View Full Version : Φώτα xenon σε 990
Πέρασα τα φώτα xenon στη μηχανή και έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος !
Ειδικά στη μεγάλη σκάλα τα φώτα είναι άψογα.
Τα σετ είναι αυτό....
156556
Η θέσεις των ballast είναι τα πλαϊνά καπάκια τα οποία βγαίνουν πανεύκολα.
156557
Χρειάζεται να γίνουν δύο τρύπες με "ποτηράκι" για να περνάει το φις.
Η μία τρύπα στο δεξί καπάκι υπάρχει αλλά θέλει μεγάλωμα και η άλλη πρέπει να γίνει σε άλλο σημείο γιατι υπάρχουν κάποια καλώδια κοντά και ίσως να δημιουργούσα πρόβλημα.
Προσοχή στο σωστό σημείο επιλογής της τρύπας !
156558
Κολλάμε το ballast στο εσωτερικό μέρος του καπακιού, αφού πρώτα καθαρίσουμε με οινόπνευμα την επιφάνεια να φύγουν οι σκόνες.
156559
Εγώ προαιρετικά σφήνωσα και δυο κομμάτια εξηλασμένης πολυστερίνης ανάμεσα στο καπάκι και το μετασχηματιστή για πιθανή καλύτερη συγκράτηση (έχουμε να πάμε και σε χώματα...) αν και η κόλλα είναι πολύ δυνατή.
156560
Αλλάζουμε τις λάμπες σχετικά εύκολα (αν και πρέπει να αφαιρεθεί η μάσκα) και κάνουμε ένα σκίσιμο σε σχήμα σταυρού για να περάσουν τα καινούργια καλώδια.
Καλό είναι να σφιχτεί με ένα δεματικό μετά για καλύτερη συγράτηση.
Η3 η μεγάλη και Η7 η μεσαία !!
156561
Αν και πρέπει να φτάσει η μηχανή να δείχνει κάπως έτσι, δεν είναι και πολύ δύσκολη διαδικασία.
Εγώ την έκανα μαζί με ένα φίλο ηλεκτρολόγο αυτοκινήτων και μας πήρε περίπου 2 ώρες μαζί με καφέ και κουβεντούλα
156563
Σημαντικό να αλλάξουμε την ασφάλεια από 15Α σε 25Α για να μην έχουμε κανένα απρόοπτο στο δρόμο...
Το σύστημα xenon που χρειάζεται η μηχανή μας είναι διαφορετικό από το vstrom του φίλου μου που έβαλε πριν 10 μέρες, λόγω του ότι έχουμε 2 λάμπες ξεχωριστές, χωρίς καπέλο και πρέπει να παραγγείλει κάποιος το σωστό σετ για να δουλέψει.
Στο vstrom η τοποθέτηση διαρκεί ούτε μισή ώρα, αλλά ποιος είπε ότι μας αρέσουν τα εύκολα ??:winka:
Όταν έχω φωτογραφίες νυχτερινές θα τις ανεβάσω για να δείτε το αποτέλεσμα.
:wave2:
Γεια χαρα.Εχω ακουσει απο φιλο-με ΧΧ βεβαια-πως η μεγαλη σκαλα σε XENON οχι μονο δεν ειναι απαραιτητη,αλλα μπορει να διμηουργει και προβλημα στον απεναντι σου.
Επισης μου ειπε πως με αυτα τα φωτα,η διαφορα απο τα απλα ειναι Η ΜΕΡΑ με την ΝΥΧΤΑ
Καλοφορετα λοιπον
Μου παρουσιάζεται το εξής πρόβλημα: όταν τα ανάβω, σβήνουν μετά από λίγο. Τα ξαναανάβω και μένουν αναμένα όλη νύχτα. Επίσης πολλές φορές σβήνουν μετά από φλάς με τους προβολείς.
Για την τοποθέτησή σου έχω να παρατηρήσω τα εξής:
1) Μπορούσες να τοποθετήσεις τα ballasts επάνω στις μεταλλικές πλάκες του αλουμινένιου πλαισίου, στην εξωτερική πλευρά, για πιό στιβαρή στήριξη. Ειδικά που θα κάνεις και χώμα. Και δεν θα χρειαζόντουσαν και οι τρύπες. Επίσης η τοποθέτησή σου δυσκολεύει την αφαίρεση των πλαϊνών πλαστικών, για να γίνουν τα σέρβις..
2) Τα ξένον έχουν κατανάλωση 33Watt αντί για 55W που είναι τα μαμά. Άρα η αλλαγή ασφάλειας είναι περιττή.
Για την ανησυχία οτι η υψηλή κλίμακα έχει πρόβλημα θα πώ οτι χρειάζονται λίγο χρόνο να δώσουν τη μέγιστη απόδοσή τους οι λάμπες Xenon. Αυτό είναι μειονέκτημα για σύντομο φωτισμό με τη μεγάλη κλίμακα. Την στιγμή που τα ανάβουμε, κάνουν πάντα μία πολύ δυνατή "φλασιά" που βοηθάει στο "σινιάλο".
Τέλος θα κλείσω λέγοντας οτι έχουν βγεί στην αγορά πιό λεπτά ballasts με πάχος 1,4εκ. για πιό elegant εγκατάσταση και πιό ελαφριά. Τα δικά σου σε τί τιμή τα πήρες και πού;
Παραθέτω:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=190278800562
Δεν ξέρω αν τα φέρνει κανείς Ελλάδα αλλά ίσως να αξίζουν τον κόπο.
nikos1709
22/02/2009, 15:07
τετοια εβαλα εγω στο 950 sm που εχω με σλιμ μπαλαστ
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos1709
τετοια εβαλα εγω στο 950 sm που εχω με σλιμ μπαλαστ
πόσο και από πού;
nikos1709
22/02/2009, 20:47
τα εβαλα μονοσ μου τα xenon αλλα επειδη ολα τα κιτ σε Η4 εχουν ενα μπαλαστ και ενα αλλο πραγματακι που κανει την λαμπα να αλλαζει θεση ετσι ωστε να εχεισ μικρη μεγαλη σκαλα, αυτο δε χωραγε πισω απο την μασκα .και το συγκεκτιμενο μαγαζι ειχε ενα καλωδιο πατεντα που εκανε την δουλεια του αλλου μηχανισμου
για αυτα πληρωσα 150Ε μαζι με ενα led για το μικρο λαμπακι που εχει το ιδιο χρωμα με τα xenon 6000kelvin 30 λεπτα μου πηρε η τοποθετηση
BILL VUZAS
23/02/2009, 05:45
Διαβαστε αυτο.......
http://www.mybike.gr/index.php?showtopic=20412
Επέλεξα αυτή τη θέση τοποθέτησης μιας και εκεί έκρινα ότι θα ήταν λιγότερο εκτεθειμένα, σε σχέση με το μέρος που προτείνεις, σε νερά και σκόνη.
Η τρύπα στο εσωτερικό του πλαστικού, εμένα προσωπικά δε με ενοχλεί. Υπάρχει "τάξη" στα καλώδια και αυτό το προτιμώ. Όντως δυσκολεύει την αφαίρεση των πλαστικών αλλά εύχομαι να χρειάζεται μόνο στα προκαθορισμένα σέρβις ...
Μπορούμε να φανταστούμε το ρεύμα σαν το νερό που ρέει μέσα σε ένα σωλήνα: Τάση (volt) είναι η ταχύτητα ή η ορμή του νερού μέσα στο σωλήνα. Ένταση (ampere) είναι η ποσότητα ή ο όγκος του νερού που κυκλοφορεί. Ο συνδυασμός των δύο αυτών χαρακτηριστικών μας δίνει την ισχύ (watt).
Μην μπλέξουμε με ηλεκτρολογικά θέματα στα οποία δεν είμαι και καλός, αλλά η ένταση του ρεύματος κατά την άναμμα των λαμπτήρων τύπου xenon (και ειδικά αν είναι 2 ξεχωριστές όπως στο 990 και όχι 1 διπλή που αποκλείεται να ανάβει και στις δύο σκάλες ταυτόχρονα) μπορεί να κάψει την ασφάλεια. Δεν λέω ότι θα γίνει σίγουρα, αλλά δεν είναι κακό να τις ασφαλίσεις λίγο πιο ψηλά.
Όσον αφορά την ενόχληση των αντίθετα κινούμενων αυτοκινήτων από τη μεγάλη σκάλα.
Θεωρώ ότι χρησιμοποιούμε τη μεγάλη σκάλα μόνο όταν κινούμαστε σε κάποιο δρόμο με χαμηλή ορατότητα και όταν δούμε κάποιον να έρχεται τα σβήνουμε. Ετσι δεν γίνεται? Εσείς τα αφήνετε συνέχεια ανοιχτά ?:confused:
Η διαφορά σε αυτό που βλέπεις είναι τεράστια. Διάβασα το κείμενο που μας έστειλε ο Bill και είναι αλήθεια ότι πολλά από αυτά που διάβασα δεν τα γνώριζα.
Θα διαπιστώσω κάποια από αυτά και μόνος μου και θα επανέλθω.
αλλά πολύ ψιλά γράμματα μου φαίνονται. Όσο για την ακριβή δέσμη, πιστεύω οτι αν τα ρυθμίσει κανείς να μην τυφλώνουν τους απέναντι, είναι εντάξει.
Τα φώτα δεν πιστεύω οτι είναι τόοοσο βλαβερά, αν είναι ρυθμισμένα σωστά. Τώρα αν οι λοβοί φωτισμού και η απόχρωση δεν είναι εγκεκριμένα από τον Αμερικάνικο οργανισμό αυτοκίνησης, δεν με ενδιαφέρει άμεσα. Πιστεύω όμως οτι η πίεση που ασκεί η Αμερική με τους οργανισμούς της θα αναγκάσει τους κατασκευαστές να συμμορφωθούν και να βελτιώσουν τα προιόντα τους ώστε να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς της.