PDA

View Full Version : Ηχορύπανση

vaskunito
14/12/2008, 02:47
Την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε γιά "αναβάθμηση" των εξατμήσεων σας...

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4491978

devil's animal
14/12/2008, 11:42
την εχουμε κανει προ πολλου την παρασπονδια και προκειται να την ξανακανουμε λιαν συντομως...:a01: :a01: :a01:

NikosKK
14/12/2008, 11:44
Γαμώ την Αθήνα...χάος...... :bigcry: :bigcry: :bigcry:

gdevelek
14/12/2008, 11:54
εκτός πραγματικότητας βρίσκεσαι

όσοι βάζουν βαβούρα εξάτμιση δεκάρα δε δίνουν για την ενόχληση που προκαλούν

γι' αυτό ανοίγουν πρώτες αντί να ανεβάσουν δευτέρα, γι' αυτό διαρκώς κάνουν ξερογκαζιές, το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ πράγμα που τους ενδιαφέρει είναι πόσο ενοχλείται ο κάτοικος της περιοχής

εξάλλου μ' αυτή την ενόχληση κάνουν την παρουσία τους πιο αισθητή και το εγώ τους πιο φουσκωμένο

Dr Luv
14/12/2008, 13:56
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από vaskunito
[B]Την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε γιά "αναβάθμηση" των εξατμήσεων σας...

Υπάρχουν και σιγαστήρες στις after market εξατμίσεις...

bentouza
15/12/2008, 13:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
εκτός πραγματικότητας βρίσκεσαι

όσοι βάζουν βαβούρα εξάτμιση δεκάρα δε δίνουν για την ενόχληση που προκαλούν

γι' αυτό ανοίγουν πρώτες αντί να ανεβάσουν δευτέρα, γι' αυτό διαρκώς κάνουν ξερογκαζιές, το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ πράγμα που τους ενδιαφέρει είναι πόσο ενοχλείται ο κάτοικος της περιοχής

εξάλλου μ' αυτή την ενόχληση κάνουν την παρουσία τους πιο αισθητή και το εγώ τους πιο φουσκωμένο

ακριβως για'αυτο τρωνε κ θα τρωνε αυγα απτο μπαλκονι..
το επομενο σταδιο ειναι γλαστρα..
κ μενω τεταρτο.:smokin:

Tpap
15/12/2008, 13:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από bentouza
ακριβως για'αυτο τρωνε κ θα τρωνε αυγα απτο μπαλκονι..
το επομενο σταδιο ειναι γλαστρα..
κ μενω τεταρτο.:smokin:

Σωστό σε βρίσκω.
Γιατί έχουμε μάθει να απολαμβάνουμε οτιδήποτε είς βάρος των άλλων...

τρία σύντομα ανέκδοτα:
1. τδμ με ακράπες
2. σκούτερ με τελικό
3. χτ με ακράπες.

:bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry:

Dr Luv
15/12/2008, 13:54
Όταν φωνάζω και κράζω τους μπάτσους που κόβουν κλήσεις σε φουκαριάρηδες ντελιβεράδες γιατί (μπορέσανε) να τους πιάσουν ξεκράνωτους αντί να κόβουν κώλους στα μαλακισμένα με τις άδειες εξατμίσεις με λένε υπερβολικό.... Σταδιάλααααααα...

Και που να σας είχα (τους νεώτερους) το ΄80 που είχε γίνει της μόδας να φοράνε σε παπιά τελικά από VW σκαραβαίο, θυμάται κανείς? :a24:

gdevelek
15/12/2008, 13:58
και τους μεν και τους δε πρέπει να σταματάνε για κλήσεις, είπε κανείς πως πρέπει να διαλέξουν τη μια ή την άλλη ομάδα;

και οι δύο παραβάσεις είναι σοβαρές, για διαφορετικούς βέβαια λόγους ;)

XJR_Billy
15/12/2008, 14:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από Dr Luv

Και που να σας είχα (τους νεώτερους) το ΄80 που είχε γίνει της μόδας να φοράνε σε παπιά τελικά από VW σκαραβαίο, θυμάται κανείς? :a24:

Χαχαχααα!!!! Το ultimate!!!!! Παρακάλαγες να βάλει τρίτη!!:bigcry: :bigcry: :bigcry:

Πάντως, το πιο ελεεινό (εκτός παπιού) που έχω ακούσει ποτέ ήταν ένα TDM...

Μιλάμε για ΤΗΝ ηχορύπανση...:mad:

gdevelek
15/12/2008, 14:08
τα ΤΔΜ βγάζουν μπάσο ήχο και δεν ενοχλούν πολύ, εξάλλου ως μεγάλη μοτό γρήγορα απομακρύνεται

το βάσανο είναι τα παπιά που βγάζουν στριγγλό ήχο και μένουν κάτω από το παράθυρό σου κάνα πεντάλεπτο μέχρι να σβήσει η βαβούρα

δεύτερες έρχονται κατι σούπερ-μουστάρδες που κροταλίζουν

Dr Luv
15/12/2008, 14:15
Για να μη μιλήσουμε για κάτι harleόσαυρες... Ευτυχώς κυκλοφορούν ελάχιστα κομμάτια!

odt
15/12/2008, 15:02
Επιτέλους ξεκαθαρίστηκαν τα πράγματα μια και καλή...Για την ηχορύπανση στους δρόμους φταίνε οι μηχανές...και όχι τα Ι.Χ επιβατηγά που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία στους δρόμους...(λογικό)

:rolleyes:

gdevelek
15/12/2008, 15:10
πάντα κάποιος άλλος (πρέπει να!) φταίει περισσότερο, έτσι;

βολικό...

ggs
15/12/2008, 15:21
Άμα μιλάμε για τον πιο απαίσιο ήχο , τότε πρέπει να αναφερόμαστε στα τρίκυκλα των παλιατζήδων …ταχύτητα :5 μέτρα / 24ωρο….θόρυβος : >1257 db:eyepop: :eyepop:

Tpap
15/12/2008, 16:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από odt
Επιτέλους ξεκαθαρίστηκαν τα πράγματα μια και καλή...Για την ηχορύπανση στους δρόμους φταίνε οι μηχανές...και όχι τα Ι.Χ επιβατηγά που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία στους δρόμους...(λογικό):rolleyes:

Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
πάντα κάποιος άλλος (πρέπει να!) φταίει περισσότερο, έτσι; βολικό...

Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
Άμα μιλάμε για τον πιο απαίσιο ήχο , τότε πρέπει να αναφερόμαστε στα τρίκυκλα των παλιατζήδων …ταχύτητα :5 μέτρα / 24ωρο….θόρυβος : >1257 db:eyepop: :eyepop:

Αυτό που έχει σημασία είναι να κοιτάξουμε εμείς, σαν μοτοσυκλετιστές τι κάνουμε και πόσο θορυβούμε αδικαιολογήτως...

Αφήστε τους παλιατζήδες και τα ιχ με τους νεαροκαγκουράκους με τα τελικά των 120χιλ και τον κυβισμό του λίτρου.

Και δεν τίθεται θέμα περί απαίσιου ή γλυκού ήχου καθώς προαναφέρατε. Το θέμα είναι αν ενοχλεί η όχι. :wave2:

vaskunito
15/12/2008, 17:03
Σωστός.

Εδώ πάντως μηχανές με τέτοιες εξατμήσεις δεν περνάνε ΚΤΕΟ. όχι πως δεν μπορείς να βρείς μαγαζί που να στις περάσει. μερικοί μάλιστα αλάζουν εξατμήσεις μόνο γιά το ΚΤΕΟ και μετά περνάνε τις aftermarket.

gdevelek
15/12/2008, 17:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από vaskunito
μερικοί μάλιστα αλάζουν εξατμήσεις μόνο γιά το ΚΤΕΟ και μετά περνάνε τις aftermarket.

ε μα τι τώρα, μασάνε οι μόρτες από ΚΤΕΟ;

και μετά έρχονται και διαμαρτύρονται γιατί μας κυβερνούν λαμόγια

Ultimate
02/01/2009, 20:54
Εχεται δικιο...τα παπια ειναι ο μεγαλος θορυβος...
εγω ειχα(γτ μου το κλεψανε...( )ενα νινζα 250ρ με γιοσιμουρα χωρις σιγαστηρα και οχι για να κανει θορυβο αλλα ηχο.... καταρχας δεν προλαβαινε να κανει θορυβο αμα ετρεχα και δευτερον αμα ημουν σε κατοικημενη περιοχη πηγαινα με λογικα πλαισια να μην σπαω και τα νευρα και να μην με κοιτανε και ολοι σαν καγκουρα...

nihristo
28/01/2010, 16:56
Ελάτε καρντάσια να μείνετε απέναντι από πιτσαρία...Και δίπλα σε αεροδρόμιο...!!Τα πρώτα 20-30 χρόνια είναι λίγο δύσκολα μετά συνηθίζεις :wave2: :eyepop:

Cpt. Haddock
28/01/2010, 16:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από nihristo
Ελάτε καρντάσια να μείνετε απέναντι από πιτσαρία...Και δίπλα σε αεροδρόμιο...!!

Στον "Γρηγορη" του Έλ.Βενιζέλος μένεις; :confused:

nihristo
28/01/2010, 17:03
όχι καρντάση έχουμε και Σαλονίκη πιτσαρίες και αεροδρόμιο σε λέω :D
και αυτόν τον Γρηγόρη εγώ δεν τονε ξέρω

Cpt. Haddock
28/01/2010, 17:07

:wave2: :beer: :wave2:

jimmis5
28/01/2010, 17:08

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Νομιζω πως οι περισοτεροι εχουμε περασει απο το σταδιο της βαβουρας με μοτοσυκλετα σιγουρα ειναι οτι χειροτερο για τους γυρω,αυτος που ειναι επανω στην μοτοσυκλετα και ακουει τον ηχο σιγουρα ομως αισθανεται κατι διαφορετικο.

Μην σας νοιαζει ομως σε λιγο καιρο που δεν θα παιζει σαλιο για βενζινα δεν θα ακουγεται τιποτα..ισως τα πεταλα απο τα αλογα:confused:

GABBER
28/01/2010, 17:11
Οτι και να λεμε , ο θορυβος του πειραγμενου διχρονου δεν παιζετε...
Το τι μουτζα εχω ριξει σ αυτα τα "διαολια" τα Ζ (μαλλον γερασα ή επαθα αμνησια)

dimr1
01/02/2010, 13:20
Φταίμε κι εμείς πάντως. Ο κάθε κατασκευαστής σου λέει με αυτούς τους περιορισμούς σε θόρυβο και ρύπους αυτή την εξάτμιση φτιάχνω. Εμείς πάμε και τα αλλάζουμε, τυγχάνουμε κι εγωιστές.
Το μόνο καλό ότι όσο περισσότερο ακούγεται κάποιος τόσο τον προσέχουν τα αυτοκίνητα :sad:

Εχετλαίος
01/02/2010, 13:36
Άσχετο.
Kάποια στιγμή γύρω στο 2000-2001 ήταν της μόδας να βάζουνε (εδώ στα Χανιά) τα βράδυα σε παπιά σωλήνες από τεφλόν ή πλαστικό νερού 1 μέτρο και πάνω για εξάτμιση και όσο πήγαινε μέχρι να έλιωνε το υλικό από τη ζέστη των καυσαερίων.
Θόρυβος; Μάλλον απερίγραπτος.

project.breeze
01/02/2010, 14:08
Ο δυνατότερος θόρυβος που έχω ακούσει ποτέ στην ζωή μου ήταν R1 2002 μοντέλο με μόνο τους λαιμούς πάνω να πηγαίνει 2α κόφτη παντιλικώνοντας μπροστά στο ΑΤΑ.Δεν έχω ακούσει δυνατότερο θόρυβο και ας υπηρέτησα στην αεροπορία στο control της ΜΣΒ :confused:

p@nos
01/02/2010, 14:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από project.breeze
Ο δυνατότερος θόρυβος που έχω ακούσει ποτέ στην ζωή μου ήταν R1 2002 μοντέλο με μόνο τους λαιμούς πάνω να πηγαίνει 2α κόφτη παντιλικώνοντας μπροστά στο ΑΤΑ.Δεν έχω ακούσει δυνατότερο θόρυβο και ας υπηρέτησα στην αεροπορία στο control της ΜΣΒ :confused:

που να ακουσεις κανα στριτ διχρονο με ''ελευθερες'' εξατμισεις

ειναι το τελευταιο πραγμα που ακους στη ζωη σου

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

dimval
02/02/2010, 13:06
Καλά και ωραία όλα αυτα. Ομως ένα δίκυκλο για να κυκλοφορεί με ασφάλεια πρέπει πρωτίστως να είναι ευδιάκριτο (φώτα, ανοιχτά χρώματα) αλλά και κατ'εμέ να ακούγεται στον απρόσεχτο οδηγό. Δεν αναφέρομαι σε υπερβολές τύπου ξερογκαζιές και χωρίς τάπες, αλλά ένα ελάχιστα πιο ελευθερο τελικό νομίζω συμβάλλει στην ασφάλεια.
Επειτα η έρευνα δεν αναφέρεται στο θόρυβο κύλισης ειδικά των αυτοκινήτων. Οσοι μένουν κοντά σε υπόγεια γέφυρα, καταλαβάινουν του λόγου το αληθές.
Πάντως όταν σταματάει στο φανάρι ξετάπωτο TDM, νομίζψ πως μου έχει σβήσει, μετά καταλαβαίνω πως είνα ο Rossi:lol:

Ζεύκας
02/02/2010, 16:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από GABBER
Οτι και να λεμε , ο θορυβος του πειραγμενου διχρονου δεν παιζετε...
Το τι μουτζα εχω ριξει σ αυτα τα "διαολια" τα Ζ (μαλλον γερασα ή επαθα αμνησια)

το crm με ολόσωμη pro circuit κάνει πιο εκκωφαντικό θόρυβο...:smokin:

DeusEx
02/02/2010, 16:49
LOUD PIPES SAVE LIVES

:smokin:

YS: Thx για το correction Ζεύκας

Ζεύκας
02/02/2010, 16:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από DeusEx
LOUD PIPES SAVE LIFES

ενικός: life

πληθυντικός: lives

Ω μον ντιέ,δεν πήγες νηπιαγωγείο?:rolleyes:

ledz
04/02/2010, 10:24
Περισσοτερα κυβικα -> περισσοτερος θορυβος

Λιγοτεροι κυλινδροι για τα ιδια κυβικα -> περισσοτερος θορυβος

Περισσοτερη συμπιεση -> περισσοτερος θορυβος

Οποτε ο φιλος που λεει οτι το ΤΔΜ δε κανει θορυβο θα ελεγα οτι ειναι λαθος. Ναι κανει μπασο θορυβο, αλλα οι δυο μεγαλοι κροτοι βαζω στοιχημα οτι αν μετρηθουν θα ειναι λιγοτερο απο ενα Ρ1 πχ (το προηγουμενο μοντελο)

Ζεύκας
04/02/2010, 17:52
LOUD PIPES SAVE LIVES

YS: Thx για το correction Ζεύκας

:lol:

cheers

:beer: :beer: :beer:

gs 500 f
04/02/2010, 18:20
ορισμενοι δεν θα γινουν ανθρωποι ποτε!θα εξακολουθουν να βρισκονται στο κοσμο των ζωων και θα ενοχλουν τον διπλανο τους!το θεμα ειναι οτι πρεπει να τους κοβουν προστιμο και τον κολο μαζ!!!!ι

DeusEx
05/02/2010, 11:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από gs 500 f
ορισμενοι δεν θα γινουν ανθρωποι ποτε!θα εξακολουθουν να βρισκονται στο κοσμο των ζωων και θα ενοχλουν τον διπλανο τους!το θεμα ειναι οτι πρεπει να τους κοβουν προστιμο και τον κολο μαζ!!!!ι

δεν το μετανιωνω που εβαλα τις leovince

σορρυ που θα μιλησω χυμα , αλλα πολυ που χεστηκα αν ενοχληθει ο διπλανος αν ειναι να σωθω απο τραυματισμο ή ακομη κ θανατο ...

μετα την τοποθετηση εχω παρατηρησει οτι τα επικινδυνα κλεισηματα κ περιεργες δυσκολες καταστασεις εχουν μειωθει στο ελαχιστο

Γιατι αφου εχουν στραβωμαρα κ δεν με βλεπουνε , τουλαχιστον εχουν αυτια κ θα με ακουνε ...

Εγω αισθανομαι πιο ασφαλης

ΥΣ Δεν εχει τολμησει να ξαναπεταχτει ζωακι μπροστα μου ... ουτε γατια , ουτε σκυλια ... ΟΥΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ που περνανε αμεριμνοι μιλωντας στο κινητο διασχιζωντας λεοφωρους χωρις να κοιτανε !

Εχετλαίος
05/02/2010, 11:51
...

Ποιός θα σου πει ότι έχεις άδικο;
Αλλά αν το δεις "στεγνά", ουσιαστικά πας στον "πόλεμο" με ένα πολύ αποτελεσματικό αμυντικό όπλο.
Το θέμα είναι πως θα κάνουμε όλοι "ειρήνη"...
:wave2:

dimr1
05/02/2010, 12:18
Eίμαι πολύ περίεργος να δω τι θα γίνει με τα ηλεκτρικά που είναι αθόρυβα...

Εχετλαίος
05/02/2010, 12:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από dimr1
Eίμαι πολύ περίεργος να δω τι θα γίνει με τα ηλεκτρικά που είναι αθόρυβα...

Άσε! Έβαλα μπρός και ένας σκύλος που κοιμόταν από κάτω δεν ξιπάστηκε να φύγει και τον πέρασα από πάνω...
Από τη στεναχώρια για το ζωντανό έκανα μια βδομάδα και να κοιμηθώ...

alexxxcbr
05/02/2010, 12:45
δεν το μετανιωνω που εβαλα τις leovince

σορρυ που θα μιλησω χυμα , αλλα πολυ που χεστηκα αν ενοχληθει ο διπλανος αν ειναι να σωθω απο τραυματισμο ή ακομη κ θανατο ...

μετα την τοποθετηση εχω παρατηρησει οτι τα επικινδυνα κλεισηματα κ περιεργες δυσκολες καταστασεις εχουν μειωθει στο ελαχιστο

Γιατι αφου εχουν στραβωμαρα κ δεν με βλεπουνε , τουλαχιστον εχουν αυτια κ θα με ακουνε ...

Εγω αισθανομαι πιο ασφαλης

ΥΣ Δεν εχει τολμησει να ξαναπεταχτει ζωακι μπροστα μου ... ουτε γατια , ουτε σκυλια ... ΟΥΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ που περνανε αμεριμνοι μιλωντας στο κινητο διασχιζωντας λεοφωρους χωρις να κοιτανε !

Συμφωνω απολυτα.Οταν δεν με σεβονται οι αλλοι δεν τους σεβομαι και εγω.Απλα κοιταω την παρτη μου.

:wave2: :wave2: :wave2:

dimr1
05/02/2010, 12:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Άσε! Έβαλα μπρός και ένας σκύλος που κοιμόταν από κάτω δεν ξιπάστηκε να φύγει και τον πέρασα από πάνω...
Από τη στεναχώρια για το ζωντανό έκανα μια βδομάδα και να κοιμηθώ...

:rotflmao:
Θα αντιμετωπίσουμε σίγουρα πρόβλημα. Και ως πεζοί και ως αναβάτες.:confused:

vaska
10/02/2010, 17:28
Και που να σας είχα (τους νεώτερους) το ΄80 που είχε γίνει της μόδας να φοράνε σε παπιά τελικά από VW σκαραβαίο, θυμάται κανείς? :a24: [/B][/QUOTE]

Το πήγες και θυμήθηκες τώρα, τότε στην Πάτρα δεν υπήρχε σκαραβαίος που να έχει εξάτμηση. Πήγαιναν οι πουσταραίοι και πάταγαν επάνω στις εξατμήσεις , τις έκοβαν και μετα τούμπανο το παπί. Θυμάσαι τα cb 50 cc που τα κάναν 75άρια και τους βάζαν τα διαόλια αυτα? δεν στεκόσουν δίπλα τους. Θυμάμαι ένα μαλακισμένο στο φανάρι διασταυρωσης κεντρικών οδών στην Πάτρα που είχε μουρλαθει στις ξερές περιμένοντας ν' αναψει το πράσσινο. Και να σου ο μπατσος τον βουτάει από τον σβέρκο και του λέει "γιατί ρε κάνεις θόρυβο?" και απαντάει το μαλακισμένο, "γιατι με μέτρησες με το όργανο (ντεσιμπελομετρο ενοούσε) που δεν έχεις και με βρήκες παράνομο?". καλα δεν σας λέω τι σφαλιάρα εισέπραξε. Ακόμα και περαστικοί βαράγανε. Εγώ ήμουνα με dr 250 με μαμά εξάτμηση αλλά πήρε κι εμένα η μπάλα. "Τι κοιτά ρε εσύ, φίλος είναι ε! Άρπαξα κι εγώ μερικές αλλά αναψε επιτέλους το πράσσινο και μην τον ειδατε το κιτσο τον λεβέντη... την εκανα. Παιδιά ακόμα θυμάμαι τη γ@μημένη φασαρία που έκανε το μπρικι.