View Full Version : Πανεπιστημια μηχανολογιας στην Ευρωπη
Ρε παιδες θελω την βοηθεια σας και τα φωτα σας
Σε ποια χωρα ειναι τα καλυτερα πανεπιστημια για μηχανολογια στην Ευρωπη?
Ενδιαφερομαι για να παω κατευθειαν εκει και οχι για μεταπτυχιακο...
Πως μπαινεις σε αυτες τις σχολες?
Οποιαδηποτε βοηθεια ευπροσδεκτη
φιλε μου εγω εχω ακουσει οτι το καλυτερο ειναι στην σουηδια...δανειζουν και δανειζονται γνωσεις απο τα μεγαλυτερα ναυπηγια του κοσμου και αρκετες δικες τους ιδεες ηδη αποτελουν τεχνολογια αιχμης πανω στην εφαρμοσμενη μηχανικη...
μπορεις να μου δωσεις πιο πολλες πληροφοριες?καποια σελιδα ή το ονομα του ?
Ξεκίνα ρίχνοντας μια ματιά από εδώ.
http://www.kth.se/?l=en_UK
:wave2:
δυστυχως οχι φιλε μου διοτι ηταν πανω σε συζητηση του ποδαριου που λεμε και δεν ειπωθηκαν περισσοτερες πληροφοριες...Θα ρωτησω ξανα να μαθω και σε ενημερωνω...Παντως την λεξη κλειδι πιστευω την εχεις!
red_monster
11/01/2009, 04:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από Corvo
Ο μηχανικός ήταν και θα είναι γερμανός
Στουτγγάρδη και βερολίνο είναι top επιλογές...
Για να μπείς σε γερμανική σχολή πρέπει να έχει πολύ καλό επίπεδο γερμανικών (kleines ή στην χειρότερη duff) και μετάφραση της εδώ σου βαθμολογίας ( απολυτήριο λυκείου) στην γερμανική κλίμακα .1-7 με άριστα το 1
Η σχολή μηχανολογίας έχει πάρα πολλά εργαστήρια και συνδέουν άμεσα τις σπουδές με την αγορά εργασίας.
Αν δν είσαι έτοιμος να φάς χοντρό γ@μήσει με τους φοιτητικούς ρυθμούς άστω καλύτερα.
Για εμένα η καλύτερη επιλογή είναι ένα ελληνικό ανώτατο ίδρυμα στη μηχανολογία και μετά μεταπτυχιακό στη γερμανία.
Εγώ έχω ψαχτεί και λογικά θα κάνω την πτυχιακή μου εργασία στο πολυτεχνείο της στουτγκάρδης σε συνεργασία με την bosch :D
Γνώμη μου είναι οτι αν δεν πετύχεις σε ελληνικό ανώτατο ίδρυμα ξέχνα τη γερμανία , είναι σε άλλο επίπεδο , κοίτα για αγγλία μεργια
red_monster
11/01/2009, 04:21
http://www.uni-stuttgart.de/
stuttgard πανεπιστήμιο
red_monster εμενα γιατι μου ειπανε οτι ειναι Αγγλια και Σκωτια τα καλυτερα?
παντου θα ειναι υψηλοτεροι οι ρυθμοι απο την Ελλαδα...τωρα αν Γερμανια θα ειναι πολυ δυσκολα δεν το ξερω αλλα γιατι στην Αγγλια θα ειναι κατωτερα?
Και στην Ελλαδα μια χαρα υψηλοι ειναι οι ρυθμοι.Γι'αυτο και απο τα 200 ατομα που μπαινουν βγαινουν 50.
Απλα το θεμα ειναι οτι εδω υπαρχει αλλη φιλοσοφια στα μαθηματα, με την εννοια οτρι δε σε αναγκαζουν να παρακολουθεις η να διαβαζεις, εισαι ελευθερος να κανεις οτι θες, οποτε οι περισσοτεροι τα παρατανε εντελως.Αλλα για να παρεις ενα πτυχιο με σοβαρο βαθμο εδω πρεπει να φτυσεις αιμα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
Και στην Ελλαδα μια χαρα υψηλοι ειναι οι ρυθμοι.Γι'αυτο και απο τα 200 ατομα που μπαινουν βγαινουν 50.
Απλα το θεμα ειναι οτι εδω υπαρχει αλλη φιλοσοφια στα μαθηματα, με την εννοια οτρι δε σε αναγκαζουν να παρακολουθεις η να διαβαζεις, εισαι ελευθερος να κανεις οτι θες, οποτε οι περισσοτεροι τα παρατανε εντελως.Αλλα για να παρεις ενα πτυχιο με σοβαρο βαθμο εδω πρεπει να φτυσεις αιμα.
το οτι την σχολη την τελειωνουν τα 50 απο τα 200 ατομα δεν πιστευω οτι ειναι χαρη στους υψηλους ρυθμους αλλα στο οτι οταν καποιος διαλεγει σχολη την διαλεγει ετσι απλα για να πει οτι πηγε καπου...
δεν ειναι εκει το θεμα ομως...:beer:
το οτι την σχολη την τελειωνουν τα 50 απο τα 200 ατομα δεν πιστευω οτι ειναι χαρη στους υψηλους ρυθμους αλλα στο οτι οταν καποιος διαλεγει σχολη την διαλεγει ετσι απλα για να πει οτι πηγε καπου...
δεν ειναι εκει το θεμα ομως...:beer:
ανοιξε το μσν να σου πω:D
zapmaria
11/01/2009, 11:36
Κοίτα αν μπορείς να πάς στο ΜΙΤ στην Αμερική πήγαινε.
Αλλιώς κάτσε διάβασε να περάσεις εδώ και ύστερα φεύγεις για έξω, αν θέλεις να προχωρήσεις.
Το επίπεδο σπουδών την Ελλάδας σε σχέση με το εξωτερικό σε επίπεδο βασικού πτυχίου είναι καλύτερο άντε ίδιου επιπέδου. εκεί που υπάρχει η διαφορά είναι αργότερα στο μεταπτυχιακό. Εδώ 5 χρόνια (τουλάχιστον το πολυτεχνείο) και έχεις ένα πτυχίο μόνο, ενώ στο εξωτερικό σε 5 χρόνια έχεις και ένα μεταπτυχιακό, ίσως και δύο (αν είναι μονοετούς φοίτησης).
Εξαρτάται βέβαια τι θέλεις να κάνεις στην ζωή σου.
άποψη μου:
Κάτσε και στρώσου να περάσεις κάπου εδώ και αφού τελειώσεις φύγε έξω για μεταπτυχιακό, διδακτορικό και ότι άλλο θέλεις.
:beer: :beer: :beer:
red_monster
11/01/2009, 13:00
red_monster εμενα γιατι μου ειπανε οτι ειναι Αγγλια και Σκωτια τα καλυτερα?
παντου θα ειναι υψηλοτεροι οι ρυθμοι απο την Ελλαδα...τωρα αν Γερμανια θα ειναι πολυ δυσκολα δεν το ξερω αλλα γιατι στην Αγγλια θα ειναι κατωτερα?
Μην υποτιμάς το ανώτατα ελληνικά ιδρύματα.
Αποφοιτος του ΕΜΠ με μεταπτυχιακό εφτιαξε τον κινητηρα diesel της χρονιάς κάτω των (<1400cc ,comrail) δουλεύοντας στη fiat
H βασική διαφορά της ελλάδας με το εξωτερικό είναι το επίπεδό των φοιτητών.
Δεν μπορεις να φανταστείς πόσο ανώτερα μυαλά μπαίνουν στις σχολές , τώρα πως αξιοποιούντια είναι άλλο θέμα.
Τα μαθηματικά του πολυτεχνείου είναι σε άλλο επίπεδο επίσης
Για να εξηγούμαστε , υπάρχουν πανεπιστήμια και πανεπιστημια στην αγγλία .
Το θέμα είναι πως πριν πας πρέπει να ψαχτείς με τα μαθήματα και τις ισοτιμίες αν θες να ξαναέρθεις ελλάδα.
vasdekiss
11/01/2009, 14:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από red_monster
Μην υποτιμάς το ανώτατα ελληνικά ιδρύματα.
Αποφοιτος του ΕΜΠ με μεταπτυχιακό εφτιαξε τον κινητηρα diesel της χρονιάς κάτω των (<1400cc ,comrail) δουλεύοντας στη fiat
H βασική διαφορά της ελλάδας με το εξωτερικό είναι το επίπεδό των φοιτητών.
Δεν μπορεις να φανταστείς πόσο ανώτερα μυαλά μπαίνουν στις σχολές , τώρα πως αξιοποιούντια είναι άλλο θέμα.
Τα μαθηματικά του πολυτεχνείου είναι σε άλλο επίπεδο επίσης
Για να εξηγούμαστε , υπάρχουν πανεπιστήμια και πανεπιστημια στην αγγλία .
Το θέμα είναι πως πριν πας πρέπει να ψαχτείς με τα μαθήματα και τις ισοτιμίες αν θες να ξαναέρθεις ελλάδα.
ένας...
Το ΕΜΠ που υποτίθεται είναι το καλύτερο στην ελλάδα σε ευρωπαϊκή και παγκόσμια κλίμακα βρίσκεται στα "χαμμένα" (http://www.topuniversities.com/schools/data/school_profile/default/universityathens)...πολύ κάτω (http://www.topuniversities.com/worlduniversityrankings/results/2008/regional_rankings/top_european_universities/), ακόμα πιο κάτω (http://www.moveonnet.eu/directory/institution?id=GRATHINE02)
Βέβαια τις λίστες τις φτιάχνουν οι ξένοι και ως γνωστόν τα παίρνουνε για να μας πολεμάνε επειδή μας ζηλεύουνε... Δεν είναι τυχαίο που στην ελλάδα δεν κατασκευάζουμε ούτε σπίρτα...
Όσο για την Αγγλία, καλή και χρυσή, αλλά δυστυχώς δεν είναι Ευρώπη... Η ζωή εκεί είναι λίγο πιο αμερικανική...
red_monster
11/01/2009, 14:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από vasdekiss
ένας...
Το ΕΜΠ που υποτίθεται είναι το καλύτερο στην ελλάδα σε ευρωπαϊκή και παγκόσμια κλίμακα βρίσκεται στα "χαμμένα" (http://www.topuniversities.com/schools/data/school_profile/default/universityathens)...πολύ κάτω (http://www.topuniversities.com/worlduniversityrankings/results/2008/regional_rankings/top_european_universities/), ακόμα πιο κάτω (http://www.moveonnet.eu/directory/institution?id=GRATHINE02)
Βέβαια τις λίστες τις φτιάχνουν οι ξένοι και ως γνωστόν τα παίρνουνε για να μας πολεμάνε επειδή μας ζηλεύουνε... Δεν είναι τυχαίο που στην ελλάδα δεν κατασκευάζουμε ούτε σπίρτα...
Όσο για την Αγγλία, καλή και χρυσή, αλλά δυστυχώς δεν είναι Ευρώπη... Η ζωή εκεί είναι λίγο πιο αμερικανική...
Συμφωνο οτι τα ελληνικά πανεπιστήμια δν είναι εκέι που ήταν κάποτε , αλλά πόσοι από αυτούς που σπουδάζουν έξω το κάνουν επειδή πραγματικά το γουστάρουν και όχι γιατί απέτυχαν παταγωδός στην ψαροκώσταινα?
vasdekiss
11/01/2009, 15:18
Συμφωνο οτι τα ελληνικά πανεπιστήμια δν είναι εκέι που ήταν κάποτε , αλλά πόσοι από αυτούς που σπουδάζουν έξω το κάνουν επειδή πραγματικά το γουστάρουν και όχι γιατί απέτυχαν παταγωδός στην ψαροκώσταινα?
Εδώ συμφωνούμε. Άλλο όμως να έχουμε καλά πανεπιστήμια και άλλο είναι να αποτυγχάνουμε να μπούμε σε αυτά. Όντως υπάρχουν πανεπιστήμια στο εξωτερικό που απλώς πληρώνεις για να πάρεις το χαρτί τους. Το να καταφέρεις όμως να μπεις σε κάποιο σοβαρό πανεπιστήμιο του εξωτερικού δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.
Αν κάποιος μπορεί να μπει σε σοβαρό πανεπιστήμιο του εξωτερικού απευθείας ας το κάνει. Τα ελληνικά πτυχία στην Ευρώπη είναι κάτι σαν τα αντίστοιχα πτυχία του πρώην ανατολικού μποκ στην ελλάδα- αυτό κατάλαβα μέχρι στιγμής. Βέβαια, το ελληνικό δημόσιο έχει το θράσσος να μην αναγνωρίζει πτυχία του εξωτερικού λες και έχει κάτι καλύτερο να προσφέρει στα δικά του.
Γλιτώνεις πολύ τρέξιμο άμα έχεις πτυχίο από ευρωπαϊκή χώρα... και φυσικά δεν μιλάμε για αυτούς που σπουδάζουν και επιστρέφουν. Δεν μπορώ να καταλάβω τη ψυχολογία κάποιου που έχει σπουδάσει "παπάδες" και επιστρέφει στην ελλάδα: Να κάνει τι και σε ποιον τομέα;
Έχω συναντήσει παιδιά με Masters και PhD που τα υπολογίζουν σαν 150 και 300 μόρια αντίστοιχα. Αν είναι ποτέ δυνατόν!!!! Σπουδές 10 χρόνων για να μπουν στο ελληνικο δημόσιο; Άλλα αυτό είναι άλλο θέμα.
red_monster
11/01/2009, 15:27
Γλιτώνεις πολύ τρέξιμο άμα έχεις πτυχίο από ευρωπαϊκή χώρα... και φυσικά δεν μιλάμε για αυτούς που σπουδάζουν και επιστρέφουν. Δεν μπορώ να καταλάβω τη ψυχολογία κάποιου που έχει σπουδάσει "παπάδες" και επιστρέφει στην ελλάδα: Να κάνει τι και σε ποιον τομέα;
Αν σπουδάσεις σε σοβαρό πανεπιστήμιο της ευρώπης με σκοπό να επιστρέψεις κάποια στιγμή στην ελλάδα είσαι άξιος της μοίρας σου...
Είναι δύσκολο αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα , οπότε διάλεξε μια χώρα που σου ταιριάζει.
Με τις δικές μου προτεραιότητες βέβαια η ζωή στην αγγλία δν παλεύεται με τπτ...
red_monster
11/01/2009, 15:30
Αν κάποιος μπορεί να μπει σε σοβαρό πανεπιστήμιο του εξωτερικού απευθείας ας το κάνει. Τα ελληνικά πτυχία στην Ευρώπη είναι κάτι σαν τα αντίστοιχα πτυχία του πρώην ανατολικού μποκ στην ελλάδα- αυτό κατάλαβα μέχρι στιγμής. Βέβαια, το ελληνικό δημόσιο έχει το θράσσος να μην αναγνωρίζει πτυχία του εξωτερικού λες και έχει κάτι καλύτερο να προσφέρει στα δικά του.
Εδώ είσαι λάθος
Έχω μιλήσει με ανθρώπους που δουλεύουν σε mercedes k bosch
vasdekiss
11/01/2009, 15:35
Εδώ είσαι λάθος
Έχω μιλήσει με ανθρώπους που δουλεύουν σε mercedes k bosch
μακάρι να είμαι λάθος... άλλα πάρε το πτυχίο σου χωρίς να έχεις κάτι άλλο στα χέρια σου (προϋπηρεσία, σεμινάρια κτλ) και κάνε αίτηση σε σοβαρό πανεπιστήμιο του εξωτερικού για μεταπτυχιακό και αν σε δεχτούν έλα να δεις σε τι επίπεδο βρίσκονται σε σχέση με τις ως τώρα γνώσεις σου.... μακάρι να κάνω λάθος....
Με τις δικές μου προτεραιότητες βέβαια η ζωή στην αγγλία δν παλεύεται με τπτ...
απο ποια αποψη το λες αυτο?
τι εχει η ζωη εκει και δεν παλευεται με τπτ?
red_monster
11/01/2009, 15:39
μακάρι να είμαι λάθος...
Το αγκάθι των σχολών είναι οι παρατάξεις , μόλις βγούν από τις σχολές θα ηρεμήσουν τα πράγματά
Σε ποια πολιτισμένη χώρα ακούστηκε να κλείνουν οι σχολές 2 μήνες λόγω καταλήψεων?
gousgoun_69
11/01/2009, 15:44
τι εχει η ζωη εκει και δεν παλευεται με τπτ?
Κρύο και ακόρεστες αγγλιδούλες από αυτές που μαζεύονται στο Λαγανά κάθε καλοκαίρι :D
Πέρα από τη πλάκα καλή σου επιτυχία σε ότι και να διαλέξεις :beer:
vasdekiss
11/01/2009, 15:53
Το αγκάθι των σχολών είναι οι παρατάξεις , μόλις βγούν από τις σχολές θα ηρεμήσουν τα πράγματά
Σε ποια πολιτισμένη χώρα ακούστηκε να κλείνουν οι σχολές 2 μήνες λόγω καταλήψεων?
... και να ήταν μόνο αυτό.... έκανα αίτηση για ένα χαρτί σε γραμματεία σχολής του Αριστοτελείου, μου δώσανε ένα λάθος χαρτί μέτα από ενάμιση μήνα..... έκανα νέα αίτηση και μετά από 2,5 μήνες μου απάντησαν πως δεν είναι υπευθύνοι να εκδόσουν αυτοί το χαρτί που ήθελα..... και την έλεγαν κιόλας στα άτομα που υποχρεώθηκα για να τελειώσουν τη δουλειά μου.... δημόσιοι υπάλληλοι......... να κάθεται το τσογλάνι μπροστά στον υπολογιστή με το marlboro δίπλα του και να το παίζει γκόμενος στο facebook...... ελληνικά πανεπιστήμια και ελληνικά ΤΕΙ και σκατά.... τέλος πάντων.... καταστρέφουμε και το topic του παιδιού.....
Στην Αγγλία η ζωή είναι πάνω κάτω όπως στην Αμερική και όχι αυτό που βλέπεις στις αμερικανικές σειρές με τις παραλίες και τα λεφτά και την ατέλειωτη ευτυχία.... είναι λίγο πιο μαύρα....... κάποιοι την παλεύουνε μια χαρά, είναι θέμα χαρακτήρα.....
Καλή αρχή σε ό,τι κι αν κάνεις....:beer:
ευχαριστω πολυ παιδια... :beer: :beer:
οποιαδηποτε αλλη γνωμη ή βοηθεια ευπροσδεκτη
Φυγε εξω χωρις να χασεις ουτε ενα δευτερολεπτο παραπανω εδωπερα
Αν στρωθεις και περασεις δυστυχως θα σε παρει η μπαλα και εσενα οπως του περισσοτερους και θα τελειωσεις στα 6+ χρονια
Πηγαινε Αγγλια, τραβα κανα cranfield, bath, bristol που ειναι κορυφαια στη μηχανολογια
Ναι μεν το κοστος μεγαλυτερο αλλα αν εισαι απο επαρχια και περασεις πχ Αθηνα σκεψου ποσα θα χρειαζεσε το μηνα να περνας και σκεψου επισης οτι θα ειναι η διαρκεια σπουδων μεγαλυτερη.
Εδω σε παρνει να εισαι χαλαρος και να "αφησεις" κατι για την επομενη εξεταστικη στην Αγγλια και γενικοτερα στο εξωτερικο ΟΧΙ
kostasfazer
12/01/2009, 12:14
Αν ψάξεις στην Αγγλία θα δεις ότι υπάρχουν ιδρύματα που είναι πραγματικά φυτώρια μηχανολόγων της φόρμουλα 1 , με μεγάλα μυαλά και φοβερή έρευνα. Υπάρχουν ομως και κάποια που είναι πραγματικά εταιρίες παραγωγής πτυχιούχων, τους οποίους βέβαια θα τους απορρίψει η αγορά εργασίας από μόνη της.
Το σημαντικότερο είναι ότι στο εξωτερικό θα βρεις αμέτρητη βιβλιογραφία, μιας και δυστυχώς η χώρα μας δεν έχει να δείξει κανένα αξιόλογο δείγμα γραφής το οποίο να αξίζει να παραπέμψεις, και αυτό θα το δεις πολύ έντονα έξω... :(
Το ποιο σημαντικό όμως με την μηχανολογία είναι να γουστάρεις αυτό που κάνεις....τότε θα γίνεις καλός
:)
dukeandthecity
12/01/2009, 12:33
καλά και εμείς πήραμε πτυχίο απο την Αγγλία αλλα δεν κάνουμε και έτσι. έχει και εκεί αρκετή υποκρισία το σύστημα μαζικής παραγωγής (παγκόσμιων) πτυχιούχων. :wave2: :wave2:
kostasfazer λες οτι αν ψαξω στην Αγγλια για αυτα τα πανεπιστημια...πως μπορω να το ψαξω?
Τι κριτηρια να βαλω για να βρω κατι τετοιο?
δεν μπορω να ξερω ποιο ειναι το καλο και ποια ειναι οι εταιριες παραγωγης πτυχειων οπως και ειπες και εσυ?
Θα έλεγα να αποφύγεις γενικά την Αγγλία, για πολλούς λόγους.
Τσέκαρε όπως σου είπα και πιο πάνω αν θες πανεπιστήμια στη Σουηδία, τη Φιλανδία, την Ολλανδία.
Η ποιότητα των σπουδών τους, καθώς και η οργάνωση τους ιδιαίτερα σε τομείς μηχανικών είναι εξαίρετη.
ακουω απο πολλα ατομα να αποφυγω την Αγγλια αλλα εχουντας ακουσει καποια πραγματα και οπως ειπαν και καποιοι παραπανω εχει καλα πανεπιστημια...
μπορει αν θελει καποιος να μου πει καποιους λογους που θα επρεπε να αποφυγω την αγγλια?
MikeG εχεις καποιο συγκεκριμενο στο μυαλο σου?
Για Σκωτια τι λετε?
ακουω απο πολλα ατομα να αποφυγω την Αγγλια αλλα εχουντας ακουσει καποια πραγματα και οπως ειπαν και καποιοι παραπανω εχει καλα πανεπιστημια...
μπορει αν θελει καποιος να μου πει καποιους λογους που θα επρεπε να αποφυγω την αγγλια?
MikeG εχεις καποιο συγκεκριμενο στο μυαλο σου?
Για Σκωτια τι λετε?
Στην Αγγλία υπάρχουν "κάποια" καλά πανεπιστήμια. Αυτά τα "κάποια" έχουν πολλές φορές απαγορευτικά δίδακτρα & επίσης υπάρχουν εξίσου καλά ή καλύτερα στις χώρες που αναφέρω τα οποία δεν έχουν δίδακτρα.
Σου προτείνω να κοιτάξεις τα : http://www.tkk.fi/en/
http://www.kth.se/?l=en_UK
και γενικά ρίξε μια ματιά σε όλα, ψάχνοντας στο google πχ με Swedish universities.
road spirit
12/01/2009, 14:25
οι μηχανολόγοι του Aachen (http://www.rwth-aachen.de/go/id/ixu/) έχουν πολύ καλό όνομα στην αγορά, check it
έχω γνωρίσει 2-3 που δούλευαν στα κεντρικά της audi και bmw παλιότερα και μου έχουν πει τα καλύτερα
Τι κριτηρια να βαλω για να βρω κατι τετοιο?
