View Full Version : Γαντια και καλτσες για πολυ κρυο...
georgekostas
21/12/2008, 18:56
Ψαχνω γαντια και κατι που να μπαινει μαζι με την καλτσα για καλυτερη προστασια των ακρων απο το κρυο.
Τωρα εχω κατι γαντια dainese αξιας 80 ευρω αδιαβροχα αλλα τωρα με τα πολλα κρυα οι ακρες των χεριων μου κρυωνουν.
Αν ξερει κανεις καποια καλη λυση ας μας πει.
Ευχαριστω.
πλαστικα γαντια μιας χρησεως απο το φαρμακειο!
georgekostas
21/12/2008, 19:01
Τα λεγομενα LATEX τα χειρουργικα εννοεις;
george72
21/12/2008, 19:16
ισοθερμικα πανω κατω
μπαλακλαβα, και γαντακι με γουνιτσα!
:wave2:
georgekostas
21/12/2008, 20:07
Αυτα τα φοραμε ετσι κι αλλιως.Το προβλημα ειναι στα ακρα χερια-ποδια τι κανουμε...
thalasinos
21/12/2008, 20:44
Για τα χερια μονο θερμαινομενες χειρολαβες !
Αρχικά δημιουργήθηκε από georgekostas
Τα λεγομενα LATEX τα χειρουργικα εννοεις;
ναι ρε φιλος!αυτα που χρησημοποιουν οι μικροβιολογοι!:wave2:
Δεν ενδείνυνται, κύριοι, λατέξ γάντια για το κρύο...εγκλωβίζουν υδρατμούς εντός, και διευκολύνουν την αποβολή θερμότητος.
Επέλεξε να έχει την περισσότερη δυνατή θερμομόνωση. Αλλά και πάλι μην περιμένεις πολλά είναι θέμα χρόνου, εξωτερικής θερμοκρασίας και ταχύτητας κίνησης, πότε θα κρυώσουν τα δάκτυλα.
Αν συνδυάσεις ένα καλό ζευγάρι γάντια με θερμαινόμενα γκρίπς, μόνο τότε, έχει νόημα...
έδιτ: οι χούφτες βοηθούν πολύ.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Δεν ενδείνυνται, κύριοι, λατέξ γάντια για το κρύο...εγκλωβίζουν υδρατμούς εντός, και διευκολύνουν την αποβολή θερμότητος.
ρε Tpap εχεις ενα δικιο δεν μπορω να πω!αλλα εγω δεν μιλαω για το γυρο της ευρωπης...........για τις διαδρομες εντος σχεδιου πολεως ομιλω..............!:wave2:
φιλικα παντα!:beer: :beer:
Τα μαγαζιά με ορειβατικά είδη έχουν και ισοθερμικά γάντια λεπτά που τα φοράς μέσα από τα κανονικά και ισοθερμικές κάλτσες.
Αρχικά δημιουργήθηκε από cptm
Τα μαγαζιά με ορειβατικά είδη έχουν και ισοθερμικά γάντια λεπτά που τα φοράς μέσα από τα κανονικά και ισοθερμικές κάλτσες.
+1000
και να ξέρετε, πιο φτηνά και ζεστά γάντια, τα πουλάνε τα περίπτερα:D
schumacher_
26/12/2008, 20:10
Εντάξει για μέσα στην πόλη, αλλά για κανονικό ταξιδάκι τι παίζει ρε παιδιά? Εκτός από θερμαινόμενα grips δεν γίνεται δουλειά αλλιώς?
Έκανα ένα Αθήνα-Βόλο προχθές στις 24 και λόγω κίνησης κλπ με έπιασε νύχτα πριν το μαλιακό ακόμα... φορώντας ισοθερμικά λεπτά γάντια και κανονικά από πάνω, απλά έκανα 30-40' ταξίδι άνετα, από εκεί και πέρα το χάος. Ειδικά από την ώρα που νύχτωσε και μετά και με ταχύτητες 130-150χαω, ήταν αρκετά δύσκολη η κατάσταση
Εγώ έχω δερμάτινα γάντια bmw κι από μέσα φοράω κάτι κινέζικα. Σε κατάστημα με ορειβατικά είχα βρει κάτι πολύ ζεστά γάντια αλλά ήταν χοντρά και δεν μπαίνανε κάτω απ' τα κανονικά.
Όσον αφορά τα πόδια για ταξίδι ισοθερμικό κολάν κάτω απ' το παντελόνι. Η μλκ είναι οτι βρίσκω μόνο λευκά κι είμαι σαν τον επιθεωρητή Κλουζώ αλλά αφού δε με βλέπει και κανένας δεν τρέχει τίποτα και τη δουλειά του την κάνει. Από κάλτσες δεν έχω βρει ποτέ και πουθενά ισοθερμικές. Συνήθως φοράω 2 ζευγάρια αθλητικές με τις μέσα ελαφρά πιο λεπτές.
Μην ξεχνάτε οτι το μεγαλύτερο πρόβλημα το εχουμε οταν εχει ΚΑΙ υγρασία.
ενα "ξερό" κρύο αντέχεται ακόμα και με -5
αλλα στο +5 με υγρασία δεν παλεύεται με τίποτα.
Δοκιμάστε να κινηθείτε με ενα αδιάβροχο απο πάνω και θα δείτε μεγάλη διαφορά.
Ενα βασικό ειναι να υπάρχει "αέρας" ανάμεσα στα ρούχα.
Ειναι φανταστικό μονωτικό.
Υπάρχουν κατι αδιάβροχα "γάντια"που μπαίνουν ΠΑΝΩ απο το γάντι, και κάνουν πολύ καλή δουλειά
Σε ταξίδι που τα δάκτυλα δεν τα πολύ κουνάμε, δεν θα μας δυσκολέψουν (ειναι σαν σακούλες τα ρημάδια:lol: )
Το θέμα ειναι να διαρκέσει η ανταλλαγή θερμοκρασίας οσο γίνεται πιο πολύ, αλλά ειναι θεμα χρόνου πότε θα κρυώσουμε
Δεν υπάρχει κάτι που να σε ζεσταίνει (εκτος απο τα κρίπ)
Αυτο που φροντίζουμε ειναι να είμαστε "μονωμένοι"
:a22: :a22: :a22:
κλαψόκοτες (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=6203&perpage=40&highlight=%EA%F5%F1%E9%DC%EA%E9&pagenumber=2)
:lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από schumacher_
απλά έκανα 30-40' ταξίδι άνετα, από εκεί και πέρα το χάος.
Χωρίς θερμαινόμενα γκρίπς, με τις θερμοκρασίες που ταξίδεψες και με την ταχύτητα κίνησής σου, τα 40' που άντεξες καλά ήταν.
Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο μόνο με γάντια...
Υπό αυτές τις συνθήκες, τα θερμαινόμενα γκρίπς πάλι δεν θα είχαν αποτέλεσμα χωρίς καλές χούφτες.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
Από κάλτσες δεν έχω βρει ποτέ και πουθενά ισοθερμικές. Συνήθως φοράω 2 ζευγάρια αθλητικές με τις μέσα ελαφρά πιο λεπτές.
Κακώς. Μπορείς να πάρεις μερικά ζευγάρια μαλλινες από το μοναστηράκι (στρατιωτικές) που είναι πολύ καλές για τέτοια χρήση.
Αν κοιτάξεις όμως σε μαγαζί με ορειβατικά (Χ. Τρικούπη - Αιόλου) θα βρείς όχι μόνο έναν, αλλά πολλούς τύπους ισοθερμικών καλτσών.
Αν κοιτάξεις όμως σε μαγαζί με ορειβατικά (Χ. Τρικούπη - Αιόλου) θα βρείς όχι μόνο έναν, αλλά πολλούς τύπους ισοθερμικών καλτσών. thenks :smilea:
schumacher_
27/12/2008, 01:28
Χωρίς θερμαινόμενα γκρίπς, με τις θερμοκρασίες που ταξίδεψες και με την ταχύτητα κίνησής σου, τα 40' που άντεξες καλά ήταν.
Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο μόνο με γάντια...
Υπό αυτές τις συνθήκες, τα θερμαινόμενα γκρίπς πάλι δεν θα είχαν αποτέλεσμα χωρίς καλές χούφτες.
Θα ακουστώ λίγο βλάκας μάλλον, αλλά έχω θερμαινόμενα γκριπς, τα οποία όμως και δεν άναψα.
Για να εξηγούμαι όμως... πριν 1,5 χρόνο τοποθέτησα ξενον φώτα στη μηχανή και όταν τα είχε πρωτοδεί ο μηχανικός μου, το πρώτο που μου είχε πει είναι να έχω στο νου μου να μην έχω αναμμένα ταυτόχρονα γκριπς και φώτα, μην καεί ο ανορθωτής. Από τότε, δεν είχα κάνει κάποιο παρόμοιο ταξίδι με τέτοιες θερμοκρασίες, οπότε δεν είχε παρουσιαστεί ανάγκη να ανάψω τα θερμαινόμενα γκριπς και δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα με το θέμα, τα γάντια έκαναν καλά τη δουλειά τους για διαδρομές μέσα στην πόλη ή και κάπου κοντά.
Με ποιο τρόπο μπορώ να βρω πόσο ρεύμα μπορεί να περάσει μέσα από τον ανορθωτή μου, ώστε μετρώντας φώτα+γκριπς, να φροντίσω να είμαι εντός των ορίων του? Την επόμενη Κυριακή θα ξανακατέβω Αθήνα και με τον καιρό που λένε, μάλλον πρέπει να έχω προετοιμαστεί μέχρι τότε :lol:
ΥΓ: ξέρω ότι το τελευταίο κομμάτι είναι λίγο άσχετο με το θέμα και πάει περισσότερο στα τεχνικά, αλλά το έβαλα επειδή έχει να κάνει με τα γκριπς.
:beer:
Για τα χερια η καλυτερη περιπτωση οπως ειπωθηκε και προηγουμενως ειναι τα λεπτα ισοθερμικα γαντακια που τα φορας μεσα απο τα γαντια και εισαι κομπλε.
Το ζητημα δεν ειναι αν τα γαντια κρατανε κρυο γιατι ετσι και αλλιως τα χοντρα γαντια κρατανε.Το προβλημα με τα χερια ειναι οταν καμια φορα οταν προκειταινα ταξιδεψουμε ειναι ηδη παγωμενα.Εκει κανουν δουλεια τα ισοθερμικα που τα φοραμε πρωτα.
Εγω προσωπικα πριν κατεβω στην μηχανη τον χειμωνα εχω φορεσει τα ισοθερμικα γαντια απο το σπιτι λιγα λεπτα πριν.
Οσο για καλτσες μια οποιαδηποτε αδιαβροχη μποτα με επενδυση και μια καλη βαμβακερη καλτσα λογικα θα κανουν την δουλεια,αν και υπαρχουν και ισοθερμικες καλτσες στο εμποριο (τις οποιες δεν εχω δοκιμασει ποτε).
Στην τελικη φοραμε και ισοθερμικο κολαν και κραταμε ολο το σωμα μας ζεστο.Τα ακρα μας, οσο κρυο και να κανει, θα ακολουθησουν.
Αν και ταξιδι τον χειμωνα χωρις να μπαινει και λιγο κρυο σε "στρατηγικα" σημεια:blush: δεν νοειται κατα την γνωμη μου, αλλα αυτα ειναι βιτσια.:lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από schumacher_
ΥΓ: ξέρω ότι το τελευταίο κομμάτι είναι λίγο άσχετο με το θέμα και πάει περισσότερο στα τεχνικά, αλλά το έβαλα επειδή έχει να κάνει με τα γκριπς.:beer:
Ρε σουμέικερ, δεν χρειάζεται να μετρήσεις τίποτε. Βάλε το μέτρο στην θήκη του.
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συγκρίνεις την καταναλισκόμενη ισχύ (σε W) των μαμίσιων φώτων και εκείνη που αναγράφεται πάνω στα μπαλαστάκια των ''ξένων''...πρόσεξε καταναλισκόμενη και όχι αποδιδόμενη.
(Συνήθως τα περισσότερα ξένων, για τα πρώτα 10'' καταναλώνουν περίπου γύρω στα 55W+ κατόπιν -αφού φορτώσουν- πέφτει η κατανάλωση στα 35W περίπου...)
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Στην τελικη φοραμε και ισοθερμικο κολαν και κραταμε ολο το σωμα μας ζεστο.Τα ακρα μας, οσο κρυο και να κανει, θα ακολουθησουν.
Δεν είναι ακριβώς έτσι φίλε κρόκη..Μάλλον είναι ανάποδα.
Δηλαδή: όταν το ανθρώπινο σωμα υπόκειται σε χαμηλές -για τα δεδομένα του- θερμοκρασίες η καρδιά καλείται να δουλέψει εντονότερα μεταφέροντας μεγαλλίτερη ποσότητα αίματος.
Αν συνεχισθεί η έκθεση σε τέτοιες θερμοκρασίες, ο οργανισμός από μόνος του περιορίζει την παροχή αίματος προς τα άκρα, προκειμένου να αιματώνεται εντονότερα (και έτσι να προφυλαχθεί) ο εγκέφαλος αλλά και η ευρύτερη περιοχή της καρδιάς.
Γι αυτό και τα άκρα είναι ευπαθέστερα στα κρυαπαγήματα.
Ειναι πολύ βασικό να γνωρίζουμε ότι αν αρχίσουν να κρυώνουν τα άκρα, σύντομα κρυώνει και το υπόλοιπο σώμα. Και είναι βασικότερο να ΜΗΝ αφήσουμε τα άκρα να κρυώσουν.
Οι βαμβακερές κάλτσες είναι υποδεέστερες έναντι των μάλλινων σε κρύο περιβάλλον, δίχως αμφισβήτηση.
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Αν και ταξιδι τον χειμωνα χωρις να μπαινει και λιγο κρυο σε "στρατηγικα" σημεια:blush: δεν νοειται κατα την γνωμη μου, αλλα αυτα ειναι βιτσια.:lol:
νομίζω οτι είναι ΚΑΙ θεμα μεγέθους
υπάρχουν όρια στην σμίκρυνση:blush: