View Full Version : ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΜΑΛΛΟΝ....help!!!
CostasR1
05/01/2009, 14:37
Μαγκες αν ξερει καποιος ας με βοηθησει λιγο.Τωρα τελευταια εχω ασχοληθει με αγορες απο το ιντερνετ και συγκεκριμενα απο ebay.Ποτε ομως δεν ειχα κανενα προβλημα ουτε με την μεταφορικη ουτε με τελωνειο.Για την ακριβεια εχω αγορασει 2 shoei x-11 και μια puig ζελατινα.Οι τιμες για τα shoei ηταν 350 και 400 ευρω αντιστοιχα,οσο για την ζελατινα 70 ευρω.Ολα αυτα ηρθαν στο σπιτι μου στην ωρα τους και χωρις καμια αλλη επιβαρυνση απο την αξια και τα εξοδα αποστολης(ουτε ενοχληση απο τελωνειο)και τα παρελαβα με usps.Στις 18 δεκεμβριου παραγγειλα 2 τελικα yoshimura,απο τις 27 δεκεμβριου ειναι κολλημενα στο τελωνειο οπως λεει το site της usps.Μιλησα με τελωνειακο και μου ειπε οτι δεν υπαρχει κατι τετοιο στο τελωνειο και πως τα δεματα την ωρα που πανε στο τελωνειο τα ελεγχουν και τα δινουν παλι πισω στην μεταφορικη εταιρια για να πανε στους παραληπτες.Απο τα ταχυδρομεια μου λενε οτι ειναι ακομα στο τελωνειο για να πεσει το χαρατσι και μετα θα ειδοποιηθω για την παραλαβη,αλλα αγνωστο ποτε.Ξεχασα να πω οτι το κοστος με τα μεταφορικα ειναι 640 ευρω.Μηπως εχει καποιος ιδεα τι παιζει σε αυτη την περιπτωση και που πρεπει να απευθυνθω?Και το χαρατσι αυτο πως βγαινει??
:sad: :sad: :sad:
Ξέρω να σου πω μόνο για το χαράτσι αλλά όχι πολλά...
Από τι θυμάμαι στο ζυγίζουν και πληρώνεις κάποια χ χρήματα για κάθε κιλό του προιόντος..
Το θέμα είναι πως με usps κόλλησε στο τελωνίο. Δεν είχες κάνει κάποια συνεννόηση με τον πωλητή να στο δηλώσει σαν δώρο η σαν αγορά κάτω των 60$??
Αρχικά δημιουργήθηκε από CostasR1
Μαγκες αν ξερει καποιος ας με βοηθησει λιγο.Τωρα τελευταια εχω ασχοληθει με αγορες απο το ιντερνετ και συγκεκριμενα απο ebay.Ποτε ομως δεν ειχα κανενα προβλημα ουτε με την μεταφορικη ουτε με τελωνειο.Για την ακριβεια εχω αγορασει 2 shoei x-11 και μια puig ζελατινα.Οι τιμες για τα shoei ηταν 350 και 400 ευρω αντιστοιχα,οσο για την ζελατινα 70 ευρω.Ολα αυτα ηρθαν στο σπιτι μου στην ωρα τους και χωρις καμια αλλη επιβαρυνση απο την αξια και τα εξοδα αποστολης(ουτε ενοχληση απο τελωνειο)και τα παρελαβα με usps.Στις 18 δεκεμβριου παραγγειλα 2 τελικα yoshimura,απο τις 27 δεκεμβριου ειναι κολλημενα στο τελωνειο οπως λεει το site της usps.Μιλησα με τελωνειακο και μου ειπε οτι δεν υπαρχει κατι τετοιο στο τελωνειο και πως τα δεματα την ωρα που πανε στο τελωνειο τα ελεγχουν και τα δινουν παλι πισω στην μεταφορικη εταιρια για να πανε στους παραληπτες.Απο τα ταχυδρομεια μου λενε οτι ειναι ακομα στο τελωνειο για να πεσει το χαρατσι και μετα θα ειδοποιηθω για την παραλαβη,αλλα αγνωστο ποτε.Ξεχασα να πω οτι το κοστος με τα μεταφορικα ειναι 640 ευρω.Μηπως εχει καποιος ιδεα τι παιζει σε αυτη την περιπτωση και που πρεπει να απευθυνθω?Και το χαρατσι αυτο πως βγαινει??
:sad: :sad: :sad:
Τι ακριβως μνμ σου βγαζει στο σιτε της usps??Συνήθως λεει οτι στις ταδε του μηνα εφτασε Ελλαδα!!
GIXXERAKIAS
05/01/2009, 17:36
Μην σκας φιλε ,ακομα ειναι νωρις επεσαν οι γιορτες στην μεση.Και ο κολλητος μου εχει κανει παραγγελια πλαστικα κινεζικα πιο νωρις απο εσενα αλλα αργουν λογω των γιορτων.:beer:
CostasR1
05/01/2009, 17:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από sterba2
Τι ακριβως μνμ σου βγαζει στο σιτε της usps??Συνήθως λεει οτι στις ταδε του μηνα εφτασε Ελλαδα!!
Πληκρολογοντας το tracing number μου βγαζει αυτο εδω:
Into Foreign Customs, December 27, 2008, 11:26 am, GREECE
Arrived Abroad, December 27, 2008, 7:44 am, GREECE
International Dispatch, December 21, 2008, 7:07 pm, ISC LOS ANGELES CA (USPS)
Electronic Shipping Info Received, December 19, 2008
CostasR1
05/01/2009, 17:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από native
Ξέρω να σου πω μόνο για το χαράτσι αλλά όχι πολλά...
Από τι θυμάμαι στο ζυγίζουν και πληρώνεις κάποια χ χρήματα για κάθε κιλό του προιόντος..
Το θέμα είναι πως με usps κόλλησε στο τελωνίο. Δεν είχες κάνει κάποια συνεννόηση με τον πωλητή να στο δηλώσει σαν δώρο η σαν αγορά κάτω των 60$??
Και εγω ειχα ακουσει οτι με usps δεν υπαρχει προβλημα σε θεμα τελωνειου,αλλα μιλησα πριν με ενα απο τις ταχυμεταφορες στο Eλ.Βενιζελος και μου ειπε οτι ειναι μεγαλο το ποσο και για αυτο πρεπει να εχει κρατηθει στο τελωνειο.οσο για το χαρατσι λεει οτι ειναι το 25% της αναγραφομενης τιμης του πακετου συν κατι εξοδα που δεν καταλαβα και μαλιστα μετα τις 14 Ιανουαριου.με τον πωλητη δεν εκανα καμια συννενοηση γιατι βασιστικα στις αλλες αγορες που δεν ειχα κανενα προβλημα γιατι και εκει τα ποσα ηταν μεγαλα.
CostasR1
05/01/2009, 17:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από GIXXERAKIAS
Μην σκας φιλε ,ακομα ειναι νωρις επεσαν οι γιορτες στην μεση.Και ο κολλητος μου εχει κανει παραγγελια πλαστικα κινεζικα πιο νωρις απο εσενα αλλα αργουν λογω των γιορτων.:beer:
Μακαρι να ειναι ετσι αλλα κολλαω που παραγγειλα την ζελατινα αργοτερα απο την εξατμιση και εφτασε πρωτη και μεσα στις γιορτες!!
Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ !
Έχω παραγγείλει απο εξωτερικό και έχει φτάσει στην Ελλάδα απο 6 Δεκεμβρρίου! Όπως λέει και στο site "6-Dec-2008 Greece Pending customs inspection."
Δηλαδή είναι ένα μήνα στο τελωνείο ! ΕΛΕΟΣ !
Έχω πολλά τηλέφωνα να σου δώσω.....γιατί έχω ξεσκιστεί αυτές τις μέρες να δώ που είναι το δέμα μου!
Το συμπέρασμα...........ακόμα δεν ξέρω που είναι! Ένας αρμόδιος να μου πεί με υπευθυνότητα κάτι, που είναι, ήρθε, χάθηκε,,,,,, δεν βρέθηκε!
Η Ταχυμεταφορική πετάει το μπαλάκι στο τελωνείο! Συγκεκριμένα μου είπαν: Είναι στο τελωνέιο και λόγω φόρτου εργασίας δεν το έχουν εκτελωνίσει ακόμα!
Στο Τελωνείο : Εμείς εδώ δεν έχουμε αποθήκες, και δεν κρατάμε δέματα!Το έχουν τα ΕΛΤΑ !
άλλη απάντηση στο Τελωνείο σήμερα που ξαναπήρα : σιγά μην κάθομαι να ψάχνω σε τι κατάσταση και που βρίσκεται το δέμα του καθενός! Ποίος σας έδωσε το τηλέφωνο αυτό? Να πάρεται στο 2103538116....... !
.........παρεπιπτόντως αυτό το τηλέφωνο δίνουν και στα ΕΛΤΑ της εκάστοτε περιόχης που πήγα και ρώτησα,,,,,,και το αποτέλεσμα έχω πάρει 40 φορές και δεν το εχει σηκώσει κανείς!
Ελλάδα το μεγάλειο σου....!
:bigcry:
CostasR1
05/01/2009, 19:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από djspy21
Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ !
Έχω παραγγείλει απο εξωτερικό και έχει φτάσει στην Ελλάδα απο 6 Δεκεμβρρίου! Όπως λέει και στο site "6-Dec-2008 Greece Pending customs inspection."
Δηλαδή είναι ένα μήνα στο τελωνείο ! ΕΛΕΟΣ !
Έχω πολλά τηλέφωνα να σου δώσω.....γιατί έχω ξεσκιστεί αυτές τις μέρες να δώ που είναι το δέμα μου!
Το συμπέρασμα...........ακόμα δεν ξέρω που είναι! Ένας αρμόδιος να μου πεί με υπευθυνότητα κάτι, που είναι, ήρθε, χάθηκε,,,,,, δεν βρέθηκε!
Η Ταχυμεταφορική πετάει το μπαλάκι στο τελωνείο! Συγκεκριμένα μου είπαν: Είναι στο τελωνέιο και λόγω φόρτου εργασίας δεν το έχουν εκτελωνίσει ακόμα!
Στο Τελωνείο : Εμείς εδώ δεν έχουμε αποθήκες, και δεν κρατάμε δέματα!Το έχουν τα ΕΛΤΑ !
άλλη απάντηση στο Τελωνείο σήμερα που ξαναπήρα : σιγά μην κάθομαι να ψάχνω σε τι κατάσταση και που βρίσκεται το δέμα του καθενός! Ποίος σας έδωσε το τηλέφωνο αυτό? Να πάρεται στο 2103538116....... !
.........παρεπιπτόντως αυτό το τηλέφωνο δίνουν και στα ΕΛΤΑ της εκάστοτε περιόχης που πήγα και ρώτησα,,,,,,και το αποτέλεσμα έχω πάρει 40 φορές και δεν το εχει σηκώσει κανείς!
Ελλάδα το μεγάλειο σου....!
:bigcry:
Μια απο τα ιδια!!!Το ιδιο τηλεφωνο μου εδωσαν και εμενα και με εστελναν απο τον ενα στον αλλο,μεχρι που πηρα σε αυτο 2103538144 που ειναι ο πιο αρμοδιος απο τον προηγουμενο,και μου ειπε να περμενω μεχρι της 14 του μηνα για να εκτελωνησουν.Πως γινετε να μην κρατανε δεματα και μετα να σου λενε περιμενε 10 μερες να τα εκτελωνησουμε δεν μπορω να το καταλαβω!!!Υ Π Ο Μ Ο Ν Η!!!
:wave2: :wave2:
Thrakiotis
05/01/2009, 19:58
δεν θελω να στεναχωρησω κανεναν σας αλλα το χαρατσι δεν εχει να κανει ΟΥΤΕ με τα κιλα αλλα ΟΥΤΕ με την τιμη που θα δηλωσει ο πωλητης...
αν κρατηθουν τελωνειο ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ απο καποιον τελωνειακο οτι θα πρεπει να φορολογηθουν , μονο τοτε να ανησυχησετε..
Με USPS ειναι λιγο χλωμο να γινει φορολογηση τους γιατι δεν διαθετει δικους της τελωνειακους, οπως ολα τα υπολοιπα ΚΟΥΡΙΕΡ.
Επισης "οποιοδηποτε δεμα με αξια ανω των 21ευρω φορολογειται"
Πριν απο ενα μηνα περασα την ψυχρολουσια της φορολογησης.
Τωρα, εσυ επεσες στην περιπτωση..απο αρχες Δεκ αρχιζει το κλεισιμο του ετους και η απογραφη...
προφανως καπου εχουν παραπεσει, σε καποια αποθηκη και μεχρι να ερθει η σειρα τους θα σου δινει status οτι ειναι κολλημενα τελωνειο.
Μην αγχωνεσαι..εγω για ενα προιον 250$ δηλωμενο $40 πληρωσα μονο 97ευρω!!! γιατι πηγα και εκανα εκτελωνισμο μονος μου, αν το αναλαμβανε καποιος εκτελωνιστης ηθελε αμοιβη 102!!!!!ευρω +τα υπολοιπα 97...
ΕΛΛΑΔΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
Αρχικά δημιουργήθηκε από Thrakiotis
δεν θελω να στεναχωρησω κανεναν σας αλλα το χαρατσι δεν εχει να κανει ΟΥΤΕ με τα κιλα αλλα ΟΥΤΕ με την τιμη που θα δηλωσει ο πωλητης...
αν κρατηθουν τελωνειο ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ απο καποιον τελωνειακο οτι θα πρεπει να φορολογηθουν , μονο τοτε να ανησυχησετε..
Με USPS ειναι λιγο χλωμο να γινει φορολογηση τους γιατι δεν διαθετει δικους της τελωνειακους, οπως ολα τα υπολοιπα ΚΟΥΡΙΕΡ.
Επισης "οποιοδηποτε δεμα με αξια ανω των 21ευρω φορολογειται"
Πριν απο ενα μηνα περασα την ψυχρολουσια της φορολογησης.
Τωρα, εσυ επεσες στην περιπτωση..απο αρχες Δεκ αρχιζει το κλεισιμο του ετους και η απογραφη...
προφανως καπου εχουν παραπεσει, σε καποια αποθηκη και μεχρι να ερθει η σειρα τους θα σου δινει status οτι ειναι κολλημενα τελωνειο.
Μην αγχωνεσαι..εγω για ενα προιον 250$ δηλωμενο $40 πληρωσα μονο 97ευρω!!! γιατι πηγα και εκανα εκτελωνισμο μονος μου, αν το αναλαμβανε καποιος εκτελωνιστης ηθελε αμοιβη 102!!!!!ευρω +τα υπολοιπα 97...
ΕΛΛΑΔΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
Τι λες ΤΩΡΑ!! 97 ευρω τελωνειο για δηλωμενη αξια 40!!!:eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop:
Thrakiotis
05/01/2009, 20:21
Τι λες ΤΩΡΑ!! 97 ευρω τελωνειο για δηλωμενη αξια 40!!!:eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop:
ασε φιλε...
ακομα κλαιω....
το βλεπω και κλαιω...
Φίλε "Thrakiotis", μου φτιαξες το κέφι....χιχιχι! Εντάξει δεν φταίς εσύ!
Να σε ρωτήσω ...πού ειναι αυτό το @#$%-τελωνέιο?
Ξέρουμε διεύθυνση?
Δηλαδή δεν μπορώ εγώ τώρα να πάω να αναζητήσω το δέμα μου, και να μου το δώσουνε? Και ας πλήρωσω και τον εκτελωνισμό,,αρκέι να μας πούνε πως τον υπολογίζουν τον φόρο! Δηάδή το πίσω φανάρι που έχω παραγγείλει για την R6,,ξέρουν πόσο κάνει?
Thrakiotis
05/01/2009, 21:02
Φίλε "Thrakiotis", μου φτιαξες το κέφι....χιχιχι! Εντάξει δεν φταίς εσύ!
Να σε ρωτήσω ...πού ειναι αυτό το @#$%-τελωνέιο?
Ξέρουμε διεύθυνση?
Δηλαδή δεν μπορώ εγώ τώρα να πάω να αναζητήσω το δέμα μου, και να μου το δώσουνε? Και ας πλήρωσω και τον εκτελωνισμό,,αρκέι να μας πούνε πως τον υπολογίζουν τον φόρο! Δηάδή το πίσω φανάρι που έχω παραγγείλει για την R6,,ξέρουν πόσο κάνει?
το Τελωνειο ειναι στο Ελ. Βενιζελος...
αλλα για ενα φαναρι μην αγχωνεσαι, ασε που δεν παιζει να πληρωσεις γιατι θα σε ειχαν ειδοποιησει ηδη. Ειναι υποχρεωμενοι, γιατι αν δεν πας να το παραλαβεις σε βαζουν και πληρωνεις και αποθηκευτρα 6ευρω/μερα, απο τη στιγμη της ενημερωσης...
Δεν παιζει να πληρωσεις μια!! Το φαναρι κοστιζε ποσο ?απο $49-69, σωστα?
εδω αντε να το κοστολογουν 80-110ευρω...
Ρε συ, απλα πεσατε στις γιορτες (αν και εμενα μου ηρθαν ολες οι παραγγελιες κανονικα)..
Περιμενετε λιγο...Με USPS ολα καλα θα πανε
και μονος σου να πας δεν παιζει να το βρεις..πρεπει οπωσηποτε να το παραλαβει το τελωνειο γιατι αυτο κανει την παγια χρεωση των 6ευρω σε καθε εισαγομενο αντικειμενο πλην Ε.Ε..
Απλα περιμενε:winka:
CostasR1
05/01/2009, 21:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από Thrakiotis
το Τελωνειο ειναι στο Ελ. Βενιζελος...
αλλα για ενα φαναρι μην αγχωνεσαι, ασε που δεν παιζει να πληρωσεις γιατι θα σε ειχαν ειδοποιησει ηδη. Ειναι υποχρεωμενοι, γιατι αν δεν πας να το παραλαβεις σε βαζουν και πληρωνεις και αποθηκευτρα 6ευρω/μερα, απο τη στιγμη της ενημερωσης...
Δεν παιζει να πληρωσεις μια!! Το φαναρι κοστιζε ποσο ?απο $49-69, σωστα?
εδω αντε να το κοστολογουν 80-110ευρω...
Ρε συ, απλα πεσατε στις γιορτες (αν και εμενα μου ηρθαν ολες οι παραγγελιες κανονικα)..
Περιμενετε λιγο...Με USPS ολα καλα θα πανε
και μονος σου να πας δεν παιζει να το βρεις..πρεπει οπωσηποτε να το παραλαβει το τελωνειο γιατι αυτο κανει την παγια χρεωση των 6ευρω σε καθε εισαγομενο αντικειμενο πλην Ε.Ε..
Απλα περιμενε:winka:
Δηλαδη αν ηταν να πληρωσω καποιο φορο θα με ειχαν ειδοποιηση απο την πρωτη στιγμη που το παρελαβε το τελωνειο?δηλαδη απο της 27 Δεκεμβριου που λεει οτι ειναι στο τελωνειο θα ειχε παιχτει ειδοποιηση ετσι?οποτε μπορω να πιστευω οτι ειναι θεμα γιορτων,γιατι σε αλλη περιπτωση μου φαινετε οτι θα βλαστημαω την ωρα και την στιγμη που τις παραγγειλα!!!:bawl: :bawl:
Αν σε περιπτωση πανε στραβα και θελω να κανω μονος μου εκτελωνισμο τι βηματα ακολουθω??
το χω παθει 2 φορες ... η αληθεια ειναι οτι αργουν ειτε ολα ειναι Οκ , ειτε εχουν κωλυμα...
αν εχουν παρακρατησει προιοντα το τελωνειο[που δεν πιστευω] θα σου ερθει ταχυδρομικως μια ασπρη φορμα απο το τελωνειο και απλα θα σε καλεσουν να σε ρωτησουν αν κανεις εμποριο-εισαγωγη ή αν ειναι για ιδια χρηση και αλλα παπατζοκακοπαππαροπραμματακια.....
75% σου δινω να αργησαν λογω "τραβηγμενων" αργιων που με την 'ηλεκτροκολληση' που εχουν βρει στο δημοσιο απο 3ημερα και 4ημερα την κανουν εβδομαδιαια :look:
CostasR1
05/01/2009, 22:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
το χω παθει 2 φορες ... η αληθεια ειναι οτι αργουν ειτε ολα ειναι Οκ , ειτε εχουν κωλυμα...
αν εχουν παρακρατησει προιοντα το τελωνειο[που δεν πιστευω] θα σου ερθει ταχυδρομικως μια ασπρη φορμα απο το τελωνειο και απλα θα σε καλεσουν να σε ρωτησουν αν κανεις εμποριο-εισαγωγη ή αν ειναι για ιδια χρηση και αλλα παπατζοκακοπαππαροπραμματακια.....
75% σου δινω να αργησαν λογω "τραβηγμενων" αργιων που με την 'ηλεκτροκολληση' που εχουν βρει στο δημοσιο απο 3ημερα και 4ημερα την κανουν εβδομαδιαια :look:
Μακαρι να ειναι ετσι φιλε μου για να γλιτωσουμε και κανενα φραγκο,αλλιως δεν υπηρχε λογος να τις παρω απο εξω!Τι να πει κανεις.:smilea:
:D :D Ευτυχώς, σήμερα ήρθαν τα δικά μου πράγματα απο Αμερική,
χωρίς κανένα επιλέον φόρο, που όπως είχα γράψει πιο πριν είχαν έρθει στην Αθήνα στο τελωνείο απο 6 Δεκεμβρίου!
Δηλαδή 1 μήνα καθυστέρηση,λόγω γιορτών.......
οπότε το συμπέρασμα....
....δεν ξαναπαραγγέλνω σε περίοδο γιορτών, γιατί σε τρώει η αγωνία όσο να'ναι, μέχρι να ρθουν!
CostasR1
09/01/2009, 19:01
:D :D Ευτυχώς, σήμερα ήρθαν τα δικά μου πράγματα απο Αμερική,
χωρίς κανένα επιλέον φόρο, που όπως είχα γράψει πιο πριν είχαν έρθει στην Αθήνα στο τελωνείο απο 6 Δεκεμβρίου!
Δηλαδή 1 μήνα καθυστέρηση,λόγω γιορτών.......
οπότε το συμπέρασμα....
....δεν ξαναπαραγγέλνω σε περίοδο γιορτών, γιατί σε τρώει η αγωνία όσο να'ναι, μέχρι να ρθουν!
Τα δικα μου ακομα τιποτα!οσο και να προσπαθω να βγαλω ακρη με αυτη την κατασταση δεν γινετε τιποτα!!ειπες χωρις κανενα φορο ετσι??ειχε μεγαλο κοστος η παραγγελεια σου?
:wave2:
Τα δικα μου ακομα τιποτα!οσο και να προσπαθω να βγαλω ακρη με αυτη την κατασταση δεν γινετε τιποτα!!ειπες χωρις κανενα φορο ετσι??ειχε μεγαλο κοστος η παραγγελεια σου?
Ναι, ευτυχώς χωρίς κανέναν φόρο! Κόστος παραγγελίας 250 δολλάρια! Είχα παραγγείλει αρκετά πράγματα, γάντια, κάτι αυτοκόλητα, xenon, συναγερμό, κλειδαριά, ένα tank bag και ένα φανάρι! Και για αυτό φοβήθηκα, επειδή ήταν μεγάλη η κούτα, μήπως το άνοιξαν και νόμιζαν ότι έχω μαγαζί, και μου βάζανε φόρο!
Με μεταφορική express ή απλή στο έχουν στείλει? Εμένα ήταν και με express, φαντάσου, απο 6/12! Αλλα είχα παραγγείλει και κάτι άλλο 17/12 με απλή μεταφορική και ήρθε πιο γρήγορα! Ότι να-ναι.....!:uplate:
costas_versys
09/01/2009, 23:19
Δηλαδη αν ηταν να πληρωσω καποιο φορο θα με ειχαν ειδοποιηση απο την πρωτη στιγμη που το παρελαβε το τελωνειο?δηλαδη απο της 27 Δεκεμβριου που λεει οτι ειναι στο τελωνειο θα ειχε παιχτει ειδοποιηση ετσι?οποτε μπορω να πιστευω οτι ειναι θεμα γιορτων,γιατι σε αλλη περιπτωση μου φαινετε οτι θα βλαστημαω την ωρα και την στιγμη που τις παραγγειλα!!!:bawl: :bawl:
Αν σε περιπτωση πανε στραβα και θελω να κανω μονος μου εκτελωνισμο τι βηματα ακολουθω??
Δύο φορές μου έχει συμβεί να περάσουν τελωνείο τα πράγματα που αγόρασα από το ebay. Την πρώτη φορά από HongKong και την δεύτερη από US. Και στις δυο περιπτώσεις πλήρωσα τα "κερατιάτικα" κατά την παραλαβή, όταν τα έφερε o courier στην πόρτα μου.
(Ευτυχώς ήταν μικρά τα ποσά).
CostasR1
10/01/2009, 15:41
Ναι, ευτυχώς χωρίς κανέναν φόρο! Κόστος παραγγελίας 250 δολλάρια! Είχα παραγγείλει αρκετά πράγματα, γάντια, κάτι αυτοκόλητα, xenon, συναγερμό, κλειδαριά, ένα tank bag και ένα φανάρι! Και για αυτό φοβήθηκα, επειδή ήταν μεγάλη η κούτα, μήπως το άνοιξαν και νόμιζαν ότι έχω μαγαζί, και μου βάζανε φόρο!
Με μεταφορική express ή απλή στο έχουν στείλει? Εμένα ήταν και με express, φαντάσου, απο 6/12! Αλλα είχα παραγγείλει και κάτι άλλο 17/12 με απλή μεταφορική και ήρθε πιο γρήγορα! Ότι να-ναι.....!:uplate:
Δεν ξερω να σου πω,βασικα οταν μου ηρθαν τα κρανοι με usps σε 5 μερες ηταν σπιτι απο τη μερα της παραγγελειας,οποτε λογικα με express,αλλα απο το ταχυδρομιο που ρωτησα με βαση το tracking number (για τις εξατμισεις) μου ειπαν οτι ειναι απλο.Δεν μπορω να καταλαβω τι γινετε.Τη ζελατινα που πηρα για την μηχανη την παραγγειλα μια εβδομαδα αργοτερα απο τις εξατμισεις και σε 5 μερες ηταν σπιτι μου με usps.Δεν μπορω να καταλαβω τι μπουρδελοκατασταση ειναι αυτη.Παντως πριν λιγο που μπηκα στο site της usps ειδα στην κατασταση οτι σημερα το μεσημερι στης 13:30 εκτελωνηστηκαν.Τωρα το ερωτημα που με καιει ειναι ενα!!!!Με περιμενει κανενα βαρβατο ποσο για να τις παραλαβω η θα την εχω γλιτωσει??:confused: :confused:
CostasR1
10/01/2009, 15:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από costas_versys
Δύο φορές μου έχει συμβεί να περάσουν τελωνείο τα πράγματα που αγόρασα από το ebay. Την πρώτη φορά από HongKong και την δεύτερη από US. Και στις δυο περιπτώσεις πλήρωσα τα "κερατιάτικα" κατά την παραλαβή, όταν τα έφερε o courier στην πόρτα μου.
(Ευτυχώς ήταν μικρά τα ποσά).
Εγω παλι αντιθετα για 2 κρανοι και μια ζελατινα δεν πληρωσα τιποτα παραπανω.Ειναι λιγο μπερδεμενη η κατασταση με αυτα τα πραγματα μου φαινεται!!!!
:smilea: :smilea:
SeNNinhA
12/01/2009, 09:53
Παντως πριν λιγο που μπηκα στο site της usps ειδα στην κατασταση οτι σημερα το μεσημερι στης 13:30 εκτελωνηστηκαν.Τωρα το ερωτημα που με καιει ειναι ενα!!!!Με περιμενει κανενα βαρβατο ποσο για να τις παραλαβω η θα την εχω γλιτωσει??:confused: :confused:
Εαν λέει ότι εκτελωνίστηκαν και πήγαν στο τοπικό ταχυδρομείο τότε την έχεις γλυτώσει.
Μπορείς να τσεκάρεις με τον ίδιο κωδικό και στα ΕΛΤΑ. Οι κωδικοί της USPS είναι international και τσεκάρεις τα δέματά σου και από τα ΕΛΤΑ.
file ta pragmata pou parangiles eir8ane apo 3 xora an ne plironis telonio an eine apo xora tis eok den plironis tipota
SeNNinhA
12/01/2009, 12:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από boooo
file ta pragmata pou parangiles eir8ane apo 3 xora an ne plironis telonio an eine apo xora tis eok den plironis tipota
Αυτό ισχύει θεωρητικά μόνο.
Λόγω όγκου δεμάτων δεν ελέγχονται όλα (εννοώ να τσεκαριστούν). Ειδικά όσα έχουν χαμηλή αξία ή όγκο ελέγχονται τυπικά και μόνο μερικά από αυτά (ότι χτυπήσει περισσότερο στο μάτι). Τα υπόλοιπα ελέγχονται και δασμολογούνται ανάλογα μόνο με τα χαρτιά που τα συνοδεύουν και την αξία που δηλώνεται σε αυτά.
Τα παραπάνω ισχύουν για όσο περνάνε και μεταφέρονται με τα κρατικά ταχυδρομεία.
Σε ιδιωτικές εταιρείες (όπως FEDEX πχ) ελέγχεται και δασμολογείται το μεγαλύτερο μέρος τους διότι κερδίζουν χρήματα από την διαδικασία εκτελωνισμού και αυτές (πχ μόνο για να σου δώσουν τα χαρτιά εκτελωνισμού παίρνουν περίπου 30 ευρώ.... νόμιμη κλοπή...)
