστές ποινές ήταν οι ναζί... ζωη σε λόγου σας.
Γ. Η απαγόρευση του καπνίσματος σε ελεύθερους χώρους έχει κάποιο νόημα?
Δ. Να πα να γαμηθούν οι καπνοβιομηχανίες. Το ζήτημα είναι οι απαγορεύσεις και οι λογικές πίσω τους.
Ε. Καλά θα μου κόψουν το τσιγάρο αυτοί που καίνε τα δάση ή μήπως αυτοί που βλέπουν όλη μέρα τηλεόραση?
Ζ. Ναι θα σεβαστό την ενόχληση όχι το μύθο του υγειινισμού. Αρκεί η ενόχληση να μην είναι επειδή έχουμε νευράκια και δεν έχουμε ποιανού νεύρα να σπάσουμε.
Θ. Ναι, μου κάνει κακό. Αλλά καπνίζω για να μη σκοτώσω το αφεντικό που δε μου δίνει αύξηση. Ο οποίος μου κάνει περισσότερο κακό.
Η. Αν θέλετε κόβω το κάπνισμα αν γίνουν δημόσια σπα και καταργηθεί η αστυνομία που σκοτώνει περισσότερους από το κοινό ποινικό έγκλημα.
Ι. Ναι θέλω πριν πεθάνω να φτύνω πίσσα μπας και κλείσει καμιά τρύπα στους δημόσιους δρόμους.
Κ. Να βρούν το εμβόλιο του για τους αντιπαθητικούς αντικαπνιστές ή να τους ενσωματώσουν κανα φίλτρο.
Λ. Μην αρχίσουμε τα ακραία παραδείγματα για την υγεία. Με την ίδια λογική ισχυρίζονται διάφοροι ότι οι μηχανές σκοτώνουν και οι οδηγοί τους είναι επικίνδυνοι...
Και τέλος τα σοβαρα τα ξαναλέμε, ΤΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΟΠΗ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ... ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ, Ο ΚΑΠΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ. ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΚΑΔΟΡΟΥΣ..
φιλιά και keep on smoking...
βρίστε ελεύθερα, γι αυτό είμαστε εδω... :D :a23: :a23: :a23: :a23: :a23: Πέρα από την πλάκα,εγώ βλέπω μια ακόμα πτυχή τού "διαίρει και βασίλευε".
Άνθρωποι πιο απομωνομένοι,πιο κλειστοί,πιο επιθετικοί και καχύποπτοι,κάτω από το κράτος τής προστασίας τής υγείας.
Στη Αγγλία,μού είπε φίλος που ζει εκεί,υπάρχουν γυάλινα "κλουβια"όπου πάς για να καπνίσεις.Θλιβερό!Φτάνουμε σιγά σιγά στο σημείο να κρίνουμε τον συνάνθρωπο,βλέποντάς τον απλά μ' ένα τσιγάρο στο χέρι.
Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι το κάπνισμα δεν είναι βλαβερό και για μένα που καπνίζω και για τούς γύρω μου,που το αναπνέουν.
Τι είναι όμως αυτό που θέλουν ακριβώς;Να είμαι καλά στην υγειά μου;Γι' αυτό μου το απαγορεύουν;Γι' αυτό το ακριβαίνουν συνέχεια;
Λεωνίδας
06/05/2009, 21:49
ρε παιδιά απλά μας ενοχλεί να καπνίζετε μέσα στη μούρη μας τόσο περίεργο σας φαίνεται;
εμένα μου βρωμάει πώς το λένε
δηλαδή είστε μαλάκες ή το κάνετε για το επίδομα μερικοί :lol:
Λεωνίδας
06/05/2009, 21:51
όπως σήμερα μας φαίνεται αδιανόητο να ανάψει κάποιος τσιγάρο μέσα σε αεροπλάνο, λεωφορείο κτλ. θέατρο, κινηματογράφο, αεροδρόμιο, νοσοκομείο, αμφιθέατρο κλπ κλπ κλπ
και ξαναλέω, ρωτήστε κανένα 60άρη πού ΔΕΝ κάπνιζαν παλιότερα
μπορεί να θυμηθεί την εκκλησία γιατί αλλού.... :smokin: :smokin: :smokin: :smokin:
mikros boudas
06/05/2009, 21:58
Οταν καταλαβετε πως το τσιγαρο μονο κακο κανει,τοτε ισως αναθεωρησετε πολλα πραγματα...ελπιζω να μην το μαθετε με την κακη πλευρα του ομως...γιατι ποναει πολυ....ειναι γεματο τοξικα μεσα...οπως τοξικο ειναι και το αλκοολ βεβαια...αλλα με το αλκοολ δεν εθιζεσαι τοσο ευκολα γιατι ειναι λιγο διαφορετικος ο εθισμος...οσοι ειναι γυρω στα 45,δεχομαι να μου πουν πως καπνιζουν επειδη τοτε που ηταν στα ντουζενια τους,το τσιγαρο κατι σημαινε...ελευθερια,χειραφετηση για τις γυναικες...ανεξαρτησια...αλλη γενια...τωρα ομως?τι συμβολιζει απ'ολα αυτα?που ο καθενας παιρνει ενα πακετο και καπνιζει απλα και μονο για μουρη?
παντου βλεπετε δαιμονες απ'οταν αρχισε η συζητηση για το μετρο...και ο ελληνας το ενα,και ο ελληνας το αλλο...ναι υπαρχουν 1000 στραβα ειδικα στην Ελλαδα,αλλα δεν ειναι υποκριτικος ενας τετοιος νομος...και δεν ειναι υποκριτικος γιατι δεν μπορουμε να ανταπεξελθουμε νοσοκομειακα ουτε οικονομικα στο "κακο" των τσιγαρων....οι φοροι καπνου πια δεν ειναι αρκετοι για να αποφερουν κερδοφορια απεναντι στα εξοδα νοσηλειας...επισης,αν καποιος δεν αρχισει να καπνιζει,δεν χρειαζεται να το κανει για να ξεαγχωθει η για να ηρεμησει...ο,τι και να πειτε,σκεφτητε τι θα θελατε τα παιδια σας να κανουν σχετικα με το τσιγαρο....μην ξεγελιεστε απο την φαινομενικη ελευθερια επιλογης που φαινεται να εχετε,το τσιγαρο ειναι ακομα ενα κομματι του κοσμου που πασαρουν,οχι εξοδος απο αυτον....
thou-vou
07/05/2009, 13:03
δηλαδή είστε μαλάκες ή το κάνετε για το επίδομα μερικοί :lol:
εγω και μαλάκας είμαι και για το επίδομα το κάνω... για να βγαίνουν τα λεφτά για τα τσιγάρα... :D
α και δεν μου παίζει η ελευθερία επιλογής... κουσούρι είναι... δικό μου κουσούρι... όπως το κόλλημα να πηγαίνεις σβέλτα σε επαρχιακούς δρόμους... κακό σου κάνει και ενοχλεί και τους άλλους... φιλάκια
devil's animal
07/05/2009, 13:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Τι είναι όμως αυτό που θέλουν ακριβώς;Να είμαι καλά στην υγειά μου;Γι' αυτό μου το απαγορεύουν;Γι' αυτό το ακριβαίνουν συνέχεια;
Βαγγελη δεν θα σου απαντησω τι θελουν "αυτοι" (κρατος,καπνοβιομηχανιες,γιατροι,πολιτικοι)απο εσενα,αλλα θα σου απνατησω τι θελω εγω (και νομιζω και και καθε αντικαπνιστης)
Θελω/ουμε να μην καπνιζετε μεσα στην μουρη μας ρε φιλε.
θελω να μην αναπνεω ενα ντουμανι καθε φορα που παω να φαω, καθε φορα που παω να διασκεδασω, καθε φορα που παω να πιω εναν καφε και να χαλαρωσω...
καταλαβαινω πως το λες για το κλουβι.
