PDA

View Full Version : California Dreamin!

Σελίδες : [1] 2

Dionisisk5
28/01/2009, 02:44
ΑΜΕΡΙΚΗ 2008 – CALIFORNIA ROAD TRIP

Ρε φίλε τελειώνουμε φαντάροι. Πάει και ο στρατός. Τι θα κάνουμε μετά? Πφφφ πάνε τα ψέματα πάλι δουλειά γαμώτο χωρίς να προλαβαίνω να κάνω τίποτα. Ένα χρόνος διακοπές ωραία ήταν. Πως πέρασε έτσι ο καιρός? Πότε τελείωσε το σχολείο πότε φτάσαμε 25 δεν το κατάλαβα. Σε μερικά χρόνια είμαστε 30. Πότε θα προλάβουμε να κάνουμε τα παιδικά μας όνειρα πραγματικότητα? Ξέρεις μωρέ το καλό αμαξάκι, το μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, τα ταξίδια και όλα τα άλλα? Ταξίδια είπα? Θυμάσαι το παιδικό σου όνειρο? Αυτό που συζητάγατε με τον φίλο σου τον Τολή πιτσιρίκια στο γκαράζ, που μόλις μεγαλώνατε θα βγάζατε λεφτά και θα κάνατε road trip την Αμερική με δύο Harley. Τότε που δεν υπήρχε ούτε Ίντερνετ όλα έμεναν φανταστικά, τότε που πληρώναμε σε χιλιάρικα και ένα ταξίδι μετριόνταν σε πολλά εκατομμύρια. Σήμερα θα σου στοιχήσει μερικές ψοροχιλιάδες ευρώ τα τελευταία σου λεφτά…
Αυτός ήταν ο διάλογος με τον εαυτό μου. Και έφτασε για να ψηθώ αυτοστιγμής για αυτό το ταξίδι.
Δεν το πολυσυζήτησα με κανέναν παρά μόνο έκανα ανακοινώσεις. Παιδία φεύγω Αμερική. Για πόσο? Δεν ξέρω όσο με βγαλουν τα λεφτά. Και αν βρω και δουλειά και παραπάνω. Μα καλά είσαι τρελός, μόνος σου θα πας? Άμα περιμένω να βρω παρέα για τέτοιο ταξίδι δεν θα πάω ποτέ. Μα τα τελευταία σου λεφτά δεν τα λυπάσαι μετά δεν θα έχεις ούτε για τσιγάρα? Δεν πειράζει μια φορά έχω και τα λεφτά και τον χρόνο να ταξιδέψω για τόσο καιρό. Άλλωστε μια ζωή θα δουλεύω σαν το χαμάλη να βγάζω λεφτά.

Έτσι τέλη Αυγούστου βγάζω τα εισιτήρια. Μετά από πολύ πρόγραμμα και ψάξιμο στο Ίντερνετ και διαβάζοντας και κάποιους ξένους οδηγούς από το Amazon το πρόγραμμα βγήκε. Athens - Νew York – California – Chicago – New York - Athens.
Βγάζω τα εισιτήρια με Ολυμπιακή. 750 Εουρος. Ημερομηνία αναχώρησης 16/9/08. Ημερομηνία επιστροφής 16/10/08 (χαχαχα θα ήθελα). Επόμενο βήμα ήταν η Βίζα. Είναι απίστευτοι αυτοί οι Αμερικάνοι μέχρι και χαρτί που γράφει ότι δεν είσαι τρομοκράτης σε βάζουν να υπογράψεις. Φωτογραφίες, δαχτυλικά αποτυπώματα και ένα απίστευτο φακέλωμα. Τους έσκασα και 100 ευρώ παράβολα. Προσοχή εδώ παιδιά όποιος θέλει να ταξιδέψει Αμερική καλύτερα πρώτα να βγάλει Βίζα και μετά εισιτήρια.

Oι τρόποι που μπορούσα να κάνω αυτό το ταξίδι ήταν οι εξής:
1) Νοικιάζοντας μηχανή.
2) Νοικιάζοντας αυτοκίνητο.
3) Νοικιάζοντας CamperVan
4) Kκυκλοφορώντας με το Greyhound Bus και τον τρένο.

Επέλεξα το δεύτερο γιατί είχε τα εξής πλεονεκτήματα. Ευκολία, χώρο σε σχέση με την μηχανή, ασφάλεια και ήταν και σίγουρα πιο οικονομικό από όλες τις άλλες λύσεις.
Η μηχανή αξίζει απλά και μόνο σαν συναίσθημα να το κάνεις αυτό τα ταξίδι έτσι και σίγουρα θα έρθει πιο ακριβά καθώς τα ενοίκια τους είναι τσουχτερά.
Επίσης σκέφτηκα και συζήτησα με πολλά εκεί RV forums αν θα με συνέφερε το αμάξι ή το RV. Κατέληξα ότι το RV πέρα από τις χρηστικές δυσκολίες που έχει παρκάρισμα όγκος κίνηση στην πόλη κτλ έχει και πολύ αυξημένα κοστολόγια σε σχέση με το αμάξι και συμφέρει από 3 και πάνω συνταξιδιώτες. Επίσης αξίζει σαν επιλογή αν πάει να μείνει διάστημα στα National Parks και όχι στις πόλεις.
Η τελευταία επιλογή θα βγει τα ίδια με τα ενοίκια του αυτοκινήτου γιατί θα τα πληρώσετε στα ταξί ή δεν θα δείτε τίποτα. Αυτά για την επιλογή του μεταφορικού ελπίζω να μην φάω κράξιμο. :nono:

Dionisisk5
28/01/2009, 02:57
Η Αναχώρηση

Αφού πακετάρω το kitebag μου φτάνω Ελ. Βενιζέλος. Αποχαιρετιζόμαστε με την μάνα και την αδερφή μου με τις κλασικές ατάκες να προσέχεις εκεί στα ξένα αγόρι μου, να μας παίρνεις συχνά τηλέφωνο και άλλες πιο σπάνιες πρόσεχε μην κάνεις τρέλες εκεί δεν αστειεύονται και να προσέχεις αυτούς του μαύρους εκεί και αυτές τις βρωμιάρες τις Αμερικάνες μην κολλήσεις τίποτα. Χαχα

Δίνω τις αποσκευές και ξαφνικά νιώθω περίεργα. Δεν είναι περίεργη η αίσθηση στο αεροδρόμιο όταν πας για μια καινούργια χώρα? Μια απίστευτη χαρά να με διακατέχει, ένας φόβος για το άγνωστο και ένας κοσμοπολίτικος αέρας, με ένα κρυφοχαμογελάκι.

Ήρθε η μεγάλη ώρα. Η απογείωση. Δένομαι και περιμένω να δω πως πάει το μηχάνημα που τελικιάζει κοντά στα 1000km/h.
Άσε μάστορα κουλάδι είσαι. Και η γιαγιά μου καλύτερα το πάει. Τελικά δεν έπεσα σε γκαζοφιλ πιλότο…Εκεί μου ήρθε η διαφίμηση που λεει: Πτήση με Ολυμπιακή 750 ευρω. Χαμόγελο όταν ανοίγει το Κ5 ανεκτιμητο.:winka:
Μετά από 10 ώρες πτήση προσγειώνομαι New York. Στο Αεροπλάνο έπρεπε να συμπληρώσουμε και άλλα έγγραφα. Και άλλο φακέλωμα. Φτάνω άυπνος στο JFK. Εκεί με περίμενε η γραφειοκρατία και τρομολαγνεία των Αμερικάνων άλλη μια φορά. Μιάμιση ώρα ορθοστασία για να μας ρωτήσουν το κλασικό business ή pleasure, να μας φωτογραφήσουν , πάρουν τα δαχτυλικά μας αποτυπώματα άλλη μια φορά και φακελώσουν για το που θα μείνουμε, τι θα επισκεφτούμε, ποιους συγγενής έχουμε τι βρακί φοράμε, αν ερχόμαστε στερημένοι ή ανακουφισμένοι και ότι φανταστείς. :a21: :a31:
Έφτασα πολλές φορές στο σημείο να φερθώ σαν κλασικός Ελληνάρας και να τους κατεβάσω όλο το ευχολόγιο και όλες τις ευχές με τα θεία. Αλλά συγκρατήθηκα. Κύριος. Μην ρεζιλέψουμε την πατρίδα στους ξένους.

Πριν βγω από το αεροδρόμιο με είχαν πλευρίσει 2-3 να μου λένε για ταξί. Κάτι για μαύρα κάτι για κίτρινα, κάτι για γκρι. Καλά τι σατανικά πράγματα είναι αυτά έλεγα? Πόσα ταξί έχουν? Τέσπα με 50 πρασινάκια (δολάρια) , 45 η ταρίφα και 5 το τιπ, με πήγαν στο Manhattan.Στην Νew York δεν υπάρχει περίπτωση να μην αφήσεις τιπ. Είναι στο 10%-20% του λογαριασμού μέσα στον λογαριασμό.

Νew York

Λίγα λόγια για την New York γιατί δεν αφορά το ταξιδιωτικό αυτό. Απλά τα αναφέρω γιατί είναι πράγματα που διαπίστωσα σε όλα τα μήκη και πλάτη της ¨Ονειρικής Αμερικής¨. Η πόλη που υποτείθετε δεν κοιμάται ποτέ. Έμενα στο Manhattan στο Harlem. Aφού ξεπέρασα την ξενοφοβία μου καθώς έβλεπα μόνο μαύρους, διαπίστωσα πολλά αρνητικά και κάποια θετικά για αυτή τη χώρα. Τα πάντα New York πανάκριβα. Ποιότητα ζωής ελάχιστη. Για να κάνεις καλή ζωή ή έστω υποφερτή πρέπει να βγάζεις αρκετά. Τον πρώτο καιρό με είχε πιάσει η καρδιά μου από τους ζητιάνους που κυκλοφορούσαν, σε κάθε γωνία και άλλος. Άστεγοι? Και εκεί τα ίδια. Φαγητό? Μέτριο. Το μετρό τους πάς παντού αλλά παλιό και έσταζε όλο. Στην πόλη που γυρίστηκε το Sex and the City της χλιδής και της γκλαμουριάς καθόσουν στο μετρό και δίπλα σου έτρωγαν αρουραίοι. Τα σπίτια χωρίς αποροφητήρα. Εάν κάνεις το λάθος και δώσεις μπουκέτο σε κανένα τοίχο και το χέρι σου άνετα βρεθεί από την άλλη μεριά και όχι δεν έγινες ο zuperman, ούτε πρωταγωνιστείς άθελα σου στο Matrix. Aπλά όλα τα κτίρια έχουν γυψοσανίδα… Άκουσα τύπισσα να περιγράφει πως σεξουαλιζότανε με τον δικό της και βρέθηκε στο κάτω διαμέρισμα…Εκεί διαπιστώνεις ότι το marketing τελικά το ανακάλυψαν οι αμερικάνοι και το έχουν εξελίξει απίστευτα. Τα πάντα υπερεκτιμημένα.

Μα καλά ρε λαλάκας είσαι η New York και είναι έτσι? Και όμως… Βέβαια έχει όμως και μερικά απίστευτα καλά. Το vibe της σαν πόλη είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ. Η πολυπολιτισμικότητα των ανθρώπων εκεί, κουβαλώντας ο καθένας το δικό του πολιτισμό σε κάνει να μην αισθάνεσαι ποτέ ξένος. Έχουν μάθει να συμβιώνουν όλοι μαζί για το χρήμα και έχουν δημιουργήσει ένα απίστευτο αποτέλεσμα. Οι άνθρωποι εξυπηρετικότατοι. Τα πανεπιστήμια αλλού. Είναι κέντρο των πάντων. Όλα θα περάσουν και θα κριθούν εκεί. Από εκθέσεις μέχρι ταινίες, διαλέξεις τα πάντα. Το Central Park από τα πιο ωραία μέρη της πόλης και να βλέπω μέσα Jacky Kennedy Onassis και να μου σηκώνεται η τρίχα.H αγορά της New York είναι κάτι το απίστευτο επίσης. Κατ’ εμέ αν υπάρχει κάτι που μπορεί να με κρατήσει στην New York είναι ο κόσμος. Θέλει λίγο προσοχή βέβαια ο κόσμος γιατί κυκλοφορεί πολύ AIDS…Το νου σας ρεμάλια που θα τον βάζετε γιατί ένας στους 5 στην Αμερική έχει έρπη ναι ξέρετε που και μια στις 25 έχει HIV.

Αξιοθέατα: Central Park, Wall Street, Statue of Liberty, East & West Village για clubbing αλλά και ψώνια, Mid Packing District gia clubbing, 5th Avenue, Empire State Building για θέα από ψηλά (αν θέλετε να αποφύγετε της ουρές βράδυ), Εllis Island, Columbus Circle, Union Square, MET(Metropolitan Museum), MOMMA (Μmuseum of Modern Art), Century 21 (για ρούχα μαρκέ τσάμπα), Μacys, Central Station, Rockefeller Center, και φυσικά Αστόρια.

Dionisisk5
28/01/2009, 03:00
5TH AVENUE

153497

Dionisisk5
28/01/2009, 03:02
Columbia University

Προσέξτε τον τίτλο στο κτίριο.... :a012:

153498

Dionisisk5
28/01/2009, 03:03
Central Park

153499

Dionisisk5
28/01/2009, 03:04
MET

153500

Dionisisk5
28/01/2009, 03:07
New Yorker

153501

Dionisisk5
28/01/2009, 03:08
Manhattan Towers

153502

Dionisisk5
28/01/2009, 03:12
CALIFORNIA

Kαι εδώ ξεκινάνε τα ωραία. Μετά από 15 μέρες Νew York προσγειώνομαι LAX. Πριν προσγειωθώ κοιτάζοντας σαν παιδάκι από το παράθυρο του αεροπλάνου, ήξερα ότι εδώ θα περάσω τέλεια. Βλέποντας τον καυτό ήλιο να λούζει τα απίστευτα μικρά σπιτάκια, την πόλη διάσπαρτη τελείως, βουνά από την μία και τον ωκεανό από την άλλη βουνά με δάση.

Είχα κανονίσει να προσγειωθώ LAX και να φύγω στα καπάκια για 5 μέρες στο άλλο μου όνειρο την Hawaii την μέκα του surf και εκεί που γεννήθηκε το kite. Να δω αυτά τα βίντεο που έβλεπα σε ταινίες μόνο και να αξιωθεί να κάτσει ο μόλος στις παραλίες αυτές. Η τύχη είχε άλλα σχέδια για εμένα όμως. Δεν είχα μαζί laptop και έτσι δεν μπορούσα να κλείσω το φτηνό πακέτο που είχα βρει στο Internet. Kαι επειδή οι αμερικάνοι σε πολλά πράγματα είναι όντως τριτοκοσμικοί, στο Αεροδρόμιο δεν υπήρχε Computer ώστε να μπεις. Είχαν βέβαια Wireless παντού στα Αεροδρόμια άμα πλήρωνες $10-15.

Έτσι ξεκινάει ή περιπέτεια. Μόνος στου δρόμους του LA με μία τσάντα που είχε πάνω από 3500 ευρώ. Και τώρα τι κάνουμε μάστορα? Χμμμ ξενοδοχείο. Σας πληροφορώ ότι δεν έβρισκα ούτε ένα. Ούτε κρεβάτι άδειο δεν είχαν στα hostel.
Kαι τώρα? Αμάξι και ύπνο μέσα. Που όμως? Αφού δεν ξέρω που να πάω γαμώτο! Στα όρια νευρική κρίσης. Ευτυχώς μπαίνω σε πουλμανάκι της Hertz και με πάει στα κεντρικά της. Στον δρόμο η κουβέντα με τον Μεξικάνο οδηγό προφητική.
Εγω:Τι αμάξια έχετε κύριε?
Οδηγός: Ότι θες από τα πιο φτηνά μέχρι τα πιο ακριβά. Αφού είσαι νέος και έχεις λεφτά νοίκιασε ένα καλό θα το θυμάσαι σε όλη σου την ζωή.

Έτσι και έπραξα. Μπαίνω στα κεντρικά της Hertz και αισθάνθηκα σαν το παιδί στο ζαχαροπλαστείο. Καλογυαλισμένα τούμπανα παντού, πολλλαααα πολλλαααα. Mustang, Shelby, 350z, Corvette, Escalade, Porsche, παναγία μουυυυυυυ και χριστέ μου!!! Τελικά στιγμιαία αποφάσισα ότι μου ταίριαζε το παρακάτω και δεν πάει να γ@##θει και η Hawaii.

O ήχος του απίστευτος, το look του εξωτικό, η αίσθηση μοναδική. Τι λέω σε ένα forum τρελαμένων μηχανάκιδων ε? Και όμως παιδία πολλά από τα κουτιά έχουν τρελή ψυχή… Η πρώτη ερώτηση αφού υπέγραψα τα χαρτιά πόσο είναι το όριο ταχύτητας? Η απάντηση με προσγείωσε απότομα: My friend only 65 miles. Don’t go over that, you gonna have big trouble! 100 km με ένα αμάξι που τρακοσαρίζει? Μα καλά είναι τρελοί αυτοί οι Αμερικάνοι. Λέγε κακόμοιρε μαυρούκο εσύ ότι θες. Εγώ θα το ανοίξω τσίτα. Που να ήξερα…

Πρώτος σταθμός καθώς πήρα ένα κάρο ξενοδοχεία στο Los Angeles και δεν είχαν παρά μόνο με $400 και πάνω δωμάτια ήταν η Santa Barbara. Eίχα διαβάσει ότι ήταν ιδανικό μέρος για διακοπές και μόλις μιάμιση ώρα από το Los Angeles.

Μετά από δύο ώρες στους δρόμους αρχίζω να καταλαβαίνω ότι κάτι πάει λάθος. Το GPS που μου έιχε προγραμματίσει ο μαυρούκος έδειχνε συνέχεια άλλα 100 μίλια και άλλα 100. Βγάζω το δεύτερο το δικό μου και βλέπω ότι πήγαινα εντελώς ανάποδα, για την Santa Barbara της Florida! 12 μέρες ταξίδι! Και τα στραβά και τα ανάποδα δεν τελειώνουν έδώ.

Σε κάποια φάση ακούω μια φωνή μέσα στο αυτοκίνητο. Hello Sir! Τι σκατά λέω έχει φάντασμα το αμάξι ή νοίκιασα τον κιτ? Δεν δίνω σημασία. Η φωνή επαναλαμβάνεται: Sir!Sir!Hello? Κοιτάω με αστραπιαία ματιά μέσα, κανένας. Λέω και εγώ: Hello, who is it pleazeee? Mε την χεσμένη άπταιστη Ελληνοαγλλική προφορά μου.
Τελικά μου εξήγησε ότι έχουν ένα ειδικό κουμπάκι σε περίπτωση emergency που το είχα πατήσει καταλάθος στην προσπάθεια μου να σβήσω τα φώτα του καθρέφτη που οδηγούσα δύο ώρες ανοιχτά επειδή δεν έβρισκα το κουμπί. Σατανικός τελικά αυτός ο μαυρούλης που δεν μου έδειξε τίποτα.
Σε κάποια φάση όπως πήγαινα στην 6ωρη διαδρομή μου βλέπω αριστερά μου να με πλευρίζει ένα αμάξι με 3 τυπάδες.
Ωραίο το αμάξι μάγκες ε? Άντε δείτε το γιατί και σας καταλαβαίνω και εγώ τα σάλια μου τρέχουν ακόμα.
Έλα που το παιχνίδι τους όμως δεν ήταν τόσο καθαρό. Άλλαζα λωρίδα, με ακολουθούσαν, έμπαινα από πίσω τους κόβανε μέχρι αηδίας. Επιτάχυνα μου κολλούσαν από πίσω. Κάπου σε κάποιον οδηγό είχα διαβάσει ότι το ιδανικό όχημα για να ταξιδέψεις στην California το περιέγραφε ως εξής:
This is southern California so vehicle is everything. Unfortunately the ideal vehicle for surfing Southern California only exists in Governors Schwarzenegger’s dreams. Think a bulletproof, amphibious, four heel drive hybrid SUV camper that runs on biodiesel. Bulletproof, because every couple of years LA has an epidemic of freeway shootings.

Kαλή φάση λέω τουλάχιστον θα λένε πίσω στην πατρίδα ότι σκοτώθηκε Έλληνας κροίσος στο Los Angeles από κλεφτρόνια. Τελικά σε κάποια φάση μετά από πολύ ώρα βρήκα διχάλα, έκανα ότι πάω δεξιά και επιτάχυνα ξαφνικά αριστερά και μετά το σανίδωσα και τους έχασα.

Η εφιαλτική νύχτα δεν τελειώνει εδώ συνεχίζεται με το να μην βρίσκω ξενοδοχείο, γιατί η Santa Barbara είναι σαν τον Ωροπό εδώ και πάνε όλοι για σουκου, να βρέχει στον δρόμο και παντού ομίχλη να μην βλέπω στα 10 μέτρα. Παραλιακό μέρος να ακούγεται μόνο ένας τσιριχτός ήχος από το λιμάνι και τον Ωκεανό, σκηνικό θρίλερ.
Γελοίες καταστάσεις σε βενζινάδικα να μην ξέρω πόσο να βάλω βενζίνη στο Corvette, να μην βρίσκεις βενζινάδικο ανοιχτό που να έχει άνθρωπο γιατί όλα θέλαν πιστωτική και ακόμα και εκεί που είχε άνθρωπο πάλι μόνος σου έβαζες αφού προπλήρωνες μέσα. Το αστείο είναι ότι το Corvette γέμιζε εκεί με 50 ευρώ με την τιμή της βενζίνης στο $3 το γαλόνι και όχι τώρα που την παίρνουν $1.8. Επίσης σοκαριστικό ήταν οι ποιότητες. 85, 87 και 91 οκτανίων μάξιμουμ.

Μετά από 7 ώρες στο αεροπλάνο, 5.5 ώρες στο δρόμο και 3.5 ώρες ψάξιμο ξενοδοχείου στις 4:30 βρήκα ένα δωμάτιο και έπεσα και σάπισα.

Dionisisk5
28/01/2009, 03:20
Santa Barbara

Το επόμενο πρωί ξύπνησα ντύθηκα και βγαίνωντας από την πόρτα νόμιζα ότι ξύπνησα στον παράδεισο. Ήλιος καυτός 28 βαθμοί, από την μία βουνό και από την άλλη ο ωκεανός. Ομίχλη πουθενά. Και ακριβώς από κάτω το κιτρινάκι. Κερατάδες πλούσιοι όλου του κόσμου σήμερα είναι η μέρα μου!
Ανοίγω την οροφή, βάζω μπρος και μπρουμ. Στην εθνική με προσγείωσε ανώμαλα η τοπική αστυνομία… Οι τύποι είναι ΤΡΕΛΟΙ παιδιά.
Προσοχή. Δεν κατεβαίνουμε ποτέ κάτω από το αμάξι, και περιμένουμε με τα χέρια στο τιμόνι. Είναι αφορμή να σε πυροβολήσουν. Στις πρώτες 10 ώρες που είχα το αμάξι είχα καταφέρει να καταγραφεί το Ελληνικό μου δίπλωμα σε όλο το ηλεκτρονικό σύστημα της California, να θέλουν να μου δέσουν το αμάξι με γερανό για κατάσχεση($2000 για να ξεμπλέξεις) γιατί έτρεχα λέει πάνω από 100 μίλια. Αφού εξήγησα ότι εγώ δεν έφταιγα αλλά το αμάξι έτρεχε από μόνο του (αλά Καρβελας), αφού με έλεγξαν ότι δεν κάνω λαθρεμπόριο, είμαι νόμιμο κτλ κτλ και μόνο που δεν του πήρα τσι##κι με άφησαν με την προειδοποίηση ότι την επόμενη φορά αν με δει περιπολικό σε όλη την Cali με πάνω από 65 πάω για δέσιμο του αμαξιού.
Φυσικά όλη το διάστημα που ήμουν California με σταμάτησαν περισσότερες φορές από όσες με έχουν σταματήσει σε όλη μου την ζωή εδώ. Και τα πράγματα δεν ήταν αστεία όταν βλέπεις όπλα να βγαίνουν να σε φωτίζουν από πάνω με προβολείς ελικόπτερα και να νιώθεις ότι παίζεις σε ταινία. Βέβαια πάντα με έσωζε η καλή συμπεριφορά και ότι ήμουν τουρίστας. Θέλουν πάρα πολύ να ακούν πόσο πολύ αγαπάς την Αμερική και πόσο χαίρεσαι που κάνεις διακοπές εκεί.
Ενδεικτικά εδώ γράφουν η ταχύτητα ελέγχεται με ραντάρ. Εκεί έγραφαν : Speed control is enforced by aircrafts!

Mε αποζημίωσε η βόλτα μου με το αμάξι στους τοπικούς δρόμους της Santa Barbara. Οι αμερικάνοι κάναν σαν μικρά παιδιά. Απίστευτοι άνθρωποι. Με σταματούσαν να μου πουν τι ωραίο αμάξι έχω. (Που να ήξεραν…). Τα πιτσιρίκια να τραβάνε φωτο με τα κινητά από τα δίπλα αμάξια, στον κεντρικό δρόμο της, την State Street περνούσα και με χαιρετάγαν κοπελίτσες και τυπάδες στο άσχετο! Σε κάποια φάση αισθάνθηκα τόσο άβολα… Ευχόμουν να μην το είχα νοικιάσει. Αλλά όταν μπήκε μέσα ένας ξανθός άγγελος όλα άλλαξαν… Βγήκε ο Κασιδόκωστας από μέσα μου λολ! Για την ακρίβεια ήταν λίγος μπροστά μου!
Εμπειρία ζωής στην παραλιακή να πηγαίνουμε δίπλα δίπλα με ένα Carrera GT…

Eν ολίγοις ένα μέρος μαγευτικό, με πολύ τουρισμό εκτός Αμερικάνων, ήσυχο, όχι για πάνω από 3 μέρες. Δεν έχει νυχτερινή ζωή ιδιαίτερη, όλα κλείνουν 12-2 το βράδυ. Ισχύει ότι κάθε βράδυ ένα από τα μαγαζιά είναι καλό να πάς καθότι το κάθε διαφορετικό βράδυ έχει και άλλο μαγαζί event οπότε και εκεί μαζεύετε ο κόσμος. Τα σαββατοκύριακα λόγω τουρισμού αλλά και του πανεπιστημίου (USB) πλημμυρίζει στις αιθέριες υπάρξεις, που τρέχουν πάνω κάτω με τα σορτσάκια τους.

Highlights: State street, έχει να πας εκδρομή στα Channel Islands και να δεις στον Ωκεανό φάλαινες, η γενέτειρα των Channel Islands (τα καλύτερα surfboards στον κόσμο), καλή ποιοτική μαζεμένη αγορά κυρίως νεανική, ιδανικό μέρος για ζευγάρι, έχει μερικά από τα ακριβότερα σπίτια όλης της California. Όποιος θέλει Internet τσάμπα μπορεί να πάει στην τοπική βιβλιοθήκη.

Κατά: Πρέπει να κλείσεις ξενοδοχείο αν είναι σαββατοκύριακο νωρίς, καθημερινές άνετα και τιμές στα ξενοδοχεία ακριβές σχετικά με τα υπόλοιπα μοτέλ.

Μετά από δύο μέρες έφυγα γυρισμός στο Los Angeles για επιστροφή του αμαξιού.

Dionisisk5
28/01/2009, 03:27
To κιτρινάκι που λέγαμε...

153503

Dionisisk5
28/01/2009, 03:31
Πάρτε και μία backside view

Δυστηχώς δεν έχω φώτο από το μέρος γιατί τράβηξα πολλά βίντεο αλλά δεν υπάρχει τρόπος να τα βάλω. Ισως youtube argotera.

153504

Dionisisk5
28/01/2009, 03:39
LOS ANGELES

Στο Los Angeles έμεινα για downtown στην Hollywood Boulevard σε ένα hostel στην οδό Schrader μαζί με 8 άλλους-άλλες.
Δεν φημίζεται το downtown για καλό μέρος αλλά παίρνεις ένα τρομερό feeling της τρελής αυτής πόλης. Δεν έχω δει πόλη με πιο πολλούς τρελούς στους δρόμους. Τα tattoo ήταν must. Ελάχιστους έβλεπες χωρίς.
Το hostel ξεχάστε την ταινία. Γνώριζες κόσμο πολύ, από όλο τον κόσμο. Είχε όλο τουρίστες. Σαν το στρατό ένα πράγμα που όλοι ψαρωμένοι ψάχνουν να πιάσουν κουβέντα. Με το καλό ότι είχε και γυναίκες. Γνώρισα απίστευτα τυπάκια που ταξίδευαν 1 χρόνο μόνες τους και είχαν πάει σε όλο τον κόσμο. Άλλες χώρες άλλα έθιμα…

Τα άλλα καλά του Hostel απίστευτη εξυπηρέτηση, δωρεάν stand up comedy, πρωινό, lockers, laundry, ironing, free wireless access και φτηνό Internet για όποιον δεν έχει υπολογιστή. Επίσης δίπλα είναι μερικά από τα μεγαλύτερα Clubs. Και φτηνό parking overnight ακριβώς από πίσω. Σας περιμένουν βραδιές σε Hummer Limos καθώς και ξεναγήσεις στα σπίτια των Celebrity, μεταφορά στο αεροδρόμιο πολύ φτηνότερα από τα ταξί, εκδρομές σε άλλα hostel και άλλα. Επίσης στην ΗHollywood Blvd τρελό φαί με οργανικά burger στο Devils Burger, starbucks, Baja fresh και φυσικά σουβλάκια. Κόστος στο hostel $31 το άτομο περίπου.

Aύτό που έχω να προτείνω για όποιον θέλει να κάνει κάτι ανάλογο είναι να μένει downtown Los Angeles και να το έχει σαν έδρα ώστε να μπορέσει με το αυτοκίνητο που θα έχει νοικιάσει να δει τις πανέμορφα παραλιακά προάστια της πόλης αυτής. Για εμένα η ποιότητα στην πόλη αυτή και η ποιότητα ζωής είναι στα προάστια.

Highlights: Hollywood Boulevard (Walk of fame), Kodak Theater, διάφορα χαζομουσεία που έχει εκεί γύρω, Melrose Avenue (shopping), Rodeo Drive (best shops), Universal Studios, Beverly Hills, Downtown Clubs. Πολλές πολλές γυναικάρες…

Kατά: Υποβαθμισμένη σχέση με το υπόλοιπο Los Angeles, πρεζάκια, πέτυχα μαύρους με όπλα στα club όποτε αφήστε τους τσαμπουκάδες κατά μέρος γιατί μερικοί ψάχνονται, στα καλά club έχει έλεγχο σωματικό. Πολύ crack και stuff (για κάποιους μπορεί να είναι καλό). Πολύ μπατσαρία.

Τα προάστια του Los Angeles είναι χαοτικά. Είναι η πιο αραιοκατοικημένη πόλη σε όλο τον κόσμο. Εγώ ξόδεψα μερικές μέρες περπατώντας και είδα το downtown. Και κάθε μέρα έβλεπα μετά και δύο - τρία προάστια.
Προάστια που επισκέφτηκα:
1. Santa Monica - Πολύ τουριστικό και γραφικό μέρος με χαοτική παραλία. Το καλοκαιράκι γίνεται χαμός.
2. Venice Beach – Το μέρος που γυρίστηκε το Baywatch. Αυτά που δείχνουν στην τηλεόραση ότι τρέχουν τουμπανιασμένοι τύποι πάνω κάτω και γκομενάρες με βυζάρες και κολάρες πάνω κάτω στην παραλία Ω ΝΑΙ είναι αλήθεια!!!! Λολ
3. Huntington Beach – Όποιος νοιάζεται για την surf κουλτούρα της Αμερικής αυτό είναι το τέλειο μέρος. Ολόκληρη η πόλη ζει από το surf. Πολύ καλό φαγητό επίσης.
4. Seal Beach – Δεν θυμάμαι Λόλα
5. Pasadena – To μέρος των κουλτουριάρηδων να δούνε που γυρίζονται πολλές από τις ταινίες.
6. Malibu – Δεν ξέρω γιατί αυτό το μέρος είναι τόσο ξακουστό… Ούτε καλό surf είχε, ούτε τίποτα ιδιαίτερο. Μου είπαν ότι γίνονται εκεί όμως μερικά από τα καλύτερα prive parties με celebrities. Eγώ δεν είδα κάτι τέτοιο μένει να το ανακαλύψετε εσείς.
7. Long Beach – Αποτελεί το μεγαλύτερο λιμάνι. Εκεί είναι αραγμένο και το Queen Merry που περιμένει να το επισκεφτείτε όλο το χρόνο.
8. Manhattan Beach – Άμα κάποιος πρέπει να διαλέξει που θα μείνει στις ΗΠΑ πρέπει να επισκεφτεί την παραλία αυτή και να δει ποιότητα ζωής που έχουν οι Californians σε σχέση με την υπόλοιπη Αμερική. Καταπληκτικά σπιτάκια πάνω στον Ωκεανό.
9. Disneyland – Δεν πήγα.

Mέτα από αρκετές ώρες καθημερινού περπατήματος και ενός overload πληροφοριών ξεκίνησε το πραγματικό road trip.

Dionisisk5
28/01/2009, 03:49
Channel Islands τα κεντρικά στο LA

153505

Dionisisk5
28/01/2009, 03:56
Αποκλειστικές φωτο τις Paris Hilton @ Melrose
:eyepop: :rotflmao:

153506

Dionisisk5
28/01/2009, 03:58
Παναζια μου o Spiderman
To μόνο μερος που παίζει να δείς ντθμένο κάποιον Spiderman και να μην είναι αποκριες είναι το Hollywood.

153638

Dionisisk5
28/01/2009, 03:59
Chinese Theater

153508

Dionisisk5
28/01/2009, 04:00
Εχουν και οι Αμερικάνοι FOOTBALL

:lol:

153509

Dionisisk5
28/01/2009, 04:01
KODAK Theater

153510

Dionisisk5
28/01/2009, 04:03
Hollywood Sign

153511

Dionisisk5
28/01/2009, 04:04
Downtown

153512

Dionisisk5
28/01/2009, 04:05
Beverly

153513

Dionisisk5
28/01/2009, 04:07
Greek Theater

Έχουν παίξει από τους πιό διάσημου τραγοθδιστές και ηθοποιούς...

153514

Dionisisk5
28/01/2009, 04:09
Ο 101

Από τους δρομου που θα χρησιμοποιήσει κάποιος σε αυτό το ταξίδι του πολύ και με απιστευτη κίνηση.

153515

Dionisisk5
28/01/2009, 04:32
Santa Monica

153516

Dionisisk5
28/01/2009, 04:33
Santa Monica2

153517

Dionisisk5
28/01/2009, 04:34
Βειγουτσ

153518

Dionisisk5
28/01/2009, 04:35
Ενα Pier

153519

Dionisisk5
28/01/2009, 04:37
Φύκια για μεταξωτες κορδέλες
Αυτά είναι τα μικρά. Τα μεγάλα είναι σαν σωλήνες υδροροής με τοίχωμα τοθλαχιστον 5 χιλιοστά και εκτείνονται για δεκάδες μέτρα σε μασούρια.

153520

Dionisisk5
28/01/2009, 04:39
Που είναι η Πάμελα οεο?
Πάλι παλάμελα γαμωτο... :rotflmao:

153521

Dionisisk5
28/01/2009, 04:40
Μanhattan Beach

153522

Dionisisk5
28/01/2009, 04:41
Manhattan Beach2

153523

Dionisisk5
28/01/2009, 04:42
Queen Marry

153524

Dionisisk5
28/01/2009, 04:44
Huntighton Beach

153525

Dionisisk5
28/01/2009, 04:49
San Diego

San Diego από τον παραλιακό δρόμο.
Mια στάση στο Laguna Beach. To Laguna Beach, αποτελεί μια αξιόλογη για στάση και φαγητό λύση. Περπατήστε στην παραλία του και δείτε τι ποιότητα απολαμβάνουν οι κάτοικοι του. Περπατήστε τον κεντρικό δρόμο. Έχει ένα πολύ καλό κατάστημα με μεσογειακή κουζίνα που το έχει ένας Τούρκος.
Λίγο πιο κάτω στο Dana Point έφαγε ένας λευκός ένα surfer της μέρες εκείνες.

Όπως και δήποτε πρέπει να περάσετε από το Orange Country. Είναι μια περιοχή που πεινάνε οι άνθρωποι. Οι άλλοι μισοί ζουν σε απίστευτες χλίδες.
Οι καταθλιπτικοί προσπαθήστε να αποφύγετε το παραλιακό του μέρος. Θα δείτε σπίτια που θα σας φύγει η μασέλα. Δεν ξαναείδα τέτοια σπίτια σε όλο μου το ταξίδι… Απίστευτα!
Έχουν κλείσει όλη την παραλία για χιλιόμετρα και έχουν φτιάξει χαμόσπιτα. Εεεε ρε ένα Τριανταφυλλόπουλος που τους χρειάζεται…

Τα San Diego αποτελεί μια μεγάλη και φιλήσυχη πόλη. Είναι και η πόλη που έχει την μεγάλη Ναυτική Βάση. Εκεί είναι και το κέντρο εκπαίδευσης των Navy Seals της Αμερικής. Μπορείτε να πετύχετε κανένα τέτοιο τερατάκι στον δρόμο σας αλλά με προσοχή γιατί είναι τρελοί… Το καλοκαιράκι το San Diego είναι φίσκα.
Περπατήστε στην παραλία του, για εμένα η καλύτερη στην California, φτάστε μέχρι το University of San Diego. Δείτε τους άπειρους surfer στα διάφορα surf points και κάντε δόκιμη στην κλειστή πισίνα για surf. Οι τολμηροί δοκιμάστε να μπείτε και στον Ωκεανό.

Η γκαντεμιά χτύπησε ακόμα μία φορά και έχασα τα κλειδιά του αυτοκινήτου. Αφού κοιμήθηκα μέσα στο αμάξι για να μην μου το πάρει αυτός που τα βρήκε και πάει Mexico, αφού κοιτάγα γλαρωμένος να μη με σηκώσει ο γερανός μαζί με το αμάξι, αφού πλήρωσα $300 για να έρθει την άλλη μέρα στης 2 το μεσημέρι. Το κακό είναι ότι έτσι δεν πρόλαβα να επισκεφτώ το Mexico να πιω της Margaritas μου και να δοκιμάσω αν ισχύει το if you go to San Diego, bring your extra pack of condoms.

Υπάρχει η δυνατότητα εάν μένετε σε κάποιο Μotel 6 αλλά και χωρίς να πάτε εκδρομή με λεωφορείο αυθημερόν Μexico με $45. Δεν συστήνω να πάτε με αυτοκίνητο. Έχουν ακουστεί πολλά. Εάν πάτε Mexico παρ’ όλα αυτά με το αμάξι να ξέρετε ότι χρειάζεστε επιπλέον ασφαλιστήριο για Mexico.

Dionisisk5
28/01/2009, 04:50
Laguna Beach

153526

Dionisisk5
28/01/2009, 04:50
Laguna Beach2

153527

Dionisisk5
28/01/2009, 04:52
Orange Country
Eδώ που το χαβιάρι είναι μαύρο και η σαμπάνια ζεστή. Χαμόσπιτα...

153528

Dionisisk5
28/01/2009, 04:53
Οrange Contry
Πετραδάκι πετραδάκι εγω για εσένα το χτισά!

153529

Dionisisk5
28/01/2009, 04:58
San Diego
Η εικόνα που αντικρίζεις μόλις μπαίνεις στην πόλη.

153530

Dionisisk5
28/01/2009, 05:00
San Diego
Η διάσημη φωτογραφία που έγινε και άγαλμα. Έγινε διάσημη όταν στο τέλος του Β' Παγκοσμίου πολέμου ένας ναύτης βούτηξε από την χαρά του μια νοσοκόμα και την φίλησε και έγινε πρωτοσέλιδο.

153637

Dionisisk5
28/01/2009, 05:01
San Diego

153532

Dionisisk5
28/01/2009, 05:02
San Diego Beach

153538

Dionisisk5
28/01/2009, 05:02
San Diego Beach2

153534

Dionisisk5
28/01/2009, 05:03
San Diego Beach3

153539

Dionisisk5
28/01/2009, 05:04
San Diego Beach
Έτσι Ελλαδάρα παντού.

153536

Dionisisk5
28/01/2009, 05:07
San Diego

153540

Dionisisk5
28/01/2009, 05:08
San Diego Beach

153541

Dionisisk5
28/01/2009, 05:08
San Diego

Park!

153542

Dionisisk5
28/01/2009, 05:29
Palm Springs

Επόμενως προορισμός ήταν ένα μέρος στην μέση της ερήμου. Μην βιάζεστε ρε αχαΐρευτοι. Δεν φτάσαμε Vegas ακόμα. Η επόμενη στάση ήταν το Palm Sprigs. Πως γίνεται να είναι Palm Springs και να είναι μέσα στην έρημο ε? Δείτε όχι μόνο φοίνικες αλλά πισίνες στο δωμάτιο των $25 το άτομο…Το μέρος που στην ευθεία του έγινε αλοιφή η Ferrari Enzo του πρώην ιδιοκτήτη της Gizmondo. Εξοχικές κατοικίες πλουσίων το όλο μέρος.
Μετά από πολύ ώρα οδήγησης και μια εξαντλητική μέρα έπεσε σάπισμα. Η επόμενη μέρα με βρήκε στον δρόμο βόρεια προς San Francisco. Αφού επέστρεψα Los Angeles άρχισα να ανεβαίνω βόρεια. Η νύχτα με βρήκε στην Santa Barbara.

153543

Dionisisk5
28/01/2009, 05:30
Palm Springs

153544

Dionisisk5
28/01/2009, 05:31
Palm Springs

Kαλό για πατηλίκια μιας και μονόδρομος. :D

153545

Dionisisk5
28/01/2009, 05:33
Palm Springs
Στην μέση τη ερήμου πάν από 300 ανεμογεννήτριες.

153546

Dionisisk5
28/01/2009, 05:36
Monterey

Το επόμενο πρωί νωρίς η ρότα χαράχτηκε πάλι βόρεια με στάση στο Monterey για διανυκτέρευση. Το Monterey θεωρείται μια κωμόπολη αρκετά καλή και γραφική. Δίπλα της έχει το μικρό χωριουδάκι Carmel. H πιο γραφική από όλα τα μέρη που επισκέφτηκα. Σπιτάκια που λες και έχουν βγει από το μικρό σπίτι στο Λιβάδι και από κοριτσίστικο παραμύθι και με μια παραλία που θεωρείται από τις καλύτερες του κόσμου. Την παραλία ο οδηγός μου την περιέγραφε ως εξής: One of the best beach around the world where the sand has the texture of cocaine… ;)

Eπίσης αξίζει να επισκεφτείτε το Αquarium του Monterey. Είναι το μεγαλύτερο στην Αμερική και ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως.

Όσο προχωράει κάποιος Βόρεια στην California καταλαβαίνει ότι αυτή η πολιτεία θα μπορούσε να είναι άνετα δυο διαφορετικά κράτη. Τα τοπία αρχίζουν να διαφέρουν πολύ, ο καιρός να γίνεται διαφορετικός, η θερμοκρασία να πέφτει αισθητά, ο Ωκεανός να αγριεύει πολύ, το vibe των ανθρώπων διαφορετικό.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσετε να αξιοποιήσετε αυτή την διαδρομή είναι πάντα ο Ηighway 1. To GPS συνήθως βγάζει να πάτε από το 101 που είναι εθνικός δρόμος και πολύ πιο μεγάλος και γρήγορος. Αλλά χάνει κάποιος την πεμπτουσία αυτού του ταξιδιού. Κάπου πιο πάνω από την Αγιά Βαρβάρα ενώνονται οι δύο τους και για λίγο.

Πολύ ρέκλα αυτές οι φώκιες....:rotflmao:

153547

Dionisisk5
28/01/2009, 05:39
Τα σκιουράκια ήταν τόσο φιλικά που καθόντουσαν ακόμα και να τα χαιδέψεις.

Dionisisk5
28/01/2009, 05:42
γ

153550

Dionisisk5
28/01/2009, 05:43
RVing

153551

Dionisisk5
28/01/2009, 05:45
Kάτι ψωροευθείες μορέ!

153552

Dionisisk5
28/01/2009, 05:47
Στον δρόμο για το Μonteray

153553

Dionisisk5
28/01/2009, 05:49
Ο απέραντος Ειρηνικός όπου στις γωνίες του καταλάβαινες ότι είναι στρογγυλή η γη όπως έσβηνε ο ορίζοντας.

153554

Dionisisk5
28/01/2009, 05:49
Στο δρόμο για το Monterey

153558

Dionisisk5
28/01/2009, 05:50
τα ίδια

153556

Dionisisk5
28/01/2009, 05:51
Η αφεντομουτσουνάρα μου.

153557

Dionisisk5
28/01/2009, 05:53
Στο δρόμο για το Monterey 2

153559

Dionisisk5
28/01/2009, 05:53
Στο δρόμο για το Monterey3

153560

Dionisisk5
28/01/2009, 05:55
Στο δρόμο για το Monterey

153562

Dionisisk5
28/01/2009, 05:57
Στο δρόμο για το Monterey 4

153563

Dionisisk5
28/01/2009, 05:58
Στο δρόμο για το Monterey 5

153564

Dionisisk5
28/01/2009, 05:59
Carmel

153565

Dionisisk5
28/01/2009, 06:00
Carmel2

153566

Dionisisk5
28/01/2009, 06:01
Carmel Beach

153568

Dionisisk5
28/01/2009, 06:02
Carmel Beach2

153569

Dionisisk5
28/01/2009, 06:03
Carmel 3

153570

Dionisisk5
28/01/2009, 06:06
San Francisco

Έφτασα Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο που ακλουθούσε η πόλη είχε βουλιάξει. Από τι? Και εγώ το ίδιο αναρωτιόμουν. Ρωτάω λοιπόν με την γνωστή άψογη ελληνοαγγλική προφορά μου την πανέμορφη λατίνα του μοτέλ μας excuse moua why there are so manie people here? Η απάντηση ήταν : It Blue Angels weekend sir.

Έφαγα το κεφάλι να βρω τι είναι οι Blue Angels. Aπο μουσική είμαι άσχετος αλλά τόσος χαμός και να μην τους ξέρω? Τέσπα ξυπνάω το επόμενο πρωί και όπως έκανα τις βόλτες μου στην πόλη νόμιζα ότι κάνουν επίθεση οι Βιετκόνγκ. Αεροπλάνα να πετούν χαμηλά πολύ σε σχηματισμούς. Τελικά έμαθα ότι αυτοί ήταν οι Blue Angels, η αμερικάνικη ομάδα επιδείξεων της πολεμικής αεροπορίας της Αμερικής.

Το show απίστευτο. Καλά θα κάνετε να πάτε στο Pier 39 από νωρίς γιατί δεν βρίσκετε parking ούτε για αστείο.

Τι να πρωτοπώ για το San Francisco. Τα περισσότερα του κτίρια είναι σε αρχαιοελληνικό ρυθμό κτισμένα. Ναι ρε για κάποιους οι αρχαιοελληνικές κολόνες είναι δείγμα πολιτισμού και ανωτερότητας. Αποπνέει ένα αρχαιοελληνικό μεγαλείο αυτή η πόλη. Μείνετε κάπου κοντά στο κέντρο για να μπορείτε το βράδυ να εξερευνήσετε την πόλη πεζοί. Το μοναδικό μέρος στην Αμερική ίσως που υπάρχουν τόσα τραμ και όχι λεωφορεία. Επίσης έχει τόσες ανηφόρες και κατηφόρες που θα σας βγει η γλώσσα περπατώντας.

Προετοιμαστείτε για ακόμα ένα πολιτισμικό σοκ. Το San Francisco έχει το μεγαλύτερο Gay Community. Θεωρείται η Μέκκα των Gay. Οι πολύχρωμες σημαίες ανεμίζουν παντού. Πωπω ρε παιδιά έπηξα στις τζιβιτζιλούδες. Και είναι και οι περισσότερες από τις Μυτιληνιές τις φανατικές που δεν τρώνε ούτε hot dog από το άχτι τους…Και ξαφνικά ο κόσμος ασχήμυνε. Οτιδήποτε μακριά από το LA φαίνεται τόσο άσχημο…

Highlights: Golden Bridge, Union Square για ψώνια, το περίφημο Alcatraz, Pier 51 με τις γραφικές ψαροταβέρνες και τις φώκιες. Τα clubs downtown. H αρχιτεκτονική είναι από τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια του Cisco Bay. Επίσης αξίζει να επισκεφτεί κάποιος τα campus του Berkley και του Stanford (Palo Alto).

Κατά: Δεν ξέρω δεν μπορώ να βρω κάτι αρνητικό. Απλά κάτι δεν μου κόλλησε καλά σε αυτή την πόλη. Ίσως να είχε αρχίσει να με κουράζει το ταξίδι, ίσως ήθελα να πάω πιο πολύ Vegas.

Dionisisk5
28/01/2009, 06:09
Palo Alto
Eκεί που η διδασκλία είναι τέχνη και που τα πανεπηστήμια σε κάνουν να θες να μάθεις και να γίνεις καύτερος άνθρωπος. Eκεί που σε σταματάνε στο δρόμο γιατι σε βλέπουν ξένο όλοι οι μαθήτες και καθηγητές για να σε ρωτήσουν μήπως μπορόυν να σε βοηθήσουν.
Stanford...
:a32:

153571

Dionisisk5
28/01/2009, 06:11
Stanford2

153572

Dionisisk5
28/01/2009, 06:12
San Francisco

Pier 3. Πάλι ρέκλα οι φώκιες. :sun:

153573

Dionisisk5
28/01/2009, 06:14
Αlcatraz

Mε τόση φώκια και καρχαρόνι γύρω γύρω δεν το θεωρώ παράλογο που δεν μπορούσε να αποδράσει κανείς.

