View Full Version : Πείτε τη γνώμη σας για σετ μπουφάν πανταλόνι
schumifer
22/02/2009, 15:43
Καλησπέρα,
Επιτέλους βρίσκω χρόνο να ζητήσω την άποψή σας ως πιο έμπειρων
Από πολύυυ καιρό θέλω να αγοράσω μπουφάν για τα κρύα. Κατά βάση κουράστηκα να περιμένω πότε θα πάρω μηχανή για να πάρω τότε και εξοπλισμό αναβάτη.
Απαιτήσεις που έχω
-πολύυυυυ ζεστό μπουφάν
-πολύ ζεστό (το είπα?)
-Να μπορεί να φορεθεί και σε θερμοκρασίες άνω των -5 χωρίς να ροδοκοκκινίζω(άρα αφαιρούμενη επενδυση)
-ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ (μάρκες δε με νοιάζουν, μη σας πω ότι προτιμώ να τις αποφεύγω.Δεν πα να έχει για σήμα του την μπανάνα)
Αν τώρα μου τη βαρέσει, επειδή με τον κορμό την παλεύω αλλά μπάζει από κάτω μεριά το σύστημα, μπορεί να τσιμπήσω και κάποιο παντελόνι. Οι αρχές οι ίδιες, θα φοριέται μόνο για κρρρρύυυυυυυυυοοοοοοοοοοοοοοοο και δεν ξέρω αν θέλω να είναι κι αυτό τόσο ζεστό από μόνο του ή να το φοράω απλά από πάνω και να το αφαιρώ μετά.
Προστατευτικά δε με απασχολούν , αν υπάρχουν καλοδεχούμενα
Οπότε σε μία τυχαία αναζήτηση βρήκα τα πιο κάτω τεμάχια και θα ήθελα την άποψή σας , ως προς τα προαναφερθέντα σημεία αλλά και γενικότερα
http://www.stelpet.gr/bering-broadway.html0
(http://www.gamoto.gr/product.asp?catid=3061
αυτός λέει ότι έχει και 15% έκπτωση μέχρι τέλη Φεβρουαρίου αν δεν κάνω λάθος)
http://www.stelpet.gr/bering-tacoma-2.html
ΥΓ.
Παρακολουθώ εδώ και λίγο καιρό και τις αγγελίες, αλλά ρε παιδιά , ως επί το πλείστον πουλάτε DAINESE που όσο και να χάσουν από την αρχική τιμή αγοράς πάλι κοστίζουν πολλά για τα δικά μου δεδομένα...!!!
ΥΓ2 τώρα που το θυμήθηκα Crypton R
ΥΓ3 δεν έχω κανένα πρόβλημα να αγοράσω από εξωτερικό αρκεί να μου πείτε ότι είναι αξιόπιστο
ΥΓ3 επέλεξα όπως ίσως να προσέξατε 3/4 μπουφάν. Υπάρχει κάποιος λόγος που γενικώς δεν τα τιμάτε? Δε βοελύουν? Απλά το προτίμησα στην αναζήτηση για λόγους ...μπρρρρρρρρρρ (κρύου)
bering και πάλι bering
Ανθρώπινες τιμές πολυκαλή ποιότητα
Εγώ έχω ένα μπουφάν χειμερινό και ένα καλοκαιρινό της Bering και δεν έχω κανένα παράπονο
Το χειμερινό το έχω περίπου 4 χρόνια και έχει πάθει το παραμικρό και δεν μπάζει σταγώνα νερό
Όταν βγεί η επενδυση φοριέται και μέχρι τους 20-25 βαθμούς άνετα.
Το καλοκαιρινό μιάς και που σε λίγο θα έρθει και το καλοκαίρι ακόμα και με 37-38 βαθμούς
Κόστος χειμερινού 140€ τότε που το πήρα και το καλοκαιρινό 110€ το περασμένο καλοκαίρι
Μπανανο dainese αν σε ενδιαφέρει μπορείς να βρείς στην Αγία Βαρβάρα με περίπου τα ίδια λεφτά αλλά δεν το συστίνω γιατί τσάμπα λεφτά θα δώσεις και δεν θα έχεις και την ανάλωγη προστασία από το κρύο
Μπουφαν(κ παντελονι) δε φοραμε μονο για να προστατευτουμε απο την βροχη και το κρυο.Τα φοραμε κυριως για να προστατευτουμε σε περιπτωση πτωσης.Εξου και τα προστατευτικα ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ!!!
Στο παρασυνθημα τωρα,ειναι προτιμοτερο να μαζεψεις καποια χρηματα και να παρεις αξιολογο εξοπλισμο που θα χαιρεσε να τον φορας παρα να παρεις κανενα "σακι" που ουτε θα προστατευει ουτε θα ειναι οπτικα ομορφο(οι μαιμουδες κανουν μπαμ απο μακρυα)!Δεν λεω να διαθεσεις ολοκληρη περιουσια.Υπαρχουν πολλες προτασεις στην αγορα...Ψαξε και ιντερνετ...
Ξεκινα απο εδω: http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=13653
Εχει ολες τις μαρκες για ολο τον εξοπλισμο.
Εγω προσωπικα εχω μπουφαν COLORI DAYTONA.To πηρα 250Ε και ειναι αψογο.Κ ζεστο και αδιαβροχο πληρως.Για παντελονι δε γνωριζω...
:wave2: :wave2: :wave2:
schumifer
22/02/2009, 16:56
drspeed ευχαριστώ πολύ.
Μιας και αναλόγων γούστων είσαι κι εσύ, μήπως υπάρχει και καμιά αντιπρόταση? Κάνα καλό μαγαζί που λέει να το τιμήσουμε-βοηθήσουμε?
camen.
Προστατευτικά βλέπεις ότι έχει το μπουφανάκι. Εγώ ΔΕΝ πιστεύω ότι η υπογραφή της dainese θα με σώσει σε σχέση με τα υπόλοιπα. Οπότε και δε θα την πληρώσω. Όπως εξάλλου ανέφερα , προτιμώ να αποφύγω τις μάρκες εκ πεποιθήσεως
Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα:beer: :wave2:
Εσυ θα το φορας...
TOLISTOLAROS
22/02/2009, 19:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από schumifer
Προστατευτικά δε με απασχολούν , αν υπάρχουν καλοδεχούμενα
Να σε απασχολούν φίλε,να σε απασχολούν...
drspeed ευχαριστώ πολύ.
Μιας και αναλόγων γούστων είσαι κι εσύ, μήπως υπάρχει και καμιά αντιπρόταση? Κάνα καλό μαγαζί που λέει να το τιμήσουμε-βοηθήσουμε?
camen.
Προστατευτικά βλέπεις ότι έχει το μπουφανάκι. Εγώ ΔΕΝ πιστεύω ότι η υπογραφή της dainese θα με σώσει σε σχέση με τα υπόλοιπα. Οπότε και δε θα την πληρώσω. Όπως εξάλλου ανέφερα , προτιμώ να αποφύγω τις μάρκες εκ πεποιθήσεως
Τα μαγαζιά που είπες και εσύ.Είναι καλά μαγαζιά και με πολύ καλή εξυπηρέτιση ειδικά ο stelpet.
Προς ενημέρωση, τα bering έχουν φούλ προστασίες
Το παλιό χειμερινό πάλι της bering το είχα δοκιμάσει σε πτώση με αρκετά χλμ και έκανε την δουλειά του μία χαρά.
Δεν είναι καμία μάρκα του πεταματού απλά είναι οικονομική και για εμένα μία από τις καρυφαίες του χώρου
George_M.
23/02/2009, 09:14
bering my friend..only bering:wave2:
PortisHead
23/02/2009, 09:57
Επειδη διακρινω οτι κυριο μελημα σου ειναι η προστασια απο το κρυο
καλυτερα να ψαξεις για καλα ισοθερμικα.
Θα σου προτεινα σε μαγαζια με ορειβατικο εξοπλισμο.
Bering,Dainese,Clover,Colori κλπ κλπ κλπ....πανω κατω τα ιδια κανουν.
Τα υπολοιπα ειναι θεμα marketing.
Εγω δει εγω Dainese να μουσκευουν οι εσωτερικες τσεπες και να γινονται οι αδειες...χαρτομανηλα.
:beer:
bentouza
23/02/2009, 10:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
Επειδη διακρινω οτι κυριο μελημα σου ειναι η προστασια απο το κρυο
καλυτερα να ψαξεις για καλα ισοθερμικα.
Θα σου προτεινα σε μαγαζια με ορειβατικο εξοπλισμο.
βερι ιμπορταντ.κ σε μαγαζια για θαλασιο-ιστιοπλοικο εξοπλισμο.
ισοθερικο-φλις-μπουφαν.
χωρις τα πρωτα 2 δεν γινεται δουλεια.
μετα κοιτας για θερμενομενο μπουφανακι(μια ιδεα ειναι ολα..)
bering καλα και αρκετα οικονομικα.
μετα αν αναιβεις σε τιμη κοιτα rev'it.
επισης περα απο τον κορμο κρυωνουμε πολυ γιατι κρυωνουν τα χερια κ το κεφαλι-λαιμος μας.
κρατωντα ζεστα αυτα τα μερη νιωθεις πιο ζεστος-ανετος.
με καμια 30ευρω βρισκεις κ θερμενομενα grip.
schumifer
23/02/2009, 15:17
Ναι και μετά θα έρθω να μου τα βάλεις στην πάπια.!!!
ΟΚ παίδες, stelpet τελικά?
Τα ισοθερμικά τα φοβάμαι λόγω του ότι ιδρώνω εύκολα και κατά συνέπεια όταν πλέον μετά το δρόμο θα είμαι στη δουλειά θα λιώσω στον ιδρώτα!!!
Παίδες να σας ευχαριστήσω θερμώς
bentouza
23/02/2009, 16:47
Ναι και μετά θα έρθω να μου τα βάλεις στην πάπια.!!!
ΟΚ παίδες, stelpet τελικά?
Τα ισοθερμικά τα φοβάμαι λόγω του ότι ιδρώνω εύκολα και κατά συνέπεια όταν πλέον μετά το δρόμο θα είμαι στη δουλειά θα λιώσω στον ιδρώτα!!!
Παίδες να σας ευχαριστήσω θερμώς
:rotflmao:
γιαυτο ειπα οτι ολα ειναι μια ιδεα τελικα.
(κ τι εχει η παπια δηλαδη;; κακο ειναι να εισαι ανετος κ ζεστος πανω σε οτι εχεις επιλεξει να μετακινεισαι; ασε που τα γριπ τα παιρνεις κ τα βαζεις στο επομενο μηχανακι..)
τα ισοθερμικα αυτη την δουλει κανουν.διωχνουν γρηγορα την υγρασια(κραταν ενα 30% σε σχεση με ενα αντοιστιχο βαμβακερο).
δηλαδη δεν σε κραταν ζεστο αλλα στεγνο.
θα στο ξαναπω παντως γιατι ειναι το πιο σημαντικο (ειδικα αν ιδρωνεις πολυ) :κ το πιο ζεστο μπουφαν που μπορεις να βρεις δεν θα σε κρατησει ζεστο σε πολυ κρυο αν αυτα που φορας απο μεσα δεν ειναι σωστα επιλεγμενα.
:wave2:
schumifer
23/02/2009, 19:43
Ναι ρε φίλος , δεν έχεις άδικο, αλλά δε θα βάλω χρήμα στην πάπια πέρα από τα λειτουργικά της έξοδα. Όταν πρώτα ο Θεός έρθει το στρώμα ΟΚ
Τα ισοθερμικά τα σκέφτομαι ιδιαιτέρως
Το Γ&Α ΜΟΤΟ το σκεφτόμαστε καθόλου?
Και το Γ&Α moto μία χαρά μαγαζί είναι.Το θέμα είναι να το βρείς εκεί που πήγανε και το πετάξανε.
Εγώ την πρώτη φορά που πήγα 10 λεπτά έκανα γύρο γύρο μέχρι να καταλάβω ότι έχα περάσει από μπροστά του 2 φορές.
Απλά πολές φορές δεν έχει νούμερα στο μοντέλο που θές αλλά σε 1 μέρα φέρνει ό,τι του ζητήσεις, αλλά αν δεν έχει το νούμερο που θές πώς θα δοκιμάσεις να δείς αν θα σου κάνει???
vangelis 64
24/02/2009, 03:15
Αγόρασα κορντούρες Bering(μπουφάν-παντελόνι)και μπορώ να σού ότι κάνω το σταυρό μου για την επιλογή αυτή.
Όχι μόνο γιατί δεν έπαιρναν χαμπάρι από κρύο και βροχές αλλά όταν χρειάστηκε,βγάλαν τα λεφτά τους με το παραπάνω.
Το ίδιο ισχύει για τα γάντια και τίς μπότες.Με γλύτωσαν από πολλά σπασίματα.Γι' αυτό λοιπόν,όπως σού είπαν και παραπάνω τα παιδιά,τα προστατευτικά είναι η ΖΩΗ ΣΟΥ!Ούτε σε λεφτά να το μετρήσεις αυτό,ούτε σε ντηζάιν.
Και μιάς και λέμε για λεφτά....330 το μπουφάν,130 το παντελόνι,180 οι μπότες και 100 τα γάντια.(γάντια-μπότες νταϊνέζε και οι τιμές στο περίπου γι' αυτά)
Το σύνολο με την έκπτωση(λόγω δουλειάς)βγήκε 662.Σού φαίνονται πολλά;Όταν φορέσεις κάτι ανάλογο και συνειδητοποιήσεις πόσο χαλαρά οδηγείς γιατί αισθάνεσαι προστατευμένος,θα καταλάβεις την αξία τους.:wave2:
devil's animal
24/02/2009, 18:11
ixs και revit εχουν καλο value for money.
τα bering δεν τα ξερω αλλα γενικα τα χαρακτηριζει το οτι ειναι φτηνα και τα προτιμα ο κοσμος (μαλλον) γι'αυτο.
καλα κανεις και επιλεγεις 3/4. ειναι οτι πιο ζεστο.
επισης κοιτα και σε cordura παντελονακι. (μπορει σε κρυο να μην εχει μεγαλη διαφορα απο ενα χοντρο τζιν αλλα σε μια βροχη θα το εκτιμησεις δεοντως)
οτι και να σου πουμε σε μαρκες, αν δεν πας μια βολτα στα μαγαζια να δεις, να κρινεις και να επιλεξεις δεν θα κανεις δουλεια.
επισης μην ξεχασεις να παρεις μπαλακλαβα (αν δεν εχεις ηδη). ειναι κατι φτηνο και σε κρυες μερες απλα ειναι αλλη αισθηση!!
:wave2:
schumifer
05/03/2009, 19:59
Το μπουφανάκι το φοράω ήδη δύο μέρες. Μια χαρούλα
Τσίμπησα και κάτι φθηνά γαντάκια με 15 ευρά που είχαν προσφορά
Ερώτηση για τα ψοφόκρυα.
Μπαλακλάβα ή περιλαίμιο (ή όπως στο καλό λέγεται αυτό το ύφασμα που πηγαίνει γύρω από το λαιμό?
Επίσης στο ψευτοκράνος CAN που έχω μπορώ να να βάλω αυτό το ύφασμα από κάτω που δεν επιτρέπει να μπαίνει αέρας από κάτω (από σαγόνι μεριά εννοώ) Το είδα σε ένα nolan flip up αν δεν κάνω λάθος και μου άρεσε ως πατέντα. Δεν ήξερα ότι υπήρχε
μπακλαβά-λα....
είχα δώσει 20 γιούρα για μια της dainese και ευχαριστώ τον θεό που το έκανα... μαζί με την ψηλότερη ζελατίνα ίσως οι καλύτερες αγορές "αξεσουάρ"...
schumifer
06/03/2009, 18:33
Εγώ βρήκα μία με 5 ευρά θα τη δοκιμάσω θαρρώ πριν πάω για κάτι ακριβότερο.
Όσον αφορά αυτό που κλείνει το κράνος από κάτω?
Αυτό που λές για το κράνος...
1. Θα σου έλεγα να αλάξεις και να πάρεις ένα λίγο καλύτερο κράνος
2. Καλή η οικονομία αλλά το κεφάλι σου αξίζει πολλά λεφτα οπότε και ένα καλό κράνος επιβάλεται ήτε έχεις παπί ήτε bussa.Με όχι παραπάνω από 150-200€ πάρε ένα KBC, Nolan, AGV.
Αν ψαχτείς και λίγο στο ebay μέχρι και SHOEI με 200-250€ μπορείς να βρείς.
