PDA

View Full Version : Από Κύπρο ξέρει κανείς?

Dr Luv
16/01/2009, 23:18
Λοιπόν εντελώς ξαφνικά υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να πάω για δουλειά στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λεμεσό.

Είναι κάποιος από εκεί ή γνωρίζει οτιδήποτε που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο σε ένα "Ελλαδίτη" που δεν έχει ξαναπατήσει το πόδι του στο νησί?

Οποιαδήποτε πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη και ειδικά στα παρακάτω:

- Μπορώ να πάρω τη μηχανή (και το αυτοκίνητο) μαζί μου ή έχει τρελές διαδικασίες?
- Tι ενοίκια παίζουν για καμμιά 60ριά m2?
- links που θα μπορούσαν να με βοηθήσουν? (έχω κάνει έρευνα στο net, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...)
- Εμπειρία από σχολές καράτε στη Λεμεσό.
- Οτιδήποτε από windsurfing στη νότια Κύπρο.

Ευχαριστώ συνφορουμίστες :)

SVX
16/01/2009, 23:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από Dr Luv

- Μπορώ να πάρω τη μηχανή (και το αυτοκίνητο) μαζί μου ή έχει τρελές διαδικασίες?
- Tι ενοίκια παίζουν για καμμιά 60ριά m2?
-
Ευχαριστώ συνφορουμίστες :)

αυτοκινητο? θυμαμαι πως ειναι δεξιοτιμονοι εκει ...

ενοικια? υψηλοι μισθοι=υψηλοι ενοικια... δεν εχει 580 ευρω βασικο μισθο στην Κυπρο :sick:

Dr Luv
16/01/2009, 23:42
Ναι δεξιά οδηγούν, αλλά αυτό δεν μου είναι πρόβλημα, έχω οδηγήσει αρκετά στην Βρετανία... Αν είναι να καθήσω καιρό σίγουρα είναι καλύτερο το δεξιοτίμονο, αλλά αν μπορώ να πάρω το αυτοκίνητό μου χωρίς να μου κοστίσει μιά περιουσία το προτιμώ.

Και όσο για τους μισθούς σίγουρα πάω για περισσότερα, αλλά αν είναι να δίνω κανά χιλιάρικο για νοίκι (όπως πχ στο Μόναχο ή και στο Λονδίνο) ίσως να μην αξίζει. :confused:

powerphot
16/01/2009, 23:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από Dr Luv
Ναι δεξιά οδηγούν, αλλά αυτό δεν μου είναι πρόβλημα, έχω οδηγήσει αρκετά στην Βρετανία... Αν είναι να καθήσω καιρό σίγουρα είναι καλύτερο το δεξιοτίμονο, αλλά αν μπορώ να πάρω το αυτοκίνητό μου χωρίς να μου κοστίσει μιά περιουσία το προτιμώ.

Και όσο για τους μισθούς σίγουρα πάω για περισσότερα, αλλά αν είναι να δίνω κανά χιλιάρικο για νοίκι (όπως πχ στο Μόναχο ή και στο Λονδίνο) ίσως να μην αξίζει. :confused:

Νομίζω πως αν ζητήσεις πληροφορίες από τους Κύπριους μοτοσυκλετιστες θα σε ενημερώσουν γενικώς για πολλά. :wave2:

http://bikers.com.cy/cms15/index.php?option=com_fireboard&Itemid=70

Dr Luv
17/01/2009, 00:17
Thanks powerphot, θα το δοκιμάσω. :)

kalesin
17/01/2009, 00:40
δεν ειναι αναγκη να ρωτησει αλλου αφου ειμαστε κ εμεις εδω
το Κυπριακο κλιμακιο του μοτο. γρρρρ :p

Και μαλιστα σαν Ελλαδιτης κατοικος λεμεσου μπορω ισως να σε κατατοπισω οσο πιο πολυ μπορω

Λοιπον τα παμε απο την αρχη
Ποσο καιρο εχεις σκοπο να μεινεις κατω; ερχεσαι για συγκεκριμενο χρονικο διαστημα; η οσο παει μεχρι να βαρεθεις;
Αν εχεις σκοπο να μεινεις, τοτε ναι, αξιζει να φερεις τη μηχανη αλλα οχι το αυτοκινητο. Θα βρεις φτηνα αυτοκινητα εδω και ειναι σιγουρα καλυτερο να οδηγεις δεξιοτιμονο αφου το συνηθιζεις γρηγορα. Ασε που θα εχεις και κυπριακες πινακιδες.. δε σε βαζουν κ σημαδι οι μπατσοι ιδιαιτερα

Παμε τωρα στα πιο βασικα
Κοστος ζωης
- τιμες super market. πανω κατω τα ιδια με ελλαδα. καποια προιοντα ειναι σχετικα πιο φτηνα κ καποια λιγο πιο ακριβα. Ανεβαινοντας κατα τακτα χρονικα διαστηματα στην ελλαδα κ ψωνιζοντας επισης, εχω την εντυπωση οτι ισως ειναι λιγο πιο φτηνα εδω. Υπαρχουν επισης πολλα σουπερ μαρκετ στυλ lidl που φερνουν τα ιδια προιοντα αλλα απο παραλληλες εισαγωγες κ εινα πιο φτηνα. Αν δε σε πειραζει πχ να πινεις κοκα κολα ισπανιας, τοτε θα εισαι μια χαρα
- επιπλα ηλεκτρικα. εδω εχουμε θεμα.. πολυ πιο ακριβα.. ετσι εχεις την επιλογη ειτε να νοικιασεις επιπλωμενο διαμερισμα -κατι ιδιαιτερα ευκολο αφου τα πιο πολλα διαμερισματα ειναι επιπλωμενα- ειτε τα πας σιγα σιγα κ ψωνιζεις σε περιοδους stock clearance που οι τιμες ειναι πραγματικα καλες. βεβαια υπαρχει κ το ΙΚΕΑ οποτε πια βολευεται η κατασταση
- ενοικια. η λεμεσος δεν ειναι φτηνη πολη. η λαρνακα ειναι πιο φτηνη κ η λευκωσια πιο ακριβη. Στο μετρημα των σπιτιων εδω δε μετρανε τοσο πολυ τα τμ, αλλα τα δωματια. Και μαλιστα μονο οι κρεβατοκαμαρες. Οποτε ενα δυαρι.. σημαινει 2 κρεβατοκαμαρες. Για να εχεις μια ταξη μεγεθους, μενω σε τριαρι (3 κρεβατοκαμαρες), ρετιρε με υπεροχη θεα, μη επιπλωμενο, παρκιν δικο μου στεγασμενο, αποθηκη, σε πολυκατοικια 2 χρονων περιπου κ δινω 600+20 κοινοχρηστα. (τα κοινοχρηστα ειναι φιξ καθε μηνα, δεν υπαρχει ομως κεντρικη θερμανση). Για το μεγεθος που θελεις, νομισω οτι με 400 θα βρεις καλο διαμερισμα.

- κ παμε στο επιμαχο... ΜΙΣΘΟΙ... λοιπον, δεν ειναι τα πραγματα οπως ηταν στο παρελθον. Οι μεγαλοι παχυλοι μισθοι δεν υπαρχουν, η μαλλον δεν υπαρχουν ευκολα οπως παλιοτερα. Δεν ξερω τι εχεις σκοπο να κανεις που θα κατεβεις [κατι ειδα για σχολη καρατε] αλλα βρισκεις δουλεια με αξιοπρεπη αμοιβη. Αν εχεις κ λιγη τυχη, τοτε βρισκεις κατι πολυ καλο.

μερικα γενικα

στα +.. καλυτερη ποιοτητα ζωης, ανθρωπινες σχεσεις, ξεχνας τις ουρες σε τραπεζες υπηρεσιες κτλ. Καθαρος αερας, ηρεμο ησυχο περιβαλον.
στα -... ξεχνας την εντονη νυχτερινη ζωη, περιεργες σχεσεις μερικες φορες με τον κοσμο, εισαι αλλοδαπος, ξεχνας επιδομα πασχα κ επιδομα αδειας

Δε σου γραφω πολλα για το πως θα μεταφερεις μηχανες αυτοκινητα κτλ.. το πρωτο που πρεπει να δεις ειναι τι θα κανεις. Μετα ολα τα αλλα βρισκονται
Ελπιζω να βοηθησα λιγακι, σου στελνω κ με πμ τα τηλεφωνα μου να με ρωτησεις οτι χρειαστεις

:beer:

Dr Luv
19/01/2009, 18:05
Ευχαριστώ φίλε kalesin για τις πληροφορίες και το pm σου.

Εάν έρθω στην Λεμεσό θα είναι για να μείνω, αφού συζητάω ν' αναλάβω μια αρκετά υπεύθυνη θέση. Το καράτε είναι ένα απ' τα χόμπυ μου όπως και το winsurfing και το snowboarding τα οποία μάλλον θα πρέπει να τα περιορίσω σε ταξίδια εκτός Κύπρου, αφού το νησί δεν προσφέρεται για τέτοιες δραστηριότητες απ' όσο είδα...

Τα ενοίκια είναι μάλλον φτηνά απ' ότι μου λές - πιστεύω ότι θα μπορώ να διαθέσω 600 ευρώ και με αυτά τα χρήματα θα βρώ κάτι καλό αν κρίνω από το δικό σου που ακούγεται σούπερ!

Την ηρεμία και το ήσυχο περιβάλλον τα επιζητώ, όπως και το κλίμα, που αν δεν κάνω λάθος είναι πιο ζεστό από Αθήνα, αν και έχει υγρασία. (?)

Η νυχτερινή ζωή δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα έως καθόλου αν είμαι μόλις :lol: 41!!! Καλή παρέα, κινηματογράφος, κανά φαγητό έξω και καμμιά βόλτα με τη μηχανή με καλύπτουν :smilea:

Όσο για τα οχήματά μου, το αυτοκίνητο δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, αλλά το βεφάκι μου δεν θα ήθελα να το αποχωριστώ, εκτός κι αν δεν κάνει για το νησί, αλλά αυτό θα το δω από κοντά.

Άκουσα επίσης ότι η Λεμεσός είναι καλή πόλη και για ποδήλατο, αληθεύει?

Ευχαριστώ και πάλι και εάν κλείσω τη συμφωνία θα σου τηλεφωνήσω να τα πούμε.

:beer: :beer: :beer:

Lupo
23/01/2009, 14:03
Καλώς να ορίσεις.

:winka:

Σε περιμένουμε!!!

gregorgeous89
23/01/2009, 15:00
Εγώ πάντως που έμεινα 2 χρόνια Λευκωσία μια κλειστοφοβία με έπιασε:rolleyes:

Lupo
01/06/2009, 10:49
Up!

Νομίζω , έχουμε εξελίξεις.
Να ενημερώσει ο υπεύθυνος, άμεσα.

:smokin:

:evil: :evil: :evil:

kalesin
01/06/2009, 10:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από Lupo
Up!

Νομίζω , έχουμε εξελίξεις.
Να ενημερώσει ο υπεύθυνος, άμεσα.

:evil: :evil: :evil:

υπαρχουν εξελιξεις κ μαλιστα με φωτογραφικα ντοκουμεντα..

αλλα κανω την παπια λιγακι πρωτα..

Dr Luv
01/06/2009, 13:16
πα πα πα...:a13: