PDA

View Full Version : Δημος Αθηναιων....ο γελειος...!

Σελίδες : 1 [2]

sniper
27/01/2009, 13:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
Γι αυτό ρώτησα ρε Νίκο εάν υπάρχει προσφυγή των κατοίκων.

Απ' όσο γνωρίζω, η απόφαση για την δημιουργία των χώρων στάθμευσης (σε πολλές περιοχές της Αθήνας) έχει ληφθεί από το 1998.... θεωρητικά από τότε θα έπρεπε να είχαν γίνει οι όποιες κινήσεις από τους κατοίκους

alximistis
27/01/2009, 13:13
Βρήκα κι άλλα. Ρε τι βρίσκεις άμα ψάχνεις :)

Καταρχάς το Σύνταγμα ορίζει αυτό:

Έγγραφο από την Διεύθυνση δασών απαγορεύει οποιαδήποτε κοπή έστω και φύλου στο πάρκο.

«10/05/07 αριθμός πρωτοκόλλου ΟΙΚ 671
Διεύθυνση δασών Μη έγκριση επέμβασης σε χώρο κοινοχρήστου πράσινου και υλοομιων …
Είναι ανεπίτρεπτος η μεταβολή χρήσης και αλλαγής προορισμού της έκτασης των 2.021 τ.μ …διότη είναι ΑΝΤΙΘΕΤΗ με το αρθρο 24 του Συντάγματος….»

Επίσης: Γίνεται από τους κατοίκους προσφυγή στην Πρωτοβάθμια επιτροπή Αρχιτεκτονικής Μελέτης της Νομαρχίας…. Η πρωτοβάθμιο παραπέμπει την υπόθεση στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή η οποία και ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ τους κατοίκους και απαγορεύει οποιαδήποτε παρέμβαση στο πάρκο.

Για το τέλος:

την περασμένη Πέμπτη το βράδυ ο Δήμος αθηναίων καταθέτει νέο τροποποιημένο σχέδιο στην πρωτοβάθμια Επιτροπή (αναφέρει ότι ναι μεν θα χτιστεί το υπόγειο τριώροφο γκαράζ αλλά από πάνω από θα γίνει ανάπλαση με πράσινο –γκαζόν και μποκαμπιλιες - και θα φτιαχτεί και παιδική χαρά. Και το συμβούλιο –νύχτα- επίσης δίνει το πράσινο φως…

Πολύ νύχτα δεν γίνονται όλα αυτά;

mats8282
27/01/2009, 13:32
Απο το παραπανω λινκ που εβαλα...

<<Τα δέντρα θυσιάστηκαν για να κατασκευαστεί στο παρκάκι ιδιωτικό υπόγειο γκαράζ από ιδιωτική κοινοπραξία με την οποία έχει υπογράψει σύμβαση ο Δήμος Αθηναίων, τη στιγμή που απέναντι διαγωνίως από το παρκάκι υπάρχει ήδη γκαράζ!>>

Ιδιωτικο παρκινγκ ειναι,οχι δημοτικο..

menos
27/01/2009, 13:50
Ένταση επικράτησε το πρωί της Τρίτης μεταξύ κατοίκων και δυνάμεων των ΜΑΤ στην συμβολή των οδών Πατησίων και Κύπρου, όπου ο Δήμος Αθηναίων σχεδιάζει να κατασκευάσει υπόγειο γκαράζ και για το λόγο αυτό κόπηκαν δεκάδες αιωνόβια δέντρα από παρκάκι της περιοχής.

Το μεσημέρι οι κάτοικοι πραγματοποιούν πορεία προς το δημαρχείο Αθηναίων, με αποτέλεσμα να είναι κλειστή η Πατησίων στο ρεύμα προς Ομόνοια

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=979909

mats8282
27/01/2009, 13:57
<<Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι ο δήμος είχε άδεια από την αρμόδια επιτροπή της Νομαρχίας και το Δασαρχείο να κόψει 12 δέντρα στο παρκάκι με σκοπό να κατασκευαστεί εκεί υπόγειο πάρκινγκ 180 θέσεων.

Ωστόσο, όπως λένε οι κάτοικοι, τα συνεργεία του δήμου έκοψαν πάνω από 50 δέντρα, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις.>>

simeon
27/01/2009, 18:06
τι να λεμε...
εδω γινετε τις πουτ@ν@ς με λαμογιες απο την μια ακρη της Ελλαδας ως την αλλη και εμεις καθομαστε και τσακωνομαστε για κατι που ακομη κι αν ειναι παρανομο στην τελικη θα βοηθησει καπου....

εδω εχουνε γεμισει ΣΚΑΤΑ απο σκυλους ολη την Αθηνα οι δηθεν φιλοζωοι και δεν μιλαει κανεις. Αντε μπας και δεν εχουνε που να χεσουνε και ησυχασουμε......... :eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop:

:beer: :beer: :beer: :beer:

Cpt. Haddock
27/01/2009, 18:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif
Στον πευκωνα (εμενα ανακασα 3 χρονια) υποτιθεται ότι θα γινοταν υπογειοποιηση των γραμμων ενοψει 2004 (από βοτανικο και περα). Τελικα δεν εφταναν-λεει τα χρηματα-και σηκωθηκε τοιχος ηχοπροστασιας. Επισης κοπηκαν και καμια

Στον Πευκώνα ΓΙΝΕΤΑΙ υπογειοποίηση γραμμών, για την ακρίβεια οι γραμμές θα είναι υπόγειες απο βόρεια έξοδο σταθμου Λαρίσης έως τις 3 Γεφυρες (εκί βγαίνουν στην επιφάνεια και λίγο) και ξαναβουτάνε στα Θυμαράκια πριν τον νέο σταθμό Αγ. Αναργύρων. Η γραμμή ξαναβγαίνει στην επιφάνεια μετά τον παλιο σταθμο Πύργου Βασιλίσσης.

Αναγκαστικά για να γίνουν υπόγειες οι γραμμές πρέπει να σκαφτεί το έδαφος να χωθούν οι γραμμές κ να ξανακαλυφθει, αυτό που στα χωρια λένε Cut & Cover. Ο σιδηρόδρομος δεν είναι μετρό να ανοιγει τουνελ 20 μετρα κατω απο τη γη. Αλλα οι κάτοικοι που δε θέλουν τρένο και άλλα έργα υποδομής πλην δρόμων, δεν το καταλαβαίνουν αυτό και φωνάζουν για υπογειοποίηση νομιζοντας οτι αθόρυβα και ήσυχα θα περάσει ο μετροπόντικάς.

Βάλε και τον δήμαρχο Αγ. Αναργύρων που ήθελε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ μεγάλο σταθμό που να χωράει intercity και όχι απλή προαστιακή στάση και τέλος...

Μην υιοθετείς οτι γράφει ο καθένας. :winka:

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
εσύ δλδ τον θυμάσαι ποτάμι; :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

μΕ το είπαν καλε... :blush:

stefanos
27/01/2009, 19:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Στον Πευκώνα ΓΙΝΕΤΑΙ υπογειοποίηση γραμμών, για την ακρίβεια οι γραμμές θα είναι υπόγειες απο βόρεια έξοδο σταθμου Λαρίσης έως τις 3 Γεφυρες (εκί βγαίνουν στην επιφάνεια και λίγο) και ξαναβουτάνε στα Θυμαράκια πριν τον νέο σταθμό Αγ. Αναργύρων. Η γραμμή ξαναβγαίνει στην επιφάνεια μετά τον παλιο σταθμο Πύργου Βασιλίσσης.

Αναγκαστικά για να γίνουν υπόγειες οι γραμμές πρέπει να σκαφτεί το έδαφος να χωθούν οι γραμμές κ να ξανακαλυφθει, αυτό που στα χωρια λένε Cut & Cover. Ο σιδηρόδρομος δεν είναι μετρό να ανοιγει τουνελ 20 μετρα κατω απο τη γη. Αλλα οι κάτοικοι που δε θέλουν τρένο και άλλα έργα υποδομής πλην δρόμων, δεν το καταλαβαίνουν αυτό και φωνάζουν για υπογειοποίηση νομιζοντας οτι αθόρυβα και ήσυχα θα περάσει ο μετροπόντικάς.

Βάλε και τον δήμαρχο Αγ. Αναργύρων που ήθελε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ μεγάλο σταθμό που να χωράει intercity και όχι απλή προαστιακή στάση και τέλος...

Μην υιοθετείς οτι γράφει ο καθένας. :winka:

μΕ το είπαν καλε... :blush:

Αλλη τερατώδης αδικία.

Cpt. Haddock
27/01/2009, 19:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Αλλη τερατώδης αδικία.

ποια; :confused:

vagtav
27/01/2009, 23:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos

Ενώ στο Παγκράτι ας πούμε θα ψωνίσεις με τα πόδια, εάν δουλεύεις σε τοπικό μαγαζί θα πάς με τα πόδια εάν δουλεύεις σε τοπικό γραφείο επείσης με τα πόδια, και οι δουλειές στις κεντρικές υπηρεσίες εξυπηρούνται απο τα ΜΜΜ.
Δούλευε μια χαρά το σύστημα.
Μην νομίζεις οτι είναι δικές μου ιδέες αυτές ,σοβαροί πολεοδόμοι τα έχουν σκευτεί πρίν απο εμένα.

Εάν είχε και η γιαγιά μου ρόδες....
Προφανώς απόψεις ελλήνων σοβαρών πολεοδόμων.

iosif
28/01/2009, 08:35
mexri prin 4 xronia δεν θα γινοταν καμια υπογειοποίηση (επίσημη ενημερωση που ζητησα απο το υπ. μεταφ. σαν εκπροσωπος ιδρυματος που ημουν τοτε που εχει χωρο στην περιοχη) -μακαρι να αλλαξαν τα πραγματα.

ο δημαρχος εγκληματισε με το σταθμο. δεν υιοθετω οτι γραφει ο καθεις, τις φωτο εβαλα. αλλωστε βαδισα πολλες φορες για τον πευκωνα

ααααα! στο παρκο ο μονος καθαρός χωρος ειναι ο χωρος "πυργος βασιλλισης " που τον ελέγχουν οι πρόσκοποι

κατα τα άλλα το μεγαλυτερο παρκο στα βαλκάνια. πηγαιναμε εκει για τρεξιμο και μπαλλα (και βεβαια τσαμπε στο ροκγουειβ που εγινε εκι με τους απαραδεκτους οασις)

stefanos
28/01/2009, 08:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από vagtav
Εάν είχε και η γιαγιά μου ρόδες....
Προφανώς απόψεις ελλήνων σοβαρών πολεοδόμων.

Τα μοντέλα αυτά ξέρεις δεν τα ανακαλύψαν Ελληνες.
Το μοντέλο που περιγράφεις είναι αντίγραφή των Αμερικάνικων πόλεων.
Δεν δουλεύει, εκτός εαν γουστάρουμε κανα τετράωρο την ημέρα στο αυτοκίνητο.
Οποσδήποτε πάντως άνθρωποι που νοιάζονται για δεντράκια και οικολογία δεν το υποστηρίζουν.

stefanos
28/01/2009, 08:47
ποια; :confused:

Να πληρώνει όλη η Ελλάδα την πολιτική των τοπικών αρχόντων.

mats8282
28/01/2009, 14:35
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=29357132

* Η δημοτική αρχή επιχείρησε να αποφύγει το «εμπόδιο» και απευθύνθηκε στην πρωτοβάθμια αρχιτεκτονική επιτροπή (ΕΠΑΕ) της Πολεοδομίας. Η υπηρεσία, που ανήκει στον Δήμο Αθηναίων, συμφώνησε με την κοπή των δένδρων, αλλά παρέπεμψε το θέμα λόγω ιδιαιτερότητας στη δευτεροβάθμια επιτροπής που υπάγεται στη νομαρχία. Η τελευταία τον Ιούλιο του 2008, με βάση και το έγγραφο της Δασικής Υπηρεσίας, έκρινε ότι δεν πρέπει να κοπούν τα δένδρα.

* Υστερα από αυτή την εξέλιξη, η δημοτική αρχή άρχισε τις... αφαιρέσεις, καταργώντας την προβλεπόμενη καφετέρια. Η τροποποιημένη μελέτη εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα από την πρωτοβάθμια ΕΠΑΕ, που είχε αλλάξει σύνθεση και αυτή τη φορά ενέκρινε το θέμα, χωρίς να το παραπέμψει στη δευτεροβάθμια επιτροπή και χωρίς να πάρει υπόψη της την κατηγορηματική απαγόρευση του Δασαρχείου.

Με λιγα λογια κομπινες....Για να στηθει ακομα ενα ιδιωτικο παρκινγκ το οποιο θα προστεθει στα ηδη υπαρχοντα.Απο το ιδιο λινκ...

<<η καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Ελένη Πορτάλιου, που μας αποκάλυψε ότι σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από το αφανισμένο παρκάκι στη συμβολή της Πατησίων με την Κύπρου λειτουργούν έξι μεγάλα γκαράζ, τα οποία συνήθως είναι μισογεμάτα.>>

ermiss
29/01/2009, 01:15
Δειτε την φωτό..... βλέπετε εσεις χώρο για 45-50 δεντρα; Αν ναι, να πάτε σε κανενα δάσος να δειτε ποσο χωρο θέλουν 45-50 δεντρα.

http://www.tvxs.gr/v4152

Ακου τον δήμαρχο να λέει ότι στο ίδιο χώρο θα φυτέψει 110 δέντρα!!!!!

Μάλλον ούτε αυτός έχει πάει ποτέ σε δάσος...

sergiosm
29/01/2009, 08:45
εμένα πάντως από τις δύο πλευρές πιο πολύ με πείθει ο δήμαρχος.

και εν πάσει περιπτώσει, το σχέδιο το έδειξε, τη δέσμευση την ανέλαβε

ας παρακολουθηθεί η εκτέλεση του έργου και αν -κατά την εκτέλεσή του- βγει εκτός σχεδίων υπάρχουν τρόποι (νόμιμοι) για να σταματήσει.

:wave2:

filipp0s
29/01/2009, 09:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm

χμ ναι... έχεις δίκιο.... και τους κάτοικους πρεπει να τους έπεισε ο δήμαρχος, όταν έστειλε τους δικούς του μαζί με 50 τραμπουκους

http://www.tvxs.gr/v4145

iosif
29/01/2009, 09:55

και εν πάσει περιπτώσει, το σχέδιο το έδειξε, τη δέσμευση την ανέλαβε

ας παρακολουθηθεί η εκτέλεση του έργου και αν -κατά την εκτέλεσή του- βγει εκτός σχεδίων υπάρχουν τρόποι (νόμιμοι) για να σταματήσει.

ναι μονο που τοτε δεντρα πια ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

mats8282
29/01/2009, 10:16
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4499241

Τι εχει γινει σε παρομοιες περιπτωσεις στο παρελθον.Τα ιδια θα ξαναγινουν.

jp79
29/01/2009, 10:43
Ορίστε πως χωράνε 50 δέντρα στην περιοχή αυτή... τώρα για 110 δεν ξέρω!

153714

Zid
29/01/2009, 11:10
τη δέσμευση την ανέλαβε

Το άλλο με το τοτό το ξέρεις?:bigcry:

Ειλικρινά... δε περιμένω τίποτα απο κανένα Δήμαρχο απο κανένα κόμμα για να αλλάξει η εικόνα της Αθήνας...
Και όσον αφορά το συγκεκριμένο Δημαρχούλη.... είδαμε και τη στάση του στο θέμα του Ελαιώνα....
Είδαμε και η προηγούμενη κυβέρνηση τι έκανε με το mall στο Μαρούσι..... βλέπουμε τι κάνει η τωρινή... με το mall στον Ελαιώνα...

Τελικά πρέπει να βγαίνεις και να πλακώνεσαι στις μπούφλες με τα ματ... για να καταφέρεις κάτι...
ετσι είναι δυστυχώς η κατάσταση στην Ελλάδα...
Νόμοι που δεν εξυπηρετούν το πολίτη αλλά το κέρδος των παρατρεχάμενων του κόμματος που είναι στην εξουσία.....

Οσον αφορά το ΠΕυκώνα... ήταν αναγκαίο κακό να κοπούν κάποια δέντρα.. μη τα θέλουμε και ολα δικά μας...
ΚΑι στη τελική στη συγκεκριμένη περιοχή έχει στο 1χλμ πιο πάνω το Πάρκο τρίτση... δεν τίθεται θέμα πρασίνου...
Σε κανέναν δεν αρέσει να κόβεται ένα δέντρο.. αλλα οταν έχει να κάνει με ένα μεγάλο έργο.. δεν πρέπει να είμαστε συνέχεια αρνητικοί ... και φυσικά δεν μπορεί να συγκριθεί με το παρών θέμα συζήτησης για το οικόπεδο στη καρδιά της Πατησίων.

kalgeorge
29/01/2009, 11:16
ρε παιδια σορρυ δεν εχω παρακολουθησει ολο το ποστακι αλλα εχω μια απορια..

στην κυψελη γινεται πανικος, εινια ο ενας πανω στον αλλον.οι περισσοτεροι δεν κουνανε τα αμαξια τους για μηνες γιατι μετα δεν βρισκουν παρκινγ.

θα κανουν λεει υπογειο παρκινγ.....και απο πανω κατι σαν δασακι..

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΑΣ ΧΑΛΑΕΙ;;;;:confused: :confused:

laryfz1
29/01/2009, 11:30
απλα καποιοι ψαχνονται για φασαριες το παρκακι δεν ηταν ουτε μισο τετραγωνο αν μετα το εργο δεν φυτεψουν ασ πανε τοτε να τα σπασουνε, ελεος!

Zid
29/01/2009, 11:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalgeorge

στην κυψελη γινεται πανικος, εινια ο ενας πανω στον αλλον.οι περισσοτεροι δεν κουνανε τα αμαξια τους για μηνες γιατι μετα δεν βρισκουν παρκινγ.

θα κανουν λεει υπογειο παρκινγ.....και απο πανω κατι σαν δασακι..

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΑΣ ΧΑΛΑΕΙ;;;;:confused: :confused:

"το κάτι σαν" είναι που χαλάει το κόσμο... καθώς και οτι πάρκινγκ υπάρχουν 2-3 σε απόσταση 200-300 μετρα απο εκεί. Και το πάρκινγκ δεν είναι δωρεάν φίλε George :rolleyes:

kalgeorge
29/01/2009, 11:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
"το κάτι σαν" είναι που χαλάει το κόσμο... καθώς και οτι πάρκινγκ υπάρχουν 2-3 σε απόσταση 200-300 μετρα απο εκεί. Και το πάρκινγκ δεν είναι δωρεάν φίλε George :rolleyes:

μαλιστα καταλαβα....
και δηλαδη προτιμουν να μεινουν στα χαλια που εχουν ;;
που ξερουν ισως να σωθουν με το παρκινγκ
να κανουν φασαρι λοιπον ΟΤΑΝ φτιαχτει το παρκινγκ και ΔΕΝ φτιαχτει το δασακι απο πανω ( λες και τωρα ειναι κανα εθνικο δασος εκει ) και να κανουν φασαρια ΑΝ τους πουν οτι πρεπει να πληρωνουν για το παρκινγκ.
αλλα ημαρτον ρε παιδια...οχι και να προσπαθουν να τους σωσουν καπως εκει περα, και να διαμαρτυρονται κιολας

Zid
29/01/2009, 11:54

αλλα ημαρτον ρε παιδια...οχι και να προσπαθουν να τους σωσουν καπως εκει περα, και να διαμαρτυρονται κιολας

Αα καλά..

:bigcry:

kalgeorge
29/01/2009, 12:09
Αα καλά..

:bigcry:

γαμω τα επιχειρηματα...
πειστηκα

Zid
29/01/2009, 12:17

1) Δεν έχεις παρακολουθήσει τη συζήτηση 2)δεν έχεις διαβάσει για το συγκεκριμενο θέμα σε κάποιο άλλο site... 3)και απ ότι φαίνεται δεν γνωρίζεις και το συγκεκριμένο χώρο - περιοχή....

και 4) Δεν διαβάζεις και αυτά που σου γράφουν ( οτι το πάρκινγκ θα είναι επι πληρωμή)

kalgeorge
29/01/2009, 12:20
1) Δεν έχεις παρακολουθήσει τη συζήτηση 2)δεν έχεις διαβάσει για το συγκεκριμενο θέμα σε κάποιο άλλο site... 3)και απ ότι φαίνεται δεν γνωρίζεις και το συγκεκριμένο χώρο - περιοχή....

και 4) Δεν διαβάζεις και αυτά που σου γράφουν ( οτι το πάρκινγκ θα είναι επι πληρωμή)

ναι οκ αλλα δεν με καταλαβες....

τον χωρο τον γνωριζω πολυ καλα ειναι διπλα μου :)

εστω οτι το παρκινγκ θα ειναι επι πληρωμη....αλλαζει κατι;;;
οποιος θελει το βαζει...οποιος ΔΕΝ θελει, ψαχνει εξω να παρκαρει οπως κανει και τωρα δηλαδη.
το παρκινγκ θα ειναι υπογειο, σωστα;;; αρα δεν αλλαζει κατι ως προς το θεμα του να πιανει χωρο , και να τους δυσκολευει ακομα περισσοτερο.
το δασακι θα ξαναφτιαχτει, σωστα;
αρα μετα το περας του εργου, θα εχουμε ενα υπογειο παρκινγ, και οποιος θελει πληρωνει και το βαζει.
που ειναι το κακο;

Zid
29/01/2009, 12:37
ναι οκ αλλα δεν με καταλαβες....

τον χωρο τον γνωριζω πολυ καλα ειναι διπλα μου :)

εστω οτι το παρκινγκ θα ειναι επι πληρωμη....αλλαζει κατι;;;
οποιος θελει το βαζει...οποιος ΔΕΝ θελει, ψαχνει εξω να παρκαρει οπως κανει και τωρα δηλαδη.
το παρκινγκ θα ειναι υπογειο, σωστα;;; αρα δεν αλλαζει κατι ως προς το θεμα του να πιανει χωρο , και να τους δυσκολευει ακομα περισσοτερο.
το δασακι θα ξαναφτιαχτει, σωστα;
αρα μετα το περας του εργου, θα εχουμε ενα υπογειο παρκινγ, και οποιος θελει πληρωνει και το βαζει.
που ειναι το κακο;

ΚalGeorge επειδή δεν σε γνωρίζω προσωπικά.. και μπορεί αυτά που γράφεις όντως να τα πιστεύεις δεν θέλω να αμφιβάλλω.

Δυστυχώς δέντρα δε θα μπουν... γιατί πουθενά αλλου δεν μπήκαν σε τέτοιες περιπτωσεις... θα βαλουν 10 θάμνους και θα λένε οτι έφτιαξαν το χώρο...
Αν σε ευχαριστεί να βλέπεις θάμνους μεταξύ τσιμεντένιων εξαεριστήρων... γιατί το υπόγειο πάρκινγκ θα πρέπει να παίρνει και αέρα απο κάπου...
ΚΑι εφόσον μένεις δίπλα γνωρίζεις οτι απο ιδιωτικά πάρκινγκ δεν έχει πρόβλημα η περιοχή... και οτι στα περισσότερα υπάρχουν άδειες θέσεις άρα δεν τίθεται και θέμα (ανάγκης για νέο ιδιωτικό πάρκινγκ).
Και το πιο εξοργιστικό σε όλη την υπόθεση είναι ότι πήγαν βράδυ και με συνοδεία MAT για να κόψουν τα δέντρα... και στη συνέχεια ακούσαμε το Δήμαρχο να λέει οτι δεν γνώριζε και ότι τα δέντρα τα μετέφεραν αλλου...

ΦΙλικά Δημήτρης :wave2:

kalgeorge
29/01/2009, 12:43
ΚalGeorge επειδή δεν σε γνωρίζω προσωπικά.. και μπορεί αυτά που γράφεις όντως να τα πιστεύεις δεν θέλω να αμφιβάλλω.

Δυστυχώς δέντρα δε θα μπουν... γιατί πουθενά αλλου δεν μπήκαν σε τέτοιες περιπτωσεις... θα βαλουν 10 θάμνους και θα λένε οτι έφτιαξαν το χώρο...
Αν σε ευχαριστεί να βλέπεις θάμνους μεταξύ τσιμεντένιων εξαεριστήρων... γιατί το υπόγειο πάρκινγκ θα πρέπει να παίρνει και αέρα απο κάπου...
ΚΑι εφόσον μένεις δίπλα γνωρίζεις οτι απο ιδιωτικά πάρκινγκ δεν έχει πρόβλημα η περιοχή... και οτι στα περισσότερα υπάρχουν άδειες θέσεις άρα δεν τίθεται και θέμα (ανάγκης για νέο ιδιωτικό πάρκινγκ).
Και το πιο εξοργιστικό σε όλη την υπόθεση είναι ότι πήγαν βράδυ και με συνοδεία MAT για να κόψουν τα δέντρα... και στη συνέχεια ακούσαμε το Δήμαρχο να λέει οτι δεν γνώριζε και ότι τα δέντρα τα μετέφεραν αλλου...

ΦΙλικά Δημήτρης :wave2:

φιλε μου δεν εχω καμμια ορεξη να ερθω σε αντιπαραθεση μαζι σου :) και εγω απλως την γνωμη μου λεω.
απλα ΔΕΝ ξερεις αν τελικα μετα το τελος, φυτευσουν τα δεντρα που υποσχονται...αυτοι δεσμευονται οτι θα το κανουν (τωρα θα μου πεις κατι μας ειπες :D )

αλλα οπως και να εχει, ενα υπογειο παρκινγκ θα εινι μια ανασα, εστω και για καποιους.
ξερεις τι σημαινει να ψαχνεις για παρκινγκ με τις ωρες;:)
εχω γυρισει σπιτι μου 4 η ωρα τα ξημερωματα και βρηκα παρκινγκ στις 6:30 ( αν θες το πιστευεις) που εφυγε καποιος ανθρωπος να παει σε δουλεια.
οποτε, οταν μου λες οτι θα γινει υπογειο παρκινγκ.....να γινει.
σιγουρα θα ειναι για καλο.
και ΑΝ μετα δεν πραγματοποιησουν αυτα που ελεγαν, τοτε ναι, καντε φασαρια:)

και να σου πω και το αλλο; ..δυστηχως ..ΕΤΣΙ εχει η κατασταση εκει...δηλαδη μην γελιομαστε...θα μας σωσουν τα 15-20-25 ξερω γω ποσα δεντρακια ειναι εκει τωρα;; αφου τα αυτοκινητα αυξανονται συνεχως....κατι πρεπει να γινει

mats8282
29/01/2009, 12:54
<<η καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Ελένη Πορτάλιου, που μας αποκάλυψε ότι σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από το αφανισμένο παρκάκι στη συμβολή της Πατησίων με την Κύπρου λειτουργούν έξι μεγάλα γκαράζ, τα οποία συνήθως είναι μισογεμάτα.>>

6 μεγαλα,ιδιωτικα προφανως,γκαραζ..Δεν νομιζω να εχουν πολλοι την οικονομικη ανεση στην περιοχη να πληρωνουν για γκαραζ καθε μηνα..Μισογεματα λοιπον,σε αποσταση 1 χιλιομετρου...Το εγραψα στην προηγουμενη σελιδα μαζι με το λινκ...Επισης εβαλα λινκ απο εφημεριδα για το τι εγινε με αλλα τετοια εργα και τις υποσχεσεις να <<βαλουν>> πρασινο παλι...Γκαζον,αντε το πολυ κανα θαμνο...

ΥΓ Επισης η λυση στο παρκαρισμα οταν τα νεα οχηματα καθε χρονο ειναι 200,000 δεν ειναι 180 θεσεις παρκινγκ.

kalgeorge
29/01/2009, 12:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282

6 μεγαλα,ιδιωτικα προφανως,γκαραζ..Δεν νομιζω να εχουν πολλοι την οικονομικη ανεση στην περιοχη να πληρωνουν για γκαραζ καθε μηνα..Μισογεματα λοιπον,σε αποσταση 1 χιλιομετρου...Το εγραψα στην προηγουμενη σελιδα μαζι με το λινκ...Επισης εβαλα λινκ απο εφημεριδα για το τι εγινε με αλλα τετοια εργα και τις υποσχεσεις να <<βαλουν>> πρασινο παλι...Γκαζον,αντε το πολυ κανα θαμνο...

ΥΓ Επισης η λυση στο παρκαρισμα οταν τα νεα οχηματα καθε χρονο ειναι 200,000 δεν ειναι 180 θεσεις παρκινγκ.
²
σιγουρα , αλλα ειναι κατι τουλαχιστον...
και ξαναλεω...αν ηταν υπεργεια..τοτε ναι να κανεις φασαρια.
αλλα τωρα σου λεει θα ειναι υπογεια.
οποτε ποιο το προβλημα;
anyway, βλεποντας και κανοντας :) :wave2:

Zid
29/01/2009, 12:57
φιλε μου δεν εχω καμμια ορεξη να ερθω σε αντιπαραθεση μαζι σου :) και εγω απλως την γνωμη μου λεω.
απλα ΔΕΝ ξερεις αν τελικα μετα το τελος, φυτευσουν τα δεντρα που υποσχονται...αυτοι δεσμευονται οτι θα το κανουν (τωρα θα μου πεις κατι μας ειπες :D )

αλλα οπως και να εχει, ενα υπογειο παρκινγκ θα εινι μια ανασα, εστω και για καποιους.
ξερεις τι σημαινει να ψαχνεις για παρκινγκ με τις ωρες;:)
εχω γυρισει σπιτι μου 4 η ωρα τα ξημερωματα και βρηκα παρκινγκ στις 6:30 ( αν θες το πιστευεις) που εφυγε καποιος ανθρωπος να παει σε δουλεια.
οποτε, οταν μου λες οτι θα γινει υπογειο παρκινγκ.....να γινει.
σιγουρα θα ειναι για καλο.
και ΑΝ μετα δεν πραγματοποιησουν αυτα που ελεγαν, τοτε ναι, καντε φασαρια:)

και να σου πω και το αλλο; ..δυστηχως ..ΕΤΣΙ εχει η κατασταση εκει...δηλαδη μην γελιομαστε...θα μας σωσουν τα 15-20-25 ξερω γω ποσα δεντρακια ειναι εκει τωρα;; αφου τα αυτοκινητα αυξανονται συνεχως....κατι πρεπει να γινει
:wave2: Ενοείται οτι η αντιπαράθεση είναι στα πλαίσια της συζήτησης :wave2: :)

Και γνωρίζω οτι για να βρείς πάρκινγκ είναι δράμα η κατάσταση.. απλά όπως έγραψα και πριν ιδιωτικά πάρκινκ υπάρχουν και είναι άδεια.. (έχουν θέσεις).

:)

mats8282
29/01/2009, 13:25
Και φτασαμε στο σημειο να δειρουν τον κοσμο που διαμαρτυρεται καμμια 25αρια παρακρατικοι και χρυσαυγιτες,να τους παρουν τα κινητα που βιντεοσκοπουσαν το ολο θεμα.3 ατομα,η μια κοπελα, λοιπον ξυλοκοπηθηκαν απο ομαδα περιφρουρησης του χωρου.Οι καταγγελοντες κατεθεσαν μυνησεις και φωτογραφια 1 ατομου που αναγνωρισαν.Ολα εγιναν παρουσια 3 μελων της παραταξης του Κακλαμανη,συμφωνα με τους ανθρωπους της κινησης..

Εδω το παρκακι περσυ

ΥΓ «Είναι αδύνατον μια πλάκα 22 εκατοστών να φέρει αυτό το βάρος» υποστηρίζει η δημοτική σύμβουλος και αρχιτέκτονας Ελένη Πορτάλιου.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4499241

153749

blackbusa
29/01/2009, 14:25
Ερωτηση.....ποσο λογικο ειναι να θελει καποιος να φτιαξει παρκινγκ σε μια περιοχη που λειτουργουν αλλα 6 και ειναι μονο μισογεματα???

mats8282
29/01/2009, 14:30
Και μισογεματο πρεπει να βγαζει καλα λεφτα :winka:

blackbusa
29/01/2009, 14:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Και μισογεματο πρεπει να βγαζει καλα λεφτα :winka:

το πρεπει απο το βγαζει ειναι μεγαλη διαφορα....ιδιος στις σημερινες οικονομικα στενοτατες εποχες που ζουμε....καποιος που να ξερει πιο συγκεκριμενα????

sergiosm
29/01/2009, 14:39
"το κάτι σαν" είναι που χαλάει το κόσμο...

γιατί πριν την κοπή των δέντρων τί ήταν;; δάσος;;;

sniper
29/01/2009, 15:10
γιατί πριν την κοπή των δέντρων τί ήταν;; δάσος;;;

Τροπικό..... με φοινικόδεντρα.... αιωνόβια :lol: :lol:

ermiss
29/01/2009, 15:12
Πριν την κοπή τον δέντρων ήταν πάρκο, με βάση αναφορές των κατοίκων παρατημένο εδώ και μια δεκαετία απο το 1998 που ο Αβραμόπουλος αποφάσισε να γίνει υπόγειο πάρκινκγ.

Το πάρκο λοιπόν αυτό ο δήμαρχος το ξήλωσε νύχτα για να το δώσει σε ιδιώτη να κάνει υπόγειο πάρκινγκ. Την ώρα που στην περιοχή υπάρχουν άλλα 2-3 υπέργεια παρκινγκ. Καταλαβαίνεις τώρα την πραγματικότητα?

Και ΘΑ βάλουν τόσο πράσινο, όσο έβαλαν στην Ομόνοια ή στην Κοτζιά ή στο Μοναστηράκι ή σε μερικές άλλες πλατείες της Αθήνας μετά απο την ανάπλαση τους.

Και όλα αυτά αφου πέρασε απο πρωτοβάθμια επιτροπή του Δήμου το έργο, η οποία η επιτροπή το παρέπεμψε σε δευτεροβάθμια της Νομαρχίας, η οποία έδωσε αρνητική απάντηση και μετά απο μερικούς μήνες με αλλαγμένη την πρωτοβάθμια επιτροπή το ξαναπέρασε και έδωσε το ΟΚ.

Μάλλον πρέπει να διαβάσεις λίγο το ιστορικό της συζήτησης... Και να ενημερωθείς απο μερικά ακόμα σίτε.

Βλέπεις αν περιμένουν να ολοκληρωθεί το έργο, ο Κακλαμάνης θα είναι παρελθόν και όπως συνήθως στην Τ.Α. κάθε νέα αρχή θεωρείτε παρθενογένεση και δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με την προηγούμενη.

Οπότε αν σε 5 χρόνια είναι δήμαρχος ο Καρατζαφέρης πχ. so fucking what??? αφού το έργο θα έχει ολοκληρωθεί...

blackbusa
29/01/2009, 15:18
Ρε μαγκες αλλη μια ερωτηση και παπαλα....ποσοι απο εσας μενουν η εχουν μεινει στην περιοχη για να καταλαβουν το μεγεθος η οχι του προβληματος....???γιατι βλεπω τους αντιφρονουντες απο αλλες περιοχες....και 2 που εμεναν η μενουν εκει να ειναι συμφωνοι....να καταλαβουμε δηλαδη....

sniper
29/01/2009, 15:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
Ρε μαγκες αλλη μια ερωτηση και παπαλα....ποσοι απο εσας μενουν η εχουν μεινει στην περιοχη για να καταλαβουν το μεγεθος η οχι του προβληματος....???γιατι βλεπω τους αντιφρονουντες απο αλλες περιοχες....και 2 που εμεναν η μενουν εκει να ειναι συμφωνοι....να καταλαβουμε δηλαδη....

Εγώ όταν έφυγα το 1997 από την περιοχή, για να βρω να παρκάρω και να μην το βάλω στον γκ@λο μου, έκανα τάματα.

Φαντάζομαι σήμερα τα πράγματα είναι καλύτερα από τότε! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol:

Και θέλουν το πάρκο του 1/2 τετραγώνου για να νομίζουν ότι κάνουν βόλτα στο δάσος όταν ψάχνουν 3 ώρες να παρκάρουν και γεμίζουν την περιοχή με καυσαέριο.....

sniper
29/01/2009, 15:24
Η αλήθεια είναι ότι τα διαμερίσματα αποκτούν άλλη αξία αν βλέπουν σε "πάρκο"....

Δεν ξέρω αν γίνομαι αντιληπτός..... :winka:

Zid
29/01/2009, 15:25
:a56:

Ετσι κι αλλιώς... το θέμα τέλειωσε το πάρκο (parkingk )θα γίνει.... :bigcry:

LsKostas
29/01/2009, 20:59
Τροπικό..... με φοινικόδεντρα.... αιωνόβια :lol: :lol:

Απο το πρωτο σου post πετας (το λιγοτερο) τρανες ασυναρτησιες.

Αν εμενες οπως λες στην περιοχη μου (και αλλων 100.000) θα ηξερες πολυ καλα
οτι τα παρκα δεν θα πρεπει να εχουν μοναχα υπεραιωνοβια δεντρα για να μην γινουν Parking.
Nα κανουμε και το Πεδιο του Αρεως parking τοτε..

ακομα και ΟΠΤΙΚΑ δεν γουσταρουμε αλλα ντουβαρια μα πανω απ ολα δεν γουσταρουμε αλλο ενα parking του Βωβου γιατι parking εχουμε στην περιοχη,αχρησιμοποιητα οπως λενε μελετες

Οποιος δεν βρισκει θεση στα αδεια parking 100 και 200 μετρα παρακατω,και θελει
τον δημαρχο να φτιαξει επιτελους ενα parking :lol:
να πουλησει το δευτερο αυτοκινητο και βουρ εκει που παει και το Πασχα...

Μια χαρα ειναι η Αθηνα,τα μυαλα πρεπει ν αλλαξουν και μια στο τοσο να βγαινουμε μπροστα στα Ματ και σε οσους τους κουβαλανε 6 η ωρα το πρωι :sick:

Τι στο διαολο?

Δεν σας εμαθε τιποτα ο Δεκεβρης???:wave2:

Cpt. Haddock
29/01/2009, 21:10
Στη γύρω περιοχή 4 πάρκινγκ ξέρω, αλλα μπορεί να μου διαφεύγει και κάποιο. Τα δύο απο αυτά σίγουρα ΔΕΝ εξυπηρετουν τους κυψελιωτες γιατί ειναι κάτω απο την Πατησίων (το ένα στην οδό Σπάρτης και το άλλο στην Κύπρου, εκεί που ήταν παλιά το θερινο σινεμα "Φιλιπ" για όσους θυμουνται).

Στο τελευταίο με το ζόρι βρήκα θέση όταν βαρέθηκα να κόβω βόλτες και αποφάσισα να τα σκάω κάθε μήνα.... Οπότε τα "6 μισογεμάτα" δεν ξέρω κατα πόσο ευσταθεί.

Το - διαχρονικό - πρόβλημα της Ελλάδας ειναι η έλλειψη προγραμματισμου και η αργοπορία στη λήψη αποφάσεων. Όταν ο χώρος απαλλοτριωθηκε για πάρκινγ πριν 10+ χρόνια πλην των λίγων πεύκων δεν υπήρχαν άλλα δέντρα. Λειτουργούσε λουναπαρκ εκεί και σε μια τουλάχιστον φορά εκλογικο κέντρο (νομιζω πασόκ αλλα δε θυμάμαι)

Περνάει στα χέρια του Δήμου ο χώρος... Παίρνεται η απόφαση για παρκινγκ, μπαίνει και η ταμπέλα (νομιζω επι Αβραμόπουλου)... και μετα τιποτα.

Τα υπόλοιπα δέντρα μεγαλώνουν, ο χώρος χρησιμοποιείται παράνομα σαν παρκινγ απο αρκετά αυτοκίνητα που καβαλάν το πεζοδρόμιο και χώνονται μέσα. Οι κάτοικοι, ορθώς, κάνουν μια ψευτοαναπλαση για να ομορφύνει λίγο και να μην παρκάρει ο κάθε μαλάκας...

Έρχεται λοιπόν ο δήμος να εφαρμόσει μια ειλημένη εδώ και χρόνια απόφαση που τότε θα είχε πολύ λιγότερες συνέπειες (θα είχαν ήδη μεγαλώσει κ τα νέα δέντρα) και γίνεται αυτό που είδαμε. Έχουν όλοι δίκιο δυστυχώς, αλλα δεν κοιταζόμαστε συχνά στον καθρέφτη να αρχίσουμε να φτύνουμε...

:sad:

Cpt. Haddock
29/01/2009, 21:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas

τι θα έπρεπε να μας μάθει ο Δεκέμβρης; :confused:

Το να είμαστε εγκαίρως έξω απο πολυκαταστήματα για να προλάβουμε το πλιάτσικο; :look:

filipp0s
29/01/2009, 22:56

Το να είμαστε εγκαίρως έξω απο πολυκαταστήματα για να προλάβουμε το πλιάτσικο; :look:

α γεια σου!:D

:lol: :lol: :lol: :lol:

ermiss
29/01/2009, 23:27

Σωστή οπτική

Δεκέμβρης= καμένα καταστήματα.

Cpt. Haddock
29/01/2009, 23:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
Σωστή οπτική

Όχι απαραίτητα σωστή.

Αλλα είναι μια απο τις οπτικές του Δεκέμβρη (εάν θέλουμε να βλέπουμε λιγο πιο περα...) :wave2:

ermiss
29/01/2009, 23:56
Σόρυ αλλά με τον Δεκέμβρη=σπασμένες βιτρίνες, δεν πας καθόλου πέρα. Μα καθόλου όμως...

Cpt. Haddock
30/01/2009, 00:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
Σόρυ αλλά με τον Δεκέμβρη=σπασμένες βιτρίνες, δεν πας καθόλου πέρα. Μα καθόλου όμως...

Είδες εγώ να έβαλα κανένα " = " πουθενά; :winka:

ermiss
30/01/2009, 00:16
Μα για αυτό το έβαλα και απάντησες χωρίς να το αφαιρέσεις.

Τέσπα είμαστε εκτός θέματος και θα το σκίσουμε αν αρχίσουμε τέτοια συζήτηση.

ΑΠλά μαζί με τις βιτρίνες υπήρχαν και μερικοί δεκάδες άλλοι παράγοντες που μπορούμε να τους συνδιάσουμε με τον Δεκέμβρη, εσύ εστίασες αποκλειστικά σε αυτό, δικαίωμα σου και άποψη σου.

Καληνύχτα

sniper
30/01/2009, 06:45
Απο το πρωτο σου post πετας (το λιγοτερο) τρανες ασυναρτησιες.

Οι κακοί σου τρόποι συγχωρούνται λόγω της ηλικίας σου.

Αν εμενες οπως λες στην περιοχη μου (και αλλων 100.000) θα ηξερες πολυ καλα
οτι τα παρκα δεν θα πρεπει να εχουν μοναχα υπεραιωνοβια δεντρα για να μην γινουν Parking.

Ενώ αν δεν έμενα δεν θα το ήξερα;

Nα κανουμε και το Πεδιο του Αρεως parking τοτε..

'Οχι, χρησιμοποιείται σήμερα σαν στέκι για τα τζανκια και τους πάσης φύσεως περίεργους μετά την δύση του ήλιου.

ακομα και ΟΠΤΙΚΑ δεν γουσταρουμε αλλα ντουβαρια μα πανω απ ολα δεν γουσταρουμε αλλο ενα parking του Βωβου γιατι parking εχουμε στην περιοχη,αχρησιμοποιητα οπως λενε μελετες

Καλά, οι μελέτες αυτές θα συντάσσονται από μελετητές της βίβλου μάλλον....

Οποιος δεν βρισκει θεση στα αδεια parking 100 και 200 μετρα παρακατω,και θελει
τον δημαρχο να φτιαξει επιτελους ενα parking :lol:
να πουλησει το δευτερο αυτοκινητο και βουρ εκει που παει και το Πασχα...

Η κόρη μου έχει περισσότερο και καλυτερο χιούμορ. Και πάντως δεν είναι χαιρέκακη

Μια χαρα ειναι η Αθηνα,τα μυαλα πρεπει ν αλλαξουν και μια στο τοσο να βγαινουμε μπροστα στα Ματ και σε οσους τους κουβαλανε 6 η ωρα το πρωι :sick:

Α αμα είανι η Αθήνα ΟΚ τι το συζητάμε τότε;

Τι στο διαολο?

Ναι.... ότι βγάζουν στους δρόμους τα νέα παιδιά για να μάθουν ότι παρά τα όσα κάνουν τίποτα δεν αλλάζει παρά μόνο οι ινστρούχτορες

sniper
30/01/2009, 06:46
Στη γύρω περιοχή 4 πάρκινγκ ξέρω, αλλα μπορεί να μου διαφεύγει και κάποιο. Τα δύο απο αυτά σίγουρα ΔΕΝ εξυπηρετουν τους κυψελιωτες γιατί ειναι κάτω απο την Πατησίων (το ένα στην οδό Σπάρτης και το άλλο στην Κύπρου, εκεί που ήταν παλιά το θερινο σινεμα "Φιλιπ" για όσους θυμουνται).

Στο τελευταίο με το ζόρι βρήκα θέση όταν βαρέθηκα να κόβω βόλτες και αποφάσισα να τα σκάω κάθε μήνα.... Οπότε τα "6 μισογεμάτα" δεν ξέρω κατα πόσο ευσταθεί.

Το - διαχρονικό - πρόβλημα της Ελλάδας ειναι η έλλειψη προγραμματισμου και η αργοπορία στη λήψη αποφάσεων. Όταν ο χώρος απαλλοτριωθηκε για πάρκινγ πριν 10+ χρόνια πλην των λίγων πεύκων δεν υπήρχαν άλλα δέντρα. Λειτουργούσε λουναπαρκ εκεί και σε μια τουλάχιστον φορά εκλογικο κέντρο (νομιζω πασόκ αλλα δε θυμάμαι)

Περνάει στα χέρια του Δήμου ο χώρος... Παίρνεται η απόφαση για παρκινγκ, μπαίνει και η ταμπέλα (νομιζω επι Αβραμόπουλου)... και μετα τιποτα.

Τα υπόλοιπα δέντρα μεγαλώνουν, ο χώρος χρησιμοποιείται παράνομα σαν παρκινγ απο αρκετά αυτοκίνητα που καβαλάν το πεζοδρόμιο και χώνονται μέσα. Οι κάτοικοι, ορθώς, κάνουν μια ψευτοαναπλαση για να ομορφύνει λίγο και να μην παρκάρει ο κάθε μαλάκας...

Έρχεται λοιπόν ο δήμος να εφαρμόσει μια ειλημένη εδώ και χρόνια απόφαση που τότε θα είχε πολύ λιγότερες συνέπειες (θα είχαν ήδη μεγαλώσει κ τα νέα δέντρα) και γίνεται αυτό που είδαμε. Έχουν όλοι δίκιο δυστυχώς, αλλα δεν κοιταζόμαστε συχνά στον καθρέφτη να αρχίσουμε να φτύνουμε...

:sad:

Κι έλεγα ότι μόνο εγώ σκέφτομαι έτσι..... :rolleyes:

LsKostas
30/01/2009, 07:56

Κοιταξε να δεις,θα μπορουσα και εγω να σου απαντησω για ασφαλιτες που καiνε καταστηματα
αλλα πιστευω οτι εισαι αρκετα μεγαλος για καταλαβεις τι πηρε η κοινωνια απο τον Δεκεβριο

mats8282
30/01/2009, 09:30
το πρεπει απο το βγαζει ειναι μεγαλη διαφορα....ιδιος στις σημερινες οικονομικα στενοτατες εποχες που ζουμε....καποιος που να ξερει πιο συγκεκριμενα????

Ποιον αλλο λογο εχει ιδιωτικη εταιρεια να φτιαξει παρκινγκ περα απο τα χρηματα;Την αναπλαση του παρκου;Την καλη της την καρδια ή την εξυπηρετηση οσων εχουν προσωπικα με τους ιδιοκτητες των αλλων 6 γκαραζ της περιοχης και δεν τα πανε εκει;

veletzas
30/01/2009, 10:10

με μια παυση 5 χρονων, εμενα κ μενω στην περιοχη,
1. δεν ειναι 6 οι σταθμοι αυτοκινητων στην περιοχη ειναι περισσοτεροι
2. και 100 να γινουν παλι προβλημα θα υπαρχει στην κυψελη
3. δεν εχω αυτοκινητο καρδια μου
4.αυτοι οι δυο που μενουν εκει που λες, πιστευουν οτι με αυτον τον σταθμο, θα λυθει το προβλημα στην κυψελη?γιατι αν ειναι ετσι, να ξηλωσουμε κ την πλατεια αμερικης μηπως λυθει το προβλημα κυκλοφοριακου στην αττικη
5.γαματο αυτο με το πεδιο, στους "πασης φυσεως περιεργους" συμπεριλαμβανουμε κ τους τσαντακιδες που αραζουν στο δελεαρ?

TROOPER
30/01/2009, 10:24
ακομα μιλατε για τα δεντρα στην αθηνα ??? :lol: :lol: :lol:

σα να ψαχνεις ψηλη,ξανθια,γαλανοματα απο την ακτη ελεφαντοστου ακουγεται.:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

στην κυριολεξια τωρα βλεπουμε το δεντρο και χανουμε(ενιοτε το καιμε κιολας) το δασος.

καλη συνεχεια.

aakkuan
30/01/2009, 11:25
να βλεπα αυτη την συζητηση σε κανα αυτοκινητιστικο φορουμ παει στο καλο... αλλα οχι και σε μοτο φορουμ ρε γαμωτο!!
καλα ρε δεν καταλαβαινετε το αισχρο του πραματος να κοβεις δεντρα για να κανεις χωρο για το κωλοαμαξο σου???
ποσα αυτοκινητα θα παρετε πια?? ποσες ωρες πρεπει να πηξετε στην κινηση, ποσο καυσαερια πρεπει να φατε στη μαπα για ποσες μερες και χρονια για να καταλαβετε οτι ο μονος λογος που μας προωθουν ολη αυτη τη κουλτουρα του αυτοκινητου ειναι για να μας τα παιρνουν χοντρα αδιαφορωντας για το ποσο σκατα κανουνε τη ζωη μας????

δεν παω τωρα να πω οτι οι οδηγοι ειναι προβατα και οι μηχανακηδες αλανια αλλα ρε γαμωτο τουλαχιστον η μηχανη δεν μποτιλιαριζεται, δεν καιει, δεν πιανει χωρο!!!

απορω ποιος ο λογος να κατεβαινεις με το αμαξι στο κεντρο τη στιγμη που ελαχιστες φορες θα κατεβασεις παραπανω απο δυο ατομα συμπεριλαμβανομενου και του εαυτου που δεν θα μπορουσες με μηχανη????

δηλαδη ρε σεις δεν πιανεται η καρδια σας να βλεπετε μποτιλιαρισματα απο εκατονταδες αμαξια που μεσα τους εινια μονο ο οδηγος τους???

δεν σας χτυπαει ασχημα αυτο οχι μονο για περιβαλλοντικους λογους αλλα και για το ποσο ατομικιστες εχουμε καταντησει???

ξερω το παω μακρια αλλα δεν ειναι βλακεια να σκεφτομαστε

"θελουμε περισσοτερα αμαξια= αρα χρειαζομαστε περισσοτερα παρκινγκ"

ενω αυτο που πρεπει να σκεφτουμε ειναι

"γιατι θελουμε περισσοτερα αμαξια?"

LsKostas
30/01/2009, 11:50
Δικαιολογεις την αυθαιρετη δομηση parking σε χωρο με ηδη υπαρχοντα αλλα 3 ???

Το οτι κοβουνε δεντρα πλεον και μας (σου) φαινεται φυσιολογικο για να χωρεσουν και τα 3 αυτοκινητα μιας οικογενειας ειναι φυσιολογικο ?

Να τα κοψουμε κιολας επειδη δεν ειναι υπεραιωνοβια???

Αραγε Sniper η δικη σου ηλικια τι να εξηγει αραγε? :rolleyes:

Δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος να σου δωσω να καταλαβεις γιατι η νεα γενια αντιδρα
και θα αντιδρα ετσι σε ολο αυτον τον οχετο που την περιβαλει.

Και αν μαθεις και απο ποιους γινονται τα πλιατσικα και ποιοι επικεντρωνονται σ αυτα
εδω ειμαστε και τα ξαναλεμε. :wave2:

υγ Μats καταλαβαινεις αυτο που ειχα πει για τον αντιλογο που δεν εχει κανενα απολυτως νοημα.
"Ζωντανο" το παραδειγμα :beer: :beer: :beer:

blackbusa
30/01/2009, 11:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
ακομα μιλατε για τα δεντρα στην αθηνα ??? :lol: :lol: :lol:

σα να ψαχνεις ψηλη,ξανθια,γαλανοματα απο την ακτη ελεφαντοστου ακουγεται.

στην κυριολεξια τωρα βλεπουμε το δεντρο και χανουμε(ενιοτε το καιμε κιολας) το δασος.

καλη συνεχεια.

ρε φιλε εκει στο ακτη κατι.....δεν πουλανε βαφες η εστω χρωμοσαμπουαν και ενχρωμους φακους επαφης???για το ψηλη δεν το σχολιαζω γιατι για εσενα ολες ψηλες ειναι....

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

για τα υπολοιπα....δεντρα δαση και λοιπα....:smokin:

devil's animal
30/01/2009, 12:06
ενχρωμους

:nono: :nono: :nono:

εγχρωμους.

:lol: :lol: :lol: :lol:

tai
30/01/2009, 12:10
το οτι θελει πάρκινγκ η Αθήνα, θέλει.
το οτι της ειναι απαραίτητο το καθε δεντρο της, είναι.

Τωρα αν ειμασταν σίγουροι οτι θα βαζανε 4-5 μετρα χωμα (και οχι 2 που ειπανε που δεν φυτρώνει ουτε πουρνάρι)πάνω απο το υπόγειο, ώστε να "σήκωνε" δέντρα 10-15 μετρων, θα μίλαγε κανένας?
οχι!
αρα?
δεν μας χαλάει το πάρκινγκ αλλα το οτι είμαστε σίγουροι οτι δεν θα δουμε πανω απο τριανταφυλλιά και πανσεδες ουτε πόντο κορμου.

Για να μην γκρινιάζουμε αλλα να προτείνουμε κιόλας.

Αν κάνανε ΟΛΗ την πατησιών υπόγειο, δεν θα χώραγε ΟΛΑ τα αμάξια της περιοχής?
Και μην μου πείς πώς!
τυπου μετροπόντικα μηχάνημα, και δεν κόβεις και την κίνηση.
Αλλά ο εκάστοτε Κ. Βωβός, δεν θέλει να επενδύσει αλλα να οικονομήσει.
Ας φαγωθούμε εμεις για να βγάλει φράγκα αυτος

blackbusa
30/01/2009, 12:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal

εγχρωμους.

αν θελει και το διαβασει θα σου εξηγησει ο ΘουΒου για πιο λογο κανω καποια ορθογραφικα λαθη....τους τονους εστω ξερω να τους βαζω σωστα....ασχετα αν εσυ δεν τα πιανεις....

αυτο το εγραψα σωστα η να στο γραψω και στα ιταλικα που ειναι και η μητρικη μου γλωσσα και ειναι η μοναδικη που εκανα στο σχολειο??? (Βασιλη αστο...απαντησα εγω τελικα...):smokin:

devil's animal
30/01/2009, 12:22
αν θελει και το διαβασει θα σου εξηγησει ο ΘουΒου για πιο λογο κανω καποια ορθογραφικα λαθη....τους τονους εστω ξερω να τους βαζω σωστα....ασχετα αν εσυ δεν τα πιανεις....

αυτο το εγραψα σωστα η να στο γραψω και στα ιταλικα που ειναι και η μητρικη μου γλωσσα και ειναι η μοναδικη που εκανα στο σχολειο??? (Βασιλη αστο...απαντησα εγω τελικα...):smokin:

να μην καταλαβαινει την πλακα αυτο το παιδι...:rolleyes:

τι αρπαζεσαι ρε παπαρα?
σιγα! αν αρπαζομουν εγω καθε φορα που μου την ελεγαν,τωρα δεν θα επρεπε να μιλαω σε κανεναν.
και δεν καταλαβα. ο Βασιλης ειναι δικηγορος σου δλδ? :lol:

αντε κουλαντζες.
:rotflmao:

Akatanomastos
30/01/2009, 12:22
καλα, οσοι λετε οτι δεν ηταν δασος, σας χαλαγε αυτο που βλεπουμε στις φωτογραφιες? 20-25 δεντρα, αντι τους τοιχους των πολυκατοικιων?

αντιδραση απλα για την αντιδραση..

επισης επιχειρηματα του τυπου: "20 δεντρα θα μας σωσουν?"
αν ειναι ετσι να κοψουμε οτι δεντρο υπαρχει μεσα στην τσιμεντουπολη..:rolleyes:

επισης οσοι λετε: "τους κανουν και χαρη και δεν λενε ευχαριστω"

ποια χαρη τους κανουν? με τινος λεφτα τα κανουν? απ την τσεπη τους? δημοτικες ειναι οι εργασιες? ιδιωτικΕς? και ποια εργα κανουν ως χαρη? αυτα που επρεπε να ειχαν κανει, ή οι παλιοτεροι δημαρχοι επρεπε να χαν φροντισει να μην φτασουμε σε αυτο το σημειο?

μαρεσει επισης το: "αφου δεσμευτηκαν να βαλουν παλι δεντρα.."
λες και ζειτε σε αλλη χωρα καποιοι..

τι λετε, ειναι βλακες οσοι μενουν εκει και πηγαν να τους κραξουν?και εσεις που μενετε αλλου(οσοι απο σας) ξερετε καλητερα απο αυτους το καλο τους?

:confused:

blackbusa
30/01/2009, 12:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
να μην καταλαβαινει την πλακα αυτο το παιδι...:rolleyes:

τι αρπαζεσαι ρε παπαρα?
σιγα! αν αρπαζομουν εγω καθε φορα που μου την ελεγαν,τωρα δεν θα επρεπε να μιλαω σε κανεναν.
και δεν καταλαβα. ο Βασιλης ειναι δικηγορος σου δλδ? :lol:

αντε κουλαντζες.

κωλοτουμπιτσα εσυ μπηκες να με διορθωσεις εντελως τυχαια σημερα....ενω εχω κανει στανταρ και αλλα πολλα ορθογραφικα....και σιγα μην αρπαχτω με κατι τετοια....:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ο Βασιλης ειναι ο μονος που με εχει ακουσει να μειλαω ιταλικα .....:winka: αν και βασικα ηταν ξεκαρφωμα για να στην πω....:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

α ναι και για να δειχτω εδω μεσα.....:sad:

ermiss
30/01/2009, 12:36
Η λογική του Δημάρχου είναι στα @@ μας τα δέντρα, προτεραιότητα στα αυτοκίνητα.

Η λογική του κόσμου είναι στα @@ μας τα αυτοκίνητα, προτεραιότητα στο πράσινο (αυτό το λίγο που έχει μείνει.

Ευτυχώς έχουν μείνει ελάχιστοι πια που υποστηρίζουν το βόλεμα τους και το παρτάκι τους και οι δεύτεροι έχουν πληθύνει, μετά την καμένη Πάρνηθα και την μισοδιαλυμένη Πελ/νησο.

150 θέσεις παρκινγκ ακόμα, σε 150.000 κατοίκους... Αυτό είναι το έργο πνοής που υποστηρίζετε ότι δικαιολογεί την καταστροφή ενός πάρκου 2 στρεμμάτων στο κέντρο της Αττικής.

Αν αναλογιστείτε να μεγέθη, τα επιχειρήματα είναι τουλάχιστον αστεία.

mats8282
30/01/2009, 15:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
τι λετε, ειναι βλακες οσοι μενουν εκει και πηγαν να τους κραξουν?και εσεις που μενετε αλλου(οσοι απο σας) ξερετε καλητερα απο αυτους το καλο τους? :confused:

Και φαγανε και ξυλο δυο φορες τουλαχιστον,μια απο τα ΜΑΤ και μια απο φουσκωτους,η δευτερη παρουσια αντιδημαρχου μαλιστα ο οποιος δεν κουνησε ουτε το δαχτυλακι του.Την πρωτη πες παει στο διαολο,σε δερνει το επισημο κρατος...Στην δευτερη;

Μats καταλαβαινεις αυτο που ειχα πει για τον αντιλογο που δεν εχει κανενα απολυτως νοημα.
"Ζωντανο" το παραδειγμα :beer: :beer: :beer:

:D

TROOPER
31/01/2009, 14:34
ρε φιλε εκει στο ακτη κατι.....δεν πουλανε βαφες η εστω χρωμοσαμπουαν και ενχρωμους φακους επαφης???για το ψηλη δεν το σχολιαζω γιατι για εσενα ολες ψηλες ειναι....

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

για τα υπολοιπα....δεντρα δαση και λοιπα....:smokin:

για να ερχεσαι συνεχεια πειραια...μαλλον θα εχει.καλα ψωνια κοπελια.

να εισαι βλακας...να εισαι και ψηλος παει πολυ...φαινεσαι.

:a43:

ermiss
09/02/2009, 12:05
http://www.tvxs.gr/v4844

Άδεια τα πάρκινγκ στην Κυψέλη

Κενές θέσεις και υψηλές τιμές είναι τα κυριότερα ευρήματα ενός σύντομου ρεπορτάζ στα πάρκινγκ τη Κυψέλης, εκεί που ο δήμαρχος Αθηναίων επιμένει πως είναι απαραίτητη η κατασκευή ακόμα ενός μεγάλου χώρου στάθμευσης, για τον οποίο μάλιστα θυσιάστηκαν τα δέντρα του πάρκου Λέλας Καραγιάννη.

Του Παναγιώτη Αντωνογιαννάκη

Σε μια μικρή ακτίνα από το πάρκο και στους 12 χώρους που επισκεφθήκαμε, διαπιστώσαμε μειωμένη κίνηση με αποτέλεσμα πολλές θέσεις να παραμένουν κενές. Όπως αποδεικνύεται οι περισσότεροι από τους χώρους αυτούς εξυπηρετούν «περαστικούς» πολίτες σε ώρες αιχμής και σε πολύ μικρό βαθμό καλύπτουν τις ανάγκες στάθμευσης των κατοίκων της περιοχής, παρά το γεγονός ότι λειτουργούν σε 24ωρη βάση παρέχοντας υπηρεσίες στάθμευσης, ανεφοδιασμού καυσίμων ή ακόμα και βασικές ανάγκες συντήρησης των οχημάτων.

Το κόστος

Το κόστος για τον περιστασιακό χρήστη του χώρου στάθμευσης στη συγκεκριμένη περιοχή ανέρχεται στα 6 με 7 ευρώ την ώρα ενώ για στάθμευση άνω της μιας ώρας η χρέωση διαμορφώνεται στο 0.50 έως 1 ευρώ ανά ώρα. Για μόνιμη θέση, η χρέωση είναι 120 έως 170 ευρώ /μήνα ανάλογα το μέγεθος του οχήματος και τη χωρητικότητας του πάρκινγκ ενώ για τις μηχανές το κόστος στάθμευσης κυμαίνεται από 40 έως 50 ευρώ το μήνα.

Η πληρότητα

Χαρακτηριστικά είναι τα ευρήματα του ρεπορτάζ ως προς τις κενές στεγασμένες θέσεις στην περιοχή της Κυψέλης. Παρακάτω μερικά παραδείγματα:

Πάρκινγκ στην οδό Μηθύμνης (είσοδος και από Θήρας απέναντι από το Α.Τ. Κυψέλης). Χώρος 100 θέσεων με 2 υπόγειους ορόφους. Κενές είναι οι 40 από τις 100 θέσεις. Τιμές 120 έως 150 ευρώ.

Πάρκινγκ στην οδό Τενέδου 24. Χώρος 35 αυτοκινήτων με 18 κενές θέσεις. Τιμές 120-150 ευρώ

Πάρκινγκ ΕΤΕΚΑ, επί της Πατησίων απέναντι από το πάρκο της Κύπρου. Διώροφο υπόγειο με 120 θέσεις. Κενές θέσεις 60 με 70.

Πάρκινγκ στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου 144. Κενές οι 160 από τις 200 διαθέσιμες θέσεις. Τιμή 160 ευρώ και ανάλογα με το μέγεθος.

Πάρκινγκ στην οδό Ευπαλλήνου 45. Περίπου 40 κενές θέσεις από τις 105 διαθέσιμες. Κόστος 145 ευρώ.

Πάρκινγκ στην οδό Νεμέσεως 7. 220 θέσεις σε 7ωροφο κτήριο κοντά στην Πλατεία Καραμανλάκη. Σχεδόν γεμάτο.

Πάρκινγκ στην οδό Κύπρου, 200 μέτρα από το Πάρκο. Κενές οι 35 από τις 80 διαθέσιμες θέσεις. Τιμή 160 ευρώ.

Οι απόψεις των πολιτών

Στη συγκεκριμένη περιοχή συναντήσαμε πολίτες, ιδιοκτήτες και εργαζόμενους στους χώρους στάθμευσης, οι οποίοι ενώ δήλωσαν ψηφοφόροι του δημάρχου, εμφανίστηκαν εντελώς αντίθετοι με την επιλογή του για την κοπή του πάρκου. Συμπερασματικά αποκαλύπτεται πως το έργο του υπόγειου πάρκινγκ που θέλει να κάνει ο δήμαρχος θα αποδειχθεί τουλάχιστον άχρηστο μιας και τα ήδη υπάρχοντα ενδεικτικά 12 πάρκινγκ που επισκεφθήκαμε από τα δεκάδες που υπάρχουν, υπολειτουργούν ελλείψει πελατών.

Πολλοί ήταν και οι κάτοικοι που μας είπαν ότι πλέον δεν κινούν τα αυτοκίνητά τους αφήνοντάς τα επί εβδομάδες σε μία θέση αφού και το κόστος για το πάρκινγκ είναι μεγάλο και οι δυνατότητες εξεύρεσης θέσης στους δρόμους της περιοχής πολύ περιορισμένες. Αρκετοί μάλιστα αναρωτήθηκαν γιατί αφού ο δήμαρχος θέλει τόσο πολύ να κάνει ένα «επιδοτούμενο» πάρκινγ γιατί δεν επιδοτεί τις ήδη υπάρχουσες κενές θέσεις.

Με μόνο μία εξαίρεση, κανένα από τα πάρκινγκ δεν ήταν γεμάτο ενώ το ποσοστό πληρότητα τους κυμαίνεται από 20% έως 80%. Χαρακτηριστικό επίσης και το γεγονός ότι σε μια πολύ μικρή περιοχή που καλύψαμε, βρήκαμε 12 πάρκινγκ και μόλις μια πλατεία, την πλατεία Καραμανλάκη, η οποία κι αυτή έχει λίγα δέντρα, όμως αρκετή ζωή από τους ηλικιωμένους και τα μικρά παιδιά ελλήνων και μεταναστών που την χρησιμοποιούν και που ενισχύουν το αίτημα όλο και περισσότερων κατοίκων για ελεύθερους χώρους.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τους συγκοινωνιολόγους η δημιουργία νέων πάρκινγκ σε περιοχές του κέντρου όπου τα ήδη υπάρχοντα χρησιμοποιούνται μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, επιτείνει το πρόβλημα της περιοχής καθώς στην ουσία δίνει κίνητρο στους πολίτες να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις τους.

mats8282
10/02/2009, 06:21

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=90717444

<<Τον περασμένο Νοέμβριο οι τότε αρμόδιοι του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης Γ. Αλογοσκούφης και Γ. Παπαθανασίου υπέγραψαν απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2319 Β'), με την οποία το συγκεκριμένο γκαράζ υπάγεται στα κίνητρα του αναπτυξιακού νόμου και επιδοτείται με 1,324 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 40% της προτεινόμενης από τον ανάδοχο επένδυσης.>>

:look:

ΥΓ(13.2.09)

<<* Ο δήμος Αθηναίων έχει προσφύγει στο Εφετείο, ζητώντας συνολικά το ποσό των 98 εκατ. δραχμών από περίοικους με το αιτιολογικό ότι αναβαθμίστηκαν τα ακίνητά τους λόγω της ανάπλασης που είχε κάνει στο παρκάκι Κύπρου και Πατησίων τη δεκαετία του '90. Η υπόθεση ήταν να εκδικαστεί προχθές, αλλά πήρε αναβολή.>>

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=77968708