PDA

View Full Version : Χρειάζομαι βοήθεια υπολογιστάνθρωπου

gloum
17/12/2008, 12:41
Λοιπόν..Να πως έχει η κατάστασή μου. Το λάπτοπ εδώ και δύο μέρες κάνει τσαλίμια. Στα καλά καθούμενα κολλάει, παγώνουν τα πάντα και μόνο το ποντίκι αντιδρά. Ούτε shut down μπορώ να κάνω και αναγκαστηκά κλείνω με το κουμπί (κακό το ξέρω).ctrl alt del εν λειτουργεί ωστε να φέρω το task manager. Η cpu δεν δουλεύει υπερβολικά (ανεμιστηράκια που δουλεύουν κανονικά εκείνη την στιγμή εν ακούγονται ώστε να σκεφτώ overheating).Δεν τον έχω φορτώσει με τίποτα βαρύ όταν συμβαίνει. Απλά από το πουθενά όλα παγώνουν. Σύμφωνα με zone alarm pro, spybot s&d, bitdefender ειμαι καθαρός. Defrag,chkdsk έχουν γίνει. Η registry είναι πεντακάθαρη (μέσω tune up utillities) και το cashe του mozilla και του opera είναι καθαρά. Δεν έκανα install κάτι ούτε έβαλα καινούργιο hardware ώστε να σκεφτώ κάποιο conflict.Γενικά έχω αρκετά καλές γνώσεις σε pc αλλά εδώ παραδίνομαι. Σκέφτομαι ότι ίσως τα παίζει η cpu? Τρέχω XP σε λαπτοπ 3-4ετίας. Καμιά ιδέα?

notakos600
17/12/2008, 12:44
Βγάλε την μπαταρία και ξαναβάλτην, κλασικό ξεκόλλημα σε λάπτοπ.
Αν συνεχίσει, γύρισέ το ανάποδα, βγάλε το πίσω μέρος του και φύσηξέ το με σπρέ'ι' αέρα σε πλακέτα και βύσματα.

Anty12
17/12/2008, 12:45
Rootkit και mbr μου μυρίζει......

Οταν δεν κάνει τσαλίμια, οι taskmanager , screensaver και το update του spybot, δουλεύουν κανονικά?

Για τρέξε spybot και malawarebytes σε safe mode....:rolleyes:

Anty12
17/12/2008, 12:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
Rootkit και mbr μου μυρίζει......

Οταν δεν κάνει τσαλίμια, οι taskmanager , screensaver και το update του spybot, δουλεύουν κανονικά?

Για τρέξε spybot και malawarebytes σε safe mode....:rolleyes:

edit:Δες τι τρέχει στο backround με το hijackthis και το autoruns....

gloum
17/12/2008, 12:53
Όλα πάνε ρολόι όταν δεν κολλάει το pc. Παρατήρησα πριν κάτι. Εχω optic fibre για ίντερνετ και όταν κολλάει το δίκτυο είναι που παγώνουν όλα. Οπότε έκανα το εξής μπακάλικο. Εβγαλα το καλώδιο και το ξαναέβαλα. Με το που έγινε αυτό όλα ξεκόλησαν.

Hijackthis τρέχω σε safe mode?

sniper
17/12/2008, 12:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από gloum
.... Εχω optic fibre για ίντερνετ ....

και σε λένε Bill Gates.....

Anty12
17/12/2008, 13:01
Εχω optic fibre για ίντερνετ και όταν κολλάει το δίκτυο είναι που παγώνουν όλα. Οπότε έκανα το εξής μπακάλικο. Εβγαλα το καλώδιο και το ξαναέβαλα. Με το που έγινε αυτό όλα ξεκόλησαν.

:confused: :confused:
Που την έχεις την οπτική..????Καρφωμένη πάνω στο router ή στο PCI modem?

Hijackthis τρέχω σε safe mode?

Όχι...σε safe mode δεν θα σου δείξει ποιες περίεργες *.dll γίνονται call από τα troyans ή τα warms, γιατί σε safe mode δεν φορτώνονται (υποτίθεται)
Είδες τίποτε περίεργα popups με Antivirus2008 ή Antivirus2009 να πετάγονται...?
Το regedit , σου δουλεύει?