οντως φαινεται "καπως".:sick:
αλλα ρπμ αν καποιος σε ενοχλει πρεπει να του το πεις. και μην ισχυριστει κανεις οτι δνε ενοχλουμαστε γιατι ξερω και καπνιστες που αν μπουν σε χωρο με ντουμανι,ενοχλουνται.:rolleyes:
devil's animal
07/05/2009, 13:13
εγω και μαλάκας είμαι και για το επίδομα το κάνω... για να βγαίνουν τα λεφτά για τα τσιγάρα... :D
α και δεν μου παίζει η ελευθερία επιλογής... κουσούρι είναι... δικό μου κουσούρι... όπως το κόλλημα να πηγαίνεις σβέλτα σε επαρχιακούς δρόμους... κακό σου κάνει και ενοχλεί και τους άλλους... φιλάκια
Μπιλακο την επομενη φορα που θα σε περασω σε επαρχιακο απο δεξια και με οσα, μην βγαλεις κουβεντα. κουβεντα ομως.:evil:
φιλακια και χαδακια
Λεωνίδας
07/05/2009, 13:25
α και δεν μου παίζει η ελευθερία επιλογής... κουσούρι είναι... δικό μου κουσούρι... όπως το κόλλημα να πηγαίνεις σβέλτα σε επαρχιακούς δρόμους... κακό σου κάνει και ενοχλεί και τους άλλους... φιλάκια στο επόμενο ΔΣ θα έρθω με μινι πυροσβεστήρα :evil:
Λεωνίδας
07/05/2009, 13:26
στο επόμενο ΔΣ θα έρθω με μινι πυροσβεστήρα :evil: α στο επόμενο δεν μπορώ να έρθω έχω κανονίσει κάτι άλλο :blush:
vangelis 64
07/05/2009, 14:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
Βαγγελη δεν θα σου απαντησω τι θελουν "αυτοι" (κρατος,καπνοβιομηχανιες,γιατροι,πολιτικοι)απο εσενα,αλλα θα σου απνατησω τι θελω εγω (και νομιζω και και καθε αντικαπνιστης)
Θελω/ουμε να μην καπνιζετε μεσα στην μουρη μας ρε φιλε.
θελω να μην αναπνεω ενα ντουμανι καθε φορα που παω να φαω, καθε φορα που παω να διασκεδασω, καθε φορα που παω να πιω εναν καφε και να χαλαρωσω...
καταλαβαινω πως το λες για το κλουβι.
οντως φαινεται "καπως".:sick:
αλλα ρπμ αν καποιος σε ενοχλει πρεπει να του το πεις. και μην ισχυριστει κανεις οτι δνε ενοχλουμαστε γιατι ξερω και καπνιστες που αν μπουν σε χωρο με ντουμανι,ενοχλουνται.:rolleyes: Δεν διαφωνώ πουθενά Σταύρο!:beer: :beer:
αλλά ρε συ...
πώς πίνεις καφέ χωρίς τσιγάρο;:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Gandalf dr685sm
07/05/2009, 14:44
Με εφημερίδα για να διαβάζεις και τέτοια σενάρια.
http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/%CE%A0%CF%8E%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-o-mr-mig-%CF%80%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%E2%80%A6%CE%91%CE%95%CE%9A-2009050611321/
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Gandalf
Παιδια,δεν καταλαβατε τον απωτερο σκοπο της απαγορευσης.Τωρα με την υποτιθεμενη οικονομικη κριση,επειδη χρειαζονται περισσοτερα λεφτα,γιατι τα αλλα τα εκλεψαν,τι σκαρφιστηκαν,απαγορεψε τους το τσιγαρα σκεφτηκαν,οποτε θα το γυρισουμε στα πιο χοντρα αρα η κονομα τους θα ειναι μεγαλυτερη και στην τσεπη τους ολη,αφου δυσκολο φαινεται να βαλουν φορο στα σκληρα,τουλαχιστον προς το παρον.
Πάντως όταν ακούω για το "δικαίωμα" στο κάπνισμα και τα περί "ελευθερίας" του να καπνίζουμε με πιάνει μια θλίψη που κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ακόμη ότι δεν υπάρχει καμμία επιλογή στο να είσαι εθισμένος, όπως κα καμμία ελευθερία στο να εξαρτάσαι από κάτι πού μόνο να σε βλάψει μπορεί. Σκεφτείτε το!
mikros boudas
08/05/2009, 23:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΝΑΙΑΣ
Παιδια,δεν καταλαβατε τον απωτερο σκοπο της απαγορευσης.Τωρα με την υποτιθεμενη οικονομικη κριση,επειδη χρειαζονται περισσοτερα λεφτα,γιατι τα αλλα τα εκλεψαν,τι σκαρφιστηκαν,απαγορεψε τους το τσιγαρα σκεφτηκαν,οποτε θα το γυρισουμε στα πιο χοντρα αρα η κονομα τους θα ειναι μεγαλυτερη και στην τσεπη τους ολη,αφου δυσκολο φαινεται να βαλουν φορο στα σκληρα,τουλαχιστον προς το παρον. ελπιζω να κανεις πλακα:beer:
Πάντως όταν ακούω για το "δικαίωμα" στο κάπνισμα και τα περί "ελευθερίας" του να καπνίζουμε με πιάνει μια θλίψη που κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ακόμη ότι δεν υπάρχει καμμία επιλογή στο να είσαι εθισμένος, όπως κα καμμία ελευθερία στο να εξαρτάσαι από κάτι πού μόνο να σε βλάψει μπορεί. Σκεφτείτε το!
Αυτο μου την δινει ρπμ.
Δεν ανεχομαι ο καθε μαλακας που ειναι εθισμενος στην τηλεοραση, (και δεν το ξερει γιατι νομιζει οτι το ζαπινγκ ειναι αποψη) ,στην διαφημιση, (που το ξερει αλλα το θεωρει φυσιολογικο) ,στην γαμωκαριερα του, (πατωντας επι πτωματων) ,στην ψευτομαγκια του, (γιατι ετσι πρεπει ο αντρας ο σχστος) ,στο γαμωκομμα του (γιατι νομιζει οτι ειναι πολιτικα ενεργος και οχι γιδι) ,στον φραπε του (γιατι τα 4 ευρω καλα ακουγονται) ,στο λαιφσταιλ (γιατι το σωβρακο και το δεξι του παπουτσι κοστιζουν οσο το μισο μηνιατικο) και σε αλλα τοσα να με δειχνει στον δρομο.
Μουρχεται να κατεβασω καντηλια,αλλα θα βγει καποιος παλι να μου πει ποσο μαλακας ειμαι που καπνιζω.
Δεχομεθα και τετοιες απαντησεις αλλωστε μονο να γελασουμε μπορουμε πλεον .
Τουλαχιστον ο βηχας θα ειναι οριτζιναλ και οχι επειδη μας σφιγγουν τ'αρχιδια καποιοι αλλοι.
ρε παιδια εχετες ξεφυγει λιγο...
το θεμα με το καπνισμα,ειναι οτι ο καπνος γινεται πααααααααρα πολυ ενοχλητικος, ειδικα για τους μη καπνιστες, οταν μιλαμε για κλειστους χωρους..
Αλλα ακομα και οι ιδιοι οι καπνιστες ενοχλουντες πολλες φορες απο τον καπνο στον αερα, και το εχω ακουσει απο ολους σχεδον αυτο το πραγμα.
Εγω σαν μη καπνιστης, το θεωρω απαραδεκτο ρε γμτ, να πηγαινω καπου, και μετα να μυριζω ολοκληρος τσιγαριλα.
Οποτε, αμα θελετε καπνισμα σε κλειστους χωρους, ας φτιαξους σοβαρες μοναδες κλιματισμου, που δε θα επιτρεπουν το ντουμανι στον αερα...
Ομως, πρεπει να σκεφτεστε οτι δε φταιει ο αλλος σε τιποτα να ρουφαει τοσο καπνο, χωρις καν να καπνιζει...
Και το παραδειγμα με τις μηχανες που ρυπαινουν που ειπαν καποιοι για να αντικρουσουν τον περιορισμο, ειναι αστειο απλα :lol: :bawl:
αμα μπει κανενας μεσα με μαγαζι με κανα διχρονο και αρχισει τις ξερογκαζιες, παμε ολοι μαζι να τον δειρουμε:lol:
Αυτο μου την δινει ρπμ.
Δεν ανεχομαι ο καθε μαλακας που ειναι εθισμενος στην τηλεοραση, (και δεν το ξερει γιατι νομιζει οτι το ζαπινγκ ειναι αποψη) ,στην διαφημιση, (που το ξερει αλλα το θεωρει φυσιολογικο) ,στην γαμωκαριερα του, (πατωντας επι πτωματων) ,στην ψευτομαγκια του, (γιατι ετσι πρεπει ο αντρας ο σχστος) ,στο γαμωκομμα του (γιατι νομιζει οτι ειναι πολιτικα ενεργος και οχι γιδι) ,στον φραπε του (γιατι τα 4 ευρω καλα ακουγονται) ,στο λαιφσταιλ (γιατι το σωβρακο και το δεξι του παπουτσι κοστιζουν οσο το μισο μηνιατικο) και σε αλλα τοσα να με δειχνει στον δρομο.
Μουρχεται να κατεβασω καντηλια,αλλα θα βγει καποιος παλι να μου πει ποσο μαλακας ειμαι που καπνιζω.
Τουλαχιστον ο βηχας θα ειναι οριτζιναλ και οχι επειδη μας σφιγγουν τ'αρχιδια καποιοι αλλοι.
Ερώτηση: Κατά λάθος παράθεσες σε αυτό που έγραψα? Αν όχι, δεν βλέπω που κολλάει η παράθεση.:confused:
Αυστραλία: Τέλος το κάπνισμα ακόμα και στην παραλία :eek: :eek: :eek: :eek:
9 Μαΐου 2009, 11:20
Κόκκινη κάρτα στο κάπνισμα βγάζουν οι Αυστραλοί ακόμη και στους ανοιχτούς δημόσιους χώρους. Σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε και αναμένεται σύντομα να επικυρωθεί επισήμως, το κάπνισμα θα απαγορευτεί στις οργανωμένες παραλίες, τους εξωτερικούς χώρους των κλαμπ και των εστιατορίων. Αλλά και σε ιδιωτικούς χώρους, όπως είναι το αυτοκίνητο, όταν σ' αυτό επιβαίνουν παιδιά.
Το νέο νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στο κοινοβούλιο της Δυτικής Αυστραλίας και ήδη υπερψηφίστηκε, θα γίνει επίσημος νόμος της πολιτείας, αν υπερψηφιστεί και από την πολιτειακή Γερουσία.
Με τα επιμέρους άρθρα του, ο νόμος θα απαγορεύει τη διαφήμιση προϊόντων καπνού, ενώ μόνον τα καταστήματα πώλησης σχετικών προϊόντων θα επιτρέπεται να δείχνουν το εμπόρευμά τους.
Για όσους παρανομήσουν, ο σχετικός νόμος προβλέπει πρόστιμο 200 δολαρίων, αλλά σε περίπτωση που το αδίκημα επαναληφθεί το πρόστιμο θα ξεπερνά τα 1000 δολάρια.
Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, το ποσοστό των Αυστραλών που κάπνιζαν το 1980, έφτανε το 34%. Το 2007 έπεσε σε 14%.
konsttanttinos
09/05/2009, 10:51
Αυτο μου την δινει ρπμ.
Ωραιες οι αποψεις σου, αν και τετριμμενες και γραφικες πλεον.Να τις υπολογισουμε σαν δικαιολογιες ενος καπνιστη ή σαν αντιλογο στο θεμα ''Περί καπνίσματος μια άποψη.''?
Ο ''οριτζιναλ βηχας'' σου περιεχει και πρασινη βλεννη?Κρατησε την σε μια χαρτοπετσετα και δειξτη στα παιδια σου και στην γυναικα σου σαν δωρο της marlboro.
Για πες μας τωρα, τι απο αυτα που αναφερεις βλαπτει την υγεια αποδεδειγμενα?
(..εκτος απο τον εμφυτο κομπλεξισμο..)
''Δεχομεθα και τετοιες απαντησεις αλλωστε μονο να γελασουμε μπορουμε πλεον .''
Λεωνίδας
09/05/2009, 14:35
δεν τρως κουλούκι πλέμονα, γαυγίσεις, δεν γαυγίσεις
και όποιος κατάλαβε κατάλαβε :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
ΔΕΝ υπάρχει άνθρωπος που να μην συμφωνεί ότι το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγειά.
ΔΕΝ υπάρχει άνθρωπος που να μην συμφωνεί ότι είναι σωστό να απαγορευθεί το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους.
ΔΕΝ υπάρχει καπνιστής που να μην θελήσει κάποια στιγμή να κόψει το τσιγάρο….
Αλλά ..
.. τους υστερικούς politically correct αντικαπνιστές , ευχαρίστως θα τους έχωνα μέσα σε ένα τεκέ με 50 χαρμάνηδες ισοβίτες και 50 αναμμένους λουλάδες ….
Μου την σπάνε αυτοί που υποτροπιάζουνε όταν ακούνε την λέξη «καπνιστής» ….
Μου την σπάνε τα ρατσιστικά καραγκιοζακια που νομίζουν ότι οι καθαροί πνεύμονες σημαίνουν και καθαρό μυαλό…
Και πιο πολύ μου την σπάνε οι πρώην καπνιστές που …«ανένηψαν» και έχουν γίνει οι χειρότεροι αντικαπνιστές…
Μέχρις εδώ διάβασα, μέχρις ού βρήκα τοποθέτηση μέλους να με αντιπροσωπεύει.
Ά! Και... πού' στε!
Καπνίζω εδώ και σαράντα χρόνια. Έχω αποφασίσει να το κόψω την ημέρα της κηδείας μου.
Καλόν είναι να με αποφεύγετε οι άκαπνοι.
Άλλο άκαπνοι ή μή καπνίζοντες, άλλο αντικαπνιστές.
Οι τελευταίοι... στην πυρά!
Άντε γιατί... πολλοί "αντί" μαζευτήκαν ξάφνου στο χώρο που ζούσα μέχρι τώρα λεύτερος, και θέλουν να με σκλαβώσουν.
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
αμα μπει κανενας μεσα με μαγαζι με κανα διχρονο και αρχισει τις ξερογκαζιες, παμε ολοι μαζι να τον δειρουμε:lol:
Ναι, ακόμη κι άμα είναι το μαγαζί του!
:(
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
Αυστραλία: Τέλος το κάπνισμα ακόμα και στην παραλία :eek: :eek: :eek: :eek:
9 Μαΐου 2009, 11:20
Κόκκινη κάρτα στο κάπνισμα βγάζουν οι Αυστραλοί ακόμη και στους ανοιχτούς δημόσιους χώρους. Σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε και αναμένεται σύντομα να επικυρωθεί επισήμως, το κάπνισμα θα απαγορευτεί στις οργανωμένες παραλίες, τους εξωτερικούς χώρους των κλαμπ και των εστιατορίων. Αλλά και σε ιδιωτικούς χώρους, όπως είναι το αυτοκίνητο, όταν σ' αυτό επιβαίνουν παιδιά.
Το νέο νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στο κοινοβούλιο της Δυτικής Αυστραλίας και ήδη υπερψηφίστηκε, θα γίνει επίσημος νόμος της πολιτείας, αν υπερψηφιστεί και από την πολιτειακή Γερουσία.
Με τα επιμέρους άρθρα του, ο νόμος θα απαγορεύει τη διαφήμιση προϊόντων καπνού, ενώ μόνον τα καταστήματα πώλησης σχετικών προϊόντων θα επιτρέπεται να δείχνουν το εμπόρευμά τους.
Για όσους παρανομήσουν, ο σχετικός νόμος προβλέπει πρόστιμο 200 δολαρίων, αλλά σε περίπτωση που το αδίκημα επαναληφθεί το πρόστιμο θα ξεπερνά τα 1000 δολάρια.
Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, το ποσοστό των Αυστραλών που κάπνιζαν το 1980, έφτανε το 34%. Το 2007 έπεσε σε 14%.
δηλαδη στις παραλιες της Αυστραλιας δε θα εχει θαμμενες γοπες εκει που ξαπλαρεις???
κριμα γμτ :sad:
ωρα ειναι να αρχισουμε να συγκρινομαστε με αυστραλια και ευρωπαικες χωρες τωρα........:lol: :lol: :lol:
blackrose
30/06/2009, 17:04
Ποιος καταπατά τα δικαιώματά μου;
Δημοσίευση: 30-06-2009 14:56 από Ομάδα TVXS
TVXS.gr Project Ποιος καταπατά τα δικαιώματά μου; http://www.tvxs.gr/v15360
Η αντίστροφη μέτρηση φτάνει στο τέλος της, για καπνιστές και μη... Από αύριο, το τσιγάρο ποινικοποιείται, με τους μη καπνιστές να έχουν το δικαίωμα ακόμα και της προσφυγής στο δικαστήριο. Το tvxs.gr καλεί σε ανοιχτό διάλογο τους χρήστες τους, μανιακούς καπνιστές και φανατικούς αντικαπνιστές: Ο νέος νόμος, τελικά, προστατεύει τα δικαιώματα των αντικαπνιστών ή περιορίζει αυτά των καπνιστών;
Από αύριο, απαγορεύεται το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους, ενώ όσοι παθητικοί καπνιστές θεωρούν ότι τα δικαιώματά τους εξακολουθούν να παραβιάζονται, μπορούν να προχωρούν σε ένδικα μέσα προκειμένου να προστατευθούν. Για παράδειγμα, ένας πελάτης νυχτερινού κέντρου μπορεί να διεκδικήσει αποζημίωση για βλάβη στην υγεία του από τον ιδιοκτήτη, εφόσον δεν έχει προβεί στα απαραίτητα μέτρα διαχωρισμού και εξαερισμού του χώρου.
Το υπουργείο Υγείας, βέβαια, φαίνεται ότι υπαναχωρεί την τελευταία στιγμή, με τη διατήρηση των καπνιστηρίων και κυρίως των μισών διαχωριστικών στα νυχτερινά κέντρα. Παρόλα αυτά, θεωρείται βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα έρθει στους διαδρόμους των δικαστηρίων και... ο ίδιος ο νόμος, ενώ δεν αποκλείεται δικαστικούς αγώνες να ξεκινήσουν και οι φανατικοί καπνιστές.
Από τον νόμο εξαιρούνται προσωρινά τα καζίνα -εκτός από τους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός των καζίνων, όπως είναι τα εστιατόρια, οι καφετέριες κ.ά. Ανοιχτά παραμένουν και τα καπνιστήρια ή δημιουργούνται χώροι καπνιζόντων στις ιδιωτικές επιχειρήσεις και στις δημόσιες υπηρεσίες που απασχολούν περισσότερα από 50 άτομα.
Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που δεν έχουν άδεια δημιουργίας χώρων καπνιζόντων, μέχρι να την αποκτήσουν, υπάγονται στην πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος.
Oι ιδιοκτήτες καταστημάτων κάτω των 70 τ.μ., οι οποίοι έχουν επιλέξει να λειτουργήσουν αποκλειστικά για καπνιστές, θα πρέπει να έχουν τροποποιήσει την άδεια λειτουργίας τους και να έχουν αναρτημένη στην πρόσοψη και στον εσωτερικό χώρο, επιγραφή που θα αναφέρει ότι το κατάστημα είναι χώρος για καπνίζοντες.
Το πρόστιμο για τους καπνιστές-παραβάτες κυμαίνεται από 50 ως 500 ευρώ, για τους υπευθύνους των καταστημάτων από 1.000 ως και 2.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής, ενώ υπάρχει δυνατότητα προσωρινής ανάκλησης της πώλησης προϊόντων καπνού από τα ειδικά καταστήματα και της άδειας λειτουργίας του καταστήματος.
Από αύριο όσοι ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν τις διατάξεις του αντικαπνιστικού νόμου, αλλά και να καταγγείλουν τυχόν παραβιάσεις, μπορούν να καλούν στον αριθμό 1142, αφού έχουν εξαντλήσει όλα τα περιθώρια συνεννόησης με τους υπευθύνους των καταστημάτων.
Ασυνεννοησία για την εφαρμογή των αντικαπνιστικών μέτρων
Δήμαρχοι και καταστηματάρχες εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους απέναντι στο υπουργείο Υγείας, το οποίο δεν έχει εκδώσει ακόμα σχετική απόφαση με τους όρους και τις προδιαγραφές για τη διαμόρφωση των χώρων και το διαχωρισμό τους σε καπνιστών και μη.
Την τελευταία στιγμή, μάλιστα, άρχισαν να χορηγούνται και τα ειδικά σήματα που πρέπει να προμηθευτούν όσα καταστήματα είναι μικρότερα των 70 τ.μ. και επιλέξουν να χαρακτηρίζονται ως καπνιζόντων.
Πηγή: Τα Νέα, Το Βήμα
Υ.Γ τηλ.1142 καρφωσε και εσυ μπορεις! που παμε ρε γαμωτο!!!:smokin: :smokin: :smokin: :smokin: :smokin: :smokin: :smokin:
Είμαι περίεργος να δώ πόσες επιχειρήσεις αναψυχής, σίτισης, διασκέδασης κλπ θα παραμείνουν λειτουργούσες σε κανα δίμηνο απο αύριο.
Είμαι περίεργος να δώ πού θα συχνάζουν μετά οι "αντικαπνιστές" (προσοχή, όχι οι απλώς μή καπνίζοντες αλλ' οι μαχόμενοι με πρόθεση τους καπνίζοντες), όταν αρκετά μαγαζιά θα κλείσουν λόγω μή έγκαιρης εξασφάλισης άδειας καπνιζόντων και μεταρτοπής του χώρου (υπέρογκο έξοδο για τα ήδη πενιχρά οικονομικά αρκετών μικρομάγαζων) .
Πάντως... εμένα καλό μου κάνει: Θα κάνω οικονομία σ' αυτά που θα ξόδευα για νυχτοδιασκέδαση, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Και δέν θά' χω να παλεύω και τον κάθε... (σκέφτηκα οξύ χαρακτηρισμό αλλά... σκεφτείτε ό,τι σας αρέσει) "αντικαπνιστή".
Gandalf dr685sm
01/07/2009, 12:42
δική μου άποψη είναι πως οτι και να περάσουν , αν δεν υπάρξει σεβασμός απο τον ένα προς τον άλλον πάλι τα ίδια θα έχουμε. Είναι θέμα καθαρά σεβασμού, τόσο απο τους καπνιστές προς τους μη-καπνιστές (κυρίως!! ) αλλά τόσο και των μη-καπνιστών στο δικαίωμα των άλλων να καπνίζουν σε κάποιο χώρο που θα υπάρχει για αυτή τους την επιθυμία.
Πάντως μην νομίζετε οτι θα κλείσουν τα μαγαζιά επειδή θα απαγορευθεί το κάπνισμα... αν ήταν έτσι στο εξωτερικό δεν θα υπήρχε τίποτα. Ίσα ίσα που μπορεί να αυξηθεί και ο κόσμος γιατί δεν είναι και λίγοι εκείνοι που δεν έβγαινα μόνο και μόνο με την επιστροφή τους να μην μυρίζουν σαν "τσίροι καπνιστοί" αλλά και να μην βήχουν σαν μπετονιέρες την άλλη μέρα.
Το αν θα διαρκέσει έχει να κάνει καθαρά με το πόσο θα διαρκέσει .. κυρίως ... η χρηματική τιμωρία που πονάει όλους. Γιατί τα 50-5000 ευρώ δεν είναι μικρό πρόστιμο. Για να μην πάμε στο πάτημα για πολλούς να κάνουν αγωγές προς άπαντες.. ακόμα και πολίτες (αν ο χώρος είναι δημόσιος και οχι κάποιο κέντρο ψυχαγωγίας).
Δύσκολα τα πράγματα πάντως για τους καπνιστές που αν υπάρχουν και κάποιοι που αμφιταλαντεύονται να το κόψουν ή οχι, άχετο αν είναι το μέτρο "έτσι πρέπει".. είναι μια καλή ευκαιρία για αυτούς... την υγεία τους... και την τσέπη τους (μιας και πλέον θα δίνουν 3-3,5€ το πακέτο).
Gandalf
vangelis 64
01/07/2009, 13:12
Τό'χω πει και θα το ξαναπώ.Οι λόγοι ύπαρξης αυτού τού μέτρου,όπως και τών περισσοτέρων,είναι δύο.Ο ένας εισπρακτικός και ο άλλος για να τονώσει τη δυστυχία και τα προβλήματά μας.
Εκ πρώτης όψεως-και βλέποντας τα θετικά του-θα πηγαίνει ο κοσμάκης στα "πράσινα" μαγαζιά,θα τρώει,θα πίνει,θα ψωνίζει,θα εξυπηρετείται σαν άνθρωπος....αλλά!
Στα "άλλα" μαγαζια θα βλέπεις τη γυάλα με τα συχαμερά ερπετά που καπνίζουν,θα βλέπεις να καταρρακώνεται κάθε αξιοπρέπεια,
οι ήδη απομονωμένοι άνθρωποι θα χωριστούν και θ' απομακρυνθούν περισσσότερο κι όλα αυτά στο όνομα τής δημόσιας υγείας και στο σεβασμό τού πλησίον.
Θ ' αρχίσει να καρφώνει ο ένας τον άλλον και θα γίνει τής κακομοίρας.Διαίρει και βασίλευε.
Θέλεις,ρε μπουρδέλο κράτος,υγιείς υπηκόους;Βάλε λουκέτο στίς βιομηχανίες καπνού και στίς εισαγωγές τσιγάρων.
Αλλά κορόϊδο είσαι;Να χάνεις χρήμα και ψήφους;Δε σφάξανε!Βάζε πρόστιμα λοιπόν.Ξέρεις να κάνεις και τίποτ' άλλο άλλωστε;Να κονομάς ξέρεις.Στο διάλο!!
blackbusa
01/07/2009, 13:34
Τό'χω πει και θα το ξαναπώ.Οι λόγοι ύπαρξης αυτού τού μέτρου,όπως και τών περισσοτέρων,είναι δύο.Ο ένας εισπρακτικός και ο άλλος για να τονώσει τη δυστυχία και τα προβλήματά μας.
Εκ πρώτης όψεως-και βλέποντας τα θετικά του-θα πηγαίνει ο κοσμάκης στα "πράσινα" μαγαζιά,θα τρώει,θα πίνει,θα ψωνίζει,θα εξυπηρετείται σαν άνθρωπος....αλλά!
Στα "άλλα" μαγαζια θα βλέπεις τη γυάλα με τα συχαμερά ερπετά που καπνίζουν,θα βλέπεις να καταρρακώνεται κάθε αξιοπρέπεια,
οι ήδη απομονωμένοι άνθρωποι θα χωριστούν και θ' απομακρυνθούν περισσσότερο κι όλα αυτά στο όνομα τής δημόσιας υγείας και στο σεβασμό τού πλησίον.
Θ ' αρχίσει να καρφώνει ο ένας τον άλλον και θα γίνει τής κακομοίρας.Διαίρει και βασίλευε.
Θέλεις,ρε μπουρδέλο κράτος,υγιείς υπηκόους;Βάλε λουκέτο στίς βιομηχανίες καπνού και στίς εισαγωγές τσιγάρων.
Αλλά κορόϊδο είσαι;Να χάνεις χρήμα και ψήφους;Δε σφάξανε!Βάζε πρόστιμα λοιπόν.Ξέρεις να κάνεις και τίποτ' άλλο άλλωστε;Να κονομάς ξέρεις.Στο διάλο!!
στον δικο σου χωρο επιτρεπετε το καπνισμα η θα μας καρφωσεις???και ρε γαμωτο εισαι και φιλος του Ντεμη....ξερεις απο Αρτεμη....:lol: :lol: :lol:
Gandalf dr685sm
01/07/2009, 13:38
vangelis 64...
μισό λεπτό φίλε μου... το κάπνισμα είναι επιλογή. Δεν είναι κληρονομική ασθένεια. Οπότε κανείς δεν υποχρεούται να μπεί στην γυάλα εκτός και αν το θέλει.
Όπως και κανείς μη-καπνιστής δεν θα πρέπει να είναι υποχρεωμένος να ρουφάει τον καπνό του καπνιστή.
Μην συγχέουμε τα πράγματα. Η επιλογή του καθενός έχει και κάποιες ευθύνες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το κάπνισμα οδηγεί σε ειδικούς χώρους που θα μπορούν να απολαύσουν χωρίς να ενοχλούν άλλους. Δεν νομίζω οτι κρίνεται η αξιοπρέπεια κανενός εκεί. Το μόνο που μπαίνει σε σωστή σειρά για μένα σε μια τέτοια επιλογή είναι ο σεβασμός στο δικαίωμα του μη-καπνίζειν ή καπνίζειν.
Δεν κρίνω αν το κάπνισμα είναι λάθος ή οχι. Αυτό είναι υποκειμενικό για τα γούστα, αντικειμενικό για την υγεία κάποιου. Κρίνω όμως οτι είναι σωστό κάποια στιγμή η επιλογή κάποιων στο να καπνίζουν να μην είναι πάνω απο την επιλογή άλλων στο να μην καπνίζουν.
Δεν έχει να κάνει καθόλου με αξιοπρέπεια. Έχει να κάνει με το τι απορρέει απο την επιλογή που κάνεις.
Όσον αφορά τις καπνοβιομηχανίες... άντε και τις έκλεισε.. και 5000 άτομα ας πούμε είναι στον δρόμο... τότε τι θα γίνει; Μην ξεχνάς άλλωστε οτι αν δεν καπνίσει κανένας πλέον απο επιλογή και αυτές θα σταματήσουν να υπάρχουν... έτσι δεν είναι;
Gandalf
Όπα ρε παιδιά, μην αρχίσουμε τις ακρότητες, συνήθεια είναι, τίποτα παραπάνω.
Αντί να καπνίσεις 30 τσιγάρα την ημέρα θα καπνίσεις 15-20.... Δεν θα κάνεις μισό πακέτο στο καφέ, θα κάνεις 2 τσιγάρα και αυτά στο όρθιο. ΟΚ μαλακία, θα έχεις επιλογή να καπνίσεις σε χώρους καπνιστών.
notakos600
01/07/2009, 14:03
Ξέρετε πολλούς εστιάτορες, καφετζήδες, μπουζουκάδες να απαγορεύσουν το κάπνισμα στους χώρους των καταστημάτων τους?
Μέσα στο καλοκαίρι το κόβω χλωμό κι ας είμαι από τους φανατικούς καπνιστές που εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν καπνίζω σε κλειστούς χώρους γιατί το θεωρώ φασιστικό για τους μη καπνίζοντες.
vangelis 64
01/07/2009, 14:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
στον δικο σου χωρο επιτρεπετε το καπνισμα η θα μας καρφωσεις???και ρε γαμωτο εισαι και φιλος του Ντεμη....ξερεις απο Αρτεμη....:lol: :lol: :lol:
:smokin: Καφεδάκι θα πιούμε ρε Ντούσκο;Με τσιγάρο εννοείται.:smokin: :D
vangelis 64
01/07/2009, 14:18
vangelis 64...
μισό λεπτό φίλε μου... το κάπνισμα είναι επιλογή. Δεν είναι κληρονομική ασθένεια. Οπότε κανείς δεν υποχρεούται να μπεί στην γυάλα εκτός και αν το θέλει.
Το κάπνισμα είναι μια βλαβερή συνήθεια και όχι επιλογή!Οπότε αν θέλεις να καπνίσεις(που θα θέλεις)θα μπεις στο κλουβί.Τη φαντάζεσαι την εικόνα;
Όπως και κανείς μη-καπνιστής δεν θα πρέπει να είναι υποχρεωμένος να ρουφάει τον καπνό του καπνιστή.
Συμφωνώ απολύτως.
Μην συγχέουμε τα πράγματα. Η επιλογή του καθενός έχει και κάποιες ευθύνες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το κάπνισμα οδηγεί σε ειδικούς χώρους που θα μπορούν να απολαύσουν χωρίς να ενοχλούν άλλους. Δεν νομίζω οτι κρίνεται η αξιοπρέπεια κανενός εκεί. Το μόνο που μπαίνει σε σωστή σειρά για μένα σε μια τέτοια επιλογή είναι ο σεβασμός στο δικαίωμα του μη-καπνίζειν ή καπνίζειν.
Κι εδώ συμφωνώ,εκτός από το θέμα τής αξιοπρέπειας.Οι μαντρωμένοι καπνιστές μέσα στη γυάλα που τούς κοιτάζουν με αδιαφορία,με περιφρόνηση,με κατανόηση και ό,τι άλλο θες,οι καθαροί.Θλιβερό....
Όσον αφορά τις καπνοβιομηχανίες... άντε και τις έκλεισε.. και 5000 άτομα ας πούμε είναι στον δρόμο... τότε τι θα γίνει; Μην ξεχνάς άλλωστε οτι αν δεν καπνίσει κανένας πλέον απο επιλογή και αυτές θα σταματήσουν να υπάρχουν... έτσι δεν είναι;
Gandalf Περίπου έτσι.Και λέω περίπου γιατί οι μάγκες ξέρουν ότι το τσιγάρο κόβεται από δύσκολα έως ποτέ,γι' αυτό και κάθε χρόνο ακριβαίνει,όπως και το αλκοόλ.
Μάς θέλουν υγιείς βλέπεις και τά'χουνε πάει στα ύψη για να μην αγοράζουμε.
TOLISTOLAROS
01/07/2009, 15:41
Το κάπνισμα είναι μια βλαβερή συνήθεια και όχι επιλογή!
:confused: Δηλαδή οι συνήθειες αποκτιούνται κατά λάθος και όχι κατ'επιλογή;
Αν εξαιρέσουμε τις βασικές ανάγκες όλα τα υπόλοιπα είναι επιλογές.
Επιλέγεις να ξεκινήσεις το κάπνισμα.
vangelis 64
01/07/2009, 15:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από TOLISTOLAROS
:confused:
Επιλέγεις να ξεκινήσεις το κάπνισμα. Φυσικά και ΔΕΝ επιλέγεις το κάπνισμα.Επιλέγεις κάτι όταν το μετράς,όταν γνωρίζεις γι' αυτό.
Εκτός αν πιστεύεις ότι όλοι,όλοι αυτοί που καπνίζουν,το ξεκίνησαν συνειδητά,γνωρίζοντας τα πάντα γύρω απ' αυτό.
Δηλαδή τίς βλάβες που επιφέρει,τον εθισμό κλπ.Μην τρελλαθούμε κιόλας!
TOLISTOLAROS
01/07/2009, 16:09
Φυσικά και ΔΕΝ επιλέγεις το κάπνισμα.Επιλέγεις κάτι όταν το μετράς,όταν γνωρίζεις γι' αυτό.
Εκτός αν πιστεύεις ότι όλοι,όλοι αυτοί που καπνίζουν,το ξεκίνησαν συνειδητά,γνωρίζοντας τα πάντα γύρω απ' αυτό.
Δηλαδή τίς βλάβες που επιφέρει,τον εθισμό κλπ.Μην τρελλαθούμε κιόλας!
Δηλαδή όσοι απ'την παρέα μου στο λύκειο ξεκίνησαν να καπνίζουν δεν ξέρανε τις συνέπειες;Φυσικά και τις ξέρανε,πολύ καλά μάλιστα!Οι ίδιοι το λέγανε από τότε ότι το ξέρω ότι είναι μαλακία αλλά έτσι μ'αρέσει και καπνίζω.
Επίσης δεν υπάρχει εθισμός που να μη κόβεται.Άμα θες το κόβεις.
Δε χρειάζεται να ξέρεις τα πάντα γύρω από κάτι(δε γίνεται άλλωστε) για να επιλέξεις αν θα το κάνεις ή όχι.Αρκεί να δεις φωτό από πνεύμονες καπνιστή.
Γι αυτό είναι καθαρά ΕΠΙΛΟΓΗ.-
Αν θεωρείς ότι αξίζει να καπνίζεις,καπνίζεις.Αν όχι απλά δεν ασχολείσαι
vangelis 64
01/07/2009, 16:32
Δηλαδή όσοι απ'την παρέα μου στο λύκειο ξεκίνησαν να καπνίζουν δεν ξέρανε τις συνέπειες;Φυσικά και τις ξέρανε,πολύ καλά μάλιστα!Οι ίδιοι το λέγανε από τότε ότι το ξέρω ότι είναι μαλακία αλλά έτσι μ'αρέσει και καπνίζω.
Κανείς καπνιστής δεν ξέρει τι κάνει την ώρα που ανάβει τσιγάρο και τραβάει τον καπνό.Δεν ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙ.
Οι συμμαθητές σου,όπως κι εγώ όταν το ξεκίνησα,γνώριζαν επιφανειακά και μόνο τίς συνέπειες.Όταν όμως είσαι 16-17-18,αισθάνεσαι γεμάτος ενέργεια,αθάνατος.
Δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο που να μπορεί να σταματήσει την εφηβική δύναμη και την τρέλλα αυτής τής περιόδου.
Και είμαι σίγουρος ότι,όχι μόνο "γνώριζαν" τίς βλαβερές συνέπειες τής πράξης τους,αλλά ήταν σίγουροι πως το σταματάνε ό,τι ώρα θέλουν,έτσι;
Το ίδιο πράγμα λες κι εσύ τώρα,μη καπνιστής ων,υποθέτω...
Επίσης δεν υπάρχει εθισμός που να μη κόβεται.Άμα θες το κόβεις.
Αυτό που λες είναι σκληρό και δείχνει ότι δεν καταλαβαίνεις πώς αισθάνεται αυτός που είναι μέσα στο χορό.
Προσωπικά ξέρω πολλούς που θέλουν να το κόψουν μα δεν μπορούν.Υπάρχουν και αδύναμοι χαρακτήρες ξέρεις....άνθρωποι που τούς είπε ο γιατρτός "κόφ'το ή πεθαίνεις" και καπνίζουν ελπίζοντας ότι δεν τρέχει τίποτα.
Το τσιγάρο,εκτός από ψυχολογική "ανάγκη",είναι και σωματική.Αν δεν κάπνιζες ποτέ,δεν μπορείς να το καταλάβεις αυτό.
Όπως δεν μπορούσα να το καταλάβω κι εγώ πριν καπνίσω,όπως δεν μπορούσαν να το καταλάβουν και οι φίλοι σου και όλος ο κόσμος που έχει πέσει σ' αυτό το λούκι.
Η επίγνωση είναι ο χειρώτερος εχθρός τού καπνίσματος.Αν δηλαδή ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙΣ τι κάνεις,φέρνοντας το τσιγάρο στο στόμα,τραβώντας τον καπνό μέσα σου,τότε απλά δεν το κάνεις.
Σε κάθη άλλη περίπτωση δεν έχεις επίγνωση,δεν καταλαβαίνεις.
Δεν είναι λοιπόν θέμα επιλογής το τσιγάρο.Είναι μια συνήθεια που αποκτήθηκε από έλλειψη γνώσης και σωστής διαπαιδαγώγησης.
μονο μην απαγορευσουν τον Φραππε....την εχω κανει για Θιβετ λεμε .....χαρε κρισνα και τα συναφη.... ακου απαγορευση.....ποτοαπαγορευση,τσιγαροαπαγορευση,τσοντ απαγορευση (σας ομιλει μη καπνιστης υπ'οψιν)
GiannisBlessed
01/07/2009, 16:42
το κατα ποσο ειναι επιλογη εχει να κανει και με την εποχη που ξεκινησε να καπνιζει καποιος.καποτε δεν υπηρχε ενημερωση(ουτε οι γιατροι καλα καλα δεν ειχαν ιδεα) και δικαιολογημενα καπνιζαν σχεδον ολοι.σημερα ομως ενα παιδι που ξεκιναει το καπνισμα σε καμια περιπτωση δεν μπορει να πει οτι "δεν ηξερε" κτλ.σημερα βρωμαει ο τοπος απο παραδειγματα,ντοκιμαντερ,βιβλια κτλ με θεμα το καπνισμα και το πως επιρεαζει τον ανθρωπινο οργανισμο.αν μη τι αλλο ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ.αρα επιλεγει λοιπον να καπνιζει
στην ευρωπη ολο και μειονεται το καπνισμα.ε εμεις παντα ακολουθουμε αργα παντα ειμαστε πισω.σιγα σιγα θα φυγει και απο εμας ετσι δειχνει το πραγμα.
TOLISTOLAROS
01/07/2009, 16:43
Κανείς καπνιστής δεν ξέρει τι κάνει την ώρα που ανάβει τσιγάρο και τραβάει τον καπνό.Δεν ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙ.
Οι συμμαθητές σου,όπως κι εγώ όταν το ξεκίνησα,γνώριζαν επιφανειακά και μόνο τίς συνέπειες.Όταν όμως είσαι 16-17-18,αισθάνεσαι γεμάτος ενέργεια,αθάνατος.
Μετά τα 18 ξέρεις δεν υπάρχει δικαιολογία...
Μην ξεχνάς ότι τα έτσι σκέφτονται και οι ξεκράνωτοι πιτσιρικάδες.
Κάποτε η τρέλλα της εφηβείας παύει ν'αποτελεί δικαιολογία
Δεν είναι λοιπόν θέμα επιλογής το τσιγάρο.Είναι μια συνήθεια που αποκτήθηκε από έλλειψη γνώσης και σωστής διαπαιδαγώγησης.
Δεν ισχύει:ο δικός μου έκανε 2 πακέτα τη μέρα(και παραλίγο να το πληρώσει...).
Δεν κάπνισα ποτέ...
Γι αυτό λέω Βαγγέλη ότι είναι επιλογή.
Η παράμετρος ισχυρός ή όχι χαρακτήρας ισχύει.Αλλά οι πράξεις μας είναι επιλογές,πως να το κάνουμε
GiannisBlessed
01/07/2009, 16:45
Δεν ισχύει:ο δικός μου έκανε 2 πακέτα τη μέρα(και παραλίγο να το πληρώσει...).
Δεν κάπνισα ποτέ...
Γι αυτό λέω Βαγγέλη ότι είναι επιλογή.
Η παράμετρος ισχυρός ή όχι χαρακτήρας ισχύει.Αλλά οι πράξεις μας είναι επιλογές,πως να το κάνουμε
:beer: ακριβως
GiannisBlessed
01/07/2009, 16:50
αυτο το θεωρω σωστο για εναν ανθρωπο που ξεκινησε την καπνιστικη του καριερα πριν 30-40 χρονια...και πιο πριν.
καποιος που ξεκιναει σημερα δεν εχει καμια δικαιολογια.
οταν κανω κατι γνωριζοντας τις συνεπειες ΕΠΙΛΕΓΩ.
ετσι το καταλαβαινω εγω....
vangelis 64
01/07/2009, 16:51
Νομίζεις πως μόνο οι έφηβοι δεν έχουν δικαιολογία;Πιστεύεις μήπως ότι,όλοι αυτοί(ανεξαρτήτου ηλικίας)που σκίζουν τα μηχανάκια και τ' αμάξια τους,που πάνε δίχως αύριο στούς δημόσιους δρόμους,έχουν επίγνωση;
Όχι Τόλη μου,δεν έχουν.Όσο για το τσιγάρο....αν ποτέ γνωρίσεις-τυχαία ή ηθελημένα-κάποιον καλό ψυχολόγο,κάν'του μια κουβέντα.:beer: :beer: :wave2:
vangelis 64
01/07/2009, 16:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από giannisblest
αυτο το θεωρω σωστο για εναν ανθρωπο που ξεκινησε την καπνιστικη του καριερα πριν 30-40 χρονια...και πιο πριν.
καποιος που ξεκιναει σημερα δεν εχει καμια δικαιολογια.
οταν κανω κατι γνωριζοντας τις συνεπειες ΕΠΙΛΕΓΩ.
ετσι το καταλαβαινω εγω.... Αν είσαι όντως 19,σωστά το καταλαβαίνεις.Μην το έχεις όμως σαν αξίωμα.Απόψεις σαν κι αυτές αλλάζουν για πλάκα.:wave2:
devil's animal
01/07/2009, 16:54
+1000000 σε οτι εχει πει ο TOLISTOLAROS.
πολλοι το εχουν κοψει.παραδειγματα καθημερινα, που τα εχουμε δει ολοι μας.
ολοι ξερουν τι δημιουργει. ακομα και ο 16χρονος. οκ, μπορει να μην εχει το μυαλο να το χωνεψει αλλα το καταλαβαινει.
οταν και εγω μεγαλωνα και εβλεπα σε καθε δελτιο να αναφερονται θανατοι απο πρεζακια ειπα στον εαυτο μου "μ@λακα η πρεζα σκοτωνει.τελος"
και εμενα ο δικος μου πατερας ηταν μανιακος καπνιστης. ουτε εγω, ουτε ο αδερφος μου καπνιζουμε. ο ιδιος εβριζε απο το πρωϊ μεχρι το βραδυ τον εαυτο του. ασχετο αν το συνεχιζει γιατι πλεον ειναι μεγαλος και ξεροκεφαλος.
και σχεδον ολοι οι καπνιστες που εχω συζητησει ακουγονται συνειδητοποιημενοι. και περα απο το γεγονος οτι ενοχλει. εχω αρχισει και λεω "καλα, ξερεις οτι σου κανει κακο στην υγεια σου. ξερεις οτι κανεις κακο στην τσεπη σου. γιατι δεν κανεις κατι γι'αυτο?"
και η απαντησεις ξερετε ποιες ειναι??
"ε,η συνηθεια ειναι μεγαλη"
"εχεις δικιο αλλα τωρα ειναι δυσκολη περιοδος"
"θα το κοψω αλλα πρεπει να το αποφασισω"
κλπ.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ
οι πιο τολμηροι μου λενε:
"ετσι,καπνιζω γιατι γουσταρω και ειναι το παθος μου"
αυτο το δεχομαι καλυτερα. ξερετε γιατι?
γιατι και εγω εχω ενα παθος και μια πρεζα που δεν μπορω να την κοψω. και δεν θελω και στην τελικη. η μηχανη.
και εγω μπορει να πεθανω ανα πασα στιγμη. το ξερω και το αποδεχομαι.
και αυτος ξερει οτι το πιθανοτερο ειναι να πεθανει απο αυτο. απλα αυτος κανει υπομονη.
TOLISTOLAROS
01/07/2009, 16:58
Βαγγέλη η διαφωνία μας δεν είναι στο αν έχουν δικαιολογία ή όχι,αλλά στο αν είναι επιλογή το κάπνισμα.
Σίγουρα για πολλούς το κάπνισμα κάτι προσφέρει.Δεν καπνίζω και δε με νοιάζει.Ούτε τους κατακρίνω,δικό τους θέμα.
Είναι όμως επιλογή.
ΥΓ:Δεν είμαι ο μόνος με γονιό καπνιστή που δεν κάπνισε ποτέ.
Gandalf dr685sm
01/07/2009, 17:03
Δεν θα μπώ όπως είπα στο αν είναι σωστό ή οχι... αυτό είναι αντικειμενικό στο θέμα υγείας (αποδεδειγμένα οτι κάνει βλάβες) και υποκειμενικό στο θέμα επιλέγω/γούστο/δικαίωμα.
Εκείνο που εμμένω και το καταλαβαίνουμε όλοι είναι στον σεβασμό του να μην επιβάλλεις τις παρενέργειες απο την επιλογή στον διπλανό σου.
Vangelis, ... βρε φίλε μου.... όποιον τον ενοχλεί το βλέμμα των μη-καπνιστών τότε ας το κόψει, γιατί σημαίνει οτι καταννοεί και τον ενοχλεί και τον ίδιο αυτό που κάνει. Το βλέμα "απέχθειας-οίκτου" προς την βρώμινη συνήθεια του τσιγάρου, τα κιτρινισμένα δάχτυλα, την ανάσα που βρωμάει, το λαχάνιασμα ακόμα και στα 50μέτρα περπάτημα κτλ κτλ κτλ... όλα αυτά είναι πολύ πιο ισχυρό κίνητρο και επιχείρημα για μένα να δώ έτσι ενα καπνιστή κριτικάροντας απο μακριά τι βλέπω, παρά να τον δώ να καπνίζει σε ενα χώρο εξαεριζόμενο και να πίνει τον καφέ του.
Επιλογή είναι να το συνεχίσει... επιλογή είναι και να το κόψει. Δεν έχει δικαιολογίες ο ενήλικος , πόσο μάλλον όταν γνωρίζει οτι δεν του αρέσει αυτό που κάνει αλλά συνεχίζει απο εθισμό (περισσότερο ψυχολογικό παρά σωματικό). Συνεργάτης το έκοψε πριν 5 μήνες και συνεχίζει ενώ έκανε 1 πακέτακι στριφτά. Αυτός δηλαδή δεν έχει εθισμό;;;
Δεν λέω να το κόψουν λόγω απαγόρευσης... μην το κόψουν ποτέ αν είναι έτσι. Να το κόψουν όμως επειδή τους κάνει κακό και είναι σίγουρο οτι ενα πολύ μεγάλο ποσοστό και γνωρίζει και το ενοχλεί αυτό το θέμα...
Τελευταίο να βάλω και το οικονομικό;
5ημέρες εργάσιμεςΧ 1πακέτο Χ3ευρώ=15 Ευρώ τις εργάσιμες και πες άλλα 3 πακέταΧ 3 ευρώ το Σ/Κ πάμε 24-25 ευρώ την εβδομάδα... δλδ...100 τον μήνα.. άρα 1200 ευρώ τον χρόνο. Ένας μισθός πάνω κάτω και αυτό οχι για φανατικούς καπνιστές. Είπατε κάτι;
Gandalf
vangelis 64
01/07/2009, 17:05
Βαγγέλη η διαφωνία μας δεν είναι στο αν έχουν δικαιολογία ή όχι,αλλά στο αν είναι επιλογή του κάπνισμα.
Σίγουρα για πολλούς το κάπνισμα κάτι προσφέρει.Δεν καπνίζω και δε με νοιάζει.Ούτε τους κατακρίνω,δικό τους θέμα.
Είναι όμως επιλογή. Ούτε να σού άλλάξω γνώμη μπορώ,ούτε και έχω δικαίωμα.Απλά εσύ θα πιστεύεις πως είναι μια συνειδητή επιλογή κι εγώ όχι.
Και ωπ!πριν λίγο το είδα....Πολύχρονος ρε συ,έστω και στίς διαμάχες.:lol: :beer: :beer: :beer: :beer:
vangelis 64
01/07/2009, 17:11
Vangelis, ... βρε φίλε μου.... όποιον τον ενοχλεί το βλέμμα των μη-καπνιστών τότε ας το κόψει, γιατί σημαίνει οτι καταννοεί και τον ενοχλεί και τον ίδιο αυτό που κάνει. Το βλέμα "απέχθειας-οίκτου" προς την βρώμινη συνήθεια του τσιγάρου, τα κιτρινισμένα δάχτυλα, την ανάσα που βρωμάει, το λαχάνιασμα ακόμα και στα 50μέτρα περπάτημα κτλ κτλ κτλ... Βρε καλέ μου,αυτό που είπα για βλέμμα απέχθειας,αδιαφορίας,κατανόησης κλπ,ήταν για να δείξω τη ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ.
Οι άνθρωποι είναι ήδη χωρισμένοι,απομονωμένοι και,αν οι καπνιστές μπουν στα κλουβιά,αυτό το πράγμα θα γίνει πολύ έντονο.Είναι μια άσχημη εικόνα.Δεν το βλέπεις αυτό;
Σ'όλα τ' άλλα (εκτός τού "επιλέγω να καπνίσω")με βρίσκεις σύμφωνο.:wave2:
Gandalf dr685sm
01/07/2009, 17:35
μα ακριβώς το ίδιο λέμε... το γιατί το ονομάζεις "άσχημη εικόνα" και το συνδέεις με το κάπνισμα.
Γιατί πίσω απο γυαλί μπορεί να δώ ενα σύνολο ανθρώπων να πίνουν καφέ αλλά δεν θα το πώ άσχημη εικόνα και κακομοίρηδες. Το "άσχημη εικόνα" δεν έχει να κάνει με το πως το βλέπουν οι απέξω... αλλά με το τι κάνουν οι από μέσα εις γνώσιν τους.
Τα ίδια λέμε με άλλο τρόπο.
Gandalf
vangelis 64
01/07/2009, 17:52
μα ακριβώς το ίδιο λέμε... το γιατί το ονομάζεις "άσχημη εικόνα" και το συνδέεις με το κάπνισμα.
Γιατί πίσω απο γυαλί μπορεί να δώ ενα σύνολο ανθρώπων να πίνουν καφέ αλλά δεν θα το πώ άσχημη εικόνα και κακομοίρηδες. Το "άσχημη εικόνα" δεν έχει να κάνει με το πως το βλέπουν οι απέξω... αλλά με το τι κάνουν οι από μέσα εις γνώσιν τους.
Τα ίδια λέμε με άλλο τρόπο.
Gandalf Γκρφμχ:mad: ....:rotflmao: :rotflmao:
Ρε συ,η άσχημη εικόνα είναι "εμείς από δω,εσείς από κει".Μοναξιά,διαφοροποίηση,έλλειψη επικοινωνίας.:wave2:
Dekaoxtouros
01/07/2009, 18:03
To τσιγαρο σας πειραξε τωρα!!
Τα καυσαερια που τρωτε καθε δευτερολεπτο (κ ειδικα εκει στην Αθηνα) δεν σας λενε τιποτα?
Τα τοσα τοξικα αποβλητα που αναπνεουμε για να πλουτισουν μερικοι μαλλον εσας δεν σας λενε απολυτως τιποτα...
Γι αυτο κ θα παραμεινουμε ΖΩΑ γιατι απλα παμε οπου μας πανε(οποιος καταλαβε καταλαβε)
Μα γιατί συζητάτε.. για κάτι που που δεν έχει απαγορευτεί :smokin: :sick: :rolleyes:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
Μα γιατί συζητάτε.. για κάτι που που δεν έχει απαγορευτεί :smokin: :sick: :rolleyes:
μα τι λες????
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!!!
ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Παιδες,ακουστηκε στο ραδιοφωνο οτι οι δημοσιοι χωροι στους οποιους θα επιτρεπεται το καπνισμα θα ειναι τα καζινο.
Και το πιο σημαντικο.Η απαγορευση ΔΕΝ ισχυει για τους ψυχοπαθεις!!!Το τρελλοχαρτο ειναι μονο μια υπογραφη μακρυα.
Οποτε η τρελλοι η καταχρεωμενοι, αλλα τσιγαρακι θα παιζει.:lol:
Το επομενο Δελεαρ στο καζινο με ζουρλομανδυα.:lol:
Παιδες,ακουστηκε στο ραδιοφωνο οτι οι δημοσιοι χωροι στους οποιους θα επιτρεπεται το καπνισμα θα ειναι τα καζινο.
Και το πιο σημαντικο.Η απαγορευση ΔΕΝ ισχυει για τους ψυχοπαθεις!!!Το τρελλοχαρτο ειναι μονο μια υπογραφη μακρυα.
Οποτε η τρελλοι η καταχρεωμενοι, αλλα τσιγαρακι θα παιζει.:lol:
Το επομενο Δελεαρ στο καζινο με ζουρλομανδυα.:lol:
Ο ναργιλές θα απαγορεύεται?:bigcry:
Μας βλέπω turkish style Ενα ΦΡΑΠΕ ΝΑΡΓΙΛΕ παρακαλω :lol: :rotflmao:
blackrose
01/07/2009, 19:33
ρε 'σεις! θα αποφασισετε αν απαγορευετε, η οχι να βγαλω το κρανος!
σημερα πηρα e-mail αυτο,παλι θα τα οικονομησουν οι φουστηδες!
http://www.youtube.com/watch?v=hWPX-3b7CzE
TOLISTOLAROS
01/07/2009, 21:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από Dekaoxtouros
To τσιγαρο σας πειραξε τωρα!!
Τα καυσαερια που τρωτε καθε δευτερολεπτο (κ ειδικα εκει στην Αθηνα) δεν σας λενε τιποτα?
Τα τοσα τοξικα αποβλητα που αναπνεουμε για να πλουτισουν μερικοι μαλλον εσας δεν σας λενε απολυτως τιποτα...
Γι αυτο κ θα παραμεινουμε ΖΩΑ γιατι απλα παμε οπου μας πανε(οποιος καταλαβε καταλαβε)
Αυτά αποτελούν δικαιολογία;Ωραία λογική...