:nono:

153574

Dionisisk5
28/01/2009, 06:14
Golden Bridge

153575

Dionisisk5
28/01/2009, 06:15
San Francisco

153576

Dionisisk5
28/01/2009, 06:16
San Francisco2

153577

Dionisisk5
28/01/2009, 06:18
Las Vegas

Ξεκίνησα 1 το μεσημέρι για το Las Vegas και σκοπός ήταν να περάσω από όλα τα Νational Forest της California και το δυτικό τμήμα της που το περισσότερο είναι ορεινό. Όταν έγραψε το GPS estimated time 14 hours κατάλαβα ότι η μέρα θα ήταν πολύ μεγάλη…

Περάσαμε από το Fresno, είδαμε στο πολύ περίπου πως θα είναι οι κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ. Δεν μπορώ να πω ότι ψήθηκα και πολύ. Οι πρώτες 4-5 ώρες ήταν άκρως βαρετές περνώντας από Fresno. Απέραντα λιβάδια χωρίς κανένα ενδιαφέρον. Αλλά με αποζημίωσε η διαδρομή αυτή όταν μπήκα στα National Park και λέω μπήκα γιατί πληρώνεις $25 για να περάσεις από μέσα. Απίστευτη διαδρομή με πανύψηλα δένδρα κυρίως και λίμνες σε οροπέδια. Στον δρόμο είχε ΧΙΟΝΙ! Ω ναι εγώ έφυγα με το κοντομάνικο και συνάντησα χιόνια.

Κάτι που πρέπει να προσέξει κάποιος σε αυτή την διαδρομή είναι να έχει πάντα βενζίνη και νερό μαζί του γιατί οι αποστάσεις είναι τεράστιες και ενδεικτικά σε πολλά σημεία γράφει, next civilization stop 2-400 miles. Eπίσης καλό είναι να περάσετε νωρίς από τα διάφορα National Forest και να μπείτε μέρα στο Vegas.

Kαθώς η Νevada με τους διάφορους serial killer παραμονεύει. Η ιδέα ότι ταξίδευα μόνος για ώρες μέσα στα βουνά βράδυ χωρίς να βλέπω αυτοκίνητο άλλο, όπως καθώς και ότι δεν έπιανε καν το κινητό στην μισή πολιτεία της Nevada ήταν λίγο creepy όπως λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι.

Στην Νevada συνάντησα ευθείες στην έρημο πάνω από 200 κμ συνεχόμενα. Βαριόσουν να οδηγείς. Το απόλυτο μέρος για να κάνεις crash test έναν κινητήρα στα κόκκινα.

Αργά το βράδυ μπήκα στο Las Vegas. Επιτέλους πολιτισμός. H πόλη δεν έδειχνε τίποτα το ιδιαίτερο στην αρχή. Μέχρι που πέρασα από στην Las Vegas Boulevard την οποία και τελείως ρεαλιστικά την έχουν ονομάσει strip road. Τα παραθέτω όπως τα είχα γράψει σε κάποιο άλλο ποστ μου.

Το Las Vegas είναι μια απίστευτη πόλη. Πιστεύω ότι είναι μοναδική στο είδος της. Είναι το μοναδικό μέρος στον κόσμο που μπορεί να μείνεις άφραγκος μέσα σε δευτερόλεπτα και που μπορεί τόσο εύκολα να ρουφήξει απίστευτα ποσά λεφτών. Καζίνο, λεφτά, γυναίκες, αμάξια, μηχανές (chopper kyrios), ta kalitera show ston kosmo, call girls, narkotika ta pada!
Tα ξενοδοχεία και τα καζίνο όλα είναι ψεύτικα καθότι τα φτιάχνουν οι τεχνικοί που φτιάχνουν και τα ειδικά εφέ του hollywood αλλά στο μάτι δεν φαίνετε. Πρέπει να πας από πολύ κοντά. Είναι απλά stage hotel. Αλλά τα ξενοδοχεία αυτά κάθε 5-10 χρόνια γκρεμίζονται και φτιάχνονται από την αρχή... Άλλα το vibe που έχει αυτή η πόλη είναι απίστευτο.

το συγκεκριμένο βίντεο εάν δεν απατώμαι πρέπει να γυρίστηκε στο Caesar's Palace. Το κάθε καζίνο στο βεγκας έχει το δικό του ξεχωριστό θέμα και την δικια του μοναδική αρχιτεκτονική.
Τα κύρια καζίνο είναι
Caesar's Palace(αντίγραφο του Κολοσσαίου, δούρειος ίππος , Παρθενώνας αρχαιοελληνικά αγάλματα και ρωμαϊκά)
Tresure Island με μια λίμνη απέξω και δυο καράβια που κάθε βραδύ γίνονται show.
ΜGM ένα πράσινο τουμπανο ξενοδοχείο καζίνο με ένα μινι ζωολογικό κήπο μέσα.
Luxor μια μαύρη πυραμίδα και ένα διαστημικό φως στην κορυφή.
Wynn το μοναδικό πεντα διαμαντο ξενοδοχείο για τρέλες χλιδές.
Exchalibur το οποίο είναι σαν gay κάστρο ιπποτών.
Νew York το οποίο έχει ρολλερ κοστερ μέσα και το άγαλμα της ελευθερίας.
The Venetian το όποιο στο εσωτερικό του αντίγραφο της πλατείας του Αγίου Μάρκου. Και έχει δικά του κανάλια μέσα στα οποία σε πηγαινοφέρνουν γονδολιέρηδες. Για τις γόνδολες δεν τους έδινε άδεια το αμερικανικό λιμενικό και της ξαναπαρήγγειλαν δεύτερη φορά στην Ιταλία.

Highlights: Τι να πρωτοπώ εδώ. Αξίζει σαν εμπειρία να πάτε σε όλα τα καζίνο και δείτε τα show τους. Τα club είναι τα μοναδικά που κλείνουν στην 4 και υπάρχουν και after καθώς στην California κλείνουν στις 2. Επίσης είναι ο παράδεισος των καπνιστών. Μπορείς να καπνίζεις στα club τα καζίνο παντού. Οπουδήποτε αλλού έπρεπε να βγαίνεις έξω. Έχει κάποια χωριουδάκια έξω από την πόλη που είναι ερημωμένα και στοιχειωμένα. Αν θέλει κάποιος περιπέτειες. Επίσης έχει indoor skydiving που μπαίνεις σε ένα μηχάνημα και είναι σαν να κάνεις ελεύθερη πτώση.
Ακόμα όλα τα parking στα καζίνο είναι free. Μένεις δεν μένεις. Μεγάλο πλεονέκτημα. Οι καθημερινές έχουν το 1/3 τις τιμής από ότι τα Σαββατοκύριακο. Επίσης καθημερινά μπορεί να έχετε άμα δικτυωθείτε τσάμπα free pass για τα club. Kαθημερινές επειδή δεν μαζεύουν τρελλό κόσμο όλα τα club είναι ένα καλό για να πάτε. Ρωτήστε τι πως που.
Και για να μην μείνουν και οι κοπελίτσες παραπονεμένες που δεν είπαμε τίποτα είναι το μέρος που τα ζιγκολίκια παίρνουν και δίνουν. Έχει πολλά club αποκλειστικά για κυρίες… Επίσης μπορείτε να κάνετε το όνειρο σας που κυνηγάτε μια ζωή μέσα σε ένα βράδυ πραγματικότητα. Γάμοι εντός μερικών λεπτών και 24/7!

Κατά: Σε κουράζουν πολύ εύκολα οι ξέφρενοι ρυθμοί του. Το φαγητό είναι ακριβό, και φυσικά η κάθε καθισιά σου στο καζίνο μετριέται ακριβά… Επίσης μάγκες μην πάτε ξαφνικά σε κανένα club και βρεθείτε να χορεύετε με 3-4 μουνάρες και πιστέψετε ότι είστε ο Brad Pitt. To 85% από τις γκόμενες είναι visites.

Dionisisk5
28/01/2009, 06:20
National Forest

153578

Dionisisk5
28/01/2009, 06:20
National Forest2

153579

Dionisisk5
28/01/2009, 06:21
National Forest3

153581