View Full Version : Δικές μου ανησυχίες... μην δίνετε σημασία.. αν θέλετε.
mikros boudas
30/01/2009, 06:03
φιλε δυστυχως η κοινωνικη ψυχολογια εχει φτασει σε επιπεδα δυσνοητα οπου μπορει με απλους τροπου να πεισει ακομα και τον πιο διαφορετικο να μην "εξεχει" απο το περιβαλλον του...η διαμοιρασμος των ρολων "κανονικου" και "διαφορετικου" εχει γινει με τετοιο τροπο ωστε ενα πχ αγριος μεταλλας να ειναι κανονικοποιημενος μεταλλας και να μην αποτελει ουσιαστικο "προβλημα" σε μια κοινωνια.τεραστιες επεκτασεις και αναλυσεις μπορουν να γινουν σχετικα με θρησκεια,πολιτικη,χρηματα και αισθητικη αλλα θα ηταν χωρις νοημα...το μονο πραγμα που για μενα αξιζει να πω παραπανω ειναι το εξης:πριν ενστερνιστουμε μια διαφορετικη αποψη ως ενναλακτικα καλυτερη,να δουμε τι αλλες διεξοδοι υπαρχουν...το να πηγαινεις με τον ανεμο δεν ειναι παντα κακο:winka:
Gandalf dr685sm
30/01/2009, 08:39
Προ 2 ημερών κατόρθωσα και τελείωσα ενα κύκλο σεμιναρίων που έχει να κάνει με την εσωτερική ασφάλεια μιας χώρας και την αντιμετώπιση κάποιων καταστάσεων (βλ. ταραχές, αντιτρομοκρατία, πολιτική και Αρχές κτλ..)
Το όλο μάθημα φυσικά ήταν webinar μιας και στην Ελλάδα τέτοιο φρούτο απλά ΔΕΝ...
Εκείνο που με προβλημάτισε έντονα λοιπόν έχει να κάνει με τα σημάδια - οιωνούς που είναι κοινά σε κάθε χώρα πριν κάποια πράγματα εκδηλωθούν. Είναι φυσικά αυτά που συζητούσαμε τον Δεκέμβρη εδώ... αλλα κυρίως μετά τον Δεκέμβρη.
Την τάση να δοθούν προσωπικά δικαιώματα ελευθερίας στον βωμό της ασφάλειας αλλά και την απέναντι πλευρά που πραγματικά χρειάζεται να ενισχυθεί για να αντιμετωπίσει κάθε νέα μορφή βίας που ξεσπά.
ή με πολύ απλά λόγια , όπως είχε τεθεί πολύ εύστοχα απο ενα Ινδό στο webinar... την εξομάλυνση των προσωπικοτήτων σε μια κοινωνία ώστε να εξαλειφθεί η διαφορετικότητα του ατόμου μέσα στο κοινωνικό σύνολο ... άρα και οι διαφορές κατά επέκταση , που θα οδηγήσει και στον καλύτερο έλεγχο και διατήρηση της τάξης!!!!
Επεκτείνωντας λοιπόν απο αυτό το σεμινάριο (που δεν νομίζω να ενδιαφέρει πολλούς απο εδώ, έτσι και αλλιώς...) δεν μπορώ να μην μπώ στην σκέψη της επέκτασης αυτής και να σχηματίσω τις δικές μου αντιστοιχίες στο Ελληνικό περιβάλλον.
Στην "εξομάλυνση διαφορών"... με το δικό μου μυαλό και φτωχή κρίση , είναι φανερό σε κάθε σημείο της ζωής μας. Απο την εργασία και το ότι όλοι είναι απλά κομμάτι μιας μηχανής , οχι αναντικατάστατο όμως... μέχρι και την οικογενειακή ζωή που και εκεί ακόμα το θέμα "αναντικατάστο" δεν υφίσταται.
Ξέρω.. ξέρω... ακούγεται σαν "σενάριο Λιακόπουλου", αλλά στην ουσία παραμένει το ίδιο.
Το κεφάλι που θα προεξέχει του πληθους θα πρέπει είτε να σκύβει , είτε να κόβεται. Έτσι θα υπάρχει καλύτερος έλεγχος.
Και εντάξει... σαφώς όταν λαμβάνεις υπηρεσίες απο μια κοινωνία και απολαμβάνεις ασφάλεια κτλ. απο τρίτους (βλ. ηγεσία) σαφώς και θα εξαρτάσαι σε ενα βαθμό απο αυτούς και σαφώς θα πρέπει να υπακούς σε κάποιους κανονισμούς για το καλό όλων. Αλλά το θέμα είναι οτι πέρα απο αυτό , πλέον ζητείται εκ μέρους μας, η "κλωνοποίηση" όσον αφορά την συμπεριφορά και την προσωπικότητα, ....
Διαφορετικά θα θεωρείσαι "εσωτερικός-εξωτερικός εχθρός" και θα μπαίνεις στο δόγμα του "ένοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίον". Ακριβώς επειδή θα είσαι και θα φαίνεσαι διαφορετικός...
Σιγά... δεν το ξέραμε θα μου πείτε;... ναι το γνωρίζαμε υποθετικά/θεωρητικά...αλλά όταν το διαβάζεις το ακούς μέσα απο μια πηγή εκπαίδευσης σε βοήθεια του να "γνωρίζεις" ποιός είναι ο μελλοντικός εχθρός της τάξης και της ασφάλειας σε μια κοινωνία...ε... σε φέρνει σε κατάσταση "σοκ και δέος".
Gandalf
Ε, αφου η ασφάλεια έγινε σημαντικότερο αγαθό απο την ελευθερία, περαστικά μας
Άλλωστε το αυτεξούσιο, ειναι επικίνδυνο, στην ομαδα, που ΘΕΛΕΙ να ελέγχεται.
και τι θα κάνουμε χωρις βαρβάρους
Καβάφης
πρόβατα θα υπάρχουνε όσο υπάρχουν λύκοι
Σφακιανάκης
:wave2:
για την ακριβεια μαλλον το αναποδο ειναι...
υπαρχουν λυκοι επειδη υπαρχουν προβατα...
Αρχικά δημιουργήθηκε από nobody
για την ακριβεια μαλλον το αναποδο ειναι...
υπαρχουν λυκοι επειδη υπαρχουν προβατα...
:a013: