PDA

View Full Version : Νέοπας

teo_gr
14/01/2009, 19:01
Καλησπέρα παίδες . Η αναζήτηση μου σε θέματα σχετικά με μηχανές με έφερε στο φόρουμ αυτό και όπως βλέπω το κατέχετε το θέμα , οπότε θα θέσω απευθείας τον προβληματισμό μου.

Πρώτα απ' όλα να σας πω ότι δεν εχω ούτε καν δίπλωμα για μηχανή , έχω οδηγήσει μηχανάκι ελάχιστες φορές σα παιδί και εγώ , οπότε είμαι τελείως άσχετος με το θέμα. Λόγω της δουλειάς μου μου χρειάζεται επειγόντως μηχανή και έχω ήδη κινήσει τις διαδικασίες για το δίπλωμα.

Το θέμα είναι οτι δεν είμαι σίγουρος για το τι μηχανή μπορώ να οδηγήσω και τι θα πάρω τελικά. Εννοείται θα χρησιμοποιώ τη μηχανή και εκτός κέντρου εαν και εφόσον δεν είναι κανα 50αράκη. Έψαξα σε διάφορες αντιπροσωπείες , διάφορες μάρκες και έχω ερωτευτεί ηδη το v-strom 650, αλλά και άλλα διάφορα στα ίδια κυβικά.
"ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΟΟΟΟΟ" σκέφτομαι .. . Η ερωτησή μου ειναι η εξής . Μπορώ εγω σα νέοπας να οδηγήσω επιτυχώς (χωρίς να σκοτωθώ) μια μεγάλη μηχανή ή αναγκαστικά να κοιτάξω για κανα μεγάλο σκούτερ (πχ Burgman 400 , Xevo κτλ) ;;; Ή ΟΥΤΕ τέτοιο το 'χω ;!;!;!

Δώστε καμια βοήθεια παιδιά γιατί με κόβω με κανα Chaly στο τέλος ..

bentouza
14/01/2009, 21:38
μπορεις να οδηγησεις μεγαλο μηχανακι για αρχη (αν κ δεν ενδείκνυται κατα την προσωπικη μου αποψη).

το θεμα ειναι αν θα κανεις τη δουλεια σου..

κοιτα ποσα μαζεμενα πραγματα θα πρεπει να κανεις:

1)να μαθεις το μηχανακι. οσο πιο μεγαλο-ψηλο-βαρύ τοσο το δυσκολοτερο
2)να μαθεις την "κινηση" (αλλο πραγμα η μετακινηση με μηχανακι). δυσκολο πραμα
3)να κανεις κ τη δουλεια σου

σαν πολλα δεν ειναι για αρχη;
ειδικα αμα εχεις το αγχος σου για τη δουλεια να εχεις κ εξτρα το μεγαλο μηχανακι;;

αποκλειεις κατι μικροτερο κ ελαφρυτερο;

επισης δεν θα σου προτεινα με το που το παρεις να ξεκινησεις να πας καπου συγκεκριμενα, συγκεκριμενη ωρα κτλ.
αστο στην αρχη μονο για βολτες..

τωρα να πω ξανα για κρανος, μπουφαν, γαντια, μποτες κτλ κτλ;;;;

XJR_Billy
14/01/2009, 21:45
Καλώς ήρθες στο φόρουμ φίλε!:beer: :beer:

Η πρώτη μηχανή που οδήγησα στη ζωή μου ήταν μία Honda XR500R.
Ελαφριά, ευκολοοδήγητη και πανέμορφη.

Αν έχεις τα μυαλά στο κεφάλι σου, μην φοβηθείς να αγοράσεις τη μοτοσυκλέτα που σου αρέσει.
Ίσως η V-Strom να μην κάνει για άκρως αρχάριους γιατί και γκάζια έχει και κάποιο βάρος που θα σε δυσκολέψει στην αρχή.

Και πίστεψέ με, μπορεί να πέσεις το ίδιο εύκολα με μιά μεγάλη μηχανή ή κάποιο σκούτερ.
Το ότι είναι αυτόματο δεν παίζει κανένα ρόλο στο θέμα ασφάλεια. Αντιθέτως μάλιστα.

Το πρώτο που θα πρέπει να βάλεις καλά στο κεφάλι σου είναι η διαφορά της οδήγησης μιάς μοτοσυκλέτας σε σχέση με το αυτοκίνητο που μάλλον οδηγείς. Με τη μηχανή πρέπει να οδηγείς αμυντικά, σαν να θέλουν όλοι να σε χτυπήσουν, όπως πολύ σωστά είχε γράψει κάποιος συμφορουμίτης.

Το δεύτερο είναι ένα κράνος (όχι ανοιχτό, κλειστού τύπου), μπουφάν με προστασία στα επίμαχα σημεία, μπότες, γάντια, αδιάβροχο. Είναι κάποια αρκετά χρήματα που θα πρέπει να δώσεις για εξοπλισμό πριν ακόμα πάρεις τη μηχανή.

Τέλος, φίλε Τέο, κάτσε κάτω και γράψε σε ένα χαρτί το σκοπό που αγοράζεις τη μοτοσυκλέτα και τις ενέργειες που σκοπεύεις να κάνεις με αυτή. (π.χ. Να πάω στη δουλειά μου που είναι στο κέντρο, μιά βόλτα με τη φίλη μου, Αθήνα-Νέο Δελχί, ανάβαση Ολύμπου κ.λ.π.:lol: :lol: )

Αφού αποφασίσεις τι θέλεις να κάνεις πρέπει μετά να διαλέξεις τα μοντέλα που σου ταιριάζουν (π.χ. το V-Strom δεν είναι το ιδανικότερο μηχανάκι για το κέντρο).

Σκέψου μερικά πράγματα και ξαναγράψε πιο κατασταλαγμένος για να λάβεις γνώση απ' όλα τα παιδιά εδώ. Επίσης ψάξε προηγούμενα threadάκια του στυλ "CBR1000 για πρώτο μηχανάκι":D :bigcry: :bigcry:

Σίγουρα θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις...

Πάντα όρθιος !!:beer: :wave2:

dimdil
14/01/2009, 21:54
ολλοι (σχεδον) στο ξεκινημα εχουν την ιδια απορια:winka:
λοιπον πρωτα διπλωμα
μετα εξοπλισμος (κρανος --μπουφαν--γαντια--μποτες)

και μετα ,κατα την γνωμη μου μια μηχανη στα 250cc για την πρωτη επαφη με το συμπλεκτη
και την κινηση (μεταχειρισμενη θα προτεινα):smilea:

μην φορτωθεις απο τωρα βαρη περιεργα, ζορικες επιταχυνσεις και μεγαλες ταχυτητες που παρασυρουν και οτι γενικα συνεπαγεται μια μεγαλη μηχανη σε απειρο αναβατη:winka:
και τελος
τσακω μια
:beer:
καλες αγορες σε οτι αποφασισεις :)

SVX
14/01/2009, 22:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από bentouza

κοιτα ποσα μαζεμενα πραγματα θα πρεπει να κανεις:

1)να μαθεις το μηχανακι. οσο πιο μεγαλο-ψηλο-βαρύ τοσο το δυσκολοτερο
2)να μαθεις την "κινηση" (αλλο πραγμα η μετακινηση με μηχανακι). δυσκολο πραμα
3)να κανεις κ τη δουλεια σου

να μαθεις οτι στην καθημερινη κινηση εχει μ@λ@κες με το κιλο ...που σου συμπεριφερονται σαν εχθροι σε video game....

devil's animal
14/01/2009, 22:18
πρωτα πρεπει να βγαλεις το διπλωμα.
μετα πρεπει να συνηδητοποιησεις οτι αυτο που πας να επιχειρησεις ΜΠΟΡΕΙ να σε σκοτωσει (ηθελημενα ή αθελητα) πολυ πιο ευκολα απ'οταν οδηγας ενα αμαξι.

αφου λοιπον εισαι αποφασισμενος και το γουσταρεις αυτο, διαλεξε τις αναγκες σου οπως σου ειπαν και παρε ενα "ευκολο" μηχανακι για την πολη.

η πολη ειναι σχολειο,πανεπιστημιο και διδακτορικο μαζι.

αν αποφοιτησεις εισαι σε πολυ καλο δρομο.:D

οταν μιλαω για "ευκολο" μηχανακι εννοω
κατι που να μην εχει πολυ γκαζι,
να εχει συμπλεκτη (για να συνηθιζεις και να μην εισαι με το ημιαυτοματο ή ακομα χειροτερα με το αυτοματο),
να εχει μικρη και φθηνη συντηρηση,
τα ανταλλακτικα του να κοστιζουν φθηνα
και να επισκευαζεται γρηγορα.

ολα αυτα φωτογραφιζουν καποιο εντουρο μεχρι 250cc. XR, TTR ,XT ,DR ειναι καποια απο αυτα που σου προτεινω εγω. ψαξτο λιγο στο νετ να δεις τι σου αρεσει.

τελευταιο αλλα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ απο ολα ειναι ο σωστος εξοπλισμος.
κρανος απαραιτητα και με καλα λεφτακια. (μην τα λυπηθεις)
επισης επενδυσε σε ενα καλο μπουφαν.(προστασιες κλπ ειναι αυτονοητα)
γαντια και μποτες μετα και τελος παντελονι.

καλα ψαξιματα, με το καλο το διπλωμα και καλως ηρθες!
:wave2:

toyristas
14/01/2009, 22:52
Κι εγώ ομοιοπαθής με το παληκάρι που έφτιαξε το post.Ρε μάγκες, αν και προσωπικά σκέφτομαι να ξεκινήσω από κάτι σε 500cc, οκ δίκιο έχετε με τα 250. Έφαγα μεγάλη ξενέρα με τον εξοπλισμό. Με εξαίρεση το κράνος, πρώτα να πάρουμε τα υπόλλοιπα και μετά το μηχανάκι? Φράγκο δεν θα μείνει ρε σεις

devil's animal
14/01/2009, 23:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από toyristas
Κι εγώ ομοιοπαθής με το παληκάρι που έφτιαξε το post.Ρε μάγκες, αν και προσωπικά σκέφτομαι να ξεκινήσω από κάτι σε 500cc, οκ δίκιο έχετε με τα 250. Έφαγα μεγάλη ξενέρα με τον εξοπλισμό. Με εξαίρεση το κράνος, πρώτα να πάρουμε τα υπόλλοιπα και μετά το μηχανάκι? Φράγκο δεν θα μείνει ρε σεις

κοιτα να δεις φιλε μου...
μπορεις και να μην παρεις τιποτα ή να παρεις απλα ενα κρανος απο το lidl για να μην σε γραφουν.

το θεμα ειναι οτι η πτωση ΠΑΝΤΑ παραμονευει. και παραμονευει ακομα περισσοτερο οταν εχεις μικρη εμπειρια πανω στο θεμα.

ολοι οσοι εχουν πεσει και εχουν βγει αλωβητοι ακομα λενε οτι ειχαν Αγιο. αν λοιπον εισαι πολυ θρησκος και θες να τεσταρεις αν κοβει βολτες πανω απο το κεφαλι σου κανενα αγγελακι μην παρεις εξοπλισμο.

αλλα και στην τελικη να σου πω και κατι αλλο? ποιος σου ειπε οτι ο μοτοσυκλετισμος ειναι φτηνο hobby? γιατι περι hobby προκειται αρχικα και μετα χρησιμευει και σαν μεταφορικο μεσο. (τουλαχιστον για το μεγαλυτερο ποσοστο εδω μεσα και σε παραπεμπω εδω (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=2826) για να πειστεις)

καλυτερα να αργησεις να παρεις το μηχανακι 2-3-4 μηνες και να το αγορασεις μαζι με τον εξοπλισμο παρα να τον παρεις και μετα να ....:sick:

ασε που αν γινει η στραβη και στην καλυτερη σπασεις ενα χερι, δεν θα μπορεις να δουλεψεις και θα χασεις πολλα περισσοτερα απο 400€ που εχει ενα μπουφαν.

tai
14/01/2009, 23:24
το πρώτο που θα σε ζορίσει ειναι το βάρος
το δεύτερο ο όγκος (για μεσα στην κίνηση)
το τρίτο η κατανάλωση.
τα 650-750 cc τα εχουν αυτά σε μεγαλη δόση

Τα 250 εως 400 είναι
πιο φτηνά
πιο ευκολοδούλευτα
πιο ευέλικτα
με πιο μικρή κατανάλωση
με σχετικά πιο λίγες ζημιές στο ψιλο-χαζο-πέσιμο.

και σε γυρνάνε στον κόσμο (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=38448) αμα αντέχει ο κώλος σου.

teo_gr
15/01/2009, 00:21
Λοιπόν κύριοι , έχετε απόλυτο δίκιο , ξέχασα να αναφέρω το θέμα ασφάλεια (εξολισμός). Να ξέρετε οτι είναι προτεραιότητα. Παρεπιπτόντως αν υπάρχει κάποιο thread με προτεινόμενα είδη εξοπλισμού (μάρκες κτλ) θα σας ήμουν ευγνώμων γιατί ως γνωστό αν πάω σε κατάστημα θα μυριστούν οτι δεν έχω ιδέα και θα μου πασάρουν οτι θέλουν αυτοί.

Στο θέμα της μηχανής τώρα και λαμβάνοντας υπ' όψην αυτά που είπατε σκέφτομαι κατι στα 250cc , οχι αυτόματο (οπότε αποκλείονται τα scooters), μεταχειρισμένο.
Μια Honda CBF 250 πως ακούγεται ; Τα enduro να σας πω την αλήθεια δε με πολυβολέυουν για αυτό και δεν τα συμπεριλαμβάνω.

Ύπαρχει άραγε κάποιο scooter σε αυτά τα κυβικά με ταχύτητες ;
Τέλος , είναι αλήθεια οτι οι μικρές σε διάμετρο ρόδες των scooters ευθύνονται για αστάθεια (εύκολο γλύστριμα ίσως) των μηχανών αυτών ;

Υγ. Καλώς σας βρήκα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις :)

XJR_Billy
15/01/2009, 07:40
Yamaha YBR250.
Ιδανική μηχανή για αρχάριους, αξιόπιστη, πολλαπλών χρήσεων, οικονομική, ελαφριά, ευέλικτη, πας και το ταξιδάκι σου.

Honda CBF250
Μια απ' τα ίδια.

Έχε υπ'όψη σου ότι τα εντουράκια στα 250cc είναι πιο ευέλικτα, πιο ελαφριά και πιο βολικά για την κίνηση από τις αντιστοίχων κυβικών street. Και αν σου πέσει, δεν τρέχει και τίποτα... άντε καμιά μανέτα...

Αν πας στο υπο-φόρουμ εξοπλισμός και διαβάσεις, θα βρεις ΠΑΡΑ πολλά πράγματα που θα σε ενδιαφέρουν.

Gandalf dr685sm
15/01/2009, 11:16
Καλώς τους...

Οτι είπαν και οι προηγούμενοι απλά θα προσθέσω κάτι παραπάνω...

Δίπλωμα... Βασικό σαν έγγραφο για να έχετε και κάλυψη απο ασφαλιστική χωρίς να μπλέξετε με δικαστήρια κτλ. Παρόλα αυτά ακόμα και αν το πάρετε στην ουσία δεν γνωρίζετε ακόμα να οδηγήσετε μηχανή στην πόλη...οπότε καλό είναι να είστε λίγο "ψαρωμένοι" ακόμα όσον αφορά τις ικανότητες σας.

===========

Εξοπλισμός.... βήμα δεύτερο πριν την αγορά μηχανής... ενα καλό κράνος που να τηρεί και προδιαγραφές αλλά και την ακεραιότητα του κεφαλιού σας , πάει κοντά στα 200-250?. Προσθέστε και μπουφάν με προστασίες (για να μην σπάσει κανά οστό στην περίπτωση πτώσης) σε ενα ποσό απο 200? εώς και 600?.

Γάντια... εδώ είναι τα δύσκολα... κάποιοι θέλουν λεπτά για την αίσθηση σε μανέτες κατά προτίμηση δερμάτινα... αν πάμε για κρύο , η cordura είναι μονόδρομος. Το κόστος για ενα καλό ζευγάρι γάντια πάει απο 80? και πάνω. Μην το αμελήσετε αυτό, καθώς τα χέρια είναι τα πρώτα που τρώνε το κρύο , την πτώση και την τριβή της, ακόμα και το κάψιμο απο τον ήλιο το καλοκαίρι.

Παπούτσι... εδώ μπορείτε να το παρακάμψετε αν θέλετε μέχρι να κάνετε κανά σοβαρό ταξίδι. Πάντως ενα καλό all-weather παπούτσι (οχι μπότα) σε στυλ αθλητικό , πάει απο 100? και πάνω.

Σε όλα όσα είπα , μπορειτε να βρείτε και απο αγγελίες αυτό που θέλετε και απο κοντά 500-1000? να σας πάει πολύ λιγότερα χρήματα. Ψάξτε το.

============

Μηχανή... χμμμμ... εδώ έχει ζουμί.

Σαν αρχάριοι και μην έχοντας οδηγήσει μηχανή αλλά μηχανάκι , δεν θα πρότεινα κάτι πάνω απο 35-40 ίππους. Δεν πάω επίτηδες με κυβισμό καθώς μπορεί κάποιο 600αρι να βγάζει 35 ίππους αλλά έχει και 600αρια που βγάζουν 100 ( SS ).

Προτιμότερο σαφώς για αστικό περιβάλλον είναι το On-Off , Enduro, Supermotard κυρίως επειδή έχουν απόσταση απο το έδαφος και μπορούν να ανέβουν πάνω απο κανά εμπόδιο (βλ. πεζοδρόμιο) αλλά έχει και καλύτερο κόψιμο τιμονιού που θα εκτιμηθεί δεόντως σε επιτόπου στροφές με μηδενική ταχύτητα.

Επίσης στις (σιγουρότατες) πτώσεις που θα έχετε καλό είναι να υπάρχει και η μικρότερη απώλεια (βλ. πλαστικά , γρατζουνιές κτλ.) όπου μηχανές στύλ Enduro είναι οτι καλύτερο.

Σημαντικό επίσης είναι να μην έχουν υψηλό κόστος συντήρησης αλλά και να μην έχουν δυσκολία σε υποστήριξη και εύρεση ανταλλακτικών. Προσωπικά θα προτείνω κάτι Ιαπωνικό σαν μηχανή αλλά αυτό είναι δική μου γνώμη απο το πρακτικό μέρος.

Ενδεικτικά μια μηχανή όπως το DR400 ας πούμε που είναι πολύ καλο και σχετικά καινούριο σαν μοντέλο , έχει μια συντήρηση της τάξης των 500-600? ετησίως , χωρίς όμως ελαστικά, αλυσσογράναζα και αναλώσιμα , έτσι;.. μόνο ασφάλεια, τέλη, service μεγάλο.

================

Τρόπος οδήγησης...

Με χρόνο και εμπειρία ο καθένας απο εμάς γίνεται καλύτερος. Δυστυχώς δεν υπάρχει σχολή να σου μαθαίνει οδήγηση για τους δρόμους και το αστικό περιβάλλον της Ελλάδος. Όλοι μάθαμε με τον σκληρό και επώδυνο τρόπο. Εξού και λέω πως κάποιες πτώσεις είναι στο πρόγραμμα... οι περισσότερες θα είναι χαζές ... αρκεί να υπάρχει σεβασμός στο grip του δεξιού χεριού.

Ενας απο τους καλούς τρόπους εκμάθησης είναι να ακολουθήσετε σε εκδρομή με φίλους που οδηγούν χρόνια μηχανή και σίγουρα θα σας προσέξουν και θα σας δείξουν κάποια βασικά πράγματα .. .όπως π.χ να προβλέπεις το τι θα κάνει ο παπάρας που ξύνει την μύτη του , μετά απο 3 προπορευόμενα αυτοκίνητα , ενώ με το άλλο προσπαθεί να στρίψει.. κοκ.

Το ρητό όμως είναι ενα .. .βασικό .. και ΚΑΡΦΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ....

ΣΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ ΚΑΘΩΣ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΚΑΤΩ.

Ακολουθώντας το παραπάνω, θα γλυτώσετε το 70% των περιπτώσεων που θα είχατε σύγκρουση ή ατύχημα.

========

Θα ευχηθώ καλό ξεκίνημα και στους δύο σας και την μέγιστη απόλαυση μόλις εντρυφήσετε για τα καλά στον χώρο του δίτροχου.

Gandalf

tamar
15/01/2009, 16:12
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Gandalf. Πέραν του διπλώματος και του εξοπλισμού που προαναφέρθηκαν και από τους άλλους συμφορουμίτες, θα ήθελα να σου προτείνω (και εγώ) την άποψη του να πάρεις ένα μικρό on - off γιατί αποτελεί ένα πολύ μεγάλο "σχολείο". Και θα σε εξοικειώσει με τη χρήση του συμπλέκτη, και είναι ευέλικτο μέσα στην πόλη, αλλά και ταξιδάκια θα μπορέσεις να κάνεις. Όλα τα μοντέλα που αναφέρθηκαν πιο πριν είναι καλά, επιπλέον θα πρόσθετα το ΑΧ250 ή το ΝΧ250 (πρακτικά το ίδιο μηχανάκι) της HONDA.
Καλώς ήρθες λοιπόν στο forum και στον κόσμο της μοτοσυκλέτας. Καλές επιλογές και καλά χιλιόμετρα με αυτές!

Tpap
15/01/2009, 16:22
Το παλλικαράκι δεν έχει ιδέα από μηχανάκια και του προτείνετε 250άρι με συμπλέκτη...για να δουλέψει πόλη.:confused:

Δηλαδή,
δεν θα ήταν εξυπνότερο η πρώτη του επαφή (και για κάποιες χιλιάδες χλμ) να γίνει με κάτι ευκολότερο, χωρίς συμπλέκτη (παπί/σκούτερ) ώστε να δώσει περισσότερη προσοχή στον δρόμο και στους άλλους αντί στον χειρισμό της μοτό...?

Και όταν τα βασικά του γίνουν βίωμα, να μεταπέσει στα 250-400 κυβικά.

Για εξοπλισμό/δίπλωμα δεν αναφέρομαι καθόλου, οι κύριοι από πάνω το κάλυψαν πλήρως...

XJR_Billy
15/01/2009, 17:24
Δεν έχεις καθόλου άδικο, είναι κι αυτό μιά σκέψη...

Το παλληκάρι όμως σκεφτόταν για στρώμα...
Καμία σχέση το στρώμα με κανά ΧR,CBF,YBR ...

Για μένα, το ιδανικότερο μηχανάκι για αρχάριο, είναι το YBR125.
Οικονομικό, ευέλικτο, ελαφρύ, αξιόπιστο, φτηνό, πας και μιά βολτίτσα πιο μακριά, μαθαίνεις και τον συμπλέκτη, είναι και Yamaha...:D :winka:

TOLISTOLAROS
15/01/2009, 17:30
OXI παπί και κυρίως
ΟΧΙ σκούτερ...
Εξολισμός εννοείται πριν την αγορά μοτο

Tpap
15/01/2009, 21:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από TOLISTOLAROS
OXI παπί και κυρίως
ΟΧΙ σκούτερ...

Πές μας και το γιατί, ρε Τόλη.

Να μάθω και εγώ, ώστε να μην δίνω λάθος συμβουλές σε νέους.

Pit S3
15/01/2009, 21:55
Και εγω σαν νεοπας πέρσι πηρα την αποφαση για να μπω στον κοσμο της μοτοσυκλέτας και ξεκίνησα δυναμικά με f 650gs με 800cc και 70 αλογακια. Ενω ειναι πολλα για νεοπα, οπως μου ειπε τοτε το παλικαρι στην αντιπροσωπία, οταν του ειπα οτι ουτε δίπλωμα ειχα αλλα ουτε ειχα οδηγησει μηχανη γενικως, οτι το γκαζι ειναι στο μυαλο και οχι στο χερι... οσο το πας τοσο παει και η αληθεια ειναι οτι ειχε δικιο ( εννοείται οτι το μυαλο ειναι στο κεφαλι). για να καταλάβεις την μοτο δεν την εφερα σπιτι καν εγω!!! μετα απο κανα δυο μαθηματα στη σχολη οδηγων αρχησα τισ βολτες γυρω απο το σπιτι στο τετράγωνο(μενω εκτος θεσσαλονικης και ειναι αρκετα ήσυχα στη γειτονια) σιγα σιγα το επομενο τετραγωνο κλπ. μετα το διπλωμα τα πραματα ηταν πιο ευκολα. Πλεον κυκλοφορω σχεδον μονο με τη μοτο και καθε φορα μου χαριζει και πιο μεγαλο χαμογελο.

Οταν πηγα για εξοπλισμό μου βγήκε κοντα στα 700 ευρω για κρανος μπουφαν και γαντια αλλα δεν μετάνιωσα γιατι ξερω οτι αν πεσω τα λεφτα θα τα παρω αμεσως πισω με την προστασια που μου παρέχουν και ειδικά σε χαζοπεσιματα που σαν καινούριοι ειναι πολυ πιθανόν να εχουμε. Τωρα κοιταω για παντελονι και για μποτουλες και ειμαι κομπλε!!

Προσπάθησε να παρεις μηχανη με ABS βοηθαει παρα πολυ σε καινούριους οδηγους αποφεύγοντας το μπλοκάρισμα

Tpap
15/01/2009, 22:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από Pit S3
Και εγω σαν νεοπας πέρσι ......

Ωραίος ο πιτσ3, αλλά δυστυχώς φίλε, δεν είναι αυτός ο ορθότερος τρόπος εισαγωγής στον κόσμο της μηχανής...

TOLISTOLAROS
15/01/2009, 22:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Πές μας και το γιατί, ρε Τόλη.

Να μάθω και εγώ, ώστε να μην δίνω λάθος συμβουλές σε νέους.
Kαταρχήν το σκούτερ είναι το πιο ασταθές μηχανοκίνητο δίκυκλο(δεν αναφέρομαι σε 800άρια τζιλέρα,μιλάμε για σκούτερ τύπου sportcity,ενδεικτικά).Λόγω τροχών,κατανομής βάρους,γεωμετρίας κλπ υστερεί σε θέμα χειρισμού και ισορροπίας.
Μέχρι εδώ συμφωνούμε;

Το παπί (ειδικά τα καινούρια,πχ Crypton που το οδήγησα έμεινα,άλλιώς θυμόμουνα τα παπιά)είναι καλύτερα από σκούτερ σε θέμα ισσοροπίας (μεγάλοι τροχοί,πιο ελαφριά,μοιάζουν περισσότερο με μεγάλο δυνατό ποδήλατο) αλλά σε βάζουν στο τριπάκι ν'αρχίσεις τις σφήνες(το τελευταίο δε το λέω γω αλλά φίλοι παπόβιοι),κάτι που μπορεί ν'αποβεί τουλάχιστον ανθυγιεινό...
Ως εδώ καλά;

Άφησα για το τέλος το γεγονός ότι ο ενδιαφερόμενος (teo_gr) γλυκοκοιτάζει μηχανές.Παναπέι ότι σαν ψυχολογία/ιδιοσυγκρασία δε γουστάρει σκουτερόπαπα(δεν είναι ο μόνος).Οπότε αν δεν αισθάνεται καλά πάνω σε κάτι να μην το καβαλήσει.

Δεν κατακρίνω σε καμμία περίπτωση τα σκουτερόπαπα.Απλά για τους λόγους ασφάλειας που ανέφερα στην αρχή και ιδιοσυγκρασίας που ανέφερα στο τέλος καλύτερα να πάει σε μηχανή.Δε θα'ναι ο πρώτος.

Όλα αυτά με την προϋπόθεση να έχει μυαλό στο κεφάλι του και να τη σέβεται.Αλλιώς να μείνει σε τετράτροχα.

toyristas
15/01/2009, 23:30
Παίδες,εγώ είμαι ο δεύτερος νέος της παρέας.Μόνο το διπλωμα έβγαλα πριν 3 μήνες και το'χω και το καμαρώνω χωρίς κάτι παραπάνω όμως. Το σκεφτόμουνα για παπί αλλά κατέληξα ότι θέλω να ξεκινήσω με μηχανή (έστω και) μικρού κυβισμού για ευνόητους λόγους. Αλλά αν πάω για 250cc τα συγκεκριμένα streetάδικα που προτείνατε δεν μου αρέσουν τουλάχιστον εμφανησιακά. Γι'αυτό ψήνομαι περισότερο για κάτι σε εντούρο.Θα'θελα να ταξιδέψω αλλά θα προτυμήσω να λιώσω πρώτα στην πόλη και βλέπουμε...οπότε εντούρο.Οκ για τον εξοπλισμό, πείστηκα και με το παραπάνω ότι όσο κι αν μου φαίνονται κάπως ακριβά,θα πρέπει πρώτα να αγοράσω τα συγκεκριμένα και μετά εργαλείο. Πείτε μου όμως προτάσεις για μηχανή.Είπαμε, εντούρο,να μην ξεφεύγει από τα 400cc (αν υπάρχει κι όλας στα 400).Ευχαριστώ εκ των προτέρων ρε μάγκες.

SVX
15/01/2009, 23:39
ΠΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΧΗ!!

152388

Elle
16/01/2009, 01:16
CBF 250 ή YBR250

Gandalf dr685sm
16/01/2009, 14:19
σε enduro και 250;;...

χμμμ...

καινουριο πλην του CRE της HONDA σε Ιαπωνικό δεν γνωρίζω. Προσωπικά όπως είπα θα πηγαινα κυρίως σε DR400 που έχει αποδεδειγμένα καλή συμπεριφορά και ιστορία , όμως αρκετά δύσκολη μεταπώληση.

Σε μεταχειρισμένα τώρα μπορείς να βρείς πολλά πράγματα... αλλά ας ξεκινήσουμε και απο το πόσα διαθέτεις , έτσι;

Gandalf

SKALP
16/01/2009, 14:45
Καλησπέρα και απο μένα , για να μην ανοίξω καινούριο θέμα θα ξανακάνω την κλασική ερώτηση εδώ ...
Είμαι στην διαδικασία του να βγάλω δίπλωμα για μηχανή απεριορίστου λόγω ηλικίας ( 26 ετών) και παρά τις παραινέσεις της σχολής για το μικρό
Απο μηχανές στην πράξη δεν έχω καμία εμπειρία
Τώρα οι διαφορές (μάλλον) απο τους προηγούμενους είναι οι διαστάσεις ...
192 , 118 κιλά ...

Με βάση τα παραπάνω και μιάς και αποκλείω σκούτερ η παπιά (δεν μπορώ να με φανταστώ πάνω τους με τίποτα) και εφόσον τα εντούρο δεν μου αρέσουν καθόλου, Καταλήγω οτι μάλλον με ενδιαφέρει κάτι σε όνν οφφ , ή κάτι σχεδόν γυμνο (αυτά που έχουν λίγο φαίρινγκ στη μούρη)

Την μηχανή θα την χρησιμοποιω κυρίως για να πηγαίνω στη δουλεία και να βρίσκω έυκολα παρκαρισμα (μένω στη Σέρρες οπότε το θέμα κίνησης είναι σε καλά πλαίσια , δεν χρειάζετε σφήνες κλπ , αλλά το θέμα παρκάρισμα πονάει , πιό δυσκολό απο θεσσαλονική ...) .
Και για μικρά ταξιδάκια (ελπίζω) όπως Σέρρες - Θεσσαλονικη και γενικά αποστάσεις που είναι περίπου μια ώρα με το αυτοκίνητο. (Για μεγαλύτερα προτυμο το αυτοκίνητο καθώς δεν γίονται συχνά και όταν γίνονται χρειάζομαι χώρο ...

Απλά θέλω να τα κάνω όσο πιο άνετα γίνεται ...

Στο θέμα εξοπλισμού δεν έχω κανένα κόμπλεξ να φοράω τα απαραίτητα δηλαδή κράνος , μπουφάν , και γάντια (ίσως και κάποιες επιγονατίδες αν πρέπει) , αλλά τα βρίσκω λίγο δύσκολα με το παντελόνι και τα παπούτσια καθώς δεν έχω εντοπίσει κάτι διακριτικό ακόμα... (όλα τα υπόλοιπα μπορώ να τα εξαφανίζω μόλις φτάνω στη δουλεία .

Τέλος με το ιστόρικο , γενικά είμαι ήρεμος όδηγός με το αυτοκίνητο οπώτε φαντάζομαι οτι θα συνεχίσω έτσι και με την μηχανη (αν και πολοί μου λένε οτι είναι δύσκολο)

Τώρα τι θέλω να ρωτήσω ...

1 Σε ποία κυβικά/ δύναμη μπορώ να κινηθώ με ασφάλεια και ταυτόχρονα να μπορώ να κάνω τα παραπάνω με άνεση δεδομένων του όγκου και του βαρους ? (φαντάζομαι οτι αλλιώς ειναι 250 σε 80 κιλά και αλλιώς σε 120 ...).

2 Με δεδομένο οτι μηχανές που μου αρέσουν είναι το bmw f650gs (το παλίο και το καινούριο) , το Transalp ( το παλιό) , to KLE 500 , Cagiva Canyon 500 και τα αποριπταία λόγω υπερβολικής κατα την γνώμη μου δύναμης gsr600 kai fazer, είναι κάποια απο τις παραπάνω κατάλληλη ?

3 Στο θέμα εξοπλισμού και δεδομένου οτι δεν με ενδιαφέρει κάτι μεταχειρισμένο , με καμία 800 καλύπτωμε ? Μπορώ και αν χρειαστεί παραπάνω θα τα διαθέσω , αλλά θέλω να δόσω λεφτά για την ασφάλεια μου και όχι για μάρκες ή για πράγματα που προσφέρουν κάτι μόνο σε εξωπραγματικές ταχύτητες ... Πχ , όταν κάποιος μαγαζάτωρας μου πρότεινε ένα κράνος της AGV stealth νομίζω , εγώ τον ρώτησα για ένα της shoei xr1000 , και μου είπε οτι απο ασφαλεια είναι το ίδιο , και πληρώνω όνομα , και αεροδυνάμικη σε ταχύτητες άνω τον 170 ...

4 Επειδή βλέπω ότι στα μπουφάν τα περισσότερα δεν έχουν προστασία πλάτης , υπάρχουν εξτρά ? αν ναί μήπως είναι καλύτερα να πάρω ένα σετ προστατευτικών που θα μπορώ να το συνδιάσω με το εκάστωτε μπουφάν χειμώνα καλοκαίρι ?

5 Αν πάρω μεταχειρισμένη μηχάνη και δεδομένου οτι εγώ δεν ξέρω να την ελέγξω , έχετε κανέναν αξιόπιστο μάστορα στη Θεσσαλονική που να μου πεί αν αξίζει ή όχι ?

6 και τελευταίο ... Βλέπω στα περιοδικά για κάποιες σχολές ασφαλούς οδήγησης , η απορεία μου είναι , είναι σχολή ασφαλούς οδήγησης που απευθυνετε σε όλους ή σχολή ασφαλούς "γρήγορης" οδηγησης που απευθύνετε σε εμπειρους που θέλουν να κινηθούν οσο αντέχει η μότο τους ? Θα μου προσφέρουν κάτι εμένα ?

Αυτά για την ώρα , ευχαριστώ όσους άντεξαν και το διάβασαν , και όσους ενδιαφερθούν να απαντήσουν κάποιο απο τα παραπάνω ερωτήματα ...

Gandalf dr685sm
16/01/2009, 14:59
SKALP...

1 & 2... το transalp (πάντα κατα προσωπική γνώμη) είναι οτι πρέπει για αυτό που θες. Ήρεμο σχετικά μηχανάκι και με πολύ καλή οδική συμπεριφορά σε νορμάλ συνθήκες. Αν το σεβαστείς θα σε βάλει σε μια πολύ καλή πορεία εκμάθησης. Επίσης έχει και καλό ιστορικό σε συντήρηση και μηχανική αξιοπιστία. Είναι μια αρκετά καλή αγορά για αυτό που θες... (Μιλάμε πάντα για το παλαιότερο 400-600αρι έτσι; )

3. Τα 800 είναι υπεραρκετά. Σκέψου οτι το κορυφαίο της UVEX (αυτό πήρα και εγώ) δεν έχει ούτε θορύβους ούτε τίποτα (έχω ΧΤΧ οπότε μαξ ταχύτητες είναι 140 σε ταξίδι αν και πάει και άλλο αυτό). Κόστος 350?.
Μπουφάν εύκολα μπορείς να βρείς με άλλα 300-400? και με ενα 100αρι ακόμα γάντια... οπότε υπερκαλύπτεις αυτό που ζητάς.

4. Έξτρα προστατευτικό έχει μόνο σε δερμάτινα και θα δυσκολευτείς αρκετά να βρείς κάτι που να θες στις διαστάσεις του σώματος σου... νομίζω οτι πρέπει να είσαι 2XL σε αυτά που λες..

5... δεν ξέρω... απο Αθήνα βλέπεις.

6. Οι σχολές ασφαλούς οδήγησης απευθύνονται σε όλους. Στον χώρο της μηχανής μπορείς να πάς σε κάποιο track day με οδηγούς-εκπαιδευτές και να ακολουθήσεις το τμήμα αρχάριων. Θα μάθεις αρκετά πράγματα , αλλά και πάλι μην περιμένεις οτι θα έχει σχέση με την κίνηση στην πόλη. Απλά θα μάθεις κάποια δικά σου όρια ... και μελλοντικά σε βάθος χρόνου , ίσως της μηχανής σου.

Καλό ξεκίνημα να έχεις.

Gandalf

SKALP
16/01/2009, 15:16
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση...
Τα μόνα Transalp που έχω βρεί σε οπτικά αποδεκτή κατάσταση (οχι εμφανείς ζημιές ) είναι νομίζω 650 ... Αυτό με κάτι μικρές διπλες εξατμίσεις ... Θα το ψάξω βέβαια και για τα 400-600

Gandalf dr685sm
16/01/2009, 15:32
αν έχεις βρεί το 650 δεν έχει τεράστιες διαφορές... απλά αν θυμάμαι καλά έχει μια μικροδιαφορά προς τα πάνω όσον αφορά ιπποδύναμη που σημαίνει λίγο παραπάνω σεβασμό στο γκάζι του, αλλά οδηγικά είναι πάνω κάτω το ίδιο οσον αφορά την συμπεριφορά του... ίσως μάλιστα λίγο προς το καλύτερο... αλλά σίγουρα είναι και ακριβότερο απο αυτα΄που σου είπα.

Gandalf

toyristas
16/01/2009, 19:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
σε enduro και 250;;..
Gandalf

1. θέλω maximum 400cc γαι ξεκίνημα.
2. δεν θέλω να μπλέξω σε πρώτη φάση με στρώσιμο μηχανής λόγω απειρίας.Μην επικεντρωθώ στο στρώσιμο αλλα στο να "μάθω" το συντομότερο.Οπότε μιλάμε για μεταχειρισμένο μηχανάκι
3.παρακαλάω να βρω κάτι μέχρι 2000 euros. Αλλά επειδή πολύ φοβάμαι πως δεν θα βρω,αναγκαστικά ανεβάζω τον πήχη ένα χιλιάρικο πάνω. Αλλά ξαναλέω, παρακαλάω για maximum 2 χιλιάρικα
4. γνώμες ακούω από άτομα που ξέρουν, αν είνια ανεβαίνω λίγο και στα κυβικά.τα όρια είναι για να ξεπερνιούνται

TOLISTOLAROS
16/01/2009, 21:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από SKALP
Καλησπέρα και απο μένα , για να μην ανοίξω καινούριο θέμα θα ξανακάνω την κλασική ερώτηση εδώ ...
Είμαι στην διαδικασία του να βγάλω δίπλωμα για μηχανή απεριορίστου λόγω ηλικίας ( 26 ετών) και παρά τις παραινέσεις της σχολής για το μικρό
Απο μηχανές στην πράξη δεν έχω καμία εμπειρία
Τώρα οι διαφορές (μάλλον) απο τους προηγούμενους είναι οι διαστάσεις ...
192 , 118 κιλά ...

Με βάση τα παραπάνω και μιάς και αποκλείω σκούτερ η παπιά (δεν μπορώ να με φανταστώ πάνω τους με τίποτα) και εφόσον τα εντούρο δεν μου αρέσουν καθόλου, Καταλήγω οτι μάλλον με ενδιαφέρει κάτι σε όνν οφφ , ή κάτι σχεδόν γυμνο (αυτά που έχουν λίγο φαίρινγκ στη μούρη)

Την μηχανή θα την χρησιμοποιω κυρίως για να πηγαίνω στη δουλεία και να βρίσκω έυκολα παρκαρισμα (μένω στη Σέρρες οπότε το θέμα κίνησης είναι σε καλά πλαίσια , δεν χρειάζετε σφήνες κλπ , αλλά το θέμα παρκάρισμα πονάει , πιό δυσκολό απο θεσσαλονική ...) .
Και για μικρά ταξιδάκια (ελπίζω) όπως Σέρρες - Θεσσαλονικη και γενικά αποστάσεις που είναι περίπου μια ώρα με το αυτοκίνητο. (Για μεγαλύτερα προτυμο το αυτοκίνητο καθώς δεν γίονται συχνά και όταν γίνονται χρειάζομαι χώρο ...

Απλά θέλω να τα κάνω όσο πιο άνετα γίνεται ...

Στο θέμα εξοπλισμού δεν έχω κανένα κόμπλεξ να φοράω τα απαραίτητα δηλαδή κράνος , μπουφάν , και γάντια (ίσως και κάποιες επιγονατίδες αν πρέπει) , αλλά τα βρίσκω λίγο δύσκολα με το παντελόνι και τα παπούτσια καθώς δεν έχω εντοπίσει κάτι διακριτικό ακόμα... (όλα τα υπόλοιπα μπορώ να τα εξαφανίζω μόλις φτάνω στη δουλεία .

Τέλος με το ιστόρικο , γενικά είμαι ήρεμος όδηγός με το αυτοκίνητο οπώτε φαντάζομαι οτι θα συνεχίσω έτσι και με την μηχανη (αν και πολοί μου λένε οτι είναι δύσκολο)

Τώρα τι θέλω να ρωτήσω ...

1 Σε ποία κυβικά/ δύναμη μπορώ να κινηθώ με ασφάλεια και ταυτόχρονα να μπορώ να κάνω τα παραπάνω με άνεση δεδομένων του όγκου και του βαρους ? (φαντάζομαι οτι αλλιώς ειναι 250 σε 80 κιλά και αλλιώς σε 120 ...).

2 Με δεδομένο οτι μηχανές που μου αρέσουν είναι το bmw f650gs (το παλίο και το καινούριο) , το Transalp ( το παλιό) , to KLE 500 , Cagiva Canyon 500 και τα αποριπταία λόγω υπερβολικής κατα την γνώμη μου δύναμης gsr600 kai fazer, είναι κάποια απο τις παραπάνω κατάλληλη ?

3 Στο θέμα εξοπλισμού και δεδομένου οτι δεν με ενδιαφέρει κάτι μεταχειρισμένο , με καμία 800 καλύπτωμε ? Μπορώ και αν χρειαστεί παραπάνω θα τα διαθέσω , αλλά θέλω να δόσω λεφτά για την ασφάλεια μου και όχι για μάρκες ή για πράγματα που προσφέρουν κάτι μόνο σε εξωπραγματικές ταχύτητες ... Πχ , όταν κάποιος μαγαζάτωρας μου πρότεινε ένα κράνος της AGV stealth νομίζω , εγώ τον ρώτησα για ένα της shoei xr1000 , και μου είπε οτι απο ασφαλεια είναι το ίδιο , και πληρώνω όνομα , και αεροδυνάμικη σε ταχύτητες άνω τον 170 ...

4 Επειδή βλέπω ότι στα μπουφάν τα περισσότερα δεν έχουν προστασία πλάτης , υπάρχουν εξτρά ? αν ναί μήπως είναι καλύτερα να πάρω ένα σετ προστατευτικών που θα μπορώ να το συνδιάσω με το εκάστωτε μπουφάν χειμώνα καλοκαίρι ?

5 Αν πάρω μεταχειρισμένη μηχάνη και δεδομένου οτι εγώ δεν ξέρω να την ελέγξω , έχετε κανέναν αξιόπιστο μάστορα στη Θεσσαλονική που να μου πεί αν αξίζει ή όχι ?

6 και τελευταίο ... Βλέπω στα περιοδικά για κάποιες σχολές ασφαλούς οδήγησης , η απορεία μου είναι , είναι σχολή ασφαλούς οδήγησης που απευθυνετε σε όλους ή σχολή ασφαλούς "γρήγορης" οδηγησης που απευθύνετε σε εμπειρους που θέλουν να κινηθούν οσο αντέχει η μότο τους ? Θα μου προσφέρουν κάτι εμένα ?

Αυτά για την ώρα , ευχαριστώ όσους άντεξαν και το διάβασαν , και όσους ενδιαφερθούν να απαντήσουν κάποιο απο τα παραπάνω ερωτήματα ...
Μην ξεχνάς ΠΟΤΕ τις μπότες.Το Fazer που λες έχει δύναμη μόνο αν το στροφάρεις πολύ.Αν θες κινείται σαν παπί.
Α,κοίτα το pm σου...

zolotas
17/01/2009, 08:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Το παλλικαράκι δεν έχει ιδέα από μηχανάκια και του προτείνετε 250άρι με συμπλέκτη...για να δουλέψει πόλη.:confused:

Δηλαδή,
δεν θα ήταν εξυπνότερο η πρώτη του επαφή (και για κάποιες χιλιάδες χλμ) να γίνει με κάτι ευκολότερο, χωρίς συμπλέκτη (παπί/σκούτερ) ώστε να δώσει περισσότερη προσοχή στον δρόμο και στους άλλους αντί στον χειρισμό της μοτό...?

Και όταν τα βασικά του γίνουν βίωμα, να μεταπέσει στα 250-400 κυβικά.

100% .........σκουτερ και παλι σκουτερ και μαλιστα μεταχειρισμενο στα 125 η 150 κυβικα .......

αν διαβασω και για πιστα και για CSS ,CIA ,FBI θ αρχισω τα σκληρα ........

zolotas
17/01/2009, 08:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal

ολα αυτα φωτογραφιζουν καποιο εντουρο μεχρι 250cc. XR, TTR ,XT ,DR ειναι καποια απο αυτα που σου προτεινω εγω. ψαξτο λιγο στο νετ να δεις τι σου αρεσει.

:a13: ...............:rolleyes: ............................

swork21
17/01/2009, 09:52
Φίλε μου ήμουν στη θέση σου πρίν κανα 7μηνο.
Καμμιά εμπειρία, μόνο παπιά και σκούτερ νοικιασμένα κατα καιρούς στα νησιά.
Κατέληξα λοιπόν σε ένα μεσαίο on-off (XF-650 Freewind), αφενός γιατί αυτή η κατηγορία μου βγάζει συναίσθημα , αφετέρου γιατί ενώ ξεκίνησα για 250άρι (CBF ή YBR τίμια και καλά μηχανάκια) κατάλαβα οτι σε κανα χρόνο θα ψαχνόμουνα για αλλαγή (τα παιδιά στο φόρουμ βοήθησαν πολύ στη τελική επιλογή). Τίμια, αξιόπιστη, καλά ζυγισμένη μοτοσυκλέτα. Μπορεί να μην την ερωτέυεσαι με τη πρώτη ματιά, αλλά όσο την οδηγάς τόσο περισσότερο την εκτιμάς, σου αρέσει να είσαι πάνω της και να πηγαίνεις σε στροφιλίκι ή να χάνεσαι στους χωματόδρομους.
Κατέληξα εκεί αφού οδηγούσα για κανα μήνα τη CB400 της σχολής και βρέθηκε και ένας φίλος με ένα virago στα ίδια cc να με αναλάβει για κανα 2μηνο σχεδόν καθημερινά για εξάσκηση. Είδα οτι με προσοχή, εγκράτεια και αμυντική οδήγηση μπορώ να τα καταφέρω.
Πήρα τη μηχανή το Σεπτέμβρη, αφού πέρασα όλο το καλοκαίρι οδηγώντας σχεδόν καθημερινά μοτο, οπότε όταν τη καβάλησα ένιωθα σχετικά άνετα.
Βοήθησε βέβαια και το γεγονός οτι όλα αυτά γίναν επαρχία. Ένα μήνα μετά έκανα και 270 χλμ ταξίδι στην Εθνική, νύχτα και μόνος.
Φυσικά μαζί με τη μηχανή αγόρασα κράνος, μπουφάν, γάντια και μποτάκια.
Οπότε υπολόγισε κανα 600άρι τουλάχιστον για αυτά.
Καλή επιλογή!
:beer:

teo_gr
17/01/2009, 11:26
Παίδες προσωπικά με πείσατε για CFB250 ή YBR250 . Παρεπιπτοντως είμαι κοντά στα κυβικά που ανέφερε ο φίλος απ τις Σέρρες (190 , 105 κιλά) , οπότε το θέαμα να καβαλάω ενα innova πχ είναι αρκετά αστείο. Τα enduro δε ξέρω γιατί αλλά δε μ' αρέσουν καθόλου .
Πείτε με άσχετο πείτε με οτι θέλετε αλλα κάθε φορα που βλέπω ΧΤ κτλ μου ρχονται στο νου ταινίες με τον Ντούζο , τον Γαρδέλη και τον Ψάλτη !!
Επίσης κατάλαβα οτι είναι αλήθεια αυτό που λένε για την αστάθεια των scooters , οπότε έχω αποκλείσει και αυτά .

apav
17/01/2009, 12:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
σε enduro και 250;;...

χμμμ...

καινουριο πλην του CRE της HONDA σε Ιαπωνικό δεν γνωρίζω.

Για δες:

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=61787&highlight=klx*

http://www.kawasaki.gr/KLX250

Αρχικά δημιουργήθηκε από toyristas
1. θέλω maximum 400cc γαι ξεκίνημα.
2. δεν θέλω να μπλέξω σε πρώτη φάση με στρώσιμο μηχανής λόγω απειρίας.Μην επικεντρωθώ στο στρώσιμο αλλα στο να "μάθω" το συντομότερο.Οπότε μιλάμε για μεταχειρισμένο μηχανάκι
3.παρακαλάω να βρω κάτι μέχρι 2000 euros. Αλλά επειδή πολύ φοβάμαι πως δεν θα βρω,αναγκαστικά ανεβάζω τον πήχη ένα χιλιάρικο πάνω. Αλλά ξαναλέω, παρακαλάω για maximum 2 χιλιάρικα
4. γνώμες ακούω από άτομα που ξέρουν, αν είνια ανεβαίνω λίγο και στα κυβικά.τα όρια είναι για να ξεπερνιούνται

Κάτι ΤΕΤΟΙΟ (http://www.car.gr/classifieds/bikes/?ca=&ma=22&va=Transalp&bpr=&tpr=&so=dm&bre=&tre=2010&rg=&ben=&ten=&bmi=&tmi=&bpo=&tpo=&cr=&hi=&ag=&fu=&co=) μάλλον. (Ταξινόμησε με βάση την τιμή.)

toyristas
17/01/2009, 15:37
ξέχασα να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά. Από τη στιγμή που σκοπεύω να πάρω μεταχειρισμένο, μέχρι τι ηλικίας λέτε?Να είναι παλιότερο από 2004?Στην τύχη το είπα το νούμερο,δεν ξέρω

dimdil
17/01/2009, 16:56
κατα τη γνωμη μου ειναι 2 με 3 χρονια (αν μπορεις)
και η αξια του εχει πεσει αρκετα--αλλα και δεν ειναι και πολυ ...κουρασμενο;)
και επειδη μολις εχουν φυγει συνηθως απο την εγγυηση κοντα οτι εχουν βγαλει εχει μαζευτει;)

βεβαια ειναι αρκετα γενικο αυτο που λεω:winka:
υπαρχουν πολλα θεματα που παιζουν για αυτο τα ματια σου ανοιχτα πριν αποφασισεις:winka:

teo_gr
18/01/2009, 02:35
Μάγκες μια ερώτηση σχετικά με το Honda CBF250 και το Yamaha YBR250. Τα μηχανάκια πάνε ; Ξέρω σκέφτεστε "κάτσε ρε μεγάλε ακόμα το δίπλωμα δε πήρες.." αλλά σκεφτόμουν ΜΗΠΩΣ τελικά τα 250cc για τις συγκεκριμένες μηχανές είναι λίγα και θα πρεπε να κοιτάξω κατι άλλο. ΟΚ δεν έχω τρελλές απαιτήσεις απο την πρώτη μου μηχανή αλλά νομίζω καταλαβαίνετε τι εννοώ ..

Σίγουρα το θέλω ΚΑΙ για μέσα στην πόλη αλλά θα κινούμαι και περιφεριακά αυτής οπότε δε θα θελα να είναι πολύ αργά (γιατί οχι και για μια διαδρομή θεσ/νικη - χαλκιδική) . Να βγάλω και κανα γούστο ρε αδερφέ όταν το μάθω καλύτερα :P (μετά απο καιρό ε , οχι στην αρχή) !! Οχι τιποτα αλλό αλλά μη ψάχνω να το πουλήσω στον χρόνο πανω ..

nobody
18/01/2009, 09:02
καλημερα
φιλε μου σε οτι αφορα αν πανε τα συγκεκριμενα μηχανακια,ειδικα στη διαδρομη που ειπες,να σου πω οτι την διαδρομη αυτη και εννοω μεχρι το δευτερο ποδι την εχω κανει με 90αρι παπι, οποτε το να την κανεις με 250αρι ειτε το cbf ειτε το ybr δεν ειναι κατι το ακατορθωτο ουτε το τρομερα δυσκολο,αν και για αρχη καλο θα ηταν να την εκανες με παρεα, δηλαδη δυο μηχανες.
οσον αφορα τα υπολοιπα, συμφωνω με τους προλαλησαντες, μην βιαζεσαι και το 250αρι θα σου ειναι οτι πρεπει,με τον συμπλεκτη του για να μαθαινεις και εφοσον δεν σαρεσουν τα εντουρο εχεις επιλογες στα κυβικα αυτα.
καλες βολτες οτι και να παρεις και να προσεχεις, εννοειται εξοπλισμος πληρης...

agnostos090
10/02/2009, 06:27
Καλημερα και απο εμενα..

Οσο για τον φιλο να του προτεινς να παρει οτι του αρεσει απλα να εχει το μυαλο του εκει και να μην σκεφτεται δοκιμεσ κ τιποτα αλλο..

Ειμαι οδηγος μοτοσυκλετας 2 μηνες. Συγκεκριμενα πηρα το διπλωμα πριν διο μηνες..
Πριν δεν ειχα δοκιμασει ουτε vespa οθτε παπι ουτε τπτ.. Καραασχετοσ του κερατα με το αθλημα..
Ετσι μολις πηρα το διπλωμα αποφασισα να παρω ενα YAMAHA Fazer 600 me abs tou 08.
Παρα πολλα κυβικα και ιπποι για εμενα αλλα αυτο γουσταρα. Το θεμα ειναι οτι εχω το κεφαλι μου σωστο και το δεκσι χερι μου συνεχως στην σωστη θεση..Το μηχανακι το μαθενεισ πολυ ευκολα αλλα ποτε δεν το μαθαινεις σε θεση να του παρεις τον αερα για κολπακια κλπ.Αστα αυτα για πολυυυυυυ ασργοτερα και αν....
Αν εχεις μυαλο φιλε μου μπορεις να παρεισ και hayabusa και οτι γουσταρεις.. Απλα να ξερεισ οτι στην αρχη ειναι σαν να οδηγας αεροπλανο..Θελει υπομονη και σκεψη σε οτι κανεις για να το μαθεις..

Πρεπει να το σεβεσαι για να σε σεβεται!!

fan
10/02/2009, 09:12
Καλησπερα.....
Δεν ξερω αν κοιτας ακομα τα ποστ εδω αλλα η δικια μου η γνώμη είναι να ξεκινησεις απο κατι τελειως απλο και σβελτο μιας που το θελεις για την δουλεια σου.
Μια καλη λυση για εντος πολης ειναι ενα μικρο αυτοματο ή κανα παπακι.

Τωρα αν θες οπωσδηποτε κατι μεγαλυτερο θα έλεγα να κοιταξεις κανενα μικρο εντούρο 250-400cc.

Ευκολα στην οδηγηση, δεν καινε, χαμηλό κοστος service και προπαντως μια καλη αρχη για σενα.

Με μια γρήγορη ματιά στις αγγελίες είδα ένα ΑΧ-1 ή μπορείς να κοιτάξεις και το XR που έχει ο devil's animal στην υπογραφή του.

Αντε , καλες βόλτες και παντα με κράνος και προσοχή!

teo_gr
06/08/2017, 19:24
8 χρόνια μετά επανέρχομαι. Πρώτον για να πω την εμπειρία μου και δεύτερον να ξαναζητήσω τα φώτα σας.

Πρώτον λοιπόν 2 μήνες μετα το αρχικό ποστ πήγα και ερωτεύτηκα μια Aprilia Pegaso 650 (με τις μπλε τις ζαντούλες) ο κεραυνοβόλος έρωτας με έκανε να την αγοράσω άμεσα , 2ο χέρι απο μαγαζί. Ξέρω ξέρω ήμουν μικρός και άμυαλος.

Πέτυχα στις εξετάσεις και πήρα δίπλωμα για μεγάλη μηχανή. Ο φόβος μου πρώτη φορά που την καβάλησα δε λέγεται. Δεν μπορούσα με τίποτα να συγχρονίσω τα χέρια μου για τον συμπλέκτη αλλα και τα πόδια μου στο ποδόφρενο σε συνδιασμό με 200 κιλά που δεν μπορούσα να κουμαντάρω σε χαμηλές ταχύτητες. Παρόλα αυτα την κράτησα με μέτρια χρήση (2 φορές την εβδομάδα) για 1 χρόνο. Η αλήθεια είναι οτι δε με βόλεψε. Ούτε ο συμπλέκτης, ούτε ο όγκος της μηχανής. Αυτό που κακώς δεν είχα αναφέρει εξ αρχής είναι οτι λόγω της δουλειάς μου (που παραμένει ίδια απο τότε) , λογιστής, χρειάζεται να γυρνάω αρκετά μέσα στην πόλη.
Η μηχανή πουλήθηκε με χαρά (αφού δεν έχασα πάρα πολλά χρήματα) αλλα και με ντροπή καθως τα λάστιχα του super motard στα πλαϊνα ήταν άφθαρτα.
Όπως ήταν αναμενόμενο λοιπόν είχα και το ανάλογα γελίο ατύχημα μια ωραία πρωία όταν δεν κατάφερα να ακινητοποιησω την μηχανή σε ένα ξαφνικό σταμάτημα του μπροστινου αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να σκάσω στο πίσω μέρος με 20 χλμ/ωρα. (ανάθεμα τα ποδόφρενα και τις αναλογίες πίεσης με το χειρός)
Εκεί εκτίμησα τον εξοπλισμό που είχα αγοράσει μαζί με την μηχανή.
Όπως φανταζεστε λοιπόν, το φοβήθηκα και σιγά σιγά το παράτησα και προτίμησα το αμαξάκι μου. Το μόνο που μου έμεινε να θυμίζει είναι ενα SHOEI κράνος και ενα μπουφάν.

Τα χρόνια πέρασαν εγώ έφτασα 33 και δεν ξανακαβάλησα. Αλλα η ανάγκη για γρήγορη μετακίνηση παραμένει ίδια. Έρχομαι λοιπόν τώρα και λεω. Για οχι ενα σκούτερ; Με την άνεση του, αυτόματο, με τους χώρους του και τα νορμαλ κυβικά του για μεσα στην πόλη. Γιατί το απέκλεισα εξαρχής;

Και έρχομαι πάλι (με την ουρά κάτω απ τα σκέλια) και με τα ίδια κριτήρια (ακόμα θεωρώ πως είμαι τελείως άπειρος) να ρωτήσω για τα σκούτερ της Kymco πχ. Μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάτι όπως το People ή το Xciting (κοιτάω για 200-300 cc MAX) για παράδειγμα;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και ελπίζω η ιστορία μου να βοηθήσει κάποιον πιτσιρικά, όπως εγω τότε, να αποφασίσει τι θα αγοράσει.

teo_g7
06/08/2017, 19:51
8 χρόνια μετά επανέρχομαι. Πρώτον για να πω την εμπειρία μου και δεύτερον να ξαναζητήσω τα φώτα σας.

Πρώτον λοιπόν 2 μήνες μετα το αρχικό ποστ πήγα και ερωτεύτηκα μια Aprilia Pegaso 650 (με τις μπλε τις ζαντούλες) ο κεραυνοβόλος έρωτας με έκανε να την αγοράσω άμεσα , 2ο χέρι απο μαγαζί. Ξέρω ξέρω ήμουν μικρός και άμυαλος.

Πέτυχα στις εξετάσεις και πήρα δίπλωμα για μεγάλη μηχανή. Ο φόβος μου πρώτη φορά που την καβάλησα δε λέγεται. Δεν μπορούσα με τίποτα να συγχρονίσω τα χέρια μου για τον συμπλέκτη αλλα και τα πόδια μου στο ποδόφρενο σε συνδιασμό με 200 κιλά που δεν μπορούσα να κουμαντάρω σε χαμηλές ταχύτητες. Παρόλα αυτα την κράτησα με μέτρια χρήση (2 φορές την εβδομάδα) για 1 χρόνο. Η αλήθεια είναι οτι δε με βόλεψε. Ούτε ο συμπλέκτης, ούτε ο όγκος της μηχανής. Αυτό που κακώς δεν είχα αναφέρει εξ αρχής είναι οτι λόγω της δουλειάς μου (που παραμένει ίδια απο τότε) , λογιστής, χρειάζεται να γυρνάω αρκετά μέσα στην πόλη.
Η μηχανή πουλήθηκε με χαρά (αφού δεν έχασα πάρα πολλά χρήματα) αλλα και με ντροπή καθως τα λάστιχα του super motard στα πλαϊνα ήταν άφθαρτα.
Όπως ήταν αναμενόμενο λοιπόν είχα και το ανάλογα γελίο ατύχημα μια ωραία πρωία όταν δεν κατάφερα να ακινητοποιησω την μηχανή σε ένα ξαφνικό σταμάτημα του μπροστινου αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να σκάσω στο πίσω μέρος με 20 χλμ/ωρα. (ανάθεμα τα ποδόφρενα και τις αναλογίες πίεσης με το χειρός)
Εκεί εκτίμησα τον εξοπλισμό που είχα αγοράσει μαζί με την μηχανή.
Όπως φανταζεστε λοιπόν, το φοβήθηκα και σιγά σιγά το παράτησα και προτίμησα το αμαξάκι μου. Το μόνο που μου έμεινε να θυμίζει είναι ενα SHOEI κράνος και ενα μπουφάν.

Τα χρόνια πέρασαν εγώ έφτασα 33 και δεν ξανακαβάλησα. Αλλα η ανάγκη για γρήγορη μετακίνηση παραμένει ίδια. Έρχομαι λοιπόν τώρα και λεω. Για οχι ενα σκούτερ; Με την άνεση του, αυτόματο, με τους χώρους του και τα νορμαλ κυβικά του για μεσα στην πόλη. Γιατί το απέκλεισα εξαρχής;

Και έρχομαι πάλι (με την ουρά κάτω απ τα σκέλια) και με τα ίδια κριτήρια (ακόμα θεωρώ πως είμαι τελείως άπειρος) να ρωτήσω για τα σκούτερ της Kymco πχ. Μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάτι όπως το People ή το Xciting (κοιτάω για 200-300 cc MAX) για παράδειγμα;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και ελπίζω η ιστορία μου να βοηθήσει κάποιον πιτσιρικά, όπως εγω τότε, να αποφασίσει τι θα αγοράσει.

Γεια σου φίλε!
Στην ερώτηση σου έχω να σου απαντήσω ότι μπορεί απλά να μη σου ταιριάζει το όλο θέμα "μηχανάκι".
Εντελώς φιλικά στο λέω.
Το ότι σιγά σιγά παρατησες τη μηχανή μετά από μια μικρή αβαρία που σε όλους μπορεί να συμβεί στην αρχή ίσως πρέπει να σε προβληματίσει.Απο την άλλη μπορείς να πάρεις ένα σκούτερ φιλου-γνωστου να το βολταρεις λίγο να δεις.Αν αισθανθείς άνετα κλπ προχωράς

Για τα σκούτερ που ρωτάς μπορώ να σου πω αλλά δεν έχει νόημα αν δεν απαντήσεις στο πρώτο σκέλος....

o teos
06/08/2017, 19:55
Ότι είπε ο από πάνω...και αν ντε και καλά θες να καβάλας προτίμησε παπί.....για αυτό που το θες πολύ καλύτερο και πολύ φτηνότερο....:wave2:

Bob_o_mastoras
06/08/2017, 20:09
Σε πρηξανε σιγουρα εδω, οι καγκουρες, να παρεις μηχανη αντι για σκουτερ και να τα αποτελεσματα.. :lol:

Ωραια σκουτερ ειναι και τα δυο. Καλο value for money. Και ειδικα το Xciting ειναι υπερ-ανετο. Στη σελα του ανετα σε παιρνει ο υπνος. Εχει γκαζακι και καλα φρενα αν και χωρις αισθηση. Και η ποιοτητα κατασκευης του ειναι αρτια. Δεν κινεζοφερνει καθολου.
Προσωπικα δεν μου αρεσουν αυτα τα ογκωδη σκουτερ, βασικα κανενα σκουτερ αλλα δεν μπορω να παραβλεψω τα προτερηματα τους ως μεσα μεταφορας.

teo_gr
06/08/2017, 20:30
Συνονόματε Teo το παράτησα γιατί πρώτον φοβήθηκα, δεύτερον έτυχε εκείνη την εποχή να αλλάξω αμάξι και ειχα πάρει εργαλείο που μαμούσε και έδερνε οπότε πας για τα σίγουρα γούστα και αφήνεις τα κασκαντεριλίκια και τρίτον γιατί δε με βόλεψε!
Δεν είχε χώρους, παιδευόμουν με μια μπαγαζιέρα που του αφαιρούσε το όποιο στυλ είχε, δεν μπορούσα να κινηθώ τόσο άνετα μέσα στην πόλη και δε μπορούσα να την χρησιμοποιήσω για έξοδο γιατί φοβομουν οτι αν πιω 2 μπύρες δεν θα μπορέσω να την γυρίσω σπίτι. Κατα τα άλλα τα 3 απο τα 4 πράγματα που είπα μόλις, λύνονται (νομίζω) με ένα αυτόματο σκουτερ (εκτος απο αυτό με τις 2 μπύρες γιατί πρέπει να έχεις κάποια άνεση).
Το παπί το σκέφτηκα αλλα είμαι 1,90 100 κιλά άνθρωπος και το θέαμα είναι αρκετά αστείο.
Bob μου έκανε και τότε και τώρα εντύπωση οτι κανεις μα κανείς δε μου πρότεινε σκούτερ. Εν τω μεταξύ τόσα χρόνια στη δουλειά ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι μετακινούνται ΜΟΝΟ με σκούτερ και παπιά. Θα πάω να τα δω τα kymco και απο κοντά.

teo_g7
07/08/2017, 08:18
Ας ξεκινήσουμε από το βασικό ότι όταν έχουμε πιει 2 μπύρες (η 3 η 5 γουατεβα) καλό είναι να μη το γυρίσουμε σπίτι το μηχανάκι οποίο κι αν είναι αυτό.

Τώρα τα πλεονεκτήματα των σκούτερ έναντι των μηχανών είναι λίγο πολύ γνωστά και τα είπες κι ο ίδιος.
Χώροι - Προστασία από καιρικά φαινόμενα - Ευκολία μετακίνησης - Οικονομία σε σέρβις και αναλώσιμα
Δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις κάποιο και να δεις αν σου ταιριάζει κι αν σου αρέσει.
Τα Kymco είναι πολύ καλά όπως είναι και τα Sym (προτίμησε με 16 τροχό)
Εγώ έχω Beverly 500 Cruiser και πάω παντού κυριολεκτικά οπότε δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός.

Vice
07/08/2017, 10:17
Εξαρχής για σκούτερ ήσουν. Θα πάρεις οπωςσδήποτε με ABS.

Ζεύκας
07/08/2017, 10:45
Συνονόματε Teo το παράτησα γιατί πρώτον φοβήθηκα, δεύτερον έτυχε εκείνη την εποχή να αλλάξω αμάξι και ειχα πάρει εργαλείο που μαμούσε και έδερνε οπότε πας για τα σίγουρα γούστα και αφήνεις τα κασκαντεριλίκια και τρίτον γιατί δε με βόλεψε!
Δεν είχε χώρους, παιδευόμουν με μια μπαγαζιέρα που του αφαιρούσε το όποιο στυλ είχε, δεν μπορούσα να κινηθώ τόσο άνετα μέσα στην πόλη και δε μπορούσα να την χρησιμοποιήσω για έξοδο γιατί φοβομουν οτι αν πιω 2 μπύρες δεν θα μπορέσω να την γυρίσω σπίτι. Κατα τα άλλα τα 3 απο τα 4 πράγματα που είπα μόλις, λύνονται (νομίζω) με ένα αυτόματο σκουτερ (εκτος απο αυτό με τις 2 μπύρες γιατί πρέπει να έχεις κάποια άνεση).
Το παπί το σκέφτηκα αλλα είμαι 1,90 100 κιλά άνθρωπος και το θέαμα είναι αρκετά αστείο.
Bob μου έκανε και τότε και τώρα εντύπωση οτι κανεις μα κανείς δε μου πρότεινε σκούτερ. Εν τω μεταξύ τόσα χρόνια στη δουλειά ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι μετακινούνται ΜΟΝΟ με σκούτερ και παπιά. Θα πάω να τα δω τα kymco και απο κοντά.

δες και το sym citicom

afortistos
08/08/2017, 16:17
Ίσως σε βολέψει και κάποιο τρίτροχο σκούτερ όπως π.χ. piaggio mp3 ή yamaha tricity.
πιο σταθερά από δύο τροχούς (δεν έχουν τον άπεφτο αλλά μπορεί να σε βοηθήσει στη ψυχολογία αν έχει μείνει κάποια φοβία από το πέσιμο) και από χώρους τουλάχιστον το mp3 που παρκάρει δίπλα μου κάθε μέρα παραπάνω από ικανοποιητικούς.
Κόστος κτήσης και χρήσης δε γνωρίζω.

Και είτε δυο μπύρες είτε 4, ούτε μηχανή ούτε αμάξι.. ;)

teo_g7
08/08/2017, 18:38
(δεν έχουν τον άπεφτο αλλά μπορεί να σε βοηθήσει στη ψυχολογία αν έχει μείνει κάποια φοβία από το πέσιμο)

Έχουν όμως τον αστριφτο και οι επιδόσεις τους μπορούν να συγκριθούν μόνο με καροτσάκι σουπερμάρκετ!!!

afortistos
08/08/2017, 18:55
Έχουν όμως τον αστριφτο και οι επιδόσεις τους μπορούν να συγκριθούν μόνο με καροτσάκι σουπερμάρκετ!!!

Σε ενα μεσο που το χεις ως εργαλειο θεωρω οτι η ανετη μετακινηση και ο εκμηδενισμος του χρονου που ψαχνω να παρκαρω ειναι πιο βασικα απο το "στριβειν".

Ειναι ολα θεμα προτεραιοτητων του καθενος.

lykourgi
08/08/2017, 19:27
Τα τρίκυκλα έχουν πολύ ειδική συμπεριφορά στο στρίψιμο (το θέτω ΠΟΛΥ ευγενικά).
Αγορά μόνο μετά από δοκιμή.

Παντως αν θυμάσαι οτιδήποτε από τη συμπεριφορά του πήγασου, η οδήγηση σκούτερ θα σε απογοητεύσει.

afortistos
08/08/2017, 19:53

Δεν είχα ποτέ για να ξέρω και μια βόλτα που είχα κάνει ένα mp3 δεν είναι αρκετή για να έχω κρίση. Τα ανέφερα μονο λόγω του ότι ο teo_gr είπε ότι φοβήθηκε μετά από το πέσιμο και ίσως σα ψυχολογία βοηθούσε. Αν είναι τόσο ειδική η συμπεριφορά τους όπως λες,σίγουρα θα πρέπει να δοκιμάσει πριν επιλέξει.

Πάντως άλλο το εργαλείο δουλειάς και άλλο το έχω μηχανάκι να βολτάρω. Όταν μπορούν να συνδυαστουν είναι το ιδανικό. :beer:

Bob_o_mastoras
08/08/2017, 20:50
Θα μαθουμε τι πηρε τελικα σε μια 8ετια. Υπομονη! :zzz:

teo_g7
08/08/2017, 21:17

Παντως αν θυμάσαι οτιδήποτε από τη συμπεριφορά του πήγασου, η οδήγηση σκούτερ θα σε απογοητεύσει.

Κι εδώ περιμένουμε να μας πεις τα τελευταία σκούτερ που έχεις οδηγήσει....

lykourgi
08/08/2017, 22:58
Κι εδώ περιμένουμε να μας πεις τα τελευταία σκούτερ που έχεις οδηγήσει....
Η γνώμη που γράφω βασίζεται σε μικρομεσαία (100cc-200cc) σκούτερ, που έχω οδηγήσει κατά καιρούς και για λίγο. Μικροί τροχοί, κινητήρας πανω στον πίσω τροχό κλπ. Μάρκες, τύπους δεν θυμάμαι. Δεν μου άρεσε η συμπεριφορα κάποιου από αυτά.

Όσο για τρίκυκλο, έχω οδηγήσει το Piaggio (νομίζω MP3, αυτό που οδηγείται με δίπλωμα αυτοκινήτου) φίλου. Αυτό ήταν απλά τραγικό.

Αυτή είναι η δική μου γνώμη, ας δοκιμάσει ο φίλος να αποφασίσει μόνος του.

teo_g7
08/08/2017, 23:12
Η γνώμη που γράφω βασίζεται σε μικρομεσαία (100cc-200cc) σκούτερ, που έχω οδηγήσει κατά καιρούς και για λίγο. Μικροί τροχοί, κινητήρας πανω στον πίσω τροχό κλπ. Μάρκες, τύπους δεν θυμάμαι. Δεν μου άρεσε η συμπεριφορα κάποιου από αυτά.

My point exactly!

Δε μιλάμε για τέτοια σκούτερ όμως!Το People που σκέφτεται ο φίλος (όπως και το Citycom) έχει 16" τροχους, δισκόφρενα μπρος πίσω και σωστή κατανομή βάρους (όσο γίνεται) οπότε η οδηγική του συμπεριφορά είναι αρκετά καλή και σίγουρα δεν υστερεί τραγικά από αυτή του Πήγασου (οοουυυ τι είπα,άνοιξα τον ασκό του Αιόλου,πέστε να με φατε), στα δε,κατάλληλα χέρια κάνει πλάκες ολκής if you know what I mean

lykourgi
08/08/2017, 23:52
My point exactly!

Δε μιλάμε για τέτοια σκούτερ όμως!Το People που σκέφτεται ο φίλος (όπως και το Citycom) έχει 16" τροχους, δισκόφρενα μπρος πίσω και σωστή κατανομή βάρους (όσο γίνεται) οπότε η οδηγική του συμπεριφορά είναι αρκετά καλή και σίγουρα δεν υστερεί τραγικά από αυτή του Πήγασου (οοουυυ τι είπα,άνοιξα τον ασκό του Αιόλου,πέστε να με φατε), στα δε,κατάλληλα χέρια κάνει πλάκες ολκής if you know what I mean
Δεν έχω σκοπό (ούτε όρεξη) να πέσω να φάω κάποιον. Ο καθένας έχει τη γνώμη του και αγοράζει ότι του αρέσει.
Μπορεί ο teo_gr να ενθουσιαστεί ακόμη και με το τρίκυκλο, που εγώ απεχθάνομαι.
Γι' αυτό λέμε "δοκιμή".

BLiTzER
09/08/2017, 00:19
δε μπορούσα να την χρησιμοποιήσω για έξοδο γιατί φοβομουν οτι αν πιω 2 μπύρες δεν θα μπορέσω να την γυρίσω σπίτι. Κατα τα άλλα τα 3 απο τα 4 πράγματα που είπα μόλις, λύνονται (νομίζω) με ένα αυτόματο σκουτερ (εκτος απο αυτό με τις 2 μπύρες γιατί πρέπει να έχεις κάποια άνεση).

Και είτε δυο μπύρες είτε 4, ούτε μηχανή ούτε αμάξι.. ;)

Κρατάω αυτό, που είναι πιο σημαντικό. Ο φίλος δεν οδηγούσε το μηχανάκι όταν έπινε, γιατί φοβόταν μην πάθει κάτι, αλλά οδηγούσε χωρίς καμία τύψη το αυτοκίνητο, γιατί οκ, στη χειρότερη θα σκοτώσεις κάποιον, αλλά εσύ δεν παθαίνεις τίποτα, οπότε σιγά το κακό!!11

Να πάρεις ένα μεταχειρισμένο 150-300cc σκούτερ κι αν δε σου αρέσει, το πουλάς. Δεν έχεις να χάσεις κάτι. Και να μην οδηγείς αν έχεις πιει.

teo_gr
09/08/2017, 04:46
Ζεύκας ευχαριστώ για την πρόταση για το sym citicom θα το ψάξω περαιτέρω.

Afortistos Το σκέφτηκα για τα τρίτροχα αλλα το κόστος τους, ειδικά για καινούργιο είναι αρκετά μεγάλο. Παρόλα αυτα θα το σκεφτώ. Όσο για τις μπύρες εννοείται οτι αναφέρομαι σε μικρή και νόμιμη κατανάλωση που παρόλα αυτά σε ενα άπειρο και αγχωμένο οδηγό επηρεάζουν αρκετά (ίσως ψυχολογικά και μόνο.)
Θα μπορέσω να συγκρίνω τον πήγασο μόνο όταν καβαλήσω σκούτερ αν και καταλαβαίνω τι εννοείς. Και μόνο οι τροχοί αλλα και η θέση οδήγησης...

Blitzer συγγνώμη αλλα κάπου παρεξηγηκάν τα λεγομενα μου. Αναφέρθηκα σε 2 μπύρες γιατι νομίζω οτι είναι κοντά στα όρια του ΚοΚ. Παρόλα αυτά αγνόω τα όποια όρια και λέω το απλούστερο, οτι ακόμα και το ελάχιστο να με επηρέαζε θα ήταν πρόβλημα ως άπειρος οδηγός. Εκτός αν κάποιος πιστεύει οτι η κατανάλωση 2 μπυρών συνιστούν οδήγηση σε μέθη, οπότε να με συγχωρεί. Επειδή όμως είμαι και υπέρ της ασφαλούς οδήγησης δεν θέλω να μείνουν εντυπώσεις. Και μόνο που πήγα και πήρα Shoei για 1ο κράνος στην 1η μηχανή που ακούμπησα, νομίζω κάτι λέει.
Απο κει και πέρα ακούω την συμβουλή σου για το μεταχειρισμένο, και εγω το ίδιο σκέφτόμουν.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας και να ξέρετε οτι θα ληφθούν υπόψιν. Ελπίζω να μην χρειαστεί ακόμα μια 8ετία όπως λέει ο bob ;)

teo_g7
09/08/2017, 07:35

Αυτό που ήθελα να θίξω είναι ότι η γνώμη των περισσότερων σχετικά με τα σκούτερ βασίζεται συνήθως σε εμπειρίες με παλιά ,μικρά σκούτερ με μικρούς τροχους κλπ τύπου Typhoon.
Τα σκούτερ από τότε έχουν αλλάξει πολύ (και ακριβυνει βέβαια)!!!

teogtp
09/08/2017, 15:07
Ζεύκας ευχαριστώ για την πρόταση για το sym citicom θα το ψάξω περαιτέρω.

Afortistos Το σκέφτηκα για τα τρίτροχα αλλα το κόστος τους, ειδικά για καινούργιο είναι αρκετά μεγάλο. Παρόλα αυτα θα το σκεφτώ. Όσο για τις μπύρες εννοείται οτι αναφέρομαι σε μικρή και νόμιμη κατανάλωση που παρόλα αυτά σε ενα άπειρο και αγχωμένο οδηγό επηρεάζουν αρκετά (ίσως ψυχολογικά και μόνο.)
Θα μπορέσω να συγκρίνω τον πήγασο μόνο όταν καβαλήσω σκούτερ αν και καταλαβαίνω τι εννοείς. Και μόνο οι τροχοί αλλα και η θέση οδήγησης...

Blitzer συγγνώμη αλλα κάπου παρεξηγηκάν τα λεγομενα μου. Αναφέρθηκα σε 2 μπύρες γιατι νομίζω οτι είναι κοντά στα όρια του ΚοΚ. Παρόλα αυτά αγνόω τα όποια όρια και λέω το απλούστερο, οτι ακόμα και το ελάχιστο να με επηρέαζε θα ήταν πρόβλημα ως άπειρος οδηγός. Εκτός αν κάποιος πιστεύει οτι η κατανάλωση 2 μπυρών συνιστούν οδήγηση σε μέθη, οπότε να με συγχωρεί. Επειδή όμως είμαι και υπέρ της ασφαλούς οδήγησης δεν θέλω να μείνουν εντυπώσεις. Και μόνο που πήγα και πήρα Shoei για 1ο κράνος στην 1η μηχανή που ακούμπησα, νομίζω κάτι λέει.
Απο κει και πέρα ακούω την συμβουλή σου για το μεταχειρισμένο, και εγω το ίδιο σκέφτόμουν.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας και να ξέρετε οτι θα ληφθούν υπόψιν. Ελπίζω να μην χρειαστεί ακόμα μια 8ετία όπως λέει ο bob ;)

Σκέφτηκες επενδύσεις σε καποιο σχολείο ασφαλούς οδήγησης;
Ετσι θα "πιάσουν τόπο " τα χρήματα που θα θες να δώσεις.
Με το να αλλάξεις κατηγορία στο δίκυκλο δεν θα γίνεις και ασφαλέστερος οδηγός καθότι και τα σκούτερ καρφώνουν πίσω από οχήματα ;)

teo_gr
09/08/2017, 17:59
Σκέφτηκες επενδύσεις σε καποιο σχολείο ασφαλούς οδήγησης;
Ετσι θα "πιάσουν τόπο " τα χρήματα που θα θες να δώσεις.
Με το να αλλάξεις κατηγορία στο δίκυκλο δεν θα γίνεις και ασφαλέστερος οδηγός καθότι και τα σκούτερ καρφώνουν πίσω από οχήματα ;)

Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον και θα το ψάξω που και πως.