PDA

View Full Version : Αγορα μηχανης--προβληματισμοι

iratus
14/01/2009, 12:55
Γεια χαρα σε ολους

Πριν απο 15 περιπου μερες μου κλεψανε δυστηχως τη μηχανη μου :rolleyes: :rolleyes:

Πλεον καταλαβα οτι δεν προκειται να τη βρω και εχω αρχισει να ψαχνω για καινουργια.Ειχα μια xr 250 R και τη χρησιμοποιουσα για ολες τις μετακινησης μου (εκδρομες,σχολη,βολτες,ταξιδακια,χωμα)
Γενικα ημουν πολυ ευχαριστημενος απο αυτης αλλα μετα απο 3 χρονια που την ειχα ηθελα κατι πιο δυνατο.

Στη μηχανη μου μου αρεσε που δεν ασχολιομουνα ολη μερα με τη συντηρηση της αλλα μονο τακτικα λαδια και κανα σερβις που και που.

Ετσι τωρα σκευτομαι να δω τη θα αγορασω και θελω να μου πειτε τις αποψεισ σας.

Δεν ειχα προβλημα με τα χωματινα λαστιχα στην ασφαλτο και σκευτομαι κατι σε εντουρο

Μου αρεσουν πολυ τα εξης

1. ΚΤΜ EXC 400-450

2. Crf x 450

3. WR 450

Το προβλημα μου ειναι οτι αυτα τα μηχανακια δεν ειναι για ''καθε μερα'', δεν ειναι για ταξιδια , και θελουν πολυ σερβις.

Τι λετε ? :confused:

Εχετε κατι αλλο να προτεινετε ???

taxydromos
14/01/2009, 13:01
ποσα διαθετεις?

XJR_Billy
14/01/2009, 13:05
Φίλε iratus, πολύ σωστά σκέφτεσαι.

Επειδή εσύ χρειάζεσαι πολυ-εργαλείο απ' ότι έγραψες, η γνώμη μου είναι να ψαχτείς για ένα ΧΤ500-600. Είναι τίμιο μηχανάκι, με νορμάλ συντήρηση και μπορείς να πηγαίνεις και χώμα (ιδιαίτερα με ένα ζευγάρι εντουρο-λάστιχα). Όχι βέβαια όπως θα πήγαινες με το XR, αλλά δεν θα απογοητευτείς.

Μπορείς να βρεις αρκετά ΧΤ σε καλή κατάσταση και σε καλή τιμή.
Τα πιστόλια που σου αρέσουν:lol: είναι φονικά εργαλεία αλλά οπωσδήποτε δεν είναι για μικτή χρήση και οι φόβοι σου για συχνή και δαπανηρή συντήρηση θα βγουν αληθινοί.

Καλή επιλογή.:wave2:

peskandritsos
14/01/2009, 13:11
DR??

iratus
14/01/2009, 13:24
Σκευτομαι να φερω απο το εξωτερικο κατι μεταχειρισμενο οποτε ελπιζο να βρω κατι σε ποιο καλη τιμη.

Το xt δεν νομιζο να αποτελει επιλογη !!!! Καλο μηχανακι αλλα δεν μου αρεσει εξωτερικα και αν και δεν κανω δυναμικα πραγματα στο χωμα που αρεσει να πηγαινω μονος σε πολη δυσκολα μονοπατια στη κρητη (χαλαρα) οποτε νομιζω οτι δεν μου κανει.

Για husqvarna κανενας ξερει ???

hararm123
14/01/2009, 16:55
Πιστευω οτι ενα all-around μηχανακι με πολλες χωματινες δυνατοτητες και χωρις συχνα διαστηματα σερβις ειναι το DRΖ 400 .θα το δουλευεις καθε μερα και στο χωμα δεν λεει σε τιποτα οχι..

XJR_Billy
14/01/2009, 17:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από hararm123
Πιστευω οτι ενα all-around μηχανακι με πολλες χωματινες δυνατοτητες και χωρις συχνα διαστηματα σερβις ειναι το DRΖ 400 .θα το δουλευεις καθε μερα και στο χωμα δεν λεει σε τιποτα οχι..

Συμφωνώ σε όλα.:wave2:

iratus
14/01/2009, 17:21
Το crf εχει και αυτο πολυ τρεξιμο ???

Το dr μου κανει εντυπωση οτι δεν το βλεπω να κυκλοφορει και πολυ.

Για xr 600-650 τη λετε ??? Η για το Honda cre ???

Gares'
14/01/2009, 18:45
Ρε φιλαράκι αυτά είναι enduro μηχανάκια δεν είναι παπιά.Δεν τα έχεις για πηγαίνεις στη σχόλη και μετά για καφέ.Ή πάρε ένα εντουρακι για τα χώματα ΜΟΝΟ και ένα παπί για κάνεις τις δουλειές σου ή ένα που να κάνει λίγο από όλα οπώς Drz,ttr,xr ή αλλιώς κάνα on-off.

:wave2:

iratus
14/01/2009, 20:35
Γενιkα κοιταω για μια μηχανη σαν το Xr αλλα πιο δυνατη.

Η husqvarna κανουν η και αυτες ειναι δυναμητες και μονο για χωμα ???

hararm123
14/01/2009, 21:12
Κοιτα husqvarna,berg,gasgas,KTM EXC,μπορει να ειναι αστερια μηχανακια για το χωμα αλλα σε καθημερινη χρηση δεν....Καποια απο αυτα δεν εχουν ουτε καν διακοπτη με κλειδι.Υπολογισε αλλαγες λαδιων καθε το πολυ 1000χλμ και βαλβιδες καθε 2000.Φωτα υποτυπωδη.Σε αυτες τις κατηγοριες ΧR δεν προκειτε να βρεις.Επιμενω να κοιταξεις την περιπτωση DRZ400 καθως πιστευω οτι ειναι το πιο πολιτικο απο τα χωματινα και οχι το πιο χωματινο απο τα πολιτικα αν το εκφραζω σωστα και καταλαβαινεις τι εννοω.Οτι και να αποφασισεις παντως καλα χιλιομετρα χωματινα και μη, και παντα ορθιος....:wave2: :wave2:

SVX
14/01/2009, 21:26
XR + XT ..... :a013:

iratus
14/01/2009, 21:40
Eυχαριστω για τις απαντησεις.

Απο ΚΤΜ υπαρχουν μοντελα για 'καθημερινη' χρηση ???

SVX
14/01/2009, 21:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από iratus
Eυχαριστω για τις απαντησεις.

Απο ΚΤΜ υπαρχουν μοντελα για 'καθημερινη' χρηση ???
:sick: θελει καποιες "θυσιες" και λιγο παραπανω "προσοχη"

stefanos
14/01/2009, 22:34
Δυνατότερο απο το 250 είναι το xr400 και εξίσου φιλικό οικονομικό και αποτελεσματικό στο χώμα.
Αν βέβαια είσαι οδηγάρα και προπονήσαι αρκετά με το crf θα είσαι πιό γρήγορος αλλά ταξιδάκια και βολτούλες θα είναι πολύ ακριβότερες.

Gares'
14/01/2009, 22:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από hararm123
Κοιτα husqvarna,berg,gasgas,KTM EXC,μπορει να ειναι αστερια μηχανακια για το χωμα αλλα σε καθημερινη χρηση δεν....Καποια απο αυτα δεν εχουν ουτε καν διακοπτη με κλειδι.Υπολογισε αλλαγες λαδιων καθε το πολυ 1000χλμ και βαλβιδες καθε 2000.Φωτα υποτυπωδη.Σε αυτες τις κατηγοριες ΧR δεν προκειτε να βρεις.Επιμενω να κοιταξεις την περιπτωση DRZ400 καθως πιστευω οτι ειναι το πιο πολιτικο απο τα χωματινα και οχι το πιο χωματινο απο τα πολιτικα αν το εκφραζω σωστα και καταλαβαινεις τι εννοω.Οτι και να αποφασισεις παντως καλα χιλιομετρα χωματινα και μη, και παντα ορθιος....:wave2: :wave2:

+1000
Έπισης τσέκαρε και για ttr 600.Από ΚΤΜ παίζει το 690 Enduro αλλά είναι ακριβό και πολύ δύσκολα θα βρεις μετάχειρο ενώ παίζει και το XChallenge 650 της BMW στο στυλ που θες.

iratus
15/01/2009, 01:36
Δηλαδη ας πουμε το husqvarna ΤΕ 610 δεν ειναι για δρομο και βολτες ???

Gares'
15/01/2009, 01:44
Δηλαδη ας πουμε το husqvarna ΤΕ 610 δεν ειναι για δρομο και βολτες ???
Ναι και αυτό είναι μες τη κατηγορία που λες(αν έχω καταλάβει σωστά) απλά αυτά τα μηχανάκια δεν είναι και τόσο άνετα για δρόμο.Δηλαδή θέλει καλό κώλο για να αντέξεις...Άπο έκει και πέρα εσύ αποφασίζεις.Απλά εγώ θα σου πρότινα να οδηγήσεις πριν πάρεις για να έχεις μια καλύτερη άποψη.

:wave2:

Υ.Γ Αν είσαι στο Ηράκλειο έλα στις συναντήσεις που κάνουμε οι του moto.gr να γνωριστούμε και να τα πούμε από κοντά
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=73105

iratus
15/01/2009, 01:54
Δυστηχως ειμαι Χανια και πλεον δεν εχω μηχανη για να ερθω :rolleyes:

Δεν καταλαβαινω ομως γιατι ολες οι ομορφες μηχανες ειναι ολες καθαρα εντουρο !!!

Δε λεω εχουν πολυ σημασια και οι επιδοσεις αξιοπειστια κτλ αλλα αμα δεν μου αρεσει η μοτο και εξωτερικα πως να την παρω !!! ???

stefanos
15/01/2009, 08:36
Δυστηχως ειμαι Χανια και πλεον δεν εχω μηχανη για να ερθω :rolleyes:

Δεν καταλαβαινω ομως γιατι ολες οι ομορφες μηχανες ειναι ολες καθαρα εντουρο !!!

Δε λεω εχουν πολυ σημασια και οι επιδοσεις αξιοπειστια κτλ αλλα αμα δεν μου αρεσει η μοτο και εξωτερικα πως να την παρω !!! ???

Η ομορφιά στην μοτοσυκλέτα είναι τα λειτουργικά της χαρίσματα οχι τα πλαστικά.
Πάρε και ένα κιτάκι της aloop να σου αρέσει και φατσικά.

iratus
15/01/2009, 13:17
τω πολυ για ολες τις απαντησεις παιδια.Μου αρεσουν οι εντουρο και αν και ξερω οτι η xr με χωματινα λαστιχα δεν ηταν και η πιο βολικη μηχανη μεσα στη πολη (ειδικα οταν εβρεχε) το διασκεδαζα παρα πολυ να την καβαλαω και να κανω τα παντα μαζι της.

Μαλλον για κανα ττr το βλεπω τελικα.

petrogazz
15/01/2009, 14:08
Εγώ ψηφίζω DRZ!

SVX
15/01/2009, 14:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από petrogazz
Εγώ ψηφίζω DRZ!

το DRz μου θυμιζει το SV ...ειναι διαμαντι, εχει πολλα να δωσει...δεν "σπαει"... αλλα δεν εχει πουλησει στην Ελλαδα...και δεν ξερω κατα ποσο εχει μεταπωληση...
:sad:

iratus
21/01/2009, 03:08
Για σας και παλι

Θελω να μου πειτε τις γνωμες σας για καποια μηχανακια ακομα

1.vor

2.Beta RR

3.Aprilia rxv 450

επισης ηθελα να ρωτησω και το wr250 θα εχω πολυ τρεξιμο αμα το παρω ???

Ευχαριστω

petrogazz
21/01/2009, 07:37
Τα 1,2,3 τα ξεχνάς για καθημερινή χρήση.

Το WRF είναι αστέρι μηχανάκι!!!