gloum
17/12/2008, 13:01
Δεν μένω ελλάδα φίλε μου.Και επειδή χρειάζομαι το λάπτοπ και για την δουλειά μου θα προτιμούσα να έλειπε λίγο η ειρωνία και/ή το σπαμάρισμα

gloum
17/12/2008, 13:03
Όχι δεν έχει πεταχτεί τίποτα απο δάφτα. Η οπτική είναι από τον τοίχο του σπιτιού κατευθείαν στο ethernet μου. Θα τρέξω hijack και θα επανέλθω

sniper
17/12/2008, 13:06
Όχι δεν έχει πεταχτεί τίποτα απο δάφτα. Η οπτική είναι από τον τοίχο του σπιτιού κατευθείαν στο ethernet μου. Θα τρέξω hijack και θα επανέλθω

Δεν μένω ελλάδα φίλε μου.Και επειδή χρειάζομαι το λάπτοπ και για την δουλειά μου θα προτιμούσα να έλειπε λίγο η ειρωνία και/ή το σπαμάρισμα

1. Καμία ειρωνία. Εσύ δεν τα λες καλά.
2. Πρόσεχε τους τρόπους σου.
3. Εδώ μηχανάκια - σε άλλα φόρουμ υπολογιστές.

mpou
17/12/2008, 13:07
Ξερω, δεν βοηθαω, αλλα ειχα το ιδιο προβλημα σε Redhat (οταν επεφτε το δικτυο σερνοταν). Βεβαια καποια στιγμη ξεκολουσε.

Απο οτι θυμαμαι ηταν καποιο security θεμα (αν δεν μπορουσε να βρει dns, για security reasons "κλειδωνε")

Εχεις καποιο network aware συστημα ασφαλειας?

gloum
17/12/2008, 13:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper

1)Τι ακριβώς δεν λέω καλά δηλαδή?
2)Τι ακριβώς είπα ο κακόμοιρος ο Bill Gates που ανέφερες εσύ?
3)Εχώ διαβάσει άπειρα θέματα άσχετα με μηχανές εδώ, αν νομίζεις σε ενόχλησα με κάτι τι να πώ

Λεωνίδας
17/12/2008, 13:16
μήπως σκαλώνει η κάρτα δικτύου :confused:

gloum
17/12/2008, 13:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
μήπως σκαλώνει η κάρτα δικτύου :confused:

Λοιπόν το hijackthis μου τα βγάζει όλα οκ. Δεν είναι κάτι software. Πιθανόν να είναι κάτι με την κάρτα δικτύου όπως λες γιατί όταν είμαι offline δεν κολλάει ποτέ.

mpou
17/12/2008, 13:20
Λοιπόν το hijackthis μου τα βγάζει όλα οκ. Δεν είναι κάτι software. Πιθανόν να είναι κάτι με την κάρτα δικτύου όπως λες γιατί όταν είμαι offline δεν κολλάει ποτέ.

3-4 ετων ειναι, wifi θα εχει. Για παιξε μπαλα

Λεωνίδας
17/12/2008, 13:21
Λοιπόν το hijackthis μου τα βγάζει όλα οκ. Δεν είναι κάτι software. Πιθανόν να είναι κάτι με την κάρτα δικτύου όπως λες γιατί όταν είμαι offline δεν κολλάει ποτέ. για δοκίμασε κανένα uninstall / reinstall drivers ...
αλλιώς πάρε router να παίζεις wifi :wacko:

gloum
17/12/2008, 13:27
Θα δούμε τι θα γίνει. Μου φαίνεται θα κάνω εγχείρηση να δώ τι παίζει με την κάρτα δικτύου ή να πάω να βάλω μια άλλη. Wi-fi είναι η τελευταία μου λύση. Τέλος πάντων ευχαριστώ παιδιά

odt
17/12/2008, 13:38
Start --> run...--> %SystemRoot%\system32\eventvwr.msc /s και πατάς enter και δες το application log και το system log. Είναι πολύ πιθανό να βρεις εκεί τι σου δημιουργεί το κόλλημα...

Το Interface με την οπτική,είναι ενσωματωμένο στο laptop ή είναι εξωτερικό με usb ή pcmcia? (ας πούμε)
Ποιας εταιρίας?

:wave2:

gloum
17/12/2008, 13:41
Είναι καλώδιο ethernet από την "πρίζα" ethernet στον τοίχο μου κατευθείαν στην θύρα μου στο λαπτοπ. Η εταιρία είναι ή RDS αλλά σε περίπτωση που δεν το διάβασες πριν δεν είμαι ελλάδα

odt
17/12/2008, 13:52
Είναι καλώδιο ethernet από την "πρίζα" ethernet στον τοίχο μου κατευθείαν στην θύρα μου στο λαπτοπ. Η εταιρία είναι ή RDS αλλά σε περίπτωση που δεν το διάβασες πριν δεν είμαι ελλάδα

ρώτησα αν το καλώδιο που φτάνει στο laptop σου είναι οπτική ίνα, ή όχι...και ποιας εταιρίας είναι η κάρτα δικτύου που χρησιμοποιείς...

golis
17/12/2008, 13:56
φηΛΑΙ ο σκληρός δίσκος στο λαπτόπι μάλλον ετοιμάζεται να παραδώσει πνεύμα...
Δοκιμασέ να τρέξεις το Hard Disk Sentinel ή το HD TUNE να δείς τι παίζει.

golis
17/12/2008, 13:58
Πιθανόν να είναι κάτι με την κάρτα δικτύου όπως λες γιατί όταν είμαι offline δεν κολλάει ποτέ.

τΏΡα το είΔα.

sniper
17/12/2008, 14:06

Έχεις οπτική καρφωμένη στο σπίτι σου στην Ρουμανία; :confused:

hidefnick
17/12/2008, 14:15

Ψάχνεις συμπληρωματικούς λόγους να την κάνεις??? Ειδικά τώρα που έφυγε το Honda?????:rotflmao: :rotflmao:

gloum
17/12/2008, 14:19

Έχω αυτό ακριβώς που περιέγραψα, ανέβα όποτε θες Βουκουρέστι να σε κεράσω μια μπύρα στο caru cu bere και να έρθεις και εδώ να το δεις.Αρκετή έκταση δώθηκε. Καλό απόγευμα:beer:

sniper
17/12/2008, 14:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
Ψάχνεις συμπληρωματικούς λόγους να την κάνεις??? Ειδικά τώρα που έφυγε το Honda?????:rotflmao: :rotflmao:

1. Λόγοι υπάρχουν άφθονοι! :winka:
2. Που πήγε ποιο Χοντα; :confused:

gcrook
17/12/2008, 15:09

He's the man! (http://www.youtube.com/watch?v=WNa0_u9UiJc) :a07: :a07: :a8: :a8: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :bigcry: :bigcry:

sniper
17/12/2008, 15:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
He's the man! (http://www.youtube.com/watch?v=WNa0_u9UiJc) :a07: :a07: :a8: :a8: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :bigcry: :bigcry:

Είσαι ημίθεος λέμε! :lol: :lol: :lol: :lol:

:smokin:

noe13
17/12/2008, 15:17
:confused: :confused:
Που την έχεις την οπτική..????Καρφωμένη πάνω στο router ή στο PCI modem?

Όχι...σε safe mode δεν θα σου δείξει ποιες περίεργες *.dll γίνονται call από τα troyans ή τα warms, γιατί σε safe mode δεν φορτώνονται (υποτίθεται)
Είδες τίποτε περίεργα popups με Antivirus2008 ή Antivirus2009 να πετάγονται...?
Το regedit , σου δουλεύει? Εχω εγω προβλημα με ιο Antivirus 2009.Δοκιμασα Kaspersky,panda,avg και δε φευγει.Εχετε καμια ιδεα τι να κανω?

MikeG
17/12/2008, 15:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από noe13
Εχω εγω προβλημα με ιο Antivirus 2009.Δοκιμασα Kaspersky,panda,avg και δε φευγει.Εχετε καμια ιδεα τι να κανω?

Format:D

noe13
17/12/2008, 15:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Format:D Ναι παντα παιζει κι αυτο αλλα θελω κατι λιγοτερο μπελαλιδικο που λενε!

MikeG
17/12/2008, 15:23
Ναι παντα παιζει κι αυτο αλλα θελω κατι λιγοτερο μπελαλιδικο που λενε!

Αν δε στον καθαρίζει κανένα antivirus & ξέρεις ποιος είναι ή ποιο αρχείο είναι τότε κάνε ένα search στο δίκτυο για πληροφορίες:winka: :wave2:

gloum
17/12/2008, 15:27
Πάνε εδώ (http://www.2-spyware.com/remove-antivirus-2009.html) έχει ότι χρειάζεσαι

noe13
17/12/2008, 15:28
Πάνε εδώ (http://www.2-spyware.com/remove-antivirus-2009.html) έχει ότι χρειάζεσαι Εισ ωραιος φιλε!

Anty12
17/12/2008, 15:59
Εχω εγω προβλημα με ιο Antivirus 2009.Δοκιμασα Kaspersky,panda,avg και δε φευγει.Εχετε καμια ιδεα τι να κανω?

Φιλαράκι ...περαστικά ........:rolleyes:

Ούτε φορμάτ ούτε τίποτα...απλά θα σου βγάλει την Παναγία για να καθαρίσεις τα πάντα.
Δεν είναι ένας ιός , αλλά 150-170 σκουπίδια , τα περισσότερα από αυτά στο master boot record
Κάνε τα πρώτα βήματα , που πρότεινα στην αρχή του παρόντος θρεντ, και πήγαινε στο
www.bleepingcomputer.com – και μόνο σ’αυτό.
Πολύ προσοχή (ιδιαίτερα με το combofix) και καλό ψάξιμο.

mars696
17/12/2008, 16:02
Αμα κατεβασω το antivirus2009 και το εγκαταστησω,πρεπει να βγαλω το αλλο antivirus η ειναι αλα plug n play??

noe13
17/12/2008, 16:03
Φιλαράκι ...περαστικά ........:rolleyes:

Ούτε φορμάτ ούτε τίποτα...απλά θα σου βγάλει την Παναγία για να καθαρίσεις τα πάντα.
Δεν είναι ένας ιός , αλλά 150-170 σκουπίδια , τα περισσότερα από αυτά στο master boot record
Κάνε τα πρώτα βήματα , που πρότεινα στην αρχή του παρόντος θρεντ, και πήγαινε στο
www.bleepingcomputer.com – και μόνο σ’αυτό.
Πολύ προσοχή (ιδιαίτερα με το combofix) και καλό ψάξιμο. Ναι φιλε το εχω καταλαβει.Εδω και 2 μερες καθαριζω!:smilea:

tamar
17/12/2008, 19:10
Πριν κάνεις οτιδήποτε δοκίμασε το "System Recovery" ή στα ελληνικά "Επαναφορά Συστήματος" σε μία ημερομηνία που το μηχάνημά σου δούλευε καλά. Αν δε γίνει τίποτα δοκίμασε να το δουλέψεις με μία μνήμη ή άλλαξε θέσεις στις μνήμες (εφόσον φυσικά έχει δύο chip μνήμης). Εάν πάλι δε γίνει τίποτα προχώρα σε αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω.
Προσοχή! Αν δεις ότι παίζει πρόβλημα με τη μνήμη τότε είναι είτε κάποιο chip μνήμης, είτε η μητρική κάτι που στο απεύχομαι.
Καλή τύχη!
:wave2:

mak1mak
17/12/2008, 19:41
THN LYSH THN EXEIS BREI MONO SOY KAUVS OTAN DEN EISAI STO DIKTYO OLA DOYLEYOUN OK DEN MPOREI NA EINAI BLABH STO HARDWARE TOY YPOLOGISTH SOY . PISTEYV OTI OTAN MAPINEI STO DIKTYO KAPOIO PROGRAMMA ENERGOPOEITE KAI T AKANEI OLA NA SERNONTE PSAXE APO TASK MANAGER NA DEIS TI PARAPANO ENERGOPOEEITE KAI MHN XEXNAS OTI TA ANTIVIRUS KLP DEN EINAI PANTA ENHMERVMENA KATHOS XREIAZETE XRONOS NA ENHMEROTHOYN GIA OLOYS TOYS IOYS SYNHTHOS KATHE PEMPTH .

OSO AFORA TO OPTIC TOY HOME ERXETE OTIKI INA MEXRI TO SPITI KAI MET ATHN METATREPEI SE ELEKTRIKH ETHERNET

Vstrommer71
17/12/2008, 23:04
Επειδη το εχουμε γυρισει στο οτι να'ναι...
1)Στον φιλο που του κολλαει η καρτα δικτυου,ας δοκιμασει απο το site της εταιριας του laptop του να παιξει με αλλους drivers,οπως ειπε κι ο Λεωνιδας.Καποιες εκδοσεις των Atheros ειδικα κανουν ενα σωρο μ@λακιες
2)Για τον φιλο με τον γ@μοϊο Antivirus 2009,ειναι πολυ σπασ@ρχιδικο προγραμμα.Πραγματικα,απο το να κατσεις ενα σκασμο ωρες να καθαρισεις το μηχανημα σου απο αυτη την παπαρια,κανεις ενα formatακι και εξοικονομεις και πολυτιμο χρονο.Μετα βαζεις κι ενα Kaspersky και ησυχαζεις:beer:

Προς αγριεμενο μονδερατορα!
Εδω αγαπητε εσεις γραφετε σε διαδικτυακα περιοδικα του χωρου για...KTM 690 :a13: (ακουσον-ακουσον :lol: )
οποτε γιατι ο φιλος να μην γραφει εδω για υπολογιστες???? :rotflmao:

CONAN_
18/12/2008, 00:41
ΕΔΩ

http://www.malwarebytes.com/ και καθαρίζει και 2009 και οτι π@π@ριά μπαίνει ....;)