CostasR1
12/01/2009, 21:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από boooo
Οτι παραγγελεια εχω κανει ειναι απο αμερικη και σε καμια απο αυτες δεν πληρωσα τιποτα,δεν νομιζω οτι ισχυει αυτο που λες,ισως να τσεκαρουν καποιο ποσοστο δεματων η αυτα που κανουν περισσοτερο "μπαμ"στο ματι!!
:wave2:
CostasR1
12/01/2009, 21:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
Εαν λέει ότι εκτελωνίστηκαν και πήγαν στο τοπικό ταχυδρομείο τότε την έχεις γλυτώσει.
Μπορείς να τσεκάρεις με τον ίδιο κωδικό και στα ΕΛΤΑ. Οι κωδικοί της USPS είναι international και τσεκάρεις τα δέματά σου και από τα ΕΛΤΑ.
Αν ειναι ετσι τα λεφτα που θα γλιτωσω θα τα κερασω μπυρες!!!!
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
CostasR1
13/01/2009, 08:36
Τελικα την πατησα!!Παρελαβα σημερα τις εξατμισεις,αλλα καταθεσα και 170 ευρωπουλα για τους κεραταδες.Απο το ταχυδρομιο μια γνωστη μου,μου ειπε οτι το δεμα ηταν απλο και δεν επρεπε να πληρωσω ουτε ευρω!!Αλλα η δουλεια εγινε απο αλλου.Το δεμα ηταν ασφαλισμενο σε περιπτωση απωλειας και θα επερνα τα λεφτα μου πισω.Αυτο ειδαν οι τελωνιακοι,ανοιξαν το δεμα και μου εριξαν την καμπανα!!
Τελοσπαντων μου περασε παντως αυτη η ψυχρολουσια την ωρα που ανοιξα την κουτα και ειδα τα yoshimuraΚΙΑΑΑΑΑΑ!!!
Απλα την επομενη φορα λιγο πιο προσοχη για να μην ξαναυπαρξει παλι το ιδιο και μοιραζουμε λεφτα για το τιποτα!!
:smilea: :smilea:
Αλλα απτην αλλή, δεν είναι και λύση να μην ζητάμε ασφάλιση για τα προιόντα που παραγγέλνουμε!
Τελικά 'εφταιγε που ήταν με απλό ταχυδρομείο?
Oxι ρε φιλε,κριμα!Τζαμπα λεφτα ειναι!!Τι δηλωμενη αξια ειχε πανω το πακετο??
CostasR1
13/01/2009, 23:50
Αλλα απτην αλλή, δεν είναι και λύση να μην ζητάμε ασφάλιση για τα προιόντα που παραγγέλνουμε!
Τελικά 'εφταιγε που ήταν με απλό ταχυδρομείο?
Εφταιγε μαλλον απο οτι καταλαβα η ασφαλειση και γι΄αυτο το κρατησαν παραπανω.Μαλλον ετσι μου εδωσαν να καταλαβω απο το ταχυδρομειο.Βασικα ειναι καλο να ειναι ασφαλισμενο ενα δεμα γιατι ερχετε και απο την αλλη ακρη της γης και ποτε δεν ξερεις τι μπορει να συμβει στην πορεια.Φαντασου να σου ελεγαν οτι χαθηκε το δεμα και ανασφαλειστο?Καλυτερα που εγινε ετσι μαλλον!:smilea: :smilea:
CostasR1
13/01/2009, 23:52
Oxι ρε φιλε,κριμα!Τζαμπα λεφτα ειναι!!Τι δηλωμενη αξια ειχε πανω το πακετο??
850 δολαρια ειχε δηλωμενη αξια.Οντως ειναι τσαμπα τα λεφτα αλλα τι να κανεις,ευτυχως που δεν ηταν και παραπανω....
Στην τελικη γλυτωσες χρηματα απο την αγορα της εξατμισης η πληρωσες παραπανω (συμπεριλαμβανομενου του τελωνειου τα 170 euro) :confused:
CostasR1
14/01/2009, 22:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από menos
Στην τελικη γλυτωσες χρηματα απο την αγορα της εξατμισης η πληρωσες παραπανω (συμπεριλαμβανομενου του τελωνειου τα 170 euro) :confused:
Σε σχεση με την ελληνικη αγορα γλιτωσα λεφτα,τωρα ποσα ακριβως δεν ξερω.Παντως αν δεν πληρωνα τα 170 στο τελωνειο θα γλιτωνα περισσοτερα!!!!!
:rotflmao: :rotflmao: