PDA

View Full Version : περι προστατευτικου πλατης ο λογος....

bar-code
17/12/2008, 12:32
ξαναμανα χρειαζομαι τα φωτα των "παλιοσειρων".μαζι με το μοτορι θα παρω και μια προστασια πλατη.πιστευω οτι χρειαζεται.ςεχω δει τα dainese και απο το moto-outlet τα zandona καθως επισης και τα ixs του τζορτζοπουλου.εχει κανεις να προτεινει κατι αλλο η να μας πει εντυπωσεις απο αυτα?

stvr1
17/12/2008, 12:37
Έχω ένα προστατευτικό πλάτης της Dainese. Είναι αρκετά καλό, αν και αρχικά μου φαινόταν λίγο άβολο. Αν σκεφτούμε την προστασία που προσφέρει στην σπονδυλική στήλη αξίζει τον κόπο. Άπλα αν το φορέσεις (και ειδικά μεσα από δερμάτινο) νιώθεις λίγο σαν τον Robocop :lol:

Πάρε παντως, αξίζει και ιδιαίτερα αν κάνεις και ταξίδια.:wave2:

bar-code
17/12/2008, 12:44
τι πρεπει να κοιταξω?ποσο κατω φτανει ας πουμε?τα υλικα του?αν ειναι ενιαιο η αρθρωτο?μονο τα dainese αξιζουν η και καμια αλλη εταιρεια?sorry για την ανακριση αλλα εχω τρακαρει μια φορα φορωντας κρανος και μπουφαν και απο τυχη σερνομουνα με τη μουρη οποτε τι γλυτωσα πληρως.αν ξανασυμβει(που θελω να πιστευω πως δεν)πρεπει οπωσδηποτε να εχω φροντισει και για τη σπονδυλικη στηλη.

MG
17/12/2008, 12:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από FARMAKOPIOS
τι πρεπει να κοιταξω?ποσο κατω φτανει ας πουμε?τα υλικα του?αν ειναι ενιαιο η αρθρωτο?μονο τα dainese αξιζουν η και καμια αλλη εταιρεια?sorry για την ανακριση αλλα εχω τρακαρει μια φορα φορωντας κρανος και μπουφαν και απο τυχη σερνομουνα με τη μουρη οποτε τι γλυτωσα πληρως.αν ξανασυμβει(που θελω να πιστευω πως δεν)πρεπει οπωσδηποτε να εχω φροντισει και για τη σπονδυλικη στηλη.

Για την πλατη μην παρεις μικρο. Κοιταξε να σε καλυπτει απο την "ουρα" μεχρι τους πρωτους αυχενικους σπονδυλους και η εφαρμογη του να ειναι καλη χωρις να αλλαζει θεση ενω εσυ μπορεις να κινεισαι.

Η Dainese εχει συνηθως αρθρωτα και κατα βαση ειναι τα καλυτερα. Ισχυει το ο,τι δινεις παίρνεις.
Επισης εφαρμοζουν πολυ καλα.

Εγω εχω παρει ενα protective suit απο την Dainese και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος. Το φοραω σα γιλεκο και απο κατω δενει με μια ζωνη με σκρατς. Απο οσα ειχα δοκιμασει ηταν το καλυτερο πριν το παρω. Μετα φαντασου οτι αγορασα και τα μανικια που δενουν με φερμουαρ πανω στο γιλεκο κι εχουν και προστατευτικα σε ομους και αγκωνες.

Ελπιζω αχρειαστα να ειναι!

:wave2:

stvr1
17/12/2008, 13:03
Δεν ξέρω να σου πω για άλλες εταιρείες, της Dainese είναι αρθρωτό (και αυτό βοηθά στην κίνηση του σώματος χωρίς να μειώνεται η προστασία) . Καλό είναι να προστατευεί όλη την ράχη, αλλά δοκίμασε το πρώτα για να δεις πως κάθεται πάνω σου.

bentouza
17/12/2008, 13:50
κοιτα κ αυτα

http://www.planet-knox.com/SearchResult2.aspx?CategoryID=10

το Contour Back Protector

κ της spidi

το DEFENDER BACK&CHEST
ή BACK WARRIOR

div400
17/12/2008, 22:03
βασικά θα πρέπει να κοιτάξεις το προϊόν που θα πάρεις να είναι:

- πιστοποιημένο κατά EN1621-2 (level1 - level 2 ) με προτίμηση στο δεύτερο
-να καλύπτει, όπως είπανε και παραπάνω, ολόκληρη ή όσο το δυνατόν περισσότερη επιφάνεια την πλάτης.
(αν ψάχνεις για κάτι που θα τοποθετείτε στην θήκη πλάτης του μπουφάν, δεν καλύπτει μέχρι την ουρά οπότε θα ''πρέπει'' συμπληρώσεις με ζώνη μέσης...)

για το θέμα της εφαρμογής θα πρέπει να το δεις εσύ. καλό θα ήταν να πας στο μαγαζί με το μπουφάν σου (ή αυτό που θα φοράς πιο συχνά) και με την μηχανή σου για δεις πως σου κάθεται όταν θα είσαι καβάλα....μην ξεχνάς ότι ως καινούργιο θα είναι κάπως σκληρό και ίσως λίγο άβολο αλλά θα ''ανοίξει'' με την χρήση και σε λίγο δεν θα το νιώθεις καν ότι το φοράς....

:wave2: :beer: :wave2:

bar-code
18/12/2008, 10:46
logika an forao mpoufan kai ayto,bgazo tin prostasia tou mpoufan,e?tsantoula sti plati mporo na balo i akironi to olo sistima?pos tha to dokimaso sto magazi,me ena efarmosto kontomaniko as poume?

stvr1
18/12/2008, 10:54
Η προστασία του μπουφαν συνήθως είναι από μαλακό και εύκαμπτο υλικό, οπώτε αν δεν σε εμποδίζει μην το βγάλεις (εγώ το έχω φορέσει και με και χωρίς). Η τσάντα δεν αλλάζει τίποτα, μάλλιστα η dainese έχει και τσάντα με προστασία πλάτης!! Δοκίμασε το με ότι ρούχα φοράς συνήθως όταν οδηγείς.:wave2:

bar-code
18/12/2008, 10:56
auto logika de to foras katasarka(!) i pano apo to mesa mplouzaki?de to bazis pano apo to fouter as poume...

stvr1
18/12/2008, 11:01
Εγώ το φοράω πάνω από t-shirt ή μπλούζα ή πουκάμισο.... Έχει ουτως ή άλλως λουριά για να το ρυθμίζεις πάνω σου.

harvester
18/12/2008, 11:44
εγω παντως θα επαιρνα το γιλεκο της dainese που προστατευει και θωρακα και αυχενα.αφου θα παρεις που θα παρεις μην κανεις μισες δουλειες

harvester
18/12/2008, 11:50
:winka:

150557

bar-code
18/12/2008, 12:38
xoraei ayto to prama kato apo ta rouxa??!!!!
den exo diathesi na kano mises doulies,ama to boleuome tha to paro.

harvester
18/12/2008, 13:18
http://www.dainese.com/eng/coll_mot.asp

εδω θα βρεις οτι σε βολευει
επελεξε στον δευτερο πινακα το safety

MG
18/12/2008, 13:39

εγω παντως φιλε αυτο εχω και σου ειπα οτι βαζω απο πανω το μπουφαν. Ειναι κορυφαιο

ενημερωτικα σου λεω οτι το πηρα γυρω στα 210 Ευρω εαν θυμαμαι καλα περσι απο Γερμανια
:wave2:

NikosKK
18/12/2008, 17:16
Τσέκαρε και αυτό (http://motocard.com/en/Articulos/detalle.asp?ref=M-0383243) :)

Dionisisk5
20/12/2008, 05:57
σε συμπληρωμα αυτο που λεει ο νικος κοιτα και αυτα

http://www.alpinestars.com/Bionic_2_Protection_Jacket/pd/np/170/p/650658.html

http://www.youtube.com/watch?v=_j7HND0JIBU

Το οποιο συνδυαζεται και με αυτο:

http://www.alpinestars.com/Bionic_Neck_Support/pd/np/170/p/650009.html

Με προβληματιζει βεβαια οτι στο σιτε λεει : "providing excellent safety, support and flexibility for motocross and other extreme sports." Επισης οτι δεν ειναι διχτακι οπως το dainese αρα καλοκαιρι παλι σκας αμα το φορας σκετο.
Αν παρεις παντως το dainese wave ενημερωσε μας γιατι με ενδιαφερει και εμενα φιλε.