View Full Version : βαψιμο κράνους???
εχω ενα κρανος nolan, θερμοπλαστικο ειναι. απλα επειδη εγω αισθητικα εχω μεινει στα 70'ς και στα 80'ς και αυτα τα νεα τα τρεντυ σχεδια τα σιχαινομαι το πηρα καταμαυρο με σκοπο να του κανω μια τεραστια -μετα συγχωρησεως- ασπρη ριγα στη μεση και για ομορφια και για να φαινομαι λιγο στο δρομο τη νυχτα...
το θεμα ειναι τι ειδος μπογιας παιρνω, τι χρωμα και πως το βαφω.... ρωταω μηπως κανεις εχει προηγουμενες εμπειριες ωστε να αποφυγω ξεβαψιματα, ξεθωριασματα απο νερο κτλ...
μου πανε για φωσφορουχα βαφη, αλλα καθως δεν εχω δει ποτε φωσφοριζον κρανος, μηπως ειναι κιτς?? :D :D ::
δε ξέρω να σου απαντήσω αλλά μου αρέσει πολύ η ιδέα σε στυλ joey dunlop :smilea:
αλλά όχι φωσφοριζέ ε;; :wave2:
και γιατί δεν φτιάχνεις ένα αυτοκόλλητο να βάλεις για να μη βάφεις?
Αρχικά δημιουργήθηκε από mpompas
και γιατί δεν φτιάχνεις ένα αυτοκόλλητο να βάλεις για να μη βάφεις?
λογικά το αυτοκόλλητο κατά μήκος του κράνους θα τσαλακώνει πολύ.
AUFGEBRACHT
06/01/2009, 18:19
Συγγνώμη αλλά έχω την εντύπωση ότι απαγορεύονται βαφές,αυτοκόλλητα και λοιπές καλλιτεχνικές ανησυχίες στα κράνη για λόγους ασφαλείας.Αν πάρεις και διαβάσεις τις οδηγίες του κράνους το αναφέρουν άλλωστε...τουλάχιστο τα Nolan και XLite που έχω εγώ...Τα χημικά μπορούν να καταστρέψουν τα υλικά από το κέλυφος με ενδεχόμενη αστοχία ή μειωμένη απόδοση σε ενδεχόμενη πτώση...Ιδιαίτερα αν πας να το κάνεις μόνος σου...Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν αερογραφίες σε κράνη και θέλω να ελπίζω είναι επαγγελματίες,γιατί έχω ακούσει διάφορα για τα χημικά και μπογιές που χρησιμοποιούνται...:wave2:
giorgosmg
06/01/2009, 18:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από AUFGEBRACHT
Συγγνώμη αλλά έχω την εντύπωση ότι απαγορεύονται βαφές,αυτοκόλλητα και λοιπές καλλιτεχνικές ανησυχίες στα κράνη για λόγους ασφαλείας.Αν πάρεις και διαβάσεις τις οδηγίες του κράνους το αναφέρουν άλλωστε...τουλάχιστο τα Nolan και XLite που έχω εγώ...Τα χημικά μπορούν να καταστρέψουν τα υλικά από το κέλυφος με ενδεχόμενη αστοχία ή μειωμένη απόδοση σε ενδεχόμενη πτώση...Ιδιαίτερα αν πας να το κάνεις μόνος σου...Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν αερογραφίες σε κράνη και θέλω να ελπίζω είναι επαγγελματίες,γιατί έχω ακούσει διάφορα για τα χημικά και μπογιές που χρησιμοποιούνται...:wave2:
+1000:wave2:
για τα χρώματα το ήξερα γι αυτό είπα να κοιτάξει για αυτοκόλλητο
για τα αυτοκόλλητα πρώτη φορά το ακούω, από όλους είχα ακούσει οτι κόλλα ότι θες
πωπω φιλε με σοκαρες τωρα....
εγω το πηρα απο μαγαζι μεγαλο και καλα και του χα πει τι σκοπευω να κανω και μου πε ναι πανε σ οποιον θες και θα στο κανει!!!
βασικα το χα σκεφτει και μονος μου αλλα πρωτον το θεωρησα υπερβολικο να επηρρεαζονται τα υλικα του κρανους απ ενα στρωμα βαφης και δευτερον με καθησυχασε και ο πωλητης και λεω ενταξει....
στις οδηγιες λεει οτι απαγορευεται καθε ειδους βαφη η επιτρεπεται αμα γινει απο ειδικο??
εχει κανεις να μου προτεινει κανεναν για θεσσαλονικη?? (σε πμ, φυσικα )
AUFGEBRACHT
06/01/2009, 18:55
Οι οδηγίες που έχω το αναφέρουν ΚΑΙ για τα αυτοκόλλητα.Οι ισχυρές κολλώδεις ουσίες είναι διαλύτες και χημικά παράγωγα οπότε...:nono:
Στα νεότερα κράνη (ιδίως αν έχουν βερνίκι) μπορείς να βάλεις αυτοκόλλητα και να τα βάψεις. Η shoei πχ αναφέρει ότι τα χρώματα δεν πρέπει να έχουν νίτρο στη σύνθεση τους. (φαντάζομαι ότι ο περιορισμός ίσχύει και για άλλες μάρκες)
AUFGEBRACHT
06/01/2009, 19:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από aakkuan
πωπω φιλε με σοκαρες τωρα....
εγω το πηρα απο μαγαζι μεγαλο και καλα και του χα πει τι σκοπευω να κανω και μου πε ναι πανε σ οποιον θες και θα στο κανει!!!
βασικα το χα σκεφτει και μονος μου αλλα πρωτον το θεωρησα υπερβολικο να επηρρεαζονται τα υλικα του κρανους απ ενα στρωμα βαφης και δευτερον με καθησυχασε και ο πωλητης και λεω ενταξει....
στις οδηγιες λεει οτι απαγορευεται καθε ειδους βαφη η επιτρεπεται αμα γινει απο ειδικο??
εχει κανεις να μου προτεινει κανεναν για θεσσαλονικη?? (σε πμ, φυσικα )
'Ασε,οι περισσότεροι πωλητές είναι παντελώς άσχετοι,αδιάφοροι,απληροφόρητοι και ασυνείδητοι...Ποτέ κάποιος πωλητής δε μου είπε πως τα κράνη έχουν ημερομηνία λήξης,ανάλογα με το υλικό κατασκευής.Προκειμένου να πουλήσουν...Άμα του έλεγες και ότι σκοπεύεις να του βάλεις πίσσα για να κολλήσεις φτερά και πούπουλα πάλι ντάξει θα σου λεγε...Οι οδηγίες αναφέρουν ΡΗΤΑ οποιαδήποτε παρέμβαση για βαφές.Απλά έχω ακούσει ότι όσοι κάνουν τέτοιες αερογραφίες χρησιμοποιούν ειδικά χρώματα φιλικά για το κέλυφος.Ασυνείδητοι επαγγελματίες υπάρχουν παντού...Εγώ προσωπικά δε θα το ρίσκαρα αν και μου έχει προτείνει γνωστός που ο κολλητός του βάφει κράνη να το κάνω.Δυστυχώς είμαι Αθήνα και δεν γνωρίζω κάποιον για Σαλόνικα...:wave2:
thalasinos
06/01/2009, 19:52
Μπορεις να πας σε αυτους που κανουν επιγραφες! υπαρχει αυτοκολητο φωσφορουχο σε ασπρο η κοκκινο χρωμα, κανει φοβερη ανακλαση!!! σου το κοβει σε οτι διασταση θες και σου το κολαει ο ιδιος. Αν το βαψεις και καποια στιγμη σου πεση θα πεταξει νυχι, θα χρειασθει να το ξαναβαψεις ενω αν ειναι αυτοκολητο το αλλαζεις αμεσως :wave2:
η αλλη περιπτωση ειναι να παραγγειλης απο www.Louis.de εχει φωσφορουχα σε διαφορετικες διαστασεις ακομη και στρογγυλα!!
road spirit
06/01/2009, 21:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από AUFGEBRACHT
Οι οδηγίες που έχω το αναφέρουν ΚΑΙ για τα αυτοκόλλητα.Οι ισχυρές κολλώδεις ουσίες είναι διαλύτες και χημικά παράγωγα οπότε...:nono: σωστός
thalasinos
06/01/2009, 22:12
Ενταξει ολα αυτα,και συμφωνω! ομως στα shoei! η Arai! και τοσες αλλες μαρκες που εχουν τα αυτοκολητα στα πλαγια και απο πανω το βερνικι εκει δεν πειραζουν? λεω εγω!!!
βασικα το ψαξα λιγο στο νετ και σε αγγλογλωσσα φορουμ και απ οτι καταλαβα ΜΠΟΡΕΙΣ να βαψεις το κρανος και να του βαλεις αυτοκολλητα αλλα πρεπει να προσεξεις το υλικο (είτε η βαφη είτε το κολλητικο ) να μην αντιδρα χημικα με το υλικο του εκαστοτε κρανους.
εγω εχω το nolan n62. οποτε θα ψαξω γι αυτο η θα στειλω κανα ε-μαιλ στην νολαν και θα σας ενημερωσω μολις παρω απαντηση!!
Can I paintbrush my Shoei helmet?
It is possible to repaint your Shoei helmet. You can use any colours which are not Nitro based. Please make sure that no aggressive fumes will enter the inside of the helmet.
You can also attach stickers to your helmet. They do not have any influence on the shell material.
http://www.shoei-europe.com/uk/service/faq#g
την nolan μου μεσα.... το λεει ρητα στο εγχειριδιο μεσα οτι απαγορευεται οτιδηποτε.....
επρεπε να παρω shoei... :sad:
HELMET MAINTENANCE
The helmet protects your head, therefore it should be treated with care. It must be replaced if it receives a
heavy blow or if it is damaged following improper use. Furthermore, it must definitely be replaced in the
event of an accident however slight and even if it does not show any sign of damage. In fact any alteration
could make it ineffective. The visor too must be replaced if it is scratched. The helmet may also be seriously
damaged by some common substances without the damage being visible. Therefore, do not apply paints,
petrol or other chemical solvents to the helmet and follow the manufacturers instructions very carefully. Use
just water and neutral soap to clean the helmet and the visor. Do not leave the helmet exposed to the sun
or other sources of excessive heat (such as the motorbike silencer). Do not alter your helmet in any way. If
it is not suitable, replace it .... taking care to choose something better next time!
thalasinos
06/01/2009, 22:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Can I paintbrush my Shoei helmet?
It is possible to repaint your Shoei helmet. You can use any colours which are not Nitro based. Please make sure that no aggressive fumes will enter the inside of the helmet.
You can also attach stickers to your helmet. They do not have any influence on the shell material.
http://www.shoei-europe.com/uk/service/faq#g
byron!! ξηγα και σε μας τις παλιας κοπης: αι ντοτ σπικ iνγγλιση!!!!
Παντως πρεπει να λεει καλα λογια για τα σηοει μας :lol: ριξε την εξηγα!! αν σου ειναι κοπος!!
λεει κατα λεξη:
μπορεις να ξαναβαψεις το κρανος σου. μπορεις να χρησιμοποιησεις οτι χρωμα θες που δεν βασιζεται στο νιτρο. παρακαλω βεβαιωσου
οτι δεν θα μπουν επικινδυνα αερια στο εσωτερικο του κρανους.
επισης μπορεις να κολλησεις αυτοκολλητα στο κρανος. δεν εχουν καμια επιδραση πανω στο υλικο του κελυφους.
thalasinos
07/01/2009, 05:36
Ωραιος! Μπραβο! ευχαριστω!
Αρα, επιτρεπονται αυτοκολητα σε μερικα κρανη και υπο ορους!!
trumanps
10/01/2009, 20:03
Monadikos fanisdjet ΑΕΟΡΓΡΑΦΙΕΣ me tin kaliteri poiotita file mou stin Katerini
Rikse mia matia to site kai des douleies pou kanei o an8ropos
Prota apo ola to kanei sti mantra pou exei makria apo vitrines kai magazia
douleuei poli kalis poiotitas xromata kai ilika genika
http://www.fanisdjet.gr
kalispera se olous!!! eimai kenourios sto forum.ida oti sizitate gia vapsimw gia kranos.pleon ta xrwmata autokinitou (auta xrisimopiounte k sta moto) einai nerodialita.opote den epidra katholou sto kranos.efoson vafete to kranos pernate k 1-2 xeria verniki k einai ok. to verniki den einai nerodialita alla efoson uparxei apo katw xroma den exei kamia epafi me to kranos.to verniki einai san mia zelatina pou prostateuei to xrwma.eimai vafeas k exw vapsei arketa k den upirxe kanena provlima.
opoios exei aporia alexgsxr2@gmail.com
Nα και ενα που εχω βαψει εγω. Βεβαια ειναι με κανονικα χρωματα μιας και ηταν ξαναβαμμενο..
156644
wreos!!!! kaneis k aerografies?
Eγω μια απορια εχω και αν καποιος μπορει ας βοηθησει.
Ενα ετοιμο βαμενο απο το εργοστασιο κρανος που ομως ειναι ματ γινεται να περαστει βερνικι?
Δηλαδη απο ματ να γινει γυαλιστερο?
Κ για μια τετοια εργασια ποσο ειναι μια λογικη τιμη που να μην σου πιανουν τον κ@λ@?!
:wave2:
kalispera file. eksartate an exei mat verniki panw tha gialisei alla den tha exei telia gialada. opote kalitera na to vapseis.na rikseis to xrwma pou thes k meta verniki. mia logiki timi einai peripou 40 euro gia ena monoxrwmo (tosa xreonw egw) aplo meta anevenoume analoga .an thes na kaneis sxedia panw i p.x na to vapseis xameleon k diafora.
Αρχικά δημιουργήθηκε από alexart
kalispera file. eksartate an exei mat verniki panw tha gialisei alla den tha exei telia gialada. opote kalitera na to vapseis.na rikseis to xrwma pou thes k meta verniki. mia logiki timi einai peripou 40 euro gia ena monoxrwmo (tosa xreonw egw) aplo meta anevenoume analoga .an thes na kaneis sxedia panw i p.x na to vapseis xameleon k diafora.
Δεν θελω να χαλασω το υπαρχον βαψιμο γιατι ειναι απλα υπεροχο:winka:
Το μονο που θελω ειναι να περαστει βερνικι.
pane se kapoion vafea (auto i moto) k pes tou na riksei verniki.tha sou parei kana 20 euro.ante to poli ,poli 30.an sou zitisei parapanw se listeuei.
pane se kapoion vafea (auto i moto) k pes tou na riksei verniki.tha sou parei kana 20 euro.ante to poli ,poli 30.an sou zitisei parapanw se listeuei.
Δηλαδη απλα του ριχνω βερνικι?!:confused:
Θα γινει σωστη δουλεια ετσι ή του κ@λου?!Γιατι δεν ειναι κρανος της πλακας...
distixos den exw to kranos sou mprosta gia na sou pw.pane se kapoion empirw vafea k tha sou pei. pantos an exei mat verniki panw sto kranos den tha exei telia gialada.egw lew pantos an to kranos den einai tis plakas k den exei gratzounies k gdarsimata kalitera asto opos einai. :)
distixos den exw to kranos sou mprosta gia na sou pw.pane se kapoion empirw vafea k tha sou pei. pantos an exei mat verniki panw sto kranos den tha exei telia gialada.egw lew pantos an to kranos den einai tis plakas k den exei gratzounies k gdarsimata kalitera asto opos einai. :)
Κρανος μερικων εβδομαδων ειναι:winka:
Ναι μαλλον ετσι θα μεινει,δε το ρισκαρω...:beer:
as to na paliosei k meta kane piramata.......:)
perrakis
27/12/2009, 15:30
Καλησπέρα, καταρχήν πιστεύω οτι μπορεί κανείς να βάψει το κράνος αρκεί να μη το λιώσει στη προσπάθεια... Οι κατασκευαστές είναι υποχρεωμένοι να απαγορεύουν η να περιορίζουν το βάψιμο για να ειναι καλυμένοι νομικά. άσε που κάποιος μπορεί να τρίψει το κράνος τοσο πολύ που να βρεί το φελιζόλ (που λέει ο λόγος).
Εγώ βασικά σύντομα θα πάρω καινούριο κράνος και λέω να βάψω το παλιό να το στολίσω και γενικά να το χρησιμοποιώ όταν θα πλένω την επένδυση στο κυρίως κράνος
το κράνος είναι μάυρο ματ (οχι ματ μπογιά αλλα αυτή η χαζή λαστιχένια επικάλυψη που γρατζουνιέται με τη μία. κάτω απο την επικάλυψη υπάρχει μάυρο πλαστικό άβαφο) 'Εχω ήδη βάψει κάτι αεραγωγούς στο πάνω μέρος που είχαν φθαρεί!
Η ερωτήσεις μου είναι, αφου αφαιρέσω την επικάλυψη και το τρίψω, πρέπει να βάλω κάποια βάση ή κατευθείαν τη μπογιά? χρειάζεται οποσδήποτε βερνίκι 'η αρκεί να χρησιμοποιήσω γυαλιστερή βαφή?
Αν κάνω και σχέδια πάνω στο κράνος πχ. ιαπωνέζικα γράμματα, πώς θα κάνω την επιφάνεια ομοιόμορφη, με βερνίκι?
Καλημέρα!!!!!!
Θα ήθελα να ρωτήσω τους γνώστες τα εξής:
Έχω ένα Nolan N83 περίπου 5 χρόνια
Με δεδομένο ότι κάνω μικρές διαδρομές εντός πόλης με σχετικά χαμηλές ταχύτητες σκέφτομαι να του κάνω ανακατασκευή. Καινούρια επένδυση και ζελατίνα έχουν 50-60
1.Έχει ημερομηνία λήξης;
2. Αν δεν λήγει που μπορώ να το βάψω μονόχρωμο με βερνίκι(τώρα είναι ματ) με υλικά που δεν θα το χαλάσουν;
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις:beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από toyar
Καλημέρα!!!!!!
Θα ήθελα να ρωτήσω τους γνώστες τα εξής:
Έχω ένα Nolan N83 περίπου 5 χρόνια
Με δεδομένο ότι κάνω μικρές διαδρομές εντός πόλης με σχετικά χαμηλές ταχύτητες σκέφτομαι να του κάνω ανακατασκευή. Καινούρια επένδυση και ζελατίνα έχουν 50-60
1.Έχει ημερομηνία λήξης;
2. Αν δεν λήγει που μπορώ να το βάψω μονόχρωμο με βερνίκι(τώρα είναι ματ) με υλικά που δεν θα το χαλάσουν;
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις:beer:
Παρε ενα καινουριο Nolan .... με τα ιδια λεφτα θα βρεις πολυ καλες προσφορες σε LOUIS.de
polo-motorrad.de και Ebay.co.uk
η βαφη αντενδυκνειται εφοσον μερικοι κατασκευαστες απαγορευουν και αυτοκόλλητα ( λενε οτι η χημικη συσταση της κολλας σε ακραιες συνθηκες μπορει να προκαλεσει αλοιωση στην επιστρωση ή/και το κέλυφος)
Μην κανεις αλχημειες.......ΚΑΝΕ Shopping Therapy!! :beer: :beer:
Άσε που τα Nolan είναι θερμοπλαστικά οπότε και έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής.
Ναι έχουν ημερομηνία λήξης.Πρέπει να το γράφει σε κάποιο ταμπελάκι μέσα ή επάνω στο κράνος.
Αν το έχεις όπως λές 5 χρόνια με σχεδόν καθημερινή χρήση κάν' το διακοσμητικό και πάρε καινούριο.
Έπρεπε να είχες ήδη πάρει καινούριο
perrakis
16/03/2010, 14:43
και να μην έχει λήξει, μετά από 5 χρόνια, μάλλον δε θα σου εφαρμόζει το κράνος σωστά.
Πάρε ένα καινούριο και κοίτα να είναι στο νούμερο σου! Το σωστό νούμερο πάει με βάση τη
περίμετρο της κεφαλής και όχι με βάση αυτό που πιστεύουμε. Ένα λάθος κράνος είναι σχεδόν όσο επικίνδυνο όσο να μή φοράς κράνος.
Μπορείς να βρείς στο ίντερνετ τις διαστάσεις και τα μεγέθη, αν και θα έπρεπε να το λένε οι πωλητές (πχ στα AGV 55-56cm κεφάλι φοράει small)
Το ίδιο ισχύει και με τα μπουφάν που οι περισσότεροι τα παίρνουν μεγαλύτερα με αποτέλεσμα τα πλαστικά να μην είναι στη θέση που θα'πρεπε να είναι.
Dear sir,
we kindly inform you that our warranty doesn't cover damage caused by tha apllication of stickers or adhesives and colour change or use of chemical products.
We advise against modifying the helmet in any parts.
We also inform you that we suggest to change the helmet every 5 years.
Αυτή είναι η απάντηση που έλαβα από τη Nolan.it σε mail που τους έστειλα σχετικά με τις παραπάνω απορίες μου. Ευχαριστώ όσους απάντησαν;)
Η απάντηση σημαίνει ότι αυτοί είναι νομικά καλυμμένοι. Το θερμοπλαστικό Shark μου ήρθε με ένα σετ ανακλαστικά αυτοκόλλητα από το εργοστάσιο (λόγω Γαλλικής νομοθεσίας νομίζω) και 5 χρόνια εγγύηση.
Εννοείται ότι δε σου λέω να βάλεις αυτοκόλλητα παρά τη συμβουλή του κατασκευαστή, οπότε είμαι κι εγώ νομικά καλυμμένος :D