LINK (http://browse.guardian.co.uk/education?SearchBySubject=false&FirstRow=0&SortOrderDirection=&SortOrderColumn=GuardianTeachingScore&Subject=Engineering%3A+mechanical&Go=Go)
Το να έχεις πληρώσει 3-10 χρόνια "μαύρα" στα φροντιστήρια. :sick:
Για Σκωτια τι λετε?
Ναι. :smokin:
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Στην Αγγλία υπάρχουν "κάποια" καλά πανεπιστήμια. Αυτά τα "κάποια" έχουν πολλές φορές απαγορευτικά δίδακτρα & επίσης υπάρχουν εξίσου καλά ή καλύτερα στις χώρες που αναφέρω τα οποία δεν έχουν δίδακτρα.
Ούτε στην Βρετανία θα πληρώσεις δίδακτρα, εκτός και εάν είσαι γόνος ευκατάστατης οικογένειας, που και πάλι θα κάνει τα μαγειρέματα ο λογιστής και θα σας βγάλει ένα ωραιότατο εισόδημα Χ που θα τραβάνε τις κοτσίδες τους οι Βρετανοί όταν δουν πόσα ξοδεύεις τον μήνα. :smilea:
σας ευχαριστω πολυ παιδες να΄στε καλα
apav δεν καταλαβα τι εννοεις για τα "3-10 χρόνια "μαύρα" στα φροντιστήρια":confused: :confused:
Αρχικά δημιουργήθηκε από apav
Το να έχεις πληρώσει 3-10 χρόνια "μαύρα" στα φροντιστήρια. :sick:
Χμμμ
Τι εννοας?
Το λινκακι που σου εδωσε ο apav ειναι οτι χρειαζεσε
Μπες μεσα στα γιουνις και δες προγραμμα σπουδων γιατι να ξερεις οτι δεν ειναι ιδια απο γιουνι σε γιουνι.
Δες τι σου αρεσει περισσοτερο δες που βρισκεται μη πας σε κανα χωριουδακι και σαλταρεις
"Μαύρα" = χρήματα χωρίς αντίκρυσμα που τα δίνεις, είτε για "ιδιαίτερα", είτε για επίσημα φροντιστήρια (το ποσό στις αποδείξεις το "μαγειρεύουμε" για αρκετή ώρα σε χαμηλή φωτιά), και μίαν ωραίαν πρωίαν αποφασίζεις να την κάνεις για άλλα μέρη, "'ξωτικιά".
Βέβαια θα μου πεις ότι τα "μαύρα" έχουν τεράστια χρησιμότητα εάν τα δώσεις για σπρώξιμο προκειμένου να πάρεις το χαρτί (δημοτικού-γυμνασίου-λυκείου, δεν έχει σημασία).
Πληροφοριακα, στο top-100 list of european universities, τα αγγλικα πανεπιστημια καταλαμβανουν περιπου το 30% της λιστας και το 70% του top-10 list. Το οτι υπαρχουν και μουφες πανεπιστημια στην αγγλια, δε σημαινει οτι δεν υπαρχει πληθωρα πολυ καλων πανεπιστημιων!
http://www.topuniversities.com/worlduniversityrankings/results/2008/regional_rankings/top_european_universities
Γνώμη μου είναι οτι αν δεν πετύχεις σε ελληνικό ανώτατο ίδρυμα ξέχνα τη γερμανία , είναι σε άλλο επίπεδο , κοίτα για αγγλία μεργια
μα τι δηλωσεις ειν αυτες? Τι ακριβως θα συγκρινεις? Τα χαλια πανεπιστημια της αγγλιας με τα καλα της γερμανιας? οχι βεβαια! θα συγκρινεις τα καλυτερα των 2 χωρων και οπως θα δεις και στη λιστα η γερμανια ειναι αρκετα πισω....
αλλά πόσοι από αυτούς που σπουδάζουν έξω το κάνουν επειδή πραγματικά το γουστάρουν και όχι γιατί απέτυχαν παταγωδός στην ψαροκώσταινα? Πολλοι περισσοτεροι απ οτι φανταζεσαι. Φυσικα κι υπαρχουν αυτοι που δεν πετυχαινουν ελλαδα και την κανουν για ενα οποιοδηποτε πανεπιστημιο του εξωτερικου. Υπαρχουν ομως και πολλοι συνειδητοποιημενοι!
Αν σπουδάσεις σε σοβαρό πανεπιστήμιο της ευρώπης με σκοπό να επιστρέψεις κάποια στιγμή στην ελλάδα είσαι άξιος της μοίρας σου... σ αυτο θα συμφωνησω δυστυχως
Το επίπεδο σπουδών την Ελλάδας σε σχέση με το εξωτερικό σε επίπεδο βασικού πτυχίου είναι καλύτερο άντε ίδιου επιπέδου ναι, η ανωτερη φυλη, εμεις οι ελληνες... :rolleyes: Με τεοιες βλακειες μας χαιδευουν τ αυτια και δεν συνειδητοποιουμε το χαλι των σχολων μας.
Τελοσπαντων, στην αγγλια (και λιγοτερο στη σκωτια) εχει πολλα καλα πανεπιστημια για μηχανολογια. Η μεγαλες διαφορές με την ελλαδα ειναι: η συστηματικη προσεγγιση της επιστημης, οι πληθωρα παροχων, η σωστη προετοιμασια για τον "εξω" (εργασιακο) κοσμο, η καθοδηγηση σε προσωπικο επιπεδο αλλα και η νοοτροπια των ιδιων των φοιτητων (απο το 2ο ετος και μετα).
Τωρα για τη ζωη στην αγγλια, περι ορεξεως... Για μενα, το λονδινο ειναι η ζωντανοτερη και πιο ενδιαφερουσα πολη της ευρωπης αλλα χρειαζονται αρκετα λεφτα για να το χαρεις (λυσεις υπαρχουν). Απ την αλλη, κι ο βορας εχει τις ομορφιες του: Newcastle, York, Leeds, Blackpool). Στη χειροτερη, πας και συγκεντρωνεσαι στις σπουδες σου και τα 3 (ή 4) χρονια περνανε χωρις να το πολυ-καταλαβεις
red_monster
12/01/2009, 15:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από dez
Πολλοι περισσοτεροι απ οτι φανταζεσαι. Φυσικα κι υπαρχουν αυτοι που δεν πετυχαινουν ελλαδα και την κανουν για ενα οποιοδηποτε πανεπιστημιο του εξωτερικου. Υπαρχουν ομως και πολλοι συνειδητοποιημενοι!
Ξέρω ένα άτομο που πήγε στο εξωτερικό επειδή το επίπεδο της ελλάδας της έπεφτε πολύ λίγο σε όλα τα κλιμάκια (απολυτήριο γυμν με 20, ΙΒ 41/42 FULL IB LEVEL ΚΛΠ)
Και τουλάχιστον 8 άτομα που πήγαν στο εξωτερικό γιατί δν μπορούσαν με καμία δύναμη να περάσουν σε ανώτατα ιδρύματα...
δν με νοιάζει που θα πάει αυτός και πόσα λεφτά θα ΄δωσει , με νοιάζει να μην έρχεται ο κάθε μλκς που στην ελλάδα με το ζόρι πέρναγε την τάξη και να έχει την απαίτηση να εξισωθεί μαζί μου.
όσο σκατά και να είναι η παιδεία , οι πανελλαδικές είναι από τα λίγα αξιοκρατικά μέσα σε αυτή τη χώρα
Μακάρι να ξέρατε οι περισσότερες λίστες που κυκλοφορούν πως φτιάχνονται....
Το μόνο που θα πω για το συγκεκριμένο είναι ότι η ποιότητα εκπαίδευσης και καθηγητών για να μπει κάποιος ψηλά σε αυτές τις λίστες δεν είναι προαπαιτούμενο.
Θα ξαναπώ. Σκανδιναβία είναι πάρα πάρα πολύ μπροστά..
Μακάρι να ξέρατε οι περισσότερες λίστες που κυκλοφορούν πως φτιάχνονται....[b]
το πιθανοτερο ειναι οτι ξεrουμε οτι ξερεις κι εσυ
Θα ξαναπώ. Σκανδιναβία είναι πάρα πάρα πολύ μπροστά..
ναι, το λες και το ξαναλες. εχω παντως εχω ζησει στη σκανδιναβια και πολλοι απο τους εκει φιλους μου εφευγαν για μεταπτυχιακο στην αγγλια. Δεν θελω να υποβαθμισω την ποιοτητα των σπουδων τους, υπαρχουν πολυ καλα πανεπιστημια (Upsala, Helsinki, Oulu κλπ) αλλα μην υπερβαλλεις
sapila racing
12/01/2009, 15:51
To σημαντικότερο είναι να ξερεις τι ακριβως θα σπουδάσεις και τι δουλειά θα κάνεις μετα και που θα την κάνεις.
Τα υπόλοιπα είναι λίγο ονειρα θερινής νυκτός...
Εγω την πάτησα πάντως. :wave2:
devil's animal
12/01/2009, 16:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
To σημαντικότερο είναι να ξερεις τι ακριβως θα σπουδάσεις και τι δουλειά θα κάνεις μετα και που θα την κάνεις.
+636 :beer: :beer: :beer:
Εγω την πάτησα πάντως. :wave2:
Και το χειροτερο απο ολα ειναι να σπουδασεις κατι που σου αρεσει, να ονειρευεσαι να ασχοληθεις με κατι σε καποια συγκεκριμενη εταιρια, να σου κατσει, και τελικα να ειναι σκατα :(
Πραγματικα πολυ μεγαλα λογια...και δυσκολα να επιτευχθουν...
Δεν ειναι δυσκολο να ξερεις τι πραγματικα ξερεις τοσο νωρις?
Ποσο μαλλον τι δουλεια θες να κανεις που θα σε συνοδευει για σχεδον σε ολη σου την ζωη και το ΠΟΥ ειναι ενα ακομα μεγαλο ερωτημα...
Ρε παιδια λετε για Γερμανια, Σουηδια κλπ...
Τον ρωτησατε αν γνωριζει Γερμανικα, Σουηδικα ΑΡΙΣΤΑ για να μπορεσει να παει και να παρακολουθησει εκει?
Και στον Αλεξ που ρωταει, αλλα και σε οποιον αλλον ενδιαφερεται να παει εξωτερικο, πρεπιε να ξερει τη γλωσσα παρα πολυ καλα, προκειμενου να μπορει να παρακολουθησει αυτα που θα λενε...
πχ για να πας Αγγλια πρεπει τουλαχιστον να εχεις proficiency(δε θα στο ζητησει κανεις προφανως αν το εχεις εκει, αλλα αν δε γνωριζεις τοσο καλα τη γλωσσα, απλα δε θα μπορεσεις να παρακολουθησεις)
Ετσι απο απλη περιεργεια στον Corvo.....Γιατι θελεις να σπουδασεις μηχανολογια?Μιας και εγω το ιδιο σπουδαζω..
Σε όλες τις σκανδιναβικές χώρες τα προγράμματα προσφέρονται στην αγγλική γλώσσα.
Αυτή τη παράμετρο νομίζω τη θεωρούμε δεδομένη.
nikos force
13/01/2009, 08:46
πχ για να πας Αγγλια πρεπει τουλαχιστον να εχεις proficiency toefl , και θα στο ζητησουν :winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από simitis
Ετσι απο απλη περιεργεια στον Corvo.....Γιατι θελεις να σπουδασεις μηχανολογια?Μιας και εγω το ιδιο σπουδαζω..
πιστευω οτι ειναι κατι το οποιο μου αρεσει για αυτο
εσυ για πιο λογο το σπουδαζεις?
το toefl τι επιπεδο ειναι?ειναι μεγαλυτερο απο το proficiency?
nikos force
13/01/2009, 18:21
πιστευω οτι ειναι κατι το οποιο μου αρεσει για αυτο
εσυ για πιο λογο το σπουδαζεις?
το toefl τι επιπεδο ειναι?ειναι μεγαλυτερο απο το proficiency? δεν χρειαζεσαι proficiency νγια να δωσεις , αλλα και για να περσεις toefl ...ουτε ειναι απαριτητο το οτι αν εχεις proficiency θα περασεις το toefl ...
ισως να μπορουσα να το χαρακτηρισω σαν μια πιο προσγειωμενη ,σε σεχση με το proficiency , αλλα ισως και πιο ουσιαστικη εξεταση των αγγλικων σου γνωσεων ...
παντως τωρα τελευταια εχουν μπερδευτει λιγο τα πραγματα και με την ελευση του advance , ισως πλεον αν εχεις proficiency να μην δινεις toefl ...
epishw oxi den einai anvtero apo to proficiency
Σε όλες τις σκανδιναβικές χώρες τα προγράμματα προσφέρονται στην αγγλική γλώσσα.
Αυτή τη παράμετρο νομίζω τη θεωρούμε δεδομένη.
Εισαι σιγουρος για αυτο?
Δεν εχω ακουσει κατι τετοιο...
Απο την Μηχανολογια μπορεις να γινεις απο απλος τορναδορος μεχρι και σχεδιαστης (autocad,solidworks).Εμενα με ενδιαφερει πιο πολυ η φαση με εναλλακτικες μορφες ενεργειας και συγκεκριμενα Φυσικο αεριο.....Εγω (με το καλο :) )θα παω erasmus στο αντιστοιχο Πανεπιστημιο της Πορτο οπου εχω ακουσει καλα λογια,ειδικα πανω στο θεμα πτυχιακων.
vasdekiss
13/01/2009, 21:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos force
δεν χρειαζεσαι proficiency νγια να δωσεις , αλλα και για να περσεις toefl ...ουτε ειναι απαριτητο το οτι αν εχεις proficiency θα περασεις το toefl ...
ισως να μπορουσα να το χαρακτηρισω σαν μια πιο προσγειωμενη ,σε σεχση με το proficiency , αλλα ισως και πιο ουσιαστικη εξεταση των αγγλικων σου γνωσεων ...
παντως τωρα τελευταια εχουν μπερδευτει λιγο τα πραγματα και με την ελευση του advance , ισως πλεον αν εχεις proficiency να μην δινεις toefl ...
epishw oxi den einai anvtero apo to proficiency
Δεν έχει σημασία αν έχεις proficiency ή όχι. Όλοι ζητάνε TOEFL ή IELTS και πρόσφατο μάλιστα (τα συγκεκριμένα "πτυχία" έχουν διάρκεια μόνο δυο χρόνια). Αναλόγως το πανεπιστήμιο ζητάνε και βαθμό στα παραπάνω "πτυχία".
Πολλα πανεπιστήμια της Ευρώπης προσφέρουν προπτυχιακά και μεταπτυχιακά στα Αγγλικά...
nikos force
14/01/2009, 07:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από simitis
Απο την Μηχανολογια μπορεις να γινεις απο απλος τορναδορος μεχρι και σχεδιαστης (autocad,solidworks).Εμενα με ενδιαφερει πιο πολυ η φαση με εναλλακτικες μορφες ενεργειας και συγκεκριμενα Φυσικο αεριο.....Εγω (με το καλο :) )θα παω erasmus στο αντιστοιχο Πανεπιστημιο της Πορτο οπου εχω ακουσει καλα λογια,ειδικα πανω στο θεμα πτυχιακων. τοτε δεν ειναι αναγκη να πας εξω ... ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ τμημα ενεργειακης τεχνολογιας ...απο τις καλυτερες σχολες , με πολυ καλα μεταπτυχιακα προγραμματα ... αλλα πολυ παλουκι σχολη
παιδια γραφοντας οτι ''χρειαζεται proficiency'' δεν εννοουσα οτι χρειαζεται το πτυχιο αυτο καθ'αυτο.Το επιπεδο των Αγγλικλων που εχει καποιος οταν εχει proficiency χρειαζεται, προκειμενου να μπορει να παρακολουθει τα μαθηματα, και να διαβαζει τα βιβλια, χωρις να εχει προβλημα με τα μαθηματα και τα βιβλια που θα ειναι στα αγγλικα.Ειναι που ειναι δυσκολα, φανταζεστε για καθε προταση να εχεις και το λεξικο απο διπλα?
δλδ για να παω σε ενα ξενο φροντηστηριο θα μου ζητησουν πτυχιοτης γλωσσας?
Ας πουμε αν ειναι να παω Γερμανια θα θελω πτυχιο στα γερμανικα ή αν ειναι να πω αγγλια θα θελω στα αγγλικα?
Και σε υψηλο επιπεδο να φανταστω?
red_monster
14/01/2009, 16:47
δλδ για να παω σε ενα ξενο φροντηστηριο θα μου ζητησουν πτυχιοτης γλωσσας?
Ας πουμε αν ειναι να παω Γερμανια θα θελω πτυχιο στα γερμανικα ή αν ειναι να πω αγγλια θα θελω στα αγγλικα?
Και σε υψηλο επιπεδο να φανταστω?
Για να πας γερμανία χρειάζεσαι test duff ή kleines
Αν τα έχεις σε παίρνουν , αλλιώς μπορείς να δώσεις επί τόπου εξατάσεις για την επάρκεια της γλώσσας.
Και κάτι άλλο , στην γερμανία σου κάνουν και μια συνέντευξη και αν δουν οτι αξίζεις δν σε παίρνουν άπλός , σε βουτάνε...
...ή kleines
:uplate:
που να παμε με ενα zD δλδ...
:sad:
:uplate:
που να παμε με ενα zD δλδ...
:sad:
τσοπα τσοπα (που θα ελεγε ενας):lol:
:a9: :a9: :a9:
To θέμα με τα ελληνικα πανεπιστήμια είναι ότι για να πάρεις κάτι από αυτά και όχι να βγείς με ένα πτυχίο και να το παίζεις μηχανολόγος είναι πως πρέπει να το ψάξεις μόνος σου.Κανείς δεν είναι δίπλα στον φοιτητή σαν επηροή και έμπνευση όπως κατα την γνώμη μου θα έπρεπε,αλλά σαν κάποιος που απλώς προσπαθεί να γεμίσει το δίωρο διδασκαλίας που του αντιστοιχεί.Δεν λέω ότι υπάρχουν μόνο τέτοιοι καθηγητές,μακάρι να γνωρίσω κάποιον που θα με βοηθήσει να πάω ένα βήμα παραπέρα.Το τμήμα μηχανολόγων της Πάτρας,στο οποίο είμαι και εγώ,είναι πολύ δυνατή σχολή αλλά από μονη της θα σου δώσει μόνο τις βασικές γνώσεις.Βασικά όπου και να πάς θα πρέπει να δουλέψεις πολύ μόνος σου,απλά στο εξωτερικό έχουν καλύτερη οργάνωση και περισσότερα λεφτά.
Η γνώμη μου είναι να προσπαθήσεις να μπεις πρώτα σε ένα ελληνικό πανεπιστήμιο και μετά βλέπεις.Απογοητέυεσαι ναι,γιατί λείπουν λεφτά για έργα από τα ελλληνικά τμήματα,αλλά ποτέ δεν λείπουν οι πρωτοβουλίες,ελπίζω η όρεξη για δουλειά(γιατί αλλιώς δεν κάνεις τίποτα) και φυσικά oi ευκαιρίες να φύγεις να δείς και άλλα πανεπιστήμια μέσω erasmus π.χ.,ώστε να εκμεταλευτείς πλήρως τα 5 χρόνια των σπουδών σου.
Ότι και να αποφασίσεις καλή επιτυχία και καλή σταδιοδρομία και θυμήσου πως τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν ειναι σε καμία περίπτωση λίγα.Εσένα ίσως σε κάνουν να αισθάνεσαι λίγος απέναντι σε φοιτητές άλλων ιδρυμάτων του κόσμου από την άποψη ότι βγαίνεις καλύτερος μηχανικός(το εύρος των μαθημάτων είναι πολύ μεγάλο)αλλά κάτι τέτοιο δεν αναγνωρίζεται,αλλά μπορείς να δείς πολλά πράγματα αν φροντίσεις να δικτυωθείς...
P.S.Πάρε μια γεύση από την δουλειά μας στην Πάτρα μήπως και θελήσεις να το ψάξεις τελικά για εσωτερικό...:D
Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών & Αεροναυπηγών
http://www.mead.upatras.gr/
Formula Student team Uop Racing
http://lms.mech.upatras.gr/Formula/SITE/central/mainfinal.html
castoras
27/03/2009, 23:12
+999 στην Πάτρα με πολύ καλές δουλειές και διακρίσεις αν δεν κάνω λάθος σε ευρωπαικό επίπεδο!!!
Δέν ξέρω τι ισχύει σήμερα,αλλά την εποχή τη δική μου(λίγο μετά την ανακάλυψη της λάσπης δηλαδή)όταν λέγαμε για καριέρα στο εξωτερικό και για ευκαιρίες σε μητρικά εργοστάσια εταιριών, ήταν μόνο η Αγγλία
Akatanomastos
27/03/2009, 23:45
φιλε μου κοιτα στα πανεπιστημια(στα site) που σε ενδιαφερουν εκει γραφουν ολα τα απαιτουμενα για να σε δεχτουνε συνηθως ως entry requiments, και τα διδακτρα ως fees
για πτυχια δεν ξερω τι θελουν αλλα
στα μεταπτυχιακα ζητανε
ή toefl ή ILTS ή προφισιενσι (να το χεις παρει τα τελευταια 5 χρονια)
αν πας και βγαλεις llts εχει και ισχυ και στην ελλαδα (απο 5 -6.5 ισοδυναμο με lower, 6,5 - 7,5 advance, 7,5 και πανω προφιεσενσυ)
φανταζομε και για πτυχιο θα ζητανε πανω κατω τα ιδια πραγματα..
αποψη μου πως σε αυτα που θες καλα ειναι γερμανια σουηδια αυστρια
αλλα δεν εχω κανει και εμπειροστατομενη ερευνα
Akatanomastos
27/03/2009, 23:49
ηθελα να πω για κατι που γραφτηκε πριν, πως εξω πανε αυτοι που δεν τα κατεφερνουν στην ελλαδα..
με αυτο το κολοσυστημα (και πριν και στο πανεπιστημιο) καλα κανουν και δεν τα καταφερνουν
το συστημα ειναι εντελως απανθρωπο κακοφτιαγμενο με πατεντες επι πατεντων και γενικα η παιδεια της χωρας ειναι για φουντο
ευτηχως υπαρχουν διαφοροι καλοι ανθρωπο στα πανεπιστημια που σωζουν οτι μπορουν.
εγω ειμαι απο αυτους που σπουδασαν ελλαδα(πολλες φορες νιωθω μαλλον μαλακας) αλλα νιωθω ΤΥΧΕΡΟς που γνωρισα μερικους απο τους καλους ανθρωπους που αναφερω ποιο πριν
Τυχαινει να εχω γνωρισει και την ελληνικη και την αγγλικη νοοτροπια στην πανεπιστημιακη παιδεια.
Το θεμα 'επιπεδο σπουδων' ειναι αρκετα πολυπλευρο. Κατα την γνωμη μου αυτο που μετραει (ειδικα σε σπουδες μηχανολογιας) δεν ειναι μονο να διδασκεσαι προχωρημενα θεματα για πολλα χρονια με δυσκολες εξετασεις, αλλα επισης να υπαρχει σχεση διδασκοντος-διδασκομενου (πολλοι καθηγητες και λιγοι φοιτητες), καλη πανεπιστημιακη βιβλιοθηκη, υλικοτεχνικη υποδομη (εργαστηρια), να καλλιεργειται η πρωτοτυπη σκεψη (που δεν εχει παντα να κανει με επιπεδο θεωρητικης γνωσης) και η ομαδικη εργασια, και να εχει το ιδρυμα να παρουσιασει πρωτοτυπες δημοσιευσεις σε σοβαρα περιοδικα,
και ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ
να υπαρχει βιομηχανια στην χωρα, ωστε οι φοιτητες να εχουν
α) την δυνατοτητα να ερθουν σε επαφη με την πραγματικη παραγωγη
β) να απορροφηθουν επαγγελματικα στο τελος των σπουδων τους
γ) το περιεχομενο των σπουδων να ειναι διαμορφωμενο απο την πραγματικοτητα και οχι την φαντασια μιας ομαδας καθηγητων.
δ) να εισρεει χρημα απο την βομηχανια στο πανεπιστημιο για την λυση πραγματικων προβληματων που εχει ως συνεπεια την καλλιτερη καταρτιση (και εφευρετικοτητα) των φοιτητων, των ιδιων των καθηγητων και την δυνατοτα 'δικτυωσης' για το επαγγελματικο μελλον.
Αν υποθεσουμε οτι τα παραπανω ειναι σωστα, τοτε το ΕΜΠ δεν νομιζω να σκοραρει και πολυ ψηλα.
Καποιοι ανεφεραν παραπανω γερμανικες και σουηδικες σχολες και ειμαι σιγουρος οτι ξερουν τι λενε. Δεν εχω εμπειρια απο αυτες τισ χωρες, οποτε θα περιοριστω στην αγγλια.
Η αγγλια λοιπον εχει ιδιομορφο εκπαιδευτικο συστημα για τα ελληνικα δεδομενα. Κατ' αρχας, περνεις πτυχιο σε 3 χρονια και κατα την διαρκεια των σπουδων καλυπτονται πολλα θεματα σε μικρο σχετικα βαθος. Αλλα τα ματια σου βλεπουν πολλα και ερχεσαι σε επαφη με σοβαρες αποψεις του θεματος που σπουδαζεις. Δε θα υποχρεωθεις απο το συστημα να εμβαθυνεις πολυ καπου, αλλα αν το θελησεις, θα κτυπησεις την πορτα του καθηγητη ο οποιος θα σε αντιμετωπισει ως 'πελατη' και θα σε κατευθυνει εκει που θελεις. Εναι χαρακτηριστικο παντως, οτι οι καλοι αποφοιτοι αγγλικων σχολων δεν εχουν και πολλα να ζηλεψουν απο τους εξ'ελλαδας συμφοιτητες τους οταν οι τελευταιοι πανε στην αγγλια για μεταπτυχιακα.
Τελος, εδω να πω οτι προτιμω εγω προσωπικα ενα συντομο κυκλο βασικων σπουδων που αφηνει χρονο για εξειδικευση, παρα ενα πρωτο πτυχιο μαμουθ.
Οι σχολες engineering που μετρoυσαν στην αγγλια (πριν μια δεκαετια)
Imperial college
university of manchester
university of loughborough
bristol university
university of southampton
(αν μου διεφυγε καποιο συμπληρωστε με)
Τα σκωτσεζικα για πρωτο πτυχιο τουλαχιστον, ειναι ισως ενα σκαλι πιο κατω.
Αυτα προς το παρον, αν θες κατι πιο συγκεκριμενο και μπορω να απαντησω, ευχαριστως.
edit
http://extras.timesonline.co.uk/tol_gug/gooduniversityguide.php?subject=MECHANICAL
fonzareli
01/05/2010, 08:56
Tελειώνω γ λυκείου τώρα και δίνω. Υπέβαλα αίτηση για civil engineering μέσω ucas και έχω καλή σχετικά αποδοχή από leeds και surrey (ζητάνε 18 μαθηματικά, φυσική, απολυτήριο) και από sheffied (18.5 και 19 απολυτήριο αυτοί).
Το θέμα είναι ότι ενώ θα βγάλω ίσως 18 μαθηματικά και φυσική, δεν πρόκειται να βγάλω 18 απολύτήριο διότι έχω κάφρους φιλολόγους και θα μας τσακίσουν στις ενδοσχολικές...
1) Παίζει να με πάρουν με χαμηλότερο απολυτήριο αν είμαι ΟΚ μαθηματικά και φυσική;
Επίσης σκέφτομαι να αλλάξω προς μηχανολόγος μηχανικός ή κάτι τέτοιο διότι οι πολιτικοί τώρα έχουν κρίση και επίσης μάλλον γουστάω τελικά καλύτερα κάτι που να σχετίζεται με μηχανολογία ή/και υπολογιστές.
2) Αν περάσω civil engineering παίζει να με αφήσουν όταν πάω να αλλάξω σε mechanical;
Αν κόψω τώρα την αποδοχή και αιτηθώ ξανά για μηχανολόγος μέσω εξτρα φοβάμαι το τι θα ζητάνε...
3) Αν κάποιος τελειώσει κάτι που δεν υπάρχει Ελλάδα (πχ automotive engineering) και γυρίσει Ελλάδα δεν θα μπορεί να αναγνωρίσει καθόλου το πτυχίο; Δεν θα έχει δικαίωμα ούτε συνεργείο αυτοκινήτων να έχει;
mikros boudas
01/05/2010, 10:30
Η αγγλια μια χαρα ειναι σαν χωρα.Ουτε θεμα χαρακτηρα παιζει ουτε τιποτα.Και αμερικανικο τροπο ζωης δεν εχει καθολου.Τον καιρο της Ελλαδας δεν θα τον βρεις πουθενα σε γερμανια,αγγλια,σκωτια,ολλανδια κλπ κλπ και μονο αυτο θα σου λειψει,η μανα σου και ο πατερας σου.Ολα τα αλλα ειναι λογια να αγαπιομαστε νομιζω.
Στην αγγλια η μηχανολογια ειναι σε παρα πολυ καλο επιπεδο αλλα αν πας σε καλο πανεπιστημιο οπως εχει ηδη ειπωθει.Ειδικα για αγωνες,οι αγγλοι ειναι πρωτοποροι(οι μισες ομαδες f1 εδω εδρευουν για καποιο "παραξενο" λογο).Στην γερμανια θα βρεις πιο ευκολα βιομηχανικη δουλεια.Αν δεν μπορεις να περασεις εδω,μην νομιζεις πως εξω θα μπορεσεις να μπεις σε καποιο καλο πανεπιστημιο και πως θα ανταπεξελθεις με στοχο ενα πτυχιο με καλη βαθμολογια.Για μενα,μην σκεφτεσαι καν 5-6 χρονια σπουδες εξω αν θες να γυρισεις πισω αμμεσα.Θα χασεις χρονο και χρημα.:beer:
mikros boudas
01/05/2010, 10:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από fonzareli
Tελειώνω γ λυκείου τώρα και δίνω. Υπέβαλα αίτηση για civil engineering μέσω ucas και έχω καλή σχετικά αποδοχή από leeds και surrey (ζητάνε 18 μαθηματικά, φυσική, απολυτήριο) και από sheffied (18.5 και 19 απολυτήριο αυτοί).