3. Αν πάς από τον Γ&Α μοτο πάρε το υποσιαγώνιο της SHOEI για το XR1000.20€ και μπαίνει σχεδόν σε ότι κράνος υπάρχει αρκεί να έχει ελάχειστο χώρο μεταξή κελύφους και επένδυσης του κράνους.Μπαίνει σφηνωτά και είναι αρκετά ελαστικό οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα να το βάλεις
schumifer
08/03/2009, 12:03
Απ, υποσιαγώνιο... θενξ,
Όσον αφορά το κράνος, την αποψή μου την έχω ξαναπεί. Εφόσον φοράω κλειστό το κράνος μου και δεμένο δεν πιστεύω ότι θα κάνουν διαφορά τα ευρώ που έδωσα. Καλώς ή κακώς απάντηση πέραν των θεωρητικών αερολογημάτων δεν υπάρχει. Αν πίστευα κάτι διαφορετικό θα είχα τσιμπήσει κράνος είτε από ebay είτε από stelpet που τα πετάει αυτόν τον καιρό (kbc)
Τώρα ο λόγος που θα αλλάξω κράνος είναι ο θόρυβος, το ό,τι μπάζει αέρα από κάπου και πάει πάνω στα μάτια μου (νομίζω ότι μπάζει από κάτω!!) , και το ότι θα ήθελα κράνος με μπλε δόντι αν δε βρω ποτέ μου χρόνο να πειραματιστώ (ασχέτως αποτελέσματος)
Η τελευταία παράγραφος θα γίνει πραγματικότητα μόλις (αν) τσιμπήσω το στρωματάκι μου!!!!:bigcry:
(memo to self : remember υποσιαγώνιο)
harris_x
08/03/2009, 12:49
Φίλε μου αν ο αέρας που μπαίνει από το κράνος πάει στα μάτια, έχω την εντύπωση ότι φταίει το κλείσιμο την ζελατίνας. Δες αν πατάει καλά στο κάτω μέρος.
Είχα και ‘γω το ίδιο πρόβλημα όταν άλλαξα ζελατίνα στο δικό μου.
Ρύθμισα τις βάσεις της ζελατίνας και τώρα είναι ok.
:beer:
schumifer
08/03/2009, 19:00
Ναι ρε βαμώτο, ήλπιζα κι εγώ να είναι από εκεί αλλά δεν.
Άσε που δε βρίσκω ζελατίνα για το κράνος αυτό.
Από την άλλη, όποτε έχω πάει νβόλτα με τρελό ψοφόκρυο και έχω βάλει κασκόλ δε νιώθω πια τον αέρα.
Άρα???
Πάντως, όπως σου είπα, κι εμένα εκεί πήγε πρώτα το μυαλό μου. Το πρώτο πράγμα που με απομάκρυνε βέβαια ήταν ότι πρακτικά ποτέ δεν ανοίγω τη ζελατίνα. Μόνο flip up κάνω
vangelis 64
09/03/2009, 05:51
Αν δεν κατάλαβα καλά συμπάθα με,αλλά αν κατάλαβα,το μέτρο σου για την αγορά εξοπλισμού είναι ΜΟΝΟ οικονομικό.
Όσο κι αν είμαστε θύματα τής τάδε μάρκας,δε μπορεί ρε γαμώτο...ένα κέλυφος τών 300? δεν θα σε προστατέψει καλύτερα από ένα τών 80;
Ένα ζευγάρι γάντια τών 60? μπορεί να μην είναι τόσο ζεστό όσο ένα τών 15,αλλά ρε φίλε μηχανάκι οδηγείς,δεν πάς για σκι.
Εν ολίγοις,αν δεν έχεις σοβαρό οικονομικό πρόβλημα,δες το και λίγο αλλιώς
ποτέ δεν ανοίγω τη ζελατίνα. Μόνο flip up κάνω Αυτό δεν το κατάλαβα σίγουρα!:lol: :wave2:
bentouza
09/03/2009, 06:17
Ναι ρε βαμώτο, ήλπιζα κι εγώ να είναι από εκεί αλλά δεν.
Άσε που δε βρίσκω ζελατίνα για το κράνος αυτό.
Από την άλλη, όποτε έχω πάει νβόλτα με τρελό ψοφόκρυο και έχω βάλει κασκόλ δε νιώθω πια τον αέρα.
Άρα???
Πάντως, όπως σου είπα, κι εμένα εκεί πήγε πρώτα το μυαλό μου.
για να μπαινει αερας κ να φτανει στα ματια μαλλον απο καπου βγαινει μετα.
κατι δεν κανει καλη επαφη, η ζελατινα στο κρανος, το κομματι που ανοιγει ισως να μην παταει καλα..
απο καπου "ρουφιεται" κ βγαινει παντως..
οσο για το κρανος, απτη πιο μικρη κ νεα εταιρεια στο χωρο που ασχολειται με φθηνα κρανη του σωρου(κ παιρνει πιστοποιηση ευρωπαικη) μεχρι τα καλυτερα κρανη των πιο παλιων εταιρειων στο χωρο (που επισης περνουν την ιδια πιστοποιηση) υπαρχει μια καποια διαφορα.
schumifer
14/03/2009, 14:59
Σίγουρα κάποια διαφορά θα υπάρχει. Σίγουρα 2 από αυτές είναι ο θόρυβος και ο αέρας.
Flip up είναι όταν σηκώνεις το εμπρός κομμάτι του ανοιγόμενου κράνους αντί να σηκώνεις τη ζελατίνα
Σίγουρα κάποια διαφορά θα υπάρχει. Σίγουρα 2 από αυτές είναι ο θόρυβος και ο αέρας.
... ειναι επησεις το βαρος (που ακομα και λιγα γραμμαρια κανουν μεγαλη διαφορα οταν φορας το κρανος για ωρα), η αεροδυναμικη (στα "πολλα", αλλα και στα ταξιδια/μεγαλες βολτες), η ποιοτητα της εσωτερικης επενδυσης (μυκητες, φαλακρα κτλ.), ο εξαερισμος (για να μην "λιωνεις" στον ιδρωτα απο τη ζεστη κτλ)... αλλα ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ, η αντοχη των υλικων τα οποια και θα σε σωσουν αν χρειαστει (που αν κι απ' οτι βλεπω το καταλαβαινεις, το περνας στο πολυ "ντουκου":sick: ) !!
... τωρα αν ολα τα παραπανω κι απο τη στιγμη που μιλαμε για τη ΖΩΗ και την ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΩΤΗΤΑ, κρινεις οτι δεν αξιζουν μερικα ψωρο-ευρω (εφοσων απο οτι καταλαβαινω δεν υπαρχει σοβαρο οικονομικο προβλημα!), τοτε... δεν εχω να πω τιποτα περισσοτερο!
... δικο σου ειναι το κεφαλι και εχεις το δικαιωμα να το κανεις οτι θελεις... εγω μαζι σου ειμαι!
Φιλικα παντα :wave2:
kostas_1100gs
14/03/2009, 19:41
Φίλε, προστατευτικά πρέπει να υπάρχουν, δεν πας για σκι η μπιρίμπα..
Πολύ ζεστά...
και όμορφα φαντάζομαι.
Έχω spidi γκορντούρα μπουφάν
ασέσμπις -//- παντελόνι
Ixs δέρμα μπουφάν
shift -//- παντελόνι.
Καλά όλα σε κάποια σημεία και σε κάποια κακά..
Τώρα θα έπαιρνα 1 (που είναι και με 3 επενδύσεις, για κρύο, και καλή τιμή)
Rev`it
καγιέν προ (μπουφάν)
ντακάρ (παντελόνι)
είναι τα ρούχα της bmw αλλά δεν τα πληρώνεις με το σήμα.
schumifer
16/03/2009, 10:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από TheFace
... ειναι επησεις το βαρος (που ακομα και λιγα γραμμαρια κανουν μεγαλη διαφορα οταν φορας το κρανος για ωρα), η αεροδυναμικη (στα "πολλα", αλλα και στα ταξιδια/μεγαλες βολτες), η ποιοτητα της εσωτερικης επενδυσης (μυκητες, φαλακρα κτλ.), ο εξαερισμος (για να μην "λιωνεις" στον ιδρωτα απο τη ζεστη κτλ)... αλλα ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ, η αντοχη των υλικων τα οποια και θα σε σωσουν αν χρειαστει (που αν κι απ' οτι βλεπω το καταλαβαινεις, το περνας στο πολυ "ντουκου":sick: ) !!
... τωρα αν ολα τα παραπανω κι απο τη στιγμη που μιλαμε για τη ΖΩΗ και την ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΩΤΗΤΑ, κρινεις οτι δεν αξιζουν μερικα ψωρο-ευρω (εφοσων απο οτι καταλαβαινω δεν υπαρχει σοβαρο οικονομικο προβλημα!), τοτε... δεν εχω να πω τιποτα περισσοτερο!
... δικο σου ειναι το κεφαλι και εχεις το δικαιωμα να το κανεις οτι θελεις... εγω μαζι σου ειμαι!
Φιλικα παντα :wave2:
Σε ό,τι αφορά τη σωματική ακεραιότητα, θαρρώ ότι πλανάσαι πλάνην οικτράν αν πιστεύεις ότι θα κάνει διαφορά η απόδειξη πληρωμής σε ένα τόσο σοβαρό ατύχημα
ΧΤΥΠΑ ΞΥΛΟ ΜΑΚΡΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
Αλλά
Αν έρθει η ώρα εκείνη που το κατά πόσο ένα κράνος είναι καλύτερο από τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές θα κληθεί να παίξει ρόλο, τι θα έχει ακριβώς απομείνει από το υπόλοιπο σώμα?
Μιλάμε για κράνος κλειστό, ολόκληρο και όχι μισό ή flip up που το αφήσαμε ανοικτό να παίρνει αέρα, έτσι?
Ιατρικώς έχουν θεσπιστεί κάποια όρια στη μέγιστη επιτάχυνση που "ίσως" θα μπορέσει να αντέξει ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Και το δικό μου κράνος και το δικό σου έχουν τις ίδιες προδιαγραφές. Δε σου συζητώ για τα άλλα (θόρυβος, βάρος, αεροδυναμική.) Έχεις δίκιο.
Για το θέμα της ασφάλειας έχω τις αμφιβολίες μου.
Αν υπάρχει απόδειξη για όσα μου λες (απευθείας σύγκριση διαφόρων κρανών με ειδικά ανδρείκελα επιστημονικά φτιαγμένα να μοιάζουν με άνθρωπο) και μετρήσουμε μεγέθη σχετικά και δούμε όντως διαφορά τότε θα τα σκάσω.
Α!, τα βιντεάκια της ARAI τα έχω δει κι εγώ . Επίσης έχω ακούσει και διαβάσει τα φοβερά τεχνολογικά επιτεύγματα που ενσωματώνουν κάποια καλά κράνη.
ΟΚ, τα σέβομαι, και αναγνωρίζω ότι τόση δουλειά πρέπει να πληρωθεί, αλλά από εκεί μέχρι να αποδειχθεί η αποτελεσματικότητά τους απέχει πολύυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ
schumifer
22/03/2009, 05:04
Την Πέμπτη που μας πέρασε το μπουφάν είχε και το πρώτο crash test του , μιας και μία κυρία βγήκε από στοπ και μπήκε...μπροστά μου σε σημείο που ο γυαλιστερός δρόμος δε μου επέτρεπε να σταματήσω.
Βρήκα εμπρός από τον αριστερό πρόσθιο τροχό της και της έβαλα μέσα προφυλακτήρα και λίγο το φτερό.
Όσον αφορά moi ,.., έκανα το superman μιας και έφυγα από πάνω κι έσκασα πάνω στο καπώ της.
Αργότερα σκέφτηκα, "μα γιατί δε νιώθω κάτι στον κορμό?" και θυμήθηκα το μπουφανάκι
Η πλάκα είναι ότι την ώρα που συζητάγαμε (η κοπέλα ήθελε να κληθεί το 100, οπότε τη φάγαμε την ωρίτσα) βλέπω πάνω στο καπώ της (κόκκινου χρώματος) κάτι μαύρες γραμμές και λέω μέσα μου
"ωχ , πάει το μπουφάν, φτούυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ"
Κοιτάω και όντως ο δεξιός αγκώνας είχε ασπρίσει (μάλλον από την επαφή τρίτου τύπου με το έδαφος).
Αμέσως το βγάζω και αρχίζω να το σφαλιαρίζω , μετά από 3-4 λεπτά δε φαινόταν πρακτικά τίποτα. Πρέπει να το κοιτάξεις σε πολύ φως για να καταλάβεις ότι κάτι έγινε.
ΟΚ λοιπόν
kostas_1100gs
22/03/2009, 06:58
Θυμάσαι που μιλούσαμε για προστασίες? Δεν είναι μόνο το κρύο...
Να που όλα χρειάζονται..