Το θέμα είναι ότι ενώ θα βγάλω ίσως 18 μαθηματικά και φυσική, δεν πρόκειται να βγάλω 18 απολύτήριο διότι έχω κάφρους φιλολόγους και θα μας τσακίσουν στις ενδοσχολικές...
1) Παίζει να με πάρουν με χαμηλότερο απολυτήριο αν είμαι ΟΚ μαθηματικά και φυσική;
Επίσης σκέφτομαι να αλλάξω προς μηχανολόγος μηχανικός ή κάτι τέτοιο διότι οι πολιτικοί τώρα έχουν κρίση και επίσης μάλλον γουστάω τελικά καλύτερα κάτι που να σχετίζεται με μηχανολογία ή/και υπολογιστές.
2) Αν περάσω civil engineering παίζει να με αφήσουν όταν πάω να αλλάξω σε mechanical;
Αν κόψω τώρα την αποδοχή και αιτηθώ ξανά για μηχανολόγος μέσω εξτρα φοβάμαι το τι θα ζητάνε...
3) Αν κάποιος τελειώσει κάτι που δεν υπάρχει Ελλάδα (πχ automotive engineering) και γυρίσει Ελλάδα δεν θα μπορεί να αναγνωρίσει καθόλου το πτυχίο; Δεν θα έχει δικαίωμα ούτε συνεργείο αυτοκινήτων να έχει; Αυτα μονο με τον δοαταπ θα τα βρεις σιγουρα αλλα κατα πασα πιθανοτητα αν το πτυχιο σου δεν εχει βασικο κορμο μαθηματων παρομοιο με τον κλαδο οπου θες να αναγνωρισεις,οχι δεν παιρνεις ισοτιμια και αντιστοιχια.Παιζει να σε παρουν με χαμηλοτερο γενικο βαθμο αναλογα τις αιτησεις που εχουν.Το να αλλαξεις απο πολιτικος μηχανικος και να πας μηχανολογος το βλεπω λιγο χλωμο.
mikros boudas
01/05/2010, 10:37
Επισης,στην αγγλια και toefl,ielts,proficiency κλπ να εχεις ειναι το τυπικο.Στα μαθηματα αμα δε ξερεις σωστα αγγλικα και οχι παπαγαλια αγγλικα θα αργησεις να παρεις χαμπαρι.Για το καθημερινο δε το συζηταω,τα πτυχια ειναι αχρηστα και το αποδεικνυονυ οσοι στην αρχη ελεγαν "μα μου σου του εγω πτυχια αγγλικα κλπ" και δεν μπορουν να παραγγειλουν μια πιτσα η να καλεσουν εναν υδραυλικο.Θα ζητησουν competency σιγουρα και πιο σιγουρα ielts.To proficiency δε μετραει γιατι θελουν και το εξτρα χαρτοσημο του ielts.Οτιδηποτε θες να ρωτησεις για αγγλια στειλε μου πμ
manos*gsxr
01/05/2010, 13:19
Η γλωσσα του μηχανολογου ειναι κοινη σε ολο το κοσμο.Τελειωσε εδω σε ενα πανεπιστημιο η ακομα και τει και μετα ψαξου για εξειδικευση στο εξωτερικο που θα εχεις και περισσοτερες ευκαιριες εργασιας
fonzareli
01/05/2010, 14:24
Το θέμα είναι αν τελικά χάσω εδώ για λίγο τη μηχανολογία ΑΕΙ μήπως να πάω έξω...
Αλλά ακόμα και αν περάσω εδώ, μήπως είναι καλύτερα στην Αγγλία από την άποψη ότι θα τελειώσω μάλλον πιο γρήγορα και πιο εύκολα;
Και η εξειδίκευση προφανώς θα είναι πιο εύκολο να γίνει στο ίδιο department που θα κάνω και το βασικό.
Από αγγλικά είμαι σε αρκετα καλό επίπεδο (advance + proficiency), δεν νομίζω να έχω ιδιαίτερο πρόβλημα.
manos*gsxr
01/05/2010, 18:08
Εγω σου λεω πως δεν προκειται να μαθεις κατι παραπανω εξω....Παρα μονο μεταπτυχιακα!Αν τα καταφερεις φοιτεις εδω κ μετα ψαχνεσαι για το κατι παραπανω!(δηλαδη εγω αυτο θα εκανα)
ΥΓ:Μην υποτυμαμε τη Ελλαδιτσα μας και τα Πανεπιστημια (και ΤΕΙ) της..... Υπαρχουν πολλοι σοβαροι επιστημονες που κανουν αξιολογη δουλεια.Κι αν εχουμε πεσει γενικοτερα σε επιπεδο, δεν φταινε μονο οι καθηγητες το κρατος κλπ κλπ, αλλα και οι φοιτητες!
mikros boudas
01/05/2010, 18:21
Το θέμα είναι αν τελικά χάσω εδώ για λίγο τη μηχανολογία ΑΕΙ μήπως να πάω έξω...
Αλλά ακόμα και αν περάσω εδώ, μήπως είναι καλύτερα στην Αγγλία από την άποψη ότι θα τελειώσω μάλλον πιο γρήγορα και πιο εύκολα;
Και η εξειδίκευση προφανώς θα είναι πιο εύκολο να γίνει στο ίδιο department που θα κάνω και το βασικό.
Από αγγλικά είμαι σε αρκετα καλό επίπεδο (advance + proficiency), δεν νομίζω να έχω ιδιαίτερο πρόβλημα. Μην πηγαινεις τοσο μακρυα.κανε το πρωτο πτυχιο και βλεπεις μετα για μεταπτυχιακο κλπ κλπ
οποιος ενδιαφερεται για το Loughborough university να μου πει. Δεν σχολιαζω αυτα που εχουν γραφτει εδω μεσα.. Καλυτερα πρωτα να ψαχνουμε και μετα να ποσταρουμε..:wave2:
3) Αν κάποιος τελειώσει κάτι που δεν υπάρχει Ελλάδα (πχ automotive engineering) και γυρίσει Ελλάδα δεν θα μπορεί να αναγνωρίσει καθόλου το πτυχίο; Δεν θα έχει δικαίωμα ούτε συνεργείο αυτοκινήτων να έχει;
teleiωνεις γ λυκειου και γεννηθηκες το '64?ποσες φορες εκανες την καθε ταξη για να τα μαθεις?
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
περα απο την πλακα, κανενα σοβαρο πανεπιστημιο δε σε παιρνει απο τους βαθμους του σχολειου σου...δινεις εξετασεις και βλεπουν τι ''πιανεις''...χωρις να συμαινει πως ειναι ευκολα...παιδια που πηγαν εξωτερικο εκαναν φροντιστηριο για να δωσουν...
αυτο που λες για τα τμημτατα, εξαρταται παλι απο το πανεπιστημιο...στο cambridge που ξερω, στην αρχη στις πολυτεχνικες σπουδες, κανεις το 1ο ετος(η και το 2ο δεν ειμαι σιγουρος)οπου κανεις λιγο απολα(electrical,mechanical,civil klp), και μετα διαλεγεις που θες να πας(παρα πολυ καλο αυτο μιας και βλεπεις σε ποιο απ'ολα εχεις κλιση καθως ασχολησαι μαζι του, οχι οπως εδω που διαλεγεις οτι να ναι)
τωρα για ελλαδα...δε ξερω τι παιζει με αναγνωρισεις...αλλα ετσι κι αλλιως, ολα αυτα αφορουν το δημοσιο τομεα...στον ιδιωτικο δε τους ενδιαφερει...
ΥΓ:σπουδασε οτι γουσταρεις περισσοτερο...μην κρινεις απο επαγγελματικη αποκατασταση...
fonzareli
02/05/2010, 04:17
[B]teleiωνεις γ λυκειου και γεννηθηκες το '64?ποσες φορες εκανες την καθε ταξη για να τα μαθεις?
γράφω με του πατέρα μου τα στοιχεία για να μην φτιάχνω τώρα καινούριο χρήστη